Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Tuusula – Onnistuneen kattosaneerauksen avaintekijät

Mitkä ovat avaintekijät sille, että huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti Tuusulassa onnistuu kerralla? Meidän mielestämme avaintekijöitä ovat laadukkaat materiaalit ja osaavat sekä huolelliset tekijät. Me käytämme laadukkaita materiaaleja ja kattotarvikkeita tehdessämme omakotitalon, autotallin tai vaikkapa kesämökin huopakattoremonttia, ja kaikki ammattilaisemme ovat päteviä ja perusteellisia. Asian voisi tiivistää näin: me olemme onnistuneiden huopakattoremonttien avaintekijöitä Tuusulassa ja sen naapurikunnissa, joita ovat Hyvinkää, Mäntsälä, Järvenpää, Sipoo, Kerava, Vantaa ja Nurmijärvi.

Voisi ajatella, että tasokkaiden ammattilaisten huolellisin ottein tekemä huopakattoremontti maksaisi mansikoita, mutta näin ei ainakaan meidän tapauksessamme ole asian laita. Me teemme huopakattoremontit erinomaisella hinta-laatusuhteella, eli hintamme ovat sellaisia, että ne sopivat aivan tavallisten kotitalouksien budjetteihin. Vaikka hinta ei hirvitä, voit luottaa lopputulokseen sekä asennustyön että katemateriaalien osalta. Koko urakan voi maksaa yhteistyössä kanssamme toimivan rahoituslaitoksen tarjoamalla rahoituksella (mitä voi käyttää myös muiden huopakattotöiden, kuten lumenpudotusten tai kattovuotojen korjausten, maksamiseen) ja kun urakka on valmistunut, voi yksityisasiakas hakea kotitalousvähennystä.

Se, mitä täyden palvelun pakettina tehtävä huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti maksaa, selviää alkutarkastuksen perusteella. Alkutarkastusta tarvitaan myös huopakaton uusimisen suunnittelemiseen ja urakkaan valmistautumiseen. Alkutarkastus onkin se ensimmäinen askel heti huopakattoremontin tarpeellisuutta koskevan yhteydenottosi jälkeen. Kaikki polkaistaan käyntiin sillä, että tarkastamme taitekaton, pulpettikaton, aumakaton tai vaikkapa harjakaton kattorakenteineen päivineen.

Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti tehdään katon todellisten tarpeiden perusteella. Jos jotain ei tarvitse korjata tai uusia, emme niin tee. Esimerkiksi eristeitä ei tarvitse purkaa ja vaihtaa, jos niissä ei ole kosteutta ja hometta.

Totta kai huopakattoremonttia ja palahuopakattoremonttia tehdessä noudatetaan myös asiakkaan toiveita muun muassa aikataulun ja katolle tehtävien muutosten suhteen. Muutoksia, joita huopakaton uusimiseen voidaan yhdistää, ovat muun muassa katon korotus tai katon lisälämmöneristys. Myös katon varustelu voi poiketa aiemmasta, kunhan huopakattosaneeraus valmistuu. Pakolliset kattoturvatuotteet on löydyttävä, mutta esimerkiksi läpivientejä voi olla aiempaa enemmän tai aiempaa vähemmän.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Tuusula – Mitä läpivientejä uudelle katolle voidaan asentaa?

Huopakaton tai palahuopakaton uusiminen Tuusulassa sisältää vähintäänkin huopakatteen uusimisen. Usein uusitaan myös monia muita yksityiskohtia, mutta jokainen huopakatto- tai palahuopakattosaneeraus suunnitellaan – ja toteutetaan – tapauskohtaisesti. Kaikki perustuu alkutarkastukseen eli -katselmukseen, minkä teemme pian asiakkaan yhteydenoton jälkeen. Meidän on nähtävä omin silmin, missä kunnossa huopakatto tai palahuopakatto rakenteineen on. Rakenteiden kunto vaikuttaa erityisen paljon huopakattoremontin kestoon, toteutustapaan ja hintaan.

Jos katon alla olevat rakenteet ovat hyvässä kunnossa, voidaan huopakatto uusia melko nopeasti, sillä aikaa ei kulu kattorakenteiden kunnostamiseen ja uusimiseen. Vaikka esimerkiksi kosteus olisi päässyt pilaamaan katon alla olevat puurakenteet, ei edessä ole pitkäveteinen huopakattoremontti, minkä aikataulu venyy ja paukkuu. Me tiedämme, mitä meidän pitää tehdä, vaikka katon alla olisi lahoa ja hometta. Alkutarkastuksen ansiosta katon alta paljastuvat laho- ja homevauriot eivät tule meille yllätyksenä, vaan olemme osanneet varautua niihin ja suunnitella mökin, ulkorakennuksen, paritalon tai vaikkapa omakotitalon huopakattoremontin niiden pohjalta.

Kattoremonttiin kuuluu usein myös läpivientien asentaminen. Uudelle katolle voidaan asentaa erilaisia läpivientejä asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Kattoluukku on suosittu ja todella hyödyllinen läpivienti huopakatolle. Se helpottaa välikaton tarkastamista, ja voipa se poikkeustilanteissa toimia hätäuloskäyntinäkin.

Uudelle bitumikatolle voidaan asentaa myös kattoikkuna tai kattovalokupu, minkä avulla sisälle saadaan ohjattua mahdollisimman paljon pehmeää luonnonvaloa. Katolle saatetaan tarvita myös erilaisia ilmanvaihtoon ja hajujen sekä vesihöyryjen poistamiseen suunniteltuja putkia. Huopakatolle voidaan asentaa myös aurinkopaneeleja, joiden avulla kodin sähkölaitteet voidaan laittaa toimimaan ilmaisella ja uusiutuvalla aurinkoenergialla.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontin tarpeellisuus ratkaistaan näin

Saatat miettiä, että mistä tietää omakotitalon huopakattoremontin oikean ajankohdan Tuusulassa. Onko tuijotettava vain katon ikää ja uskottava siihen, että tiivissaumakatto kestää rajuilmoja, nopeita ulkolämpötilavaihteluita, jäätä ja UV-säteilyä jopa 40 vuotta? Entä jos ei tiedä sitä, koska esimerkiksi autotallin huopakattoremontti on edellisen kerran tehty – mikä silloin neuvoksi?

Meidän neuvomme on se, että katon ikä on kyllä tärkeä tieto, mutta ei niin merkityksellinen kuin katon yleiskunto. Tekemämme kattotarkastuksen perusteella osaamme arvioida huopakaton tai palahuopakaton iän, mutta panemme merkille myös katon elastisuuden, sen pinnoitteen kunnon, sen saumojen tiiviyden ja kaikki muut katon yleiskuntoon vaikuttavat asiat.

Kattotarkastuksen jälkeen tiedämme, onko jo aika tehdä esimerkiksi kesämökin huopakattoremontti Tuusulassa, vai vieläkö katon käyttöikää voidaan jatkaa paikkaamalla tai huoltamalla sitä.

Esimerkiksi oikein pahat kosteusvauriot katon alla voivat johtaa siihen, että suosittelemme mökin huopakattoremonttia, vaikka katto ei olisi vielä nelikymppinen (tai kolmekymppinen, jos kyseessä on laattakatto; laattakatot uusitaan yleensä tavallisia huopakattoja aiemmin).

Jotta asuin- tai esimerkiksi saunarakennuksen huopakattoremonttia ei tarvitsisi tilata etuajassa, kannattaa katon kuntoa seurata. Neuvomme kaikille katon omistajille (katon iästä tai katemateriaalista riippumatta) onkin se, että katon kunto kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa. Näin mahdolliset reiät ja halkeamat saadaan kuntoon, ennen kuin katto vuotaa ja katon alla olevat rakenteet ja eristeet menevät pilalle.

Katon kevät- ja syystarkastukset kertovat myös siitä, tarvitseeko tasakatto, aumakatto tai esimerkiksi pulpettikatto jotain huoltoa. Kaikki katot on hyvä puhdistaa kahdesti vuodessa, mutta joskus voi olla tarvetta myös sammaleiden poistolle tai katon pinnoittamiselle uudestaan. Jälkimmäinen kattohuolto tehdään korkeintaan kerran. Sammaleiden poistaminen tehdään aina, kun tarvetta alkaa olla, sillä sammaleet voivat heikentää huopakaton tai palahuopakaton kuntoa nopeastikin avaamalla vuotien saumoja ja ”syömällä” kattoon reikiä. Huopakatot eivät ollenkaan tykkää siitä jatkuvasta kosteudesta, mitä katolla rehottavat sammalmättäät tarkoittavat.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt