Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyömme Nurmijärvellä ovat kuuluja onnistuneisuudestaan

Plus Kattopalvelulla on pitkä kokemus kattotöistä ja aito halu saada asiakkaan katto parhaaseen mahdolliseen kuntoon, joten kaikki tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt Nurmijärvellä onnistuvat mitä parhaimmalla tavalla. Olemme kattofirma paikallaan aina kun tarvitsette jotain omakotitalon, kerrostalon, mökin tai vaikkapa hallin kattourakkaa, esimerkiksi katon IV-töitä, kattoturvatuotteiden uusimista tai sammalenpoistoa katolta. Korjaamme kaikki pulpettikaton, tasakaton tai esimerkiksi harjakaton pikkuviat, ja tarvittaessa ratkaisu löytyy isompiinkin ongelmiin – kuten lumen alla luokalle painuneeseen kattoon tai esimerkiksi tuulen mukana irronneeseen huopakattoon.

Mitä varhaisemmassa vaiheessa kattoa päästään korjaamaan, sen parempi se on sekä katon että asiakkaan kannalta. Ei ole mikään ihme, jos tiilikatolta löytyy sen noin 70-vuotiaan elinkaaren aikana parikin rikkinäistä tiiltä. Huopakatolla voi olla halkeamia tai auenneita saumoja – ja niitä löytyy sitä enemmän, mitä lähemmäs parasta-ennen-päiväystä katto käy. Peltikatolta saattaa irrota peltikattonauloja, jää saattaa rikkoa sen saumoja, tai ruoste suurentaa sen ruuvinreikiä. Pikkuhaittoja saattaa siis olla, ja tähän on hyvä varautua tarkastamalla katon kunto kaksi kertaa joka vuosi. Ensimmäisen kerran tiilikatto, palahuopakatto tai vaikkapa lukkosaumakatto kannattaa tarkastaa aikaisin keväällä, ja toisen kerran loppusyksystä. Tiheiden tarkastusten avulla viat ja vauriot saadaan korjattua ennen, kun haitat ja ongelmat leviävät. Pienestäkin saumavuodosta voi kehittyä katon vesivahinko.

Plus Kattopalvelun asiakkaana sinun ei tarvitse tarkastaa itse kattoasi,  vaan hoidamme tämänkin askareen puolestasi. Tilatessasi meiltä mitä tahansa kattotöitä, saat koko katon tarkastuksen ilmaiseksi. Tämän kattotarkastuksen aikana tutkimme vesikaton tiiviyden ja kaikkien saumojen, läpivientien, tiivisteiden, kiinnikkeiden ja esimerkiksi jiirien kunnon. Katon kuntotarkastukseen kuuluvat myös katon tarvikkeiden (esimerkiksi sadevesijärjestelmän, kattoturvatuotteiden ja kattoikkunoiden) kunnon tarkastaminen, sekä katon alla olevien rakenteiden kunnon selvittäminen. Jos katon alle on mahdollista mennä, tutkimme aluskatteen, katon rakenteiden ja katon eristeiden kunnon. Jos tarve vaatii, laadimme katon huolloista, korjauksista, kattoremontista tai esimerkiksi katon lisälämmöneristyksestä hyvän tarjouksen katon kunnon tarkastamisen päätteeksi.

Rahoitus sopii kaikkien kattourakoidemme maksamiseen, ja sitä voi hakea varsin näppärästi kotisivujemme kautta. Mahdollisuus kotitalousvähennykseen kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen, jos sattuu olemaan omakotitaloasukas tai kesämökkiläinen. Palvelemme Nurmijärven ohella myös Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Vihdissä – aina samalla palveluinnolla ja maankuululla asiantuntemuksella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Joko olet kuullut kattoremonteistamme Nurmijärvellä?

Joko olet kuullut, että Plus Kattopalvelu suorittaa kattoremontit Nurmijärvellä parhaalla, saumattomimmalla ja asiakasystävällisimmällä tavalla? On monia syitä tulla asiakkaaksemme ja tilata kaikki kattotyöt – myös palahuopakattoremontit, huopakattoremontit, tiilikattoremontit ja peltikattoremontit – meiltä. Yksi on se, että urakka etenee äärimmäisen hyvällä hinta-laatusuhteella. Toinen on se, ettei katon uusimiseen tuhraannu kauaa aikaa, vaan uusi katto on paikoillaan parhaimmillaan jo parin päivän päästä. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennukseen ei mene kauaa, jos katon alta ei tarvitse korjailla kosteusvaurioita. Kattosaneeraukseen kannattaakin ryhtyä vanhan katon ollessa vielä tiivis, sillä kosteuden aiheuttamien ongelmien korjaaminen katon alla hidastaa kattoremonttia ja nostaa sen kustannuksia.

Kolmas tässä yhteydessä mainittava syy – tullessasi asiakkaaksemme huomaat, että syitä on lukuisia muitakin – on se, että meillä riittää asiantuntemusta myös harvinaisempiin kattoremontteihin. Tasakaton vaihtaminen harjakatoksi tai pulpettikatoksi ei tuota minkään valtakunnan ongelmia, kuten ei myöskään katon korottaminen, uusien läpivientien asentaminen tai rakenteiden vahvistaminen, jos kevyen palahuopakaton tilalle on tarkoitus asentaa painavampi tiilikatto. Lukkosaumakaton sijaan kattopeltiseppämme voivat loihtia rakennukseesi myös aidon konesaumakaton. Aito konesaumakatto on tiiviydessään ja kestävyydessään verraton.

Talviaika ei hankaloita omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattoremonttia. Jos haluat varmistaa rakenteiden kuivana pysymisen ja nopeasti sujuvan kattosaneerauksen, kannattaa tilata kattoremontti talvella. Tarvittaessa katon uusiminen alkaa lumenpudottamisella ja jäänsulatuksella, kun kesäaikaisen kattoremontin ensimmäinen vaihe olisi kattotarkastus ja sen jälkeen tehtävä katon purku. Puramme sekä vesikatteen että aluskatteen, sillä vain harvoin on mahdollista tehdä osittainen kattoremontti (eli jättää aluskate uusimatta ja vaihtaa vain pelkät kattotiilet tai kattopellit). Kattoremontin hinta on edullisempi, jos aluskate voidaan jättää vaihtamatta, mutta koska vesi- ja aluskatteen käyttöaika on suurin piirtein sama, ei näin yleensä kannata toimia. Asioidessasi Plus Kattopalvelun kanssa on kattoremontti aina mahdollisimman edullinen – myös silloin, jos katon alla on kiireellistä korjaamista odottavia kosteusvaurioita. Kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla, tai sitten asiakas voi hakea kotisivujemme kautta saatavaa rahoitusta kattoremonttinsa maksamiseen. Tällaiset vaihtoehdot helpottavat kummasti aumakaton, tasakaton tai vaikkapa taitekaton uusimisen maksamista.

Haurastuneisuus ohjaa uusimaan kesämökin huopakaton tai palahuopakaton mitä pikimmin

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto kestää arviolta 20–40 vuotta, mutta esimerkiksi sammalet saattavat saada bitumikaton kulumaan jo tätä aiemmin. Kaikkien kattojen kuntoa kannattaa tarkkailla. Kahdesti vuodessa tehty koko katon kunnon tarkastus on osa myös huopakaton omaavien kesämökkiläisten arkea. Jos katolla on haurastuneisuudesta kertovia merkkejä (kuten ilmakuplia, venymiä, halkeamia ja auenneita saumoja), on se merkki siitä, että katon tiiviys on uhattuna. Huopakaton korjaus ja huolto voivat pelastaa tilanteen, jos katto on vielä melko nuori, eikä sen alle ole päässyt kosteutta. Tilanne on toinen, jos bitumikermikatolla alkaa jo olla ikää, tai kosteus on päässyt tuhoamaan kattorakenteet ja eristeet – silloin aina oikea toimintavaihtoehto on huopakaton remontointi.

Huopakattoremonttia ei kannata lykätä kauemmas tulevaisuuteen, jos kesämökin, omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen huopakatto on vanha ja haurastunut. On vaarana, että katto alkaa vuotaa. Kattovuoto kastelee katon alla olevat rakenteet, joihin voi syntyä home- tai lahovaurioita. Siksi kannattaa investoida uuteen huopakattoon ja sen asianmukaiseen huoltamiseen. Huopakatto on mainio katto käytännössä kaikkiin rakennuksiin, sillä sitä on helppo työstää, ja siitä saadaan todella tiivis. Huopakaton alla ei ole kuuma kesähelteelläkään, eikä sade ropise siihen häiritsevästi. Kevyt huopakatto ei paina katon rakenteita, eikä sen huoltamiseen kulu paljoa aikaa tai rahaa. Kun sinäkin haluat asentaa rakennukseesi uuden huopakaton, voit valita kolmesta vaihtoehdosta, ja ne ovat tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto sekä laattakatto.

Tiivissaumakatot asennetaan hitsaamalla, ja lopputulos on niin tiivis ja vedenkestävä, että se sopii tasakatollekin. Tiivissaumakaton saumat eivät ala vuotaa, jos katolle ei jää seisovaa vettä tai sammaleita. Seisovaa vettä ehkäistään puhdistamalla kattokaivot usein, ja sammalet saadaan pois sammalenpoistoaineilla.

Kolmiorimahuopakatto on perinteitä kunnioittava vaihtoehto omakotitaloon tai vaikkapa kesämökkiin. Jos katon kaltevuus on ainakin 1:3, saat meiltä parasta ammattitaitoa kolmiorimahuopakaton asentamiseen. Bitumipaanukatto vaatii vielä kaltevamman katon (vähimmäiskaltevuus 1:5). Palahuopakatto antaa rakennukselle modernia ilmettä. Laattakattojen asentaminen on tänä päivänä joutuisampaa kuin ennen, sillä paanuista ei tarvitse erikseen nyppiä pois suojamuovia. Valmis liimapinta tarttuu heti tiiviisti paikoilleen.

Korjaamme katon Nurmijärvellä riippumatta siitä, mikä kohta vuotaa tai mikä lista on irronnut

Katon korjaus Nurmijärvellä on Plus Kattopalvelun erikoisalaa, joten kaikkien talonomistajien ja taloyhtiöiden kannattaa olla heti yhteydessä meihin, jos katon tai katon läpivientien asennus ja tiivistys aiheuttavat päänvaivaa. Plus Kattopalvelu tarttuu haasteeseen saman tien ja pitää huolen siitä, että peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tulee korjattua parhaalla mahdollisella tavalla. Katon korjauksen lopputuloksen kannalta ei ole väliä sillä, mistä kohtaa omakotitalon katto on vuotanut, kuinka pahoja myrskyvaurioita kerrostalon katossa oli tai mikä lista on irronnut kesämökin katolta. Katon korjaus ja paikkaus päättyy aina yhtä upeaan ja luotettavaan lopputulokseen, kun asialla ovat pitkän linjan kattoammattilaisemme.

Joskus lahovaurioiden, lumivaurioiden, myrskyvaurioiden tai kattovuodon korjaus johtaa tarpeeseen toteuttaa kattoremontti. Tarjoamme kattoremonttia vasta viimeisenä vaihtoehtona eli varmistettuamme ensin sen, ettei kattoa saada kuntoon edullisemmalla täsmäpaikkauksella. Kattosaneerausta ei kannata pelätä, sillä siten vanhan tai muuten haurastuneen katon ongelmat saadaan kuntoon kertaheitolla. Enää ei tarvitse miettiä, mikä kohta alkaa vuotaa seuraavaksi, vaan katon kuntoon ja ehjyyteen voi luottaa.

Monet katon ongelmat ovat korjattavissa edullisin täsmäpaikkauksin, kuten vaihtamalla rikkinäiset tiilet tai paikkaamalla huopa- ja peltikatolle syntyneet reiät. Katon kunnon kannalta on tärkeää, että tasakatto, pulpettikatto, harjakatto tai esimerkiksi aumakatto tarkastetaan puolen vuoden välein. Näin aluskatteen korjaus, kattoikkunan tiivistys tai esimerkiksi räystäslautojen ja -peltien vaihto osataan tehdä ajoissa, eikä katon alle pääse syntymään lahoa ja hometta. Kevättarkastus saattaa paljastaa tarpeen tehdä lumen alla vuotamaa ruvenneiden jiirien korjauksen, tai lumen mukana irronneiden rännien, tikkaiden ja lumiesteiden aiheuttamien vaurioiden paikkauksen. Ehkä rännitkin pitäisi korjata? Lumi ja jää ovat voineet vääntää rännejä tai pilata niiden kaadot, jolloin kaikki vesi ei enää ohjaudukaan pois vesikouruista.

Syystarkastus on viimeinen tilaisuus kunnostaa katto ennen talvea. Irronneiden peltilistojen kiinnitys tai esimerkiksi kattoluukun tiivisteiden vaihto ehkäisevät talviaikaiset ongelmat jo ennalta. Kun tilaat Plus Kattopalvelulta kattosi kevät- ja syyshuollot, saat katon tarkastuksen kaupan päälle, ja näin ollen olet aina kartalla kattosi tarpeista.

Kiinteistön katon vuotaminen voi johtaa mittaviin ongelmiin katon alla

Jos katto vuotaa sateella tai talvella, saattaa se johtaa mittaviin ongelmiin katon alla. Katon alla on aluskate juuri sitä varten, että kattorakenteet eivät pääsisi kastumaan, jos kattoikkunan tai esimerkiksi savupiipun kohdalta pääsee vettä katon alle. Aluskate saattaa kuitenkin vioittua, jos kattovuoto jatkuu kauan, tai siihen kohdistuu muunlaista rasitusta. Esimerkiksi liian kireälle pingotettu aluskate voi revetä. Katon alla olevien puurakenteiden kastuminen ei ole hyvä asia, sillä kosteus saa aikaan lahoa. Lahovauriot heikentävät kattorakenteet, joten ne lyhentävät katon käyttöikää. Kosteus saa aikaan myös hometta. Home on haitallista ihmisen terveydelle, joten yläpohjan homevaurioita kannattaa pyrkiä välttämään. 

Helpoin tapa pidentää katon käyttöikää ja pitää se kaikin puolin toimivana, turvallisena ja tiiviinä on tarkastaa katon kunto kaksi kertaa vuodessa. Näin kaikki omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katon tiiviyttä uhkaavat ongelmat tulevat ajoissa hoidettua kuntoon. Peltikatolla liikuttaessa tarkkailemme varsinkin kaikkia kiinnikkeitä, sillä esimerkiksi suurentunut ruuvinreikä saattaa johtaa vettä katon alle. Pidämme silmämme auki myös ruostevaurioiden varalta. Panemme merkille myös maalipintaan syntyneet naarmut, joiden kautta ruoste voi saada otteen katosta. Huopakatolla syynäämme tarkoin kaikki saumat, joiden tiiviydestä kattorakenteiden kunto riippuu mitä suurimmissa määrin. Tutkimme tietenkin myös katteen pinnan sekä – kuten aina – kaikkien läpivientien kunnon. Huonokuntoinen läpivienti on merkittävä riski koko katon kunnolle. Tiilikatolla voi olla pakkasen tai myrskyn rikkomia kattotiiliä, mitkä on kiireen vilkkaa uusittava. Talven tai rajuilman aikaiset koettelemukset voivat rikkoa kattoa monin eri tavoin – esimerkiksi repien kattotikkaita, lumiesteitä ja ilmanvaihtohormeja irti katosta.

Katon korjauksella on aina kiire, mutta kattovuodon korjauksella on erityisen kova kiire. Nopean toiminnan ansiosta katon vesivahinko voidaan ehkä estää. Vuotavan peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus on paljon edullisempaa, jos riittää pelkkä vesikatteen tiivistys (esimerkiksi reikien paikkaus, tiilien vaihto tai läpiviennin kunnostus). Aluskatteen korjaus, kastuneiden kattorakenteiden kunnostus ja eristeiden vaihto nostaisivat heti kattovuodon korjauksen hintaa. Jos katto ei olisi enää ihan nuori, saattaisi kyseeseen tulla myös kattoremontti.

Ei ole yhdentekevää, miten katon huollot Nurmijärvellä suoritetaan

Katon huollot Nurmijärvellä tulee suorittaa ottaen huomioon vesikatteen materiaali, sillä huopakattoa ei voida huoltaa samaan tapaan kuin tiilikattoa, eikä tiilikattoa samalla lailla peltikaton kanssa. Plus Kattopalvelulta kaikki Nurmijärven ja sen lähitienoon taloyhtiöt ja talonomistajat saavat parasta palvelua katon huoltojen suhteen. Oikein tehty katon huolto antaa katolle parhaat mahdollisuudet selvitä vuosikymmenestä toiseen luotettavan hyvässä kunnossa. Kattomaalaukset ja muut kattohuollot suojaavat kattoa erilaisilta rasituksilta, ja ehkäisevät niin kattovuotoja kuin esimerkiksi myrskyvaurioitakin.

Katon kevät- ja syyshuolloksi kutsutut puolivuotishuollot ovat kattohuoltoja, joita ei kannata jättää väliin minään vuonna. Katon puhdistus on hyvä hoitaa kaksi kertaa vuodessa, sillä lika ei tee hyvää sen paremmin huopakatolle kuin tiilikatollekaan. Molemmat katot alkavat sammaloitua aina vain enemmän, jos katto on likainen. Sammaleiden takia katteeseen sitoutuu entistä enemmän kosteutta, ja kosteus johtaa katon haurastumiseen. Peltikattokin haurastuu, jos sitä ei harjata puhtaaksi roskista ja irtoliasta. Peltikatto ei sammaloidu eikä siten vaadi kemiallista sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä, mutta se alkaa helposti ruostua. Ruostevaurioiden harjaaminen ja paikkamaalaaminen on enemmän kuin hyvä idea, sillä ruoste ohentaa kattopellit ja suurentaa ruuvinreiät – näiden kahden ilmiön takia on vain ajan kysymys, koska katto alkaa vuotaa.

Katon pesu on huoltotoimenpide, millä pinttyneinkin lika saadaan irti katosta. Kattopesu kuuluu katon maalauksen tai katon pinnoittamisen esivalmisteluihin. Painepesurin sijaan pesemme omakotitalojen, kesämökkien, rivitalojen ja kerrostalojen katot pehmytharjapesuna. Puhdas ja kunnolla kuivunut katto voidaan maalata onnistuneesti. Peltikatto on taas kuin uusi, kun se maalataan. Maalipinta saa katon hehkumaan ja kiiltämään, eikä siinä kaikki. Maalipinta suojaa katon ruosteelta, joten kattomaalaus voi pidentää aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai vaikkapa tiilikuvioisen peltikaton ikää jopa 20 vuodella. Tarvittaessa täydennämme katon huoltomaalausta lisäämällä kattopeltien kiinnikkeitä, vaihtamalla naulat kateruuveihin tai huoltamalla myös kattoturvatuotteet.

Tiilikaton pinnoitus sulkee vanhojen kattotiilien huokoset, jotta niihin ei enää imeytyisi vettä. Veden jäätyminen tiilien huokosissa voisi saada tiilet rapautumaan ja murenemaan. Huopakatto halkeilee varsinkin auringon kuivattavan vaikutuksen takia, mutta sen suojapinnoitteen uusiminen antaa katolla todella hyvän suojan auringonpaisteelta ja auringon porotukselta.

Rännien puhdistus Nurmijärvellä hoidetaan käsityönä ja lähietäisyydeltä

Plus Kattopalvelu vastaa mielellään sinunkin rakennuksesi rännien puhdistuksesta, asennuksesta, huollosta tai korjauksesta Nurmijärvellä! Rännihuollot, kourusaneeraukset ja uusien kourujen ja alastuloputkien asentaminen varmistavat koko rakennuksen kuivana pysymisen. Ei ole yhdentekevää, jos räystäs vuotaa, sillä katolta alas valuva vesi voi kastella niin talon ulkoseinät kuin talon perustuksetkin. Maaperä rakennuksen ympärillä ei saisi olla liian märkä, siksi talon ympärille tarvitaan salaojia. Salaojistakaan ei ole hyötyä, jos katolta valuu suoraan maahan tuhansia litroja sadevettä päivässä.

Rännihuoltoja tarvitaan joka syksy ja kevät, ja ne hoidetaan käsityönä sekä lähietäisyydeltä. Maasta käsin tehtävään rännien puhdistamiseen tarkoitetut välineet eivät ole hyvä idea, sillä silloin vesikouruja ei tule tarkastettua sisäpuolelta. Sadevesikouruihin saattaa jäädä moskaa ja mönjää niiden puhdistamisesta huolimatta, ja tuo lika jouduttaa kourujen ruostumista ja kulumista. Likaa on saattanut päästä myös alastuloputkiin, mutta nyt syöksyputkien avaus uhkaa jäädä kokonaan tekemättä. Lisäksi vesikourujen kuntotarkastus jää kokonaan väliin. Ellei kouruja tarkasteta lähietäisyydeltä, ei uusia ruostevaurioita, pikkureikiä tai esimerkiksi jään avaamia saumoja tule huomanneeksi. Reiät ja rakenteelliset viat saavat sadevesikourut vuotamaan, ja taas ulkoseinät sekä perustukset ovat vaarassa kastua. Kourut voidaan korjata esimerkiksi sopivalla tiivistemassalla, ja pintaruosteen saa pois harjaamalla. Paikkamaalauksen lisäksi voimme maalata koko sadevesijärjestelmän, mikä olisikin hyvä tehdä noin 10 vuoden välein.

Jos vesikouruihin jää roskia syksyllä tai väärään suuntaan antavat kaadot jäävät korjaamatta, ei kaikki vesi pääse pois kouruista talven tullen. Vesikourut jäätyvät umpeen talvella, ja yksi ensimmäisistä tästä kertovista merkeistä ovat räystäillä riippuvat jääpuikot. Vesikourut on saatava pian sulamaan ja vetämään, ja vaaralliset jääpuikot on poistettava räystäiltä ensi tilassa. Plus Kattopalvelu toteuttaa tällaisetkin kattotyöt Nurmijärven seudulla kokeneesti ja varmasti. Höyrytyslaitteistamme pääsevä kuuma vesihöyry sulattaa jään niin ränneistä, katolta kuin kattokaivoistakin. Jatkossa sadevesikourut ja kattokaivot kannattaa puhdistaa joka syksy. Samaan syssyyn ne kuuluu myös kuntotarkastaa. Lisää mielenrauhaa saa asennuttamalla liikekiinteistön, toimistorakennuksen tai esimerkiksi kerrostalon ränneihin sulanapitokaapelit (kattokaivoihin voidaan laittaa niin ikään sähköllä toimivat lämpövastukset).

Kattoon pinttyneen lian saa puhdistettua kattopesun avulla

On monia erilaisia tapoja katon puhdistukseen Nurmijärvellä, ja niitä ovat muun muassa katon harjaus, katon pesu, sammaleenpoisto ja sammaleita ehkäisevä suojakäsittely. Katon harjaus riittää silloin, kun katolla ei ole paljoakaan puhdistettavaa. Lehdet, neulaset, oksanpätkät ja muut roskat saa poistettua tiilikatolta, peltikatolta ja mineriittikatolta ihan vain harjaamalla. Bitumikaton herkkä sirotepinnoite voisi vaurioitua harjaamisesta, joten sen puhdistamiseen suosittelemme ilmapuhallusta. Ilmapuhallin irrottaa roskat ja esimerkiksi nuoret sammalet tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Kun vielä katon puhdistukseen yhdistetään rännien tai kattokaivojen puhdistus sekä koko katon kunnon tarkastus, puhutaan jo täydellisestä katon kevät- tai syyshuollosta. Kun tilaat peltikaton, tiilikaton tai huopakaton huollot Plus Kattopalvelulta, saat katon kunnon tarkastuksen aina ilmaiseksi (koskee myös taloyhtiöitä!).

Pinttyneempi lika vaatii kattopesua. Olipa kyseessä tiilikaton pesu, peltikaton pesu tai huopakaton pesu, kannattaa miettiä kaksi kertaa, ennen kuin kaivaa esiin painepesurin. Painepesuri rikkoo kattopellit ja huopakatteen sekä pilaa kattotiilien suojapinnoitteen, joten tavallisella vedenpaineella tehtävä pehmytharjapesu on paljon parempi idea. Katon peseminen puhdistaa katon esimerkiksi kiinni tarttuneesta katupölystä, mutta sammaleista ei pääse eroon pelkän pesun avulla. Katteen sisällä olevat juuret ja itiöt jäävät tuhoutumatta, ellei katolle levitetä sammalenpoistoainetta. Sammalenpoistoaine on paras tapa tehdä sammaleenpoisto tiilikatolta ja huopakatolta. Peltikatolle ei käytännössä juuri koskaan ilmesty poistettavia sammaleita, mutta ruostetta vastaan pitää taistella.

Ruostumista ja ruosteen aiheuttamia ongelmia torjutaan pitämällä katto puhtaana ja maalaamalla se kokonaan noin kymmenen vuoden välein. Maalipinta estää kosteutta vahingoittamasta kattopeltejä, mutta jos maalipinta hilseilee tai kuluu pois, on katto vaarassa ruostua. Tiilikatot ja peltikatot maalataan vain kerran, eikä sitä tehdä ruosteen pelossa, vaan pakkasrapautumisen, sammaloitumisen, ikääntymisen, kuivumisen ja halkeilemisen torjumiseksi. Tiilikattoon tulee taas tasainen pinta, kun se pinnoitetaan. Huopakatto ei ole enää vaarassa kuivua ja halkeilla auringossa, kun se suojataan uusimalla se pinnoite. Savitiilikattoa ei maalata tai pinnoiteta lainkaan, kuten ei myöskään arvokasta kuparikattoa. Savitiilikatoille riittää katon suojakäsittely, kun taas kuparikatto kestää useita vuosisatoja ilman tätäkään kattohuoltoa.

Katon maalaus Nurmijärvellä pitää katon kunnossa kauan

Katon maalaus Nurmijärvellä edellyttää ammattitaitoa ja hyvää kuntoa, mutta myös huolellisuus on enemmän kuin tarpeen. Kattomaalaus ei onnistu, jos katon huoltomaalauksen pohjatöissä oiotaan, tai jos sääilmoitukset jäävät seuraamatta. Kattomaalausta ei kannata tehdä sateella tai muutoin suuren ilmankosteuden vallitessa – eli esimerkiksi aamukasteen aikana tai juuri ennen sadetta. Myös suora auringonpaiste voisi pilata kattomaalauksen, sillä kuuman auringon poltteessa maali saattaisi kuivua liian aikaisin, eikä se ehtisi tarttua pintaan kunnolla.

Jos harjakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto maalataan sopivalla säällä ja tehden huolelliset pohjatyöt, ei tiilikattoa tai huopakattoa tarvitse maalata enää toista kertaa. Peltikaton maalaus on edessä seuraavan kerran ehkä vasta 15 vuoden kuluttua. Tiilikaton maalaus on tarpeen katon rapautumisen ehkäisemiseksi, sillä maalipinnoite tasoittaa ikääntyneiden ja huokoisiksi muuttuneiden tiilien pinnan. Huopakaton maalaus estää kattoa kuivumasta ja halkeilemasta auringossa. Jos huopakaton pinnoite jäisi uusimatta, ei katto olisi kovinkaan pitkäikäinen, vaan se voisi kulua loppuun jo parikymmentä vuotta palveltuaan.

Kattomaalaus alkaa katon kunnon tarkastamisesta. Sen perusteella osaamme suorittaa tarpeelliset pohjatyöt. Joka tapauksessa katto on pestävä, sillä maalattavan pinnan tulee olla puhdas. Jotta katon pesussa käytetty vesi ei pääsisi katon alle vuotavista läpivienneistä tai auenneista saumoista, tiivistetään katto (tarvittaessa) ennen katon pesua. Peltikatolla saattaa olla ruostetta, joten ruostevauriokohdat on käsiteltävä vielä ennen katon maalaamista. Tiili- ja huopakaton on syytä olla sammaleeton, joten tarvittaessa käsittelemme omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon sammalenpoistoaineilla. Vasta kun katto on aivan puhdas, tiivis ja kuiva, voidaan sille levittää uusi maali- tai suojapinnoite.

Joissain tapauksissa tarjoamme asiakkaalle osittaista kattoremonttia kattomaalauksen sijaan. Jos tiilikatto tai peltikatto on huonossa kunnossa, voi tulla kannattavammaksi vaihtaa kattopellit tai kattotiilet niiden maalaamisen sijaan. Myös silloin, jos talon omistaja haluaa vaihtaa peltikaton väriä, voi kattopeltien vaihto tulla kattomaalaamista taloudellisemmaksi. Kattomaalaus pidentää peltikaton ikää noin 10 vuotta, kun taas kattopeltien vaihto tarkoittaa kattoa, jolla on edessään jopa 50 vuotta. Jos aluskatekin pitää vaihtaa samalla, kutsutaan urakkaa tavalliseksi kattoremontiksi – meiltä sujuu sellainenkin!

Ota yhteyttä, niin lumenpudotukset Nurmijärvellä sujuvat ongelmattomasti

Lumenpudotus Nurmijärvellä voi mennä pahemman kerran pieleen, ja aiheuttaa jopa isompia vahinkoja kuin katolta itsekseen putoava lumi. Teetä kerrostalon, rivitalon, mökin, varastohallin, maneesin, omakotitalon ja muiden kiinteistöjen lumenpudotukset Plus Kattopalvelun kokeneilla lumenpudottajilla, niin urakka etenee hallitusti, turvallisesti ja suunnitelmallisesti. Kanssamme asioidessa ei ole vaarana, että katto tai sen yksityiskohdat vaurioituisivat. Jos asialla olisi kokemattomampi lumenpudottaja, olisi mahdollista, että tiilikatolta tippuisi kattotiiliä, tai että peltikattoon syntyisi naarmuja. Myös huopakaton jiirit voisivat alkaa vuotaa, jos lapio tai lumentyönnin iskisi niihin vahingossa. Lumenpudotus katolta voisi johtaa myös siihen, että ilmanvaihtohormeja tai kattotikkaita irtoaisi katosta – ja sen seurauksena kattoon jäisi ammottavia reikiä.

Kun lumet pudotetaan tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta Plus Kattopalvelun toimesta, ei kattolumitöistä koidu vaaraa sen paremmin talon asukkaille, rakennuksen ympäristössä liikkuville ihmisille kuin itse katollekaan. Pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme pudottaa lumet niin, ettei kattoon jää jälkiä. Salaisuus on jättää katolle sen verran lunta, ettei lapio raavi katetta. Näin suojataan kattoa yllättäviltä vaurioilta. Oma turvallisuus on totta kai tärkeää, ja siitä pidämme huolta käyttämällä aina asianmukaisia turvallisuustuotteita, kuten turvavaljaita. Jotta lumenpudotuksesta ei koituisi vaaraa myöskään talon asukkaille tai kohteen lähistössä liikkuville ihmisille, suunnittelemme urakan huolella jo etukäteen. Varmistamme sen, mihin kohtaan pihaa lumet voidaan pudottaa katolta, ja miten ohikulkijoita estetään joutumasta tälle alueelle. Erityisen huolella vaarallisen alueen eristämiseen on suhtauduttava kerrostalon lumenpudotuksissa – ja etenkin silloin, kun kohde sijaitsee vilkasliikenteisellä alueella. Henkilönostimet, nostinkoriautot ja muu kalusto, josta on apua pudotettaessa lunta korkean talon katolta, voivat haitata liikennettä. Tarvittaessa haemme luvat ja järjestämme liikenteenohjaajat paikalle saadaksemme liikenteen kulkemaan kiertotietä lumenpudotusurakan ajan. 

Lumen pudottaminen katolta estää lunta aiheuttamasta katolle vahinkoa. Samalla turvataan asukkaiden ja ohikulkijoiden turvallisuus, sillä katolta vauhdilla putoava lumi voi osoittautua erittäin vaaralliseksi. Turvallisuus ja katon vaurioitumisen ehkäiseminen ovat tärkeimmät syyt myös jään poistoon katolta. Plus Kattopalvelulta voit tilata Nurmijärvelle niin jääpuikkojen poiston räystäiltä kuin myös rännien ja katon sulatuksen höyryllä.

Monet kattotyöt Nurmijärvellä keskittyvät kondenssiveden ehkäisemiseen

Kaikki taloyhtiöt ja yksityisasiakkaat tarvitsevat kattotöitämme Nurmijärvellä. Kattotöitä ovat muun muassa katon huollot, kattokorjaukset, katon lisälämmöneristys, katon IV-työt, kattoläpivientien asennukset ja korjaukset sekä sulanapitokaapelien asennus katon sadevesijärjestelmään. Meiltä saatte kaikki peltikattotyöt, huopakattotyöt, palahuopakattotyöt ja tiilikattotyöt, ja vieläpä mitä parhain hinnoin. Kaikki kattotyöt kruunataan ilmaisella katon tarkastuksella, joten kun asiantuntijamme poistuvat pihasta, voitte suhtautua katon kuntoon huolettomasti. Kaikki saumat ja tiivisteet on tarkastettu, joten mikään ei uhkaa katon tiiviyttä – ja sitä myötä rakennuksen kuivuutta ja kuntoa.

Monet kattotyöt liittyvät kondenssiveden ehkäisemiseen. Kondensoitunut kosteus voi tuhota katon rakenteet, vaikka itse vesikatto olisi täysin tiivis. Kondenssivettä syntyy rakennuksen sisäpuolelta kohoavasta kosteasta ja lämpimästä ilmasta. Kun lämmin ilma kohtaa viileän ilman, tiivistyy se kosteudeksi erilaisille pinnoille. Kevättalvella ulkona voi olla varsin kylmä, joten välikatolla voi olla paljonkin kondenssivettä. On tärkeää, että kerrostalon, omakotitalon tai kesämökin välikatto tuulettuu hyvin, sillä jos lämmin ilma saadaan hetimmiten haihtumaan välikatolta, syntyy kondenssivettä vähemmän. Katon ilmanvaihtoratkaisuja voidaan päivittää muun muassa asentamalla uusia ilmanvaihtoputkia kulkemaan katon läpi, tai asentamalla katolle harjapelti- tai esimerkiksi harjatiilituulettimen. Aluskatteen on hyvä olla hengittävä, ja ennen kaikkea ehjä. Jos aluskate on esimerkiksi väärän asennustavan myötä hajonnut, tarvitaan aluskatteen vaihtoa, paikkausta, korjausta tai uusimista.

Jos vesikaton alla on tarpeeksi eristeitä, ei katon alle nouse niin paljoa lämpöä. Tämä vähentää kondenssiveden sekä saumavuotojen esiintymistä – lämmin ilmahan saa aikaan myös sen, että katolla oleva lumi alkaa sulaa alta päin, ja tällöin sulamisvesi saattaa päästä saumoista läpi. Totta kai eristeet vaikuttavat myös siihen, kuinka paljon rakennuksen lämmittäminen vie energiaa ja rahaa. Jos asiantuntijamme suosittelevat katon lisälämmöneristystä, kannattaa vinkistä ottaa vaari – se saattaa maksaa itsensä takaisin jo ensimmäisen talven aikana.

Muita Nurmijärvellä ja sen lähiympäristössä tekemiämme kattotöitä ovat kattoläpivientien korjaukset, kattoturvatuotteiden ja pieneläinesteiden asennukset sekä esimerkiksi erilaiset peltisepäntyöt. Monella katolla on ainakin savupiippu, mutta lisäksi saattaa löytyä kattoikkuna, kattoluukku, antenni tai vaikkapa aurinkopaneelien johdotusten läpivientejä. Kaikkien niiden tiivisteet pitäisi puolivuosittain tarkastaa, sillä aika saa tiivisteet haurastumaan, ja näin katto voi alkaa vuotaa läpiviennin kohdalta. Kattoturvatuotteista tarvitaan ainakin katto- ja seinätikkaita, ehkä myös lumiesteitä ja kattosiltoja. Pieneläinesteistä tavallisimpia ovat lintuverkot, mitkä estävät lintujen pääsyn katon alle. Kattopeltisepiltämme voit tilata koko joukon erilaisia katon yksityiskohtia, tai vaikkapa koko rivisaumatun peltikaton asennuksen!

Katon ja yläpohjan lisäeristys vaiko villojen vaihto?

Teemme myös kaikki katon alla tarvittavat kattotyöt Nurmijärvellä, esimerkiksi katon eristeiden vaihdon ja lisäyksen. Eristeinä käytettävät villat pitää vaihtaa vain poikkeustapauksessa, eli lähinnä silloin, jos peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on vuotanut. Kattovuoto kastelee villat, ja kosteus voi saada ne kasvamaan hometta. Jotta omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon sisäilman laatu säilyisi kohdillaan, on märät eristeet purettava ja uusittava kattovuodon korjaamisen yhteydessä.

Jos on kyse siitä, että sisällä vetää ja on kylmä ahkerasta lämmittämisestä huolimatta, voi olla paikallaan tehdä katon lisälämmöneristys eli lisätä uusia villoja vanhojen päälle. Katon lisäeristys vaatii vain harvoin katon korottamista tai katon rakenteiden avaamista. Useimmiten uusien villojen puhaltaminen katon alle onnistuu esimerkiksi talon päädyssä olevasta tarkastusluukusta käsin. Vesikatto ei estä lämpöä karkaamasta sisätiloista, vaan tämä on eristeiden tehtävä.

Eristeiden lisäämistarpeesta kertovat myös katolla olevat lumettomat laikut, kattojää ja katon reunalta roikkuvat jääpuikot. Jos lämpöä karkaa eristeiden läpi, sulaa katolla oleva lumi alakautta. Sula vesi jäätyy katon reunoille tullessaan esiin lumivaipan alta, ja pahimmassa tapauksessa näin syntyneet jääpaanteet saattavat estää uusien sulamisvesien pääsyn räystäskouruihin. Jos katolle on sulaa vettä jumissa, kasvaa saumavuotojen riski. Liika lämmön karkailu nostaa myös kondenssiveden ja siitä aiheutuvien vesivahinkojen riskiä. Lämpimästä ilmasta voi tiivistyä kosteutta katon alle, jos se ei pääse saman tien tuulettumaan ulos katolta.

Plus Kattopalvelu tekee Nurmijärvellä myös ullakon ja vintin eristyksen sekä ilmanvaihtokanavien ja muiden katon läpivientien eristyksen. Monissa taloissa on niin sanottu kylmä ullakko, mikä on mahdollista ottaa asuinkäyttöön, jos se eristetään paremmin. Jotta eristeitä mahtuisi paikalleen tarpeeksi paljon ilman, että katon tuuletustilasta tulisi liian matala, on kattoa ehkä syytä korottaa. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan (ja toteutetaan) sujuva urakka asuinneliöiden lisäämiseksi! Ilmanvaihtokanavat eristetään jo niiden asennusvaiheessa, ja jos asialla ovat meidän ammattilaisemme, on eristeitä heti riittävä määrä. Muussa tapauksessa saatat huomata, että IV-hormista tippuu kondenssivettä. Ota silloinkin yhteyttä meihin, niin eristämme ja tarvittaessa myös tiivistämme läpiviennin paremmin. Oikein asennettu läpivienti on lämpö- ja vesitiivis!

Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä kattoturvatuotteiden asennus

Koskaan ei ole liian myöhäistä hankkia kattoturvatuotteita Nurmijärvellä sijaitsevan omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai vaikkapa vapaa-ajan kiinteistön katolle. Kattoturvatuotteet voidaan asentaa missä vaiheessa tahansa katon elinkaarta. Meidän ammattilaisemme toimittavat parhaimmat, kestävimmät ja luotettavimmat kattoturvatuotteet joka katolle, ja asentavat ne asianmukaisesti paikoilleen. Osaamme asentaa kattoturvatuotteet niin aaltopeltikatolle, palahuopakatolle, tiilikatolle kuin esimerkiksi konesaumakatolle, mille ne asennetaan erityisellä tavalla (eli tekemättä yhtään ruuvinreikää kattoon).

Omakotitalon ja kesämökin katolla liikkumisen turvallisuus on talonomistajan vastuulla. Siitä, että kerrostalon tai rivitalon katolla on riittävästi hyväkuntoisia kattoturvatuotteita, vastaa taloyhtiö. Katolla on oltava ainakin kattotikkaat, joille siirtyminen onnistuu talotikkaita myöten. Riippuu katon kaltevuuskulmasta ja talon korkeudesta, tarvitaanko myös kattosiltoja, palotikkaita eli hätäpoistumistikkaita ja lumiesteitä. Muita kattoturvatuotteita lapetikkaiden, seinätikkaiden, kulkusiltojen, palotikkaiden ja lumiesteiden lisäksi ovat muun muassa kattopollarit ja putoamissuojat. Kerrostalon katolle saatetaan tarvita myös turvakaiteita, työskentelytasoja sekä savunpoistoluukku. Asiantuntijamme osaa kertoa heti katon nähtyään, onko se varusteltu asianmukaisesti, vai onko kattoa jotenkin päivitettävä. Asiantuntijamme tuntevat rakennusmääräykset, joten he huomaavat heti, jos katto on tarpeeksi kalteva tarvitakseen lumiesteitä, tai jos esimerkiksi talo on tarpeeksi korkea vaatiakseen palotikkaiden asentamista.

Kun pulpettikatolla, harjakatolla tai esimerkiksi aumakatolla on tarvittava määrä kattoturvatuotteita, on katolla liikkuminen turvallista. Vaikka talon omistaja ei aikoisi koskaan nousta katolle, on otettava huomioon, että joko muu saattaa sellaista suunnitella. Katolle on asiaa niin nuohoojalla, kattohuoltajalla kuin esimerkiksi antennin asentajalla ja korjaajalla. Lisäksi omakotitaloasukkaan, kesämökkiläisen ja taloyhtiön on kannettava vastuu siitä, ettei katolta putoava lumi aiheuta vahinkoa ihmisille tai näiden omaisuudelle. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa lumiesteiden asentamista tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle, jos katon kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän. Runsaslumisina talvina tarvitaan myös lumimassojen pudottamista katolta. Tämänkin kattotyön voi Nurmijärvellä ja sen lähiympäristössä tilata meiltä.

Sen lisäksi, että katolle on asennettu riittävä määrä kattoturvatuotteita, on turvatuotteiden kunto ja kiinnitykset tarkastettava puolen vuoden välein. Jos kattotikkaat, lumiesteet tai kattosillat eivät ole kunnolla kiinni katossa, saattavat ne irrota ja aiheuttaa vahinkoa. Kiinnitykset saattavat löystyä esimerkiksi peltikaton lämpöelämisen tähden, joten kattotarkastukset ovat paikallaan. Tarvittaessa saatte kauttamme myös kattoturvatuotteiden huollot, korjaukset ja uusimiset.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – näin tilaat ne Nurmijärvelle

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat tekoja sinun, perheesi ja kattosi parhaaksi. Jos tarvitset lumiesteitä tai niiden korjaamista, ota Nurmijärvellä yhteyttä Plus Kattopalveluun. Ota yhteyttä myös silloin, jos lumen putoaminen katolta on irrottanut lumiesteet sijoiltaan, ja katossa on kiireesti korjattavia reikiä. Tulemme paikkaamaan tiilikattosi, peltikattosi tai huopakattosi, ja kiinnittämään katolta pudonneet lumiesteet takaisin paikoilleen. Jos samalla on irronnut myös lapetikkaita, ilmanvaihtohormeja tai muita kattotarvikkeita, korjaamme ne yksin tein. Katto on taas tiivis ja toimiva. Jotta lumiesteet eivät niin helposti irtoaisi omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, piharakennusten tai esimerkiksi mökin katolta, tulee ne tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Lumiesteiden kunnon tarkastus paljastaisi ajoissa, jos lumiesteiden kiinnikkeet ovat irtoamassa, ja asiaan voitaisiin puuttua kiristämällä niiden kiinnikkeet. Itse asiassa, koko katto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Näin huonokuntoiset saumat, haljenneet kattotiilet, vääntyneet suojapellitykset, ruostevauriot, hilseilevä maalipinnoite ja esimerkiksi aluskatteeseen syntyneet repeämät tulevat huomattua ja korjattua ajoissa. Kun kaikkiin katon tarpeisiin vastataan nopeasti, pysyy katto paremmassa kunnossa, eikä esimerkiksi katon vesivahingosta tarvitse olla huolissaan. Plus Kattopalvelun asiakas saa koko katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä, mikä on jälleen yksi hyvä syy tulla asiakkaaksemme.

Ilmainen kattotarkastus seuraa myös lumiesteiden asennusta tai korjausta. Lumiesteet on pakko asentaa kaikille katoille, joiden kaltevuus on 1:8 tai tätä enemmän. Lumiesteillä on tasan yksi tehtävä, ja se on pitää lumimassat kurissa. Jos lumi pääsee putoamaan katolta vapaasti, se voi pudota alas väärään aikaan ja väärään paikkaan. Painavan lumen äkillinen alastulo saattaa rikkoa terassikatoksen tai auton tuulilasin, ja jos joku ihminen jää alle, voivat seuraukset olla vakaviakin. Lumen vauhdikas alastulo saattaa rikkoa myös kattoa. Katto voi naarmuuntua tai reikiintyä, sillä lumimassat saattavat pyyhkäistä irti kattotiiliä, kattotikkaita tai esimerkiksi viemärintuuletusputkia. Lumiesteistä on paras mahdollinen hyöty, kun ne on asennettu koko katon reunalla – vähintään ainakin kulkureittien yläpuolelle. Jos katolle on asennettu kattoikkuna tai useampi, tai esimerkiksi kymmenkunta aurinkopaneelia, voidaan ne suojata omilla lumiesteillään, mitkä asennetaan näiden yksityiskohtien yläpuolelle.

Piipun pellityksillä ja piipunhatulla suojattu piippu on pitkäikäinen ja paloturvallinen

Plus Kattopalveluun yhteyttä ottamalla saatte sekä piipunhatut että piippujen pellitykset. Piipun pellitys peltisepän työnä antaa viimeistellyn ilmeen koko rakennukselle, mutta piipun peltitöissä ei ole kyse pelkästään katon ja rakennuksen ulkonäöstä. Piipun peltityöt suojaavat piippua säiltä ja säiden kuluttavalta vaikutukselta. Peltisepän suojaama savupiippu on pitkäikäisempi ja paloturvallisempi kuin piippu, mikä kastuu sateella sekä ulko- että sisäpuolelta.

Kosteus kuluttaa useimmat rakenteet, eikä piippu ole poikkeus. Mitä enemmän piipun sisään pääsee sadevettä ja lunta, sitä enemmän hormin laasti rapautuu. Lopulta tiilet irtoavat sijoiltaan ja piippu sortuu. Piipun sortuminen ei kuitenkaan ole ainoa uhka, mikä liittyy savuhormin rapautumiseen. Rapautuminen saa hormin pienenpienet kolot suurenemaan ja syvenemään aina vain enemmän, ja lopulta hormista voi karata lämpöä ja savukaasuja (esimerkiksi häkää). Häkämyrkytysvaaran lisäksi kasvaa nokipalovaara. Noki tarttuu hormiin, mutta nuohooja saa sen pois vuosittaisen nuohouksen yhteydessä. Jos hormissa sattuu olemaan koloja, varastoituu noki niihin pysyvästi, eikä nuohoojakaan voi auttaa asiaa. Runsaat nokikertymät voivat johtaa nokipaloon, mikä saattaa levitä rakennuspaloksi, sillä nokipalo saa aikaan huomattavan suuren kuumuuden.

Koska hormin rapautuminen johtuu hormin sisään päässeestä kosteudesta ja sen jäätymisestä hormin laastin koloissa, on olennaista suojata piipun suuaukko piipunhatulla ja sen ulkopuoli piipun pellityksillä. Piipun pellityksen yhteydessä voidaan tehdä monia muitakin piipun toimintaa ja turvallisuutta tukevia kattotöitä, kuten huonokuntoisen hormin saneeraus tai aluskatteen korjaus piipun kohdalta. On tosiasia, että piipusta saattaa vuotaa vettä, ja siksi aluskatteen on syytä olla ehjä ja oikein asennettu. Jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto alkaisi vuotaa piipun juuresta, estäisi aluskate katon alle olevia rakenteita kastumasta ja vahingoittumasta.

Plus Kattopalvelun kokeneet, kiitellyt ja karaistuneet kattopeltisepät toteuttavat kaikki muutkin peltisepän työt Nurmijärvellä ja sen lähiseudulla. Peltiseppä voi viimeistellä katon esimerkiksi pellittämällä kattoikkunan, asentamalla jiiri-, juuri-, räystäs-, tippa- tai vaikka myrskypellit tai toteuttamalla sadevesijärjestelmän peltisepäntyönä. Kokeneiden kattopeltiseppien ammattitaito on tarpeen myös konesaumakattoa eli rivisaumattua peltikattoa asennettaessa. Jos haluatte mahdollisimman pitkäikäisen, komean ja vesitiiviin katon, voimme lämpimästi suositella konesaumakattoa!

Asiantunteva mielipide kattosi kunnosta – tilaa katon tarkastus Nurmijärvelle meiltä 

Kun katon tarkastus Nurmijärvellä on tilattu Plus Kattopalvelulta, tapahtuu se varsin perusteellisesti. Mikään yksityiskohta ei jää tarkastamatta, eikä yksikään tarpeellinen huolto- tai korjausehdotus tekemättä. Mikäli peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on aika uusia, päättyy kattotarkastus tarjoukseen kattoremontista. On totta, että katto kannattaa uusia sen ollessa vielä tiivis, sillä näin kattosaneeraus sujuu nopeammin ja edullisemmin. Kattoremontti on kuitenkin melko hintava projekti, joten tarjoamme katon osittaista korjausta aina kun mahdollista.

Omakotitalon, kerrostalon, tuotantolaitoksen, paritalon, luhtitalon ja esimerkiksi kesämökin katon kunnosta saa asiantuntevan mielipiteen aivan ilmaiseksi, jos tilaa meiltä samalla jonkin muun kattotyön. Tarkastamme koko katon kunnon veloituksetta esimerkiksi katon harjauksen, rännien puhdistuksen, rikkinäisten kattotiilien vaihdon tai vaikkapa vuotavan kattoläpiviennin korjauksen yhteydessä. Jos tarpeen, laadimme tarjouksen muista tarpeellisista kattotöistä. Koko katon kunnon tarkastuksen voi tilata myös erikseen. Tällaisesta kattavammasta ja ilman muita kattotöitä tehtävästä kattotarkastuksesta joudumme jotain veloittamaan, mutta kun ottaa huomioon sen miten suuri hyöty kattotarkastuksista on, kannattaa siitä maksaa.

Kattotarkastusten ansiosta kaikki katon tarpeet havaitaan ajoissa. Jos katolla olisi reikä, mitä ei pian huomattaisi ja korjattaisi, voisi katon alle päästä kosteutta. Kosteus voisi lahottaa katon rakenteet, minkä lisäksi yläpohjan eristeet voisivat homehtua. Kattovuodon korjaus maksaa paljon enemmän kuin huopakatossa tai peltikatossa olevan reiän korjaaminen, tai rikkinäisen tiilen vaihtaminen. Katon kunnon tarkastusten ansiosta osaamme tarjota ajoissa myös katon huoltamista tai esimerkiksi aluskatteen vaihtamista. Peltikatto ei ruostu ja kulu, kun se maalataan ajoissa, ja tiilikatolta sekä huopakatolta kannattaa poistaa kaikki sammalet. Sammalet tuhoavat katon niin tehokkaasti, että katon elinkaari saattaa jopa puolittua.

Kattotarkastuksemme aikana tutkitaan myös katon tarvikkeiden kunto. Kattoläpivienti voi vuotaa tai uhata vuotaa, piipun pellitykset voivat olla vääntyneet, räystäskourut saattavat olla reikiintyneet ja vuotavat tai kattotikkaat mahtavat olla irtoamaisillaan katosta. Katon tarkastuksen ansiosta kattoikkuna osataan tiivistää tai vaihtaa ajoissa, ja räystäskourut saadaan saumattua ehjiksi. Näin talon rakenteet eivät pääse kastumaan. Kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristäminen ehkäisee monet vaaratilanteet ja katon reikiintymisen, mikä voisi seurata kattotikkaiden irtoamisesta. Jos mahdollista, vierailee asiantuntijamme myös katon alla, ja tarkastaa aluskatteen sekä katon rakenteiden kunnon.

Jätä kattourakointi Nurmijärvellä tämän luotettavan kattopalvelun hoidettavaksi

Kun asetat kattourakoinnille Nurmijärvellä tarkkoja laatuvaatimuksia, valitse kattofirma nimeltä Plus Kattopalvelu. Olemme tasokkaiden kattourakoiden kattopalvelu, mutta hintamme ovat silti kohtuullisia. Kattourakan voi maksaa myös (kotisivujemme) kautta hoituvalla rahoituksella, ja se on kotitalousvähennyskelpoinen. Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu hoitaa niin kattoremontit, kattohuollot, katon korjaukset ja paikkaukset kuin vaikkapa katon varusteluunkin liittyvät kattotyöt, joten saat kaiken tarvitsemasi tästä samasta osoitteesta.

Kunnostamme, uusimme, huollamme ja varustelemme niin peltikatot, tiilikatot kuin huopakatotkin. Peltikatto on helppohoitoinen katto, mikä suojaa omakotitaloa, kerrostaloa tai esimerkiksi varastohallia jopa 50 vuotta. Konesaumakatolle voi odottaa vielä pidempää käyttöikää, sillä se kestää kaksinkertaisen saumojensa, kiinteästi kiinni saumattujen läpivientiensä ja reiättömyytensä ansiosta jopa sata vuotta. Kaksi kertaa vuodessa tehty katon harjaus ja reilun kymmenen vuoden välein uusittu kattomaalaus ovat peltikaton pitkän iän mahdollistajat. Jos jokin kattopelti irtoaa tuulella tai kattoon tulee muu vaurio, kiirehdimme paikkaamaan peltikattoasi.

Huopakatto on luotettava ja aina yhtä tyylikäs katto, mikä sopii sekä tasakatolle että monimuotoiselle katolle. Huopakatto tai palahuopakatto kestää useamman vuosikymmenen, jos se pidetään puhtaana ja sammaleettomana. Plus Kattopalvelu tekee katon puhdistukset, pesut ja sammaleenpoistokäsittelyt, sekä pidentää bitumikaton käyttöikää pinnoittamalla sen uudestaan. Jos jokin läpivienti, sauma tai jiiri alkaa vuotaa, on apu lähellä – riittää, että soitat ja tilaat huopakaton korjauksen ja paikkauksen.

Tiilikatosta saa tuulen- ja sateensuojan peräti 70 vuodeksi. Joka kevät ja syksy tehtävät katon harjaukset ehkäisevät sammaleiden syntymistä, mutta tarvittaessa käsittelemme katon sammaleentuhoaineella. Kertaluontoinen katon pinnoitus tasoittaa vanhojen betonitiilien pinnan, joten katto ei rapaudu vanhanakaan. Koska tiili- ja peltikatot eivät ole yhtä tiiviitä kuin bitumikatot, on niiden aluskatteiden kuntoa seurattava jatkuvasti. Tarvittaessa uusimme aluskatteen. Jos aluskate on ehjä, mutta vesikatto on jostain syystä kulunut loppuun ennen aikojaan, teemme osittaisen pelti- tai tiilikattoremontin.

Kaikki kattotyömme tehdään avaimet käteen -periaatteella. Hinta täyden palvelun pakettina tehtävälle kattourakalle lasketaan paikan päällä. Näin voimme suunnitella kattourakan jo etukäteen, ja antaa sille kiinteän hinnan. Kaupan päälle tulee aina koko katon kunnon tarkastus, mikä on rahanarvoinen ja aina yhtä tarpeellinen asiakasetu.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt