Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Tasokkaita kattotöitämme Huittisissa ei kehuta suotta – anna katollesi sen ansaitsemaa huolenpitoa

Plus Kattopalvelu -nimiseltä kattofirmalta tilatut kattohuollot, katon paikkaukset, kattoremontit ja muut kattotyöt ovat todella tasokkaita. Teemme niin isot kuin pienetkin kattotyöt hyvin huolellisesti, joten jälki on aina ensiluokkaista. Tiilikattotöiden, peltikattotöiden ja huopakattotöiden erinomaisesta onnistuneisuudesta on tietenkin kiittäminen myös asiantuntemustamme.

Nyt nämä kattopeltisepät ja muut kattoalan ammattilaiset ovat valmiina huolehtimaan sinun katostasi. Anna meidän todistaa osaamisessa, ja tilaa meiltä seuraava kattohuolto tai katon paikkaus! Annamme katollesi sen ansaitsemaa huolenpitoa puhdistamalla tai pesemällä sen, tai hoidamme katon tiiviyteen liittyvät ongelmat pois päiväjärjestyksestä.

Palvelemme sinua myös katon varustelussa. Mikäli tarvitset uusia kattoturvatuotteita, vanha kattoikkuna vuotaa, lumiesteet pitäisi korjata tai olet suunnitellut aurinkopaneelien asentamista, ota yhteyttä. Varustelemme asianmukaisella tavalla niin tasakatot, pulpettikatot, harjakatot kuin aumakatotkin.

Plus Kattopalvelu on varma valinta myös kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai vaikkapa omakotitalon katon uusimiseen. Hoidamme erilaiset kattoremontit (ja muut kattotyöt) kunnialla myös Huittisten naapurikunnissa, joita ovat Kokemäki, Loimaa, Punkalaidun, Sastamala sekä Säkylä.

Voi olla, että tarvitset kattoremontille, katon osittaiselle vaihdolle, kattovuodon korjaamiselle tai esimerkiksi lumivaurioiden pikaiselle kunnostukselle rahoitusta. Tässä asiassa sinua auttaa yhteistyökumppanimme, jonka tarjoamaan rahoitukseen pääsee tutustumaan kotisivujemme kautta. Samalla voit hakea tuota remonttilainaa – homma käy varsin sujuvasti ja nopeasti, vaikka olisit ensi kertaa asialla. Saat kuulla kattotöiden avaimet käteen -hinnan käytyämme paikan päällä. Koko hinta pitää ensin maksaa, mutta sen jälkeen yksityisasiakas voi hakea töiden osuudesta kotitalousvähennystä.

Mainittakoon vielä lopuksi, että Plus Kattopalvelu tarjoaa kerrassaan mainion kaupanpäällisen kaikille, jotka tilaavat siltä esimerkiksi kourusaneerauksen, katon kevät- tai syyshuollon tai esimerkiksi katon kuntoa kohentavan kattomaalauksen. Kyseessä on katon tarkastus, minkä aikana kiinnitämme huomiota kaikkiin yksityiskohtiinkin voidaksemme antaa neuvoja, työtarjouksia ja vinkkejä katon kunnossapitoon. Kattotarkastus kertoo ajoissa kaikista katon huoltotarpeista, joten se kannattaa tehdä kaksi kertaa joka ainut vuosi. Katon kunnon tarkastus paljastaa myös mahdolliset paikkaus- ja tiivistystarpeet, joten jokaisen katon kuntoa kannattaa seurata.

Kun haluat vastinetta rahoillesi, tilaa kattoremontti Huittisiin meiltä

Saat parasta vastinetta rahoillesi tilatessasi kattoremontin Huittisiin Plus Kattopalvelulta. Kattoremontin hinta on varsin kohtuullinen, vaikka uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus ja kaikki kattosaneerauksen yhteydessä tehdyt työt hoidetaan mitä parhaimmalla ammattitaidolla. Omakotitalon, kerrostalon, kesämökin ja kesämökin kattoremontin yhteydessä käytetään vain laadukkaita materiaaleja, ja jos kattotarvikkeita uusitaan samalla kertaa, valitsemme kestäviä ja kaikkien määräysten sekä standardien mukaisia tarvikkeita. Avaimet käteen -periaatteella tehtävät kattoremonttimme voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella. Remonttilainaa ei tarvitse kovin kaukaa etsiä, vaan yhteistyökumppanimme tarjoama joustava rahoitus on haettavissa kätevästi kotisivujemme kautta.

Mitä kaikkea huopakattoremontin, tiilikattoremontin, palahuopakattoremontin tai esimerkiksi peltikattoremontin yhteydessä tarvitaan? Se selviää paikan päällä – samoin kuin se, mitä katon uusiminen maksaa. Kerro meille rohkeasti kaikesta siitä, mitä odotat uudelta katolta. Haluatko teettää kattoremontin talvella? Haluaisitko tasakaton sijaan esimerkiksi pulpettikaton, harjakaton tai aumakaton? Kerro meille toiveesi, niin suunnittelemme kattoremontin niiden pohjalta.

Paikan päällä selviää myös se, missä kunnossa vanhan palahuopakaton, lukkosaumakaton tai konesaumakaton rakenteet ovat. Tämä vaikuttaa suuresti siihen, mitä kaikkia töitä kattosaneerauksen yhteydessä tarvitaan, mitä katon uusiminen maksaa ja kuinka kauan kattoremonttiin arvioidusti menee aikaa. Mikäli tahdot saada kattoremonttisi mahdollisimman edullisesti, kannattaa talon kattoa ryhtyä uusimaan sen ollessa vielä tiivis. Jos katto pääsee niin haurastuneeksi, että se alkaa vuotaa, voi katon alle päästä syntymään laho- ja homevaurioita. Kosteusvaurioiden korjaaminen katon alta nostaa kattoremontin hintaa, vaikka pyrimmekin tekemään työt mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Arvioimme myös sen, pitääkö yläpohjan eristeet vaihtaa, tai tarvitaanko niitä lisää. Hyvin eristetty yläpohja parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Jos liian niukkoja eristeitä kattosaneerauksen yhteydessä täydennetään, voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä. Samalla paranee katon kosteustekninen toimivuus, voihan lämmön karkailu johtaa talviaikaisiin saumavuotoihin (kun katolle oleva lumi sulaa karkaavan lämmön vaikutuksesta) ja välikaton kondenssivesiongelmiin. Lämpimän ilman kondensoitumista välikatolla estetään myös parantelemalla tarvittaessa katon tuuletusratkaisuja.

Kattoremontti on mainio tilaisuus myös varustella kattoa lisää, joten kannattaa miettiä tarkoin, lisäisivätkö kattoikkunat asumisviihtyisyyttä, tai olisiko oikea hetki alkaa tuottaa omaa energiaa aurinkopaneeleilla.

Kesämökki, kerrostalo, kanala… huopakaton tai palahuopakaton voi löytää mistä tahansa rakennuksesta

Palahuopakaton, kolmiorimahuopakaton tai tavallisen huopakaton (eli tiivissaumakaton) voi löytää mistä vain rakennuksesta, esimerkiksi kesämökiltä. Bitumikatto sopii myös kerrostalon katoksi – varsinkin tasakattoisen kerrostalon. Tasakatolle ei muita katteita voidakaan asentaa, sillä vain tiivissaumakatto pitää vettä tarpeeksi hyvin. Tosin bitumikermikattokin voi alkaa vuotaa, jos katolle jää seisovaa vettä, joten kattokaivot (tasakaton sadevesijärjestelmä) tulee pitää puhtaana ja hyvin vetävänä. Laattakatto, mitä kutsutaan myös palahuopakatoksi tai paanukatoksi, sopii myös omakotitalon katoksi. Laattakattoja käytetään paljon myös piharakennuksissa, kuten grillikodissa, autokatoksissa ja varastoissa. Bitumikatto voi löytyä myös kanalan tai vaikka teollisuuslaitoksen katolta.

Plus Kattopalvelu on varma valinta huopakaton asentamiseen ja remontointiin, ja katon pitkäikäisyyden varmistaviin huopakattohuoltoihin ja -korjauksiin. Bitumikatto voi kestää jopa 40 vuotta, jos aurinko ei pääse kuivattamaan sitä liikaa, eivätkä sammalet availe sen saumoja. Huopakatto suojataan auringolta ja sammaleilta pinnoitteen avulla. Huopakattopinnoite tarvitsee uusia vasta katon 20-vuotispäivän kieppeillä, joten kovin usein kattomaalauksia ei tarvita. Jos ja kun sammaleita alkaa esiintyä (vanha bitumikatto on uutta alttiimpi sammaloitumaan), poistetaan ne erityisen sammaleenpoistoaineen avulla.

Tärkeintä on pitää kiinni katon säännöllisistä puhdistuksista. Huopakatto on hyvä puhdistaa joka kevät ja syksy, jotta se pääsee kuivumaan talven jälkeen, eikä se vietä pitkiä aikoja märkänä vesisateen loputtua. Siistin katon sammaloituminenkin on hitaampaa. Jotta pinnoite ei suotta vaurioituisi, kannattaa huopakatto puhdistaa ilmapuhaltamalla eikä harjaamalla. Katon puolivuotispuhdistukseen kuuluu myös kattokaivojen tai vesikourujen puhdistus. Mikäli olet tilannut omakotitalon, mökin tai esimerkiksi kerrostalon katon puhdistuksen meiltä, saat kaupan päälle katon tarkastuksen.

Kattotarkastus antaa tietoa katon kunnosta ja siitä, tarvitseeko se jotain lisähuoltoa, tai onko kattoa aika tavalla tai toisella paikata. Huopakaton paikkaus voi tarkoittaa esimerkiksi kattoreikien tiivistämistä, ja se voi olla hoidettavissa sopivan tiivistysaineen avulla. Ehkäpä liimaamme katossa olevan reiän päälle paikkapalan, tai kiinnitämme irronneen palahuopapaanun takaisin paikoilleen. Kattotarkastuksen aikana katsastetaan myös katon läpiviennit ja muut kattotarvikkeet. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta saat ajoissa tiedon myös siitä, koska katto alkaa olla aika uusia. Kun bitumikatto uusitaan sen ollessa vielä tiivis, on huopakattoremontin hinta edullisempi kuin silloin, että kattoremontin yhteydessä on uusittava katon alla olevia, kastuneita rakenteita.

Katon korjaus Huittisissa vaatii ammattitaitoamme

Omakotitalon, rivitalon ja esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katon korjaus Huittisissa vaatii melkoisesti ammattitaitoa, joten peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjausta ei kannata teettää kenellä tahansa. Olipa kyse painuneen katon oikaisusta, rännien ja vesikourujen korjauksesta tai vaikka erilaisten puuosien vaihdosta, luota Plus Kattopalveluun. Olemme katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen luotettava ammattilainen, jolta ei ammattitaitoa tai työmotivaatiota puutu. Irronneiden peltilistojen kiinnitys ja muiden myrskyvaurioiden korjaus tapahtuu nopeasti, eikä edes talon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostamiseen mene kauaa. Työ etenee nopeasti siksi, että paikan päälle tulee tarpeeksi osaavaa ja sitoutunutta työvoimaa – ei suinkaan siksi, että hosuisimme suotta! Myös peltikaton ja huopakaton reikien paikkaamiseen sekä räystäslautojen ja -peltien vaihtoon käytetään tarpeeksi aikaa, jotta lopputulos olisi sellainen, kuin sen kuuluu olla. Saat kattosi kokonaisvaltaisesti erittäin hyvään kuntoon, tarjoammehan jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen.

Tasakaton, pulpettikaton, harjakaton ja esimerkiksi taitekaton säännöllinen tarkastaminen on oiva idea. Huolellisten kattotarkastusten ansiosta voit välttää monet ongelmat jo ennalta. Kattotarkastuksen aikana tutkimme koko katon, jotta kaikki rikkinäiset tiilet tulisivat vaihdettua ennen, kuin katto vuotaa. Tutkimme myös sen, ovatko lumiesteet ja muut kattotarvikkeet kunnolla kiinni katossa. Jos katon tarvikkeet pääsevät irtoamaan lumen mukana tai kovan tuulen puhaltaessa, syntyy kattoon reikiä. Katto voi vuotaa, jos irronneiden lumiesteiden, tikkaiden, rännien ja muiden kattotarvikkeiden aiheuttamia reikiä ei päästä pian korjaamaan.

Panemme merkille myös jiirien kunnon. Jiirien lisäksi myös saumat voivat tarvita korjausta. Kattoläpiviennit ovat suorastaan erityiskiinnostuksemme kohteina. Kattoikkunan tiivistys estää kattovuodon ja lahovaurioiden syntymisen, jos se tehdään ajoissa. Myös savupiipun juuri ja muut katon läpiviennit saattavat vuotaa, ovathan ne kuitenkin vain katossa olevia reikiä, joiden tiivisteet haurastuvat ajan kanssa.

Kattotarkastuksien yhteydessä käydään tutkimassa myös katon alapuolisten osien kunto, jos katon alle pääsee purkamatta rakenteita. Aluskatteen korjaus ei ole koskaan turhaa, sillä vain tiivis aluskate voi estää katon rakenteiden ja eristeiden kastumisen, jos katto jostain syystä rupeaa vuotamaan. Aluskatteesta on apua myös niin sanotun kondenssiveden aiheuttamien vahinkojen ehkäisemisessä.

Katto vuotaa? Kattovuotoja vauhdittavat muun muassa sammalet 

Sammalet ja ruostevauriot vauhdittavat kattovuotoja. Uusikin katto vuotaa, jos lumivauriot tai myrskyvauriot heikentävät sen tiiviyttä. Läpiviennit ovat monien kattovuotojen ja katon vesivahinkojen takana. Paras tapa välttää kattovuoto tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla onkin säännöllinen kuntotarkastus. Kun kerrostalon, omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi paritalon katto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa, voidaan kaikkiin puutteisiin ja muutoksiin tarttua nopeasti. Kattotarkastuksen perusteella sammalet voidaan poistaa jo ennen, kuin ne alkavat availla bitumikermikaton saumoja, ja ruoste voidaan poistaa peltikatolta ennen reikien ja kattovuotojen syntymistä. Kevättarkastus kertoo siitä, ovatko talven lumet ja pakkaset aiheuttaneet kattotiilien hajoamista tai esimerkiksi jiirivuotoja. Viimeistään syystarkastuksen perusteella saadaan tieto mahdollisista myrskyvaurioista, kuten tuulen irrottamista kattopelleistä ja kattotarvikkeista. Katon kunnon tarkastuksen aikana katsastetaan myös kaikki kattoläpiviennit kattoikkunasta antennin juureen.

Jos katon huomataan vuotavan, on kattovuodon korjaus aloitettava nopeasti. Mitä nopeammin vuotavan katon korjaus alkaa, sitä varmemmin katto saadaan tiivistettyä jo ennen kattorakenteiden kastumista. Katon alla kuuluisi olla aluskate. Tuo aluskate ottaa vastaan saumoista tai esimerkiksi läpivienneistä katon alle päätyvät vedet, ja kuljettaa ne ulos. Jos aluskate pääsee menemään rikki, kastuvat katon alla olevat puurakenteet ja eristevillat.

Jos harjakaton tai esimerkiksi aumakaton alla on kosteutta, pitää kosteus saada pois joko kuivattamalla tai uusimalla katon rakenteet. Märille villoille paras ratkaisu on niiden purkaminen ja uusien villojen asentaminen. Katon osittainen korjaus ei aina pidennä katon elinkaarta tarpeeksi. Jos kattokorjauksella ei saada aikaan tarpeeksi suurta hyötyä, tarjoammekin kattoremonttia. Uusi katto on varmasti tiivis, ja se kestää esimerkiksi 50 vuotta (tämä on peltikaton tekninen käyttöikä). Mitä vanhempi ja huonokuntoisempi katto, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat tarjouksen katon uusimisesta, jos kattovuoto on kastellut katon alla olevat rakenteet.

Joskus katon alla on kosteutta, vaikka ulkokatto on tiivis. Kyse on silloin lämpimästä ja kosteasta ilmasta, mikä on jäänyt muhimaan katon alle. Me suunnittelemme sen, millaisilla töillä välikatto saadaan paremmin tuulettuvaksi, ja miten jo syntyneet kosteusvauriot kannattaa kunnostaa. Kun suunnitelma on valmis, on aika käydä tuumasta toimeen.

Kattosi huolto Huittisissa voi jopa korvata kattoremontin

Joissain tapauksissa katon huolto Huittisissa voi jopa korvata kattoremontin. Katon pesun ja tiilikaton tai huopakaton pinnoituksen avulla saadaan suorastaan ihmeitä aikaan! Vaikka katto vaikuttaisi loppuunajetulta, saattaa katon pinnoitus antaa sille vielä parikymmentä vuotta lisää aikaa. Jos katto on vuotanut ja kattorakenteissa on kosteutta, voi kattoremontti osoittautua sittenkin parhaaksi ratkaisuksi – tämä selvitetään paikan päällä.

Katon huolto voi ainakin lykätä kattoremonttia. Mitä paremmin omakotitalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi ulkorakennuksien katosta pidetään huolta, sitä pidempään ne tapaavat kestää. Katon kevät- ja syyshuoltojen teettäminen on suhteellisen edullinen ja helppo tapa pitää katto hyväkuntoisena. Puolivuotishuollot riittävät useimpina vuosina. Muut kattohuollot tehdään paljon harvemmin. Esimerkiksi peltikaton maalaus on edessä aikaisintaan 10 vuoden välein, mutta voi mennä peräti 25 vuotta, ennen kuin esimerkiksi lukkosaumakatto on aika maalata ensimmäisen kerran. Jotkin kattohuollot tehdään vain kerran (esimerkiksi tiilikaton maalaus). Toisia kattohuoltoja ei tarvita välttämättä koskaan: esimerkiksi lumenpudotus on tällainen kattohuolto.

Tiedät aina, mitä kattohuoltoja (tai katon korjauksia) kattosi tarvitsee, sillä teemme joka ikisen kattotyön yhteydessä katon kuntotarkastuksen. Kuntotarkastus kertoo siitä, onko kattoa tarve maalata, tai onko katolla sammaleita. Jos tasakatto, harjakatto tai vaikkapa aumakatto alkaa sammaloitua, tarjoamme sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä. Sammalet on parasta poistaa sammaltuhoaineella, sillä katon pesu ei saa pois kaikki juuria ja itiöitä.

Kattotarkastaja saattaa antaa tarjouksen myös kattoturvatuotteiden huoltamisesta tai esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisäämisestä. Mitä paremmin kattopellit ovat kiinni katossa, sitä vähemmän tuuli niitä irrottaa. Tähän tähdätään myös silloin, kun ollaan vaihtamassa vanhoja ruuveja tai nauloja uusiksi kateruuveiksi. Ruuvi pysyy paremmin puussa kuin naula, joten kattopellit ovat varmemmin kiinnitettyjä. Kiinnityskohdastakaan ei pääse vettä katon alle, kun siinä on osittain ylös kohonneen naulan sijaan uusi ja tarpeeksi leveällä tiivisteellä varustettu ruuvi.

Jätä jo seuraava kattohuolto Plus Kattopalvelulle! Saat tarjouksen avaimet käteen -palveluna toteutettavasta kattohuollosta ottamalla yhteyttä. Jotta tietäisimme, mitä kaikkea urakkaan kuuluu (esimerkiksi katon maalaus vaatii tapauskohtaisia pohjatöitä) ja mitä se maksaa, tulemme käymään paikan päällä Huittisissa.

Rännien puhdistuksenkin voi teettää Huittisissa meillä

Teemme kaikki rännihuollot Huittisissa, myös rännien puhdistuksen. Mikäli rännisi tarvitsevat huollon sijaan korjausta, ota silloinkin yhteyttä Plus Kattopalveluun. Vastaamme mielellämme myös uusien rännien asentamisesta, osaammehan asentaa rännit joka katolle ja tiedämme, mistä laadukkaat sadevesijärjestelmät kannattaa hankkia.

Sadevesikourujen puhdistaminen luo hyvän pohjan pitkäikäiselle sadevesijärjestelmälle. Jos roskat on poistettu puolen vuoden välein ja tukkoon menneet syöksyputket on aina tarvittaessa avattu, voi sadevesijärjestelmä kestää noin puoli vuosisataa. Roskat aiheuttavat monenlaisia ongelmia sadevesikouruille, sillä niiden takia kouruissa on lähes aina kosteutta. Kosteus saa rännit ruostumaan, mikä uhkaa typistää niiden käyttöikää. Talvella pakastaa, ja roskat sekä seisova vesi jäätyvät. Jää tukkii kourut, lisää kourujen painoa ja voi aiheuttaa kourujen vaurioitumista (esimerkiksi vääntymistä ja saumojen aukeamista). Jäätyneistä ränneistä roikkuvat jääpuikot voivat olla vaarallisia.

Roskainen sadevesijärjestelmä on uhka koko rakennuksen kunnolle, sillä kourut ja alastuloputket ovat olemassa juuri siksi, ettei katolta tuleva sadevesi imeytyisi maahan rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Jos maa kastuu liikaa, voi kosteus nousta rakenteisiin asti. Ränneistä tulviva vesi voi myös roiskua seinille, ja kastelle sekä liata talon ulkoseinät.

Tilaa rännien puhdistaminen meiltä joka kevät ja syksy, niin teemme kaikkemme varmistaaksemme rännien toiminnan kaikissa olosuhteissa. Keräämme roskat pois ja teemme sadevesijärjestelmän kuntotarkastuksen paikantaaksemme mahdolliset ongelmakohdat. Tarkastamme myös mahdollisen sulanapitojärjestelmän kunnon. Sulanapitojärjestelmä estää sadevesijärjestelmän jäätymisen, mutta ei korvaa joka syksy tehtävää puhdistushuoltoa ja kuntotarkastusta.

Voimme sopia puhdistavamme yksin tein koko tiilikaton, peltikaton tai huopakaton. Tätäkin kattotyötä suositellaan kaksi kertaa vuodessa tehtäväksi, sillä lika ruostuttaa myös peltikaton. Tiili- ja huopakatolla se vauhdittaa katolle haitallisten sammaleiden kasvua. Olipa kyse koko kattokokonaisuuden tai pelkkien rännien puhdistamisesta, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Sen aikana tutkimme niin räystäslaudat, kattoläpiviennit, kattoturvatuotteet kuin katon alla olevat rakenteetkin, jos katon alle vain pääsee menemään. Kattotarkastus tulee kaupan päälle myös kattokaivoihin liittyvien töiden yhteydessä. Plus Kattopalvelu on nappivalinta myös tasakattojen sadevesijärjestelmien (eli nimenomaan kattokaivojen) puhdistamiseen sekä uusimiseen.

Katon pesu ja puhdistus ovat suosituimpia kattohuoltoja

Katon puhdistus harjaamalla on suositumpi kattohuolto Huittisissa kuin katon pesu, sammaleenpoisto tai katon suojakäsittely. Tämä johtuu siitä, että tiilikatto pestään ehkä vain ennen kattomaalausta, ja se tehdään yhden ainoan kerran. Huopakattokin saatetaan pestä vain katon kertaluontoisen pinnoituksen yhteydessä. Peltikatot maalataan ja siten myös pestään useammin, mutta aikaisintaankin vain noin 10 vuoden välein. Saattaa mennä neljännesvuosisata, ennen kuin peltikatto on maalattava (ja pestävä) ensimmäisen kerran. Sammaleenpoistoa peltikatot tuskin tarvitsevat. Tiilikatolta ja huopakatolta sammaleita poistetaan vasta niiden ikäännyttyä, ja silloinkin yleensä useiden vuosien välein. Katon suojakäsittelyn ansiosta katto pysyy pitkään vapaana ei-toivotuista kasvustoista.

Tiilikaton harjausta tarvitaan sitä vastoin kaksi kertaa joka vuosi. Jos tiilikatto kestää 70 vuotta, tarkoittaa se sitä, että lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien poisto katolta on tehty noin 140 kertaa. Myös peltikatot tulisi harjata kaksi kertaa vuodessa, ja se tarkoittaa varsin montaa kertaa per katto – kestäähän tavallinen peltikatto noin 50 vuotta. Roskat kuuluu poistaa myös huopakatolta ja palahuopakatolta, mutta mieluiten ilmapuhaltamalla.

Katon puhdistus roskista on siis eniten tarvittu kattohuolto, ja siten myös suosituin. Katon puhdistus vähentää katon likaantumista ja sammaloitumista, joten se pitää katon mahdollisimman vähän töitä vaativana. Rännien tai kattokaivojen puhdistus kuuluu olennaisena osana katon puolivuosittaiseen puhdistukseen. Katon kevät- ja syyspuhdistuksen yhteydessä teemme aina myös veloituksettoman kattotarkastuksen. Tällainen maksuton kattotarkastus on itse asiassa aivan kaikkien kattotöidemme yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen.

Katon tarkastuksen jälkeen saat tiedon siitä, jos omakotitalon, piharakennuksen tai esimerkiksi rivitalon katto hyötyisi jostain muusta kattohuollosta, esimerkiksi katon pesusta. Jos lika on pinttynyt kattoon, on se pestävä (vaikka kattomaalaus ei olisikaan vielä ajankohtainen). Pinttynyt lika voi johtaa ruosteeseen ja sammaleihin, eikä likainen katto ole ilo silmällekään. Katon kunnon tarkastus paljastaa myös mahdolliset korjaustarpeet – voihan olla, että jokin kattotiili on mennyt rikki tai että kattohuovassa on reikä. Mitä pikemmin pienetkin vauriot kunnostetaan, sitä helpommalla ja huokeammalla katon korjauksesta selvitään. Kattovuoto on aina ihan nurkan takana, jos katto ei ole tiivis.

Katon maalaus Huittisissa auttaa torjumaan muun muassa kattovuotoja

Yksi tapa torjua kattovuotoja on katon maalaus Huittisissa, sillä hyvällä pinnoitteella varustettu katto ei ole niin altis sammaloitumaan tai ruostumaan kuin katto, minkä pinnoite on päässyt kulumaan. Kattomaalausta ei tarvita puolivuosittain kuten katon harjausta, eikä edes joka toinen vuosi. Katon huoltomaalaus tehdään vain kerran, jos on kyse tiilikaton maalaamisesta tai huopakaton pinnoittamisesta. Peltikatot maalataan useammin, mutta silti enintään noin 10 vuoden välein. Voi mennä jopa 25 vuotta, ennen kuin esimerkiksi lukkosaumakatto on aika maalata ensimmäisen kerran.

Katon maalaaminen saa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon näyttämään paljon paremmalta ulkoapäin, onhan katon ulkonäöllä suuri vaikutus koko rakennuksen ulkoasuun. Tämä ei kuitenkaan ole ainut syy katon maalaamiselle. Katot kannattaa maalata, koska kattomaalaus saa katon kestämään paremmin erilaisia rasituksia – muun muassa kosteutta ja auringon porotusta. Kattomaalaus on kattohuolto, mikä voi pidentää katon elinkaarta jopa parillakymmenellä vuodella – niin hyvän suojan se tasakatolle tai esimerkiksi harjakatolle antaa. Peltikatto saa uutta suojaa ruostumista ja ruostevaurioita vastaan, kun taas tiilikaton rapautuminen vähenee merkittävästi. Vasta pinnoitetun tiilikaton tiilet ovat sileitä, joten ne eivät ime vettä ja halkeile pakkasen tullen. Huopakatto saa puolestaan kaivattua suojaa sammaleilta ja auringon kuivattavalta vaikutukselta, kun se maalataan.

Kattomaalaus tehdään pilvipoutaisena päivänä, ja usein nimenomaan alkukesästä. Kevättarkastuksen perusteella tiedetään, joko talon katto on aika maalata. Katon huoltomaalauksen hinta selviää paikan päällä tehdyn alkukatselmuksen perusteella. Paikan päällä tehty huolellinen katselmus antaa tiedon siitä, mitä kaikkia esivalmisteluja kattomaalaus sillä kertaa vaatii. Jos katto ei ole täysin ehjä ja tiivis, tehdään kaikki tarvittavat toimenpiteet, kuten esimerkiksi kattoikkunan tiivistys, kattoreiän tai -reikien paikkaus ja saumojen korjaus. Kun katto on harjattu puhtaaksi karkeasta liasta, on se aika pestä. Uusi pinnoite tarttuu parhaiten puhtaalle pinnalle. Tarvittaessa suoritamme myös sammaleiden poiston. Tällainen huoltokokonaisuus vie useamman päivän, mutta on joka minuutin väärti. Tämäkin kattohuolto tehdään avaimet käteen -periaatteella, kun tilaat sen kattourakoitsijalta, jonka nimi on Plus Kattopalvelu.

Riskienhallintaa ja ripeitä otteita – tilaa lumenpudotus Huittisiin meiltä

Niin hallin, kaltevakattoisen mökin, varaston, tasakattoisen rivitalon, korkean kerrostalon, vanhan omakotitalon kuin kaikkien muidenkin kiinteistöjen kattolumien pudotus kannattaa tilata Plus Kattopalvelulta, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous lumenpudotuksesta Huittisissa. Kattolumityöt etenevät ripein, mutta asiantuntevin ottein – kuten aina muulloinkin. Kartoitamme kaikki riskit jo etukäteen, jotta itse työ sujuisi mahdollisimman turvallisesti. Lumen pudotus katolta on yksi vaarallisimmista kattotöistä, joten ei kannata lähteä ”soitellen sotaan”. Kattolumityöt voivat aiheuttaa henkilö- ja omaisuusvahinkoja, mutta myös rikkoa kattoa. Kun lumet pudotetaan Plus Kattopalvelun toimesta, kaikki menee nappiin, ja turhilta vahingoilta vältytään.

Käymme paikan päällä kartoittamassa kohteen kattolumitöihin liittyvät riskit ja suunnittelemassa, mitä kaikkea muuta on otettava huomioon urakan aikana. Näin esimerkiksi henkilönostimien tai liikenteenohjaajien tarve ei tule yllätyksenä. Alkukatselmuksen aikana selviää myös kattolumitöiden hinta. Siihen vaikuttaa paljon se, kuinka monta tuntia lumien pudottamiseen menee. Kattolumitöiden urakkahintaan vaikuttavat niin kattolumen koostumus kuin katon kaltevuuskin. Tämäkin kattohuolto on kotitalousvähennyskelpoinen, ja kotisivujemme kautta voit hakea sille rahoitusta.

Me teemme myös jään poiston tasakatolta, harjakatolta, pulpettikatolta tai esimerkiksi aumakatolta. Jos rännit ovat jäässä, sulatamme ne yksin tein. Kuuma vesihöyry on kaikista parhain vaihtoehto niin katolla kuin ränneissäkin olevan jään poistamiseen. Mahdolliset jääpuikot katkomme räystäiltä käsin, pitäen silloin tarkasti huolta itsemme ja muiden turvallisuudesta.

Jään ja lumen poisto katolta parantaa pihamaan turvallisuutta sekä katon mahdollisuuksia selvitä talvesta vahingoittumattomana. Katot kestävät hyvin paljon pakkaslunta, mutta suojalumi on kokonaan toinen juttu. Monet lumivauriot ovat ehkäistävissä lumiesteillä, mutta runsaslumisimpina talvina lumen pudotus katolta voi olla varsin oivallinen idea. Kattojään jokavuotiseen esiintymiseen on hyvä puuttua varmistamalla, onko yläpohja tarpeeksi hyvin eristetty – viittaahan kattojää lämmön karkaamiseen. Jos rännit jäätyvät siitä huolimatta, että ne on puhdistettu loppusyksystä, niissä voi olla jotain rakenteellista vikaa, mikä estää kaiken veden poistumisen. Sekä rännien korjauksen että katon lisälämmöneristyksen suhteen saat parasta palvelua Plus Kattopalvelulta – ei ole sellaista kattotyötä, jossa emme osaisi sinua auttaa ja palvella!

Lahjakkailta ammattilaisiltamme kattotyöt Huittisissa sujuvat kympin arvoisesti

Lahjakkaiden ammattilaistemme toteuttamat kattotyöt Huittisissa pitävät sinunkin kattosi kunnossa. Meiltä kannattaa tilata kaikki peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotyöt kattoturvatuotteiden asentamisesta katon eristyksen uusimiseen! Tarjoamme hyvän hinta-laatusuhteen kattopalveluita niin yksityisasiakkaille kuin taloyhtiöillekin, ja toimimme ympäri vuoden. Kaikki kattohuollot, katon paikkaukset ja muut kattourakat sujuvat täyden kympin arvoisesti, kun asialla on Plus Kattopalvelu.

Talviaikaan meiltä tilataan muun muassa lumenpudotuksia. Keväthuoltojen yhteydessä tehty kattotarkastus voi kertoa tarpeesta korjata katon läpivientejä, tai suorittaa esimerkiksi aluskatteen vaihto. Lumen paino on voinut saada kattoikkunan vuotamaan, ja se on korjattava nopeasti, ennen kuin kosteus saavuttaa katon rakenteet. Mikäli aluskate on korjattu, paikattu tai uusittu aina tarpeen vaatiessa, vuotava kattoikkuna ei pääse heti kastelemaan katon alla olevia rakenteita. Aluskatteet ovat kaikeksi onneksi hyvin kestäviä kavereita. Aluskatetta ei tarvitse korjata tai uusia ehkä kertaakaan, jos aluskatteelle ei pääse roskia eikä välikatolla vieraile terävänokkaisia lintuja. Lintujen pääsy talon katon alle voidaan estää asentamalla pieneläinesteet, tässä tapauksessa lintuverkot. Roskat ja tuiskuavakin lumi pysyvät poissa katon alta, kun katon harjan tuuletusaukot suojataan hengittävillä harjatiivisteillä.

Kevättarkastuksen aikana katon alta voi löytyä kosteutta, vaikka vesikatto olisi tiivis, eikä siten vuotaisi mistään kohtaa. Lämmin ilma voi tiivistyä eli kondensoitua kosteudeksi, kun ulkona on huomattavasti kylmempää kuin sisällä. Jotta kaikki asunnosta karkaava lämpö saataisiin tuuletettua pois välikatolta, tulee katon IV-töiden olla oikealla tavalla toteutettuja. Tarpeeksi runsaat eristeet huolehtivat siitä, ettei välikatolle karkaa suuria määriä lämpöä. Teemme tarjouksen kaikista tarvituista töistä, kuten kosteusvaurioiden kunnostamisesta, uusien ilmanvaihtohormien asentamisesta tai katon lisäeristyksestä.

Kesä on hyvää aikaa toteuttaa vaikkapa katon maalaus tai kattoturvatuotteiden korjaus. Jotta omakotitalon, kerrostalon, omakotitalon ja mökin katolla olisi mahdollisimman turvallista ja sujuvaa liikkua, tulee se varustella asianmukaisilla ja hyväkuntoisilla kattoturvatuotteilla. Jos kattotikkaat, kattosillat, seinätikkaat tai esimerkiksi palotikkaat eivät enää ole tehtäviensä tasalla, tulee ne korjata tai uusia.

Syksyllä katto ja rännit puhdistetaan, ja katto tarkastetaan vielä kerran siltä varalta, että jotain tarvitsisi tehdä sen kunnon eteen. Mitä tiiviimpänä tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto ottaa talven vastaan, sen parempi!

Katon yläpohjan eristys saa yleensä olla rauhassa – tarvitset villojen vaihtoa vain ani harvoin 

Kattotöitä Huittisissa ovat muun muassa katon harjaus, katon maalaus, saumojen tiivistys, lumenpudotus ja villojen vaihto. Katon harjaus on kattotyö, mitä tarvitaan kaksi kertaa vuodessa – muuten katolle voi jäädä roskia, mitkä vauhdittavat sen haurastumista. Kattomaalaus tehdään vain harvoin: esimerkiksi betonitiilikatto maalataan vain kerran, eikä peltikattoakaan maalata kuin 10–15 vuoden välein, mahdollisesti harvemminkin. Saumojen tiivistys, lumenpudotus ja villojen vaihto tehdään vain tarvittaessa. Yläpohjan villat voivat olla vaihtamatta kymmeniä vuosia, sillä hyväkuntoisia villoja ei tarvitse vaihtaa edes kattoremontin yhteydessä. Villat kuuluu vaihtaa vain ani harvoin – lähinnä silloin, jos niissä on kosteutta.

Vesi- ja aluskate huolehtivat siitä, etteivät villat ja muut yläpohjarakenteet pääse kastumaan. Eristeet ja höyrynsulut ovat olemassa siksi, ettei välikatolle nousisi kosteutta ja lämpöä sisätiloista. Joskus katto voi kuitenkin vuotaa, ja silloin sekä eristevillat että puurakenteet voivat kastua. Toisinaan ollaan tekemisissä kondenssiveden kanssa. Varsinkin kevättalvina ulko- ja sisälämpötilan välinen ero voi olla niin suuri, että asunnosta karkaava vähäinenkin lämpö on vaarassa tiivistyä kondenssivedeksi, mikä kastelee villat ja puuosat. Hengittävä aluskate sekä riittävät tuuletusratkaisut auttavat torjumaan kondenssivettä ja sen aiheuttamia vahinkoja.

Jos villoissa on kosteutta, voi katon alle syntyä hometta, joten villat pitää vaihtaa. Toinen villoja koskettava työ on katon lisälämmöneristys. Uusilla eristeillä vähennetään lämmön karkailua, mikä voi aiheuttaa paitsi kondenssivettä, myös talviaikaisia saumavuotoja. Tämä selittyy sillä, että asunnosta karkaava lämpö jatkaa matkaansa katon läpi. Lumi sulaa, ja jos se ei esimerkiksi jään takia pääse poistumaan katolta, voivat saumat alkaa vuotaa.

Parempi lämmöneristys on hyvä asia myös ympäristön ja asumiskustannusten kannalta. Asumismukavuuskin paranee, kun sisällä ei vedä, eikä kaikki aika mene takan lämmittämiseen tai patterien termostaattien säätämiseen. Kysy meiltä lisää myös ullakon ja vintin eristyksestä!

Aina kun teemme jonkin kattotyön, esimerkiksi ilmanvaihtokanavien eristyksen, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Sen aikana käydään myös katon alla varmistamassa se, missä kunnossa puurakenteet ja villat ovat – sillä ehdolla, että katon alle pääsee rakenteita avaamatta. Näin saat ajoissa tiedon mahdollisista kosteusongelmista, ja niihin päästään puuttumaan jo varhaisessa vaiheessa.

Kattotyöntekijät arvostavat hyväkuntoisia kattoturvatuotteita

Kattotyöntekijät osaavat arvostaa sitä, että olet huolehtinut heidän turvallisuudestaan asennuttamalla katolle asianmukaiset kattoturvatuotteet Huittisissa. Riippuu muun muassa katon kaltevuuskulmasta, mitä kaikkia kattoturvatuotteita katolle pitää asentaa. Tarvetta on todennäköisesti ainakin kattotikkaille, talotikkaille ja ehkä myös palotikkaille. Lapetikkaiden, seinätikkaiden ja hätäpoistumistikkaiden lisäksi katon turvallisuus saattaa vaatia myös kattosiltoja, putoamissuojia ja kattopollareita. Plus Kattopalvelu tuntee eri kattojen kattoturvatuotteita koskevat viranomaismääräykset, ja asentaa katollesi kaikkien asetusten mukaiset, kestävät ja laadukkaat kattoturvatuotteet. Kattoturvatuotteet asennetaan jo kattoremontin yhteydessä, mutta katon varustelutasoa voidaan päivittää turvallisemmaksi missä vaiheessa tahansa. Katto kannattaa varustella vähintään rakennusmääräysten mukaisilla kattoturvatuotteilla, vaikka se olisi jo iäkkäämpi. Kaikki hyväkuntoiset kattoturvatuotteet voidaan kierrättää uudelle katolle, joten niiden hankkiminen ei ole suinkaan hukkaan heitettyä rahaa. Talonomistajalla tai taloyhtiöllä on velvollisuuskin huolehtia siitä, että katolle voi kiivetä ja että sieltä voi laskeutua mahdollisimman turvallista reittiä pitkin.

Se, että tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on varustelu tasokkailla kattoturvatuotteilla, ei takaa katon turvallisuutta jatkossa. Kaikki omakotitalon, kerrostalon, paritalon, huvilan ja esimerkiksi teollisuuslaitoksen kattoturvatuotteet on tarkastettava usein. Kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto ja kiinnitykset on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, sillä jo puoli vuotta voi vaikuttaa niiden kuntoon. Jos huomaamme kattoturvatuotteiden kiinnitysten löystyneen, tarjoamme niiden kiristämistä – näin kattotikkaat pysyvät hyvin kiinni katossa, vaikka ulkona tuulisi kovaakin. Kiinnikkeiden kiristyksen ansiosta kattoturvatuotteet pysyvät paikoillaan myös keväällä, kun suojalumi tahtoisi pudota katolta alas, ja mieluusti ottaa kaverikseen joitain kattotarvikkeita. Jätä katon kevät- ja syyshuollot meille, niin saat koko tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kuntotarkastuksen kaupan päälle – tuon kuntotarkastuksen aikana tutkitaan myös katon turvatuotteiden kunto ja kiinnitykset.

Muista myös lumiesteet! Lumiesteetkin ovat kattoturvatuotteita, vaikka niillä ei helpoteta tai turvata katolla liikkumista. Lumiesteet ovat katon reunalla turvatakseen talon pihamaalla liikkuvien ihmisten turvallisuuden, voisihan niskaan putoava lumi olla hyvin vaarallista. Lumiesteiden ansiosta katollakin on paremmat mahdollisuudet selvitä talvesta ilman vaurioita, estäväthän ne muun muassa katon tarvikkeiden irtoamista ja katon pinnoitteen vaurioitumista – hankithan siis lumiesteet kaikille kaltevilla katoillesi.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys on huopakatolla hieman erilaista kuin muilla katoilla

Lumiesteiden asennus ja korjaus tehdään aina sen mukaan, mitä tilanne vaatii. Jos lumiesteet pitää korjata, tutkimme tilanteen huolella selvittääksemme, miten asian kanssa kannattaa edetä. Jos lumiesteitä ei enää saa korjattua, teemme tarjouksen uusien lumiesteiden asentamisesta. Mikäli on kyse paikoiltaan irronneista ja maahan pudonneista lumiesteistä, kiinnitämme ne takaisin katolle – mutta ensin pitää korjata kattoon syntyneet reiät. Niin irronneiden lumiesteiden, kattotikkaiden kuin muidenkin katon varusteiden synnyttämien reikien korjaamisella on kiire, sillä katto voi alkaa vuotaa, jos se ei ole tiivis.

Lumiesteet asennetaan eri tavalla eri katoille, siksi lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys huopakatolla on hieman erilaista kuin muilla katoilla. Tiilikatot varustellaan lisäruoteiden avulla, mutta bitumikatolle ja tavalliselle peltikatolle varusteet kiinnitetään katon läpi ruuvaamalla. Konesaumakatto varustellaan varsin omintakeisella tavalla. Saumakaton varustelussa hyödynnetään katon pystysaumoja, ja esimerkiksi savupiippu saumataan kiinteästi kattoon – näissä ja konesaumakaton kaksinkertaisissa saumoissa on konesaumakaton uskomattoman tiiviyden salaisuus.

Ota meihin yhteyttä niin konesaumakaton, tiilikaton, aaltopeltikaton, palahuopakaton kuin esimerkiksi kolmiorimahuopakaton lumiesteiden tiimoilta. Me osaamme asentaa lumiesteet kaikille erilaisille katteille, ja voit luottaa asiantuntemukseemme myös lumiesteiden mitoittamisessa ja valitsemisessa. Lumiesteet mitoitetaan katon mittojen ja alueen keskimääräisen lumikuorman mukaan. Rakennusmääräysten mukaan lumiesteet tulee hankkia kaikille katoille, joiden kaltevuus on ainakin 1:8, ja lumiesteet on asennettava vähintään kaikkien ovien ja terassien yläpuolelle. Kokemus on osoittanut, että lumiesteet pysyvät paremmin paikoillaan suojalumenkin niitä rasittaessa, jos ne on asennettu koko lappeen reunalle.

Lumiesteiden paikoillaan pysyminen koko talven ajan varmistetaan myös tarkastamalla lumiesteiden ja ennen kaikkea niiden kiinnikkeiden kunto joka syksy. Muun muassa peltikatolle tyypillinen lämpöeläminen voi saada lumiesteiden (ja muiden katon varusteiden) kiinnikkeet löystymään. Mikäli kiinnikkeet kiristetään heti tarpeen niin vaatiessa, on paljon vähemmän todennäköistä, että lumiesteet irtoaisivat kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi rantahuvilan katosta. Plus Kattopalvelu tarkastaa lumiesteetkin aina, kun se tekee katon kunnon tarkastusta Huittisissa. Kattotarkastus on meiltä erikseen tilattava kattohuolto, mutta me tarjoamme sen ilmaiseksi kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä.

Piipunhattu ja piipun pellitys varsin tarpeellisia hankkia

Piipunhattu ja piipun pellitys suojaavat piipun kosteudelta, rapautumiselta ja monilta rapautumisen aiheuttamilta ongelmilta. Piipun pellitys peltisepän työnä ei ole mikään turhake, kuten ei myöskään hormin suuaukkoa suojaava piipunhattu. Vuoden turhakkeita ovat olleet korjauskelvoton elektroniikka, pikamuoti, ulkomainen pullovesi ja muun muassa muovinen kananmunakotelo – näitä ilmankin pärjää, mutta piipun peltityöt parantavat koko rakennuksen turvallisuutta. Jos piippua ei ole pellitetty, voi se jopa sortua kosteuden ja ulkolämpötilavaihteluiden aiheuttaman rapautumisen takia. Piipunhattu estää kolojen ja halkeamien syntymistä, ja se on varsin hyvä, sillä jos piipusta pääsisi karkaamaan kuumia savukaasuja, voisivat katon alla olevat eristeet syttyä tuleen. Hormiin rapautumisen seurauksena syntyvät kolot voisivat myös jemmata nokea, ja silloin vaarana olisi myös nokipalo.

Aluskatettakaan ei voida pitää minään turhakkeena, sillä aluskate estää katon alla olevien rakenteiden kastumisen, jos katto alkaa vuotaa piipun juuresta. Mikäli aluskatetta pitää korjata piipun kohdalta, ota yhteyttä. Korjaamme tai uusimme aluskatteen, minkä jälkeen yläpohjarakenteet ovat paremmassa turvassa, vaikka piipusta vuotaisi vettä. Aluskatteen korjaus on muuten erinomainen tilaisuus pellittää piippu, jos tuota työtä ei ole vielä siihen mennessä tehty. Sekä piipun pellitys että aluskatteen korjaus piipun luota edellyttävät vesikatteen osittaista korjaamista, joten ne on helppo tehdä yhtä aikaa.

Samalla kertaa voidaan tarvittaessa toteuttaa myös muita peltisepän töitä. Kattopeltiseppä voi toteuttaa kattoturvatuotteiden asennuksen tai vaikkapa kattoikkunan pellityksen. Kattopeltiseppää kaivataan myös konesaumakattojen asennuksen ja korjauksen yhteydessä, joten ota yhteyttä, jos konesaumakattosi ei ole enää tarpeeksi tiivis ja hyväkuntoinen.

Piipunjuurivuotoja ehkäistään tarkastamalla piipun juuri kaksi kertaa vuodessa. Koko katto on syytä tarkastaa näin usein, oli se sitten palahuopakatto, konesaumakatto tai vaikkapa tiilikatto. Jos piipun juuri kaipaa tiivistystä, kannattaa työ tehdä heti eikä vasta sitten, kun piipusta jo vuotaa vettä katon alle. Aluskatekin voi pettää kattovuodon takia, joten uhkakuvana on, että sisäkatostakin alkaa tippua vettä. Tällaisessa tilanteessa tarvitaan laajamittaisia kosteusvaurioiden korjauksia, muun muassa kastuneiden lämmöneristeiden uusiminen ja lahovaurioisten puurakenteiden vaihto.

Katon tarkastus Huittisissa tarjoaa ilahduttavan täsmällistä informaatiota

Katon tarkastus Huittisissa tarjoaa ilahduttavan täsmällistä informaatiota siitä, missä kunnossa omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai kesämökin katto on. Kattotarkastus on tiilikattotyö, peltikattotyö tai huopakattotyö, mikä kannattaa uusia kaksi kertaa joka vuosi. Jo puoli vuotta voi aiheuttaa monenlaisia muutoksia katon kunnossa, ja niistä kannattaa olla kärryillä. Kaikenlaiset vauriot kannattaa korjata mahdollisimman pian, jotta katon alle ei pääsisi kosteutta. Kosteusvaurioiden korjaaminen on tyyriimpää kuin katossa olevan reiän paikkaaminen heti tuoreeltaan.

Katon kunnon tarkastus kertoo myös tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi taitekaton mahdollisista huoltotarpeista. Katto pysyy hyvässä kunnossa vuosikymmenestä toiseen, kun se aina tarpeen tullen pestään ja maalataan. Tiili- ja bitumikatoille tyypilliset sammaletkin kannattaa poistaa sitä mukaa, kun niitä syntyy. Kattotarkastuksen kulkuun kuuluu myös katon läpivientien, muiden kattotarvikkeiden, räystäslautojen ja mahdollisuuksien mukaan myös katon alla olevien rakenteiden tarkastus.

Voit tilata palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi suoraprofiilisen peltikaton kunnon tarkastuksen meiltä. Tarkat ammattilaisemme tekevät huolellisen kattotarkastuksen, ja antavat kattavan raportin katon todellisesta kunnosta. Saat kuulla, missä kunnossa katon pinnoite on, ja vieläkö saumat, läpiviennit ja jiirit pitävät vettä. Kerromme siitä, vetääkö sadevesijärjestelmä, vai vaativatko rännit kenties kunnostusta. Jos katon alla havaitaan ongelmia tuulettumisen kanssa, teemme tarjouksen asian laidan korjaavista toimenpiteistä, ja niin edelleen. Mikäli katto kaikkine rakenteineen ja yksityiskohtineen on hyvässä kunnossa, emme tietenkään tee tarjousta mistään katon paikkauksesta tai

Katon kunnon tarkastuksen voi saada meiltä myös ilmaiseksi – tällä viitataan kaikkien kattohuoltojemme ja muiden kattotöidemme yhteydessä tarjottavaan kaupanpäälliseen. Aina, kun tilaatte Plus Kattopalvelulta jonkin kattourakan, tarjoamme kattotarkastuksen ilman eri veloitusta. Olipa kyse kesämökin rännien puhdistamisesta, kerrostalon kattoikkunan uusimisesta, omakotitalon katossa olevan reiän korjaamisesta tai vaikkapa rivitalon lumiesteiden kunnostamisesta, saat kattotarkastuksen vähän niin kuin tilaajalahjana. Vaikka katon kunnon tarkastus on veloitukseton, käytämme siihen aikaa voidaksemme olla mahdollisimman informatiivisia, ja voidaksemme suositella kaikkia mahdollisesti tarvittuja kattotöitä. Huomaamme kaikki törröttävät naulat ja jopa talon lähellä olevat lahot puut, mitkä uhkaavat kaatua katolle.

Tämä kattopalvelu toteuttaa sekä peltikattojen, tiilikattojen että huopakattojen kattourakoinnit Huittisissa – ota yhteyttä joka käänteessä

Kaikki kattourakoinnit Huittisissa sujuvat ensiluokkaisesti, kun kattoa on korjaamassa, uusimassa, varustelemassa tai esimerkiksi lisäeristämässä Plus Kattopalvelu. Meidän ammattilaisemme ovat alansa huippuja, ja sitoutuneet parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu palvelee myös taloyhtiöitä, joten tästä osoitteesta tilaatte myös kerrostalojen kattoremontit sekä esimerkiksi rivitalojen lumenpudotukset. Omakotitalon ja kesämökinkin kattourakat kannattaa tilata tältä kattofirmalta, sillä meidän kattotöistämme voi hakea kotitalousvähennystä.

Koska meillä on töissä myös kattopeltiseppiä, olemme oikea kattopalvelu myös kaikkiin konesaumakattotöihin. Konesaumakattojen ohella laitamme kuntoon myös lukkosaumakatot, aaltopeltikatot, suoraprofiiliset peltikatot sekä tiilikuvioiset peltikatot. Peltikatosta on iloa mahdollisimman pitkään, kun se harjataan puhtaaksi kaksi kertaa vuodessa. Olipa kyse katon harjaamisesta tai vaikka aluskatteen tiivistämisestä, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Sen perusteella kaikki katon tarpeet tulevat ilmi, eli mikään reikä ei jää vaarantamaan katon kuntoa. Katon kunnon tarkastus kertoo myös siitä, joko omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi rantasaunan katto pitää maalata.

Luota meihin myös kolmiorimahuopakattojen, palahuopakattojen ja tiivissaumakattojen huolloissa. Bitumikatotkin on hyvä puhdistaa joka kevät ja syksy. Joskus ne tarvitsevat sammaleiden poistoa, ja yhden kerran ne pitäisi myös pinnoittaa. Näin bitumikatto jaksaa vastustaa sammaleita ja auringon kuivattavaa vaikutusta jopa neljän vuosikymmenen ajan. Erilaisten bitumikattohuoltojen lisäksi tarvetta voi olla myös saumojen tiivistämiselle, irronneiden palahuopapaanujen kiinnittämiselle tai esimerkiksi kattokaivojen uusimiselle.

Tiilikatot ovat todella kustannustehokkaita (eli pitkäikäisiä ja vähään tyytyviä) kattoja, jos ne harjataan aina keväisin ja syksyisin. Samalla tarjottu kattotarkastus paljastaa mahdollisen sammaleenpoistokäsittelyn tarpeen. Tiilikatot pinnoitetaan vain kerran, ellei kyse ole savitiilikatosta. Savitiilikatoille riittää se, että ne aina välistä suojakäsitellään. Katon suojakäsittely tai katon maalaus antaa suojaa kosteudelta ja rapautumiselta. Rapautuminen näkyy rikkinäisinä kattotiilinä, mitkä pitää uusia pian.

Plus Kattopalvelu hoitaa myös kattoläpivientien asentamisen tai korjaamisen sekä kaikki kattoturvatuotteisiin liittyvät toimenpiteet. Ota yhteyttä myös silloin, kun sadevesijärjestelmä on aika puhdistaa, tai jos se on jäätynyt. Tarvittaessa korjaamme tai uusimme rännit, tai asennamme niihin sulanapitojärjestelmän.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt