Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Inkoo – muistathan tilata ajoissa?

Vesikourujen puhdistus Inkoossa kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Roskat on syytä poistaa ränneistä joka kevät ja syksy katon kausihuollon yhteydessä. Viivästykset voivat aiheuttaa paljon ongelmia – niistä lisää tuonnempana.

Nyt ehkä mietit, onko vesikourujen puhdistus todellakin tarpeen kahdesti vuodessa. Kyllä vain on.

Inkoossa on runsaasti kuusimetsää, ja kuusista kouruihin lentelee neulasia ympäri vuoden. Myös lehtipuita on paljon, ja lehtipuista puolestaan irtoilee risuja kaikkina vuodenaikoina, vaikka lehdet, koivunnorkot ja siitepöly ovatkin vain lämpimien vuodenaikojen riesa.

Onneksi et joudu etsimään vesikourujen puhdistustyöt taitavaa firmaa kaukaa. Me Plus Kattopalvelussa teemme vesikourujen puhdistukset ja muut kattotyöt puolestasi pitkällä kokemuksella ja kohtuulliseen, kotitalousvähennyskelpoiseen hintaan!

Samalla tarkastamme katon yleiskunnon täysin veloituksetta sekä pidämme silmällä vesikourujen puhdistustarvetta lisääviä tekijöitä tontillasi. Tarpeen mukaan voimme tehdä tarjouksen muistakin katolle tai sadevesijärjestelmälle suosittelemistamme toimenpiteistä.

Älä viivästytä vesikourujen kausipuhdistusta edes siinä tapauksessa, että Matti on löytänyt tiensä kukkaroosi. Hyödynnä vaikkapa kauttamme saatavilla olevaa rahoitusta ja maksa lasku osissa. Vesikourujen puhdistus ei tosin ole suurensuuri sijoitus, joten todennäköisesti raha-asiat eivät nouse kynnyskysymykseksi.

Kun vesikourujen puhdistusaika on jälleen käsillä, pyydä tarjous esimerkiksi sähköisen lomakkeemme avulla. Palaamme pian asiaan!

Vesikourujen puhdistukset ja muut kattotyöt Inkoossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Inkoossa!

Inkoolainen, tällaisia ongelmia laiskottelu rännien puhdistuksessa voi aiheuttaa

Vesikourujen eli rännien puhdistus on paras tehdä ajallaan niin Inkoossa, Raaseporissa, Lohjalla, Siuntiossa, Kirkkonummella kuin Espoossakin. Mutta millaisia ongelmia laiskottelusta voi seurata?

Jos vesikourujen puhdistus unohtuu:

  • Sadevesijärjestelmä menee tukkoon. Tukoksia voivat aiheuttaa yhtä hyvin niin bioroskat kuin niiden sekaan muodostuva jääkin.
  • Vesikourut muhivat sateiden jälkeen pitkiä aikoja kosteana, mikä lisää ruostevaurioiden todennäköisyyttä.
  • Kostea tai jäinen biomassa alkaa rasittaa vesikouruja painollaan, jolloin esimerkiksi kaato voi vääntyä väärään kulmaan.
  • Jäätyessään bioroska saattaa tehdä hallaa jopa alumiinisille ja muovisille vesikouruille esimerkiksi halkeamien ja murtumien muodossa.

Toisin sanoen joudut pian makselemaan paljon kalliimpia laskuja kuin vesikourujen puhdistuksesta olisi aiheutunut. Vesikourujen puhdistus on huomattavasti edullisempaa kuin esimerkiksi ruostuneen sadevesijärjestelmän uusiminen.

Kaikkein eniten harmaita hiuksia aiheuttavat tukokset. Sadevesijärjestelmän tukkeutuminen voi kuulostaa pikku jutulta, mutta tosiasiassa vesikourujen ja syöksyputkien tukokset vaikuttavat laajalti koko rakennuksen hyvinvointiin. Tukokset, niiden aiheuttamat haitat ja tukosten avaaminen ovatkin kokonaan oma lukunsa.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus sekä tukosten aiheuttamat haitat

Sadevesijärjestelmä voi joskus mennä tukkoon, mutta onneksi me Plus Kattopalvelussa teemme tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaustyötkin inkoolaisten puolesta. Pitkällä kokemuksella selätämme kaikenlaiset tukokset nopeasti ja hellävaraisesti!

Hellästä käsittelystä huolimatta tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus vaatii toisinaan jatkotoimenpiteitä korjaustöiden merkeissä. Tukokset aiheuttavat nopeasti haittaa sadevesijärjestelmälle, katolle, räystäälle, julkisivuun ja jopa talon perustuksiin.

Jos sadevesijärjestelmä on ollut tukossa jo pidemmän aikaa, voi esimerkiksi homeisten tai lahojen otsalautojen vaihto olla aiheellista. Myös julkisivun homehtuminen, lahoaminen, levittyminen ja rapautuminen on tavallista, jos tukos pakottaa katolta valuvan veden kulkemaan julkisivun kautta.

Pahimmillaan sadevesijärjestelmän tukkeutuminen aiheuttaa kattovuotoja. Kyseessä on ensisijaisesti tasakattojen ongelma, mutta ei hatusta vedettyä muillakaan kattomuodoilla. Keväiset sulamisvedet voivat nimittäin muodostaa räystäälle jäävallin, padoten loput vedet jäävallin ja katolla vielä olevan lumikinoksen väliin. Lumi aiheuttaa painetta katon epäjatkuvuuskohtiin, joista sulamisvedet saattavat livahtaa yläpohjan puolelle.

Mitä pikemmin tukos avataan, sen vähemmällä selvitään. Kaikkein helpointa on kuitenkin pitää tukosten todennäköisyys minimissään puhdistamalla vesikourut säännöllisesti.

Inkoolainen, olisiko siis aika poistaa roskat ränneistä vai onko tukkeutuneen sadevesijärjestelmän avaus jo tarpeen? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt