Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti Mäntsälä

Plus Kattopalvelus tekee Mäntsälässä kattoremontit peltikatoille, tiilikatoille, huopakatoille ja mineriittikatoille vuosien kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Kattoremontti voi olla koko katon uusimisen sisältävä täydellinen kattosaneeraus tai pienempi kattokorjaus. Tarvittavan kattoremontin tai kattokorjauksen laajuus selvitetään aina perusteellisella kattotarkastuksella. Kattotarkastuksen perusteella laadimme toimenpidesuunnitelman ja teemme tarjouksen kattoremontista. Plus Kattopalvelun kattopalveluihin kuuluvat myös kaikki kattohuoltopalvelut. Oikein huollettu katto suojaa asuntoasi luotettavasti koko käyttöikänsä ajan.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Mäntsälän alueella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Mäntsälässä!

Katon käyttöikä – milloin kattoremontti tulee ajankohtaiseksi?

Katon teknisen käyttöiän pituuteen vaikuttavat useat tekijät. Kattotyyppi ja katemateriaali ovat vain osatekijöitä katon elinkaaren pituuden muodostumisessa. Vaikuttavia tekijöitä ovat myös paikalliset olosuhteet ja katon huoltohistoria. Pohjoisissa sääolosuhteissa katot joutuvat talvisin kovemmalle rasitukselle, kuin leudommassa ilmastossa. Jos rakennuksen vierillä on paljon puita, muodostuu katolle helposti paksu kerros lehtiä, neulasia ja muuta roskaa, jotka estävät veden virtausta katolla. Katolle seisomaan jäävä vesi edistää haitallisten kasvustojen muodostumista katolle. Kasvustot kuluttavat vesikaton pintaa ja edistävät kattotiilien rapautumista. Kattohuolloilla onkin suuri merkitys katon käyttöikään. Hyvin huollettu katto kestää huomattavasti pidempään, kuin huoltamaton kate. Esimerkiksi katon oikea-aikainen huoltomaalaus voi pidentää katon elinkaarta vuosilla. Uusi pinnoite estää veden imeytymistä kattotiilien huokosiin tiilikatoilla ja suojaavat peltikattoja korroosion vaikutuksilta. Koko katon uusimisen sisältävä kattoremontti tulee ajankohtaiseksi, kun kattokorjauksilla ja kattohuolloilla ei saavuteta enää pitkäaikaista katon käyttöiän kasvua. Koska vanhoilla katoilla on usein myös kasvanut vesivuotojen riski, ei kattoremonttia kannata lykätä liian pitkään. Kattoremontissa tehty uusi katto lisää asumisviihtyvyyttä ja asumisturvallisuutta. Kattoremontti parantaa myös rakennuksen ulkonäköä ja lisää asunnon arvoa.

Peltikattoremontti Mäntsälässä

Peltikattotyyppejä on monenlaisia. Peltikattoremonteissa Mäntsälässä rakennamme kaiken tyyppisiä peltikattoja. Valittavissasi ovat esimerkiksi profiilipeltikatto, konesaumakatto tai rivipeltikatto. Profiilipeltikatoille on lisäksi valittavissa monia eri profiilimuotoja ja värejä.

Peltikatto vanhan huopakaton päälle

Peltikattoremontti voidaan usein toteuttaa myös niin, että uusi peltikatto rakennetaan vanhan huopakaton päälle. Silloin vanhan huopakaton aluslaudoituksen on kuitenkin oltava hyvässä kunnossa eikä kattohuovassa saa olla vesivuotoja. Kun edellytykset täyttyvät, asennetaan huopakaton päälle uusi aluskate sekä uudet tuuletusrimat ja kattoruoteet. Uusi peltikatto asennetaan kattoruoteisiin. Näin tehdyssä kattoremontissa katolle muodostuu kaksinkertainen vedeneristys, kun sekä uusi aluskate, että sen alla oleva huopakatto ovat vesitiiviitä.

Profiilipeltikatto

Profiilipeltikatot valmistetaan muotoilluista ja yleensä valmiiksi pinnoitetuista peltilevyistä. Profiilipeltikatoissa on yleensä myös asennusta helpottavat lukkoponttisaumat. Profiilipeltikattojen profiilimuodoissa on runsaasti valinnanvaraa. Profiilipeltikatto voidaan rakentaa erilaisista tiilikuvioisista kattoprofiileista. Poimukatto ja aaltopeltikatto tehdään kattopelleistä, joissa urat kulkevat koko kattopellin läpi ylhäältä alas. Pystysaumakatto taas tehdään suorista lukkopontillisista kattopelleistä, joissa peltilevyjen lukkosaumat on nostettu pystyyn. Pystysaumakatot muistuttavat konesaumattuja rivipeltikattoja. Ne eroavat toisistaan kuitenkin saumaustekniikan suhteen.

