Kattotyömme Mäntsälässä herättävät luottamusta

Plus Kattopalvelun Mäntsälässä tekemät kattotyöt herättävät luottamusta. Meillä on pitkä kokemus kattoalalta, ja se näkyy kaikessa toiminnassamme. Osaamme laittaa kuntoon niin omakotitalojen, kerrostalojen kuin esimerkiksi hallienkin katot, eikä meillä kulu aikaa turhaan tuumailuun. Kaikki etenee nopeasti aina alkutarkastuksesta loppusiivoukseen asti. Katon purku ja vaihto voi tulla tehdyksi jo parissa päivässä, jos katto ei ole suuren suuri, eikä katon alle ole korjattavia kosteusvaurioita. Ripeä tahti ei kuitenkaan tarkoita turhaa hosumista ja siitä seuraavaa hutilointia, vaan kattourakan lopputulos on huolellisuuden ja keskittyneisyyden ansiosta aina yhtä moitteeton.

Kattoremonttien lisäksi teemme Mäntsälässä kaikki muutkin peltikattotyöt, huopakattotyöt ja tiilikattotyöt – esimerkiksi kattohuollot ja katon varusteluun liittyvät kattourakat. Luota meihin myös katon korjauksissa, jos katto alkaa vuotaa, tai jos puu kaatuu talon päälle. Uusimme otsalaudat, kunnostamme lahovauriot, tiivistämme piipun juuret ja kattoikkunat, vaihdamme rikkinäiset kattotiilet ja teemme kaikki muutkin kattopaikkaukset, joita katto ikinä saattaa tarvita. Katon paikkaaminen onnistuu helposti, kun puuhaan ryhdytään mahdollisimman pian katon vaurioitumisen jälkeen. Katon kunto kannattaakin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mikään huolto- tai korjaustarve ei jäisi huomaamatta. 

Plus Kattopalvelun asiakkaana pulpettikattosi, tasakattosi, harjakattosi tai esimerkiksi taitekattosi tarkastetaan jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaiseksi. Tämä rahanarvoinen kaupanpäällinen annetaan kaupan päälle riippumatta siitä, minkä hintaisia tai kokoisia kattotöitä olet meiltä tilannut. Tilaa siis vaikkapa kattopesu, rännien puhdistus, piipun pellitys tai vaikkapa katon lisälämmöneristys, niin saat asiantuntijan mielipiteen katostasi ja sen kunnosta aivan ilmaiseksi. Tarkoilta ammattilaisiltamme ei jää huomaamatta mikään asia, mikä vaikuttaa katon kuntoon – joko nyt tai tulevaisuudessa. Katon kunnon tarkastus saattaakin päättyä tarjouksen tekemiseen esimerkiksi sammalenpoistosta (sammalet voisivat saada katon vuotamaan) tai katon saumojen tiivistämisestä.

Kaikki kattotyömme voi maksaa rahoituksella, mitä voi hakea näppärästi kotisivujemme kautta, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Ota yhteyttä ja pyydä mainio tarjous kattotöistä myös Mäntsälän naapurikunnissa, palvelemmehan niin Kärkölässä, Orimattilassa, Pukkilassa, Askolassa, Pornaisissa, Sipoossa, Järvenpäässä, Tuusulassa, Hyvinkäällä kuin Hausjärvelläkin. Tarjouksen laskemista varten tulemme käymään paikan päällä – näin meillä on hyvä tilaisuus tarkastaa katto omin silmin ja jutella kanssasi tarkemmin tarvitsemistasi kattotöistä. 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremonttimme Mäntsälässä alkavat kattotarkastuksesta ja päättyvät loppusiivoukseen

Yksityisasiakkaiden ja taloyhtiöiden kattoremontit Mäntsälässä etenevät reippaalla, asiantuntevalla ja saumattomalla tavalla, kun asialla ovat Plus Kattopalvelun kokeneet kattotyöntekijät! Meidän vastuullemme kannattaa jättää niin palahuopakattoremontti, huopakattoremontti, tiilikattoremontti kuin peltikattoremonttikin. Palahuopakatot ovatkin hyvin suosittuja kattoja tänä päivänä. Sellainen voidaan asentaa melkein mihin tahansa kattoon, kunhan katon kaltevuus on 1:5 – ja tarvittaessahan me voimme muokata katosta kaltevamman samalla, kun se uusitaan. Peltikatto voi olla esimerkiksi vanha tuttu aaltopeltikatto, perinteikäs ja huipputiivis konesaumakatto tai moderni lukkosaumakatto, mikä vetää vertoja aidolle konesaumakatolle. Lukkosaumakatto näyttää aivan aidolta konesaumakatolta, ja on miltei yhtä tiivis. Aivan yhtä loivalle katolle lukkosaumakattoa ei kuitenkaan voida asentaa, eikä lukkosaumakatto ole yhtä pitkäikäinenkään kuin oikea konesaumakatto. Uusi tiilikatto voi olla joko betonitiilikatto, tai huomattavasti arvokkaampi ja pitkäikäisempi savitiilikatto.

Joka tapauksessa, uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus alkaa siitä, että tulemme paikan päälle tekemään alkutarkastusta. Meitä kiinnostaa muun muassa saneerauskohteen sijainti ja saavutettavuus, katon materiaali ja sen kaltevuus sekä yläpohjan rakenteiden kunto. Kerrothan meille kaikki toiveesi uuden katon suhteen, niin voimme suunnitella juuri sinulle sopivan kattosaneerauksen. Katon uusimisen yhteydessä katolle voidaan tehdä monenlaisia muutostöitä, joista ehkä äärimmäisin on katon muodon muuttaminen. Tasakatosta voidaan muokata harjakatto, tai vaikkapa nykyaikainen pulpettikatto. Kattoikkuna voidaan poistaa, tai vaihtoehtoisesti katolle voidaan asentaa vaikka useampiakin uusia läpivientejä. Me osaamme asentaa läpiviennit siten, ettei katto ala vuotaa läpiviennin kohdalta. Kattosaneerauksen yhteydessä voimme toteuttaa myös vaikkapa katon lisälämmöneristyksen, tai päivittää sen ilmanvaihtoratkaisuja. Kattoremontti talvella? Miksikäs ei, sillä talviaika ei hankaloita kattoremonttia

Teitä kiinnostaa varmasti kuulla, mitä omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattoremontti maksaa. Kattoremontin hintaa ei kuitenkaan voida kertoa, ennen kuin olemme käyneet paikan päällä tarkastamassa uusittavan katon ja keskustelemassa asiakkaan kanssa kattoremontin yhteydessä tehtävistä kattotöistä. Kuulostaako salamyhkäiseltä? Kattoremontin hinta ei suinkaan ole mikään tarkoin varjeltu salaisuus, vaan kyse on yksinkertaisesti siitä, että kattoremontin hinta lasketaan joka kerta erikseen. Ennen kuin tiedämme, millaisesta kohteesta on kyse, ei meidän kannata heitellä edes arvioita kattoremontin hinnasta – ne voisivat mennä pahemman kerran metsään! 

Esittämämme tarjous kattosaneerauksesta on aina varsin kohtuullinen, sillä meille on tärkeää pitää hintamme kukkaroystävällisinä. Kattoremontin voi maksaa osissa, joko kotisivujemme kautta haettavan rahoituksen avulla tai ostamalla kattoremontin osamaksulla. Kotitalousvähennys keventää kustannuksia entisestään, jos kyse on omakotitalon tai kesämökin katon uusimisesta.

Haurastuneisuus on merkki siitä, että kesämökin huopakatto tai palahuopakatto on aika uusia

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto on aika uusia, jos sen pinta on kulunut, ja katteessa esiintyy aiempaa enemmän reikiä, ilmakuplia, venymiä, halkeamia ja muita haurastuneisuudesta kertovia merkkejä. Bitumikaton voi odottaa kestävän noin 20-40 vuotta, mutta esimerkiksi sammaloituminen voi lyhentää katon käyttöikää merkittävästi. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tarkastamme bitumikermikaton ja kerromme, onko aika tehdä huopakaton huolto, korjaus vaiko remontointi.

Huopakattoremonttia ei kannata lykätä liian pitkään, sillä vanha ja haurastunut bitumikatto voi alkaa vuotaa. Kattovuoto kastelee katon alla olevat rakenteet, ja voi johtaa home- tai lahovaurioihin. Kosteusvaurioiden korjaaminen katon alta nostaisi bitumikattoremontin hintaa, joten huopakatto kannattaa uusia mieluummin hiukkasen liian aikaisin kuin himpun verran liian myöhään.

Aina laattakattoa tai tavallista bitumikattoa ei ole pakko uusia, vaikka se vaikuttaa kuluneelta ja huonokuntoiselta. Jos katolla on ikää noin 20 vuotta eikä sen alta vielä löydy kosteusvaurioita, voidaan katto pelastaa tiivistämällä, pesemällä ja pinnoittamalla. Tällaisen huollon jälkeen bitumikermikatto on kuin uusi: kauniin värinen, putipuhdas, joustava ja hyvin erilaisia rasituksia sietävä.

Huopakattoon kannattaa investoida, sillä se antaa hyvää vastinetta rahalle. Huopakatto sopii useimpiin rakennuksiin, eikä se vaadi kovinkaan paljon huoltoa säilyäkseen tiiviinä ja rasituksensietokykyisenä vuosikymmenestä toiseen. Huopakaton etuja ovat myös sen kyky eristää ääniä ja kuumuutta. Tiivissaumakatto asennetaan hitsaamalla, mikä tekee siitä tarpeeksi tiiviin katon myös tasakatoille. Kunhan kattokaivot pidetään hyvin vetävinä, on tiivissaumakatolla edessään pitkä ja kiitettävä elinkaari. Kolmiorimahuopakatoille ei enää tänä päivänä ole helppoa löytää tekijää, mutta Plus Kattopalvelu hallitsee myös tällaisen tekniikan. Kolmas vaihtoehto omakotitalon, kesämökin tai jonkin muun rakennuksen uudeksi katoksi on palahuopakatto. Bitumipaanukatto koostuu lukuisista huopalaatoista, joiden asentamista helpottaa paanuissa valmiina oleva liimapinta. Laattakatto vaatii vähintään kattokaltevuuden 1:5, mutta tarvittaessa talon kattoa voidaan muokata kaltevammaksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että katon ulkonäön muuttaminen saattaa vaatia rakennusvalvonnan kautta haettavaa toimenpidelupaa. Tavallinen huopakattoremontti tai vaikkapa tiilikattoremontti ei vaadi sen paremmin toimenpide- kuin rakennuslupaakaan. 

Korjaamme katon Mäntsälässä jokaista läpivientiä ja muuta yksityiskohtaa myöten

Katon korjaus Mäntsälässä on hyvissä käsissä, kun asialla on Plus Kattopalvelu, sillä meillä eivät mene pasmat sekaisin haasteellistenkaan kattokorjausten äärellä. Peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tulee korjattua parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka olisi kyse siitä, että tuuli on vienyt katon mennessään – tai että puu on kaatunut katolle rikkoen katon aina yläpohjarakenteita myöten. Onneksi useimmiten selvitään huomattavasti pienimuotoisemmilla ja edullisemmilla kattopaikkauksilla, kuten rikkinäisten tiilien vaihdolla. Mitä useimmin katto tarkastetaan, sen parempi, sillä näin rikkinäiset tiilet tai huopakattoon ja peltikattoon syntyneet reiät tulevat paikattua ennen, kuin ne ehtivät aiheuttaa sen suurempia ongelmia omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa kesämökin kunnolle.

Katon korjaus ja paikkaus Mäntsälässä alkaa siitä, että otat yhteyttä ja pyydät tarjouksen katon korjaamisesta. Tulemme paikan päälle tutkimaan katon, ja tämän tutkimuksen jälkeen osaamme kertoa, miten katon ja katon läpivientien asennus tai tiivistys on tehtävä, vai tarvitaanko esimerkiksi aluskatteen korjausta. Ensisijaisesti tarjoamme aina katon osittaista korjausta, mutta jos tulemme laskelmissamme siihen tulokseen, ettei se kannata, kerromme tästä tietenkin asiakkaalle. Esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaus voi tulla niin kalliiksi, että on kannattavampaa uusia koko katto. Myös silloin, jos vanhan katon kattovuodon korjaamiseen liittyisi runsain mitoin lahovaurioiden korjaamista, voi kattosaneeraus osoittautua taloudellisemmaksi vaihtoehdoksi.

Kuten sanottu, useimmiten kuitenkin selviää katon täsmäpaikkauksilla. Tiilikatolla tämä tarkoittaa usein haljenneiden tiilien uusimista, sillä tiilen kappaleita ei kannata alkaa liimailla yhteen. Peltikaton paikkaus voi tarkoittaa irronneiden peltilistojen ja kattopeltien kiinnittämistä kattoon. Kovat tuulet irrottavat joskus kattopeltejä, harjalistoja ja kattotarvikkeita. Irronneiden lumiesteiden, rännien tai tikkaiden kiinnittäminen takaisin katolle (ja kattoon syntyneiden reikien paikkaus) voi tulla vastaan myös tiilikaton tai huopakaton omistajalle. Kourujen korjaus voi tarkoittaa myös ränneihin syntyneiden reikien tai vaikkapa väärään suuntaan antavien kaatojen korjaamista.

Huopakatosta voidaan joutua paikkaamaan vuotavia jiirejä tai saumoja, tai kuivuneeseen ja kovettuneeseen katteeseen syntyneitä halkeamia. Myös läpiviennit voivat aiheuttaa riesaa huopakaton, tiilikaton tai peltikaton omistajalle. Kun läpiviennitkin tarkastetaan huolella aina puolen vuoden välein, jää jäljelle vain pieni mahdollisuus, että katolta jouduttaisiin korjaamaan vuotavaa savupiippua tai kattoikkunaa. 

Kiinteistön katto vuotaa, jos katossa on pienikin reikä

Omakotitalon, kerrostalon, toimistorakennuksen tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katto vuotaa, jos katossa on pienikin reikä tai epätiivis kohta. Tiilikatolla kattovuoto voi alkaa rikkinäisen tiilen kohdalta. Toki tiilien alla on aluskate, mutta aika ja pitkään jatkuva kosteus voivat saada aluskatteen kulumaan, jolloin se päästää kosteuden lävitseen. Huopakatolla kattovuoto voi alkaa vaikkapa kuivahtaneeseen katteeseen revenneestä halkeamasta tai saumasta, mikä on auennut hieman sammalten juurten puskettua itsensä siitä läpi. Peltikatto saattaa vuotaa ruosteen tekemästä reiästä, mutta myös katosta irronneen peltikattonaulan jälkeensä jättämästä reiästä.

Monet kattovuodon korjaukset jäisivät väliin, jos kattoa huollettaisiin sen oman huolto-ohjelman mukaisesti. Esimerkiksi sammalenpoisto pitäisi tiilikaton ja huopakaton tiiviimpänä, ja kattomaalaus estäisi peltikattoa ruostumasta. Tärkein kattohuolto on kuitenkin aina koko katon kunnon tarkastus. Näin irtoamassa olevat naulat ja ruuvit sekä muut ongelmat voitaisiin havaita aikaisessa vaiheessa, ja niitä voitaisiin estää aiheuttamasta isompaa vahinkoa. Vaurioita voi syntyä säntillisestikin huollettuun kattoon. Nuoruuskaan ei suojaa kattoa vaurioilta, jos katolla on paljon lunta. Lumi voi saada katon läpiviennit, saumat tai sisätaitteet vuotamaan. Kun lumi kevään tullen valuu alas katolta, voi se tempaista mukaansa viemärintuuletusputkia, kattotikkaita ja rännejä, ja tästä kattoon syntyy reikiä.

Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta katon vauriot on mahdollista korjata jo ennen, kuin ollaan tekemisissä katon vesivahingon kanssa. Parhaassa tilanteessa vuotavan katon korjaamiseksi riittää se, että ulkokatto tiivistetään. Tällainen täsmäpaikkaus on edullinen ja nopea suorittaa, eikä sen jälkeen enää mikään uhkaa katon tiiviyttä – tämä varmistetaan kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaiseksi suoritettavan kattotarkastuksen avulla.

Jos kosteus on kuitenkin löytänyt tiensä katon alla oleviin rakenteisiin, kattovuodon korjaus pitää sisällään myös aluskatteen korjaamisen, kosteus- ja lahovaurioiden kunnostamisen sekä märkien eristeiden uusimisen. Mitä vanhempi katto on kyseessä, sitä varmempaa on, että suosittelemme kattoremonttia. Jos katon korjaus olisi hintava, mutta ei antaisi katolle lisää elinaikaa kuin vain muutamia vuosia, on ehdottomasti parempi investoida kattoremonttiin. Uusi katto kestää vuosikymmenet, ennen kuin siihen ilmestyy ikääntymisen mukanaan tuomaa haurastuneisuutta ja vuotoalttiutta.

Katon huollot Mäntsälässä oppii koulutuksen ja kokemuksen avulla

Katon huollot Mäntsälässä onnistuvat parhaiten, kun katon huoltaja on saanut koulutuksen katon huoltamiseen, ja kun hänelle on kertynyt kokemusta sekä tottuneisuutta katoilla liikkumisesta. Plus Kattopalvelu on varma valinta mihin tahansa katon huoltoon Mäntsälässä. Me tunnemme niin peltikatot, tiilikatot kuin huopakatotkin, joten tiedämme aina, miten toimia. Kaiken aa ja oo katon puhdistus kaksi kertaa vuodessa. Tätä kutsutaan myös katon kevät- ja syyshuolloksi. Jos katolta ei poistettaisi sille kertyneitä roskia, sitoisivat ne kattoon kosteutta, ja sen seurauksena peltikaton ruostuminen kiihtyisi. Tiilikatot ja huopakatot eivät tietenkään ruostu, mutta ne alkaisivat lian ja kosteuden seurauksena sammaloitua entistä enemmän. Sammaleenpoisto katolta on hyvä ensiapu – eikä vain ensiapu, sillä katon käsittely sammaleenpoistoaineilla ja katon suojakäsittely antavat vuosikausia kestävän, siistin lopputuloksen.

Omakotitalon, vapaa-ajan rakennuksen tai esimerkiksi rivitalon katon puolivuosittainen puhdistus voidaan hoitaa harjaamalla. Huopakatto tosin kannattaa puhdistaa enemmin ilmapuhaltimella. Vain harvoin katon puhdistamiseen tarvitaan sen perusteellisempia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi kattopesua. Tiilikatot, peltikatot ja huopakatot pestään yleensä vain silloin, kun ne on tarkoitus suojata uusimmalla niiden maali- tai suojapinnoite. Peltikatto maalataan kenties pariin, kolmeen kertaan, mutta muille katoille riittää kertaluontoinen pinnoitus. Savitiilikattoja ja kuparikattoja ei maalata tai pinnoiteta laisinkaan.

Kaikkien kattohuoltojen kanssa yhtä aikaa saat ilmaisen kattotarkastuksen. Sen ansiosta osaamme tehdä ajoissa tarjouksen esimerkiksi katon sammalenpoistosta, huoltomaalauksesta, jostain kattoturvatuotteiden huollosta tai esimerkiksi lisäkiinnityksien asentamisesta peltikatolle. Tarvittaessa kerromme katonkorjaustarpeista, ja laadimme hyvän tarjouksen katon korjaamisesta ja paikkaamisesta.

Plus Kattopalvelu on kattofirma paikallaan myös silloin, jos katon päälle on satanut liikaa lunta. Lumen pudotus katolta estää kattoa, kattorakenteita ja katon yksityiskohtia vaurioitumasta lumen painon tai lumimassojen liikkeiden tähden. Totta kai painavan lumen hallittu pudottaminen katolta vaikuttaa myös pihan turvallisuuteen, sillä lumi saattaisi pudota katolta jonkun niskaan lumiesteistä huolimatta, jos lunta on runsaanpuoleisesti. Myös jään poisto katolta parantaa pihan turvallisuutta sekä ehkäisee katon talviaikaisia vaurioita. Jään sulatamme sekä katolta että katon sadevesijärjestelmästä kuumalla vesihöyryllä.

Rännien puhdistus Mäntsälässä estää räystäitä vuotamasta

Vuotavatko räystäät? Ratkaisu löytyy joko rännien puhdistuksesta, asennuksesta, huollosta tai korjauksesta Mäntsälässä! Plus Kattopalvelu tekee kesämökkien, kerrostalojen ja esimerkiksi tuotantolaitosten rännihuollot ja kourusaneeraukset, joten osa ensimmäiseksi yhteyttä meihin päin. Meiltä kuulet parhaat ratkaisut ränniongelmiin, ja ammattilaisemme hoitavat asiat kuntoon parhaalla hinnalla.

Kannattaa pitää huolta siitä, että sadevesijärjestelmä toimii vuoden ympäri ja kaikissa olosuhteissa. Jos katolta alas tuleva vesi ei kulkeudu rännien ja alastuloputkien kautta tarpeeksi kauas rakennuksesta, ovat ulkoseinät ja talon perustukset vaarassa kastua. Rakenteet voivat kastua silloinkin, vaikka sadevesijärjestelmä on olemassa, mutta se on tukossa tai vuotaa muutoin. Vesi päätyy rakennuksen perustuksiin maaperän kautta, sillä jos maaperä on kostea, nousee kosteus siitä pikkuhiljaa kohti alapohjaa.

Sadevesijärjestelmä pidetään toiminnassa rännihuoltojen avulla, ja niitä tarvitaan joka syksy ja kevät. Sadevesikourujen tai kattokaivojen puhdistus on osa jokaista tekemäämme katon syys- ja keväthuoltoa. Sadevesijärjestelmän kunto on helppo tarkastaa samalla, huuhtelemmehan kourut roskien pois keräämisen päätteeksi. Kaikkiin pikkureikiinkin kannattaa puuttua ajoissa tiivistämällä ne massojen avulla, ja myös väärään suuntaan antavat kaadot pitää korjata esimerkiksi uusimalla kourukoukut. Jäästäkin on voinut olla harmia, sillä se on voinut esimerkiksi avata vesikourujen tai alastuloputkien saumat. Kaikista huonokuntoisemmat rännit on aika uusia. Yhdet rännit ja alastuloputket kestävät noin 40 vuotta, ellei niitä ole tehty huippukestävästä alumiinista. Kattokaivot on uusittava noin 30 vuoden välein, eli yhtä aikaa huopakaton kanssa.

Jos kourujen puhdistus ja mahdollisesti tarvittu syöksyputkien avaus on jäänyt tekemättä, voivat rännit jäätyä umpeen talvella, ja rakennuksen asukkaille tämä näkyy muun muassa räystäiltä riippuvina jääpuikkoina. Toki rännien jäätyminen voi johtua myös rakenteellisesta viasta, kuten niistä väärään suuntaan antavista kaadoista. Joka tapauksessa, kourut on saatava pian sulamaan ja jääpuikot pitää poistaa räystäiltä. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme paikalle höyrytyslaitteinemme ja suojalasein varustautuneina. Kuuma vesihöyry sulattaa jään ränneistä, katolta ja kattokaivoista. Lämpövastukset varmistavat kattokaivojen, ja sulanapitokaapelit sadevesikourujen talviaikaisen vedon jatkossa. Sulanapitojärjestelmästä huolimatta sadevesijärjestelmä pitää puhdistaa ainakin kaksi kertaa vuodessa, sillä siihen tulee edelleen kertymään roskia.

Pitäisikö minunkin kattoni puhdistaa kattopesun avulla?

Erilaisia tapoja katon puhdistukseen ja epäpuhtauksien sekä roskien (kuten oksien, lehtien, neulasten ja nuorten sammaleiden) poistoon katolta ovat katon harjaus, katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely Mäntsälässä. Kun Plus Kattopalvelun ammattilaiset näkevät kattosi kunnon, he osaavat suositella parasta tapaa juuri sinun tiilikattosi, huopakattosi tai peltikattosi puhdistamiseen.

Useimmiten ei kuitenkaan tarvita muuta kuin katon harjaus. Harjaus on hyvä tapa puhdistaa tiilikatto, mineriittikatto tai peltikatto, ja se tulisi toistaa joka kevät ja syksy. Myös bitumikatot tulee puhdistaa roskista kaksi kertaa vuodessa, mutta tähän tarkoitukseen sopii paremmin ilmapuhallin. Huopakatteiden sirotepinnoitteet vaurioituvat melko helposti, ja se kannattaa ottaa huomioon aina palahuopakattoa, tiivissaumakattoa ja kolmiorimakattoa huollettaessa.

Jos katto on kovin likainen tai jos katto on tarkoitus maalata, on kattopesu sopiva vaihtoehto katon puhdistamiseen. Tiilikaton pesu, peltikaton pesu ja huopakaton pesu aloitetaan aina katon kuntotarkastuksella, sillä muuten olisi vaarana, että pesuvesi pääsisi läpi huonokuntoisista läpivienneistä ja saumoista. Katon pesuun riittää hyvin pehmytharjapesu, sillä painepesuri voisi rikkoa kattohuopaa, kattopeltiä ja kattotiiliä, sekä pilata katon pinnoitteen.

Mikäli tiilikatolla tai huopakatolla kasvaa sammaleita, on paras tapa niiden poistoon kemiallinen sammaleenpoisto. Sammaleentuhoaine imeytyy syvälle kattoon, joten se saa kaikki sammalten itiötkin katoamaan katolta. Katon suojakäsittely takaa siistin ja huolettoman lopputuloksen pitkäikäisyyden. Peltikatolle sammaleita tuskin alkaa kasvaa, joten sammaleenpoisto ei kuulu peltikaton normaaliin huolto-ohjelmaan. Sen sijaan ruosteesta voi olla riesaa, joten peltikatot on maalattava huomattavasti useammin kuin huopa- tai tiilikatot on pinnoitettava. Täsmennetään vielä sen verran, että ainoastaan betonitiilikatot pinnoitetaan; savitiilikatoille riittää katon suojakäsittely muutaman vuoden välein.

Mitä tapahtuu, jos kattoa ei säännöllisesti puhdisteta, eikä pinttynyttä likaa pestä pois? Tästä alkaa katon alamäki. Peltikatto voi kestää 50 vuotta, tiilikatto 70 vuotta ja huopakattokin jopa parhaimmillaan 40 vuotta, mutta jos kattoja ei pidetä puhtaana, voi niiden käyttöikä jäädä puolta lyhyemmäksi. Lika saa peltikaton ruostumaan ja tiili- sekä huopakatot sammaloitumaan ja haurastumaan. Ruoste, sammalet ja niiden takia haurastunut vesikate altistavat katon kattovuodoille, jolloin katon kunto voi heiketä lyhyessäkin ajassa.

Katon maalaus Mäntsälässä ei ole pelkkää pensselin heiluttelemista

Katon maalaus Mäntsälässä ei ole pelkkää pensselin heiluttelua, vaan monipuolinen kokonaisuus, missä ammattitaito ja hyvä kunto ovat tarpeen. Kattomaalauksen pohjatyöt voivat kestää pidempään kuin itse maalausurakka, mutta pohjatöissä ei pidä missään nimessä oikoa. Katon huoltomaalaus ei onnistu tasaisen kauniilla ja pitkäaikaisen suojan antavalla tavalla, jos sen yhteydessä hosutaan tai oiotaan. Lisäksi on muistettava vahtia säitä, sillä sen paremmin julkisivuja, kattoa kuin katon ulkopuuosiakaan ei kannata maalata sateella, suuren ilmankosteuden vallitessa tai suorassa auringonpaisteessa. Kun kattomaalaus onnistuu kerralla, ei sitä tarvitse uusia enää ikinä, jos kyse oli tiilikaton tai huopakaton maalaamisesta. Peltikaton maalaus antaa niin hyvän suojan, että seuraava kattomaalaus on edessä kenties vasta 15 vuoden kuluttua.

Miksi katot pitää maalata? Peltikatot maalataan ennen kaikkea siksi, etteivät ne alkaisi ruostua. Ruoste on ruman näköistä, mutta se myös nostaa kattovuotojen riskiä. Tiilikatot maalataan, jotta ne lakkaisivat imemästä vettä huokosiinsa. Kun tiilen sisässä on paljon vettä, se rapautuu hieman joka talvi, kun vesi jäätyy. Pinnoitus tasoittaa tiilien pinnan, jolloin ne rupeavat taas hylkimään vettä, likaa ja kosteutta. Aurinko on yksi huopakaton suurimmista vihollisista, sillä se kuivattaa huopakaton pinnan. Muista teettää huopakaton maalaus ennen kuin sen kunto heikkenee liikaa – näin kuivahtanut huopakatto voi kestää vielä parikymmentä vuotta!

Joskus tulemme siihen tulokseen, että osittainen kattoremontti on parempi vaihtoehto kuin peltikaton tai tiilikaton maalaus. Tarjoamme kattopeltien vaihtoa esimerkiksi silloin, jos asiakas haluaa vaihtaa omakotitalon, kesämökin tai  muun rakennuksen väriä. Kattopeltien tai kattotiilien vaihto on kannattavampi idea myös silloin, jos katolla on jo runsaasti ikää tai sitä olisi ensin kalliinpuoleisesti korjattava. Jos kattokorjaus ja kattomaalaus toisivat katolle vain muutamia vuosia lisää käyttöikää, on kattoremontti taloudellisempi idea. Uusi peltikatto kestää taas 50, ja uusi tiilikatto noin 70 vuotta.

Kuten kaikki muutkin kattotyöt, myös kattomaalaukset tehdään avaimet käteen -pakettina. Kaikki alkaa kattotarkastuksesta, minkä perusteella tiedämme, mitä pohjatöitä tarvitaan. Peltikaton pohjatöitä voivat olla katon paikkaus, kattopesu ja ruostevaurioiden käsittely. Tiilikatolla saatetaan tarvita esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihtoa, katon harjausta, sammaleenpoistoa ja tiilikaton pesua, ennen kuin se kannattaa maalata.

Meiltä lumenpudotukset myös Mäntsälän kerrostalokohteisiin

Lumenpudotus Mäntsälässä voi pahimmillaan aiheuttaa jopa isompia vahinkoja kuin katolta vapaasti putoava lumi. Teetä kerrostalon, rivitalon, mökin, varastohallin, maneesin, omakotitalon, piharakennusten ja muiden kiinteistöjen lumenpudotukset Plus Kattopalvelulla, niin urakka etenee kaikin puolin turvallisesti. Kun vähennämme lumimassoja katolta, emme riko kattoa tai sen yksityiskohtia. Tiilikatolta ei tipu kattotiiliä, peltikattoon ei synny naarmuja, huopakaton jiirit eivät ala vuotaa eikä kattolumen mukaan lähde ilmanvaihtohormeja tai kattotikkaita. Kattolumitöistä ei koidu vaaraa myöskään talon asukkaille tai rakennuksen ympäristössä liikkuville jalankulkijoille tai autoilijoille. Tästä pidämme huolta eristämällä vaarallisen alueen ja valvomalla sitä tarkasti, jotta kukaan ei vahingossakaan saisi katolta putoavaa lunta ja jäätä päälleen. Keskusta-alueella voimme joutua järjestämään liikenteenohjauksen, mutta tästäkin huolehdimme tottuneesti. Jotta kerrostalon lumenpudotuksessa tarvitsemamme kuorma-autot, henkilönostimet tai nostinkoriautot eivät haittaisi liikaa liikennettä, voimme toteuttaa lumen pudotuksen katolta myös yöaikaan.

Omasta turvallisuudesta huolehdimme turvavaljailla ja hyvillä kengillä, sekä ottamalla mukaan ainakin yhden työkaverin. Kaksistaan tekemällä omakotitalon tai kesämökin lumenpudotus sujuu joutuisamminkin! Kerrostalokohteissa väkeä on luonnollisesti enemmänkin. Kaikki etenee hyvin isoissakin kohteissa, sillä suunnittelemme lumenpudotusurakan huolellisesti etukäteen. Tässä vaiheessa selvitämme myös kaikki lumimassojen alas pudottamiseen liittyvät riskit, jotta osaisimme toimia mahdollisimman turvallisesti. Riskien tunnistaminen on turvallisen työskentelyn ehdoton edellytys!

Lumen pudottaminen tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta ehkäisee monet ongelmat, joita liian painava lumitaakka voisi katolla aiheuttaa. Ensimmäisenä tullee mieleen katon sortuminen, mutta tämä on todellinen riski lähinnä erittäin vanhoissa rakennuksissa ja kevyemmällä tavalla rakennetuissa ulkorakennuksissa. Asuinrakennuksen katto tuskin sortuu, mutta se voi painua luokalle. Lumen paino voi saada katon liitoskohdat vuotamaan, eli vesi voi päästä katon alle esimerkiksi saumoista tai läpivienneistä. Lisäksi lumen vapaa putoaminen katolta voi rikkoa kattoa irrottamalla lumiesteet tai esimerkiksi kattosillat. Ohikulkijoiden kannalta on vaarallista, jos talon katolta uhkaa tippua lunta, jäätä tai jääpuikkoja. Lumen ja jään poisto katolta on siis tarpeen myös turvallisuussyistä. Jääpuikkojen poisto ränneistä tehdään käsin, mutta kaikkeen muuhun jään poistoon käytämme vesihöyryä. Rännien, kattokaivojen ja katon sulatus höyryllä on hyvä ensiapu. Jatkoa ajatellen kannattaa miettiä, voisiko jäätä ehkäistä uusilla eristeillä tai esimerkiksi sulanapitokaapeleilla.

Kattoläpivientejä koskevat kattotyöt Mäntsälässä voivat tarkoittaa vaikkapa niiden pellittämistä

Jos et tahdo maksaa kattotöistä Mäntsälässä liikaa, valita Plus Kattopalvelu! Teemme kaikki yksityisasiakkaiden ja taloyhtiöiden tarvitsemat peltikattotyöt, huopakattotyöt, palahuopakattotyöt ja tiilikattotyöt varsin hyvällä hinnalla, mutta töiden laatua ei kenenkään käy kiistäminen. Asiantuntemus ja huolellisuus ovatkin tarpeen kaikissa kattotöissä, ja meidän ammattilaisiltamme molempia löytyy runsain mitoin. 

Joskus kattotyöt koskettavat vesikatetta, joskus taas aluskatetta. Osa kattotöistä liittyy katon läpivienteihin ja muihin kattovarusteisiin, kun taas osalla on jotain tekemistä katon alapuolisten rakenteiden kanssa. Kattoläpivientejä koskeva kattotyö Mäntsälässä voisi olla vaikkapa kattoläpivientien korjaaminen, esimerkiksi vuotavan kattoikkunan tai kattovalokuvun korjaaminen. Kyse voi olla myös läpiviennin suojapellityksistä. Kattopeltiseppämme pellittävät taidokkaasti niin savupiiput kuin kattoikkunatkin, ja totta kai he tekevät kaikki muutkin peltisepän työt. Tilaa vaikkapa rivisaumatun peltikaton asennus tai jalkarännit tavallisten vesikourujen sijaan.

Plus Kattopalvelulta voit tilata myös uusia kattoläpivientejä katollesi. Olisiko kattoluukun asentaminen paikallaan? Se helpottaa katon alapuolisten osien tarkastamista, ja toimii tarvittaessa hätäpoistumistienä. Katolle voidaan asentaa myös ilmanvaihtoa tehostavia ilmanvaihtokanavia, huippuimureita ja liesituulettimen putkia, tai uusien kattoturvatuotteiden, pieneläinesteiden (esimerkiksi lintuverkkojen) tai esimerkiksi aurinkopaneelien kaltaisia kattotarvikkeita.

Kattoläpiviennit ovat tiiviitä, kun ne on asennettu Plus Kattopalvelun toimesta. Läpivientien asennuksen ja tiivistyksen yhteydessä pitää ottaa huomioon se, että aluskate on nostettu läpivientiä vasten takaamaan sen tiiviyden. Aluskate on koko katon tiiviyden paras varmistaja, mutta vain, jos se on täysin ehjä. Teetä aluskatteen vaihto, uusiminen, korjaus tai paikkaus, jos aluskatteessa on jotain vikaa.

Hengittävä aluskate tehostaa ilman vaihtumista katon alla, mutta jos rakennuksen sisältä nousee paljon kosteutta, ei parhaastakaan aluskatteesta ole iloa. Katon eristys on olemassa siksi, jotta välikatolle ei karkaisi niin paljon lämmintä ilmaa, mistä voisi tiivistyä kondenssivettä. Eristeitä on mahdollista lisätä yläpohjaan. Tämä on edullinen tapa saada katosta tiiviimpi ja kosteusteknisesti toimivampi.

Kondenssiveden torjunnassa auttavat myös katon IV-työt. Esimerkiksi alipainetuuletin saa välikatolle nousseen vähäisen lämmön poistumaan ulos ennen, kuin siitä tiivistyy kondenssivettä. Kondenssivesi voi aiheuttaa katon vesivahingon aivan samaan tapaan kuin vaikkapa kattovuoto läpiviennin kohdalta.

Katon ja yläpohjan eristeiden lisäys ei edellytä villojen vaihtoa

Meiltä saatte kaikki kattotyöt Mäntsälässä, myös katon eristykseen liittyvät. Katto eristetään toki jo siinä vaiheessa, kun se asennetaan, mutta energian hinnan nousu ja ilmastonmuutoksen todellisuuteen havahtuminen ovat saaneet monet harkitsemaan rakennuksen tiivistämistä. On sääli, jos kallis lämmitysenergia karkaa katon läpi harakoille. Toki lämpöhukkaa tapahtuu jonkin verran seinienkin läpi, joten seuraavaan julkisivuremonttiin kannattanee yhdistää ulkoseinien lisälämmöneristys.

Katon lisälämmöneristys voidaan tehdä muutenkin kuin kattoremontin yhteydessä, eikä se yleensä vaadi minkäänlaisia esivalmisteluja. Koska lämpö nousee luonnostaan ylöspäin, on uusien villojen tuominen katon alle mitä parhain tapa vähentää lämpöhukkaa. Rakennuksesta tulee kertaheitolla energiapihimpi, taloudellisempi ja ympäristöystävällisempi, eikä siinä kaikki. Riittävä määrä eristeitä vähentää myös saumavuotojen ja kondenssiveden syntymisen riskiä. Jos katon alla on niukasti eristeitä, sulattaa ulos karkaava lämpö katolla olevaa lunta. Vesikaton ja lumen välissä voi olla runsaastikin sulaa vettä, mikä saattaa alkaa vuotaa katon alle jostain saumasta tai jiiristä. Osa karkaavasta lämmöstä saattaisi tiivistyä välikatolla kondenssivedeksi, mikä voisi kastella, lahottaa ja homehduttaa katon alla olevat osat.

Villojen vaihtoa tarvitaan vain, jos peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on vuotanut, tai kondensoitunut vesi on kastellut eristeet. Märkyys ei tee hyvää eristeille, vaan niihin saattaa syntyä home- ja mikrobikasvustoja. Tällaisessa tilanteessa puramme märät eristeet, toimitamme ne jäteasemalle ja tuomme tilalle uudet eristeet.

Katon eristyksellä voidaan tarkoittaa myös kattoikkunoiden ja muiden katon läpivientien (kuten ilmanvaihtokanavien) eristystä. Vanhat läpiviennit on ehkä eristetty liian niukoin eristein, mikä näkyy esimerkiksi kondenssivetenä. Kun eristämme (ja tarvittaessa myös tiivistämme) läpiviennin uudestaan, on se taas luotettava ja tiivis. Yläpohjan ja katon läpivientien lisäksi eristämme myös ullakot ja vintit, joille voi tämän urakan jälkeen vaikka muuttaa asumaan.

Plus Kattopalveluun luotat niin eristystöihin kuin kaikkiin muihinkin kattotöihin liittyvissä kattourakoissa. Osaamme ottaa kokonaisuuden huomioon, ja tehdä kaukonäköisiä ratkaisuja. Pidämme koko ajan mielessä sen, että välikaton on tuuletuttava tehokkaasti, joten emme tuki räystäiden ilmanvaihtoaukkoja tai madalla katon tuuletustilaa liikaa.

Turvallisuudesta huolehditaan kattoturvatuotteiden asennuksen ja kuntotarkastuksen avulla 

Turvallisuudesta huolehditaan muun muassa asentamalla kattoturvatuotteet Mäntsälän kaikille katoille, ja tarkastamalla niiden kunto säännöllisesti. Omakotitalon ja kesämökin katon turvallisuudesta huolehtiminen on talonomistajan vastuulla, ja kerrostalon tai rivitalon kattoturvatuotteiden määrästä ja kunnosta vastaa tietenkin taloyhtiö. Talonomistajien ja taloyhtiöiden kuuluu huolehtia siitä, että katolle voi nousta turvallisesti, ja että katolla voi siirtyä esimerkiksi savupiipun tai kattoikkunan luo ilman vaaraa. Kulkureitti on muodostettava ainakin talotikkailla ja kattotikkailla, ehkä myös kattosilloilla. Näin nuohoojien, ilmanvaihtokoneen korjaajien ja muiden ammattilaisten on turvallista tehdä töitään katolla.

Talonomistajan ja taloyhtiön on huolehdittava myös siitä, ettei talon läheisyydessä kulkeville ihmisille aiheudu vaaraa katolla olevasta lumesta ja sen putoamisesta alas. Katto onkin rakennusmääräysten varjolla pakko varustella lumiesteillä, jos sen kaltevuus on 1:8. Kun katon reunalla on tarvetta vastaavat lumiesteet, ei katolla oleva lumi tule alas vauhdilla – edes keväällä, kun lumi muuttuu vetiseksi ja tiivistyneeksi suojalumeksi. Lumiesteet eivät välttämättä riitä ehkäisemään henkilö- ja omaisuusvahinkoja, jos lunta on satanut katolle poikkeuksellisen paljon. Tällaisessa tilanteessa on lumen pudotus katolta tarpeen. Plus Kattopalvelulta saatte Mäntsälään ja sen naapurikuntiin niin lumenpudotukset kuin kattoturvatuotteiden asennukset ja niiden kunnon ja kiinnitysten tarkastukset. Asennamme niin lapetikkaat, seinätikkaat, kulkusillat, palotikkaat eli hätäpoistumistikkaat, kattopollarit, lumiesteet, putoamissuojat, turvakaiteet, työskentelytasot kuin esimerkiksi savunpoistoluukutkin.

Ei riitä, että omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katolla on riittävä määrä kattoturvatuotteita. Kattoturvatuotteiden kunto heikkenee vuosien myötä, ja kattotikkaiden, kattosiltojen ynnä muiden tuotteiden kiinnitykset voivat löystyä. Katolla ei ole turvallista liikkua, jos kattoturvatuotteet ovat huonossa kunnossa tai irtoamassa katosta. Myös lumen alas valuminen tai kova tuuli saattaa irrottaa kulkusillat ja muut kattoturvatuotteet katosta, ja tämän seurauksena katto voi alkaa vuotaa siihen syntyneistä rei’istä. Kaikki kattoturvatuotteet pitää tarkastaa usein, ja sopivana väliaikana pidetään puolta vuotta. Puoli vuotta on itse asiassa sopiva väliaika tarkastaa koko katto. Kun tilaat Plus Kattopalvelulta peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kevät- ja syyshuollot, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Sen aikana tutkitaan niin kattoturvatuotteiden kuin esimerkiksi piipun pellitysten ja rännienkin kunto.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – sekä sinun että kattosi parhaaksi

Lumiesteiden asennus ja korjaus on hyvä päätös, mistä hyötyvät paitsi sinä ja perheesi, myös kattosi. Lumiesteet pitävät katolle sataneen lumen katolla, jolloin ei ole vaarana, että lumimassat pääsisivät yllättäen putoamaan alas. Vauhdilla alas tuleva lumi voisi aiheuttaa vakavia henkilöonnettomuuksia, minkä lisäksi se voisi rikkoa alle jäävää omaisuutta. Katolta voisi irrota niin kattotiiliä, kattotikkaita kuin vesikourujakin, jos lumikuorma romahtaisi äkkiä alas katolta. Aina lumen alas putoamisesta ei aiheudu onnettomuuksia tai taloudellisia vahinkoja, mutta muunlaista harmia saattaa syntyä.

Kun lumi valuu alas peltikatolta, se pitää ääntä, mikä saattaa havahduttaa öisin – varsinkin, jos koira tulkitsee äänen uhaksi ja alkaa haukkua. Lumi saattaa pudota suoraan ulko-oven eteen, jolloin aamulla voi olla vaikeaa saada ulko-ovea auki. Kun tulet kotiin, saattaa ensimmäinen askare olla lumivallin lapioiminen pois portailta ja oven edestä. Lämpötilojen kiristyminen on voinut saada lumivallin jäätymään, jolloin sitä ei saa pois ilman hakkuja ja hikeä. Tällaiset pikkuhaitatkin ovat estettävissä, kun katto varustellaan lumiesteillä. Lumiesteet tulee asentaa ainakin kaikkien ovien, kulkureittien ja oleskelualueiden yläpuolelle lumen aiheuttamien haittojen ja vaaratilanteiden minimoimiseksi.

Katolta on pakko löytyä lumiesteitä, jos katon kaltevuus on 1:8. Mikäli peltikatollasi, tiilikatollasi tai huopakatollasi ei lumiesteitä vielä ole, on aika totella rakennusmääräyksiä ja tilata meiltä lumiesteiden asennus! Toimitamme ja asennamme lumiesteet niin kerrostalojen, toimistorakennuksien, tuotantolaitosten, rivitalojen, kesämökkien, omakotitalojen kuin kesämökkienkin katoille. Todella runsaslumisina talvina lumiesteetkin voisivat pettää, joten lumenpudotuksen tarvetta kannattaa pitää silmällä. Jos katolla on puolen metrin korkuinen kerros suojalunta, on aika ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilata lumen pudotus katolta, jotta katto ei  painuisi tai alkaisi vuotaa. Kun painava lumikuorma alkaisi valua alas katolta, voisi se irrottaa esimerkiksi kattotikkaat ja myös lumiesteet, mistä jäisi kattoon vaurioita. Tällaisessakin tilanteessa saat meiltä nopeaa ja luotettavaa apua katon paikkaamiseksi.

Muistathan tarkastaa tai tarkastuttaa koko katon kaksi kertaa vuodessa, aina lumiesteiden ja muiden katon varusteiden kuntoa myöten. Lumiesteisiin on voinut tulla jotain vikaa: ne ovat saattaneet vääntyä tai niiden kiinnikkeet löystyä. Kattotarkastuksen ansiosta mahdollisiin ongelmiin voidaan ajoissa puuttua.

Piipun asiat ovat hyvällä tolalla, kun se on suojattu piipun pellityksillä ja piipunhatulla

Plus Kattopalvelun kautta saat sekä piipunhatun että piipun pellityksen. Piipun pellitys peltisepän työnä viimeistelee koko rakennuksen, mutta nyt ei ole kyse vain huolitellusta ja yhteneväisestä ilmeestä vaan siitä, että piipun peltityöt suojaavat piippua säiltä.

Säät rapauttavat suojaamattoman piipun, ja tästä seuraa monia turvallisuushaasteita. Jotta piippua voisi käyttää turvallisesti, on sen ulkopuoli hyvä suojata pellityksillä, ja lisäksi suuaukon päälle kannattaa hankkia piipunhattu. Piipunhattu ei hankaloita nuohoamista (mikä sekin on erittäin tarpeellinen työ piipun kunnon eteen) eikä vaikeuta savun poistumista. Piipunhatun tehtävä on estää roskien ja vesi- tai lumisateen pääsy hormiin. Hormiin varastoitunut kosteus murentaa laastia talvella jäätyessään, ja se saa hormin pienet kolot kasvamaan aina vain isommiksi. Lopulta hormissa saattaa olla niin syviä koloja, että lämpö ja savukaasut pääsevät karkaamaan. Lisäksi koloihin kertyy nokea, ja tämä jos mikä kasvattaa nokipalovaaraa. Noen palaminen hormissa voi saada aikaan rakennuspalon, sillä nokipalo aiheuttaa suuren kuumuuden, ja koko hormi saattaa haljeta nokipalon seurauksena. Oikein rapautunut hormi saattaa sortua ilman nokipaloakin.

Huonokuntoista hormia ei siis kannata käyttää häkämyrkytys- ja tulipalovaaran takia. Hormin massaus tuo asiaan nopean, mutta luotettavan ratkaisun. Hormin massaus silottaa hormissa olevat kolot, joten tulisijaa tai takkaa voi taas käyttää turvallisin mielin. Jos hormi sattuisi olemaan todella huonossa kunnossa, on se muurattava uudestaan.

Saneerattu hormi kannattaa suojata kosteudelta piipunhatun ja piipun pellityksen avulla, jotta koko rumba ei alkaisi alusta. Jos tarpeen, on aluskatteen korjaus piipun kohdalta helppo toteuttaa samalla, kun piippua pellitetään. Aluskate ehkäisee katon vesivahingon eli katon alla olevien puurakenteiden ja eristeiden kastumisen, jos piipusta sattuisi vuotamaan vettä. Katto saattaa vuotaa piipun juuresta jossain elinkaarensa vaiheessa, joten piipunjuurivuotoon kannattaa varautua pitämällä aluskate ehjänä ja oikein asennettuna. Silloin katon läpi vuotavat vedet ohjautuvat heti räystäille, eivätkä katon alapuoliset rakenteet kastu ja vaurioidu.

Plus Kattopalvelun kattopeltisepät tekevät kaikki muutkin peltisepän työt Mäntsälässä, joten olemme oikea kohde yhteydenotollesi esimerkiksi silloin, kun haluat katollesi jiiripeltejä, juuripeltejä, myrskypeltejä tai vaikkapa räystäspeltejä, tai kun konesaumakatto on aika uusia.

Veloitukseton katon tarkastus Mäntsälässä on ulottuvillasi – ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kattotöistä tärkeimpiä on katon tarkastus – Mäntsälässä tietenkin Plus Kattopalvelun tekemänä! Niin omakotitalon, kerrostalon, tuotantolaitoksen kuin esimerkiksi kesämökinkin katto kannattaa tarkastaa puolen vuoden välein, sillä kattotarkastuksien ansiosta kaikki katon kunnossa tapahtuneet muutokset huomataan ajoissa. On tärkeää huomata puutteet, vauriot ja muut korjaus- sekä huoltotarpeet ajoissa, sillä jos katon tarpeisiin ei hetimmiten vastata, voi katon kunto heiketä merkittävästi. Puoli vuotta on hyvä väliaika tiilikaton, peltikaton ja huopakaton kunnon tarkastamiseen, sillä näin mikään kattoreikä, sammalmätäs tai suurentunut ruuvinreikä ei ehdi vaikuttaa katon kuntoon ainakaan kovin kauaa.

Katon kunnon tarkastus edellyttää aina katolle nousemista, sillä kattoa ei voida tarkastaa huolella kuin vasta aivan lähietäisyydeltä. Rikkinäisiä kattotiiliä ei erota maasta käsin – varsinkin, jos ne sijaitsevat piilossa piipun takana. Maasta käsin ei voida myöskään tarkastaa sitä, ovatko kattotikkaat, lumiesteet ja esimerkiksi kattosillat kunnolla kiinni katossa. Kattotarvikkeiden ja niiden kiinnikkeiden kunnon tarkastaminen on olennainen osa katon kunnon tarkastamista, ovathan kattotikkaiden ja muiden kattotarvikkeiden kiinnikkeet voineet löystyä. Jos kattotikkaat ovat löysällä, on katolla liikkuminen vaarallista – ja myös myrsky tai katolta alas valuvat lumimassat voivat saada tikkaat irtoamaan katosta.

Myöskään välikaton kuntoa ei voida selvittää maasta käsin. Välikaton kunnon tarkastaminen on aivan yhtä tärkeää kuin katon pinnan ehjyyden ja tiiviyden tarkastaminen. Välikatolta voi löytyä kosteutta ja kosteusvaurioita, vaikka vesikatto ei vuotaisi tipan tippaa. Vierailu välikatolla paljastaisi puutteellisen tuuletuksen, mihin voitaisiin puuttua IV-töillä.

Perustavanlaatuinen kattotarkastuksemme päättyy siihen, että annamme talon omistajalle tai taloyhtiön edustajalle raportin katon kunnosta, ja teemme tarjouksen mahdollisesti tarvituista kattohuolloista tai katon paikkauksista (tai esimerkiksi katon tuulettumista tehostavan alipainetuulettimen asentamisesta). Jos katolle ei nyt eikä lähitulevaisuudessa tarvitse tehdä mitään, emme tietenkään tarjoa mitään turhaa.

Saat Plus Kattopalvelulta kattotarkastuksen veloituksetta kaikkien kattotöiden yhteydessä. Totta kai voit tilata meiltä kattavan koko katon kunnon tarkastuksen ilman muita kattotöitä, mutta tällöin veloitamme kattotarkastuksesta erikseen. Jos tilaat samalla vaikkapa rännien puhdistuksen, saat asiantuntevan mielipiteen kattosi kunnosta ilmaiseksi!

Mäntsälässä on yksi kattopalvelu, miltä voidaan tilata mikä tahansa kattourakointi

Kun haluat laadukasta, kilpailukykyisen hintaista ja asiakaslähtöistä kattourakointia Mäntsälässä, muista kattofirma nimeltä Plus Kattopalvelu! Olemme kattourakoitsija, jolle asiakkaan tyytyväisyys on ykkösasia, ja jolta löytyy ammattitaitoa kaikkiin erilaisiin kattourakoihin. Tilaa sinäkin kattopalvelua, mikä herättää iloa ja tyytyväisyyttä vielä vuosienkin päästä.

Tilaa vaikkapa jokin kattohuolto, minkä avulla tiilikaton, peltikaton, huopakaton ja palahuopakaton käyttöikää voidaan pidentää. Kaikki katot on huollettava ainakin kaksi kertaa vuodessa. Ne kattohuollot, joita tarvitaan joka kevät ja syksy, ovat katon puhdistus, sadevesijärjestelmän huolto sekä katon tarkastus. Katon tarkastus antaa totuudenmukaisen kuvan katon kunnosta. Sen ansiosta talon omistaja tai taloyhtiö tietää sen, missä kunnossa kattokokonaisuus on juuri nyt, ja mitä kattohuoltoja tai katon korjauksia sen eteen voitaisiin tehdä. Kerromme myös siitä, kun on aika alkaa valmistautua kattoremonttiin.

Katon korjaus on edullisempaa kuin kattoremontti, siksi tarjoamme aina kattokorjausta, jos vain mahdollista. Tiilikaton korjauksista tyypillisin on rikkinäisten tiilien vaihto, kun taas peltikatolla tarvitaan ruostevaurioiden korjauksia ja irronneiden kattopeltien ja peltilistojen kiinnittämistä. Huopakatolla saattaa olla tarvetta saumojen sekä jiirien tiivistämiselle.

Kun katto on palvellut kiitettävästi vuosikymmenestä toiseen, kannattaa se uusia ennen, kuin sen alle pääsee kosteutta. Näin omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai vaikkapa rivitalon kattoremontti etenee mahdollisimman nopeasti ja edullisesti. Kattosaneerausta voidaan täydentää monilla kattotöillä. Katolle voidaan asentaa uusia läpivientejä (mitkä tiivistämme ja eristämme varmasti tiiviillä tavalla!), kattoa voidaan korottaa tai tasakatto voidaan muuttaa harjakatoksi.

Kaikki kattourakat katon maalaamisesta kattoremonttiin tehdään avaimet käteen -periaatteella, kun kattourakoitsijasi on Plus Kattopalvelu. Kaupan päälle saatte vielä ilmaisen kattotarkastuksen, sillä emme tahdo antaa kaupanpäällisiksi mitään turhaa rihkamaa. Kattotarkastus ja asiantuntijan antama mielipide katon kunnosta hyödyttää jokaista taloyhtiötä ja omakotitalon tai kesämökin omistajaa. Kahta viimeksi mainittua ilahduttaa myös mahdollisuus kotitalousvähennykseen.

Joskus kattourakka yllättää. Esimerkiksi kattovuoto saattaa tulla aivan ”puun takaa”, eikä kattoremonttiinkaan ehkä ole ehtinyt kunnolla varautua. Kattovuodon korjaus, muut kattokorjaukset ja katon uusiminen pitäisi kuitenkin teettää mahdollisimman pian tarpeen havaitsemisen jälkeen, jotta vauriot eivät ehtisi laajeta. Onneksi Plus Kattopalvelun kotisivuilta löytyy sopiva rahoitus, mikä mahdollistaa sen, että toimeen voidaan tarttua asianmukaisella kiireellä.