Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotöistä tärkein Siuntiossa on katon tarkastaminen

Minkään kattotyön tärkeyttä ei voida vähätellä, mutta kattotöistä tärkein on katon tarkastaminen. Jos omakotitalon, kerrostalon tai muun rakennuksen kattoa ei säännöllisesti tarkasteta, voivat muut kattotyöt jäädä toteuttamatta oikea-aikaisesti. Tämä voi johtaa jopa ennen aikojaan tarvittuun kattoremonttiin, sillä rauhassa jatkuva kattovuoto voi pilata katon alle olevat puurakenteet.

Sekä tiilikatto, peltikattoa että huopakattoa tulee huoltaa säännöllisin väliajoin, ja jos kattoon syntyy jotain korjattavaa – esimerkiksi reikiä – tulee katto korjata pikaisesti. Katon kuntotarkastusten myötä kattohuollot, kattokorjaukset ja muut kattotyöt saadaan tehtyä ajallaan, ja katto pysyy hyvässä kunnossa aina alapuolisia rakenteitaan myöten.

Plus Kattopalvelu on jokaisen yksityisasiakkaan ja taloyhtiön luottokumppani erilaisiin kattotöihin Siuntiossa ja sen naapurustossa, kuten Inkoossa, Kirkkonummella, Lohjalla, Vihdissä ja esimerkiksi Espoossa. Meillä on pitkä kokemus erilaisista kattourakoista, ja laaja-alaisen ammattitaitomme ansiosta hoidamme tasokkaasti myös isommat projektit kattovuodon korjaamisesta koko katon uusimiseen. Kattoremontin yhteydessä voimme toteuttaa esimerkiksi katon korotuksen, lahovaurioiden kunnostuksen, aurinkopaneelien asennuksen tai vaikkapa välikaton tuuletusratkaisujen tehostamisen. Se, että ilma vaihtuu katon alla, on yhtä tärkeää kuin vesikaton tiiviys. Myös lämpimästä ilmasta kondensoituva vesi saattaa saada aikaan vesivahingon katon alle.

Kotisivujemme kautta haettava rahoitus helpottaa ajankohtaisiksi muuttuneisiin kattotöihin ja kattoremontteihin tarttumista. Kotitalousvähennysmahdollisuus on merkille pantava seikka kaikille omakotitalon ja kesämökin omistajille. Kattotyömme eivät ole kalliita, vaikka et pääsisikään hyödyntämään kotitalousvähennystä – siitä pidämme huolen. Kilpailukykyisen tarjouksen tarvitsemillesi kattotöille kuulet ottamalla yhteyttä ja sopimalla kanssamme arviointikäynnistä. Laskemme hyvän tarjouksen avaimet käteen -pakettina tehtäville kattotöille, kun olemme tutkineet katon ja ottaneet selvää sen todellisista tarpeista.

Isoin etu kaikille asiakkaillemme on kuitenkin se, että tarkastamme tasakaton, harjakaton, aumakaton tai muun satulakaton kunnon ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Vaikka olisit tilannut meidät vain puhdistamaan katon sadevesijärjestelmää, tarkastamme koko kattokokonaisuuden kunnon ilman eri veloitusta. Näin osaamme tarjota esimerkiksi sammaleiden poistoa, peltikaton huoltomaalausta, rikkinäisten tiilien vaihtoa tai aluskatteen uusimista – tai lumiesteiden kiinnitysten kiristämistä, savupiipun suojapellitystä tai kattoikkunan tiivistämistä. Asiantuntijoidemme avulla monet ongelmat ovat ehkäistävissä jo ennalta, mikä pienentää katon aiheuttamia kokonaiskustannuksia.

Kattoremontti Siuntiossa ei ole loputtomiin lykättävissä – katto paras uusia ajallaan

Edes tunnontarkasti suoritetut kattohuollot eivät lykkää kattoremonttia Siuntiossa loputtomasti. Katto kannattaa uusia ajallaan, sillä huonokuntoiseksi muuttuneet rakenteet altistavat katon vesivuodoille ja vesivahingoille. Jos katto on hyvin huollettu eikä mitään odottamatonta ole sattunut – eli esimerkiksi puu ei ole kaatunut katon päälle – tarvitaan palahuopakattoremonttia ja huopakattoremonttia noin 20-40 vuoden välein. 40 vuoden kuluttua huopakate on jo menettänyt rasituksensietokykynsä ja elastisuuteensa (mitkä ovat pitkälti sama asia), eikä katto enää ole tiivis ja toimiva. Peltikattoremontteja tarvitaan noin 50 vuoden välein, jos kaikki sujuu normaalisti, ja tiilikattoremonttia saa odotella vielä parikymmentäkin vuotta pidempään.

Jos katto muuttuu huonoon kuntoon ennen sen odotettavissa olevan käyttöiän päättymistä, kannattaa palahuopakatto, lukkosaumakatto tai konesaumakatto uusia saman tien. Asiantuntijamme osaavat kertoa, milloin katto voidaan kunnostaa suorittamalla katon huolto ja katon osittainen korjaus, ja milloin kattosaneeraus on paras vaihtoehto. Uusi katto on paras ratkaisu esimerkiksi silloin, jos sammalet ja lika ovat saaneet huopakaton haurastumaan, ja katon alle on jo päässyt kosteutta, mikä on heikentänyt katon rakenteet.

Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon ja kesämökin kattoremontti on iso kokonaisuus, ja sitä suorittamaan tilattava kattofirma kannattaa valita ennen kaikkea asiantuntemuksen ja kokemuksen, ei hinnan perusteella. Kun tilaat uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennuksen Siuntioon Plus Kattopalvelulta, saatte kattosaneerauksen mitä parhaimmalla hinta-laatusuhteella. Vaikka kattoremontin hinta on kohtuuden rahoissa, uusitaan tasakatto, pulpettikatto, harjakatto tai esimerkiksi aumakatto erinomaisella ammattitaidolla. Urakan saumaton sujuminen on taattu, vaikka päättäisit teettää kattoremontin talvella. Kilpailukykyisen hinnan voi maksaa kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksella, mutta kysy halutessasi myös mahdollisuudesta maksaa kattoremontti osamaksulla. Omakotitalon ja kesämökin omistajille voimme iloksemme kertoa, että kattoremonttimme oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä.

Kattoremontin yhteydessä tehtäviä töitä ovat muun muassa aluskatteen purku ja vaihto, huonokuntoisten kattotarvikkeiden uusiminen, mahdollisesti tarvittu kattorakenteiden kunnostaminen ja välikaton tuuletusratkaisujen parantaminen sekä piipun pellittäminen. Tasakatosta voidaan tehdä harjakatto, ja huopakaton tilalle on mahdollista asentaa tiilikatto, jos kattorakenteita ensin vahvistetaan. Koska kattosaneeraus tehdään täyden palvelun pakettina, kuuluu urakkahintaamme myös loppusiivous ja purkujätteiden toimittaminen jäteasemalle.

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton saa kestämään pitkään oikeanlaisella ylläpidolla

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton saa kestämään pitkään kun siitä pidetään hyvää huolta. Plus Kattopalvelu tekee ammattitaidolla niin huopakaton huollot, korjaukset kuin remontitkin, ja jokaisen kattotyön yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastuksen ansiosta katto osataan korjata mahdollisimman pian, jos jokin sauma on päässyt aukeamaan, tai jos lumi on irrottanut katolta joitain yksityiskohtia. Mikäli katon vaurioihin ja sammaleisiin ei heti huomattaisi puuttua, voisivat kosteusongelmat lyhentää katon elinkaarta jopa 20 vuodella.

Bitumikermikatossa on lukuisia hyviä puolia, joten ei ihme, että ne ovat niin suosittuja kattoja. Bitumikatto sopii niin kesämökkiin, omakotitaloon, kerrostaloon, teollisuuslaitokseen kuin lukemattomiin muihinkin rakennuksiin. Bitumikatto on elastinen ja helposti työstettävä katto, minkä alla on mukavan viileää myös kesän kuumimpaan aikaan. Huopakatto ja laattakatto eristävät myös ääniä, joten sateen ropina ei häiritse yöunia – tämä on iso etu varsinkin tavallisiin peltikattoihin verrattuna. Huopakaton saumat ovat todella tiiviit, jos katolle kasvaneet sammalet poistetaan ajoissa, ja jos katolle ei jää seisovaa vettä. Tiivissaumakatto on niin kestävä, että se on mahdollista (ainoana katevaihtoehtona) asentaa myös tasakatolle. Kun kattokaivot putsataan roskista joka kevät ja talvi, ei katolle jää seisovaa vettä, mikä voisi johtaa saumavuotoihin ja katon alla olevien rakenteiden kastumiseen.

Tiivissaumakatto ei suinkaan ole ainut huopakatto, vaan on olemassa myös kolmiorimahuopakattoja ja palahuopakattoja. Kolmionmuotoisten rimojen avulla asennettu kolmiorimahuopakatto on näyttävä lisä varsinkin vanhoihin rakennuksiin. Laattakatto – eli paanukatto tai palahuopakatto – sopii etenkin moderneihin kesämökkeihin ja pientaloihin. Me uusimme, huollamme ja korjaamme niin tiivissaumakatot, laattakatot kuin tiivissaumakatotkin.

Huopakattoremontti ei välttämättä vaadi aluslaudoituksen vaihtamista, jos se on sellaisessa kunnossa, että se tulee kestämään uudenkin huopakaton eliniän. Jos kuivuus on saanut vanhat laudat elämään, voidaan umpilaudoituksen päälle asentaa katevanerointi ennen uutta alus- ja huopakermiä. Joissain, tosin melko harvinaisissa tapauksissa, huopakatto voidaan uusia asentamalla uusi bitumikatto suoraan vanhan päälle. Useimmiten kuitenkin puramme katon, kunnostamme tai uusimme sen alla olevat puurakenteet ja asennamme uuden huopakaton vasta tämän jälkeen.

Kattosi tulee korjattua juurta jaksain Siuntiossa, kun asialla ovat meidän ammattilaisemme

Katon korjaukset Siuntiossa etenevät todella huolellisesti ja ammattitaitoisesti, kun asialla ovat meidän ammattilaisemme, eli Plus Kattopalvelun huopa-, pelti- ja tiilikattoammattilaiset. Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton korjaus alkaa siitä, että tulemme paikan päälle tarkastamaan kattosi kunnon. Katto voi olla paremmassa tai huonommassa kunnossa – tämä selviää, kun tarkastamme katon ja sen vauriot. Kattoremonttia tarvitaan silloin, jos painuneen katon oikaisu, myrskyvaurioiden korjaus tai jokin muu kattokorjaus aiheuttaisi niin suuret kustannukset, että kattoremontti olisi vain hiukan kalliimpi. Sekin pitää ottaa huomioon katonkorjauksen kannattavuutta arvioitaessa, kuinka paljon katon kunnostus jatkaisi katon elinkaarta. Jos hyöty olisi käytännössä mitätön katon korjauksen hintaan nähden, on katon korjaus ehdottomasti parempi ratkaisu.

Rikkinäisten tiilien vaihto, talvella vuotamaan ruvenneen jiirin korjaus, tuulella irronneiden peltilistojen kiinnitys ja vaihto sekä kattoikkunan tiivistys ovat katon paikkauksia, mitkä on helppoa ja edullista tehdä. Kattoremonttia ei tarvita, vaan katon täsmäpaikkaus riittää – varsinkin, jos katto paikataan mahdollisimman pian uuden vaurion tai vahingon tultua huomatuksi. Tässä auttaa etenkin katon kuntotarkastus. Omakotitalon, kerrostalon ja kesämökin sekä kaikkien muiden rakennusten katot on usein tarkastettava, jotta säiden, nopeasti vaihtelevien ulkolämpötilojen tai esimerkiksi tottumattoman kattokorjaajan aiheuttamiin vaurioihin olisi mahdollista puuttua nopeasti. Katon ja katon läpivientien asennus ja tiivistys olisi hyvä tarkastaa joka kevät ja joka syksy.

Uudellakin katolla voi olla korjattavaa, joten katon nuorta ikää ei kannata pitää syynä luistaa katon kuntotarkastuksista. Tarpeen tehdä huopakaton tai peltikaton reikien paikkaus on voinut aiheuttaa vaikkapa lumen mukana katolta irronnut lumieste. Myös rännit ja tikkaat voivat pudota katolta lumen mukana, ja aiheuttaa tarpeen pikaiselle reikien ja muiden vaurioiden paikkaukselle. Ränneissä (eli vesikouruissa) saattaa olla korjattavaa, ennen kuin ne voidaan asentaa takaisin paikoilleen katon räystäille.

Tarvitsitpa aluskatteen korjausta, kattovuodon korjausta ja lahojen puuosien vaihtoa, räystäslautojen vaihtoa tai vaikkapa katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostamista, muista Plus Kattopalvelu. Kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen, joten osaamme antaa vinkkejä myös tulevaisuudessa vaanivien ongelmien ehkäisyyn.

Katon vuotoon kannattaa puuttua niin pian kuin suinkin

Kattovuoto on asia, mihin kannattaa puuttua niin pian kuin suinkin. Jos omakotitalon, kerrostalon, kesämökin, ulkorakennuksen tai vaikkapa huvilan katto vuotaa, ota heti yhteyttä. Tiedämme, että asiakas voi säästää tukun rahaa, jos vuotavan katon korjaus aloitetaan pikaisesti. Siksi kiirehdimme paikalle, ja etsimme vuotavan kohdan katosta. Katto voi vuotaa esimerkiksi harjapellin tai -tiilen kohdalta. Myös katon jiirit ja saumat voivat vuotaa – ellei sitten jokin savupiipun tai kattoikkunan kaltainen läpivienti ole yht’äkkiä muuttunut epätiiviiksi. Sääsuojaamme rakennuksen peittämällä vuotavan kohdan rakennuspeitteillä, ja arvioimme jo sattuneet vauriot. Tarkastuksen perusteella laskemme kilpailukykyisen hinnan kattovuodon korjaukselle.

Jos talon omistaja huomaa kattovuodon ajoissa (tässä auttaa se, että peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa), katto saadaan korjattua varmemmin jo ennen, kuin katon alle syntyy vesivahinko. Parhaassa tilanteessa riittää, että tiivistämme pelkän vesikaton – esimerkiksi tiivistämällä vuotavan sauman tai vaihtamalla rikkinäiset kattotiilet. Mikäli kosteutta on päässyt aluskatteelle tai se on altistunut jollekin muulle rasitukselle, on kosteus voinut päästä kastelemaan katon alla olevat lämmöneristeet ja puurakenteet. Myös siinä tapauksessa katon rakenteet voivat kastua ja vaurioitua, jos aluskate puuttuu kokonaan.

Mikäli aluskatteen alapuolelle on päässyt kosteutta, on laskettava tarkkaan, onko kannattavampaa uusia katto vaiko suorittaa katon osittainen korjaus. Jos laho- ja homevaurioita on paljon, saatamme laskelmissamme kallistua kattoremontin puoleen. Myös silloin kattoremontti alkaa näyttäytyä parempana vaihtoehtona, jos huomaamme katolla olevan ikää, tai katon olevan muiltakin osiltaan huonossa kunnossa. Jos kattoremontti ei ole välttämätön, kuivatamme tai uusimme kastuneet puurakenteet ja vaihdamme eristeet kuiviin. Näin laho ja home eivät ala aiheuttaa ongelmia.

Katon tarkastus auttaa huomaamaan kattovuodot ajoissa, mutta kuntotarkastuksien avulla on mahdollista myös ehkäistä monet vauriot jo etukäteen. Varsinkin läpiviennit kannattaa tarkastaa usein siltä varalta, että ne olisi aika tiivistää uudelleen. Näin kattoikkuna, savupiippu ja muut kattoläpiviennit pysyvät tiiviimpinä. Katon tarkastavat ammattilaisemme osaavat suositella tarvittaessa myös kattomaalauksia, sammaleiden poistoa ja muita katon kestävyyttä kohentavia kattohuoltoja.

Katon huolto Siuntiossa tarkoittaa huolettomia vuosia hyvän katon alla

Kun teetät katon huollot Siuntiossa meidän kokeneilla ja kouliintuneilla ammattilaisillamme, valmistelet itsellesi lukuisia huolettomia vuosia tiiviin, toimivan ja turvallisen katon alla. Katon huolto saa omakotitalon, rivitalon ja esimerkiksi rantahuvilan katon kestämään mahdollisimman pitkään huolimatta kotoisten olosuhteidemme aiheuttamista rasituksista, kuten pienen ajan sisällä tapahtuvista suurista lämpötilavaihteluista, runsaasta kosteudesta ja jokatalvisista pakkasista. Totta kai kattohuolloilla vaikutetaan myös katon ja koko rakennuksen ulkonäköön, pitäähän katon harjaus katon siistissä kunnossa. Mahdolliset sammalet kannattaa poistaa saman tien kattoa haurastuttamasta ja sen ulkonäköä pilaamasta. Kattomaalaus palauttaa sekä katon värin että rasituksensietokyvyn likipitäen ennalleen.

Meiltä saatte katemateriaalikohtaiset ja kilpailukykyisen hintaiset kattohuollot kaikkialle Siuntioon ja sen naapurikuntiin. Riippumatta katon materiaalista, koosta tai materiaalista, on katolle tarjottava vuosittaiset katon kevät- ja syyshuollot. Sekä kevät- että syyshuollon aikana katon pinta puhdistetaan roskista, ja sen sadevesijärjestelmä siivotaan. Samalla kertaa tehdään myös katon yleistarkastus, mistä ei veloiteta erikseen. Kuntotarkastus kertoo siitä, jos jollekin muulle kattohuollolle (tai kukaties katon korjaukselle) sattuisi olemaan tarvetta.

Peltikaton oman huolto-ohjelman mukaisia kattohuoltoja ovat kattopesut, katon huoltomaalaukset (esimerkiksi 15 vuoden välein) sekä kattopeltien kiinnitysten tarkkailu. Tarvittaessa kiinnityksiä voidaan lisätä tai uusia. Peltikaton pahin vihollinen on ruoste, mikä viihtyy varsinkin kosteissa olosuhteissa – siksi katon puhtauden ja ehjän maalipinnan varmistaminen on tärkeää.

Tiilikattoa huolletaan poistamalla sammalet ja suorittamalla kasvustoja ehkäisevä suojakäsittely. Puolivälissä katon elinkaarta kannattaa tilata meidät pinnoittamaan huokoisiksi muuttuneet kattotiilet uudelleen. Huopakaton huolto-ohjelma on samankaltainen kuin tiilikatonkin.

Kaikilla katoilla voidaan tarvita myös kattoturvatuotteiden huoltoa, rännien huoltomaalausta, jään sulatusta ja jääpuikkojen poistoa sekä lumen pudottamista. Rännit ruostuvat, jos niitä ei suojaa hyvä maalipinta. Jää saadaan pois vaaratilanteita ja kattovuotoja aiheuttamasta, kun se sulatetaan kuumalla vesihöyryllä (mitä sylkee katolle höyrytyslaitteemme). Lumen pudottamista tarvitaan etenkin bitumi- ja tiilikatoilla, sillä peltikatoilta lumi valuu alas myös itsekseen. Jos suojalunta on katolla huolestuttavia määriä, ota yhteyttä, niin tulemme pudottamaan ne alas katolta hallitusti ja turvallisesti.

Rännien puhdistus Siuntiossa on oikeasti tärkeä kattotyö

Plus Kattopalvelu tekee muiden kattohuoltojen ohella myös rännien puhdistuksen, asennuksen, huollon ja korjauksen Siuntiossa. Sadevesikourujen puhdistus ja roskien tukkimien syöksyputkien avaus ovat oikeasti tärkeitä kattotöitä, sillä roskat ovat suurin syy sille, että omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi mökin räystäs vuotaa.

Jos räystäältä valuu alas runsaasti sade- tai sulamisvettä, se voi aiheuttaa ongelmia. Osa vedestä saattaa roiskua seinille, mitkä lahoavat tai rapautuvat pikkuhiljaa. Huomionarvoisempaa on kuitenkin se, ettei sade- ja sulamisvesiä saisi imeyttää liian lähelle rakennuksen perustuksia. Varsinkin uudemmissa rakennuksissa on salaojat, mutta salaojien toiminta voi häiriintyä ja hidastua, jos kattovedetkin päätyvät rakennusta ympäröivään maaperään. Vaarana on, että perustukset kastuvat ja rakennukseen syntyy kosteusongelmia.

Toinen syy vuotavalle räystäälle on jää. Talvi on voinut jäädyttää roskat ja seisovan veden vesikouruihin, eikä siihen auta kuin höyryllä tehty jään poisto. Plus Kattopalvelulta tilattu höyrysulatus ei vaurioita rännejä tai katetta, joten se on monta kertaa parempi idea rännien vedon palauttamiseksi kuin kourujen ja alastuloputkien hakkaaminen ja potkiminen.

Kolmas syy huonosti vetävälle sadevesijärjestelmälle ovat asennus- ja mitoitusvirheet. Ammattilaisiemme asentama sadevesijärjestelmä vastaa kooltaan ja asennustavaltaan todellisia tarpeita, joten rännien asentaminen ja uusiminen kannattaa teettää kouliintuneilla ammattilaisillamme. Neljäs syy vuotaville ränneille ovat jään, ruosteen ja esimerkiksi huonosti askeleensa valinneen kattohuoltajan aiheuttamat vauriot. Kourujen korjaus on meidän erikoisalaamme. Paikkaamme reiät, uusimme vaurioituneet komponentit, vaihdamme kourukoukut ja kiinnikkeet sekä palautamme kourujen kaadot ennalleen.

Sadevesikourujen toiminnasta huolehditaan parhaiten, kun ne puhdistetaan ja huuhdellaan joka kevät. Toisen kerran rännihuolto tulisi suorittaa juuri ennen uutta talvea, jotta jäältä ja jäätymisvaurioilta voitaisiin välttyä. Noin kymmenen vuoden välein vesikourut kannattaa myös maalata, mikä auttaa todella hyvin vähentämään ruostetta ja ruosteen aiheuttamia vaurioita. Kun kourut on aika uusia, saatte kauttamme tutkitusti kestävät vesikourut ja alastuloputket. Pisteenä iin päälle voimme asentaa niihin myös sulanapitokaapelit, joiden avulla jään syntymisestä ei tarvitse olla huolissaan – niistä huolimatta roskat pitää poistaa loppusyksystä. Rännien ohella teemme myös kaikki tasakaton sadevesijärjestelmään eli kattokaivoihin liittyvät huollot, korjaukset ja muut toimenpiteet.

Katon pesu ja puhdistus ehkäisevät muun muassa ruostetta

Katon pesu Siuntiossa estää muun muassa peltikaton ruostumista, ja sammaleenpoisto ja suojakäsittely kattotiilien haurastumista ja halkeilemista. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat kuulla parhaat tavat kattosi puhdistamiseen. Jos kyse on vain siitä, että katolla on puiden lehtiä, neulasia, oksia ja muita roskia, riittää katon harjaus. Roskat kannattaa poistaa ilmapuhaltimilla, jos kyse on melko helposti vaurioituvasta bitumikatosta. Harjaus sopii huopakattoa ja palahuopakattoa paremmin tiilikaton, peltikaton ja mineriittikaton puhdistamiseen roskista.

Katto pitäisi puhdistaa joka syksy ja joka kevät, jotta roskat eivät alkaisi rasittaa ja heikentää katon kuntoa. Roskat saavat peltikaton ruostumaan, sillä ne hidastavat kattopeltien pinnan kuivumista sateen ja talven jäljiltä. Kosteus saa aikaan ruostetta, ja ruostevauriot voivat jouduttaa kattoremonttia. Mikäli roskia ei poistettaisi tiilikatolta ja huopakatolta, alkaisivat ne sammaloitua. Sammalet pahentavat tiili- ja huopakattojen haurastumista, ja voivat jopa puolittaa katon käyttöiän.

Auttaako sammaleisiin tiilikaton pesu, peltikaton pesu tai huopakaton pesu? Jos sattuisi käymään niin, että peltikatolle ilmestyisi sammaleita, saataisiin ne kyllä pois harjaamalla ja/tai pesemällä katto. Peltikatto on sileäpintainen, joten sammalet eivät saa siitä niin hyvää otetta kuin tiili- ja huopakatoista. Sammaleenpoistoon peltikatolta ei siis tarvita kemiallisia aineita, kuten tiilikaton ja huopakaton ollessa kyseessä. Sammaleenpoisto tiilikatolta ja huopakatolta onnistuu parhaiten sammaleenpoistoaineilla, mitkä imeytetään syvälle katteeseen. Näin on mahdollista tappaa kaikki juuret ja itiöt. Mökin, omakotitalon tai esimerkiksi paritalon katto ei ala sammaloitua pitkään aikaan, kuten voisi käydä silloin, jos katto ainoastaan pestäisiin. Olemme varovaisia ja huolellisia suorittaessamme sammaleenpoistoa katolta. Suojaamme tarvittaessa kaikki rakennuksen läheisyydessä olevat istutukset, ja käytämme tietenkin vain biohajoavia aineita sammalten ja muiden kasvustojen poistoon.

Kattopesu auttaa silloin, kun siitepöly, katupöly tai muu lika on päässyt pinttymään kattoon. Kattoa ei kannata pestä painepesurilla, vaan pehmytharjapesuna – näin tämä kattohuolto ei vaurioita kattoa. Kattopesun jälkeen katto on putipuhdas, ja valmis vaikka maalattavaksi. Lähes kaikki katot maalataan, mutta savitiilistä ladotulle katolle riittää pelkkä katon suojakäsittely. Kuparikatto on toinen poikkeus, mitä ei maalata tai pinnoite lainkaan sen jopa satojen vuosien pituisen elinkaaren aikana.

Katon maalaus Siuntiossa tekee katollesi suorastaan ihmeitä

Katon maalaus Siuntiossa tekee kerrostalon, luhtitalon, mökin ja esimerkiksi rintamamiestalon katolle suorastaan ihmeitä. Ensinnäkin kattomaalaus saa koko katon näyttämään todellista ikäänsä nuoremmalta, sillä uusi maalipinta palauttaa katon alkuperäisen värin ja kiillon. Toisekseen katon huoltomaalaus kohentaa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kuntoa merkittävästi. Katto saa uutta pontta kestää kaikkia rasituksia, joille se on alttiina pohjoisissa olosuhteissamme. Kattomaalaus suojaa kiinteistön katon muun muassa kosteudelta, kasvustoilta, ilmansaasteilta ja pakkasrapautumiselta.

Katon huoltomaalaukset toteutetaan Siuntiossa avaimet käteen -pakettina, eli samaa kiinteää ja kilpailukykyistä urakkahintaa vastaan saatte niin kattomaalauksen pohjatyöt kuin lopputarkastuksen ja -siivouksenkin. Hinta katon maalaamiselle lasketaan paikan päällä tehdyn arviointikäynnin jälkeen, sillä vasta katon itse nähtyämme tiedämme, mitä pohjatöitä katon maalaus edellyttää. Ilman pohjatöitä kattomaalaus ei anna pitkäkestoista suojaa, vaan maalipinta on käytävä pian uusimassa.

Peltikaton maalaus alkaa jiirien tiivistyksestä ja muusta katonkorjaamisesta, jos vesikatto ei ole täysin tiivis. Tämän jälkeen katto on turvallista pestä. Kattopesu irrottaa kaiken pinttyneen lian kattopelleistä. Tarvittaessa käsittelemme ruostevauriokohdat hiomalla ja paikkamaalaamalla, ja vasta sitten maalaamme koko katon. Mikäli katon väriä halutaan vaihtaa, kannattaa ensinnä selvittää rakennusvalvonnasta, tarvitseeko toimenpidettä varten hakea jotain lupaa. Sen jälkeen me tutkimme, onko taloudellisempaa maalata kattopellit pariin kertaan, vaiko vaihtaa ne uusiin. Kattopeltien vaihtoa eli osittaista peltikattoremonttia suositellaan myös silloin, jos kattopellit ovat ruosteisia, reikäisiä tai muutoin huonossa kunnossa – tai teknisen käyttöikänsä päässä (eli viisikymppisiä). Tosin, jos kattopellit ovat palvelleet jo viisikymmentä vuotta, on luultavasti aika tehdä normaali kattoremontti kattorakenteiden kunnostustöineen.

Huopakaton maalaus ja tiilikaton maalaus aloitetaan niin ikään katon kunnon tarkastamisella, minkä jälkeen tiedämme, onko kattoa tai esimerkiksi sen läpivientejä korjattava ennen katon pesua. Lisäksi voidaan tarvita sammaleenpoistoa katolta. Kun katto on kuivunut, levitetään katolle uusi suojapinnoite. Tiilikaton se suojaa rapautumiselta ja haurastumiselta, kun taas huopakaton pinnoite suojaa auringon kuivattavalta vaikutukselta. Lisäksi uusittu pinnoite vähentää merkittävästi sammaleiden kasvua tasakatolla, pulpettikatolla, harjakatolla tai muulla satulakatolla. Tarvittaessa myös tiilikatto voidaan uusia osittain, eli uusimalla huonokuntoiset tai ”väärän väriset” tiilet uusiin.

Kaikki lumenpudotukset Siuntiossa kannattaa teettää meillä

Kaikki lumenpudotukset Siuntiossa kannattaa teettää meillä, puhuttiinpa sitten loivan tai jyrkän katon lumenpudotuksista. Plus Kattopalvelu pudottaa lumet niin matalan kuin korkeankin rakennuksen katolta, eikä katon kokokaan vähennä työintoamme. Innokkuudestamme huolimatta etenemme harkitusti ja huolellisesti, mikä on tärkeää – muuten lumenpudottaja voisi tulla rikkoneeksi peltikatetta, huopakatetta tai peltikatetta. On tärkeää noudattaa asianmukaisia tekniikoita, sillä muuten katto voi vaurioitua kattolumitöiden aikana samaan tapaan kuin lumen päästessä putoamaan katolta vapaasti.

Harkintaa pitää käyttää myös oman ja kanssaihmisten turvallisuuden takaamiseksi. Kun nousemme pudottamaan lunta katolta, olemme aina varautuneet asianmukaisilla työturvallisuustuotteilla, eli turvavaljailla ja turvaköysillä. Emme pudota lunta edes tasakatolta ilman turvavaljaita, sillä vaarana on se, että horjahtaa juuri alas työntämänsä lumikuorman mukaan. Asiaa auttaa myös se, että olemme tottuneet liikkumaan katoilla kaikissa olosuhteissa – myös niiden ollessa jäisiä tai kaltevia.

Kanssaihmisten ja näiden omaisuuden turvallisuuden varmistamme suunnittelemalla kattolumityöt jo etukäteen. Mietimme, mihin kohden pihaa lumet voi pudottaa ilman riskejä, ja miten vaarallinen alue voidaan eristää. Suunnittelemme huolella, kuinka monta ihmistä tarvitaan valvomaan vaarallista aluetta ja ohjaamaan liikenne kiertotielle (jos tarpeen). Mikäli lumi on kuljetettava pois tontilta, järjestämme kuntoon siihen liittyvät seikat.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous lumien pudottamisesta hallin, maneesin, varaston, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon, paritalon tai minkä tahansa muun kiinteistön katolta. Lumenpudotuksen hinta lasketaan muun muassa talon sijainnin ja korkeuden, katon kaltevuuden ja lumen määrän – sekä lumen koostumuksen – perusteella. Yksityisasiakkaille tämäkin kattotyö on kotitalousvähennyskelpoinen.

Lumenpudotukselle on useita perusteita. Ensinnäkin näin estetään onnettomuudet ja vahingot, joita katolta vapaasti alas putoava lumi saattaisi saada aikaan. Toisekseen, lumimassojen vähentäminen katolta estää monet talven mittaan syntyvät lumivauriot, kuten kattotikkaiden ja rännien irtoamisen.

Myös jään poistoa katolta voidaan perustella sekä turvallisuussyillä että tarpeella ehkäistä katon vaurioituminen. Jääpuikkojen poisto räystäältä on tarpeen pelkästään turvallisuuden takia, mutta jääpuikot saattavat kertoa tarpeesta myös rännien ja katon sulatukselle höyryllä. Höyryn avulla sulaa kaikenlainen jää – myös esimerkiksi kattokaivoihin syntynyt.

Katon tarkastus paljastaa, mitä kattotöitä Siuntiossa oikein tarvitaan

Katon tarkastus antaa tarkan selon siitä, mitä kattotöitä Siuntiossa tarvitaan. Niin kattotarkastuksen kuin kaikki mahdolliset peltikattotyöt, tiilikattotyöt, huopakattotyöt ja palahuopakattotyöt voi tilata Plus Kattopalvelulta. Meillä on pitkä kokemus erilaisista katoista ja kaikista niiden tarvitsemista huolloista, korjauksista, remonteista ja varusteluista. Melko usein tarvittu kattotyö on esimerkiksi kattoläpivientien korjaus. Korjaamme niin vuotavan kattoikkunan kuin savupiipunkin. Lopuksi kattopeltiseppämme voivat tehdä kattoikkunan tai savupiipun – tai miksei vaikka molempienkin – pellityksen. Taidokkailta kattopeltisepiltämme voitte tilata mitä tahansa peltisepän töitä Siuntiossa ja sen lähiympäristössä.

Myös kattoturvatuotteet voi tilata kattopeltisepäntyönä. Toimitamme ja asennamme myös tavalliset kattotikkaat, lumiesteet, kulkusillat ja esimerkiksi hätäpoistumistikkaat. Meihin voitte luottaa myös kattoturvatuotteiden huolloissa ja korjauksissa, sekä esimerkiksi savunpoistoluukun koelaukaisussa.

Omakotitalon, mökin tai esimerkiksi kerrostalon kattoa voidaan varustella lukuisin muinkin tavoin kuin lisäämällä kattoturvatuotteita. Voimme asentaa sille aurinkopaneeleita, kattoluukun tai vaikkapa pieneläinesteitä. Räystäiden tuuletusaukot on hyvä tiivistää lintuverkoilla, jotta linnut eivät pääsisi aiheuttamaan korjaustarpeita aluskatteeseen. Aluskatteen paikkaus on käytännössä aina hoidettavalla vaihtamalla aluskate, ja koska aluskatteen uusiminen on astetta isompi homma, kannattaa harkita lintuverkkoja. Harjan tuuletusaukot on mahdollista tiivistää hengittävin harjatiivistein, jotta aluskatteelle ei pääsisi roskia tai lunta sen toimintaa häiritsemään.

Plus Kattopalvelulta sujuvat myös katon IV-työt sekä katon lisälämmöneristys. Jos ilma ei vaihdu peltikaton, tiilikaton tai huopakaton alla, voi katon alle syntyä kosteusvaurioita – huolimatta siitä, että vesikatto on täysin tiivis. Ilma saadaan liikkumaan esimerkiksi korottamalla kattoa, mutta joskus selvitään niinkin helpolla kuin asentamalla katolle alipainetuuletin.

Välikatolle nousee vähemmän lämpöä, mistä kosteutta voisi tiivistyä, jos yläpohjassa on riittävä määrä eristeitä. Eristeiden lisääminen eli katon lisälämmöneristys tuo tullessaan monia muitakin positiivisia muutoksia, sillä uudet eristeet muun muassa laskevat energiankulutusta ja lämmityskustannuksia. Samalla eristeet vähentävät kattolumen talviaikaista sulamista, mikä näkyisi esimerkiksi katolla olevana jäänä, lumettomina laikkuina ja saumavuotoina.

Kaikki kattotyömme voi maksaa verkkosivujemme kautta saatavalla rahoituksella. Omakotitalon ja kesämökin kattotöistä voi lisäksi hakea kotitalousvähennystä, joten lasku kannattaa laittaa talteen sitä hetkeä varten, kun on aika korjata veroilmoitus.

Villojen vaihto liittyy kattovuotoon, katon ja yläpohjan lisäeristys taas vedon vähentämiseen

Kattovuodon korjaukseen liittyvät kattotyöt Siuntiossa pitävät usein sisällään villojen vaihdon. Jos katto on vuotanut vettä, on se saattanut kastella katon alla olevat rakenteet ja eristevillat. Katon rakenteet on kuivatettava, jotta ne eivät lahoaisi. Jos laho on jo saanut niistä otteen, on puurakenteet aika uusia lahovaurioiden leviämisen estämiseksi. Villatkin pitää uusia, jos niissä on kosteutta, sillä se saattaa johtaa yläpohjan homevaurioihin. Kattorakenteet ja villat on saattanut kastella myös kondenssivesi – siitä lisää tuonnempana.

Katon lisälämmöneristys ei vaadi villojen vaihtoa, jos villat ovat hyvässä kunnossa. Villoja ei vaihdeta edes tavallisen kattoremontin yhteydessä, vaan ne ovat hyvin pitkäikäisiä. Katon eristeitä pitää lisätä esimerkiksi silloin, jos sisällä tuntuu vetoa ja asunnon lämpötila pysyy matalana ahkerasta lämmittämisestä huolimatta. Myös räystäiltä joka talvi riippuvat jääpuikot ja katolla oleva jää ovat merkkejä siitä, että eristeitä saattaa olla liian vähän.

Uusien eristeiden tuominen mökin, omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katon alle onnistuu usein helposti. Olemme tarkkoja siitä, että emme tuki räystäiden ilmanvaihtoaukkoja tai estä välikaton tuulettumista madaltamalla eristeiden ja aluskatteen väliin jäävää tuuletustilaa liikaa. Tarvittaessa kerromme, miten ja millä hinnalla katon tuuletusratkaisut voitaisiin laittaa kuntoon katon lisälämmöneristyksen yhteydessä.

Uudet eristeet näkyvät heti lämmityskuluissa ja energiankulutuksessa. Niistä on myös muuta hyötyä, sillä asunnosta karkaava lämpö voi alkuvuoden pakkasilla tiivistyä kosteudeksi yläpohjarakenteisiin. Tämä niin sanottu kondenssivesi aiheuttaa samanlaisia ongelmia kuin harjapellin tai esimerkiksi huonokuntoisen sauman kohdalta katon alle pääsevä vesi. Osa karkaavasta lämmöstä sulattaa katolla olevaa lunta, ja varsinkin runsaslumisina talvina tämä voi näkyä vaarallisina jääpuikkoina ja jääpaanteina sekä saumavuotoina.

Plus Kattopalvelulta voi tilata myös muut eristystyöt, kuten ilmanvaihtokanavien eristyksen tai ullakon ja vintin eristyksen. Katon läpivientien eristys voi olla puutteellinen, ja tämä saattaa näkyä IV-hormista tai esimerkiksi viemärintuuletusputkesta tippuvana kondenssivetenä. Ullakkotilojen eristys johtuu usein siitä, että asuinpinta-alaa halutaan saada lisää ottamalla nämäkin tilat ympärivuotiseen käyttöön. Jos urakka sitä vaatii, voitte teettää meillä myös katon korotuksen, minkä yhteydessä tullaan jatkamaan myös esimerkiksi savupiippua ja alastuloputkia.

Kattoturvatuotteiden asentamiselle ei kauaa tarvitse miettiä perusteita

Kun tarvitset kattoturvatuotteita Siuntiossa tai sinulla on jotain kattoturvatuotteisiin liittyvää kysyttävää, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun! Me asennamme, huollamme, uusimme ja korjaamme kaikki kattotikkaat, talotikkaat, palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet. Kun tilaat uudet kattoturvatuotteet omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai vaikkapa navetan katolle, voit luottaa siihen, että ne ovat tutkitusti turvallisia, ja että ne kestävät sekä käyttöä että esimerkiksi ruostetta. Meihin on turvallista luottaa myös lapetikkaiden, seinätikkaiden, hätäpoistumistikkaiden, kattopollareiden, putoamissuojien ja esimerkiksi lumiesteiden asentamisen suhteen. Eri katoilla on eroja sen suhteet, miten kattoturvatuotteet ja muut kattotarvikkeet on asennettava, mutta me hallitsemme erinomaisesti kaikki eri asennustavat. Esimerkiksi konesaumakatolla kattoturvatuotteiden asennuksessa käytetään katon pystysaumoja, joten konesaumakattoon ei tarvitse tehdä läpivientejä ruuveille tässäkään vaiheessa. 

Kattoturvatuotteiden asentamiselle ei tarvitse miettiä kauaa perusteluja. Rakennusmääräykset velvoittavat varustelemaan katot ainakin vähimmäismäärällä kattoturvatuotteita, ja joko rakennusmääräyksistä tai meidän asiantuntijoiltamme voi tarkastaa, mitä kattoturvatuotteita juuri teidän kattonne vaatii. Riippuu muun muassa katon kaltevuudesta, millaisilla kattoturvatuotteilla se on varusteltava. Kattoturvatuotteiden asentamisessa ei ole kuitenkaan kyse vain muodollisuudesta, vaan katolle nousemisen ja sillä liikkumisen turvaamisesta. Taloyhtiö tai pientalon omistaja on vastuussa siitä, että sen tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla on turvallista liikkua. Vastuu ulottuu myös siihen, ettei katolta putoava lumi saa aiheuttaa vahinkoa ihmisille tai irtaimistolle. Lumen äkillisestä alas tulosta mahdollisesti aiheutuvat vahingot ehkäistään lumiesteillä, mitkä kuuluvat myös bitumi- ja bitumipaanukatoille, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lisäksi voi olla tarvetta lumimassojen pudottamiselle katolta, jos katolle on kertynyt erityisen paljon suojalunta. Plus Kattopalveluun voi luottaa niin lumenpudotuksessa kuin lumiesteiden asentamisessa ja korjaamisessakin.

Myös muita kattoturvatuotteita voidaan joutua korjaamaan, ja jossain vaiheessa kattoturvatuotteet saavuttavat elinkaarensa pään – silloin ne on poistettava käytöstä, toimitettava lähimmälle jäteasemalle ja korvattava uusilla kattoturvatuotteilla. Jotta katolla ei olisi huonokuntoisia tai huonosti katossa kiinni olevia kattoturvatuotteita, on turvatuotteiden kunto ja kiinnitykset tarkastettava kahdesti vuodessa. Jos tilaat meiltä katon kevät- ja syyshuollot, saat katon ja kaikkien sen tarvikkeiden kuntotarkastuksen kaupan päälle! Mikäli tarpeen, teemme sen jälkeen tarjouksen kattoturvatuotteiden korjaamisesta tai esimerkiksi niiden kiinnitysten kiristämisestä. Kun kiinnitykset ovat kunnossa, ei ole niin suurta pelkoa siitä, että myrskytuuli tai kattoa pitkin alas liukuva lumi repisi ne mukaansa.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – näissäkin kattotöissä sinua palvelemme

Myös lumiesteiden asennus ja korjaus ovat kattotöitä, joiden tiimoilta saat parasta palvelua Plus Kattopalvelulta. Lumiesteet ovat tärkeä osa kattoa, ja niiden kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Muussa tapauksessa lumiesteiden kunto – varsinkin niiden kiinnitysten kunto – saattaa heikentyä. Seurauksena voi olla se, että seuraavana talvena lumiesteet putoavat katolta alas tulevan lumen (ja sen mahdollisesti irrottamien kattotarvikkeiden) mukaan. Tällaisessa tapauksessa kannattaa kiirehtiä irronneiden lumiesteiden tai tikkaiden aiheuttamien reikien ja muiden vaurioiden korjauksen kanssa, jotta katto ei alkaisi vuotaa. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme paikkaamaan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton, sekä palauttamaan sen varustelutason ennalleen.

Plus Kattopalvelulta voitte tilata myös lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunnon tarkastuksen. Kaikki katon turvallisuudesta huolehtivat tuotteet pitäisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, eli samaan aikaan kuin itse kattokin. Peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on kätevä tarkastaa katon kevät- tai syyshuollon yhteydessä. Tilatkaa katon huollot meiltä, niin saatte koko kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen kaupan päälle! Se tarjotaan ilmaiseksi myös muiden kattotöiden, kuten katon paikkauksen, yhteydessä.

Lumiesteet katon reunalla ovat merkittävä turvallisuustekijä. Jos lumiesteitä ei olisi, voisi painava ja joskus myös jäänsekainen lumi pudota äkisti katolta. Lumi voisi sinkoutua yllättävän kauas rakennuksesta, joten vahinkoja voisi sattua aika laajalla alueella. Vaarassa ovat tietenkin kaikki rakennuksen läheisyydessä tuona aikana liikkuneet ihmiset ja eläimet, mutta myös autot, terassikatokset ja muu irtain.

Lumen vapaa putoaminen katolta voisi aiheuttaa vaurioita myös kattoon. Esimerkiksi kattotiilet voisivat irrota katosta, jos lunta tulisi alas kovalla vauhdilla. Myös kattotikkaat, kattosillat tai muut kattoturvatuotteet voisivat irrota lumen mukaan. Rännitkin voisivat pudota maahan, samoin ilmanvaihtohormit ja muut kattotarvikkeet. Aina kun jotain irtoaa katosta väkisin, jää kattoon reikä. Reikä katossa tarkoittaa kattovuodon ja katon vesivahingon riskiä.

Lumiesteillä varjellaan siis sekä katon että omakotitalon, teollisuuslaitoksen tai esimerkiksi kerrostalon pihamaan turvallisuutta, joten ne kannattaa ilman muuta hankkia, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Rakennusmääräykset pitävät tuota lukua kriittisenä rajana. Myös huopakatot ja bitumipaanukatot on varusteltava lumiestein, jos ne ovat näin kaltevia.

Piipunhatulla ja piipun pellityksellä vaikutetaan siihen, miten paloturvallinen hormi on

Palovaroittimen hankkiminen ja sen pariston toiminnan seuraaminen ovat tärkeitä asioita rakennuksen paloturvallisuudesta huolehdittaessa, mutta myös piipunhatulla ja piipun pellityksellä on tässä suuri rooli. Varsinkin, jos piippu on pellitetty peltisepän työnä, suojaa se hormia mainiosta ulkopuoliselta kosteudelta. Piipunhattu pitää huolen siitä, ettei hormiin sada kosteutta savupiipun suuaukosta. Jos hormiin pääsee kosteutta, alkaa se vähitellen rapautua, eikä rapautunut hormi enää ole paloturvallinen. Lukuisat rakennuspalot Suomessa saavat alkunsa huonokuntoisesta hormista, sillä huonossa kunnossa olevassa hormissa saattaa syttyä nokipalo. Kova kuumuus voi saada hormin halkeamaan. Yläpohjassa olevat eristeet saattavat syttyä tuleen jo sitä ennen. Toki huonossa kunnossa olevasta, rapautuneesta ja halkeilevasta hormista on muutakin haittaa. Halkeamista saattaa päästä karkuun savukaasuja, mikä voi olla hengenvaarallista. Myös lämpöä voi karata, kun hormi ei enää olekaan aivan tiivis. Lisäksi hormissa oleva kosteus haittaa hormin vetoa. Ajan kanssa vaarana on myös rapautuneen piipun sortuminen.

Jos kattosi tarkastaneet ammattilaisemme tai esimerkiksi nuohoojasi mainitsevat sinulle hormisi huonokuntoisuudesta, on vinkistä syytä ottaa vaari. Ensimmäiseksi hormin käyttäminen on syytä lopettaa, ja toinen askel on tilata hormisaneeraus. Jos omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin piippu ei ole vielä sortunut, ei piippua tarvitse muurata uudelleen. Riittää, että hormin sisäpinta pinnoitetaan uudelleen. Tätä toimenpidettä varten kattoa ei tarvitse purkaa, eikä se muutenkaan vaadi erityisiä alkuvalmisteluja. Kohta hormisi on taas ehjä, eikä nokea pääse kertymään sen onkaloihin niin, etteikö nuohooja saisi hormia puhdistettua. Lisäksi kannattaa teettää piipun peltityöt, jotta hormi pysyisikin hyvässä kunnossa ja turvallisena käyttää.

Plus Kattopalvelun kautta saatte Siuntioon ja sen naapurikuntiin myös muut peltisepän työt. Lisäksi teemme muut piippuun liittyvät kattotyöt, eli esimerkiksi aluskatteen korjauksen piipun kohdalta. Kun aluskate on asennettu oikein, eli se on osittain nostettu piippua vasten, on piipun juuri tiivis silloinkin, jos piipusta vuotaa vettä katon alle. Aluskate vie kaikki vedet räystäille estäen kattorakenteita kastumasta. Piipunjuuren tiivisteiden säännöllinen kuntotarkastus vähentää sen todennäköisyyttä, että katto vuotaa piipun juuresta, mutta piipunjuuri- ja muihin läpivientivuotoihin kannattaa varautua aluskatteen avulla.

Teemme katon tarkastuksen Siuntiossa huolellisesti myös silloin, kun teemme sen kaupan päälle

Plus Kattopalvelun tekemät katon tarkastukset Siuntiossa ovat todella huolellisesti ja perinpohjaisesti tehtyjä myös silloin, kun teemme kattotarkastuksen kaupan päälle. Katon kunnon tarkastuksesta ei tarvitse maksaa mitään, jos tilaatte meiltä rikkinäisen tiilen vaihdon, kattoreiän paikkauksen tai esimerkiksi rännien puhdistuksen. Katon kunnon tarkastus on jokaiselle asiakkaallemme tarjoamamme kaupanpäällinen riippumatta siitä, minkä hintaisia kattourakoita tämä on meiltä tilannut. Toki voitte tilata meiltä kattavan kattotarkastuksen myös ilman samalla kertaa tehtäviä kattotöitä. Tällöin omakotitalon, kerrostalon, piharakennuksen tai esimerkiksi kesämökin katon kunnon tarkastuksesta veloitetaan jonkin verran erikseen.

Jokainen katosta irronnut naula, huonossa kunnossa oleva tiiviste, huopakatteessa esiintyvä ilmakupla tai palahuopakatolla kasvava sammalkasvusto tulee huomatuksi, kun katon tarkastavat meidän ammattilaisemme. Kaikki edellä mainitut seikat ovat vaaranpaikkoja, joihin kannattaa puuttua ajoissa isompien ja kalliimpien vaurioiden ehkäisemiseksi. Esimerkiksi peltikatosta irronnut naula jättää jälkeensä reiän, mistä voi päästä vettä katon alapuolisia rakenteita kastelemaan. Lisäksi katto on alttiimpi myrskyvaurioille, jos kattopellit eivät ole kunnolla kiinni katteessa. Huonokuntoinen tiivistekin voi johtaa kattovuotoon ja katon vesivahinkoon. Esimerkiksi kaikkien katon läpivientien tiivisteet kannattaisikin tarkastaa ainakin kaksi kertaa vuodessa, jotta yksikään haurastunut tiiviste ei ehtisi aiheuttaa katon vesivuotoa. Myös bitumikaton ilmakuplat kannattaa puhkaista ja tiivistää sekä sammalet poistaa ajoissa, jotta ne eivät heikentäisi katon tiiviyttä.

Kattotarkastuksen aikana kävelemme läpi koko tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai muun satulakaton pinnan. Näin huomaamme kaikki vaaranpaikat ja mahdollisesti jo vuotavat kohdat. Tarkastamme myös räystäsalueet sekä kaikkien katon tarvikkeiden (esimerkiksi kattoturvatuotteiden) kiinnitykset. Jos kattotikkaat irtoaisivat katosta, se voisi olla äärimmäisen vaarallista. Tikkaiden irtoamisesta syntyisi vaurioita myös kattoon, joten kiinnityksiä kannattaa seurata siltä varalta, että niitä pitäisi hieman kiristää.

Kun katto kaikkine läpivienteineen, kiinnityksineen ja muine yksityiskohtineen on tarkastettu, suuntaamme kulkumme katon alle. Emme pura kattoa päästäksemme katon alle – tästä voidaan toki sopia erikseen – vaan käytämme tarkastus- tai kattoluukkua. Katon alta käsin voimme tarkastaa muun muassa aluskatteen kunnon, ja tarjota tarvittaessa aluskatteen uusimista. Mitä kattosi tarvitseekin, voit olla varma saavasi siitä meiltä hyvän tarjouksen!

Kattopalvelumme tekemät kattourakoinnit etenevät Siuntiossa kympin arvoisesti

Meidän kattopalvelumme tekevät täyden kympin arvoista kattourakointia Siuntiossa. Kattourakka etenee reippaalla tahdilla, ja pienimpiinkin yksityiskohtiin panostetaan huolellisesti. Asiantuntemuksemme ei lopu kesken, joten vastaamme tasokkaasti niin katon pesusta ja puhdistuksesta, aurinkopaneelien asentamisesta, savupiipun pellittämisestä ja muista peltisepän töistä kuin vaikkapa kattoremontistakin. Olemme kattourakoitsija, jolta voi tilata mitä tahansa peltikattoihin, tiilikattoihin ja erilaisiin huopakattoihin liittyvää! Laitamme kuntoon myös varttikatot siltä osin, kuin se on vielä mahdollista ja laillista.

Tämä kattofirma laskuttaa kattotöistään vain kohtuullisen korvauksen. Kilpailukykyinen hinta kattohuollolle, katon korjaukselle tai esimerkiksi rännihuollolle lasketaan jo etukäteen. Yleensä tulemme paikan päälle tutustumaan kerrostalon, paritalon, kesämökin tai esimerkiksi luhtitalon katon kuntoon, jotta voisimme antaa kiinteän urakkatarjouksen sen kunnostamisesta. Paikan päällä suoritettu arviointikäynti antaa meille tarkan kuvan katon kunnosta, ja näin tiedämme, mitä katto tarvitsee. Kun tiedämme tilattavien materiaalien määrän, pohjatöiden tarpeen ja niihin kuluvat työtunnit ja muun muassa sen, tarvitaanko rakennustelineiden pystyttämistä (vaiko kenties henkilönostimia tai nostinkoriautoja), voimme laskea hinnan koko urakalle. Kaikki kattotyöt lumenpudotuksista katon uusimiseen toteutetaan avaimet käteen -paketteina. Asiakkaalle tämä tarkoittaa mitä sujuvinta kattourakkaa. Pidämme huolen myös siitä, että koko työmaa-alue siivotaan urakan lopuksi, ja että kaikki purku- ja rakennusjätteet kerätään pois – eikä vain kerätä, vaan myös kuljetetaan lähimmälle jäteasemalle. Purku- ja rakennusjätteet voidaan hyötykäyttää. Kattopelleistä, räystäskouruista ja monista muista kattotarvikkeista tulee aikanaan uusia terästuotteita. Kattotiilet murskataan, ja tätä murskaa kaivataan muun muassa teitä rakentaessa. Kattohuopa saa uuden elämän asfalttina.

Merkille pantavaa Plus Kattopalvelun toiminnassa on se, että tämä kattopalvelu tarjoaa kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Normaalisti kattofirmat veloittavat erikseen tästä palvelusta, mutta meillä ilmainen katon kunnon tarkastus on kuulunut jo jonkin aikaa palvelulupaukseemme. Kun peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tarkastetaan perinpohjaisesti, käyvät kaikki korjaus- ja huoltotarpeet ilmi. Kaikkiin vaurioihin onkin syytä pikaisesti puuttua, sillä pienestäkin viasta voi ajan kanssa syntyä kalliisti korjattava katon vesivahinko. Katon huoltojakaan ei kannata lykätä tuonnemmas tulevaisuuteen, sillä ne parantavat katon kuntoa ja ehkäisevät ennalta monet korjaukset ja remontit.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt