Kattoremontti tai jokin muu kattotyö – muista Hangon monipuolisin kattofirma

Kattoremontin ja muiden kattotöiden suorittamiseen kannattaa valita kokenut kattofirma, joka pitää mitä lupaa. Katon tiiviys on tärkeä asia koko rakennuksen kunnon ja asuttavuuden kannalta ja se taataan asentamalla katto oikeaoppisesti, korjaamalla kaikki ongelmakohdat taidokkaasti ja tukemalla katon kuntoa säännöllisillä kattohuolloilla. Mikäli katon asentamisessa on tapahtunut mittaus- tai huolimattomuusvirheitä, ei katto välttämättä ole täysin tiivis. Jos katon paikkausta ei suoriteta niin kuin se kuuluisi tehdä, on katon tiiviys huonoissa kantimissa, ja katto saattaa alkaa vuotaa uudestaan samasta kohtaa. Kattohuoltojenkin tekijältä pitää vaatia ammattitaitoa, jotta kasvustot saataisiin pois katosta viimeisintä itiötä myöten, ja jotta uusi pinnoite tarttuisi tasaisesti katteeseen.

Jotta omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katto pysyisi luotettavan tiiviinä vuosikymmenestä toiseen, valitse kattotöihin Plus Kattopalvelu. Me toimimme ympäri Hankoa, ja vielä lisäksi kaikissa sen naapurikunnissa eli Kemiönsaaressa ja Raaseporissa, sekä muualla Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa – esimerkiksi Salossa, Inkoossa ja Lohjalla. Olemme mukana katon elinkaaren kaikissa vaiheissa. Ensin me asennamme katon parhaalla ammattitaidolla, ja viimeistelemme asennuksen varustelemalla katon kattoturvatuotteilla, sadevesijärjestelmällä ja vapaavalinnaisilla kattovarusteilla, eli esimerkiksi kattoikkunoilla, aurinkopaneeleilla ja kattoluukulla.

Katon kuntoa pidetään yllä puhdistamalla se säännöllisesti, ja maalaamalla se katemateriaalikohtaisen huolto-ohjelman mukaisesti. Esimerkiksi peltikatto maalataan noin 10–15 vuoden välein, kun taas bitumikaton pinnoite uusitaan vain kerran koko katon elinkaaren aikana. Emme suotta kehu monipuolisuudellamme, sillä saat meiltä myös kaikki tiili-, pelti- ja huopakattojen korjaukset, katon lisälämmöneristykset, katon IV-työt ja vaikkapa terassikatosten rakentamisurakat. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kattoon syntyneet vauriot korjataan, sitä nopeammin se sujuu, ja sitä huokeimmilla kustannuksilla siitä selviää. Jotta kaikki tuulen, ruosteen tai esimerkiksi lämpölaajenemisen aiheuttamat vauriot voitaisiin korjata jo varhaisessa vaiheessa, tarjoamme kaikille asiakkaillemme ilmaisen kattotarkastuksen. Tällainen koko katon kunnon käsittävä kattotarkastus tulee kaupan päälle aina tehdessämme joitain kattotyötä sinun kiinteistösi katolla.

Rahoituksen puutteen ei tarvitse olla kattotöiden teettämisen esteenä, sillä asiakkaamme voivat hakea kattotöilleen joustavaa rahoitusta helposti ja nopeasti kotisivujemme kautta. Rahoituksen lisäksi kannattaa muistaa hakea kotitalousvähennystä. Lähes kaikki yksityisasiakkaan teettämät kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, kun teetät ne Plus Kattopalvelun ammattilaisilla.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Hangossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Hangossa!

Kattoremonttien väliajat Hangossa voivat olla jopa sadan vuoden mittaiset

Jos talossasi on konesaumakatto tai savitiilikatto, et tarvitse kattoremonttia Hankoon kuin sadan vuoden välein. Konesaumakatto ja savitiilikatto ovat hyvin pitkäikäisiä, ja siksi erityisen kustannustehokkaita kattoja. Muut katot uusitaan huomattavasti useammin. Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti on edessä noin 30–40 vuoden välein. Tiilikattoremonttia tarvitaan noin 70 vuoden välein, jos omakotitalon tai muun kiinteistön katto on ladottu savitiilien sijasta betonitiilistä. Peltikattoremonttien väliajaksi muodostuu noin 50 vuotta, jos peltikatto on ollut hyvässä hoidossa.

Teemme omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin kattoremontin avaimet käteen -periaatteella, joten asiakkaan kannalta urakka on mahdollisimman sujuva ja huoleton. Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopa- tai palahuopakaton asennus onnistuu ehkä vain parissa päivässä, jos katon alla olevat rakenteet ovat kunnossa, eikä kattosaneerauksen yhteydessä tarvita ylimääräisiä korjauksia. Vaikka katon alla olisikin korjaamista odottavia kosteus- tai muita vaurioita, etenee urakka rivakasti, sillä meillä on töissä vain kokeneita ja ripeäotteisia kattoammattilaisia.

Se, että katon uusiminen tehdään täyden palvelun pakettina, tarkoittaa myös sitä, että kattoremontin hinta on kaiken kattava. Hinta lasketaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun otat yhteyttä meihin kattoremontin tiimoilta, eli emme pidä sinua jännityksessä yhtään enempää kuin tarpeellista. Vasta paikan päällä selviää, mitä harjakaton, tasakaton tai esimerkiksi pulpettikaton uusiminen maksaa, siksi tulemme katsastamaan kattoasi omin silmin. Jos haluat teettää kattoremontin talvella, on sekin täysin mahdollista. Kattoremontin hinta pitää sisällään kaikki kattosaneerauksen työvaiheet ja materiaalit, loppusiivouksen ja -tarkastuksen sekä esimerkiksi katolle mahdollisesti asennettavat uudet kattotuotteet. Jätteidenkään poiskuljettaminen ei jää sinun vastuullesi, vaan keräämme jätteet urakan lopuksi kokoon ja viemme ne jäteasemalle, missä ne päätyvät hyötykäyttöön. Vanhasta huopakatosta saadaan asfaltin raaka-ainetta, peltikatosta syntyy aikanaan uusia teräsesineitä ja kattotiilistä saadaan mursketta, mikä sopii käytettäväksi vaikkapa tierakentamisessa.

Vaikka katto uusitaankin järkevällä hinnalla, et ehkä halua maksaa koko summaa kerralla. Plus Kattopalvelun tekemä kattoremontti on mahdollista maksaa osamaksulla. Jos haluat mieluummin maksaa kattoremontin rahoituksella, onnistuu sekin mainiosti, sillä kaikki asiakkaamme pääsevät hakemaan kauttamme joustavaa remonttilainaa. Tällä rahoituksella voit hoitaa myös muut omakotitalon, piharakennuksen tai esimerkiksi vapaa-ajan kiinteistön kattotyöt.

Huopakatto tai palahuopakatto sopii niin kesämökkiin kuin moniin muihinkin rakennuksiin

Tiivis ja aina yhtä tyylikäs huopakatto tai palahuopakatto sopivat moniin erilaisiin rakennuksiin, esimerkiksi kesämökkeihin. Toisaalta, bitumikatto sopii myös kerrostalon, liikekiinteistön tai tuotantolaitoksen katoksi. Bitumikermikatto on ainoa katemateriaali, mikä sopii asennettavaksi myös tasakattoiseen rakennukseen. Tiivissaumakatosta saa toimivan katon myös monimuotoisille katoille, sillä elastista kattohuopaa on helppo työstää. Hitsattava tiivissaumakatto pitää vettä kaikista tasaisimmillakin katoilla, mutta kolmiorimahuopakatto vaatii kaltevamman katon. Kolmiorimatekniikka oli aikoinaan ainut tapa saada bitumikaton saumoista tarpeeksi tiiviitä. Tänä päivänä kolmiorimakattoja asennetaan melko vähän, eivätkä kaikki kattourakoitsijan osaa tätä tekniikka. Plus Kattopalvelun puoleen kannattaa kääntyä, jos haluat hankolaiseen rakennukseesi tällaisen katon, mitä katsellessa voit kuulla historian havinaa.

Myös laattakatto vaatii kaltevan katon, sillä kaikista loivimmilla katoilla ei voida taata sen vedenpitävyyttä. Palahuopakatto, mitä kutsutaan myös laattakatoksi tai paanukatoksi, asennetaan suuresta määrästä palahuopapaanuja. Paanuja on saatavilla erivärisiä ja muotoisia ja malleja löytyy varmasti jokaisen makuun. Paanut voivat olla vaikkapa sinisiä, ja muodoltaan suorakulmioita. Nykyään palahuopakaton asentaminen on hyvin nopeaa, sillä paanuissa on valmis liimapinta, mistä ei tarvitse edes poistaa suojamuovia. Näin syntyy upea palahuopakatto kesämökillesi, grillikatokseesi, autotalliisi tai vaikkapa rintamamiestaloosi.

Huopa- ja palahuopakatto tarvitsevat huoltoja, korjauksia ja remontointia siinä kuin kaikki muutkin katot. Säännöllisesti huollettu ja aina tarpeen tullen korjattu bitumikatto kestää ainakin 30, hyvässä lykyssä jopa yli 40 vuotta. Plus Kattopalvelun kautta saat parhaat asiantuntijat kaikkiin huopakattotöihin, sillä me osaamme ottaa huomioon huopakaton erityispiirteet. Huopakaton sirotemainen pinta vaurioituu melko helposti, siksi huopakattotöissä on oltava hellävaraisempi kuin esimerkiksi tiili- tai peltikattotöissä. Katon puolivuosittainen huolto, jota tarvitaan lian pinttymisen ja katon sammaloitumisen ehkäisemiseksi, kannattaa suorittaa ilmapuhaltamalla, sillä harjat saattaisivat vaurioittaa katetta. Lumenpudotustöissä pitää niin ikään olla varovainen, ja kesän kuumimmilla helteillä katolta kannattaa pysyä kokonaan poissa, sillä helteen pehmentämä huopa voisi antaa periksi askelten alla. Jos katto kuitenkin alkaa vuotaa jiiristä, saumoista tai kattorei’istä, laittaa Plus Kattopalvelu katon käden käänteessä jälleen ensiluokkaiseen kuntoon.

Katon korjaus Hangossa voi tarkoittaa niin pienen reiän paikkausta kuin myrskyvaurioidenkin kunnostusta

Plus Kattopalvelun tekemä katon korjaus Hangossa onnistuu aina yhtä upeasti, olipa sitten kyse huopakaton tai peltikaton pienten reikien paikkauksesta tai isompien myrskyvaurioiden kunnostamisesta. Huopakattoon voi tehdä reikiä esimerkiksi sammal. Jos reikä löytyy peltikatosta, on kyse usein ruosteesta. Ruoste haurastuttaa kattopellit ja suurentaa sen ruuvinreiät. Suurentunut ruuvinreikä voidaan paikata sopivilla tiivistysaineilla, minkä lisäksi ruuvi kannattaa vaihtaa suurempaan. Jos reikä sijaitsee kattopellin keskiosissa, voi olla parasta vaihtaa kyseinen kattopelti, jotta katto saadaan jälleen mahdollisimman tiiviiseen kuntoon. Jos tiilikatolla on jotain paikattavaa, on todennäköisesti kyse haljenneista kattotiilistä. Rikkinäisten kattotiilien vaihto on hyvin tyypillinen savi- tai betonitiilikaton paikkaus, sillä ilmastollemme tyypilliset, pienen ajan sisällä tapahtuvat lämpötilavaihtelut ja kosteus rikkovat kattotiiliä.

Myrskyvaurioista yleisimpiä ovat katosta irronneet kattotuotteet, kuten kattotikkaat tai IV-putket. Toisinaan sattuu isompia vaurioita. Voi olla, että kova tuuli kaataa puun katon päälle, ja silloin tarvitaan isompaa kattokorjausurakkaa. Joka tapauksessa, Plus Kattopalvelu on oikea osoite tilata peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus. Katto kunnostetaan avaimet käteen -periaatteella, ja koko kattokokonaisuuden kunto tarkastetaan kaupan päälle. Näin kattoon ei varmasti jää mitään korjattavaa, sillä ammattilaistemme tarkoilta silmiltä ei jää piiloon mikään katossa esiintyvä vaurio tai puute.

Korjaamme myös kaikki kattovarusteet, joita omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi piharakennuksen katolla on. Rännien ja vesikourujen korjaus on paikallaan, jos ränneissä on reikiä, tai niiden saumat vuotavat. Myös silloin on kourusaneerauksen paikka, jos kourujen kaadot ovat pilalla, ja vesi tulvii yli reunojen. Teemme luotettavalla tavalla myös irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamien vaurioiden korjauksen. Kun vaurioitunut kate on paikattu, on aika kiinnittää kattovarusteet takaisin paikoilleen.

Vaikka kattoa huollettaisiin kuinka hyvin, on katon ja katon läpivientien asennus ja tiivistys joskus edessä. Mikään ei ole ikuista. Katot kestävät yleensä 30–70 vuotta, minkä jälkeen ne on uusittava. Näihin vuosikymmeniin saattaa mahtua useampiakin kattokorjauksia ja -tiivistyksiä, sillä aika, kosteus ja muun muassa lämpöeläminen kuluttavat katon rakenteita. Jos kattoikkunan tiivistys, jiirien paikkaus ja irronneiden peltilistojen vaihto toteutetaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, onnistuu kattokorjaus helposti ja edullisesti. Jotta katto voitaisiin korjata ennen vaurioiden laajenemista, on katon kuntoa seurattava säännöllisesti.

Uusikin katto vuotaa, jos myrsky pääsee runtelemaan sitä

Kattovuotoja pidetään vanhojen ja haurastuneiden kattojen ongelmana, mutta uusikin katto vuotaa, jos myrsky pääsee runtelemaan kattoa esimerkiksi irrottamalla kattopeltejä ja kattotarvikkeita pois paikoiltaan. Myös poikkeuksellisen painava kattolumi tai kattojää voivat rasittaa katon saumoja niin, että katon alle alkaa päästä vettä. Mitä nopeammin vuotavan katon korjaus aloitetaan, sitä varmemmin katon vesivahinko ja sen mukaan tuomat hintavat korjauskustannukset ovat vältettävissä. Mitään kattoa ei kannata jättää tarkastamatta, sillä jokin kohta saattaa vuotaa, vaikka katto päällisin puolin vaikuttaisikin olevan kunnossa. Piipun juuren tiivisteissä saattaa olla ongelmia, tai ehkä katto vuotaa harjatiilen kohdalta. Vain säännöllisten kattotarkastusten avulla ongelmat voidaan havaita ja kunnostaa jo siinä vaiheessa, kun ongelmat voidaan vielä hoitaa kuntoon tekemällä tiilikaton, peltikaton tai huopakaton osittainen korjaus. Mikäli katto vuotaa pidempään, voidaan katto joutua purkamaan ja uusimaan. Oikein pahoissa tapauksissa koko rakennus pitää purkaa, sillä kattovuoto saattaa saada aikaan homevaurioita.

Sopiva väli tarkastaa katon kunto on puoli vuotta. Tällaisen puolivuotistarkastuksen aikana käydään läpi vesikaton ja kaikkien sen saumojen, läpivientien, kiinnitysten ja jiirien tiiviys. Myös katon alla tulee vierailla yhtä säännöllisesti, sillä muuten aluskatteen todellinen kunto jää hämärän peittoon. Aluskate on katon omistajan paras kaveri ja apulainen katon vesivahingon ehkäisemisessä, sillä jos katto alkaa vuotaa, aluskate ohjaa kosteuden pois yläpohjarakenteista. Pelti- ja tiilikatot eivät koskaan ole absoluuttisen vedenpitäviä kattoja, vaan niiden alle pääsee tuon tuosta jonkin verran kosteutta – varsinkin katon vanhetessa. Aluskatteen ansiosta kosteus ei saa puurakenteita lahoamaan eikä yläpohjan eristeitä lahoamaan, vaan vesi päätyy heti räystäille. Jos aluskatteessa on reikiä tai kuluneita kohtia, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin asia laitetaan vikkelästi kuntoon.

Ota empimättä yhteyttä myös silloin, jos omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa kesämökin katto vuotaa. Kiirehdimme paikalle paikantamaan ja paikkaamaan vuotokohdan. Paikan päällä tehty tarkastus paljastaa, millaisia vahinkoja kattovuoto on ehtinyt tehdä, ja miten ne kannattaa kunnostaa. Jos aluskate on säilynyt ehjänä, ei tarvitse kuin paikata vesikatto – muussa tapauksessa korjaamme aluskatteen, kunnostamme kastuneet kattorakenteet ja vaihdamme kastuneet villat uusiin. Joskus tapaus on sellainen, että meidän on suositeltava kattoremonttia parhaana vaihtoehtona syntyneiden vaurioiden kunnostamiseen ja uusien ongelmien ehkäisemiseen.

Katon huolloksi Hangossa riittää useimmiten katon harjaus, mutta toisinaan tarvitaan isompia urakoita

Katon huolto Hangossa on mainio tapa tukea katon kuntoa ja pidentää sen käyttöikää. Kaikkia kattoja pitää huoltaa, olivatpa ne sitten peltikattoja, tiilikattoja tai bitumikattoja. Plus Kattopalvelu huoltaa myös vanhat varttikatot, joita ei enää saa korjata, mutta joiden pesu ja pinnoitus on edelleen täysin laillista.

Katon huolloksi riittää useimmiten katon harjaus tai ilmapuhallus. Katon harjaus on olennainen osa katon kevät- ja syyshuoltoa, sillä jos katolle jää roskia, kiihtyy sen haurastuminen. Haurastunut katto alkaa vuotaa helpommin, ja se pitää uusia ehkä vuosikymmeniä etuajassa. Harjaaminen poistaa katolta kaikki lehdet, neulaset, nuoret sammalet ja muut epäpuhtaudet, mitkä saisivat peltikaton ruostumaan ja tiili- tai huopakaton sammaloitumaan. Katon puolivuosittain toistettaviin huoltoihin kuuluu myöskin sadevesijärjestelmän puhdistus. Puhtaat rännit ja kattokaivot toimivat kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa olosuhteissa, mikä on tärkeää erilaisten kosteusvaurioiden ehkäisemisessä. Myös katon kevät- ja syyshuollot saavat kylkiäisikseen maksuttoman kattotarkastuksen, minkä perusteella osaamme tarvittaessa suositella muita kattohuoltoja, kattoturvatuotteiden huoltoja tai joitain kattotiivistyksiä. Ehkä katsomme tarpeelliseksi suositella kattopeltien kiinnitysten lisäystä, jotta pellit eivät irtoilisi tuulessa, tai ehkä vanhat peltikattonaulat kannattaisi korvata paremmin puussa pysyvillä kateruuveilla? Riippuu tapauksesta, miten kutakin kattoa kannattaa kunnostaa, vai onko se niin hyvässä kunnossa, ettei mitään ylimääräistä tarvitse tehdä.

Yksi Plus Kattopalvelun laajaan palveluvalikoimaan kuuluvista kattohuolloista on kattopesu. Katon pesua tarvitaan paljon harvemmin kuin katon harjausta. Monet katot pestään vain silloin, kun ne on aika maalata. Kattojen huoltomaalausvälit vaihtelevat suuresti. Esimerkiksi tiilikatto maalataan yleensä vain kerran, eikä ennen, kuin noin 30 vuotta on kulunut. Peltikatot puolestaan maalataan 10–15 vuoden välein, toki riippuen siitä, mihin tahtiin vanha pinnoite kuluu. Huopakattokin pinnoitetaan vain kerran, mutta sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä tarvitaan bitumikatolle usein sitäkin useammin. Myös tiilikatolle kasvaa sammaleita sen vanhetessa. Sammalet syövät ja haurastuttavat kattotiiliä, joten ne kannattaa poistaa sitä mukaa, kun niitä katolle ilmaantuu. Kemiallisesti tehty sammalenpoisto on varma tapa päästä eroon sammaleista, jäkälistä ja muista kasvustoista.

Rännien puhdistus ja korjaus Hangossa tukee sadevesijärjestelmän toimintaa

Rännien puhdistuksesta, asennuksesta, huollosta ja korjauksesta vastaa Hangossa Plus Kattopalvelu! Me osaamme laittaa kuntoon kaikenlaiset sadevesijärjestelmät, eli satulakattojen vesikourujen ja alastuloputkien ohella kunnostamme myös tasakaton kattokaivot ja kattopeltisepän asentamat jalkarännit. Kattokaivojen voi olettaa kestävän noin 30 vuoden ajan, eli saman verran kuin tasakaton katemateriaali kattohuopa yleensä kestää. Kattokaivot uusitaankin yleensä yhtä aikaa katon uusimisen kanssa. Vesikouruille voi odottaa hieman pidempää käyttöikää, varsinkin, jos ne on valmistettu alumiinista.

Vesikouruja saatetaan kuitenkin joutua korjaamaan niiden käyttöiän aikana. Ehkä kourujen saumat vuotavat, tai niiden kaadot ovat menneet pilalle jään vaikutuksesta – tällöin kaikki vesi ei ohjaudu oikeaan paikkaan, vaan valuu pitkin talon seiniä. Kova tuuli tai katolta alas valuva lumi saattaa irrottaa kourut räystäältä. Ruoste voi nakertaa kourujen materiaalia ja saada aikaan erikokoisia reikiä. Plus Kattopalvelu tietää, miten tällaiset viat korjataan. Saumaamme rännit ja alastuloputket, ja paikkaamme reiät sopivilla tiivisteaineilla. Kaato korjataan esimerkiksi uusimalla kourun kiinnikkeet. Tarvittaessa uusimme huonokuntoiset kourut joko kokonaan tai osittain.

Kourujen ruostuminen, jäätyminen ja tulviminen johtuu useimmiten siitä, että sadevesikourujen puhdistus on jäänyt väliin. Vesikourut pitäisi puhdistaa kahdesti vuodessa, jotta kaikki roskat saataisiin pois tukoksia ja esimerkiksi ruostevaurioita aiheuttamasta. Jos roskia on päässyt myös syöksyputkiin, on tarpeen teettää myös syöksyputkien avaus. Säännöllisesti puhdistettu ja kuntotarkastettu sadevesijärjestelmä vetää hyvin läpi vuoden, ja se kestää ehjempänä pidempään. Sadevesikourujen puhdistus tehdään käsityönä, eli kaikki puoliksi maatuneet lehdet sun muut roskat noukitaan suoraan roskapusseihin, ja sitten kouru huuhdellaan. Noin kymmenen vuoden välein vesikourut kannattaa lisäksi huoltomaalata, sillä hyvässä kunnossa pidetty maalipinta estää tehokkaasti kourujen ruostumista.

Myös kattokaivot on säännöllisesti puhdistettava, sillä jos tasakaton sadevesijärjestelmä menisi tukkoon, ei vesi pääsisi poistumaan katolta. Kattokaivoihin kannattaa lisäksi asennuttaa lämpövastukset, jotta ne eivät vain jäätyisi talvella. Jos tasakatolle jää seisovaa vettä, on suurena vaarana, että sen saumat pettävät. Tällöin katon alla olevat vanerit, eristeet ja muut rakenteet voivat kastua ja mennä piloille.

Katon pesuun ja säännölliseen puhdistamiseen panostaminen kannattaa

Katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely Hangossa ovat kattotöitä, joihin kannattaa panostaa. Onneksi Plus Kattopalvelu tekee nämäkin kattohuollot edullisesti, mutta erittäin ammattitaitoisesti. Puhdas katto on iloinen asia, näyttäähän se paljon edustavammalta kuin epäsiisti katto. Mikä tärkeintä, säännöllisesti puhdistettu katto haurastuu hitaammin, ja näin ollen kestää huomattavasti pidempään. Likaiselle katolle alkaa lähes väistämättä kasvaa sammaleita, paitsi jos kyseessä on peltikatto: silloin katto rupeaa kärsimään ruosteesta. Sekä ruoste että sammal ovat kattojen surma, sillä ne jouduttavat katon kulumista ja ikääntymistä merkittävällä tavalla.

Jos kattosi on tiilikatto, peltikatto tai mineriittikatto, harjaus sopii katon puolivuosittaiseen puhdistamiseen. Roskien, kuten lehtien, neulasten ja muiden katolle kuulumattomien rikkojen poisto bitumikatolta, eli huopakatolta ja palahuopakatolta, kannattaa hoitaa ilmapuhaltamalla, sillä siten ei tule vahingossakaan vaurioittaneeksi huopakaton herkkää pintaa. Jos lika on päässyt pinttymään oikein toden teolla, tarvitaan tiilikaton pesu, peltikaton pesu tai huopakaton pesu, eikä työssä kannata käyttää painepesuria. Me pesemme katot pehmytharjapesuna ja tavallisella letkupaineella, joten kattosi ei ole vaarassa vaurioitua. Yleisesti ottaen kattoja ei pestä kovin usein, lähinnä vain pari päivää ennen kattomaalausta. Uusi maalipinnoite tarttuu parhaiten, kun katteen pinta on sekä puhdas että kuiva.

Sammaleenpoisto huopakatolta ja tiilikatolta kannattaa hoitaa kemiallisesti eikä mekaanisesti, sillä katon mekaaninen puhdistus voisi vaurioittaa sitä. Kemiallisella katon puhdistuksella tarkoitetaan sopivan sammalentuhoaineen levittämistä katolle. Aine saa rauhassa vaikuttaa, jotta kaikki juuret ja itiöt saataisiin tuhottua. Peltikatolta tarvitsee poistaa sammaleita vain ani harvoin. Peltikatolla mahdollisesti kasvavat sammalet saadaan pois harjaamalla katto, eli sammalenpoistoaineita ei tarvita. Peltikatto on helppo puhdistaa, koska sen pinta on liukas ja tasainen: lialla ja kasvustoilla ei näin ollen ole kunnollista tartunta-alustaa.

Vanhojen tiili- ja huopakattojen sammaloitumista voidaan ehkäistä uusimalla katon suojapinnoite. Katot kuuluu pinnoittaa uudestaan suurin piirtein siinä vaiheessa, kun katto on puolessavälissä elinkaartaan. Jos kattonasi on tänä päivänä melko harvinainen savitiilikatto, ei sitä pinnoiteta lainkaan, vaan katto suojataan kasvustoilta ja muilta ongelmilta suorittamalla katon suojakäsittely. Tilaa Plus Kattopalvelu tekemään tällainen käsittely 5–10 vuoden välein.

Kokeneilta ammattilaisilta katon maalaus Hangossa sujuu tasaisen onnistuneesti

Katon maalaus Hangossa ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. Kattomaalauksen lopputulos voi olla epätasainen ja epäonnistunut, jos esimerkiksi pohjatöissä on oiottu, tai jos työhön on valittu vääränlainen pinnoite. Pahimmassa tapauksessa peltikaton maalaus pitää uusia jo vuoden, parin päästä, vaikka normaalitilanteessa uusi maalipinta pysyisi hyvänä ainakin 10 vuotta, ehkä pidempäänkin. Tilaa katon huoltomaalaus Plus Kattopalvelulta, niin saat parasta ammattitaitoa ja aurinkoisinta palvelua tässäkin asiassa. Me suoritamme huolelliset pohjatyöt, valitsemme oikeanlaisen pinnoitteen ja aloitamme katon maalauksen vasta, kun sää on otollinen. Kattoa ei voida maalata sateella tai suuren ilmankosteuden vallitessa. Myöskään suorassa auringonpaisteessa kattomaalaus ei onnistu, sillä maali ei pääse tuolloin tarttumaan kiinni kunnolla.

Miksi katot maalataan? Kattomaalauksissa on tietenkin kyse katon ulkomuodon kohentamisesta, mutta samalla vahvistetaan katon kuntoa, ja autetaan sitä kestämään erilaisia rasituksia hajoamatta. Pinnoite suojaa kattoa niin kosteudelta kuin esimerkiksi auringolta, joten on perusteltua väittää, että säännöllisesti pinnoitettu ja maalattu katto kestää pidempään. Peltikaton maalaus suojaa kattoa ruostumiselta, mikä ohentaa peltejä ikävästi, kun taas tiilikaton maalauksella saadaan aikaa hyviä tuloksia rapautumisen torjunnassa. Pinnoite tasoittaa vanhojen tiilien huokoisen pinnan, joten tiilen sisään ei enää imeydy vettä. Tasaiseen pintaan eivät sammaletkaan saa tartuttua entiseen malliin. Tässä yhteydessä on hyvä huomioida, että vain betonitiilikatot voidaan suojata maalaamalla, ja että savitiilikatoille kuuluu sen sijaan tehdä suojakäsittely. Savitiiliä estetään imemästä vettä ja kärsimästä pakkasrapautumisesta käsittelemällä ne muutaman vuoden välein kyllästävällä ja emäspitoisella suoja-aineella.

Huopakaton maalaus eli pinnoitus pelastaa kuluneen oloisen katon purkamiselta ja uusimiselta, sillä uusi pinnoite palauttaa huopa- tai palahuopakaton kunnon uutta vastaavalle tasolle. Tasakatosta, pulpettikatosta tai esimerkiksi aumakatosta tulee jälleen joustava, kulutusta kestävä ja kaunis katsella. Erityisen hyvin uusi huopakattopinnoite suojaa bitumikaton auringon UV-säteiden kuluttavalta vaikutukselta. Jos pinnoitetta ei uusittaisi, voisi aurinko kuivattaa katteen niin, että se alkaisi halkeilla ja vuotaa – siksi huopakaton pinnoittaminen on tärkeä osa huopakaton huolto-ohjelmaa. Huopakatot ja tiilikatot pinnoitetaan vain kerran, kun taas peltikatto pitää yleensä maalata useampaankin kertaan sen elinkaaren aikana.

Lumenpudotus Hangossa huolehtii kattorakenteiden kunnosta ja pihan turvallisuudesta

Lumenpudotus tilataan Hankoon usein siksi, että rakennuksen pihamaalla liikkuminen pysyisi turvallisena. Lumenpudotuksen tekeminen omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin tai jonkin muun kiinteistön katolta estää katolla olevia lumimassoja putoamasta kenenkään huono-onnisen niskaan. Lumi voi tulla keväällä vauhdilla alas, joten huoli lumen aikaan saamista henkilö- ja omaisuusvahingoista on todellinen. Jos lumi pudotetaan katolta alas hallitusti, on pihalla liikkuminen turvallista koko talven ajan ja aina kevääseen saakka.

Lumen pudottaminen tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta auttaa myös kattoa pysymään paremmassa kunnossa, sillä raskaan ja mahdollisesti jäänsekaisen lumimassan liikkeet voisivat vaurioittaa kattoa monin tavoin. Lumen liikkeet voisivat muun muassa repiä kattoon naarmuja tai irrottaa katosta erilaisia yksityiskohtia, kuten ilmanvaihtohormeja tai kattotikkaita. Myös rännit, poikkeustapauksissa lumiesteetkin, voisivat irrota katosta lumimassojen pudotessa vauhdilla alas.

Hangossa on harvoin lunta niin paljon, että kattolumitöitä tarvittaisiin katon sortumisen tai edes katon painumisen ehkäisemiseksi. Tasakattojen ja tiilikattojen omistajien ei kuitenkaan kannata sulkea näitäkään mahdollisuuksia kokonaan pois, eihän lumi pääse tasakatolta itsekseen pois, ja tiilikatolla on jo omasta takaa niin paljon painoa, että kantavat kattorakenteet voivat joutua kovalle koetukselle. Hallien, varastojen ja maneesien omistajien kannattaa niin ikään seurailla sitä, kuinka paljon lunta rakennuksen katolla on, sillä ulkorakennukset tavataan rakentaa kevyemmin kuin asuinrakennusten katot. Useimmiten lumenpudotukset tehdään Etelä-Suomessa kuitenkin lumen hallitsemattomasta putoamisesta aiheutuvien vahinkojen ehkäisemiseksi. Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikenlaiset lumenpudotukset turvallisesti, ripeästi ja kattoystävällisesti, joten meidät voit tilata myös herkästi vahingoittuvan huopakaton kattolumitöihin.

Teemme myös jään poiston eri katoilta, sekä jääpuikkojen poiston räystäiltä. Jää saadaan pois kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi mökin katolta höyrysulatuksen avulla. Rännien, kattokaivojen ja katon sulatus höyryllä ei vahingoita kattoa tai sen yksityiskohtia, joten höyrysulatus on monta kertaa parempi metodi jään poistoon kuin katon tai rännien hakkaaminen erilaisten työkalujen avulla. Kattojää on turvallisuusriski siinä kuin painavat lumikinoksetkin, minkä lisäksi kattojää saattaa vaurioittaa katon saumoja ja saada aikaan saumavuodon. Jos katon sadevesikourut tai kattokaivot pääsevät jäätymään, voi sulamisvesi aiheuttaa kosteusvahinkoja. Sadevesijärjestelmän jäätymistä kannattaakin ehkäistä puhdistamalla se usein, ja asennuttamalla siihen sulanapitojärjestelmä.

Tilaa kattotyöt Hangossa asiantuntevalta kattoalan yritykseltä

Tilaa kaikki kattotyösi Hangossa asiantuntevalta ja asiakaslähtöiseltä kattoalan yritykseltä, joka ei aikaile turhia! Teemme kaikenlaiset peltikatto-, huopakatto-, palahuopakatto- ja tiilikattotyöt aina rännien puhdistamisesta kokonaisiin kattoremontteihin asti, ja kaupan päälle saat aina koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastuksen. Kattoon ei jää yhtään huonokuntoista saumaa, vuotavaa läpivientiä tai ruostelänttiä, kun me olemme asialla. Pitkän ja monipuolisen kokemuksemme ansiosta osaamme tehdä kaikki vesikatetta, aluskatetta, kattorakenteita tai katon varusteita koskevat kattotyöt, ja sujuupa meiltä terassikatoksenkin asentaminen tai korjaaminen.

Vesikatetta koskeva kattotyö voi olla vaikkapa kattoläpiviennin tiivistys, asennus tai uusiminen. Kattoläpivientien korjaukset ovat suhteellisen yleisiä kattotöitä, sillä kattoikkuna tai muu kattoläpivienti on loppujen lopuksi katossa oleva reikä, minkä tiivisteet voivat alkaa vuotaa. Tiivisteiden kuntoa tuleekin aktiivisesti seurata, jotta ne osattaisiin ajoissa uusia kattovuotojen ehkäisemiseksi. Aluskate pystyy usein estämään kattoläpiviennin kohdalta tapahtuvan vesivuodon aiheuttamat ongelmat, jos aluskate vain on ehjä. Aluskatetta myöten kaikkien vuotovesien on tarkoitus ohjautua räystäille, ja sitä kautta pois katolta. Aluskate voi kuitenkin olla rikki, jolloin siitä ei ole sanottavaa hyötyä: tilaa aluskatteen vaihto, paikkaus, korjaus ja uusiminen ajoissa, niin vuotava kattoikkuna tai piipunjuuri ei kastele katon rakenteita. Jos kattorakenteet ovat kuitenkin päässeet kastumaan, kunnostamme tai uusimme katon puuosat ja tarvittaessa vaihdamme myös eristeet kuiviin. Jos eristeitä on liian vähän, teemme katon lisälämmöneristyksen esimerkiksi puhaltamalla yläpohjaan lisää eristevilloja.

Kattoikkunoiden, kattovalokupujen ja muiden kattoläpivientien lisäksi asennamme ja korjaamme kaikki muutkin kattovarusteet. Asennamme myös pieneläinesteet kuten lintuverkot, joiden avulla kattokokonaisuutta suojellaan villieläinten aiheuttamilta vahingoilta. Kattovarusteita ovat myös erilaiset alipainetuulettimet ja IV-hormit, joilla tehostetaan ilman vaihtumista katon alla. Toimivan katon kannalta on tärkeää, että kosteus saadaan pois välikatolta. Jos kosteus jäisi muhimaan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton alle, voisi se aiheuttaa laho- ja homevaurioita aivan samaan tapaan kuin kattovuotokin. Niin sanottua kondenssivettä esiintyy varsinkin tiili- ja peltikattojen alla, ja eniten sitä syntyy kevättalvella, kun sisä- ja ulkolämpötilojen erot ovat suuria. Plus Kattopalvelun ammattilaisiin voit luottaa myös kondenssivesiongelmien ehkäisemisessä ja jo syntyneiden kosteusvahinkojen korjaamisessa.

Katon ja yläpohjan eristeiden lisääminen sekä villojen vaihto Plus Kattopalvelulta

Eristeiden lisääminen on yksi niistä kattotöistä Hangossa, mitkä kuuluvat Plus Kattopalvelun laajaan palveluvalikoimaan. Katon lisälämmöneristys hyödyttää omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon omistajaa monin eri tavoin. Näkyvin hyöty on lämmityskustannusten pieneneminen. Uusien eristeiden ansiosta aiempaa isompi osa lämmöstä pysyy sisällä, joten lämmityskustannukset pysyvät kurissa talvellakin. Koska lämpöä karkaa aiempaa vähemmän, esiintyy lämpöhukasta aiheutuvia kosteusteknisiä ongelmiakin vähemmän. Lämmön karkailu nimittäin lisää kondenssivesiongelmia ja saumavuotoja, sillä välikatolle talvella tuppaava ylimääräinen lämpö saattaa tiivistyä kondenssivedeksi. Lisäksi lämpöhukkaa saa katolla olevan lumen sulamaan alta päin, ja sen seurauksena katon saumat, jiirit ja läpiviennit voivat alkaa vuotaa.

Kolmas hyöty eristeiden lisäämisestä on se, että asunnosta tulee energiapihimpi ja ekologisempi. Jos asiantuntijamme mainitsee siitä, että yläpohjaan voisi olla hyvä lisätä eristeitä, kannattaa vinkki laittaa korvan taakse. Uusien eristeiden lisääminen saadaan usein onnistumaan ilman rakenteiden avaamista, katon korottamista tai muita esivalmisteluja, ja urakka maksaa itsensä takaisin parissa, kolmessa vuodessa.

Jos asiantuntijamme suosittelee villojen vaihtoa, kannattaa urakka toteuttaa saman tien. Villat vaihdetaan yleensä siksi, että niissä on kosteutta – joko kondenssivedestä tai kattovuodosta johtuvaa. Kosteuden takia villoihin voi alkaa kasvaa mikrobikasvustoja, joilla saattaa olla erittäin huono vaikutus sisäilman laatuun. Villojen vaihdon lisäksi ammattilaisemme tiivistävät vuotavan katon, tai korjaavat välikaton ratkaisut sellaisiksi, ettei kondenssivettä enää ilmaantuisi. Tämä voi tarkoittaa paitsi katon lisälämmöneristystä, myös uusien ilmanvaihtohormien tai harjatuulettimien asentamista. Joskus on paikallaan korottaa kattoa, jotta eristeiden ja aluskatteen väliin saataisiin jäämään tarpeeksi korkea tuuletustila. Riippuu tapauksesta, voidaanko katon korotus korvata vaihtamalla aluskate hengittävään eli diffuusioavoimeen malliin.

Plus Kattopalvelu tekee mielellään myös ullakon ja vintin eristyksen, jos on suunnitelmissa ottaa ullakko asuinkäyttöön, tai ilmanvaihtokanavien ja muiden kattoläpivientien eristyksen. Ilmanvaihtohormit ja muut läpiviennit eristetään jo asennusvaiheessa, mutta jos työ on silloin tehty puutteellisesti, täytyy asia laittaa kuntoon myöhemmässä vaiheessa. Jos ilmanvaihtohormista tai esimerkiksi viemärintuuletusputkesta tippuu kondenssivettä, on se merkki siitä, että niiden eristeitä pitää kunnostaa.

Muista ottaa turvallisuusasiat vakavasti, ja pitää huolta kattoturvatuotteiden kunnosta

Kattoturvatuotteet Hankoon toimittaa Plus Kattopalvelu, olipa sitten kyse lapetikkaista, kattosilloista tai vaikka palotikkaista. Lisäksi saat meidän kauttamme turvatuotteiden asennukset, huollot ja korjaukset. Kattoturvatuotteiden säännöllinen tarkastus paljastaa, jos niiden kuntoa on tuettava joillain toimenpiteillä – esimerkiksi kiristämällä niiden kiinnitykset. Ajan kanssa kiinnitykset nimittäin löystyvät, ja silloin on aiempaa suurempana vaarana, että tuuli tai lumi nykäisee kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet irti katosta. Tällainen vahinko voi saada aikaan pahaa jälkeä niin kattoon kuin katolta putoavan objektin alle jäävälle omaisuudelle. Pahimmillaan joku ohikulkija jää alle, joten myös henkilövahinkoja voi syntyä. Erityisen vaarallista kattotikkaiden tai esimerkiksi kattosillan irtoaminen katosta olisi silloin, jos niillä oltaisiin juuri silloin liikkumassa. Ota katollasi liikkuvien nuohoojien ja muiden ammattilaisten työturvallisuus vakavasti, ja tarkasta tai tarkastuta kattoturvatuotteiden kunto säännöllisesti. Jos tilaat tiilikattosi, huopakattosi tai peltikattosi kevät- ja syyshuollot meiltä, saat katon ja sen varusteiden kuntotarkastuksen ilmaiseksi. Tällainen maksuton kattotarkastus tulee kaupan päälle kaikkiin kattourakoihimme. Jos kattoturvatuotteiden laadussa, kunnossa tai määrässä huomataan puutteita, kerromme siitä välittömästi asiakkaalle luvaten hoitaa ongelman pikaisesti pois päiväjärjestyksestä.

Läheskään kaikilla suomalaiskatoilla ei ole rakennusmääräysten sanelemaa minimimäärää kattoturvatuotteita. Erityisesti kesämökkien katoilla esiintyy puutteita. Kiinteistön omistajan on huolehdittava siitä, että katolle pääsee turvallisesti talotikkaita (eli seinätikkaita) ja kattotikkaita pitkin. Katon ja rakennuksen mitat määrittävät, tarvitaanko katolle myös hätäpoistumistikkaita, lumiesteitä ja kulkusiltoja. Lumiesteet ovat pakollisia, jos katon kaltevuus on 1:8 tai sen yli, sillä ne estävät katolta äkisti putoavan lumen aiheuttamia vahinkoja. Muita kattoturvatuotteita ovat putoamissuojat, turvakaiteet, työskentelytasot, kattopollarit ja esimerkiksi savunpoistoluukku. Näitä asennetaan lähinnä teollisuuslaitosten, kerrostalojen, toimistorakennuksien, liikekiinteistöjen ja muiden isompien rakennusten katoille. Savunpoistoluukku tarvitsee kuntotarkastuksen lisäksi myös säännöllisiä koelaukaisuja, jotta sen toimintavarmuuteen voitaisiin luottaa myös mahdollisessa tulipalotilanteessa, jolloin sen on tarkoitus laueta ja poistaa kuuma savu pelastusreiteiltä. Jos katolle on hankittava uusia kattoturvatuotteita, teemme niiden asennuksen avaimet käteen -pakettina. Jos kyse on vanhojen kattoturvatuotteiden uusimisesta, kuuluu esittämäämme tarjoukseen myös vanhojen tuotteiden toimittaminen jäteasemalle.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys on tilattava ennen uutta talvea

Jokasyksyinen kattotarkastus paljastaa, tarvitaanko sinunkin katollesi lumiesteiden asennus ja korjaus. Jos vastaus on kyllä, tulee työ teettää ennen uutta talvea. Lumiesteet varjelevat kaikkia rakennuksen pihalla liikkuvia lumen äkkinäisiltä liikkeiltä. Katolta voi tulla alas roima lasti lunta, minkä seassa saattaa kaiken lisäksi olla jäätä. Tällainen voi aiheuttaa paitsi henkilövahinkoja, myös omaisuusvahinkoja: lumen alle jäävä terassikatos, kuistirakennelma tai esimerkiksi henkilöauto saattaa vaurioitua.

Lumiesteet tukevat myös omakotitalon, rivitalon, tuotantolaitoksen tai muun kiinteistön katon kuntoa ehkäisemällä katon naarmuuntumista ja kattotarvikkeiden irtoamista. Varsinkin keväisin voi katolla oleva lumi aiheuttaa ikäviä ongelmia talon katolla. Viemärintuuletusputket, ilmanvaihtohormit, aurinkopaneelit ja rännit ovat erityisessä vaarassa irrota katosta lumen liikkeiden tähden, mutta lumimassat saattavat tempaista mukaansa myös esimerkiksi lapetikkaat. Kattoon jää rumia jälkiä, jos kattotarvikkeet repeytyvät irti väkisin. Syntyneet reiät ja repeytymät voivat johtaa myös kattovuotoon. Jos vahinko kuitenkin sattuu, ota yhteyttä, ja tilaa irronneiden tikkaiden aiheuttamien vaurioiden paikkaus Plus Kattopalvelulta. Samalla kiinnitämme tikkaat tai muut kattotuotteet takaisin katolle. Totuuden nimissä on mainittava, että myös lumiesteet saattavat irrota katosta painavan lumimassan liikkeiden voimasta. Tämä on kuitenkin melko harvinaista Hangossa, missä lunta ei sada niin paljon kuin pohjoisimmissa osissa Suomea. Jos lumiesteet irtoavat katosta, on usein kyse siitä, että niiden kiinnityksiä ei ole tarkastettu ja tarvittaessa kiristetty. Ota yhteyttä tällöinkin, niin kunnostamme katon ja asennamme lumiesteet takaisin paikoilleen.

On hyvä muistaa, että määräykset lumiesteiden asentamisesta koskevat myös huopakattoja, vaikka niiden karheus pitääkin kattolumet pääsääntöisesti hyvin paikoillaan. ”Maaginen” luku on 1:8, eli jos katto on näin kalteva, tulee sille asentaa lumiesteet. Lumiesteet kuuluvat ainakin ovien ja muiden kulkureittien päälle, sillä näissä kohdissa liikutaan erityisen paljon. Toisekseen, ei olisi mukavaa myöhästyä töistä sen takia, että pitäisi ensin luoda lumet oven edestä. Lumiesteillä tulee suojata myös terassit ja muut oleskelualueet. Meidän mielestämme lumiesteistä saadaan paras mahdollinen hyöty, kun ne asennetaan koko lappeen reunalle, ja kun kattoikkunat ja esimerkiksi aurinkopaneelit vielä suojataan erillisillä lumiesteillä.

Teetä piipun pellitys ja piipunhattu kattopeltisepillämme

Tilaa piipun pellitys ja piipunhattu kattopeltisepiltämme, niin saat ykkösluokkaiset peltityöt kattokokonaisuutesi ulkonäköä ja koko rakennuksesi paloturvallisuutta edistämään. Piipun pellitys peltisepän työnä tarkoittaa sitä, että piippu pellitetään ammattitaidolla ja mittojen mukaan. Lopputulos on todella hyvännäköinen piippu, mikä sulautuu kattokokonaisuuteen mutkattomasti. Piippua ei kuitenkaan pellitetä vain ulkonäkösyiden takia, sillä pellitys suojaa savuhormia sään vaihteluilta ja sen aiheuttamalta rapautumiselta. Erityisen hyvin hormin pitää kuivana piipunhattu, mikä asennetaan hormin suuaukon ylle. Kuiva hormi vetääkin paremmin, joten piipunhattu saisi olla tulisijalla varustettujen mökkien, omakotitalojen ja muiden rakennusten vakiovaruste. Mikäli piipunhattu irtoaa tuulella tai piipun pellityksiä pitäisi korjata, ota heti yhteyttä katonkorjauspalveluumme.

Jos hormiin pääsee kosteutta, kiihtyy sen rapautuminen – siksi hormin kuivuus on tavoittelemisen arvoinen asia. Rapautumista synnyttää kosteuden jäätyminen hormin laastissa olevissa koloissa, mitkä ovat ensin pienenpieniä, mutta mitkä kasvavat jäätymisvaurioiden myötä. Lopulta hormi ei enää varaa lämpöä kunnolla, ja lämmön ohella hormista voi päästä karkuun savukaasuja – eikä tässäkään vielä kaikki, sillä koloihin kertyy kaiken aikaa lisää nokea. Noen syttyminen tuleen voi aiheuttaa rakennuspalon, sillä nokipalo synnyttää todella kovan kuumuuden. Jos hormissa on koloja ja halkeamia, on se tuota pikaa saneerattava. Korjattu hormi kannattaa suojata saman tien piipunhatulla ja piipun pellityksellä. Kattopeltisepiltämme saatte luonnollisesti kaikki muutkin peltisepän työt, kuten jiiripellitykset ja tippapeltien sekä muiden peltilistojen asennukset. Kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmien toteuttamisen lisäksi he suorittavat myös konesaumakattojen korkealaatuiset asennus- ja korjaustyöt.

Plus Kattopalvelu palvelee sinua myös silloin, jos piipusta vuotaa vettä. Piipunjuurivuoto on melko tavallinen ongelma, sillä piipunjuuren suojapellitykset ja tiivisteet kuluvat ajan kanssa. Jos aluskate on ehjä ja oikein asennettu, riittänee piipunjuuren tiivistäminen – muussa tapauksessa suoritamme myös aluskatteen korjauksen piipun kohdalta sekä mahdollisesti aiheutuneiden kosteusvaurioiden korjauksen. Jos katto vielä alkaisi vuotaa piipunjuuresta, ohjaisi aluskate vedet alaräystäille, eivätkä ne pääsisi aiheuttamaan laho- tai homevaurioita. Katon osittaisen korjauksen yhteydessä tarjoamme ilmaisen koko katon kunnon tarkastuksen, jotta osaisimme tarvittaessa suositella muiden katon läpivientien tiivistämistä uudelleen tai jotain muita kattokokonaisuuden kuntoa kohentavia ja ylläpitäviä kattotöitä.

Huolellisuus ja ammattitaito ovat onnistuneen katon tarkastuksen salaisuus Hangossa

Katon tarkastus onnistuu Hangossa erityisen hyvin, kun asialla on Plus Kattopalvelu. Meidän tekemämme kattotarkastukset ovat perusteellisia ja informatiivisia, sillä teemme katon kunnon tarkastuksen hyvin huolellisesti. Ammattitaitomme ansiosta osaamme kiinnittää huomiota pienimpiinkin peltikaton, tiilikaton tai esimerkiksi huopakaton kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin. Meiltä ei jää huomaamatta, jos peltikaton kateruuvien tiivisteet ovat haurastuneet, tai jos naulat törröttävät palahuopakatolla. Osaamme kiinnittää huomiota huopakaton saumoihin, kulkusiltojen kiinnikkeisiin, piipun juuren pellityksiin ja välikatolla nenään tunkeutuvaan, ummehtuneeseen tuoksuun. Arvioimme tilanteen vakavuuden ja tarjoamme asiakkaalle sopivia kattokorjauksia tai kattohuoltoja, esimerkiksi peltikaton ruuvien uusimista, katon saumojen tiivistämistä, suojapellitysten korjaamista tai katon tuuletusratkaisujen muokkaamista toimivimmiksi. Jos tarpeen, teemme tarjouksen katon huoltomaalaamisesta, sammaleiden poistosta, aluskatteen tiivistämisestä tai esimerkiksi vesikourujen puhdistamisesta ja syöksyputkien avaamisesta. Näin katto saadaan pidettyä tiiviinä ja toimivana vuosikymmenestä toiseen – ehkä jopa sata vuotta, mikä on suhteellisen normaali käyttöikä esimerkiksi konesaumakatoille.

Katot on hyvä tarkastaa kahdesti vuodessa. Ensimmäisen kerran katon kunto kannattaa tutkia heti, kun katto on tullut näkyviin lumipeitteen alta, ja toisen kerran kotva ennen uuden talven alkamista. Kevättarkastus paljastaa talven aikana kattoon mahdollisesti syntyneet vauriot tai huollontarpeet, ja syystarkastuksen perusteella katto osataan laittaa talvikuntoon esimerkiksi kiristämällä lumiesteiden kiinnitykset tai uusimalla rikkinäiset tiilet. Teemme katon yleistarkastuksen ilmaiseksi kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden ohessa, joten kannattaa tilata meiltä katon puolivuosittainen puhdistushuolto. Samalla, kun puhdistamme katteen pinnan ja katon sadevesijärjestelmän roskista, tutkimme koko katon, kaikkien sen varusteiden ja mahdollisuuksien mukaan myös katon alapuolisten rakenteiden kunnon. Esimerkiksi tasakaton alle ei ole mahdollista päästä avaamatta kattorakenteita, joten tasakaton tarkastus ei pidä sisällään katon alapuolisten osien tarkastusta.

Voit tilata Plus Kattopalvelun kokeneilta ammattilaisilta myös kattavamman aumakaton, tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton tarkastuksen. Tällöin voimme sopia muun muassa, että avaavamme katon rakenteita sen verran, että pääsemme arvioimaan katon alla olevien rakenteiden kuntoa ja kuivuutta. Näin saat varman tiedon siitä, onko katon alla kosteusvaurioita vai ei.

Kaikista kattourakoinneista Hangossa vastaa tämä kokenut kattopalvelu

Olipa kyse rantahuvilan, kerrostalon, toimistorakennuksen tai vaikka piharakennuksen kattotöistä Hangossa, luota tähän ensiluokkaista kattourakointia tarjoavaan kattofirmaan. Me hoidamme avaimet käteen -periaatteella kaikenlaiset ja kaikenkokoiset kattourakat! Olemme aktiivisesti mukana kaikissa katon elinkaaren vaiheissa, sillä meidän kauttamme saat huipputekijät niin uuden katon asentamiseen kuin vanhan katon purkamiseen ja uusimiseenkin. Tässä välissä katon kuntoa tuetaan ja kohennetaan kattohuoltojen ja katon paikkausten avulla – niissäkin sinua, yritystäsi tai hoidossasi olevaa taloyhtiötä palvelemme. Me toteutamme asianmukaisella tavalla niin pienimuotoiset katon korjaukset, kuten rikkinäisten tiilien vaihdon ja kattoikkunan tiivistyksen, kuin kaikki isommatkin kattokorjaukset. Oikaisemme lumen painon alla painuneen katon, kunnostamme kaikki kattovuodon aikaansaamat kosteusvauriot ja tarvittaessa korjaamme nekin mittavat vahingot, joita katon päälle myrskyssä kaatunut puu on aiheuttanut.

Kattourakan hinta selvitetään käytännössä aina paikan päällä käymällä, sillä vasta omin silmin katon mittasuhteita ja sen rakenteiden kuntoa arvioimalla voimme antaa paikkansa pitävän hinnan kattourakalle. Kattourakat hinnoitellaan aina yhtä kilpailukykyisesti, kun asialla on koko Hangossa ja sen ympäristössä toimiva Plus Kattopalvelu. Hinta perustellaan katon koolla ja kaltevuudella, mahdollisesti uusittavien materiaalien hinnalla, kuljetuskustannuksilla ja muun muassa sillä, kuinka paljon katon alla olevia rakenteita mahdollisesti täytyy korjata. Hinnassa on mukana myös loppusiivous, joten sekään ei jää asiakkaan tehtäväksi.

Jos olet yksityisasiakas, sinua kiinnostaa varmasti se, kuuluuko kattourakoitsija ennakkoperintärekisteriin – ethän muuten saa kattourakasta kotitalousvähennystä. Plus Kattopalvelun kanssa tätä ongelmaa ei ole, sillä kuulumme kaikkiin tarpeellisiin rekistereihin. Näin ollen voit vähentää kattopesut, kattoremontit, kattomaalaukset, katon varustelutyöt ja monet muut kattourakat verotuksessasi, ja säästää näin rahaa. Kattopalveluamme on jalostettu mahdollisimman asiakasystävälliseksi myös siten, että asiakas pystyy hakemaan kattotöilleen yksin tein myös rahoitusta, ja että kaikki kattotyöt oikeuttavat ilmaiseen kattotarkastukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että tiilikatto, peltikatto tai huopakatto tarkastetaan maksutta kaikkien kattotöiden yhteydessä. Jos katossa olisi jotain muuta korjaamista tai huoltamista odottavaa, asiakas saisi siitä heti tiedon. Edullisen tarjouksen avulla katto olisi mahdollista laittaa heti kuntoon, eikä kattovuodoista tai muista ongelmista olisi enää huolta.