Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kaikenkirjavat kattotyöt Suomenniemellä tekevä Plus Kattopalvelu on aika taituri

Kun harjakattosi huoltaa, korjaa, uusii, varustelee ja asentaa Plus Kattopalvelu, on katollasi kaikki hyvin. Meidän tekemämme kattotyöt ovat todella perusteellisia ja harjaantuneesti toteutettuja, joten kattosi tulee priimakuntoon. Plus Kattopalvelu on aika epeli kattotöissä – teemme myös erikoisemmat ja haasteellisemmat kattourakat aina katon korotuksesta katolle kaatuneen puun aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen.

Teemme tietenkin myös kaikki tasakatto-, pulpettikatto- ja esimerkiksi aumakattotyöt. Laitamme katot kerralla kuntoon riippumatta niiden materiaalista tai siitä, millaisen rakennuksen päällä ne sijaitsevat. Tarvittaessa tuomme paikalle henkilönostimen tai vaikka nostinkoriauton – niiden avulla pudotamme lumet korkeankin rakennuksen katolta, eikä mikään muukaan kattourakka jää puolitiehen. Meille on kunnia-asia tehdä kaikki kattokorjaukset ja muut kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, jolloin asiakkaan ei tarvitse osallistua edes tavaroiden roudaamiseen tai loppusiivoukseen.

Hinta-laatusuhteemme on aina yhtä kiitettävä, joten kannattaa pyytää tarjous katon maalaamisesta, sadevesikourujen ja alastuloputkien uusimisesta, aluskatteen vaihdosta, piipun juuren tiivistämisestä, kattovuodon korjaamisesta tai vaikkapa huopakattoremontista. Jos kyse on omakotitalon tai kesämökin katosta, voit laskea kattourakan hintaa entisestään hakemalla kotitalousvähennystä urakan tultua valmiiksi. Jo ennen urakkaa voit hakea kotisivujemme kautta saatavilla olevaa rahoitusta. Tuo rahoitus on joustava, ja se järjestyy nopeasti – tämä on erityisen tärkeää silloin, kun tarvitset joitain kiireellisiä kattotöitä, kuten lumen pudotusta tai kattovuodon korjausta.

Palvelemme taloyhtiöitä ja yksityisasiakkaita myös muualla kuin Suomenniemellä. Palvelemme niin Ristiinassa kuin muuallakin Mikkelissä, ja lisäksi esimerkiksi Mäntyharjulla, Puumalassa, Savitaipaleella, Heinolassa, Hirvensalmella, Kouvolassa ja Pertunmaalla. Ripeiden ja ammattitaitoisten otteiden, kerralla kuntoon- ja avaimet käteen -periaatteiden ja kilpailukykyisten hintojemme lisäksi tahdomme tässä yhteydessä esitellä vielä yhden syyn tilata kaikki kattoremontit, katon huollot ja muut kattotyöt meiltä. Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, joka erottuu edukseen tarjoamalla kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kaupanpäällisen myötä saatat säästää rahaa enemmänkin kuin vain kattotarkastuksen verran. Jos huomaamme katossa jonkin vian tai puutteen ja saamme sen korjaamalla estetty kattovuodon sekä katon vesivahingon, voit tulla säästäneeksi aika tukon rahaa. Kattovuoto voi johtaa jopa ennenaikaiseen kattoremonttiin, ja kattovuoto voi alkaa mistä tahansa pikkuviastakin.

Kattoremontin Suomenniemellä ei tarvitse olla negatiivinen kokemus

Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asentamisen ei tarvitse olla yhtä kärsimystä – tilaa kattoremonttisi Suomenniemelle kattofirmalta nimeltä Plus Kattopalvelu, niin kattosaneeraus etenee melkein kuin tanssi. Katon uusiminen etenee yhdessä laadittujen pelisääntöjen mukaan, ja uusi katto on kaikin puolin nätti, tiivis, terve ja toimiva. Olemme kattofirma, jonka perään ei tarvitse soitella, ja jonka jälkiä ei tarvitse käydä korjaamassa. Isotkin projektit etenevät jouhevasti ja joustavasti, joten meiltä kannattaa tilata omakotitalon ja kesämökin kattoremonttien ohella myös kerrostalojen ja rivitalojen kattoremontit.

Olipa kyseessä huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti, sujuu se varmoin ja suorastaan taiturimaisin ottein. Palahuopakattojen, lukkosaumakattojen ja muiden tavallisten kattojen lisäksi asennamme myös konesaumakatot ja savitiilikatot. Kattoremontti voi alkaa myös talvella, sillä pulpettikatto, harjakatto tai vaikka aumakatto voidaan uusia myös muulloin kuin kesällä.

Mitä tasakaton tai esimerkiksi taitekaton uusiminen sitten maksaa? Kattoremontin hintaa tullaan laskemaan paikan päälle, sillä todella moni seikka vaikuttaa siihen, mitä katon uusiminen maksaa. Kattoremontin hinta riippuu muun muassa katon koosta, katon materiaalista (esimerkiksi: betonitiilet ovat edullisempia kuin savitiilet), kattokaltevuudesta, katon läpivientien ja muiden yksityiskohtien määrästä sekä siitä, missä kunnossa katon rakenteet ovat. Jos kattoremonttiin liittyy paljon kattorakenteiden kunnostus- tai uusimistöitä, maksaa se enemmän kuin siinä tapauksessa, ettei tarvitse tehdä juuri muuta kuin vesi- ja aluskatteen uusiminen. Joskus myös aluskatteen uusiminen voidaan skipata, mutta yleisesti ottaen vesi- ja aluskatteet kannattaa vaihtaa yhtä aikaa. Kun kattosi on tarkastettu, annamme avaimet käteen -tarjouksen katon vaihtamisesta. Hinta saattaa hyvinkin olla pienempi kuin odotit, ja jos satut olemaan liikkeellä yksityisasiakkaana, voit ottaa huomioon myös kotitalousvähennyksen osuuden. Ennen kuin saat kotitalousvähennystä, voit maksaa kattoremontit myös osamaksulla tai rahoituksella.

Kattosaneerauksen yhteydessä tehdään myös katon varustelu, tarvittaessa myös katon lisäeristys ja/tai tuuletusratkaisujen parantelu. Katolle asennetaan ainakin talotikkaat ja kattotikkaat ja/tai kulkusillat. Seuraamme viranomaisten antamia määräyksiä, kun asennamme katolle kattoturvatuotteita. Asennamme myös sadevesijärjestelmän ja kaikki asiakkaan tahtomat kattovarusteet kattoikkunoista aurinkopaneeleihin. Jos vanhan katon tarvikkeet olivat vielä hyvässä kunnossa, voidaan ne kierrättää uudelle katolle.

Tämän takia kesämökin huopakaton tai palahuopakaton huolloista ei kannata lipsua

Olet varmasti nähnyt kesämökkejä, joiden huopakatto tai palahuopakatto on pahasti sammaloitunut. Sammalet voivat ottaa valtaansa myös piharakennusten, omakotitalojen, eläinsuojien, kerrostalojen tai vaikka rivitalojen bitumikatot. Sammalet eivät saa bitumikermikattoa vaikuttamaan sympaattiselta, vaan pikemminkin säälittävältä. Sammalet ovat laattakattojen ja muiden huopakattojen pahimpia vihollisia (yhdessä auringon kanssa), voivathan ne saada katon niin huonoon kuntoon, että sen elinkaari jää jopa puolta lyhyemmäksi kuin normaalisti. Sammalet ovat haitallisia niin tasakatoille kuin harjakatoillekin, sillä ne pitävät katon kosteana. Lisäksi ne voivat avata katon saumoja juurillaan, joilla on kova halu päästä aina vain eteenpäin, ja aina vain syvemmälle.

Laattakatot ja muut bitumikatot kannattaakin puhdistaa puolivuosittain, jotta katto ei alkaisi kosteuttaan ja likaisuuttaan sammaloitua. Katon kevät- ja syyshuollot kannattaa toteuttaa ilmapuhaltimien avulla, sillä ilmapuhaltimet poistavat katolta kaikki lehdet, neulaset ja oksat. Jos talon katolle jää sellaista likaa, mikä ei lähde ilmapuhaltamalla, kannattaa kolmiorimahuopakatto, palahuopakatto tai tiivissaumakatto pestä.

Kattopesu ei auta, jos paanukatolla tai muulla huopakatolla kasvaa sammaleita. Sammaleita ei myöskään kannata repiä väkivaltaisesti irti. Paras keino sammaleiden ja esimerkiksi jäkälien poistamiseen on katon kemiallinen puhdistus. Käyttämämme sammaleenpoistoaine imeytyy syvälle katteeseen, jolloin kaikki sammalten juuretkin kuolevat, ja katto pysyy siistinä pitkän aikaa.

Kertaalleen laattakatot ja muut huopakatot kannattaa myös pinnoittaa uudelleen. Uusi pinnoite suojaa kesämökin tai esimerkiksi paritalon katon auringolta, mikä voisi kuivattaa kermit niin koviksi, että ne rupeaisivat halkeilemaan ja vuotamaan. Uusi pinnoite suojaa kattoa myös muilta rasituksilta, mitkä voivat aiheuttaa reikiä, repeytymiä ja vesivuotoja. Tilaa huopakaton pinnoitus kattofirma Plus Kattopalvelulta, kuten kaikki muutkin huopakaton huollot, korjaukset ja remontit!

Aina kun teemme jonkin huopakattotyön Suomenniemellä, tarjoamme kaupan päälle ilmaisen katon kuntotarkastuksen, minkä aikana selvitämme kaikki katon korjaus- ja huoltotarpeet. Jos jokin kohta vuotaa tai meinaa vuotaa, päästään siihen katon kuntotarkastuksen avulla puuttumaan mahdollisimman nopeasti. Tarvittaessa tarjoamme sellaisia lisähuoltoja, joiden avulla parannetaan kattosi mahdollisuuksia kestää jopa 40 vuotta, mikä on varsin pitkä aika laattakatoille ja muille bitumikatoille.

Onko edessä katon korjaus, kattopaikkaus vai katon uusiminen Suomenniemellä?

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat selville, riittääkö kattopaikkaus tai katon korjaus Suomenniemellä, vai onko kattosi jo aika uusia. Meillä on pitkä kokemus niin katon ja kattoläpivientien tiivistämisestä kuin myös uusien kattojen ja uusien kattoläpivientien asentamisesta, joten kaikki menee juuri kuten pitää, päädyttiinpä sitten mihin ratkaisuun tahansa. Katon uusiminen ei kuitenkaan ole meille se ensisijainen vaihtoehto, onhan edullisempaa ja ekologisempaa korjata vanhaa. Jos peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi on vielä mahdollista korjata, tulet saamaan tarjouksen katon paikkauksesta, tiivistämisestä tai osittaisesta korjaamisesta. Painuneen katon oikaisu, katon vesivahingon korjaus ja katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostus ovat tilanteita, jolloin kannattaa miettiä kaksi kertaa sitä, mikä on paras ratkaisu. Sen sijaan esimerkiksi peltikaton ja huopakaton uusien reikien korjaus on melko varmasti riittävä tapa saada katto kuntoon. Jos aluskate on estänyt kosteuden pääsyn katon alapuolisiin osiin, säästytään niin lahovaurioiden korjaamiselta kuin aluskatteenkin tiivistämiseltä. Kattoremonttiakaan ei tarvita: riittää, että korjaamme vesikatteeseen syntyneet reiät (esimerkiksi irronneiden tikkaiden, rännien tai lumiesteiden aiheuttamat).

Jotta tarve tehdä rikkinäisten tiilien vaihto, irronneiden peltilistojen kiinnitys tai muiden myrskyvaurioiden korjaus tai esimerkiksi kattoikkunan tiivistys tulisi huomattua tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, on katon kunto hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Keväällä tehty tarkastus voi kertoa tarpeesta tehdä jään ja lumen takia vääntyneiden rännien ja vesikourujen korjaus, tai lumen alla vuotamaan ruvenneiden jiirien paikkaus. Syystarkastus voi kertoa tarpeesta vaihtaa räystäslaudat ja -pellit, tiivistää huopakaton saumat, kiinnittää irronneet paanut paikoilleen tai vaikkapa korjata peltikaton ruostevauriot. Pienten vaurioiden korjaaminen jo aikaisessa vaiheessa voi säästää melkoisesti taloyhtiön tai esimerkiksi kesämökkiläisen rahoja. Plus Kattopalvelu tietää, miten tärkeää tiilikaton, peltikaton ja huopakaton kunnon seuraaminen on. Siksi tarjoammekin ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen kattotöiden yhteydessä. Kun kattosi on kuntotarkastettu ammattilaistemme toimesta, saatat saada tarjouksen myös sellaisista kattohuolloista, mitkä saavat kattosi parempaan kuntoon ja siten vähemmän erilaisia paikkauksia ja tiivistyksiä tarvitsevaksi.

Katto vuotaa – onko koko katto nyt purettava ja uusittava?

Kun katto vuotaa, saatat tarvita kattoremonttia eli koko katon purkamista ja uusimista. Toivot varmaankin, ettei näin kävisi, sillä katon uusiminen on merkittävä investointi. Mekään emme tahdo suin päin tarjota katon vaihtoa, vaan selvitämme ensin, voidaanko kattovuoto korjata jollain muulla lailla. Se, miten kattovuodon korjaus sillä kertaa kannattaa tehdä, selvitetään paikan päällä. Jos siis huomaat tiilikattosi, peltikattosi tai huopakattosi vuotavan, ota yhteyttä, niin tulemme paikallistamaan vuotokohdan ja arvioimaan sattuneet vahingot.

Vuotavan katon korjaus on yksinkertaisempaa, jos katon alla ei ole vesivahinkoa, eli katon rakenteet ja eristeet ovat täysin kuivat. Jos kattosi voidaan korjata ilman eristeiden vaihtoa ja lahovaurioiden kunnostusta, on siitä kiittäminen aluskatetta. Aluskate on ulkokaton alla oleva vedenpitävä kerros, minkä tehtävä on pysäyttää kattovuoto ja viedä kaikki harjatiilen tai esimerkiksi huonokuntoisen sauman kohdalta vuotavat vedet suoraan alaräystäille. Aluskatekin voi kulua ja mennä rikki, joten sen tiiviys on hyvä tarkastaa yhtä usein kuin muukin kattokokonaisuus.

Jos aluskate on ehtinyt mennä rikki ja sekin on vuotanut, tulee meidän purkaa märät eristeet ja vaihtaa ne uusiin. Märät eristeet voivat johtaa yläpohjan homevaurioon, joten kattovuodon kastelemia villoja ei tule jättää paikoilleen. Myös puuosia voidaan joutua uusimaan. Kastuneet rakenteet voidaan saada kuivatettua, mutta jos niissä on lahoa, on luvassa purkutuomio. Vuotavan katon ja katon vesivahingon korjaamiseen kuuluu myös aluskatteen tiivistys, jotta seuraava saumavuoto tai muu pieni epätiiviys ei pääsisi kastelemaan katon alla olevia osia.

Mikäli omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi aittarakennuksen katto on hyvin vanha, on kattoremontti paras ratkaisu. Iän tai huoltamattomuuden takia pahoin haurastunutta kattoa ei saada korjattua siten, ettei sen tarvitsisi pelätä alkavan vuotaa pian uudestaan. Mitä enemmän katolla on rikkinäisiä tiiliä, ruostuneita kattopeltejä tai venyneitä ja kovettuneita vuotia, sitä todennäköisemmin tarjoamme sinulle katon uusimista.

Päädyttiinpä katon osittaiseen korjaamiseen tai katon vaihtoon, kannattaa pitää jatkossa kiinni katon puolivuosittaisista tarkastuksista. Niiden avulla kaikki pienetkin viat ja vauriot saadaan kunnostettua jo ennen, kuin katto vuotaa, ja kattoa osataan huoltaa niin, että vaurioituminen on mahdollisimman epätodennäköistä.

Katon huollot Suomenniemellä parantavat katon tiiviyttä ja toimivuutta

Katon huolloilla Suomenniemellä on vissi tarkoitus. Katon huollot parantavat omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen katon tiiviyttä ja toimivuutta. Monet katon huollot vaikuttavat myös katon ulkonäköön – esimerkiksi peltikaton maalaus. Peltikatto maalataan tarpeen mukaan, ja uusi maalipinta saa katon näyttämään hyvältä sekä vastustamaan ruostetta. Ruoste voi johtaa kattovuotoon, joten sen esiintyminen kannattaa pyrkiä estämään. Peltikaton tiiviyttä ja ehjyyttä voidaan tukea myös lisäämällä kattopeltien kiinnityksiä, tai vaihtamalla vanhat ruuvit ja naulat uusiksi ruuveiksi. Uudet ruuvit pitävät kattopellit paremmin paikoillaan, ja lisäksi ne vähentävät ruuvin- tai naulanrei’istä syntyvien kattovuotojen todennäköisyyttä. Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, ja tuo kattohuolto voi pidentää katon elinkaarta melkoisesti. Tiilikaton väri syvenee, mutta samalla tiilet lakkaavat imemästä vettä ja rapautumasta. Huopakatot maalataan paitsi ulkonäköseikkojen takia, myös siksi, että uusi pinnoite voisi estää kattoa kuivumasta, kovettumasta ja vuotamasta.

Ennen kuin tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto voidaan maalata, on katon pesun vuoro. Katosta saadaan pois kaikki vanha lika, kun se vesipestään. Painepesuria ei kannata käyttää – varsinkin pelti- ja huopakatot voisivat vaurioitua pahasti liian kovan vedenpaineen takia. Sammaleiselle katolle pelkkä katon pesu ei riitä. Sammalet ja muut kasvustot saadaan pois katosta vasta sammaleenpoisto- ja katon suojakäsittelyn avulla.

Olipa kyse kattoturvatuotteiden huollosta tai vaikka katon kevät- ja syyshuollosta (mikä tarkoittaa roskien poistamista sekä katolta että sadevesijärjestelmästä), tarjoamme kaupan päälle katon tarkastuksen. Kattotarkastuksen aikana tutkimme koko katon kunnon, emmekä unohda tarkastaa kattotarvikkeiden ja niiden kiinnitystenkään kuntoa. Mahdollisuuksien mukaan ahtaudumme tarkastamaan myös eristeiden, aluskatteen ja katon puurakenteiden kunnon. Tarkat ammattilaisemme huomaavat kaikki korjaustarpeet, joiden avulla katon tiiviys voidaan varmistaa. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen saatat saada tarjouksen myös jostain kattohuollosta, minkä avulla katto voidaan pitää vieläkin paremmassa kunnossa. Jotta katon kunto pysyisi tasaisen hyvänä jopa 50–70 vuotta, kannattaa katto tarkastaa puolen vuoden välein. Näin peltikatolla on mahdollisuus puolen vuosisadan mittaiseen elinkaareen, ja tiilikatto voi kestää peräti seitsemän vuosikymmentä.

Rännien puhdistus Suomenniemellä on tarpeen kosteusvaurioiden välttämiseksi

Monet kattotyöt tehdään siksi, että voitaisiin välttyä erilaisilta kosteusvaurioilta, eikä rännien puhdistus Suomenniemellä ole poikkeus. Rännihuollot, rännien korjaukset ja uusien rännien asennukset tehdään siksi, että katolta alas valuvat vedet saataisiin ohjattua tarpeeksi kauas rakennuksesta. Jos vesi saa imeytyä maahan liian lähellä omakotitaloa, kerrostaloa tai esimerkiksi kesämökkiä, voi kosteus nousta aina talon rakenteisiin asti. Lisäksi räystäiltä vuotavat vedet saattavat kastella ja sotkea talosi ulkoseinät.

Toki sadevesikourujen puhdistus ja mahdollisesti tukkoon menneiden syöksyputkien avaus tukevat myös sadevesijärjestelmän kuntoa. Mikäli lehdet, neulaset ja muut roskat jäävät tukkimaan kourut, eivät kaikki sade- tai sulamisvedet pääse poistumaan. Pitkiä aikoja kouruissa viihtyvä kosteus saa uudemmanpuoleisenkin kourun ruostumaan, ja ruoste heikentää kourujen kunnon aiheuttaen erilaisia paikkaus- ja tiivistystarpeita.

Ruosteen lisäksi roskaisia kouruja uhkaa jää. Ihannetilanteessa kaikki kouruihin päätyvät vedet pääsevät saman tien poistumaan, oli sitten kesä tai talvi. Jos kouruissa on roskatukoksia tai niiden kaadot kallistuvat väärään suuntaan, on kouruissa kosteutta ulkolämpötilojen saavuttaessa pakkaslukemat. Jään muodostuminen voi vääntää kouruja ja avata erilaisia saumakohtia. Jää on painavaa, joten koko kouru voi pudota kiinnikkeiltään. Lisäksi jäätyneistä kouruista riippuu usein vaarallisia jääpuikkoja, joten sadevesijärjestelmän jäätyminen on hyvä estää. Paras tapa sadevesijärjestelmän sulanapitämiseen on puhdistaa ja tarkastaa kourut joka syksy. Markkinoilla on myös sähköllä toimivia sulanapitokaapeleita – voimme asentaa sellaiset vaikkapa kerrostalon sadevesijärjestelmään.

Roskat kannattaa poistaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton sadevesikouruista myös keväisin. Samalla huomataan talven aikana mahdollisesti sattuneet vahingot, ja kourut saadaan kunnostettua hyvissä ajoin ennen kesää ja kesäsateita. Voit tilata meiltä pelkän sadevesikourujen puhdistuksen tai katon keväthuollon (tai syyshuollon), minkä yhteydessä puhdistetaan myös vesikatto kaikista roskista ja muista epäpuhtauksista. Niin tai näin, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Saat tarkastettua kattosi ilman eri veloitusta myös silloin, kun tilaat meiltä jonkin kourujen korjauksen, kuten lumen irrottamien kourujen kiinnittämisen ja kattoon syntyneiden reikien paikkauksen. Kattotarkastus tulee kaupan päälle kaikkiin erilaisiin kattotöihin, eli myös sellaisiin, joilla ei ole mitään tekemistä sadevesijärjestelmän kanssa.

Katon pesu on yksi tapa suorittaa katon puhdistus

Katon pesu on yksi tapa puhdistaa katto Suomenniemellä; toinen on sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely. Tällaisia kattohuoltoja ei kuitenkaan tarvita kovin usein, jos lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat on käyty säännöllisesti poistamassa. Roskien poisto (eli esimerkiksi tiilikaton harjaus) kannattaa tehdä kaksi kertaa vuodessa, jotta lika ei tarttuisi kattoon niin hyvin, että tiilikatto pitäisi pestä. Myös peltikatot ja huopakatot kannattaa puhdistaa puolivuosittain tiilikaton pesun ja huopakaton pesun välttämiseksi.

Katon puolivuosittaisilla puhdistuksilla eli katon kevät- ja syyshuolloilla on muutakin virkaa kuin kattopesujen pakoilu. Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mummonmökin kattoa ei siivota roskista, voi se alkaa ruostua. Ruoste vaanii likaisia ja pinnoitteiltaan kuluneita peltikattoja, ja se hiipii niille lisääntyneen kosteuden myötä. Likainen katto viettää pitkiä aikoja kosteana, sillä roskakerros hidastaa kattopeltien kuivumista. Tiili- ja huopakatolla ei ole vaaraa ruosteesta, vaan sammaleista. Sammalet nopeuttavat savitiilikattojen, betonitiilikattojen, kolmiorimahuopakattojen, tiivissaumakattojen ja paanukattojen kulumista, joten sammalet kannattaa poistaa hetimmiten niiden ilmestyttyä katolle.

Peltikatolle mahdollisesti ilmestyneet sammalet saadaan pois harjaamalla tai vesipesulla, mutta tiilikatolla ja huopakatolla tarvitaan sammaleenpoistoainetta. Sammaleenpoistoaine voi poistaa kaikki kasvuston osat, ja kun lopputulos vielä viimeistellään katon suojakäsittelyllä, ei uusia sammaleita synny aikoihin.

Kattopesua tarvitaan myös ennen katon maalaamista – myös silloin, kun tiilikatto, peltikatto tai huopakatto ei vaikuta likaiselta. Vain puhdas kate kannattaa maalata, sillä pienikin määrä epäpuhtauksia hylkii uutta pinnoitetta. Kattomaalauksen yhteydessä voidaan tarvita myös muita pohjatöitä kuin kattopesu. Voi olla, että tiilikatolle tai bitumikatolle on tehtävä myös sammaleenpoisto. Kaikki epätiiviit kohdat on paikattava – kuten aina, kun katto aiotaan pestä. Jos katto vuotaisi saumoista, jiiristä tai vaikka kattoikkunan kohdalta, voisi katon pesu johtaa katon vesivahinkoon.

Aina kun tilaat meiltä katon puhdistuksen, katon pesun, sammaleenpoiston, kattomaalauksen tai ihan minkä vain kattotyön, saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Tuon kattotarkastuksen aikana käydään läpi niin katon tiiviys, sadevesijärjestelmän kunto, kattoturvatuotteiden kiinnitykset kuin esimerkiksi aluskatteen ehjyys. Jos joillekin muille huolloille tai kunnostuksille on tarvetta, tulet saamaan niistä hyvän tarjouksen.

Katon maalaus Suomenniemellä pistää ohikulkijoiden silmään

Katon maalaus Suomenniemellä on katon huolto, mikä pistää ohikulkijoiden silmään (hyvällä tavalla). Myös naapurisi tulevat huomaamaan, että kattomaalaus on tehty. Katon huoltomaalauksen teettäminen huomataan jo kaukaa, toisin kuin esimerkiksi kattoikkunan tiivistys, parin rikkinäisen tiilen uusiminen tai aluskatteen vaihto. Kaikki nuokin toimenpiteet ovat varsin tärkeitä toteuttaa, mutta ne eivät nuorenna ja kaunista kattoa yhtä näkyvästi kuin katon maalaus.

Omakotitalon, kerrostalon, ulkorakennuksien ja esimerkiksi tuotantolaitoksen kattoa ei maalata vain siksi, että katto saataisiin vaikuttamaan uudemmalta ja siistimmältä. Toinen syy katon huoltomaalauksen toteuttamiseen on se, että kattomaalaus parantaa merkittävästi katon kuntoa. Uusi maali- tai suojapinnoite antaa katolle voimaa kestää erilaisia rasituksia, mikä pidentää katon käyttöikää ja vähentää sen korjaus- ja paikkaustarpeita.

Koska peltikaton maalaus suojaa kattoa kosteudelta, vähentää se katon ruostumista. Ruostevauriot voivat johtaa kattovuotoihin ja katon vesivahinkoon, joten kaikki maalipintaan tulleet naarmut kannattaa paikkamaalata, ennen kuin ruoste lähtee leviämään niiden kautta. Koko katon maalaaminen on ajankohtaista tilanteen ja tarpeen mukaan. Säännölliset kattotarkastukset, joiden aikana tutkitaan lähietäisyydeltä myös katon pinnoitteen kunto, antavat tiedon peltikaton huoltomaalauksen ajankohtaistumisesta.

Tiilikaton maalaus on tarpeen katon elinkaaren puolessavälissä, sillä siihen mennessä alkuperäinen pinnoite on jo niin kulunut, ettei siitä ole suojaamaan kattoa kosteudelta, säiden vaihtelulta ja rapautumiselta. Myös sammalet ilmestyvät katolle, mitä ei ole suojattu tarpeeksi hyväkuntoisella pinnoitteella. Uusi pinnoite palauttaa katon värin ja kyvyn hylkiä likaa, vettä sekä sammaleita.

Huopakaton maalaus suojaa tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai aumakaton auringolta. Aurinko kuivattaa varsinkin vanhoja kattohuopia niin, että ne voivat kovettua ja sen takia halkeilla. Bitumipaanukatot ja muut bitumikatot pinnoitetaan vain kerran.

Plus Kattopalvelu on passeli valinta kaikenlaisten kattojen maalaamiseen. Hallitsemme suvereenisti niin peltikaton maalaamisen, bitumikaton pinnoituksen kuin betonitiilikattomaalauksenkin. Savitiilikattoja ei maalata: ne suojakäsitellään muutaman vuoden väliajoin, ja olemme oivallinen valinta tähänkin kattotyöhön. Teemme kaikki kattohuoltomme kouliintunein ottein, ja avaimet käteen -periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että teemme asiakkaan puolesta myös kaikki pohjatyöt (kuten kattomaalauksen) sekä esimerkiksi loppusiivouksen.

Lumenpudotukset Suomenniemellä vaativaankin makuun

Joskus omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta pitää poistaa lunta – ota silloin yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaa lumenpudotus Suomenniemelle! Lumenpudotuksen tilaaminen käy näppärästi, ja hinnan urakalle saat pikaisesti tekemämme arviointikäynnin perusteella. Arviointikäynnin aikana panemme merkille niin katon koon kuin sen kaltevuudenkin, sekä (tietenkin) katolla olevan lumen määrän ja koostumuksen. Selvitämme, tarvitaanko paikalle henkilönostinta tai nostinkoriautoa, liikenteenohjaajia ja lumenpudotusalueen valvojia. Kun tiedämme, miten urakka kannattaa toteuttaa ja kuinka kauan siihen menee, annamme kilpailukykyisen avaimet käteen -tarjouksen kattolumitöistä. Jos tarvitset kattolumitöille rahoitusta, järjestyy sellainen nopeasti kotisivujemme kautta haettavasta kattotöiden rahoituksesta. Omakotitalon ja kesämökin omistaja pääsee hyödyntämään kotitalousvähennystä, kun teettää lumimassojen pudotuksen meillä.

Kun käymme paikan päällä laskemassa lumen pudotuksen hinnan, kartoitamme samalla myös lumikuormien pudottamiseen liittyvät riskit. Näin lumenpudotus tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta sujuu turvallisesti, eikä kukaan ohikulkija ole vaarassa jäädä katolta putoavan lumen ja jään alle. Muistamme huolehtia myös omasta turvallisuudestamme, joten emme liiku edes tasakatolla ilman turvavaljaita.

Emme heiluta lapiota ja lumentyönnintä miten sattuu, vaan jätämme katolle ohuen kerroksen lunta sitä suojaamaan. Tämän avulla voimme välttää peltikaton naarmuuntumisen ja esimerkiksi tiilien irtoamisen. Kattolumitöissä onkin paras luottaa ammattilaiseen, sillä kokemattomampi lumenpudottaja voisi tulla rikkoneeksi kattoa ja jopa aiheuttaneeksi kattovuodon.

Plus Kattopalvelu tietää myös sen, että jään mekaaninen poisto katolta voisi tuhota katetta. Sekä katto että jäätyneet rännit kannattaa sulattaa kuumalla höyryllä, mikä on varsin tehokas ja turvallinen keino jään poistamiseen. Hoidamme myös jääpuikkojen poiston ränneistä tai räystäiltä, joten voit tilata meiltä kaikenlaiset talviset kattotyöt Suomenniemelle.

Sekä talviset että kesäiset kattotyöt toteutetaan varsin huolellisesti ja asiantuntevasti. Myös keväisin ja syksyisin tekemämme kattotyöt sopivat vaativaankin makuun. Teemme kaikki kattohuollot ja muut kattokorjaukset yhtä hyvin, kuin olisimme laittamassa omaa kattoamme, joten asiakas voi olla kaikin puolin tyytyväinen lopputulokseen. Kattotöiden yhteydessä tarjoamamme kattotarkastus kertoo meille, miten katto voitaisiin saada entistä parempaan ja luotettavampaan kuntoon. Jos löydämme uusia huolto- tai korjaustarpeita, annamme niistä hyvän tarjouksen.

Kattotyösi Suomenniemellä pesunkestävien ammattilaisen toimesta

Kun tilaat kattotyösi Suomenniemellä kattofirma Plus Kattopalvelulta, saat peltikattotöillesi, tiilikattotöillesi, palahuopakattotöillesi ja huopakattotöillesi mestarilliset tekijät. Kattopeltiseppämme ja muut työntekijämme ovat pesunkestäviä ammattilaisia, joilta voit tilata myös erikoisempia kattotöitä, kuten vaikkapa katon korotuksen. Joka kattourakkaan löytyy sopivia ammattilaisia, joten tilaa vaikka katon IV-työt, kattoikkunan tai savupiipun pellitys tai lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden asennus.

Kaikkien kattoläpivientien korjausten ja muiden kattotöiden yhteydessä tulemme tarjoamaan sinulle katon kunnon tarkastuksen. Kun tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton kunto on tarkastettu tasaisin väliajoin, ei katon kunto pääse missään vaiheessa romahtamaan. Mitä nopeammin kaikki pienetkin vauriot paikataan ja kattohuollot toteutetaan, sitä paremmat mahdollisuudet katolla on kestää vuosikymmenestä toiseen.

Kattotarkastuksen aikana tutkimme esimerkiksi katon pinnoitteen kunnon voidaksemme tarjota mahdollisesti tarvittavaa kattomaalausta. Kattomaalaus suojaa katon monilta rasituksilta ja monilta erilaisilta vaurioilta. Käymme läpi myös kattoturvatuotteiden kunnon, määrän ja niiden kiinnitysten tiukkuuden. Jos katolta puuttuu joitain kattoturvatuotteita, kattoturvatuotteet ovat huonossa kunnossa tai jokin turvatuote meinaa irrota kiinnikkeistään, teemme tarjouksen tarvittavista korjaustoimenpiteistä. Tarkastamme myös kaikki kattoläpiviennit (kattoikkuna voi vaatia uusimista tai piipun juuri tiivistämistä), sadevesijärjestelmän vedon ja yleiskunnon sekä katon alapuoliset osat.

Tasakaton alle ei pääse mistään luukusta, mutta muiden kattojen ollessa kyseessä luukun pitäisi löytyä. Luukun kautta voidaan kömpiä tarkastamaan katon eristyksen, aluskatteen ja katon puurakenteiden kunto. Jos eristeissä tai kattorakenteissa on merkkejä kosteudesta, tiedämme epäillä joko kattovuotoa tai kondenssivesiongelmaa. Kattovuodon tiivistäminen vaatii ainakin katon korjaamista ja aluskatteen uusimista. Aluskatteen osittainen tai kokonainen vaihto on paras tapa korjata aluskate. Aluskatetta ei saada paikattua siten, että paikkakohdan voisi luottaa pitävän vettä vielä jonkin ajan päästäkin. Aluskate on hyvin tärkeä yksityiskohta, sillä jos aluskatetta ei ole (tai sen on haurastunut ja vuotava), pääsee kaikki vesikaton läpi tuleva kosteus katon rakenteiden kimppuun. Tiilikatto ei ole koskaan sataprosenttisen tiivis, vaan tiilien välistä voi päästä katon alle kosteutta. Muutkin katot voivat toisinaan vuotaa esimerkiksi saumoista, harjapellin kohdalta tai kattoon syntyneistä rei’istä, joten aluskate kannattaa tiivistää ajoissa. Hyväkuntoinen aluskate torjuu myös kondenssivesiongelmaa. Kondenssivesiongelmaan voidaan puuttua myös tuomalla välikatolle lisää eristeitä ja tehostamalla katon ilmanvaihtoa.

Villojen vaihto pelastaa pulasta, jos katon yläpohjan eristys on kastunut

Villojen vaihto on se kattotyö Suomenniemellä, mikä pelastaa pulasta, jos katon eristeet ovat kastuneet. Mihin pulaan on vaarassa joutua, jos yläpohjan villoissa on kosteutta? Kosteus voi saada home- ja muut mikrobikasvustot villiintymään, joten tulevaisuuden uhkakuvana ovat yläpohjan homevaurio ja sisäilmaongelmat. Jos kattovuoto tai kondenssivesi on kastellut omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi rantamökin yläpohjan, uusimme eristeet, kunnostamme kastuneet rakenteet ja teemme kaikkemme, jotta kosteus pysyisi jatkossa katon ulkopuolella.

Mikäli kyse on katon vuotamisesta, tiivistämme sekä vesikatteen että aluskatteen. Mikäli katto on tullut tiensä päähän, teemme varteen otettavan tarjouksen katon purkamisesta ja uusimisesta. Kattoremonttia tarjotaan vain silloin, jos katon korjaaminen ei enää ole kannattavaa – aina kun mahdollista, tarjoamme katon osittaista korjausta.

Jos kosteus on tullut asunnon sisäosista, eli puhutaan niin sanotusta kondenssivedestä, teemme tarvittavat muokkaukset. Kondenssivettä esiintyy varsinkin tiili- ja peltikattojen alla, ja etenkin kevättalvisin (kun sisä- ja ulkolämpötilojen erot ovat suurimmillaan). Kondenssivettä syntyy siitä lämpimästä ja kosteasta ilmasta, mikä nousee yläpohjan höyrynsulkujen ja eristevillojen läpi. Tarvittaessa korjaamme höyrynsulut ja uusimme tai lisäämme eristeiden määrää. Myös siihen on kiinnitettävä huomiota, että väistämättä karkaava lämpö saadaan tuuletettua pois katon alta, ennen kuin se tiivistyy vedeksi. Välikaton tuuletus voi tehostua niin katon korotuksen, uusien ilmanvaihtokanavien asentamisen ja eristämisen kuin alipainetuulettimenkin avulla – löydämme joka tilanteeseen sopivimmat ratkaisut! Myös aluskatteella on oma roolinsa kondenssivesivahinkojen ehkäisemisessä. Vanhemmat kondenssisuojatut aluskatteet toimivat siten, että ne estävät lämpöä pääsemästä tiivistymään katon viileälle alapinnalle, mistä vesipisarat voisivat vapaasti tipahdella eristeisiin. Nykyaikaiset, hengittävät aluskatteet päästävät kosteuden haihtumaan lävitseen, joten ne tukevat välikaton tuulettumista oikein mainiosti.

Plus Kattopalvelu voi tehdä katon lisälämmöneristyksen myös kattoremontin yhteydessä. Itse asiassa, uusia eristeitä voidaan tuoda katon alle koska vain. Niiden ansiosta vähennetään paitsi kondensoitumisongelmaa ja kattolumen talviaikaista sulamista (mikä voisi johtaa saumavuotoihin), niin myös asunnon lämmityskustannuksia. Taloa on edullisempaa ja ekologisempaa lämmittää, kun lämmin ilma ei karkaa harakoille yläpohjan eristeiden ja vesikaton läpi. Teemme myös ullakon tai vintin eristämisen, joten tilaa meiltä mitä vain katon lämmöneristeisiin liittyviä urakoita.

Kattoturvatuotteidemme ansiosta katolle voi nousta turvallisesti, ja poistuminen hoituu hallitusti

Tilaa kattoturvatuotteet Suomenniemelle Plus Kattopalvelulta, niin voit olla varma siitä, että omakotitalon, kerrostalon, teollisuuslaitoksen tai esimerkiksi mummonmökin katto on varusteltu asianmukaisella tavalla. Noudatamme viranomaisten antamia määräyksiä tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa varustellessamme, ja teemme kattoturvatuotteiden asennuksen katemateriaalikohtaisella tavalla. Tiilikaton varustelussa hyödynnetään lisäruosteita, saumakaton varustelussa pystysaumoja, ja niin edelleen.

Aina ei riitä, että katolle nouseminen ja sieltä poistuminen on hoidettu talotikkaiden ja kattotikkaiden avulla. Voi olla, että katto vaatii myös kattosiltoja, lumiesteitä, putoamissuojia, hätäpoistumistikkaita (eli palotikkaita) tai esimerkiksi kattopollareita. Muun muassa katon kaltevuudella on merkitystä siihen, riittävätkö seinätikkaat ja lapetikkaat, vai onko katon varustelutasoa täydennettävä. Kuten sanottu, seuraamme rakennusmääräyksiä ja varustelemme sekä loivat että kaltevat katot niiden perusteella.

Jos talon katolta puuttuu joitain kattoturvatuotteita, teemme tarjouksen uusista kattoturvatuotteista ja niiden asentamisesta. Tarjous voi koskettaa myös katolla jo olevien kattoturvatuotteiden huoltamista ja korjaamista. Katolle ei ole turvallista nousta eikä sieltä poistuminen välttämättä tapahdu hallitusti, jos kattoturvatuotteet ovat huonossa kunnossa tai niiden kiinnikkeet ovat niin löysällä, että kattotikkaat tai kulkusillat uhkaavat pudota alas. Turvatuotteiden irtoaminen tulisi myös rikkomaan kattoa, joten on monta hyvää syytä tarkastaa kattoturvatuotteiden kunto joka kevät ja syksy. Ota yhteyttä myös silloin, jos vahinko on jo tapahtunut, ja kattotikkaat tai esimerkiksi lumiesteet ovat pudonneet maahan. Paikkaamme kattoon syntyneet jäljet ja kiinnitämme pudonneet kattoturvatuotteet takaisin omille paikoilleen.

Helpoiten saat palahuopakaton, betonitiilikaton tai vaikka lukkosaumakaton kattoturvatuotteet tarkastettua tilaamalla meiltä katon kevät- tai syyshuollon. Kaikki katot tulisi puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, ja me teemme tämänkin kattotyön ripein ja harjaantunein ottein. Katon kevät- ja syyshuoltoihin kuuluu myös se, että puhdistamme sadevesikourut tai vaihtoehtoisesti kattokaivot. Miten tämä liittyy kattoturvatuotteisiin ja niiden sekä niiden kiinnitysten kuntotarkastamiseen? No tietenkin siten, että tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä koko katon kunnon tarkastamisen. Tarkastamme siis myös lumiesteet, lapetikkaat, palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet voidaksemme (tarvittaessa) esittää tarjouksen niiden korjaamisesta, huoltamisesta tai uusimisesta.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – näitä töitä joudut tilaamaan vain harvoin

Jos tarkastat tai tarkastutat lumiesteesi kaksi kertaa vuodessa, tarvitset lumiesteiden asennusta ja korjausta vain harvoin. Säännöllisten kuntotarkastusten ansiosta et joudu edes kiinnityttämään katolta pudonneita lumiesteitä ja korjaamaan irtoamisesta syntyneitä reikiä. On silti olemassa pieni mahdollisuus, että jokin oikein hurja myrskytuuli irrottaa lumiesteet ja esimerkiksi tikkaat katosta, ja silloin niiden jälkeensä jättämät reiät on korjattava pikaisesti, sillä katto voi alkaa vuotaa kaikista siinä olevista rei’istä ja muista vaurioista.

Kaikki omakotitalon, kerrostalon, teollisuuslaitoksen, piharakennuksen ja esimerkiksi rivitalon lumiesteisiin liittyvät työt voi tilata kattourakoitsijalta, jonka nimi on Plus Kattopalvelu. Me tiedämme, miten lumiesteet pitää mitoittaa ja asentaa, ja millaisilla toimenpiteillä ne saadaan toteuttamaan tehtäväänsä ja pysymään katolla kovallakin tuulella ja lumisimpinakin talvina.

Lumiesteet, joita tarvitaan joko yksi tai kaksi riviä, ovat pakolliset kattokaltevuuden ollessa 1:8. Lumiesteet kuuluu asentaa jo peltikaton, tiilikaton tai bitumikaton asennusvaiheessa, mutta jos näin ei ole tehty, ei syytä huoleen: lumiesteet voidaan asentaa katon reunalle missä vaiheessa tahansa. Vanhakin katto kannattaa varustella asianmukaisilla lumiesteillä, sillä hyväkuntoiset lumiesteet ja muut kattovarusteet voidaan kierrättää uudelle katolle.

Lumiesteet ovat pakollinen osa kaikkia kaltevia kattoja, sillä ne pitävät katolla olevat, joskus erittäin painavatkin lumimassat paikoillaan. Katto voi vaurioitua lukuisin eri tavoin, jos lumi saa valua pitkin kattoa. Lumi voi naarmuttaa kattoa, irrottaa kattotiiliä tai rikkoa katon ja kattorakenteet putoamalla ylemmältä katolta alemmalle. Mitä vauhdikkaammin lumimassa valuu pitkin lapetta, sitä helpommin sen mukaan voi irrota erilaisia kattotarvikkeita, kuten kattotikkaita ja muita kattoturvatuotteita sekä räystäskouruja.

Lumiesteet parantavat myös pihan, parkkipaikan tai esimerkiksi terassin turvallisuutta. Talon läheisyydessä on mukavampi liikkua, kun ei tarvitse pelätä jäävänsä katolta putoavan lumen alle. Taloyhtiö tai omakotitalon tai mökin omistaja on vastuussa siitä, ettei talon katolta pääse putoamaan lunta tai jäätä niin, että sattuisi vahinkoja. Tilaa tarvittaessa myös lumimassojen vähentäminen katolta, jääpuikkojen poisto räystäiltä ja ränneistä sekä kattojään sulatus kuumalla höyryllä.

Suojaamme piippusi säiltä, ja siihen tarvitaan sekä piipunhattua että piipun pellitystä

Plus Kattopalvelun kokeneet ammattilaiset tietävät, miten omakotitalon tai esimerkiksi mummonmökin piippu kannattaa suojata – ota yhteyttä, niin asennamme piipunhatun sekä teemme piipun pellityksen sinunkin savupiipullesi. Piipunhatusta on moneksi: se estää hormin tukkeutumisen, rapautumisen ja kosteuden pääsyn sisälle. Lisäksi se helpottaa tulisijan sytyttämistä. Voidaan sanoa, että piipunhattu on ehdoton lisävaruste, jos et käytä takkaa tai muuta tulisijaa säännöllisesti! Talviaikaan hormin pitäisi lämmetä joka ikinen päivä, jotta rapautumista ei ehtisi tapahtua – ja siltikin hormiin voi päästä roskia ja kosteutta. Jotta hormi ja sen käyttäminen olisi mahdollisimman ongelmatonta, kannattaa hormi suojata piipunhatulla.

Koska piipunhattu estää roskien pääsyn hormin, estää se tukokset, ja kosteuden pääsyn ehkäisy auttaa parantamaan vetoa ja torjumaan niin sanottuja kosteuslukkoja. Kosteus kannattaa pitää hormin ulkopuolella myös siksi, että se voisi valua pitkin hormia vaikka lattiarakenteisiin saakka – sekä siksi, että kosteuden jäätyminen hormissa saa hormin rapautumaan. Rapautuminen johtaa lopulta piipun sortumiseen, mutta jo sitä ennen se heikentää hormin paloturvallisuutta. Mikäli hormissa on koloja ja onkaloita, voi syttyä rakennuspalo. Edes nuohous ei auta, jos hormi on huonossa kunnossa. Ainut oikea tapa reagoida huonokuntoiseen hormiin on tilata hormisaneeraus (eli piipun massaus) tai piipun muuraus. Kun hormi on saneerattu, on se hyvä suojata piipun hatulla sekä piipun pellityksellä.

Kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun, saat piipun pellitettyä peltisepän työnä. Tällainen piipun pellitys antaa kaikista parhaimman suojan säiden vaihteluilta. Piipun peltityöt estävät sen, että piipusta vuotaisi vettä, ja sen, että kosteus ja ulkolämpötilojen vaihtelut alkaisivat rapauttaa piippua. Kun piippusi on taidokkaiden kattopeltiseppiemme pellittämä, näyttää se entistä paremmalta, joten tällä kattotyöllä on selkeästi myös esteettistä arvoa.

Kattofirma Plus Kattopalvelu palvelee sinua Suomenniemellä silloinkin, jos katto vuotaa piipun juuresta, tarvitset muita peltisepän töitä (kuten vaikka tippapeltien asennuksen tai konesaumakaton korjauksen) tai kattosi aluskatetta on korjattava piipun kohdalta. Saat apua aina nopeasti, ja sinua palvellaan alan huippuammattilaisten toimesta.

Kaupan päälle katon tarkastus Suomenniemellä

Kaupan päälle katon tarkastus Suomenniemellä – voiko tämä olla tottakaan? Voi olla, jos kattofirmasi on Plus Kattopalvelu. Aina kun tilaat meiltä joitain kattotöitä (vaikkapa katon harjauksen, seinällenostolistojen vaihdon, lumiesteiden uusimisen, kattoikkunan tiivistyksen tai vaikka sammaleiden poiston), saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Jos et juuri nyt koe tarvitsevasi mitään kattotöitä – edes katon kevät- tai syyshuoltoa –, voit tilata kattotarkastuksen erillistyönä. Tällöin veloitamme sinua tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnon tarkastamisesta, mutta hinta on varsin pieni kaikkeen kattotarkastuksesta saatavaan hyötyyn verrattuna.

Katon kunnon tarkastus on tarpeen, jotta kaikki omakotitalon, kerrostalon, mökin tai vaikkapa maneesin katon korjaus- ja huoltotarpeet saataisiin selville jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa katon tarpeet saadaan selvitettyä ja täytettyä, sitä helpommin ja huokeammin katto on kunnostettavissa. Otetaan esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto. Katolle lentävät oksat tai kattotiilien sisässä talvella jäätyvä kosteus voivat rikkoa kattotiilen. Jos tiili uusitaan pian, katto pysyy tiiviinä. Jos katolla on useita rikkinäisiä tiiliä, joita ei aikoinaan ole vaihdettu, voi katon alla oleva aluskatekin alkaa vuotaa. Aluskatekaan ei kestä määräänsä enempää kosteutta, vaan voi kulua puhki. Kun kosteus saavuttaa katon alla olevat rakenteet ja eristeet, voidaan joutua tekemisiin mikrobikasvustojen ja sisäilmaongelmien sekä lahovaurioiden kanssa. Lahot puurakenteet pitää uusia, sillä ne eivät jaksa enää kannatella kattoa, ja niistä laho leviää myös vielä terveisiin puuosiin. Märät eristeet on purettava ja uusittava homeongelman torjumiseksi. Kattorakenteiden ja eristeiden vaihto sekä aluskatteen tiivistys tulevat maksamaan enemmän kuin parin tiilen vaihto.

Kattotarkastuksen perusteella saat tiedon myös kattoikkunan, piipun ja piipun juuren, sadevesijärjestelmän, kattoturvatuotteiden sekä muiden kattovarusteiden kunnosta. Jos katon alle on olemassa jokin reitti, käymme varmistamassa myös katon alla olevien rakenteiden kunnon osataksemme tarvittaessa tarjota katon IV-töitä tai vaikka katon lisälämmöneristystä.

Panemme merkille myös tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton huoltotarpeet. Kun katto on puhdistettu, pesty ja maalattu ajantasaisesti, vastustaa se paremmin erilaisia koettelemuksia, mitkä voivat saada aikaan esimerkiksi kattoreikiä ja kattovuotoja. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen laskemme hyvän tarjouksen kaikille mahdollisesti tarvituille katon huolloille, paikkauksille tai esimerkiksi lumiesteiden kiinnitykselle.

Kattopalvelumme kattourakoinnit Suomenniemellä alkavat arviointikäynnistä

Meidän kattourakointimme Suomenniemellä alkavat arviointikäynnistä, minkä aikana selvitämme muun muassa tulevan kattourakan hinnan. Arviointikäynnin aikana tutkimme saneerattavan tai esimerkiksi pinnoitettavan katon, suunnittelemme tarvittavat työt, kartoitamme niihin liittyvät riskit (voidaksemme varautua niihin mahdollisimman hyvin – turvallisuus ennen kaikkea) ja laskemme mahdollisesti tarvittavien uusien materiaalien menekin. Kun arviointikäynti on tehty, olemme valmiit antamaan avaimet käteen -tarjouksen katon maalaamisesta, uusimisesta, kattovuodon korjaamisesta tai esimerkiksi aluskatteen uusimisesta. Saatat yllättyä siitä, miten edullisesti tämä kattourakoitsija tasokkaat kattotyönsä tekee! Me olemme varsin maltillisia kattohuoltoja, katon korjauksia ja muita kattotöitä hinnoitellessamme, mutta emme silti koskaan tingi kattourakoiden laadusta.

Tämä kattopalvelu toteuttaa myös taloyhtiöiden kattourakat, joten meiltä voi tilata myös rivitalon lumenpudotuksen, kerrostalon katon maalaamisen tai vaikkapa lintuverkkojen asentamisen paritalon räystäille. Luvassa on hinta-laatusuhteeltaan aina yhtä mainio urakka, mikä etenee ripein ja toilailemattomin ottein.

Kattofirmallamme on tapana palkita asiakkaansa hyvästä valinnasta. Tämä tarkoittaa ilmaista kattotarkastusta, minkä annamme kaikille asiakkaillemme. Tilaa vaikka piipun pellitys tai muita peltisepän töitä, katon lisälämmöneristys tai sadevesikourujen ja alastuloputkien vaihto, niin saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Et jää ilman kattotarkastusta silloinkaan, kun tilaat jonkin peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjauksen – esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihdon, lukkosaumakaton ruostevaurioiden kunnostuksen tai huopakaton saumojen tiivistyksen. Katon kunnon tarkastus on myös kaikkien tasakattojen, harjakattojen ja esimerkiksi aumakattojen huoltojen yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen. Sen saa siis niin kattomaalausten, katon kevät- ja syyshuoltojen kuin myös katon suojakäsittelyjen yhteydessä.

Katon tarkastus tarkoittaa vesikaton ja kaikkien sen liitoskohtien, katon varusteiden sekä katon alla olevien osien kunnon tarkastamista. Jos jokin kohta osoittautuu heikkokuntoiseksi, teemme tarjouksen sen vaatimista huolloista, paikkauksista tai tiivistyksistä. Jos mitään ei tarvita, emme tee tarjousta edes rännien puhdistamisesta tai otsalautojen maalaamisesta. Jos taas saatkin tarjouksen jostain hieman isommasta kattotyöstä, kuten aluskatteen vaihdosta tai osittaisesta kattoremontista (esimerkiksi kattopeltien vaihdosta), on huojentavaa tietää, että yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus järjestyy tarvittaessa hyvin nopeasti ja helposti. Omakotitalojen ja kesämökkien omistajia tahdomme muistuttaa kotitalousvähennyksestä, mitä voi hakea Verohallinnolta kattoremontin tai esimerkiksi katon tiivistyksen valmistuttua.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt