Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyöt Pornaisissa eivät jää tekijää vaille – ota yhteyttä niin katon huoltojen kuin kattoremonttienkin tiimoilta

Plus Kattopalvelu hoitaa kaikenlaiset tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt Pornaisissa ammattitaitoisesti ja pitkällä kokemuksella. Ota yhteyttä aina, kun kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon katto tarvitsee jotain toimenpidettä, esimerkiksi syyshuoltoa, rikkinäisten tiilien vaihtoa tai vaikkapa lumiesteiden uusimista. Meiltä sujuvat myös erikoisemmat kattotyöt, kuten aurinkopaneelien asentaminen, katon korotus, katon ilmanvaihtoratkaisujen päivittäminen, tasakaton vaihto harjakatoksi tai varttikaton purku ja vaihto. Aloita kattourakkasi ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin kaikki sujuu mitä parhaimmalla tavalla – sujuvasti, kohtuuhintaisesti, ripeästi ja parhaaseen lopputulokseen johtaen. 

Talon omistajat ja taloyhtiöt tietenkin tahtovat, että katto kestää mahdollisimman pitkään, ja että sen ylläpitoon ei kulu suuria summia rahaa. Me olemme oikea kattofirma auttamaan tässä asiassa. Tekemämme kattohuollot vahvistavat katon kuntoa ja pidentävät sen odotettavissa olevaa käyttöikää. Tärkeimmät kattohuollot ovat katon ja räystäskourujen puhdistaminen sekä koko katon kunnon tarkastus – näitä tarvitaan joka kevät ja syksy, olipa kyseessä peltikatto, tiilikatto tai huopakatto. Lisäksi tarvitaan katemateriaalikohtaisia kattohuoltoja, joita ovat esimerkiksi peltikaton maalaus, tiilikaton suojakäsittely sekä huopakaton pinnoittaminen.

Katon korjaukseen kannattaa investoida, ja toimeen on syytä tarttua heti, kun katossa on jotain kunnostamista odottavaa. On paljon edullisempaa vaihtaa rikkinäiset tiilet heti, kuin antaa katon vuotaa ja katon alla olevien rakenteiden kastua. Myös auenneet saumat, peltikattoon syntyneet reiät, lumen irrottamat lumiesteet ja lumen painon alla vuotamaan ruvenneet jiirit kannattaa laittaa kuntoon hetimmiten. Plus Kattopalvelu auttaa silloinkin, kun katto vaatii suuremman kokoluokan korjaamista – eli esimerkiksi silloin, jos lumen paino on saanut omakotitalon katon painumaan notkolle, tai jos rivitalon katon alta löytyy laho- ja muita kosteusvaurioita.

Palvelemme myös Pornaisten naapurustossa eli Askolassa, Mäntsälässä, Porvoossa ja Sipoossa, sekä muun muassa Järvenpäässä. Ottamalla yhteyttä meihin varmistat paikkasi tyytyväisten asiakkaidemme joukossa. Kattoremontin, kattohuollon tai jonkin muun kattotyön hinta lasketaan tapauskohtaisesti, eli tulemme paikan päälle katon tarpeita arvioimaan. Samalla kerromme lisää kotisivujemme kautta haettavissa olevasta rahoituksesta sekä mahdollisuudesta hakea kotitalousvähennystä. Emme malta olla mainitsematta upeasta kaupanpäällisestämmekään, eli ilmaisesta koko katon kunnon tarkastuksesta. Mikään huolto- tai korjaustarve ei jää havaitsematta, kun tarkastamme kattosi juurta jaksain!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremonteistamme Pornaisissa on pelkkää hyvää sanottavaa

Plus Kattopalvelu tekemät kattoremontit Pornaisissa poikivat positiivista palautetta. Tilaa sinäkin kaikin puolin onnistunut palahuopakattoremontti, huopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti meiltä! Katon uusiminen alkaa katon tarkastuksella. Sen perusteella osaamme suunnitella omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai kesämökin kattoremontin etenemisen ja laskea kattosaneeraukselle hyvän hinnan. Ei mene kauaakaan, kun uusi katto on jo paikoillaan. Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus voi olla ohi jo parissa päivässä, jos katto ei ole kovin suuri, sillä ei ole runsaasti läpivientejä eikä katon alta ole löytynyt kosteusvaurioita.

Kattoremontin yhteydessä vanha vesikate ja aluskate puretaan pois tieltä. Kattovarusteet tutkitaan ja joko siirretään sivuun odottamaan uudelleen asentamista, tai toimitetaan jäteasemalle. Jäteasemalla vanhoista kattotuotteista voidaan tehdä esimerkiksi mursketta tai energiaa, tai ne voidaan toimittaa uusioraaka-aineiksi – mikään ei mene hukkaan! Vain poikkeustilanteissa katto voidaan uusia osittain, eli vaihtamalla pelkät kattotiilet tai -pellit. Tällainen osittainen kattoremontti on mahdollinen silloin, kun aluskate ja kattorakenteet ovat niin hyvässä kunnossa, että ne tulevat kestämään vielä koko uuden vesikaton eliniän ajan.

Usein harjakaton, pulpettikaton, aumakaton tai tasakaton uusimisen yhteydessä katon rakenteita on kuitenkin jonkin verran korjattava, joten puramme koko katon ja suoritamme tarpeelliset korjaustoimenpiteet. Tarvittaessa voimme korottaa kattoa tai tehdä muita välikaton ilmanvaihtoa tehostavia toimenpiteitä, ennen kuin asennamme uuden palahuopakaton, konesaumakaton tai lukkosaumakaton paikoilleen. Uudelle katolle voidaan asentaa uusia kattoläpivientejä ja muita kattovarusteita, kuten kattoluukku, kattoikkuna tai kattovalokupu, harjatiivisteitä tai esimerkiksi lintuverkkoja.

Kattoremontin hinta on tekemämme alkutarkastuksen ansiosta tiedossa jo etukäteen, ja se voidaan maksaa kotisivujemme kautta haettavissa olevalla rahoituksella. Tekemämme kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla. Kerromme mielellämme lisää erilaisista maksuvaihtoehdoista, kuten myös siitä, että kattoremontti on mahdollista tehdä talvella. Vieläkin valtaosa taloyhtiöistä ja omakotitalon tai kesämökin omistajista tahtoo uusia kattonsa kesällä, mutta totuus on, että katto voidaan useimmiten uusia myös talvikuukausina. Noin kolmannes kattoremonteista tehdäänkin talviaikaan, kun kesäsateet eivät keskeytä työntekoa ja kun tavarantoimituksetkin rullaavat paremmin. Tarvittaessa katon purku ja vaihto alkaa lumen pudottamisella katolta, ja sitten voidaankin aloittaa normaali kattosaneeraus.

Huonokuntoinen huopakatto tai palahuopakatto kannattaa uusia, ennen kuin kesämökin katto vuotaa

Huopakatto tai palahuopakatto kannattaa uusia, ennen kuin kesämökin (tai minkä tahansa muun rakennuksen) katto alkaa vuotaa. Aika saa bitumikaton haurastumaan, mikä näkyy muun muassa auenneina saumoina, kattoreikinä, venyminä ja sammaloitumisena. Tällaiset kohdat uhkaavat katon tiiviyttä ja sitä kautta talon rakenteiden kuivuutta. Bitumikermikatto kestää noin neljäkymmentä vuotta, jos huopakaton huolto ja korjaus on teetetty aina oikeaan aikaan ja oikeilla ammattilaisilla. Plus Kattopalvelu on oikea kattofirma tilata niin huopakaton remontti kuin kaikki sen käyttöikää pidentävät huollot (kuten sammaleenpoistot) ja korjaukset (kuten satunnaisten läpivientivuotojen korjaukset).

Bitumikatto tai laattakatto on näppärä valinta myös omakotitalon tai vaikkapa tuotantolaitoksen uudeksi katoksi. Bitumikatto on edullinen katto, minkä huoltamiseenkaan ei tarvitse investoida suuria summia – tai kuluttaa pitkiä toveja. Puolen vuoden välein tehty katon puhdistus ehkäisee katon sammaloitumista merkittävästi, joten sillä pääsee jo pitkälle. Samalla tehty kattotarkastus kertoo, jos tasakattoa, harjakattoa tai esimerkiksi pulpettikattoa on aika jotenkin kunnostaa. Muutaman vuoden välein on tarvetta tehdä sammaleiden poisto- ja ehkäisykäsittely, ja kertaalleen tiivissaumakatto, kolmiorimakatto tai laattakatto on aika pinnoittaa.

Mitä eroa on tiivissaumakatolla, kolmiorimahuopakatolla ja laattakatolla (mitä kutsutaan myös palahuopakatoksi ja paanukatoksi)? Tiivissaumakatto asennetaan rullatavarana myytävästä huopavuodasta, ja sen saumat hitsataan mahdollisimman suuren tiiviyden aikaansaamiseksi. Tiivissaumakaton saumat pitävät niin hyvin vettä, että se on mahdollista asentaa tasakatollekin. Kolmiorimahuopakatto ei sovi tasakattoiseen rakennukseen. Kattoa voidaan huopakattoremontin yhteydessä muokata kaltevammaksi, joten katon muodon ei tarvitse olla unelmiesi katon esteenä. Plus Kattopalvelulta sujuu niin kattomuodon muuttaminen kuin kolmiorimahuopakaton perinteinen asennustekniikkakin. Paanukatto on hyvä vaihtoehto rakennuksen katoksi, jos katon kaltevuus on ainakin 1:5. Paanukaton alle tuleva aluskermi varmistaa katon tiiviyden.

Joissain tilanteissa huopakattoremontti voidaan toteuttaa purkamatta vanhaa kattoa. Tässä tapauksessa vanhan huopakaton on oltava tiivis, puhdas ja ehjä. Myös katon rakenteiden on oltava moitteettomassa kunnossa, jotta ne kestävät uuden huopakaton taipaleen ajan. Vanhan bitumikaton päälle voidaan asentaa myös peltikatto, jolloin vanha huopakatto jää palvelemaan uuden peltikaton aluskatteena ja muina alusrakenteina.

Korjaamme Pornaisissa katon kuin katon – apu saapuu paikalle nopeasti 

Katon korjaus Pornaisissa on saatava hoidettua nopeasti, sillä mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän vahinkoa katon alle saattaa syntyä. Jos katon tai katon läpivientien asennuksessa ja tiivistyksessä on jotain vikaa, voi kosteus löytää tiensä katon alle. Vesi kastelee ja lahottaa katon alla olevat puurakenteet, ja eristeisiin voi syntyä sisäilman kannalta ongelmallisia kasvustoja. Tässä valossa on suorastaan itsestäänselvää, että peltikatto, tiilikatto tai huopakatto pitää korjauttaa viivyttelemättä. Plus Kattopalvelulta saa palvelua nopeasti aina, kun omakotitalon, kesämökin, luhtitalon tai esimerkiksi kerrostalon kattoa on aika korjata.

Jos katto korjataan nopeasti, ei yläpohjaan kenties ehdi syntyä mitään kunnostettavaa, vaan vesikaton tiivistys riittää. Tämä voi tarkoittaa rikkinäisten tiilien vaihtoa tai vuotavan kattoikkunan korjaamista, jos kyseessä on tiilikatto. Läpiviennit voivat alkaa vuotaa pelti- ja huopakatoillakin, mutta tällaisiin kattoihin saattaa syntyä muunkinlaisia, kiireesti paikattavia reikiä. Huopakaton reiät voivat syntyä vaikkapa tuulenpuuskan irrottamista lumiesteistä, ränneistä ja tikkaista. Peltikaton voi rei’ittää ruoste. Lumen paino voi saada jiirit vuotamaan, ja kova tuuli saattaa irrottaa peltilistoja tai kattopeltejä. Olipa kyse lumi- tai myrskyvaurioiden korjaamisesta tai jostain katon ikääntymisestä, haurastumisesta ja kulumisesta johtuvasta vauriosta, huomataan kattopaikkauksen tarve tarpeeksi ajoissa vain tarkastamalla katto kaksi kertaa vuodessa. Katon kevät- ja syyshuoltoon pitäisikin aina sisällyttää koko katon kunnon tarkastus. Jos asioit kanssamme, saat pulpettikattosi, tasakattosi, harjakattosi tai esimerkiksi aumakattosi tarkastettua ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä.

Katon tarkastuksen aikana tutkitaan myös katon tarvikkeiden – kuten esimerkiksi kattoturvatuotteiden – kunto. Rännien ja vesikourujen korjaus pidentää katon sadevesijärjestelmän käyttöaikaa. Jää on voinut avata alastuloputkien saumat tai pilata kourujen kaadot, mutta kattotarkastuksen ansiosta viat saadaan korjattua. Kourusaneeraus ei vain takaa sadevesijärjestelmän toimintaa, vaan se myös auttaa pitämään yllä talon muiden rakenteiden kuivuutta ja terveyttä. Jos sadevesijärjestelmä ei toimi normaalisti, saattavat talon rakenteet kastua ja vaurioitua. Katon alla olevien rakenteidenkin kuivuus tarkastetaan kattotarkastuksen yhteydessä, jos katon alle on mahdollista mennä. Näin aluskate ei jää korjaamatta eivätkä puuosat vaihtamatta, jos kaikki ei olekaan kunnossa katon alla.

Ei ole vähäpätöinen juttu, jos katto vuotaa

Jos katto vuotaa vettä, johtaa se ajan kanssa mittaviin ongelmiin katon alla, sillä kosteus saa kattorakenteet menettämään kantokykynsä. Katon vesivahinko voi johtaa myös yläpohjan homevaurioon. Kattovuodon korjaus kannattaa tilata heti, kun siihen löytyy syytä. Parasta olisi, jos kattovuoto saataisiin ehkäistyä kokonaan. Tässä auttaa suuresti se, jos kesämökin, kerrostalon, paritalon tai esimerkiksi piharakennuksen katto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Säännöllisten tarkastusten ansiosta kattoa voidaan estää haurastumasta ja vuotamasta.

Plus Kattopalvelu on oikea kattourakoitsija niin kattotarkastuksiin kuin kattovuotojen ja katon vesivahinkojen korjaamiseen. Tavallisimpia paikkoja kattovuodoille ovat erilaiset katolle tehdyt läpiviennit, kuten savupiiput, antennit, huippuimurit, kattoluukut ja kattovalokuvut. Myös ruuvinreiät voivat muuttua ajan myötä epätiiviiksi. Tarkastammekin kaikki tiilikaton, peltikaton ja huopakaton läpiviennit huolella aina kattotarkastusta tehdessämme. Myös saumat ja sisätaitteet (eli jiirit) voivat alkaa vuotaa, joten nekin tarkastetaan kunnolla. Kattoon voi syntyä reikiä, jos tuuli tai katolta tippuva lumi repii kattotikkaat ja muut kattotarvikkeet mukaansa – siksi tutkimme kattotarkastuksen yhteydessä myös katon tarvikkeiden kiinnikkeet. Katon kuntoa ylläpidetään pitämällä katto puhtaana ja hyvässä maalissa. Jos tarpeen, suosittelemme tämän kaltaisia kattohuoltoja katon tarkastuksen lopuksi.

Vaikka katto olisi huollettu asianmukaisesti, voi kaikenlaista yllättävää sattua. Siksi peltikaton ja tiilikaton alta löytyvän aluskatteen kunto on syytä tarkastaa usein. Jos katto vuotaa harjalta tai vaikkapa katteeseen syntyneen reiän kohdalta, vie aluskate katon alle päässeet vedet pois katon rakenteiden luota. Ehjä aluskate on katon ja koko rakennuksen turva. Mikäli aluskatetta ei ole tai se on rikki, pääsee kosteus aiheuttamaan tuhoa ja vahinkoa yläpohjan rakenteisiin. Katon vesivahinko saattaa johtaa kattosaneeraukseen, joskin käymme ensin mielessämme läpi kaikki muut vaihtoehdot. Jos kattoa ei kannata korjata, laskemme hyvä tarjouksen katon purkamiselle ja uusimiselle. Kattoremontti ei yleensä tule niin kalliiksi kuin asiakas pelkää – pikemminkin päinvastoin! Asiakkaamme saavat peltikattonsa, tiilikattonsa ja huopakattonsa uusittua varsin hyvään hintaan. Uusi katto suojaa talon rakenteita taas kymmenet vuodet, eikä oikein toteutettujen läpivientien tarvitse pelätä alkavan vuotaa.

Tiedämme, miten katon huollot Pornaisissa kannattaa suorittaa

Katon huollot Pornaisissa voivat tarkoittaa esimerkiksi katon suojakäsittelyä, kattomaalausta tai kattoturvatuotteiden huoltoa. Kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun, saat kattosi huollettua juuri niin kuin se kuuluu huoltaa. Tunnemme eri katemateriaalit, ja tiedämme miten kunkin katon elinkaarta voidaan jatkaa suojaamalla katto erilaisia rasituksia vastaan.

Kerrostalon, kesämökin, rivitalon ja esimerkiksi teollisuusrakennuksen kattoa on huollettava puolen vuoden välein. Tällaisia puolivuotishuoltoja kutsutaan katon kevät- ja syyshuolloiksi. Niiden aikana tiilikatto, peltikatto tai huopakatto puhdistetaan – aina sadevesijärjestelmää myöten. Puhdas katto ei ruostu tai sammaloidu samalla tahdilla kuin huoltamaton ja likainen katto. Totta kai katon puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu myös koko katon kunnon tarkastus. Kuntotarkastajamme kertovat sinulle, jos katon saumat, läpiviennit, ulkopuuosat tai esimerkiksi kattoturvatuotteet tarvitsisivat jotain korjausta, tai jos kattoa on aika huoltaa jollain sen materiaalille ominaisella tavalla. Saat hyvän tarjouksen kattohuollosta, tai mahdollisesti tarvitusta katon korjauksesta ja paikkauksesta.

Peltikaton huollot rakentuvat katon puhtaanapidon ja maalaamisen ympärille, sillä näin estetään ruoste ja ruosteen kattoa haurastuttava vaikutus. Peltikatto on hyvä pestä ja maalata noin kymmenen vuoden välein, riippuen tietenkin maalipinnoitteen kulumisasteesta. Muita peltikattohuoltoja Pornaisissa ovat muun muassa vanhojen kateruuvien vaihto sekä kattopeltien kiinnitysten lisäys.

Tiilistä ladotun katon huolto on useimmiten katon harjaamista, mutta vanhemmiten katto tarvitsee myös sammalenpoistoa ja suojakäsittelyä. Noin 30 vuoden jälkeen tiilikatto on hyvä pinnoittaa uudestaan, sillä tässä vaiheessa kattotiilet ovat jo vanhat ja huokoiset. Tällöin tiilet keräävät entistä enemmän sammaleita, sekä ovat alttiita pakkasrapautumisen kattoa haurastuttavalle ja kattovuotojen todennäköisyyttä lisäävälle vaikutukselle. Uusi pinnoite tasoittaa tiilien pinnan, ja saa katon kestämään vielä 30–40 vuotta.

Huopakaton huoltaminen on pitkälti samanlaista kuin tiilikatonkin huoltaminen, tosin sillä erotuksella, että bitumikattoa on kohdeltava hellävaraisemmin. Huopakatto on hyvä puhdistaa ilmapuhaltimella, ei harjaamalla. Sammalet poistetaan tarpeen mukaan, ja uusi pinnoite levitetään suojaamaan kattoa sen palveltua noin 20 vuotta. Huopakatto kestää paljon vähemmän aikaa kuin tiilikatto, mutta on tiiviimpi ja kevyempi. Tarvittaessa teemme Pornaisissa myös lumenpudotukset ja jäänsulatukset – niin tiilikatolta, peltikatolta kuin huopakatoltakin!

Rännien puhdistus Pornaisissa jättää jälkeensä putipuhtaat vesikourut

Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan kuuluvat myös kaikki rännihuollot ja kourusaneeraukset, joten tilaa meiltä vaikkapa rännien puhdistus, asennus, huolto tai korjaus Pornaisiin. Puhtaat ja ehjät vesikourut ovat todella tarpeellinen osa jokaista kerrostaloa, rivitaloa, kesämökkiä ja omakotitaloa. Mikäli talossa on tasakatto, tulee sade- ja sulamisvesien poistumisesta huolehtia kattokaivojen avulla. Plus Kattopalvelu osaa puhdistaa, korjata ja uusia myös kattokaivot, sekä asentaa niihin niiden jäätymistä ennalta ehkäisevät lämpövastukset. Jos kattokaivot eivät jään tai roskien takia vedä, jää katolle vettä, ja vesimassojen paine saattaa saada katon saumat vuotamaan. Kattokaivot toimivat puolivuosittaisten tarkastusten ja puhdistusten ansiosta yleensä koko huopakaton elinkaaren ajan.

Rännien vuotaminen saattaa johtaa julkisivun kastumiseen, minkä seurauksena se muuttuu huonokuntoiseksi. Rännit ovat olemassa siksi, ettei maaperä rakennuksen ympärillä kastuisi liikaa. Jos rännejä ei ole, kosteutta voi syntyä niin paljon, että se hiipii ylös talon rakenteisiin saakka. Räystäskourujen toiminta varmistetaan samaan tapaan kuin kattokaivojenkin, eli ne tulee puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Samalla kourut tarkastetaan siltä varalta, että niissä olisi jotain korjattavaa tai kunnostettavaa. Noin 40 vuoden välein kourut ja alastuloputket on aika uusia, sillä tässä vaiheessa ruoste on jo alkanut koettelemaan niiden kuntoa.

Puhdistamme kourut aina putipuhtaiksi. Ensin kiipeämme katolle ja keräämme käsin kaikki lehdet, neulaset ja muut roskat. Niitä ei viskota pihalle tai jätetä katolle, vaan ne nostellaan suoraan jätesäkkeihin. Tämän jälkeen huuhtelemme kourut, jotta kaikki huolto- tai korjaustarpeet tulisivat näkyviin. Kouruissa voi olla pieniä reikiä, jokin sauma voi olla auennut, tai vesikourujen maalipinta on saattanut alkaa hilseillä. Korjaamme reiät, saumat ja väärään suuntaan antavat kaadot, ja tarvittaessa huoltomaalaamme sadevesijärjestelmän. Tällaista huoltoa tarvitaan kaksi kertaa joka vuosi.

Jos katolle tai katon sadevesijärjestelmään pääsee syntymään jäätä, on siitä päästävä eroon mitä pikimmin. Suosittelemme katon höyrysulatusta, mikä on paras tapa jään poistoon katolta, vesikouruista ja kattokaivoista. Myös umpeen jäätyneet syöksyputket saadaan näin avattua. Kuuma höyry saa jään sulamaan helposti, eikä ole vaaraa katon tai sadevesijärjestelmän vaurioitumisesta.

Lian voi puhdistaa katosta myös kattopesun avulla

Katon puhdistukseen Pornaisissa valitaan aina sopivin metodi, ja se voi olla katon harjaus, katon pesu, sammaleenpoisto tai sammaleita ennalta ehkäisevä suojakäsittely. Katon harjaus on puolen vuoden välein tehtävä kattohuolto, mikä riittää katon puhdistamiseen silloin, kun katolla ei ole paljoakaan poistettavaa likaa, kuten siitepölyä, katupölyä, lehtiä, neulasia, oksanpätkiä ja muita roskia. Tiilikaton, peltikaton ja mineriittikaton voi mainiosti puhdistaa harjaamalla, kun taas bitumikermikatolla kannattaa käyttää ilmapuhaltimia, jotta ei tulisi vaurioittaneeksi kattoa.

Aina ei katon harjaus tai ilmapuhallus kuitenkaan riitä. Pinttyneen lian poistoon sopii parhaiten kattopesu. Sekä tiilikatto, peltikatto, mineriittikatto että huopakatto voidaan pestä. Jos tiilikattoa ei ole pesun jälkeen tarkoitus maalata, kannattaa se pestä pehmytharjapesulla ja tavallisella vesiletkulla kuten kaikki muutkin katot. Painepesuri vie tiilien suojapinnoitteen mennessään, ja tiilet olisivat pesun jälkeen todella hauraita ja helposti halkeavia. Savitiilikattoja ei maalata (eli pinnoiteta) koskaan, vaan katon suojakäsittely aina silloin tällöin riittää suojaamaan ne sammaleilta ja rapautumiselta.

Peltikatto pestään useampaankin otteeseen elinkaarensa aikana, sillä peltikaton pesu on olennainen osa peltikattomaalauksen pohjatöitä. Katon huoltomaalaus tehdään – toki katosta ja maalipinnoitteen kulumisesta riippuen – yhteensä ehkä kolme kertaa.

Huopakattokin pestään ennen kuin se pinnoitetaan. Pinnoitushuolto tehdään vain kerran. Mineriittikattoja ei saa enää korjata, mutta ammattilaistyönä tehty kattopesu ja katon pinnoitus ovat hyvä kikka pidentää sen käyttöikää ja lisätä sen rasituksensietokykyä. Mineriittikaton pesu on asbestityö, joten siihen ei saa ruveta itse, ja sen aikana on noudatettava tarkkoja varotoimenpiteitä. Pesuvesi on kerättävä talteen ja suodatettava, jotta asbestihiukkasia ei pääsisi aiheuttamaan tuhoa.

Tiilikatot ja huopakatot tarvitsevat sammaleidenpoistoa paljon useammin kuin kattopesua tai kattomaalausta. Peltikatolle sammaleita ei kasva samalla tavalla kuin karheapintaisemmille katoille, joten sammaleenpoistoakaan ei tarvita. Satunnaiset kasvustot saa pois harjaamalla aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi tiilikuvioisen peltikaton reippaasti. Tiilikaton ja huopakaton sammalenpoisto toteutetaan kemiallisesti, jotta itiöt ja juuret saataisiin pois myös katteen sisästä. Sammalenpoistoaine tunkeutuu syvälle katteeseen ja eliminoi kaikki sammalten osat, ollen kuitenkin biohajoava ja harmiton pihan istutuksille. Varmuuden vuoksi voimme kuitenkin suojata pihan kasvit sammalenpoistokäsittelyn ajaksi.

Katon maalaus Pornaisissa saa kattosi kukoistamaan kuin taikaiskusta

Yksi syy tilata katon maalaus Pornaisiin on tietenkin se, että omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katosta tulee kuin uusi. Kattomaalaus on kuin taikaisku, sillä katto alkaa jälleen kiiltää ja kukoistaa. Kaunis ja tasainen väri katolla kääntää päät! Katon ulkonäön parantuminen kertaheitolla ei ole kuitenkaan ainut syy ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilata katon huoltomaalaus Pornaisiin. Kattomaalaus vaikuttaa varsin positiivisesti koko katon kuntoon, joten tämäkin seikka kannattaa ottaa huomioon pohtiessa katon maalauksen kannattavuutta.

Peltikaton kattomaalaus suojaa ruosteelta. Maalaamatta jätetty katto voisi olla huonossa kunnossa jo parinkymmenen vuoden päästä, kun taas sopivin väliajoin uusittu kattomaalaus saa peltikaton kestämään puolen vuosisadan ajan. Sopiva väliaika vaihtelee, mutta on noin 10–15 vuotta.

Huopakaton maalaus tai pinnoitus on tarpeen katon suojaamiseksi auringolta. Kuumana porottava aurinko haurastuttaa ja kuivattaa bitumikaton, jos sen suojapinnoite on kulunut pois. Uusittu pinnoite vähentää myös pakkasrapautumista ja sammaleiden kasvamista, joten kattomaalaus saattaa antaa katollesi 20 vuotta lisää käyttöaikaa.

Tiilikaton maalaus tehdään vain kerran, aivan kuten huopakatonkin maalaus. Pinnoitteen uusiminen on tarpeen tiilien pinnan tasoittamiseksi. Epätasainen ja huokoinen pinta kerää sammaleita ja vettä, ja tämä kaikki saa tiilen rapautumaan joka talvi. Pinnoitteen uusimisen jälkeen katto hylkii taas niin vettä, kasvustoja kuin epäpuhtauksiakin, ja näin ollen katto pysyy paremmassa kunnossa ja helppohoitoisempana.

Kattomaalaus tehdään avaimet käteen -pakettina, aivan kuten kaikki muutkin kattohuoltomme, katon paikkauksemme ja muut kattotyömme. Ensin omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi teollisuusrakennuksen katto tarkastetaan. Näin voimme selvittää, mitä kaikkia pohjatöitä tarvitaan, ja mitä katon huoltomaalaus maksaa. Jos kattoremontti olisi kannattavampi vaihtoehto, kerromme tästä asiakkaalle. Kattoremontti tarkoittaa kattoa, mikä kestää 20, 40, 50 tai jopa 70 vuotta. Jos katon korjaus ja maalaus maksaisi miltei kattoremontin verran, mutta pidentäisi katon elinkaarta vain alle 10 vuotta, on kannattavampaa purkaa ja uusia koko katto. Tiilikatto ja peltikatto voidaan uusia myös osittain. Kattopeltien vaihtoa saatetaan tarjota asiakkaalle myös silloin, jos tämä haluaa vaihtaa katon väriä, sillä peltien uusiminen voi tulla useita maalauskertoja edullisemmaksi.

Mistä tilata lumenpudotus Pornaisissa? Tietenkin Plus Kattopalvelulta!

Tilaa lumenpudotus Pornaisissa Plus Kattopalvelulta, niin katteen pinta tai katon rakenteet eivät vaurioidu kattolumitöiden aikana. Pidämme tarkan huolen myös siitä, että kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin, tuotantolaitoksen, omakotitalon tai muun kiinteistön lumenpudotus ei uhkaa kenenkään henkeä ja terveyttä. Plus Kattopalvelun kokeneisiin lumenpudottajiin voitte luottaa myös haastavimmissa tilanteissa.

Lumen pudotus peltikatolta, tiilikatolta tai huopakatolta alkaa siitä, että otatte yhteyttä ja kerrotte tarpeesta vähentää lunta talon katolta. Laskemme tarjouksen kattolumitöille rakennuksen korkeuden ja sijainnin, katon koon ja kaltevuuden sekä muun muassa lumen määrän ja koostumuksen perusteella. Tulemme yleensä käymään paikan päällä, jotta saamme tarpeeksi kattavan kokonaiskuvan tilanteesta. Mietimme jo etukäteen, montako lumenpudottajaa katolle tarvitaan, ja monenko ihmisen tulee jäädä vartioimaan vaarallista aluetta. Voi olla, että liikenne on ohjattava kulkemaan kiertotietä, ja silloin meidän on hoidettava liikennejärjestelyihin liittyvät luvat kuntoon. Liikenteenohjaajia tarvitaan kuitenkin lähinnä vilkasliikenteisillä alueilla sijaitsevien kerrostalojen ja muiden korkeiden rakennusten lumenpudotuksiin. Omakotitalon lumenpudotus on tähän verrattuna helppo ja nopea projekti.

Liian huolettomasti ei saa suhtautua omakotitalon tai kesämökinkään kattolumitöihin. Tasakatoltakin voi horjahtaa alas, siksi turvavaljaat ja työpari ovat aina tarpeen. Oikeat työskentelytavat ja -otteet estävät tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa vaurioitumasta lumimassojen vähentämisen aikana. Mietimme tarkoin, mihin lumen voi pudottaa niin, ettei se aiheuttaisi vaaratilanteita tai irtaimistovahinkoja.

Lumi ja jää kannattaa poistaa katolta, ennen kuin ne aiheuttavat vaurioita kattoon tai johtavat onnettomuuksiin päästessään putoamaan vapaasti alas katolta. Lumiesteetkään eivät aina riitä pitämään lunta katolla, jos suojalunta on katolle poikkeuksellisen paljon. Hallittu lumenpudotus on teko niin katon kunnon kuin pihan turvallisuudenkin eteen. Jää poistetaan sulattamalla katto ja rännit höyryllä – ellei kyse ole jääpuikoista, mitkä poistetaan räystäiltä ja ränneistä käsin katkomalla. Kuuma vesihöyry saa jään sulamaan ilman pelkoa siitä, että katto, katon yksityiskohdat tai niiden pinnoitteet vaurioituisivat. Kattojää saattaa kertoa lämpövuodoista, rännien jää ja jääpuikot puolestaan roskista tai rakenteellisista vioista. Asia ansaitsee lähempää tutkimista, onhan aina parempi tarttua ongelmien alkulähteeseen ja ratkaista ongelmat siten kerralla.

Kondenssivettä voi ehkäistä Pornaisissa monien eri kattotöiden avulla

Katon IV-työt ja katon lisälämmöneristäminen ovat kattotöitä Pornaisissa, joiden avulla voidaan ehkäistä kondenssiveden syntymistä välikatolle. Kondenssivesi on omakotitalon, kesämökin tai muun rakennuksen sisältä nousevasta lämpimästä ilmasta tiivistyvää kosteutta, mitä syntyy silloin, kun ulkona on kylmä ja sisällä lämmin. Rakennuksen sisältä karkaa aina hieman lämpöä, mutta jos eristeitä on tarpeeksi, ei se määrä näy merkittävästi lämmityskuluissa – tai välikatolle tiivistyvässä kosteudessa. Lämmön karkaaminen kannattaa estää myös kattolumen sulamisen ja saumavuotojen ehkäisemiseksi – sekä ympäristösyistä. Ilmastonmuutoksen hillitsemisen kannalta olisi tärkeää, että energiaa ei kulu hukkaan.

Se lämpö, mikä välikatolle väistämättä nousee, saadaan tuuletettua pois katon ilmanvaihtoaukkojen avulla. Tavallisesti katolla on ilmanvaihtoaukot räystäillä sekä harjalla, mutta jos ilma liikkuu jähmeästi, voi olla tarvetta uusille ilmanvaihtohormeille tai alipainetuulettimelle. Mikäli eristeiden ja aluskatteen välinen tuuletustila on liian matala, pitänee kattoa korottaa – tai sitten aluskate on aika vaihtaa hengittävään malliin. Hengittävä aluskate kuivattaa katon alla olevaa tilaa erityisen tehokkaasti.

Aluskatteen uusiminen on paikallaan myös silloin, jos aluskatteessa on jotain paikattavaa. Aluskatteen korjaaminen tapahtuu käytännössä purkamalla huonokuntoiset kohdat ja asentamalla niiden tilalle ehjää aluskatetta. Aluskate suojaa kattorakenteita kaikenlaiselta kosteudelta, myös katon ulkopuolelta tulevilta vuotovesiltä. Aluskate antaa hieman lisää aikaa kattoläpivientien korjaamiselle, mutta vuotavat kattoikkunat, ilmanvaihtohormit, antennit ja muut läpiviennit on aluskatteesta huolimatta korjattava pikaisesti. Aluskatekin voi antaa periksi, jos kosteutta on paljon.

Muita tekemiämme peltikattotöitä, tiilikattotöitä, huopakattotöitä ja palahuopakattotöitä ovat muun muassa kattoturvatuotteiden ja pieneläinesteiden asennukset, piipun pellitykset ja lumiesteiden korjaukset. Kattoturvatuotteet kuuluvat joka katolle, ja lumiesteet on asennettava aina katon kaltevuuden ollessa 1:8. Lumiesteiden, kattotikkaiden ja muiden katon tarvikkeiden kunto on käytävä varmistamassa puolen vuoden välein, sillä aika on voinut aiheuttaa erilaisia huolto- ja korjaustarpeita. Katon alapuoliset osat pysyvät siistimpinä ja paremmassa kunnossa, kun räystäiden tuuletusaukkoihin kiinnitetään lintuverkot ja harjan tuuletusaukot suojataan hengittävin harjatiivistein. Kattopeltisepiltämme voitte tilata vaikka mitä peltisepäntöitä, ei vain piipun pellittämistä – mikä on muuten erinomainen tapa suojata piippu säiltä ja rapautumiselta.

Katon ja yläpohjan lisäeristystä tarvitaan eri tilanteissa kuin villojen vaihtoa

Ratkaisemme paikan päällä, mitä kattotöitä Pornaisissa tarvitaan. Se selviää tarkastamalla katon kunnon paikan päällä. Kattoa ei suinkaan välttämättä tarvitse uusia, vaikka se olisi huonossa kunnossa olevan oloinen. Voi olla, että katon puhdistus, tiivistys ja pinnoitus riittävät palauttamaan katon kunnon entiselleen. Kattovuotokaan ei välttämättä johda katon purkuun ja vaihtoon, vaan katto ja kattorakenteet voidaan kunnostaa, sekä kastuneet villat vaihtaa. Jos sisällä vetää ja on kylmä takasta ja sähköpattereista huolimatta, voitaneen ongelma ratkaista tekemällä katon lisälämmöneristys.

Katto ja sen läpiviennit (kuten ilmanvaihtokanavat) eristetään jo asennusvaiheessa, mutta jos eristeitä on laitettu silloin niukanpuoleisesti, voidaan niitä myöhemmin lisäillä. Varsinkin vanhoissa taloissa yläpohja on eristetty kenties vain sahanpurukerroksella. Nykyään yläpohjan eristeiltä vaaditaan paljon enemmän, sillä lämmitysenergia on kallista eikä sitä haluta päästää hukkaan. Iso osa lämmöstä karkaa juuri yläpohjan kautta, joten lämmön karkaamisen estäminen on tehokkainta suorittamalla yläpohjan lisälämmöneristys.

Uusilla eristeillä saadaan aikaan muitakin positiivisia muutoksia kuin lämmitysenergian säästö. Varsinkin kevättalvella on vaarana, että välikatolle syntyy kondenssivettä. Kondenssivesi on vettä, mitä tiivistyy lämpimästä ilmasta, kun se kohtaa viileät pinnat. Kondenssivesi voi vaurioittaa katon rakenteita samaan tapaan kuin kattovuotokin, ja lisäksi se voi synnyttää yläpohjan homevaurion.

Talon sisätiloista karkaava lämpö saattaa aiheuttaa myös talviaikaisia saumavuotoja, sillä katon läpi nouseva lämpö sulattaa katolla olevaa lunta. Jos lunta on katolla paljon, saattaa se painaa veden katon saumoista läpi. Lisäämällä eristeitä katon alle ratkaistaan siis monta ongelmaa kerralla: ensinnäkin sillä saavutetaan kustannussäästöjä, toisekseen sillä suojellaan luontoa, kolmannekseen sillä vähennetään kondenssiveden ja katon vesivahinkojen riskiä ja neljännekseen sillä estetään kattojäätä ja saumavuotoja.

Uusien eristeiden tuominen katon alle onnistuu yleensä hyvin helposti, sillä vanhojen villojen päälle voidaan puhaltaa uusia villoja ilman tarvetta purkaa kattoa tai vaihtaa vanhoja eristeitä. Katon korotusta tarvitaan satunnaisesti, ja silloin sen tarkoitus on pitää eristeiden ja aluskatteen väliin jäävä tuuletustila tarpeeksi korkeana. Katon korotus voi olla tarpeen myös silloin, kun tarvitset ullakon ja vintin eristystä – mutta ei kuitenkaan silloin, kun työn alla on ilmanvaihtokanavien eristys. 

Aina on sopiva hetki tehdä kattoturvatuotteiden asennus

Aina on sopiva hetki hankkia kattoturvatuotteita Pornaisiin rakennetun omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai vaikkapa kesämökin katolle. Ei haittaa, vaikka katolla olisi jo ikää, sillä kattoturvatuotteet voidaan asentaa missä vaiheessa tahansa katon elinkaarta – ja kun katto on aika uusia, ne voidaan siirtää uudelle katolle. Jokaisen katon turvallisuus tulee taata ainakin vähimmäismäärällä kattoturvatuotteita. Rakennusmääräysten mukaan katolle pitää päästä seinätikkaita ja lapetikkaita pitkin, ja rakennuksen mittojen perusteella saatetaan tarvita myös lumiesteitä, kattosiltoja ja hätäpoistumistikkaita. Plus Kattopalvelu toimittaa ja asentaa sopivat kattoturvatuotteet niin aaltopeltikatoille, palahuopakatoille, tiilikatoille kuin esimerkiksi konesaumakatoillekin.

Hyvin asennetut ja säännöllisesti tarkastetut kattoturvatuotteet varmistavat sen, että katolla on turvallista liikkua. Talonomistajan tai taloyhtiön on huolehdittava siitä, että antennin ja ilmanvaihtokoneen korjaajat, nuohoojat ja kattohuoltajat pääsevät katolle helposti, ja että heidän on turvallista liikkua siellä. Lumiesteiden avulla estetään katolta putoavaa lunta aiheuttamasta vahinkoa ohikulkijoille, rakennuksen asukkaille tai näiden omaisuudelle. Katolta vauhdikkaasti putoava lumi voisi rikkoa kattoakin, eikä lumivaurioihin yleensä saa korvausta vakuutusyhtiöltä. Talotikkaiden, kattotikkaiden, lumiesteiden, kulkusiltojen ja palotikkaiden lisäksi katolle saatetaan tarvita kattopollareita, putoamissuojia ja esimerkiksi savunpoistoluukkua. Asiantuntijamme osaa kertoa tarkemmin tarvituista kattoturvatuotteista, kun hän näkee rakennuksen, sen katon ja sen kattoturvatuotevalikoiman omin silmin.

Sen lisäksi, että asiantuntijamme arvioivat katon turvatuotteiden riittävyyden, arvioivat ne myös niiden kunnon. Lumiesteistä ei ole paljoakaan hyötyä, jos ne ovat koko ajan irtoamassa katosta. Ei tarvita isoakaan lumikuormaa tai kovaakaan tuulenpuuskaa, kun ne putoavat katolta ja rikkovat katon mennessään. Jos joku sattuu olemaan katolla, on kattotikkaiden tai kulkusiltojen yht’äkkinen irtoaminen hengenvaarallista. Kattotikkaiden ja kaikkien muiden kattoturvatuotteiden kuntoa pitääkin säännöllisesti seurata. Kattoturvatuotteiden yleiskunto ja kiinnitykset pitäisi tarkastaa joka kevät ja joka syksy, eli samaan aikaan kuin koko kattokokonaisuus on syytä tutkia läpikotaisin. Jos tilaat peltikaton, tiilikaton tai huopakaton puolivuotishuollot eli kevät- ja syyshuollot Plus Kattopalvelulta, saat katon kunnon tarkastuksen aivan ilmaiseksi. Tämän kaupanpäällisen yhteydessä tutkitaan niin kattoturvatuotteiden kuin muidenkin kattovarusteiden kunto, vesi- ja aluskatteen tiiviyttä sekä kattorakenteiden kuntoa unohtamatta.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys Pornaisissa ehkäisevät ennalta monet vaaratilanteet

Lumiesteiden asennus ja korjaus kannattaa tilata Plus Kattopalvelulta, samoin kuin kaikki muutkin peltikatto-, tiilikatto- ja huopakattotyöt. Hyväkuntoiset ja kunnolla katossa kiinni olevat lumiesteet ehkäisevät ennalta monet vahingot ja vaaratilanteet, joita talon katolta vapaasti alas putoava lumi voisi aiheuttaa. Nyt on korkea aika hankkia katon reunalle lumiesteet, jos sellaisia ei vielä siellä ole! Rakennusmääräysten mukaan 1:8 on jo tarpeeksi kalteva katto tarvitakseen lumiesteitä. Huopakatto ei ole poikkeus. Vaikka huopakaton karhea pinta pitää suojalumenkin paremmin paikoillaan kuin vaikkapa liukas peltikatto, on lumiesteet asennettava bitumikaton ja bitumipaanukatonkin reunalle, jos ne ovat riittävän kaltevia. Lumiesteiden hankkiminen ei ole vaikeaa – ottakaa yhteyttä kaikkialla Pornaisissa ja Pornaisten lähiympäristössä toimivaan Plus Kattopalveluun, niin lumiesteet ovat tuossa tuokiossa paikallaan. Toimitamme sopivat, testatusti turvalliset ja sekä korroosiota että kovaa rasitusta kestävät lumiesteet niin kerrostalojen, omakotitalojen, paritalojen, luhtitalojen kuin esimerkiksi kesämökkien katoille.

Lumiesteet estävät ihmisiä loukkaantumasta katolta putoavan lumen takia. Katolta saattaa pudota kerralla alas painava lasti lunta, minkä seassa saattaa olla jäätä tai katosta irronneita kattotarvikkeita. Katolta alas putoava lumi voisi tuhota myös terassikatoksen tai vaikkapa Toyotan tuulilasin, joten lumiesteiden asennus ehkäisee monet erilaiset vahingot. Koska lumiesteet hillitsevät lumen liikkeitä ja estävät sitä putoamasta alas katolta, suojaavat lumiesteet myös kattoa ja kaikkia sille asennettuja varusteita. Jos lumimassa saisi vapaasti pudota katolta, voisi sen mukaan lähteä niin ilmanvaihtohormeja, kattotikkaita kuin kattotiiliäkin. Kotivakuutuskaan ei yleensä korvaa katolla olleen lumen aiheuttamia vahinkoja, sillä lunta ei pidetä Suomessa mitenkään poikkeuksellisena. Talonomistajan kuuluu suojautua lumivaurioilta hankkimalla lumiesteet ja tilaamalla tarvittaessa lumen pudotuksen katolta. Kaikista runsaslumisimpina talvina lumiesteet eivät nimittäin riitä, vaan lumiesteet saattavat irrota paikoiltaan ja pudota alas lumen mukana. Tilaa lumen pudotus omakotitalon tai vaikkapa kerrostalon katolta Plus Kattopalvelulta. Jos vahinko on jo ehtinyt tapahtua, tulemme kiinnittämään katosta irronneet lumiesteet, kattotikkaat, kattotiilet ja muut kattotuotteet paikoilleen, ja korjaamaan irronneiden kattotuotteiden kattoon jättämät reiät ja muut vauriot. Lumiesteiden ja muiden kattotarvikkeiden irtoamista voi estää myös tarkastamalla niiden kiinnikkeet puolivuosittain, ja kiristämällä ne tarvittaessa.

Piipun pellityksistä ja piipunhatusta merkittävä apu piipun suojaamiseen

Plus Kattopalvelu huolehtii mielellään siitä, että savupiippusi on suojattu sekä piipunhatulla että piipun pellityksen avulla. Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa omakotitalon, mökin tai esimerkiksi paritalon piipun säiltä ja säiden kuluttavalta vaikutukselta. Pellittämätön ja ilman piipunhattua oleva piippu kastuisi sateella sekä ulko- että sisäpuolelta, ja kosteus alkaisi haurastuttaa hormia. Hormin laasti murenee, rapautuu ja halkeilee, kun hormiin päässyt kosteus jäätyy talviaikaan. Hormiin syntyy aina vain suurempia koloja, joihin voi kertyä lisää kosteutta (sekä nokea, mistä lisää myöhemmin). Lämpö voi karata hormiin syntyneiden halkeamien kautta, samoin savukaasut. Tarpeeksi rapauduttuaan hormi saattaa sortua.

Yksi isoimmista riskitekijöistä on kuitenkin rapautuneeseen hormiin kertyvä noki. Nokea ei saa poistettua hormista edes vuosittaisten nuohousten avulla, joten kyseessä on merkittävä turvallisuusriski. Nokikertymät voivat syttyä tuleen, ja sen seurauksena voi koko talo palaa. Rapautuneeseen hormiin kannattaakin puuttua heti, jotta tulipalovaara ja häkämyrkytysriski saadaan pois kuvioista. Hormin saneeraaminen onnistuu useimmiten hormin pinnoittamisen avulla. Pinnoite tasoittaa hormin sisäpinnan niin, ettei noelle tai vedelle ole koloja, joihin varastoitua. Urakkaan kannattaa yhdistää piipun suojaaminen Plus Kattopalvelun tekemien piipun peltitöiden avulla. Piipunhattu suojaa hormia kosteudelta niin hyvin, että se saisi olla pakollinen varuste jokaisella katolla, jolla on savupiippu. Piipun pellittäminen ei vain suojaa piippua, vaan viimeistelee koko katon mitä huolitelluimman ja tyylikkäimmän näköiseksi.

Piipun pellittäminen edellyttää vesikaton osittaista purkamista savupiipun ympäriltä, joten tämä kattotyö on mainio hetki hoitaa kuntoon myös aluskate. Aluskatteen korjaus piipun kohdalta voi tarkoittaa jonkin reiän, halkeaman tai kuluneen kohdan kunnostamista tai aluskatteen asennustavan korjaamista. Jotta aluskate suojaisi katon alla olevia osia parhaimmalla tavalla, tulisi sen olla asennettu vähän matkaa kaikkia läpivientejä – myös savupiippua – vasten nostaen. Piipusta saattaa vuotaa vettä, mutta siitä ei välttämättä seuraa katon vesivahinko, jos aluskate on oikein asennettu. Mikäli katto vuotaisi piipun juuresta, ohjaisi aluskate kaikki vedet pois katon alta. Teemme Pornaisissa kaikki muutkin peltisepän työt, joten ota yhteyttä vaikkapa jiiripeltien asentamisen tiimoilta tai pyytääksesi tarjouksen konesaumakattoremontista. 

Kysy mielipidettämme kattosi kunnosta Pornaisissa ja tilaa katon tarkastus 

Katon tarkastus Pornaisissa ei ole pelkkä mielipide kattosi kunnosta, jos se on tilattu Plus Kattopalvelulta. Perusteellinen kattotarkastus päättyy kattavaan raporttiin harjakaton, tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi pulpettikaton kunnosta. Raportin yhteydessä kerromme, pitäisikö katolle tehdä jotain, eli olisiko sitä tarpeen esimerkiksi pestä, maalata tai huoltaa muutoin. Oikeilla tavoilla ja oikeaan aikaan tehdyt kattohuollot vahvistavat katon kuntoa ja ehkäisevät erilaisia vaurioita – sekä ennenaikaista kattoremonttia. Mainitsisimme tietenkin myös tarpeista korjata ja paikata kattoa, jos sellaisia sattuisi olemaan. Katon kunnon tarkastuksen päätteeksi laadimme tarjouksen kaikista kattohuolloista ja -korjauksista, ja lupaamme tarttua toimeen rivakasti.

Kattotarkastus ei edes maksa mitään, jos tilaatte meiltä samalla joitain muita kattotöitä. Kattotarkastus tulee kaupan päälle niin katon kevät- ja syyshuoltoihin, kattopesuihin, rikkinäisten tiilien vaihtoihin kuin esimerkiksi kattovuotojen korjauksiin. Toki voitte tilata kattavamman kattotarkastuksen meiltä erikseen, mutta silloin siitä laskutetaan passeli hinta.

Mitä kaikkea omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi luhtitalon katon tarkastukseen kuuluu? Ensinnäkin tutkimme tarkoin vesikatteen kunnon. Onko peltikatolla ruostetta tai reikiä, entä ovatko kaikki tiilikaton tiilet säilyneet ehjinä? Huopakatolla tutkimme, onko katteessa ilmakuplia, halkeamia tai sammaleita. Syynäämme läpi myös katon saumat, jiirit, kiinnikkeet, räystäsalueet ja erilaiset tiivisteet, kuten läpivientien tiivisteet. Arvioimme sen, missä kunnossa katon tarvikkeet kattoturvatuotteista sadevesijärjestelmään ovat, ja panemme merkille mahdollisesti vääntyneet suojapellitykset tai irtoamassa olevat peltilistat.

Kun vesikatto ja kaikki sillä olevat tarvikkeet kiinnityksineen on käyty läpi, on aika kurkistaa katon alle. Varmistamme sen, että kaikki katon alla olevat rakenteet ja eristeet ovat kuivia, ja ettei aluskatteessa ole reikiä. Jos katon alla tuoksuu ummehtuneelle, on syytä epäillä kosteusvaurioita. Rakenteissa voi olla kosteudesta kertovia valumajälkiä, tummentumia ja lahoa, vaikka vesikatto olisi aivan tiivis. Mikäli välikaton tuuletusta ei ole järjestetty ihanteellisella tavalla, jää rakennuksen sisältä nouseva kosteus välikatolle alkaen lahottaa puuosia. Kattoa ei kannata tarkastaa helleaallon aikana tai heti sen jälkeen, jotta kosteudesta kertovat merkit tulisivat havaittua, ja katto tiivistettyä – tai tuuletusratkaisut päivitettyä sellaisiksi, että lämmin ja kostea ilma ei jäisi jumiin katon alle.

Tilaa kattourakointi Pornaisten luotettavimmalta ja osaavimmalta kattopalvelulta

Vaativinkin asiakas ilahtuu siitä, miten tasokasta kattourakointia Pornaisissa tarjoamme. Laitamme kuntoon niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin, joten olemme nappivalinta kaikkien taloyhtiöiden ja yksityisasiakkaiden kattourakoitsijaksi. Tähän kattopalveluun voi luottaa hankalimmissa ja haasteellisimmissakin tilanteissa, kuten esimerkiksi silloin, jos puu kaatuu katon päälle. Valitse urakkaan tämä kattofirma silloinkin, jos haluat vanhan tasakaton tilalle harjakaton, tai jos kattoa pitäisi korottaa. Saat kuulla kiinteän hinnan kattourakalle kun otat yhteyttä ja sovit kanssamme arviointikäynnistä. Arviointikäynnin aikana otamme katon huomioon kokonaisuutena, joten osaamme laskea tarjoukseen mukaan kaikki pohjatyöt, materiaalit, jätekustannukset ja työtunnit, joita katon huolto, katon paikkaus, katon varustelu tai esimerkiksi kattoremontti tarvitsee. Kattourakkahan suoritetaan aina avaimet käteen -periaatteella!

Peltikatto on hyvin suosittu katto Suomessa, kestäähän se suhteellisen vähällä hoidolla jopa 50 vuotta. Konesaumakatto on peltikattojen kuningas, mille sopii odottaa jopa sadan vuoden mittaista käyttöaikaa. Plus Kattopalvelu tekee Pornaisissa kaikki katon harjaukset, kattopesut ja katon huoltomaalaukset, joiden avulla näin pitkä elinkaari on mahdollinen. Mikäli tarpeen, tulemme kiinnittämään irronneet kattopellit takaisin kattoon ja paikkamaan kaikki muutkin lumi-, myrsky- ja ruostevauriot.

Huopakatteesta saa vesikatteen niin tasakatolle kuin monimuotoisellekin katolle. Tavallinen bitumikatto tai palahuopakatto kestää noin 20-40 vuotta, jos katto puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Katon pinnoittaminen vähentää katteen halkeilemista ja muita vanhemman huopakaton ongelmia, ja sammaleita voidaan torjua sammaleenpoistokäsittelyjen avulla. Jos katosta kuitenkin löytyy reikä, paikkaamme sen luotettavalla tavalla.

Tiilikatto suojaa omakotitaloa, rivitaloa tai vaikkapa rantahuvilaa noin 70 vuotta, jos sen ei anneta likaantua ja sammaloitua. Katon harjaus poistaa katolta irtoroskat, ja samalla tulevat huomattua kaikki rikkinäiset tiilet. Tarvittaessa katto voidaan käsitellä sammalenpoistoaineella, pestä ja pinnoittaa. Uusi pinnoite tekee kattotiilien pinnasta jälleen tasaisen, eivätkä ne enää ime kosteutta sisäänsä. Mitä enemmän tiilien sisässä on kosteutta, sitä pahemmin ne rapautuvat kosteuden jäätyessä talven ja pakkasten tullen. Jos katto alkaa vuotaa vaikkapa harjatiilen tai kattoikkunan kohdalta, tiivistämme katon ja tarvittaessa kunnostamme katon alle syntyneet lahovauriot. Mitä kattosi tarvitseekaan, sen tekee Plus Kattopalvelu!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt