Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Teemme sekä tasakattojen että satulakattojen kattotyöt Lapinjärvellä

Kattoremontti, katon korjaus, kattohuolto… kaikki nämä kattourakat voitte tilata Plus Kattopalvelulta Lapinjärvellä! Teemme kaikenlaiset tasakattojen ja satulakattojen kattotyöt, ja vieläpä mitä parhaimmalla ammattitaidolla. Kaikilla ammattilaisillamme on pitkä kokemus katoilla työskentelemisestä, joten osaamisemme ei lopu kesken. Tilaat meiltä huoleti myös astetta erikoisemmat kattourakat, kuten esimerkiksi tasakaton vaihdon harjakatoksi, katon korottamisen tai kattopeltisepän työt.

Katon uusiminen on isoin ja haastavin kattotyö. Luota tässäkin monipuolista ammattitaitoa vaativassa urakassa Plus Kattopalveluun. Kattosi uusitaan millilleen oikein, joten uusi tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on varsin toimiva, turvallinen, tiivis ja pitkäikäinen.

Parhaitenkaan uusittu katto ei suojaa kerrostaloa, omakotitaloa, rivitaloa tai esimerkiksi kesämökkiä kovin pitkään, jos sitä ei huolleta. Kattoa on huollettava joka vuosi, itse asiassa joka kevät ja joka syksy. Tällöin on aika suorittaa katon harjaus tai roskien poisto ilmapuhaltimilla. Myös sadevesijärjestelmä tulee puhdistaa, jotta katolta valuvat vedet eivät pääsisi kastelemaan talon rakenteita. Katon puolivuosittaiseen puhdistukseen kuuluu tietenkin myös katon kuntotarkastus, minkä perusteella osaamme tarjota kattopaikkauksia, jos jonkin sauman huomataan vuotavan, tai jos esimerkiksi pakkanen on halkaissut pari kattotiiltä.

Kattotarkastuksen perusteella taloyhtiö tai talon omistaja saattaa saada tarjouksen myös jostain katon huollosta, esimerkiksi sammaleenpoistosta. Sammalet lyhentäisivät tiilikaton tai huopakaton käyttöikää dramaattisesti, jos niitä ei poistettaisi katolta. Peltikatolla saattaa olla ruostetta, mikä on hiottava pois – kaikista ruosteisimmat kattopellit on syytä uusia.

Koko katon tarkastus on joka ikisen Plus Kattopalvelun tekemän kattotyön yhteydessä tehtävä kaupanpäällinen. Sen ansiosta kaikki katon tarpeet tulevat ajoissa täytettyä, joten katto kestää pitkään ilman isompia korjaustarpeita. Esimerkiksi kattovuodot saadaan todella hyvin ehkäistyä, kun talon katto on säännöllisesti kuntotarkastettu.

Paikan päällä tehtävä arviointikäynti johtaa hyvään tarjoukseen kattourakan tekemisestä avaimet käteen -pakettina. Tarjouksen kuultuasi voit hakea kotisivujemme kautta tarjottua rahoitusta kattoremontille, katon paikkaukselle tai vaikkapa jollekin kattohuollolle. Yksityisasiakkailla on mahdollisuus myös kotitalousvähennyksen hakemiseen – ja se kannattaa ilman muuta käyttää hyödyksi! Lapinjärven ohella tarjoamme kattavaa ja kilpailukykyisen hintaista kattourakointia myös Iitissä, Kouvolassa, Loviisassa, Myrskylässä sekä Orimattilassa. 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontit Lapinjärvellä tottunein ja kokenein ottein

Plus Kattopalvelulta tilattu kattoremontti Lapinjärvellä etenee tottunein ja kokenein ottein, joten kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai omakotitalon kattoremontti ei voisi olla paremmissa käsissä. Vaikka kauttamme saatkin laatuosaamista, et joudu maksamaan suunnattomia summia huopakattoremontista, palahuopakattoremontista, tiilikattoremontista tai peltikattoremontista. Laskemme kattoremontille hyvän hinnan tullessamme arvioimaan katon kuntoa, kokoa ja muita erityispiirteitä paikan päälle, ja etsimme asiakkaan kannalta taloudellisimmat vaihtoehdot katon uusimiseen. Tiesitkö, että voit saada uuden katon vielä hiukan halvemmalla, jos teetät kattoremontin talvella? Useimmat katot voidaan uusia myös talviaikaan. Vaikka alkuvalmisteluihin saattaa kuulua lumenpudotus ja jäänsulatus, voi kattosaneeraus edetä kesäaikaa nopeammin, sillä äkillisistä sateista ei ole haittaa. Tavarantoimituksetkin rullaavat talviaikaan usein jouhevammin. Jo noin kolmasosa kattoremonteista tehdään nykyään talvikuukausina!

Uusi palahuopakatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi konesaumakatto voidaan maksaa myös osamaksulla. Toinen vaihtoehto kattoremontin maksamiseen on rahoitus, mitä pääsee hakemaan kotisivujemme kautta. Lainan avulla uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asentaminen ei jää niin sanotusti roikkumaan. Harjakatto, pulpettikatto, tasakatto tai esimerkiksi aumakatto kannattaakin uusia mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, eli heti kattotarkastajan suositeltua katon uusimista. Kun katto uusitaan siinä vaiheessa, kun se on vielä tiivis, vältytään kosteusvaurioilta. Kosteusvaurioiden korjaaminen kattorakenteista pidentäisi kattoremontin kestoa ja kasvattaisi kattoremontin hintaa. Myös märkien villojen vaihto lisäisi oman osansa katon vaihdon hintaan. Normaalitilanteessa villoja ei tarvitse uusia, eikä kattorakenteita kunnostaa.

Vielä yksi tapa säästää kotitalouden tai taloyhtiön teettämässä kattoremontissa on yhdistää kattotöitä. Samalla kun katto puretaan ja uusitaan, voidaan tehdä monia katon varusteluun tai katon alapuolisiin rakenteisiin liittyviä kattotöitä. Jos olette harkinneet esimerkiksi aurinkopaneelien asentamista tai kattoikkunan hankkimista, kannattaa työ teettää yhtä aikaa kattoremontin kanssa, niin säästää selvää rahaa. Katolle voidaan asentaa muitakin läpivientejä ja kattovarusteita. Uudelle katolle asennetaan vähintäänkin sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet, mutta valikoimaa voidaan täydentää vaikka kattoluukulla tai pieneläinesteillä.

Joskus on mahdollista toteuttaa osittainen kattoremontti, mikä on paljon tavallista kattosaneerausta huokeampi. Tällöin kattorakenteiden ja aluskatteen on oltava sellaisessa kunnossa, että ne kestävät ainakin 50–70 vuotta uuden katon alla. Joissain (melko harvinaisissa) tilanteissa uusi katto voidaan rakentaa suoraan vanhan bitumikaton päälle. Asiantuntijoiltamme kuulet, miten juuri sinun kattoremonttisi kannattaa toteuttaa, ja mitä se maksaa!

Kesämökin uusi huopakatto tai palahuopakatto on aihe ylpeyteen!

Kesämökin uusi huopakatto tai palahuopakatto antaa aihetta ylpeyteen! Bitumikatto on kestävä, kustannustehokas ja erinomaisen rasituksensietokykyinen katto, mikä sopii mainiosti niin vapaa-ajan rakennukseen kuin omakotitaloon tai kerrostaloonkin. Bitumikermikatot kestävät noin 20-40 vuotta, riippuen huopamateriaalista ja huoltojen aktiivisuudesta. 40 vuoden jälkeen huopakatto kuin huopakatto on yleensä aika uusia, sillä sen tekninen toimivuus on heikentynyt selvästi. Tämä näkyy muun muassa katteen kuivumisena ja kovettumisena, minkä seurauksena katteen pinta halkeilee. Myös kattoreikiä, kupruja, venymiä ja auenneita saumoja saattaa esiintyä, ja sammaleetkin tykkäävät kasvaa vanhalla huopakatolla. Kaikki tämä altistaa kattovuodoille ja katon vesivahingolle.

Jos kattosi on iäkäs ja sen kunto on huonontumassa, ota yhteyttä, niin tulemme laskemaan mainion tarjouksen huopakattoremontista tai palahuopakattoremontista. Kun katto uusitaan jo ennen katon vesivahinkoa, ei katon uusiminen maksa kovinkaan paljoa. Kesämökin huopakattoremontti on yksinkertaisimmillaan tehty jo parissa päivässä, joten katon uusiminen ei juuri häiritse mökin viihde- tai vuokrakäyttöä. Lopputulos on tyylikäs, vedenpitävä ja upea katto.

Huopakatto voi olla tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai laattakatto. Laattakattoa kutsutaan myös palahuopakatoksi tai paanukatoksi. Jos rakennuksessa on tasakatto, on tiivissaumakate ainoa oikea valinta. Se asennetaan hitsaamalla, joten sen saumoista tulee todella vedenpitävät. Kun huolehdit kattokaivojen roskattomuudesta, pysyy tiivissaumakatto tiiviinä vuodesta toiseen. Kattokaivoihin jäävät roskat voisivat aiheuttaa vesilammikoita katolle, ja seisova vesi on haaste minkä tahansa katon vedenpitävyydelle.

Kolmiorimahuopakatto ei sovi tasakatolle, vaan kattokaltevuuden on oltava ainakin 1:3 (tosin toimestamme kattoa voidaan muokata kaltevammaksi). Kaikki kattourakoitsijat eivät enää hallitse kolmiorimatekniikkaa, mutta Plus Kattopalvelu osaa asentaa perinteisetkin katot, kuten juuri kolmiorimahuopakatot tai esimerkiksi konesaumakatot. Itse asiassa, kolmiorimahuopakatto pystysaumoineen muistuttaa hieman konesaumakattoa.

Palahuopakattokaan ei sovi tasaiselle katolle, vaan katon kaltevuuden alaraja on 1:5. Lukemattomien paanujen liimaaminen katolle vie enemmän aikaa kuin rullatavarana myytävän huopakaton asentaminen, vaikkakin suojamuovien poistuminen uudemmista paanuista on nopeuttanut palahuopakaton asentamista. Lopputulos on kuitenkin kaiken vaivan väärti, sillä laattakatto on näyttävä katto!

Plus Kattopalvelun ansiosta tiivissaumakattosi, kolmiorimahuopakattosi ja laattakattosi kestävät todella pitkään, sillä teemme ammattitaidolla niin huopakaton remontit kuin myös sen huollot ja korjaukset. Tärkein huolto on kevät- ja syyshuolto, minkä yhteydessä katto puhdistetaan ja tarkastetaan mahdollisten korjaustarpeiden varalta. Myös sammaleenpoistoa ja kertaluontoista katon pinnoittamista tarvitaan.

Meiltä sujuu pitkäänkin vuotaneen katon korjaus Lapinjärvellä

Katon korjaus Lapinjärvellä on lähes väistämättä eteen tuleva asia, jos asuu pitkään samassa rakennuksessa. Vaikka kattoa huoltaisi kuinka ahkerasti, tarvitsee peltikattoa, huopakattoa, palahuopakattoa ja tiilikattoa joskus korjata. Jos toimeen tartutaan nopeasti, onnistuu katon kunnostaminen todennäköisesti suorittamalla vain jokin katon täsmäpaikkaus. Jos katto saa vuotaa rauhassa, voi se johtaa kenties jopa kymmeniä vuosia etuajassa tarvittuun kattoremonttiin. Paras tapa pitää katto kunnossa ja katon ylläpitokulut kurissa onkin tarkastaa omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katto kahdesti vuodessa.

Katon täsmäpaikkaus voi olla vaikkapa rikkinäisten tiilien vaihto, jos kyseessä on tiilikatto. Pakkanen ja kosteus saavat vanhat, huokoiset tiilet murenemaan. Peltikaton paikkaus voi tarkoittaa vaikkapa peltikattoon syntyneiden reikien korjaamista. Jos ruoste syö reiän keskelle kattopeltiä, kannattaa kyseinen kattopelti uusia, mutta esimerkiksi ruuvinreikien suurentumat voidaan tiivistää massoilla ja asentamalla reikään aiempaa isompi kateruuvi. Huopakatossa olevat, paikattavat reiät ovat voineet syntyä vaikkapa sammaleista tai siitä, että katolta pudonnut lumi on repinyt irti lumiesteet, tikkaat tai rännit.

Yleisiä kattopaikkauksia Lapinjärvellä ja sen ympäristössä ovat myös katon ja katon läpivientien asennus sekä tiivistys. Kattoläpiviennit ovat monen katon tiiviyden pullonkaula – varsinkin, jos ne on asennettu väärällä tavalla, tai niiden tiivisteitä ei ole puolivuosittain tarkastettu. Kattoikkunan korjaus, vaihto ja tiivistys ovat meille tuttuja askareita, mutta toki korjaamme myös esimerkiksi piipunjuurivuodon. Muita tavallisia katon paikkauksia ovat rännien ja vesikourujen korjaus, jiirien tiivistys ja räystäspeltien vaihto.

Luota Plus Kattopalveluun myös tarvitessasi jotain isompaa katon korjausta, esimerkiksi katon oikaisua, aluskatteen uusimista tai myrskyvaurioiden korjaamista. Myrskytuuli repii tavallisesti irti vain kattotiiliä, kattopeltejä, peltilistoja ja kattotarvikkeita, mutta se saattaa myös kaataa puun katon päälle. Pidempään jatkunut kattovuoto ei tarkoita enää pelkkää vesikatteen tiivistämistä. Lisäksi on uusittava aluskate, vaihdettava märät eristeet ja kunnostettava kastuneet kattorakenteet – ellei katto ole niin iäkäs, että on viisainta suorittaa kattoremontti kosteus- ja lahovaurioiden korjauksineen.

Olipa kyse kattovuodon korjaamisesta tai räystäslautojen vaihdosta, saat aina kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, joten kattoosi ei jää mitään huolta aiheuttavaa kohtaa lähdettyämme paikalta. Panemme merkille kaikki kohdat, mitkä vuotavat tai saattavat aiheuttaa kattovuodon, joten kattotarkastus on paras kaupanpäällinen, mitä kattofirma voi tarjota.

Hyvät neuvot kultaakin kalliimmat katon vuotaessa

Kattovuoto voi tulla yllätyksenä, sillä ilman kattotarkastuksia mikään rakennuksen sisällä ei kerro siitä, ettei katto olisi tiivis. Kattovuoto havaitaan ehkä vasta sitten, kun sisäkatosta tippuu vettä. Ihannetapauksessa kattovuoto olisi havaittu heti tuoreeltaan, ja kattovuodon korjaus hoidettu heti pois päiväjärjestyksestä. Vuotavan katon korjaus on melko helppoa ja huokeaa, jos toimeen voidaan tarvittua heti sauman, jiirin tai läpiviennin petettyä. Pidempään jatkunut kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon, mistä voi syntyä kalliita korjauskustannuksia. Uhkakuvana ovat myös laho- ja homevauriot sekä ennenaikainen kattoremontti.

Hyvät neuvot ja asiantuntija-apu ovat kultaakin kalliimmat, jos talon katto vuotaa. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat arvokkaita neuvoja ja parasta katonkorjauspalvelua. Hinta ei kuitenkaan ole arvokas, sillä hinnoittelemme kaikki kattotyömme kilpailukykyisesti. Saatat yllättyä, miten edullista kanssamme onkaan asioida. Kaikki asiakkaat saavat kattovuodon korjauksen yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, jotta uudet kattovuodot voitaisiin ehkäistä. Yksityisasiakkailla on lisäksi mahdollisuus kotitalousvähennykseen, minkä hakeminen ei vie montaa minuuttia, mutta voi aiheuttaa satojen eurojenkin verovähennykset.

Se, miten vuotava peltikatto, tiilikatto tai huopakatto korjataan, ratkaistaan alkutarkastuksen aikana. Tutkimme, onko vuotava sauma tai esimerkiksi vuotava kattoluukku ehtinyt jo aiheuttaa kosteusvaurioita katon alle. Jos kattorakenteet ovat kuivat ja aluskate ehjä, riittää pelkkä vesikaton tiivistys. Muussa tapauksessa laskemme hinnan katon korjaukselle, rikkinäisen aluskatteen vaihdolle, kastuneiden kattorakenteiden kunnostamiselle ja märkien eristeiden vaihdolle. Aluskate on vaihdettava, jotta mahdolliset uudet kattovuodot eivät aiheuttaisi näin laajoja korjaustarpeita. Kattorakenteet on kuivatettava, mutta jos niissä jo on lahoa, joudumme uusimaan puurakenteet. Eristeitä ei saa jättää märiksi, sillä siitä voisi seurata homeongelmia.

Jos vesivahingosta kärsivä katto on jo melko vanha, ei sen korjaukseen kannata enää investoida, vaan katto on paras uusia. Esimerkiksi noin nelikymppinen huopakatto on jo niin vanha ja haurastunut, että se alkaisi mitä todennäköisimmin vuotaa kohta uudestaan. Peltikatto on vaihtokunnossa lähestyessään 50 vuoden ikää, eikä tiilikatto kestä 70 vuotta pidempään. Kattoremontti takaa rakennuksen kuivuuden myös lähitulevaisuudessa, ja meidän tekemänämme saat sen parhaalla hinta-laatusuhteella.

Mikään ei korvaa katon huoltojen merkitystä Lapinjärvellä

Katon huollot Lapinjärvellä auttavat kattoasi kestämään mahdollisimman pitkään. Huoltamaton katto on helppo tunnistaa jo kaukaa, sillä sen väri on kulahtanut, ja se on sammaleiden peittämä. Jos kyseessä on peltikatto – esimerkiksi aaltopeltikatto –, näkyvät ruostevauriot jo kauas. Omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon kattoa ei kuitenkaan huolleta vain siksi, että se näyttäisi hyvältä katsojien silmiin, vaan jotta ruoste ja sammalet eivät saisi sen kuntoa romahtamaan. Ruoste, sammalet ja niistä seuraavat kosteusvauriot voivat jopa puolittaa peltikaton, tiilikaton tai bitumikaton käyttöiän.

Muista etenkin katon kevät- ja syyshuollot, mitkä voit tilata Plus Kattopalvelun kautta. Niiden yhteydessä katon pinta puhdistetaan roskista, mikä ehkäisee todella hyvin sammaleita ja ruostevaurioita. Samalla puhdistetaan sadevesijärjestelmä, sekä suoritetaan koko katon kuntotarkastus. Tarkastuksen jälkeen kerromme, jos jokin muu katon huolto tai kattokorjaus olisi paikallaan.

Sammaleinen katto kaipaa perusteellisempaa puhdistamista kuin katon harjausta. Sammalet saadaan pois katolta sammaleentuhoaineiden ja katon suojakäsittelyn avulla. Myös tiilikaton ja huopakaton pinnoitus auttavat asiaa, mutta nuo katot pinnoitetaan uudestaan vain kerran.

Peltikatot maalataan pariin kertaan, jotta ne eivät alkaisi ruostua. Katon huoltomaalausta edeltää katon pesu, sillä maali tarttuu parhaiten kattopelteihin, mitkä ovat täysin kuivat ja puhtaat. Peltikattoa voidaan huoltaa myös asentamalla lisäkiinnityksiä vai vaihtamalla peltikattonaulat kateruuveihin. Mitä paremmin kattopellit ovat paikallaan, sitä epätodennäköisemmin kova tuuli irrottaa ne katosta. Kateruuvit pesevät vanhanaikaiset peltikattonaulat mennen tullen, sillä peltikattonaulat saattavat vuosikymmenten aikana pumppautua ylös puusta. Tästä voidaan syyttää puun (tässä tapauksessa ruodelaudoitusten) kosteuselämistä, eli niiden turpoamista kostealla ja kutistumista kuivalla ilmalla.

Plus Kattopalvelu tekee myös kattoturvatuotteiden huollot, sadevesikourujen huoltomaalaukset ja lumen pudotukset. Lumen pudottaminen on tärkeää hoitaa asianmukaisesti, sillä muuten katto, lumenpudottajat tai ohikulkijat ovat vaarassa. Jos katolla tai katon sadevesijärjestelmässä on myös jäätä, pääset siitä eroon ottamalla yhteyttä. Höyrytyslaitteemme sylkemä kuuma vesihöyry sulattaa paksunkin jään katolta ja ränneistä tuossa tuokiossa. Jäästä voi olla monenlaista haittaa. Se voi pudota alas vaarallisesti, tai aiheuttaa esimerkiksi saumavuodon.

Rännien puhdistaminen Lapinjärvellä on tärkein rännihuolto

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Lapinjärvellä on Plus Kattopalvelun heiniä, joten ota yhteyttä meihin sekä rännihuoltojen että kourusaneerausten tiimoilta. Huollamme myös kattokaivot, joiden veto on erityisen tärkeä asia, sillä sade- tai sulamisvedet eivät pääse poistumaan muuta reittiä tasakatolta. Kun kattokaivot tai sadevesikourut on aika uusia, toimitamme ja asennamme omakotitalon, liikekiinteistön tai esimerkiksi kerrostalon katolle uuden sadevesijärjestelmän. Kattokaivot kestävät noin 30 vuotta, teräksiset rännit jonkin verran pidempään. Pitkäikäisimmät rännit tehdään alumiinista.

Sadevesikourujen puhdistus on hoidettava kaksi kertaa vuodessa, samoin kuin kattokaivojenkin puhdistuskin. Kouruihin ja kattokaivoihin kertyy aina neulasia ja muita roskia, mitkä voivat aiheuttaa tukoksia. Joskus roskat päätyvät alastuloputkiin asti – silloin suoritamme syöksyputkienkin avauksen.

Jos kattokaivo ei vedä, voi katolle kertyä vesilammikoita, joiden alla tiiveimmätkin kattosaumat voivat alkaa vuotaa. Seurauksena voi olla katon vesivahinko. Kouruissa olevien tukosten (jään tai roskien) takia vesi valuu rännien yli. Osa vedestä roiskuu seinille, mutta valtaosa imeytyy maahan vaarallisen lähelle talon perustuksia. Seinä voi alkaa lahota tai rapautua, ja kosteus saattaa siirtyä maaperästä talon kellariin ja muihin perustuksiin.

Lisäksi roskat nopeuttavat rännien ruostumista ja kulumista. Ruoste voi tehdä ränneihin jopa reikiä, vaikka ne ovatkin vahvaa materiaalia ja pinnoitteella suojattuja. Roskien takia räystäskourut tulevat myös jäätymään talven tullen, ja jää saattaa rikkoa sadevesijärjestelmää vielä lisää esimerkiksi pilaamalla kaadot tai avaamalla saumat.

Jos räystäs vuotaa, ota yhteyttä. Syy on luultavasti roskissa, mutta kyse voi olla myös rakenteellisesta viasta tai väärin mitoitetusta/asennetusta kourusta. Kourussa voi olla myös reikä, minkä korjaamme joko massaamalla tai uusimalla kourun osittain. Meidän kauttamme saatte myös rännien huoltomaalaukset, jääpuikkojen poiston ränneistä ja umpeen jäätyneiden kourujen höyrysulatukset. Jään syntymistä voidaan estää paitsi puhdistamalla kourut roskista ja korjaamalla kaikki viat, myös asentamalla kouruihin sähkökäyttöiset sulanapitokaapelit. Kattokaivojen sulanapitojärjestelmäksi sopivat lämpövastukset, mitkä toimivat niin ikään sähköllä. Energiankulutus toki nousee, mutta ainakin vältytte kaikilta jäätyneiden rännien ja ränneistä roikkuvien jääpuikkojen aiheuttamilta ongelmilta.

Kaikki katot on puhdistettava, toisinaan myös pestävä

Puhtaanapito on tärkeässä roolissa, kun kesämökin, omakotitalon, rivitalon tai jonkin muun kiinteistön katon toivotaan kestävän mahdollisimman pitkään. Katon pitäminen puhtaana hoidetaan Lapinjärvellä katon pesun, sammaleenpoiston ja suojakäsittelyn avulla. Lisäksi tiilikatto, peltikatto ja huopakatto pitää puhdistaa roskista (kuten lehdistä ja neulasista) kaksi kertaa vuodessa. Jos katolla on roskia, se ei kuivu kunnolla vesi- tai lumisateen jälkeen. Pitkäaikainen kosteus haurastuttaa ja ikäännyttää talon katon. Kosteuden seurauksena katolle alkaa syntyä sammaleita tai ruostetta.

Ruostetta syntyy tietenkin vain peltikatoille. Sammaleenpoistoa ei peltikatolla tarvita, mutta ruostetta vastaan pitää taistella katon harjauksen, kattopesun ja kattomaalauksen avulla. Tiilikatto ja huopakatto tarvitsevat myös sammaleenpoistoa, varsinkin palveltuaan jo noin vuosikymmenen verran. Tiilikaton harjaus ja huopakaton puhdistaminen ilmapuhaltamalla vähentävät merkittävästi katon sammaloitumista, mutta vanhemmiten katto alkaa vihertää lähes vääjäämättä. Painepesurilla ei sammaleita kannata yrittää poistaa. Sammaleenpoistoaine on paljon parempi vaihtoehto. Sammaleentuhoaine ja katon suojakäsittely antavat pitkäkestoisen tuloksen.

Joskus tarvitaan myös tiilikaton pesua, peltikaton pesua ja huopakaton pesua. Pehmytharjapesu saa pinttyneenkin lian irti katteesta. Painepesurille ei ole käyttöä tässäkään vaiheessa, sillä se vain rikkoisi kattopellit, kattohuovan ja kattotiilet. Jos tiilikatto on pakko pestä painepesurilla, on katto sen jälkeen pinnoitettava uudestaan, sillä kova vedenpaine on vienyt mennessään tiilien suojapinnoitteen. Normaalitilanteessa betonitiilikatto pinnoitetaan vain kerran. Uusi pinnoite saa tiilet hylkimään kosteutta, likaa ja kasvustoja, joten jatkossa kattopesua, sammaleenpoistoa ja rikkinäisten tiilien vaihtoa tarvitaan paljon vähemmän.

Savitiilikattoa ei pinnoiteta lainkaan – sille riittää 5–10 vuoden välein tehty katon suojakäsittely. Tämä suojakäsittely kyllästää tiilen, jolloin se lakkaa imemästä vettä ja altistumasta sitä kautta pakkasrapautumiselle. Samalla suoja-aineen emäksisyys palauttaa kattotiilien pH-arvon, mikä auttaa vähentämään niin ikään pakkasrapautumista ja tiilien halkeilua aiheuttavaa sammaloitumista.

Huopakaton tai peltikatonkin pesu voidaan täydentää kattomaalauksella. Pinnoitteen avulla huopakatto suojataan auringolta ja haurastumiselta, ja peltikatto tietenkin ruosteelta. Huopakaton pinnoittaminen onnistuu parhaiten, kun katto esivalmistellaan huolellisesti. Pelkkä kattopesu ei ehkä riitä, vaan tarvitaan myös katon tiivistys ja sammaleentuhokäsittely. Alkutarkastus antaa selvyyden siitä, mitä alkuvalmisteluja tiilikaton, huopakaton tai peltikaton maalaus edellyttää.

Katon maalaus Lapinjärvellä on monipuolinen kokonaisuus

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin katon maalaus Lapinjärvellä onnistuu kerralla. Hallitsemme kaikki kattomaalauksen osa-alueet, ja osoitamme suurta huolellisuutta myös katon huoltomaalauksen esivalmisteluissa eli pohjatöissä. Oltiinpa maalaamassa julkisivua, otsalautoja tai kattoa, ovat pohjatyöt ratkaisevassa asemassa. Pohjatyöt eivät suinkaan ole mikään kiero keino tehdä lisämyyntiä, vaan suoranainen välttämättömyys tasaisen, kestävän ja laadukkaan maalaustuloksen aikaansaamiseksi.

Mitä kaikkia pohjatöitä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton maalaus vaatii? Se selviää paikan päällä tehdyn kattotarkastuksen aikana. Peltikaton maalaus vaatii ainakin kattopesun. Jotta katon pesussa käytetty vesi ei päätyisi katon alle katon rakenteita kastelemaan, pitää katto aivan ensiksi kuntotarkastaa. Kuntotarkastuksen perusteella osaamme tiivistää kaikki saumat ja läpiviennit, mitkä tiivistämistä vaativat, sekä paikata kaikki katossa mahdollisesti olevat reiät.

Joskus suosittelemme osittaista tai kokonaista peltikattoremonttia peltikaton maalaamisen sijaan. Jos katto on vanha, tulee kannattavammaksi investoida katon uusimiseen kuin katon maalaamiseen. Myös silloin, jos kattopellit ovat huonossa kunnossa, on katto parempi uusia. Osittainen kattoremontti eli pelkkien kattopeltien vaihto on mahdollinen, jos aluskatteessa tai kattorakenteissa ei vielä ole mitään vikaa. Silloinkin, jos peltikaton väriä halutaan vaihtaa, saattaa kattopeltien vaihto osoittautua paremmaksi vaihtoehdoksi.

Tiilikaton ja huopakaton maalaus alkavat kattotarkastuksesta ja mahdollisten kattotiivistysten ja kattopaikkausten tekemisestä. Seuraavaksi harjaamme katon puhtaaksi irtoliasta, ja tarvittaessa teemme myös sammaleenpoistokäsittelyn. Kun sammaleenpoistoaine on saanut vaikuttaa tarpeeksi, pesemme katon. Katto voidaan maalata vasta, kun se on täysin kuiva. Myös ilmankosteus on otettava huomioon. Ilman on oltava kuiva, eli esimerkiksi aamukasteessa ei kannata maalata. Liian suora auringonpaistekin voisi pilata maalin tarttumisen, joten kelien kanssa on oltava tarkkana.

Peltikatto maalataan, jotta se ei ruostuisi. Ruosteen vastainen taistelu saattaa vaatia useita maalauskertoja. Tiilikatto pinnoitetaan rapautumisen ja tiilien halkeilemisen ehkäisemiseksi. Pinnoite tasoittaa vanhojen ja huokoisiksi muuttuneiden tiilien pinnan, jolloin ne lakkaavat keräämästä vettä ja sammaleita. Huopakaton pinnoitus on tarpeen vanhan huopakaton suojaamiseksi auringolta ja kasvustoilta. Sekä tiili- että huopakatot pinnoitetaan yleensä vain yhden ainoan kerran. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun kattomaalausten tiimoilta – myös Lapinjärven naapurikunnissa!

Näin lumenpudotus Lapinjärvellä sujuu hallitusti ja huolettomasti

Kun otat yhteyttä Plus Kattopalvelun kokeneisiin kattoammattilaisiin, varmistat sen, että lumenpudotus Lapinjärvellä sujuu kaikin puolin hallitusti ja huolettomasti. Me nimittäin emme suhtaudu lumenpudotukseen huolettomasti, joten siksi sinä voit olla huoleti. Suunnittelemme omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin, maneesin tai muun kiinteistön katon lumenpudotuksen jo etukäteen, joten itse urakka etenee sujuvasti ja ongelmitta. Kun otat yhteyttä ja pyydät tarjouksen kattolumitöistä, me otamme selvää kohteestasi ja sen erityispiirteistä, ja alamme heti valmistella urakkaa.

Lumen pudottaminen syrjäisen kesämökin katolta on luonnollisestikin helpompi urakka kuin keskustassa sijaitsevan korkean kerrostalon kattolumityöt. Kesämökin kattolumityöt voidaan suorittaa kenties vain kahden lumenpudottajan voimin, eikä vaara-alueen eristämisestä, asukkaiden tiedottamisesta, liikenteenohjauksen järjestämisestä ja lumen poiskuljettamisesta tarvitse tehdä suunnitelmaa. Toki meiltä onnistuvat myös korkeiden rakennusten ja keskusta-alueiden rakennusten kattolumityöt parhaalla mahdollisella tavalla. Paikan päälle tulee tarpeeksi monta työntekijää niin lunta pudottamaan, liikennettä ohjaamaan kuin myös vaara-aluetta valvomaan. Tarvittaessa tuomme paikan päälle myös henkilönostimet tai nostinkoriautot.

Osaamme toimia niin, ettei katto naarmuunnu tai vaurioidu muutoin. Oman turvallisuutemme varmistamme käyttämällä aina turvavaljaita ja pitäviä kenkiä, ja vaara-alueen eristäminen sekä valvominen ehkäisevät ohikulkijoiden onnettomuudet.

Teemme myös katon ja rännien sulatuksen höyryllä, jos talon katolle tai sen sadevesijärjestelmään on kertynyt jäätä. Räystäiltä ja ränneistä roikkuvat jääpuikot katkomme käsin, mutta ehdottomasti suojalaseilla suojautuneena. Jään poisto katolta parantaa pihan turvallisuutta aivan samaan tapaan kuin lumen pudottaminenkin. Jää tai lumi voivat aiheuttaa ikäviä vahinkoja pudotessaan äkisti alas katolta. Rännit ja kattokaivot on sulatettava höyryllä, jotta lumen sulamisvesi pääsisi poistumaan tarpeeksi kauas, eikä kastelisi rakenteita.

Rännien jäätymistä voidaan ehkäistä sulanapitojärjestelmällä. Sulanapitokaapeleista huolimatta rännit on puhdistettava joka syksy, sillä roskatukokset johtavat helposti jäähän. Kattojää ja jääpuikot voivat olla merkki tarpeesta tehdä katon lisälämmöneristys, sillä ne kielivät usein siitä, että rakennuksesta karkaa lämpöä. Lumen satamista katolle ei tietenkään voida estää. Jotta lumi ei aiheuttaisi vahinkoa katolle, kattorakenteille ja ohikulkijoille, kannattaa katon reunalle asentaa lumiesteet. Niistä huolimatta lumen määrää on seurattava siltä varalta, että olisi aika vähentää lumimassoja katolta.

Laitamme kuntoon niin katon läpiviennit kuin muutkin kattotyöt Lapinjärvellä

On kätevää, että samalta kattofirmalta saa kaikki peltikattotyöt, huopakattotyöt, palahuopakattotyöt ja tiilikattotyöt – asioi sinäkin kattavaa palveluvalikoimaa tarjoavan Plus Kattopalvelun kanssa, ja tilaa meiltä kattotyöt Lapinjärvelle! Kattoläpivientien korjaukset, asennukset ja tiivistykset ovat esimerkkejä kattotöistä, joita voidaan tarvita niin kesämökillä, kerrostalossa kuin teollisuuslaitoksessakin. Ongelmia saattaa aiheuttaa vaikkapa vanha kattoikkuna tai kattovalokupu. Ota yhteyttä, niin korjaamme tai uusimme sen, tai vaihdamme sen tiivisteet. Kattoikkunan tai esimerkiksi savupiipun tiivisteiden uusiminen ehkäisee tehokkaasti läpivientivuotoja. Jotta tiivisteet eivät pääsisi käymään liian haurastuneiksi, on joka katon kunto hyvä tutkia kaksi kertaa vuodessa. Kun kattosi tarkastaa Plus Kattopalvelu, tulevat kaikki tiivisteet ja muutkin yksityiskohdat huomioitua.

Kattotarkastuksen aikana tutkimme myös kattoturvatuotteet ja muut katon varusteet. Tarvittaessa suosittelemme niiden korjaamista tai uusimista, tai kokonaan uusien kattovarusteiden (kuten lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden) asentamista.

Koska mahdollisuuksien mukaan käymme varmistamassa katon kunnon myös alakautta, saatamme tarjota myös aluskatteen vaihtoa, uusimista, korjausta tai paikkausta. Rikkinäinen aluskate ei riitä suojaamaan kattorakenteita kosteudelta, sillä katon ulkopuolelta vuotavat vedet löytävät tiensä kattorakenteiden luo aluskatteessa olevista rei’istä. Aluskate ei estä kondenssivedestäkään aiheutuvia kosteusongelmia, jos siinä on reikiä tai halkeamia.

Kondenssivettä syntyy rakennuksen sisäpuolelta kohoavasta kosteasta ja lämpimästä ilmasta. Jos se ei pääse poistumaan katon alta, se voi tiivistyä eli kondensoitua vedeksi. Tämä kondenssivesi kastelee, lahottaa ja homehduttaa katon alla olevat rakenteet aivan samalla lailla kuin kattovuoto. Jos ilma ei vaihdu harjakattosi tai esimerkiksi pulpettikattosi alla, tarjoamme katon IV-töitä, eli esimerkiksi teemme tarjouksen uusien ilmanvaihtohormien asentamisesta. Alipainetuulettimellakin saadaan aikaan paljon hyvää – peltikatolle voimme asentaa harjapeltituulettimen, kun taas esimerkiksi tiilikatolle sopii harjatiilituuletin. Jatkossa ilma vaihtuu paremmin, ja katon puurakenteet säilyvät varmemmin kuivina ja terveinä.

Jos katon alla on tarpeeksi eristeitä, ei välikatolle karkaa suuria määriä lämpöä, mikä voisi tiivistyä kosteudeksi. Kattolumikaan ei sula niin paljoa, ja kasvata saumavuotojen riskiä. Kun rakennus on tiivis, lämpö pysyy paremmin siellä missä sitä tarvitaan, eli rakennuksen sisällä. Vesikatto ei ole lämmöneriste, joten lämmön karkaamista hillitään lisäämällä yläpohjaan eristeitä. Katon lisäeristys voi maksaa itsensä pois jo parin ensimmäisen vuoden aikana!

Ensin tehdään katon ja yläpohjan eristys, myöhemmin ehkä villojen vaihto

Kaikki Plus Kattopalvelun tekemät kattotyöt Lapinjärvellä kruunataan ilmaisella kattotarkastuksella. Kun käymme huolella läpi koko katon kunnon, osaamme kertoa, jos katto tulisi vielä parempaan kuntoon jonkin muun kattokorjauksen, kattohuollon tai esimerkiksi katon lisälämmöneristyksen kaltaisen kattotyön avulla. Katon, ullakon ja vintin eristys ei ole mikään vähäpätöinen juttu, sillä katon kosteustekninen toimivuus ja rakennuksen energiatehokkuus riippuvat pitkälti katon alla olevista eristeistä. Jos eristeitä on liian niukasti, karkaa lämpö harakoille, ja sisätilojen lämmittämiseen kuluu kohtuuttomasti energiaa – ja rahaa. Lisäksi liian niukat eristeet voivat johtaa kondenssiveden syntyyn ja kattolumen sulamisesta aiheutuviin saumavuotoihin.

Pulpettikatot, harjakatot, aumakatot ja muut katot eristetään jo rakennusvaiheessa. Ennen vanhaan katon alle laitettiin sahanpuruja, nyttemmin esimerkiksi ekovillaa. Aina eristeitä ei ole laitettu tarpeeksi tarpeeseen nähden. Tämä ilmenee esimerkiksi kondenssiveden syntymisenä (mikä voi johtua puutteellisesta tuuletuksestakin), yläkerran huoneissa tuntuvana vetona, jokavuotisena kattojäänä ja jääpuikkoina sekä lumettomina laikkuina katolla. Myös se, jos rakennuksen lämmittämiseen kuluu hurjan paljon rahaa, viittaa lämpöhukkaan. Lämpöhukkaa tapahtuu toki myös seinien kautta, mutta koska lämmin ilma nousee ylöspäin, tapahtuu valtaosa lämpöhukasta katon kautta.

Vilusta ei tarvitse kärsiä yhtään pidempään, sillä katon lisälämmöneristys voidaan tehdä missä tahansa katon elinkaaren vaiheessa. Ota yhteyttä katon ja yläpohjan eristämisen tiimoilta – tai ehkä kaipaat ullakon ja vintin eristystä. Ullakkotilat voidaan ehkä ottaa ympärivuotiseen asuinkäyttöön, jos ne eristetään paremmin. Tarvittaessa Plus Kattopalvelu toteuttaa myös katon korotuksen, jotta ullakkohuoneista tulee tarpeeksi korkeat – tai jotta uudet eristeet eivät madaltaisi katon tuuletustilaa liikaa. Villoja ei todennäköisesti tarvitse vaihtaa, sillä samoilla villoilla pärjää varsin pitkään. Villoja ei vaihdeta edes kattoremontin yhteydessä – elleivät ne ole kastuneet. Kattovuodon tai kondenssivedestä johtuvan katon vesivahingon takia villat on vaihdettava, jotta kosteus ei aiheuttaisi homeen kasvua.

Teemme tietenkin myös kattokaivojen, ilmanvaihtokanavien ja muiden katon läpivientien eristykset. Jos me olemme vastuussa läpivientien asentamisesta, on eristeitä varmasti tarpeeksi, eikä IV-hormista ala tippua kondenssivettä. Mikäli vanhoja kattoläpivientejä ei ole eristetty riittävästi, korjaamme tilanteen.

Kattoturvatuotteilla pidät huolta myös muiden turvallisuudesta

Varustele kattosi Plus Kattopalvelun toimittamilla ja asentamilla kattoturvatuotteilla Lapinjärvellä! Kattotikkaat, seinätikkaat, palotikkaat ja esimerkiksi putoamissuojat tekevät katollesi kiipeämisestä ja siellä liikkumisesta mahdollisimman turvallista. Vaikket itse aikoisikaan koskaan katolle kiivetä, talon omistajana olet vastuussa siitä, että nuohoojat ja muut katoilla liikkuvat henkilöt voivat tehdä sen niin turvallisesti kuin mahdollista. Lumiesteiden avulla pidät huolen siitä, että talosi liepeillä voi liikkua turvallisesti myös kevättalvella, kun katolta uhkaa pudota alas vetistä suojalunta. Talon omistajalla on vastuu siitä, ettei katolta putoava lumi aiheuta vaaratilanteita. Jos lunta on oikein paljon, pitää tilata lumen pudotus katolta. Lumen pudotus harjakatolta, pulpettikatolta tai esimerkiksi tasakatolta ehkäisee myös lumikuorman katolle aiheuttamia vaurioita. Tällaisia vahinkoja ei yleensä saa korvattua kotivakuutuksensa kautta, sillä vakuutusyhtiöt katsovat, että rakennuksen omistajan olisi tullut huolehtia lumen poistosta katolta ajoissa. Plus Kattopalveluun voitte luottaa myös silloin, kun tarvitsette lumenpudotusta peltikatolta, tiilikatolta tai huopakatolta.

Jos kyseessä on kerrostalo tai rivitalo, on taloyhtiöllä vastuu siitä, että katto on varusteltu määräysten mukaisilla ja tarpeeksi hyväkuntoisilla kattoturvatuotteilla. Taloyhtiön vastuulla on huolehtia myös siitä, ettei katolta pääse putoamaan lunta niin, että ihmiset tai heidän omaisuutensa voisi vaurioitua. Minimimäärä kattoturvatuotteita tulee asentaa yhtä aikaa katon asentamisen tai uusimisen kanssa. Minimimäärä tarkoittaa ainakin lapetikkaita ja talotikkaita. Mikäli katon kaltevuus on ainakin 1:8, täytyy katto varustella myös lumiesteillä. Ne kuuluu asentaa ainakin kulkureittien ja oleskelualueiden yläpuolelle. Riippuu rakennuksen ja katon erityispiirteistä, tarvitaanko katolle myös hätäpoistumistikkaita, kattopollareita, putoamissuojia, savunpoistoluukku tai katon yksityiskohtien luo johtavia kulkusiltoja. Asiantuntijamme tietää kattosi tutkittuaan, onko sillä riittävä määrä kattoturvatuotteita, ja missä kunnossa ne ovat.

Toisinaan kattoturvatuotteita pitää uusia tai korjata. Hyvin tavallista on joutua kiristämään lapetikkaiden tai esimerkiksi lumiesteiden kiinnikkeitä, sillä ne voivat löystyä lumitaakan alla, tai esimerkiksi peltikaton lämpöelämisen tähden. Mahdollisten korjaus- ja kiinnitystarpeiden takia kattoturvatuotteiden kunto ja kiinnitykset kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Itse asiassa, koko katon kunto on hyvä tarkastaa joka kevät ja syksy. Kun tilaat meiltä mitä tahansa kattotöitä, saat koko kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen kaupan päälle.

Lumiesteiden asentaminen, korjaaminen ja kiinnittäminen parantaa turvallisuutta

Lumiesteiden asennus ja korjaus parantaa turvallisuutta, sillä lumiesteet pitävät katolla olevat lumimassat kurissa. Ilman lumiesteitä katolle satanut lumi voisi tippua alas vauhdilla, ja tästä voisi seurata henkilö- tai omaisuusvahinkoja. On vaarallista jäädä lumen, varsinkin jäänsekaisen lumen, alle. Vielä vaarallisempaa on, jos lumen seassa on katolta irronneita kattotuotteita. Lumi voi rikkoa myös terassikatoksen tai esimerkiksi perhenissanin tuulilasin alas katolta pudotessaan.

Lumiesteet ovat pakkohankinta, jos peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kaltevuus on 1:8 tai tätä enemmän. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin toimitamme ja asennamme kaikki turvallisuus- ja kestävyysvaatimukset täyttävät lumiesteet omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katolle. Meiltä saatte myös lumiesteiden kuntotarkastukset, lumiesteiden korjaukset, lumiesteiden uusimisen ja esimerkiksi irronneiden lumiesteiden kiinnittämisen katolle. Kiinnitämme katolle myös kaikki muut mahdollisesti irronneet kattotuotteet kattotikkaista IV-hormeihin, ja korjaamme niiden kattoon aiheuttamat reiät ja muut vauriot.

Jotta lumiesteiden ja muiden kattotarvikkeiden irtoaminen katosta voitaisiin välttää, on pulpettikaton, harjakaton ja esimerkiksi aumakaton kattotarvikkeet tarkastettava kahdesti vuodessa. Ensimmäinen aika kattotarvikkeiden ja itse asiassa koko katon kuntotarkastukselle on aikaisin keväällä. Katolle on syytä kiivetä heti, kun lumet ovat sulaneet. Näin huomataan rikkinäiset tiilet, vuotavat saumat tai kattotarvikkeiden löystyneet kiinnitykset. Kun tikkaiden ja muiden kattotarvikkeiden kiinnikkeet tarvittaessa kiristetään, ei kovakaan tuuli pääse niitä irrottamaan. Toinen passeli ajankohta katon kuntotarkastukselle on loppusyksy. Nyt voidaan korjata kaikki jiirit ja esimerkiksi kiristää lumiesteiden kiinnikkeet, jotta lumet eivät irrottaisi lumiesteitä katosta talvella. Jos kiinnikkeet ovat löysällä, ei lumiesteistä ole hyötyä, sillä ne saattavat irrota ja pudota alas katolta.

Lumiesteet suojelevat myös kiinteistön kattoa talven aikana. Jos lumi pääsisi liikkumaan vapaasti, voisi katosta irrota paitsi kattotarvikkeita, myös esimerkiksi kattotiiliä. Lisäksi lumen liikkeet voisivat naarmuttaa peltikattoa, eikä maalipintaan syntyneen naarmun tarvitse olla kummoinenkaan, kun ruoste jo pääsee iskemään kyntensä kattoon. Kalliit ja suhteellisen herkästi hajoavat kattotarvikkeet kannattaa suojata omilla lumiesteillään. Lumiesteitä kannattaa harkita katon reunan lisäksi siis myös aurinkopaneelien ja kattoikkunoiden yläpuolelle.

Pidä savupiippu kunnossa, ja hanki piipun pellitys sekä piipunhattu

Hanki piipun pellitys ja piipunhattu, jotta hormisi ei pääsisi rapautumaan. Hormin rapautuminen voi johtaa piipun sortumiseen ja jopa rakennuspaloon, joten piipun kunnosta kannattaa pitää huolta. Hormi pitää nuohota säännöllisesti – joko kerran vuodessa (asuinrakennusten ja vuokrattavien mökkien piiput) tai kerran kolmessa vuodessa (oman kesämökin piippu), mutta lisäksi piippu kannattaa suojata säiltä teettämällä piipun pellitys peltisepän työnä. Kattopeltiseppämme toteuttavat piipun pellityksen mittojen mukaan, joten lopputulos on varsin onnistunut. Katto on heti tyylikkäämpi – ja turvallisempi.

Plus Kattopalvelulta saatte myös laadukkaat piipunhatut asennettuina paikoilleen. Piipunhattu suojaa hormia kosteudelta, kun ulkona sataa vettä tai lunta. Koska vain harva hormi lämpenee joka päivä, on tärkeää suojata hormi kosteudelta. Kosteus voisi varastoitua hormiin, ja sen talviaikainen jäätyminen rapauttaisi hormia. Hormin laastissa olevista pikkukoloista voisi kehittyä niin suuria, että savukaasut ja lämpö pääsisivät karkuun. Tiiletkin saattaisivat alkaa irtoilla, mikä johtaisi lopulta savupiipun sortumiseen. Koloihin kertyisi myös nokea, mitä ei edes nokikolarin rassi yltäisi poistamaan. Jos hormissa on liikaa nokea, voi takkaa tai muuta tulisijaa lämmittäessä syttyä nokipalo. Nokipalo saa aikaan valtavan suuren kuumuuden, joten nokipalot leviävät valitettavan usein rakennuspaloiksi.

Huonokuntoista hormia ei saa käyttää, ennen kuin se saneerataan! Usein auttaa hormin pinnoitus (eli savupiipun massaus), joten piippua ei tarvitse purkaa ja muurata uudelleen. Saneerattu hormi on hyvä suojata pellittämällä se, ja asentamalla sen suuaukon ylle piipun- eli sadehattu.

Piipun pellityksen yhteydessä vesikattoa pitää hieman purkaa, joten tämä on hyvä tilaisuus tehdä aluskatteen korjaus savupiipun kohdalta. Aluskate pitää korjata, jos se on rikki tai väärin asennettu, sillä tällaisissa tilanteissa se ei suojaa kattorakenteita, jos piipusta vuotaa vettä. Kun aluskate on nostettu savupiippua vasten, pysyvät kattorakenteet ja eristeet kuivina, vaikka katto vuotaisi piipun juuresta. Meihin voitte luottaa myös mahdollisten piipunjuurivuotojen korjaamisessa, samoin kuin kaikissa muissakin peltisepän töissä kuin piipun pellittämisessä. Meidän kattopeltiseppämme voivat asentaa jiiripellit, jalkarännit, tippapellit, juuripellit tai vaikka koko rivisaumatun peltikaton!

Katon tarkastus Lapinjärvellä vaikuttaa suuresti katon kuntoon ja käyttöikään

Katon tarkastus Lapinjärvellä vaikuttaa suuresti katon kuntoon ja sen odotettavissa olevaan käyttöikään. Kattotarkastusta pidetäänkin yhtenä tärkeimmistä kattotöistä, sillä sen ansiosta kaikki katon huoltotarpeet ja pikkuviat tulevat huomattua ennen, kuin ne alkavat heikentää katon kuntoa. Plus Kattopalvelulta saatte erittäin huolelliset ja kattavat kattotarkastukset, joiden jälkeen saatte raportin katon kunnosta. Raportin lisäksi annamme tarjouksen mahdollisesti tarvituista kattopaikkauksista, kattohuolloista tai muista kattotöistä. Huvin vuoksi emme mitään kattotöitä tarjoa, vaan kaikille ehdotuksille on olemassa kunnon perustelut. Sammaleenpoisto on yksi erityisen tärkeä kattohuolto, sillä sammal kuluttaa kattoa, ja voi jopa puolittaa sen käyttöiän. Jos kaikki naulat tai ruuvit eivät ole paikallaan peltikatossa, voivat kattopellit irrota kovalla tuulella. Katto saattaa myös alkaa vuotaa naulojen jälkeensä jättämistä rei’istä. Kattomaalaus ehkäisee katon ruostumista ja rapautumista, ja esimerkiksi katon IV-töillä huolehditaan kattorakenteiden kuivuudesta ja kantokyvystä.

Omakotitalon, kerrostalon, kesämökin, piharakennuksen tai esimerkiksi tallin kattoa ei voida tarkastaa maasta käsin. Katon kunnon tarkastus edellyttää aina katolle nousemista, sillä esimerkiksi peltikaton maalipinnoitteessa olevia naarmuja tai siitä ylös pumppautuneita peltikattonauloja ei huomaa kuin vasta lähietäisyydeltä. Maasta käsin ei myöskään erota kaikkia rikkinäisiä kattotiiliä, piipun takana kasvavia sammaleita tai hieman irvistäviä kattosaumoja.

Katon alapuolisten osien tarkastaminen on yhtä tärkeää kuin tarkastaa koko katto kaikkine saumoineen, jiireineen, läpivienteineen ja kattovarusteineen. Katon alla voi olla yllätyksiä, sillä välikatolle päässeet linnut ovat voineet rikkoa aluskatteen. Jos eristeitä ei ole tarpeeksi tai ilma ei vaihdu tarpeeksi nopeasti, voi katon alta löytyä vesivahinko, vaikka vesikate olisi täysin tiivis. Tällaiset ongelmat huomataan tarpeeksi aikaisessa vaiheessa vain tarkastamalla katto alapuolisine osineen ainakin kaksi kertaa vuodessa.

Katolle ei ole pakko nousta itse, sillä Plus Kattopalvelu tekee kaikkien kattojen tarkastukset Lapinjärvellä ja sen ympäristössä. Kattotarkastuksesta ei edes tarvitse maksaa mitään, jos teettää samalla jonkin muun kattotyön, esimerkiksi katon kevät- tai syyshuollon. Koko katon kuntotarkastus annetaan asiakkaalle kaupan päälle riippumatta hänen tilaamiensa kattotöiden hinnasta tai kestosta. Toki meiltä voi tilata kattavan, koko katon kuntotarkastuksen myös erillistyönä, mutta silloin joudutte siitä jonkin verran maksamaan.

Puolenkymmentä syytä tilata kattourakointi Lapinjärvelle Plus Kattopalvelulta

Tässä on lueteltu puolenkymmentä syytä tilata kattourakointi Lapinjärvellä Plus Kattopalvelulta – tule asiakkaaksemme, niin keksit varmasti lisää!

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu kannattaa valita ensinnäkin siksi, että meiltä saatte taatusti laadukasta ja asiantuntevaa kattopalvelua. Laitamme tiilikatot, peltikatot ja huopakatot kerralla kuntoon – myös silloin, kun on kyse jostain isommasta kattourakasta. Korjaamme sellaisetkin katot, joiden päälle kova tuuli on kaatunut puun. Myös pitkään jatkunut kattovuoto tulee korjattua tasokkaasti. Kunnostamme lahovauriot katon alla, ja vaihdamme homeiset eristeet uusiin. Plus Kattopalvelu tietää mitä tehdä silloinkin, jos tuuli on vienyt koko katon mennessään, tai jos lumi on painanut katon notkolle.

Toinen syy on se, että teemme kaikki kattohuollot, kattopaikkaukset, katon korjaukset, kattoremontit ja muut kattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Asiakkaan kannalta tämä on se helpoin vaihtoehto, sillä hänen ei tarvitse nähdä lainkaan vaivaa kattotöiden eteen. Ottakaa yhteyttä meihin, niin me hoidamme kattourakan kunnialla maaliin asti.

Kolmas syy sille, miksi kattofirma Plus Kattopalvelun kanssa kannattaa asioida, on hintojemme kilpailukykyisyys. Hinta peltikattotöille, huopakattotöille tai tiilikattotöille lasketaan ennen kattourakan aloittamista. Tahdomme nähdä kattosi omin silmin, joten tulemme paikan päälle tarkastamaan kattoa ja sen alla olevia rakenteita, ja laskemaan kattourakalle kiinteää urakkahintaa. Kattotöiden hinta on mahdollista maksaa kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella.

Neljäs syy on kotitalousvähennyskelpoisuus. Kesämökin tai omakotitalon omistaja säästää pitkän pennin, kun hakee kattohuolloista tai esimerkiksi kattosaneerauksesta kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys muuttui vuonna 2020, mutta edelleen sen avulla voi saada mukavia verovähennyksiä.

Viides syy Plus Kattopalvelun valitsemiselle on se, että tarjoamme kaikille taloyhtiöille ja kotitalouksille ilmaisen, koko katon kunnon käsittävän kattotarkastuksen. Tämä kattotarkastus annetaan ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä, ja se on luonteeltaan oikein perusteellinen. Kävelemme läpi koko katon tutkien sen kaikki saumat, jiirit, läpiviennit ja suojapellitykset. Tutkimme myös vesikourujen ja räystäsalueen kunnon sekä sen, missä kunnossa katon varusteet kattoikkunoista lumiesteisiin ovat. Mahdollisuuksien mukaan menemme myös katon alle, ja tutkimme aluskatteen, katon rakenteiden ja yläpohjan eristeiden kunnon. Lopuksi saatte kuulla, tarvitseeko jotain muuta tehdä katon kunnon eteen, ja mitä se maksaisi parhaiden ammattilaistemme tekemänä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt