Kattotyöt Tammisaaressa alkavat katon tarkastuksesta

Kaikki omakotitalojen, rivitalojen, kesämökkien, piharakennusten ja esimerkiksi tuotantolaitosten kattotyöt Tammisaaressa alkavat siitä, että katto tarkastetaan. Kun tulemme paikalle tutkimaan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kuntoa, voimme ottaa katon huomioon kokonaisuutenaan, ja laatia sen huollosta tai korjauksesta kiinteän urakkatarjouksen. Tarkastuksen jälkeen osaamme myös arvioida kattotöiden keston sekä kertoa kattourakan työvaiheista lisää.

Joskus katto on paremmassa kunnossa kuin asiakas pelkäsi, joskus taas käy päin vastoin. Esimerkiksi bitumikattoa ei aina ole pakko uusia, vaikka se on menettänyt ulkonäkönsä ja alkanut sammaloitua. Kun likainen ja kulunut katto tiivistetään, pestään ja pinnoitetaan, sille voidaan saada jopa parikymmentä vuotta lisää käyttöikää. Tällainen kattohuolto tulee edullisemmaksi kuin huopakattoremontti, joten asiakas ilahtuu varmasti kuullessaan, ettei kattoa olekaan pakko uusia. 

Joskus taas meidät tilataan tekemään jotain kattohuoltoa, mutta sen yhteydessä käykin ilmi, että katto on vuotanut harjalta tai esimerkiksi jiirin kohdalta. Kattovuoto on voinut johtaa katon vesivahinkoon, ja silloin meidän on ehkä suositeltava kattoremonttia katon alta löytyvien laho- ja homevaurioiden takia. Katto kannattaakin tarkastaa usein, jotta rikkinäiset tiilet tai lumen rasittamat saumat eivät pääsisi romahduttamaan katon kuntoa.

Plus Kattopalvelu on tullut asiakkaitaan vastaan alkamalla tarjota ilmaista kattotarkastusta. Kun tilaat meiltä jonkin kattohuollon, katon paikkauksen tai muun kattotyön, saat ilmaisen kattotarkastuksen, minkä jälkeen olet varmasti kärryillä kattosi kunnosta. Katon tarkastusten avulla monet kattovauriot voidaan ehkäistä, sillä näin katto osataan maalata tai esimerkiksi käsitellä sammaleenpoistoaineella ajoissa. Myös pikkuvauriot saadaan katon puolivuotistarkastusten avulla pian kunnostettua, eikä katon alle pääse kosteutta.

Plus Kattopalvelun kanssa on muutenkin mukavaa ja joustavaa asioida. Meillä on elämänmyönteinen ja asiakaslähtöinen asenne, ja olemme sitoutuneet palvelemaan asiakasta mahdollisimman hyvin. Kattourakat voi maksaa parhaaksi katsomallaan tavalla – esimerkiksi verkkosivujemme kautta haettavissa olevalla rahoituksella. Kesämökin ja omakotitalon kattotyöt voi vähentää verotuksessaan, sillä urakkamme ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Ota yhteyttä ja kysy lisää – myös Tammisaaren ympäristössä eli Hangossa, Karjaalla, Pohjassa, Perniössä sekä esimerkiksi Lohjalla. Sinua odottaa helposti ja huolettomasti sujuva kattourakka ja katto, minkä alla viihdyt vielä pitkään!

Kattoremontti pitää suunnitellakin huolellisesti Tammisaaressa

Tekemämme kattoremontti Tammisaaressa etenee aina yhtä huolellisesti ja ammattitaitoisesti. Myös kattoremontin suunnitteluun panostetaan, sillä sen ansiosta kattosaneeraus on mahdollisimman sujuva ja ongelmaton. Selvitämme jo etukäteen, miten katto kannattaa uusia, kuinka paljon tarvitaan uusia materiaaleja ja kattotarvikkeita, ja kuinka kauan kattoremontti kestää. Paikan päällä tehdyn arviointikäynnin aikana selviää myös kattoremontin hinta. Palahuopakattoremonttisi, huopakattoremonttisi, tiilikattoremonttisi tai peltikattoremonttisi hintaa ei voida laskea, ennen kuin katto on kauttaaltaan tutkittu. Kattoremontin hinta riippuu niin monista tekijöistä, joita ei voida ottaa huomioon pelkän puhelinkeskustelun perusteella. Uuden harjakaton, tasakaton, pulpettikaton tai aumakaton hinnan voi maksaa rahoituksella. Näppärän rahoituksen löydätte meidän verkkosivujemme kautta. Voitte myös maksaa kattoremontin osamaksulla.

Kun katto on tarkastettu ja tarjous sekä sopimus laadittu, alkaa omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai kesämökin kattoremontti toden teolla. Kesää ei ole pakko odottaa, sillä kattoremontti on täysin mahdollista toteuttaa talvella. Pienestä pakkasesta ei ole haittaa, ja mahdollisesti tarvittu lumen pudotus katolta sujuu ammattilaisiltamme tottuneesti. Seuraavaksi onkin aika purkaa vanha vesikate. Lähes aina puretaan myös aluskate. Vain harvoin katon uusiminen voidaan toteuttaa uusimatta aluskatetta. Tällaista ratkaisua kutsutaan osittaiseksi tiili- tai peltikattoremontiksi, ja sen edellytys on aluskatteen ehjyys sekä katon alapuolisten rakenteiden kuivuus. Jos katon rakenteet ovat kuivat ja terveet, voidaan huopakatto uusia rakentamalla uusi katto suoraan vanhan päälle. Myös peltikatto voidaan rakentaa vanhan bitumikaton päälle, jolloin edellinen katto jää toimimaan uuden alusrakenteina.

Normaalisti kuitenkin katto puretaan, katon rakenteita kunnostetaan, ja sitten vasta on aika asentaa uusi katto. Jos vielä pohdit eri katemateriaalien välillä, voimme kertoa sinulle erilaisista vaihtoehdoista. Palahuopakatot, lukkosaumakatot ja tiilikuvioiset peltikatot ovat todella suosittuja kattoja Suomessa. Palahuopakatto sopii katon kaltevuuden ollessa ainakin 1:5 – tosin kattokaltevuutta on mahdollista muokata katon uusimisen yhteydessä. Lukkosaumakatto on kaukaa katsoen aivan kuin konesaumakatto, mutta sen asentaminen on edullisempaa. Tiilikuvioinen peltikatto on näyttävä katto, missä yhdistyvät kaikki helppohoitoisen peltikaton ja tyylikään tiilikaton hyvät ominaisuudet. Uusi harjakatto, tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto voidaan varustella haluamillasi kattotarvikkeilla. Pakollisten kattoturvatuotteiden ja erittäin suositeltavan sadevesijärjestelmän lisäksi katolle voidaan asentaa vaikkapa kattoikkuna, aurinkopaneeleita tai erilaisia IV-putkia.

Me saamme kesämökin huopakaton tai palahuopakaton kestämään todella kauan

Valitse sinäkin huopakatto tai palahuopakatto kesämökkisi uudeksi katoksi. Kesämökin lisäksi bitumikatto sopii esimerkiksi kerrostaloon, omakotitaloon, talliin tai rantasaunaan. Huopakatto eristää melua, ja se on aina yhtä tyylikäs. Bitumikermikaton asentaminen sujuu nopeasti ja edullisesti, eikä siitä aiheudu paljon vaivaa sen elinkaaren aikana. Huopakaton ja palahuopakaton huollot, korjaukset ja remontit voi Tammisaaressa uskoa Plus Kattopalvelulle, jolla on pitkä kokemus erilaisista huopakatoista ja huopakattotöistä.

Katon hyvä kunto varmistetaan säännöllisin väliajoin toistuvilla huopakattohuolloilla. Muista puhdistaa tai puhdistuttaa huopakaton tai laattakaton pinta kahdesti vuodessa, jotta lika ei varjostaisi kattoa ja nopeuttaisi sen sammaloitumista. Samalla kertaa on hyvä tilaisuus puhdistaa sadevesijärjestelmä roskista. Katon kevät- ja syyshuollotkin kannattaa teettää Plus Kattopalvelulla, sillä tällöin saat kaupan päälle ammattilaisen mielipiteen kattosi kunnosta. Ilmainen kattotarkastus tarjotaan kaikkien huopakattotöidemme yhteydessä.

Katon puhdistuksen lisäksi kolmiorimahuopakatto, tiivissaumakatto tai laattakatto tarvitsevat satunnaisia sammalenpoistokäsittelyjä. Huopakaton ja palahuopakaton (eli paanukaton) pinnoite kannattaa uusia katon palveltua parikymmentä vuotta, sillä tässä vaiheessa alkuperäisestä suojapinnoitteesta ei ole paljoakaan jäljellä. Suojapinnoite pitää katon ehjänä auringon kuivattavasta vaikutuksesta, sammaleista, kosteudesta ja monista muista rasituksista huolimatta.

Mikäli huopakatto tarvitsee jotain korjaamista, on Plus Kattopalvelu silloinkin sanansa mittainen kattofirma. Kattohuollot vähentävät katon vaurioitumisalttiutta, mutta esimerkiksi vaihtelevat ulkolämpötilat, kovat tuulet ja katolle satanut lumi voivat aiheuttaa vahinkoa katolla. Me kiinnitämme katolta irronneet kattotuotteet takaisin paikoilleen ja korjaamme kattoon syntyneet reiät. Tiivistämme saumat, jiirit ja läpiviennit, kunnostamme räystäsalueet ja oikaisemme painuneen katon.

Jos katon huomataan olevan todella huonossa kunnossa, on aika alkaa harkita kattoremonttia. Bitumi- tai palahuopakatto kestää muutamia vuosikymmeniä, riippuen huopatyypistä ja katon huollosta. Vanha kate on hauras, saumat huonokuntoisia ja kattorakenteissakin saattaa olla lahoa. Kate halkeilee, ja siinä voi olla venymiä ja kupruja. Huopakattoremontti on paras tapa taata katon alla olevien rakenteiden kuivuus. Jos kattoa ei ole säännöllisesti huollettu, voi huopakaton uusiminen olla edessä aiemminkin. Anna meidän tarkastaa kesämökkisi tai muun rakennuksen katon kunto, niin saat selvyyden siitä, mitä katto tarvitsee.

Korjaamme katon Tammisaaresta jokaista saumaa myöten

Jos katon ja katon läpivientien asennus ja tiivistys huolettaa, luota kattotarkastuksessa ja katon korjauksessa Tammisaaressa Plus Kattopalveluun. Meillä on pitkä kokemus peltikattojen, huopakattojen ja tiilikattojen korjaamisessa, joten löydämme parhaat tavat kattosi tiivistämiseen ja kunnostamiseen. Tulemme paikan päälle selvittämään, mistä kiikastaa. Tarkastamme koko katon, ja annamme sen jälkeen tarjouksen kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi luhtitalon katonkorjauksesta. Jokaisesta saumasta ja ruuvinreiästäkin tulee taatusti tiivis, kun me olemme asialla.

Riippuu täysin tilanteesta, miten katto tulee korjata. Jos kysymyksessä on esimerkiksi peltikatto, saatetaan tarvita yhtä hyvin rännien ja vesikourujen korjausta kuin painuneen katon oikaisuakin. Rännit ruostuvat aivan samaan tapaan kuin peltikatto, ja jos ruoste pääsee syömään kattoon tai ränniin reiän, on rännien tai peltikaton paikkaus tehtävä pian. Jos katossa on reikä, voivat kattorakenteet kastua, ja tästä voi syntyä lahovaurioita. Puuosien vaihto olisi paras tapa päästä eroon katon alla olevista lahovaurioista. Painuneen katon oikaisu johtunee katolle sataneesta lumesta, mitä ei ole ajoissa poistettu – ylikuorma voi saada katon painumaan notkolle. Peltikatto saattaa tarvita myös irronneiden peltilistojen ja kattopeltien kiinnittämistä – etenkin kovan tuulenpuuskan jälkeen.

Huopakatossakin voi olla reikiä, mitkä pitää pian paikata laho- ja homevaurioiden ehkäisemiseksi. Reikiä ei ole aiheuttanut ruoste, vaan esimerkiksi katolta lumen mukana irronneet lumiesteet, tikkaat ja rännit. Mikäli lumiesteiden kiinnityksiä ei ole ajoissa kiristetty tai katolla on ollut huomattavan paljon lunta, voivat lumiesteetkin lähteä katolta putoavan lumen matkaan. Irronneiden lumiesteiden ja muiden kattotarvikkeiden aiheuttamien reikien korjaus on myös tyypillinen myrskyvaurioiden korjaus, sillä tuulikin voi repiä kattotuotteita irti. Muita huopakattokorjauksia ovat esimerkiksi jiirien paikkaus ja kattoikkunan tiivistys. Jiiri voi ruveta vuotamaan kevättalvella, kun lumen paino rasittaa sitä. Lumi voi saada myös kattoikkunan ja muut katon läpiviennit vuotamaan.

Rikkinäisten tiilien vaihdon lisäksi tiilikaton korjaus Tammisaaressa voi tarkoittaa aluskatteen korjausta tai räystäslautojen ja räystäspeltien vaihtoa. Aluskate tulee pitää aina priimakunnossa, sillä tiilikaton omistajan kannattaa varautua siihen, että tiilikatto saattaa vuotaa esimerkiksi harjatiilen kohdalta. Aluskate estää katon vesivahingon, vaikka tiilikatto vuotaisi hetken aikaa, ennen kuin se huomattaisiin korjata. Räystäslautojen lahoamista voi ehkäistä säännöllisillä huoltomaalauksilla, mutta jos lahovauriot ovat jo olemassa, kannattaa räystäslaudat uusia – näin laho ei leviä muihin kattorakenteen osiin.

Katon vuotamisen huomaa tarpeeksi ajoissa vain säännöllisten kattotarkastusten avulla

Kattovuoto voi alkaa riippumatta katon materiaalista, iästä tai huoltotiheydestä. Usein ajatellaan, että vain vanha ja huoltamaton katto vuotaa. On totta, että ikä ja huoltotoimenpiteiden laiminlyönti haurastuttavat katon rakenteita, ja altistaa katon vuodoille. Siksi katto kannattaakin uusia, ennen kuin se on liian vanha. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että huopakatto olisi uusittava viimeistään nelikymppisenä ja peltikatto noin viisikymppisenä. Hyvin huollettu tiilikatto pysyy tiiviinä ja toimivana jopa 70 vuotta. Tätä pidempään kestävät vain erilaiset konesaumakatot sekä savitiilikatot.

Myös uusi katto voi vuotaa, jos siinä on asennusvirheitä, tai jos myrsky tai lumi pääsevät rikkomaan sitä. Kovalla tuulella voi sattua monenlaista. On tavallista, että tuuli irrottaa kattopeltejä tai kattotiiliä, tai repii IV-hormit, kattotikkaat ja lumiesteet pois paikoiltaan. Katon alle voi päästä kosteutta, kun katto ei enää ole tiivis. Myös lumi voi aiheuttaa vastaavia tuhoja repimällä kattoturvatuotteita ja muita kattotarvikkeita mukaansa, kun se putoaa katolta. Lisäksi lumen paino voi rasittaa katon jiirejä, sisätaitteita ja läpivientejä (esimerkiksi piipun tai antennin juurta) niin paljon, että katon alle alkaa päästä vettä.

Niin uusi kuin vanhakin katto tulisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kattovuodon korjaus voitaisiin aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mitä pikemmin vuotavan katon korjaus voidaan aloittaa, sitä parempi – katon vesivahinko voidaan näin välttää ehkä kokonaan. Puolen vuoden välein tehtyjen kattotarkastusten ansiosta monet kattovuodotkin voidaan ehkäistä, sillä tarkastuksen ansiosta saumat ja piipunjuuret osataan tiivistää jo ennen, kuin ne vuotavat.

Ihannetapauksessa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuoto voidaan korjata jo ennen, kuin katon rakenteet ja eristeet ovat kastuneet. Tällöin riittää pelkkä katon tiivistys, eikä tarvitse toteuttaa katon rakenteiden ja eristeiden uusimista. Jos katon alla jo on kosteutta, on edessä isompi kattokorjaus. Mikäli omakotitalon, mökin tai esimerkiksi rivitalon katolla on jo ikää, joudutaan katon korjaus ehkä jättämään välistä ja korvaamaan kattoremontilla. Kattoremontti tarkoittaa varmasti tiivistä ja pitkäikäistä kattoa, kun taas vanhan katon korjauksella ei saataisi pidennettyä katon käyttöikää kovinkaan paljoa.

Katon huollot Tammisaaressa sujuvat meiltä jopa unissamme

Katon huollot Tammisaaressa sujuvat meiltä unissakin, niin tuttua erilaisten peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen huolto meille on. Vaikka katon huollot ovatkin meille niin tuttuja askareita, emme suhtaudu niihin ylimalkaisesti, vaan keskitymme kulloinkin käsillä olevaan toimenpiteeseen. Olemme sitoutuneet tarjoamaan kaikille yksityisasiakkaille ja taloyhtiöille parasta mahdollista palvelua, emmekä siksi hosu ja hutiloi. Kattohuolto tehdään tarkasti aina pohjatöitä myöten. Pohjatöistä ei kannata tinkiä – varsinkaan, kun kyseessä on kattomaalaus. Jos kattoa ei ensin pestä ja puhdisteta, ei maalipinta suojaakaan peltikattoa seuraavien 10–15 vuoden ajan, vaan se pitää uusia ehkä jo seuraavana vuonna. Tämä tietäisi lisää ajan- ja rahanmenoa.

Pahempaakin voi käydä. Jos kattohuoltajalla ei ole tarvittavaa tietotaitoa katolla liikkumisesta ja sen katemateriaalin mukaisten huoltojen suorittamisesta, voi kattohuolto jopa vaurioittaa kattoa. Varsinkin lumenpudotus ja jään poisto katolta ovat riskialttiita kattohuoltoja, joten kattohuoltajan ammattitaidolla on väliä. Myös katon pesu voi vääntää ja rikkoa kattopellit tai vaurioittaa huopa- ja tiilikaton pinnoitetta, jos kattopesussa käytetään liian kovaa vedenpainetta. Painepesurin sijaan katot kannattaakin pestä pehmytharjapesuna, mikä ei riko kattoa.

Kattoja ei kuitenkaan tarvitse pestä kovin usein – ehkäpä vain peltikaton maalauksen tai tiili- ja huopakattojen pinnoittamisen yhteydessä. Kattohuollot, joita tarvitaan joka ikinen vuosi, ovat katon kevät- ja syyshuollot. Niiden yhteydessä tiilikatto, huopakatto tai esimerkiksi peltikatto puhdistetaan roskista. Roskat poistetaan myös katon sadevesijärjestelmästä, jotta se ei menisi tukkoon ja lakkaisi vetämästä. Puolivuotishuoltoon kuuluu myös katon tarkastus, minkä tarjoamme kaupan päälle niin tämän kuin kaikkien muidenkin kattotöiden yhteydessä.

Kattotarkastuksen perusteella voimme tehdä tarjouksen joistain mahdollisesti tarvituista kattokorjauksista, kuten rikkinäisten tiilien vaihdosta, saumojen tiivistämisestä tai vaikkapa kattoreikien paikkaamisesta. Tarvittaessa tarjoamme myös jotain kattohuoltoa, kuten sitä kattopesua tai esimerkiksi sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä. Suoritamme asiantuntemuksella myös kattoturvatuotteiden huollot, rännien huoltomaalaukset ja kattopeltien kiinnitysten lisäykset. Jos tarpeen, tarjoamme peltikattonaulojen vaihtoa kateruuveiksi, tai vanhojen kateruuvien uusimista. Jos kateruuvien tiivisteet ovat haurastuneet, ei ruuvinreikä ole tarpeeksi tiivis, vaan katon alle saattaa päästää kosteutta. Uusi ruuvi uudella tiivisteellä takaa katon tiiviyden tältäkin osin.

Onhan rännit puhdistettu Tammisaaressa kahdesti vuodessa?

Jos rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Tammisaaressa odottaa vielä tekijäänsä, olet tullut oikeaan paikkaan. Plus Kattopalvelu tekee kaikki kourusaneeraukset ja rännihuollot Tammisaaressa ja sen ympäristössä. Jos sadevesikourut ja alastuloputket vielä puuttuvat tai ovat vuosikymmenten aikana kuluneet loppuun, toimitamme paikalle uuden sadevesijärjestelmän ja asennamme sen paikoilleen.

Osaamme huoltaa, uusia ja kunnostaa myös kattokaivot, joita tavataan vain tasakatoilla. Kattokaivon tarkoitus on johtaa kaikki tasakatolle satava ja sulava kosteus pois katolta. Jos kattokaivo täyttyy roskista tai jos siihen muodostuu talvella jäätä, ei se enää täytä tehtäväänsä. Tällöin tasakatolle saattaa jäädä seisovaa vettä, mistä tiivissaumakatonkaan saumat eivät tykkää hyvää. Katto voi alkaa vuotaa, joten kattokaivojen toimintaa kannattaa seurata tarkoin varsinkin syksyllä, kun katolle kertyy paljon alas pudonneita puiden lehtiä. Talviaikaisen jäätymisen estämiseksi kattokaivoihin on mahdollista asentaa lämpövastukset. Noin 30 vuoden kuluttua kattokaivot on aika uusia.

Räystäskourut ja alastuloputket johtavat satulakaton sade- ja sulamisvedet tarpeeksi kauas rakennuksesta. Purkupaikan tulisi olla ainakin kolmen metrin päässä rakennuksesta, jotta kosteus ei  pääsisi kastelemaan talon perustuksia, kellaria ja muita rakenteita. Uusissa rakennuksissa on salaojat, ja salaojituksia tehdään myös vanhoihin kiinteistöihin, mutta kosteusvauriot uhkaavat salaojista huolimatta, jos sadevesijärjestelmä ei toimi (tai puuttuu kokonaan). Lisäksi ränneistä tulviva ja vuotava vesi voi aiheuttaa kosolti muita ongelmia, muun muassa kastelemalla talon julkisivut.

Sadevesikourut pidetään toimintakunnossa 24/7 jopa yli 40 vuoden ajan, kun ne puhdistetaan ainakin kaksi kertaa vuodessa. Tarvittaessa avaamme myös syöksyputket, jos niihinkin on päässyt lehtiä, neulasia ja muita roskia. Sen lisäksi, että keräämme roskat ja huuhtelemme kourut, suoritamme niiden kuntotarkastuksen. Kuntotarkastuksen perusteella osaamme tarvittaessa tehdä tarjouksen kourujen korjaamisesta. Kouruissa voi olla ruostevaurioita tai jään aiheuttamia vaurioita. Voi olla, että kaadot antavat väärään suuntaan, tai että liitoskappaleita on uusittava.

Apu löytyy kauttamme silloinkin, jos räystäskourut jäätyvät talvella. Höyrytyslaitteemme sulattaa jään tuossa tuokiossa, eikä vaurioita rännejä, katetta tai niiden pinnoitetta. Jos haluatte estää jään varmuudella, voimme asentaa niihin sähköllä toimivat sulanapitokaapelit.

Meiltä parhaat ideat katon pesuun ja puhdistukseen

Tiilikaton ja huopakaton huolto-ohjelmaan kuuluu monenlaista, muun muassa katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely Tammisaaressa. Peltikaton (esimerkiksi aaltopeltikaton, lukkosaumakaton, konesaumakaton tai suoraprofiilisen peltikaton) huolto-ohjelmaan kuuluvat puolestaan useimmin tarvitut kattopesut ja kattomaalaukset, mutta sammaleenpoistoa peltikatto tuskin tarvitsee. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin kuulette parhaat ideat katon puhtaanapitoon. Tarkastamme kattosi ja laskemme tarjouksen katon puhdistamisesta sen tarpeiden perusteella. Urakka etenee kokenein ottein ja kiistattomalla ammattitaidolla, tarvitsittepa sitten tiilikaton pesua, huopakaton pesua, peltikaton pesua tai jotain ihan muuta kattotyötä.

Kattoa ei tarvitse pestä kovinkaan usein. Kattopesua tarvitaan vain, jos tiilikaton, peltikaton tai mineriittikaton harjaus (tai huopakaton ilmapuhallus) ei riitä lian poistamiseen katolta. Roskat, kuten oksat, lehdet ja neulaset, saa pois katolta ilman vesipesuakin, mutta pinttynyt lika vaatii pehmytharjapesua. Painepesuripesu ei sovi katon puhdistamiseen ja pesemiseen, sillä kova vedenpaine rikkoisi kattopellit ja tuhoaisi huopa- sekä tiilikaton pinnoitteen. Jos tiilikatto satuttaisiin pesemään painepesurilla, olisi kattotiilet maalattava heti uudestaan, sillä pinnoitteen puuttuminen altistaisi tiilet rapautumiselle. Katolla voisi olla hyvinkin pian enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä tiiliä, ja katto voisi alkaa vuotaa.

Sammaleista ei valitettavasti pääse eroon kattopesun avulla. Sammaleenpoisto tiilikatolta ja huopakatolta kannattaakin suorittaa kemiallisesti, sillä sammaleenpoistossa käyttämämme aine pääsee syvälle katteen sisälle. Kattoon ei jää itiön itiötä, mistä katon sammaloituminen voisi alkaa heti uudestaan. Sinun ei tarvitse olla huolissasi pihasi ja istutustesi kunnosta, sillä suojaamme ympäristön tarvittaessa, ja käytämme vain biohajoavia sammaleenpoistoaineita.

Jos tiilikatto, peltikatto ja huopakatto puhdistetaan roskista kaksi kertaa vuodessa, ei sammaleita esiinny kovin paljoa. Roskat varjostaisivat kattoa hidastaen sen kuivumista sateen loputtua. Tällaiset kosteat ja epäsiistit olosuhteet loisivat hyvän tilaisuuden katon sammaloitumiselle tai ruostumiselle. Molemmat ovat erittäin epäterveellisiä ilmiöitä katon kannalta. Katon maalaus tai suojapinnoitus estävät omalta osaltaan kattoa ruostumasta tai sammaloitumasta. Lähes kaikki katot maalataan, mutta savitiilikatot ovat niitä harvoja poikkeuksia. Savitiilikatolle riittää katon suojakäsittely. Suoja-aine toimii samaan tapaan kuin betonitiilikaton maalipinnoite, eli se estää kattotiiliä likaantumasta, sammaloitumasta ja imemästä vettä huokosiinsa.

Katon maalaus Tammisaaressa tehdään täyden palvelun pakettina

Kaikki kattotyömme tehdään täyden palvelun paketteina, myös katon maalaus Tammisaaressa. Kattomaalaus alkaa katon tarkastuksella, eli tässäkään suhteessa se ei poikkea muista kattotöistämme. Alkutarkastus kertoo ammattilaisillemme, mitä pohjatöitä on tehtävä ennen katon huoltomaalausta, ja olisiko osittainen kattoremontti ehkä sittenkin taloudellisempi ratkaisu. Samalla selvitämme katon maalauksen hinnan.

Omakotitalon, kesämökin tai vaikkapa kerrostalon katon maalaus alkaa katon pesusta, sillä maali vaatii puhtaan pinnan tarttuakseen hyvin. Aivan ensimmäiseksi tehdyn kattotarkastuksen perusteella tiedämme, pitääkö kattoa jollain tavalla korjata ja paikata, ennen kuin sitä voidaan käydä pesemään. Jos saumat ja läpiviennit jäisivät tiivistämättä ja rikkinäiset kattotiilet vaihtamatta, voisi kattopesu johtaa katon alla olevien rakenteiden ja eristeiden kastumiseen.

Mikäli kyseessä on peltikatto, voidaan katon tiivistyksen ja pesun lisäksi tarvita myös ruostevauriokohtien käsittelemistä. Kun katto on täysin kuiva ja kunnostettu, levitämme sopivan peltikattomaalin. Hyväkuntoinen maalipinta estää kosteutta ruostuttamasta kattopeltejä ja haurastuttamasta talon kattoa.

Jos peltikatossa on paljon korjattavaa, saatamme huomata laskelmissamme, että peltikattoremontti – joko osittainen tai kokonainen – tulisi kannattavammaksi kuin peltikaton maalaus. Kerromme tästä tietenkin asiakkaalle, ja teemme hyvän tarjouksen peltikattoremontista. Jos aluskate ja katon alla olevat rakenteet ovat hyvässä kunnossa, voimme vaihtaa pelkät kattopellit, eli siis suorittaa osittaisen peltikattoremontin.

Myös tiilikatto voidaan uusia osittain vaihtamalla pelkät kattotiilet. Jos kattotiilet ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, maalaamme tiilikaton ja saamme näin katon käyttöikää lisättyä ehkä jopa 40 vuodella. Maalipinnoite sulkee vanhojen kattotiilien huokoiset, joihin ne ovat keränneet kosteutta ja sammaleita. Tasainen pinta hylkii niin likaa, vettä kuin kasvustojakin, ja koska tiilikaton maalaus palauttaa katon alkuperäisen värin ja kiillon, tekee kattomaalaus tiilikatosta kuin uuden.

Kattomaalaus saa myös peltikatot ja huopakatot näyttämään hyvältä. Huopakatto saa samalla takaisin elastisuutensa ja rasituksensietokykynsä, mitkä ovat melkein sama asia, sillä bitumikaton hyvä rasituksensietokyky perustuu pitkälti sen joustavuuteen. Uuden pinnoitteen myötä bitumikatto saa suojaa myös sammaleilta, kosteudelta, ilmansaasteilta ja muilta rasituksilta. Jos huopakattoa tai palahuopakattoa ei pinnoiteta sen ollessa noin parikymppinen, sen elinkaari tyssää siihen – muussa tapauksessa bitumikatto kestää ehkä mitä vain 20-40 vuotta huopatyypistä ja huolloista riippuen.

Lumenpudotus Tammisaaressa ei jätä sinua pulaan

Meidän suorittamamme lumenpudotus Tammisaaressa ei jätä sinua pulaan. Emme jätä sinua pulaan liian painavan lumitaakan alla hätää kärsivän katon kanssa, vaan kiirehdimme paikalle vähentämään lumimassat katolta. Emme myöskään riko kattoasi, kun pudotamme lunta, ja jätä sinua pulaan vaurioituneen ja vuotavan katon kanssa. Pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme pudottaa lumet rikkomatta kattoa tai sen rakenteita. Lumen pudotus hallin, maneesin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai muun kiinteistön katolta sujuu nopeasti ja kaikin puolin turvallisesti, joten ota yhteyttä ja pyydä hyvä tarjous kattolumitöistä!

Lunta ei tarvitse pudottaa harjakatolta joka vuosi, eikä tasakattokaan yleensä tarvitse näin usein toistuvia lumenpudotuksia. Tasakatolle kertyy enemmän lunta kuin harjakatoille ja muille satulakatoille, sillä lumi ei vähene itsekseen alas valumalla. Tasakaton omistajan kannattaakin seurata katolle kertyvän lumen määrää tarkemmin kuin esimerkiksi harjakaton omistajan. Myös tiilikaton omistajan on hyvä seurata sitä, kuinka paljon lunta on, ja kuinka vettynyttä ja tiivistynyttä se on koostumukseltaan. Tiilikatto on jo itsessään varsin painava, joten vettyneen suojalumen paino voi aiheuttaa katon rakenteille vakavaa, ylimääräistä kuormitusta.

Pakkaslumesta on harvemmin haittaa katoille, ellei sitten kyseessä ole suuri katto, minkä lunta tuuli kuljettaa. Tuuli saattaa kerätä lumet vain toiseen päähän kattoa (tai esimerkiksi jiirin päälle) ja tällainen epätasainen rasitus on katolle vaikeampi pala kestää. Yleensä ottaen lumenpudottajiamme tarvitaan vasta kevättalvella, kun on vaarana, että suojalumi tippuu katolta jonkun onnettoman ohikulkijan niskaan.

Lumen pudotuksen avulla vältetään myös monet katon lumivauriot, kuten katon painumien notkolle, sauma- ja jiirivuodot sekä katon tarvikkeiden ja kattotiilien irtoaminen katolta alas putoavan lumen matkaan.

Väärin tehty lumenpudotus voi aiheuttaa vaaratilanteita ja taloudellista vahinkoa, joten luota kattolumitöissä Plus Kattopalveluun. Voimme tehdä myös jään poiston katolta – joko kattolumitöiden yhteydessä tai omana palvelukokonaisuutenaan. Katto ja rännit saadaan sulamaan jäästä höyrytyslaitteemme avulla, mutta jääpuikot kannattaa katkoa käsin. Kattojää voi pudota katolta alas ja aiheuttaa saman tapaisia vahinkoja kuin äkisti alas putoava lumikin, mutta lisäksi kattojää voi estää sulamisvesien pääsyn räystäskouruihin, ja tästä voi seurata kattovuoto. Ränneistä  tai kattokaivoista ei ole paljoakaan hyötyä, jos ne ovat jäässä – siksi nekin kannattaa heti paikalla sulattaa, jos ne pääsevät jäätymään.

Myös katon eristys voi aiheuttaa tarpeen kattotöille Tammisaaressa 

Parhaan hinta-laatusuhteen kattotyöt Tammisaaressa saat Plus Kattopalvelulta. Yksityisasiakkaat ja taloyhtiöt voivat tilata meiltä mitä tahansa peltikattotöitä, tiilikattotöitä, huopakattotöitä ja palahuopakattotöitä, esimerkiksi katon eristykseen liittyviä. Katon eristys voi kaivata päivittämistä joko kattovuodon tai lämpöhukan takia. Kattovuoto ja katon vesivahinko kastelevat eristeet, ja niihin saattaa syntyä hometta – siksi märät eristeet on tuota pikaa vaihdettava. Jos kaikki lämpö tuntuu karkaavan pois rakennuksesta, on aika arvioida yläpohjan eristeiden riittävyys. Katon lisälämmöneristys pysäyttää lämpöhukan ja parantaa katon kosteusteknistä toimivuutta.

Katon vesivahinko voi syntyä myös asuintiloista karkaavasta lämmöstä ja kosteasta ilmasta, mitkä tiivistyvät välikatolla niin sanotuksi kondenssivedeksi. Jotta lämpö ja kosteus saataisiin tuuletettua pois katon alta, voidaan tarvita katon IV-töitä tai aluskatteen vaihtoa. Katon IV-töillä voidaan tarkoittaa käytännössä vaikkapa uusien ilmanvaihtohormien asentamista. Aluskatteen kannattaa olla hengittävä, sillä se tehostaa lämmön ja kosteuden haihtumista. Aluskatteen uusiminen on paikallaan silloinkin, jos siinä on jotain korjattavaa, sillä aluskatteen paikkaus onnistuu vain ani harvoin.

Meihin voit luottaa myös katon varusteluun liittyvissä kattotöissä. Toimitamme ja asennamme luotettavan laatuiset ja todella kestävät kattoturvatuotteet sekä muut kattotarvikkeet kattoikkunoista aurinkopaneeleihin. Kattopeltiseppämme voivat viimeistellä asennustyön käymällä pellittämässä kattoikkunan peltisepän työnä. Kattoläpiviennit eivät vuoda, jos ne asennetaan ja tiivistetään oikein, ja jos niiden kuntoa seurataan puolivuosittaisten kattotarkastusten yhteydessä. Jos tarkastuksen perusteella kattoikkuna tai vaikkapa kattovalokupu on aika korjata tai uusia, teemme sen joutuisasti ja hyvällä hinnalla – kuten kaikki muutkin kattoläpivientien korjaukset.

 Voimme myös tiivistää katon tuuletusaukot asentamalla lintuverkot räystäiden tuuletusaukkoihin – enää pikkulinnut ja oravat eivät pääse repimään aluskatetta ja yläpohjan eristeitä! Myös harjan tuuletusaukot kannattaa tiivistää, jotta niistä ei pääsisi vettä, lunta ja roskia aluskatteelle. Koska aluskatteen korjaus tarkoittaa samaa kuin aluskatteen vaihto, on hyvä poistaa turhat riskitekijät jo ennakkoon, ja niitä ovat terävänokkaiset linnut sekä aluskatteelle kertyvä kosteus. Kosteus kuluttaa useimmat materiaalit puhki, myös aluskatteen. Jos aluskatteella on roskia, estävät ja hidastavat ne aluskatteen kuivumista, ja nopeuttavat täten aluskatteen kulumista.

Sinun ei tarvitse vaihtaa villoja, jos tarvitset katon ja yläpohjan lisäeristystä

Kattojää, sisällä tuntuva veto, räystäältä riippuvat jääpuikot ja ilmanvaihtohormeista tippuva kondenssivesi kertovat, että nyt on aika tilata joitain kattotöitä Tammisaareen. Katon lisälämmöneristys ja ilmanvaihtokanavien eristys uudelleen poistavat tällaiset ongelmat päiväjärjestyksestä. Voimme eristää myös vintin ja ullakon, jos ne on tarkoitus ottaa asuinkäyttöön.

Miksi kattojää, jääpuikot ja lumettomat kohdat katolta kertovat tarpeesta eristää yläpohja paremmin? Tämä johtuu siitä, että asunnon sisältä karkaava lämpö jatkaa matkaansa vesikaton läpi sulattaen sillä olevaa lunta. Sulamisvesi jatkaa matkaansa kohti katon reunoja, ja tullessaan siellä esiin lumen alta se jäätyy pakkasella. Kattojää voi muodostaa niin korkean vallin katon reunalle, että perässä seuraavat sulamisvedet eivät pääse räystäskouruihin asti. Tällöin on vaarana kattovuoto. Edes tiivissaumakaton ja konesaumakaton tiiviydestään kuulut saumat eivät kestä kovin hyvin seisovan veden painetta.

Katon lisäeristys ei vain lopeta kattolumen sulamista ja kattojään muodostumista, vaan vähentää myös kondenssiveden aiheuttamien kosteusvahinkojen riskiä. Kondenssivesi on vettä, mitä tiivistyy varsinkin kevättalvisin asunnosta karkaavasta lämmöstä. Katon puurakenteiden ja eristeiden kannalta se on aivan yhtä turmiollista kuin katossa olevasta reiästä katon alle pääsevä sadevesikin.

Omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon katto kannattaa lisälämmöneristää jo siitäkin syystä, että on kallista päästää lämpöä hukkaan. Uusien eristeiden ansiosta lämpö pysyy pirtissä, eikä karkaa pihalle. Lämmitysenergiaa ei tarvita niin paljoa, ja tästä kiittää paitsi lompakko, myös ympäristö.

Sinun ei välttämättä tarvitse vaihtaa villoja voidaksesi toteuttaa katon lisälämmöneristyksen. Yleensä välikatolle voidaan puhaltaa uusia eristeitä tekemällä sen kummempia esivalmisteluja. Vanhat villat saavat jäädä paikoilleen, ellei niissä ole kosteutta. Kattovuoto tai kondenssivesi on voinut kastella yläpohjan eristeet, ja silloin ne on purettava ja uusittava. Märkiin eristeisiin on voinut syntyä tai tulee syntymään hometta, joten ne on syytä kipata lähimmällä jäteasemalle.

Plus Kattopalvelu osaa ottaa huomioon välikaton tuulettuvuuden eristäessään yläpohjaa uudestaan. Emme tuki räystäillä olevia ilmanottoaukkoja, emmekä madalla eristeiden ja aluskatteen väliin jäävää tuuletustilaa liikaa, sillä se voisi hankaloittaa ilman vaihtumista. Tarvittaessa suosittelemme esimerkiksi katon korottamista, jotta ilma vaihtuisi normaalisti.

Kattoturvatuotteiden asentamiseen löytyy kosolti perusteita

Kattoturvatuotteita Tammisaaressa tarvitsevien kannattaa ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun, sillä me toimitamme paikan päälle parhaat lapetikkaat, talotikkaat, palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet. Teemme tietenkin myös turvatuotteiden asennuksen tiilikatolle, peltikatolle ja huopakatolle (sekä konesaumakatolle, mille ne asennetaan hieman muista katoista poikkeavalla tavalla).

Kattoturvatuotteiden asentamiseen omakotitalon, kerrostalon tai muun rakennuksen katolle löytyy kosolti perusteita. Kattoturvatuotteiden asentamiseen velvoitetaan rakennusmääräyksien perusteella. Rakennusmääräyksistä voi tarkastaa, mitä kaikkia kattoturvatuotteita oma katto tarvitsee. Muun muassa rakennuksen kerroslukumäärä ja katon kaltevuus vaikuttavat siihen, mitä kaikkia kattoturvatuotteita katolle on asennettava. Helpommalla pääsee, kun kysyy asiantuntijaltamme, onko katon varustelu asianmukainen. Samalla saa tiedon kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunnosta. Kattotikkaiden, seinätikkaiden ja hätäpoistumistikkaiden lisäksi katolle saatetaan tarvita lumiesteitä, kulkusiltoja, kattopollareita ja esimerkiksi putoamissuojia.

Kattoturvatuotteiden ansiosta talon katolle on helppo nousta ja savupiipun, kattoluukun tai esimerkiksi antennin luo on helppo siirtyä. Talon omistajalla on vastuu siitä, että nuohoojat ja muut ammattilaiset voivat liikkua katolla turvallisesti. Jos kyseessä on kerrostalo tai rivitalo, on katon turvallisuudesta huolehtiminen tietenkin taloyhtiön vastuulla.

Valtaosa kattoturvatuotteista liittyy katolla liikkumisen turvaamiseen, kuten juuri putoamissuojat ja kattosillat. Korkeiden rakennuksien katoilta saattaa löytyä lisäksi työskentelytasoja, turvakaiteita ja savunpoistoluukku, joista viimeksi mainittu liittyy pelastustöiden helpottamiseen mahdollisessa tulipalotilanteessa. Savunpoistoluukun laukeaminen vie savun pois pelastusreiteiltä, joten sen avulla voidaan pelastaa ihmishenkiä. Lumiesteet turvaavat pihalla liikkuvien ihmisten turvallisuuden myös sellaisina talvina, kun katon reunalla on paljon raskasta lunta. Lumiesteet pitävät lumimassat paikoillaan. Tästä hyötyy myös katto, mikä voisi vaurioitua ikävästi, jos alas äkisti putoava lumi repisi mukaansa kattotiiliä ja katon tarvikkeita.

Kattoturvatuotteet pitää usein tarkastaa, sillä niiden kiinnitykset ovat voineet ajan kanssa löystyä, tai niihin on saattanut syntyä jotain huollettavaa tai korjattavaa. Kattotikkaiden, kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden kunnon tarkastaminen hoituu yhtä aikaa koko katon kunnon tarkastamisen kanssa. Tilaa kattosi syys- ja keväthuollot meiltä, niin saat katon, kattoturvatuotteiden, muiden kattotarvikkeiden ja muun muassa katon alapuolisten osien kuntotarkastuksen kaupan päälle! Tarkastamme kattosi ilmaiseksi kaikkien muidenkin tiili-, huopa- ja peltikattotöiden yhteydessä.

Lumiesteiden asennusta ei voi jättää väliin, jos katto on riittävän kalteva

Lumiesteiden asennusta ja korjausta ei voi jättää väliin, jos katon kaltevuus on ainakin 1:8, mutta sillä ei ole lumiesteitä – tai sen lumiesteissä on jotain vikaa. Lumiesteet kuuluvat rakennusmääräysten mukaan kaikille kalteville katoille. Lumiesteiden avulla varaudutaan katolle talven mittaan satavaan lumeen. Lunta voi kertyä katolle paljonkin, ja silloin ovat vaarassa sekä katto että rakennuksen ympäristössä liikkuvat ihmiset ja eläimet.

Mitä vaaraa kattolumesta voi olla ihmisille ja eläimille? Riskit liittyvät äkisti katolta alas putoavaan lumeen. Lumi voi tulla alas kovalla vauhdilla, ja putoava lumikuorma saattaa olla painava. Lumen alle jääminen voisi siis olla hyvin vaarallista. Sen lisäksi, että lumi voisi aiheuttaa hengenvaarallisiakin tilanteita, voi lumi rikkoa alle jäävää irtaimistoa, kuten moottoriajoneuvoja.

Entä katto – onko katto vaarassa lumen liikkeiden tähden? On, ja lumivauriot ovatkin melko yleisiä Suomessa. Sekä lumen paino että lumimassojen liikkeet katolla voivat vaurioittaa peltikattoa, tiilikattoa tai huopakattoa. Painavaan lumivaippaan pitää reagoida tilaamalla lumen pudotus Tammisaareen, sillä lumiesteetkään eivät pidä kurissa hurjan painavia lumimassoja. Lumi voi pudota katolta lumiesteineen päivineen, jos sitä ei ajallaan käydä pudottamassa alas. Lisäksi poikkeuksellisen painava kattolumi voi saada katon jiirit ja saumat sekä erinäiset läpiviennit vuotamaan.

Lumiesteistä on suurin hyöty silloin, kun katolla olevan lumen määrä on normaalin rajoissa tai vähän sen päälle. Lumiesteet estävät alas valuvaa lunta irrottamasta katosta kattotarvikkeita, kattotiiliä ja esimerkiksi IV-hormeja. Jos lumiesteitä ei olisi, voisi lumi irrottaa katosta koko joukon varusteita. Lumiesteet kuuluu asentaa katon reunalle, mutta jos katossa on esimerkiksi kattoikkuna tai aurinkopaneeleita, on ne hyvä suojata omilla lumiesteillään, mitkä tässä tapauksessa asennettaisiin kyseisten yksityiskohtien yläpuolelle.

Koko katto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kaikki korjaus- ja huoltotarpeet tulisivat huomattua ja täytettyä ajallaan. Myös lumiesteiden ja niiden kiinnikkeiden kunnon tarkastaminen sisältyy Plus Kattopalvelun tekemään huolelliseen kattotarkastukseen. Panemme merkille muun muassa sen, pitkääkö lumiesteiden kiinnikkeitä kiristää lumiesteiden irtoamisen ehkäisemiseksi. Jos lumiesteet, kattotikkaat tai muut kattotarvikkeet jo ovat päässeet putoamaan katolta, kysy meiltä tarjous niiden kiinnittämisestä takaisin, ja katteeseen aiheutuneiden reikien ja vaurioiden korjaamisesta.

Piipun käyttöturvallisuus on pitkälti kiinni piipunhatusta ja piipun pellityksestä

Piipunhattu ja piipun pellitykset tekevät piipustasi mahdollisimman turvallisen ja pitkäikäisen. Kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun, saat piipun pellitykset peltisepän työnä – tällöin ne istuvat taatusti, ja suojaavat piippua parhaiten ulkopuoliselta kosteudelta. Piipun pellitys on helpointa teettää kattoremontin yhteydessä tai silloin, kun aluskatetta korjataan piipun kohdalta. Toki piippu voidaan pellittää milloin tahansa, mutta kannattaa varautua siihen, että kattoa on tuolloin purettava piipun ympäriltä. Piipunhattu voidaan asentaa paikoilleen milloin tahansa, eikä se vaadi sen kummempia esivalmisteluja. Piipunhatusta on todella suuri hyöty hormin suojaamisessa kosteudelta, sillä se pitää lumi- ja vesisateen poissa hormista.

Ennen vanhaan ei ollut niin suuri ongelma, jos hormiin satoi vettä. Se kuivui pois saman tien, sillä tulisijoja lämmitettiin lähes joka päivä. Nykyään hormi voi olla kylmänä pitkään, ja hormiin satanut vesi ehtii sulaa ja jäätyä moneen kertaan. Tämän seurauksena hormi rapautuu, ja se voi johtaa jopa häkämyrkytykseen sekä rakennuspaloksi laajenevaan nokipaloon. Nokea ei saa savuhormiin rapautuneista koloista millään pois, joten noki saattaa syttyä tuleen säännöllisistä nuohouksista huolimatta. Huonokuntoisesta hormista karkaa myös lämpöä. Jos tulisijaa ei käytetä, ei savukaasuista tai noesta tietenkään ole haittaa, mutta ajan kanssa piippu saattaa sortua.

Piipun huonokuntoisuuteen kannattaa havahtua hyvissä ajoin. Joko me tai nuohoojasi saattaa mainita sinulle hormin rapautuneisuudesta, ja siihen kannattaa reagoida tilaamalla savupiipun massaus, mitä myös liukuvaluksi ja esimerkiksi hormin pinnoittamiseksi kutsutaan. Hormisaneeraus ei vaadi katon purkamista tai muita merkittävämpiä alkuvalmisteluja, eikä se kavenna hormia sanottavammin. Saneerattua hormia on taas turvallista käyttää – varsinkin, kun tilaat piipun peltityöt Plus Kattopalvelulta. Samalla voimme toteuttaa muitakin peltisepän töitä. Kattopeltisepiltämme voit tilata vaikka kattoturvatuotteet peltisepän työnä, läjäpäin erilaisia peltilistoja ja suojapellityksiä tai vaikkapa kokonaisen konesaumakaton.

Piipunhatun ja piipun pellitysten ansiosta tuskin joudut enää korjaamaan savupiippua – ainakaan rapautumisen tähden. Vielä joku päivä katto voi vuotaa piipun juuresta, siksi aluskate kannattaa pitää kunnossa. Jos piippu tarkistetaan puolen vuoden välein, on vähemmän todennäköistä, että piipusta vuotaa vettä. Säännöllisten tarkastusten ansiosta piipun juuri osataan tiivistää ajoissa uudelleen, ja näin voidaan välttää piipunjuurivuoto.

Katon tarkastuksemme Tammisaaressa on kuulu perusteellisuudestaan

Plus Kattopalvelun toteuttama katon tarkastus Tammisaaressa on todella perusteellinen, tutkimmehan koko katon juurta jaksain. Kattotarkastuksen aikana kävelemme läpi koko omakotitalon, kesämökin, ulkorakennuksen, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katon. Mikään sauma, ruuvinreikä, läpiviennin tiiviste, jiiri tai räystäsalue ei jää tarkastamatta. Tutkimme myös katon tarvikkeiden kunnon. Jos lumiesteet tai esimerkiksi kattotikkaat ovat irtoamaisillaan, kerromme tästä asiakkaalle ja tarjoudumme kiristämään kiinnitykset – näin estetään monet vaaratilanteet ja katon vaurioituminen väkisin irtoavien kattotarvikkeiden takia.

Kun vesikate kaikkine läpivienteineen, sadevesijärjestelmineen, muine kattotarvikkeineen ja muun muassa suojapellityksineen on tarkastettu, tutkimme vielä katon alla olevat osat. Tasakaton alle ei ole mahdollista päästä purkamatta kattoa, joten sinne emme normaalin katon yleiskuntotarkastuksen yhteydessä mene. Jos katon alle suinkin on mahdollista siirtyä, teemme niin, sillä katon alta paljastuu paljon olennaista tietoa katon kunnosta. Kattorakenteissa ja eristeissä voi olla kosteutta – siitäkin huolimatta, että vesikatto on tiivis! Miten tämä on mahdollista? Kyse on tuolloin siitä, että rakennuksen sisäpuolelta nouseva kosteus ja lämpö ei tuuletu pois välikatolta tarpeeksi joutuisasti. Jos kostea ja lämmin ilma jää jumiin katon alle, kondensoituu siitä vettä.

Katon kunnon tarkastuksen jälkeen kerromme asiakkaalle, missä kunnossa tämän peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on, ja tarvittaessa annamme tarjouksen tarpeellisista kattotöistä. Saatamme tarjota jotain kattohuoltoa, millä tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi taitekaton kuntoa voidaan kohentaa. Kyseeseen voi tulla vaikkapa peltikaton maalaus, mikä pitäisi suorittaa noin 10–15 vuoden välein, tai esimerkiksi sammaleenpoisto huopakatolta (mikä tulisi suorittaa aina sammaleiden ilmaannuttua katolle).

Tarvittaessa teemme tarjouksen jostain katon korjauksesta, kuten vuotavan läpiviennin tiivistämisestä, kattopeltien vaihdosta, huopakaton reikien paikkaamisesta, painuneen katon oikaisusta tai vaikkapa rikkinäisten kattotiilien uusimisesta. Mitä aikaisemmassa vaiheessa talon katto kunnostetaan, sitä edullisemmin ja helpommin kattokorjauksesta voi selvitä. Mikäli katon vauriot ovat jo äityneet pahoiksi ja/tai katto on jo iäkäs, on kattoremontti paras ratkaisu.

Vaihtoehto A on tilata kattava kattotarkastus ja maksaa siitä erikseen. Vaihtoehto B on tilata meiltä jokin muu kattotyö (kuten katon keväthuolto, katon paikkaus tai vaikkapa irronneiden peltilistojen kiinnitys) ja saada katon yleiskuntotarkastus kaupan päälle! Plus Kattopalvelu tarjoaa katon tarkastuksen veloituksetta kaikkien kattotöiden yhteydessä, joten tartu tilaisuuteen! 

Tilaa kattourakointisi Tammisaaressa täsmälliseltä kattopalvelulta

Kun tarvitset kattourakointia Tammisaaressa, valitse paras kattofirma – näin kattourakka sujuu ongelmitta alusta loppuun. Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, joka tekee kaikki kattohuollot, katon korjaukset, kattoremontit ja muut kattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Etenemme täsmällisesti ja huolellisesti, emmekä jätä mitään yksityiskohtaa hoitamatta.

Tahdomme olla kattopalvelu, jonka kanssa on mahdollisimman sujuvaa asioida. Siksi verkkosivujemme kautta pääsee hakemaan kattourakalle rahoitusta, ja tarjoamme kaupan päälle koko katon kuntotarkastuksen. Näin asiakas saa saman tien tiedon siitä, mitä kattotöitä katolle pitäisi lähitulevaisuudessa tilata. Jos katossa on jotain korjattavaa, kerromme tästä hyvän tarjouksen kera. Kaikenlaiset korjaustarpeet kannattaa hoitaa pian kuntoon, sillä vaarana on kosteuden pääsy katon alle. Kosteus voi vaurioittaa katon alla olevia rakenteita monin tavoin, joten katto kannattaa tiivistää ajoissa.

Me korjaamme katon kerralla kuntoon. Olipa kyse painuneen katon oikaisusta, kattovuodon korjaamisesta tai vaikka myrskyn ja kovan tuulen aiheuttamien vaurioiden kunnostamisesta, huolehdimme siitä, että kaikki sujuu kuin suoraan oppikirjasta. Kenenkään ei tarvitse korjailla jälkiämme, vaan katto on jälleen tiivis ja luotettava. Jos katto on vaurioitunut niin paljon, että sen kunnostamisesta tulisi kallista, saattaa katon purku ja vaihto olla paras vaihtoehto. Laskemme tarkoin, kannattaako asiakkaan teettää kattoremontti vaiko katon korjaus. Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi mökin katto on vanha, ei sen kunnostamiseen kannata panostaa suuria summia. Vanhat rakenteet vaurioituisivat todennäköisesti pian uudelleen, ja katto voisi alkaa vuotaa. Parempi on purkaa vanha vesi- ja aluskate, ja asentaa uudet tilalle.

Uusi peltikatto toimii rakennuksen suojakilpenä sateita ja tuulia vastaan jopa 50 vuotta, kun taas huopakatto toteuttaa tärkeää tehtäväänsä 20-40 vuotta. Betonitiilikaton tekninen käyttöikä on kutakuinkin 70 vuotta, mutta savitiilikatto kestää vielä arviolta 30 vuotta pidempään (samoin kuin kattopeltiseppiemme asentama konesaumakatto). Katon pitkän käyttöiän edellytyksiä ovat kuitenkin säännöllinen huolto, puolivuosittaiset kuntotarkastukset ja kaikkien vaurioiden pikainen korjaaminen. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin kattosi on hyvissä käsissä. Saat nopeasti asiantuntevaa, kohtuuhintaista ja kotitalousvähennyskelpoista kattopalvelua, kun asioit kanssamme.