Kattotyömme Uudessakaupungissa tehdään kestävällä tavalla

Meille on kunnia-asia tehdä kaikki kattotyöt Uudessakaupungissa mahdollisimman kestävällä tavalla. Tällä viittamme paitsi vastuullisuuteen (kierrätämme ja lajittelemme, sekä korjaamme mieluummin kuin uusimme), myös siihen, että meidän asentamamme, korjaamme tai huoltamamme katto kestää aikaa. Kun kattovuoto on korjattu meidän toimestamme, ei uusista kattovuodoista tarvitse olla huolissaan. Laitamme katon mottomme mukaisesti kerralla kuntoon, eli katosta tulee jälleen luotettavan tiivis ja toimiva. Aina kun korjaamme vuotavaa kattoa tai teemme jotain muuta kattotyötä, tarjoamme ilmaisen katon kunnon tarkastuksen. Sen aikana varmistamme kaikkien saumojen, jiirien, läpivientien ja muiden katon yksityiskohtien kunnon, jotta osaisimme tarvittaessa tarjota niiden tiivistämistä tai jotain muuta kattotyötä, mikä varmistaisi omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katon vesitiiviyden myös tulevaisuudessa. Jos katto oli niin huonossa kunnossa, ettei sen tiiviyttä enää voitu luotettavasti palauttaa katon osittaisen korjauksen ja/tai erilaisten kattohuoltojen avulla, teimme tarjouksen katon uusimisesta.

Kun katto on meidän asentamamme, on se viimeistä yksityiskohtaa myöten kunnossa – huolimattomuus- tai osaamattomuusvirheistä (kuten väärin päin asennetusta aluskatteesta) ei siis ole pelkoa. Katto on myös varusteltu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Jos saamme huoltaa ja korjata peltikattoasi myös jatkossa, voi se kestää puoli vuosisataa. Huopakaton elinkaaren pituudeksi voi muodostua noin 40 vuotta, ja tiilikatto suojaa rakennusta ehkä 70 vuoden ajan.

Tärkeimpiä kattohuoltoja ovat katon kevät- ja syyshuollot, joita tarvitsevat kaikki katot joka vuosi. Niiden yhteydessä katto ja sen sadevesijärjestelmä puhdistetaan roskista, ja samalla tarkastetaan koko kattokokonaisuuden kunto. Jos näyttää siltä, että katto tarvitsee jotain muutakin huoltoa (tai paikkausta), teemme siitä tarjouksen. Peltikatto voi tarvita huoltomaalausta, tiilikatto pinnoituksen uusimista ja huopakatto esimerkiksi sammaleiden poistoa.

Kaikki Plus Kattopalvelun kattotyöt voi rahoittaa kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella – kannattaa käydä tutustumassa tähän yhteistyökumppanimme tarjoamaan remonttilainaan, millä voi pilkkoa osiin niin kourusaneerauksen, katon maalauksen kuin esimerkiksi katon vaihdonkin hinnan. Verohallinnon sivuilta voit lukea lisää kotitalousvähennyksestä, mihin omakotitalojen ja kesämökkien perusparannustyöt oikeuttavat. Seuraava askel onkin yhteyttä ja pyytää meiltä tarjous Uudessakaupungissa, Kustavissa, Laitilassa, Pyhärannassa, Taivassalossa tai vaikkapa Vehmaalla tarvitsemastasi kattourakasta!

Kattoremontti Uudessakaupungissa tarkoittaa katon purkamista ja uusimista – ja me teemme sen täyden kympin arvoisesti

Uusi katto on melkein yhtä lähellä kuin puhelimesi, johon tarttumalla voit tilata kattoremontin Uuteenkaupunkiin. Kattourakoitsija, jolta sujuvat erinomaisesti kaikenlaiset huopakattoremontit, palahuopakattoremontit, tiilikattoremontit ja peltikattoremontit, on Plus Kattopalvelu. Plus Kattopalvelun lojaalit, lahjakkaat ja luotettavat ammattilaiset ovat valmiina palvelemaan sinuakin, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon kattoremontista. Kattoremontin hinta selviää paikan päällä, sillä kattosaneerauksen hintaan vaikuttaa moni seikka. Emme ole mitään selvännäkijöitä, joten tulemme paikan päälle tutkimaan palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton senhetkisen kunnon. Vesikatteen kunto ei tässä yhteydessä meitä kiinnosta kovinkaan paljon – ollaanhan se seuraavaksi purkamassa ja vaihtamassa. Meitä kiinnostaa eniten se, missä kunnossa aumakaton, tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton rakenteet ovat. Katon uusiminen on sitä helpompaa (ja edullisempaa), mitä paremmassa kunnossa katon rakenteet ovat. Mitä enemmän puuosia pitää purkaa ja vaihtaa, sitä pidempään menee, ennen kuin päästään asentamaan uutta peltikattoa, tiilikattoa tai huopakattoa. Joka tapauksessa, voit luottaa saavasi tilanteeseen nähden meiltä parhaimman mahdollisen tarjouksen kattoremontista, ja että voit maksaa kattoremontin myös osamaksulla tai rahoituksella.

Kattoremontti etenee täyden kympin arvoisesti, tehtiinpä se talvella tai kesällä. Kaikilla kattoasentajillamme on pitkä kokemus kattotöistä, joten tavallisuudesta poikkeavatkin kattoremontit etenevät sujuvasti, ja lopputulos on aina yhtä upea. Normaalin kattosaneerauksen yhteydessä uusitaan sekä vesi- että aluskate, ja joskus myös katon rakenteita, eristeitä sekä kattovarusteita. Teemme myös sellaiset kattoremontit, joiden aikana katon eristeet uusitaan kokonaan, tai eristeiden määrää lisätään. Tarvittaessa teemme välikatosta paremmin tuulettuvan – hyvä tuuletus on ensiarvoisen tärkeä asia katon rakenteiden kunnon kannalta. Jos kosteus ja lämpö eivät poistu nopealla tahdilla, voi kosteus alkaa tuhota katon rakenteita aivan samaan tapaan kuin silloin, kun katto vuotaa.

Kattoremontti voi pitää sisällään myös katon kaltevuuskulman muuttamisen, katon korotuksen, ullakon eristyksen, uusien läpivientien asentamisen tai esimerkiksi piipun pellittämisen peltisepän työnä. Joskus aluskatetta ei vaihdeta lainkaan – tuolloin puhutaan osittaisesta kattoremontista. Bitumikatot voidaan joskus uusia asentamalla uusi katto suoraan vanhan katon päälle – tällaisistakin kattoremonteista kuulet lisää ottamalla yhteyttä kattourakoitsija Plus Kattopalveluun.

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton elinkaari pitkälti kiinni kattohuolloista

Se, kuinka pitkään kesämökin huopakatto tai palahuopakatto kestää, on pitkälti kiinni kattohuolloista. Jos laattakattoa tai muuta bitumikattoa ei ole säännöllisesti huollettu, voi se kestää vain puolet odotetusta. Laattakattojen ja muiden bitumikermikattojen huoltaminen ei paljoa poikkea muiden kattojen huoltamisesta (tosin huopakatolla on muistettava sirotepinnoitteen alttius vaurioitua, ja käytettävä siksi hellävaraisempia otteita). Olipa kyse kolmiorimahuopakatosta tai vaikkapa savitiilikatosta, pitää se puhdistaa roskista kaksi kertaa vuodessa, ja suorittaa samalla katon kunnon tarkastus. Aina kun teemme jonkin palahuopakattotyön tai muun kattotyön Uudessakaupungissa, tarjoamme katon tarkastuksen kaupan päälle, joten se asia tulee hoidettua, jos olet asiakkaamme.

Roskat pitää poistaa, koska ne hidastavat katon kuivumista sateiden jälkeen. Jos kattoon on sitoutunut paljon kosteutta, haurastuu ja kuluu se nopeammin, kuin olisi tarkoitus. Bitumikatto alkaa myös sammaloitua, jos se on märkä ja likainen, ja sammaleisiin tepsii vasta kemiallinen katon puhdistus. Kun roskat poistetaan usein, pääset vähemmällä sammaleidenpoistossa(kin)!

Katon puolivuotishuoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistus, sillä kattokaivot voivat johtaa kattovuotoon, jos ne menevät tukkoon roskien takia. Rännitkään eivät saisi mennä tukkoon, sillä niiden tarkoitus on viedä kaikki vedet pois talon välittömästä läheisyydestä. Jos rännit eivät vedä, räystäs vuotaa, ja seisova vesi saattaa vaurioittaa kouruja ja alastuloputkia esimerkiksi nopeuttamalla niiden ruostumista.

Katon kevät- ja syyshuoltojen erittäin tärkeä vaihe on kesämökin (tai omakotitalon tai vaikkapa kerrostalon) katon kunnon tarkastaminen. Kattotarkastus kertoo siitä, jos jotain saumaa pitäisi tiivistää, tai jos katossa olisi jokin paikkaamista odottava reikä. Paanukaton tai jonkin muun katon tarkastus antaa tiedon myös siitä, jos katto kaipaa jotain huoltoa – esimerkiksi sammaleiden poistoa tai kattomaalausta. Bitumikatot pinnoitetaan uudelleen vain kerran, mutta tuokin kerta riittää suojaamaan talon kattoa auringolta, kosteudelta, pakkasilta ja kasvustoilta jopa seuraavat parikymmentä vuotta. Aurinko voisi muuten aiheuttaa kuivumista, pakkaset rapautumista ja kasvustot saumojen avautumista – sanalla sanoen, maalaamaton katto on vaarassa haurastua. Katto pinnoitetaan nimenomaan haurastumisen ehkäisemiseksi (vaikka koheneehan samalla katon ulkonäkökin), ja näin ollen katon elinkaari voi olla peräti 40 vuotta.

Paras vinkki erilaisten huopakattojen elinkaaren pidentämiseen liittyen on tilata huopakaton huollot, korjaukset ja remontoinnit Plus Kattopalvelulta. Me teemme kaikki kattourakat asiantuntevasti, huolellisesti ja kilpailukykyisin hinnoin, joten ota meidät luottokumppaniksesi kaikkiin huopakattotöihin.

Katon korjaus Uudessakaupungissa onnistuu, kun asialla ovat oikeat ammattilaiset

Maito ei ole vielä maassa, vaikka katto vuotaa tai puu kaatui talon päälle – tilaa katon korjaus Plus Kattopalvelulta, niin kaikki on pian taas kunnossa. Jos peltikatto, huopakatto tai tiilikatto voidaan korjata purkamatta ja uusimatta sitä, teemme tarjouksen katon osittaisesta korjaamisesta. Kattoremonttia tarjoamme vasta silloin, jos vesikatto on niin vanha, ettei sitä kannata enää paikata, korjata tai tiivistää.

Myös se, onko vesi päässyt kastelemaan ja tuhoamaan katon alla olevat rakenteet, vaikuttaa katon korjaustapaan. Ihanteellisessa tapauksessa riittää, että vaihdamme rikkinäiset tiilet, kiinnitämme irronneet peltilistat tai teemme muiden myrskyvaurioiden korjauksen, paikkaamme jiirit tai korjaamme irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamat reiät. Jos aluskate on ehjä, ei tarvita lahovaurioiden ja muiden kosteusvaurioiden korjaamista. Jos vesi on kuitenkin päässyt tekemisiin katon alla olevien osien kanssa, pitää aluskatekin korjata, märät villat vaihtaa ja puuosat joko kuivattaa tai vaihtaa. Mikäli katto on vanha tai muutoin normaalia huonokuntoisempia, teemme tarjouksen katon uusimisesta.

Kaikki onnistuu varmasti, ovathan asialla oikeat katon ja läpivientien asennuksen sekä tiivistyksen ammattilaiset. Me olemme varma valinta niin painuneen katon oikaisuun kuin huopakatossa tai peltikatossa olevien reikien korjaamiseen. Aina kun teemme rännien ja vesikourujen korjauksen tai jonkin muun omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa kesämökin kattotyön Uudessakaupungissa, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Sen ansiosta kaikki mahdolliset ongelmakohdat tulevat huomattua jo varhaisessa vaiheessa, ja niihin päästään puuttumaan katon korjaamisen ollessa vielä varsin edullista (onhan esimerkiksi kattoikkunan tiivistäminen huomattavasti edullisempaa kuin katon vesivahingon kunnostaminen). Katon kunnon tarkastukset voivat kertoa myös erilaisten tiilikatto-, peltikatto- tai huopakattohuoltojen tarpeesta. Monet katon vauriot voidaan estää ylläpitämällä ja kohentamalla katon kuntoa erilaisten kattohuoltojen avulla. Esimerkiksi peltikaton maalaus hillitsee katon ruostumista, ja sitä kautta vähentää ruostevauriokorjauksia.

Pyydä siis meiltä tarjous kaikista kattokorjauksistasi, aina räystäslautojen ja -peltien vaihdosta osittaiseen kattoremonttiin asti! Tulemme paikan päälle aloittamaan töiden suunnittelun, ja laskemalla samalla avaimet käteen -tarjouksen koko katon kuntoon laittamiselle.

Sammal on hälytysmerkki – katto voi vuotaa, jos sitä peittävät kasvustot

Sammalet ovat hälytysmerkkejä – sammaleinen katto voi vuotaa koska tahansa, sillä sammalet haurastuttavat tiili- ja huopakatot varsin nopealla tahdilla. Sammalet tunkevat juuriaan syvälle katteeseen ja tiilien väliin, ja lisäksi niihin sitoutuu paljon kosteutta. Haurastuminen rikkoo kattoa vähän kerrallaan, ja silloin kattovuoto on vain ajan kysymys. Katon alla on toki aluskate, minkä tarkoitus on ottaa vastaan kosteus, ja viedä se pois katon alta. Aluskatteet kuluvat kuitenkin siinä missä kaikki muutkin rakenteet, eikä olisi suurensuuri ihme, jos aluskatekin vuotaisi. Vaikka katon alla olisi hetki sitten hyväkuntoiseksi todettu aluskate, kannattaa kattovuodon korjaus tilata heti, kun katon huomaa vuotavan. Näin saattaa riittää pelkkä vuotavan katon korjaus, eli katon vesivahinkoa ei pääse lainkaan tapahtumaan. Jos katon alla on jo kosteutta, on mahdollista, että parhaaksi korjausratkaisuksi osoittautuu kattoremontti.

Jotta katolle ei kasvaisi sammaleita, kannattaa se puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Kun katto ikääntyy, sen suojapinnoite alkaa menettää tehoaan. Katolla voi tuolloin kasvaa sammaleita, ja ne kannattaa poistaa kemiallisesti. Jossain vaiheessa katon suojapinnoite voidaan uusia, mutta vain kerran.

Peltikatolle kasvaa sammaleita ani harvoin, mutta likaiselle ja varsinkin huonossa maalissa olevalle peltikatolle voi ilmestyä ruostetta. Ruoste haurastuttaa peltikaton samaan tapaan, kuin sammal haurastuttaa tiili- ja bitumikatot. Jos katto alkaa ruostua, tilaa ruosteenpoisto ja ehkä myös katon huoltomaalaus.

Myös lumi, myrskyn tekemät tuhot tai esimerkiksi huoltotoimenpiteiden aikainen katolla kävely voivat saada katon vuotamaan (siksi helteessä pehmenneeltä huopakatolta kannattaisi pysyä kokonaan poissa). Puolen vuoden välein tehdyt kattotarkastukset auttavat huomaamaan kattovuodon ajoissa, ja vuotava katto saataneen korjattua ennen, kuin kosteus pääsee katon alla oleviin rakenteisiin. Katon kunnon tarkastukset kertovat myös erilaisista huolto- ja korjausmahdollisuuksista – ainakin, jos tilaat ne Plus Kattopalvelulta. Voit tilata katon kunnon tarkastukset meiltä samaan tapaan kuin kaikki muutkin kattotyömme, ellet tarvitse jotain muuta kattohuoltoa, katon paikkausta tai vaikkapa lumiesteiden asennusta. Aina kun teemme jonkin kattotyön Uudessakaupungissa, tarjoamme koko kattokokonaisuuden yleiskunnon tarkastuksen kaupan päälle.

Katon huollot Uudessakaupungissa ovat asioita, joita ei opi hetkessä

Katon huollot Uudessakaupungissa ja muualla Suomessa ovat asioita, joita ei opi hetkessä. Jotta oppii tekemään kaikki katon huollot asianmukaisella tavalla, tarvitsee paljon opetusta, koulutusta ja kokemusta. Luota tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen huollot meille, niin kattosi on kokeneiden kattoammattilaisten käsissä. Tiedämme aina, mitä katto tarvitsee voidakseen vieläkin paremmin, ja miten nuo kattohuollot tulee suorittaa. Koska emme liioittele kattohuoltojen (tai sen paremmin muidenkaan kattotöiden) hinnoittelussa, kannattaa kaikki omakotitalon, rivitalon, kesämökin ja esimerkiksi tuotantolaitosten katon huollot tilata tästä osoitteesta – myös katon kevät- ja syyshuollot. Osaamme huoltaa niin konesaumakatot, savitiilikatot kuin esimerkiksi kolmiorimahuopakatot – kaikkien niiden huollot ja huolto-ohjelmat ovat keskenään erilaisia, ja niiden yhteydessä on muistettava ottaa huomioon erilaisia seikkoja.

Mitä katon kevät- ja syyshuollot tarkoittavat? Ne tarkoittavat kaikkia niitä toimenpiteitä, joita tasakatot, aumakatot ja esimerkiksi aumakatot tarvitsevat puolen vuoden välein. Kaikki katot on hyvä puhdistaa joka kevät ja syksy. Katon pesulle tuskin on tarvetta kuin vain toisinaan. Havunneulaset ja muut roskat saadaan pois vesikatteen pinnasta harjaamalla. Huopakatot on hyvä puhdistaa hellävaraisemmin, eli esimerkiksi ilmapuhaltamalla. Puolivuotispuhdistukseen kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistus roskista, sekä ilmainen katon tarkastus (katon kuntotarkastus on ilmainen myös muiden kattotöidemme yhteydessä). Katon tarkastus antaa kokonaiskuvan katon kunnosta ja siitä, tarvitaanko joitain muita kattohuoltoja tai esimerkiksi erilaisia paikkauksia.

Muita kattohuoltoja ovat esimerkiksi kattomaalaukset. Peltikatot huoltomaalataan useampaankin kertaan, kun taas tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran. Kaksi jälkimmäistä kattoa voivat tarvita myös sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä, sillä sammal viihtyy niiden päällä usein vähän turhankin hyvin.

Kaikki katot voivat tarvita kattoturvatuotteiden huoltoa. Peltikatto voisi hyötyä kattopeltien kiinnitysten lisäämistä – näin kattopellit eivät lentele pitkin pihaa, jos seudulle sattuu vähän kovempi myrsky. Myös naulojen tai vanhojen ruuvien vaihto uusiksi ruuveiksi estää tällaisten myrskyvaurioiden syntymistä, sekä edistää katon tiiviyttä. Vanhat naulat voivat nousta ylös katosta, eikä katossa olevaa reikää silloin suojata naulan kannan ja tiivisteen toimesta. On hyvä muistaa, että pienikin määrä kosteutta katon alla on haitallista.

Rännien puhdistus Uudessakaupungissa on vain yhden yhteydenoton päässä

Rännien puhdistus Uudessakaupungissa on vain yhden yhteydenoton päässä – samoin kuin kaikki muutkin rännihuollot, rännien korjaukset ja uusien rännien asennus. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saavumme puhdistamaan sadevesikourusi (tarvittaessa teemme myös tukkoon menneiden syöksyputkien avauksen). Rännien puhdistus ei ole mikään mukava kattotyö, vaatiihan se katon reunalla keikkumista ja roskien keräämistä käsin. Kun jätät omakotitalon, kerrostalon, teollisuuslaitoksen, kesämökin tai vaikka rivitalon rännien huollon meille, pääset vähemmällä. Työ tulee tehtyä tehokkaasti ja asiantuntevasti, ja samalla saat tiedon sadevesijärjestelmän ja koko katon kunnosta. Tämä selittyy sillä, että aina kun tulemme Uuteenkaupunkiin tekemään jotain kattotyötä, tarjoamme koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastuksen kaupan päälle.

Rännit kannattaa puhdistaa kaksi kertaa joka vuosi, eli paitsi syksyllä, myös talvella. Kun tiilikaton, huopakaton tai peltikaton sadevesijärjestelmä puhdistetaan näin usein, vetää se kaikissa olosuhteissa, ja mahdolliset lisähuollot (kuten huoltomaalaus) tai rännien korjaukset tulevat ajoissa hoidettua. Jos räystäs vuotaa tai rännit jäätyvät talvella, ei aina ole kyse siitä, että roskien poisto on unohtunut. Kyse voi olla myös siitä, että ränneissä on jotain vikaa. Voi olla, että edellisen talven jää on avannut niiden saumat, tai vääntänyt niitä niin, että niiden kaadot ovat nyt pilalla.

Rännien vetäminen on tärkeää koko rakennuksen kunnolle, sillä sateen aikana katolta alas valuvat, jopa tuhannet vesilitrat on saatava pois rakennuksen välittömästä läheisyydestä. Jos vesi imeytyy maahan liian lähellä taloa (kuten käy silloin, kun räystäs vuotaa), on vaarana, että kosteus pääsee nousemaan talon rakenteisiin saakka. Talvella jäätyneistä ränneistä voi olla monenlaista harmia. Sen lisäksi, että jäätyneet rännit ja alastuloputket voivat vaurioitua, voi rännien yli valuva vesi kastella ja jäädyttää pihamaan. Myös jäätyneistä ränneistä roikkuvat jääpuikot ja kasvaneen painon takia mahdollisesti alas putoavat kourut voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä, joten kannattaa estää rännien tukkeutuminen, täyttyminen, ruostuminen ja jäätyminen jo ennalta – ja helpoin keino siihen on tilata Plus Kattopalvelu poistamaan roskat ränneistä kaksi kertaa joka vuosi. Meiltä saat myös jalkaränneihin ja kattokaivoihin liittyvät urakat!

Katon pesu vai tavallinen puhdistus – kumpi kuuluu puolivuotishuoltoon?

Katon pesu, sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely Uudessakaupungissa ovat erilaisia kattohuoltoja, joilla omakotitalon, kerrostalon, rivitalon ja mökin katto pyritään pitämään mahdollisimman hyvässä kunnossa. Likaisella katolla ei ole edessään yhtä pitkää elinkaarta kuin puhtaalla katolla, sillä lika aiheuttaa sammaloitumista ja ruostumista. Sekä sammalet että ruoste heikentävät katon kuntoa niin, että se voi alkaa vuotaa – ja kattovuotoja ei turhaan pelätä. Vuotava katto voi aiheuttaa katon vesivahingon, mikä pilaa katon alla olevat rakenteet niin pahasti, että katto on purettava ja uusittava.

No, ei mennä asioiden edelle. Jotta katto ei viettäisi aikaansa likaisena ja siksi alttiina sekä ruosteelle että sammaleille, kannattaa se puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Roskien poisto katolta tarkoittaa esimerkiksi tiilikaton harjausta. Bitumikatot pitää puhdistaa ilmapuhaltimilla, sillä harjaus (etenkin karkeammilla harjoilla) voi vaurioittaa niiden pinnoitetta. Kun lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat on poistettu katolta, voi se vapaasti kuivua heti sateen tai talven jälkeen. Kun olosuhteet ovat aina mahdollisimman kuivat, ei sammaleista ja peltikattoja piinaavasta ruosteesta ole niin suurta vaivaa.

Jos katolta löytyy sellaista likaa, mikä ei lähde katon tavallisen puhdistuksen avulla, pitää katto pestä. Me pesemme peltikatot, eikä tiilikatonkaan pesu ole meille lainkaan vierasta. Myös palahuopakatto tai tavallinen huopakatto tulee pestyä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, kun asialla on Plus Kattopalvelu. Kattopesua tarvitaan myös silloin, kun tasakatto, aumakatto tai esimerkiksi harjakatto on aika maalata. Vasta pesty ja puhdistettu katto kannattaa maalata – likaiseen katteeseen pinnoite ei tule tarttumaan kunnolla.

Kattopesu on hyvä tapa saada likainen katto puhtaaksi, mutta sammaleiseen kattoon se ei auta. Kattopesu riittää poistamaan katot vain peltikatolta, mutta peltikattopa ei ole kova sammaloitumaan. Silloin kun ollaan poistamassa sammaleita huopa- tai tiilikatolta, kannattaa tilata katon kemiallinen puhdistus. Kun levitämme katolle sammaleenpoistoainetta, saamme eliminoitua kaikki sammalet talosi katosta. Sammaleenpoistoaine pääsee imeytymään syvälle katteeseen, joten lopputulos on todella siisti. Katon suojakäsittelyn avulla katto hylkii uusia sammaleita vielä pitkän aikaa. Riippuu katosta, kuinka usein sammalet pitää poistaa. Sammaloituminen kiihtyy katon vanhetessa, joten saattaa olla, että vanhemman katon sammalet pitää poistaa kerran tai kaksi vuosikymmenessä.

Katon maalaus Uudessakaupungissa onnistuu lähes käden käänteessä

Katon maalaus Uudessakaupungissa onnistuu lähes käden käänteessä, kun asialla on Plus Kattopalvelu -niminen kattourakoitsija! Kattomaalaus on yksi isoimmista ja monipuolisimmista huoltokokonaisuuksista, mutta meidän taidokkaat ammattilaisemme tietävät pitkän kokemuksensa ansiosta, miten missäkin vaiheessa on toimittava. Katon huoltomaalaus sujuu jouhevasti, ja jokaiseen työvaiheeseen paneudutaan kaikella sen edellyttämällä tarmolla ja huomiolla. Hintakaan ei hirvitä, sillä periaatteemme on tehdä kaikki kattotyöt mahdollisimman kilpailukykyisin hinnan. Aivan ilmaiseksi ei laatutyötä ja -pinnoitteita tietenkään saa, mutta saatat yllättyä, miten edullisesti omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katon maalaammekaan.

Katon huoltomaalaus tehdään avaimet käteen -pakettina, joten ennen urakan aloittamista saamasi tarjous kattomaalauksesta pitää sisällään niin pohjatyöt, kaikki tarvittavat paikkaukset, katon maalaamisen ja siinä tarvittavat maalit, ympäristön suojaamisen (jos tarpeen) kuin myös loppusiivouksen ja -tarkastuksen. Riippuu tapauksesta, millaisia esivalmisteluja tiilikaton, huopakaton tai peltikaton maalaus vaatii. Katto on vähintäänkin pestävä, mutta sen lisäksi voi olla tarvetta muunkinlaisille pohjatöille.

Kun ollaan maalaamassa lukkosaumakattoa, aaltopeltikattoa tai jotain muuta peltikattoa, tulee pitää huoli siitä, että katto on aivan puhdas, eikä katon pinnassa ole ruostetta. Sen lisäksi, että pesemme katon vedellä, huoltopesuaineella ja pesuharjoilla, poistamme kaiken pintaruosteen ja käsittelemme ruostevauriokohdat asianmukaisilla tuotteilla. Jos ruostetta on paljon, pitää harkita sitä, olisiko kattopeltien vaihto parempi idea. Jos kosteus ei ole päässyt katon alapuolisiin osiin ja aluskatekin on vielä kunnossa, voi olla mahdollista toteuttaa osittainen peltikattoremontti (eli pelkkien kattopeltien vaihto). Mikäli ruostetta on vain vähän, riittää, että kunnostamme ruostevauriot, paikkaamme mahdolliset reiät ja muut epätiiviit kohdat ja alamme sitten maalata peltikattoa. Meiltä koko urakka onnistuu lähes käden käänteessä!

Tiilikattoakaan ei voida maalata, ennen kuin se on pesty, korjattu ja puhdistettu sammaleista. Jos rikkinäisiä tiiliä on paljon tai katon väriä halutaan vaihtaa, voi osittainen tiilikattoremontti (eli kattotiilien vaihto) olla yksi mahdollisuus. Osittainen kattoremontti pitää korvata tavallisella kattosaneerauksella, jos aluskate osoittautuu rikkinäiseksi ja katon alla on pahoja kosteusvaurioita. Olipa kyse kattomaalauksesta, osittaisesta tai tavallisesta kattoremontista tai jostain ihan muusta kattotyöstä, meiltä homma sujuu luotettavasti ja haparoimatta!

Emme takeltele silloinkaan, kun olemme maalaamassa huopakattoa. Bitumikatonkin pinnoittaminen alkaa katon puhdistamisesta ja mahdollisten epätiiviiden kohtien korjaamisesta. Lopputulos on kaiken vaivan väärti, ja urakka saattaa antaa katolle jopa parikymmentä vuotta lisää.

Lumenpudotus Uudessakaupungissa helpottaa katon taakkaa

Minkä tahansa katon taakkaa voidaan helpottaa tilaamalla lumenpudotus Uuteenkaupunkiin. Joinakin talvina lunta tulee niin paljon, että lumet on käytävä pudottamassa omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta. Kannattaa kuitenkin harkita kaksi kertaa, ennen kuin kiipeää katolle itse lumia pudottamaan. Lumen pudottaminen katolta on vaarallinen urakka, minkä aikana saattaa satuttaa itsensä, aiheuttaa vahinkoja muille ja ehkä vielä rikkoa katonkin. Plus Kattopalvelu tekee kaikkien kiinteistöjen kattolumityöt tasaisen varmasti. Otamme turvallisuusasiat erittäin vakavasti, joten emme putoa katolta tai pudota lunta sellaiseen kohtaan, missä se voisi uhata esimerkiksi ohikulkijoiden turvallisuutta. Koska tiedämme, miten katolla pitää toimia, emme myöskään tule rikkoneeksi peltikattoa, tiilikattoa tai edes kaikista helpoiten hajoavaa huopakattoa. Ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous kattolumitöistä – voit olla varma, että ne etenevät ripeästi, riskittömästi ja rikkomatta kattoasi!

Mistä tietää, koska lumi pitää pudottaa? Pakkaslumi ei yleensä ole katolle haitallista, mutta suojalumen kanssa tilanne on toinen. Keväällä kannattaakin seurata katolla olevan lumen määrää – myös silloin, jos katolla on lumiesteitä. Mikäli suojalunta on katolla noin puolimetrinen kerros, voi katto kärsiä vaurioita sen painon alla. Joskus katolla on niin paljon suojalunta, että lumi pystyy irrottamaan lumiesteet ja putoamaan hallitsemattomasti alas. Joskus lumi putoaa väärään paikkaan ja väärään aikaan, voiden aiheuttaa kalliita vahinkoja. Mikäli et ole varma siitä, joko lumet on aika pudottaa, ota yhteyttä meihin neuvoa kysyäksesi.

Lumen lisäksi poistamme katolta myös jään. Kattojään poisto onnistuu sulattamalla katto höyryllä. Höyry on pomminvarma keino myös jäätyneiden rännien sulattamiseen. Räystäiltä tai ränneistä roikkuvat jääpuikot katkomme käsin. Jos katolla on jäätä joka ikinen vuosi, kannattaa selvittää, onko kyse siitä, että yläpohjan ja katon läpi karkaa lämpöä. Myös jääpuikot viittaavat lämpöhukkaan, mikä kannattaisi pysäyttää katon lisälämmöneristyksen avulla. Rännien jäätyminen kertoo joko siitä, että sadevesikouruissa on roskia tai siitä, että ränneissä on jotain vikaa, minkä vuosi kaikki kosteus ei pääse poistumaan. Jotta seuraava talvi menisi ilman jäätä ja sen höyrysulattamista, kannattaa rännit puhdistaa tai korjata – ja näissäkin töissä voit luottaa Plus Kattopalveluun.

Ei enää kattotöiden tekemistä Uudessakaupungissa – tilaa kaikki kattourakat meiltä

Enää kattotyöt Uudessakaupungissa eivät aiheuta sinulle paineita, stressiä ja sydämentykytyksiä korkean katon reunalla. Ota yhteyttä kattofirmaan nimeltä Plus Kattopalvelu, niin kaikki kattotyöt sujuvat kuin tanssi. Plus Kattopalvelu tekee puolestasi niin katon kevät- ja syyshuollot, kattoläpivientien korjaukset (kuten kattoikkunan korjaamisen), kattoturvatuotteiden asennukset kuin muutkin peltikattotyöt, tiilikattotyöt, palahuopakattotyöt ja huopakattotyöt. Hinta-laatusuhteemme on kerrassaan erinomainen, joten kanssamme asiointi ei käy kukkaron päälle. Omakotitalon ja kesämökin omistajan on hyvä muistaa myös kotitalousvähennys, mikä tekee katon huollattamisesta, korjaamisesta tai saneeraamisesta vieläkin edullisempaa.

Kun asialla olemme me, kaikki kattotyöt katon IV-töistä sadevesikourujen puhdistamiseen sujuvat ripein ottein, ja lopputulos on kuin suoraan oppikirjasta. Vielä yksi syy asioida kanssamme kaikkien omakotitalon tai vaikka kerrostalon kattotöiden tiimoilta on katon tarkastus. Teimmepä lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden asentamista tai vaikkapa kattovuodon korjausta, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastamisen. Sen aikana tutkimme sekä katon eristyksen, aluskatteen, katon pinnoitteen, katon saumojen että esimerkiksi kaikkien katon varusteiden kunnon. Jos kattokokonaisuudessa on jotain pielessä tai sen kuntoa voitaisiin kohentaa joidenkin kattohuoltojen tai esimerkiksi korjaustoimenpiteiden avulla, teemme tarvittavista lisätöistä hyvän tarjouksen.

Aluskatteen paikkauksen, korjauksen, vaihdon ja osittaisen uusimisen merkitystä ei voida vähätellä. Aluskate on tärkeä osa kaikkia kattoja, sillä se estää kattorakenteiden kastumisen ja vaurioitumisen. Aluskatteesta ei tietenkään ole kovin suurta hyötyä, jos se on rikki. Rikki mennyt aluskate pitää tiivistää niin pian kuin mahdollista, sillä muuten seuraava kattovuoto voi päästä kastelemaan katon alla olevat rakenteet. Kattovuodot alkavat aina yllättäen, joten aina kannattaa olla valmiina siihen, että katto vuotaa harjalta tai esimerkiksi piipun juuresta. Aluskatteesta on hyötyä myös toisenlaisten vesivahinkojen ehkäisemisessä. Varsinkin nykyaikaiset aluskatteet tehostavat kosteuden haihtumista katon alta. Mistä kosteus sitten on välikatolle ilmaantunut? Rakennuksen sisäpuolelta tietenkin, joko höyrynsulun läpi tai lämpimästä ilmasta tiivistymällä. Jotta kondensoitumista tapahtuisi mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan, pitää yläpohjan olla hyvin eristetty ja tehokkaasti tuulettuva.

Plus Kattopalvelu tekee myös peltisepän työt, kuten savupiipun tai kattoikkunan pellityksen. Ensiluokkaiset kattopeltiseppämme ovat vain yhden yhteydenoton päässä silloinkin, kun tarvitset aidon konesaumakaton korjaajaa tai uusijaa.

Katon yläpohjan eristyksen ei kuulu olla märkä – villojen vaihto ainut ratkaisu eristeissä olevaan kosteuteen

Ullakon ja vintin eristys, katon osittainen vaihto, kattovuodon korjaus, peltikaton huoltomaalaus… kaikki kattotyöt Uudessakaupungissa onnistuvat ensiluokkaisesti, kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaat ne meiltä. Olipa kyse ilmanvaihtokanavien eristämisestä, rikkinäisten tiilien vaihtamisesta tai jostain vähän isommasta kattotyöstä, kuten vaikka aluskatteen uusimisesta, tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Katon kuntotarkastus kertoo, onko kattokokonaisuudessa vielä jotain korjattavaa, huollettavaa tai uusittavaa. Jos huomaamme joitain muutoksia, puutteita tai esimerkiksi irtoamassa olevia kattoturvatuotteita, teemme tarjouksen kaikista tarvittavista toimenpiteistä.

Katon kunnon tarkastuksen aikana kuuluu vierailla myös omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katon alla. Jos yläpohjaan suinkin pääsee (esimerkiksi tarkastusluukun kautta), käymme katsomassa, mitä sinne kuuluu. Aluskatteen ei kuulu olla rikki, eikä katon rakenteissa kuulu olla mitään merkkejä kosteudesta. Eristyksenkään ei kuulu olla märkä. Jos katon eristeet ovat kosteita, on edessä villojen vaihto. Kosteus voi johtaa mikrobikasvustojen villiintymiseen. Mikrobikasvustot alkavat rehottaa jo parin päivän yhtäjaksoisen kosteuden vaikutuksesta. Koska vaarana on yläpohjan homevaurio, kannattaa märkiin villoihin suhtautua vakavasti. Sen lisäksi, että märät villat puretaan ja uusitaan, pitää kosteuden pääsy katon alle estää tilanteen edellyttämällä tavalla.

Kattorakenteiden ja eristeiden säilyminen kuivana voi vaatia vesi- ja aluskatteen korjausta tai katon IV-töitä sekä katon lisälämmöneristystä. Se, että vuotava katto pitää korjata, lienee itsestäänselvää. Katon ilmanvaihtotöiden ja eristyksen tarve tarvinnee selittämistä. Jos katon alla on kosteutta, vaikka ulkokatto ei vuoda, on kyse kondenssivedestä. Eristeiden läpi nousee aina jonkin verran lämpöä, ja se voi tiivistyä välikatolla kosteudeksi. Jotta kondenssivettä ei syntyisi, tulee kaiken lämmön tuulettua pois välikatolta, ja lisäksi on hyvä hillitä lämmön karkailua. Katon lisälämmöneristys näkyy pian myös lämmityskustannuksissa. Lämpöhukan hillitseminen vähentää myös kattolumen talviaikaista sulamista, mikä näkyy muun muassa lumettomina laikkuina, jääpuikkoina ja saumavuotojen mahdollisuutena.

Monissa tapauksissa uudet eristeet voidaan asentaa suoraan vanhojen villojen päälle, eikä luukun avaamisen lisäksi tarvita juuri lainkaan muita esivalmisteluja. Emme silti hätiköi suotta, kun lisäeristämme omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon kattoa. Olemme tarkkoina, jotta emme tulisi häirinneeksi välikaton tuuletusta uusilla eristeillä. Tarvittaessa korjaamme samalla myös tuuletusratkaisut tämän päivän vaatimusten tasolle.

Asentamamme kattoturvatuotteet pysyvät ja kestävät

Meidän asentamamme kattoturvatuotteet Uudessakaupungissa eivät ole mitään leluja, vaan todella laadukkaita, korroosionkestäviä (usein kuumasinkittyjä) ja CE-merkittyjä luottovehkeitä. Osaamme asentaa kattoturvatuotteet kaikille erilaisille katteille ja kaikkiin erilaisiin kohteisiin. Seuraamme tarkasti sekä viranomaisten että kattoturvatuotteiden valmistajien antamia ohjeita, kun varustelemme kattoa talotikkailla, kattotikkailla ja esimerkiksi palotikkailla. Viranomaismääräyksistä selviää muun muassa se, mitä kattoturvatuotteita mikin katto tarvitsee. Seinätikkaita tarvitaan ainakin, sillä muuten katolle ei päästä lainkaan. Seinätikkailta matka jatkuu lapetikkaita ja/tai kattosiltoja pitkin. Putoamissuojille ja kattopollareillekin voi olla käyttöä. Ne varmistavat sen, että katolta poistutaan tikkaita pitkin, eli hallitusti ja suunnitellusti.

Rakennusmääräyksistä tai meidän asiantuntijoiltamme voit varmistaa, tarvitaanko katolle myös hätäpoistumistikkaita tai lumiesteitä. Hätäpoistumistikkaat ovat olemassa turvatakseen talon asukkaiden tai muiden käyttäjien poistumisen rakennuksesta jonkin poikkeustilanteen vallitessa. Lumiesteetkään eivät ole olemassa nuohoojaa, kattohuoltajia, lumenpudottajia tai LVI-asentajia varten, kuten valtaosa muista katon turvatuotteista. Lumiesteiden tarkoitus on estää lumen liikkeet katolla, sekä lumimassojen putoaminen katolta. Lumiesteet kuuluvat kaikille kalteville katoille, ja jos satut miettimään sitä, mikä on tarpeeksi kalteva katto, kertokaamme sen olevan 1:8.

Kattoturvatuotteet kuuluu asentaa jo katon asentamisen tai uusimisen yhteydessä, mutta jos kattoturvatuotteet tai osa niistä puuttuu, voidaan kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet asentaa missä vaiheessa tahansa. Yhteydenotto meihin päin riittää: me mitoitamme, hankimme, toimitamme ja asennamme kaikki tarvittavat kattoturvatuotteet paikoilleen. Ota yhteyttä myös silloin, jos kova tuuli tai katolta putoava lumi on irrottanut tikkaat, kattosillat tai muut kattoturvatuotteet katosta. Korjaamme tiilikattoon, peltikattoon tai huopakattoon jääneet jäljet ja asennamme kattoturvatuotteet takaisin paikoilleen.

Jotta kattotikkaat pysyisivät paremmin katossa, kannattaa niiden ja niiden kiinnitysten kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Huolellinen kuntotarkastus kertoo kaikista huolto- ja korjaustarpeista, kuten esimerkiksi siitä, että kattotikkaiden kiinnikkeet pitäisi kiristää. Koko katon kunto on hyvä tarkastaa joka kevät ja syksy, joten ota yhteyttä meihin katon kevät- ja syyshuoltojen tiimoilta. Kattohuollon yhteydessä puhdistamme katon ja poistamme roskat sen sadevesijärjestelmästä. Kuten aina, kuuluu myös näihin kattohuoltoihin veloituksen kattotarkastus. Tuon kaikkien kattohuoltojen ja muiden kattotöiden yhteydessä tarjoamamme kattotarkastuksen aikana tarkastamme myös kattoturvatuotteiden kunnon.

Saumakaton lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys on hieman erilaista kuin muilla peltikatoilla tai huopa- ja tiilikatoilla

Lumiesteiden asennus ja korjaus kannattaa teettää viimeistään syksyllä, ellei kyse ole katolta pudonneiden lumiesteiden kiinnittämisestä takaisin omakotitalon tai vaikkapa rivitalon katolle. Koska irronneiden lumiesteiden ja muiden kattovarusteiden (kuten tikkaiden) aiheuttamat reiät on paikattava mahdollisimman pikaisesti, kannattaa katon paikkaus ja kattotarvikkeiden uudelleenkiinnitys tilata heti. Mitä tiiviimmässä kunnossa peltikatto, tiilikatto tai huopakatto saadaan pysymään, sitä parempi eliniänodote sillä on. Peltikattokin voi kestää jopa 50 vuotta, jos se pidetään mahdollisimman tiiviinä, ja jos kaikki vauriot paikataan heti, kun ne huomataan. Tiilikaton elinkaari voi olla jopa 70 vuotta, ja saumakatto saattaa yltää pyöreään sataan vuoteen.

Saumakatto poikkeaa monin tavoin muista katoista. Konesaumakaton asentaminen vaatii kattopeltisepän ammattitaitoa, ja kattopellit tilataan mittatilaustyönä suoraan tehtaalta. Konesaumakatosta tulee todella tiivis, sillä sen saumat ovat kaksikertaiset, kattopeltejä ei puhko yksikään ruuvi, ja kaikki läpiviennit saumataan tiiviisti katteeseen. Lumiesteet ja muut kattoturvatuotteet asennetaan katon pystysaumoihin erityisten konesaumakattokiinnikkeiden avulla. Jos ollaan asentamassa lumiesteitä tavalliselle peltikatolle tai esimerkiksi huopakatolle, ruuvataan ne läpi katteesta. Tiilikatolla käytetään lisäruoteita, joten senkin varusteleminen on erilaista kuin rivisaumatun peltikaton varusteleminen.

Lumiesteiden asennus ja kiinnitys toteutetaan siis aina sen mukaan, millainen katto on kyseessä, ja lumiesteiden korjaus tehdään lumiesteiden senhetkisen kunnon perusteella. Jos lumiesteet ovat aivan ”soirona”, on ne paras uusia. Teemme senkin avaimet käteen -pakettina, kuten kaikki muutkin kattotyömme. Kaupan päälle on luvassa koko katon kunnon tarkastus, minkä aikana selviää myös muiden katon varusteiden ja esimerkiksi läpivientien kunto.

Kaltevaa kattoa ei kannata jättää lumiesteittä, sillä lumiesteet hillitsevät katolle sataneen lumen liikkeitä estäen ennalta monet vahingot. Viranomaismääräysten mukaan katto on varusteltava lumiesteillä, jos sen kaltevuus on ainakin 1:8, ja tämä määräys koskettaa myös bitumikattoja. Lumiesteet ovat tärkeä tekijä pihamaalla liikkuvien ihmisten turvallisuuden kannalta, mutta ne suojaavat myös omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi tuotantolaitoksen kattoa koko talven ajan. Jos lumi saa pudota katolta kovalla vauhdilla, voi se repiä mukaansa niin rännit kuin esimerkiksi aurinkopaneelitkin.

Ammattilaisen asentama piipunhattu ja kattopeltisepän tekemä piipun pellitys tarjoavat pahaan suojan rapautumiselta

On monta syytä teettää piipun pellitys ja jatkaa sitä ylös asti asennuttamalla piipunhattu paikoilleen. Piipunhattu parantaa vetoa, estää hormin tukkeutumisen, helpottaa takan sytyttämistä ja vähentää hormiin pääsevän kosteuden määrää. Piipunhattu on varsin tärkeä varuste silloin, jos takka tai muu tulisija ei ole jatkuvassa käytössä. Jos hormi lämpiää vain satunnaisesti, ei hormiin satava kosteus pääse kuivumaan. Talvisin hormiin satanut kosteus jäätyy, ja jäätymisen aiheuttamat vauriot rapauttavat hormin laastia vähän kerrallaan. Pakkasrapautuminen saa ajan kanssa aikaan niin suuria koloja, että niistä voi karata kuumia savukaasuja, ja että niihin voi varastoitua nokea rassin ulottumattomiin. Sekä kuumat savukaasut että mahdollisesti tuleen syttyvä noki voivat johtaa rakennuspaloon. Jos tulisijaa ei edelleenkään käytetä, ei tulipalovaaraakaan ole, mutta piippu saattaa sortua tiilien alkaessa irtoilla murenneesta laastista.

Piipunhattu pitää myös roskat pois hormista, joten se estää hormia menemästä tukkoon. Lisäksi sadehatun suojaamaan hormiin ei pääse syntymään kosteuslukkoa, joten puut on aina helppo sytyttää ja veto pysyy kohdillaan. Anna ammattilaisen asentaa piipunhattusi, niin saat oikeanlaisen piipunhatun, mikä pysyy paikoillaan kovissakin tuulissa.

Ammattilaista tarvitaan myös piipun pellittämiseen. Plus Kattopalvelu tekee niin piipun pellittämisen peltisepän työnä kuin kaikki muutkin peltisepän työt. Kattopeltiseppiemme mittatilaustyönä tekemä piipun pellitys suojaa piippua ulkopuolelta käsin säiden vaihteluilta ja kosteudelta. Piipun pellityksellä on toki myös esteettistä arvoa! Kun omakotitalon tai esimerkiksi mökin piippu on pellitetty, on vähemmän todennäköistä, että piipusta vuotaa vettä. Kattovuotojen lisäksi suojapellitys suojaa piippua ja hormia rapautumiselta.

Aluskate on olemassa suojatakseen katon alla olevia puurakenteita ja muita yksityiskohtia. Koska on olemassa pieni mahdollisuus, että katto vuotaa piipun juuresta, kannattaa rikki mennyt aluskate korjata piipun kohdalta heti, kun vahingon huomataan tapahtuneen. Myös muista kohdista revennyt aluskate on hyvä korjata niin pian kuin mahdollista. Aluskate, mikä on joka kohdasta ehjä ja oikein asennettu, ottaa vastaan mahdolliset vuotovedet ja kuljettaa ne piukkaa pintaansa myöten räystäille.

Vapaudu huolistasi ja tilaa katon tarkastus Uuteenkaupunkiin

Katon tarkastus Uudessakaupungissa on hyvä tapa vapautua ainakin kattoa koskevista huolista. Kattotarkastus kertoo, onko syytä huoleen, eli vuotaako katto tai onko jokin kohta vuotamaisillaan. Katon kunnon tarkastus kertoo myös siitä, että jos tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa pitäisi jollain lailla huoltaa uusien vahinkojen ja vuotojen (tai vuotouhkien) ehkäisemiseksi. Kattotarkastuksen jälkeen saat kattavan raportin katon kunnosta ja tiedon siitä, mitä kattokorjauksia tai kattohuoltoja mahdollisesti tarvitset. Tarvittaessa suosittelemme kattoremonttia lähiaikoina tehtäväksi. Aina kun kerromme jonkin kattotyön tarpeesta, annamme siitä myös hyvän tarjouksen.

Sinulla on kaksi tapaa selvittää kattosi kunto Uudessakaupungissa. Voit ottaa yhteyttä ja tilata meidät tarkastamaan katon, kattovarusteet ja katon alapuoliset osat aivan samaan tapaan, kuin tilaisit jonkin kattohuollon tai vaikkapa piipun pellityksen. Toinen vaihtoehto selvittää aumakaton, tasakaton tai esimerkiksi harjakaton kunto on tilata meiltä mikä tahansa kattotyöt, vaikkapa juuri se piipun pellitys. Ei ole väliä, millaisen kattotyön tilaat, tai mitä se maksaa. Aina kun asioit kanssamme, tarjoamme katon kunnon tarkastuksen hintaan nolla euroa! Kattotarkastus on kaupanpäällinen, millä tahdomme palkita asiakkaamme hyvästä valinnastaan, ja minkä avulla voimme auttaa asiakasta pitämään vieläkin parempaa huolta katostaan.

Olipa kattotarkastus erikseen tilattu tai veloitukseton kaupanpäällinen, olemme hyvin tarkkoja kattoa tarkastaessamme. Käymme läpi koko katon, ja varmistamme kaikkien katon varusteiden kunnon. Meitä kiinnostaa myös välikaton kunto, ja käymme siellä, jos se vain suinkin on mahdollista. Satulakattojen alle usein pääseekin – tavalla tai toisella. Tasakattojen alla käymme vain asiakkaan niin tahtoessa, sillä se vaatii katon rakenteiden purkamista.

Tiilikatolla panemme merkille kaikki rikkinäiset tiilet muistaaksemme tarjota niiden uusimista. Peltikatolla etsiskelemme ruostevaurioita, naarmuja ja muun muassa huonokuntoisia saumoja. Jos peltikaton maalipinnoite on huonossa kunnossa, teemme myöhemmin tarjouksen katon huoltomaalaamisesta. Huopakatolla kierrellessämme bongaamme kaikki irvistävät saumat, ilmakuplat, reiät, venyneet ja kuluneet kohdat sekä tukkeutuneet kattokaivot. Kaikilla katoilla voi olla vuotavia läpivientejä tai irtoamassa olevia kattotarvikkeita, joten kiinnitämme huomiota myös tällaisiin yksityiskohtiin. Sadevesijärjestelmäkin on varsin tärkeä osa kattokokonaisuutta, joten sekin syynätään huolella.

Tämän kattopalvelun kattourakoinnit Uudessakaupungissa ovat esittelemisen arvoisia

Me teemme niin onnistuneita kattourakointeja Uudessakaupungissa, että niitä kelpaa esitellä asiakkaalle! Asiakas voi huoleti tarkastaa asentamamme tai esimerkiksi korjaamamme katon joka kohdan, sillä asennus-, mitoitus- tai huolimattomuusvirheistä ei ole pelkoa. Kattourakat toteutetaan niin huolellisesti ja niin suurella ammattitaidolla, että ne kestävät kriittisimmänkin arvioitsijan tutkivan katseen. Me olemme ylpeitä omasta ammatistamme ja ammattitaidostamme, sekä kattourakoidemme ensiluokkaisesta tasosta! Kun olemme korjanneet luumme ja poistuneet paikalta, voit esitellä uutta kattoa tai esimerkiksi vasta maalattua kattoa yhtä ylpeästi kaikille vieraillesi – tai vaikka ostajaehdokkaille, jos kiinteistön myyminen on sinulle ajankohtaista.

Mitä kaikkia tällä kattofirmalla sitten voi teettää? Me olemme kattourakoitsija joka lähtöön, ja joka tarpeeseen. Palvelemme Uudessakaupungissa ja Uudenkaupungin naapurikunnissa sekä yksityisasiakkaita että taloyhtiöitä, ja teemme kaikki kattohuollot, katon paikkaukset ja korjaukset sekä esimerkiksi kattoremontit. Toimenkuvaamme kuuluu myös katon varustelu, eli esimerkiksi uusien kattoturvatuotteiden, sadevesijärjestelmän, aurinkopaneelien tai vaikka kattoikkunan asentaminen. Tältä kattopalvelulta voi tilata myös erilaisia peltisepän töitä (kuten piipun pellityksen), katon lisäeristyksen tai vaikkapa katon IV-töitä.

Kaikki kattourakat toteutetaan avaimet käteen -paketteina, mikä on asiakkaan kannalta kaikista helpoin vaihtoehto: asiakas voi ottaa rennosti sillä aikaa, kun me teemme alkukatselmuksen ja mitoitukset, tuote- ja materiaalihankinnat, rakennustelineiden pystyttämisen, tarvikkeiden kantamisen, tarvittavat asennus- tai esimerkiksi maalaustyöt pohjatöineen, lopputarkastuksen sekä loppusiivouksen. Koko projekti onnistuu kilpailukykyistä urakkahintaa vastaan, ja tarjouksen sammaleiden poistosta, lumiesteiden asentamisesta, kattovuodon korjaamisesta, tiilikaton osittaisesta vaihdosta tai esimerkiksi lumenpudotuksesta saat pian yhteydenottosi jälkeen. Jotta osaisimme laskea tarkan hinnan kattourakallesi, tulemme käymään paikan päällä. Muistutamme omakotitalon ja kesämökin kattourakkaa harkitsevia siitä, että töistämme voi hakea kotitalousvähennystä. Lisäksi tahdomme ilmoittaa, että kotisivujemme kautta voi hakea joustavaa rahoitusta kaikille erilaisilla kattotöillemme kattoremontista katon pesuun.

Kaikki kattourakat oikeuttavat myös ilmaiseen kattotarkastukseen. Kaikki katot pitäisi usein tarkastaa, jottei mikään huolto- tai paikkaustarve jäisi huomaamatta, siksi kaupan päälle saatava kattotarkastus on meidän (ja asiakkaidemme) mielestä mitä mainioin kaupanpäällinen. Katon tarkastuksen jälkeen voit saada tarjouksen piipun juuren tiivistämisestä, räystäslautojen maalaamisesta tai vaihtamisesta tai mitä kattosi ikinä tarvitseekaan voidakseen hyvin.