Kattohuollot ja -korjaukset ovat useimmin tarvittuja kattotöitä Vierumäellä

Kattoremonttia tarvitaan suhteellisen harvoin, eli aikaisintaan noin 20 vuoden ja viimeistään noin 100 vuoden välein. Pitkäikäisimpiä kattoja ovat konesaumakatot ja savitiilikatot. Kattohuoltoja ja kattokorjauksia tarvitaan paljon useammin. Kattohuoltoja tarvitaan itse asiassa vähintään kaksi kertaa vuodessa, sillä omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto ei ole kovinkaan kestävä, ellei sitä säännöllisesti huolleta. Kaksi kertaa vuodessa tarvittuja peltikatto-, tiilikatto- ja huopakattohuoltoja ovat katon puhdistus sekä katon tarkastus. Katon tarkastuksen perusteella tiedetään, jos tarvittaisiin jotain katemateriaalikohtaista kattohuoltoa tai esimerkiksi katon korjaamista.

Katemateriaalikohtaisia kattohuoltoja ovat esimerkiksi peltikaton maalaus, sammaleiden poisto huopakatolta ja tiilikaton pinnoitus. Osaamme toteuttaa kaikenlaiset kattohuollot niin, että niistä on paras hyöty katon kannalta. Usko käsiimme myös suhteellisen herkästi vaurioituva bitumikatto – me emme vaurioita bitumikattoa silloinkaan, kun se on aika pestä, tai kun on edessä lumen pudotus huopakatolta.

Kattokorjauksia ovat esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto, peltikaton reikien paikkaus, huopakaton saumojen tiivistys sekä erilaisten kattoläpivientien ja kattotarvikkeiden korjaukset. Mitä pikemmin katto paikataan, sitä varmemmin vältytään isommilta ongelmilta, kuten kattovuodoilta ja katon vesivahingoilta. Katossa oleva reikä saattaa nimittäin johtaa katon alla olevien rakenteiden sekä eristeiden kastumiseen, ja siitä voi seurata vaikeammin korjattavia laho- sekä homevaurioita.

Tilaa kaikki kattohuoltosi, kattokorjauksesi ja kattoremonttisi Vierumäellä Plus Kattopalvelulta! Olemme luotettava ja asiantunteva valinta kaikkiin yksityisasiakkaiden sekä taloyhtiöiden kattotöihin. Meiltä löytyvät ratkaisut kaikkiin katon pulmiin, ja osaamme auttaa myös erilaisten katto-ongelmien tehokkaassa ehkäisemisessä. Palvelemme myös muualla Heinolassa sekä Heinolan naapurikunnissa Asikkalassa, Hartolassa, Iitissä, Kouvolassa, Lahdessa, Mäntyharjulla, Pertunmaalla sekä Sysmässä. Asiakas voi maksaa kattourakan myös kotisivujemme kautta haettavan rahoituksen avulla, ja kotitalousvähennystäkin kannattaa hakea. Mainittakoon vielä kaupanpäällisemme, minkä saavat kaikki asiakkaat riippumatta siitä, millaisia tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton kattotöitä he ovat tilanneet.

Kaupanpäällisemme on koko katon kunnon tarkastus, minkä aikana käydään huolella läpi koko katon kunto. Saatamme löytää katosta jotain korjattavaa, mistä teemme heti hyvän tarjouksen. Tarvittaessa suosittelemme ja tarjoamme myös sopiva kattohuoltoja katon kunnon tukemiseen.

Mitä onnistuneeseen kattoremonttiin Vierumäellä vaaditaan?

Onnistunut kattoremontti Vierumäellä vaatii laadukkaat materiaalit, asiantuntevat asentajat ja hyvän suunnittelun, minkä ansiosta kattosaneeraus etenee ilman turhia mutkia. Tilatkaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremontti Plus Kattopalvelulta, niin kaikki etenee parhaalla mahdollisella tavalla. Me valitsemme laadukkaimmat kattomateriaalit, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät – mieluiten tietenkin kotimaiset, sillä täällä valmistetuissa kattotuotteissa on osattu ottaa pohjoisten olosuhteidemme asettamat haasteet sekä vaatimukset. Kaikki Plus Kattopalvelun ammattilaiset ovat alansa huippuosaajia, joten uuden peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai palahuopakaton sekä kattovarusteiden asennus tapahtuu varmasti luotettavalla tavalla.

Katon uusimisen suunnittelu aloitetaan heti asiakkaan otettua yhteyttä meihin päin. Palahuopakattoremontin, tiilikattoremontin, huopakattoremontin ja peltikattoremontin suunnittelu vaatii paikan päällä käymistä. Samalla selviää kattoremontin hinta. Jokainen kattosaneeraus on oma kokonaisuutensa, joten mitään listahintoja emme voi asentaa. Paikan päällä selviää, vaatiiko palahuopakaton vaihto kastuneiden kattorakenteiden kunnostamista, tai pitääkö notkolla oleva katto suoristaa, ennen kuin uusi lukkosaumakatto voidaan asentaa. Konesaumakaton vaihto voi vaatia lumenpudottamista, sillä kattoremontti on mahdollista toteuttaa myös talvella. Kaikki kattoremontin yhteydessä tarvittavat lisätyöt vaikuttavat kattoremontin hintaan, kuten myös katon kaltevuus, uusien kattovarusteiden asentaminen tai vaikkapa katon lisälämmöneristys. Kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, mitä voi hakea verkkosivujemme kautta. Yksityisasiakkaita muistutamme siitä, että tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai aumakaton uusimisesta voi hakea kotitalousvähennystä.

Uusi katto syntyy asiakkaan kannalta hyvin vaivattomasti, sillä katot uusitaan avaimet käteen -periaatteella.  Hinta pitää siis sisällään kaikki kattosaneerauksen työvaiheet, materiaalikustannukset sekä esimerkiksi jätekustannukset, joissa voidaan säästää lajittelemalla jätteet. Lajitteleminen, kierrättäminen ja mahdollisimman ympäristöystävällisten ratkaisujen suosiminen on meille arkipäivää!

On tilanteita, jolloin katto voidaan uusia hyvin vähäisillä työvaiheilla ja kustannuksilla. Joskus on mahdollista teettää osittainen pelti- tai tiilikattoremontti, eli jättää aluskate uusimatta. Huopakattoa ei voida uusia osittain kuin joissain harvoissa poikkeustilanteissa, mutta joskus on mahdollista rakentaa uusia katto suoraan vanhan päälle. Mikäli katon rakenteet ovat kuivat ja terveet, voidaan uusi huopakatto asentaa niin, että vanha huopakatto jää toimimaan sen alusrakenteina. Paikan päällä selviää, miten juuri sinun kattosi kannattaa uusia, joten ota yhteyttä!

Olisiko kesämökin uusi katto tavallinen huopakatto, palahuopakatto vaiko sittenkin kolmiorimakatto?

Huopakatto ja palahuopakatto ovat hyviä vaihtoehtoja, kun etsit uutta kattoa kesämökkiisi – tai mihin tahansa muuhun rakennukseen, sillä bitumikatto sopii niin tuotantolaitokseen kuin vaikkapa kerrostaloon. Bitumikermikatto voittaa tiilikaton muun muassa keveydessä. Tiilikatto kestää huomattavasti pidempään kuin huopakatto tai laattakatto, mutta se on painavampi ja yleensä myös kalliimpi katto. Kesämökin katon rakenteita saatetaan joutua vahvistamaan, jotta uuden tiilikaton asentaminen olisi mahdollista. Tiilikaton omistajan tulee olla tarkkana myös lumen pudotuksen kanssa, sillä kattorakenteet voivat joutua koville, jos niiden on kannateltava painavan tiilikaton lisäksi myös lumitaakkaa. Kesämökin kattoa ei ehkä pääse tarkastamaan kesken talven, joten huopakatto on tässä(kin) mielessä huoleton valinta.

Peltikatotkin ovat edullisia ja helppohoitoisia, mutta niillä on tapana pitää ääntä. Lämpötilojen vaihtelut saavat peltikaton paukkumaan, ja sateella niiden ropina saattaa häiritä nukkuvaa. Peltikaton alla on kesähelteellä usein kuuma, kun taas huopakaton alla on mukavan viileää – ja hiljaista.

Huopakatot ja laattakatot kestävät 20–40 vuotta. Kun tilaat kaikki huopakattotyöt huopakaton remontoinnista sen huoltoon ja korjaukseen Plus Kattopalvelulta, kestää katto mahdollisimman pitkään. Huopakatto ja palahuopakatto ovat hyvin helppohoitoisia ja kustannustehokkaita kattoja: useimpina vuosina katon huoltoon riittää katon puhdistus ja sen kunnon tarkastus. Huopakatot maalataan eli pinnoitetaan vain kerran, tosin vanhemmiten ne tarvitsevat sammaleenpoistokäsittelyjä. Kun katto on aika uusia, se voidaan joskus tehdä tuplakattoratkaisulla, eli jättämällä vanha bitumikatto toimimaan uuden alusrakenteina.

Kun päätät valita kiinteistösi uudeksi katoksi bitumikaton, joudut vielä valitsemaan ”tavallisen huopakaton” eli tiivissaumakaton, kolmiorimahuopakaton ja paanukaton välillä. Jos kyseessä on tasakatto, mitä et halua muokata kaltevammaksi, on tiivissaumakatto ainut vaihtoehto. Sen hitsatut saumat pitävät hyvin vettä, kunhan kattokaivot on säännöllisesti (eli ainakin kaksi kertaa vuodessa) puhdistettu. Kolmiorimahuopakatto on upea ja näyttävä katto, minkä asennustekniikka on meillä hyvin hallussa. Se voidaan asentaa vain kalteville katoille, kuten on paanukatonkin laita. Paanukatto on monen mielestä parhaimmillaan modernissa rakennuksessa. Paanuissa on paljon väri- ja muotovaihtoehtoja, joten perinteikkäiden paanujen (mustien ja kuusikulmaisten) lisäksi voit valita hyvinkin persoonalliset huopalaatat katollesi.

Mistä on hyvät katon korjaukset Vierumäellä tehty?

Hyvä katon korjaus Vierumäellä tarkoittaa kohtuuhintaista kattokorjausta, minkä avulla katosta tulee taas luotettavan tiivis. Valitse huopakaton, peltikaton tai tiilikaton korjaukseen katon sekä katon läpivientien asennuksen ja tiivistämisen asiantuntija Plus Kattopalvelu, niin saat kattosi kerralla kuntoon. Teemme katon paikkauksen tai isomman kattokorjauksen ensiluokkaisella ammattitaidolla, minkä lisäksi tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Katon tarkastuksen jälkeen annamme vinkkejä katon kunnossapitoon. Näiden vinkkien avulla kattoa, rännejä ja vesikouruja sekä muita katon tarvikkeita ei tarvitse olla yhtä mittaa korjaamassa!

Katon kuntotarkastuksen perusteella saatamme tarjota esimerkiksi räystäslautojen ja -peltien vaihtoa. Jos räystäslaudoissa on lahoa, pitää ne vaihtaa, jottei laho lähtisi leviämään. Lahovaurioiden korjaus tarkoittaa puuosien vaihtoa silloinkin, kun puhutaan katon alla olevista puurakenteista. Laho heikentää puuosat, joten siihen kannattaa suhtautua tiukasti.

Kattoikkunan vaihtoa tai tiivistys on hyvin tyypillinen kattokorjaus, sillä katto alkaa vuotaa läpivientien kohdalta, jos sen tiivisteet haurastuvat. Aina kun tarkastamme tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton, tutkimme tarkasti jokaisen sen läpiviennin. Tutkimme myös katon tarvikkeiden kunnon sekä niiden kiinnitysten tiukkuuden, sillä jos lumiesteet, rännit tai esimerkiksi tikkaat irtoavat katosta, syntyy kattoon reikiä. Jos huopakatossa tai peltikatossa on paikkaamattomia reikiä, voi katto alkaa vuotaa. Myös tiilikaton pienetkin vauriot voivat johtaa kattovuotoon, joten mainitsemme aina myös tarpeesta vaihtaa rikkinäiset tiilet tai paikata tiilikaton jiirit. Aluskatteen tarkoitus on ottaa vastaan katon läpi mahdollisesti vuotavat vedet, mutta aluskatekin voi mennä rikki – esimerkiksi silloin, jos sen päälle on jäänyt seisovaa vettä. Aluskatteen korjaus ajoissa auttaa estämään katon vesivahingot, joten aluskatteenkin kunto tarkastetaan kattotarkastuksen yhteydessä.

Kattotarkastus saattaa päättyä myös jonkin kattohuollon tarjoamiseen. Esimerkiksi katon maalaus vähentäisi peltikaton ruostumista ja ruostumisesta aiheutuvia vaurioita.

Ota yhteyttä silloinkin, kun tarvitset myrskyvaurioiden korjaamista. Tulemme kiireesti kiinnittämään irronneet peltilistat, kattopellit tai kattotarvikkeet takaisin paikoilleen. Löydämme ratkaisut myös sellaiseen tilanteeseen, kun puu on kaatunut katon päälle. Mikään kattokorjaus ei ole meille liian iso tai haasteellinen – ei edes painuneen katon oikaisu, pahan katon vesivahingon kunnostaminen tai osittainen kattoremontti. Jos muu ei auta, teemme tarjouksen tavallisesta kattoremontista, minkä aikana uusitaan niin vesikate, aluskate kuin kaikki huonokuntoiset puurakenteet ja kattotarvikkeetkin.

Kattoa ei ole pakko uusia kokonaan, vaikka katto vuotaa

Kattovuoto ei automaattisesti johda kattoremonttiin, eli koko katon uusimiseen. Jos katto vuotaa, tutkimme aina ensiksi, onko se mahdollista korjata jotenkin muuten kuin purkamalla ja uusimalla. Mitä vähemmän aikaa tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on vuotanut, sitä todennäköisemmin kattovuodon korjaus voidaan toteuttaa. Vuotavan katon korjauksen sijaan tarjoamme kattoremonttia, jos katon vesivahinko on poikkeuksellisen paha – tai jos katto on kovin ikääntynyt. Kauttaaltaan huonokuntoista kattoa ei kannata korjata mittavasti, sillä jokin toinen kohta voisi ruveta kohta vuotamaan.

Aina kattovuoto ei johda katon vesivahinkoon. Jos kyseessä on suhteellisen pieni vaurio, kuten sammaleiden avaama sauma tai yksittäinen rikkinäinen tiili, eivät kattorakenteet kastu välttämättä lainkaan. Katon alla on (toivon mukaan!) aluskate, mikä ottaa vastaan saumoista tai esimerkiksi harjatiilen kohdalta vuotavan kosteuden. Aluskate kiikuttaa vedet oikopäätä katon räystäille, ja sekä katon puurakenteet että yläpohjan lämmöneristeet säilyvät kuivina.

Aluskatekin on voinut mennä rikki, tai kenties sitä ei ole olemassakaan. Tällöin kattovuoto pääsee kastelemaan katon rakenteet ja lämpöeristeet. Arvioimme tarkoin, riittääkö kattorakenteiden kuivattaminen tai uusiminen (lahon vaurioittamat puurakenteet pitää aina uusia, jotta laho ei leviäisi), vai onko parempi uusia katto. Kastuneet eristeetkin pitää vaihtaa, jotta niihin ei syntyisi hometta.

Joskus katon alla olevissa rakenteissa ja eristeissä on kosteutta, vaikka katto ei vuoda yhtään. Tällöin on kyse siitä, että katon alle nousee rakennuksen sisäpuolelta lämmintä ilmaa, mikä ei tuuletu ulos tarpeeksi tehokkaasti. Lämpimästä ilmasta voi tiivistyä kosteutta varsinkin pakkaskeleillä, kun ulko- ja sisälämpötilojen erot voivat olla kymmeniä asteita. Kondenssivedenkin aiheuttamat kosteusvauriot on korjattava pikaisesti, ja sitten on aika lisätä eristeitä ja/tai tehostaa ilman vaihtumista välikatolla.

Jos kattosi vuotaa, ota heti yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme paikallistamaan kattovuodon ja sääsuojaamaan kiinteistön. Kun olemme tarkastaneet syntyneet vahingot ja arvioineet katon yleiskunnon, esitämme tarjouksen katon korjaamisesta. Kaupan päälle tarjoamme koko katon kunnon tarkastuksen, minkä ansiosta osaamme suositella mahdollisten muiden huonokuntoisten kohtien korjaamista, ennen kuin nekin alkavat vuotaa. Tarvittaessa suosittelemme myös sellaisia kattohuoltoja, joilla katon vaurioitumis- ja vuotoalttiutta voidaan pienentää.

Säästövinkki numero yksi: tilaa katon huollot Vierumäelle Plus Kattopalvelulta

Säästäkää rahaa ja tilatkaa rivitalon, omakotitalon tai vaikkapa huvilan katon huollot Vierumäelle Plus Kattopalvelulta. Koska teemme katon huollot erityisen hyvällä hinta-laatusuhteella, säästätte rahaa. Rahaa säästyy myös siinä, että omakotitalon sekä vapaa-ajan asunnon kattohuolloista saa kotitalousvähennystä – kuulummehan ennakkoperintärekisteriin, mikä tekee kyseisen verovähennyksen hakemisen mahdolliseksi. Rahaa säästyy myös siinä, että säännöllisesti ja asiantuntevasti huollettu katto on hyvin pitkäikäinen. Katon huollot estävät kattoa vaurioitumasta ja muuttumasta huonokuntoiseksi, vaikka se kohtaakin jatkuvasti kaikenlaisia uhkia ja rasituksia. Muun muassa kasvustot, kuuma auringonpaiste, ilmansaasteet, lyhyen ajan sisällä tapahtuvat suuret lämpötilavaihtelut ja talven aiheuttamat rasitukset voivat vaurioittaa kattoa, mitä ei ole asianmukaisesti huollettu.

Me huollamme niin tiilikatot, mineriittikatot, peltikatot kuin tiilikatotkin. Huollamme myös kattoturvatuotteet sekä muut katon varusteet, kuten sadevesijärjestelmän. Riippuu katosta, mitä kaikkia huoltoja se tarvitsee ja kuinka usein ne pitää suorittaa, mutta katon kevät- ja syyshuollot ovat kaikille erilaisille katoille samanlaiset ja yhtä usein tarvitut.

Katon puolivuotishuollon merkitys katon kunnolle on kiistaton, sillä ilman sitä katto likaantuisi, ruostuisi, sammaloituisi ja haurastuisi paljon nopeammin. Katon kevät- ja syyshuoltoja tarvitaan joka vuosi, jos mielii pitää kattonsa hyvässä kunnossa. Puolivuotishuollon yhteydessä kate ja sadevesijärjestelmä puhdistetaan, minkä lisäksi katon kunto tarkastetaan huolella. Katon puhdistus roskista voidaan hoitaa harjaamalla, ellei kyseessä ole bitumikatto, minkä puhdistamisessa kannattaa suosia ilmapuhaltimia. Sadevesijärjestelmästä noukimme roskat käsin, minkä jälkeen huuhtelemme mönjät pois. Kattotarkastus on ilmainen osa sekä katon puhdistushuoltoa että kaikkia muitakin Plus Kattopalvelun kattohuoltoja.

Katon tarkastuksen perusteella osaamme tarjota kattopeltien kiinnitysten lisäystä tai muuta katon kunnon kannalta olennaista huoltoa. Peltikatto voi kaivata kattopesua, millä lähtee pinttyneinkin lika, tai ruostumista estävää kattomaalausta. Tarvittaessa tarjoamme naulojen tai huonokuntoisten ruuvien korvaamista uusilla ruuveilla.

Tiilikatto tai huopakattokin voi kaivata pinnoittamista, vaikka pinnoitus on kyseisille katoille vain kerran tehtävä kattohuolto. Todennäköisempää olisi tarjota sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä, sillä varsinkin vanhemmiten tiili- ja bitumikatot ovat hyvin alttiita sammaloitumaan.

Koska teemme aivan kaikki kattohuollot Vierumäellä ja muualla Heinolassa, tarkoittaa se myös sitä, että meiltä saatte kokeneet lumenpudottajat sekä höyrytyskalustolla varustautuneet jäänsulattajat katolle. Meidän tekemämme kattolumityöt ja jään poistot katoilta (tai ränneistä) onnistuvat kaikin puolin turvallisesti.

Räystään ongelmat Vierumäellä voivat olla korjattavissa rännien puhdistuksen avulla

Rännien puhdistaminen ei ole kovin isotöinen tai hintava kattotyö, mutta tällainen rännihuolto saattaa riittää ratkaisemaan räystään ongelmat Vierumäellä. Jos räystäs vuotaa, on usein kyse siitä, että räystäskouruissa on puiden lehtiä, neulasia ja muita roskia. Joskus kyse voi toki olla jotain rakenteellisesta viasta, jolloin tulee kysymykseen joko rännien korjaus tai uusien rännien asentaminen.

Kannattaa pitää huolta siitä, että omakotitalossa, kerrostalossa, paritalossa, vapaa-ajan asunnossa ja kaikissa muissakin rakennuksissa on toimiva sadevesijärjestelmä. Jos sadevesijärjestelmä ei vedä kunnolla ja tulvii yli reunojen, voivat talon perustukset kastua. Mikäli katolta valuvien vesien annetaan maaperään johtamatta niitä ensin tarpeeksi kauas rakennuksesta, voi kosteus päätyä talon rakenteisiin ja aiheuttaa kosteus- ja sisäilmaongelmia. Salaojien varaan ei kannata luottaa liikaa, sillä salaojajärjestelmä on suunniteltu toimimaan yhteistyössä sadevesijärjestelmän kanssa.

Sadevesijärjestelmä koostuu tavallisimmillaan sadevesikouruista ja alastuloputkista, mutta koristeelliset jalkarännit ja suppilot ovat toinen vaihtoehto satulakaton sadevesijärjestelmäksi. Ainut vaihtoehto tasakaton sadevesijärjestelmäksi ovat kattokaivot. Plus Kattopalvelu tekee kaikkien erilaisten sadevesikourujen huollot, korjaukset ja asennukset Vierumäellä. Ota yhteyttä, tarvitsitpa sadevesikourujen puhdistusta ja syöksyputkien avausta, jalkarännien kiinnittämistä takaisin paikoilleen tai vaikkapa lämpövastuksien asentamista kattokaivoihin.

Sadevesijärjestelmän toiminnan kannalta on olennaista, että se puhdistetaan kahdesti vuodessa. Näin tukoksia ja vuotoja ei pääse syntymään. Jos sadevesikouruissa olisi roskia, tulisivat ne myös ruostumaan nopeammin, sillä roskat ja seisova vesi kiihdyttävät korroosiota. Roskien ja jatkuvan kosteuden vuoksi myös rännien jäätyminen ja jäätymisestä aiheutuvat vauriot olisivat todennäköisempiä. Rännien jäätymistä voidaan estää sähköllä toimivilla sulanapitokaapeleilla, mutta nekään eivät auta asiaa, jos ränneissä on runsaasti roskaa: silloin rännit lakkaavat joka tapauksessa vetämästä, ja niistä alkaa roikkua jääpuikkoja.

Mikäli ränneistä roikkuu jääpuikkoja, anna niiden poisto meidän tehtäväksemme. Räystäskouruissa ja kattokaivoissa oleva jää saadaan sulamaan nerokkaalla konstilla, nimittäin höyrysulatuksella. Tilaa meiltä myös rännien huoltomaalaus noin vuosikymmenen välein, sillä se ehkäisee ruostumista ja siitä seuraavia ongelmia.

Aina kun teemme jonkun rännihuollon, suoritamme sadevesijärjestelmän (ja koko katon) kuntotarkastuksen. Näin osaamme tarjota ajoissa mahdollisesti tarvittavia lisähuoltoja tai -korjauksia, ja näin asiakas välttää monet erilaiset harmit sekä pulmat.

Näin katon pesu ja puhdistus onnistuvat kerralla – valitse työhön Plus Kattopalvelu 

Plus Kattopalvelu tietää, miten katon pesu tai sammaleiden poisto ja katon suojakäsittely Vierumäellä kannattaa tehdä. Ota yhteyttä, niin kerrostalon, rivitalon, paritalon, mökin tai liikekiinteistön katto on hetkessä putipuhdas. Puhdistamme katon mahdollisimman kattoystävällisesti, joten kate ei vaurioidu työmme seurauksena. Siisti lopputulos kestää pitkään – siitä huolehdimme tarvittaessa tekemämme katon suojakäsittelyn avulla.

Tiilikaton pesu, huopakaton pesu tai tiilikaton pesu on ajankohtainen, jos alkuperäistä väriä ei enää näy kaiken lian alta. Pinttyneimpään likaan ei esimerkiksi tiilikaton harjaus riitä, vaan on kaivettava esiin pesuharjat, pesuaineet ja vesiletku. Painepesuri on aivan liian voimakas laite kattopesuun. Vain tiilikatto voidaan joissain tapauksissa pestä painepesurilla, mutta se on pinnoitettava heti uudelleen, sillä kova vedenpaine kuluttaa tiiliä suojaavan pinnoitteen. Jos pinnoitetta ei uusittaisi, eivät kattotiilet säilyisi ehjinä enää kovinkaan kauaa – niin olennainen asia hyväkuntoinen pinnoite on!

Jos ongelmana ovatkin katolla kasvavat sammalet, on katon pesusta apua vain siinä tapauksessa, että kasvustojen alta löytyy peltikatto. Sammaleenpoisto peltikatolta voi onnistua ihan vain harjaamallakin. On tosin melko harvinaista, että peltikatolle kasvaa sammaleita: useimmiten sammaleenpoistoa tarvitsee tiilikatto tai huopakatto. Sammalet voivat saada oikein pitävän otteen näistä katoista, sillä niiden pinta on karhea ja epätasainen. Sammaleiden poisto onnistuu tehokkaasti vain kemiallisten sammaleenpoistoaineiden avulla. Katon suojakäsittely viimeistelee pitkäkestoisen lopputuloksen. Sammaleita ei kannata jättää poistamatta, sillä ne saattavat tasakaton, pulpettikaton ja esimerkiksi taitekaton nopeasti huonoon kuntoon.

Kätevintä ja kustannustehokkainta on estää katon sammaloituminen, ruostuminen ja lian pinttyminen jo ennalta. Koska talojen katoille kertyy lähiympäristön puista kaikenlaista roskaa, esimerkiksi oksia, neulasia ja lehtiä, kannattaa kaikki katot puhdistaa ainakin kaksi kertaa vuodessa. Puolivuotishuoltoon riittää harja tai ilmapuhallin, joten urakka on nopeasti ja edullisesti ohi. Valitse tähänkin kattotyöhön Plus Kattopalvelu, niin puhdistamme sekä vesikaton että sadevesijärjestelmän erittäin huolellisesti. Kun sadevesijärjestelmästä on poistettu kaikki roskat, vetää se moitteetta läpi vuoden. Kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen, mikä on niin ikään kaksi kertaa vuodessa tehtäväksi suositeltava kattohuolto.

Katon maalaus Vierumäellä toimii myös katon iän pidentäjänä

Voidaan sanoa, että katon maalaus Vierumäellä toimii katon iän pidentäjänä. Jos kattomaalaus jäisi tekemättä, voisi katto olla uusimisen tarpeessa jo 20 tai jopa 30 vuotta liian aikaisin. Katon huoltomaalaus varmistaa sen, että omakotitalon, rivitalon, ulkorakennuksen tai muun rakennuksen katto kestää niin pitkään kuin suinkin mahdollista. 50 tai esimerkiksi 70 vuotta kestävä katto on paljon kustannustehokkaampi kuin katto, mikä kestää vain 20 tai 30 vuotta.

Katon maalaustapa ei ole yhdentekevä. Jos katto maalataan huolimattomasti tai taitamattomasti, katto ei saa niin kestävää ja hyvää suojaa kuin siinä tapauksessa, että kattomaalaus on peräisin ammattilaisen heiluttamasta pensselistä. Vierumäellä teitä palvelee Plus Kattopalvelu, olipa kyse tasakaton, harjakaton, aumakaton tai vaikkapa pulpettikaton pinnoitteen uusimisesta.

Ota yhteyttä myös selvittääksesi, missä vaiheessa talosi katto on aika maalata. Oikea ajankohta katon maalaukselle ei selviä kalenterista, vaan katon pinnoitteen kuntoa lähietäisyydeltä tarkastelemalla. Otetaan esimerkiksi peltikatto. Jos peltikatossa on vain naarmuja, voidaan ne kunnostaa paikkamaalauksen avulla. Jos pinnoite on kaikkialta kulunut, on aika suorittaa koko katon maalaus. Pelikaton maalausta tarvitaan 10–25 vuoden välein. Jos katollesi on asennettu sinkittyjä kattopeltejä, kannattaa ne maalata parin vuoden päästä kattoremontista. Mikäli uusi katto on koottu tehtaalla pinnoitetuista kattopelleistä, voi mennä jopa neljännesvuosisata, ennen kuin laadukas pinnoite kuluu uusimiskuntoon. Siinä tapauksessa, että kattopellit osoittautuvat odotettua huonokuntoisimmiksi, teemme tarjouksen kattopeltien vaihtamisesta. Niin kauan kuin aluskate on kunnossa, voidaan peltikatto uusia vain osittain, eli vaihtamalla pelkät kattopellit.

Saatamme suositella osittaista kattoremonttia myös tiilikaton maalauksen sijaan. Kattotiilien vaihto ei maksa merkittävästi enempää kuin tiilikaton pinnoitus, mikä saattaa vaatia monipuolisen pohjatyökokonaisuuden. Kattotiilien vaihdon hinnalla saat katon, mikä pitää vettä noin 70 vuotta, joten se saattaa tulla pitkällä tähtäimellä edullisemmaksi kuin kattomaalaus, mikä pidentää katon elinkaarta ”vain” noin 30–40 vuodella.

Huopakaton maalausta ei voida korvata osittaisella huopakattoremontilla, sillä aluskermi on vaihdettava yhtä aikaa huopapaanujen tai -vuotien kanssa. Niin kauan kuin kattohuopa on pelastettavissa uudella pinnoitteella eikä katon alla ole kosteutta, on huopakaton pinnoitus hyvä idea. Huopakattomaalauksen pohjatöihin kuuluu ainakin katon pesu, mahdollisesti myös sammaleiden poisto.

Jokaisen lumenpudotuksen aikaisen liikkeen syytä olla harkittu Vierumäellä

Lumenpudotus Vierumäellä on hyvin riskialtista puuhaa, olipa kyse hallin, maneesin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katon lumien pudottamisesta. Lumen pudottamisen aikana katto voi vaurioitua, minkä lisäksi alas tuleva lumi saattaa saada aikaan vahinkoa. Myös lumenpudottaja on vaarassa liikkuessaan jäisellä ja kaltevalla katolla.

Jätä lumen pudotus tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta Plus Kattopalvelun kontolle, sillä meillä on pitkä kokemus kattolumitöistä. Meillä on myös tarvittava kalusto (aina henkilönostimiin ja nostinkoriautoihin asti) sekä asianmukaiset työturvallisuustuotteet, joita käytämme myös tasakaton lumitöissä. Ei haittaa, vaikka lumet olisi kuljetettava pois kuorma-autoilla, tai jos liikenteen sotkeentumisen estämiseksi tarvitaan liikenteenohjausta – me toteutamme sujuvat ja turvalliset lumenpudotukset avaimet käteen -paketteina.

Osaamme ottaa kaiken kattolumitöissä tarvittavan huomioon jo ennen urakan aloittamista, sillä urakka alkaa paikan päällä tehtävällä arviointikäynnillä. Arviointikäynnin aikana saamme kaiken tarvittavan tiedon myös kattolumitöiden hinnan laskemiseen. Yksityisasiakas voi hakea tästäkin kattotyöstä kotitalousvähennystä, jos teettää sen meillä.

Lumenpudotusten sesonkiaikaa on kevättalvi. Keväällä katolla oleva lumi vettyy ja tiivistyy, eli muuttuu suojalumeksi. Sama määrä suojalunta painaa monta kertaa enemmän kuin sama määrä pakkaslunta, joten lumen vähentäminen katolta voi olla paikallaan vahinkojen ehkäisemiseksi. Tässä viittaamme esimerkiksi katon saumojen pettämiseen ja kattovuotoihin, tai katon puuosien pettämiseen ja katon painumiseen notkolle. Vahinkoja voi sattua myös siinä vaiheessa, kun lumi alkaa liukua alas katolta. Vaikka katon reuna olisi varusteltu asianmukaisilla lumiesteillä, saattaa runsas suojalumikuorma saada lumiesteet pettämään. Lumen mukana katolta voi pudota niin kattotiiliä, räystäskouruja, kattotikkaita, IV-hormia kuin monia muitakin kattotarvikkeita. Tällaisetkin vahingot ovat estettävissä tarpeeksi aikaisin tilatun lumenpudotuksen avulla.

Plus Kattopalvelu hoitaa esimerkillisesti myös jään poiston katolta, jääpuikkojen poistamisesta puhumattakaan. Katkomme jääpuikot katon räystäiltä niin, etteivät jäänsirut lentele ympäriinsä aiheuttaen vahinkoa. Jään poistoon käytämme pelkkää kuumaa vesihöyryä, mikä saa jään sulamaan niin katolta kuin ränneistäkin. Jään poisto estää monet jäästä aiheutuvat vauriot, minkä lisäksi se estää jään alas putoamisesta mahdollisesti aiheutuvat haaverit.

Mistä tilata korkealaatuisimmat kattotyöt Vierumäelle?

Ymmärrämme, ettet halua maksaa turhasta, vaan saada mahdollisimman kokonaisvaltaista kattopalvelua ja mahdollisimman tasokkaita kattotöitä Vierumäelle. Me voimme kehua tarjoavamme erittäin hyvää hinta-laatusuhdetta, joten meidät kannattaa valita luottokumppaniksi omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon kattotöihin. Esimerkkejä palveluvalikoimaamme kuuluvista kattotöistä ovat esimerkiksi kattoläpivientien korjaukset. Katon läpivientien korjaaminen voi tarkoittaa vaikkapa savupiipun juuren tiivistämistä, kattovalokuvun uusimista tai vuotavan kattoikkunan korjaamista.

Myös kattoturvatuotteiden asentaminen, korjaaminen ja uusiminen on melko tavallinen kattotyö. Kattoturvatuotteita ovat muun muassa katolla liikkumista helpottavat kattotikkaat, putoamissuojat ja kulkusillat. Myös lumiesteet lasketaan kattoturvatuotteiksi, vaikka niillä ei olekaan mitään tekemistä sen kanssa, miten helppoa ja turvallista katolla on liikkua. Lumiesteet pitävät huolta siitä, että rakennuksen ympärilläkin on turvallista liikkua – myös kevättalvella, kun raskas lumimassa uhkaa pudota katon reunan yli maahan hetkenä minä hyvänsä.

Osa peltikattotöistä, tiilikattotöistä ja huopakattotöistä keskittyy vesikaton ja sen varusteiden kuntoon, osa taas katon alla olevien osien vointiin. Katon alta löytyvät aluskate, puiset kattorakenteet ja lämpöeristeet. Jos katon rakenteet eivät ole kuivat ja terveet, ei katolla ole edessään kovin pitkää elinkaarta. Rakenteiden kuivuus varmistetaan sillä, että aluskate on korjattu aina tarvittaessa, ja että katon eristys on riittävä estääkseen lämpimän ilman karkaamisen ja kondensoitumisen.

Aluskatteen paikkaus hoidetaan uusimalla aluskate joko kokonaan tai osittain. Koska aluskatteen vaihto on melko iso projekti, mikä vaatii muun muassa vesikaton purkamista pois tieltä, kannattaa aluskatteen kunnon heikkeneminen pyrkiä ehkäisemään. Tässä auttaa eräiden pieneläinesteiden, nimittäin lintuverkkojen, asentaminen. Lintuverkkojen ansiota linnut eivät pääse nokkimaan aluskatetta rikki! Myös harjatiivisteet kannattaa hankkia, sillä ne estävät roskien kertymisen aluskatteelle. Roskat sitoisivat aluskatteelle kosteutta, mikä nopeuttaisi aluskatteen kunnon huononemista. Jos aluskatteeseen ei kohdistu turhia rasituksia, kestää se pidempään kuin vesikate.

Mikäli yläpohjassa on turhan vähän eristeitä, voidaan niitä lisätä, ja tällainen urakka on yleensä hyvin helppo toteuttaa. Lämpimän ilman kondensoitumista välikatolla voidaan vähentää myös parantamalla ilmanvaihtoa. Katon IV-työt voivat tarkoittaa käytännössä esimerkiksi uusien IV-hormien tai alipainetuulettimen asentamista.

Katon ja yläpohjan eristyksessä kosteutta? Villojen vaihto estää homevauriot

Kaikenlaiset kattotyöt Vierumäellä unissaankin osaava Plus Kattopalvelu taitaa myös erilaiset eristystyöt. Tarvitsitpa ullakon ja vintin eristystä tai katon lisälämmöneristystä, ota yhteyttä – kysy tarjous meiltä silloinkin, kun tarpeen on ilmanvaihtokanavien eristys tai villojen vaihto. Villojen vaihdon yhteydessä tehtäneen myös muita kattotöitä, sillä työtilauksen taustalla on usein kattovuoto. Villojen vaihto estää yläpohjan homevauriot ja kastuneiden rakenteiden kuivattaminen rakenteisiin syntyvän lahon.

Katon lisälämmöneristystä ei tarvita joka rakennuksessa vaan ainoastaan sellaisissa, joiden yläpohjasta syystä tai toisesta puuttuu eristeitä. Joitain kymmeniä vuosia sitten eristeitä tavattiin käyttää paljon niukemmin kuin tänä päivänä. Sittemmin energian hinnat ovat kallistuneet, ja olemme tulleet tietoisimmiksi ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista. Uusien eristeiden avulla asuinrakennusta voidaan lämmittää vähemmällä energialla ja edullisemmilla kustannuksilla. On hyvä muistaa, että energian tuotannosta aiheutuu väistämättä ympäristövaikutuksia. Ympäristövaikutuksia syntyy koko prosessin aikana aina polttoaineen hankinnasta ja jalostuksesta syntyneiden jätteiden käsittelyyn asti. Ilmastonmuutos ei ole ainoa vaikutus, vaan vaikutuksia ovat myös happamoituminen sekä vesistöihin kohdistuvat haitat.

On kaikille pelkästään positiivinen asia, että uudet eristeet tekevät rakennuksesta sekä vihreämmän että edullisemman asua. Uudet eristeet vaikuttavat omalta osaltaan myös siihen, miten todennäköinen on katon vesivahinko. Niin kauan kuin rakennuksesta karkaa lämpöä yläpohjan läpi, on vaarana, että se kondensoituu kosteudeksi yläpohjan rakenteisiin. Mitä vähemmän lämpöä karkaa, sitä varmemmin se ehtii tuulettua, ennen kuin se muuttuisi vedeksi. Myös saumavuotojen riski on normaalia isompi, jos yläpohjan läpi tapahtuu merkittävää lämpöhukkaa. Runsaslumisina talvina karkaava lämpö voi saada aikaan sen, että lumivaipan ja vesikatteen välissä on tavaton määrä sulanutta lunta. Sula vesi saattaa päästä katon saumojen läpi. Näin uhkaa käydä etenkin sellaisessa tilanteessa, että osa sulaneesta vedestä on päässyt jäätymään katon reunoille. Jos katon reunalla on korkea jääeste, jäävät perästä tulevat sulamisvedet jumiin katolle, ja tämä voi nostaa katon saumoihin kohdistuvan rasituksen kohtuuttomaksi.

Vain harvoin katon lisälämmöneristys vaatii katon korottamista tai muita rakenteellisia muutoksia. Ota yhteyttä, niin suunnittelemme, miten sinun rakennuksesi katto voitaisiin eristää paremmin – kuitenkaan sen tuulettumista pilaamatta.

Kattoturvatuotteiksi eivät välttämättä riitä pelkät lapetikkaat ja lumiesteet    

Kattoturvatuotteiden asentaminen Vierumäellä, kuten muuallakin Suomessa on pakollinen kattotyö, sillä rakennusmääräyksien mukaan tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta pitää löytyä tarpeellinen määrä kattoturvatuotteita. Tikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden ansiota nuohoojien ja muiden astetta korkeammalla työkseen liikkuvien ammattilaisten on mahdollisimman turvallista hoitaa työnsä.

Mikä sitten on tarpeellinen määrä kattoturvatuotteita? Sitä ei voida suoralta kädeltä sanoa, vaan kattoon pitää ensin tutustua lähemmin. Esimerkiksi katon kaltevuudella on väliä. Myös rakennuksen korkeus ja muut mittasuhteet vaikuttavat siihen, riittävätkö pelkät lapetikkaat ja lumiesteet, vai tarvitaanko katolle myös hätäpoistumistikkaita, kulkusiltoja, putoamissuojia tai esimerkiksi kattopollareita. Seinätikkaita eli talotikkaitakaan ei kannata unohtaa, sillä niitä myöten katolle on mahdollista nousta maasta käsin.

Palotikkaita tarvitaan silloin, kun matka ikkunasta maan pinnalle on yli 3,5 metriä. Kattosiltaa tarvitaan siinä tapauksessa, että rakennus on ensinnäkin yli kaksikerroksinen, ja toisekseen varustettu sellaisella katolla, minkä kaltevuus on yli 1:8. Lumiesteet ovat pakolliset, jos katon kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän.

Jos katolle tarvitaan uusia kattoturvatuotteita, saat Plus Kattopalvelun kautta hyvälaatuiset ja CE-merkityt kattoturvatuotteet paikoilleen asennettuina. Osaamme asentaa kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet kaikille katoille, myös konesaumakatoille.

Jatkossa kattoturvatuotteiden kunto ja kiinnitykset pitää tarkastaa usein. Mikäli jotain korjattavaa tai huollettavaa löytyy, saat kauttamme parhaan avun siinäkin tilanteessa. Kattoturvatuotteiden kiinnitysten löystyminen ei ole ongelmatonta. Kattotikkaat tai esimerkiksi kattosillat voivat irrota katosta, jos niiden kiinnityksiä ei ole ajoissa kiristetty. Tämä rikkoo katon, mutta paljon suurempia vahinkoja voi syntyä, jos joku oli juuri liikkumassa katolla – tai jos joku jää katolta putoavien tikkaiden alle. Kattoturvatuotteet ja niiden kiinnitykset kannattaa tarkastaa joka kevät ja syksy, sillä näin lämpimän vuodenajan myrskyt tai kylmän vuodenajan lumet eivät saa kattoturvatuotteita irtoamaan katosta.

Kattoturvatuotteiden kunto ei jää tarkastamatta, kun tilaat katon kevät- ja syyshuollot tästä osoitteesta. Kaikkiin kattotöihimme, myös kevät- ja syyshuoltoihin, sisältyy ilmainen kattotarkastus.  Tuon kattotarkastuksen aikana tutkitaan kaikki olennaiset yksityiskohdat, myös katon turvatuotteiden huolto-, korjaus- ja uusimistarpeet. Pienet kunnostukset, kuten kiinnikkeiden kiristys, voidaan tehdä vaikka saman tien.

Lumiesteiden asennukset, korjaukset ja kiinnitykset ovat meille tuttuja juttuja 

Tarvitsipa lumiesteiden asennusta tai korjausta, tilaa se meiltä. Lumiesteet ovat meille hyvin tuttuja, samoin kaikki niihin liittyvät kattotyöt. Lumiesteet poikkeavat muista kattoturvatuotteista, mitkä ovat olemassa turvatakseen katon huoltajien, nuohoojien ja muiden katolla työkseen liikkuvien ihmisten työturvallisuuden. Lumiesteiden tehtävä on pitää huolta siitä, että kerrostalon, kesämökin, omakotitalon tai esimerkiksi teollisuuskiinteistön ympäristössä on turvallista liikkua. Jos katon reunalla keikkuu painava lumikinos, rakennuksen vieressä liikkuminen ei ole kovin turvallista. Henkilövahinkojen lisäksi saattaa syntyä myös omaisuusvahinkoja, sillä alas äkisti tippuva lumi voi rikkoa auton tuulilasin tai esimerkiksi terassirakennelman.

Lumiesteiden asentamisen taustalla on halu suojata myös kattoa. Lumen liikkeet katolla voivat johtaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vaurioitumiseen. Monet kattotarvikkeet voivat lähteä alas valuvan lumen mukaan. Jos mikään ei hillitse lumen liikkeitä, voivat niin rännit, viemärintuuletusputket, kattotikkaat kuin esimerkiksi kattotiiletkin irrota katosta.

Lumiesteiden asentamiselta ei voi välttyä, jos katon kaltevuus saavuttaa kriittisen rajan. Mikäli katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän, tulee katto varustella lumiesteillä. Plus Kattopalvelu toimittaa sopivat lumiesteet niin kerrostalokohteisiin, omakotitaloihin kuin esimerkiksi hevostallien katoille. Käytämme vain laadukkaita ja kestäviä lumiesteitä, minkä lisäksi mitoitamme ne oikein – tässä vaiheessa on huomioitava muun muassa se, kuinka paljon Vierumäellä keskimäärin sataa lunta.

Jos sattuisi tulemaan ennätysluminen talvi, saatetaan lumiesteiden lisäksi tarvita myös lumenpudotusta. Jos lumiesteisiin kohdistuva rasitus kasvaa kohtuuttomiin mittasuhteisiin, voivat lumiesteet pettää ja irrota katosta. Myös muut kattotarvikkeet voisivat tuolloin irrota ja pudota maahan. Jos näin pääsee käymään, tilaa meiltä irronneiden lumiesteiden ja tikkaiden aiheuttamien reikien paikkaus, sekä kattotarvikkeiden kiinnittäminen takaisin katolle. Lumiesteiden ja muiden katon tarvikkeiden irtoaminen kannattaa estää huolehtimalla lumenpudotuksista – ja siitä, että lumiesteiden kiinnikkeet tarkastetaan säännöllisesti.

Kaikki kattotarvikkeet ja itse asiassa koko katto kannattaa tarkastaa niinkin usein, kuin puolen vuoden välein. Näin lumiesteiden, muiden kattovarusteiden ja muun kattokokonaisuuden huolto- sekä korjaustarpeet tulevat ajoissa huomattua. Lumiesteet vaativat melko harvoin mitään isompaa huoltoa tai korjausta, mutta niiden kiinnikkeitä voidaan joutua toisinaan kiristämään. Näin lumiesteet pysyvät paremmin katossa kiinni tuulen voimakkuudesta tai suojalumen aiheuttamasta kuormituksesta huolimatta.

Saitko tarjouksen piipunhatusta tai piipun pellityksestä?

Hämmästyitkö, kun kattotarkastajamme suositteli piipunhattua ja piipun pellitystä? Jos olet vasta tullut asiakkaaksemme, saat yllättyä siitä, miten kokonaisvaltaisesti katon kunnon tarkastamme. Käymme läpi kaikki katon liitoskohdat, kattotarvikkeiden kiinnikkeet, räystäsalueet ja mahdollisuuksien mukaan myös aluskatteen ja katon rakenteiden kunnon. Kiinnitämme huomiota myös piipun kuntoon ja siihen, onko rakennuksen lähellä puita, mitkä kannattaisi poistaa. Etenkin kaikki lahot puut kannattaa poistaa, jotta ne eivät kaatuisi tuulella katon päälle, mutta myös runsaasti roskaavien puiden vähentämistä kannattaa harkita. Katon huolto on helpompaa, jos katolle ei koko ajan kerry uusia lehtiä, oksia ja neulasia.

Piipun kunnon tarkastaminen tarkoittaa kurkistusta hormiin ja piipun juuren tiiviyden varmistamista. Jos piipun suuaukon päällä jo on piipunhattu, varmistamme, että se on kunnolla paikoillaan. Tutustumme myös piipun suojapellitysten kuntoon. Jos piipun peltityöt ovat vielä tekemättä, teemme niistä tarjoukseen.

Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa piippua kosteudelta, aivan kuten piipunhattukin. Kosteus on hyvin haitallista, sillä se johtaa piipun rapautumiseen. Rapautunut piippu on vaarallinen, sillä rapautuminen saattaa johtaa tulipaloon. Tulipalo voi saada alkunsa rapautuneesta hormista karkaavista kuumista savukaasuista, mitkä saattavat sytyttää lämmöneristeet. Tulipalon taustalla voi olla myös nokipalo. Nokipalo on vakavasti otettava uhka, minkä torjumisen takia hormi pitää kerran vuodessa nuohota. Nuohous ei kuitenkaan auta, jos hormissa on rapautumisen takia syntyneitä koloja. Koloista ei tahdo saada nokea pois edes nuohoamalla. Rapautumisen estämiseksi sinun kannattaa suojata piippusi pellityttämällä se, ja asennuttamalla piipunhattu.

Omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katon tarkastus saattaa paljastaa myös sen, että piipusta vuotaa vettä. Jos aluskate on kunnossa ja se on asennettu siten, että se on osittain nostettua piippua vasten, voidaan piipunjuurivuodosta selvitä lähes pelkällä säikähdyksellä. Jos katto vuotaa piipun juuresta, aluskate kuljettaa vedet suoraa päätä räystäille, eikä kosteusvaurioita ehdi syntyä. Piipunjuurivuodot ovat melko yleisiä, joten aluskate kannattaa korjauttaa piipun kohdalta heti, jos sen kunnossa tapahtuu muutoksia. Myös piipun juuren tiivisteiden kuntoa kannattaa seurata. Piipun tiivistys ajoissa estää kattovuodot piipun kohdalta. Kun tilaat kattotarkastukset meiltä säännöllisin väliajoin, tulee piipun läpivienti tarkastettua tarpeeksi usein ja todella huolella.

Katon tarkastus Vierumäellä antaa todella yksityiskohtaista tietoa katon kunnosta 

Kun teetät konesaumakaton, palahuopakaton, betonitiilikaton tai esimerkiksi savitiilistä ladotun katon tarkastuksen Vierumäellä meillä, saat erittäin yksityiskohtaista tietoa katon kunnosta. Kattotarkastuksen aikana tutkimme koko vesikatteen kaikkine saumoineen ja muine liitoskohtineen, ja panostamme myös katon varusteiden ja niiden kiinnitysten tutkimiseen. Kun vesikaton kunto on selvitetty, menemme käymään katon alla. Tasakaton alle ei pääse ilman erikoisjärjestelyjä, mutta aina kun mahdollista, käymme tutustumassa katon rakenteiden ja aluskatteen kuntoon.

Katon kunnon tarkastuksen saa meiltä kahdella eri tavalla. Voit aina tilata pelkän kattotarkastuksen, ja maksaa koko katon kunnon kattavasta tarkastuksesta kohtuullisen hinnan. Toinen vaihtoehto on tilata meiltä ihan mikä tahansa muu kattotyö, kuten rännien huoltomaalaus, piipunhatun asennus, rikki menneen kattotiilen vaihto, peltikaton pesu tai kattoluukun tiivistys, ja saada kattotarkastus kaupan päälle. Haluamme osoittaa arvostuksemme asiakkaitamme kohtaan, ja siksi olemme alkaneet tarjota kaupanpäällisiä, joista on oikeasti iloa ja hyötyä. Kattotarkastus on kaupanpäällinen, jolle jokaisella talonomistajalla tai taloyhtiöllä on käyttöä. Tarkastamamme katto on helppo pitää kunnossa, sillä asiantuntijamme on huomannut katon kaikki huolto- ja korjaustarpeet. Näin monet kattovuodot saadaan ehkäistyä ennalta, ja oikea-aikaisesti huollettu katto yltää todennäköisemmin maksimikäyttöikäänsä.

Päällisin puolin katsoen talon katto saattaa vaikuttaa olevan kunnossa, mutta ammattilainen voi hyvinkin huomata joitain muutoksia tai puutteita, joista voisi syntyä ongelmia. Törröttävä peltikattonaula on hyvä esimerkki. Jos naula ei ole kunnolla kiinni, voi kosteus päästä katon alle, ja kova tuuli voi irrottaa kattopellin paikoiltaan. Törröttävät naulat on syytä poistaa ja korvata ruuveilla. Vielä luotettavampi lopputulos saadaan vaihtamalla kaikki naulat ruuveiksi, mitkä pysyvät paremmin kiinni ruodelaudoituksissa.

Asiantuntijamme saattaa antaa tarjouksen myös katon maalaamisesta, mikä lisää katon rasituksensietokykyä, ja kohentaa koko rakennuksen ilmettä. Tarvittaessa sinulle suositellaan katon lisälämmöneristystä, mikä vähentää katon vesivahinkojen mahdollisuutta ja pienentää asunnon lämmittämiseen kuluvan energian määrää. Jos katto ei tarvitse mitään huoltoa, paikkausta tai muuta kattotyötä, emme tarjoa mitään.

Varmistat kattosi kunnon tarkastuttamalla sen kaksi kertaa vuodessa. Kevättarkastus auttaa huomaamaan ja kunnostamaan kaikki talven aikana mahdollisesti sattuneet vauriot, ja syystarkastuksen perusteella katto voidaan tarvittaessa kunnostaa sellaiseksi, että se kestää paremmin tulevan talven muassaan tuomat rasitukset.

Kattopalveluiden ykkönen teidänkin kattourakointiinne Vierumäellä 

Kattourakointi Vierumäellä ei aiheuta harmaita hiuksia, kun se tilataan Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelu on täyden palvelun kattourakoitsija, eli kattokorjaukset, kattohuollot ja muut kattourakat suoritetaan aina avaimet käteen -periaatteella. Tällainen vaihtoehto on asiakkaan kannalta aina se helpoin! Hinta koko urakalle selviää jo hyvissä ajoin, sillä tulemme tarkastamaan kohteen ja laskemaan hyvän tarjouksen mahdollisimman pian yhteydenottosi jälkeen. Tämä kattopalvelu tarjoaa mahdollisuuden myös rahoituksen hakemiseen, sillä verkkosivujemme kautta voit siirtyä suoraan yhteistyökumppanimme tarjoaman remonttilainan hakemuslomakkeelle. Myös kotitalousvähennyksen hakeminen on mahdollista, ovathan kaikki yksityisasiakkaat siihen meidän ennakkoperintärekisterimerkintämme perusteella oikeutettuja.

Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka saa hommat pyörimään ja asiat loksahtamaan kohdilleen. Luvassa on siis stressittömästi sujuva projekti, vaikka tarvetta olisi astetta isommalle urakalle. Rikkinäisen tiilen vaihto, piipun juuren tiivistys, kattopesu ja kattotikkaiden uusiminen ovat kattourakoita sieltä pienemmästä päästä. Isoja, haastavia ja monipuolisia kattourakoita ovat muun muassa painuneen katon oikaisu tai katon korotus. Sekä katon oikaisu että katon korotus saattavat sisältää vesi- ja/tai aluskatteen uusimisen. Vesikate ja aluskate voidaan uusia erikseen, mutta usein tulemme siihen tulokseen, että ne kannattaa uusia samalla kertaa. Jos uusitaan pelkkä vesikate, kutsutaan työtä osittaiseksi kattoremontiksi. Sekä tiili- että peltikatolle voidaan suorittaa tällainen osittainen kattoremontti. Huopakattoa ei voida uusia samalla tapaa ”kevennetysti”, mutta joissain tilanteissa on mahdollista säästää purku- ja jätekustannuksissa rakentamalla uusi katto suoraan vanhan huopakaton päälle. Plus Kattopalvelun asiantuntijat tuntevat kaikki poikkeustapauksetkin ja löytävät joka tilanteeseen passeleimman ratkaisun. Asiakkaan etu on aina etusijalla, joten arvioimme eri toimenpidevaihtoehtojen kannattavuutta ja taloudellisuutta huolella.

Koska meillä on pitkä kokemus kattoalalta, voit luottaa urakan tulevan hoidettua kuin suoraan oppikirjasta ikään. Meidän hoitoomme uskallat jättää niin tavallisen peltikaton, vanhan ja siksi erityishuomiota vaativan tiilikaton, suhteellisen herkästi vaurioituvan huopakaton kuin kattopeltisepän ammattitaitoa vaativan konesaumakatonkin. Pyydä tarjous myös mineriittikaton pinnoittamisesta, tai sen purkamisesta.

Kaupanpäällisemme ei jätä ketään kylmäksi. Riippumatta siitä, millaisen kattourakan olet tilannut, tarjoamme sinulle ilmaisen kattotarkastuksen. Sen avulla katto on ja pysyy hyvässä kunnossa, tulevathan kaikki pikkuvauriotkin sen myötä huomattua. Kaikkien vaurioiden korjaaminen ja katon huoltojen oikea-aikainen toteuttaminen lupaavat katolle erityisen pitkää käyttöikää.