Kattoremontti Lapinjärvi

Palvelemme Lapinjärvellä kaikissa kattoasioissa. Plus Kattopalvelun Kattopalveluvalikoimaan kuuluvat niin kattoremontit, kattokorjaukset, kuin kattohuollotkin. Kun katto uusitaan kokonaan, on vaihtoehtoina tiilikattoremontti, peltikattoremontti tai huopakattoremontti. Teemme täydelliset kattoremontit kaikille kattotyypeille. Täydellisen kattoremontin lisäksi Plus Kattopalvelu tarjoaa Lapinjärvellä myös pienemmät kattosaneeraukset, kattovauriokorjaukset ja kattovuotokorjaukset. Oikein huollettuna katto kestää jopa vuosikymmeniä pidempään.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Lapinjärvellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Lapinjärvellä!

Katon elinkaareen vaikuttavat tekijät

Kattotyyppi ja katemateriaalin laatu vaikuttavat ratkaisevasti katon tulevaan käyttöikään. Peltikatoissa esimerkiksi galvanoitu rivipeltikatto on pitkäikäisempi, kuin tavallisesta kattopellistä valmistettu katto. Tiilikatoissa taas savikattotiilistä tehty katto kestää hieman betonitiilikattoja paremmin pakkasrapautumista. Katemateriaalin lisäksi katon käyttöikään vaikuttavat ratkaisevasti myös katon hoito ja kattohuollot. Esimerkiksi katon huoltomaalauksilla katon käyttöikää voidaan lisätä huomattavastikin. Myös paikallisilla olosuhteilla on merkityksensä katon elinkaareen. Kattoremontti on kuitenkin edessä kaikilla katoilla ennemmin tai myöhemmin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kattoremontti kohentaa talon ulkoasua ja lisää sen arvoa. Kattoremonttia ei kannata lykätä liian pitkään, koska silloin kattovauriot voivat aiheuttaa kattovuotoja ja vaurioittaa näin myös katon alapuolisia rakenteita.

Peltikattoremontti Lapinjärvi

Asennamme peltikattoremonteissa sekä profiilipeltikattoja että konesaumakattoja. Plus Kattopalvelun taitavat kattopeltisepät tekevät myös vaativat käsityötä vaativat monimuotoisten rivipeltikattojen erikoispellitykset.

Peltikaton voi joskus asentaa vanhan katteen päälle

Yleensä kattoremonteissa vanha kate puretaan pois uuden peltikaton tieltä. Jos vanha kate ja sen alusrakenteet ovat vielä riittävän hyvässä kunnossa, voidaan peltikatto asentaa usein kustannustehokkaasti vanhan katon päälle. Silloin vanhalle katolle rakennetaan uuden peltikaton alusrakenteet, kuten tuuletusrimat, aluskate ja kattoruoteet. Kattopellit kiinnitetään sen jälkeen kattoruoteisiin. Näin tehdyssä peltikattoremontissa katolle muodostuu kaksinkertainen vedeneristys, kun sekä vanha kate, että uusi katto ovat molemmat vedenpitäviä.

Profiilipeltikatot eli muotokatot

Profiilipeltikatot valmistetaan eri muotoihin prässätyistä, tehtaalla valmiiksi pinnoitetuista, kattopelleistä. Profiilipeltikatto voi olla muotolevykate, poimukate tai pystysaumakate. Muotolevykattoja ovat esimerkiksi tiilikattoa jäljittelevät tiilikuvioiset profiilipeltikatot. Poimukatteissa kattopelleissä kulkee koko peltilevyn pituudelta uria ja poimuja. Poimumalleja on saatavana useita erilaisia. Aaltopeltikatto on poimukate, jossa kattopellin urat ja poimut on pyristetty. Pystysaumakate muistuttaa perinteistä rivipeltikattoa. Pystysaumakatossa Peltilevyt kiinnitetään toisiinsa pystyyn nostetuilla lukkoponteilla. Profiilipeltikatot ovat nopeita asentaa ja ne ovat myös jonkin verran konesaumakattoja edullisempia.

Konesaumakatto – Saumakatto – Rivipeltikatto

Perinteiset peltikatot ovat saumakattoja. Saumakattoa nimitetään nykyisin myös konesaumakatoksi tai rivipeltikatoksi. Tapa, jolla peltirivit saumataan toisiinsa, erottaa konesaumakaton muista peltikattotyypeistä. Konesaumakaton saumat tehdään kaksikertaisella saumalla, johon vielä lisätään tiivistysmassaa. Tuplasaumasta tulee näin täysin vedenpitävä. Konesaumakattoja voidaan tehdä tavallisesta pinnoitetusta tai galvanoidusta teräspellistä. Myös kuparista ja alumiinista voidaan tehdä konesaumakattoja.

Tiilikattoremontti Lapinjärvi

Tiilikatto sopii hyvin niin saneerauskohteisiin, kuin uusiinkin rakennuksiin. Tiilikatto on pitkäikäinen kattotyyppi. Myös hiljaisuus ja hengittävyys tekevät tiilikatosta houkuttelevan katevaihtoehdon. Tiilikatto voidaan valmistaa joko savikattotiilistä tai betonikattotiilistä.

Betonitiilikatto ja savitiilikatto

Savikattotiilet kestävät hieman betonikattotiiliä paremmin pakkasrapautumista. Savitiilikattoja pidetään siksi hieman pitkäikäisempinä, kuin betonitiilikattoja. Savikattotiilet valmistetaan luonnonsavesta. Saveen muodostuu savitiilikatoille tyypillinen terrakotanpunainen väri, kun savitiili poltetaan yli tuhannen asteen lämpötilassa. Savikattotilien väriä voidaan muokata lisäämällä savitiilen pintaan mineraalioksideja. Savikattotiilet voidaan pinnoittaa lasittamalla, mikä lisää niiden pinnan vedenpitävyyttä. Savitiilikattojen väri säilyy koko katon elinkaaren ajan. Korkeintaan savitiilikaton väri voi vain syventyä vuosien varrella. Betonikattotiilet eli sementtikattotiilet sen sijaan valmistetaan sementistä, hiekasta ja vedestä. Seokseen voidaan lisätä väripigmenttejä, jolloin kattotiilistä tulee läpivärjättyjä. Yleensä myös betonikattotiilen pinta maalataan. Pinnoite tekee betonikattotiilen pinnasta vedenpitävämmän ja suojaa betonitiilikattoa mm. uv-säteilyltä. Betonitiilikatot vaativat huoltomaalauksia elinkaarensa aikana, sillä katon väri haalistuu vuosien myötä.

Milloin tiilikattoremontti tulisi tehdä?

Tiilikatot ovat hyvin hoidettuina erittäin pitkäikäisiä. Kattotiilet ovat kuitenkin huokoista materiaalia, minkä vuoksi niiden sisään imeytyy vuosikymmenten aikana kosteutta. Pakkasrapautuminen on ilmiö, jossa vuoroin jäätyvä ja sulava vesi rapauttaa pikkuhiljaa kattotiiliä. Käyttöikänä lopulla tiilikaton kattotiilet voivat olla niin haurastuneita, että ne rikkoutuvat helposti esimerkiksi pakkasen tai lumen painon vuoksi. Jos katolla tavataan keväisin paljon rikkinäisiä kattotiiliä, alkaa tiilikattoremontti olla ajankohtainen. Pyydä silloin tarjous tiilikattoremontista Plus Kattopalvelusta.

Huopakattoremontti Lapinjärvi

Huopakaton ominaisuuksia ovat hyvä lämpövaihteluiden kesto, joustavuus ja hiljaisuus. Huopakaton voi asentaa monenlaisille katoille. Huopakattoremontteja tehdään niin teollisuushallien, kuin kesämökkienkin katoille. Huopakatto voi olla koristeellinen palahuopakatto tai pelkistetty tiivissaumakatto. Tiivissaumakatto sopii myös tasakattoisen rakennuksen katteeksi.

Huopakaton alushuopa

Huopakattojen alusmateriaalina käytetään yleensä kumibitumilla kyllästettyä lasikuituhuopaa. Alushuopa eli aluskermi on vedenpitävä, joten se suojaa katon alusrakenteita, jos varsinaiseen kattohuopaan tulee vaurioita. Aluskermi asennetaan aluslaudoituksen tai levyrakenteen päälle huopanauloilla ja kumibitumiliimalla. Alushuovan asennus aloitetaan katon jiireistä, joihin asennetaan taitteen suuntaisesti sisätaitekermi. Sen jälkeen aluskermit kiinnitetään koko muun katon alueelle. Katon läpivientitiivisteet kiinnitetään aluskermiin tiiviisti kumibitumiliimalla. Lopuksi asennetaan alushuopa katon ulkotaitteisiin ja katon harjalle. Alushuovan asennuksen jälkeen katon räystäille asennetaan vielä tippapellit ennen päällyshuovan asentamista.

Palahuopakatto

Palahuopakattoja kutsutaan myös bitumipaanukatoiksi. Bitumipaanukatot tehdään huopakattolaatoista eli bitumipaanuista. Bitumipaanut on leikattu erilaisiin muotoihin. Saatavana on mm. aaltomuotoisia, monikulmaisia ja suorakulmaisia Huopakattolaattoja. Kattohuopapaloissa on liimapinta, jonka ansiosta kattolaatat on helppo latoa katolle. Itse kiinnittäminen tehdään kuitenkin piiloon jäävillä huopanauloilla ja kumibitumiliimalla. Palahuopakatto on parhaimmillaan jyrkillä ja monimuotoisilla katoilla, joissa kattopinnan geometriset muodot tulevat hyvin esille.

Tiivissaumakatto

Tiivissaumakatto on huopakattotyyppi, joka sopii myös loiville katoille ja tasakatoille. Tiivissaumakate tehdään joko yksinkertaisena yksikerroskatteena tai kaksinkertaisena kaksikerroskatteena. Loiville katoille huopakatto asennetaan aina kaksikerroksisena. Tiivissaumakatteissa käytettävät bitumikermit jaotellaan tuoteluokkiin sen mukaan, mille kattokaltevuudelle ne on tarkoitettu. Kaksikerroskatteessa bitumikermit asennetaan niin että ylemmän ja alemman huopakerroksen saumat tulevat eri kohdille. Näin saumoista tulee varmasti tiiviitä. Kattohuopakermit voivat olla itseliimautuvia, kumibitumiliimalla liimattavia, bitumiliimalla kuumaliimattavia tai hitsattavia. Kuumaliimaus ja kattohuopien hitsaus vaatii kaasuliekillä tehtäviä kattotulitöitä.

Kattovauriot on syytä korjata nopeasti

Katon vaurioituminen voi tapahtua hiljalleen kulumisen seurauksena tai äkillisesti esimerkiksi luonnonvoimien aiheuttamina. Kattovuotoja voi syntyä kun katon läpivientien tiivisteet tai kateruuvien tiivisteet hapertuvat ajan saatossa. Hiljalleen syntyviä kattovuotoja voi olla vaikea havaita. Kattotarkastuksissa olisikin aina tarkastettava huolellisesti katon läpiviennit ja tiivisteet. Myrskyvauriot ovat tyypillisiä luonnonvoimien aiheuttamia kattovaurioita. Kaatuvat puut ja putoavat oksat vaurioittavat vesikattoa ja muita kattorakenteita säännöllisesti Lapinjärvelläkin. Talvella vaurioita voi aiheuttaa katon lumipeitteen liian painava massa. Liikkeelle lähtenyt lumi ja jää voivat myös pudota voimalla alemmille kattotasoille vaurioittaen niitä. Huonosti kiinni olevat lumiesteet voivat tulla alas lumen mukana repien samalla reikiä vesikattoon. Säännölliset kattotarkastukset ja kattohuollot voivat estää luonnonvoimien aiheuttamien kattovaurioiden synnyn. Jos kattovaurio on kuitenkin tapahtunut, kannattaa Plus Kattopalvelun kattokorjaaja kutsua paikalle viipymättä, jotta hankalilta vesivahingoilta säästytään.

Rikkinäisten kattotiilien vaihto Lapinjärvi

Rikkoutunut kattotiili on yleisin kattovaurio vanhoilla tiilikatoilla. Haljenneet kattotiilet kannattaa vaihtaa nopeasti, koska ne aiheuttavat vesivuotoriskin katolla. Kattotiilien vaihtaminen on nopea ja edullinen kattokorjaus, jota ei kannata viivyttää. Kattotiilien vaihtotyötä helpottaa, jos edellisessä tiilikattoremontissa on jäänyt varastoon ylimääräisiä kattotiiliä. Koska kattotiilimallit ovat kehittyneet, voi vanhojen tiilikattojen mallisia kattotiiliä olla vaikea löytää uusina.

Kattohuollot lisäävät katon käyttövuosia

Hyvin huollettu katto kestää pidempään. Esimerkiksi katon huoltomaalauksilla voi olla jopa vuosikymmenien merkitys katon elinkaareen. Plus Kattopalvelusta saat Lapinjärvellä kaikki kattohuollot, joiden ansiosta kattosi kestää mahdollisimman pitkään.

Huoltomaalaus suojaa kattoa ja kohentaa talon ulkoasua

Katon maalaaminen toisaalta palauttaa katon alkuperäisen värin ja toisaalta myös suojaa kattoa monelta ongelmalta. Peltikatoilla pinnoite suojaa kattoa ruostumiselta, tiilikatoilla veden imeytyminen hidastuu kattopinnoitteen ansiosta, huopakatoilla kattopinnoite estää lisäksi kasvustojen muodostumista. Katon huoltomaalaus on kattohuolto, joka vaikuttaa ehkä eniten katon tuleviin käyttövuosiin.

Kattopesut ja katon harjaukset Lapinjärvi

Roskat, neulaset ja lehdet katolla estävät veden virtausta. Sadevesi sitoutuu katolla olevaan ainekseen aiheuttaen monia ongelmia eri kattotyypeille. Kosteus katolla imeytyy helposti kattotiiliin, mikä edistää niiden rapautumista. Peltikatoilla kosteus voi aiheuttaa ruostumista, varsinkin jos katon pinnoitteessa on vaurioita. Ongelmilta vältytään, kun katto harjataan säännöllisesti puhtaaksi irtoaineksesta. Kattopesu puhdistaa katon pinttyneestäkin liasta ja noesta. Kattopesuaineet sisältävät myös kasvustonestoaineita, jonka vuoksi katto pysyy vapaana kasvustoista pitkään kattopesun jälkeen.

Sammaloituneen katon puhdistus

Sammaleet ovat varsinkin huokoisten tiilikattojen ja huopakattojen ongelma. Paksustakin sammalpeitteestä päästään eroon sammaleentuhokäsittelyllä. Sammaleet kuihduttava kasvustontuhoaine on täysin biohajoavaa, eikä se siten rasita ympäristöä. Ennen kasvuston tuhoainetta levitetään katolle, poistetaan kaikki irtoava kasviaines katolta mekaanisesti. Sammaleen tuhokäsittelyn jälkeen kuihtuneet sammaleet ja muut kasvustot putoavat katolta sateiden ja tuulten mukana. Sammaleentuhokäsittely voidaan tehdä kaikille kattotyypeille

Vesikourujen puhdistus Lapinjärvellä

Jos vesikourut pääsevät tukkeutumaan, ei katon sadevesijärjestelmä enää toimi oikein. Pahimmillaan sadevedet voivat aiheuttaa home- ja kosteusvaurioita, kulkeutuessaan rakennuksen seiniin ja perustuksiin. Vesikourujen puhdistus kannattaa ajoittaa syksyyn, jolloin lehtiä kertyy katolle ja räystäskouruihin runsaasti. Samalla kannattaa myös katto harjata tai puhaltaa lehtipuhaltimella, jolloin uusia lehtiä ei pääse kulkeutumaan vesikouruihin. Tilaa vesikourujen puhdistus ja kattoharjaus Plus Kattopalvelusta.

Lumenpudotukset Lapinjärvellä

Lumenpudotus katolta voi estää kattovaurion syntymisen. Runsaslumisina talvina painavat lumimassat voivat ylittää katon kantokyvyn ja rikkoa kattorakenteita. Talon vierillä on myös turvallista kulkea, kun lumet on pudotettu katolta. Liukkaalla katolla lumitöiden tekeminen on riskialtista. Siksi lumen pudotukset kannattaa jättää alan ammattilaisille. Plus Kattopalvelusta saat lumenpudotukset Lapinjärvellä nopeasti, turvallisesti ja kattoa vaurioittamatta.

Kattotuotteet Lapinjärvi

Asennamme Lapinjärvellä kaikkia kattotuotteita. Katon huoltoa ja nuohousta helpottavat kattosillat, lapetikkaa ja talotikkaat tulee sijoitella niin, että katon kaikkiin huoltokohteisiin ja savupiipulle on mahdollisimman turvallinen ja helppo pääsy. Lumiesteet tulee mitoittaa oikein katon lappeen pituuden ja pinta-alan mukaan. Meiltä saat markkinoiden parhaat kattoturvatuotteet. Mm. Ilmanvaihtoputket, huippuimurit ja tuuletusputket vaativat kattoläpivientien tekemistä. Plus Kattopalvelu toimittaa ja asentaa kaikkia katon läpi kulkevia ilmanvaihtotuotteita. Asennamme myös katon huoltoluukut, kattoluukut ja kattoikkunat pellitystöineen.

Muut kattotyöt Lapinjärvellä

Edellä mainittujen kattohuoltojen, kattokorjausten ja kattoremonttien lisäksi saatte Plus Kattopalvelusta kaikki muutkin kattotyöt. Teemme myös vaativia kattomuokkauksia. Kysy kattoasiantuntijoiltamme lisää, kun suunnittelet esimerkiksi katon muutostöitä. Löydämme varmasti vastaukset kaikkiin kattokysymyksiisi.

Yläpohjan lämmöneristyksen lisääminen

Rakennuksen lämpö karkaa pääosin yläpohjan läpi katon kautta ulkoilmaan. Yläpohjan lisälämmöneristyksellä talon energiatehokkuus paranee. Lisälämmöneristys on mahdollista tehdä, jos yläpohjassa on riittävästi tilaa lämmöneristeille ja yläpohjan tuuletukselle. Kattoremontin yhteydessä kattoa voidaan korottaa, jolloin voidaan saavuttaa lisätilaa yläpohjaan.

Katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitukset

Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikki katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitustyöt Lapinjärvellä. Asennamme mm. räystäslaudat, räystäiden aluslaudat ja päätylaudat. Plus Kattopalvelusta saat laudoitusten asennukset, korjaukset ja huoltomaalaukset kattoremonttien yhteydessä ja myös erillispalvelunakin.

Kattotarkastus Lapinjärvi

Pyydä kattotarkastus erillispalveluna Plus Kattopalvelusta, kun haluat selvittää kattosi todellisen kunnon. Saat samalla toimenpidesuositukset kattokorjausten ja kattohuoltojen suhteen. Kattotarkastus auttaa myös täydellisen kattoremontin ajoittamisessa ja suunnittelussa.