Konesaumakatto

Konesaumakatot valmistetaan galvanoidusta eli sinkitystä teräspellistä. Sinkitty kattopelti kestää hyvin korroosiota. Siksi konesaumattu rivipeltikatto on erittäin pitkäikäinen kattoratkaisu. Konesaumatut rivipeltikatot ovat myös vesitiiviitä, koska kattopellit saumataan toisiinsa kaksinkertaisilla, täysin vesitiiviillä saumoilla. Konesaumakaton kiinnitys kattoruoteisiin tapahtuu niin, että itse katteeseen ei tarvitse tehdä yhtään reikää. Saumaustekniikan vuoksi konesaumakaton voi asentaa myös monimuotoisille katoille. Koska konesaumakatto on galvanoitua peltiä, voidaan se maalata vasta 2-3 vuoden päästä asennuksesta, jolloin kattopellit ovat hapettuneet riittävästi ja kattomaali tarttuu sen pintaan.

Tiilikattoremontti Mäntsälä

Tiilikatto on hiljainen ja hengittävä kattoratkaisu. Tiilikatotot kestävät toimintakuntoisina vuosikymmeniä. Suomen oloissa tiilikattojen käyttöikä on yleisesti 50-60 vuotta. Tiilikaton huolloista tulee kuitenkin huolehtia, jotta katto saavuttaa maksimaalisen käyttöikänsä. Erityisesti tiilikaton säännöllinen harjaus ja pesu ovat tärkeitä kattohuoltoja, jotta sammalta ja muuta kasvustoa ei pääse muodostumaan tiilikatteen pinnalle. Paksu sammalpeite sitoo itseensä kosteutta, joka kulkeutuu pikkuhiljaa kattotiilien huokosiin. Kattotiilen huokosissa vesi hiljalleen rapauttaa kattotiiltä, kun vesi vuoroin jäätyy ja sulaa tiilen rakenteessa. Tiilikatot rakennetaan joko savikattotiilistä tai betonikattotiilistä.

Betonikattotiili vai savikattotiili

Sekä savitiiliä, että betonitiiliä on saatavana monessa eri profiilimuodossa. Kattotiili voi olla kaksikouruinen, yksikouruinen tai tasapohjainen tiili. Molempia kattotiiliä saa lukkoreunaisina eli vesilukollisina tai tasareunaisina versioina. Betonikattotiilen ja savikattotiilen välillä on kuitenkin eroja ominaisuuksiensa ja ulkonäkönsä suhteen. Savitiilet kestävät hieman betonitiiliä paremmin pakkasrapautumista, mutta ovat myös jonkin verran betonitiiliä kalliimpia. Savikattotiilet valmistetaan nimensä mukaisesti luonnonsavesta. Saven perusväri onkin terrakotanpunainen. Väri muodostuu saven polttoprosessissa. Eri savilaaduista tulee poltettuna hieman eri sävyisiä kattotiiliä. Kattotiilien väriä voidaan muuttaa ruiskuttamalla kattotiilen pintaan mineraalioksideja ennen kattotiilen polttoa. Savitiilikaton väri ei haalistu pitkänkään ajan kuluessa. Päinvastoin, tiilikaton luontainen värisävy vain syvenee kattotiilien ikääntyessä. Betonikattotiilet eli sementtikattotiilet taas valmistetaan betonimassasta. Betonimassa voidaan värjätä, jolloin kattotiilistä tulee läpivärjättyjä. Läpivärjäyksen lisäksi betonitiilet voidaan pinnoittaa tiilikattomaalilla. Läpivärjättykin betonitiilikatto haalistuu lopulta suosien saatossa auringon valon vaikutuksesta. Betonikaton väri voidaan kuitenkin palauttaa helposti huoltomaalaamalla. Uusi maalipinnoite suojaa betonitiilikattoa kosteudelta ja uv-säteilyltä sekä kasvustoilta.

Milloin tiilikaton kattoremontti on ajankohtainen?

Vaikka tiilikatot ovat pitkäikäisiä, tulee niidenkin käyttöikä lopulta tiensä päähän. Kattotiiliin imeytynyt vesi rapauttaa pikkuhiljaa kattotiilen. Vesi vuoroin laajenee jäätyessään ja supistuu sulaessaan kattotiilen huokosissa. Ilmiö aiheuttaa viimein kattotiilen rapautumisen. Iäkkäällä tiilikatolla kattotiilet voivat lohkeilla katolla jopa itsestään lämpötilojen vaihdellessa. Jos rikkoutuneita kattotiiliä esiintyy katolla säännönmukaisesti, on se merkki siitä, että tiilikattoremontti alkaa olla ajankohtainen.

Huopakattoremontti Mäntsälä

Huopakate sopii elastisuutensa vuoksi hyvin myös monimuotoisille katoille. Huopakattojen ominaisuuksia taipuisuuden lisäksi ovat mm. kestävyys ja hiljaisuus. Huopakatot voivat olla bitumipaanuista koottuja palahuopakattoja tai rullina toimitettavasta bitumikermistä valmistettuja tiivissaumakattoja. Kolmiorimakate on huopakattomuoto, jossa kattohuopien saumat nostetaan ylös kolmionmuotoisella rimalla. Näin vesi ei jää huopakermien saumoihin, vaan valuvat niistä poispäin.

Huopakattoremontin pohjatyöt

Vanha huopakatto yleensä puretaan huopakattoremontin alkajaisiksi. Katon aluslaudoituksen on oltava hyvässä kunnossa, ennen kun uusi huopakatto asennetaan. Jos vanhassa kattohuovassa on ollut vesivuotoja, on usein aluslaudoitus lahonnut kostuneista kohdista. Ennen kuin uusi alushuopa asennetaan, kunnostetaan katon aluslaudoitus tarvittavilta osin. Vanhasta aluslaudoituksesta poistetaan myös kaikki siihen purkuvaiheessa jääneet huopanaulat. Kattolaudoituksen päälle asennetaan sitten kumibitumilla kyllästetty, lasikuituvahvisteinen alushuopa, joka on täysin vedenpitävää materiaalia. Piipun läpivedon kohdalla aluskermiä nostetaan ylös piipunjuuresta vähintään 30 cm, jotta läpiviennistä saadaan täysin tiivis. Muihin katon läpivienteihin käytetään yleensä niihin tarkoitettuja läpivientitiivisteitä.

Palahuopakatot

bitumisia kattolaattoja, joita käytetään palahuopakaton valmistuksessa, on geometrisiä monikulmaisia, aaltomaisia ja suorakaiteen muotoisia. Palahuopakatto on parhaimmillaan jyrkillä katoilla, joissa katon kuviointi tulee hyvin esille. Huopakattolaatat ladotaan räystäiltä ylöspäin harjaa kohti edeten. Palahuopakaton huopakattopalat ovat yleensä itsestään liimautuvia, mikä helpottaa palahuopakaton ladontaa. Huopakattolaatat kiinnitetään kuitenkin myös huopanauloilla ja katon räystäillä kiinnitys varmistetaan myös kumibitumiliimalla.

Tiivissaumakatto

Tiivissaumakatot ovat huopakattoja, jotka asennetaan rullatavarana saatavilla bitumikermilaaduilla. Kattohuopalaatu valitaan kunkin remonttikohteen mukaan. Huopakermin valintaan vaikuttaa mm. katon jyrkkyys. Saatavana on kylmäliimattavia bitumikermejä. Ne ovat joko itseliimautuvia tai kumibitumiliimalla kiinnitettäviä bitumivuotia. Kuumaliimattavat tai hitsattavat kattohuopalaadut taas kiinnitetään kaasuliekin avulla bitumiliimalla tai hitsaamalla. Hitsattavien ja kuumaliimattavien kattohuopien asentajilla tulee olla kattotulitöihin pätevöittävä koulutus ja voimassa oleva tulityökortti.

Kattokorjaukset Mäntsälässä

Kattovauriot kannattaa aina korjauttaa mahdollisimman nopeasti, jotta mahdollinen kattovuoto ei ehdi aiheuttaa suurempia murheita vesikaton alapuolisille rakenteille. Kattokorjaajamme tekevät kaikki kattovauriokorjaukset ja vesivuotokorjaukset nopeasti Mäntsälän alueella. Mitä nopeammin kattovauriot korjataan, sitä pienemmillä vaurioilla yleensä selvitään. Myrskyvauriot ovat tyypillisiä kattokorjausten kohteita Mäntsälässäkin. Pahimmillaan myrskytuulet voivat jopa repiä kattopeltejä ja kattohuopia alas katoilta. Tai sitten myrskyvaurio syntyy, kun tuulen paiskomat oksat tai kaatuvat puut vaurioittavat kattoa. Talvella painavat lumimassat voivat vaurioittaa kattorakenteita tai kattotuotteita. Jos katolta hallitsemattomasti vyöryvät lumi- ja jäämassat vievät esimerkiksi kattoturvatuotteita mukanaan, on todennäköistä, että vesikattoonkin repeytyy vettä vuotava repeämä. Myös väärin tehdyt lumenpudotukset voivat vaurioittaa esimerkiksi katteen kiinnitysruuveja.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen Mäntsälässä

Varsinkin vanhoilla tiilikatoilla kattotiilet voivat olla jo niin haurastuneita, että ne rikkoutuvat helposti esimerkiksi katolla liikuttaessa. Haurastuneet kattotiilet voivat talven aikana lohkeilla myös lämpötilavaihteluiden johdosta. Koska rikkoutunut kattotiili aiheuttaa katolle vettä vuotavan reiän, kannattaa rikkoutuneet kattotiilet vaihdattaa nopeasti. Plus Kattopalvelusta saat Mäntsälässä kattotiilien vaihtotyöt nopealla aikataululla.

Kattohuollot Mäntsälässä

Jotta katto saavuttaisi maksimaalisen käyttöikänsä, tulee kattoa hoitaa ja huoltaa säännöllisesti. Katon huoltomaalauksilla suojataan peltikatto korroosiolta ja tiilikatto veden aiheuttamalta rapautumiselta. Huoltomaalauksella ehkäistään myös haitallisten kasvustojen syntymistä katolle.

Kattopesu ja katon harjaus

Jos katolle kertyy paljon lehtiä ja neulasia, estävät ne veden valumista alas katolta. Katolle seisomaan jäävä vesi edistää peltikattojen ruostumista ja edistää myös kattotiilien rapautumista. Myös sammalet ja muut haitalliset kasvustot kasvavat helpommin kostealla katolla. Kun katto harjataan puhtaaksi säännöllisesti, voidaan kasvustojen tuottamilta ongelmilta välttyä. Kattopesulla katto puhdistuu levien ja kasvustojen lisäksi myös noesta ja ilmansaasteista kertyneestä liasta. Kattopesuaineet myös estävät kasvustojen muodostumista.

Sammaleentuhokäsittely Mäntsälässä

Jos katolle on jo ehtinyt muodostua paksu sammalmatto, voidaan siitä päästä eroon käyttämällä kasvustontuhoaineita. Sammaleentuhokäsittelyssä käytettävät kasvintuhoaineet ovat ympäristölle turvallisia, sillä ne biohajoavat nopeasti käsittelyn jälkeen. Ennen kasvustontuhokäsittelyä kaikki irtoava sammal ja jäkälä harjataan mekaanisesti pois katolta. Sen jälkeen kasvustontuhoaine levitetään katolle matalapaineruiskulla. Sen jälkeen aineen annetaan vaikuttaa ja lopulta kasvustot kuihtuvat ja tulevat alas katolta sateiden ja tuulten mukana. Kasvustontuhokäsittelyn voi tehdä niin peltikatoille, tiilikatoille, huopakatoille kuin mineriittikatoillekin. Katonhoitokäsittely vaikuttaa katolla jopa useita vuosia, estäen uutta kasvustoa muodostumasta.

Vesikourujen puhdistus Mäntsälässä

Syksyistä vesikourujen puhdistusta ei kannata laiminlyödä. Vesikourut täyttyvät helposti kesän ja syksyn aikana lehdistä, neulasista ja muista roskista. Jos räystäskourut eivät vedä, ei katon sadevesijärjestelmä toimi oikein. Sadevedet voivat silloin kulkeutua rakennuksen seinärakenteisiin ja aiheuttaa homeongelmia tai muita kosteusvaurioita. Plus Kattopalvelu tekee Mäntsälässä vesikourujen puhdistukset kaikissa rakennustyypeissä. Käytössämme on henkilönostimia, joilla vesikourut saadaan puhdistettua hankalistakin paikoista tehokkaasti.

Lumen pudotukset Mäntsälässä

Jos lunta kertyy talvella runsaasti, on syytä tehdä katolla lumenpudotuksia. Painavat lumi- ja jäämassat voivat muuten vaurioittaa kattorakenteita. Myös rakennuksen vierillä kulkevat ihmiset ovat vaarassa, jos lumet putoavat katolta hallitsemattomasti. Liukkaalla katolla lumitöiden teko on riskialtista työtä, jos kaikkia turvavarusteita ei käytetä. Lumenpudotukset kannattaakin jättää kokeneiden kattohuoltajien tehtäväksi. Plus Kattopalvelusta voit tilata lumenpudotustyöt Mäntsälän alueella.

Kattotuotteiden huolto Mäntsälä

Kattotuotehuolloista tärkeimpiä ovat kattoläpivientien tiiviyden varmistaminen. Kun kuluneet tai hapertuneet läpivientitiivisteet vaihdetaan uusiin, vältytään vesivuodoilta. Kattotuotteiden kiinnikkeet kiristetään kattohuollon yhteydessä. Samoin vesikourujen kiinnikkeet tarkastetaan ja kiristetään. Samalla voidaan myös säätää räystäskourujen kaadot, jos esimerkiksi lumen paino on talvella muuttanut vesikourujen asentoa räystäillä.

Kattotuotteiden asennukset Mäntsälässä

Plus Kattopalvelusta saat Mäntsälässä kaikkien kattotuotteiden asennustyöt. Meiltä saatte kattoläpivientejä vaativat ilmastointilaitteet, kuten huippuimurit, ilmanvaihtoputket, antennit, aurinkopaneelit ja aurinkokeräimet. Asennamme myös kattoluukut, huoltoluukut ja kattoikkunat pellityksineen.

Muut kattotyöt Mäntsälässä

Kaikkien edellä mainittujen kattoremonttien, kattokorjaustöiden ja kattohuoltojen lisäksi teemme monia muitakin kattotöitä. Kysy lisää Plus Kattopalvelun kattopalveluista kattoasiantuntijoiltamme.

Katon korotukset Mäntsälässä

Katon korotuksella saadaan talon ullakkokerroskin hyötykäyttöön. Huonekorkeutta voidaan lisätä niin paljon, että ullakon käyttäminen asuintilana on mahdollista. Pienemmälläkin katon korotuksella saavutetaan hyötyä, kun yläpohjaan saadaan lisätilaa lämmöneristeille. Plus Kattopalvelu toteuttaa Mäntsälässä vaativatkin kattojen korotustyöt.

Yläpohjan lisälämmöneristys

Jos yläpohjassa on ylimääräistä tilaa, tai kattoa on korotettu, voidaan rakennuksen energiatehokkuutta parantaa huomattavasti lisäämällä yläpohjan lämmöneristeitä. Koska suurin osa talojen hukkalämmöstä karkaa yläpohjan läpi vesikatolle, voidaan yläpohjan lisälämmöneristeellä saavuttaa selvää säästöä asunnon lämmityskuluissa.

Kattopeltisepän työt Mäntsälässä

Ammattitaitoiset kattopeltiseppämme tekevät vaativimmatkin pellitystyöt Mäntsälässä. Pellitämme monimuotoisetkin rivipeltikatot yksityiskohtineen. Asennamme jiiripellit, harjapellit, tippapellit ja myrskypellit. Plus Kattopalvelusta saat myös piipunpellitykset ja asennamme piipunhatut.

Katon ja räystäiden laudoitukset

Yleensä räystäät laudoitetaan kattoremontin yhteydessä. Teemme kaikki katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitukset, laudoitusten korjaukset ja maalaukset myös erillistilauksena.

Kattotarkastus erillispalveluna Mäntsälässä

Kattotarkastus on rutiinitoimi kattoremontin yhteydessä. Kattotarkastuksen perusteella voimme tehdä katolle toimenpide-ehdotukset ja määrittää kattoremontin laajuuden. Kattotarkastuksen voi tilata Plus Kattopalvelusta myös erillistilauksena. Kattotarkastusta voi käyttää esimerkiksi kiinteistön elinkaarisuunnittelun apuna. Kattotarkastusraportin perusteella voidaan tulevat kattoremontit, kattokorjaukset ja kattohuollot suunnitella ja ajoittaa tarkasti.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt