Tästä osoitteesta tilaat kokonaisvaltaisimmat kattotyöt Inkoossa

Plus Kattopalvelu on asiantunteva ja luotettava kattourakoitsija kaikkiin kattotöihin Inkoossa. Palvelemme talonomistajia ja taloyhtiöitä myös Inkoon naapurikunnissa eli Raaseporissa, Lohjalla, Siuntiossa sekä Kirkkonummella. Kun siis kattonne tarvitsee jotain huoltoa, korjausta tai remontointia, ottakaa yhteyttä! Yhteydenottonne perusteella tulemme tarkastamaan kattokokonaisuuden kunnon, ja laatimaan hyvän tarjouksen sen vaatimista toimenpiteistä. Tunnemme sekä tavanomaiset katteet että hieman harvinaisemmatkin katemateriaalit, joten voit tilata meiltä mitä tahansa kattotöitä. Vesikatteen lisäksi asennamme, huollamme ja kunnostamme myös aluskatteet, kattorakenteet ja kaikki erilaiset kattovarusteet. Katto tulisi olla varusteltu ainakin sadevesijärjestelmällä sekä katto- ja talotikkailla, mutta tilanteesta riippuen katolla voi olla lisäksi vaikkapa kattoikkunoita, kattoluukkuja, kattosiltoja ja viemärintuuletusputkia.

Kattoremontti ei ole ensimmäinen asia, mitä tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton kunnostamiseen tarjoamme. Ensin selvitämme, voidaanko katto saada kuntoon esimerkiksi pesemällä ja maalaamalla se, sekä tiivistämällä saumat ja mahdolliset kattoreiät. Jos kosteutta on jo päässyt katon alla oleviin rakenteisiin, teemme suunnitelman vaurioituneiden kattorakenteiden uusimisesta ja märkien eristeiden vaihtamisesta. Paikan päälle tultuamme löydämme aina ne parhaat tavat omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katon kunnostamiseksi.

Jos katto on jo aika uusia, voit luottaa saavasi meiltä mitä parhaimman tarjouksen kattoremontista. Kattoremontin yhteydessä kattoa voidaan päivittää ja muokata monin eri tavoin, joten anna mielikuvituksesi lentää! Me otamme selvää siitä, miten ja millä hinnalla unelmiesi katto voidaan toteuttaa. Me voimme esimerkiksi korottaa kattoa, tehdä siitä entistä loivemman, tai asentaa sille uusia lippoja, läpivientejä ja kattoturvatuotteita.

Plus Kattopalvelun ammattitaidolla tehdyistä kattohuolloista, kattokorjauksista ja kattosaneerauksista saa kotitalousvähennystä, ja niihin kaikkiin voi hakea verkkosivujemme kautta myös rahoitusta. Joka ikinen kattourakka tehdään avaimet käteen -pakettina, mikä tarkoittaa sitä, ettei asiakkaan tarvitse nähdä muuta vaivaa kuin ottaa yhteyttä meihin. Kattopalvelumme on niin kattavaa ja kokonaisvaltaista, että tarjoamme joka urakan yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tämän aikana tutkimme koko katon, jotta voisimme tarvittaessa mainita esimerkiksi repeytyneestä aluskatteesta, vääntyneistä piipun pellityksistä tai poistamistaan odottavista sammaleista. Kaikki huomaamamme huolto- ja korjaustarpeet johtavat tietenkin mainioon tarjoukseen.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Näin helppo voi kattoremontti Inkoossa olla!

Kattoremontti Inkoossa onnistuu uskomattoman helposti, kun tilaat kattosaneerauksen Plus Kattopalvelulta. Pitkän kokemuksemme ansiosta tiedämme heti, mitä tehdä – myös silloin, kun kohde on vaurioitunut pahasti puun kaaduttua sen päälle, tai jos kova tuuli on tempaissut vanhan katon mukaansa.

Huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin jälkeen sinulla on katto, mikä kestää nelisenkymmentä vuotta yhtä soittoa. Meidän tekemämme kattohuollot ja silloin tällöin tarjottavat kattokorjaukset saavat aikaan sen, että uusi katto kestää mahdollisimman pitkään. Tiilikattoremontin jälkeen voi viettää jopa 70 vuotta saman katon alla, eikä seuraavaa peltikattoremonttiakaan tarvita 50 vuoteen. Katot ovat siis varsin pitkäikäisiä, kunhan ne asennetaan, huolletaan ja paikataan aidon ammattilaisen toimesta.

Omakotitalon ja kesämökin kattoremontti oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Sitä haetaan Verohallinnolta, ja se laskee maksamiesi verojen määrää. Kattosaneeraus voidaan maksaa sekä osamaksulla, rahoituksella että käteisellä. Rahoitusta pääset hakemaan näppärästi kotisivujemme kautta. Koska tiedät kattoremontin hinnan hyvissä ajoin ennen urakan aloittamista, voi hakea rahoituksen jo valmiiksi. Kattosaneerauksen hintaa tullaan laskemaan paikan päälle hetimmiten yhteydenottosi jälkeen.

Plus Kattopalvelu palvelee katon uusimisessa myös taloyhtiöitä. Puramme ja vaihdamme niin kerrostalojen kuin rivitalojenkin katot. Koska paikan päälle tulee tarvittava määrä ammattilaisia, ei tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton uusimiseen mene kauaa. Näin ollen remontti häiritsee asukkaita mahdollisimman vähän. Saatte meiltä asiantuntevaa palvelua niin konesaumakaton, lukkosaumakaton kuin esimerkiksi bitumikermikattojenkin uusimiseen.

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton asennus onnistuu myös muulloin kuin talvella. Jos haluatte kustannussäästöjä, on mainio idea teettää kattoremontti talvella. Talvella materiaalit ja avoimet rakenteet pysyvät helpommin kuivana, sillä ilmankosteus on matalampi eikä yllättäviä sadekuuroja esiinny samaan tapaan kuin kesällä. Jos uusimme talosi katon talvella, on lumen pudottaminen katolta ensimmäisiä toimenpiteitä. Tarvittaessa sulatamme myös jään. Nämäkin urakat kuuluvat katon uusimisen hintaan, sillä Plus Kattopalvelu uusii kaikki katon Inkoossa ja sen naapurikunnissa avaimet käteen -periaatteella. Hinnassa on mukana myös loppusiivous ja vanhojen materiaalien toimittaminen jäteasemalle, joten asiakkaan ei tarvitse tehdä huopa- tai esimerkiksi peltikattoremonttinsa eteen muuta kuin ottaa yhteyttä meihin.

Kesämökin katoksi sopii esimerkiksi huopakatto tai palahuopakatto

Huopakatto ja palahuopakatto kannattaa ottaa vakavaan harkintaan, kun etsit sopivaa kattoa kesämökillesi. Bitumikattoa on helppo työstää, ja se on todella joustava – näin ollen bitumikermikatto sopii katoksi käytännössä kaikkiin rakennuksiin. Bitumikatto voidaan asentaa myös tasaiselle katolle – yhtä hyvin kuin monimuotoisellekin katolle. Murretut värisävyt saavat katon sointumaan hyvin suomalaiseen maisemaan. Huopa- tai palahuopakatto sopii yhtä hyvin saariston sydämessä sijaitsevaan huvilaan kuin myös itäsuomalaiseen vaaramaisemaan – urbaanista kaupunkimiljööstä puhumattakaan! Varsinkin palahuopakatoista löytyy valinnan varaa, sillä laattakaton paanut voivat olla esimerkiksi 6- tai 4-kulmaisia, ja väri voi olla merensininen tai vaikkapa hiilenmusta.

Tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto ja bitumipaanukatto ovat kolme erilaista huopakattoa. Tiivissaumakate käy tasakatollekin, kun taas kolmiorimahuopakate on luotettavan tiivis vasta kattokaltevuudessa 1:3. Paanukatto kannattaa asentaa vasta, kun katon kaltevuus on 1:5 tai enemmän. Kattoa voidaan tosin muokata kaltevammaksi kattoremontin yhteydessä, joten tällaisen ”pikkuseikan” ei tarvitse olla unelmiesi toteutumisen esteenä.

Kolmiorimahuopakatteen asentaminen on aika harvinaista tänä päivänä. Huopakatosta saa vesitiiviin helpommallakin, sillä kattojen asennustekniikat ovat kehittyneet huomattavasti takavuosikymmenistä. Kolmiorimakatto on näyttävä ja perinteikäs katto, mikä sopii varsinkin vanhoihin arvorakennuksiin. Ei ole itsestäänselvää löytää kattourakoitsijaa, joka osaisi asentaa huopakaton kolmiorimatekniikalla, mutta Plus Kattopalveluun voit luottaa tässäkin asiassa. Huollamme, korjaamme, uusimme ja asennamme kaikki katot, joten tarjoamme suorastaan poikkeuksellisen kattavaa ja asiantuntevaa kattopalvelua.

Asennamme tietenkin myös palahuopakatot, mitkä koostuvat sadoista palahuopapaanuista. Paanun laadukas bitumikerros, luja lasikuiturunko ja pintasirote takaavat erinomaisen mekaanisen kestävyyden ja vedenpitävyyden. Laatoissa on valmiina liimausbitumia, mikä kiinnittää laatat toisiinsa tiiviisti ja pitävästi. Uudemmista paanuista ei tarvitse edes repiä irti suojamuovia, mikä on tehnyt palahuopakatteen valmistus- ja asennusprosessin entistä ekologisemmaksi ja nopeammaksi.

Huopakaton huolto, korjaus ja remontointi on meille suorastaan elämäntehtävä. Bitumikatosta saa suhteellisen vähällä vaivalla katon jopa neljän vuosikymmenen ajaksi. Kun puhdistaa ja tarkastaa bitumikaton kaksi kertaa vuodessa, ollaan jo pitkällä. Puhtaus on kaiken aa ja oo, sillä roskat ja epäpuhtaudet ruokkivat sammaloitumista, ja sammal saa katon menemään pilalle ehkäpä jo 20 vuotta liian aikaisin.

Katon korjaus Inkoossa yhtä hyvin katemateriaalista riippumatta

Katon korjaus Inkoossa ei aiheuta stressiä, vaaratilanteita tai kohtuuttomia kustannuksia, kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaat peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai palahuopakaton korjauksen meiltä. Peltikatolla voidaan tarvita esimerkiksi jiirien korjausta ja paikkaamista. Voi olla, että myrskytuulen irrottamat peltilistat on vaihdettava – tai ainakin kiinnitettävä takaisin katolle. Rikkinäisten tiilien vaihtoon törmää jokainen tiilikattoisen rakennuksen omistaja. Aluskatteen korjaus on oikeastaan vielä tärkeämpää, sillä vain täysin ehjä aluskate suojaa katon alla olevia rakenteita kosteudelta, jos katto vuotaa rikkinäisen tiilen tai esimerkiksi jonkin läpiviennin kohdalta. Aluskate antaa hieman anteeksi katon ja sen läpivientien puutteita, tai ainakin aikaa tiivistää ne. Muussa tapauksessa voisi olla edessä jopa katon purku ja uuden katon (sekä läpivientien) asennus. Jos katon rakenteet kastuvat pahasti, voi kattosaneeraus osoittautua parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Huopakatolla voidaan tarvita esimerkiksi irronneiden tikkaiden, rännien ja lumiesteiden aiheuttamien vaurioiden paikkausta. Huopakattoon syntynyt reikä tiivistetään massalla tai liimaamalla sen päälle bitumipaikkapala.

Pitkän linjan kattoammattilainen hoitaa tällaiset peltikaton reikien tiivistämisen kaltaiset kattopaikkaukset kokeneesti ja tottuneesti. Hän on tottunut liikkumaan katolla kaikissa olosuhteissa, ja hän tuo mukanaan asialliset turvavaljaat ja muut työskentelemistä helpottavat sekä sen turvallisuutta parantavat välineet. Lopputulos on luotettavan tiivis katto, ja urakasta laaditaan varsin kohtuullinen lasku. Lasku ei tule yllätyksenä, sillä avaimet käteen -periaatteella tehdyn katonkorjauksen hinta selvitetään jo ennen urakan aloittamista.

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun myös silloin, kun tarvitset jotain isompaa katonkorjausurakkaa. Myrskyvaurioiden korjaus on yksi hyvä esimerkki. Onneksi kovat tuulet irrottavat yleensä vain piipunhattuja, rännejä ja muita kattotarvikkeita, mutta joskus saattaa käydä niin, että puu kaatuu katon päälle. Huopakatto ja peltikatto ovat periaatteessa tarpeeksi kevyitä lähteäkseen tuulen mukaan, mutta tämä on kuitenkin melko harvinaista. Pitkään jatkunut kattovuoto saattaa aiheuttaa korjaustarpeita yläpohjaan – ota yhteyttä, niin vaihdamme märät eristeet uusiin tai korvaamme lahon vaurioittamat kattorakenteet uusilla.

Saat kauttamme myös kaikki kattovarusteiden korjaukset, uusimiset ja huollot. Tilaa vaikka rännien ja vesikourujen korjaus, lumiesteiden uusiminen tai lintuverkkojen asentaminen. Tarvittaessa uusimme myös otsa- ja räystäslaudat.

Katto vuotaa – näin korjaat tilanteen

Peltikatto, tiilikatto, huopakatto ja jopa miltei täydellisen tiiviinä pidettävä konesaumakatto voi alkaa vuotaa. Kattovuoto voi saada alkunsa rakenteiden ikääntymisestä ja siitä johtuvasta haurastumisesta. Esimerkiksi piipun juuren tiivisteet kuluvat vanhetessaan, ja piipun juuresta saattaa alkaa päästä vettä katon alle. Peltikatolle syntyy vuosikymmenten myötä ruostetta, mikä ohentaa kattopellit ja kasvattaa ruuvinreikiä. Tiilikatolta löytyy vanhemmiten aina vain enemmän rikkinäisiä tiiliä, ja jos vesi kuluttaa aluskatteen puhki, pääsee kattovuoto aiheuttamaan katon vesivahingon. Tottumattomat askelet katolla voivat rikkoa vanhoja kattotiiliä vielä lisää. Huopakatolla kattovuoto voi alkaa esimerkiksi kattoon syntyneistä rei’istä tai auenneista saumoista. Reikien ja irvistävien saumojen takana ovat usein sammalkasvustot, mitkä kannattaa poistaa katolta sitä mukaa, kun niitä ilmestyy.

Myös myrsky tai katolle satanut lumi voivat saada aikaan kattovuodon. Sääilmiöt voivat tarkoittaa sitä, että kattovuodon korjausta tarvitaan uudellakin katolla. Myrsky ja lumi voivat irrottaa katosta kattotarvikkeita, esimerkiksi ilmanvaihtohormeja, kattotikkaita, aurinkopaneeleita tai vaikkapa räystäskourut. Kattoon syntyvät reiät ja muut vauriot on tiivistettävä kiireesti, jotta kosteusvaurioilta voitaisiin välttyä. Lumesta voidaan ”kiittää” monia läpivientivuotojakin, sillä lumikuorman aiheuttama rasitus voi saada esimerkiksi kattoluukun läpiviennin vuotamaan.

Kattovuoto on aina korjattava mitä kovimmalla kiireellä. Jos et itse ole kokenut kattoammattilainen, suosittelemme ottamaan yhteyttä meihin ja jättämään katon tiivistämisen meidän huoleksemme. Toteutamme tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi pulpettikaton korjaamisen avaimet käteen -periaatteella, ja kaupan päälle tarjoamme koko katon kunnon tarkastuksen. Sen aikana selviää, jos katossa on joitain muita vuotavia tai vuotaa uhkaavia kohteita. Kun tiivistämme ne yksin tein, voi omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi paritalon katon tiiviyteen taas luottaa.

Se, miten vuotava katto kannattaa korjata, selvitetään paikan päällä. Joskus riittää, että uusimme rikkinäiset tiilet tai paikkaamme kattoikkunan juuren. Toisinaan tarvitaan isomman kokoluokan korjausta, eli kattorakenteita on kunnostettava, ja aluskate on korjattava tai uusittava. Eristeetkin pitää uusia, jos niissä on kosteutta. Märkyys saa eristeet homehtumaan, mikä ei ole hyvä asia rakennuksen asukkaiden kannalta. Pahimmissa tapauksissa suosittelemme kattoremonttia, mutta ensisijaisesti tutkimme mahdollisuudet kunnostaa katto tekemällä katon osittainen korjaus.

Katon huolto Inkoossa lähtee liikkeelle katon harjaamisesta ja tarkastamisesta

Katon huolto Inkoossa ei välttämättä tarkoita sen kummempaa urakkaa kuin katon harjausta. Viimeistään kattoa harjatessa räystäskourut täyttyvät roskista, joten ne kannattaa puhdistaa katon harjaamisen jälkeen. Katolla liikkuessa tulee suoritettua myös katon kuntotarkastus. Tällaista palvelukokonaisuutta kutsutaan katon kevät- tai syyshuolloksi. Useimpina vuosina talonomistajan tai taloyhtiön katon huolloksi riittää tällainen kevät- tai syyshuolto.

Joskus katto on puhdistettava perusteellisemmin, ja silloin suosittelemme katon pesua. Painepesurilla ei kannata pestä mitään kattoa, muttei etenkään huopakattoa, mikä saattaa vaurioitua jo liian kovilla harjoilla harjaamisesta. Tämän välttämiseksi puhdistamme huopakatot yleensä ilmapuhaltamalla. Jos katto on aika pestä, hoitavat Plus Kattopalvelun ammattilaiset sen tavallisilla vesiletkuilla ja pehmytharjoilla. 

Jos huopa- tai tiilikatolla kasvaa sammaleita, suosittelemme kemiallista sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä. Näin kaikki sammal- ja jäkäläkasvustot saadaan nujerrettua vuosikausiksi. Tiilikaton ja huopakaton pinnoitus vähentää sekin sammaleiden kasvua, mutta tätä kattohuoltoa ei yleensä tarvitse tehdä, ennen kuin tiilikatto on noin kolmi- ja huopakatto noin kaksikymppinen.

Peltikattoa eivät sammalet piinaa, mutta ruoste aiheuttaa niille usein ongelmia. Parhaat keinot torjua peltikaton ruostumista ovat peltikaton maalaus ja katon pitäminen mahdollisimman puhtaana, sillä lika ruokkii ruostumista.

Olipa kyseessä tasakatto, aumakatto, mansardikatto tai vaikka harjakatto, on katon puolivuosittainen tarkastaminen kuitenkin se tärkein kattohuolto. Näin tiedetään jo aikaisessa vaiheessa, pitääkö kattoa korjata. Katon tarkastaminen tarjoaa mahdollisuuden myös ehkäistä monet vauriot jo ennalta. Tarkastuskierroksen jälkeen osaamme tarvittaessa suositella sammaleiden poistoa, kattopeltien kiinnitysten lisäämistä tai esimerkiksi peltikattonaulojen korvaamista kateruuveilla. Ruuveilla kiinnitetyt kattopellit pysyvät paremmin kiinni katon ruodelaudoituksissa, vaikka ulkona puhaltaisi kovakin tuuli. Kattotarkastuksen jälkeen osaamme tarjota myös kattoturvatuotteiden huoltamista, katon maalaamista, räystäskourujen kunnostamista tai uusimista tai esimerkiksi otsalautojen maalaamista ja suojaamista laholta.

Rännien puhdistus Inkoossa – kolme vinkkiä

Katon puhdistus on tärkeä kattohuolto, mutta niin on myös rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Inkoossa. Jos sadevesijärjestelmä menee tukkoon, voivat katolta valuvat sade- ja sulamisvedet päätyä kerrassaan väärään paikkaan. Kattokaivojen tukkiutuminen johtaa pahimmillaan kattovuotoon, sillä jos kattokaivot eivät vedä, ei vedellä ole muuta reittiä pois tasakatolta. Vesimassojen paine saattaa saada katteen saumat pettämään ja vuotamaan.

Kosteusvaurioita voi syntyä silloinkin, jos räystäskouruissa on roskia, mikä heikentää niiden vetoa – tai lopettaa sen kokonaan. Roiskevedet voivat kastella talon seinät ja pahentaa niiden lahoamista tai rapautumista, mutta vielä ikävämpiä seurauksia on luvassa, jos kosteus hiipii maaperästä perustuksiin ja alapohjarakenteisiin. Mikäli sadevesijärjestelmä ei kykene täyttämään tehtäväänsä, eivät salaojat ehkä jaksaa työntää kaikkea kosteutta pois rakennusta ympäröivästä maaperästä, ja seurauksena voi olla rakenteiden kastuminen.

Helpoin tapa pitää sadevesijärjestelmä toiminnassa on puhdistaa ja kuntotarkastaa se kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen vinkki sadevesijärjestelmän toiminnan tukemiseen onkin ehdottomasti rännihuoltojen tai kattokaivojen huoltojen säännöllisyys.

Toinen vinkki on se, että räystäskourujen puhdistaminen kannattaa hoitaa katolta käsin, ei maasta käsin tai a-tikkailla keikkuen. Kun roskat kerätään käsin suoraan roskapusseihin, ei piha likaannu, eivätkä kourut vaurioidu. Lopuksi räystäskourut tulee huuhdella, jotta kaikki mahdolliset ruostevauriotkin tulisivat näkyviin. Pintaruoste voidaan poistaa harjaamalla ja paikkamaalaamalla. Noin kymmenen vuoden välein rännit kannattaa maalata kauttaaltaan, jotta ne ruostuisivat mahdollisimman vähän. Kuntotarkastus paljastaa myös sen, jos on tarvetta korjata rännien saumoja tai uusia niiden kiinnikkeitä.

Kolmas vinkkimme on se, että kannattaa tilata katon kevät- ja syyshuolto Plus Kattopalvelulta. Tällöin teemme samalla kertaa sekä katon että rännien puhdistuksen, ja kaupan päälle tarkastamme molempien kunnon. Meillä on kokemusta katolla liikkumisesta, asianmukainen välinearsenaali sekä kunnolliset työturvallisuustuotteet.

Me teemme myös rännien huoltomaalaukset, vuotavien rännien korjaukset sekä kourusaneeraukset, joten ota yhteyttä aina, kun tarvitset rännien puhdistusta, asennusta, huoltoa tai korjausta Inkoossa. Sadevesikourujen puhdistuksen lisäksi teemme kourujen ja syöksyputkien avauksen myös silloin, kun ne ovat menneet tukkoon jään takia. Jäästä pääsee eroon kätevästi, nopeasti ja kouruystävällisesti höyryttämällä.

Katon pesu ja puhdistus palkitsevat tekijänsä

Katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely Inkoossa palkitsevat tekijänsä. Puhtaana ja siistinä pidetty katto pysyy paremmassa kunnossa, joten katon paikkaamiseen kuluu vähemmän rahaa. Samalla kasvaa katon käyttöikä, mikä sekin on varsin positiivinen ilmiö. Likainen ja sammaleinen katto saattaa vaatia uusimista puolta nopeammin kuin säännöllisesti puhdistettu lajitoverinsa.

Katolle kertyy koko ajan lehtiä, neulasia, oksia ja muita roskia. Roskat on hyvä poistaa katolta kaksi kertaa vuodessa. Jos omakotitalossa, rivitalossa, paritalossa, kerrostalossa tai esimerkiksi ulkorakennuksessa on tiilikatto, voidaan roskat poistaa harjaamalla katto. Myös mineriittikatto ja bitumikatto voidaan harjata. Huopakaton ja palahuopakaton puhdistamisessa käytämme ilmapuhaltimia, mitkä hoitavat homman herkkänahkaiselle huopakatolle sopivammalla tavalla.

Jos lika on pinttynyt kattoon, on aika tilata Plus Kattopalvelulta tiilikaton pesu, peltikaton pesu tai huopakaton pesu. Mitään kattoa ei kannata pestä painepesurilla, vaan tavallisilla vesiletkuilla ja pesuharjoilla. Sopiva huoltopesuaine viimeistelee lopputuloksen. Pesty katto voidaan maalata, jahka se on tarpeeksi kuiva. Pestyä kattoa ei ole pakko maalata, mutta maalattava katto on aina pestävä. Vain huolelliset esivalmistelut kattopesuineen päivineen varmistavat onnistuneen lopputuloksen.

Voi olla, että sammaleenpoisto huopakatolta, tiilikatolta ja peltikatolta on edessä useammin kuin kattopesu. Peltikatolla sammaleita ja jäkäliä kasvaa vain ani harvoin, eivätkä ne saa kunnon otetta katosta. Katon harjaus ja viimeistään katon pesu riittävät puhdistamaan aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton. Tiilikatto ja huopakatto tarjoavat paljon paremman kasvualustan sammaleille. Tällaisilla katoilla kannattaa suosia kemiallisia sammaleenpoistoaineita ja katon suojakäsittelyä. Näillä eväillä katto saadaan puhtaaksi ilman vaaraa katon vaurioitumisesta, eikä uusia sammaleita synny pitkiin aikoihin. Käyttämämme sammaleidenpoistoaineet ovat biohajoavia, sillä pyrimme välttämään ympäristön kuormittamista kaikin mahdollisin keinoin.

Tiesitkin varmasti, että mineriittikattoa ei enää saa korjata. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö vanhoja vartti- eli mineriittikattoja saisi enää huoltaa. Kahdesti vuodessa puhdistettu ja tarvittaessa myös pesty ja pinnoitettu mineriittikatto toteuttaa tärkeää tehtäväänsä rakennuksen suojaajana vielä pitkään. Pinnoite pitää kurissa niin kasvustot kuin pakkasrapautumisenkin, mitkä koettelevat mineriittikattoja aivan samaan tapaan kuin tiilikattojakin.

Katon maalaus Inkoossa alkaa huolellisista esivalmisteluista

Olipa kyseessä kerrostalon, rintamamiestalon, ulkorakennuksen tai vapaa-ajan asunnon katto, alkaa katon maalaus Inkoossa huolellisilla esivalmisteluilla. Kattomaalausta ei ole tarkoitus olla yhtenään uusimassa, joten esivalmisteluihin kannattaa panostaa. Mikäli katto jäisi pesemättä ja puhdistamatta, ei maali tarttuisi kattoon kunnolla. Katto pitäisi maalata kohta uudelleen, mikä aiheuttaisi lisäkustannuksia ja ylimääräistä vaivannäköä.

Peltikaton maalaus tehdään useamminkin kuin tiili- tai huopakaton pinnoitus. Peltikaton alkuperäinen maalipinta saattaa kestää jopa 25 vuotta, mutta aurinko, ilmansaasteet ja kosteus voivat saada maalipinnan kulumaan ja hilseilemään jo aiemmin. Varsinkin tummasävyiset maalit tuntuvat kuluvan nopeammin kuin vaaleat maalit. Naarmut voi paikkamaalata, mutta jos maalipinta on ohentunut ja hilseilevä, on se merkki siitä, että koko katto on aika maalata uudestaan.

Peltikattomaalauksen esivalmisteluja ovat katon tarkastus, katon harjaus ja kattopesu. Samalla kaikki mahdolliset ruostevauriot käsitellään kuntoon. Kun katto on täysin kuiva, sivellään katteeseen ensimmäinen maalikerros, mitä jatketaan tarvittaessa toisella maalikerroksella. Säänkin on oltava otollinen, jotta maali tarttuu tasaisesti. Kuiva, mutta ei liian aurinkoinen sää on paras maalauskeli. Kuivan kauden soisi jatkuvan useamman päivän ajan, jotta uusi maalipinta ei mene pilalle.

Tiilikaton maalaus ja huopakaton pinnoitus/maalaus toteutetaan vain kerran, ja se ajoittuu yleensä katon elinkaaren puolenvälin paikkeille. Tiilikatolla se tarkoittaa 30–35 vuoden ja huopakatolla noin 20 vuoden ikää. Ensin tiili- ja huopakatto tarkastetaan huolella, jotta kaikki epätiiviit kohdat voidaan tarvittaessa tiivistää. Seuraavaksi katolta poistetaan kaikki karkea lika harjaamalla. Sammalet ja jäkälät saavat kyytiä kasvustojentuhoaineiden avulla. Katon perusteellinen puhdistus viimeistellään pesemällä katto. Kuiva katto maalataan tai pinnoitetaan. 

Lopputulos on kuin uusi katto! Katon huoltomaalaus tasoittaa tiilien pinnan, ja palauttaa niiden alkuperäisen värisävyn. Koska tiilessä ei enää ole vettä ja kasvustoja kerääviä huokosia, pysyy katto paremmassa kunnossa tulevaisuudessa. Tiilien rapautuminen johtuu nimittäin huokosiin kertyneen kosteuden jäätymistä talvipakkasten aikana.

Huopakatto saa uudesta pinnoitteesta suojaa paitsi sammaleilta, myös esimerkiksi auringon kuivattavalta vaikutukselta. Enää ei tarvitse olla huolissaan siitä, kuivuuko kate kesällä niin paljon, että se halkeilee syyshuollon aikaisen päällä kävelemisen aikana!

Lumenpudotusta tarvitaan joskus myös Inkoossa ja muualla Etelä-Suomessa

Lumenpudotus Inkoossa ei ole jokavuotista hommaa, mutta vuodet eivät ole veljeksiä – joinain talvina eteläisessäkin Suomessa sataa niin paljon lunta, että lumia on syytä käydä pudottamassa alas. Koska kattolumityöt ovat tottumattomalle henkilölle jopa vaarallisia, kannattaa lumenpudotus omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin tai minkä tahansa muun kiinteistön katolta tilata Plus Kattopalvelulta. Me hoidamme urakan kaikin puolin turvallisesti. Emme vaaranna itsemme emmekä ohikulkijoiden turvallisuutta, ja kaiken lisäksi suoriudumme myös huopakaton kattolumitöistä rikkomatta kattoa.

Lumenpudotus voi johtaa lumenpudottajan loukkaantumiseen. Edes tasakatolta ei kannata pudottaa lumia ilman, että käyttää turvavaljaita ja -köysiä. Samalla, kun kippaa lunta katon reunan yli, voi tulla menettäneeksi tasapainonsa ja horjahtaneeksi alas. Mitä korkeampi katto, sitä vaarallisempaa lumen pudottaminen on. Me suunnittelemme urakan huolella jo etukäteen, ja kartoitamme kaikki siihen liittyvät riskit. Tutkimme, mihin kohtaan pihaa lumet voidaan kipata, ja voidaanko ne jättää siihen. Tarvittaessa kuljetamme lumet pois yksityisasiakkaan tai taloyhtiön tontilta. Jos talon ohi kulkee paljon liikennettä, mitä lumen pudottaminen talon katolta voisi haitata, hoidamme liikennejärjestelyyn liittyvät asiat kuntoon.

Sekä lumi että jää voivat aiheuttaa vakavan turvallisuusriskin, jos ne sattuvat putoamaan katon reunalta alas väärään aikaan ja väärään paikkaan. Lisäksi lumen paino saattaa saada katon vuotamaan tai esimerkiksi katon reunalla olevat räystäskourut vääntymään. Lumen liikkeet pitkin kattoa voivat irrottaa katosta varusteita. Myös jää voi vaurioittaa kattoa. Kattojää voi esimerkiksi padota taakseen sulamisvettä, ja saada näin jopa konesaumakaton saumat vuotamaan.

Lumi poistetaan katolta mekaanisesti ja lihasvoimalla. Lumentyönnin ei riko kattoa, kun katteelle jätetään muutama sentti lunta. Jäätä ei kannata poistaa mekaanisesti, vaan höyryttäminen on ketterin, riskittömin ja nopein vaihtoehto. Kuuma vesihöyry poistaa jään tuossa tuokiossa sekä katteelta, vesikouruista että kattokaivoista. Jää muuttuu vedeksi, ja vesi valuu pois iloisesti rännejä pitkin. Silloin jään poisto katolta tehdään mekaanisesti, kun on kyse jääpuikkojen poistamisesta räystäiltä. Suojaamme silmämme suojalaseilla, kun kiipeämme katkomaan pitkiä, teräviä ja niin monella tavalla vaarallisia jääpuikkoja räystäiltä.

Tarjoamiemme kattotöiden kirjo Inkoossa on todella laaja

Teemme kaikenlaiset omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattotyöt Inkoossa, joten ota yhteyttä esimerkiksi kattoikkunan uusimisen tiimoilta tai tilataksesi katon IV-töitä. Kattoikkunan uusiminen ajoissa pelastaa monilta kosteusvahingoilta. Kaikkien katon läpivientien kuntoa pitää jatkuvasti seurata, vaikka ne olisivat ammattilaisen asentamia. Aika saattaa haurastuttaa läpiviennin tiivisteet, ja sen seurauksena katto saattaa alkaa vuotaa läpiviennin kohdalta. Aluskatteen korjaamisen yhteydessä voimme myös korjata aluskatteen läpiviennin kohdalta. Ehjä aluskate on paras vakuutus katon vesivahingon varalta.

Huopakaton, tiilikaton tai peltikaton IV- eli ilmanvaihtotyöt tarkoittavat esimerkiksi uusien ilmanvaihtohormien asentamista. Ilman tehokas vaihtuminen katon alla voidaan varmistaa myös alipainetuulettimella. Vilpe valmistaa laadukkaita harjapelti- ja harjatiilituulettimia, sekä huopakatoille sopivia harjatuulettimia. Jos ilma ei liikkuisi välikatolla, voisi rakennuksen sisältä nouseva kosteus tiivistyä vedeksi. Vesipisarat aiheuttaisivat ongelmia lahon ja homeen kanssa aivan samaan tapaan kuin katossa olevista rei’istä katon alle valuva sadevesikin.

Teemme myös sellaiset huopakattotyöt, peltikattotyöt ja tiilikattotyöt, mitkä koskettavat katon varusteita. Ehkä kattoturvatuotteet pitäisi huoltaa tai uusia? Esimerkiksi lumiesteet ovat saattaneet vääntyä lumen painon alla, eivätkä enää kykene toteuttamaan tehtäväänsä. Voit tilata Plus Kattopalvelulta kattoturvatuotteet myös peltisepäntyönä. Kattopeltiseppämme palvelevat kaikkia taloyhtiöitä ja talonomistajia Inkoossa ja Inkoon naapurikunnissa. Tilaa vaikkapa piipun pellitys (se suojaa savupiipun säiltä), konesaumakaton asennus tai myrsky- ja tippapeltien asennus.

Kuten sanottu, ehjää aluskatetta tarvitaan suojaamaan yläpohjaa katon vesivahingolta. Aluskatteen vaihto, paikkaus, korjaus ja uusiminen on paikallaan, jos aluskatteen kunnossa on jotain nokan kopauttamista. Aluskatteet eivät ihan hevillä hajoa, mutta esimerkiksi katon alle pääsevät linnut saattavat innostua nokkimaan aluskatteen rikki. Tämän takia räystäiden tuuletusaukot kannattaa suojata asennuttamalla lintuverkot – näin linnut ja oravat pysyvät pois välikatolta.

Aluskatteen uusiminen edellyttää vesikaton avaamista, mutta hommaan kannattaa ryhtyä, sillä nykyaikainen aluskate suojaa kattorakenteita myös huonosta tuuletuksesta johtuvilta kosteusvahingoilta. Hengittävä aluskate saa vesihöyryn haihtumaan välikatolta aiempaa tehokkaammin. Myös katon lisälämmöneristystä kannattaa harkita, jos välikatolla on ongelmia kondenssiveden kanssa – tai jos katolla on joka talvi jäätä. Myös kohtuuttoman suuren lämmityskustannukset antavat syyn olettaa, että rakennuksesta karkaa lämpöä, ja että uudet eristeet olisivat siksi paikallaan.

Katon, kattoläpivientien ja yläpohjan eristys meiltä – samoin kastuneiden villojen vaihto

Myös katon eristämiseen liittyvät kattotyöt Inkoossa kuuluvat Plus Kattopalvelun laajaan ja monipuoliseen palveluvalikoimaan. Katon, ullakon ja vintin lisäksi eristämme myös kaikki kattokaivojen kaltaiset katon läpiviennit. Jos ilmanvaihtokanavasta tippuu kondenssivettä, on se melko varma merkki siitä, ettei sitä ole aikoinaan eristetty riittävällä tavalla. Ota yhteyttä, niin eristämme ilmanvaihtokanavan uudestaan, ja korjaamme mahdollisesti aiheutuneet kosteusvahingot. Katon ja katon läpivientien asentaminen kannattaa jättää aina kokeneelle kattoammattilaiselle, joka osaa ottaa huomioon kaikki urakan yksityiskohdatkin, ja toteuttaa ne asianmukaisella tavalla. Jos kuitenkin puutteita esiintyy, tarjoaa Plus Kattopalvelu palveluksiaan kaikille yksityisasiakkaille ja taloyhtiöille.

Tarve toteuttaa ullakon ja vintin eristys vanhassa rakennuksessa ei välttämättä kerro puutteellisesta rakentamisesta vaan siitä, että kylmä ullakko halutaan ottaa asuinkäyttöön. Joskus on kannattavampaa laajentaa rakennusta ylöspäin, eikä maata pitkin. Ehkä uuden asuinkerroksen rakentaminen vaatii katon korottamista? Siinäkin tapauksessa saat parasta palvelua Plus Kattopalvelulta.

Vanhoissa rakennuksissa ei ole tuhlailtu eristeiden kanssa. Talot lämmitettiin puilla, ja sitä saatiin omasta metsästä – näin ollen ohut kerros sahanpurua katsottiin riittäväksi. Tämän päivän vaatimustasoja sahanpurukerros ei saavuta. Eristevilloja saa olla aika reilu kerros, jotta lämpö pysyy paremmin sisätiloissa, ja öljy- tai esimerkiksi sähkölämmityksen kulut aisoissa. Katon lisälämmöneristys voi tuoda satojen eurojen vuotuiset säästöt lämmityskuluihin! Kun säästät energiaa, säästät myös ympäristöä. Energiahukan pienentäminen on ympäristöteko parhaasta päästä. Uusia eristeitä kannattaa harkita myös siitä syystä, että eristeiden ansiosta välikatolle nousee vähemmän lämmintä ja kosteaa ilmaa, mistä saattaa kondensoitua vettä kattorakenteita ja eristeitä pilaamaan. Vielä yksi syy on se, että lämmön karkaamisen hillitseminen hillitsee myös kattojään muodostumista. Kattojää on merkittävä turvallisuusriski, jos se keikkuu vaarallisesti katon reunalla. Kattojää saattaa aiheuttaa vahinkoa myös katolle.

Villojen vaihtoa tarvitaan lähinnä vain siinä tilanteessa, että katto on vuotanut, ja eristeissä on kosteutta. Kosteus saattaa saada aikaan hometta, joten kastuneet eristeet kannattaa poistaa ja korvata uusilla. Toimitamme vanhat eristeet joko poltettaviksi tai kompostoitaviksi. Uusiksi villoiksi suosittelemme hengittävää ja kompostoituvaa eko- eli selluvillaa.

Kattoturvatuotteista ei ole hyötyä, jos ne ovat rikki tai irtoamaisillaan

Kattoturvatuotteet Inkoossa ovat olennainen osa joka tiilikattoa, peltikattoa ja bitumikattoa. Kattoturvatuotteiden kiinnitystavat vaihtelevat katemateriaalin mukaan, mutta jokaiselle katolle tarvitaan vähintäänkin talo- ja lapetikkaat, joita pitkin pääsee katolle ja sillä olevien yksityiskohtien luo. Rakennusmääräykset säätävät, että jos kattoa on säännöllisesti huollettava, on sille päästävä kiinteää ja katkeamatonta reittiä pitkin. Jos kaltevalla katolla on useita säännöllisesti tarkastettavia ja huollettavia yksityiskohtia, täytyy kattoturvatuotevalikoimaa täydentää kattosilloilla.

Kattotikkaiden ja seinätikkaiden lisäksi katolle saatetaan tarvita palotikkaita, eli niin sanottuja hätäpoistumistikkaita. Tarvittaessa suosittelemme myös kattopollareita, putoamissuojia ja muita kattoturvatuotteita.

Tiesithän, että kaikki kaltevat katot on varustettava lumiesteillä? Katto on tarpeeksi kalteva, jos sen kaltevuus on 1:8. Lumiesteet pitävät huolta siitä, että omakotitalon, liikekiinteistön, kerrostalon tai esimerkiksi hevostallin välittömässä läheisyydessä voi liikkua turvallisesti myös kevättalvella, kun katolta meinaa pudota raskasta suojalunta. Lumiesteet pitävät lumimassat kurissa.

Lumiesteet suojaavat myös katetta ja katon yksityiskohtia lumimassojen liikkeiltä. Kun lumi lähtee vesiliirtoon, se voi pudota katolta alas melkoisella voimalla. Tässä rytäkässä voivat irrota ilmanvaihtohormit, aurinkopaneelit, kattotikkaat ja rännit. Tämä aiheuttaisi kattoon reikiä ja muita kiireesti korjattavia vaurioita, ja myös irronneet ja maahan pudonneet kattotuotteet voisivat mennä rikki. Lumiesteiden avulla säästyt siis monelta murheelta, joten kannattaa noudattaa rakennusmääräyksiä ja asennuttaa lumiesteet.

Plus Kattopalvelu hoitaa sekä turvatuotteiden asennuksen että niiden huollot ja korjaukset. Tärkein kattoturvatuotteiden huolto on niiden kunnon tarkastaminen. Kattoturvatuotteet ja niiden kiinnitykset kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta talon katto pysyisi kaikin puolin turvallisena ja toimivana. Lumen paino voi saada kiinnikkeet löystymään, jolloin kattoturvatuote on vaarassa irrota kesken käytön. Valitettavaa kyllä, läheskään kaikki kattotikkaat eivät ole kunnolla kiinni katossa, ja tämä aiheuttaa nuohoojille, antennien asentajille, katon huoltajille ja isäntäväelle itselleen melkoisen turvallisuusriskin.

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun myös silloin, jos tahdot saada kattoturvatuotteet peltisepäntyönä. Meidän kattopeltiseppiemme ammattitaitoon voit huoleti luottaa kaikissa peltisepäntöissä, sillä he ovat saaneet oppinsa alan parhailta mestareilta. Peltiseppä on käsityöläisammatti, mitä ei opi kirjekurssilla!

Asennamme, korjaamme ja kiinnitämme katollesi myös lumiesteet

Tarve tehdä lumiesteiden asennus ja korjaus voidaan havaita kevät- tai syystarkastuksen yhteydessä. Olipa kattosi uusi tai vanha, kalteva tai loiva, tai iso tai pieni, tarkasta sen kunto kaksi kertaa vuodessa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä, mitkä voisivat aiheuttaa kalliita korjaustarpeita myöhemmässä vaiheessa. Hyvä esimerkki on vuotava kattoläpivienti, mikä voidaan korjata tuoreeltaan helposti ja edullisesti. Parhaassa tapauksessa aluskate on pitänyt kosteuden poissa katon rakenteista, joten ei tarvita muuta kuin kattoikkunan, kattoluukun tai esimerkiksi piipun juuren tiivistys. Jos läpivienti jää korjaamatta, voi kosteus päästä aluskatteen läpi, ja kastella katon rakenteet sekä eristeet. Kun kattoläpivientiä viimein aletaan korjata, voidaan samassa yhteydessä joutua myös uusimaan lahoja kattorakenteita sekä vaihtamaan märkiä ja homeisia villoja.

Kattotarkastus paljastaa myös sen, jos katolta puuttuvat lumiesteet, vaikka ne tulisi rakennusmääräysten mukaan sieltä löytyä. Ratkaiseva raja on 1:8: jos kattosi on näin kalteva, tulee sinun asennuttaa sille lumiesteet. Määräys koskee myös huopakattoja, joilta lumi ei lähde valumaan alas niin herkästi kuin esimerkiksi liukaspintaisilta peltikatoilta. Kevättarkastus paljastaa, jos lumi on saanut lumiesteet (tai esimerkiksi kattotikkaat) irtoamaan, ja katossa on nyt korjattavia reikiä ja muita vaurioita. Syystarkastuksen yhteydessä tarkastetaan, etteivät kovat tuulet ole saaneet lumiesteitä tai muita kattovarusteita irtoamaan. Syystarkastus kannattaa suorittaa juuri ennen uuden talven tuloa, jotta kaikki olisi varmasti kunnossa kohta alkavan talven ajan.

Miksi lumiesteitä tarvitaan? Lumiesteiden ensisijainen tehtävä on huolehtia siitä, että lapset, huoltajat, lemmikkieläimet, vieraat ja ohikulkijat voivat liikkua rakennuksen läheisyydessä ilman pelkoa siitä, että niskaan valahtaa painava lumikuorma. Lumen alle jääminen voi olla hyvin vaarallista, varsinkin, jos kyseessä on pikkulapsi.

Lumiesteitä tarvitaan myös suojaamaan peltikatetta, tiilikatetta tai huopakatetta. Koska lumiesteet hillitsevät lumen liikkeitä, estävät ne monet vauriot. Esimerkiksi peltikaton maalipinta pysyy paremmassa kunnossa, kun jäinen lumimassa ei naarmuta sitä liukuessaan lapetta pitkin. Tiilikatolta irtoaa lumiesteiden ansiosta vähemmän tiiliä, ja huopakatonkin kunto turvataan lumiesteiden avulla. Lumi voisi kiskoa mukaansa niin ilmanvaihtohormeja, aurinkopaneeleita kuin esimerkiksi räystäskourutkin, jos lumiesteet eivät olisi pitelemässä lumimassoja paikoillaan.

Asianmukainen savupiippu on varustettu piipun pellityksellä ja piipunhatulla

Piipun pellitys ja piipunhattu kuuluvat jokaisen asianmukaisen savupiipun vakiovarustukseen. Piipun pellitys peltisepän työnä ei ole vain korea lisä sinun piippuusi, vaan sillä on merkitystä myös piipun kunnon ja asumisturvallisuuden kannalta. Pellitys suojaa omakotitalon, kesämökin, paritalon tai  muun rakennuksen piippua säiltä. Mittojen mukaan tehty pellitys estää piippua vuotamasta vettä ja rapautumasta.

Myös piipunhattua tarvitaan piippua suojaamaan. Piipun suuaukon päälle asennettava piipunhattu suojaa hormia roskilta ja vesi- sekä lumisateilta. Kuiva hormi vetää paremmin, mutta piipunhattu on olemassa myös estääkseen noki- ja rakennuspaloja. Mitä enemmän hormiin pääsee kosteutta, sitä enemmän se rapautuu. Rapautuminen tarkoittaa sitä, että hormin laastissa olevat kolot suurenevat ja syvenevät, kun niihin kertynyt vesi talven mittaan jäätyy. Erityisen paljon kolot suurenevat ja syvenevät leutoina talvina, kun vesi jäätyy ja sulaa yhä uudelleen lämpötilan sahatessa nollan molemmin puolin.

Rapautunut hormi voi sortua, mutta jo ennen tätä voi sattua vahinko. Hormissa oleviin koloihin kertyy nokea aina, kun tulisijaa lämmitetään. Nokikertymät heikentävät hormin paloturvallisuutta, siksi asuinrakennuksen ja vuokrakäytössä olevan vapaa-ajan rakennuksen hormi on vuosittain nuohottava. Nuohouskaan ei kuitenkaan poista nokea hormin koloista. Noen syttyminen tuleen voi johtaa rakennuspaloon. Koloista saattaa karata myös myrkyllisiä savukaasuja sekä lämpöä, joten hormin paloturvallisuus ja energiatehokkuus kannattaa varmistaa edullisella piipunhatulla.

Huonokuntoinen hormi on saneerattava heti. Useimmiten se onnistuu savupiipun massauksen avulla. Myös siihen on puututtava välittömästi, jos katto vuotaa piipun juuresta. Piipunjuurivuoto voi kastella eristeet ja rakenteet, ja saada aikaan esimerkiksi yläpohjan homevaurion. Koska aluskate estää kattorakenteita kastumasta ennen kuin katossa olevat, vuotamaan ruvenneet kohdat ehditään korjata, on rikki menneen aluskatteen korjaus erinomainen idea. Teemme tarvittaessa aluskatteen korjauksen piipun, jonkin muun läpiviennin tai kattojiirin kohdalta. Aluskate korjataan useimmiten vaihtamalla se uuteen. Riippuu aluskatteen kunnosta, uusitaanko se kokonaan vaiko vain osittain.

Plus Kattopalvelun kattopeltisepiltä saatte myös muut peltisepäntyöt kuin piipun peltityöt. Voimme toteuttaa kattoturvatuotteet peltisepäntyönä, viimeistellä kattosi erilaisilla peltilistoilla tai vaikka asentaa rakennukseesi upean konesaumakaton. Konesaumakaton tiiviys on ensiluokkainen, sillä sen saumat ovat kaksinkertaiset, ja kaikki läpiviennin saumataan tiiviisti kiinni katteeseen.  

Katon tarkastuksen ansiosta kattosi palvelee sinua Inkoossa vielä pitkään

On yksi pettämätön tapa parantaa katon kuntoa ja pidentää sen käyttöikää, ja se on katon tarkastus Inkoossa. Luota Plus Kattopalvelun timanttisiin kattoammattilaisiin myös kattotarkastusten suhteen. Meiltä saat käyttökelpoista tietoa niin huopakatosta, peltikatosta, tiilikatosta, varttikatosta kuin kaikista muistakin katoista. Kerromme, jos katolla on jotain korjattavaa, eli jos vaikka löydämme katolta rikkinäisiä tiiliä, auenneita saumoja tai irtoamaisillaan olevia lumiesteitä. Tiedotamme asiakasta myös siitä, jos katto voisi paremmin jonkin kattohuollon jälkeen. Peltikatot pitää reilun kymmenen vuoden välein maalata, ja huopa- sekä tiilikatot kaipaavat sammaleiden poistoa aina silloin tällöin. Emme vain mainitse, että ”jotain tarttis tehrä”, vaan myös annamme hyvän tarjouksen kyseessä olevien toimenpiteiden tekemisestä asiantuntevien ammattilaistemme toimesta.

Perusteellinen kattotarkastuksemme ulottuu myös katon rakenteisiin ja kattovarusteisiin asti. Käymme katon alla, jos vain suinkin mahdollista. Tutkimme katon rakenteiden kunnon. Onko aluskate kaikin puolin ehjä, vai pitäisikö sitä korjata esimerkiksi jiiristä tai piipun kohdalta? Eihän eristeissä ole kosteutta ja mikrobikasvustoja? Eristeet ovat voineet kastua, vaikka katto olisi täysin tiivis. Jos eristeitä on niukanpuoleisesti ja välikatto tuulettuu heikosti, saattaa niin sanottu kondenssivesi aiheuttaa katon vesivahingon.

Jokaisen omakotitalon, kerrostalon ja muun rakennuksen katolta tulisi löytyä ainakin sadevesijärjestelmä sekä minimimäärä kattoturvatuotteita. Niiden kunnon selvittäminen kuuluu kattotarkastuksen kulkuun. Varmistamme, että kattotikkaat ja muut kattotarvikkeet ovat kunnolla kiinni katossa, ja ettei ränneissä ole roskia. Jos kiinnikkeet ovat höllässä, voi kova tuuli irrottaa kattotarvikkeet. Myös lumi saattaa tempaista kulkusillat ja muut katon varusteet mukaansa. Mikäli kattokaivossa tai vesikouruissa on roskia, voivat ne tukkia sadevesijärjestelmän, ja tämän seurauksena sadevedet päätyvät kastelemaan talon rakenteita. Roskat kiihdyttävät myös rännien ruostumista suotta.

Muiden kattotöiden yhteydessä teemme ilmaisen yleiskuntotarkastuksen – näin reilu on Plus Kattopalvelu! Tilasitpa sitten katon oikaisun tai kattoreiän paikkauksen, saat aina kattotarkastuksen hintaan 0 euroa. Ilmaisen kattotarkastuksen tarjoaminen on olennainen osa palvelukonseptiamme, ja tapamme tarjota mahdollisimman hyvää palvelua kaikille yritys- ja yksityisasiakkaillemme sekä kanssamme asioiville taloyhtiöille. Voitte myös tilata meiltä kattavan, koko kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen erillispalveluna.

Kun tarvitset kattourakointia Inkoossa, ota yhteyttä tähän kattopalveluun

Plus Kattopalvelu on varma valinta aina, kun tarvitsette kattourakointia Inkoossa. Tartumme toimeen ripeästi, ja hoidamme kattourakan kuntoon tuossa tuokiossa. Tilaatte meiltä myös taloyhtiöiden kattourakat, eli esimerkiksi kerrostalon peltikaton uusimisen tai rivitalon huopakaton pesun ja pinnoittamisen. Katon huoltaminen on oiva tapa säästää taloyhtiön ja sen osakkeiden varoja. Huoltamatta jätetty huopakatto saattaa olla uusimiskunnossa jo parinkymmenen vuoden päästä, kun taas säännölliset huollot, satunnainen sammaleiden poisto ja kertaluonteinen katon pinnoittaminen saavat katon kestämään hyvässä kunnossa huomattavasti pidempään.

Taloyhtiöiden lisäksi palvelemme tietenkin myös kaikkia kotitalouksia. Plus Kattopalvelu on oikea kattourakoitsija myös kesämökin katon korjaamiseen, kuntotarkastamiseen, pesemiseen ja muuhun katon ylläpitoon liittyvään. Emme toimi pelkästään Inkoossa, vaan myös Inkoon naapurikunnissa Raaseporissa, Lohjalla, Siuntiossa ja Kirkkonummella.

Plus Kattopalvelu tekee urakan aina avaimet käteen -pakettina, olipa sitten kyseessä katon huolto, kattovuodon korjaus tai vaikkapa koko katon purku ja vaihto. Koko urakalle lasketaan mainio tarjous heti yhteydenottosi jälkeen, ja tarjouksen laskemista varten tulemme käymään kohteessasi. Alkutarkastuksen perusteella tiedämme, mitä kaikkia töitä ja toimenpiteitä katto tarvitsee, ja osaamme ottaa kaikki työvaiheet ja esimerkiksi uusien materiaalien tarpeen huomioon jo tarjousta laatiessamme. Plus Kattopalvelu on kattopalvelu, jonka kanssa et kohtaa ikäviä yllätyksiä, vaan saat aina mitä parhainta, asiantuntevinta ja sujuvinta palvelua!

Tämä kattofirma tarjoaa useita eri maksuvaihtoehtoja, mikä tekee asioinnista mahdollisimman vaivatonta. Kattoremonttia, katon oikaisua, kourusaneerausta tai esimerkiksi kattomaalausta ei tarvitse maksaa käteisellä. Maksupuolen voi hoitaa myös rahoituksella, ja usein osamaksuvaihtoehtokin on tarjolla. Rahoituksen bongaat verkkosivuiltamme. Rahoitus on peräisin luotettavalta yhteistyökumppaniltamme, jolla on takanaan pitkä kokemus remonttien lainoittamisesta.

Mainitaan vielä yksi syy asioida Plus Kattopalvelun kanssa. Tulet huomaamaan, että syitä asiakkuuteen on useita, mutta tämä yksi on ehdottomasti mainittava, ennen kuin tila loppuu. Kaikki asiakkaamme saavat meiltä ilmaisen katon kuntotarkastuksen aina tilatessaan joitain muita kattotöitä! Tämä on rahanarvoinen etu jo sinänsä, mutta sen ansiosta talonomistajalta tai taloyhtiöltä voi säästyä hurjat määrät rahaa, sillä kattotarkastuksen ansiosta katon vesivahingot ja muut ongelmat voidaan tehokkaasti ehkäistä.