Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Ei sattumankauppaa vaan pomminvarmaa ammattitaitoa – tilaa kattotyösi Kaarinaan meiltä

Tämä kattofirma ei joudu aprikoimaan tai tarkastamaan Googlesta, miten jokin kattotyö Kaarinassa pitikään hoitaa. Meiltä sujuvat niin tiilikattoremontit, peltikattomaalaukset, huopakaton paikkaukset kuin katon lisälämmöneristyksetkin. Tilaa meidät uusimaan kattoikkuna, pellittämään savupiippu, harjaamaan katto tai esimerkiksi tiivistämään aluskate. Kaikki hoituu laadukkaana avaimet käteen -pakettina, ja yksityisasiakkaalle työ on kotitalousvähennyskelpoinen. Entä rahoituspuoli? Sen voi hoitaa kuntoon vaikkapa yhteistyökumppanimme avulla. Kyseiseen rahoitukseen ja helppoon hakemisprosessiin pääsee tutustumaan kotisivujemme kautta.

Plus Kattopalvelu palvelee yksityisasiakkaita ja taloyhtiöitä myös Kaarinan ympäristössä, esimerkiksi Liedossa, Paraisilla, Paimiossa, Sauvossa ja Turussa. On lohdullista tietää, että ammattitaitoinen apu kaikkiin tasakaton, harjakaton tai vaikka pulpettikaton ongelmiin on vain yhden yhteydenoton päässä. Jos katossa on reikä tai tuuli irrotti lumiesteet katolta, sinun tarvitsee vain soittaa Plus Kattopalvelulle saadaksesi kattosi korjattua. Ota yhteyttä myös silloin, jos katto vuotaa piipun juuresta, katolla on rikkinäisiä kattotiiliä tai jos lumen paino on saanut katon painumaan luokalle. Plus Kattopalvelu kiirehtii paikan päälle arvioimaan tilanteen ja valitsemaan kokonaistaloudellisimman korjausratkaisun. Me emme luota tuuriin tai sattumaan, vaan ammattitaitoon ja varmaan osaamiseen.

Jotta kesämökin, omakotitalon, rivitalon, rantasaunan tai vaikkapa varaston katto pysyisi hyvässä kunnossa, kannattaa sitä huoltaa säännöllisesti. Tältä kattofirmalta saat kaikki tiilikatto-, huopakatto- ja peltikattohuollot, kuten katon suojakäsittelyt sekä esimerkiksi lumenpudotukset. Huollettu katto sietää paremmin erilaisia ajan ja kasvustojen aikaansaamia rasituksia. Viimeistään katon tarkastus kertoo, onko kattoa huollettava jollain lailla, tai tarvitseeko jokin kohta katossa korjausta.

Kattosi kunto tarkastetaan ilmaiseksi aina, kun tulemme tekemään jotain kattotyötä Kaarinaan. Katon tarkastuksen saa ilmaiseksi niin rännien puhdistuksen kuin irronneiden palahuopapaanujen kiinnittämisen yhteydessä. Kattotarkastuksen aikana varmistamme sen, että katto on joka kohdasta tiivis ja toimiva. Otamme selvää niin räystäskourujen kuin räystäiden alalaudoitustenkin kunnosta, emmekä jätä tarkastamatta katon tarvikkeitakaan. Myös katon alla olevien rakenteiden kunnon tarkastaminen kuuluu kattotarkastuksen ohjelmaan. Jos kattokokonaisuuden kuntoa voidaan tukea jollain kattotyöllä, laativat asiantuntijamme siitä tarjouksen heti kattotarkastuksen jälkeen. Tarjous voi koskea esimerkiksi peltikattonaulojen vaihtoa kateruuveiksi, voidaanhan vanhasta katosta tehdä siten tiiviimpi ja myrskynkestävämpi.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Tekemämme kattoremontti Kaarinassa on aina yhtä mallikelpoinen

Anna meidän uusia palahuopakattosi, lukkosaumakattosi tai esimerkiksi konesaumakattosi – Plus Kattopalvelun tekemä kattoremontti Kaarinassa on aina yhtä mallikelpoinen. Me tiedämme, miten palahuopakattoremontit ja muut huopakattoremontit pitää hoitaa – myös silloin, kun ollaan tekemässä jotenkin poikkeuksellista kattosaneerausta. Katon uusiminen ei aina etene tuttua kaavaa myöten, mikä tarkoittaisi vesikatteen ja aluskatteen purkamista, kattorakenteiden kunnostamista ja uuden vesi- sekä aluskatteen asentamista. Joissain tietyissä tilanteissa uusi katto voidaan rakentaa suoraan vanhan bitumikaton päälle – ota yhteyttä, niin kerromme lisää tästä poikkeuksellisesta tavasta toteuttaa katon uusiminen. Tiilikattoremontti tai peltikattoremonttikaan ei aina etene totuttua kaavaa myöten. Jos katon alla olevat rakenteet ovat vielä terveet, omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai kerrostalon kattoremontti voidaan toteuttaa siten, ettei aluskatetta uusita lainkaan. Tällaista kattosaneerausta kutsutaan osittaiseksi katon vaihdoksi. Me voimme tehdä kattoremontin myös talvella, vaikka edelleen on tavallisempaa tilata uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus kesällä. Talvinen ajankohta voi osoittautua jopa sopivammaksi kuin kesä – esimerkiksi siksi, että routa estää pihaa painumasta urille ajoneuvojemme alla. Teetitpä tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai harjakaton uusimisen mihin vuodenaikaan tahansa, voit maksaa kattoremontin osamaksulla tai rahoituksella. Kattoremontin hintaa emme ryhdy koskaan arvailemaan, vaan tulemme paikan päälle ottamaan selvää siitä, millainen katto on kyseessä. Paikan päällä voimme tutkia omin silmin niin kattorakenteiden sen hetkisen kunnon kuin senkin, kuinka suuri osa kattoturvatuotteista ja muista katon tarvikkeista voidaan hyötykäyttää. Huonokuntoiset kattoturvatuotteet pitää toimittaa jäteasemalle (huolehdimme tästäkin asiasta puolestasi) ja korvata uusilla, tarkoituksenmukaisilla kattoturvatuotteilla. Myös sadevesijärjestelmän uusiminen kuuluu normaalin kattoremontin kulkuun. Jos haluat uusia kattoturvatuotteita, läpivientejä (kuten kattoikkunan) tai esimerkiksi aurinkopaneeleita, onnistuu niiden asentaminen helposti katon uusimisen yhteydessä. Kattopeltiseppämme osallistuvat mielellään kattoremontin viimeistelyvaiheeseen. Heiltä käy käden käänteessä esimerkiksi piipun pellittäminen mittojen mukaan. Pellitetty piippu on paitsi kaunis, myös hyvin suojattu ja siksi varsin pitkäikäinen. Muista viimeistelyvaiheen töitä ovat esimerkiksi jiirien pellittäminen tai sähkökäyttöisen sulanapitojärjestelmän asentaminen sadevesijärjestelmään. Kun tiedämme, mitä kaikkia töitä kattoremontin yhteydessä tullaan tekemään, voimme antaa tarjouksen katon uusimisesta avaimet käteen -pakettina.

Näin kesämökin huopakaton tai palahuopakaton saa menemään pilalle

Kesämökin, omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rantasaunan suojana oleva huopakatto tai palahuopakatto kestää monenlaista. Nykyaikaiset bitumikatot pitävät erittäin hyvin vettä. Esimerkiksi tiilikatto ei ole koskaan aivan vedenpitävä, joten tiilikaton ylläpidossa korostuu ehjän aluskatteen merkitys. Bitumikermikaton saumat ovat niin luotettavia, että se voidaan asentaa myös tasakattoiseen rakennukseen. Laattakatot, kolmiorimahuopakatot ja tiivissaumakatot kestävät myös ulkolämpötilavaihteluita, mitkä aiheuttavat haasteita monille katoille. Vaikka lämpötila sahaisi plus- ja miinusasteiden välillä, selviää joustava bitumikatto siitä kunnialla. Laattakatot ja muut huopakatot kestävät hyvin myös ilmansaasteita, lunta ja muuta rasitusta. Voikin olla, että kattosi kestää jopa 40 vuotta yhtä soittoa. Palahuopakattojen ja muiden bitumikattojen hyviin puoliin kuuluu myös se, että huopakatot ovat ylläpidettävissä melko vähällä vaivalla. Silloin kun on aika teettää jokin huopakaton korjaus, huolto tai remontointi, voit jättää sen huopakattoammattilaistemme vastuulle. Me tiedämme, mitä kattosi tarvitsee, ja miten se kannattaa toteuttaa. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että etsimme hänen kannaltaan kannattavimmat ratkaisut huopakattotöiden toteuttamiseen. Koska huopakaton asennushintakin on edullinen, voidaan perustellusti sanoa, että huopakatto on kokonaistaloudellinen ratkaisu. Huopakatto voi osallistua ympäristötalkoisiin: halutessasi voit hankkia huopakaton, minkä pinnoite puhdistaa ilmaa saasteista. Kun huopakatto on aika uusia, saadaan vanhoista kermeistä tai paanuista asfaltin raaka-ainetta. Paanukaton ja muun huopakaton voi saada menemään pilalle, jos käyttää sen huollossa liian rajuja otteita – tai jos jättää huoltojen tekemisen tai teettämisen kokonaan väliin. Huopakaton perushuolto on katon puhdistaminen roskista. Sitä tarvitaan kaksi kertaa vuodessa, mutta harjojen sijaan se kannattaa toteuttaa ilmapuhaltimilla. Ilmapuhaltaminen on hellempää kattoa suojaavalle pinnoitteelle. Kaikkien bitumikattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastus kertoo, onko kesämökin tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen kattoa aika huoltaa vielä lisää. Jos katossa on reikä tai muu korjaamista odottava vaurio, tulee sekin samalla selville. Kattotarkastus voi johtaa tarjoukseen vaikkapa sammaleiden poistosta tai katon pesusta. Kumpaakaan ei tehdä painepesurilla, sillä se olisi varma tapa saada katto menemään pilalle. Kun teetät kaikki huopakaton huollot ammattilaisillamme, pysyy kattosi kunnossa – ja sen lisäksi se näyttää todella hyvältä!

Näppärin katon korjaus Kaarinassa

Et varmastikaan halua, että katon korjaus Kaarinassa kestää koko kesää (tai talvea, sillä peltikatot, tiilikatot ja huopakatot voidaan korjata myös talviaikaan). Tilaa painuneen katon oikaisu tai kattoikkunan tiivistys Plus Kattopalvelulta, niin valmista tulee nopeasti. Vaikka myrskyvaurioiden korjaus eteneekin ripein ja näppärin ottein, emme hosu turhia. Keskitymme siihen, mitä teemme, ja tarjoamme kaupan päälle ilmaisen kattotarkastuksen. Olipa kyse rikkinäisten tiilien vaihdosta tai vaikkapa rännien ja vesikourujen korjauksesta, saat tällaisen koko katon kunnon tarkastuksen aina kaupan päälle. Kattotarkastus on tarpeen, jotta kaikki katon korjaus- ja huoltotarpeet tulisivat huomattua. Mitä nopeammin huopakaton ja peltikaton reiät paikataan, sitä parempi: muussa tapauksessa kosteus voisi päästä pilaamaan kattorakenteet, ja ainut oikea tapa reagoida lahovaurioihin on puuosien vaihto. Kosteusvaurioiden korjaaminen, puurakenteiden vaihtaminen ja märkien eristeiden uusiminen nostaisivat osittaisen katon korjauksen hintaa melkoisesti siihen verrattuna, että tilanne voitaisiin hoitaa vain paikkaamalla vesikatto. Plus Kattopalvelu on katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen ammattilainen, jolle mikään kattotyö ei ole liian iso tai haasteellinen. Ota oikopäätä yhteyttä, vaikka olisi kyse katon päälle kaatuneesta puusta ja sen aiheuttamista tuhoista. Meiltä sujuvat myös erilaisten kattovuotojen ja katon vesivahinkojen korjaukset. Kun tulemme paikan päälle, osaamme vastata siihen, onko vuotanut katto paras purkaa ja uusia, vai saadaanko se kuntoon jotenkin muutoin. Aluskatteen korjaaminen on yksi tapa ehkäistä katon vesivahinko. Jos aluskate pidetään kaikin puolin tiiviinä, ei satunnainen ja lyhytkestoinen kattovuoto (esimerkiksi piipun tai antennin juuresta alkunsa saava) pääse kastelemaan katon alla olevia osia. Plus Kattopalvelu on luottokumppani myös räystäslautojen ja -peltien vaihtamiseen, irronneiden peltilistojen kiinnittämiseen ja esimerkiksi jiirien paikkaamiseen. Tilaa meiltä myös irronneiden rännien, tikkaiden ja lumiesteiden aiheuttamien vaurioiden paikkaus – tai mitä ikinä tarvitsetkaan. Katon korjauksen hinta selviää samalla kuin katon korjaustapakin, eli paikan päällä tehdyn alkukatselmuksen aikana. Jotta katto saataisiin korjattua tai vaihdettua heti, tarjoaa yhteistyökumppanimme katon korjaamiselle sopivaa remonttilainaa. Mitä pikemmin vauriot kunnostetaan, sitä helpommalla kattokorjauksesta on mahdollista selvitä.

Katon vuotaminen voi vaatia tiivistysainetta tai kattoremonttia

Paikan päällä selviää, mikä on paras tapa korjata kattovuoto omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katosta. Sopivan korjaustavan valintaan vaikuttaa muun muassa se, miksi katto vuotaa ja kuinka kauan katto on vuotanut. Myös katemateriaalilla on merkitystä – tiivistetäänhän esimerkiksi tiilikatot eri tavalla kuin huopakatot. Vuotavan katon korjaus onnistuu luotettavimmin, kun asialla on Plus Kattopalvelu. Plus Kattopalvelulla on pitkä kokemus kattovuotojen korjaamisesta, joten löydämme parhaat ratkaisut kaikenlaisiin kattovuotoihin ja katon vesivahinkoihin. sp0an Mitä aikaisemmassa vaiheessa katon epätiiviyteen päästään tarttumaan, sen parempi. Vuotava tiilikatto voi olla korjattavissa pelkän kattotiilien vaihdon avulla. Kun katon tiilet ovat taas ehjiä, pysyy sadevesi paremmin pois katon alta. Tiilikattoa ei saa koskaan aivan tiiviiksi katoksi, minkä takia tiilikattotöissä painotetaan aluskatteen kuntoa. Aluskatteen tiivistys huolehtii siitä, ettei esimerkiksi harjatiilen kohdalta katon alle pääsevä vesi kastele ja pilaa katon alla olevia rakenteita. Peltikatto kannattaa tarkastaa ainakin kaksi kertaa vuodessa (kuten kaikki muutkin katot), jotta mahdolliset kattoreiät tai esimerkiksi vuotavat saumat tulisivat huomattua. Peltikaton korjaaminen voidaan hoitaa sopivan tiivistysaineen avulla, tai vaihtamalla huonokuntoinen kattopelti uuteen. Jos kosteus on päässyt aluskatteenkin lävitse, täytyy kaikki kosteusvauriot kunnostaa – vaikka se tarkoittaisi monien kattorakenteiden ja eristeiden uusimista. Katon ikä ja yleiskunto ratkaisevat, onko parempi tehdä kokonainen kattoremontti vaiko vain katon osittainen korjaus. Myös huopakatolla voi olla reikiä tai huonokuntoisia saumoja, joiden korjaamiseen tarvitaan tiivistysainetta. Kosteuden pääsy huopakaton alle voi johtaa ennenaikaiseen kattoremonttiin, mutta varma selko asiasta saadaan vasta paikan päällä. Kun suoritetaan katon puolivuosittaista tarkastusta, on kiinnitettävä huomiota myös siihen, missä kunnossa katon läpiviennit ovat. Katto vuotaa usein juuri läpivienneistä ja muista liitoskohdista. Vaikka katto vaikuttaisi tiiviiltä, on syytä käydä katon alla, mistä voi löytyä kosteutta katon ehjyydestä huolimatta. Joskus katon rakenteet kastelee kondenssivesi, minkä takana on useimmiten lämpöhukka ja puutteellinen tuuletus. Meiltä löytyvät ratkaisut myös tällaisten ongelmien korjaamiseen ja ehkäisemiseen. Ratkaisun avain voi olla esimerkiksi alipainetuuletin, mikä laittaa ilman vaihtumaan entistä joutuisammin kattosi alla.

Katon huoltoja voi yhdistellä Kaarinassa

Monet katon huollot Kaarinassa ovat tehtävissä samalla kertaa. Osa katon huolloista kuuluukin tehdä pakettina. Hyviä esimerkkejä ”huoltokomboista” ovat katon kevät- ja syyshuollot sekä kattomaalaukset. Katon kevät- ja syyshuolto ovat ainoita kattohuoltoja, mitkä on tarjottava kaikille tiilikatoille, huopakatoille ja peltikatoille joka vuosi. Kevät- ja syyshuollot ovat itse asiassa varsin simppeleitä urakoita: niiden aikana omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai rivitalon katto puhdistetaan kaikista roskista, jotta se ei rupeaisi sammaloitumaan tai ruostumaan. Osa roskista päätyy huollon aikana sadevesijärjestelmään, mikä puhdistetaan huollon loppupuolella. Sadevesikourut, rännit tai kattokaivot puhdistettaisiin joka tapauksessa, kertyyhän niihin puolen vuoden aikana paljon roskaa. Roskat voivat estää sadevesijärjestelmää vetämästä, ja siitä ei seuraa hyvää: mikäli sadevesi ei pääse etenemään esimerkiksi kouruja pitkin, voi se kastella talon rakenteet. Katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä toteutamme myös kattotarkastuksen, minkä aikana arvioidaan tarve lisätä kattopeltien kiinnikkeitä, huoltaa kattoturvatuotteita tai esimerkiksi tiivistää aluskatetta. Kattotarkastuksen tarjoaminen kruunaa kaikki muutkin Plus Kattopalvelun tekemät kattohuollot ja muut kattotyöt aina kourujen uusimisesta peltikattonaulojen tai vanhojen ruuvien korvaamiseen uusilla ruuveilla. Kattotarkastuksen pohjalta saatamme tarjota taloyhtiölle tai talon omistajalle esimerkiksi kattomaalausta. Kattomaalaus ei tarkoita pelkkää katon maalausta, vaan monista eri työvaiheista koostuvaa huoltokokonaisuutta, millä tähdätään katon elinkaaren pidentämiseen. Katon pesu on yksi kattomaalausta, esimerkiksi peltikaton huoltomaalausta, edeltävistä työvaiheista. Jos ollaan pinnoittamassa tiili- tai huopakattoa, saattaa esivalmisteluihin kuulua myös sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely. Alkutarkastus kertoo, mille kaikille pohjatöille tässä urakassa on käyttöä, ja mitä katon maalauttaminen avaimet käteen -periaatteella maksaa. Plus Kattopalvelulta voi tilata mitä tahansa kattohuoltoja Kaarinaan – myös talvisia lumenpudotuksia ja jään sulatuksia. Emme tee jään poistoa katolta mekaanisesti, sillä se voi vaurioittaa kattoa peruuttamattomasti. Paras tapa päästä eroon kattojäästä tai vesikouruihin syntyneestä jäästä on kuuma vesihöyry. Toimimme kattoystävällisesti ja kaikin puolin turvallisesti myös silloin, kun edessä on lumen pudotus katolta. Kun emme raavi aivan kaikkea lunta pois, pysyy vesikate ehjempänä – tämä on yksi ”ammattisalaisuuksista”, joita olemme oppineet vuosien varrella.

Tukoksista pelkkää haittaa – ehkäise ne ennalta tilaamalla rännien puhdistus Kaarinaan

Rännien puhdistus ja muut rännihuollot Kaarinassa eivät ole koskaan turhia. Sadevesikourut menevät tukkoon, jos niitä ei puhdisteta. Tukokset nopeuttavat rännien ruostumista, mikä johtaa tarpeeseen tilata rännien korjaus – tai ehkä jopa uusien rännien asennus. Korjaus- ja uusimistarpeita voi synnyttää myös roskaisten kourujen jäätyminen. Jäätymisvauriot voivat tarkoittaa alastuloputkien saumojen aukeamista tai kourujen vääntymistä, jolloin vesi ei pääse poistumaan tukosten poistamisen jälkeenkään. Jos sadevesijärjestelmä jäätyy umpeen, tilaa ensiavuksi jäätyneiden kourujen ja syöksyputkien avaus kuumalla höyryllä. Selvitämme samalla, johtuiko jää roskista vai jostain asiantuntemustamme vaativasta viasta. Kourujen ja alastuloputkien vetäminen on tärkeää myös omakotitalon, kerrostalon, mökin tai muun rakennuksen kannalta. Sadevesijärjestelmä on olemassa juuri siksi, että katolle satavat vedet saataisiin ohjattua tarpeeksi kauas rakennuksesta ja sen perustuksista. Mikäli vedet imeytyvät liian lähelle perustuksia, voidaan joutua tekemisiin kosteusvaurioiden ja niistä johtuvien sisäilmaongelmien kanssa. Talvella umpeen jäätyneet rännit voivat tippua alas ja aiheuttaa vaaratilanteita. Vaarallisia ovat myös vesikouruista riippuvat jääpuikot, mitkä ovat usein ensimmäinen merkki sadevesijärjestelmään muodostuneesta jäästä. Jotta talon rakenteet säilyisivät kuivina eivätkä ruoste- tai jäätymisvauriot lyhentäisi sadevesijärjestelmän käyttöikää, kannattaa sadevesikourut puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Jos et halua kiipeillä katolla, tilaa katon kevät- tai syyshuolto tästä osoitteesta. Poistamme kaikki roskat kouruista, ja jos niitä on päässyt myös alastuloputkiin, puhdistamme nekin. Syys- ja keväthuoltoon kuuluu myös katteen puhdistaminen lehdistä ja muista roskista, sekä ilmaiseksi tarjottava katon tarkastus. Katon kuntotarkastus on asia, minkä annamme ilmaiseksi kaikille meiltä kattotöitä tilaaville asiakkaille – eikä kattotöiden laadulla, määrällä tai hinnalla ole mitään tekemistä asian kanssa. Kuntotarkastuksen aikana tutkimme sadevesijärjestelmän kunnon varmistaen muun muassa sen kiinnikkeiden ja saumojen luotettavuuden. Jos tarpeen, laadimme tarjouksen rännien huoltomaalaamisesta, ruosteen poistosta tai esimerkiksi sulanapitojärjestelmän asentamisesta. Kuntotarkastus ulottuu myös muihin katon tarvikkeisiin ja niiden kiinnikkeisiin, räystäslautoihin ja muihin katon ulkopuuosiin sekä katon saumoihin ja muihin liitoskohtiin. Arvioimme myös tarpeen uusia katon pinnoite, tai tiivistää kattorakenteita kosteudelta suojaava aluskate.

Katon pesu ja puhdistus – millaisilla välineillä ne toteutetaan?

Katon pesua ja puhdistusta, sammaleenpoistoa sekä suojakäsittelyä Kaarinassa yhdistää ainakin kaksi eri asiaa. Ensimmäinen on niiden tekijä. Plus Kattopalvelu tekee kaikenlaiset katon puhdistukset tiilikaton harjauksesta huopakaton pesuun. Toinen asia on se, että katto pysyy paremmassa kunnossa, kun sen ei anneta peittyä roskilla, lialla ja kasvustoilla. Varsinkin sammalet vaikuttavat katon kuntoon merkittävästi, eikä vaikutus ole mitenkään positiivinen. Plus Kattopalvelu kertoo mielellään, miten juuri sinun kattosi pidetään puhtaana, hyvännäköisenä ja pitkäikäisenä. Jos omakotitalon tai esimerkiksi piharakennuksen suojana on kattopeltejä, pääset melko helpolla katon puhtaanapidon suhteen. Kattopeltien liukas pinta hylkii likaa ja sammaleita, joten on hyvin harvinaista joutua poistamaan sammaleita peltikatolta, eikä peltikaton pesuakaan tarvita kovin usein – kenties vain kattomaalauksien alla. Peltikatto pysyykin helppohoitoisena, kun roskat (esimerkiksi oksat, neulaset, lehdet ja muut katolle kuulumattomat roskat) poistetaan katolta tarpeeksi usein. Roskien poistoon sopii harja, kuten kattopesuunkin vesiletkun ja huoltopesuaineen vaikutusta tehostamaan. Katon harjauksille sopiva väliaika on puoli vuotta. Myös tiilikatto on puhdistettava karkeasta liasta joka kevät ja syksy. Harjaa kaivataan myös tässä urakassa. Jos roskat jäävät varjostamaan tiilikattoa, alkaa se sammaloitua normaalia nopeammin. Sammaleenpoisto tiilikatolta ei onnistu pesemällä. Tiilikaton pesua tarvitaan, jos katolla on pinttynyttä likaa tai jos tiilien suojapinnoite on aika uusia, mutta sammaleenpoistajaksi siitä ei ole. Kemiallinen sammaleenpoisto ja sen jälkeen tehty katon suojakäsittely tepsivät sammaleisiin erinomaisesti! Tiilikaton huolto-ohjelma on hyvin samanlainen kuin huopakaton tai palahuopakaton huolto-ohjelma. Puolivuosittainen roskien poisto kannattaa tosin tehdä ilmapuhaltimella, sillä kattohuovan pinnoite voi kärsiä harjaksien aiheuttamasta hankauksesta. Jos huopakatto pitää pestä, ei urakkaa tule toteuttaa painepesurilla, sillä sen vedenpaine on ehdottomasti liian kova bitumikatolle. Sammaleenpoistajaksi huopakatolle sopii kemiallinen sammalmyrkky, mikä saa sammalten juuretkin kuolemaan – näin tasakaton tai esimerkiksi satulakaton sammaloituminen ei ala heti uudestaan. Joskus katto pitää puhdistaa myös lumesta ja jäästä. Lumen poisto katolta toteutetaan lihasvoimin, käyttäen apuna lumentyöntimiä (sekä asianmukaisia työturvallisuustuotteita). Jää poistetaan höyrytyslaitteella, minkä kuuma höyry jaksaa sulattaa kaikenlaisen jään.

Katon maalaus Kaarinassa ei etene vetelehtien

Tiedämme, ettei mikään kattotyö etene vetelehtien – ei myöskään katon maalaus Kaarinassa. Plus Kattopalvelun timanttisilla ammattilaisilla ei ole muutenkaan tapana vetelehtiä työmaalla. Tilaa kattomaalaus meiltä, niin valmista tulee niin nopeasti kuin mahdollista. Katon huoltomaalaus ei onnistu yhdessä päivässä, kuten moni muu kattohuolto tai katon korjaus. Jotta omakotitalon, kerrostalon, mökin, aittarakennuksen tai esimerkiksi autokatoksen katto olisi järkevää maalata, on ensin tehtävä kunnolliset pohjatyöt ja annettava katon kuivua niiden välissä. Lisäksi on valittava oikeanlainen maalaussää. Sopivaa pilvipoutaa ja sateetonta ajanjaksoa joudutaan joskus odottamaan hieman pidempäänkin, mutta se kannattaa: sateella tai sateen uhatessa ei kannata alkaa maalata kattoa. Kun asialla on Plus Kattopalvelu, etenevät kaikki kattotyöt niin ripeästi kuin mahdollista, ja vieläpä asiakkaan kannalta mukavan helppona avaimet käteen -pakettina. Kun otat yhteyttä meihin ja kerrot tarpeesta tiilikaton, peltikaton tai huopakaton maalaamiselle, tulemme paikan päälle tutkimaan kohteen ja laskemaan kilpailukykyisen urakkahinnan katon huoltomaalaamiselle. Tässä vaiheessa selviää myös se, mitä kaikkia pohjatöitä on tehtävä, ennen kuin pääsemme levittämään uutta suojapinnoitetta. Joskus pohjatöiksi riittää katon pesu, kun taas joskus on tarvetta myös sammaleiden ja jäkälien poistolle. Kun peltikatto on maalattu meidän toimestamme, menee 10–15 vuotta, ennen kuin se on aika maalata seuraavan kerran. Tasainen maalipinta pitää katon kivan näköisenä, mutta ei siinä kaikki: maali suojaa kattopeltejä kosteudelta ja sen aiheuttamalta ruosteelta. Tiilikatto maalataan vain kerran, ja tähän kattotyöhön on aika ryhtyä viimeistään kattotiilien muututtua huokoisiksi. Huokoiset tiilet keräävät kosteuta, minkä jäätyminen rikkoo tiiliä. Pakkasrapautumiseen ja sen aiheuttamaan vuotoriskiin saadaan apu katon maalaamisesta, mikä saa tiilet jälleen hylkimään vettä, likaa ja kasvustoja. Myös huopakatot maalataan, eikä sitäkään tehdä kuin vain kerran. Jos talon bitumikatto jää pinnoittamatta Kaarinassa, alkaa aurinko kuivattaa sitä niin, että se kovettuu ja menettää joustavuutensa. Kovettunut bitumikatto voi halkeilla ja alkaa vuota. Uudella pinnoitteella voidaan ylläpitää katon elastisuutta ja sen kykyä vastustaa niin sammaleita kuin muitakin rasituksia.

Lumenpudotus Kaarinassa jättää jälkiä vain mieleesi

Tilaa kaltevankin katon lumenpudotus Kaarinaan Plus Kattopalvelulta. Olemme luottokumppani niin hallin, kesämökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon kuin minkä tahansa muunkin kiinteistön katon lumen pudotuksiin. Luotettavuus näkyy muun muassa siinä, että teemme mitä lupaamme, ja vieläpä mahdollisimman nopeasti. Jos katto uhkaa sortua tai painua luokalle liian painavan lumen alla, ei lumenpudotusta kannattaa jättää ensi viikolle, tai seuraavaan kuukauteen – lumimassojen vähentäminen katolta on tehtävä ASAP, eli niin pian kuin mahdollista. Plus Kattopalvelu pitää kiirettä töiden aloittamisen kanssa, mutta ei kuitenkaan niin suurta kiirettä, ettei töitä ehdittäisi suunnitella tai ettei niille ehdittäisi laskea urakkahintaa. Urakkahinta on varsin kilpailukykyinen, ja yksityisasiakas voi hakea kesämökin tai omakotitalon lumenpudotuksesta kotitalousvähennystä. Lumen pudotus tasakatolta, harjakatolta tai esimerkiksi aumakatolta pitää suunnitella huolellisesti. Suunnitteluvaiheen aikana otamme huomioon kaikki ongelmat ja vaaranpaikat, joita töiden yhteydessä voi esiintyä. Kun mahdollisiin ongelmiin ja vaaranpaikkoihin varaudutaan jo etukäteen, sujuu työ turvallisesti. Riskiarviointia tehdessämme otamme huomioon muun muassa sen, häiritseekö lumenpudotustyö ohiajavaa liikennettä (eli pitääkö meidän järjestää ja hoitaa liikenteenohjaus). Jos rakennuksen asukkaat tai muut käyttäjät sekä ohikulkijat ovat vaarassa jäädä katolta pudotettavan lumen alle, tulee meidän jättää osa työntekijöistä valvomaan pihaa. Suunnitteluvaiheessa laskemme, paljonko työntekijöitä kattolumityöt vaativat, ja mitä tykötarpeita meidän tulee ottaa mukaan. Käytämme aina turvavaljaita ja muita tarkoituksenmukaisia työturvallisuustuotteita, mutta tarvittaessa otamme mukaan myös henkilönostimen tai nostinkoriauton. Niitä tarvitaan, kun ollaan pudottamassa lumikinoksia korkean talon katolta (eli esimerkiksi kerrostalon katolta): Koska teemme lumenpudotustyöt pitkällä kokemuksella ja harjaantuneilla otteilla, jää siitä jälkiä vain mieleesi. Olemme varmoja, että nuo muistijäljet ovat positiivisia, onhan urakka hoidettu ripeästi, asiantuntevasti, kohtuuhintaisesti ja rakenteita rikkomatta. Jos lumen pudotus tai jään poisto katolta olisi tehty kokemattoman tai osaamattoman henkilön toimesta, voisi kattoon jäädä naarmuja ja muita jälkiä sekä vaurioita. Me tiedämme, miten lumet kuuluu pudottaa, ja että rännien ja katon jään poistaminen kannattaa hoitaa höyryllä sulattamalla. Luota meihin myös tarvitessasi jääpuikkojen poistoa katon räystäiltä.

Kattoa vaalivat kattotyöt Kaarinassa

Plus Kattopalvelu tietää, miten erilaiset kattotyöt Kaarinassa hoidetaan niin, että niistä saadaan irti paras hyöty. Emme koskaan suhtaudu peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- tai tiilikattotöihin olankohautuksella, vaan olemme aina yhtä huolellisia ja pedantteja ammattilaisia. Jokainen tiilen vaihtokin suoritetaan pieteetillä, eikä mitään kattoläpiviennin korjausta jätetä puolitiehen. Kiistattomalla ammattitaidolla toteutettavat kattotyöt tehdään avaimet käteen -periaatteella, ja asiakas saa kaupan päälle kattotarkastuksen. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, autotallin tai vaikkapa rantahuvilan katto tarkastetaan ilmaiseksi, olipa tehty kattotyö sitten kattoturvatuotteiden asentaminen, kattoikkunan korjaus tai katon harjaus puhtaaksi roskista. Katon tarkastuksen aikana asiantuntijamme varmistuvat siitä, että katto jää kaikin puolin hyvään kuntoon. Jos näin ei ole asian laita, tekevät he hyvän tarjouksen vielä tarvittavista paikkauksista, kattoturvatuotteiden huolloista tai esimerkiksi katon eristyksen täydentämisestä. Koska katon tarkastuksen alla pyritään käymään myös katon alla (aina tämä ei ole mahdollista, osaamme kertoa myös katon alle mahdollisesti tarvituista kattotöistä sekä niiden hinnoista. Yksi katon alla tarvittu kattotyö on aluskatteen paikkaus. Jos aluskatetta pitää korjata, ei asiaa kannata viivytellä yhtään enempää kuin tarpeellista. Rikkinäinen aluskate ei voi suojata kattoa vedeltä ja vesivahingoilta! Aluskatteen kunnostaminen vaatii vesikatteen purkamista, ainakin osittain. Rikki mennyt aluskate on uusittava, ja riippuu tapauksesta, onko tuo työ laajennettava koskemaan koko aluskatetta, tai riittääkö aluskatteen osittainen vaihto. Jotta aluskate säilyisi ehjänä, voi olla hyvä asennuttaa katolle pieneläinesteitä – ainakin lintuverkot, mitkä estävät lintuja pääsemästä katon alle. Aluskatetta ja sitä kautta koko katon (itse asiassa koko rakennuksen) kuntoa voi vaalia myös tiivistämällä harjan tuuletusaukot. Aluskatteelle voi päästä roskia harjan tuuletusaukoista, ja ne haurastuttavat aluskatteen sitomalla sille kosteutta. Katon kunto riippuu paljon siitä, missä kunnossa katon rakenteet ovat. Siksi katon IV-työt ovat yhtä tärkeitä töitä kuin vesikaton paikkauksetkin. Mikäli ilma ei vaihdu katon alla, voi sinne tiivistyä kosteutta, mikä lahottaa kattorakenteet aivan samalla lailla kuin vesikaton läpi vuotava vesi. Alipainetuuletin jouduttaa ilman vaihtumista, ja tarvittaessa tehty katon lisäeristys estää lämpöä karkaamasta ainakaan huomattavissa määrin.

Katon ja yläpohjan eristys kuntoon villojen vaihdolla tai lisäyksellä

Vuotavan katon korjaus, lahovaurioiden kunnostus ja märkien villojen vaihto on vain yksi esimerkki Plus Kattopalvelun tekemistä kattotöistä Kaarinassa. Ota yhteyttä myös silloin, jos välikatolla on kondenssiveden aiheuttamia vahinkoja, tai huono tuuletus uhkaa johtaa sellaisiin. Plus Kattopalvelu asentaa ja eristää uudet ilmanvaihtokanavat tai alipainetuulettimen, mitkä saavat ilman vaihtumaan aiempaa tehokkaammin. Tarvittaessa teemme myös katon lisälämmöneristyksen, mikä vähentää lämmön karkaamista ehkä jopa 20 %. Jatkossa asunnon lämmittäminen on sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta kestävämpää, eikä kosteusvaurioistakaan tarvitse enää kantaa huolta. Loppuiko tila kesken? Ota yhteyttä, niin tutkimme, voisiko ullakon ottaa asuinkäyttöön – urakka vaatii ullakon ja vintin eristystä ja mahdollisesti myös katon korotusta, mutta tullee silti halvemmaksi kuin lisäsiiven rakentaminen. Omakotitalon, mökin tai esimerkiksi paritalon katto on varmasti eristetty jo sen asentamisvaiheessa, mutta aikaisemmin yläpohjaan tavattiin laittaa vähemmän eristeitä kuin ennen. Rintamamiestalojen katot saatettiin eristää vain ohuella kerroksella sahanpurua. Jos talosi on rakennettu 80-luvun alussa tai sitä ennen, voidaan uusilla eristeillä saada aikaan niin suuret säästöt, että urakka maksaa itsensä takaisin jo muutamassa vuodessa. Energian tuottaminen aiheuttaa aina päästöjä ja ympäristövaikutuksia. Edes aurinkopaneeleilla kerätty energia ei ole täysin päästötöntä, sillä aurinkopaneelien valmistus, kuljettaminen, asentaminen ja uusiminen aiheuttavat jonkin verran kasvihuonepäästöjä. Aurinkoenergia on silti ekologisempaa kuin fossiilisilla polttoaineilla tuotettu energia. Mitä ekologisempaa sähköä käytät ja mitä pienempi on energiankulutuksesi, sen parempi. Autamme sinua mielellämme muuttamaan rakennuksesi ympäristöystävällisemmäksi, ja asennamme katollesi aurinkopaneelit (ja kattosi alle uudet eristeet). Katon lisälämmöneristys onnistuu ilman villojen vaihtoa, jos vanhoissa villoissa ei ole kosteutta. Villoja ei tarvitse purkaa ja uusia kattoremontinkaan yhteydessä, jos katto ei ole vuotanut, tai rakennuksesta karkaava lämpö ei ole tiivistynyt katon alla kosteudeksi. Kun tulemme paikan päälle arvioimaan katon lisälämmöneristyksen tarvetta ja laskemaan sille hintaa, saamme selville myös sen, onnistuuko urakka ilman esivalmisteluja (kuten rakenteiden avaamista tai uusimista). Jos tarpeen, voimme tehdä samalla aluskatteen uusimisen – sekin auttaa pitämään kattorakenteet kuivina sekä terveinä.

Muista aina kattotöissä, monta vaaraa ompi eessä… ja varaudu niihin kattoturvatuotteilla

Tiilikatolla, peltikatolla, palahuopakatolla ja huopakatolla liikkuminen on vaarallista – varsinkin, jos kattoa ei ole varusteltu viranomaismääräysten mukaisilla kattoturvatuotteilla Kaarinassa. Putoamissuojat, kattopollarit, palotikkaat, kattotikkaat ja muun muassa seinätikkaat tekevät katolla liikkumisesta paljon turvallisempaa. Lapetikkaiden, talotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteisen on tarkoitus myös sujuvoittaa katolla liikkumista ja kattotöiden tekemistä. Talon omistajan tai taloyhtiön vastuulla on huolehtia, että nuohoojat, antennin korjaajat ja muut ammattilaiset pääsevät katolla turvallista ja kiinteää reittiä myöten. Jos talo on tarpeeksi korkea ja katto tarpeeksi kalteva (vähimmäismäärät käyvät ilmi rakennusmääräyksistä tai Plus Kattopalvelun asiantuntijoilta), tulee katolla kävelemistä helpottaa kattosillalla. Kaltevalle katolle kuuluvat myös lumiesteet. Lumiesteet ovat olemassa estääkseen lumen ja jään putoamisen alas katolta. Pihalla on turvallisempaa liikkua myös keväällä, kun ei tarvitse pelätä jäävänsä painavien lumimassojen alle. Lumiesteet, mitkä kuuluu sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä (mutta kuitenkin siten, että lumikuormat jäävät kantavan rakenteen päälle tai heti sen yläpuolelle), suojaavat myös kattoa. Kun lumimassat pysyvät kurissa koko talven, on epätodennäköisempää, että katto naarmuuntuu tai että kattotiilien tai kattoturvatuotteiden kaltaisia kattotuotteita lähtee irti katosta. Plus Kattopalvelu on oikea paikka ottaa yhteyttä, olipa sinulle mielessäsi siten kattoturvatuotteiden asentaminen tai niiden yleiskunnon ja kiinnitysten tarkastaminen. Asennamme hätäpoistumistikkaat ja muut kattoturvatuotteet kaikille katoille. Osaamme valita, mitoittaa ja asentaa niin omakotitalon, teollisuuslaitoksen kuin kerrostalonkin kattoturvatuotteet. Kuumasinkitystä teräksestä valmistetut, katon ja katemateriaalin mukaan asennetut ja CE-merkityt kattoturvatuotteet maksimoivat katon turvallisuuden. Jatkossa kattosillat ja muut kattoturvatuotteet pitää tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kevään kattotarkastus saattaa osoittaa lumiesteiden vääntyneen ja tarvitsevan joko korjausta tai uusimista. Syksyn kattotarkastuksenkin yhteydessä voi käydä ilmi joitain huolto- tai korjaustarpeita. Yleisesti ottaen kattoturvatuotteet ovat erittäin kestäviä, ja jos ne jotain tarvitsevat, se on kiinnikkeiden kiristys. Mitä paremmin tikkaat ja muut turvatuotteet sekä muut katon tarvikkeet ovat kiinni katossa, sen ehjempänä katto pysyy. Jos katolta irtoaa jotain väkisin, voi se alkaa vuotaa kattotarvikkeiden irtoamisesta syntyneistä rei’istä.

Lumiesteiden valinta, mitoitus, kiinnitys, asennus, korjaus… näin vältät lumivauriot

Lumiesteiden asennus ja korjaus on Plus Kattopalvelun heiniä. Tilaa uudet lumiesteet meiltä niin Kaarinassa kuin muuallakin Varsinais-Suomessa. Jätä meille myös irronneiden lumiesteiden (tai esimerkiksi katon tikkaiden) aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkaus. Me tiedämme aina, miten toimia, ja miten työ voidaan suorittaa mahdollisimman kustannustehokkaasti. Plus Kattopalvelu on kokeneiden ja palvelualttiiden ammattilaisten kattofirma, mikä tunnetaan erinomaisesta palvelusta – sekä mahtavasta kaupanpäällisestä, mikä on koko katon kunnon tarkastus. Kuntotarkastuksen saavat myös kaikki lumiesteitä meiltä tilaavat yksityisasiakkaat ja taloyhtiöt. Lumiesteitä ei tarvita aivan kaikille katoille: vähimmäiskaltevuus on 1:8. Sen sijaan vesikatteen materiaalilla ei ole väliä: kaikki kaltevat kattopinnat on varusteltava lumen liikkeitä hillitsevillä lumiesteillä. Lumiesteet valitaan ja mitoitetaan tapauskohtaisesti. Viranomaismääräyksiä tulee noudatettua jo silloin, kun oviaukot ja muut kulkureitit suojataan asentamalla lumiesteet niiden ylle. Mielestämme on kuitenkin parempi jakaa rasitus mahdollisimman tasaisesti, ja asentaa lumiesteet koko katon reunalle. Riippuu lappeen mittasuhteista, asennetaanko lumiesteet yhteen vai kahteen riviin. Alimman rivin oikea paikka on mahdollisimman lähellä räystästä. Lumikuorman tulee jäädä kantavan rakenteen luo. Kun lumiesteet on asennettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, voi talon liepeillä liikkua turvallisesti myös keväällä, sillä lumiesteet estävät lumia putoamasta kenenkään niskaan. Lumiesteiden asentaminen on fiksu veto myös katon kannalta, sillä jos lumi voi liikkua vapaasti, voivat lumimassat vaurioittaa tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa monin tavoin. Ilman lumiesteitä olevalle katolle voi syntyä naarmuja ja pinnoitevaurioita, tai kenties kattotiiliä irtoaa. Myös erilaisia kattotarvikkeita aina ränneistä ilmanvaihtohormeihin ja tikkaista aurinkopaneeleihin voi irrota ja lähteä lumen mukaan. Jotta lumiesteet palvelisivat mahdollisimman hyvin vuodesta toiseen, tulee ne kuntotarkastaa kaksi kertaa joka ainut vuosi. Kevättarkastus kertoo, onko talvi vaurioittanut lumiesteitä vai ei. Jos lumiesteiden kiinnikkeet ovat höllentyneet, ehditään ne kiristää ennen kesän tuulia. Syksyllä uusittava kattoturvatuotteiden ja koko katon tarkastus kertoo, pitääkö kattoturvatuotteita kunnostaa, ennen kuin uusi talvi saa tulla. Kun asioit Plus Kattopalvelun kanssa, saat joka kerta kattotarkastuksen aivan ilmaiseksi, ja sen aikana tutustutaan huolella myös lumiesteiden kuntoon.

Tärkeimmät asiat piipunhatusta ja piipun pellityksestä

Tahdomme tässä yhteydessä jakaa tärkeimmät asiat sekä piipunhatusta että piipun pellityksestä. Jos piipunhatun hankkiminen tai piipun pellittäminen peltisepän työnä on ajankohtaista, ota yhteyttä, niin saat hyvän tarjouksen näistä piipun peltitöistä tai muista peltisepän töistä. Ota yhteyttä myös silloin, jos piipusta vuotaa vettä, tai jos tarvitset aluskatteen korjausta joko piipun kohdalta tai jostain muusta kohdasta. Kerromme seuraavaksi, miksi piippu kannattaa suojata säiltä, ja miksi katon korjaamisella on kiire, jos katto vuotaa piipun juuresta. Piipunhatun hankkiminen on ajankohtaista, jos sitä ei vanhastaan ole – sama sääntö koskee piipun pellittämistä. Piipunhattu estää sadevettä ja roskia pääsemästä hormiin, ja siten se parantaa piipun paloturvallisuutta. Tämä voi kuulostaa hassulta – miten niin sadeveden ohjaaminen pois hormista parantaisi sen paloturvallisuutta? Eihän vesi voi aiheuttaa tulipaloa? Ei, vesi ei aiheuta tulipaloa välittömästi, mutta vesi kuluttaa ja rapauttaa hormia vähän kerrallaan. Kun hormi ei enää ole täysin ehjä ja hyväkuntoinen, voi hormista karata tulipalon aiheuttavia savukaasuja. Rapautumisen seurauksena hormiin alkaa varastoitua nokea, eikä nuohoojakaan saa sitä poistettua. Nokikertymät voivat syttyä tuleen, ja nokipalosta syntyvä kova kuumuus voi johtaa rakennuspaloon. Piipunhattu on siis todella edullinen ja helppo tapa pidentää hormin käyttöikää ja tehdä puulämmittämisestä turvallisempaa. Lisäksi kannattaa opetella oikea puun polttotapa. Oikea puun polttotapa vähentää noen syntymistä sekä puulämmittämisestä aiheutuvia ilmansaasteita, mitkä ovat viime vuosina lisääntyneet merkittävästi. Piipun pellittäminen suojaa piippua ulkopuoliselta rapautumiselta, ja saa piipun näyttämään entistä paremmalta. Monet pellittävät piippunsa kattoremontin tai esimerkiksi aluskatteen uusimisen yhteydessä, sillä piipun pellitys edellyttää vesikaton avaamista piipun luota. Aluskatetta ei kannata jättää korjaamatta, jos sen huomataan menneen rikki. Kattovuoto, kuten piipunjuurivuoto, on epätodennäköisempi, jos katto on tarkastettu kaksi kertaa vuodessa. Kannattaa silti olla valmiina kaikkeen – ainakin siihen, että katto voi alkaa vuotaa milloin tahansa. Ehjä aluskate suojaa katon alapuolisia osia kosteudelta, mutta katto on silti korjattava heti kun sen huomataan vuotavan jostain läpiviennistä tai vaikkapa harjatiilen kohdalta. Mitä pidempään katto vuotaa, sitä varmemmin aluskate voi antaa periksi, ja silloin vesi pääsee lahottamaan puuosia sekä homehduttamaan eristevilloja.

Kokonaisuus rakentuu yksityiskohdista – siksi katon tarkastus Kaarinassa paneutuu detaljeihinkin

Kun jätät kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen katon tarkastuksen Kaarinassa Plus Kattopalvelulle, saat paikan päälle todella tarkat ja tunnolliset asiantuntijat. Voit tilata kattotarkastuksen meiltä kuten minkä tahansa muunkin kattohuollon – soita tai laita verkkoviesti, ja pyydä hyvä tarjous työstä! Toinen tapa saada katon kunnon tarkastus on suositumpi, sillä se ei aiheuta asiakkaalle lainkaan kustannuksia. Kattourakoitsija Plus Kattopalvelulla on tapana tarkastaa asiakkaan tiilikatto, peltikatto tai huopakatto ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilasitpa katon harjauksen, aluskatteen uusimisen, peltikaton paikkauksen tai vaikkapa huopakattopesun, tarjoamme sinulle ilmaisen kattotarkastuksen. Katon kunnon tarkastus olisi hyvä suorittaa noin kuuden kuukauden välein, sillä sekä talvi että kesä voivat muuttaa katon kuntoa merkittävästi. Talven mittaan kattoon voi syntyä naarmuja, joista se alkaa ruostua. Lumen paino voi saada kattoikkunan tai jonkin sauman vuotamaan. Pakkanen voi rikkoa kattotiiliä, ja mitä enemmän katolla on rikkinäisiä kattotiiliä, sitä varmemmin se vuotaa. Kun lumet putoavat katolta, voi niiden mukana irrota niin lumiesteitä kuin IV-hormejakin. Katon kunto on siis varmistettava joka kevät – ja mitä huolellisemmin, sen parempi. Kevättarkastuksen aikana saadaan tieto myös siitä, mitä kattohuoltoja kesän mittaan tarvitaan. Ammattilaisemme kiinnittävät huomiota myös detaljeihin, sillä kokonaisuus on aina yksityiskohtiensa summa. Tarkastamme, ovatko kaikki peltikattonaulat kunnolla paikoillaan, vai pitäisikö ne uusia. Jos jokin naula törröttää, voi katon alle päästä vettä naulanreiästä. Ylös kohonneet naulat altistavat myös myrskyvaurioille, sillä tuuli voi repiä irti kattopeltejä, jos ne eivät ole kunnolla paikoillaan. Tarvittaessa annamme tarjouksen esimerkiksi peltikaton maalaamisesta, tiilikaton pinnoittamisesta tai sammaleiden poistamisesta palahuopakatolta. Syystarkastus kannattaa tehdä loppusyksystä, jotta rännien puhtaus ja veto saataisiin varmistettua vielä kerran. Syystarkastuksen ansiosta kerrostalon, omakotitalon, mökin tai esimerkiksi hallin katto saadaan mahdollisimman tiiviiksi talvea varten. Jos kesän tai syysmyrskyjen aikana kattoon on syntynyt jokin reikä tai halkeama, se voisi jäädä huomaamatta ja korjaamatta, jos kattoa ei tarkistettaisi syksyllä. Katto voisi tuolloin vuotaa talven aikana, ja keväällä jouduttaisiin kenties uusimaan sekä kattorakenteita että eristeitä.

Kattopalvelumme kattourakoinnit Kaarinassa voivat liittyä niin katon maalaamiseen kuin sen uusimiseenkin

Plus Kattopalvelu tekee kaikenlaiset kattourakoinnit Kaarinassa, joten meihin kannattaa olla yhteydessä niin kesämökin katon uusimisen kuin kerrostalon katon huoltamisenkin tiimoilta. Katon huoltourakka voi liittyä vaikkapa katon maalaamiseen, mikä on hyvä tapa pidentää tiilikaton, huopakaton tai peltikaton käyttöikää. Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu on luottokumppanisi myös katon varustelussa. Asennamme katolle kaikenlaiset kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet, kattosillat, savunpoistoluukut ja hätäpoistumistikkaat. Luota meihin myös erilaisten sadevesijärjestelmien asentamisessa. Kattokaivojen tai vesikourujen ja alastuloputkien asentaminen voidaan viimeistellä asentamalla niihin sähköllä toimiva sulanapitojärjestelmä. Sulanapitojärjestelmä ei kuitenkaan korvaa sadevesijärjestelmän syyshuoltoa, eli lehtien ja muiden roskien poistamista. Asennamme harjakatoille, tasakatoille ja esimerkiksi pulpettikatoille kaikki muutkin kattotarvikkeet, kuten kattoikkunat ja kattovalokuvut, kattoluukut sekä harjatiivisteet ja pieneläinesteet. Kattopeltiseppämme viimeistelevät katot asentamalla jiiripellit, läpivientien suojapellitykset sekä muut peltilistat. Joskus kattourakkaa ei voi luokitella esimerkiksi kattohuolloksi tai katon varusteluksi, vaan se kuuluu kategoriaan ”muut kattotyöt”. Tähän kategoriaan kuuluu mielestämme ainakin katon lisälämmöneristys. Varsinkin vanhoissa rakennuksissa on tarvetta uusille eristeille, mitkä estävät lämpöä karkaamasta ulos rakennuksesta. Tältä kattofirmalta onnistuu niin uusien eristeiden vaihtaminen kuin vanhojen villojen vaihtaminenkin. Villat pitää uusia, jos niissä on kosteutta, sillä muuten katon alle voi syntyä hometta. Jotta uudet eristeet eivät kastuisi, voimme tarvittaessa tehostaa välikaton ilmanvaihtoa – homma voi vaatia esimerkiksi alipainetuulettimen asentamista. Kattopalvelumme on aina valmiina auttamaan, jos palahuopakattoa, lukkosaumakattoa, savitiilikattoa tai esimerkiksi tiivissaumakattoa pitää korjata. Kun tulemme paikan päälle, löydämme parhaat ratkaisut tilanteeseen kuin tilanteeseen. Arvioimme, onko katon paikkaus ja tiivistys parempi vaihtoehto kuin kattoremontti. Jos vahingot ovat todella pahoja tai katolla on jo ikää, on arviointi tehtävä erityisellä huolella. Mitä pienemmät ja tuoreemmat vahingot (ja mitä uudempi katto), sitä todennäköisemmin urakasta voidaan selvitä toteuttamalla katon osittainen korjaus. Jos tulemme siihen tulokseen, että katto on paras purkaa ja uusia, älä huolestu: teemme kaikki kattotyöt (myös katon uusimisen) kilpailukykyisellä hinnalla ja pettämättömällä ammattitaidolla. Kattosaneerauksen voi maksaa osamaksulla tai rahoituksella, ja yksityisasiakas saa kattotöistä myös vero- eli kotitalousvähennyksiä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt