Kattohuolto Espoo – Kattohuollot alan taitavimmilta ammattilaisilta

Kun otat yhteyttä meihin ja tilaat lumenpudotuksen tai esimerkiksi sammaleentuhokäsittelyn meiltä, saat omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuollot alan taitavimmilta ammattilaisilta. Kaikki kattohuoltajamme ovat taiturimaisia, mutta siitä huolimatta kattohuoltomme Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Kauniaisissa hinnoitellaan varsin kohtuullisesti. Kun vielä ottaa huomioon yksityisasiakkaiden mahdollisuuden kotitalousvähennykseen, ei voi kuin todeta, että asiakkaamme voivat huollattaa kattonsa varsin edullisesti. Tarjolla on myös rahoitus, millä saat tarvitsemasi kattohuollot (esimerkiksi lumenpoistot tai rännien sulatuksen vesihöyryllä) Espooseen silloin, kun niitä tarvitset.

Katon huollot aina roskien poistosta jääpuikkojen pudottamiseen kannattaa teettää, koska siten pääsee itse vähemmällä. Kiireiseen arkeen tarvitaan lepotaukoja, joten ihan kaikkea ei kannata yrittää tehdä itse. Katon huollot kannattaa teettää etenkin silloin, jos ajatus katolle kiipeämisestä tuntuu hurjalta – tai silloin, jos ei ole varma osaamisestaan. Kattohuollot voivat viedä ojasta allikkoon, jos esimerkiksi välineiden valinta menee metsään. Huopakattoa ei voida huoltaa samalla tavalla kuin tiilikattoa ja niin edelleen, joten kattohuoltajan pitää tietää monenlaista onnistuakseen toimessaan.

Katto kannattaa huollattaa meillä, koska siten saa kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kaikki katot on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kulumiin, katon alle päässeisiin eläimiin tai esimerkiksi pinnoitevaurioihin päästäisiin puuttumaan ajoissa. Kun olemme tarkastaneet kattosi, kerromme mahdollisista lisätöistä ja annamme niistä oivan tarjouksen. Luonnollisestikaan emme tarjoa mitään sellaista, mitä kattosi ei tarvitse.

Aloita antoisa yhteistyö kansamme ja tilaa jo seuraava kattohuolto meiltä. Kaikki katot (niiden materiaalista, iästä tai kunnosta riippumatta) on hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, joten aloita vaikka tilaamalla seuraava kevät- tai syyshuolto, jos mitään akuutimpaa ei ole tiedossa. Katon kevät- ja syyshuollot tarkoittavat ulkokatteen ja sadevesijärjestelmän puhdistamista, mistä kerromme lisää seuraavaksi.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon puhdistus Espoossa on katon huollon kulmakivi

Katon huollon kulmakivi on sen säännöllinen huolto. Olipa rakennuksessa tiilikatto, peltikatto tai huopakatto, tarkoittaa sen säännöllinen huolto samaa asiaa: katon puhdistamista. Katon säännöllinen huoltaminen Espoossa tarkoittaa katon puhdistamista myös siinä tapauksessa, että omakotitalossa, kerrostalossa tai jossain muussa rakennuksessa on alumiini-, mineriitti- tai kuparikatto.

Katon puhdistaminen kaksi kertaa vuodessa poistaa katolta neulaset, lehdet ja muut roskat. Samalla myös siite- tai katupöly saa kyytiä. Jos katon pinnalla on roskia, kuivuu se normaalia hitaammin talven ja vesisateiden jälkeen. Katolla viipyilevä kosteus saa katon kulumaan turhan nopeasti. Kosteus ruokkii myös sammaloitumista, mikä onkin monen tiilikaton ja huopakaton ongelma. Sammal sitoo kattoon entistä enemmän kosteutta. Sammal tuhoaa katot vähän kerrallaan, jos sitä ei poisteta. Nuoret sammaleet lähtevät katolta tavallisen kevät- tai syyspuhdistuksen yhteydessä. Siihen, miten tasakatolla, harjakatolla tai esimerkiksi pulpettikatolla pidempään rehottaneet sammaleet saadaan poistettua, palaamme myöhemmin.

Ruoste on aaltopeltikattojen, tiilikuvioisten peltikattojen, lukkosaumakattojen ja muiden peltikattojen ongelma. Ruoste haurastuttaa peltikatot lisäten niiden vuotoriskiä merkittävästi. Peltikattovuodot on korjattava pikaisesti, jotta kosteusvauriot eivät lähde leviämään katon alla. Korjaamatta jäänyt peltikattovuoto voi jopa aikaistaa peltikattoremonttia, eli peltikaton purkamista ja uusimista.

Kun katto puhdistetaan talven molemmin puolin, voidaan sekä ruostumista että sammaloitumista ehkäistä merkittävästi. Kattohuoltajan on muistettava, onko hän puhdistamassa peltikattoa, tiilikattoa vaiko huopakattoa. Katteen materiaali vaikuttaa siihen, miten se voidaan puhdistaa, ja millaisiin asioihin kattoa puhdistaessa pitää kiinnittää huomiota.

Huopakattoa ei ole hyvä puhdistaa mekaanisesti, vaikka joissain tietyissä tilanteissa katto voidaankin harjata hyvin kevyesti. Parempi on valita ilmapuhallin, ja niin Plus Kattopalvelun ammattilaiset tekevätkin kerrostalojen, rivitalojen ja esimerkiksi rantamökkien huopakattoja puhdistaessaan. Jos katolla on ilmakuplia tai muita kulumisen merkkejä, panevat he ne merkille osatakseen tarjota oikeanlaisia huopakattotöitä.

Peltikatto voidaan puhdistaa harjaamalla, mutta roskien poistossa voidaan käyttää myös ilmapuhallinta. Peltikaton pinnoite ei ole turhan tarkka siitä, miten se puhdistetaan.

Tiilikaton jokakeväisissä ja -syksyisissä puhdistuksissa voidaan käyttää harjaa, ja se onkin paras tapa saada katupöly, irtoroskat ja nuoret sammaleet pois katolta.

Aina kun olemme puhdistaneet katon, puhdistamme myös sadevesikourut. Rännien puhdistaminen on tärkeää, koska rännikouruissa olevat roskat hankaloittavat sadevesijärjestelmän vetoa. Mikäli räystäs vuotaa, on mahdollista, että talon rakenteet kastuvat kapillaari-ilmiön vuoksi.

Anna meidän puhdistaa kattosi, niin poistamme kaikki roskat sekä katolta että vesikouruista, emmekä unohda tarjota kattotarkastusta kaupan päälle! Tuon kattotarkastuksen jälkeen tiedät, onko peltikatolla ruostevaurioita tai törröttäviä peltikattonauloja, tai onko tiilikatolla rikki menneitä tiiliä. Kuulet myös huopakaton mahdollisista rei’istä tai irvistävistä saumoista.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Espoossa – Näin se onnistuu kattoa rikkomatta ja kattovuotoa aiheuttamatta

Kattohuoltojen ei ole tarkoitus rikkoa kattoa ja saada sitä vuotamaan. Kattohuollot tehdään siksi, että katon kunto pysyisi hyvänä vuosikymmenestä toiseen, ja että kattovuodon riski olisi mahdollisimman pieni. Kun tiilikaton, peltikaton tai huopakaton huoltamisesta vastaa Plus Kattopalvelu, on tämä tavoite mahdollista saavuttaa. On hyvä muistaa, että vaikka katon puhdistaminen, sammaleenpoisto katolta ja lumenpudotus vaikuttavat vaarattomilta (siis katon kannalta vaarattomilta; ainahan on mahdollista esimerkiksi pudota katolta, eikä katolla siksi pidä liikkua ilman työturvallisuustuotteita) kattotöiltä, voivat ne vaurioittaa kattoa. Edellä jo kerrottiinkin, ettei huopakattoa kannata harjata. Harjakset voivat olla liikaa huopa- tai palahuopakaton pinnoitteelle. Nyt onkin jo helppoa päätellä, ettei huopakatolla mahdollisesti kasvavia sammaleita kannata poistaa harjaamalla. Miten sitten sammaleet ja jäkälät saa pois bitumikaton kuntoa uhkaamasta?

Huopakatolle mahdollisesti ilmestyneiden sammaleiden poisto tapahtuu samalla tavalla kuin tiilikaton sammaleentuhokäsittely. Mekaanisten menetelmien (kuten katon pinnoitteen tuhoavan painepesun) sijaan levitämme katolle sammaleenpoistoainetta, mikä saa imeytyä syvälle katteeseen tuhoten kaikki sammal- tai jäkäläkasvuston osat.

Sammaleentuhoaine on oiva apu katon sammaleenpoistossa Espoossa, koska se ei riko kattoa millään tavalla, eivätkä käyttämämme biohajoavat puhdistusaineet uhkaa ympäristöäkään. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää siitä, miten poistamme sammaleet kerrostalon tai esimerkiksi paritalon katolta – ja miten voimme ehkäistä katon sammaloitumisen.

Tiilikaton harjaus Espoossa tarjoaa parhaan hyödyn säännöllisesti tehtynä

Tiilikaton harjaamisesta Espoossa on paras hyöty silloin, kun se tehdään säännöllisesti. Mikä sitten on riittävän säännöllistä? Se, että tiilikatto harjataan joka kevät ja syksy niin, että ensimmäinen harjauskerta ajoitetaan mahdollisimman aikaiseen kevääseen. Tilaa meidät harjaamaan tiilikattosi vaikka heti, kun lumi on sulanut katolta – näin talven mahdollisesti aiheuttamat vauriot paljastuvat pikaisesti.

Toisen kerran katto kannattaa harjata puhtaaksi roskista loppusyksystä, eli juuri ennen ensimmäisten lumien satamista. Syksyn mittaan katto onkin voinut peittyä lehtiin. Lehdet ja muut roskat varjostavat kattoa. Tiilet voivat olla pitkiä aikoja kosteina, mikä kuluttaa kattoa.

Kosteus ja likaisuus saa katon sammaloitumaan, eivätkä nuo vihreät kasvustot pitkine juurineen tee hyvää katolle. Säännöllisten harjausten ansiosta katolta saadaan pois niin sammaloitumista aiheuttavat roskat kuin mahdollinen pintasammal (muu sammal vaatii sammaleentuhokäsittelyä), eikä harja kuluta tiilien suojapinnoitetta, kuten esimerkiksi painepesu.

Tiilikaton harjaukseen kuuluu aina myös vesikourujen puhdistus, ja katon kuntokin tulee samalla tarkastettua esimerkiksi rikkinäisten tiilien varalta.