Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotöistä Tuusulassa paras hyöty, kun niiden toteuttamisessa noudatetaan säännöllisyyttä

Kaikki kattotyöt ovat tärkeitä omakotitalon, kerrostalon tai muun rakennuksen katon kunnon säilyttämiseksi. Kattotöistä on paras hyöty silloin, kun niiden toteuttaminen tapahtuu säännöllisesti ja asianmukaisella tavalla. Esimerkiksi kattohuolloilla voi joissain tilanteissa jopa pilata katon käyttäen vääriä tuotteita tai huoltometodeita, joten kattotöihin kannattaa valita asiantunteva kattofirma. Ammattilaisilta voit varmistaa myös sen, kuinka usein sinun kattoasi on huollettava ja kunnostettava. Jokainen katto pitäisi puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, mutta muiden huolto vaihtelee paljon katteen materiaali ja erityispiirteet huomioiden. Esimerkiksi peltikaton huoltomaalausväli voi olla yhtä hyvin 10 tai 25 vuotta, joten yleispäteviä neuvoja ei voida antaa näkemättä kattoasi. 

Tiesithän, että kaikki Plus Kattopalvelun asiakkaat Tuusulassa ja Tuuloksen naapurikunnissa (Hyvinkäällä, Mäntsälässä, Järvenpäässä, Sipoossa, Keravalla, Vantaalla ja Nurmijärvellä) saavat ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle? Aina, kun yksityisasiakas tai taloyhtiön tilaa meiltä jonkin kattotyön, tarkastamme samalla katon aivan ilmaiseksi. Katon tarkastus paljastaisi kaikki korjaus- ja huoltotarpeet, sillä tutkimme tarkoin vesikatteen, kaikki sen saumat ja läpiviennit, kattotarvikkeet ja niiden kiinnitykset, yläpohjan ja muun muassa katon ulkopuuosat. Katto kannattaa korjata heti, kun siinä on uusia vikoja, esimerkiksi rikkinäisiä tiiliä tai lahovaurioita kattorakenteissa. Näin ongelmat eivät eskaloidu. Joskus joudumme uusimaan kattoja, joiden elinkaari olisi vasta puolivälissä, jos huomaamatta ja korjaamatta jäänyt kattovuoto ei olisi pilannut niiden rakenteita. Panemme merkille myös sen, onko välikaton ilmanvaihtoa aika tehostaa. Ilman on syytä vaihtua katon alla, sillä muussa tapauksessa rakennuksen sisätiloista nouseva lämpö ja kosteus saattavat kondensoitua vesipisaroiksi. Tällaista kondenssivettä voi esiintyä varsinkin alkuvuodesta, ja se voi johtaa yläpohjan homevaurioihin aivan samaan tapaan kuin kattovuoto. Se, että saat katon tarkastettua ilman eri veloitusta, on merkittävä asiakasetu. Jokainen katto olisi hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, joten kattotarkastus mahdollisine korjaustarjouksineen tulee aina tarpeeseen. Toki asiantuntijamme saattavat olla sitä mieltä, että katto kaipaa kattokorjauksen sijaan jotain kattohuoltoa – tai ehkä kattosi on niin hyvässä kunnossa, ettei se tarvitse enää mitään muita toimenpiteitä!

Jos kaipaat kattotöillesi rahoitusta, löytyy sellainen meidän kotisivujemme kautta. Kaikkia omakotitalojen ja kesämökkien omistajia tahdomme tiedottaa siitä, että kattotyömme oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä. Tee sinäkin hyvä päätös, ja anna peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi kunto meidän vastuullemme! Kaikki alkaa siitä, että otat ratkaisevan askeleen ja pyydät tarjouksen kattotöistä – odotammekin jo yhteydenottoasi!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Ajallaan teetetty kattoremontti sujuu Tuusulassa nopeammin ja edullisemmin

Kun teetät kattoremonttisi Tuusulassa ajallaan, sujuu katon uusiminen monin tavoin kivuttomammin. Kattosaneeraus voi olla ohi jo parissa päivässä, jos katto ei ole päässyt huonoon kuntoon, eikä katon rakenteita ole mittavasti korjailtava. Mitä lyhyemmän aikaa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton purku ja asennus kestävät, sitä edullisempi on kattoremontin hinta. Plus Kattopalvelun suorittamat omakotitalon, kerrostalon, rivitalon ja kesämökin kattoremontit eivät muutenkaan ole hinnan kiroissa, mutta aina parempi, mitä vähemmän kattoremontista koituu maksettavaa! Omakotitalon ja kesämökin omistajat voivat ottaa huomioon myös kotitalousvähennyksen vaikutuksen kattosaneerauksen hintaan, sillä kattoremontista(kin) saa kotitalousvähennystä. Sekin kannattaa muistaa, että kattoremonttimme voi maksaa myös osamaksulla, ja että kotisivujemme kautta löydät katon vaihdolle passelin rahoituksen.

Koska palahuopakatto, konesaumakatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto sitten on aika uusia? Se vaihtelee tapauskohtaisesti. Kun näemme, missä kunnossa tasakatto, pulpettikatto, harjakatto, aumakatto tai muu satulakatto on, osaamme paremmin vastata tähän kysymykseen. Katto on usein korjattavissa tiivistämällä ja huoltamalla se, mutta merkittävä haurastuneisuus, laajat kosteusvauriot tai korkea ikä puhuvat sen puolesta, että nyt on parempi tehdä kattosaneeraus. Palahuopakattoremontti tai huopakattoremontti on tehtävä aikahaarukalla noin  20-40 vuoden kuluttua sen asentamisesta, sillä huopakaton tekninen toimivuus kestää suurin piirtein tuon verran. Kun muutama vuosikymmen on kulunut, on bitumikate saattanut menettää reilusti elastisuuttaan ja rasituksensietokykyinen. Peltikattoremontti on aika tilata viimeistään 50 vuoden kuluttua edellisestä, kun taas tiilikattoremontti on edessä vasta 70 vuoden kuluttua tiilikaton asentamisesta. Konesaumakatto kestää todella pitkään hyvällä hoidolla, sillä sen käyttöikä voi olla jopa koko vuosisadan pituinen. Älä kuitenkaan epäröi tilata kattoremonttia jo aiemminkin, jos katto on painunut notkolle, katto vuotaa ja sen alla on sekä lahoa että hometta, tai jos kate vaikuttaa ikäänsä nähden suhteettoman huonokuntoiselta. Peltikatolla tämä tarkoittaisi sitä, että katto olisi ruosteen peitossa, ja huopakatolla lisääntyneitä reikiä, halkeamia, venymiä ja kupruja. Tiilikattokin saattaa – varsinkin huoltotoimenpiteiden suorittamatta jättämisen vuoksi – rapautua ennen aikaisesti. Mitä enemmän katolla on rikkinäisiä tiiliä, sitä todennäköisemmin se voi vuotaa.

Kattoremontin yhteydessä voimme tehdä monenlaisia muutoksia ja päivityksiä, mitkä voivat liittyä katon varusteluun, yläpohjarakenteisiin (varsinkin tuuletusratkaisuihin) tai jopa katon kaltevuuteen. Kerromme mielellämme lisää siitä, mitä katolle voi ja kannattaa tehdä. Kerro sinäkin meille rohkeasti uutta kattoa koskevat haaveesi, niin suunnittelemme sinulle täydellisesti sopivan kattoremontin. Etkö malta odottaa kesää? Ei haittaa, sillä kattoremontti voidaan mainiosti toteuttaa myös talvella.

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton voi joskus uusia varsin poikkeuksellisella tavalla

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton uusiminen on ajankohtaista milloin tahansa 20-40 vuoden välillä katon asentamisesta. 40 vuotta on pitkä ikä huopakatteelle, mutta se on saavutettavissa, kun huopakattohuollot teetetään huopakattoasiantuntija Plus Kattopalvelulla. Papahuopa kestää yleensä bitumikatetta lyhyemmän ajan. Meiltä voitte tilata kaikki huopakaton huoltoon, korjaukseen ja remontointiin liittyvät työt! Kaupan päälle tulee aina koko katon kunnon tarkastus, minkä avulla voimme suositella jotain muuta kattotyötä, jos sellaiselle löytyy tarvetta. Voi olla, että jokin sauma irvistää – kattotarkastuksen ansiosta se tulee huomattua ajoissa, eikä katon alle ehdi päästä kosteutta. Kattotarkastajamme saattavat huomata myös tarpeen sammaleiden poistolle. Siinä vasta kattotyö, minkä avulla katon elinkaarta on mahdollista pidentää huomattavasti! Sammalet ovat yksi bitumikaton suurimmista vihollisista, voiden saada katon kunnon romahtamaan jo 20 vuoden kuluttua bitumikermikaton asentamisesta.

Muista huopakattohuoltoja ovat muun muassa roskien poisto, kattopesu ja katon maalaus. Hellästä huolenpidosta huolimatta katto on aikanaan uusittava. Jos katon alla ei ole kosteusvaurioita, voidaan katto uusia varsin poikkeuksellisella tavalla. Tällöin vanhaa kattoa ei alkuunkaan pureta, vaan uusi katto rakennetaan suoraan sen päälle. Rakenteiden kuivuus on kuitenkin ehdoton edellytys tällaiselle kattosaneeraukselle, samoin kuin osittaiselle tiili- tai peltikattoremontille. Katon osittainen vaihto tarkoittaa sitä, että aluskatetta ei pureta, vaan vaihdetaan pelkät kattotiilet tai -pellit.

Huopakatto sopii mihin tahansa rakennukseen, ja erilaisiin kattokaltevuuksiin. Tiivissaumakatto on niin monikäyttöinen ja luotettavasti toimiva katto, että se on mahdollista asentaa myös tasakattoiseen rakennukseen. Kolmiorimahuopakatto ja laattakatto vaativat kaltevampaa kattoa, mutta tarvittaessa rakennuksen kattoa voidaan kattoremontin yhteydessä muokata kaltevammaksi.   Palahuopakatolla rakennukseen saadaan moderni ilme, kun taas kolmionmuotoisten rimojen avulla asennettava kolmiorimakatto on hatunnosto perinteikkäille rakennustavoille.

Huopakaton tai paanukaton asennuksen yhteydessä ei välttämättä tarvitse uusia aluslaudoituksia. Asia selviää alkutarkastuksen yhteydessä. Alkutarkastuksen aikana käymme tarkoin läpi, missä kunnossa kattorakenteet ovat, ja mitä kattoturvatuotteita voidaan käyttää myös uudella katolla. Kuuntelemme tarkoin myös asiakkaan toiveet uuden kattonsa suhteen. Alkutarkastuksen jälkeen olemme valmiit antamaan hyvän tarjouksen avaimet käteen -periaatteella tehtävästä huopakattoremontista. Nopeimmillaan urakka kestää vain pari päivää, sillä huopakaton asentaminen sujuu jouhevasti.

Katon korjauksen kylkiäinen Tuusulassa on kattotarkastus

Katon korjaukset Tuusulassa alkavat siitä, että tulemme paikan päälle arvioimaan peltikaton, tiilikaton ja huopakaton kunnon ja korjaustarpeet. Näkemättä kattoa emme voi antaa kiinteää urakkatarjousta katon, rännien eli vesikourujen, kattorakenteiden tai muiden katon rakenteiden korjaamisesta. Kattotarkastus tehdään mahdollisimman nopeasti, mutta ei koskaan hosuen ja huolellisuudesta tinkien. Lopuksi suoritamme sekä lopputarkastuksen että loppusiivouksen, ja viemme kaikki syntyneet jätteet mennessämme. Kaupan päälle tulee koko katon kunnon tarkastus. Näin asiakas saa kattavan kuvan siitä, missä kunnossa omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa mökin katto on. Näin hän osaa tilata esimerkiksi kattopesun ja kattomaalauksen, mitkä vähentävät merkittävästi katon ruostevaurioita – tai osaa alkaa varautua parin vuoden päässä häämöttävään kattoremonttiin. Katon ja katon läpivientien asennus ja tiivistys olisi hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, sillä näin pikkuvauriotkin osataan paikata ajoissa, eikä mikään huoltotoimenpide jää tekemättä ajallaan.

Rikkinäisten tiilien vaihto on hyvin tyypillinen katon paikkaus Tuusulassa. Myös huopakaton ja peltikaton reikien paikkaus on melko tavallista. Reikien alkuperä voi olla vaikkapa keväällä katolta pudonneen lumen irrottamissa lumiesteissä, tikkaissa ja ränneissä. Tällaiset reiät pitää pian korjata, jotta katon alle ei pääsisi kosteutta. Katon paikkaus on helppoa ja edullista myös silloin, jos puhutaan tuulen mukaan irronneiden peltilistojen vaihtamisesta tai takaisin kiinnittämisestä, tai esimerkiksi vuotavan kattoikkunan tiivistämisestä (ainakin, jos aluskate on ollut ehjä ja suojannut katon alla olevia rakenteita kosteudelta). Helppo nakki on myös räystäslautojen ja -peltien vaihto.

Aina myrskyvaurioiden korjaus ei ole näin helppoa ja yksinkertaista, ja joskus kattovuoto ehtii tuhota kattoa perusteellisemminkin. Luota Plus Kattopalvelun ammattitaitoon silloinkin, jos puu kaatuu katon päälle rikkoen katon aina kattotuoleja ja -ristikoita myöten. Ehkä edessä on vuotavan katon korjaus höystettynä aluskatteen korjauksella? Aluskatehan on yleensä korjattava uusimalla se kokonaan, joten edessä saattaa olla kattoremontti. Koska aluskate on ollut rikki, saatetaan tarvita myös lahovaurioiden korjausta ja puuosien vaihtoa. Plus Kattopalvelu hoitaa homman kotiin – niin kuin se tekee silloinkin, jos lumivaurioiden korjaukseksi ei riitäkään vuotavien jiirien paikkaus, vaan on oikaistava lumikuorman alla painunut katto.

Katon vuodosta voidaan syyttää haurastuneita rakenteita, mutta myös esimerkiksi sääilmiöitä

Kattovuoto johtuu usein katon haurastuneista rakenteista. Ehkä ruoste on saanut ruuvinreiät suurenemaan peltikatolla, ja katon alle pääsee vettä? Tiilikatolla voi olla rikkinäisiä tiiliä, joiden kohdalta aluskatteelle on päätynyt niin paljon kosteutta, että se on kulunut puhki. Jos aluskate ei suojaa katon rakenteita kosteudelta, kastuvat katon alla olevat puuosat ja eristeet. Huopakate on saattanut vuosien kuluessa kuivua ja alkaa halkeilla. Sammalet ovat voineet avata sen saumat – ellei sitten kyse ole läpivientivuodoista, mitkä ovat tavallisia niin huopa-, pelti- kuin tiilikatoillakin. Jos katon läpivienti on alun perin asennettu oikein, on se varsin tiivis. Ajan kanssa tiivisteet kuitenkin haurastuvat, ja jos niitä ei vaihdeta, voi katto alkaa vuotaa kattoikkunan, savupiipun tai esimerkiksi antennin juuren kohdalta.

Aina ei ole kyse haurastuneisuudesta, kun katto vuotaa. Myös lumi ja sääilmiöt – eritoten voimakas myrskytuuli – voivat saada katon vuotamaan. Lumen paino rasittaa katon saumoja ja jiirejä, mitkä voivat antaa periksi, ja silloin lumen sulamisesta syntynyt vesi päätyy katon alle. Lumi voi myös irrottaa kattotiiliä tai kattotarvikkeita, jolloin kattoon syntyy reikiä. Kova tuuli tekee samaa. Tuulenpuuska voi viedä mennessään kattotiiliä, kattotikkaita, rännejä, peltilistoja, kattopeltejä, suojapellityksiä, aurinkopaneeleita tai esimerkiksi viemärintuuletusputkia. Kattotuotteet voivat särkyä ja katto alkaa vuotaa.

Olipa syy kattovuodolle mikä hyvänsä, on vuotavan katon korjaus tilattava mahdollisimman pian. Mitä pikemmin kattovuodon korjaus aloitetaan, sitä todennäköisempää on välttyä katon vesivahingolta, mikä saattaisi vaatia kattorakenteiden ja yläpohjan eristeiden (kenties jopa koko katon) uusimista tullakseen korjatuksi. Jos edes epäilet katon vuotavan, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaa meidät paikallistamaan kattovuoto. Samalla sääsuojaamme rakennuksen, arvioimme sattuneet vahingot ja laadimme hyvän tarjouksen vuotavan tiilikaton, huopakaton tai peltikaton korjaamisesta. Jos hyvä tuuri sattuu, riittää, että tiivistämme vuotavan läpiviennin tai sauman. Jos kosteus on kuitenkin päässyt yläpohjaan, laskemme tarkoin, kumpi on kannattavampi vaihtoehto – katon korjaus vaiko kattoremontti. Jotta kattovuodot ja muut ongelmat (joista voisi myöhemmässä vaiheessa kehittyä kattovuoto) tulisivat ajoissa huomattua, on katto hyvä tarkastaa usein. Siksi tarjoammekin kaikkien kattopaikkausten ja muiden kattotöiden yhteydessä täysin ilmaisen kattotarkastuksen!

Tilaa katon huolto Tuusulaan meiltä, niin voit suhtautua kattosi kuntoon huolettomasti

Kun teetät katon huollot Tuusulassa Plus Kattopalvelun timanttisilla kattoammattilaisilla, voit ottaa rennosti ja suhtautua katon kuntoon huolettomasti. Me tarkastamme koko katon kunnon ilmaiseksi aina, kun tulemme tekemään jonkin katon huollon. Näin olet aina kartalla siitä, missä kunnossa bitumikatto, tiilikatto tai peltikatto on, ja millä kattotöillä sen kunto voitaisiin säilyttää – tai millä kattohuolloilla ja -korjauksilla sen kuntoa olisi mahdollista kohentaa. Katon tarkastus on ehdottomasti yksi tärkeimmistä kattotöistä, ellei peräti se kaikista tärkein. Omakotitalojen, rivitalojen, kerrostalojen ja muun muassa kesämökkien katot tulisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta katon tarpeisiin voitaisiin tarttua riittävän nopealla aikataululla. Onkin hyvä idea teettää katon kevät- ja syyshuollot meillä. Sen lisäksi, että puhdistamme kattosi ja sen sadevesijärjestelmän erittäin huolellisesti, saat teetettyä katon tarkastuksen tarkasti ja ajallaan.

Kevät- ja syyshuoltoja eli katon ja sadevesijärjestelmän puhdistamista kaipaa joka ikinen katto. Lisäksi on koko liuta muita kattohuoltoja. Riippuu katemateriaalista ja katteen sen hetkisestä kunnosta, mitä kattohuoltoja se kaipaa – vai kaipaako mitään. Kattoa ei useimpina vuosina tarvitse huoltaa muutoin kuin suorittamalla katon harjaus ja kuntotarkastus (sekä rännien puhdistus, jotta kaikki kattovedet saataisiin johdettua tarpeeksi kauas rakenteista).

Peltikatto pitää pestä, jos lika on pinttynyt sen pintaan. Mikäli maalipintakin on ohentunut tai peräti alkanut hilseillä, on aika suorittaa katon huoltomaalaus. Tarvittaessa suosittelemme vanhojen ruuvien uusimista tai kattopeltien lisäkiinnityksiä.

Tiilikaton ja huopakaton huoltaminen ovat keskenään melko samanlaisia. Suurin ero tulee siinä, että tiilikaton elinkaari on paljon pidempi. Kun puhutaan vaikkapa katon maalauksesta, mikä tehdään noin puolessavälissä katon elinkaarta, tulee huopakattoa olla maalaamassa ainakin kymmenen vuotta aiemmin kuin tiilikattoa. Lisäksi tiilikatolla voi käyttää hieman ronskempia otteita kuin huopakatolla, sillä kattohuovan sirotepinta vaurioituu helpommin. Tiilikaton voi harjata, kun taas huopakatto ja laattakatto kannattaa varmuuden vuoksi puhdistaa ilmapuhaltimilla. Lisäksi tarvitaan sammaleenpoistokäsittelyjä, sillä sammalet, levät ja jäkälät ovat katon surma. Kasvustot haurastuttavat kattoa ja lisäävät sen vaurioitumis- ja vuotoalttiutta, joten sammaleenpoisto ja suojakäsittely on enemmän kuin hyvä idea kaikille tiili- ja huopakattojen omistajille.

Rännien puhdistus Tuusulassa ehkäisee muun muassa rännien jäätymistä

Plus Kattopalvelu on nappivalinta kaikkiin kattohuoltoihin, näin ollen myös rännien puhdistukseen, asennukseen, huoltoon ja korjaukseen Tuusulassa. Sadevesikourujen puhdistus ehkäisee ennalta muun muassa sen, että joutuisit talven tullen tilaamaan jään tukkimien vesikourujen ja syöksyputkien avauksen. Kourujen puhtaanapito pidentää niiden elinkaarta, sillä roskista ja seisovasta vedestä syntyvä ruoste vähentäisi sadevesijärjestelmän käyttövuosia. Yksi suurimmista syistä säännöllisille rännihuolloille on kuitenkin se, että jos roskat tukkivat vesikourut, päätyvät katolta tulevat sade- ja sulamisvedet liian liki perustuksia. Jotta perustukset eivät olisi vaarassa kastua, tulisi kattovedet ohjata ainakin 3 metrin päähän rakennuksesta.

Sadevesijärjestelmän toiminnasta riippuu myös rakennuksen kuivuus ja asumiskelpoisuus, joten rännihuollot eivät ole vähäpätöinen asia. Säännöllisin rännihuolto on roskien (esimerkiksi puiden lehtien ja neulasten) kerääminen pois vesikouruista. Lopuksi rännit on hyvä huuhdella, jotta kaikki lika saataisiin pois, ja jotta kourujen kunto voitaisiin tarkastaa huolella. Tällaista rännihuoltoa tarvitaan joka kevät ja syksy. Mikäli tilaat katon kevät- ja syyshuollot Plus Kattopalvelulta, tulevat nämä tärkeät toimenpiteet hoidettua siinä samassa yhteydessä.

Rännien kuntotarkastuksen jälkeen tiedämme, pitääkö jotain saumaa tiivistää, tai onko ruoste syönyt reikiä, mitkä pitää tilkitä sopivilla massoilla. Tarpeen mukaan teemme tarjouksen rikkinäisten liitoskappaleiden tai muiden komponenttien uusimisesta, kaatojen korjaamisesta tai vaikkapa koko sadevesijärjestelmän uusimisesta. Noin 40 vuotta on jo hyvä saavutus yhdelle sadevesijärjestelmälle, ellei kyseessä ole alumiinimateriaali. Alumiinisella sadevesijärjestelmällä voi olla jopa 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuu, mikä kertoo omaa kieltään sen laadusta ja huippuluokan kestävyydestä. Jos sadevesijärjestelmä on aika uusia, hoidamme urakan kunnialla maaliin saakka. Omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa toimistorakennuksen katon räystäillä ovat pian uutuuttaan kiiltävät kourut, mitkä on asennettu ja mitoitettu sentilleen oikein.

Plus Kattopalvelu on ratkaisu pulmaan silloinkin, jos sadevesijärjestelmä on jäätynyt umpeen siinä olleiden roskien ja liikkumattoman veden tähden. Jää poistetaan ränneistä ja kattokaivoista höyryn avulla, ei esimerkiksi väkivalloin hakkaamalla. Sulanapitokaapelit tai lämpövastukset ehkäisevät jäätä jatkossa, mutta jokasyksyistä roskien poistoa ei silti sovi unohtaa. Teemme Tuusulassa ja sen naapurikunnissa toki muutkin kattokaivoihin liittyvät kattotyöt kuin niiden höyrysulatukset ja lämpövastuksien asentamiset. Tilaa kattokaivojen puhdistus tai vaikka niiden vaihto, niin saat parasta palvelua maamme eturivin ammattilaisilta.

Katon pesu ja puhdistus aseet ruostetta ja ei-toivottuja kasvustoja vastaan

Kattohuoltojamme Tuusulassa ovat muun muassa katon pesu (mikä estää peltikaton ruostumista) sekä sammaleenpoisto ja suojakäsittely (mitkä estävät ei-toivottuja kasvustoja runtelemasta tiili- ja huopakattoja). Plus Kattopalvelulta kuulet parhaat tavat katon puhdistamiseen, ja saat parhaan tarjouksen tarvittavien toimenpiteiden suorittamisesta.

Tiilikaton pesua tarvitaan lähinnä silloin, kun katto on tarkoitus maalata. Tämä tehdään katon ollessa noin kolmikymppinen – ellei kyseessä ole savitiilikato, mille riittää pelkkä katon suojakäsittely. Jos tiilikatto pestään jossain muussa yhteydessä, ei työvälineenä kannata käyttää painepesuria, mikä veisi mukanaan kattotiilien suojapinnoitteen. Kattopesun jälkeen katolta voisi löytyä suuri määrä rikkinäisiä tiiliä, joiden määrä olisi vain kasvamaan päin. Suojapinnoitteen puuttuminen altistaa kattotiilet rapautumiselle ja halkeilemiselle, joten hyväkuntoinen pinnoite on tärkeä asia tiilikaton kunnolle.

Huopakatonkin pesu tehdään lähinnä silloin, kun suojapinnoitetta ollaan uusimassa – eli katon ollessa parikymppinen. Myös peltikaton pesu tehdään usein kattomaalauksen pohjatöinä, mutta toki kaikki katot voi pestä myös silloin, kun niillä on pinttynyttä likaa, mihin ei tepsi esimerkiksi tiilikaton harjaus.

Harjaus on näppärä tapa tehdä roskien poisto katolta. Puiden lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat kannattaa tosin poistaa bitumikatolta mieluummin ilmapuhaltimilla kuin harjoilla. Muutenkin bitumikaton kanssa kannattaa toimia varovasti, sillä sirotepinta saattaa vaurioitua. Kuumimpina ajanjaksoina katolla ei kannata liikkua lainkaan, jotta helteessä pehmennyt huopa ei antaisi periksi jalkojen alla. Roskien poistoa katolta ja sen sadevesijärjestelmästä ei kannata jättää tekemättä, sillä roskat sitovat kosteutta ja nopeuttavat eri materiaalien haurastumista muun muassa ruostumisen kautta.

Harjat, ilmapuhaltimet tai vesiletkut eivät kuitenkaan riitä sammaleiden poistamiseen huopakatolta tai tiilikatolta. Jos peltikatolle jostain syystä sattuisi sammaleita kasvamaan, saataisiin sammalet poistettua harjaamalla tai pesemällä katto, mutta tiili- ja huopakattoihin sammalet tarttuvat tiukemmin. Sammaleenpoistoaineidemme avulla kaikki sammalet saadaan pois kerrostalon, omakotitalon, luhtitalon tai esimerkiksi rantahuvilan katolta. Sammaleenpoistoaineella tehdyn käsittelyn jälkeen katto pysyy siistinä vuosikausia. Kaikki kasvustot ovat ei-toivottuja ilmiöitä talon katolla, sillä ne nopeuttavat katon haurastumista. Tiilikatolla sammalet nopeuttaisivat pakkasrapautumista sitomalla kattoon runsain mitoin kosteutta. Myös huopakatolla olisi haittaa sammaleiden mukana kattoon jäävästä kosteudesta – sekä siitä, että sammalten juuret pyrkisivät löytämään tiensä katon alle. Tämän seurauksena katon saumat voisivat aukeilla ja katto muuttua aina vain enemmän epätiiviiksi.

Katon maalauksen merkitystä Tuusulassa ei pidä vähätellä

Katon maalaus Tuusulassa ei ole mikään vähäpätöinen kattohuolto! Kattomaalaus tekee omakotitalon, kerrostalon, pihasaunan tai esimerkiksi paritalon katolle monella tavoin hyvää. Katon huoltomaalaus palauttaa katolle sen värin ja kiillon, mikä sillä uutena oli. Katosta tulee hetkessä nuoremman oloinen! Katon huoltomaalaus saa koko rakennuksen vaikuttamaan huolletulta ja hyvinvoivalta, eikä kyse ole suinkaan mistään silmänkääntötempusta, sillä kattomaalaus vaikuttaa ihan oikeasti katon kuntoon. Kun katto on tiivis ja rasituksensietokykyinen, voi koko rakennus paremmin. Mikäli katto olisi heikkokuntoinen, huoltamaton ja epätiivis, voisi kattovuoto kastella kattorakenteet, sisäkaton, sisä- ja ulkoseinät sekä monet muut rakenteet.

Peltikaton maalausta tarvitaan ennen kaikkea ruosteen torjumiseksi. Katon puhtaanapito auttaa ruosteen vastaisessa taistelussa merkittävästi, mutta on tärkeää varmistaa, että maalipinta on hyvässä kunnossa. Jos kattopelleissä on merkittäviä vaurioita, on harkittava sitä, tulisiko kattopeltien vaihto kannattavammaksi kuin kattomaalaus. Myös silloin kattopellit voi olla parasta vaihtaa, jos katon väriä halutaan vaihtaa. Muussa tapauksessa laskemme tarjouksen peltikaton maalaamisesta ja kaikista sitä edeltävistä pohjatöistä. Maalin tarttumisen kannalta on tärkeää, että pinta on puhdas ja kuiva. Katto on siis ainakin pestävä. Lisäksi ruostevauriokohdat on käsiteltävä ja kaikki mahdolliset reiät tiivistettävä.

Myös tiilikatto voidaan uusia osittain, eli tiilikaton maalaus voidaan tiilien huonokuntoisuuden takia korvata purkamalla ja vaihtamalla kaikki kattotiilet. Mikäli aluskatekin on huonossa kunnossa, on aika tehdä tavallinen kattoremontti. Jos tiilissä ei ole muuta vikaa, kuin että niiden pinnoite on kulunut pois, aloitamme tiilikaton maalauksen. Pohjatöinä tarvittaneen katon tiivistystä, kattopesua ja sammaleenpoistoa – tämä selviää ennen kattomaalausta suoritettavan alkutarkastuksen yhteydessä. Uusi suojapinnoite pitää tiilet kunnossa vielä 30–40 vuotta, sillä se estää kosteutta ja sammalten juuria pääsemästä tiilien sisään. Näin kerrostalon, omakotitalon tai mökin tiilikaton rapautuminen hidastuu merkittävästi.

Aurinko ja sammalet uhkaavat ikääntyneiden huopakattojen kuntoa. Siksi katon pinnoite kannattaakin uusia. Huopakaton maalaus antaa katolle parhaimmillaan jopa parikymmentä vuotta lisää käyttöikää, joten tämä kattohuolto kannattaa teettää ajallaan. Jos aurinko, kosteus, kasvustot ja muut rasitukset ehtivät haurastuttaa bitumikaton liiaksi, voi edessä olla kattoremontti. Katon vaihto tulee varmasti kalliimmaksi kuin katon maalaus, vaikka meidän kattoremonteissamme onkin hyvä hinta-laatusuhde.

Tilaa rakenteille ja ihmisille turvallinen lumenpudotus Tuusulaan

Kaikki lumenpudotuksemme Tuusulassa ovat kaikin puolin turvallisia sekä rakenteille että ihmisille. Meillä on pitkä kokemus lumen pudottamisesta, ja osaamme näin ollen ottaa kaikki omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai muun kiinteistön lumenpudotukseen liittyvät riskit huomioon jo alkutarkastusta tehdessä. Kun riskit on havaittu, tiedostettu ja otettu huomioon, on niihin helppo varautua. Suunnittelemme urakan jo etukäteen, jotta kaikki menee putkeen. Mietimme, kuinka monta lumenpudottajaa tarvitaan katolle, jotta urakka etenisi reippaasti. Laskemme myös sen, monenko työntekijän on jäätävä valvomaan vaaravyöhykettä tai ohjaamaan liikennettä. Varsinkin keskusta-alueiden vilkasliikenteisillä alueilla tällaiset detaljit ovat tärkeitä.

Pidämme tarkan huolen siitä, ettei kukaan jää talon katolta pudotettavan lumen alle, mutta emme leiki omalla hengelläkään. Plus Kattopalvelun lumenpudottajat käyttävät turvavaljaita myös tasakattojen lumenpudotuksessa – puhumattakaan kaltevien kattojen ja korkeiden talojen lumenpudotuksista! Toki olemme tottuneet liikkumaan myös jäisillä katoilla, mutta emme kerta kaikkiaan tahdo ottaa turhia riskejä.

Kattosi ja sen rakenteet ovat myös turvassa. Kun vähennämme lumikuormaa katolta, etenemme niin, etteivät lumentyöntimemme osu katteeseen. Näin vältytään kattotiilien irtoamiselta. Emme tule vahingoittaneeksi myöskään katon läpivientejä tai muita katon yksityiskohtia. Lumet pudotetaan reippaasti, mutta ei suotta hosuen – sillä voisi olla karu loppu. Lisäksi turha hosuminen ja muu epäammattimainen toiminta voisi aiheuttaa kalliita korjaustarpeita.

Pakkaslunta ei yleensä tarvitse pudottaa katolta, mutta suojalumi on jo toinen juttu, sillä sama määrä tiivistynyttä suojalunta painaa monin verroin pakkaslunta enemmän. Katto on vaarassa vaurioitua, jos sen päällä on runsaasti suojalunta. Katto voi alkaa vuotaa, esimerkiksi jiireistä tai läpivienneistä. Kattovuoto voi alkaa myös saumoista, joita lumen paino rasittaa. Pohjois-Suomessa saattaa olla lunta niin paljon, että katto painuu notkolle – toisinaan piharakennuksien ja hallien katot saattavat jopa romahtaa. Eteläisessä Suomessa on lunta harvoin niin paljon. Lunta ei kuitenkaan tarvitse olla kovinkaan paljoa, ja silti katolta itsekseen putoava lumi saattaa irrottaa katosta joitain kattotarvikkeita. Lisäksi rakennuksen liepeillä liikkuvat ihmiset ovat vaarassa, jos katolta putoaa alas iso kuorma lunta. Lumenpudotuksista on siis paljon iloa, varsinkin kokeneen ja asiantuntevan Plus Kattopalvelun tekemänä! Palvelemme taloyhtiöitä ja talonomistajia myös silloin, kun tarvitaan jään poistoa katolta ja jääpuikkojen poistoa ränneiltä. Höyry on paras konsti sekä katon että rännien sulattamiseen.

Kattotöitä tarvitaan Tuusulassa useaan otteeseen

Erilaisia kattotöitä Tuusulassa ovat muun muassa kattojen huollot, kattokorjaukset (kuten kattoläpivientien korjaukset) ja katon eristykseen tai katon IV-töihin liittyvät urakat. Plus Kattopalvelulta voitte tilata mitä tahansa huopakattotöitä ja palahuopakattotöitä, muun muassa sammaleenpoiston ja irronneiden paanujen kiinnittämisen takaisin kattoon. Teemme asiantuntemuksella myös kaikki peltikattotyöt, kuten kattomaalaukset ja kattoikkunan korjaukset. Tietenkin hallitsemme myös tiilikattotyöt rikkinäisten tiilien vaihdosta tiilikaton maalaamiseen. Kattoa kannattaa huollattaa säännöllisesti, sillä se ehkäisee monet vauriot ja pidentää siten omakotitalon, mökin, kerrostalon tai muun rakennuksen katon käyttöikää. Eniten tarvitaan katon puhdistamista ja sen kunnon tarkastamista. Tällainen kattohuolto on hyvä suorittaa aina kevään tullen, ja toisen kerran loppusyksystä. Koska tiilikatto kestää jopa 70 vuotta, tarvitaan kevät- ja syyshuoltoja yhteensä noin 140 kertaa. Muita kattotöitä tarvitaan huomattavasti vähemmän.

Kattotarkastuksen aikana tutkitaan niin kattoturvatuotteet kuin esimerkiksi aluskatteenkin kunto. Kattoturvatuotteissa voi esiintyä jotain huollettavaa tai korjattavaa, tai ehkä niiden kiinnikkeet ovat löystyneet. Katto ei ole tarpeeksi turvallinen ennen kuin kattoturvatuotteet on kunnostettu. Aluskatteen tiiviydestä riippuu katon rakenteiden kuivuus. Jos aluskatetta pitää korjata, on yleensä suoritettava aluskatteen vaihto. Aluskatteen paikkaus ei anna yhtä luotettavaa lopputulosta kuin aluskatteen uusiminen.

Kattorakenteiden kuivuus ja terveys on ensiarvoisen tärkeä asia koko katon kunnon kannalta. Kosteus pyritään pitämään poissa katon alta muun muassa järjestämällä katon alle tarpeeksi tehokas ilmanvaihto. Jos ilma ei liiku, pitää asiaan puuttua esimerkiksi alipainetuulettimen avulla. Asuintiloista karkaava kosteus ja lämpö pitää saada tuuletettua pois katon alta, muuten se saattaa tiivistyä vedeksi ja kastella kattorakenteet ja eristeet. Jos katon alla on kosteutta, pitää eristeet ja lahonneet rakenteet uusia. Katon vesivahingon korjaaminen laajenee usein ennenaikaiseksi kattoremontiksi.

Eristeet saattavat tarvita huomiota myös silloin, jos katolla esiintyy jäätä joka vuosi, ja jos asunnossa palellaan. Katon lisälämmöneristys on yleensä helppo toteuttaa, ja se vaikuttaa saman tien asunnon energiatehokkuuteen sekä katon kosteustekniseen toimivuuteen. Jotta linnut eivät pääsisi sotkemaan eristeitä ja rikkomaan aluskatetta, kannattanee katolle hankkia pieneläinesteitä. Lintuverkkojen asennus pitää linnut pois katon alta, ja jottei katon alle pääsisi roskiakaan, kannattaa tiivistää myös harjan tuuletusaukot.

Villojen vaihto ja katon sekä yläpohjan lisäeristys parhaimmilla villoilla

Kattovuodon korjauksen yhteydessä tarvitaan monenlaisia kattotöitä Tuusulassa. Villojen vaihto on hyvä esimerkki niistä. Jos yläpohjan eristeet ovat kastuneet, voi niihin kasvaa hometta, joten märät villat on vaihdettava. Toimitamme katon alta purkamamme villat jäteasemalle, ja asennamme tilalle laadukkaat, hengittävät villat.

Mikäli on tarve ullakon ja vintin eristykselle tai katon lisäeristykselle, ei vanhoja villoja välttämättä tarvitse purkaa. Jos uudet eristeet mahtuvat paikoilleen ilman, että tuuletustila madaltuu liikaa, voidaan katon lisälämmöneristys toteuttaa yksinkertaisesti. Riittää, että puhallamme katon alle lisää villoja, ja lämpö pysyy heti paremmin asunnon sisäpuolella.

Jos tuuletustila uhkaa muuttua liian matalaksi, selvitämme, miten katon korotus kannattaa tehdä. Pidämme huolta myös siitä, etteivät uudet eristeet tuki räystäiden tuuletusaukkoja. Ilman kiertäminen kattorakenteiden ympärillä on erittäin tärkeää, sillä jos lämpö ja kosteus eivät tuuletu pois, voivat kattorakenteet alkaa lahota niihin tiivistyvän kosteuden takia. Räystäiltä on tarkoitus tulla uutta ilmaa katon tuuletusaukoista haihtuvan lämpimän ilman tilalle. Jos tuuletus ei toimi tarpeeksi hyvin, pitää asentaa uusia IV-hormeja tai esimerkiksi alipainetuuletin.

Katon lisälämmöneristyksestä on paljon hyötyä taloyhtiölle tai omakotitalojen ja kesämökkien omistajille. Se, että lämpö pysyy paremmin sisällä, vaikuttaa muun muassa asumiskuluihin ja koko rakennuksen energiatehokkuuteen. Uudet eristeet katon alla saattavatkin maksaa itsensä pois jo parissa vuodessa. Muitakin hyviä asioita on luvassa. Niin kauan kuin asunnosta karkaa runsaasti lämpöä, voi se tiivistyä välikatolle kondenssivedeksi. Paraskaan aluskate tai parhaatkaan IV-ratkaisut eivät välttämättä auta, jos lämmön karkailu on runsasta. Osa asunnosta karkaavasta lämmöstä jatkaa matkaansa vesikaton läpi – mikä ei toimi lämmöneristeenä vaan suojana kosteutta vastaan – alkaen sulattaa talvella katolla olevaa lunta. Lumen sulaminen voi johtaa saumavuotoihin. Näin voi käydä etenkin silloin, jos osa sulaneesta lumesta jäätyy katon reunalle korkeaksi valliksi. Jäävallin takia uudet sulamisvedet eivät pääse sadevesikouruihin.

Meiltä löytyy huippuluokan asiantuntemusta myös kaikkien katon läpivientien (esimerkiksi ilmanvaihtokanavien) asennukseen ja eristykseen. Kun katon läpiviennit on asennettu, tiivistetty ja eristetty hyvin, ei lämpöä tai kosteutta pääse läpi läpiviennistä.  

Mitä kattoturvatuotteita sinun kattosi kaipaa?

Rakennusmääräyksistä tai asiantuntijoiltamme selviää, mitä kattoturvatuotteita Tuusulassa kaivataan. Riippuu omakotitalon, kerrostalon, teollisuuslaitoksen tai muun rakennuksen erityispiirteistä, millaisille kattoturvatuotteille kohteessa on tarvetta. Vähintäänkin taloyhtiön tai talon omistajan on taattava kaikille katolla työskenteleville esteetön pääsy katolle. Turvalliseen ja katkeamattomaan kulkuyhteyteen tarvitaan ainakin katolle johtavia seinätikkaita, eli toiselta nimeltään talotikkaita. Katolle tullee asentaa kattotikkaat eli lapetikkaat, joita pitkin matka katon harjalle jatkuu. Tarvetta saattaa olla myös savupiipun tai esimerkiksi kattoluukun luo johtaville kulkusilloille. Voi olla, että peltikatto, tiilikatto tai huopakatto pitää varustella myös hätäpoistumistikkailla eli palotikkailla, putoamissuojilla ja kattopollareilla.

Myös lumiesteet lasketaan kattoturvatuotteisiin. Lumiesteet ovat tarpeen kaikilla kaltevilla katoilla, sataahan Suomessa joka vuosi lunta – joskus vain enemmän, joskus vähän vähemmän. Lumiesteiden tehtävä on estää lunta putoamasta alas hallitsemattomasti. Näin vältetään monet lumen putoamisesta aiheutuvat vauriot. Vaurioita voisi syntyä sekä kattoon että pihalla käveleville ihmisille (tai talon viereen pysäköidyille autoille).

Kun tarvitset kattoturvatuotteiden asennusta tai esimerkiksi niiden kunnon, kiinnitysten ja riittävyyden tarkastusta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me tiedämme jo ensi näkemältä, mitä kattoturvatuotteita tasa- tai satulakatolle tarvitaan, ja mistä kattoturvatuotteet saa parhaalla hinta-laatusuhteella. Toimitamme ja asennamme riittävän määrän kattoturvatuotteita paikoilleen. Kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden asennustavat vaihtelevat hieman katteen materiaalin perusteella, mutta me tiedämme aina, miten toimia.

Jatkossa pientalon tai taloyhtiön kattoturvatuotteiden kunto on tarkastettava kaksi kertaa vuodessa. Aika, ruoste, lumen paino ja monet muut rasitukset kuluttavat myös kattoturvatuotteita, ja voivat avata niiden kiinnityksiä. Jos lapetikkaat ja muut turvatuotteet eivät ole kunnolla kiinni katossa, ne voivat irrota ja pudota maahan. Kulkusiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden irtoamisen voi aiheuttaa kova tuuli. Irronneiden kattotarvikkeiden kiinnittäminen takaisin katolle ja kattoon syntyneiden reikien paikkaus ovatkin melko tavanomaisia myrskyvaurioiden korjauksia. Myös lumen putoaminen katolta voi irrottaa katolta tikkaita ja muita tarvikkeita, jos niiden kiinnikkeiden kiristämisestä ei ole huolehdittu. Kattoturvatuotteiden kunnon tarkastus hoituu samalla kuin koko peltikaton, tiilikaton ja huopakaton tarkastus. Jos tilaatte meiltä jonkin kattotyön, saatte kattotarkastuksen aivan veloituksetta, mutta toki kattotarkastuksen voi tilata myös erillistyönä.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys ovat tavallisimmat lumiesteisiin liittyvät kattotyöt

Tavallisimmat lumiesteisiin liittyvät kattotyöt ovat lumiesteiden asennus ja korjaus, mutta joskus joudutaan myös korjaamaan tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta irronneiden lumiesteiden ja muiden kattotarvikkeiden – esimerkiksi tikkaiden – aiheuttamia reikiä. Kun kattoon syntyneet vauriot on korjattu, on aika asentaa kattoturvatuotteet takaisin paikoilleen – tietenkin sillä edellytyksellä, etteivät ne ole hajonneet. Siinä tapauksessa lumiesteet on joko korjattava tai uusittava.

Lumiesteiden irtoamiselta ja hajoamiselta voi vielä jotenkin välttyä, mutta lumiesteiden asentamiselta ei. Lumiesteet ovat olennainen osa kaikkia kattoja, joiden kaltevuus on ainakin 1:8. Rakennusmääräyksiä on noudatettava, ja niiden mukaisesti katolle kuuluu asentaa lumiesteet, jos kaltevuus on ainakin 1:8. On totta, että bitumikatossa on karheampi pinta kuin esimerkiksi peltikatossa, ja siksi lumimassat pysyvät paremmin paikoillaan. Lumivaurioihin on kuitenkin varauduttava hankkimalla lumiesteet ja asennuttamalla ne paikoilleen katon reunoille.

Lumiesteiden ansiosta lumi ei pääse vahingossa putoamaan katolta ja rikkomaan jotain alleen jäävää. Alle voisi jäädä myös ihmisiä, ja seuraukset voisivat olla erittäin valitettavat. Kun katon reuna on varustettu lumiestein, ei henkilö- tai omaisuusvahingoista tarvitse olla huolissaan – ellei lumen määrä kasva poikkeuksellisen suureksi. Tuusulassa on harvoin yhtä paljon lunta kuin esimerkiksi Lapissa, missä lumen pudotuksia katolta tarvitaan paljon useammin. Mikäli katolle kuitenkin pääsee kertymään niin paljon lunta, että siitä on vaaraa katolle ja sen rakenteille, ota yhteyttä kattolumitöiden tiimoilta. Kotivakuutuksestakaan ei yleensä ole iloa, jos katon on vaurioittanut painava lumi – lumihan olisi voitu käydä pudottamassa katolta. Myös silloin lunta pitää pudottaa katolta, jos sitä on niin paljon, että se uhkaa pihalla kulkevien turvallisuutta. Taloyhtiön ja talon omistajan on vastattava siitä, ettei katolta putoava lumi saa aikaan vahinkoa, ja runsaslumisina talvina siihen vaaditaan paitsi lumiesteitä, myös kattolumitöitä.

Lisäksi kerrostalon, omakotitalon ja esimerkiksi mökin lumiesteet on tarkastettava kahdesti vuodessa. Näin vältytään siltä, että lumiesteet irtoavat katosta – tarkastetaanhan lumiesteiden kiinnityksetkin katon tarkastuksen yhteydessä. Tarvittaessa lumiesteiden kiinnitykset kiristetään, ja näin ne pysyvät paikoillaan myös lumen painon tai kovan myrskytuulen rasittaessa niitä. Katon ja lumiesteiden tarkastuksen myötä voimme tarjota myös lumiesteiden korjaamista, huoltamista tai uusimista. Kattotarkastus tulee ilmaiseksi kaikkien meiltä tilaamiesi kattotöiden yhteydessä!

Muista paloturvallisuus – siihen voit vaikuttaa muun muassa piipunhatulla ja piipun pellityksellä

Piipunhatulla ja piipun pellityksellä viimeistellään rakennuksen savupiippu. Teetä piipun pellitys peltisepän työnä, niin urakka etenee parhaalla mahdollisella ammattitaidolla, ja lopputulos on tyylikäs sekä virheetön. Piipun peltitöissä ei kuitenkaan ole kyse pelkistä ulkonäkötekijöistä, vaan piipun palo- ja käyttöturvallisuudesta.

Kosteus on yksi katon uhista. Kosteus haurastuttaa niin peltikaton, tiilikaton kuin huopakatonkin, ja voi saada sen lopulta vuotamaan. Kun kosteus pääsee kattorakenteisiin, menettävät ne vähitellen kantokykynsä. Lisäksi kosteus voi johtaa yläpohjan homevaurioihin, mitkä osataan tänä päivänä yhdistää moniin sairauksiin – varsinkin hengitystieongelmiin. Kosteus uhkaa myös savupiippua ja savuhormia. Aikaisemmin kosteudesta ei ollut aivan yhtä suurta haittaa, sillä talo, uuni ja hella lämpenivät puilla. Näin ollen hormi lämpeni joka päivä. Tänä päivänä hormi saattaa olla käyttämättä jopa kuukausia putkeen. Lämpö ei kuivata kosteutta, vaan se varastoituu hormiin. Talven pakkaset jäädyttävät kosteuden, ja se saa aikaan hormin rapautumista. Pienet kolot kasvat koko ajan suuremmiksi, kunnes ne alkavat vaikuttaa toden teolla hormin käyttöön ja sen turvallisuuteen.

Kuten kuvitella saattaa, voi rapautunut hormi sortua. Jos hormia käytetään edes satunnaisesti, voi ongelmia syntyä jo sitä ennen. Huonossa kunnossa oleva savuhormi ei varaa lämpöä kovin hyvin, vaan lämpöä voi päästä karkuun. Myös savukaasuja saattaa karata, jolloin puhutaan muun muassa häkämyrkytysvaarasta. Hormin kolot ovat hyvä varasto myös noelle, mitä syntyy tulisijaa lämmitettäessä. Koska noki voi johtaa nokipaloon ja nokipalo rakennuspaloon, pitää savuhormit nuohota säännöllisesti. Rapautuneeseen hormiin ei kuitenkaan tepsi nuohous, sillä noki on syvällä koloissa, eikä rassi ulotu niihin.

Huonossa kunnossa olevaa savuhormia kannattaakin lakata käyttämästä, kunnes hormisaneeraus on tehty. Korjattu savuhormi on turvallinen ja pitkäikäinen, kun Plus Kattopalvelu asentaa piipunhatun ja piipun pellityksen suojaamaan sitä ulkoa tulevalta kosteudelta. Piipun pellityksen yhteydessä kattoammattilaisemme voivat toteuttaa myös aluskatteen korjauksen piipun kohdalta. Samaan syssyyn voidaan tehdä myös muita peltisepän töitä, esimerkiksi räystäspeltien tai seinällenostopeltien uusiminen tai kattoturvatuotteet peltisepäntyönä. Luota meihin myös silloin, jos piipusta vuotaa vettä. Mikäli aluskate on kunnossa, eivät katon rakenteet kastu, vaikka katto vuotaisi piipun juuresta. Kattovuoto on silti korjattava pian, jotta aluskate ei antaisi periksi alkaen vuotaa.

Katon tarkastuksen huolellisuudesta ei tingitä Tuusulassa 

Plus Kattopalvelun tekemät katon tarkastukset Tuusulassa tunnetaan huolellisuudestaan – siitä ei tingitä silloinkaan, kun kattotarkastus on jonkin muun kattotyön yhteydessä ilmaiseksi tarjottu kaupanpäällinen! Katon kunnon tarkastuksen saa nimittäin ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Koko katon tarkastuksen voi tilata myös erikseen, mutta silloin sillä on oma hintansa.

Katon kunnon tarkastus olisi hyvä toteuttaa kaksi kertaa joka vuosi. Tiheistä tarkastuksista on se hyvä puoli, että kaikki huolto- ja korjaustarpeet tulevat havaittua ajallaan. Peltikattoa, tiilikattoa ja huopakattoa pitää huoltaa ajantasaisesti, sillä muuten katon kunto heikkenee. Esimerkiksi peltikaton maalaamattomuus altistaa sen ruosteelle, ja ruoste ohentaa kattopellit saattaen aiheuttaa niihin myös reikiä. Tiilikatolta ja huopakatolta pitää käydä poistamassa sammalet, sillä sammalet haurastuttavat katteen ja altistavat sen vesivuodoille.

Katon kunnon tarkastusten ansiosta mikään kattokorjauskaan ei jää suorittamatta. Katossa saattaa olla korjattavaa, vaikka se olisi nuori ja sen huollot olisi tehty säännöllisesti. Lumi ja kovat tuulet voivat aiheuttaa katon paikkaus- ja korjaustarpeita. Myös kattotarvikkeiden kunto pitää tarkastaa. Kattoikkuna pitää ehkä tiivistää uudelleen, jotta se ei alkaisi vuotaa. Kattotikkaiden kiinnityksiä on ehkä kiristettävä, jotta ne eivät irtoaisi katosta aiheuttaen vahinkoa.

Tarkastamme omakotitalojen, kerrostalojen ja muiden kiinteistöjen katot hyvin perusteellisesti. Menemme käymään myös yläpohjassa, mikäli sinne pääsee rakenteita avaamatta. Katon alla ei saa säilyttää mitään, sillä ylimääräiset laudat ja muut tavarat voisivat haitata eristeiden hengittämistä. Yläpohjassa saa olla vain muutama lauta pitkospuiksi. Tutkimme aluskatteen kunnon, mikä on voinut heikentyä esimerkiksi kattovuodon, väärän asennustavan tai katon alle päässeiden pikkulintujen takia. Varmistamme, ettei kattorakenteissa ole valumajälkiä tai muita kosteudesta kertovia merkkejä. Myös ummehtunut tuoksu pannaan merkille, sillä sekin saattaa viitata kattovuotoon tai huonoon ilmanvaihtoon, minkä takia rakennuksesta kohonnut lämpö voi kondensoitua vedeksi yläpohjassa. Arvioimme myös sen, onko eristeitä riittävästi.

Katon, sen räystäsalueiden ja suojapellitysten sekä kaikkien muiden katon yksityiskohtien tarkastuksen jälkeen olemme valmiit antamaan raportin katon kunnosta. Jos tarpeen, annamme tarjouksen myös tarvittavista kattokorjauksista ja katon huolloista.

Turvalliset ja luotettavat kattopalvelut Tuusulassa tekee kattourakointien erikoisosaaja Plus Kattopalvelu   

Kun kaipaat turvallista ja luotettavaa kattourakointia Tuusulassa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Kaikki kattourakkamme etenevät ensiluokkaisella asiantuntemuksella, emmekä ikinä jätä mitään pohjatöitä tai urakan yksityiskohtia suorittamatta. Olemme kattourakoitsija, joka panostaa jokaiseen huopakattonaulaan ja kourukoukkuunkin.

Tältä kattofirmalta voitte tilata mitä tahansa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa pihasaunan kattoon liittyvää. Asennamme ja uusimme niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin. Jotta kattoremonttia tarvittaisiin vain mahdollisimman harvoin, tarjoamme kaikki katon kuntoa tukevat ja ylläpitävät kattohuollot. Peltikatto kestää ruosteettomana ja reiättömänä, kun se pidetään puhtaana. Tässä auttavat katon harjaus kaksi kertaa vuodessa sekä tarpeen mukaan tilatut kattopesut ja kattomaalaukset. Huopa- ja tiilikaton elinkaari voi jopa puolittua, jos katolla on sammaleita. Sammaleita torjutaan pitämällä katto puhtaana, ja käsittelemällä katto silloin tällöin sammaleenpoistoaineella. Myös katon pinnoitus on tarpeellinen kattohuolto, mutta sitä tarvitaan vain yhden ainoan kerran.

Kattohuolloista tärkeimmäksi voidaan valita katon kunnon tarkastus, minkä tämä kattopalvelu tarjoaa ilmaiseksi kaikenlaisten ja kaiken hintaisten kattourakoiden yhteydessä. Kattotarkastuksen perusteella kattoon mahdollisesti ilmaantuneet pikkuviat voidaan kunnostaa ja paikata, ennen kuin ne alkavat heikentää katon kuntoa. Esimerkiksi rikkinäisten tiilien uusiminen tai huopakatossa olevan reiän paikkaus maksaa vain murto-osan siitä, mitä kattovuodon ja katon vesivahingon korjaus. Myös kattotarvikkeet pitää korjata ajoissa.

Plus Kattopalveluun voi luottaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kaivatessa myös isompaa katon korjausurakkaa. Osaamme korjata lumen alla painuneen katon tai kattovuodon lahottamat kattorakenteet. Vaikka puu olisi kaatunut katolle, laitamme katon ensiluokkaiseen kuntoon.

Hinta kattourakalle selviää paikan päällä. Jokainen kattourakka on oma kokonaisuutensa, eikä kattohuollon, katon korjauksen tai esimerkiksi kattoremontin hintaa näin ollen voida laskea näkemättä kattoa. Hinta on omakotitalon tai kesämökin omistajalle kotitalousvähennyskelpoinen, ja rahoituksen voi löytää kotisivujemme kautta. Paikan päällä tehdyn arvioinnin aikana selviää myös kattourakan kesto. Emme tahdo pitää asiakkaan pihaa pitkään rakennustyömaana, vaan suunnittelemme kattoremontin ja muut kattotyöt siten, että urakka etenee mahdollisimman nopeasti. Tätä ei saavuteta hosumalla, vaan tuomalla paikalle riittävästi asiantuntevaa ja kokenutta työvoimaa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt