Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Meidän kattotyömme Pirkanmaalla tekevät katostasi talven- ja myrskynkestävän

Plus Kattopalvelu laittaa kaikki katot sekä talven- että myrskynkestävään kuntoon Pirkanmaalla. Avullamme tiilikattosi, peltikattosi tai huopakattosi kestää myös kesän kuumana porottavaa aurinkoa, runsasluontoisiakin sateita sekä esimerkiksi ilmansaasteita. Ota yhteyttä missä tahansa Pirkanmaalla – esimerkiksi Akaassa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Juupajoella, Kangasalla, Kihniössä, Lempäälässä, Mänttä-Vilppulassa, Nokialla, Orivedellä, Parkanossa, Pirkkalassa, Punkalaitumella, Pälkäneellä, Ruovedellä, Sastamalassa, Tampereella, Urjalassa, Valkeakoskella, Vesilahdella, Virroilla tai Ylöjärvellä – ja tilaa meiltä jokin kattotyö! Niin kauan kuin kattoremontti ei ole välttämätön, laadimme sinulle kilpailukykyisen (ja yksityisasiakkaalle myös kotitalousvähennykseen oikeuttavan) tarjouksen jostain kattohuollosta ja/tai katon korjauksesta.

Kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon katto voidaan saada talvenkestävään kuntoon esimerkiksi kiristämällä lumiesteiden kiinnikkeet, vaihtamalla kaikki rikki menneet tiilet, tiivistämällä huopakaton saumat ja varmistamalla aluskatteen kunto siltä varalta, että katto kuitenkin vuotaisi keväällä. Aumakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton myrskynkestävyyttä voidaan parantaa muun muassa pitämällä huolta siitä, että bitumikaton samat ovat tiiviit, kaikki katon varusteet ovat kunnolla kiinni katossa ja että peltikaton peltikattonaulat eivät ole irtoamispisteessä. Naulojen tai vanhojen ruuvien vaihto uusiksi kateruuveiksi on hyvä tapa estää kattopeltien irtoaminen kovalla tuulella.

Katto voidaan suojata auringolta, kosteudelta ja esimerkiksi ilmansaasteilta maalaamalla se uudestaan. Myös muut kattohuollot parantavat ja vahvistavat katon kuntoa. Kun olet Plus Kattopalvelun asiakas, tiedät aina, millaisia kattohuoltoja tai esimerkiksi katon paikkauksia kattosi on vailla. Tämä johtuu siitä, että tarjoamme ilmaisen katon ja kattotarvikkeiden kunnon tarkastuksen aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön. Kattotarkastuksen saa siis niin katon kevät- ja syyshuoltojen, rännien korjauksien, otsalautojen maalaamisen, peltisepän töiden kuin esimerkiksi katon huoltomaalaustenkin yhteydessä.

Jos katon alkutarkastus (eli se, minkä perusteella lasketaan kattotöiden hinta) tai kaupan päälle myöhemmässä vaiheessa tarjottu kattotarkastus kertovat kattosi tarvitsevan joitain sellaisia toimenpiteitä, joihin et ole ehtinyt varautua, voit hakea kotisivujemme kautta saamaksissa olevaa rahoitusta. Tuo rahoitus järjestyy nopeasti ja vaivattomasti, joten se on näppärä konsti lumen pudotuksen, kattovuotojen korjauksen tai muiden kiireellisestikin tarvittujen kattotöiden rahoittamiseen missä tahansa Pirkanmaalla.

Kattoremonttia Pirkanmaalla suunnittelevien kannattaa lukaista tämä tietopaketti

Kattoremonttia Pirkanmaalla – esimerkiksi Mänttä-Vilppulassa, Orivedellä tai Ylöjärvellä – harkitsevien kannattaa lukaista tämä pikku tietopaketti kattosaneerauksista. On hyvä tietää, mihin on ryhtymässä, kun aikoo tilata katon purkamisen ja uuden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asennuksen. Lue niin tiedät, mitä voit odottaa uudelta katolta – ja miksi katon uusimisen kanssa kannattaa pitää kiirettä.

Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremontti on iso kokonaisuus, mihin kuluu oma aikansa. On kiva tietää jo etukäteen, mikä on katon uusimisen arvioitu kesto – ja mikä on kattoremontin hinta. Kun asioit Plus Kattopalvelun kanssa, saat tarjouksen avaimet käteen -kattoremontista pian ensimmäisen yhteydenottosi jälkeen. Tulemme paikan päälle tutkimaan tasakattoasi, pulpettikattoasi, harjakattoasi tai esimerkiksi aumakattoasi, ja laskemaan kilpailukykyistä tarjousta kaikkien havaintojemme perusteella. Kun tiedämme, millaisesta katosta on kysymys, osaamme antaa tarkan arvion myös kattoremontin kestosta. Asiantuntijoiltamme kuulet lisää myös siitä, miten kattoremontin voi maksaa osamaksulla, tai miten kattoremontille saa hommattua rahoituksen mahdollisimman helposti.

Nopeimmillaan pienen talon kattoremontti voi olla purkissa jo parissa päivässä. Jos haluat säästää, kannattaa palahuopakatto, konesaumakatto tai esimerkiksi palahuopakatto vaihdattaa jo ennen, kuin sen kunto romahtaa ja se alkaa vuotaa. Kattoremonttihan voidaan tehdä myös talvella, joten saat katon uusittua nopeasti tarpeen huomaamisen jälkeen. Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti voidaan tehdä erityisen nopealla (ja edullisella!) tavalla, jos kattoa aletaan uusia ennen kattorakenteiden vaurioitumista – onhan olemassa se mahdollisuus, että uusi huopa- tai peltikatto voidaan asentaa vanhan huopakaton päälle! Tiilikattoremontti tai peltikattoremontti voidaan toteuttaa niin, että aluskate jää vaihtamatta, mutta asia on ratkaistava tapauskohtaisesti – onhan aluskatteen hyväkuntoisuus erittäin tärkeä asia tulevien kosteusvahinkojen ehkäisemiseksi.

Kun asialla on Plus Kattopalvelu, voit odottaa uudelta katoltasi paljon. Voit odottaa huolellisesti ja virheettömästi asennettua kattoa, mikä ei vuoda mistään kohtaa ja mikä on pitkään miltei huoltovapaa. Voit tilata meiltä myös erikoisemman kattosaneerauksen, kuten sellaisen, minkä yhteydessä kattoa muutetaan kaltevammaksi – tai minkä aikana kattoa korotetaan niin, että sen alle voidaan rakentaa lisää asuinhuoneita. Tarvittaessa teemme myös katon IV-työt, peltisepän työt ja esimerkiksi aurinkopaneelien asennuksen – tai mitä unelmiesi katto ikinä vaatiikaan.

Huopakatto tai palahuopakatto – tyyliä ja tiiviyttä kesämökillekin

Huopakatto tai palahuopakatto antavat tyylikkään ilmeen niin kesämökille, kerrostaloon, rivitaloon kuin esimerkiksi johonkin piharakennukseenkin. Bitumikatolla on muitakin hyviä ominaisuuksia kuin upea ulkonäkö, mikä ei mene pois muodista. Bitumikermikattojen hyväksi tulee lukea se, että ne ovat todella tiiviitä, ja että tuo tiiviys on ylläpidettävissä yllättävän helposti. Laattakatot, kolmiorimahuopakatot ja tiivissaumakatot ovat helppohoitoisia kattoja, eikä mitään huopakaton huoltoa, remonttia tai korjausta tarvitse tehdä Pirkanmaalla itse, sillä Plus Kattopalvelu hoitaa kaikki taloyhtiöiden ja yksityisasiakkaiden huopakattotyöt.

Laattakatto ja muut huopakatot arvostavat sitä, että ne puhdistetaan roskista kerran vuodessa. Kaikki muutkin harjakatot, pulpettikatot, aumakatot ja esimerkiksi taitekatot pitäisi puhdistaa joka kevät ja syksy. Roskat eivät tee hyvää katolle, sillä ne estävät katon nopean kuivumisen, mikä olisi niin tärkeää katon kannalta. Roskainen ja kostea katto alkaa ennen pitkää sammaloitua, ja sammalet voivat haurastuttaa palahuopakatot ja muut huopakatot niin huonoon kuntoon, että ne on uusittava ennen aikojaan.

Jos esimerkiksi paanukatolle alkaa kasvaa sammaleita, ei se ole maailmanloppu: tilaa Plus Kattopalvelu tekemään sammaleenpoisto huopakatolta, niin kattosi saadaan pelastettua repsottavilta saumoilta, kattorei’iltä ja muilta ongelmilta.

Kun kesämökin tai esimerkiksi omakotitalon huopakatto on ehtinyt elinkaarensa puoliväliin, on se hyvä pinnoittaa uudestaan, sillä kuluneet parikymmentä vuotta ovat varmasti ehtineet heikentää alkuperäisen pinnoitteen kunnon. Kun bitumikaton pinnoite uusitaan, jaksaa se kestää rasituksia vielä seuraavat 10–20 vuotta – palauttaahan pinnoite katon elastisuuden. Samalla pinnoite palauttaa kattosi värin ja nuorekkuuden, joten rakennuksessasi on tuota pikaa aivan uudenveroinen katto.

Aina kattoa ei saada pelastettua pelkällä pinnoitteella. Jos kattohuopa on ehtinyt haurastua paljon (joko vuosikymmenien tai esimerkiksi sammaleiden takia), on se paras uusia. Myös silloin, jos katto on ehtinyt vuotaa ja kattorakenteet vaurioitua, voi kattosaneeraus osoittautua parhaaksi vaihtoehdoksi kesämökin tai omakotitalon omistajalle tai esimerkiksi taloyhtiölle. Meidän voit luottaa uusivan kattosi nopeasti ja taitavasti – myös silloin, kun katon alta pitää ensin korjailla laho- tai homevaurioita, tai haluat vaihtaa tasakattosi kaltevammaksi katoksi.

Katon korjaus Pirkanmaalla sisältää joskus myös katon alla tehtäviä töitä

Katon korjaus Pirkanmaalla tarkoittaa joskus pelkkää vesikatteen paikkausta, eli esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihtoa tai kattoikkunan tiivistystä. Aina ei päästä yhtä helpolla, vaan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjaamiseen on yhdistettävä myös kattorakenteiden kunnostamista, esimerkiksi lahovaurioiden korjausta ja märkien villojen vaihtoa. Katon alle päässyt kosteus on yleensä merkki siitä, että katto on vuotanut – siispä aluskatekin pitää tiivistää. Aluskatteen korjaus tarkoittaa samaa kuin sen vaihtaminen, ja jotta aluskate olisi mahdollista purkaa ja uusia, pitää vesikatto purkaa ainakin osittain. Plus Kattopalvelu korjaa kaikenlaiset kattovuodot – silloinkin, kun paras ratkaisu tilanteeseen on omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin kattoremontti.

Kattorakenteisiin joudutaan koskemaan myös painuneen katon oikaisun yhteydessä tai silloin, jos myrsky on aiheuttanut pahoja tuhoja kaatamalla jonkin pihapuun talon päälle. Tämä katon ja kattoläpivientien tiivistyksen ja asennuksen ammattilainen löytää parhaat ratkaisut joka tilanteeseen, joten kattosi tulee kuntoon riippumatta siitä, mitä sen kunnostaminen vaatii ja edellyttää.

Jotta tarvitsemasi kattokorjaukset olisivat mahdollisimman harvinaisia ja pienimuotoisia (esimerkiksi huopakaton ja peltikaton reikien paikkauksia kattovuotojen ja katon vesivahinkojen korjausoperaatioiden sijaan), tarjoamme jokaisen kattotyömme yhteydessä yhden ilmaisen kattotarkastuksen. Saat tuon kattotarkastuksen ilmaiseksi niin rännien ja vesikourujen korjauksen, räystäslautojen ja -peltien vaihdon, irronneiden peltilistojen kiinnityksen kuin katon harjauksenkin yhteydessä.

Kun tasakatto, pulpettikatto, aumakatto tai esimerkiksi mansardikatto on usein tarkastettu, päästään erilaisiin vaurioihin puuttumaan jo varhaisessa vaiheessa, jolloin katon korjaus ei käy kukkaron päälle. Monet kattovauriot voidaan estää jo ennalta, kun katon kunto on usein tarkastettu, sillä näin katon kuntoa ja rasituksenkestävyyttä voidaan tukea erilaisilla kattohuolloilla. Esimerkiksi myrskyvaurioiden korjausta tarvitaan vähemmän, kun kaikki kattopellit ovat kunnolla katossa – ja tämä voidaan hoitaa kuntoon lisäämällä kattopeltien kiinnikkeitä tai vaihtamalla vanhat ja katosta irtoamassa olevat peltikattonaulat uusiksi kateruuveiksi. Jiirien korjaustarpeita voidaan vähentää tiivistämällä ne jo ennakoivasti, ja irronneilta lumiesteiltä, ränneiltä sekä tikkailta (sekä niiden aiheuttamien reikien paikkaamiselta) voidaan välttyä kiristämällä niiden kiinnitykset aina tarvittaessa. Tarve tehdä tällaisia töitä tai vastaavia toimenpiteitä kannattaa selvittää niinkin usein, kuin kaksi kertaa vuodessa.

Kaikki aistit käyttöön – hajukin voi vihjata siitä, että katto vuotaa

Kattovuoto on asia, mikä voi lyhentää huopakaton, tiilikaton tai peltikaton elinkaarta merkittävästi. Jotta mahdollisiin kattovuotoihin voitaisiin puuttua jo ennen, kuin kosteus ehtii pilata katon alla olevat rakenteet ja eristeet, kannattaa katto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Mitä nopeammin vuotavan katon korjaus alkaa, sitä helpommin siitä voidaan selvitä. Jos kattovuodon korjaus alkaa vasta pitkän ajan päästä, voi katon purku ja vaihto olla paras vaihtoehto (vaikka katto ei olisikaan vielä kovin vanha). Jos kattoa aletaan korjata vasta vuosien päästä, voi kosteus olla siihen mennessä ehtinyt levitä jo muihin talon rakenteisiin, ja koko rakennus joudutaan purkamaan kosteusvaurioiden takia.

Kun tarkastamme kattoa, käytämme kaikkia aistejamme paitsi makuaistia. Kattovuoto voi paljastua näköaistin avulla, sillä esimerkiksi rikkinäiset tiilet, kattorakenteissa olevat tummentumat tai peltikatossa olevat ruskeat ruostevauriot viittaavat siihen, ettei katto ole enää tiivis. Tunto- ja tasapainoaistia tarvitaan katolla liikkumisessa, joskin varmistamme turvallisuutemme myös työturvallisuustuotteilla. Hajuaistikin voi viitata kato vesivahinkoon. Jos välikatolla haisee ummehtuneelle, se voi kertoa siitä, että katto vuotaa. Välikatolla kannattaa käydä usein, sillä muuten aluskatteen kunto, kattorakenteiden kuivuus ja välikaton ilmanvaihdon toimivuus jäävät pimentoon. Suosittelemme, että välikatolla käydään tekemässä kuntotarkastusta yhtä usein kuin ulkokatollakin, eli kaksi kertaa joka vuosi. Aina kun tilaat kattotarkastuksen meiltä (tai saat sen kaupan päälle muiden kattotöiden yhteydessä), käymme tarkastamassa myös aluskatteen ja muiden yläpohjarakenteiden kunnon. Tasakatto on poikkeus, sillä alamme purkaa kattoa katon alle nähdäksemme vain erikseen sovittaessa.

Monet kattovuodot voidaan ehkäistä, jos katto on usein tarkastettu, sillä kattotarkastuksien avulla kattoa voidaan huoltaa sen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Esimerkiksi tarve suojata aaltopeltikatto ruosteelta kattomaalauksen avulla selviää tarpeeksi ajoissa vasta katolla käymällä. Kattotarkastuksien avulla osataan estää myös monet tiilikattovuodot, saadaanhan rikkinäiset tiilet vaihdettua ja iäkkäät tiilet suojattua uudella pinnoitteella. Myös sammaleiden poisto tiilikatolta on oiva tapa pitää katto paremmassa ja tiiviimmässä kunnossa. Sammaleiden poisto, pinnoitteen uusiminen ja heikkokuntoisten kohtien tiivistäminen hyödyttävät myös huopakattoa.

Helppo ja huoleton tapa hoitaa katon huollot Pirkanmaalla

Jatkossa sinun ei tarvitse hikoilla ja stressata katon huolloista Pirkanmaalla, sillä voit tilata kaikki rivitalon, kesämökin, teollisuuslaitoksen, piharakennuksen tai omakotitalon kattohuollot Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelu tekee katon huollot luotettavalla ammattitaidolla, motivoituneella ja reippaalla otteella sekä kilpailukykyisellä hinnalla, mistä yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä. Jätä meille niin lumen pudotus korkean rakennuksen katolta, kerrostalon katon kevät- ja syyshuollot, teollisuuslaitoksen katon pesu kuin kesämökin peltikaton naulojen tai vanhojen ruuvien vaihtaminen uusiksi ruuveiksi. Laatu on aina ensiluokkainen, ja asiakkaalle jää hyvä mieli kivuttomasti sujuneesta urakasta. Kaikki kattourakan työvaiheet tehdään meidän toimestamme – emmehän muutoin voisi mainostaa tekevämme kattotyöt aina avaimet käteen -paketteina. Rahoituskin on käden ulottuvilla, sillä joustavaa kattotöiden rahoitusta pääsee hakemaan suoraan kotisivujemme kautta.

Monen mielestä yksi kattopalvelumme parhaista puolista on se, että tarjoamme maksuttoman katon tarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Tuon katon tarkastuksen aikana tutkimme katon ehjyyden, katon pinnoitteen kunnon, kattoläpivientien tiiviyden, sadevesijärjestelmän toiminnan ja muun muassa katon alla olevien rakenteiden kuivuuden. Näin osaamme tarjota kaikkia kattotöitä, joiden avulla tiilikatto, peltikatto tai huopakatto saadaan pysymään hyvässä kunnossa mahdollisimman kauan – olivatpa ne sitten kattoturvatuotteiden huoltoja, kattopeltien kiinnitysten lisäyksiä tai vaikkapa peltikaton huoltomaalauksia.

Peltikaton maalaus on yksi parhaimmista tavoista saada katto olemaan ruostumatta. Toki myös katon kevät- ja syyshuolloilla on merkitystä, saadaanhan niiden avulla poistettua kaikki kattoon kosteutta sitovat roskat. Tiilikatot ja huopakatotkin pinnoitetaan, mutta ei ruosteen, vaan lähinnä sammaleiden ja auringon takia. Jos katolla jo on sammaleita, eivät kaikki sammalkasvuston osat lähde pelkällä harjaamisella tai edes kattopesun avulla, vaan on aika tehdä kemiallinen sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely. Sammaleiden esiintymistä voi merkittävästi vähentää, kun katto puhdistetaan joka kevät ja syksy. Samalla kun roskat poistetaan vesikatteelta, tulee tyhjentää myös kattokaivot tai vesikourut ja alastuloputket, sillä roskat voivat tukkia sadevesijärjestelmän.

Plus Kattopalvelu hoitaa tottunein ja turvallisin ottein myös lumenpudotukset Pirkanmaalla. Poistamme lumen ja jään niin kerrostalon, rivitalon, vapaa-ajan rakennuksen kuin esimerkiksi toimistorakennuksen katolta, eikä kattoon synny työstä mitään jälkiä.

Rännien puhdistuksen yhteydessä muistettavat asiat Pirkanmaalla

Tässä tekstissä tahdomme jakaa muutamia tärkeitä asioita, joita kannattaa muistaa rännien puhdistuksen yhteydessä Pirkanmaalla. Rännien puhdistus on tärkein rännihuolto. Sen avulla voidaan vähentää rännien korjaustarpeita ja pidentää sitä aikaa, mikä kuluu uusien rännien asentamiseen. Tavalliset teräsrännitkin voivat kestää yli 40 vuotta, kun sadevesikourut on usein puhdistettu, ja jäätyneet kourut sekä syöksyputket on avattu kuumalla höyryllä.

Ensinnäkin on hyvä tietää, miksi omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin räystäskourujen puhdistaminen on niin tärkeää – se motivoi tekemään tai tilaamaan tämän homman säännöllisesti. Räystäskourut kannattaisi puhdistaa kaikista roskista kaksi kertaa vuodessa, eli katon muun kevät- sekä syyshuollon yhteydessä. Jos lehtiä, neulasia ja muita roskia ei poisteta, voivat kourut alkaa ruostua seisovan veden ja märkien roskien takia. Ruoste ei ole mikään sadevesijärjestelmän kaunistus, mutta siitä on muutakin kuin kosmeettista haittaa. Ruoste tuhoaa teräksen vähän kerrallaan, joten ennen pitkää kourut ovat ohentuneita ja reikäisiä – sekä vuotavia.

Räystäs voi vuotaa myös sen takia, että roskia on kertynyt ränneihin niin paljon, etteivät ne vedä enää juuri lainkaan. Räystään vuotaminen on kerrassaan harmillinen asia rakennuksen kannalta, sillä vuotava vesi voi kastella sekä talon ulkoseinät että lopulta sen perustukset. Tuhannet sadevesilitrat voivat kastella maaperän rakennuksesi ympäriltä niin märäksi, että kosteus nousee kaikista vesieristeistä huolimatta talon rakenteisiin asti.

Talvella roskainen kouru aiheuttaa turvallisuusriskin, ja sadevesijärjestelmäkin voi vääntyä tai hajota jään muodostumisen takia. Jos ränneistä roikkuu jääpuikkoja ja jäinen kouru uhkaa pudota alas katon reunalta, tilaa jääpuikkojen poisto ja rännien sulatus kuumalla höyryllä – teemme työn pikaisesti, jotta jään aiheuttamista uhista päästään äkkiä eroon.

Toisekseen on hyvä tietää, miten tiilikaton, huopakaton tai peltikaton rännit puhdistetaan. Paras tapa hoitaa rännien jokakeväinen ja -syksyinen tapa on kiivetä katolle – tietenkin asianmukaisin työturvallisuustuottein varustautuneena. Katolta käsin työ hoituu turvallisemmin, ja roskat on helppo noukkia roskapusseihin – maahan heiteltyinä ne vain sotkisivat pihamaan. Kun kaikki lehtien jämätkin on huuhdeltu pois ränneistä, teemme niiden kuntotarkastuksen, ja laajennamme tuon ilmaisen kuntotarkastuksen koskemaan koko kattoa.

Katon pesua ja puhdistusta tarvitaan joskus yhtä aikaa

Erilaisia kattohuoltoja Pirkanmaalla ovat roskien poisto, katon pesu ja sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely. Teemme toki muitakin kattohuoltoja, kuten esimerkiksi lumenpudotuksia ja peltikattonaulojen kateruuveiksi vaihtamisia, mutta nuo edellä mainitut ovat niitä katon puhtaanapitoon liittyviä. Emme koskaan lakkaa paasaamasta katon puhtaanapidon merkityksestä, sillä katon pitäminen siistinä on yksi helpoimmista tavoista saada omakotitalon, kerrostalon tai rivitalon katto kestämään mahdollisimman pitkään – ja ilman jatkuvia kattokorjauksia. Voit tilata kaikki tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi mansardikaton puhdistamiseen liittyvät toimenpiteet Plus Kattopalvelun ammattilaisilta. Meillä on tapana kruunata jokainen kattotyö ilmaisella kattotarkastuksella, minkä jälkeen asiakas saa tiedon kattonsa tosiasiallisesta kunnosta sekä tarjouksen mahdollisesti tarvituista lisähuolloista ja -korjauksista.

Katon säännöllinen puhdistus ei vaadi kemikaaleja, painepesureita tai edes vesiletkua, vaan harja tai ilmapuhallin riittää lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien poistamiseen katolta. Tiilikaton harjaus tai esimerkiksi palahuopakaton ilmapuhallus on hyvä tehdä kaksi kertaa vuodessa, jotta epäpuhtaudet eivät liimaantuisi kattoon, hidastaisi sen kuivumista ja ruokkisi sammaloitumista (tai ruostumista, jos kyseessä on peltikatto. Sammaleenpoisto peltikatolta on hyvin harvinaista, mutta ruosteenpoistoa voidaan joutua harjoittamaan useamminkin). Kun roskien poistoon yhdistetään yhtä säännöllisesti tarvittu rännien puhdistus, puhutaan kokonaisesta kevät- tai syyshuollosta. Nämä kaksi toimenpidettä joka kevät ja syksy toteutettuina vievät jo pitkälle!

Ehkä huomaat, että katteeseen on pinttynyt likaa, mikä ei lähde harjan tai ilmapuhaltimen avulla. Tämä on merkki siitä, että on aika ottaa käyttöön astetta rajummat metodit, eli tilata meidät pesemään peltikatto tai jokin muu katto. Tiilikatto on periaatteessa mahdollista pestä painepesurilla, mutta sitten katto on pinnoitettava heti uudestaan, sillä kova vedenpaine pilaa katon suojapinnoitteen. Huopakaton pesu painepesurilla on tuhoon tuomittu idea, eikä peltikattojakaan kannata pestä kuin aivan tavallisella letkupaineella.

Jos katolla on lian sijasta tai sen lisäksi myös sammaleita, on paras valinta sammaleenpoisto tiilikatolta ja huopakatolta, sekä katon suojakäsittely. Sammalet poistetaan tuolloin kemiallisesti, mikä tarkoittaa sitä, ettei kattoon jää sammalten juuria tai itiöitä, mitkä voisivat saada talon katon sammaloitumaan heti uudestaan.

Joskus katon harjausta, katon pesua ja katon kemiallista puhdistusta tarvitaan yhtä aikaa – erityisesti silloin, kun katto on aika maalata. Jotta maalipinnoite voisi tarttua kattoon parhaalla mahdollisella tavalla, tulee katon olla putipuhdas, ja siksi se on puhdistettava perusteellisella tavalla.

Loistava lopputulos ja tinkimätöntä tiiviyttä – tilaa katon maalaus Pirkanmaalle meiltä

Katon maalaus Pirkanmaalla onnistuu verrattomalla tavalla, kun kattoa on maalaamassa Plus Kattopalvelu. Lopputulos on loistava, ja katto on saatu tinkimättömän tiiviiseen ja kestävään kuntoon. Jos tämä ei ole mahdollista, suosittelemme katon vaihtoa tai osittaista kattoremonttia katon huoltomaalauksen sijaan. Usein katot kuitenkin on mahdollista maalata, ja niin me myös teemme.

Katon maalaus tarkoittaa muutakin kuin sitä, että tulemme paikan päälle ja alamme levittää vanhan maalipinnoitteen päälle uutta pinnoitetta. Katon huoltomaalaus on holistinen kattohuoltoa, minkä aikana puututaan katon kaikkiin tarpeisiin, jotta katolle voitaisiin tarjota vielä parikymmentäkin lisävuotta.

Kaikki alkaa siis omakotitalon, kesämökin, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katon tarkastamisesta. Tuo kattotarkastus kertoo kokeneille ja tarkkasilmäisille ammattilaisillemme, mitä tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto tarvitsee tullakseen tiiviiseen ja kestävään kuntoon joka kohdastaan.

Leikitään, että kyseessä on jo hieman ruostunut peltikatto. Jos peltikatto olisi kauttaaltaan ruosteessa, olisi osittainen tai kokonainen peltikattoremontti parempi vaihtoehto kuin peltikaton maalaus, mutta pintaruoste voitaneen vielä poistaa. Kattotarkastus saattaa kertoa meille seuraavanlaista: ensin katto on harjattava puhtaaksi roskista, ja seuraavaksi on aika käsitellä ruostevauriot sekä paikata pienet reiät. Myös kattoikkunan tiivistys on tarpeen, jotta katto ei vuotaisi läpivientien kohdalta seuraavissa työvaiheissa. Jos peltikaton asentamisessa on käytetty peltikattonauloja, on nyt hyvä tilaisuus vaihtaa ne kateruuveiksi, mitkä pitävät kattopellit paremmin paikoillaan ja estävät peltikattoa vuotamasta kiinnikkeiden läpivienneistä.

Tiivistetty ja harjattu katto on valmis pestäväksi, ja kun peltikatto on kuivunut kattopesun jälkeen, alamme vihdoin levittää uutta maalia. Taivaalle ja sääennusteisiin on syytä vilkaista, sillä katto kannattaa maalata vain sateettomalla ja mieluiten pilvipoutaisella säällä.

Tiilikaton maalaus estää kattotiiliä rapautumasta, eikä sitä tarvita kuin vain kerran katon elinkaaren aikana. Huopakatto maalataan ennen kaikkea siksi, ettei aurinko saisi kattohuopaa kuivumaan niin, että se rupeaisi halkeilemaan ja vuotamaan. Sekä tiilikaton että huopakaton maalaushuollot alkavat kattotarkastuksesta, mikä kertoo, tarvitaanko katon pesun lisäksi muita pohjatöitä. On hyvin todennäköistä, että katto pitää harjata ja tiivistää samaan tapaan kuin peltikattokin. Tiilikaton tiivistys voi tarkoittaa rikki menneiden tiilien vaihtamista ja huopakaton tiivistys saumojen korjaamista. Koska tiili- ja huopakatoille on tyypillistä sammaloitua, saattaa kattomaalauksen pohjatöihin Pirkanmaalla kuulua myös sammaleiden poisto katolta.

Kattofirmamme lumenpudotukset ja jäänsulatukset Pirkanmaalla tehdään aina tapauskohtaisesti

Kun tilaat meiltä lumenpudotuksen Pirkanmaalle, saat urakan, mikä on suunniteltu ja toteutettu tilanteen vaatimalla tavalla. Näin omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotus voidaan hoitaa mahdollisimman turvallisesti ja rakenteita rikkomatta. Plus Kattopalvelun toteuttamat lumenpudotukset tiilikatoilta, huopakatoilta ja peltikatoilta etenevät seuraavasti: ensin asiakas ottaa yhteyttä ja pyytää tarjouksen kattolumitöistä. Koska kattolumitöiden hintaa ei voida laskea sokkona, tulevat asiantuntijamme arvioimaan kohteen ja katolla olevan lumen määrän (sekä koostumuksen: sillä, onko kyseessä pakkas- vai suojalumi, on suuri vaikutus kattolumitöiden kestoon ja hintaan). Samalla he aloittavat jo kattolumitöiden suunnittelun selvittämällä, mihin kohden pihaa lumet voidaan pudottaa, ja voivatko lumet jäädä siihen lopputalveksi. Yksi mahdollisuus on kuljettaa lumet pois kuorma-autoilla.

Samalla asiantuntijamme ottavat selvää kaikista kattolumitöihin sillä kertaa liittyvistä riskistä. Aina on vaarana, että lumenpudottaja putoaa katolta – siihen varaudumme asianmukaisin työturvallisuustuottein, joita käytämme myös tasakatoilla. Selvitämme, kuinka paljon ihmisiä rakennuksen pihalla liikkuu, ja millaisin tiedottein, puomein ja valvojin heidät saadaan pidettyä vaarallisen alueen ulkopuolella. Jos eristetty alue tai (korkeiden rakennusten lumenpudotuksissa) tarvitut henkilönostimet ja nostinkoriautot tukkivat tien, järjestämme tarvittaessa myös liikenteenohjauksen kuntoon.

Kun kohde on tutkittu, esittävät asiantuntijamme tarjouksen turvallisesta, sujuvasta ja kilpailukykyisen hintaisesta lumenpudotusurakasta. Omakotitalon tai kesämökin lumenpudotukset ovat sellaisia, että niistä voi jälkikäteen hakea kotitalousvähennystä. Rahoitustakin voi hakea, eikä asiakkaidemme tarvitse sen takia lähteä merta edemmäs kalaan, sillä kotisivujemme kautta pääsee hakemaan joustavaa rahoitusta kaikenlaisille kattotöille kattolumitöistä jääpuikkojen poistoon räystäiltä.

Jään poisto katolta on yhtä tärkeää turvallisuuden ja katon kunnon ylläpitämiseksi kuin kattolumienkin vähentäminen. Jos jää putoaa katolta väärään aikaan, voi se aiheuttaa samankaltaisia henkilö- ja omaisuusvahinkoja kuin katolta putoava lumikin. Sekä katolla että ränneissä olevat jäät saadaan poistettua hyvin kattoystävällisellä tavalla, kun saavumme paikan päälle Tampereelle (tai Virroille, Parkanoon tai muualla Pirkanmaalle) höyrytyslaitteinemme. Kuuma höyry on myös ympäristöystävällinen ja turvallinen tapa saada jää pois palahuopakatolta, betonitiilikatolta, rivisaumatulta peltikatolta tai vaikkapa kolmiorimahuopakatolta.

Nämä kattotyöt Pirkanmaalla huolehtivat kattorakenteiden terveydestä

Erityisesti vesikatteen tiiviyteen ja välikaton ilmanvaihtoon liittyvät kattotyöt Pirkanmaalla huolehtivat kattorakenteiden terveydestä. Ilman terveitä kattorakenteita ei ole koko kattoakaan, joten kaikki kattorakenteisiin edes välillisesti liittyvät peltikattotyöt, palahuopakattotyöt, tiilikattotyöt ja huopakattotyöt kannattaa teettää ajallaan. Plus Kattopalvelu on pesunkestävä ammattilainen kaikissa omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi luhtitalon kattotöissä. Kun otat yhteyttä meihin päin, saat kattosi kuntoon siinäkin tapauksessa, että katto on jo ehtinyt vuotaa, katon eristys on kastunut ja kattorakenteet ovat lahoamispisteessä.

Jotta katto ei pääsisi tähän pisteeseen, kannattaa kaikki kattoläpivientien korjaukset ja muut kattopaikkaukset teettää heti, kun niitä huomataan tarvittavan. Jotta mikään sauma, jiiri tai kattoikkuna ei jäisi korjaamatta, on katto hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Plus Kattopalvelun asiakkaat saavat katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi aina, kun he tilaavat meiltä jonkin kattotyön, joten on hyvä idea teettää joka kevät ja syksy tarvittavat katon puhdistukset meillä – näin kattosi tulee tarkastettua aina oikeaan aikaan ja vieläpä ilman veloitusta.

Tasakaton, harjakaton ja esimerkiksi aumakaton kuntoa kannattaa tukea myös kattohuoltojen avulla. Kattohuoltoja ovat esimerkiksi katon harjaus, lumen pudotus, sammaleiden poisto sekä katon huoltomaalaus. Katon kunnon tarkastus antaa tiedon myös kattohuoltojen tarpeesta sekä esimerkiksi siitä, pitääkö kattoturvatuotteiden kiinnikkeet kiristää, jotta ne eivät putoaisi katolta. Tarvittaessa teemme tarjouksen uusista kattoturvatuotteista asennettuna, sillä kaikilla katoilla ei ole rakennusmääräysten mukaista valikoimaa kattoturvatuotteita.

Kattotarkastukseen kuuluu myös se, että joku meistä ahtautuu katon alle tarkastaakseen katon ilmanvaihdon toimivuuden, katon eristeiden ja rakenteiden kuivuuden sekä aluskatteen ehjyyden. Katon alta palattuamme tiedämme, jos on tarvetta katon IV-töille, joilla lämmin ilma saadaan pois katon alla muhimasta. Hoksaamme myös kaikki aluskatteessa olevat puutteet, joihin voidaan puuttua poistamalla roskat aluskatteelta tai paikkaamalla, uusimalla tai korjaamalla aluskate (tai vaihtamalla se osittain). Aluskatteella olevat roskat sitovat sille kosteutta, joten kyseiset roskat on syytä poistaa ja roskia katon alle tuovat harjan tuuletusaukot tiivistää hengittävin harjatiivistein. Pieneläinesteiden, tässä tapauksessa lintuverkkojen, asentaminen estää lintuja pääsemästä aluskatteen alle – niille voisi nimittäin tulla tarve kokeilla aluskatteen kestävyyttä nokillaan.

Katon yläpohjan lisäeristys voi tapahtua ilman villojen vaihtoa

Kattotyömme Pirkanmaalla tehdään aina sen mukaan, mitä katto tarvitsee. Periaatteemme on, että kaikki tiilikatot, peltikatot ja huopakatot laitetaan kerralla kuntoon, mutta ette emme korjaa sellaista, mikä ei korjaamista tarvitse. Siksi katon lisälämmöneristys voi tapahtua myös ilman villojen vaihtoa. Jos purkaisimme ja uusisimme hyväkuntoiset villat, syntyisi asiakkaalle turhia kustannuksia, eikä se ole tavoitteemme – tarkoitus on hoitaa niin katon lisäeristys, kattoremontti, ullakon ja vintin eristys kuin esimerkiksi kattovuodonkin korjaus mahdollisimman kustannustehokkaasti. Siksipä villoja ei vaihdeta kattoremontinkaan yhteydessä, jos villat ovat kuivat ja terveet, eivätkä siksi vaihtamista tarvitse.

Jotta tietäisimme, mitä omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katto oikeasti tarvitsee, teemme aina alkutarkastuksen, ennen kuin alamme suunnitella tulevaa kattourakkaa ja laskea sille hintaa. Alkutarkastus voi osoittaa, että myös ilmanvaihtokanavat on eristettävä – merkkinä tästä on usein ilmanvaihtohormista tippuva kondenssivesi, mikä voi vaurioittaa hormia ja päätyä myös talon rakenteisiin. Tässä pätee sama sääntö kuin muissakin kattokunnostuksissa: mitä pikemmin ongelmiin tartutaan, sitä helpommin ja huokeammin ne saadaan pois päiväjärjestyksestä.

Katon lisälämmöneristyksenkin tarve voi paljastua kondenssiveden kautta. Kondenssivesi on vettä, mitä tiivistyy (eli kondensoituu) silloin, kun lämmin ilma kohtaa viileät pinnat ja viileämmän ilmanalan. Jotta kondensoitumista ei tapahtuisi, tulee harja- ja esimerkiksi pulpettikaton alapuolisten osien tuulettua mahdollisimman tehokkaasti. Tehokas tuuletus vie lämpimän ilman reipasta tahtia ulos kevättalvellakin, kun kondensoitumisriski on suurimmillaan.

Aina ei riitä se, että katon ilmanvaihtoratkaisuja päivitetään, vaan on tehtävä myös katon lisäeristys. Hyvin eristetyn yläpohjan ansiosta lämmin ilma pysyy asukkaiden ilona, eikä karkaa välikatolle tiivistyäkseen kondenssivedeksi – tai sulattaakseen kattolumet ja saadakseen aikaan saumavuodon. Toinen merkki katon lisälämmöneristyksen tarpeesta onkin nimenomaan kesken talven sulava kattolumi, ja sulamisveden katon reunalle synnyttämät jääpaanteet ja jääpuikot.

Katon lisäeristyksen yhteydessä on pidettävä tarkasti kiinni siitä, etteivät uudet eristeet hankaloita välikaton tuulettumista – toisin sanoen, eristeiden ja aluskatteen välissä on oltava tarpeeksi suuri tuuletustila. Jos tuuletustila uhkaa kaventua liikaa, on yksi vaihtoehto vaihtaa aluskate hengittäväksi.

Tarvitseeko kattoturvatuotteitakin korjata?

Kattoturvatuotteet Pirkanmaalla asentava Plus Kattopalvelu osaa vastata myös siihen kysymykseen, tarvitseeko kattoturvatuotteita korjata, koska kattotikkaat tai esimerkiksi seinätikkaat pitää korjata, ja miten kattoturvatuotteiden korjaus tapahtuu. Me olemme kattoturvatuotteiden, niiden asennuksen ja muiden kattoturvatuotteisiin liittyvien toimenpiteiden erityisammattilainen, jolle mikään muukaan kattotyö ei ole ylivoimainen tai liian haastava. Luota sinäkin meihin, kun sinulla on jotain kysyttävää kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesäasunnon kattoturvatuotteista, tai niiden tarvitsemista toimenpiteistä!

On tärkeää sekä pihan että katon turvallisuuden kannalta, että katto on asianmukaisella tavalla varusteltu. Viranomaisetkin edellyttävät, että tiilikatolla, peltikatolla ja huopakatolla on tietty määrä kattoturvatuotteita. Se, mitä kaikkia kattoturvatuotteita konesaumakatolle tai vaikka bitumipaanukatolle tulee asentaa, riippuu muun muassa katon kaltevuudesta. Yhteistä kaikenlaisille katoille on se, että katolle tulee järjestää kiinteä ja turvallinen kulkureitti. Jotta nuohoojat, kattohuoltajat, antennien asentajat ja muut ammattilaiset pääsevät katolle askareitaan hoitamaan, on katto varusteltava ainakin talotikkailla ja lapetikkailla. Tietyissä tilanteissa ei tarvita lapetikkaita vaan kattosiltoja, kun taas tietyissä tilanteissa tarvetta löytyy molemmille. Rakennusmääräykset ja meidän ammattilaisemme ovat oikeita lähteitä tarkastaa, tarvitaanko katolle myös palotikkaita (toiselta nimeltään hätäpoistumistikkaita), kattopollareita, lumiesteitä ja putoamissuojia.

Palotikkaat suojelevat ensisijaisesti rakennuksen asukkaita tai käyttäjiä, kun taas lumiesteet ovat olemassa ennen kaikkea siksi, ettei kaltevalta katolta vauhdikkaasti putoava lumi aiheuttaisi henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Samalla ne tulevat estäneeksi monet lumimassojen liikkumisesta katolle aiheutuvat lumivauriot.

Palatkaamme siihen, pitääkö kulkusiltoja, lumiesteitä ja muita kattoturvatuotteita korjata. Vastaus on kyllä, ja sen takia kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnityksien kunto tulisi tarkastaa säännöllisesti ja vieläpä lähietäisyydeltä – kuinkas muutenkaan. Kattoturvatuotteet voivat tarvita myös jotain huoltoa, kiinnikkeiden kiristämistä tai jopa uusimista, mutta säännöllisten kattotarkastusten ansiosta näihinkin tarpeisiin osataan puuttua ajoissa. Aina kun kattoa tarkastetaan Plus Kattopalvelun perusteellisten asiantuntijoiden toimesta, tulee myös katon turvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunto tarkastettua. Kattotarkastukset ovat kattohuolto muiden joukossa, mutta kannattaa olla tietoinen siitä, että tarjoamme koko katon kuntotarkastuksen kaupan päälle aina, kun meiltä tilataan jokin kattopaikkaus, katon huolto, seinällenostopeltien vaihto tai muu kattotyö.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – muutama askel lumivaurioiden ehkäisemiseen

Helpoin kattokorjaus on se, mikä on pystytty estämään jo ennalta – siksi lumiesteiden asennus ja korjaus ovat niin tarpeellisia kattotöitä Pirkanmaalla ja muualla Suomessa. Lumiesteiden avulla on mahdollista ehkäistä monet lumen katolla liikkumisen ja katolta putoamisen aiheuttamat vauriot. Samalla lumiesteet palvelevat myös toisessa tärkeässä tehtävässä. Kun kaltevan katon reunalle on asennettu oikein mitoitettuja ja kunnolla katossa kiinni olevia lumiesteitä, on rakennuksen vieressä hengaileminen ja liikkuminen turvallista myös kevättalvella. Myös autot voi parkkeerata aivan talon viereen pelkäämättä sitä, että lumi putoaa niiden päälle painaen katon tai tuulilasin sisään. Terassi ja kuistikin pysyvät paremmin kunnossa, kun lumiesteet ovat olemassa hillitäkseen lumen liikkeitä.

On toki otettava huomioon se, että joinain talvina katolla on niin paljon lunta, etteivät pelkät lumiesteet riitä. Lumi saattaa alas katolta tullessaan irrottaa lumiesteet mukaansa, ja silloin on kiire aloittaa irronneiden lumiesteiden ja mukana mahdollisesti seuranneiden tikkaiden aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkaus. Mikäli katto alkaa vuotaa irronneiden kattoturvatuotteiden jälkeensä jättämistä rei’istä, kasvaa kattokorjauksen hinta. Kannattaa siis tarkkailla sitä, paljonko tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla on lunta – etenkin kevättalvisin, kun lumi muuttuu pakkaslumesta suojalumeksi. Lumen pudotus katolta on laillinen keino päästä eroon uhkaavan painaviksi muuttuneista lumimassoista, ja Plus Kattopalvelu hoitaa urakan kaikin puolin sujuvana avaimet käteen -pakettina.

Plus Kattopalvelu palvelee sinua luotettavan lahjakkaasti silloinkin, kun tarvitset uudet lumiesteet omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katolle. Mitoitamme, toimitamme ja asennamme lumiesteet kohteeseen kuin kohteeseen. Kun katon kaltevuus on ainakin 1:8 eikä kattoa vielä ole varustettu lumiesteillä, on se merkki siitä, että kannattaa olla yhteydessä Plus Kattopalveluun ja antaa meidän hoitaa homma.

Jatkossa lumiesteet kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kaikki huolto- tai korjaustarpeet saataisiin hoidettua ajoissa. Kestävät lumiesteet tarvitsevat huoltoa, korjausta tai uusimista ani harvoin, mutta asian oikea laita kannattaa käydä varmistamassa. Samalla selviää, pitääkö lumiesteiden kiinnikkeet kiristää, jotta tuuli tai painava suojalumi ei saisi niitä irrotettua. Lumiesteiden kunnon tarkastuksen saa ilmaiseksi esimerkiksi katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä, joten lumiesteiden tarkastamisesta ei synny ylimääräisiä kustannuksia.

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla savupiippusi pitää kuosinsa

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla saat savupiippusi pitämään kuosinsa, vaikka vuodet ja vuosikymmenet vaihtuvat, ulkolämpötilat heittelevät ja taivaalta sataa sekä vettä että lunta. Kosteus ja nopeat ulkolämpötilavaihtelut – varsinkin sahaaminen nollan asteen molemmin puolin – voivat saada savupiipun rapautumaan, ja se voi lyhentää piipun elinkaarta merkittävästi. Jos piippua ei ole pellitetty peltisepän työnä eli mittojen mukaan ja todella ammattitaitoisesti, on vaarana myös se, että piipusta vuotaa vettä. Omakotitalon ja kesämökin piippu kannattaa pellittää jo senkin takia, että peltisepän tekemä suojapellitys on todellinen silmän ilo niin rakennuksen asukkaille kuin naapureille ja ohikulkijoillekin.

Piipun pellitystä kannattaa jatkaa ylös asti, mikä tarkoittaa piipunhatun asentamista. Piipunhattu ei tietenkään tuki piipun suuaukkoa, sillä tällöin savu ei pääsisi poistumaan hormista, vaan se seisoo omilla jaloillaan hieman suuaukon yläpuolella. Savu pääsee ulos ja nuohoojan rassi sisään, mutta sadevesi sekä roskat pysyvät hormin ulkopuolella. Näin hormi ei ole vaarassa mennä tukkoon, eikä kosteus heikennä hormin vetoa tai ala aiheuttaa hormin rapautumista. Piipunhattu estää myös sen, että hormista vuotaisi vettä aina lattioille asti.

Hormin rapautuminen johtaa vakaviin paloturvallisuutta koskeviin ongelmiin, ellei siihen puututa ajoissa. Rapautumista voi karata savukaasuja, ja niihin kertyvä noki voi syttyä tuleen kipinän tai ihan vain tuulen vaikutuksesta. Molemmat ilmiöt voivat johtaa rakennuspaloon. Mikäli nuohooja tai muu ammattilainen antaa varoituksen hormin rapautumisesta, tilaa hormisaneeraus ja suojaa saneerattu hormi piipunhatulla sekä piipun pellityksellä. Plus Kattopalvelu tekee Pirkanmaalla myös muut peltisepän työt – tilaa jiiripellit tai vaikka jalkarännit Urjalaan, Punkalaitumelle tai vaikka Kihniöön!

Plus Kattopalvelu tietää mitä tehdä silloinkin, kun katto vuotaa piipun juuresta, joten ota yhteyttä myös tällaisissa asioissa. Jos aluskatetta ei tarvitse korjata piipun kohdalta, on katon vuotokorjaus hoidettavissa nopeasti, mutta jos aluskatekin on antanut periksi, kasvavat urakan mittasuhteet. Piipunjuurivuotokin voi saada aikaan katon vesivahingon, minkä korjaamisen yhteydessä on uusittava märkiä eristeitä ja lahoja puurakenteita. Me hoidamme urakan kustannustehokkaasti ja avaimet käteen -pakettina, eli aivan samaan tapaan kuin teemme kaikki muutkin peltikattotyöt, tiilikattotyöt sekä bitumikattotyöt.

Katon tarkastuksen tavoite Pirkanmaalla on pitää kattosi loistokunnossa

Jos haluat kattosi olevan aina tasaisen hyvässä kunnossa, tilaa katon tarkastus Pirkanmaalle aina puolen vuoden välein. Tekemämme kattotarkastus on hyvin perusteellinen, ja sen avulla saadaan selville kaikki katon mahdolliset huolto- tai korjaustarpeet. Jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto tarvitsee jotakin huoltoa tai korjaustoimenpidettä, laadimme niistä hyvän tarjouksen, ja kerromme kotisivujemme kautta haettavasta rahoituksesta.

On hyvin todennäköistä, että kattosi on kaikin puolin kunnossa, emmekä silloin ala myydä mitään katon tiivistystä, kattoturvatuotteiden asennusta tai esimerkiksi kattomaalausta. Useimpina vuosina riittää, että katto harjataan puhtaaksi, ränneistä poistetaan kaikki roskat – ja katto tarkastetaan.

Katon kunnon tarkastus tarjotaan kaupan päälle kaikkien kattotöidemme yhteydessä, myös katon kevät- ja syyshuollon kylkiäisenä. Kun olet Plus Kattopalvelun asiakas, saat aina ilmaisen kattotarkastuksen, minkä avulla voit säästää rahaa enemmänkin kuin pelkän katon kuntotarkastuksen hinnan verran. Koska tarkastamme kattosi jokaista saumaa, läpivientiä ja kattoturvatuotetta myöten, kurkkaamme myös piippuun ja räystäiden alle sekä ahtaudumme välikatolle (mahdollisuuksien mukaan tietenkin: esimerkiksi tasakaton alle ei pääse purkamatta rakenteita), valkenee meille kattava kokonaiskuva katon kunnosta. Siksi osaamme tarjota jokaista kattohuoltoa, kattopaikkausta ja muuta kattotyötä, millä kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi mökin katto saataisiin pidettyä loistokunnossa, eikä isompia korjaustarpeita syntyisi. Kattotöiden tekemättä jättäminen voi saada katon kunnon romahtamaan, ja silloin katto pitää uusia huomattavasti etuajassa. Huoltamattomuus ja pienten vaurioiden paikkaamattomuus voivat johtaa peltikattoremonttiin jo 20 vuoden päästä peltikaton asentamisesta, vaikka aaltopeltikatot ja muut peltikatot voivat kestää 50 vuotta. Tiilikattokin saattaa olla uusimiskunnossa jo kolmikymppisenä, vaikka betonitiilikaton tekninen käyttöikä on noin 70 vuotta.

Katon kuntoa tukevia toimenpiteitä ovat tietenkin kaikki kattopaikkaukset, mutta myös kattohuollot ovat hyvin tärkeitä, estäväthän ne uusien vaurioiden syntymisen. Siksi saatamme suositella peltikatolle pesua ja maalausta, joiden avulla voidaan estää kattoa ruostumasta ja alkamasta vuotaa. Jos katon naulat ovat nousseet ylös, laskemme hinnan naulojen vaihtamiselle ruuveiksi. Tiilikaton tiilet pidetään ehjempinä poistamalla katolta sammalet ja uusimalla katetta suojaava pinnoite. Huopakaton ja palahuopakaton huollot ovat hyvin samankaltaisia.

Tässä sinulle kattopalvelu, jonka kattourakointeihin Pirkanmaalla uskaltaa luottaa

Tämä kattourakoitsija hoitaa kaikki kattourakoinnit Pirkanmaalla nopeasti, ammattitaitoisesti ja luotettavasti. Palvelemme yksityisasiakkaita ja eri kokoisia taloyhtiöitä kaikkialla Pirkanmaalla, eli sekä Hämeenkyrössä, Juupajoella, Lempäälässä, Pirkkalassa, Ruovedellä että esimerkiksi Sastamalassa. Hoidamme sujuvasti niin pienet kattopaikkaukset (kuten rikki menneiden tiilien uusimisen) että isommat kattourakat, kuten tiilikaton osittaisen vaihdon tai myrskyn mukaan lähteneen peltikaton korjauksen. Meidän voit luottaa kunnostavan joka ikisen kunnostusta vaativan kohdan ja panevan merkille kaikki mahdollisuudet kohentaa tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton kuntoa. Päämäärämme on saada kattosi kerralla kuntoon – ja nimenomaan sellaiseen kuntoon, ettei sinun tarvitse pelätä katon vuotavan mistään kohdasta, tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden irtoavan seuraavalla tuulella.

Jos tilanne on sellainen, ettei katosta enää saa tiivistä ja rasituksia kestävää, suosittelemme kattoremonttia. Katon vaihto on kätevä tapa ratkaista kerralla kaikki katon ongelmat, sillä uusi katto on kaikista kohdista hyvässä, kestävässä ja tiiviissä kunnossa – toisin kun vanha katto, minkä kuntoa vuodet, pakkasrapautuminen, sammalet ja esimerkiksi auringon paahde ovat syöneet.

Asianmukaisesti huollettu ja aina ajantasaisesti korjattu katto kestää kuitenkin useita vuosikymmeniä, joten kovin usein emme ala kattoremonttia tarjota. Aaltopeltikattokin, mikä on yksi kaikista edullisimmista katoista, voi kestää noin 50 vuotta. Peltikaton pitkäikäisyyden avaimet ovat säännölliset kevät- ja syyshuollot, lian ja ruosteen poisto sekä kattoa suojaavan pinnoitteen uusiminen. Mikäli teetät kevät- ja syyshuollot meillä, saat samalla selvitettyä katon kunnon heti talven jälkeen, sekä uudemman kerran juuri ennen seuraavaa talvea. Näin kaikki mahdolliset vauriot saadaan pian kuntoon, eikä mikään kattohuoltokaan jää tekemättä. Kattotarkastus on ilmainen aina tilatessasi meiltä samalla jonkin muun kattotyön – oli se sitten katon harjaus, rännien korjaus, kattoikkunan asentaminen tai vaikka aluskatteen tiivistys. 

Teemme myös ne astetta erikoisemmat kattourakat. Voit tilata kattofirma Plus Kattopalvelulta myös tasakaton vaihdon harjakatoksi, katon korotuksen ja ullakon eristyksen tai vaikka aurinkopaneelien asentamisen. Kattopalvelumme töistä voi hakea kotitalousvähennystä, mikäli sattuu olemaan yksityisasiakas, ja rahoituskin järjestyy nopsasti kotisivuillamme olevan linkin takaa – siellä odottaa yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus, millä saat maksuaikaa niin kattomaalauksen kuin vaikkapa katon uusimisen maksamiseen.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt