Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti Inkoo

Kun katon elinkaari tulee tiensä päähän, on edessä kattoremontti, jossa uusitaan vesikatto, aluskate ja katon alusrakenteet, kuten tuuletusrimat ja kattoruoteet tai aluslaudoitus. Plus Kattopalvelu remontoi Inkoossa niin peltikatot, tiilikatot, kuin huopakatotkin. Kattovaurion sattuessa, teemme kattokorjaukset nopeasti, ennen kuin kosteuden aiheuttamia lisävaurioita ehtii muodostumaan. Plus Kattopalvelu tarjoaa Inkoossa myös kattavat kattohuoltopalvelut kaikille katoille. Oikein huollettuna katto kestää pitkään ja on huoleton koko käyttöikänsä ajan.

Kattavat kattoremontit ja muut kattotyöt Inkoossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Inkoossa!

Katon tekninen käyttöikä

Eri kattomateriaaleille luvataan eripituisia käyttöikiä. Käyttöiän pituus riippuu paljolti itse katemateriaalista ja sen laadusta. Esimerkiksi galvanoidusta teräspellistä valmistetut peltikatot ovat pitkäikäisempiä, kuin tavallisesta pinnoitetusta pellistä tehdyt. Savitiilistä tehtyjä tiilikattoja taas pidetään pitkäikäisempinä, kuin betonikattotiilistä valmistettuja. Erittäin suuri merkitys katon käyttöikään on kuitenkin myös katon huoltohistorialla. Säännöllisesti huollettu katto voi kestää jopa vuosikymmeniä pidempään, kuin huonosti hoidettu katto. Yksi katon elinkaareen vaikuttava tekijä on myös paikalliset olosuhteet. Esimerkiksi metsätontilla sijaitsevalle katolle muodostuu helposti paksu kerros lehtiä, neulasia ja muuta biomassaa, joka sitoo kosteuden katolle ja rasittaa näin katon pintaa. Kun paikallisilla kattokorjauksilla ja kattohuolloilla ei enää saavuteta pitkäaikaista vaikutusta katon kuntoon, alkaa olla aika tehdä täydellinen kattoremontti.

Peltikattoremontti Inkoo

Suomen suosituin kattotyyppi on peltikatto. Peltikattotyyppejä on monia. Profiilipeltikatto eli muotokatto on monipuolinen peltikattotyyppi, koska eri tavoin muotoilluissa kattopelleissä on runsaasti vaihtoehtoja. Konesaumattu rivipeltikato on taas perinteinen peltikattotyyppi, joka soveltuu myös monimuotoisille katoille.

Peltikaton asennus vanhan katteen päälle

Joskus peltikattokattoremontti voidaan toteuttaa niin, että uusi peltikate asennetaan vanhan katteen päälle. Silloin on kuitenkin varmistettava, että katon alusrakenteet ovat hyvässä kunnossa. Jos alusrakenteita täytyy uusia, on vanha kate kuitenkin purettava uuden tieltä. Vanhan katteen päälle tehtävässä peltikattoremontissa etuna kustannussäästö, kun vanhan katteen purkuvaihe jää pois. Näin tehdyssä Peltikattoremontissa katolle muodostuu kaksi vedeneristysrakennetta, kun uusi aluskate sekä vanha kate ovat molemmat vedenpitäviä.

Monimuotoinen profiilipeltikatto

Profiilipeltikatto, jota kutsutaan myös muotokatoksi, tehdään muotoilluista ja valmiiksi tehtaalla pinnoitetuista kattopelleistä. Kattopeltimuotoja on monia. Suosituiksi profiilipeltimuodoiksi ovat osoittautuneet mm. tiilikuvioinen kattopelti ja sitä hieman korkeampiprofiilinen kruunupoimullinen peltiprofiili. Myös erilaiset poimukatot ovat suosittuja peltikattoja. Pystysaumakatossa eli lukkosaumakatossa on kattopeltien reunoissa pystyyn nostetut lukkopontit, joilla kattopeltirivit kiinnitetään toisiinsa. Pystysaumakatto muistuttaa ulkonäöltään hieman klassista konesaumattua rivipeltikattoa.

Konesaumakatto on perinteinen peltikattomalli

Saumakatto, jota kutsutaan nykyisin myös konesaumakatoksi, valmistetaan yleensä joko pinnoitetusta kattopellistä tai galvanoidusta teräspellistä. Galvanoidusta eli sinkitystä pellistä valmistettu konesaumakatto on yksi pitkäikäisimmistä kattotyypeistä, sen erinomaisen korroosionkeston ansiosta. Myös alumiinia ja kuparia voidaan käyttää konesaumakattojen valmistukseen. Konesaumakatot valmistetaan liittämällä peltirivit toisiinsa kaksinkertaisella saumalla. Tuplasauma on täysin vesitiivis. Nykyaikaisten konesaumakattojen saumat tiivistetään vielä tiivistysmassalla, jolloin vedenpitävyys on sataprosenttinen. Konesaumakatoilla myös kaikki kattotuotteet, kuten ilmastointihormit pellitetään samalla tekniikalla. Näin katon läpiviennitkin ovat taatusti tiiviitä, kun pellitykset liittyvät kiinteästi muuhun kattoon. Konesaumakaton asentaminen vaatii kattopeltisepän taitoja. Varsinkin monimuotoisten konesaumakattojen pellityksissä kattopeltiseppä muotoilee ja saumaa kattopeltejä pitkälti käsityönä.

Tiilikattoremontti Inkoossa

Tiilikatot ovat klassisen tyylikkäitä ja hyvin ympäristöön sulautuvia. Moni valitsee tiilikaton jo pelkästään ulkonäön vuoksi. Tiilikatto on myös hiljainen ja hengittävä. Tiilikatto on peltikaton jälkeen toiseksi suosituin kattotyyppi Suomessa.

Betonitiilikatto vai Savitiilikatto?

Tiilikattoja rakennetaan joko savikattotiilistä tai betonikattotiilistä. Molemmista kattotiilityypeistä on saatavana monenlaisia profiilimuotoja. Kattotiilet voivat olla esimerkiksi yksikouruisia, kaksikouruisia tai tasapohjaisia. Ne voivat olla lukkoreunallisia eli vesilukollisia tai tasareunaisia vapaasti asennettavia. Eroja kattotilityypeissä löytyy ulkonäöstä ja ominaisuuksista. Savitiilikatto on jonkin verran betonitiilikattoa pitkäikäisempi, mutta se on myös hinnaltaan hieman arvokkaampi. Savikattotiilet valmistetaan luonnonsavesta polttamalla savitiiliä korkeassa, yli 1000°C lämpötilassa. Poltettaessa saveen tulee kauniin terrakotanpunainen värisävy. Savikattotiilen värisävyä voidaan varioida lisäämällä savitiilen pintaan mineraalioksideja ennen polttoprosessia. Kaikki kattotiilet ovat huokoista materiaalia, johon imeytyy ajan saatossa vettä. Savikattotiilen pinta voidaan lasittaa, jolloin sen vedenpitävyys paranee. Savikattotiilet säilyttävät värinsä koko elinkaarensa ajan. Betonikattotiilet eli sementtikattotiilet valmistetaan nimensä mukaisesti sementistä, hiekasta ja väripigmenteistä tehdystä betonimassasta. Värjätystä massasta puristetut betonikattotiilet ovat läpivärjättyjä. Yleensä betonikattotiilet kuitenkin vielä pinnoitetaan. Pinnoitetut betonikattotiilet säilyttävät tiilikaton värin kirkkaana pidempään ja suojaavat kattoa uv-säteilyltä ja kosteudelta. Betonitiilikatoilla on kuitenkin taipumus haalistua vuosien kuluessa. Betonitiilikatot kaipaavatkin aika ajoin huoltomaalausta. Huoltomaalaus myös pidentää betonitiilikaton käyttöikää, estämällä veden imeytymistä kattotiilien huokosiin.

Milloin tiilikatto tulisi uusia?

Tiilikatot ovat erittäin pitkäikäisiä. Kattotiilillä on kuitenkin taipumus rapautua vuosikymmenten jälkeen. Rapautumista aiheuttaa vesi ja pakkaset. Pakkasrapautumista tapahtuu, kun kattotiilen huokosiin päässyt vesi vuoroin jäätyy ja sulaa. Savitiilikattojen on todettu kestävän hieman betonitiilikattoja paremmin pakkasrapautumista. Elinkaarensa loppupäässä olevalla tiilikatolla kattotiilet ovat jo rapautuneet siinä määrin, että ne rikkoutuvat varsin helposti. Kattotiiliä voi rikkoa esimerkiksi pakkaset ja katolla olevat lumikuormat. Jos rikkoutuneita kattotiiliä ilmestyy katolle säännönmukaisesti esim. talven jälkeen, alkaa tiilikattoremontti olla ajankohtainen. Vanhan tiilikaton remontissa ei kannata viivytellä liian kauan, sillä rikkoutuneet kattotiilet aiheuttavat katolle vesivuotoriskin. Pyydä tarjous tiilikattoremontista Plus Kattopalvelusta.

Huopakattoremontti Inkoo

Huopakatolla on monia hyviä ominaisuuksia. Huopakatto on kaikista kattomateriaaleista hiljaisin sateella. Huopakatolla on hyvät lämmönkesto-ominaisuudet. Huopakatto elää rakenteiden mukana lämpötilojen vaihdellessa. Joustavuutensa ansiosta, huopakatto sopii asennettavaksi myös monimuotoisille katoille.

Huopakaton alushuopa

Huopakatto asennetaan aluslaudoituksen tai rakennuslevyistä tehdyn alusrakenteen päälle. Huopakattoremontissa aluslaudoituksen kunto tarkastetaan ja tarvittaessa huonokuntoiset alusrakenteet uusitaan. Yleensä huopakattoremontissa aluslaudoituksen päälle asennetaan vesitiivis, kumibitumilla kyllästetty, alushuopa. Ensimmäiseksi asennetaan kovalle rasitukselle joutuviin sisätaitteisiin taitteen suuntaiset sisätaitekermit. Sen jälkeen Alushuopa kiinnitetään huopanauloilla ja kumibitumiliimalla koko katon alueelle. Katon läpiviennit tiivistetään kumibitumiliimalla alushuopaan kiinnitettävillä läpivientitiivisteillä. Lopuksi alushuopa asennetaan vielä katon harjalle ja ulkotaitteisiin.

Palahuopakatot eli bitumipaanukatot

Bitumipaanukatto on huopakatto, joka on valmistettu muotoon leikatuista kattolaatoista. Kattolaatat voivat olla muodoltaan monikulmaisia, suorakulmaisia tai aaltokuvioisia. Bitumipaanulaatat muodostavat katolle tyylikkään geometrisista muodoista koostuvan kattopinnan. Palahuopakatto sopii näyttävyytensä vuoksi varsinkin monimuotoisille ja jyrkille katoille.

Tiivissaumakatot

Tiivissaumakatto on eleettömän pelkistetty, rullatavarana toimitettavista bitumikermeistä tehty, huopakattotyyppi. Tiivissaumakatto voi olla rakenteeltaan yksikerroskate tai kaksikerroskate. Yksikerroksisia huopakatteita käytetään vain jyrkillä katoilla, joissa ei ole vaaraa, että vesi jäisi makaamaan katolle. Kaksikerroskate asennetaan niin, että alemman ja ylemmän bitumikermin saumat eivät osu kohdakkain. Näin saumarakenteesta saadaan varmuudella vesitiivis. Tiivissaumakatoilla käytettävissä bitumikermeissä on useita tuoteluokkia. Tuoteluokka valitaan kattoremonttikohteen katon kaltevuuden perusteella. Kiinnitystapana eri bitumikermilaaduila voi olla kumibitumiliimalla ja huopanauloilla kiinnittäminen, kuumaliimaaminen tai hitsaaminen. Kaksi viimeksi mainittua asennustapaa vaatii tulitöiden tekemistä katolla. Kaikilla Plus Kattopalvelun huopakattoasentajilla on koulutus kattotulitöihin ja voimassa oleva tulityökortti.

Kattokorjaukset Inkoossa

Kattovauriot on syytä korjata nopeasti, ennen kun vuotava katto aiheuttaa vesivahinkoja vesikaton alapuolisille rakenteille. Plus Kattopalvelusta saat Inkoossa kattokorjauksen nopealla varoitusajalla. Pyydä kattokorjaaja paikalle heti, kun kattovaurio tai kattovuoto on havaittu. Äkilliset kattovauriot ovat pääsääntöisesti myrskyvaurioita tai talven lumikuorman aiheuttamia kattovaurioita. Jos kattoturvatuotteet ovat löystyneet on vaarana, että esimerkiksi lumiesteet tulevat putoavan lumen mukana alas katolta ja vaurioittavat samalla vesikatetta. Hiljalleen ilmaantuvat kattovauriot aiheutuvat esimerkiksi kateruuvien löystymisestä tai irtoamisesta. Kateruuvien tiivisteet ja kattoläpivientien tiivisteet hapertuvat ajan myötä. Jos hapertuneita katon tiivisteitä ei vaihdeta ajoissa, voivat ne aiheuttaa kattovuotoja. Kattovaurioita voikin estää huolellisilla kattotarkastuksilla ja kattohuolloilla.

Rikkinäisten kattotiilien vaihdot Inkoossa

Koska kattotiilet rapautuvat ikääntyessään, on vanhojen tiilikattojen tyypillinen kattovaurio rikkoutunut kattotiili. Kattotiilien vaihtotyö on edullinen ja nopea kattokorjaustyö. Rikkoutuneet kattotiilet kannattaa aina vaihdattaa nopeasti, koska riskinä on, että haljennut kattotiili aiheuttaa vesivuodon katolle. Plus Kattopalvelu tekee rikkoutuneiden kattotiilien vaihtoja Inkoossa nopeasti ja ammattitaidolla.

Kattohuolto Inkoo

Hyvä katon hoito ja oikea-aikaiset kattohuollot takaavat katollesi maksimaalisen käyttöiän. Kattotarkastus ja sen yhteydessä tehtävät kattohuollot kannattaa pyytää mieluiten kahdesti vuodessa. Plus Kattopalvelu toteuttaa Inkoossa kaikkia kattohuoltoja, joiden ansiosta kattosi kestää pitkään.

Katon harjaus ja kattopesu Inkoo

Jos katolle pääsee kertymään paljon irtoainesta, kuten lehtiä ja neulasia, estyy veden virtaus alas katolta. Kosteus sitoutuu katolla olevaan bioainekseen ja aiheuttaa rasitusta ja monenlaisia ongelmia vesikatolle. Roskat voivat myös kulkeutua katolta vesikouruihin ja tukkia ne. Katto tulisikin harjata puhtaaksi irtoaineksesta säännöllisesti. Erityisen tärkeää katon harjaaminen on metsäisillä tonteilla sijaitsevien talojen katoilla. Kattopesulla voidaan viimeistellä katon puhdistus. Kattopesuaineella tehtävä kattopesu irrottaa vaikeankin lian, kuten pinttyneen noen, katolta. Kattopesu estää myös kasvustojen kasvua tehokkaasti. Rakennuksen ulkonäkö myös kohenee, kun katon värit pääsevät taas kattopesun jälkeen oikeuksiinsa.

Huoltomaalaus pidentää katon käyttöikää

Katon pinnoite suojaa katon pintaa tehokkaasti kosteutta ja auringon uv-säteilyä vastaan. Puhki kulunut kattopinnoite altistaa peltikaton ruostumiselle ja tiilikatot kattotiilien rapautumiselle. Siksi katon huoltomaalauksella on suuri merkitys katon käyttöiän suhteen. Huoltomaalauksella voidaan katon käyttöikää lisätä useilla vuosilla tai jopa vuosikymmenillä.

Sammalten valtaama katto

Jos kattoa ei ole harjattu tai pesty pitkään aikaan, voi katolle olla muodostunut hyvinkin paksu sammalpeite. Sammaleen ja muiden kasvustojen juuret tunkeutuvat katon huokosiin ja esimerkiksi huopakaton saumoihin. Sammaleisiin sitoutunut vesi kulkeutuu helposti kattotiilien huokosiin aiheuttaen rapautumista kattotiilissä. Sammalet kuluttavat katon pinnoitetta ja voivat aiheuttaa ruostumista peltikatoilla. Sammaleentuhokäsittely poistaa ongelman. Sammaleita poistetaan aluksi katolta mekaanisesti mahdollisimman paljon. Sen jälkeen ruiskutettava kasvuston tuhoaine kuihduttaa sammalet ympäristöystävällisesti. Kasvustonestoaineet ovat täysin biohajoavia, eivätkä ne rasita ympäristöä. Sammaleet ja muut kuihtuneet kasvustot huuhtoutuvat käsittelyä seuraavien kuukausien aikana alas katolta. Sammaleentuhoaine tuhoaa myös katon huokosissa olevat itiöt ja juuret, joten kasvustot pysyvät poissa useita vuosia.

Vesikourujen puhdistus Inkoossa

Sadevesijärjestelmän tukkeutuminen vesikourujen täyttyessä lehdistä ja muusta roskasta voi aiheuttaa vakavia seurauksia. Sadevedet voivat ohjautua vesikourujen ohi rakennuksen seinärakenteisiin ja perustuksiin. Seurauksena voi olla hometta ja vesivaurioita talon rakenteissa. Plus Kattopalvelusta saat vesikourujen puhdistukset ja tarvittaessa kattoharjauksen Inkoossa. Puhdistamme vesikourut nopeasti ja turvallisesti. Tarvittaessa voimme käyttää apuna henkilönostimia tai nostolava-autoa vaikeasti saavutettavien räystäskourujen puhdistuksessa.

Lumen pudotus katolta Inkoossa

Raskaat lumikuormat voivat vahingoittaa kattoa painollaan tai pudotessaan voimalla alemmille kattotasoille. Katolla oleva lumi ja jää aiheuttaa myös vaaratekijän ihmisille, jotka liikkuvat talon vierillä. Plus Kattopalvelun kattoammattilaiset tekevät lumenpudotukset puolestasi nopeasti, turvallisesti ja kattoa vahingoittamatta. Teemme lumenpudotuksia kaikkialla Inkoossa.

Kattotuotteet vaativat huoltoa

Kattotarkastuksissa tulisi tarkastaa myös kaikki kattotuotteet ja huoltaa ne tarvittaessa. Tyypillisiä kattotuotehuoltoja ovat mm. kateruuvien kiristykset, kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristykset, kattotuotteiden huoltomaalaukset ja läpivientitiivisteiden huoltotyöt. Sadevesijärjestelmän osalta huoltoa vaativat useimmiten räystäskourujen kiinnikkeet. Talven lumikuormien jäljiltä myös vesikourujen kaadot vaativat usein säätämistä.

Kattotuotteet ja kattotuoteasennukset Inkoossa

Turvallisen katolla liikkumisen takaavat parhaiten laadukkaat seinätikkaat, lapetikkaat ja kattosillat. Tärkeitä kattoturvatuotteita ovat myös lumiesteet. Lumiesteiden tehtävänä on toisaalta suojata kattoa ja toisaalta estää lumen putoaminen talon vierillä kulkevien ihmisten niskaan. Katolla on useita kattotuotteita, jotka vaativat läpiviennin. Tällaisia ovat mm. huippuimurit, tuuletusputket, ilmanvaihdon poistoputket ja harjatuulettimet. Läpivientiä vaativat myös kattoikkunat ja kattoluukut. Plus Kattopalvelu myy ja tekee kaikkien edellä mainittujen kattotuotteiden asennuksia Inkoossa.

Muut kattotyöt Inkoossa

Kattoasiantuntijamme ovat valmiita vastaamaan kaikkiin kattoja koskeviin kysymyksiisi. Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikkein vaativimpiakin kattotöitä Inkoossa. Kysy lisää, jos mielessäsi on jokin erikoisempi kattotyö. Löydämme varmasti vastauksen kaikkiin kattotoiveisiisi.

Katon korottaminen

Jos katon korottaminen on ollut mielessäsi, kannattaa se toteuttaa kattoremontin yhteydessä, koska silloin kattorakenteet joka tapauksessa avataan. Myös kattomuotoa voidaan samasta syystä muuttaa kattoremontissa. Suosittua on ollut esimerkiksi tasakaton muuttaminen harjakatoksi. Katon korotuksella talon ullakkokerros voidaan ottaa tehokkaampaan käyttöön. Ullakosta saadaan asuinkelpoinen, kun huonekorkeus täyttää asuinhuoneen normistot.

Yläpohjan lisälämmöneristys

Lämpö nousee ylöspäin ja karkaa suurimmaksi osaksi talon yläpohjan kautta katolle ja edelleen taivaalle. Yläpohjan eristeiden lisääminen voi parantaa talon energiatehokkuutta huomattavasti. Yläpohjan lisälämmöneristys on suhteellisen helppo ja edullinen tapa parantaa asunnon energiataloutta, kunhan yläpohjaan jää myös riittävästi tuuletustilaa lämmöneristyksen lisäämisen jälkeenkin.

Kattotarkastus Inkoossa

Kaikkien kattotöiden yhteydessä teemme katolla myös kattotarkastuksen. Plus Kattopalvelun kattoasiantuntijan tekemän kattotarkastuksen voit tilata meiltä myös erillisenä palveluna. Asiantuntijan tekemää kattotarkastusta voi käyttää kattoremonttien suunnittelussa ja ajoittamisessa. Kattotarkastusraportti on myös apuna kiinteistön elinkaarisuunnitelman teossa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt