Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Espoo – Katon vaihtaminen vaativaa työtä

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontin tekeminen on vaativaa työtä. Lopputuloksen on onnistuttava, sillä muuten katto ei ole pitkäikäinen tai luotettava. Teetä omakotitalon huopakattoremontti Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa Plus Kattopalvelulla, niin urakka sujuu saumattomasti. Teemme myös piharakennusten, kuten autotallien huopakattoremontit. Kesämökinkin huopakattoremontti kannattaa jättää meille. Tilaa mökin huopakattoremontti tästä osoitteesta siinäkin tapauksessa, että katon uusimiseen sisältyisi jotain normaalista poikkeavaa, kuten vaikkapa katon korotus tai tasakaton vaihto harjakatoksi.

Myös saunarakennuksen huopakattoremontti Espoossa onnistuu nopeasti ja erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella, kun asialla ovat meidän ammattilaisemme. Saunamökin, paritalon tai ulkorakennuksen katto voi olla myös palahuopakatto, sillä meiltä luonnistuu myös paanukattojen uusiminen.

Kattoremonttia ei tarvita kovin usein, sillä bitumikatot ovat kuin luotuja pohjoisiin olosuhteisiimme. Kuten me kaikki tiedämme, voi talvella olla erittäin kylmä. Pakkasta voi (etenkin maamme pohjoisosissa) olla jopa 40 astetta. Kesällä hellelukemat voivat – ainakin tilapäisesti – kivuta yli 30 asteeseen. Huopakatto kesää ulkolämpötilavaihteluita, eikä hajoa pakkasella. Kesäaurinko kuivattaa kyllä huopakattoa, mutta asiaan voidaan puuttua pinnoittamalla katto uudestaan – näin katto kestää ankaria olosuhteita jopa noin 40 vuotta.

Huopakatosta saa omakotitaloon, kesämökkiin, paritaloon tai autotalliin erittäin tiiviin katon. Kattovuotojen todennäköisyyttä voi vähentää entisestään huoltamalla kattoa säännöllisesti, ja tärkeimmät kattohuollothan ovat katon puhdistus (ilmapuhaltamalla, jotta katon pinnoite ei kärsi) sekä kuntotarkastus. Näin katto voidaan pitää tiiviinä aina kattoremonttiin asti. Huopakattoremonttiin kuuluu monia työvaiheita, mutta osa niistä voidaan ohittaa, jos kattorakenteet ovat saaneet pysyä kuivina. Kerromme kohta, mitä työvaiheita esimerkiksi paritalon huopakattoremontin yhteydessä voidaan sivuuttaa.

Ensin muistutamme siitä, että kattotyömme oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä, ja että luotettava yhteistyökumppanimme palvelee asiakkaitamme tarjoamalla rahoituksen kaikille kattotöille. Hae tätä remonttilainaa verkkosivujemme kautta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Espoossa

Huopakaton (eli tiivissaumakaton tai kolmiorimahuopakaton) uusimiseen kuuluu monia työvaiheita. Myös palahuopakaton – toiselta nimeltään paanukaton, kolmannelta laattakaton – uusiminen etenee monen pisteen kautta.

Edellä väläytimme mahdollisuutta ohittaa joitakin työvaiheita. Tahdomme korostaa, ettei tällainen ole mahdollista läheskään joka kerta. Lähtökohta astetta kevyemmällä huopakattoremontille on se, että kattorakenteet ovat kuivat ja terveet (eli huopakatto ei ole vuotanut pahasti vanhoilla päivilläänkään).

Jos siis kattorakenteet ovat terveet, voidaan vanha huopa- tai palahuopakatto jättää purkamatta. Tällaisessa tapauksessa uusi katto asennetaan suoraan omakotitalon, autotallin, paritalon tai kesämökin vanhan bitumikaton päälle. Uusi katto voi olla myös peltikatto, halutessasi myös peltisepäntyönä asennettava konesaumakatto.

Emme halua uusia tai korjata mitään sellaista, mikä ei ole sen tarpeessa. Siksi emme suosittele huopakaton uusimistakaan, ennen kuin katto on oikeasti loppuun kulutettu. Monissa tapauksissa kuluneen ja huonokuntoisen oloinen katto voidaan saada (miltei) ennalleen, kun katto paikataan ja pinnoitetaan uudelleen.

Vaikka katto uusittaisiin, ei villoja yleensä tarvitse vaihtaa. Jos villat ovat kuivat, ne voidaan jättää palvelemaan uudenkin katon alle. Tarvittaessa voimme hieman lisätä eristevillojen määrää.

Kaikkia kattovarusteitakaan ei ole pakko uusia. Jos rännit tai esimerkiksi kattosillat ovat hyvässä kunnossa, voidaan ne kierrättää seuraavan katon varusteiksi. Muussa tapauksessa toimitamme virkaheitot kattovarusteet jäteasemalle. Sinne päätyvät myös märät villat ja vanhan katon purkujätteet, jos niitä on syntynyt. Vanhoista kattohuovista tulee aikanaan asfaltin raaka-ainetta, sillä nykyään juuri mikään ei päädy ikuisiksi ajoiksi kaatopaikalle.

Pari faktaa omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontin hinnasta Espoossa

Kesämökin, paritalon, autotallin tai omakotitalon huopakattoremonttia tarvitseva on usein varsin kiinnostunut kattoremontin hinnasta. On luonnollista haluta tietää jo etukäteen, mitä huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti maksaa, pitäähän sitä varautua. Me emme pihtaa tätä tietoa yhtään pidempään kuin tarpeellista. Mekään emme tiedä, mitä huopakattosi tai palahuopakattosi uusiminen maksaa, ennen kuin olemme käyneet paikan päällä. Paikan päällä Espoossa selviää, miten huopakaton uusiminen on hoidettava, ja mikä on tiukka hinta huopakattoremontille.

Tiivissaumakaton, kolmiorimahuopakaton ja laattakaton uusimisen hintaan vaikuttaa monta seikkaa, joista tässä paljastamme osan. Nyt saat tietää, mitä kaikkea panemme merkille tasakattoasi, pulpettikattoasi tai esimerkiksi aumakattoasi tarkastaessamme! Kuulet myös siitä, miten pitää kattoremontin hinta mahdollisimman edullisena.

Kattoremontin hintaan vaikuttaa muun muassa huopakaton koko ja kaltevuus. Myös läpivientien, jiirien ja lippojen määrällä on merkitystä.

Rakennuksen korkeus vaikuttaa jonkin verran kattoremontin hintaan. Myös uuden katemateriaalin neliöhinta sekä asennustahti (palahuopakaton asentaminen on hieman hitaampaa kuin tiivissaumakaton asentaminen, vaikka moderneista paanuista ei tarvitsekaan enää poistaa suojamuoveja liimapinnasta) näkyvät loppusummassa.

Erityisen olennainen seikka on kattorakenteiden kunto. Jos kattorakenteet ovat kuivat, voidaan katto uusia hyvinkin edullisesti ja nopeasti. Jos kattorakenteissa on kosteusvaurioita, on huopakattoremonttiin varattava enemmän aikaa ja jonkun verran enemmän fyrkkaa. Pidämme kattoremontin hinnan mahdollisimman edullisena, mutta lahovauriot ja homevauriot vaikuttavat aina siitä syntyviin kustannuksiin.

Jos haluat muokata kattoasi normaalia enemmän, vaikuttaa se toki siihen, mitä huopakaton tai palahuopakaton uusiminen Espoossa maksaa. Kannattaa kuitenkin panostaa kattoremonttiin ja antaa meidän toteuttaa sinulle unelmiesi katto – saatathan katsella sitä seuraavat 30–40 vuotta. Anna meidän esimerkiksi muokata tasakatosta harjakatto, jos olet haaveillut modernimmasta ja helppohoitoisemmasta katosta – jos rakennusvalvonnasta saa luvan, olemme me oikea kattofirma tällaiseenkin urakkaan.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt