Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyömme Maskussa on tehty varsin täsmällisin ottein

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelun kanssa asioiminen on mukavaa ja huoletonta. Kaikki katon huollot, kattokorjaukset ja esimerkiksi kattoremontit tehdään avaimet käteen -periaatteella, joten asiakkaan ei tarvitse nähdä minkäänlaista vaivaa katon kunnostamisen eteen. Hänen ei tarvitse huolehtia materiaalitilauksista, rännien mitoituksesta, aluskatteen asentamisesta tai edes loppusiivouksesta, sillä kaikki tehdään hänen puolestaan. Huolettomuutta lisää se, että asiakas voi luottaa kattotöiden laatuun ja onnistuneisuuteen. Kun asialla ovat meidän peltikatto-, tiilikatto- ja huopakattoammattilaisemme, kaikki sujuu parhaalla mahdollisella tavalla. Asennusvirheitä ei synny, ja osoitamme suurta huolellisuutta urakan kaikissa vaiheissa. Olemme täsmällisiä myös aikataulujen suhteen. Tulemme paikalle silloin kun olemme luvanneet tulla, ja ripeillä otteilla toteutettu kattourakka valmistuu nopeasti.

Kattoremontin, katon vuotokorjauksen tai esimerkiksi peltikaton huoltomaalauksen hintakaan ei aiheuta huolta. Annamme kaikista tasakattotöistä, harjakattotöistä ja esimerkiksi aumakattotöistä urakkatarjouksen jo etukäteen. Osaamme laskea hinnan urakalle jo aikaisessa vaiheessa, sillä tulemme käymään paikan päällä. Niin kourusaneeraukset, aluskatteen vaihdon kuin esimerkiksi tiilikaton pinnoitukset alkavat paikan päällä tehdystä arviointikäynnistä, minkä aikana selvitämme kattotöihin kuluvan ajan sekä urakan aikana mahdollisesti tarvittavien uusien materiaalien menekin. Jos katto olisi paras kunnostaa jollain muulla lailla, tulisi se ilmi alkukatselmuksen yhteydessä. Mikäli katto rakenteineen on kovin huonossa kunnossa, voi kattoremontti osoittautua parhaaksi vaihtoehdoksi, mutta ensisijaisesti selvitämme mahdollisuudet huoltaa kattoa tai toteuttaa katon osittainen korjaus.

Tahdomme auttaa sinua pidentämään palahuopakattosi, lukkosaumakattosi tai esimerkiksi betonitiilikattosi elinkaarta, ja siksi teemme joka kerta ilmaisen kattotarkastuksen. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön Maskussa (tai esimerkiksi Mynämäellä, Nousiaisissa, Ruskossa, Raisiossa, Naantalissa tai Taivassalossa), käymme läpi koko katon ja kaikkien katon varusteiden kunnon. Jos sattuisimme löytämään joitain huolto- tai korjaustarpeita, tekisimme hyvän tarjouksen niiden hoitamisesta. Isompiinkin työtarjouksiin on helppo tarttua – ensinnäkin siksi, että hintamme ovat aina varsin kilpailukykyisiä ja toisekseen siksi, että kotisivujemme kautta löytyvää rahoitusta on vaivaton hakea. Rahoituspuolen voi siis hoitaa kuntoon nopeasti, mikä on hyvä varsinkin katon vuotokorjauksia tarvittaessa. Mitä pikemmin kattovuoto korjataan, sitä varmemmin voidaan välttyä katon vesivahingolta.

Kattoremontti Maskussa onnistuu vain joka työvaiheeseen panostaen

Katon uusimisen tulisi mennä kaikin tavoin putkeen – varmista tämä, ja tilaa kattoremontti Maskuun meiltä. Plus Kattopalvelu on varma valinta niin omakotitalon, kesämökin, rivitalon kuin ison kerrostalonkin kattoremonttiin. Paneudumme ja panostamme jokaiseen työvaiheeseen, jotta uusi katto olisi kaikin puolin tiivis, toimiva ja asiakkaan toiveiden mukainen.

Jotta tietäisimme, mitä kaikkea kattosaneerauksen aikana on tehtävä ja mikä kattoremontin hinta sillä kertaa on, tulemme käymään Maskussa. Tutkimme palahuopakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi lukkosaumakaton, ja kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaan toiveet uuden katon suhteen. Jotta saisimme laskettua oikean hinnan tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton uusimiselle, kiinnostaa meitä erityisesti katon alla olevien rakenteiden kunto.

Palahuopakattoremontti ja huopakattoremontti on mahdollista toteuttaa rakentamalla uusi katto suoraan vanhan päälle. Tiilikattoremontin yhteydessä voidaan jättää aluskate uusimatta, ja näin voidaan tietyissä tilanteissa toimia myös peltikattoremonttia tehtäessä. Jos katon alla olevat rakenteet ovat hyvässä kunnossa, ei uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus siis välttämättä vaadi rakenteiden korjausta tai edes aluskatteen vaihtoa. Villojakaan ei vaihdeta kuin vain silloin, että niissä on jotain vialla.

Jos onkin niin, että kattorakenteissa on kosteutta, pitää ne ehdottomasti kunnostaa. Tarvittaessa muokkaamme välikattoa paremmin tuulettuvaksi tai teemme vaikka katon lisälämmöneristyksen. Jos haluat kevyen huopakaton tilalle painavan tiilikaton, pitää rakenteita vahvistaa kestämään uuden katon paino. Meiltä onnistuvat kaikenlaiset kattoremontit ja niiden yhteydessä tehtävät muokkaukset, korjaukset ja uudistukset. Varma vastaus siihen, miten juuri sinun kattosi on uusittava (ja kauanko katon vaihto kestää), saadaan paikan päällä. Samalla voidaan jutella siitä, teemmekö kattoremontin talvella vai kesällä, ja miten kattoremontin voi maksaa osamaksulla tai rahoituksella.

Kattoremontti nostaa koko rakennuksen arvoa. Uusi katto on luotettavan hyvässä kunnossa, ja se näyttää upealta. Uusi katto pysyy pitkään hyvin helppohoitoisena, joten pääset tulevina vuosina helpolla katon ylläpidossa. Uudelle katolle riittää se, että lehdet ja muut roskat harjataan pois sen pinnalta joka kevät ja syksy, sillä uusi katto hylkii likaa, kosteutta ja kasvustoja. Katon harjaukseen kannattaa yhdistää katon tarkastus, jottei mikään myrskyvaurio tai vastaava pulma jäisi huomaamatta. Uusikin katto voi vaurioitua myrskyssä, joten kattotarkastus on aina paikallaan – ja meiltähän sellaisen saa ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä.

Pari olennaista asiaa kesämökin huopakaton tai palahuopakaton kunnossapidosta

Onko sinunkin kesämökissäsi huopakatto tai palahuopakatto? Siinä tapauksessa kannattaa lukaista tämä tekstinpätkä. Tämä juttu palvelee myös omakotitalojen omistajia, taloyhtiöitä ja muita toimijoita, joiden rakennuksessa on bitumikatto.

Bitumikermikatot ovat mukavan helppohoitoisia kattoja. Kun ottaa huomioon niiden edullisen asennushinnan ja sen, että niiden suhteellisen harvoihin huoltoihin ja korjauksiin tuskin palaa suuria summia rahaa, ovat jopa 40 vuotta kestävät bitumikatot hyvin kustannustehokkaita kattoja. Kaikki huopakaton huollot ja korjaukset sekä aikoinaan tarvitut huopakattoremontit kannattaa tilata Plus Kattopalvelulta, sillä meillä on taito hyppysissämme. Teemme siis kaikki laattakattojen ja muiden huopakattojen tarvitsemat toimenpiteet luotettavan ammattitaitoisesti, ripeästi ja vieläpä kilpailukykyisin ja kotitalousvähennyskelpoisin hinnoin.

Mitä bitumikatto sitten tarvitsee suojatakseen mökkiä, rintamamiestaloa, rivitaloa tai esimerkiksi eläinsuojaa mahdollisimman pitkään? Olipa kyseessä laattakatto, tiivissaumakatto tai kolmiorimahuopakatto, tulee se puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Katon puhdistus neulasista ja muista roskista kannattaa hoitaa ilmapuhaltimilla, sillä harjaus voi olla kohtalokas palahuopakaton tai muun bitumikaton pinnoitteelle. Katon jokakeväiseen ja -syksyiseen puhdistukseen tulee yhdistää myös sadevesijärjestelmän puhdistus roskista. Kaikki lehdet, neulaset ja muut roskat ovat huono juttu sadevesijärjestelmän kannalta, sillä ne aiheuttavat tukoksia ja ruoste- sekä jäätymisvaurioita. Tasakaton sadevesijärjestelmän tukkoon meneminen voi johtaa kattovuotoon, kun taas räystäskouruista yli tulviva vesi voi aiheuttaa talon perustusten ja rakenteiden kastumisen.

Puolivuotishuoltoomme kuuluu aina myös katon tarkastus, mistä emme veloita erikseen. Katon ja katon varusteiden kunnon tarkastuksen saa ilmaiseksi aina, kun tilaa Plus Kattopalvelulta jonkin huopa- tai vaikkapa peltikattotyön! Katon tarkastus kannattaa teettää puolen vuoden välein, sillä paanukaton tai muun bitumikaton kuntoon voi tulla merkittäviä muutoksia jo puolessa vuodessa. Jokin sauma voi alkaa repsottaa, tai kenties piipun juuren tiivisteet ovat haurastuneet. Tärkeintä on, että asiaan päästään puuttumaan ripeästi, sillä pienikin kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon, mikä voi puolestaan johtaa ennen aikojaan tarvittavaan bitumikattoremonttiin.

Muita bitumikattohuoltoja Maskussa ovat katon pesu, minkä avulla saadaan vanhakin lika irti katteesta, sekä sammaleiden poisto. Nämä kattohuollot tehdään tarpeen mukaan. Huopakaton tai palahuopakaton pinnoite uusitaan vain kerran: katon uusimisesta kuluu parikymmentä vuotta, ennen kuin kattomaalaus muuttuu ajankohtaiseksi.

Katon korjauksen hinta Maskussa on monen tekijän summa

Plus Kattopalvelun tekemä katon korjaus Maskussa on luotettavin tapa saada vuotava katto kuntoon. Meidän ammattitaitomme ansiosta myös painuneen katon oikaisu tulee hoidettua parhaalla mahdollisella tavalla. Meiltä voit tilata huoleti myös kaikista isoimmat peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaukset, kuten katolle kaatuneen puun tekemien tuhojen kunnostuksen. Emme kuitenkaan ole olemassa vain ison mittakaavan kattokorjauksia varten, vaan teemme huolella myös rikkinäisten tiilien vaihdot ja muut omakotitalojen, rivitalojen, kerrostalojen ja esimerkiksi ulkorakennusten kattojen paikkaukset. Mitä nopeammin katto paikataan, sitä helpompi ja edullisempi kattourakka on luvassa. Tämän takia kiirehdimme korjaamaan kaikkia huopakatossa tai peltikatossa olevia pieniäkin reikiä, onhan vaarana se, että katon alle pääsee kosteutta. Jos harjakatto tai vaikka tasakatto vuotaa, liittyy katon kunnostamiseen myös aluskatteen korjaus ja kosteus- tai lahovaurioiden korjaus, ja nämä lisätyöt vaikuttavan katon korjaamisen hintaan.

Katon korjauksen hinta on monen tekijän summa. Tilasitpa katon ja kattoläpivientien asennuksen tai tiivistyksen, tulemme laskemaan urakkahintaa paikan päälle. Vasta paikan päällä voimme ottaa huomioon kaikki kattourakan hintaan vaikuttavat osatekijät, ja antaa niiden perusteella avaimet käteen -tarjouksen. Katon kunnostamisen hintaan vaikuttavat muun muassa kattotyyppi, korjattavan alueen pinta ja korjaustoimenpiteiden laajuus sekä rakennuksen korkeus. Jos huomaamme, että myös rännit ja vesikourut vaativat korjausta, sisällytämme tämän työn katon kunnostamisesta antamaamme tarjoukseen.

Tavoitteenamme on aina saada asiakkaan katto kerralla kuntoon. Vaikka kiinnittäisimme irronneet peltilistat paikoilleen ja tekisimme muut myrskyvaurioiden korjaukset, mutta jättäisimme rännit korjaamatta ja kattoikkunan tiivistämättä, ei talon katto olisi priimakunnossa. Huonokuntoiset rännit ovat riski talon rakenteiden kuivuudelle ja vuotava kattoikkuna uhkaa kattorakenteiden terveyttä. Jos kattovuoto on runsas, voi kosteus levitä muihinkin rakenteisiin, ja lopulta sisäkatosta alkaa tippua vettä. Tässä vaiheessa saatetaan jo olla tekemisissä yläpohjan homevaurion kanssa. Jotta tilanne ei ehtisi näin pitkälle, teemme kaikkien kattotöiden yhteydessä koko katon kunnon tarkastuksen – ja vieläpä aivan ilmaiseksi. Tuon kattotarkastuksen ansiosta osaamme suositella katon läpivientien tai jiirien korjausta tai vaikka räystäslautojen ja -peltien vaihtoa. Tarvittaessa teemme tarjouksen jostain katon rasituksensietokykyä vahvistavasta kattohuollosta tai irtoamassa olevien kattotarvikkeiden kiinnikkeiden kiristämisestä (millä vältetään irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamien vaurioiden korjaus).

Katto vuotaa – toimi näin välttääksesi katon vesivahingon

Kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon, mikä voi puolestaan johtaa tarpeeseen purkaa ja uusia koko katto. Tuskin kukaan tahtoo vaihtaa kattoaan liian aikaisin vain sen takia, että katto on vuotanut. Kattovuotoihin kannattaakin suhtautua vakavasti. Aivan ensimmäiseksi kannattaa tehdä kaikki, jotta katto ei vuotaisi. Jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto kuitenkin alkaa vuotaa, on tärkeää tilata kattovuodon korjaus alan ammattilaiselta – ja vieläpä mahdollisimman nopeasti. Katon korjauksen ammattilaiset tavoitat Maskussa ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me olemme tehneet harjakaton, tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi pulpettikaton korjaamisen mahdollisimman helpoksi, sillä voit hoitaa kaiken yhden yhteydenoton taktiikalla. Ota yhteyttä ja tilaa vuotavan katon korjaus, niin me teemme kaiken avaimet käteen -periaatteella ja todella nopealla aikataululla. Jos kattovuodon korjaus kaipaa rahoitusta, löydät sopivan remonttilainan meidän kotisivuiltamme. Tuon rahoituksen hakeminen on helppo ja nopea prosessi, joten aikaa ei kulu turhaan, eivätkä hermotkaan pääse suotta kiristymään.

Miten omakotitalon, rivitalon, kerrostalon, ulkorakennuksen tai esimerkiksi rantamökin kattoa estetään vuotamasta? Jos katto on alan asiantuntijoiden asentama ja ammattilaisten huoltama sekä korjaama, on katon tiiviys hyvissä kantimissa. Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, jolle on suorastaan sydämenasia edistää kattosi tiiviyttä. Siksi teemme ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun tulemme huoltamaan, paikkaamaan tai vaikkapa varustelemaan kattoasi. Jos katossa on jotain, mikä vaatisi tiivistämistä tai muuta kunnostusta, kerromme siitä asiakkaalle luvaten hoitaa hommat kuntoon pikaisesti. Näin kaikki törröttävät naulat, auenneet saumat, pinnoitevauriot ja muut probleemat saadaan kuntoon jo ennen kuin katto vuotaa.

Mikäli jokin lumi- tai myrskyvaurio on jo saanut katon vuotamaan, päästään se kattotarkastuksen avulla korjaamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tämän(kin) takia kaikki katot olisi hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Katon vesivahinko voi jäädä toteutumatta, vaikka katto vuotaisi kattoikkunan kohdalta tai esimerkiksi jostain saumasta, jos katto tiivistetään nopeasti.

Mikäli ollaan siinä pisteessä, että kattorakenteissa ja yläpohjan eristeissä jo on kosteutta, on kattoremontti yksi mahdollisuus. Tutkimme tilanteen huolellisesti, ennen kuin annamme lausuntomme siitä, onko kattoremontti parempi vaihtoehto kuin katon osittainen korjaus. Joka tapauksessa, kosteus ja kosteusvauriot on saatava pois katon alta, ja me jos ketkä tiedämme, miten se tulee tehdä.

Katon huollot Maskussa vaikuttavat myös katon ulkonäköön

Katon huollot Maskussa vaikuttavat siihen, miltä tiilikatto, peltikatto tai huopakatto näyttää ulkoapäin. Säännöllisesti tehdyt katon huollot pitävät katon siistinä, kauniin värisenä ja sammaleettomana, joten kattohuolloilla on esteettistä arvoa. Katon huoltaminen vaikuttaa myös siihen, miltä katto näyttää altapäin. Jos kattoa ei ole huollettu ja tarkastettu, voi katon tarkastusluukun avaaminen tuottaa pettymyksen. Huoltamattomuus saa katon haurastumaan, sillä katto kaipaa puhtaanapitoa ja huoltomaalauksia pystyäkseen vastustamaan erilaisia rasituksia. Haurastuneisuus voi näkyä kattovuotoina. Tarkastusluukun takaa saattaa tulvahtaa ummehtunutta ilmaa, eristeissä voi olla kosteutta ja rakenteissa tummentumia sekä lahoa.

Jotta vesikatto säilyttäisi tiiviytensä ja katon alapuoliset rakenteet terveytensä, kannattaa pitää kiinni katon kevät- ja syyshuolloista. Plus Kattopalvelu tekee mielellään myös nämä puolivuotishuollot puolestasi. Kerrostalon, omakotitalon ja esimerkiksi mökin puolivuotishuollot ovat sisällöltään hyvin samankaltaiset, ainoastaan toteutustapa vaihtelee hieman (muun muassa katemateriaalin perusteella). Kevät- ja syyshuoltoon kuuluu katon puhdistus roskista sekä sadevesijärjestelmän tukosten sekä epäpuhtauksien poisto. Katon tarkastaminen tulee kaupan päälle niin näiden huoltojen kuin kaikkien muidenkin kattourakoidemme yhteydessä.

Roskien poistaminen tiilikatolta tai huopakatolta vähentää katon sammaloitumista, mihin tulisi reagoida sammaleenpoiston ja katon suojakäsittely avulla. Peltikatto tuskin alkaa sammaloitua, mutta ruoste on vakavasti otettava ongelma peltikatoilla – ja siihen voidaan puuttua pitämällä katto vapaana lehdistä, neulasista ja muista roskista. Mikäli katteeseen pinttyy likaa, kannattaa se poistaa pesettämällä katto.

Kattopesu kuuluu myös tiilikaton ja huopakaton pinnoituksen sekä peltikaton maalaamisen esivalmisteluihin. Pinnoitettu tai maalattu katto on paremmassa turvassa kosteudelta ja muilta uhkakuvilta, ja samalla se on koko rakennuksen kruunu. Kattomaalauksen yhteydessä voidaan tehdä muita katon kuntoa tukevia toimenpiteitä, kuten vaihtaa naulat tai vanhat ruuvit uusiksi kateruuveiksi, joissa on tarpeeksi leveä tiiviste. Myös kattoturvatuotteiden huolto, rännien huoltomaalaus tai kattopeltien kiinnitysten lisäys voidaan tehdä yhtä aikaa katon huoltomaalauksen kanssa, ja näin saada katto kerralla kuntoon.

Plus Kattopalvelu ei tuota sinulle pettymystä missään kattohuollossa, vaan toteuttaa joka kerta hinta-laatusuhteeltaan suorastaan erinomaisen urakan. Kotitalousvähennys, mitä voi hakea omakotitalon ja kesämökin kattohuolloista, laskee urakan kustannuksia entisestään.

Rännien puhdistus Maskussa auttaa monessa asiassa

Emme suosittele rännien puhdistamista, muuta huoltamista, korjaamista ja rännien asentamista Maskussa vain siksi, että saisimme jotain tekemistä. Sadevesijärjestelmällä on vissi merkitys koko rakennuksen kannalta, ja jotta sadevesijärjestelmä voisi toteuttaa tehtävänsä, on sen oltava puhdas ja ehjä. Sadevesikourujen puhdistus on paras tapa tukea omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon sadevesijärjestelmän kuntoa ja toimintaa. Teetä tämäkin rännihuolto Maskussa Plus Kattopalvelulta, niin urakka hoituu ammattilaisvoimin. Kaupan päälle on luvassa kattotarkastus, minkä yhteydessä selvitetään niin sadevesikourujen ja alastuloputkien, muiden katon varusteiden kuin koko katonkin kunto.

Sadevesikourujen puhdistaminen kannattaa hoitaa joka kevät ja syksy. Kun tiilikaton, huopakaton tai peltikaton räystäskourut on puhdistettu keväällä, vetää sadevesijärjestelmä varmemmin koko kesän ajan. Jos taas kouruissa olisi roskia (esimerkiksi lehtiä ja havunneulasia), voisivat kourut mennä tukkoon. Roskia voisi päätyä myös syöksyputkiin. Jos kouruja ja syöksyputkia ei avattaisi, valuisivat sadevedet kourujen yli kastellen rakennusta ympäröivän maaperän. Koska kosteus voi nousta maasta talon rakenteisiin, ei sadevesijärjestelmä saisi vuotaa ja tulvia, vaan sen tulisi ohjata vedet metrien päähän rakennuksesta.

Kourut vuotavat myös siinä tapauksessa, että niissä on jotain vikaa, kuten reikiä tai vääntyneitä kohtia. Keväthuoltoon kuuluu siksi myös rännien tarkastus, ja tarjouksen antaminen mahdollisesti tarvittavista korjauksista tai uusimisista.

Muistathan puhdistuttaa ja tarkastuttaa sadevesijärjestelmän myös syksyllä. Syksyn lehdet ovat voineet jo tukkia rännit. Vaikka rännit pystyisivätkin vetämään, lisäävät kouruissa olevat lehdet ja niihin sitoutunut kosteus rännien jäätymistä. Talvella lämpötila laskee nollan alapuolelle, ja silloin astuu kuvaan jää. Jäätyminen voi rikkoa ja vääntää talon sadevesijärjestelmää monella tavalla. Ränneistä roikkuvat jääpuikot ja riski jäätyneiden rännien putoamisesta maahan heikentävät pihamaan turvallisuutta.

Jotta sinun ei tarvitsisi olla huolissaan jääpuikoista, rännien irtoamisesta tai vääntymisestä, kosteuden pääsemisestä talon rakenteisiin tai esimerkiksi ruosteen aiheuttamista saneeraustarpeista, muista puolen vuoden välein tarvitut rännien puhdistukset. Voit tilata Plus Kattopalvelulta myös koko katon kevät- tai syyshuollon, jolloin puhdistamme samalla kertaa myös tiilikatteen, peltikatteen tai huopakatteen. Roskat eivät tee hyvää vesikatteellekaan, joten katon puhdistamista suositellaan yhtä usein kuin räystäskourujen puhdistamista.

Pari varoituksen sanaa katon pesusta ja puhdistuksesta

Tahdomme antaa pari varoituksen sanaa katon pesusta ja puhdistuksesta, sammaleenpoistosta sekä katon suojakäsittelystä Maskussa. Ei ole samantekevää, miten katto puhdistetaan, ja koska se tehdään. Helpoin ja varmin tapa hoitaa omakotitalon, kerrostalon, paritalon, luhtitalon tai esimerkiksi kesämökin katon puhdistus on tilata se Plus Kattopalvelulta, jolla on pitkä kokemus niin tiilikaton harjauksesta, peltikaton pesemisestä kuin sammaleenpoistosta huopakatolta.

Mikä sitten voi mennä pieleen, kun on tarkoitus poistaa lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat katolta? Ainakin se, jos huopakattoa aletaan harjata. Muut katot voi puhdistaa harjaamalla, mutta bitumi- ja bitumipaanukatot kannattaa puhdistaa ilmapuhaltimilla – näin ei vaurioiteta katteen herkähköä pinnoitetta. Toinen asia, mikä voi mennä metsään, on puhdistaa katto liian harvoin. Suositusten mukaan kaikki tasakatot, harjakatot, aumakatot ja muut katot kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Näin roskat eivät varjosta kattoa liian pitkiä aikoja ja sido siihen ylenpalttisesti kosteutta. Kosteus ei nimittäin ole mikään hyvä juttu katon kannalta: peltikatolla se johtaa ruostumiseen, ja tiili- sekä huopakatoilla sammaloitumiseen. Vaikka katto vaikuttaisi maasta katsoen aivan siistiltä, kannattaa katolle kiivetä. Katon kevät- ja syyspuhdistukseen kuuluu aina myös sadevesijärjestelmän puhdistus (mikä on turvallisinta hoitaa katolta käsin) sekä katon kunnon tarkastus. Kun kattoa ollaan puhdistamassa meidän toimestamme, ei katon kunnon tarkastuksesta veloiteta erikseen. Kattotarkastus on tarpeen, jotta rikkinäiset tiilet ja muut mahdolliset paikkaustarpeet tulisivat hoidettua ajoissa.

Mikäli kattoa ei ole puhdistettu pitkään aikaan tai se on tarkoitus maalata, on aika tilata kattopesu, esimerkiksi huopakaton pesu. Tässä vaiheessa voitaisiin mennä metsään pesemällä katto liian kovalla vedenpaineella. Ainoastaan tiilikaton pesussa voidaan käyttää painepesuria, jos katto pinnoitetaan heti uudestaan – muussa tapauksessa katto olisi pian menetetty tapaus, sillä painepesuri vie mennessään paitsi lian, myös tiiliä suojaavan pinnoitteen.

Onko katolla sammaleita? Vain peltikaton sammalet voidaan poistaa pesemällä katto, jos käy niin oudosti, että peltikatto sammaloituu. Muiden kattojen puhdistaminen pelkällä vesipesulla olisi hukkaan heitettyä aikaa, sillä katteeseen saattaisi jäädä juuria sekä itiöitä, joista katon sammaloituminen saisi alkunsa heti uudelleen. Kemiallinen katon puhdistus ja katon suojakäsittely ovat parhaat konstit saada ei-toivotut kasvustot katolta pois.

Katon maalaus Maskussa – meiltä se sujuu suorastaan virtuoosimaisesti

Katon maalaus Maskussa on hyvä esimerkki omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin kattohuolloista, joissa kannattaa luottaa Plus Kattopalvelun asiantuntemukseen ja aikaansaavuuteen. Kattomaalaus on tullut vuosien varrella meille erittäin tutuksi. Katon huoltomaalaus etenee näin ollen hyvin kokenein ja varmoin ottein. Olemme huolellisia kaikissa työvaiheissa aina alkukatselmuksesta ja pohjatöistä loppusiivoukseen asti.

Jokainen kattoremontti on omanlaisensa kokonaisuus. Myös kattomaalaus tehdään joka kerta hieman eri tavalla. Varsinkin pohjatöiden määrä ja sisältö vaihtelee suuresti, ja pohjatyöt ovat tärkeä osa tätä huoltokokonaisuutta. Uusi pinnoite ei tartu kunnolla eikä lopputulos ole kauniin tasainen, jos pohjatöitä ei tehtäisi tai niiden yhteydessä hutiloitaisiin. Kun tulemme paikan päälle Maskuun tarkastamaan maalattavaa kattoa ja laskemaan katon maalaamiselle avaimet käteen -tarjousta, panemme tarkoin merkille, mitä pohjatöitä meidän on tehtävä ennen kattomaalausta.

Peltikaton maalaus vaatii ainakin roskien poiston ja kattopesun. Vasta puhdas katto kannattaa maalata, sillä muussa tapauksessa kattopellit hylkisivät maalia, ja lopputulos olisi epäonnistunut. Pohjatöihin kuuluu tarvittaessa myös ruosteenpoisto ja katon tiivistys. Kun jokainen työvaihe on toteutettu asianmukaisella tarkkuudella, kestää uusi maalipinta 10–15 vuotta, kenties vähän pidempäänkin.

Siinä tapauksessa, että katto on kauttaaltaan ruostunut ja huonokuntoinen, teemme tarjouksen kattoremontista. Kattopeltien vaihto (eli osittainen peltikattoremontti) tai normaali peltikaton vaihto antavat kestävämmän ja luotettavamman lopputuloksen kuin huonokuntoisen peltikaton maalaus.

Tiilikatto saa uuden, kosteudelta ja sammaleilta suojaavan pinnoitteen noin 30 vuoden iässä. Savitiilikattoja ei muuten maalata lainkaan: tiilikaton pinnoitus koskettaa ainoastaan betonitiilikattoja, mitkä ovat jo peitonneet savitiilikatot suosiossaan. Jotta tiilikatosta tulisi valmis maalattavaksi, pitää se vähintäänkin harjata ja pestä. Tarvetta voi löytyä myös sammaleiden poistamiselle, minkä teemme kemiallisesti. Tarvittaessa uusimme rikkinäiset kattotiilet, tiivistämme aluskatteen, vaihdamme kattoikkunan, uusimme kattoturvatuotteet ja teemme muut kattotyöt, joilla katto saadaan priimakuntoon.

Huopakatto maalataan, jotta aurinko ja sammalet eivät saisi sen kuntoa romahtamaan. Ennen kuin palahuopakatto, kolmiorimahuopakatto tai tiivissaumakatto on valmis maalattavaksi, tulee se pestä ja puhdistaa. Tarpeen vaatiessa teemme sammalet karkottavan sammaleenpoiston sekä huopakaton korjauksen ja paikkauksen.

Mitä kaikkia välineitä lumenpudotus Maskussa vaatii?

Lumenpudotus Maskussa on kattohuolto, mitä ei tilata säännöllisin väliajoin, vaan ainoastaan tarpeen vaatiessa. Lumen pudotus omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta on tarpeen silloin, jos lumikuorma on niin painava, että katon rakenteet tai yksityiskohdat ovat vaarassa vaurioitua. Kattolumitöitä tarvitaan myös silloin, jos lumi on valahtanut katon reunalle sillä tavalla, että maan pinnalla liikkuvia arveluttaa kulkea rakennuksen lähellä. Katolta putoava lumi ja jää voi aiheuttaa ikäviä vahinkoja, joten katon reunalla uhkaavasti keikkuvaan lumeen tai jäähän kannattaa puuttua mikä pikimmin.

Kattolumien pudottaminenkaan ei ole mitään riskitöntä puuhaa – päin vastoin. Tilaa kattolumityöt Plus Kattopalvelulta, joka suhtautuu niihin asianmukaisella vakavuudella. Aivan ensimmäisten asioiden joukossa me teemme riskiarvion, jotta osaisimme ottaa huomioon kaikki kattolumitöihin liittyvät riskit ja vaaranpaikat. Kun tiedämme jo etukäteen, millaisten riskien kanssa tällä kertaa ollaan tekemisissä, onnistuvat kattolumityöt turvallisesti. Jos tarpeen, järjestämme valvojat ja liikenteenohjaajat paikan päälle huolehtimaan siitä, ettei kukaan ohikulkija jää pudotettavan lumen alle, ja etteivät kattolumityöt aiheuta kohtuutonta haittaa ohiajavalle liikenteelle.

Paikan päälle tulee tarpeellinen määrä kokeneita lumenpudottajia – kerrostalon tai tuotantolaitoksen katolle tietenkin enemmän kuin pienen mummonmökin katolle. Lumenpudottajat käyttävät aina turvavaljaita ja -köysiä, voihan loivaltakin katolta horjahtaa alas kesken lumenpudotuksen. Lumen poistossa katolta käytetään lumentyöntimiä, joiden ei ole tarkoitus osua katteeseen. Jotta kattotiilien irtoamiselta ynnä muilta vaurioilta voitaisiin välttyä, jätämme katolle noin vaaksan verran lunta, mikä vaimentaa iskut ja askelet.

Korkean rakennuksen kattolumityöt vaativat nostinkoriautoa tai henkilönostinta – tuomme tarvittaessa tällaisetkin mukanamme. Jos kattolumitöiden yhteydessä tehdään myös jään poisto katolta, otamme mukaan höyrytyslaitteen – ja suojalasit, jos räystäillä tai ränneissä on poistamista odottavia jääpuikkoja. Jääpuikot katkomme käsityönä, mutta katolla tai ränneissä olevan jään poistoa ei tehdä mekaanisesti. Kuuma höyry saa jään sulamaan alta aikayksikön, ja vesi poistuu rännejä tai kattokaivoja pitkin. Jäätä ei kannata alkaa hakata tai potkia, sillä se on jään höyrysulattamiseen verrattuna varsin tehotonta, raskasta ja katon kannalta hyvin haitallista – katto, sadevesijärjestelmä tai niiden pinnoitteet voivat vaurioitua hakkaamisen ja potkimisen seurauksena.

Tunnistat kattotyömme Maskussa huikeasta lopputuloksesta

Kun lopputulos on huikea ja asiakas tyytyväisyydestä soikea, on kattotyöt Maskussa tehty Plus Kattopalvelun toimesta. Peltikattotyömme, tiilikattotyömme, palahuopakattotyömme ja huopakattotyömme onnistuvat aina erinomaisesti, eikä järkevä hinta aiheuta sydämentykytyksiä. Plus Kattopalvelu on oikea valinta niin rännihuoltoihin, lumenpudotuksiin, peltikattonaulojen kateruuveiksi vaihtamiseen kuin muihinkin omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai vaikkapa teollisuuslaitoksen kattohuoltoihin. Ammattilaisemme hoitavat luotettavalla tavalla myös joka kokoluokan kattokorjaukset aina kattoläpivientien korjaamisesta ja rikkinäisten tiilien vaihtamisesta katolle kaatuneen puun aiheuttamien vahinkojen kunnostamiseen. Kattoikkunan korjaus voi päättyä peltisepän työnä tehtävään suojapellitykseen, saathan meiltä kaikki peltisepän työt.

Onko aika varustella tasakattoa, harjakattoa tai pulpettikattoa, tai vaihtaa vanhat kattovarusteet uusiin? Kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun, saat katollesi laadukkaat kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät, kattoluukut ja muut kattotarvikkeet. Asennamme myös pieneläinesteet, kuten pulupiikit ja lintuverkot. Osaamme varustella kaikki erilaiset kattotyypit, ja osaamme vastata myös siihen tärkeään kysymykseen, mitä kattoturvatuotteita mikin katto tarvitsee. Hyvä perussääntö on se, että kalteva katto tarvitsee enemmän kattoturvallisuutta parantavia tuotteita kuin loiva katto tai tasakatto, mutta paljon on kiinni myös rakennuksen korkeudesta ja kerroslukumäärästä.

Jotkin kattotyöt keskittyvät katon alla oleviin rakenteisiin. ”Poissa silmistä, poissa mielestä” pitää paikkansa tässäkin tapauksessa. Katon alapuoliset rakenteet ovat pois näkyvistä, joten niiden vaatimat kuntotarkastukset on helppo unohtaa. Kattorakenteiden, aluskatteen ja lämmöneristeiden olemassa oloa ei kuitenkaan kannattaisi unohtaa, sillä katon elinkaaren pituus on paljolti kiinni siitä, ovatko kattorakenteet kuivia ja terveitä.

Me emme unohda kattosi eristystä, puurakenteita ja aluskatetta, vaan käymme tarkastamassa ne kaikkien kattotöiden yhteydessä. Jos katon alle vie jokin reitti, menemme tarkastamaan, pitääkö aluskate vaihtaa, paikata, korjata tai uusia osittain. Yksinomaan hyväkuntoinen aluskate voi estää kattorakenteita kastumasta, jos vesikatto alkaa vuotaa jostain saumasta tai muusta kohdasta, joten aluskate kannattaa tiivistää niin pian kuin mahdollista.

Jos välikatto tuulettuu heikosti, teemme tarvittavat toimenpiteet, joilla ilman vaihtumista joudutetaan. Katon IV-töiden avulla estämme asunnosta peräisin olevaa kosteutta ja lämpöä tiivistymästä vedeksi katon alla. Tarvittaessa teemme tarjouksen katon lisälämmöneristyksestä, mikä pienentää asunnosta karkaavan lämmön määrää huomattavasti.

Katon yläpohjan eristys kuntoon villojen vaihdolla tai lisäyksellä

Ilmanvaihtokanavien eristys on vain yksi esimerkki kattotöistämme Maskussa. Tämä sama kattofirma tekee luotettavalla ammattitaidolla kaikki kattotyöt, liittyivätpä ne katon eristeisiin, välikaton ilmanvaihtoon tai vaikkapa piipun juuren tiiviyteen. Plus Kattopalvelulla on vastaukset valmiina silloinkin, kun suunnittelet ullakon ja vintin eristystä.

Katon yläpohjan eristys on aivan erilainen huollettava kuin vaikkapa vesikatto. Vesikatto pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, ja aina välillä se tarvitsee myös pesua, maalausta tai esimerkiksi sammaleiden poistamista. Joinain vuosina katolta pitää pudottaa lunta ja/tai sulattaa jäätä. Yläpohjan eristykselle riittää se, että se tarkastetaan muun kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen yhteydessä. Jos eristeissä on jälkiä siitä, että välikatolla on käynyt lintuja, oravia, kissoja tai muita pieneläimiä, kannattaa räystäiden tuuletusaukot tiivistää verkoilla, sillä eläinten aiheuttamat sotkut voivat hankaloittaa eristeiden hengittämistä.

Jos eristeissä on kosteutta, on edessä villojen vaihto, sillä kosteus voi johtaa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin yläpohjan homevaurioon. Muussa tapauksessa villoja ei vaihdettaisi kesken katon elinkaaren, eikä välttämättä edes kattoa uusittaessa. Villat ovat pitkäikäisiä, kunhan ne eivät joudu tekemisiin kosteuden kanssa.

Jotta yläpohjan eristeet eivät joutuisi tekemisiin kosteuden kanssa, tulee sekä vesi- että aluskatteen olla ehjä. Vaikka tiilikatto, huopakatto tai peltikatto ei vuotaisi yhtään, on silti olemassa pieni mahdollisuus sille, että eristeet kastuvat. Tuolloin on kyse kondenssivedestä, mikä saattaa myös lahottaa katon alla olevat puurakenteet. Kondenssivettä voidaan ehkäistä huolehtimalla siitä, että ilma vaihtuu nopealla tahdilla katon alla. Näin asunnosta karkaava lämpö ei ehdi tiivistyä kondenssivedeksi katon alle. Jotta lämmön karkailu olisi mahdollisimman pientä, voi olla tarpeen toteuttaa katon lisälämmöneristys.

Katon lisälämmöneristys tarkoittaa samaa, kuin uusien villojen tuominen katon alle. Uudet villat voidaan laittaa vanhojen villojen päälle, jos ne ovat kuivia ja hyväkuntoisia, eikä kattorakenteitakaan tarvitse yleensä purkaa tai muokata. Erityisen suuret energiansäästöt saavutetaan vanhoissa rakennuksissa. Uudet villat näkyvät myös siinä, ettei katolle enää synny entiseen malliin jäätä ja jääpuikkoja. Näin ollen asukkaiden ei tarvitse olla huolissaan edes kattojään taakse mahdollisesti patoutuvista sulamisvesistä, mitkä voivat johtaa saumavuotoihin.

Palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet voivat pudota katolta 

On totta, että palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet Maskussa voivat pudota katolta. Kattoturvatuotteet kuuluu asentaa katolle, jotta katolla liikkuminen olisi mahdollisimman turvallista, mutta aina kattoturvatuotteet eivät paranna kattoturvallisuutta. Näin on etenkin silloin, jos kattoturvatuotteita ei ole ajoissa korjattu tai niiden kiinnikkeitä ei ole kiristetty, vaikka tarvetta olisi. Jos kattotikkaat ovat huonosti katossa, voivat ne irrota kesken käytön. Näin voi käydä myös silloin, jos ulkona puhaltaa kova tuuli, tai iso määrä suojalunta putoaa katolta.

Jotta kattoturvatuotteet pysyisivät paikoillaan ja alkuperäisen tehtävänsä mukaisesti parantaisivat katolla liikkumisen turvallisuutta, tulee kattotikkaiden ja muiden turvatuotteiden kunto sekä kiinnitykset tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Tämä ei aiheuta ylimääräistä vaivaa, sillä se hoituu normaalin tiilikaton, peltikaton tai bitumikaton kuntotarkastuksen yhteydessä. Kaikki erilaiset katot kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa ja mieluiten vielä sillä lailla, että ensimmäinen kattotarkastus tehdään heti talven jälkeen, ja toinen juuri ennen uuden talven alkamista. Plus Kattopalvelu tekee katon kevät- ja syyshuollot mielellään puolestasi, joten soita ja tilaa meiltä katon puolivuosittainen puhdistus. Kaupan päälle tulee aina koko katon kunnon tarkastus, ja tuon kattotarkastuksen aikana katsastamme myös kaikki kattoturvatuotteet kiinnikkeineen.

Tasakatto, harjakatto, aumakatto tai esimerkiksi taitekatto tarkastetaan ilmaiseksi myös kaikkien muiden kattotöidemme yhteydessä. Jos kattoa ei ole varusteltu kaikkien taiteen (tai tässä tapauksessa Suomen viranomaisten) sääntöjen mukaan, teemme tarjouksen uusista kattoturvatuotteista ja niiden asentamisesta, tai jo olemassa olevien kattoturvatuotteiden mahdollisesti vaatimista huolloista ja korjauksista.

Mitä viranomaiset sitten katoilta edellyttävät? Rakennusmääräysten mukaan katolle on järjestettävä kiinteä ja turvallinen kulkureitti, liikkuuhan katolla koko joukko porukkaa sen kymmenien vuosien mittaisen elinkaaren aikana. Kulkureitti muodostuu yleensä talotikkaista (eli seinätikkaista), lapetikkaista ja mahdollisesti myös kulkusilloista. Nuohoojan, lumenpudottajien, katon korjaajien ja muiden katolla liikkuvien ihmisten turvallisuutta pitää parantaa ehkä myös putoamissuojilla ja kattopollareilla. Hätäpoistumistikkaat toimivat pelastusreittinä esimerkiksi tulipalon sattuessa, ja niitä tarvitaan hieman korkeampiin rakennuksiin. Kalteva katto tarvitsee myös lumiesteet, joilla katolla olevaa lunta estetään putoamasta väärään paikkaan ja väärään aikaan.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys vaativat kouliintuneita otteita

Lumiesteiden asennus ja korjaus vaativat kouliintuneita otteita, joten anna Plus Kattopalvelun varmaotteisten ammattilaisten palvella sinua näissäkin kattotöissä. Meidän kanssamme asioiminen on aina yhtä huoletonta ja mukavaa, sillä tiedät saavasi asiantuntevaa palvelua nopeasti ja kohtuuhintaisesti. Et jää pulaan silloinkaan, kun tarvitset irronneiden lumiesteiden aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkausta, vaan tiivistämme kattosi pikaisesti. Kaikki vauriot voivat johtaa kattovuotoon, ja kaikki kattovuodot voivat johtaa laho- ja muihin kosteusvaurioihin katon alla.

Lumiesteet eivät ole pakolliset joka katolla. Näitä kattoturvatuotteita tarvitaan silloin, kun katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän, sillä näin kaltevilta katoilta putoava lumi voi aiheuttaa vahinkoja. Lumen putoamisesta aiheutuvat vauriot voivat olla sitä isompia, mitä enemmän lunta katolta putoaa. Jos lumen seassa sattuu olemaan jäätä, on vahinkojen todennäköisyys vielä suurempi. Jotta kaikki ihmiset saisivat kulkea rakennuksen ympäristössä turvallisesti koko talven ajan, kannattaa totella rakennusmääräyksiä ja varustella katon reuna lumiesteillä. Samalla estetään myös monet omaisuusvahingot. Esimerkiksi terassirakennelmat, istutukset ja talon lähelle pysäköidyt autot ovat vaarassa, jos katolta putoaa alas iso määrä lunta.

Lumiesteet kannattaa hankkia katon reunalle myös siitä syystä, että tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta alas putoava lumi saattaa rikkoa kattoa. Kattoon voi tulla naarmuja tai reikiä, jos mikään ei estä lumimassoja lähtemästä liikkeelle ja putoamasta katon reunan yli. Lumi voi repiä mukaansa yhden tai useamman kattovarusteen. Lumen mukaan saattaa lähteä niin erilaisia kattoturvatuotteita, kuten kattotikkaita tai kulkusiltoja, kuin ilmanvaihtohormejakin. Jos katon reunalla ei ole oikein mitoitettuja ja asennettuja lumiesteitä, saatat yht’äkkiä huomata, etteivät viemärintuuletusputket, liesituulettimen hormit tai ilmanvaihtoputket enää olekaan paikoillaan. Lumi saattaa pyyhkäistä mukaansa myös aurinkopaneeleita. On melko tavallista, että lumi irrottaa rännit, kenties räystäslautoineen päivineen.

Oikein runsaslumisina talvina voi käydä niinkin, että lumiesteet irtoavat katosta. Tätä voidaan vältellä tarkastamalla lumiesteiden kiinnikkeet joka syksy sekä tilaamalla lumen pudotus katolta, jos katolla oleva lumikuorma äityy mahdottoman suureksi. Lumiesteiden kiinnikkeet kannattaa tarkastaa ja tarvittaessa kiristää myös sen takia, ettei kova tuuli saisi niitä irtoamaan omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katosta.

Mitä vastaamme, kun kysyt, miksi tarvitsisit piipunhattua ja piipun pellitystä?

Kun kysyt, miksi tarvitsisit piipunhattua ja piipun pellitystä, perustelemme asian piipun, katon ja koko rakennuksen ulkonäöllä, rapautumien ehkäisemisellä ja piipun käyttöiän pidentämisellä sekä paloturvallisuudella. Piipun pellitys peltisepän työnä on kattotyö, millä on ehdottomasti myös esteettistä arvoa – pellitetty piippu on oikea joka katon kaunistus. Piipun peltitöissä on kuitenkin ensisijaisesti kyse piipun suojaamisesta säiltä ja kosteudelta, joten esteettisyys tulee vähän niin kuin kaupan päälle.

Piipusta voi vuotaa vettä, jos sitä ei ole suojattu pellittämällä. Kosteus ja ulkolämpötilan vaihtelut aiheuttavat myös piipun rapautumista. Jotta omakotitalosi tai mökkisi savupiippu olisi mahdollisimman pitkäikäinen ja hyväkuntoinen, kannattaa se suojata suojapellityksillä – eikä millä tahansa suojapellityksillä, vaan peltisepän mittojen mukaan tekemällä piipun pellityksellä, mihin kuuluu myös hattuosuus eli piipun hattu. Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikenlaisten piippujen suojapellitykset ja asentaa piipunhatut joka kohteeseen.

Niin, se piipunhattu – miten tärkeää sen olemassa olo on? Piipunhattu on hyvin tärkeä elementti, ja se muuttuu vain tärkeämmäksi, jos hormi ei ole säännöllisessä käytössä. Piipunhattu suojaa hormia kosteudelta ja roskilta, joten ilman sitä hormi voisi mennä tukkoon sekä rapautua. Märkä hormi ei vedäkään hyvin, ja siihen voi syntyä kosteuslukko.

Mikäli hormiin päässyt kosteus ei pääse pian haihtumaan, saattaa hormissa olla kosteutta vielä talven tullessa, ja silloin pakkanen pääsee rapauttamaan savupiipun hormin laastia. On vaarallista, jos hormi ei olekaan enää tasapintainen, vaan siihen syntyy koloja ja onkaloita. Koloihin voi nimittäin kertyä nokea, mikä saattaa syttyä tuleen tuulen tai kipinän vaikutuksesta. Nokipalo saa aikaan niin suuren kuumuuden, että koko rakennus voi olla pian ilmiliekeissä hormin halkeamisen takia.

Nokipalon lisäksi tulipalo voi syttyä huonokuntoisen hormin halkeamista karkaavista savukaasuista. Savukaasut ovat tulikuumia, joten eristeet voivat syttyä tuleen, ja niiden mukana koko talo. Huonokuntoinen savuhormi on siis vakava tulipaloriski, joten hormi kannattaa suojata kosteudelta ja rapautumiselta.

Plus Kattopalvelulta saat asiantuntevinta ja näppärintä palvelua myös silloin, jos katto vuotaa piipun juuresta tai haluat ehkäistä tämän korjauttamalla aluskatteen piipun kohdalta. Apu on vain yhden yhteydenoton päässä, joten soita ja kerro, mitä kattosi tarvitsee.

Katon tarkastus Maskussa ei voisi sujua paremmin

Katon tarkastus Maskussa ei voisi sujua paremmin, kuin se sujuu meidän tekemänämme. Tilaa sinäkin kattotarkastus kattourakoitsijalta, jonka nimi on Plus Kattopalvelu, niin saat kattavan raportin kattosi kunnosta. Katon kunnon tarkastuksen aikana käymme läpi kaikki katon yksityiskohdatkin, jotta saisimme tiedon kaikista mahdollisista huolto- ja korjaustarpeista. Mikäli tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on vailla jotain kattotyötä, laadimme sen pikaisesta toteuttamisesta hyvän tarjouksen. Näin kattosi kunto pysyy tasaisen hyvänä vuosikymmenestä toiseen, eikä se ala esimerkiksi vuotaa.

Kattovuotoja estetään eri lailla eri katoilla. Jos kyseessä on peltikatto, tarkastamme aina tarpeen kunnostaa ruostevaurioita, tiivistää saumoja ja läpivientejä tai toteuttaa kattoa suojaava huoltomaalaus. Myös aluskatteen rooli on tärkeä: siksi tutkimme aina myös sen, onko aluskate ehjä ja oikein asennettu.

Tiilikatto pidetään tiiviinä uusimalla rikkinäiset tiilet ja poistamalla sammalet sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Toki myös aluskatteen kunnon seuraamisella, katon puhtaanapidolla ja kattotiilien pinnoittamisella on merkitystä. Meiltä saat hyvän tarjouksen aina, jos katto tarvitsee jotain huoltotoimenpidettä tai jos katossa on jotain tiivistettävää.

Huopakaton tiiviys on paremmissa kantimissa, jos huopakatto on siisti ja sammaleeton, ja kaikki repsottavat saumat on pikaisesti korjattu. Katon rasituksensietokyky paranee, kun kattohuovan pinnoite uusitaan.

Jotta kaikki katon tiivistykset ja kattohuollot osattaisiin tehdä oikeaan aikaan, kannattaa katon ja katon varusteiden kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Voit tilata tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton tarkastuksen meiltä aivan samaan tapaan kuin kaikki muutkin kattohuollot ja kattoturvatuotteiden huollot. Sinun ei tarvitse kuin soittaa, niin kiirehdimme paikan päälle tutkimaan kattoasi, sen pinnoitetta, rännejä ja räystäsaluetta sekä muun muassa aluskatetta.

Toinen tapa saada tieto katon kunnosta on tilata meiltä jokin kattohuolto tai esimerkiksi lumiesteiden asentaminen. Sillä ei ole väliä, millaisen kattotyön meiltä tilasit: saat katon kunnon tarkastuksen joka tapauksessa kaupan päälle! Vaikka tarkastamme tiilikaton, huopakaton tai peltikaton omalla ajallamme, suhtaudumme työhön huolellisesti, emmekä jätä yhtään saumaa, ruodelautaa, harjatiivistettä tai esimerkiksi kourunpätkää tarkastamatta. Lopuksi kerromme sinulle kattosi kunnosta ja tarpeista mitään yksityiskohtaa unohtamatta, joten homma ei voisi sujua paremmin.

Kattopalvelumme kattourakoinnit Maskussa eivät jätä sinua pulaan

Plus Kattopalvelun toteuttamat kattourakoinnit Maskussa eivät jätä sinua pulaan, sillä me teemme joka ikisen kattourakan yhdessä sovittujen pelisääntöjen sekä katon tapauskohtaisten tarpeiden perusteella. Kattoremontti, kattokorjaus tai esimerkiksi katon maalaus tapahtuu silloin, kun sen on sovittu tapahtuvan. Hinnankin tiedät jo etukäteen, onhan kattourakasta laadittu avaimet käteen -tarjous heti paikan päällä tehdyn alkukatselmuksen yhteydessä.

Kattopalvelumme kaikki työntekijät ovat alansa ammattilaisia, joten me tiedämme aina heti, mitä tiilikatto, peltikatto tai huopakatto tarvitsee. Kun olemme nähneet katon ja ennen kaikkea sen alla olevat rakenteet omin silmin, osaamme kertoa asiakkaalle, saadaanko katto kuntoon katon osittaisen korjauksen ja mahdollisesti jonkin kattohuollon avulla. Jos vastaus on kielteinen, teemme tarjouksen mainiolla hinta-laatusuhteella etenevästä kattoremontista. Tämä kattofirma uusii reippaasti ja luotettavasti niin omakotitalojen, kesämökkien, korkeiden kerrostalojen kuin esimerkiksi isojen teollisuuslaitostenkin katot. Lopuksi katto varustellaan asianmukaisilla varusteilla, joiden laatu on parasta ykkösluokkaa.

Se, että katon huoltomaalaukset, kattovuotojen korjaukset ja kattoremontit tehdään avaimet käteen -periaatteella, tarkoittaa sitä, ettei asiakasta vaivata enää sopimuksen laatimisen jälkeen. Asiakkaan ei tarvitse lähteä hakemaan meille lisää huopakattonauloja, eikä hänen tarvitse alkaa kantaa lautoja tai kattopeltejä. Rakennustelineiden pystytyksenkin hoidamme ihan itse, samoin mahdollisesti tarvittavan ympäristön suojauksen (tämä tarvitaan esimerkiksi katon maalauksen ja sammaleiden poiston yhteydessä, jotta maali ei sotkisi paikkoja eikä sammaleenpoistoaine tappaisi istutuksia). Hintaan kuuluu tietenkin myös loppusiivous sekä purku- ja rakennusjätteiden toimittaminen jäteasemalle, mistä ne päätyvät kierrätysraaka-aineiksi tai energiantuotantoon. Vanhoista kattotiilistä saadaan tierakentamisessakin hyödyllistä mursketta, kun taas kattohuovat saavat uuden elämän asfaltin raaka-aineina – juuri mitään ei enää päädy kaatopaikalle. Kattoremonttikaan ei muuten tarkoita sitä, että aivan kaikki olisi uusittava: kaikki hyväkuntoiset kattoturvatuotteet ja muut kattovarusteet voidaan asentaa myös uudelle katolle, eikä villojakaan vaihdeta, jos ne ovat kuivat ja terveet. Joissain tapauksissa katon uusiminen voidaan toteuttaa jopa vaihtamatta aluskatetta.

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu tunnetaan myös joka kattourakan yhteydessä tarjotusta kattotarkastuksesta. Tilaa vaikka katon maalaus, katon syyshuolto tai kattoreiän paikkaus, niin saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle – ei huono diili, sillä ilmaisen kattotarkastuksen ansiosta voit säästää enemmänkin kuin pelkän kattotarkastuksen verran. Jos saat kattotarkastuksen avulla kattovuodon korjattua jo siinä vaiheessa, kun vauriot keskittyvät pelkkään ulkokattoon, tulet säästäneeksi paljon aikaa, hermoja ja rahaa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt