Kattoremontti Espoo

Yleensä katot kestävät vuosikymmeniä. Myös nykyaikaiset aluskatteet on suunniteltu kestämään yhtä kauan kuin vesikatotkin. Katon käyttöikä on kuitenkin riippuvainen monesta seikasta. Kattoremontin tulevaan ajankohtaan vaikuttavat mm. katemateriaali ja katon tyyppi. Myös katon huoltohistorialla ja paikallisilla olosuhteilla on merkityksensä katon elinkaareen. Me teemme Espoossa isot ja pienet kattoremontit. Remontoimme Espoon seudulla niin peltikatot, tiilikatot, mineriittikatot kuin huopakatotkin. Myös kattokorjaukset ja kattohuollot kannattaa tehdä ajallaan, jotta katon käyttöikä muodostuisi mahdollisimman pitkäksi. Plus Kattopalvelu huoltaa katot ja korjaa kattovauriot nopeasti koko Espoon alueella. Kattoremonttia edeltää aina perusteellinen kattotarkastus, jossa selviää tehtävän kattoremontin laajuus. Kun katon kaikkien rakenteiden kunto on selvillä, teemme kattoremonttisuunnitelman ja tarjouksen asiakkaallemme. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen teemme suunnitelmien mukaisen kattoremontin nopeasti ja luotettavasti. Plus Kattopalvelun kattoremontit tehdään aina takuutyönä. Remontin lopuksi siivoamme jälkemme ja kuljetamme kaiken syntyneen rakennusjätteen asianmukaisille jätteenkeräysasemille.

Peltikattoremontti Espoo

Suomen suosituin kattotyyppi on peltikatto. Peltikattoja on monenlaisia. Peltikattorakentamisen perinteitä edustaa saumakatto, jota kutsutaan nykyisin yleisesti konesaumakatoksi. Konesaumattuja rivipeltikattoja voidaan asentaa myös monimuotoisille katoille. Profiilipeltikatot ovat taas nykyaikaisia nopeasti asennettavia ja edullisia peltikattokattoratkaisuja. Joissakin tapauksissa uusi peltikatto voidaan kattoremontissa asentaa vanhan vesikaton, esimerkiksi huopakaton, päälle. Menetelmä säästää kustannuksia, kun vanhaa vesikattoa ei tarvitse purkaa. Peltikattoremontti, jossa uusi peltikate asennetaan vanhan huopakaton päälle edellyttää, että alle jäävä vanha vesikatto ja aluslaudoitukset ovat riittävän hyvässä kunnossa, eivätkä ne vuoda vettä. Tällaisessa kattoremontissa vanhan katteen päälle asennetaan uusi aluskate, tuuletusrimat ja kattoruoteet, joiden päälle uusi peltinen vesikatto kiinnitetään. Näin tehdyssä kattoremontissa kattoon muodostuu kaksi vesitiivistä alusrakennetta, kun sekä vanha kate, että uusi aluskatto ovat vedenpitäviä.

Konesaumakatto

Peltikatto on Suomen suosituin kattotyyppi. Peltikattoja on monenlaisia. Rivipeltikatto, saumakatto tai konesaumakatto ovat nimityksiä perinteiselle peltikatolle, jossa pellit saumataan toisiinsa tiiviillä kaksinkertaisella saumalla. Nykyisin konesaumakaton tuplasaumat tiivistetään vielä tiivistysmassalla, jolloin katon saumojen vesitiiviys on taattu. Katon läpiviennit, kuten ilmastointihormit ja tuuletusputket pellitetään ja saumataan kiinteäksi osaksi muuta kattoa. Konesaumakatto voidaan asentaa niin, että katteeseen ei tehdä yhtään reikää. Kattopeltien kiinnikkeet jäävät piiloon konesaumakaton alapuolisiin saumoihin. Konesaumakatot voidaan valmistaa tavallisesta pinnoitetusta kattopellistä tai galvanoidusta teräspellistä. Galvanoidusta eli sinkitystä pellistä tehdyt konesaumakatot ovat erittäin pitkäikäisiä. Galvanointi suojaa peltikattoa korroosiolta. Galvanoidut konesaumakatot voidaan ensimaalata vasta 2-3 vuoden päästä asennuksesta, kun kattopellit ovat hapettuneet riittävästi ulkoilmassa. Konesaumakattoja voidaan valmistaa myös alumiinista tai kuparista.

Profiilipeltikatot

Muotopeltikatto eli profiilipeltikatto valmistetaan eri muotoihin prässätyistä, tehtaalla valmiiksi pinnoitetuista kattopelleistä. Profiilimuodoissa on paljon valinnanvaraa. Valikoimista löytyy mm. tiilikuvioisia ja kruunupoimullisia kattopeltejä. Suosittuja ovat myös erilaiset poimukatteet ja aaltopeltikatteet. Lukkosaumakatto eli pystysaumakatto muistuttaa erehdyttävästi perinteistä rivipeltikattoa, mutta eroaa siitä saumaustekniikan suhteen. Peltikattotyyppien saumausmenetelmät kuitenkin eroavat toisistaan. Lukkosaumakatteessa pellit asennetaan aina edellisen pellin saumaan niin, että peltielementit lukittuvat paikoilleen erityisen lukkopontin avulla.

Tiilikattoremontti Espoo

Tiilikatto on kaunis, hengittävä ja hiljainen kattomateriaali. Tiilikatto on myös pitkäikäinen kattotyyppi, kunhan tiilikaton kattohuolloista huolehditaan säännöllisesti. Tiilikatot voidaan rakentaa joko betonikattotiilistä tai savitiilistä. Molempia tiililaatuja on saatavana erilaisilla profiilimuodoilla, kuten yksikouruisina, kaksikouruisina ja tasapohjaisina. Betonikattotiilet voivat olla läpivärjättyjä. Silloin niiden valmistuksessa käytettyyn betonimassaan sekoitetaan väriaineita. Betonikattotiiliä onkin saatavana monissa eri väreissä. Yleensä betonikattotiilet myös pinnoitetaan läpivärjäyksen lisäksi. Pinnoite suojaa kattotiiliä kosteudelta ja uv-säteilyltä. Vaikka läpivärjätyt kattotiilet säilyttävät värinsä suhteellisen pitkään, haalistuvat värit kuitenkin vuosien tai vuosikymmenten jälkeen. Betonitiilikaton voi kuitenkin huoltomaalata, jolloin sen väri palautuu entiselleen. Savitiilet taas valmistetaan luonnonsavesta. Savikattotiilien väri muodostuu luonnonmukaisesti savea poltettaessa korkeassa lämpötilassa. Savitiilen perusväri on terrakotanpunainen. Värisävy voi vaihdella hieman savilaadun mukaan. Savikattotiiliä voidaan myös värjätä lisäämällä savikattotiilen pintaan mineraalioksideja ennen savitiilen polttoa. Savikattotiilistä valmistettu tiilikatto ei haalistu. Savikattotiilien luontainen väri vain syvenee kattotiilien vanhetessa.

Milloin tiilikattoremontti tulee ajankohtaiseksi

Kattotiilillä on taipumus rapautua pikkuhiljaa ikääntyessään. Pakkasrapautumista tapahtuu, kun kattotiilen huokosiin imeytynyt vesi vuoroin jäätyy ja sulaa. Tiilikattoremontti on ajankohtainen viimeistään silloin, kun kattotiilet ovat jo niin rapautuneita, että katolle on vaarassa syntyä vettä vuotavia aukkoja rikkoutuneiden kattotiilien vuoksi.

Plus Kattopalvelu toteuttaa Espoossa tiilikattoremontteja kaiken mallisille katoille. Kun tiilikattoa remontoidaan, aloitetaan työ vanhojen kattotiilien ja aluskatteen poistolla. Myös huonoon kuntoon menneet ruodelaudoitukset ja tuuletusrimat puretaan. Uusi aluskate asennetaan sen jälkeen paikoilleen. Uudet tuuletusrimat ja kattoruoteet ovat vuorossa aluskatteen asennuksen jälkeen. Ruodeväli riippuu käytettävien kattotiilien tyypistä. Uudet kattotiilet nostetaan katolle ja ne pinotaan katon lappeille tasaisesti ennen niiden kiinnittämistä. Vain osa kattotiilistä kiinnitetään kattotiilinauloilla tai ruuveilla kiinni kattoruoteisiin. Muut kattotiilet ladotaan lappeille vapaasti. Rakenteensa ansiosta kattotiilet lukkiutuvat toisiinsa.

Huopakattoremontti Espoo

Huopakatto eli bitumikatto on hiljainen ja hyvin muotoutuva katemateriaali. Kattohuopaa on saatavana rullatavarana ja paloina. Palahuopakatto on monikulmaisista, suorakulmaisista tai aaltomaisista huopakattopaloista eli huopakattolaatoista koottu huopakatto. Palahuopakatot sopivat parhaiten jyrkille katoille, joiden jyrkkyys on 1:5 tai jyrkempi. Bitumiset kattolaatat ovat yleensä itsestään liimautuvia huopakermejä. Liimapinta helpottaa huopakattopalojen latomista katolle. Huopakattopalat kiinnitetään kuitenkin alushuovan päälle huopanauloilla. Räystäillä käytetään kiinnityksen varmistamiseen myös kumibitumiliimaa. Tiivisaumakate on huopakattotyyppi, jota käytetään erityisesti loivilla harja- ja pulpettikatoilla. Tiivisaumakatteen kermit liimautuvat lujasti ja vesitiiviisti toisiinsa. Tiivissaumakatteet ovat erittäin joustavia ja ne muotoutuvat erinomaisesti katon erilaisiin taipeisiin, muotoihin ja jiireihin. Joustavuutensa ansiosta ne kestävät hyvin murtumatta rakenteiden liikkeitä. Bitumikatteen tyyppi määrää huopakaton pintahuovan asennustavan. Saatavana on kylmäasennettavia itseliimautuvia tai bitumiliimalla kylmäliimattavia kattohuopatyyppejä ja toisaalta kuumaliimalla tai hitsausmenetelmällä asennettavia huopakatetyyppejä. Kuumaliimattavat ja hitsattavat huopakatteet vaativat kaasuliekillä tehtäviä tulitöitä katolla, joten niiden asentaminen vaatii aina tulityökortin ja tarvittavan koulutuksen. Huopakaton vedenpitävä aluskermi asennetaan katon aluslaudoituksen päälle. Sen jälkeen katon räystäille ja päätyihin asennetaan niin sanotut tippapellit, jotka johtavat katolta valuvan veden sadevesijärjestelmään. Asennamme huopakattoja Espoossa niin pientaloihin ja piharakennuksiin, kuin kerrostaloihinkin. Tilaa huopakattoremontti Plus Kattopalvelusta.

Kattokorjaus Espoo

Kattovaurioita voi syntyä katon luonnollisen kulumisen johdosta tai luonnonilmiöiden ja mekaanisten tapahtumien synnyttäminä. Talvi ja sen aiheuttamat lumi- ja jäämassat aiheuttavat paljon kattovaurioita varsinkin runsaslumisina talvina. Katolta alas valuva jää voi esimerkiksi naarmuttaa peltikaton maalipintaa tai vaurioittaa kattoturvatuotteita. Lumen irrottaessa kattotuotteita, syntyy niiden kiinnikkeiden kohdalle helposti jopa vettä vuotavia repeämiä. Jos lumenpudotuksissa katolta ei noudateta huolellisuutta, on vaarana vesikaton pinnan vaurioituminen. Myrskytuulet taas pahimmillaan irrottavat kattopeltejä ja kattohuopia. Myös tuulten pudottamat oksat ja kaatuvat puut aiheuttavat myrskyvaurioita vuosittain Espoossakin. Kattovaurio voi kuitenkin muodostua myös hiljalleen vuosien kuluessa. Salakavalia kattovuotoja aiheuttavat esimerkiksi kattoläpivientien tiivisteiden hapertuminen. Jos läpivientitiivisteitä ei tarkisteta huolellisesti kattotarkastuksessa, voi läpivienneistä vuotaa vettä jopa vuosien ajan, ennen kuin vesivauriot havaitaan. Jos vaurioituneelle katolle syntyy vesivuoto, kannattaa kattokorjaus tilata viipymättä. Kattokorjaajamme tulevat nopeasti paikalle kaikkialle Espooseen kattovaurion tapahduttua. Tärkeää on analysoida vauriot ja sääsuojata katon vauriopaikat, ennen kun kattokorjauksiin päästään käsiksi. Mitä nopeammin kattokorjaus suoritetaan, sitä pienemmillä vesivaurioilla yleensä selvitään.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen Espoossa

Kattotiilet voivat rikkoutua esimerkiksi myrskytuulten, lumen ja jään tai tiilien rapautumisen johdosta. Rikkoutunut kattotiili aiheuttaa aina vesivuodon tiilikatolle. Vaikka vesikatteen alla on vesitiivis aluskate, kannattaa rikkoutuneiden kattotiilien vaihtoa kiirehtiä, jotta vesivahingoilta vältyttäisiin. Ihannetapauksessa ylimääräisiä kattotiiliä on laitettu talteen tiilikaton asennusvaiheessa. Tiilikatotkin haalistuvat ajan saatossa tai tiilikaton sävy on voinut muuttua pinnoituksen tai huoltomaalauksen yhteydessä. Siksi silloin, kun korvattava kattotiili on näkyvällä paikalla kattoa, voidaan korvattava kattotiili ottaa jostakin näkymättömämmästä paikasta ja asentaa uusi tiili sinne. Näin kattotiilen vaihto ei aiheuta esteettistä haittaa katolla. Tilaa rikkinäisten kattotiilien vaihtotyö Plus Kattopalvelusta. Suoritamme rikkinäisten kattotiilien vaihtotöitä koko Espoon alueella.

Kattohuollot Espoo – Kattohuolto pidentää katon käyttöikää

Kattohuolloilla katon käyttöikää voidaan lisätä jopa vuosikymmenillä. Kun katolle tehdään kattotarkastus kaksi kertaa vuodessa, voidaan samalla tehdä kauteen liittyvät kattohuollot. Plus Kattopalvelu tarjoaa Espoossa kattavat kattohuoltopalvelut.

Katon huoltomaalaus Espoo

Katon pinnoitteen kunnolla on ratkaiseva rooli katon käyttöiän muodostumisessa. Katon huoltomaalaus kannattaa siksi tehdä ajallaan, ennen kuin vanha pinnoite on kokonaan puhki kulunut. Kulunut kattopinnoite altistaa tiilikaton kattotiilet rapautumiselle ja peltikatot ruostumiselle. Huoltomaalauksella on myös kasvustojen muodostumista estävä vaikutus.

Kattopesu ja katon harjaus Espoo

Katto tulisi pitää puhtaana lehdistä, neulasista ja muusta aineksesta. Jos katolle kertyy paksu kerros biomassaa, estyy veden virtaus katolta ja kosteus sitoutuu katon pintaan. Varsinkin metsäisillä tonteilla sijaitsevat katot tulisi harjata puhtaaksi irtoaineksesta säännöllisesti. Plus Kattopalvelu toteuttaa Espoossa kattoharjaukset tehokkaasti ja nopeasti. Käytämme käsityökalujen lisäksi moottoroituja kattoharjoja. Kattopesulla katto saa takaisin vanhan loistonsa, kun katolle pinttynyt lika ja leväkasvustot saadaan poistettua. Kattopesuaineet torjuvat myös kasvustojen muodostumista pitkäkestoisesti.

Sammaleentuhokäsittely Espoo

Paksunkin sammalpeitteen saa poistettua katolta kasvustonestoaineella tehtävällä sammaleen tuhokäsittelyllä. Kasvustontuhokäsittelyssä käytettävät aineet ovat biohajoavia ja ympäristölle vaarattomia. Aluksi kaikki irtoavat kasvustot pyritään poistamaan katolta mekaanisesti esimerkiksi harjaamalla. Sitten sammaleentuhoaine annostellaan ja levitetään katolle matalapaineruiskulla. Käsittelyä seuraavien kuukausien aikana kasvustot kuihtuvat ja putoavat katolta sateiden ja tuulten mukana. Sammaleentuhokäsittely tuhoaa kasvustot ituineen ja juurineen, joten käsittelyn vaikutus on pitkäaikainen. Kasvustot pysyvät poissa katolta useiden vuosien ajan. Sammaleet poistavan käsittelyn voi tehdä tiilikatoille, mineriittikatoille, peltikatoille ja huopakatoille.

Vesikourujen puhdistus Espoossa

Vesikourut on syytä pitää puhtaana, jotta sadevesijärjestelmä toimisi kunnolla. Tukkeutuneet vesikourut voivat johtaa siihen, että sadevedet valuvat rakennuksen seinärakenteisiin ja perustuksiin. Pahimmassa tapauksessa seurauksena on home- ja kosteusvaurioita. Plus Kattopalvelusta saat vesikourujen puhdistukset Espoon seudulla. Tarvittaessa käytämme räystäskourujen puhdistamiseen nostolava-autoa, jolla ulotumme korkeidenkin kerrostalojen räystäille. Kun vesikourujen puhdistuksen yhteydessä katto harjataan, ei katolta pääse kulkeutumaan uusia lehtiä ja roskia räystäskouruihin.

Lumenpudotukset Espoossa

Lumenpudotus liukkaalta katolta on riskialtista työtä, joka kannattaa jättää kattohuollon ammattilaisten tehtäväksi. Pudotamme lumet nopeasti ja turvallisesti kaikenlaisten rakennusten katoilta. Nostolava-auton avulla ulotumme myös korkeiden rakennusten räystäille pudottamaan jäät ja lumen. Pyydä lumenpudotus katolta Espoossa Plus Kattopalvelusta.

Kattotuotteet Espoo

Plus Kattopalvelu asentaa ja huoltaa kaikkia kattotuotteita Espoossa. Oikein toimiva sadevesijärjestelmä suojaa rakennusta vesivaurioilta. Asennamme vesikourut, syöksytorvet ja muut sadevesijärjestelmän osat ja säädämme räystäskourujen kaadot kohdalleen ammattitaidolla. Toimitamme ja asennamme myös kaikkia kattoturvatuotteita Espoossa. Meiltä saatte markkinoiden parhaat ja turvallisimmat lumiesteet, kattosillat ja lapetikkaat tarvikkeineen ja asennuksineen. Asennamme ja huollamme Espoossa myös kattoläpivientejä vaativia kattotuotteita, kuten tuuletushormeja, ilmanvaihtoputkia, huippuimureita ja radonimureita. Plus Kattopalvelusta saatte myös aurinkokeräinten, aurinkopaneelien ja antennien asennukset katolle. Katon huolto ja kulku katolle helpottuu, kun katolle asennetaan käytännöllinen huoltoluukku. Kattoikkunoilla taas saadaan luonnonvaloa ja avaruutta talon yläkerrosten huoneisiin. Plus Kattopalvelun kattotuoteasentajat asentavat kaikkia markkinoilla olevia kattoikkunoita ja valokuiluja pellityksineen kaikkialla Espoossa.

Muut kattotyöt Espoossa

Suoritamme kaikkia muitakin kattotöitä Espoossa. Plus Kattopalvelusta saat kattotarkastukset myös erillispalveluna. Teemme Espoossa myös esimerkiksi vaativat katon korotukset ja kattomuodon muutokset ammattitaidolla. Yläpohjan lisälämmöneristys parantaa talon energiatehokkuutta huomattavasti ja säästää lämmityskuluissa. Meiltä saatte Espoossa yläpohjan lisälämmöneristykset joko kattoremontin yhteydessä tai erillispalveluna. Asennamme ja huollamme myös kaikkia katon erikoispellityksiä, kuten jiirien pellityksiä ja räystäspellityksiä. Korjaamme ja korotamme savupiippuja ja teemme myös piipunpellitykset sekä asennamme piipunhatut savupiippuihin. Kattopeltiseppämme suoriutuvat kaikkein vaativimmistakin kattopeltitöistä. Asennamme myös räystäslistat, tippapellit, myrskypellit ja harjapellit. Myös räystäiden laudoituksien asennukset ja huoltomaalaukset kuuluvat palveluvalikoimaamme.