Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyömme Pohjois-Savossa saavat kattosi kestämään aikaa

Plus Kattopalvelu tietää, miten katot saadaan kestämään aikaa. Ajan hammas on armoton. Se haurastuttaa myös tiilikatot, peltikatot ja huopakatot, ja katon kunnon heikkeneminen uhkaa koko rakennuksen kuntoa. Vesikatto on olemassa siksi, että sade- ja sulamisvedet eivät pääsisi tekemisiin talon rakenteiden kanssa, mutta vanha ja/tai huonokuntoinen katto voi vuotaa. Kattovuotoja voi ehkäistä huolehtimalla katon säännöllisistä huolloista, ja paikkaamalla kaikki pienetkin vauriot heti niiden synnyttyä. Plus Kattopalvelu on luottokumppanisi kaikissa tiilikattotöissä, peltikattotöissä ja huopakattotöissä. Meidän avullamme kattosi kestää mahdollisimman kauan, eivätkä rikkinäiset tiilet tai muut pienet vauriot saa kattoa vuotamaan ja katon alla olevia rakenteita kastumaan.

Otetaan esimerkiksi tiilikatto. Useimmat tiilikatot ovat nykyään betonitiilikattoja, mitkä saadaan pysymään kunnossa puolivuosittaisella harjauksella ja aina tarvittaessa tehdyllä sammaleiden poistolla. Katto on hyvä myös maalata kertaalleen, jotta se jaksaisi pysyä kunnossa peräti 70 vuotta. Teemme jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, minkä jälkeen tiedämme, onko katossa jotain paikattavaa tai uusittavaa. Tämä kaupanpäällinen koskettaa myös taloyhtiöitä. Omakotitalojen ja mökkien omistajilla on lisäksi mahdollisuus hakea kattotöistämme kotitalousvähennystä.

Huopakaton elinkaari voi olla 40 vuoden pituinen, jos katto puhdistetaan ja tarkastetaan joka kevät ja joka syksy. Näin kaikki saumat saadaan tiivistettyä jo alkuvaiheessa, eivätkä sammalet pääse valtaamaan tasakattoa, aumakattoa, harjakattoa tai esimerkiksi pulpettikattoa. Yhden kerran bitumikatto on hyvä myös pinnoittaa, sillä huonokuntoinen ja vuosien myötä kulunut pinnoite ei suojaa katetta riittävästi auringolta. Pinnoituksen ja muut kattotyöt Pohjois-Savossa voi maksaa myös kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella. Näin isommatkaan kattotyöt eivät jää odottamaan parempia aikoja, vaan ne voidaan suorittaa saman tien. Kattovuodon korjaus ja katon vaihto sekä muut kattourakat ovat yleensä sitä edullisempia, mitä varhaisemmassa vaiheessa niitä aletaan tehdä.

Peltikatto pysyy kunnossa noin puoli vuosisataa katon kevät- ja syyshuolloilla sekä kattomaalauksilla, joita tehdään esimerkiksi 15 vuoden välein. Uusi lukkosaumakaton tai esimerkiksi aaltopeltikaton maalipinta ennen kuin se muuttuu liian kuluneeksi, niin kattosi ei ruostu. Jos ruostevaurioita tai lumi- tai myrskyvaurioita sattuisi esiintymään, laittaa Plus Kattopalvelu peltikaton kuntoon tuossa tuokiossa – niin Iisalmessa, Kaavilla, Keiteleellä, Kiuruvedellä, Kuopiossa, Lapinlahdella, Leppävirralla, Pielavedellä, Rautalammilla, Rautavaarassa, Siilinjärvellä, Sonkajärvellä, Suonenjoella, Tervossa, Tuusniemellä, Varkaudessa, Vesannolla kuin Vieremälläkin.

Millaisia kattoremonttimme Pohjois-Savossa ovat?

Kattoremontti Pohjois-Savossa on joka kerta erilainen. Kesämökin, kerrostalon, omakotitalon tai rivitalon kattoremontti tehdään sen mukaan, mikä on kattorakenteiden kuntoa, ja mitä asiakas uudelta katolta toivoo. Joskus huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti voidaan toteuttaa hyvin helposti – silloin katon uusiminen tarkoittaa uuden katon rakentamista suoraan vanhan katon varaan. Vanhalle katolle ei ehkä tarvitse tehdä muuta kuin harjaus, jotta kattojen väliin ei jäisi roskia ja kosteutta. Sillä, että kattosaneerauksen työvaiheissa voidaan hieman oikoa, on vaikutusta kattoremontin hintaan. Myös tiilikattoremontti tai peltikattoremontti voi edetä ohituskaistaa pitkin, jos vanhan katon rakenteet ovat hyvässä kunnossa. Tuolloin aluskate voidaan jättää purkamatta, ja kattorakenteet kunnostamatta.

Suoralta kädeltä emme voi sanoa, mitä kaikkea uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennukseen liittyy. Kattoremontin, minkä voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, hintaakaan emme voi laskea näkemättä kattoa. Kaikki kattoremontit Varkaudessa, Iisalmessa, Suonenjoella ja muulla Pohjois-Savossa alkavat siitä, että asiantuntijamme tulee paikan päälle kattosi ja sen rakenteiden todellista kuntoa arvioimaan. Kun tasakatto, harjakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto on tutkittu, tiedämme, millainen kattoremontti meillä on edessä. Mikäli eristeitä on liian vähän tai välikatto ei tuuletu kunnolla, sisällytämme katon lisäeristyksen tai katon IV-työt katon vaihdosta antamaamme avaimet käteen -tarjoukseen. Kuuntelemme herkällä korvalla kattosaneerausta koskevat toiveesi – kerro esimerkiksi siitä, koska haluat katon uusimisen alkavan (kattoremontti voidaan tehdä koska vain, myös talvella), haluatko samalla korottaa kattoa ja millaisia varusteita haluat uudelle katollesi. Uudet kattoturvatuotteet tai esimerkiksi katon korotus vaikuttavat kattoremontin kokonaishintaan, mutta säästät rahaa yhdistämällä kattotöitä.

Säästät rahaa myös siinä, että uusit palahuopakaton, lukkosaumakaton tai konesaumakaton tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta olet aina kartalla siitä, missä kunnossa kattosi on, ja osaat tilata kattoremontin ennen kuin katon kunto on ehtinyt romahtaa. Hyväkuntoista kattoa ei tarvitse purkaa ja uusia: kattoremontin tarpeesta kertovat tihentyneet korjaus- ja paikkaustarpeet sekä paljain silmin nähtävissä olevat merkit ajan hampaasta. Tiilikatolla tämä tarkoittaa runsasta määrää heikkokuntoisia tiiliä, peltikatolla merkittäviä ruostevaurioita ja huopakatolla pahanlaatuista kuivumista ja halkeilua.

Paras katto kesämökille voi olla laadukas huopakatto tai palahuopakatto

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta monen mielestä paras katto kesämökille on laadukas huopakatto tai palahuopakatto. Jos sinäkin olet kiinnostunut hankkimaan aikaa, säitä ja erilaisia mekaanisia sekä kemiallisia rasituksia kestävän bitumikaton, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Teemme tasokkaat huopakattoremontit, huopakattohuollot, huopakattojen korjaukset ja muut huopakattotyöt kaikkialla Pohjois-Savossa. Asennamme bitumikermikaton niin pienimmälle kesämökille kuin isoimpaan kerrostaloonkin.

Tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto ja laattakatto ovat erilaisia huopakattoja. Jos kattosi on tarpeeksi kalteva, voit valita makusi mukaan minkä tahansa katon näistä kolmesta vaihtoehdosta. Tasakatolle ja loivalle katolle sopii vain tiivissaumakatto, minkä saumat pitävät vettä erinomaisen hyvin. Kaltevalle katolle voimme asentaa myös perinteikkään kolmiorimahuopakaton tai laattakaton, mitä kutsutaan myös palahuopakatoksi tai paanukatoksi – tuttavallisesti myös lappukatoksi. Palahuopakaton asentaminen on hieman hitaampaa, koostuuhan tällainen katto valtavasta määrästä huopapaanuja. Bitumipaanukatot ovat suosittuja varsinkin ulkorakennuksissa, mutta ne sopivat erittäin hyvin myös asuinrakennuksien katoiksi. Laajasta värivalikoimasta löytyy varmasti mieluinen vaihtoehto.

Kuten sanottu, huopakatot kestävät hyvin erilaisia rasituksia. Voit maksimoida kattosi rasituksensietokyvyn ja käyttöiän pituuden pitämällä kiinni katon huolto-ohjelmasta. Huopakaton huolto-ohjelma on samanlainen riippumatta siitä, onko rakennuksessasi tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto vaiko palahuopakatto.

Mitä bitumikaton huolto-ohjelma sitten pitää sisällään? Katon kevät- ja syyshuollot ovat erityisen tärkeitä, sillä niiden ansiosta muita, raskaampia huoltotoimenpiteitä tarvitaan vähemmän. Perushuollot ylläpitävät katon kuntoa, joten paikkaustarpeetkin (esimerkiksi tarve tiivistää saumat tai paikata kattoreikä) vähenevät. Katon kevät- ja syyshuollot ovat sisällöltään samanlaisia kaikilla erilaisilla katoilla: niiden aikana katolta ja sadevesijärjestelmästä poistetaan roskat. Bitumikatolla roskien poistossa suositaan ilmapuhallinta, mikä ei vaurioita kattopinnoitetta.

Roskien poisto on merkityksellistä, sillä roskainen huopakatto on alttiina sammaloitumiselle ja haurastumiselle. Samalla katto tulee kuntotarkastettuakin, eikä mikään kattopaikkaus tai lisähuolto näin ollen jää tekemättä. Jos tarpeen, tekisimme tarjouksen sammaleiden poistosta tai kattopesusta. Yhden kerran kesämökin, rintamamiestalon, kerrostalon, luhtitalon tai esimerkiksi eläinsuojan huopakatto kannattaa maalatakin. Kattomaalaus suojaa katon monilta eri rasituksilta, mutta erityisesti auringolta. Aurinko voi kuivattaa vanhalla ja kuluneella pinnoitteella varustetun bitumikatteen niin pahasti, että se halkeilee ja vuotaa.

Onko katon korjauksen Pohjois-Savossa ulotuttava katon alapuolisiin rakenteisiinkin?

Katon korjauksen Pohjois-Savossa pitää ulottua katon alla oleviin rakenteisiin asti, jos katon alta löytyy kosteutta. Katon vesivahingolle on kaksi syytä: joko katto on vuotanut, tai sitten välikatto tuulettuu niin huonosti, että rakennuksesta kohoava lämmin ilma ei poistu. Lämpimästä ilmasta voi tiivistyä kosteutta (niin sanottua kondenssikosteutta) kevättalvella, kun lämpötilaerot ovat suurimmillaan. Joka tapauksessa, lahovauriot on korjattava, märät villat uusittava ja katto tiivistettävä – tarkoittipa se sitten kattoikkunan korjausta tai vaikkapa myrskyvaurioiden korjausta. Jos kyse oli kondenssikosteudesta, tehostamme välikaton tuulettumista. Mahdollisesti sisällytämme tarjoukseen peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaamisesta myös katon lisälämmöneristyksen, mikä pienentää välikatolle päätyvän lämpimän ilman määrää.

Myös silloin kattokorjauksen on ulotuttava katon alla oleviin rakenteisiin, jos on kyse painuneen katon oikaisusta (esimerkiksi hyvin lumisten talvien jälkeen), tai jos puu on kaatunut talon päälle. Mikäli laskemme kattoremontin tulevan kannattavammaksi vaihtoehdoksi, teemme tarjouksen katon uusimisesta – meiltä Plus Kattopalvelun ammattilaisiltahan luonnistuu niin katon ja kattoläpivientien asennus kuin niiden tiivistyskin!

Haluat varmasti pitää kattosi aiheuttamat kokonaiskustannukset mahdollisimman matalina – siksi suosittelemme tarttumaan kaikkiin kattokorjauksiin ja -paikkauksiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto on pikkujuttu. Kun tiilet on vaihdettu pian niiden hajottua, ei ole vaarana, että katto alkaa vuotaa. Jos katto ehtisi vuotaa, voisivat rikkinäiset tiilet aiheuttaa hintavan remontin. Sama juttu peltikaton ja huopakaton reikien kanssa – mitä nopeammin nuo kattoreiät paikataan, sitä helpompi ja huokeampi omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa teollisuuslaitoksen kattokorjaus on.

Jotta tasakattoon, aumakattoon, pulpettikattoon tai esimerkiksi mansardikattoon syntyneet vauriot tulisivat havaittua jo varhaisessa vaiheessa, on katto hyvä tarkastaa usein. Tilaa mikä tahansa kattotyö, vaikkapa räystäslautojen ja -peltien vaihto tai katon syyshuolto, niin saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Sen jälkeen tiedämme, onko kattosi kaikin puolin kunnossa, vai tarvitseeko esimerkiksi rännit ja vesikourut korjata. Tiedämme myös sen, ovatko kaikki kattotarvikkeet kunnolla kiinni katossa, vai onko vaarana kattovarusteiden irtoaminen (mihin on reagoitava tilaamalla irronneiden tikkaiden, lumiesteiden ja rännien aiheuttamien reikien paikkaus). Tutkimme myös jiirit siltä varalta, että ne on paikattava. Katon alla varmistamme sen, onko aika korjata aluskatetta. Lopuksi saat tarjouksen irronneiden peltilistojen vaihdosta tai mitä kattosi ikinä tarvitseekaan –mutta jos kaikki on kunnossa, emme tarjoa mitään.

Katto vuotaa? Nopea toiminta palkitaan!

Nopea toiminta on kaiken A ja O, jos katto vuotaa. Kattovuodosta voi koitua ikäviä seurauksia, jos kattovuoto pääsee aiheuttamaan katon vesivahingon. Kastuneet kattorakenteet ja märät villat ovat ikävä juttu, mutta katon vesivahingostakin voi selvitä avullamme. Rakennuksen asuinkelpoisuus on vaarassa vasta pidempään jatkuneen kattovuodon jälkeen. Jos katto vuotaa huomattavan pitkään, voivat ympäri taloa levinneet kosteusvauriot olla jo sitä luokkaa, että talo kannattaa purkaa.

Jos huomaat tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotavan, ota heti yhteyttä kattovuodon korjauksen tiimoilta. Me Plus Kattopalvelun asiantuntijat tiedämme, että vuotavan katon korjaamisella on kiire, sillä vauriot voivat levitä ja pahentua koko ajan. Paikallistamme kattovuodon, suojaamme vuotavan kohdan esimerkiksi pressuilla ja arvioimme jo sattuneet vahingot. Tämä käynti on tarpeen, emmehän muuten tietäisi mitä tehdä – ja mitä katon korjaus avaimet käteen -periaatteella maksaa. Kun tulemme pois katolta, osaamme kertoa asiakkaalle, missä kunnossa katto ja sen rakenteet ovat, ja mitä seuraavaksi kannattaa tehdä. Niin kattovuodon korjauksen kuin kattoremontin voi maksaa kotisivujemme kautta nopeasti ja helposti haettavissa olevalla rahoituksella, joten katon kunnostaminen ei jää roikkumaan ainakaan rahoituksen hakemisen vaikeuden vuoksi. Omakotitalon ja mökin omistajat voivat hakea vuotavan katon korjauksesta myös kotitalousvähennystä. Vakuutuskorvauksia tuskin saa, ellei kyse ole myrskyvaurioista – kannattaa tarkastaa oman kotivakuutuksen ehdot tämän asian suhteen.

Mikäli katto ei ole vuotanut kovinkaan kauaa, on mahdollista, ettei katon alle ole päässyt kosteutta. Aluskate on olemassa siksi, että kosteus saataisiin pois kattorakenteiden luota, mikäli vesikatto alkaisi vuotaa. Jos aluskate puuttuu, voi pienikin piipunjuurivuoto tai esimerkiksi vuotava sauma aiheuttaa kosteusvaurioita katon alle. Myös rikki mennyt aluskate voi johtaa katon vesivahinkoon suhteessa pienenkin kattovuodon tapauksessa.

Jos kattorakenteet ovat yksinomaan kastuneet, voidaan ne kuivattaa, mutta jo alkunsa saaneet lahovauriot vaativat puuosien purkua ja vaihtoa. Laho leviää aina vain, jos vaurioituneita kohtia ei uusita. Yläpohjan eristeitä ei uhkaa laho, vaan home. Homevaaran takia märät eristeet kannattaa purkaa ja vaihtaa mahdollisimman vikkelästi. Kattovuodon korjaukseen Pohjois-Savossa kuuluu tarvittaessa myös aluskatteen purku ja vaihto. Joissain tilanteissa kattoremontti on parempi vaihtoehto kuin katon osittainen korjaus – silloin laadimme hinta-laatusuhteeltaan kerrassaan kiitettävän tarjouksen omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa huvilan kattoremontista.

Katon huollot Pohjois-Savossa ovat eri vuodenaikoina erilaisia

Katon huollot Pohjois-Savossa vaihtelevat vuoden kiertokulun mukaan. Katon huolloissa on huomioitava myös katemateriaali ja sen erityisvaatimukset, sekä esimerkiksi vallitsevat sääolosuhteet. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset tiedämme, millaisia kattohuoltoja tehdään talvella, ja millaiset kattohuollot on parempi jättää kesään. Emme huolla huopa- ja tiilikattoja samoilla metodeilla, vaan toimimme aina tilanteen ja katteen erityisvaatimusten mukaan. Muistamme myös sen, että sääolosuhteilla ja pohjatöillä on merkitystä tiilikattohuoltojen, peltikattohuoltojen sekä huopakattohuoltojen onnistumiseen.

Yksityisasiakas voi hakea kattohuolloistamme kotitalousvähennystä, ja rahoituskin on aivan ulottuvilla – kattomaalauksen tai esimerkiksi naulojen ja ruuvien korvaamisen uusilla ruuveilla voi maksaa kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella. Olipa kyseessä kerrostalon, omakotitalon, tuotantolaitoksen tai vaikka rantamökin kattohuolto, tulee kaupan päälle aina katon tarkastaminen. Kattotarkastus on tarpeen katon paikkaustarpeiden havaitsemiseksi. Katon kunnon tarkastus auttaa huomaamaan myös muiden kattohuoltojen tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden huoltojen tarpeen.

Yksi asia on varma: kaikki katot hyötyvät katon kevät- ja syyshuolloista. Suosittelemme, että kaikki katot puhdistetaan lehdistä ja muista roskista kaksi kertaa vuodessa. Siisti katto ei ruostu tai sammaloidu ollenkaan niin helposti, kuin roskakerroksen peittämä katto. Tiilikatot, mineriittikatot ja peltikatot voidaan harjata, kun taas bitumikatoilla on parempi käyttää ilmapuhallinta. Katon puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu aina myös sadevesijärjestelmän puhdistus ja koko katon kunnon tarkastus.

Katon pesu auttaa silloin, jos lika on vuosien mittaan pinttynyt katteeseen niin, ettei sitä saa muuten puhtaaksi. Kattopesusta ei kuitenkaan ole apua sammaleiden poistamisessa. Sammalet tarttuvat tiili- ja bitumikattoihin niin hyvin, että ne on paras poistaa kemiallisesti, ja viimeistellä urakka katon suojakäsittelyllä. Kasvustot kannattaa poistaa sitä mukaa, kun niitä katolle syntyy, sillä kasvustot haurastuttavat kattojen kuntoa monin eri tavoin. Peltikatolta voi joutua poistamaan ruostetta – ota silloinkin yhteyttä kattofirma Plus Kattopalveluun.

Plus Kattopalvelu tekee myös peltikattojen maalaukset ja tiilikattojen sekä huopakattojen pinnoitukset. Katon pinnoitteen uusiminen voi lisätä katon elinkaarta jopa parilla vuosikymmenellä, ja tällä kattohuollolla on myös esteettistä arvoa. Samalla kun maalaamme katon, teemme kaikki tarvittavat tiivistykset – tarvittaessa myös kattopeltien kiinnitysten lisäyksen.

Kyllästyttääkö rännien puhdistus Pohjois-Savossa? Luepa tämä artikkeli!

Jos rännien puhdistus Pohjois-Savossa on alkanut pänniä, lue tämä artikkeli rännihuolloista. Kerromme, miksi sadevesikourujen puhdistus ja syöksyputkien avaus on niin tärkeää – ja mistä kaikki rännihuollot, rännikorjaukset ja uusien rännien asentamisen voi tilata. Sadevesijärjestelmää koskevien töiden tilaaminen on enemmän kuin järkevää, sillä ammattilaisilla on vehkeet ja laitteet, joilla rännityöt sujuvat helposti ja nopeasti. Harjaantunut ammattilainen tekee työt juuri niin kuin ne pitää hoitaa, ja kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen (jos rännisi huoltaa ja korjaa kattofirma nimeltä Plus Kattopalvelu).

Miksi on niin tärkeää, että omakotitalo, kerrostalo tai esimerkiksi kesämökki on varusteltu toimivalla sadevesijärjestelmällä – eli oikein mitoitetulla ja säännöllisesti puhdistetulla sadevesijärjestelmällä? Siksi, että katolta sateella valuvat tuhannet vesilitrat uhkaavat talon rakenteiden kuivuutta. Jos vesiä ei saada ohjattua riittävän kauas rakennuksesta, voi kosteus nousta  maasta rakenteisiin aiheuttaen kosteusvaurioita. Rännit ovat tärkeä osa rakennuksen kosteudenhallintaa, ja säännölliset rännihuollot paras tapa pitää sadevesijärjestelmä kunnossa.

Kuinka usein rännit sitten tulee puhdistaa? Mieluiten kaksi kertaa vuodessa, eli aikaisin keväällä ja toisen kerran juuri ennen uuden talven koittamista. Keväällä puhdistetut kourut vetävät varmemmin koko kesän ajan, joten rännit eivät täyty roskista ja vedestä, mikä ei pääse poistumaan roskien takia. Jos näin kävisi, alkaisivat rännit vuotaa, ja silloin ulkoseinät ja rakenteet voisivat kastua. Ränneissä oleva seisova vesi nopeuttaa myös ruostevaurioiden syntyä, sillä juuri mitkään rakenteet eivät kestä kovin hyvin jatkuvaa kosteutta. Ruoste on teräsrakenteiden, kuten teräskourujen, tapa reagoida jatkuvaan kosteuteen. Ruoste saa aikaan muun muassa reikiä, mitkä pahentavat kourujen vuotamista ja kosteusvaurioiden riskiä.

Syksyllä tehty rännihuolto estää rännien jäätymisen talven aikana. Jos räystäskouruissa sattuisi olemaan kosteutta ja ruostetta talven alkaessa, olisi melko varmaa, että rännit jäätyisivät. Tästä voisi koitua erilaisia vaurioita. Vaarana olisi myös jäätyneistä ränneistä roikkuvien jääpuikkojen putoaminen – tai jopa koko kourun tippuminen. Jos omakotitalon, rivitalon tai muun rakennuksen sadevesijärjestelmä sattuu jäätymään, ota yhteyttä, niin sulatamme jään kuumalla höyryllä – tämä kikka on tehokas, mutta katolle erittäin hellävarainen.

Mitä likaisempi katto, sen tehokkaampi katon pesu tai puhdistus

Katon pesua, tiilikaton harjausta tai sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä Pohjois-Savossa tarvitsevien kannattaa ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me teemme kerrostalojen, rivitalojen, kesämökkien ja muiden rakennusten kattohuollot kuhunkin tilanteeseen sopivaksi räätälöidyllä tavalla. Mitä likaisempi katto, sen tehokkaampi katon puhdistus on luvassa. Emme kuitenkaan rankaise kattoa liikaa. Esimerkiksi painepesuripesu olisi useimmille katoille liian kovaotteista, joten painepesurin sijaan käytämme lihaksiamme ja tehostamme vesipesua harjaamalla. Tarvittaessa otamme avuksi sammaleenpoistoaineen. Lopputulos on aina yhtä upea, joten kannattaa olla yhteydessä Plus Kattopalvelun kattohuoltajiin.

Jotta kattoa ei tarvitsisi pestä tai käsitellä sammaleenpoisto- ja katon suojakäsittelyaineilla kovinkaan usein, kannattaa muistaa roskien poiston tarpeellisuus. Lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat on hyvä poistaa katolta puolen vuoden välein, sillä roskainen katto ei ole kovin elinvoimainen. Lika pinttyy pitkiä aikoja puhdistamattomana olleeseen kattoon. Roskista on myös se haittapuoli, että ne sitovat katteeseen kosteutta, ja kosteus saa aikaan sekä ruostetta että sammaleita. Tiilikatot ja muut katot bitumikattoja lukuun ottamatta kannattaa harjata joka kevät ja syksy. Ilmapuhallin on paras väline bitumikattojen puhdistamiseen. Roskien poiston yhteydessä poistamme roskat myös sadevesijärjestelmästä, ja tässä työssä käytämme käsiämme sekä vesiletkua.

Vesiletku on tarpeen myös silloin, kun on aika suorittaa tiilikaton pesu, huopakaton pesu tai peltikaton pesu. Vaikka katteen pinta vaikuttaisi aivan puhtaalta, on se pestävä viimeistään silloin, kun katto on tarkoitus maalata. Pienikin määrä likaa ja epäpuhtauksia saisi katteen hylkimään maalia, joten katon on oltava putipuhdas ennen kattomaalausta. Kattomaalauksen pohjatöihin kuuluu usein myös sammaleidenpoisto.

Sammaleidenpoisto ja katon suojakäsittely voivat antaa tiili- ja huopakatoille runsaasti lisää käyttövuosia. Jos sattuisi käymään niin, että peltikatoltakin löytyisi sammaleita, tulisi nekin poistaa turhia viivyttelemättä. Peltikaton liukkaalta ja tasaiselta pinnalta kasvustot lähtisivät ihan vain harjaamalla, mutta huopa- ja tiilikatot ovat toisenlaisia. Mikäli kasvustot poistettaisiin mekaanisesti, voisi katteen sisään jäädä sammalten juuria ja itiöitä, joista sammaloituminen alkaisi heti uudestaan. Kemiallinen sammaleiden poisto on lopputulokseltaan ja luotettavuudeltaan aivan omaa luokkaansa! Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattosi puhdistamisesta – teemme sen katon likaisuusasteen, katteen materiaalin ja muiden katon erityisvaatimusten mukaisesti, ja aina yhtä varmaotteisesti.

Katon maalaus Pohjois-Savossa räätälöidään kattosi tarpeiden mukaiseksi kokonaisuudeksi

Katon maalaus Pohjois-Savossa on huoltokokonaisuus, minkä tarkoitus on saada kattosi kestämään vielä useita vuosia – tiili- ja huopakattojen tapauksissa jopa vuosikymmeniä. Kattoa ei kannatakaan maalata, jos kattoremontti on aivan nurkan takana. Kattomaalaus ei ole kaikista edullisin kattohuolto, sillä voi mennä useita päiviä, ennen kuin katto on maalattu. Pohjatöihin kuluu usein enemmän aikaa kuin varsinaiseen maalaustyöhön, mutta niihin panostaminen on välttämätöntä katon huoltomaalauksen onnistumisen kannalta. Kattomaalauksen pohjatyöt vaihtelevat kohteittain. Jotta osaisimme räätälöidä juuri sinun kattosi tarpeiden mukaisen kokonaisuuden, tulemme paikan päälle kattoa tutkimaan ja kattomaalauksen hintaa laskemaan. Hinta on varmasti kilpailukykyinen, hinnoitellaanhan kaikki kattotyömme hyvin asiakaslähtöisesti. Jos kattomaalaus antaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katolle kymmenenkin vuotta lisää käyttöikää, kannattaa urakkaan ryhtyä – tuleehan se kuitenkin kattoremonttia halvemmaksi.

Samalla kun peltikatto, tiilikatto tai huopakatto maalataan, parannetaan sen kuntoa monin eri tavoin. Maalaamaton katto on alttiina kaiken maailman rasituksille, joten se voi alkaa ruostua, rapautua tai halkeilla nopeammin kuin maalattu katto. Peltikatot maalataan juuri ruosteen takia. Ruoste on haka löytämään maalaamattomia kohtia tai kohtia, joista maali on kulunut pois. Jotta ruoste pysyisi loitolla aaltopeltikatosta tai esimerkiksi lukkosaumakatosta, kannattaa kaikki naarmutkin maalata peittoon. Tuoreet naarmut on helppo havaita tunnollisen kevät- tai syystarkastuksen aikana. Tilatessasi katon kevät- ja syyshuollot meiltä, saat kattotarkastuksen kaupan päälle – ja tuon kattotarkastuksen aikana arvioimme niin katon pinnoitteen, katon saumojen kuin esimerkiksi aluskatteenkin kunnon.

Tiilikatto ei ruostu, mutta pakkasrapautuminen voi lyhentää katon elinkaaren noin 70 vuodesta vain vähän päälle kolmeenkymmeneen vuoteen. Kun maalautat keski-ikäisen katon, hylkii se kosteutta ja kasvustoja vielä pitkään – ja juuri kosteus (mitä sitoutuu kasvustoihin) on pakkasrapautumisen takana. Pelkkä pakkanen ei saa kattotiiliä halkeilemaan, vaan pakkasen tiilien sisään jäädyttämä vesi. Huokoisetkin tiilet ovat kuitenkin vielä pelastettavissa, sillä uusi pinnoite saa niiden pinnan melkein yhtä tasaiseksi kuin se kuuluisa vauvan peppu. Sileäpintainen tiili hylkii vettä – jatkossa sadevesi valuu pois tiilien pinnoilta samaan tapaan kuin sen toisen kuuluisuuden, eli hanhen selästä.

Huopakattomaalaus suojaa tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kuivumiselta – samalla kun se palauttaa katon värin ja charmikkuuden. Huopakatot ja palahuopakatot maalataan myös siksi, että ne pysyisivät sammaleettomina. Kuten tiilikatot, huopakatotkin maalataan vain kerran – peltikatto saatetaan maalata esimerkiksi kolmeen otteeseen.

Lumenpudotuksemme Pohjois-Savossa eivät vahingoita katetta tai pinnoitetta

Kun tilaat lumenpudotuksen Pohjois-Savoon Plus Kattopalvelulta, tiputetaan lumet omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai minkä tahansa muunkin kiinteistön katolta niin, ettei kate tai sen pinnoite vaurioidu. Tämänhän pitäisi olla kaikkien kattohuoltojen lähtökohta! Kattohuoltajien tehtävä on olla vaurioittamatta katetta – itse asiassa, heidän tulisi tehdä kaikkensa, jotta katon kunto olisi ensiluokkainen, ja jotta tuo ensiluokkainen kunto säilyisi vuosikymmenestä toiseen. Plus Kattopalvelu on sisäistänyt tehtävänsä, ja sitoutunut tekemään kattoystävällisiä ja katon kuntoa parhaiten tukevia kattohuoltoja kaikkialla Pohjois-Savossa.

Lumenpudotuksissa katon kunnon varjeleminen näkyy muun muassa niin, ettemme heilu hullun lailla, vaan teemme työt harkituin ja huolellisin ottein. Katolle kuuluu jättää noin vaaksan verran lunta, eli kaikkia lumia ei ole tarkoitus tuupata katolta pois. Jos katolta raavittaisiin irti kaikki lumi, voisi se naarmuttaa katetta ja sen pinnoitetta. Lisäksi lapio voisi osua katon yksityiskohtiin ja aiheuttaa niille vaurioita.

Totta kai kiinnitämme huomiota myös turvallisuusasioihin, kun teemme kattolumitöitä. Omasta turvallisuudestamme pidämme huolen käyttämällä työturvallisuustuotteita – puemme turvavaljaat yllemme myös tasakaton lumitöissä. Talon asukkaat ja talon ympärillä liikkuvat ihmiset pidämme turvassa suunnittelemalla urakan jo etukäteen. Tässä vaiheessa selvitämme, miten tiedotamme kerrostalon tai rivitalon asukkaita tulevasta urakasta, ja miten estämme ohikulkijoita päätymästä vaaralliselle alueelle. Tarvittaessa eristämme osan talon pihasta ja valvomme sitä silmät kovina maan pinnalle jäävien työntekijöiden toimesta. Keskusta-alueilla voi olla tarpeen järjestää myös liikenteenohjaus, ja kaikista vilkkaimmilla paikoilla voimme operoida yöllä (jotta häiriö olisi mahdollisimman pientä).

Katon kunto ja ympäristön turvallisuus on meillä mielessä silloinkin, kun teemme jään poistoa katolta – olipa kyse jääpuikkojen poistamisesta räystäiltä tai katon ja rännien sulattamisesta höyryllä. Millä ihmeen höyryllä, saattaa joku ajatella. Niinpä: kattojää kannattaa poistaa kuumalla vesihöyryllä, ei hakkaamalla. Kuuma höyry saa jään sulamaan vedeksi tuossa tuokiossa, ja näin päästään helposti ja turvallisesti eroon jäästä. Ränneissä oleva jää on merkki siitä, että sadevesijärjestelmä ei vedä kunnolla. Syy löytynee väärään suuntaan antavista kaadoista, tai poistamatta jääneistä roskatukkeista. Kattojää voi olla merkki lämpöhukasta – asiaan on syytä tutustua tarkemmin!

Kattotyöt Pohjois-Savossa – sääntöjen ja määräysten mukaisesti, totta kai

Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset noudatamme kaikkia sääntöjä ja määräyksiä, kun teemme kattotöitä Pohjois-Savossa. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kiinnitämme huomiota siihen, miten katto on varusteltu. Jos kattoturvatuotteita on liian vähän tai kattoturvatuotteiden kunto on heikentynyt, annamme tarjouksen kattoturvatuotteiden asentamisesta, huoltamisesta tai korjaamisesta. On tärkeää, että katolle on turvallista kiivetä, ja että katolla on mahdollisuus liikkua ilman pelkoa putoamisesta. Tämä onnistuu asennuttamalla katolle ainakin rakennusmääräyksistä selviävä vähimmäismäärä kattoturvatuotteita, ja pitämällä ne mahdollisimman hyvässä kunnossa. Jos kattotikkaat tai esimerkiksi kulkusillat ovat irtoamassa katosta, on katolla liikkuminen suorastaan hengenvaarallista! Jotta saisimme tietää, missä kunnossa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin kattoturvatuotteet ovat, teemme kaikkien peltikattotöiden, huopakattotöiden, tiilikattotöiden ja palahuopakattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen.

Tuon kattotarkastuksen yhteydessä kiinnitämme huomiota muihinkin asioihin kuin siihen, miten katto on varusteltu. Meitä kiinnostaa muun muassa se, onko katto joka kohdasta tiivis, ja missä kunnossa on katon pinnoite. Voi olla, että kattoläpiviennit vaativat korjausta – siinä tapauksessa teemme tarjouksen kattoikkunan tai esimerkiksi kattovalokuvun korjaamisesta. Läpiviennin tiivistys ei suinkaan aina täydenny kosteusvaurioiden korjaamisella katon alta. Jos aluskate on ehjä, ei jokainen pieni kattovuoto johda katon vesivahinkoon. Nykyään aluskatteet kuuluu asentaa kaikkien kattojen alle, mutta jos aluskate sinun kattosi alta vielä puuttuu, anna meidän laittaa asia kuntoon. Aluskatteen korjaustarpeet kannattaa kartoittaa yhtä aikaa vesikaton korjaus- ja huoltotarpeiden tsekkaamisen kanssa, sillä aluskatteen paikkaus, uusiminen tai osittainen vaihto voi pelastaa monilta isommilta korjausurakoilta. Aluskatteet eivät kuitenkaan niin vain hajoa. Aluskate pysyy vieläkin paremmassa kunnossa, kun kaikki katon tuuletusaukot on tiivistetty. Harjan tuuletusaukkoihin asennetut tiivisteet pitävät roskat poissa aluskatteelta, jolloin mikään ei estä mahdollisesti kastunutta aluskatetta kuivahtamasta. Räystäiden tuuletusaukkoihin voidaan asentaa lintuverkot: tällaiset pieneläinesteet pitävät linnut pois aluskatteen kimpusta. Lintuverkoista on sekin hyvä puoli, että linnut tai esimerkiksi oravat eivät pääse sotkemaan katon eristystä.

Eristeet voidaan tarvittaessa uusia, tai niiden määrää voidaan lisätä. Nykyvaatimukset poikkeavat paljon ennen vallinneista eristyskäytännöistä. Varsinkin ennen 1980-lukua rakennettuihin taloihin tehdään paljon katon lisäeristyksiä. Runsaastakaan määrästä eristeitä ei ole sanottavaa hyötyä, jos välikatto tuulettuu kehnonlaisesti. Plus Kattopalveluun voit luottaa myös katon IV-töissä, mitkä estävät lämmintä ilmaa muuttumasta kosteudeksi katon alla. Meiltä voit pyytää tarjouksen mistä tahansa kattotyöstä, ellemme ehdi ensin niitä tarjoamaan (kattotarkastuksen päätteeksi).

Plus Kattopalvelu vaihtaa villat ja lisäeristää katon yläpohjan – kaikkien muiden kattotöiden ohella

Omakotitalon, kerrostalon ja kesämökin kattotyöt Pohjois-Savossa eivät aiheuta päänvaivaa, kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me teemme niin kattoremontit kuin kaikki sellaisetkin kattotyöt, joilla katon uusimista on mahdollista lykätä kauemmas tulevaisuuteen. Jotta tiilikatto, peltikatto tai huopakatto olisi mahdollisimman pitkäikäinen, on sen alla olevien rakenteiden oltava kuivat ja terveet. Kattorakenteiden kuivuutta varjellaan pitämällä vesikatto mahdollisimman tiiviinä, mutta myös katon eristyksellä on tässä hommassa valtava merkitys. Kun yläpohjassa on riittävästi eristeitä, ei katon alle karkaa lämmintä ilmaa, mikä voisi talvipakkasilla tiivistyä kosteudeksi. Jonkin verran lämpöä karkaa joka tapauksessa – siksi välikaton on oltava hyvin tuulettuva.

Mikäli välikaton tuulettuminen on hidasta ja jähmeää, voidaan asiaa auttaa esimerkiksi uusien ilmanvaihtohormien asentamisella. Ilmanvaihtokanavat pitää eristää hyvin, muuten niistä voi tippua kondenssivettä, mikä voi päätyä kastelemaan rakenteet. Kondenssikosteuden jäätyminen putkiin voi aiheuttaa vaurioita, joten kunnolliset eristeet ovat tarpeen.

Kunnolliset eristeet ovat tarpeen myös yläpohjassa. Jos eristeitä on liian vähän, teemme katon lisälämmöneristyksen. Mikäli vanhoissa villoissa on kosteutta, on ne ensin vaihdettava. Villat pitää vaihtaa aina, jos ne ovat märkiä, sillä kosteus voi johtaa homeongelmiin. Tarvittaessa voimme eristää myös ullakon tai vintin – eristämisen ja muiden toimenpiteiden avulla kylmä ullakko voidaan ottaa asuinkäyttöön. Se, mitä nuo muut toimenpiteet ovat, selviää tapauskohtaisesti. Kyseeseen voi tulla muun muassa katon korotus.

Katon lisäeristyskin voi vaatia katon korotusta. Kattoa on korotettava, jos uudet eristeet eivät muuten mahdu paikoilleen. Usein uusia eristeitä päästään asentamaan ilman katon korotusta tai muita muutoksia, mutta tämäkin asia selviää paikan päällä. Kun tilaat meiltä jonkin kattotyön (eristeisiin liittyvän tai ihan minkä tahansa muun kattourakan), tulemme paikan päälle lähtötilannetta selvittämään. Samalla selviää tulevan kattourakan hinta.

Uudet eristeet voivat auttaa ratkaisemaan myös monia muita ongelmia kuin vain kondenssikosteuden aiheuttamat pulmat. Yksi iso muutos tapahtuu lämmityskustannuksissa. Kun yläpohja on hyvin eristetty, lämpenee asunto pienemmällä energiamäärällä. Toinen muutos on se, että kattolumi ei enää uhkaa sulaa kesken talven – tämä vähentää jääpuikkojen ja kattojään muodostumista sekä talvisten saumavuotojen riskiä.

Milloin kattoturvatuotteet pitää tarkastaa?

Kuinka usein kattoturvatuotteet Pohjois-Savossa vaativat kuntotarkastusta? Moni omakotitalon tai mökin omistaja saattaa pohtia tätä asiaa. Olipa kyse omakotitalon, kerrostalon tai vaikka teollisuuslaitoksen kattoturvatuotteista, suosittelemme tarkastamaan niiden kunnon kaksi kertaa vuodessa. Kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunto on suotavaa tarkastaa aikaisin keväällä (eli heti, kun katolla ei enää ole lunta) sekä loppusyksystä. Kattotikkaat, talotikkaat, palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet ovat hyvin kestäviä, mutta suomalaiset olosuhteet ovat ankarat ja arvaamattomat. Kaikenlaista voi sattua, joten kattoturvatuotteiden kuntoa on syytä seurata. Yksi tyypillinen huoltotarve on kiinnikkeiden kiristäminen. Lapetikkaiden tai muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeet löystyvät lumen painon alla. Kiinnikkeet voivat löystyä myös peltikaton lämpöelämisen seurauksena, ja lopulta kattoturvatuotteet ovat niin löysällä, että kova tuuli tai katolta alas valuva lumi voi ne irrottaa. Pahin tilanne olisi se, että kattoturvatuotteet irtoaisivat juuri silloin, kun kattoa ollaan huoltamassa, tarkastamassa tai korjaamassa.

Kun tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kattoturvatuotteet tarkastetaan joka kevät ja syksy, voidaan kaikkiin muutoksiin (kuten juuri löystyneisiin kiinnikkeisiin) reagoida tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Kun tulemme tarkastamaan kattoturvatuotteita, kiinnitämme huomiota myös siihen, onko kattoturvatuotteita tarpeeksi. Jos katolle tulisi asentaa lisää kattoturvatuotteita, annamme hyvän tarjouksen uusista kattoturvatuotteista asennettuna. Rakennusmääräykset sanelevat sen, mitä kattoturvatuotteita katolle tarvitaan. Periaate on se, että kalteva katto vaatii enemmän kattoturvatuotteita kuin loiva katto – kaltevalle katolle tarvitaan muun muassa lumiesteitä ja kulkusiltoja. Joissain tapauksissa katon varustevalikoimaa pitää täydentää putoamissuojilla ja kattopollareilla, mitkä turvaavat katolla liikkuvan henkilön työskentelyä.

Lumiesteiden tehtävä on estää lumimassoja valahtamasta alas katolta. Katolta putoava lumi voi aiheuttaa pahoja vahinkoja ja onnettomuuksia, joten lumet kannattaa pyrkiä pitämään katolla siihen asti, että aurinko sulattaa ne rännejä pitkin poistuvaksi vedeksi. Kulkusilta on katon harjan suuntaisesti kulkeva kulkutaso, mitä pitkin on helppo siirtyä esimerkiksi piipun tai kattoluukun luo. Joskus tarvetta on myös hätäpoistumistikkaille – ne ovat olemassa ensisijaisesti talon asukkaita tai käyttäjiä varten.

Helpoin tapa saada seinätikkaat ja muut kattoturvatuotteet tarkastettua on tilata meiltä katon kevät- ja syyshuollot, sillä tarjoamme niin näiden kuin kaikkien muidenkin kattotöidemme yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kuntotarkastuksen aikana varmistamme niin katon tiiviyden kuin kaikkien kattovarusteiden kunnon, emmekä veloita siitä mitään.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – tässä muutama esimerkki kattotöistämme Pohjois-Savossa

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat esimerkkejä kattotöistämme Pohjois-Savossa. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset teemme ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella kaikki muutkin kattotyöt, joiden avulla voidaan ehkäistä erilaisia vahinkoja, ongelmia ja vaaratilanteita. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous tarvitsemistasi kattotöistä, tai tilaa kattotarkastus – tuon kattotarkastuksen jälkeen tiedämme, mitä kattosi tarvitsee ollakseen mahdollisimman tiivis ja turvallinen. Kattotarkastuksen voi saada myös ilman eri veloitusta. Aina kun teemme jonkin kattotyön (esimerkiksi katon harjauksen, kattoreiän paikkauksen tai vaikkapa irronneiden lumiesteiden ja tikkaiden aiheuttamien vaurioiden korjauksen), tarjoamme katon kuntotarkastuksen kaupan päälle. Mikäli katto tarvitsee jotain muutakin huoltoa tai korjausta, annamme tarpeellisista toimenpiteistä hyvän tarjouksen.

Lumiesteet tarvitsevat huoltoa tai korjausta melko harvoin. Asia on kuitenkin syytä varmistaa pari kertaa vuodessa – mieluiten katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Kun omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi huvilan kattoturvatuotteet tarkastetaan heti keväällä, huomataan mahdolliset ongelmat mahdollisimman pian. Lumiesteet ovat voineet vääntyä talvella, tai ehkä lumen paino on saanut niiden kiinnitykset löystymään. Pikainen puuttuminen ongelmiin estää isommat pulmat, kuten lumiesteiden irtoamisen kovalla tuulella. Syystarkastuskin on tarpeen – sen jälkeen tiedät voivasi ottaa talven vastaan turvallisin mielin. Kun lumiesteet on syksyllä todettu hyväkuntoiseksi, voit luottaa niiden toimivan koko talven – aina kevääseen ja lumen sulamiseen asti.

Mihin lumiesteitä sitten tarvitaan? Lumiesteet ovat tarpeen aina, jos kattokaltevuus on 1:8 tai enemmän, sillä kaltevalta katolta alas putoava lumi voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Talon vieressä liikkuvat ihmiset ja eläimet ovat välittömässä vaarassa, jos lumitaakka uhkaa pudota alas katolta hetkenä minä hyvänsä. Lumi, minkä seassa voi olla jäätä, voi rikkoa myös talon lähelle pysäköityjen autojen kattoja ja ikkunoita. Myös katolle voi käydä ikävästi, jos lumimassat saavat liikkua vapaasti. Lumi, mikä valuu vauhdikkaasti pitkin lapetta, voi repiä mukaansa niin kattoturvatuotteita, kattotiiliä kuin esimerkiksi rännitkin.

Lumiesteet kuuluu asentaa katon asentamisen yhteydessä, mutta ne voidaan asentaa myös jälkikäteen. Jos palahuopakatto, lukkosaumakatto, tiilikatto tai esimerkiksi kolmiorimahuopakatto on vielä vailla lumiesteitä, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin hoidamme lumiesteiden asentamisen avaimet käteen -pakettina.

Säistä viis – piipunhattu ja piipun pellitys suojaavat savupiippuasi

Kun savupiippu on suojattu piipunhatulla ja piipun pellityksellä, on piippusi hyvin suojattu säiltä ja kosteudelta – ja sinä voit luottaa piipun juuren tiiviyteen, piipun pitkäikäisyyteen ja hormin paloturvallisuuteen. Tilaa piipun pellitys peltisepän työnä kattofirmalta, jonka nimi on Plus Kattopalvelu. Pellitämme piiput ja kattoikkunat koko Pohjois-Savon alueella. Teemme taidokkaasti myös muut peltisepän työt konesaumakaton asentamisesta irronneiden peltilistojen vaihtoon.

Piipun pellitys suojaa koko piipun ulkopinnan katon ja piipun liitoksesta ylös asti. Piipun pellitykseen tulisi liittää myös hattuosa, eli piipun sadehattu – kohta lisää piipunhatusta. Pelkkä juuripellitys ei suojaa piippua kosteudelta ja lämpötilojen vaihtelulta yhtä hyvin kuin kokopellitys. Piipun suojapellityksellä on myös esteettistä arvoa, sillä taidolla pellitetty piippu näyttää paremmalta kuin pellittämätön piippu. Pellittämätön piippu on alttiina rapautumiselle, mitä tapahtuu kosteuden jäätyessä. Kosteus voi myös päästä katon alle – se, että katto vuotaa piipun juuresta, on melko tyypillinen ongelma suomalaiskatoilla.

Se, että piipusta vuotaa vettä, voi viitata myös hormia pitkin valuvaan veteen. Hormista voi valua nokista vettä aina lattioille asti, jos hormin suuaukon päällä ei ole piipunhattua. Piipunhattu pitää vedet ulkopuolella, jolloin lattia ei kastu, ja hormi vetää mukavasti (kuiva hormi on parempi vetämään kuin kostea). Piipunhatun ansiosta hormiin ei päädy niin paljoa roskiakaan, mitkä voisivat tukkia koko hormin (varsinkin syksyllä, kun lehdet putoavat puista).

Yksi piipunhatun isoimmista tehtävistä on pakkasrapautumisen estäminen, ja sitä kautta paloturvallisuuden ylläpitäminen. Jos hormissa on sinne satanutta vettä vielä siinä vaiheessa, kun ulkolämpötila laskee pakkasen puolelle, tapahtuu jäätymisvaurioita. Jään muodostuminen rapauttaa hormin laastia – hitaasti, mutta varmasti. Jossain vaiheessa ollaan siinä pisteessä, että hormista voi karata rakennuspaloon johtavia savukaasuja – tai että nuohous ei enää pysty poistamaan kaikkea hormiin jäänyttä nokea. Noki, mitä löytyy rapautuneen hormin koloista, voi johtaa nokipaloon. Nokipalo voi laajentua rakennuspaloksi, joten huonokuntoinen hormi on vaarallinen asia.

Plus Kattopalvelu on valmiina auttamaan silloinkin, jos piipun juuri vuotaa, tai jos aluskatetta pitää korjata piipun kohdalta – ota siis yhteyttä kaikkien piippuun, piipun lähiympäristöön tai kattokokonaisuuden muihin osiin liittyvien asioiden tiimoilta.

Katon tarkastus Pohjois-Savossa – Usein kysytyt kysymykset kattotarkastuksista 

Katon tarkastus Pohjois-Savossa herättää monenlaisia kysymyksiä, kuten esimerkiksi sen, kuinka usein katot pitää tarkastaa, ja mitä kattotarkastukset maksavat. Tässä usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset, eli UKK!

Milloin katto kannattaa tarkastaa? Suosittelemme, että kaikki tasakatot, mansardikatot, harjakatot ja esimerkiksi aumakatot tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Vuoden ensimmäinen tarkastus on kevättarkastus, mikä kannattaa tehdä heti, kun katolla ei enää ole lunta. Kevättarkastuksen ansiosta talven mahdollisesti aiheuttamat vauriot paljastuvat ennen, kuin ne ehtivät aiheuttaa pahempia ongelmia. Esimerkiksi: jokin katon sauma on voinut alkaa vuotaa talvella, mutta pikainen tiivistys auttaa ehkäisemään katon alla olevien osien kastumisen. Keväällä tehty tarkastus kertoo myös siitä, jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa mökin kattoa kannattaisi huoltaa tulevana kesänä. Esimerkiksi kattomaalaus on paras tehdä vasta ilmojen lämmettyä. Kattomaalaus lisää katon rasituksensietokykyä ja pidentää katon ikää, jos se tehdään tarpeeksi ajoissa. Jos katto on jo ehtinyt päästä huonoon kuntoon sen takia, ettei vanha pinnoite ole enää pystynyt sitä suojaamaan, voi edessä olla kattoremontti.

Katon kunnon tarkastus on hyvä uusia syksyllä – näin katto voidaan tarvittaessa tiivistää tai huoltaa sellaiseksi, että se jaksaa tulevan talven lumineen ja pakkasineen. Syystarkastus voi kertoa myrskyvaurioista tai esimerkiksi tukossa olevista räystäskouruista – molempiin kannattaa pikimmiten puuttua.

Mitä kattotarkastus maksaa? Kun tilaat tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kattavan tarkastuksen Plus Kattopalvelulta, saat sen erinomaiselle hinta-laatusuhteella. Laskemme hinnan katon kunnon tarkastukselle tapauskohtaisesti. Siihen vaikuttaa muun muassa katon pinta-ala.

Voit myös saada kattosi, kattovarusteesi ja kattosi rakenteet tarkastettua aivan ilmaiseksi. Meillä on sellainen periaate, että tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilaa vaikka katon keväthuolto, kattoreiän paikkaus tai otsalautojen maalaus, niin saat kattotarkastuksen kaupan päälle.

Mitä katon kunnon tarkastuksen yhteydessä tehdään? Kun tarkastamme kattoa, kävelemme läpi koko katteen nähdäksemme jokaisen sauman ja läpiviennin aivan lähietäisyydeltä. Kiinnitämme huomiota myös pinnoitteen kuntoon, piippuun, kattovarusteiden kiinnikkeisiin ja räystäslaudoituksiin. Kattotarkastukseen kuuluu myös se, että käymme katon alla varmistamassa esimerkiksi aluskatteen ehjyyden. Vain silloin, jos kattoa pitäisi purkaa välikatolle pääsyä varten, jätämme sen tekemättä – ellemme ole sopineet asiasta erikseen. Lopuksi kerromme asiakkaalle seikkaperäisesti tämän kattokokonaisuuden kunnosta, ja annamme tarjouksen mahdollisesti tarvituista huolto- ja korjaustoimenpiteistä.

ABC kattopalvelumme kattourakoinneista Pohjois-Savossa

Tässä ABC koskien kattofirma Plus Kattopalvelun kattourakointeja Pohjois-Savossa! Tämä kattourakoitsija palvelee niin taloyhtiöitä kuin yksityisasiakkaitakin kaikkialla Pohjois-Savossa, eli esimerkiksi Leppävirralla, Rautalammilla, Rautavaarassa, Sonkajärvellä, Tuusniemellä, Varkaudessa, ja Vieremällä. Aloita elämäsi helpoin kattourakka ottamalla yhteyttä ja kysymällä lisää, tai pyytämällä tarjous tarvitsemastasi kattohuollosta, katon korjauksesta tai vaikka kattoremontista.

A eli aikataulu. Plus Kattopalvelu on asiakaslähtöinen kattopalvelu, joka tekee kaikki kattotyöt mahdollisimman pikaisesti ja mahdollisimman nopealla aikataululla. Et joudu odottelemaan lumenpudotusta, katon vaihtoa tai kattovuodon korjausta, vaan homma etenee ripeästi. Joutuisasti sujuvan kattourakan takana ei ole turhaa hosumista, vaan vankkaa ammattitaitoa. Paikan päälle saapuu aina joukko kattoalan huippuammattilaisia, joilta hommat sujuvat tottumuksen tuomalla varmuudella ja ripeydellä. Meidän ei tarvitse alkaa pohtia ja selvittää oikeita toimintamalleja, vaan ne tulevat niin sanotusti selkäytimestä. Koska kaikkiin työvaiheisiin keskitytään kunnolla, ei aikaa kulu huolimattomuusvirheidenkään korjaamiseen.

Monilla kattourakoilla on kiire – esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaamisella ja vuotavan katon paikkaamisella. Jos katon alle pääsee vettä, muuttuvat vauriot vaikeammin ja sitä myöten kalliimmin korjattaviksi. Vaikka vesi olisi jo löytänyt tiensä katon alle, ei katon korjaamista kannata lykätä, sillä vauriot ovat vaarassa levitä ja pahentua. Luota kattofirma Plus Kattopalveluun, niin saat kattosi kuntoon nopeasti ja luotettavasti.

B eli budjetti – mitä kattotyömme maksavat? Jokainen kattourakka on oma kokonaisuutensa, siksi emme tässä yhteydessä voi esittää mitään kiinteitä hintoja. Kun otat yhteyttä ja kerrot, mitä kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katolle tarvitsisi tehdä, tulemme paikan päälle arvioimaan tilanteen. Saamme nopeasti kokonaiskuvan tilanteesta, ja sitä myöten osaamme laskea myös kilpailukykyisen hinnan katon kunnostamiselle tai esimerkiksi sen uusimiselle. Koska tämä kattopalvelu kuuluu ennakkoperintärekisteriin, voi omakotitalon ja kesämökin kattotöistä hakea kotitalousvähennystä. Asiakkaalla on mahdollisuus hakea myös rahoitusta kattotöilleen. Kotisivuillemme on linkitetty yhteistyökumppanimme tarjoama remonttilaina, minkä hakeminen ja nostaminen onnistuu mukavan vaivattomasti – ja nopeasti.

C eli customer service. Panostamme kattotöiden laatuun, mutta myös asiakaspalveluun. Kuten jo edellä todettiin, teemme kaikki kattotyöt mahdollisimman ripeästi, ja aloitamme urakan turhia viivyttelemättä. Asiakas on meille ykkönen, ja se näkyy kaikessa toiminnassamme. Hemmottelemme asiakasta myös mukavalla kaupanpäällisellä, ja se on koko katon kunnon tarkastus. Tämän rahanarvoisen ja erittäin hyödyllisen kaupanpäällisen saa ilmaiseksi, olipa tilannut katon harjauksen, aluskatteen paikkauksen tai vaikka kattoikkunan poiston. Kattotarkastuksen jälkeen asiakas tietää, missä kunnossa hänen kattonsa on, ja millaisin toimenpitein katon kuntoa voitaisiin kohentaa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt