Katon uusi aikakausi alkaa Länsi-Suomessa tekemästämme kattokorjauksesta tai muusta kattotyöstä

Usko kattotyösi Länsi-Suomessa kattofirma Plus Kattopalvelun osaaviin käsiin, niin kattosi on tuota pikaa huippukunnossa. Omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katto saattaa vaikuttaa sen verran kuluneelta ja huonokuntoiselta, että ainoana vaihtoehtona pidetään kattoremonttia, mutta asiantuntijamme saattavat nähdä asian toisin. Jos katto on loppuunkulunut, teemme hyvän tarjouksen katon purkamisesta ja vaihtamisesta, mutta muussa tapauksessa tarjoamme katon korjausta ja huoltamista. Kulunut katto voi olla pian aivan uuden näköinen ja oloinen. Kunnostamamme, vahvistamamme, pesemämme ja pinnoittamamme katto saattaa kestää vielä parikymmentä vuotta.

Ota yhteyttä vuotavan katon korjauksen, myrskyvaurioiden korjauksen tai muiden kattokorjausten tiimoilta niin Akaassa, Alajärvellä, Alavudella, Aurassa, Eurassa, Eurajoella, Evijärvellä, Halsualla, Hankasalmella, Harjavallassa, Himangalla, Honkajoella, Huittisissa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Ilmajoella, Isojoella, Isossakyrössä, Jalasjärvellä, Joutsassa, Juupajoella, Jyväskylässä, Jämijärvellä, Jämsässä kuin muuallakin Länsi-Suomessa. Korjaamme ja huollamme peltikatot, tiilikato ja huopakatot myös esimerkiksi Kaarinassa, Kangasalla, Kankaanpäässä, Kannonkoskella, Kannuksessa, Karijoella, Karstulassa, Karviassa, Kaskisissa, Kauhajoella, Kauhavalla, Kaustisella, Kemiönsaaressa, Keuruulla, Kihniössä, Kiikoisissa, Kinnulassa, Kivijärvellä, Kokemäellä, Kokkolassa, Konnevedellä, Korsnäsissä, Koski Tl:ssä, Kristiinankaupungissa, Kruunupyyssä, Kuhmalahdella, Kuhmoisissa, Kuortaneella, Kurikassa, Kustavissa, Kylmäkoskella, Kyyjärvellä, Köyliössä, Laihialla, Laitilassa ja Lappajärvellä.

Kattourakkamme ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta on helppo hakea verkkosivujemme kautta. Mikä tahansa kattourakka Lapualla, Laukaassa, Lavialla, Lempäälässä, Lestijärvellä, Liedossa, Loimaalla, Luhangassa, Luodossa, Luvialla, Länsi-Turunmaalla, Maalahdessa, Marttilassa, Maskussa, Merikarvialla, Multialla, Mustasaaressa, Muuramessa, Mynämäellä, Mänttä-Vilppulassa, Naantalissa, Nakkilassa, Nokialla, Noormarkussa, Nousiaisissa, Närpiössä, Oravaisissa, Oripäässä, Orivedellä ja esimerkiksi Paimiossa alkaa yhteydenotostasi. Teemme sitten alkukatselmuksen voidaksemme laskea tiukan ja kilpailukykyisen hinnan kattourakalle.

Olipa kyse Parkanossa, Pedersöressä, Perhossa, Petäjävedellä, Pietarsaaressa, Pihtiputaalla, Pirkkalassa, Pomarkussa, Porissa, Punkalaitumella, Pyhärannassa, Pälkäneellä, Pöytyällä, Raisiossa, Raumalla, Ruovedellä, Ruskossa, Saarijärvellä, Salossa, Sastamalassa, Sauvossa, Seinäjoella, Siikaisissa, Soinissa, Somerolla, Säkylässä, Taivassalossa, Tampereella, Tarvasjoella tai vaikkapa Teuvalla tehdyistä kattotöistä, saat kaupan päälle koko katon kuntotarkastuksen. Tästä kaupanpäällisestä pääsee nauttimaan tietenkin myös Toholammilla, Toivakassa, Turussa, Töysässä, Ulvilassa, Urjalassa, Uuraisilla, Uudessakaarlepyyssä, Uudessakaupungissa, Vaasassa, Valkeakoskella, Vehmaalla, Vesilahdessa, Vetelissä, Viitasaarella, Vimpelissä, Virroilla, Vähässäkyrössä, Vöyri-Maksamaalla, Ylöjärvellä, Ähtärissä ja Äänekoskella.

Jos katto tarvitsee jotain muuta korjausta tai huoltoa, saat hyvän tarjouksen kyseisistä töistä – onhan tavoitteemme laittaa jokainen katto kerralla kuntoon, eikä se onnistu, jos osa saumoista jää repsottamaan tai osa nauloista törröttämään. Tarjoamamme kattohuollot lisäävät katon kykyä kestää erilaisia rasituksia, jolloin katon paikkaustarpeet vähenevät.

Kaikenkarvaiset kattoremontit Länsi-Suomessa

Ei ole yhtä oikeaa syytä tilata kattoremontti Länsi-Suomessa, eikä mikään kattosaneeraus ole aivan samanlainen jonkin toisen katon vaihdon kanssa. Olipa kyse sitten millaisesta kattoremontista tahansa, teetä se kattofirma Plus Kattopalvelulla. Me teemme omakotitalojen, kesämökkien, rivitalojen ja esimerkiksi kerrostalojen kattoremontit kaikkialla Länsi-Suomessa, eli niin Varsinais-Suomessa kuin esimerkiksi Pirkanmaallakin. Kattoremontin kilpailukykyisen hinnan voi maksaa kotisivujemme kautta tarjotulla rahoituksella. Yksityisasiakkaalla on mahdollisuus hakea kotitalousvähennystä katon uusimisesta. Se, mitä katon purku ja uuden tiilikaton, huopakaton tai peltikaton asennus maksaa, selviää paikan päällä.

Jotta voisimme laskea tarjouksen palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton uusimiselle, on meidän tultava paikan päälle Vähäänkyröön, Kangasalle, Nakkilaan tai esimerkiksi Somerolle. Siten pääsemme tutustumaan muun muassa kattorakenteiden kuntoon – asia, millä on paljon merkitystä kattoremontin hintaa laskettaessa. Jos huopakaton rakenteet ovat hyvässä kunnossa, voitaneen uusi katto rakentaa vanhan katon varaan – silloin säästetään vanhan katon purkamisesta ja jäteasemalle viemisestä syntyvät kustannukset. Jos katon alta paljastuu kosteutta, sisältää huopa- tai esimerkiksi palahuopakattoremontti normaalia enemmän katon alla tehtäviä korjauksia ja uusimisia, ja se näkyy myös loppusummassa.

Tiilikattoremontti tai peltikattoremontti voidaan toteuttaa vaihtamatta aluskatetta, jos aluskate on uudehko ja hyväkuntoinen. Myös katon rakenteiden on oltava hyvässä kunnossa, jotta tällainen osittainen kattoremontti (eli katon vaihto uusimatta aluskatetta) olisi mahdollinen. Silloin kattorakenteita uudistetaan ja muokataan kaikista eniten, jos uuden katon on tarkoitus olla entistä korkeammalla (katon korotus mahdollistaa katon lisälämmöneristyksen ja ullakon eristyksen, sekä tehostaa joissain tapauksissa välikaton ilmanvaihtoa) tai jos katon muotoa halutaan vaihtaa. Tasakatosta voidaan tehdä aumakatto, harjakatto tai vaikka pulpettikatto, kun kattoa ovat uusimassa kokeneet ja asiantuntevat ammattilaisemme.

Kattoremonttiin voidaan liittää villojen vaihto ja/tai katon lisälämmöneristys, vaikka kattoremontti tehtäisiin talvella. Kattosaneerauksen yhteydessä ei automaattisesti vaihdeta yläpohjan eristeitä. Villat uusitaan silloin, jos niissä on kosteutta – joko kattovuodon tai kondenssikosteuden aiheuttamaa. Jos vanhan katon alla esiintyi kondenssikosteutta, kannattanee kattoremontin yhteydessä tehdä katon lisäeristys ja/tai päivittää välikaton tuuletusratkaisuja esimerkiksi alipainetuulettimella.

Kattosaneeraukseen voidaan liittää myös uusien läpivientien ja kattotarvikkeiden asentamista. Plus Kattopalvelu asentaa katollesi niin kattoikkunat, kattoluukut kuin aurinkopaneelit, ja kattopeltiseppämme voivat viimeistellä työn suojapellittämällä läpiviennit. Varsinkin savupiippu kannattaa pellittää.

Plus Kattopalvelu on varma tekijä kattoremontillesi riippumatta katon koosta tai siitä, miksi kattoremonttia tarvitsette. Teemme luotettavalla tavalla niin sellaiset kattoremontit, joita tarvittiin pitkään jatkuneen kattovuodon ja katon vesivahingon vuoksi kuin sellaisetkin katon uusimiset, joihin ovat johtaneet pahat myrskyvauriot. Aina myrsky ei vaikuta kattoon millään lailla, mutta joskus se rikkoo kattoa esimerkiksi irrottamalla peltilistoja. Joskus vahingot ovat mittavampia ja vakavampia: esimerkiksi silloin, jos puu kaatuu katolle.

Huopakatto tai palahuopakatto – molemmat oivallisia vaihtoehtoja kesämökinkin katoksi

Huopakaton tai palahuopakaton kesämökilleen hankkiva tuskin joutuu katumaan valintaansa. Bitumikatot ovat asennushinnaltaan huokeita kattoja, eikä niiden kunnossapitokaan vaadi paljoa aikaa tai runsaasti rahallisia uhrauksia. Bitumikermikaton huolto-ohjelma on lyhyt ja yksinkertainen, ja kaiken sorttiset huopakaton huollot (kuten myös sen korjaukset ja remontit) Länsi-Suomessa voi teettää kattourakoitsija Plus Kattopalvelulla. Me laitamme kuntoon niin laattakatot, kolmiorimahuopakatot kuin tiivissaumakatotkin – ja myös pidämme ne kunnossa. Laattakatto tai muu huopakatto kestää erilaisia rasituksia myös jatkossa, teemmehän joka kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tuo katon ja kattotarvikkeiden kunnon tarkastus kertoo meille huopakattoammattilaisille selvää kieltään siitä, mitä katto tarvitsee ja miten se pidetään kunnossa. Katon kykyä kestää erilaisia rasituksia voi parantaa esimerkiksi kattopesun ja huopakaton pinnoituksen avulla. Sammaleenpoisto huopakatolta on varma veto aina, jos tasakatolla, harjakatolla, pulpettikatolla tai esimerkiksi monimuotoisella katolla kasvaa sammaleita. Sammalet sitovat palahuopakattoihin ja muihin huopakattoihin kosteutta, joten katto voi haurastua ja kulua loppuun ennätysajassa.

Jos kesämökin, omakotitalon, kerrostalon, piharakennuksen, hallin tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen huopakatto pidetään siistinä ja sammaleettomana, voi se kestää jopa 40 vuotta. Myös paanukatolla on mahdollisuus näin pitkään elinkaareen. Kun ottaa vielä huomioon huopakaton upean ulkonäön, hiljaisuuden ja ympäristöystävällisyyden, on bitumikatto kerrassaan houkutteleva valinta niin vapaa-ajan rakennuksen kuin kaikkien muidenkin rakennusten katoksi. Ai miten niin ympäristöystävällinen? No esimerkiksi siksi, että huopakatto tarvitsee vain harvoin kemiallista puhdistusta, vaan se voidaan pitää puhtaana vuodesta toiseen mekaanisten puhdistusten avulla. Huopakatto tarvitsee vain harvoin sen kummempaa puhdistusta kuin lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien ilmapuhaltamisen katolta. Kattopesu tehdään kenties vasta huopakaton maalaamisen yhteydessä.

Huopakatot ja palahuopakatot ovat ympäristöystävällisiä myös siksi, että ne voi suhteellisen vähin ja ekologisin huoltotoimenpitein saada kestämään jopa nelisen vuosikymmentä. Silloin tällöin katossa saattaa olla jotain korjattavaa, mutta säännöllisten kattotarkastusten avulla tieto kattorei’istä tai esimerkiksi huonokuntoisista läpivienneistä saadaan nopeasti, ja katto voidaan tiivistää jälleen vettä pitävään kuntoon. Katon paikkaaminen on usein suhteellisen helppoa, sillä esimerkiksi kattoon tullut reikä voidaan usein paikata liimaamalla sen päälle paikkapala (ei kuitenkaan eerikeepperillä tai pikaliimalla, vaan huopakaton tiivistykseen tarkoitetuilla tuotteilla).

Kun katto viimein on aika uusia, eivät katolta poistetut paanut tai vuodat päädy ikuisiksi ajoiksi kaatopaikalle (kuten vielä jokin aika sitten), vaan ne voidaan käyttää hyödyksi. Mitä paanuista ja esimerkiksi sekundalaatuisista huoparullista sitten tehdään? Ei ainakaan multaa – niistä saadaan asfaltin raaka-ainetta. Jos haluat parantaa kattosi ympäristöystävällisyyttä entisestään, voit valita pinnoitteen, mikä puhdistaa ilmaa teollisuuden aiheuttamista saasteista. Myös katon lisälämmöneristys ja aurinkopaneelien asentaminen katolle auttavat tekemään katosta ”vihreämmän” – ja tällä kertaa vain positiivisessa mielessä, viittaahan vihreys tässä yhteydessä ekologisuuteen eikä sammaleisiin.

Katon korjaus Länsi-Suomessa – työ, mikä lykkää kattoremonttia (joskaan ei loputtomiin)

Katon korjaus Länsi-Suomessa on kattotyö, mikä palauttaa omakotitalon, kerrostalon, paritalon tai vaikkapa kesämökin katon kunnon ja vedenpitävyyden. Näin saadaan lykättyä kattoremonttia. Loputtomiin katon vaihtoa ei tietenkään voida lykätä. Jos katto on niin vanha tai kauttaaltaan haurastunut, ettei kattoa kannata enää korjata, laadimme katon uusimista koskevan tarjouksen. Kattoremontti poistaa kerralla katon tiiviyttä ja kestävyyttä koskevat huolet, piristää koko rakennuksen ulkonäköä ja nostaa kiinteistön arvoa.

Katon ja kattoläpivientien asennus sekä tiivistys on sydämenasiamme, siksi panostamme sinunkin peltikattosi, huopakattosi tai vaikkapa tiilikattosi korjaamiseen. Mikään kattokorjaus ei ole meille liian pieni, vaan teemme samalla intensiteetillä niin irronneiden peltilistojen vaihdot, rikkinäisten tiilien uusimiset kuin esimerkiksi räystäslautojen ja -peltien vaihdot. Sitä parempi, mitä pienempi kattokorjaus on kyseessä – jos oltaisiin jo siinä pisteessä, että katto olisi ehtinyt vuotaa ja katon alta pitäisi korjata lahovaurioita, maksaisi katon kunnostaminen paljon enemmän.

Jotta katto voitaisiin korjata aina mahdollisimman aikaisessa vaiheessa (eli katon paikkauksen ollessa edullisimmillaan), kannattaa katon kuntoa seurata tasaisin väliajoin. Parasta olisi, jos tasakaton tai vaikkapa taitekaton kunto tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa, eli talven molemmin puolin. Teemme tästä oman osamme: osallistumme talkoisiin tarkastamalla kattosi kunnon ilmaiseksi jokaisen kattotyön yhteydessä. Tilaa katon kevät- ja syyshuollot meiltä, niin saat katon ja kattotarvikkeet tarkastettua joka kevät ja syksy. Kattotarkastuksen saa myös esimerkiksi rännien ja vesikourujen korjauksen yhteydessä.

Katot tarkastetaan myös siksi, että katon korjaustarpeita voitaisiin vähentää ja katon ylläpitokustannuksia siten laskea. Pitkän iän ja hyvän rasituksensietokyvyn salaisuus löytyy nimittäin kattohuolloista. Kattohuolloilla voidaan vähentää peltikaton ja huopakaton paikkaamista, sillä säännöllisesti puhdistettu ja aina tarvittaessa maalattu peltikatto ei ruostu ja reikiinny samaan tapaan kuin oman onnensa nojaan jätetty aaltopeltikatto tai muu peltikatto. Huopakaton tiiviyttä vaalitaan samaan tapaan, eli poistamalla roskat ja sammalet sekä uusimalla huopakaton pinnoite.

Kattoturvatuotteiden ja muiden katon tarvikkeiden kiristämistäkin voidaan pitää kattohuoltoja. Tuota kattohuoltoa eivät ohikulkijat huomaa (tosin kuin peltikaton pesemistä ja maalaamista), mutta jos se jäisi aikoinaan tekemättä, jouduttaisiin korjaamaan irronneiden rännien, lumiesteiden ja tikkaiden jälkeensä jättämiä reikiä ja kiinnittämään katon tarvikkeita takaisin paikoilleen.

Jiirien paikkauksen voi estää pudotuttamalla liiat lumet katolta, sillä liian raskas lumitaakka voi saada jiirit ja saumat pettämään. Myös kattoikkunan korjaus tai painuneen katon oikaisu voi johtua lumesta, joten kannattaa muistaa, että meiltä saa myös lumenpudotukset helposti, turvallisesti ja kilpailukykyisen hintaisesti.

Aluskatteen korjaus varmistaa sen, että jos katto joskus alkaisi vuotaa, ei kosteus pääsisi heti pilaamaan kattorakenteita. Myrskyvaurioiden korjauksia ei voi täysin estää, mutta jotain voi tehdä – esimerkiksi poistaa huonokuntoiset puut pihasta, jotta ne eivät kaatuisi talon päälle. Tällaistakin saatamme suositella kattotarkastuksen jälkeen, sillä otamme aina huomioon kokonaisuuden.

Katto vuotaa – missä vika?

Jos katto vuotaa, on ensimmäinen tehtävä asia ottaa yhteyttä koko Länsi-Suomen alueella toimivaan kattofirma Plus Kattopalveluun. Me teemme kattovuotojen korjaukset niin Akaassa, Kauhavalla, Kiikoisissa, Laihialla, Lempäälässä, Marttilassa, Nokialla, Perhossa, Salossa kuin Uudessakaarlepyyssäkin. Vuotavan katon korjauksella on aina kiire, sillä kattovuoto voi aiheuttaa katon vesivahingon, minkä korjaaminen on huomattavasti hankalampaa kuin pelkkä vesikaton tiivistys.

Selvitämme aina kattovuodon sijainnin ja syyn. Kiirehdimme paikan päälle voidaksemme peittää vuotavan kohdan ja saadaksemme rakennuksen suojaan kosteudelta. Kun tiedämme, mistä katto vuotaa ja onko kattovuoto jo ehtinyt aiheuttaa kosteusvaurioita katon alle, voimme esittää avaimet käteen -tarjouksen katon korjaamisesta. Tarjous sisältää niin mahdollisesti tarvitut uudet materiaalit kuin loppusiivouksenkin.

Jos katto on hyvin iäkäs ja/tai huonokuntoinen, teemme tarjouksen kattoremontista katon korjaamisen sijaan. Kattoremontin avulla peltikatto, huopakatto tai tiilikatto saadaan kerralla sellaiseen kuntoon, että se on joka kohdasta tiivis ja toimiva, eikä se tarvitse pitkään aikaan mitään isompia huoltotoimenpiteitäkään.

Tehtiinpä kattoremontti tai katon osittainen korjaus, on mahdollisesti kastuneet kattorakenteet kuivatettava. Jos laho on jo saanut otteen puurakenteista, pitää ne vaihtaa, ettei laho leviäisi. Kuivattaminen ei tepsi myöskään kastuneisiin eristeisiin. Ne pitää vaihtaa, jotta ei syntyisi yläpohjan homevauriota.

Katon korjauksen yhteydessä selvitämme myös sen, mitä omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai vaikka piharakennuksen katto tarvitsee tullakseen sellaiseksi, ettei se enää vuoda. Jos katto vuoti ruostevaurioiden takia, selvitämme, kannattaako katto maalata ja ruostevauriot korjata, vai onko parempi vaihtaa kattopellit. Jos tiilikatto vuoti siksi, että kattotiilet ovat muuttuneet huokoisiksi ja rapautuneet, saatamme tehdä tarjouksen katon maalaamisesta (tai kattotiilien vaihdosta). Kattomaalaus tasoittaa tiilien pinnan, jolloin ne lakkaavat imemästä pakkasrapautumiselle altistavaa vettä. Huopakattovuoto saattoi johtua kattohuovan kuivumisesta, ja siihen voidaan usein puuttua uusimalla katon pinnoite.

Tarjoamme jokaisen Länsi-Suomessa tekemämme kattotyön yhteydessä kattotarkastuksen, minkä aikana selviävät kaikki tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton tarpeet. Teemme tarjouksen mahdollisista muista korjauksista ja huolloista, jotta katto saataisiin niin tiiviiseen kuntoon kuin vain suinkin on mahdollista. Kattotarkastus voi kertoa jonkin kattoläpiviennin olevan sen verran huonossa kunnossa, että se voisi vuotaa seuraavaksi. Laitamme kattoikkunan, kattoluukun, antennin juuren tai esimerkiksi piipun läpiviennin sellaiseen kuntoon, ettei uudesta kattovuodosta ole pelkoa.

Katon kunnon tarkastus saattaa kertoa myös katolle olevista sammaleista, ja koska sammaleilla sekä muilla kasvustoilla on tapana nopeuttaa katon ikääntymistä, tarjoamme sammaleenpoistoa katolta. Näin tiilien pakkasrapautuminen ei pahene, eivätkä bitumikaton saumat aukeile. Katon tarkastus voi osoittaa myös joidenkin kattoturvatuotteiden tai muiden kattotarvikkeiden kiinnitysten löystyneen. Tällöin tarjoamme kattotikkaiden tai muiden kattotarvikkeiden kiristämistä. Tämä kattotyö parantaa kattoturvallisuutta – se ottaa itse asiassa aimo askeleen. Samalla estetään kattotarvikkeiden irtoaminen tuulella tai kevättalvella – ilmiö, mikä voisi saada katon vuotamaan.

Säännölliset katon huollot Länsi-Suomessa – kannustimena pitkäikäinen ja ehjä katto

Katon huollot Länsi-Suomessa ovat tarpeen katon kunnon säilyttämiseksi. Kun kattoa huolletaan, pidetään samalla yllä myös sen ulkonäköä. Katto, minkä huoltoja ei ole tehty säännöllisesti tai asianmukaisesti, voi kestää paljon lyhyemmän ajan kuin sellainen katto, mistä on huolehdittu asianmukaisesti. Tärkeimmät katon huollot ovat joka kevät ja syksy tehdyt puhdistushuollot sekä katon tarkastukset. Niiden avulla on mahdollista säilyttää katon ehjyys, rasituksensietokykyisyys sekä pitkäikäisyys. Muut kattohuollot tehdään tarpeen mukaan. Esimerkiksi kattomaalaus on juuri tällainen kattohuolto Länsi-Suomessa. Kattoa ei kannata maalata, jos edellinen maalipinta on vielä hyväkuntoinen.

Plus Kattopalvelu toteuttaa optimaaliset huollot niin kerrostalojen, kesämökkien, rivitalojen, paritalojen, autotallien, navettojen, hallien kuin muidenkin rakennusten katoille. Maalaamme ja puhdistamme katot niiden koosta tai materiaalista riippumatta. Katon kevät- ja syyshuollot ovat ne tärkeimmät kattohuollot, sillä niiden avulla voidaan vähentää muiden, hintavampien ja työläimpien kattohuoltojen tarvetta. Kevät- ja syyshuolloilla voidaan vähentää myös katon korjaustarpeita. Miten tämä on mahdollista?

Katon kevät- ja syyshuolloilla on muita huolto- ja korjaustarpeita ehkäisevä vaikutus, koska roskien poisto ehkäisee esimerkiksi sammaleita (ja sammaleiden aiheuttamia korjaustarpeita) ja katon tarkastus auttaa puuttumaan kaikkiin jo syntyneisiin huolto- ja paikkaustarpeisiin ennen ongelmien paisumista. Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton kevät- sekä syyshuoltoon kuuluu myös rännien puhdistus, millä voidaan estää tukokset, vuodot ja erilaiset kosteus-, korroosio- sekä jäätymisvauriot.

Saat katon tarkastuksen ilmaiseksi aina, kun tilaat Plus Kattopalvelulta jonkin kattotyön – oli se sitten katon pesu, kattoturvatuotteiden huolto tai vaikka kattopeltien kiinnitysten lisäys. Katon tarkastamisen aikana huomaamme kaikki mahdolliset muutokset, viat ja puutteet, kuten jonkin repsottavan sauman tai vaikkapa kouruissa olevat ruostevauriot. Kattotarkastusta voi kiittää myös peltikattoon syntyneiden ruostevaurioiden havaitsemisesta ja kunnostamisesta jo ennen, kuin peltikatto vuotaa. Jos peltikaton naulat ovat nousseet ylös katosta, havaitsemme vuoto- ja myrskyvaurioriskin, ja  tarjoamme naulojen tai vanhojen ruuvien vaihtamista uusiksi ruuveiksi.

Sikäli mikäli peltikaton maalipinta on kulunut, ohentunut tai peräti hilseillyt, teemme tarjouksen peltikaton maalaamisesta. Tätä kattohuoltoa tarvitaan 10–15 vuoden välein – riippuu tapauksesta, kuinka pian aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai jonkin muun peltikaton maalipinta kuluu.

Tiilikatot ja huopakatot (myös palahuopakatot) pinnoitetaan, mutta tuo kattotyö tehdään paljon kattomaalausta harvemmin. Jopa 70 vuoden ikään yltävät tiilikatot ja parhaimmillaan noin 40 vuotta kestävät huopakatot pinnoitetaan vain kerran. Sammaleenpoistokäsittelyjä ja katon suojakäsittelyjä voidaan tarvita useamminkin. Kun tasakatto, harjakatto, aumakatto tai vaikkapa pulpettikatto vanhenee, alkaa se sammaloitua. Sammaleista ei pääse enää eroon katon harjauksella tai edes katon pesulla. Katto saattaa näyttää puhtaalta, kun se on harjattu tai pesty, mutta työ on poistanut vain sammalkasvuston näkyvissä olevan osan – vähän niin kuin säärikarvojen ajelu vain katkaisee karvan sen sijaan, että poistaisi sen kokonaan. Sammaleenpoistoaine toimii jokseenkin samaan tapaan kuin sokerointi, eli se poistaa kaiken sammaleen katteesta jättäen sen siistiksi pitkäksi aikaa.

Rännien puhdistus Länsi-Suomessa ottaa aimo askeleen eteenpäin, kun tilaat sen Plus Kattopalvelulta

Rännien puhdistus Länsi-Suomessa on rännihuolto, minkä voi tehdä väärin. Jos rännit puhdistaa niin sanotusti väärin, voi seurauksena olla tarve korjata rännejä tai jopa asentaa uudet pahimmin vaurioituneiden tilalle. Miten rännit sitten kuuluu puhdistaa, jotta sadevesijärjestelmän kunto pysyisi hyvänä ja ne toimisivat tehtävässään yhtä kauan kuin kattokin?

Sadevesijärjestelmän kunto on tärkeä myös koko kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kannalta. Se, että rännit vetävät ja auttavat kuljettamaan kaikki sade- ja sulamisvedet tarpeeksi kauas talon perustuksista, on kerrassaan merkittävä asia. Jos rännit ovat täynnä roskia, ne saattavat alkaa vuotaa, ja silloin kosteus voi kastella niin talon seinät kuin monet muutkin osat. Talvella roskien ja niiden takana seisovan veden takia jäätyvät rännit ovat vakavasti otettava turvallisuusriski, sillä painaviksi muuttuneet rännit voivat pudota rämähtää alas. Räystäiltä voi tippua muutakin, nimittäin jäätyneistä ränneistä roikkuvia jääpuikkoja. Terävyydessään vaaralliset jääpuikot ovat usein se ensimmäinen merkki siitä, että tiilikaton, peltikaton tai huopakaton rännit ovat päässeet jäätymään umpeen.

Plus Kattopalvelu on luottokumppanisi kaikkiin kattotöihin niin Kustavissa, Salossa, Uudessakaupungissa kuin esimerkiksi Valkeakoskellakin. Tilaa meiltä myös sadevesikourujen puhdistus, sekä tarvittaessa myös syöksyputkien avaus. Teemme myös rännien huoltomaalaukset, sulanapitokaapeleiden asennukset, kourusaneeraukset ja esimerkiksi jäätyneiden kourujen sulatukset kuumalla höyryllä.

Sadevesikourut puhdistetaan ”oikein”, kun työ tehdään katolta käsin, ja viimeistellään sadevesijärjestelmän kuntotarkastuksella. Roskat (kuten puiden lehdet ja neulaset) kannattaa poistaa nimenomaan katolta käsin, koska se on kattotyöntekijän kannalta turvallisempaa ja helpompaa kuin nojatikkailla kiipeileminen. Me ajattelemme tässäkin työssä asiakkaan etua, emmekä siksi visko roskia pitkin pihaa. Keräämme roskat oikopäätä katolle mukaan ottamiimme roskapusseihin. Kun karkea lika on poistettu, on aika huuhdella kourut, jotta kaikki tahma ja mönjä saadaan pois kouruista. Jos kouruihin jäisi tavaraa, sitoisi se rännikouruihin kosteutta ja kiihdyttäisi ruostevaurioiden syntymistä. Ruoste on yksi rännejä rikkova tekijä, toinen on jää – jään muodostuminen omakotitalon tai vaikka vapaa-ajan rännikouruihin voi johtaa niin saumojen aukeamiseen kuin rännien vääntymiseenkin.

Kun rännit on puhdistettu kaikista roskista, teemme rännien kuntotarkastuksen, minkä jälkeen meillä on kokonaiskuva sadevesijärjestelmän toiminnasta. Tarvittaessa voimme antaa tarjouksen lisähuolloista tai -korjauksista. Niin sadevesikourujen puhdistus kuin kaikki muutkin kattotyöt viimeistellään ilmaisella kattotarkastuksella, joten saat kaupan päälle tiedon koko kattokokonaisuuden kunnosta sekä sen mahdollisista huolto- ja korjaustarpeista. Asiakas voi säästää paljon rahaa, kun sadevesijärjestelmä, muut kattotuotteet, aluskate ja esimerkiksi vesikate korjataan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa – ja me jos ketkä havaitsemme haukansilmillämme kaikki auenneet saumat, rikki menneet tiilet ja kattorakenteisiin syntyneet värimuutokset.

Sadevesijärjestelmän puhdistamisessa pitää siis olla huolellinen, mutta myös säännöllinen. Sadevesikourujen puhdistus kannattaa tehdä kaksi kertaa vuodessa, jotta kourut vetäisivät aina moitteetta. Voit tilata meiltä myös katon kevät- ja syyshuollot: ne tarkoittavat huoltokokonaisuutta, minkä yhteydessä puhdistamme asianmukaisesti paitsi rännit, myös katteen. Ammattilainen hoitaa hommat tehokkaasti, ja osaa kiinnittää huomiota juuri oikeisiin asioihin, joten näissäkin kattohuolloissa kannattaa luottaa Plus Kattopalveluun.

Kattopesu on katon puhdistus, mikä tuo katon oman värin esiin

Katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely, katon huoltomaalaus, katon ja rännien sulatus… me teemme kaikki kattohuollot ympäri Länsi-Suomea. Viimeistään edustajamme saavuttua paikan päälle selviää, mikä on paras tapa huoltaa kattoa – kuten se, miten katto kannattaa sillä kertaa puhdistaa. Joskus riittää roskien poisto katolta, mikä voidaan hoitaa esimerkiksi tekemällä tiilikaton harjaus. Toisinaan tarvitaan sammaleenpoistoa huopakatolta tai tiilikatolta. Peltikatolta sammaleita tuskin joutuu poistamaan, mutta ruosteenpoistolle voi olla tarvetta. Esimerkiksi tiilikaton pesu saa katon alkuperäisen värin esiin likakerroksen alta, ja samalla paranee myös katon eliniän ennuste – onhan puhdas katto valmiimpi vastustamaan erilaisia, kattoa kuluttavia rasituksia. Puhdas katto ei sammaloidu tai ruostu samaan tapaan kuin katto, mitä ei ole aikanaan pesty ja miltä ei ole poistettu oksia, lehtiä, neulasia ja muita roskia.

Jotta omakotitalon, kesämökin, rivitalon, paritalon tai vaikkapa kerrostalon katon kunto pysyisi mahdollisimman hyvänä, on hyvä pyrkiä estämään katon likaantuminen. Samalla ylläpidetään palahuopakaton tai vaikkapa lukkosaumakaton upeaa ulkonäköä. Helpoin tapa pitää tasakatto, harjakatto, pulpettikatto tai vaikka aumakatto kunnossa vuosikymmenestä toiseen on puhdistaa se joka kevät ja syksy. Katon puhdistus voidaan hoitaa harjaamalla tai ilmapuhaltamalla, ja samaan syssyyn voidaan tarkastaa katon ehjyys ja tiiviys. Me Plus Kattopalvelun asiantuntijat tarjoamme aina koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Muistamme hoitaa myös sadevesijärjestelmän puhdistamisen. Roskat on saatava pois ränneistä, sillä ne voivat aiheuttaa tukoksia ja ylivuotoja, joista voi olla monenlaista haittaa rakennukselle.

Mikäli katteelta löytyy niin pinttynyttä likaa, ettei se lähde harjaamalla, toteutamme katon pesun. Huopakattokin voidaan pestä, kunhan ei käytetä liian kovaa vedenpainetta. Peltikaton pesuksi riittää useimmiten sade, mutta kattopesu kuuluu tehdä viimeistään kattomaalauksen esivalmisteluvaiheessa. Kattomaalauksen onnistuminen edellyttää sitä, että katto on kaikin puolin puhdas. Katolla ei saa olla roskia, pinttynyttä likaa, sammaleita, leviä tai esimerkiksi jäkäliä. Katon pitää olla myös kuiva, ja maalaussäälläkin on väliä. Suorassa auringonpaisteessa, pakkasella, sateella tai suuren ilmankosteuden vallitessa maalatusta katosta ei tule tasaisen väristä. Katto pitää maalata pian uudestaan, sillä kosteus, pakkanen ja auringonpaiste heikentävät pinnoitteen kiinnittymistä.

Onko katolla sammaleita? Sammaleet eivät lähde täysin huolellisimmankaan kattopesun tai katon harjauksen avulla. Tiilien sisään ja huopakatteen kätköihin jää aina sammalkasvuston osia, kuten juuristoa, mistä sammaloituminen alkaa kohta uudelleen. Jos vanhalla tai uudella katolla alkaa kasvaa sammaleita, on paras konsti ottaa yhteyttä kattofirma Plus Kattopalveluun ja antaa meidän toteuttaa katon perusteellinen puhdistus sekä katon suojakäsittely. Puhdistamme katon kemiallisesti, eli levitämme sille sammaleenpoistoainetta. Sammaleenpoistoaine saa jäädä katolle siihen asti, että sateet huuhtelevat sen pois. Vaihtoehtoisesti tulemme pesemään katon sopivan vaikutusajan jälkeen. Näin kaikki sammaleet saadaan pois mahdollisimman helposti!

Näin katon maalaus Länsi-Suomessa etenee vaihe vaiheelta

Haluatko tietää, miten katon maalaus Länsi-Suomessa etenee vaihe vaiheelta? Tämä teksti vastaa siihen, joten jatka ihmeessä lukemista. Kattomaalaus on monen työvaiheen kokonaisuus. Tarkoitus on laittaa tasakatto, aumakatto tai vaikkapa harjakatto kerralla kuntoon – sekä kauniiseen, tiiviiseen että kestävään kuntoon. Se, mitä kaikkia pohjatöitä katon huoltomaalaus Hämeenkyrössä, Mynämäellä, Sauvossa tai muualla Länsi-Suomessa vaatii, selviää paikan päällä. Jos katto on suhteellisen puhdas, riittää katon harjaus ja pesu. Muussa tapauksessa kattoa on alettava puhdistaa perusteellisemmin. Tarvittaessa kattomaalauksesta annettu tarjous sisältää myös omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa rivitalon katon korjaamisen, sillä huonokuntoista kattoa ei kannata sen paremmin pestä kuin maalata.

Aivan ensimmäinen vaihe on yhteydenotto Plus Kattopalveluun. Soita tai laita verkkoviestiä, niin pääsemme sopimaan kanssasi alkukatselmuksesta. Tuon alkukatselmuksen aikana tutustumme katon kuntoon, kattorakenteiden kuivuuteen ja muun muassa katon kaltevuuteen – niiden perusteella osaamme suunnitella sopivan huoltokokonaisuuden ja laskea sille mukavan hinnan. Kattomaalaus tehdään avaimet käteen -pakettina, kuten kaikki muutkin peltikattotyöt, huopakattotyöt ja tiilikattotyöt.

Peltikaton maalaus alkaa siitä, että katto puhdistetaan harjaamalla – näin annetaan kyytiä lehdille, neulasille, oksille ja muille roskille. Seuraavaksi päästään tekemään katon korjausta, mikäli peltikatossa oli reikiä tai esimerkiksi epätiiviitä läpivientejä. Katon on oltava tiivis, ennen kuin sitä aletaan pestä. Peltikaton pesussa ei tarvita painepesuria, vaan siite- ja katupöly saadaan irtoamaan tavallisella vesiletkulla yhdessä pesuharjojen ja sopivan pesuaineen kanssa. Sitten on aika käsitellä mahdolliset ruostevauriot ja maalata katto – kunhan ilma on sopivan lämmin, kuiva ja mielellään pilvinen. Katto maalataan vaikka kolmeen otteeseen, jos niin tarvitsee tehdä. Lopuksi teemme loppusiivouksen ja -tarkastuksen. Lopputulos on upean värinen katto, mikä on hyvin suojassa niin ruosteelta kuin kosteudeltakin.

Tiilikaton maalaus suojaa omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai vaikkapa navetan kattotiiliä kosteudelta, säiden vaihteluilta ja rapautumiselta. Pinnoite on aika uusia, kun vanhat betonikattotiilet ovat muuttuneet huokoisiksi. Uusi pinnoite tasoittaa noin kolmekymppisten tiilien pinnan, ja katto kestää vielä ehkä peräti 40 vuotta. Ennen kattomaalausta tiilikatto pitää harjata, ja kaikki rikkinäiset tiilet vaihtaa. Jos katolle on vuosien kuluessa ilmestynyt sammaleita, ei pelkkä tiilikaton pesu riitä, vaan katto on hyvä käsitellä sammaleenpoistoaineella. Sammaleenpoistoaine poistaa kaikki sammalet nopeasti ja luotettavasti, ja sitten katto voidaan pestä – sekä suojata uudella pinnoitteella.

Huopakatot ja palahuopakatot pinnoitetaan yhtä usein kuin betonitiilikatotkin, eli yhden ainoan kerran. Huopakaton pinnoitus alkaa roskien poistosta katolta. Jos katto on sammaloitunut, se käsitellään sammaleenpoistoaineella. Mikäli katto on vain likainen, riittää huopakaton pesu. Ennen pesua on kuitenkin huolehdittava siitä, että katto on joka kohdasta tiivis. Mikään sauma ei saa vuotaa, jotta kattopesu ei johtaisi katon vesivahinkoon. Kuivalle ja puhtaalle katteelle levitämme uuden pinnoitteen, ja se suojaa katon auringon aiheuttamalta kuivumiselta sekä monilta muilta rasituksilta, mitkä voisivat lyhentää katteen elinkaarta ja aiheuttaa erilaisia vaurioita.

Lumenpudotuksemme Länsi-Suomessa toteutetaan loppuunsa hiotuin menetelmin

Lumenpudotuksemme Länsi-Suomessa toteutetaan pitkällä kokemuksella, mikä tarkoittaa myös sitä, että kaikki menetelmämme ovat ehtineet hioutua loppuun asti. Koska työ tapahtuu alusta loppuun asti kokemuksen tuomalla varmuudella ja lukemattomien toistojen tuomalla taidolla, onnistuu lumien pudottaminen kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katolta ensiluokkaisesti. Lumenpudotuksemme Vimpelissä, Urjalassa, Pirkkalassa tai esimerkiksi Kihniössä eivät riko kattoa tai aiheuta vaaraa rakennuksen ympärillä liikkuvilla ihmisille. Teemme työn aiheuttaen mahdollisimman vähän häiriötä (tarvittaessa vaikka yöaikaan), ja tarvittaessa kuljetamme lumen pois koko tontilta.

Miksi peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tarvitsee lumenpudotusta? Joka talvi lumenpudotuksia ei ehkä tarvitakaan, mutta joinain talvina lunta tulee niin paljon, että se aiheuttaa katon rakenteille merkittävää haittaa. Rasitus voi nousta niin suuriin mittasuhteisiin, että se vaurioittaa kattorakenteita. Yksi kauhuskenaario on katon painuminen luokalle. Kevytrakenteisimmat katot voivat jopa sortua lumen painon alla. Lisäksi lumen paino voi rasittaa katon läpivientejä ja saumoja – ehkä jopa niin, että se alkavat vuotaa.

Kun aurinko alkaa sulattaa katolla olevaa lunta, on vaarana lumen hallitsematon putoaminen katolta. Kun katolta lähtee putoamaan iso määrä lunta, voi se rikkoa kattoa repimällä irti esimerkiksi kattotikkaat tai rännit. Lumen vapaa putoaminen katolta voi olla vaarallinen myös maan pinnalla liikkuville ihmisille. Lumimassa, minkä seassa saattaa olla jäätä, voi rikkoa myös alleen jääviä autoja tai vaikkapa terassin valokatteen.

Lunta kannattaa siis estää putoamasta talon katolta. Lumiesteet ovat tässä suureksi avuksi, mutta kevät muuttaa kevyen pakkaslumen suojalumeksi, minkä kuutiopaino voi olla moninkertainen pakkaslumeen nähden. Ei olisi tavatonta, että suojalumi saisi myös lumiesteet irtoamaan ja putoamaan katosta.

Tilaa lumen poisto katolta Plus Kattopalvelulta, niin saat urakan hyvällä (ja kotitalousvähennyskelpoisella) hinnalla. Homma aloitetaan nopeasti, ja se etenee ripeää tahtia – tilataanhan kattolumityöt yleensä vasta siinä vaiheessa, kun niillä on jo hoppu katon kunnon ja/tai pihan turvallisuuden varmistamiseksi. Vaikka pudotammekin lumimassat katolta ripeää tahtia, emme hosu niin, että tulisimme samalla rikkoneeksi kattoa tai sen yksityiskohtia. Maltamme kiinnittää huomiota myös turvallisuusasioihin. Puemme aina turvavaljaat (silloinkin, kun on tarkoitus tehdä lumenpudotus tasakatolta) ja suunnittelemme kattotyöt etukäteen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanotaan – ja vain etukäteen tehdyn suunnittelutyön avulla osataan varautua kaikkiin kattolumitöissä sillä erää kohdattaviin riskeihin. Käymme jo suunnitteluvaiheessa läpi sen, miten talon asukkaat tai asiakkaat ja työntekijät, vieraat sekä satunnaiset ohikulkijat pidetään turvassa koko lumen poiston ajan.

Turvallisuus on ykkösasia myös jääpuikkojen poistamisessa räystäiltä. Tuo työ tehdään käsityönä, mutta asianmukaisin kypärin, suojalasein ja muin työturvallisuustuottein varustautuneena. Ränneistä ja katolta jää poistetaan kuumalla höyryllä, sillä jään sulatus ei uhkaa rikkoa kattoa tai sen varusteita samaan tapaan kuin jään potkiminen ja hakkaaminen.

Kattotyömme Länsi-Suomessa tarjoavat vaihtoehdon ennenaikaisille kattoremonteille

Kattotyöt Länsi-Suomessa tarkoittavat muun muassa katon kevät- ja syyshuoltoja, kattokorjauksia (kuten vuotavien kattoikkunoiden korjauksia), kattoturvatuotteiden asennuksia, kattopeltisepän töitä, pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asennuksia sekä esimerkiksi kattoturvatuotteiden korjauksia. Ammattilaisvoimin tehdyt peltikattotyömme, huopakattotyömme, tiilikattotyömme ja palahuopakattotyömme saavat katon pysymään hyvässä kunnossa, vaikka vuosikymmenet vierivät. Teemme kaikkemme pitääksemme katon tiiviinä ja hyvännäköisenä, ja saadaksemme sen kestämään niin myrskytuulia kuin talven lumitaakkojakin.

Asianmukaisesti huollettu ja aina tarpeen tullen taidokkaasti korjattu katto pysyy kunnossa todella pitkään. Peltikaton teoreettinen käyttöikä on 50 vuotta, ellei kyse satu olemaan kattopeltisepän työnä asennettavasta konesaumakatosta: rivisaumattu peltikatto voi kestää jopa sata vuotta. Tiilikaton voi saada kestämään noin 70 vuotta, ja huopa- tai palahuopakatto suojaa kesämökkiä, hallia, omakotitaloa tai vaikkapa kerrostaloa enintään noin 40 vuotta. Ota yhteyttä kattohuoltojen, kattoläpivientien korjausten ja muiden kattotöiden tiimoilta, niin ennenaikaiselle kattoremontille ei ole tarvetta!

On ilmeistä, että katon korjaaminen (esimerkiksi kattoläpivientien korjaaminen) lisää katon käyttöikää. Lienee paikallaan mainita, että myös kattohuollot pidentävät katon käyttöikää ja laskevat katon kokonaiskustannuksia, koska kattohuollot lisäävät katon kykyä sietää erilaisia rasituksia. Aina kun teemme jonkin kattotyön Naantalissa, Kuortaneella, Juupajoella tai muualla Länsi-Suomessa, tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Tuon kattotarkastuksen perusteella osaamme kertoa kaikista katon huolto- ja korjaustarpeista – esimerkiksi tarpeesta kiristää kattotikkaiden tai muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeet. Kun tikkaat ja muut katon tarvikkeet ovat kunnolla kiinni katossa, eivät ne irtoa niin helposti (jolloin kattoon syntyisi reikiä). Kattoturvatuotteiden irtoaminen peltikatosta, tiilikatosta tai huopakatosta voisi osoittautua myös todella vaaralliseksi katolla silloin liikkuneiden tai rakennuksen läheisyydessä liikkuneiden ihmisten kannalta.

Katon tarkastuksen perusteella saatat kuulla myös katon alla tarvituista kattotöistä. Katon pitkäikäisyys on kiinni katon rakenteiden kunnosta, ja kattorakenteiden kunnon vaaliminen voi tarvita katon IV-töitä, aluskatteen korjausta tai uusimista tai katon eristyksen lisäämistä. Aluskatteen paikkaus tosin tapahtuu yläkautta, sillä työ tapahtuu käytännössä lähes aina vaihtamalla aluskate joko kokonaan tai osittain. Aluskate on olemassa siksi, että jos kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa huvilan katto kaikesta huolimatta alkaisi vuotaa, saataisiin katon rakenteet ja katon eristys pidettyä kuivina. Aluskate on heti vesikatteen alla valmiina ottamaan vastaan kaikki vuotovedet, mitkä se sitten ohjaisi räystäille.

Aluskate estää myös kondensoitumista, mikä tarkoittaa lämpimän ilman tiivistymistä vesipisaroiksi. Aluskate ei pärjää tässä hommassa yksistään, vaan yläpohjassa on oltava riittävästi eristeitä, jotta valtaosa lämmöstä pysyisi asunnossa. Tällä on merkitystä myös asumismukavuuden, asumiskustannusten ja rakennuksen energiatehokkuuden kannalta. Lisäksi tarvitaan ilmanvaihtoaukkoja, mahdollisesti myös ilman vaihtumista tehostavaa alipainetuuletinta. Välikaton tuuletusratkaisuja voidaan parannella kaikissa katon elinkaaren vaiheissa, jotta kondenssikosteus ei pääsisi tuhoamaan katon alla olevia rakenteita. Myös eristeitä voidaan lisätä kesken katon käyttöiän.

Villojen vaihto ja katon yläpohjan lisäeristys – kaksi kattotyötä, joita tarvitaan joskus asumisviihtyvyyden varmistamiseksi

Villojen vaihto ja katon lisälämmöneristys ovat sellaisia kattotöitä Itä-Suomessa, että niitä ei tarvita kuin vain erikoistapauksissa. Edes kattoremontti, mitä tarvitaan tilanteesta riippuen 20–100 vuoden välein, ei välttämättä ole riittävän erikoinen tapaus.

Villojen vaihtoa ja yläpohjan eristeiden lisäämistä paljon tavallisempia kattourakoita ovat muun muassa katon harjaus, katon maalaus ja kattovuodon korjaus. Katto on hyvä harjata tai ilmapuhaltaa kaksi kertaa vuodessa. Miksi? Siksi, että lika voi pinttyä kattoon. Likakerros ja roskat myös varjostavat kattoa, jolloin sen kuivuminen sateen jälkeen tapahtuu hitaammin. Kosteat olosuhteet ovat otolliset peltikaton ruostumiselle ja tiili- sekä huopakaton sammaloitumiselle. Sammaleiden poisto tai sammaleiden aiheuttamien vaurioiden korjaus ovat hankalampia kattotöitä kuin roskien poisto katolta joka kevät ja joka syksy.

Katot maalataan joko kerran (kuten on asia laita tiili- ja huopakatoista puhuttaessa) tai noin 10–15 vuoden välein, kuten toimitaan peltikattojen kanssa. Hyvin huollettu katto ei ole hanakka vuotamaan, mutta satunnaisia kattovuotoja voi toki esiintyä. Nopea kattokorjaus estää vahingon ja vaurioiden eskaloitumisen.

Vaikka katto alkaisi vuotaa, ei villojen vaihtoa ehkä tarvita. Jos katto vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta tai vaikka huonokuntoisesta läpiviennistä, mutta aluskate on pystynyt ottamaan kaiken kosteuden vastaan, ei katon alapuolisissa osissa ole kosteutta. Näin ollen kattorakenteita ei tarvitse alkaa kunnostaa tai uusia, eikä yläpohjan eristevilloja pidä vaihtaa. Tilanne on tietenkin toinen, jos katto on vuotanut, ja katon alla on kosteutta. Kastuneet kattorakenteet nimittäin lahoavat ennen pitkää, ja märät villat rupeavat homehtumaan.

Katon alla olevissa eristeissä saattaa olla kosteutta jo ihan siitä syystä, ettei välikatto tuuletu kunnolla. Siksi välikaton kunto on tarkastettava, vaikka tiilikate, huopakate tai peltikate olisi juuri osoittanut tiiviytensä. Jos ilma liikkuu hitaanpuoleisesti, voimme laittaa sille vauhtia esimerkiksi uudella alipainetuulettimella. Se, että katon alle ei karkaa liikaa lämmintä ilmaa (mistä kondenssikosteutta voisi ulkolämpötilojen laskiessa alkaa tiivistyä), estetään tarpeeksi runsaalla lämmöneristekerroksella. Jos eristeitä on liian vähän (kuten monissa ennen 1980-lukua rakennetuissa taloissa), teemme tarjouksen katon lisälämmöneristyksestä.

Uudet eristeet, joita ei siis tarvita tavallisen kattoremontin tai kattovuodon korjauksen yhteydessä vaan ainoastaan todetun lämpöhukan rajoittamiseksi, auttavat myös parantamaan asumismukavuutta. Vedottomassa ja lämpimässä talossa on mukavampi asua, ja sekin on varsin mukavaa, ettei koko palkka hupene talon lämmityskustannuksiin. Lisäeristeet ovat hyödyksi myös talvisten saumavuotojen ehkäisemisessä, sillä karkaava lämpö voi sulattaa katolla olevaa lunta saaden katon vuotamaan.

Ullakon ja vintin eristyskin tehdään vain erikoistilanteissa, eli yleensä ullakkoa asuinkäyttöön muokattaessa. Ilmanvaihtokanavienkin eristys on ”spessutapaus”, sillä niin ilmanvaihtokanavat kuin muutkin kattoläpiviennit eristetään jo asennusvaiheessa. Eristeitä lisätään vain silloin, jos niissä on alun perin nuukailtu – mikä näkyisi ilmanvaihtohormista tippuvana kondenssivetenä.

Kattoturvatuotteiden ABC

Kattoturvatuotteet Länsi-Suomessa herättävät jonkin verran kysymyksiä. Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka tarkastaa, huoltaa, korjaa ja asentaa kaikkien rakennusten kaikki kattoturvatuotteet. Tilaa meiltä kerrostalon savunpoistoluukut ja turvakaiteet, rivitalon lapetikkaat ja talotikkaat, omakotitalon lumiesteet ja palotikkaat, teollisuuslaitoksen putoamissuojat ja kattopollarit tai vaikka vapaa-ajan asunnon kattosillat. Hoidamme kattoturvatuotteiden asennuksen avaimet käteen -pakettina, joten sinun ei tarvitse hoitaa kuin vain yhteydenotto meihin päin. Voit ottaa yhteyttä myös saadaksesi vastauksen sellaiseen kysymykseen, mihin ei tässä noin 400 sanan tekstissä ehditty vastata. Tässä siis kattoturvatuotteiden ABC tiivistettynä versiona!

A eli asentaminen. Mistä tietää, mitä kattoturvatuotteita katolle tarvitaan? Kattoturvatuotteiden määrää ei voi mielivaltaisesti päättää, vaan asiassa on seurattava viranomaisten antamia rakennusmääräyksiä. Rakennusmääräyksien nojalla katolle on järjestettävä kiinteä ja turvallinen kulkureitti, ja tietyssä kattokaltevuudessa tarvitaan lumiesteitä. ”Tietty kattokaltevuus” on sellainen kuin 1:8. Jos katto sattuu olemaan vielä kaltevampi ja rakennuksessa on kerroksia enemmän kuin kaksi kappaletta, tarvitaan myös kattosiltoja. Mittaamme asutun huoneen ikkunasta maahan ulottuvan matkan; jos se on yli 3500 mm, tarvitaan hätäpoistumistikkaat.

B eli bitumikatto. Asennetaanko kattotikkaat, seinätikkaat tai esimerkiksi lumiesteet aina samalla tavalla? Määrittääkö katteen materiaali kattoturvatuotteiden tarvetta? Ensinnäkin, katot varustellaan aina katemateriaalin mukaan. Tiilikatot varustellaan eri tavalla kuin bitumikatot, joiden varustelutapa poikkeaa esimerkiksi konesaumakaton varustelutavasta. Katteen materiaalilla ei kuitenkaan ole merkitystä sen suhteen, kuinka paljon erilaisia turvatuotteita tarvitaan. Esimerkkinä mainittakoon, että myös bitumikatot tarvitsevat lumiesteet, vaikka bitumikaton karhea pinta pitääkin lumimassat hyvin paikoillaan.

C eli CE-merkintä. Kun asioit omakotitalon, paritalon, kesämökin tai vaikka rivitalon kattoturvatuotteiden tiimoilta meidän kanssamme, saat tutkitusti turvalliset, korroosiota ja ajan hammasta kestävät, CE-merkityt ja kaikkien määräysten mukaiset kattoturvatuotteet katollesi. Käyttämämme kattoturvatuotteet ovat niin tasokkaita, että niissä saattaa olla jopa 50 vuoden mittainen takuu. Kattoturvatuotteet on kehitetty toimimaan pohjoisissa olosuhteissamme. Suunnittelutyö on ollut yksityiskohtaista – esimerkiksi kattosillat on karhennettu ja tehty hyvin lunta läpäiseviksi.

Mainittakoon myös, että kattoturvatuotteiden kunnon seuraaminen on yksi tärkeimmistä kattotöistä. Kattoturvatuotteet saattavat tarvita jotain korjausta tai huoltoa – sekä kiinnikkeidensä kiristämistä. Kattoturvatuotteet kestävät hyvin kosteutta, käyttöä ja esimerkiksi lumen aiheuttamaa rasitusta, mutta niiden kiinnikkeet saattavat löystyä. Jos lumiesteiden kiinnikkeet ovat irtoamaisillaan, ei niistä ole estämään katolta putoavan lumen aiheuttamia vahinkoja tai ainakin vaaratilanteita. Katolla liikkuminenkaan ei ole turvallista, jos kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet ovat koko ajan irtoamaisillaan. Kattoturvatuotteet ja niiden kiinnikkeet kannattaa tarkastaa myös siksi, että katto vaurioituu aina, kun joitain katon tarvikkeita irtoaa väkisin. Kun kiinnikkeet ovat tarpeeksi tiukalla, ei myrsky- tai lumivaurioita tarvitse pelätä samaan tapaan kuin silloin, kun mikä tahansa isompi rasitus voisi saada esimerkiksi kattotikkaat irtoamaan katosta. Kattoturvatuotteiden ja muun katon kunnon tarkastus tulee kaupan päälle aina, kun tilaat tältä kattofirmalta jonkin kattotyön – esimerkiksi katon keväthuollon.

Lumiesteiden asennus, korjaus tai kiinnitys – Plus Kattopalvelu laittaa yksityisasiakkaiden ja taloyhtiöiden lumiesteet kuntoon

Jotkut talvet ovat mustia, toiset erityisen runsaslumisia – talven lumisuusaste ei kuitenkaan poista tarvetta lumiesteiden asennukselle ja korjaukselle. Lumiesteet tekevät talvestasi turvallisemman, ja ne pitävät huolta myös kattosi kunnosta. Lumiesteitä tarvitaan kaikkialla Länsi-Suomessa – niin Mänttä-Vilppulassa, Laihialla, Vantaalla, Vaasassa kuin Kaarinassakin. Mikäli omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon katon kaltevuus on yli 1:8, on lumiesteet hankittava – eikä siihen ole helpompaa keinoa, kuin yhteydenotto meihin päin.

Me mitoitamme lumiesteet muun muassa kattosi mittasuhteiden perusteella, ja toimitamme tuliterät sekä mainiosti erilaisia rasituksia kestävät lumiesteet paikan päälle. Ammattilaisemme asentavat ne paikoilleen katon reunalle. Tässä työssä otetaan huomioon se, mikä on katteen materiaali, sillä erilaiset katot varustellaan erilaisilla tavoilla. Aina kun teemme jonkin kattotyön, oli se sitten sadevesikourujen puhdistus, katon harjaus tai vaikka kattovuodon korjaus, tarjoamme kaupan päälle koko katon tarkastuksen. Saat tiilikattosi, huopakattosi tai peltikattosi tarkastettua siis myös lumiesteiden asentamisen yhteydessä. Jos kattotarkastus osoittaa katon tai katon muiden tarvikkeiden tarvitsevan jotain toimenpidettä, kerromme tästä asiakkaalle hyvän tarjouksen kera. Tavoitteenamme on aina parantaa asiakkaan katon kuntoa ja saada se kestämään mahdollisimman pitkään – ehkä jopa 70–100 vuotta.

Jatkossa tarkastamme sekä lumiesteesi että muun kattokokonaisuutesi aina kattoa jotenkin huoltaessamme tai korjatessamme. Laadukkaat lumiesteet on tarkoitettu kestämään pohjoisia olosuhteitamme, joita kuvaavat hyvin runsaat sateet, lumiset talvet ja pienen ajan sisällä nopeasti tapahtuvat muutokset ulkolämpötiloissa. Ei ole kovin tavallista joutua korjaamaan lumiesteitä tai edes toteuttamaan mitään lumiesteitä koskevaa huoltoa, mutta kannattaa olla valppaana mahdollisten tarpeiden varalta. Ainakin lumiesteiden kiinnikkeet voivat tarvita kiristämistä, toisin vain silloin tällöin.

Lumiesteiden kiinnikkeiden kiristäminen on tärkeä toimenpide, millä estetään lumiesteiden irtoaminen kevättalvella. Lumiesteet, joiden kiinnikkeet ovat päässeet vuosien varrella löystymään, ovat vaarassa irrota myös kovalla tuulella – irronneiden lumiesteiden kiinnittäminen takaisin katolle ja irronneiden lumiesteiden tai esimerkiksi tikkaiden aiheuttamien reikien paikkaus ovatkin melko tyypillisiä myrskyvaurioiden korjauksia Länsi-Suomessa.

Kerrataan vielä, miksi lumiesteet ovat niin tarpeellisia varusteita omakotitalojen, kerrostalojen ja muiden rakennusten katoilla. Lumiesteet estävät – nimensä mukaisesti – lunta putoamasta katolta. Lumen putoaminen katolta on asia, mistä voi koitua kalliita ja jopa kohtalokkaita seurauksia. Jos joku talon asukkaista tai esimerkiksi ohikulkijoista sattuu jäämään katolta putoavan lumen alle, voi hän loukkaantua vakavasti. Myös lumen alle jäävät autot ja esimerkiksi terassirakennelmat voivat vaurioitua pahoin. Lumiesteiden ansiosta tiilikate, huopakate tai bitumikatekin pysyy paremmassa kunnossa koko talven ajan, sillä alas vauhdikkaasti putoava lumimassa voisi repiä mukaansa niin kattotiiliä, viemärintuuletusputkia ja muita ilmanvaihtohormeja, kattotikkaita ja muita kattoturvatuotteita kuin esimerkiksi räystäskourutkin. 

Piipunhattu ja piipun pellitys – piipun peltityöt parantavat muun muassa katon ulkonäköä

Piipunhattu ja piipun pellitys parantavat katon ulkonäköä, mutta tämä on vain yksi kaikista syistä ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilata piipun peltityöt. Piipun pellitys peltisepän työnä estää kattoa vuotamasta piipun juuresta, sillä se suojaa savupiipun ja katon yhtymäkohdan. Piipun ulkopuolen pellittäminen mittojen mukaan vähentää myös piipun rapautumista. Kosteus ja lämpötilojen vaihtelu (etenkin sahaaminen nollan molemmin puolin) rapauttavat ja kuluttavat piippua, ja jos asiaan ei puututa, voidaan savupiippu joutua muuraamaan uudelleen. Pellitys ratkaisee kerralla monta ongelmaa: se parantaa piipun ulkonäköä, suojaa piipun rapautumiselta ja ennenaikaiselta loppuun kulumiselta sekä tekee piipunjuuresta vesitiiviimmän.

Piipun pellitystä kannattaa jatkaa ylös asti. Piipun päälle tulevaa sadesuojaa kutsutaan sadehatuksi tai piipunhatuksi. Piipunhattu voidaan asentaa paikalleen, vaikka piippu oltaisiin pellittämässä vasta vähän myöhemmin – esimerkiksi lähitulevaisuudessa koittavan kattoremontin yhteydessä. Piipunhattu pitää kosteuden ja roskat pois hormista, minne ne eivät kuulu. Roskat tarpeeton, itse asiassa haitallinen lisä savuhormissa, voivathan ne vaikka tukkia koko hormin. Kosteuskin aiheuttaa monenlaista haittaa kesämökin tai vaikkapa omakotitalon savuhormissa. Takkaa voi olla vaikea saada syttymään, jos hormissa on kosteutta, ja märkä hormi vetää kehnosti. Hormia pitkin sadevesi voisi valua sisätiloihin asti – ja kun piipusta vuotaa vettä, on se nokista ja sotkevaa.

Vaarana on myös hormin rapautuminen, millä on merkittävä vaikutus paloturvallisuuteen. Ennen vanhaan hormit lämpenivät käytännöllisesti katsoen joka päivä, joten hormiin satanut vesi tai lumi haihtui heti pois. Nykyään on toisin. Koska talo lämpiää pääsääntöisesti sähköllä tai maa- tai kaukolämmöllä, voi hormi olla päivä- tai jopa kuukausikaupalla kylmillään. Hormiin voi sataa vettä, jos piipunhattu uupuu, ja kosteus saattaa viettää siellä pitkiä aikoja. Kun lämpötila laskee pakkasen puolelle, jäätyy tuo hormin koloissa oleva kosteus. Kolot ovat ensi alkuun vain pieniä hormin laastin epätasaisuuksia, mutta ajan kanssa kolot kasvavat. Lopulta oltaisiin siinä pisteessä, että tiilet alkaisivat irrota ja koko hormi uhkaisi sortua, mutta jos hormia kuitenkin käytetään (edes joskus), kärsii paloturvallisuus aivan ensimmäiseksi.

Paloturvallisuus ja hormin pakkasrapautuminen – mitä tekemistä niillä on toistensa kanssa? Paljonkin, sillä vain ehjä hormi, mistä ei karkaa savukaasuja ja mihin ei kerry nokea, on turvallinen.  Savukaasujen kuumuus voi sytyttää yläpohjan eristeet. Nokea kertyy myös ehjiin hormeihin, mutta sillä erotuksella, että nuohous poistaa noen hormista. Rapautunut, epätasainen hormi ”säilöö” nokea, ja vaarana on nokipalo. Nokipalo voi lähteä leviämään rakennuksen muihin osiin.

Plus Kattopalvelun kattopeltisepät tekevät myös muut peltisepän työt Hankasalmella, Ilmajoella, Kristiinankaupungissa, Sastamalassa ja muualla Länsi-Suomessa. Ota meihin yhteyttä silloinkin, jos piipun juuri on alkanut vuotaa, tai jos aluskatetta on korjattava piipun kohdalta – ehjän aluskatteen avulla selviät mahdollisimman helposti kattovuodoista, sillä aluskate estää kattorakenteiden kastumisen.

Katon tarkastus Länsi-Suomessa ei tapahdu etäpalveluna, vaan nenä miltei katossasi kiinni

Katon tarkastus Länsi-Suomessa tehdään nenä miltei katossa kiinni. Kattotarkastus kannattaa hoitaa lähietäisyydeltä, jotta kaikki pinnoitevauriot, törröttävät naulat, kattorakenteissa olevat värimuutokset, välikatolla oleva tunkkaisuus, irtoamassa olevat kattoturvatuotteet ja esimerkiksi huopakatteeseen ilmestyneet ilmakuplat tulisivat huomattua. Jos katon kunnon tarkastus hoidettaisiin etänä (esimerkiksi valokuvan tai videonpätkän avulla), voisivat moiset yksityiskohdat jäädä huomaamatta. Suuret linjat kyllä huomattaisiin, kuten katon painuneisuus tai kourujen vääntyneisyys, mutta on tärkeää puuttua myös yksityiskohtiin. Kun kaikki yksityiskohdat ovat kunnossa, on kokonaisuuskin hyvässä ja kestävässä kunnossa.

Katon korjaaminen ja kuntoon laittaminen on edullisempaakin, kun kyse on vain kattoreikien paikkauksesta, kattotikkaiden kiinnikkeiden kiristämisestä, rikkinäisten tiilien uusimisesta tai saumojen tiivistämisestä, eikä jo alkaneen kattovuodon ja jo syntyneen katon vesivahingon korjaamisesta. Mikä tahansa reikä tai vaurio omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa rantahuvilan katossa voi alkaa vuotaa, ja silloin kattorakenteet ovat vaarassa kastua ja mennä pilalle kosteuden takia. Jotta tiilikatossa, peltikatossa tai huopakatossa tapahtuneisiin muutoksiin osattaisiin puuttua ajoissa, on katon kunto hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa.

Katon kuntotarkastuksetkin voi teettää Plus Kattopalvelun lyömättömillä asiantuntijoilla. Ota vain yhteyttä, niin tulemme tarkastamaan kattosi Maskuun, Ruskoon, Uuraisiin, Tampereelle tai muualle Länsi-Suomeen. Katon tarkastukselle lasketaan kilpailukykyinen hinta muun muassa sen perustella, minkä kokoinen katto on kyseessä.

Katon kunnon tarkastuksen voi saada myös aivan ilmaiseksi, sillä kattofirma Plus Kattopalvelu tarjoaa kaikille asiakkailleen ilmaisen kattotarkastuksen niin katon syys- ja keväthuoltojen, kourusaneerausten, katon lisälämmöneristysten kuin esimerkiksi peltisepän töidenkin yhteydessä. Ilmainen kattotarkastus on perusteellinen urakka, minkä jälkeen saat tarjouksen katon tai sen varusteiden mahdollisesti tarvitsemista korjauksista tai huolloista.

Kattopalvelumme pääpainopiste on vaurioiden ja ennenaikaisten kattoremonttien ehkäisemisessä. Siksi tarjoamme usein kattohuoltoja, joilla palahuopakaton, betonitiilikaton, lukkosaumakaton tai vaikkapa kolmiorimahuopakaton kuntoa on mahdollista kohentaa. Kattohuollot saavat katon vastustamaan erilaisia rasituksia ja hylkimään sekä kosteutta, likaa että kasvustoja. Tarjoamme esimerkiksi kattomaalausta, mikä suojaa kattopellit vedeltä ja ruostumiselta. Tiilikatotkin voidaan maalata – se auttaa pitämään kattotiilen yhtenä kappaleena kosteudesta ja ulkolämpötilojen vaihtelusta huolimatta. Huopakaton maalaaminen suojaa tasa- tai esimerkiksi pulpettikaton auringon kuivaavalta vaikutukselta.

Kun katto kaikkine yksityiskohtineen on tarkastettu, osaamme suositella myös mahdollisten törröttävien naulojen vaihtamista ruuveiksi, ilmakuplien puhkaisemista, kattotikkaiden kiinnikkeiden kiristämistä tai esimerkiksi katon IV-töitä. Naulojen vaihto ruuveiksi pitää kattopellit paremmin paikoillaan, ja uusien ruuvien uudet tiivisteet ehkäisevät peltikattovuotoja. Ilmakuplia aiheuttaa kermikerrosten väliin pääsevä kosteus. Jotta ei syntyisi isompia vaurioita, pitää ilma päästää pois tekemällä pintakermiin viilto. Viilto pitää tietenkin tiivistää hyvin huopakattovuotojen ehkäisemiseksi. Kattotikkaiden ja muiden kattovarusteiden kiinnikkeiden kiristäminen estää kattotarvikkeita irtoamasta katosta, ja katon IV-työt (esimerkiksi uusien ilmanvaihtohormien asentaminen) estävät lämmintä ilmaa jäämästä muhimaan katon alle. Lämpimästä ilmasta tiivistyvä kosteus voi aiheuttaa samanlaisia kosteusongelmia kuin kattovuoto, jos se ei pääse poistumaan katon alta.

Kattourakoinnit Länsi-Suomessa kerralla kuntoon -meiningillä – anna kattopalvelumme vastata töiden toteuttamisesta 

Kattourakointi Länsi-Suomessa ei vie hermojasi kireälle, kun siitä vastaa kattourakoitsija Plus Kattopalvelu. Tällä kattofirmalla on oikeat otteet kattoremonttien, kattokorjausten, kattohuoltojen ja muiden kattourakoiden toteuttamiseen. Tavoitteena on aina laittaa tiilikatto, huopakatto tai peltikatto kerralla kuntoon. Kerralla kuntoon -meininki tarkoittaa sitä, että kun poistumme pihasta, on katto tiivis jokaista saumaa, ruuvinreikää ja muuta läpivientiä sekä aluskatetta myöten. Kaikki katon paikkaukset on tehty luotettavalla ja aikaa kestävällä tavalla, eikä mihinkään huoltotarpeeseenkaan ole jätetty puuttumatta. Jos jotain kattotyötä ei juuri sillä hetkellä ole mahdollista tehdä – esimerkiksi kattomaalaus ei onnistu talvella –, sovimme palaavamme asiaan myöhemmin. Kattomaalaus ja muut omakotitalon, kerrostalon, kesämökin ja paritalon kattohuollot saavat katon kestämään myös tulevaisuudessa, sillä ne saavat katon hylkimään likaa ja sammaleita sekä vastustamaan erilaisia rasituksia.

Jos katto olisi niin huonossa kunnossa, ettei sitä isonkaan korjaus- ja huoltourakan seurauksena saataisi kestävän tiiviiseen kuntoon, tekisi kattopalvelumme tarjouksen kattoremontista. Toteutamme kaikenlaiset kattoremontit ammattitaidolla, kilpailukykyisellä hinnalla ja asiakkaan kannalta kaikista vaivattomimpana ratkaisuna, eli avaimet käteen -toteutuksena. Teemme asiakkaan puolesta niin vanhan katon purkamisen, rakennustelineiden pystyttämisen ja purkamisen, kaikki kattorakenteiden tarvitsemat kunnostukset, aluskatteen ja läpivientien asentamisen, uuden vesikaton asentamisen ja varustelemisen, loppusiivouksen, jätteiden pois kuljettamisen kuin lopputarkastuksenkin. Talossa olisi ennen pitkää uusi katto, minkä vedenpitävyyteen voisi luottaa myös poikkeusolosuhteissa.

Kattoremontin sijasta tarjoamme katon osittaisia korjauksia ja kattohuoltoja aina, kun vain mahdollista. Tiedämme palahuopakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi savitiilikaton kaikki korjaus- ja huoltotarpeet, koska teemme kattotarkastuksen kaupan päälle kaikkien kattourakoiden yhteydessä. Tilaa katon keväthuolto, kattoreiän paikkaus, irronneiden kattotikkaiden kiinnitys, kattoikkunan tiivistys, sulanapitokaapeleiden asentaminen vai vaikkapa otsalautojen maalaus, niin saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattosi tarkastetaan yläpohjaa myöten myös katon korjaamisen yhteydessä. Kattotarkastuksien avulla katto voidaan saada pysymään hyvässä kunnossa jopa 50 (pitkäikäisimmät peltikatot kestävät puolivuosisataa) tai 70 vuotta. 70 vuotta on betonitiilikaton teoreettinen käyttöikä. Savitiilikatot ja konesaumakatot voivat saavuttaa sadan vuoden rajapyykin. Katon kokonaiskustannukset tuona aikana pysyvät kurissa, sillä säännöllisten kattotarkastuksien ansiosta kaikkiin huolto- ja korjaustarpeisiin voidaan puuttua mahdollisimman ajoissa – eli silloin, kun katon kunnostaminen on mahdollisimman edullista.

Maksat katon laittamisesta kerralla kuntoon vain kohtuullisen summan. Katon huollon, korjauksen tai esimerkiksi uusimisen hinta lasketaan paikan päällä Pälkäneellä, Salossa, Joutsassa, Alajärvellä, Virroilla tai muualla Länsi-Suomessa. Paikan päällä työtuntien ja uusien materiaalien menekki voidaan laskea niin tarkkaan, että voimme esittää urakkatarjouksemme. Jos on kyse kesämökin tai omakotitalon kunnostamisesta, saa töistä kotitalousvähennystä. Yhteistyökumppanimme auttaa kaikkia heitä, jotka etsivät joustavaa rahoitusta kattosaneeraukselle, kattomaalaukselle tai jollekin muulle kattotyölle. Kotisivuillamme olevan linkin kautta pääsee hakemaan tätä rahoitusta, mikä järjestyy tarpeeksi nopeasti myös vuotavan katon korjausta tai vaikka lumenpudotusta ajatellen.