Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Aluskatteen korjaus Espoo – Laadukas aluskate kestää käyttöä

Peltikaton, huopakaton ja tiilikaton alla oleva aluskate ei ole mikään turha juttu, vaan yksi kattokokonaisuuden tärkeimmistä osista. Vaikka kukaan ei tietenkään toivo kattonsa vuotavan, voi niin vielä jonain päivänä käydä. Silloin on riemullista huomata, että aluskate on ohjannut ulkokaton läpi tihkuvan veden pois välikatolta, eikä minkäänlaisia kosteusvaurioita ole syntynyt. Muussa tapauksessa kattovuodon korjaus (jopa vuotavan kattoläpiviennin korjaus) voisi pitää sisällään myös kastuneiden eristevillojen uusimisen ja kattorakenteiden kuivattamisen tai osittaisen vaihtamisen.

Aluskate ohjaa katon alta pois myös sellaisen kosteuden, mikä on peräisin omakotitalon tai muun rakennuksen sisältä. Ehjä aluskate, riittävä eristys ja hyvin toimiva tuuletus ovat parhaat aseet niin sanotun kondenssiveden torjunnassa.

Laadukas aluskate kestää käyttöä, mutta on hyvä huomata, ettei aluskatteen tule olla ainoastaan hyvälaatuinen, vaan myös oikein asennettu. Jos aluskate on väärin asennettu, ota yhteyttä, niin tulemme korjaamaan tilanteen Espooseen esimerkiksi uusimalla aluskatteen läpivientikappaleet ja korjaamalla aluskatteen ylösnostot.

Peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjaus voi tarkoittaa myös revenneen aluskatteen korjausta. Tarvittaessa paikkaamme myös aluskatteen reiät tai teemme aluskatteen osittaisen vaihdon. Paikan päällä Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella tai Kauniaisissa selviää, miten tiilikaton tai peltikaton aluskatteen korjaus tulee toteuttaa. Samalla selviää myös aluskatteen korjauksen hinta – mistä yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä. Omakotitalon, paritalon tai vaikka kesämökin aluskatteen korjauksen voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella. Tuon lainan takana on tunnettu finanssialan toimija, joka pystyy järjestämään rahoituksen nopealla aikataululla.

Olipa kyse mökin tai vaikka taloyhtiön aluskatteen korjaamisesta, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tuon kuntotarkastuksen jälkeen kuulet paljon arvokasta tietoa kattosi kunnosta ja tarpeista, joten tuo kattotarkastus on yksi niistä hyvistä syistä, miksi kaikki vesi- tai aluskatteeseen tai kattovarusteisiin liittyvät kattotyöt kannattaa teettää Plus Kattopalvelulla. Vaikka kyseessä olisi vain katon harjaus, rännien puhdistus tai jiirin tiivistys, tulet saamaan katon kuntotarkastuksen kaupan päälle.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Aluskatteen osittainen uusiminen Espoossa – Tässä kattourakassa kannattaa luottaa ammattilaisiimme

Me suosittelemme kattoremonttia vain silloin, kun muut vaihtoehdot on suljettava pois laskuista. Jos katto on vanha ja/tai hyvin huonokuntoinen, on parempi ratkaista kaikki katon ongelmat yhdellä kerralla, ja aloittaa tiilikattoremontti, peltikattoremontti tai huopakattoremontti. Jos kaikkea toivoa ei ole vielä menetetty, vaan katto voidaan saada kuntoon korjaamalla se osittain (sekä ehkä tekemällä jokin kattohuolto), laadimme tarjouksemme katon kunnostamisesta kattoremontin sijaan. Joissain tapauksissa katto voidaan uusia osittain: jos tiilikaton tai peltikaton aluskate sekä kattorakenteet ovat vielä voimainsa tunnossa, voidaan katto uusia vaihtamalla pelkkä vesikate.

Halusimme tällä alustaa sitä, että periaatteidemme mukaisesti etsimme ne kustannustehokkaimmat ratkaisut myös aluskatteen korjaamiseen. Koko aluskatetta tuskin kannattaa vaihtaa, sillä tuollainen kattotyö tehdään yleensä vain koko katon uusimisen yhteydessä. Rikki menneen tai alun perin väärällä tavalla asennetun aluskatteen korjaamiseksi saattaa riittää aluskatteen paikkaus tai aluskatteen osittainen uusiminen Espoossa. Aluskate voidaan uusia kattotuoliväli kerrallaan, ja näin aluskatteesta tulee jälleen hyvä sekä luotettava.

Aluskate voidaan uusia osittain esimerkiksi viemärintuuletusputken tai kattoluukun kohdalta siksi, että se on mennyt rikki. Aluskatteetkin kuluvat, kohtaavathan ne kaikenlaisia rasituksia, ja siksi aluskatteita voidaan joutua paikkaamaan.

Tavallisempaa on kuitenkin uusia aluskatetta osittain jonkin katon läpiviennin kohdalta siksi, että aluskate on asennettu väärällä tavalla. Jos aluskatetta ei ole nostettu läpivientejä vasten, ei niistä ole niin suurta hyötyä katon vesivahinkojen ehkäisemisessä kuin silloin, kun aluskate on asennettu oikeaoppisesti. Ole yhteydessä meihin, niin tulemme uusimaan aluskatteesi osittain kattovalokuvun tai esimerkiksi kattoikkunan kohdalta! Totta kai uusimme aluskatteen osittain myös savupiipun kohdalta – työ, mihin voidaan yhdistää vaikka piipun pellitys peltisepäntyönä.

Asennusvirheet johtavat usein myös aluskatteen osittaiseen korjaamiseen jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta. Eikö olekin lohdullista tietää, että useimpiin ongelmiin – niin asennusvirheisiin kuin kattovuotoihinkin – löytyy kauttamme ratkaisu?

Luota meidän ammattilaisiimme niin aluskatteen osittaisessa uusimisessa kuin kaikissa muissakin kattotöissä, niin saat erinomaisen lopputuloksen edullisella hinnalla. Me olemme mielellämme luottokumppanisi myös muissa kattourakoissa kuin katon korjauksissa – pyydä oivallinen tarjous vaikka katon harjaamisesta, katon maalaamisesta, rännien asentamisesta, lumiesteiden uusimisesta tai katon lisälämmöneristyksestä.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Espoossa

Jos tuuli irrottaa peltilistat tai IV-hormi irtoaa katolta putoavan lumen mukana, on katto paikattava pikaisesti, jotta sen alle ei pääsisi kosteutta. Myös rikki menneisiin tiiliin, ruosteen tekemiin kattoreikiin ja vailla kunnon tiivisteitä oleviin kateruuveihin on hyvä puuttua nopealla aikataululla. Aluskatteenkaan korjaustarpeita ei kannata lykätä – jos tiilikaton tai peltikaton aluskatetta pitää korjata Espoossa esimerkiksi jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta, ota yhteyttä, niin hoidamme asian äkkiä kuntoon.

Jiiri on yksi niistä kohdista, mitkä voivat alkaa vuotaa, joten on tärkeää, että sen alla oleva aluskate on sekä ehjä että oikein asennettu (lue: limitetty).

Aluskatetta voi olla tarve korjata myös savupiipun kohdalta, ja tuokin kattotyö kannattaa tilata heti meidän pesunkestäviltä ammattilaisiltamme. Savupiipun juurikin voi alkaa vuotaa, mutta hyväkuntoinen aluskate voi vielä estää katon alla olevien rakenteiden kastumisen.

Korjaamme aluskatteen taidokkaasti myös kattoikkunan kohdalta tai kattoluukun kohdalta. Mikä tahansa kohta katosta voi vuotaa, mutta katon läpivienteihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota niin vesikatolla kuin välikatolla liikkuessa.

Aluskatteen korjaus läpiviennin kohdalta Espoossa voi tarkoittaa myös aluskatteen paikkausta kattovalokuvun kohdalta, tai aluskatteen korjausta viemärintuuletusputken kohdalta. Me osaamme toteuttaa aluskatteen korjauksen tilanteen vaatimalla tavalla, ja koska teemme tämän(kin) kattotyön avaimet käteen -periaatteella, voit suhtautua kattourakkaan rennosti ja huolettomasti.

Aluskatteen taitekohtien korjaukseenkin kuuluu aina ilmainen kattotarkastus. Jokaisen katon kunto olisi hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, ja mieluusti vielä kaikkien vähänkään isompien myrskyjen jälkeen. Kattotarkastuksen aikana tutustumme niin aluskatteen, yläpohjarakenteiden, vesikatteen ja sen pinnoitteen kuin kaikkien katon tarvikkeidenkin kuntoon. Tarvittaessa laadimme tarjouksen niistä kattotöistä, joilla katon ongelmiin voitaisiin puuttua, tai joilla ne voitaisiin ehkäistä. Saatamme tarjota esimerkiksi katon tuuletusratkaisujen parantamista, rikkinäisten kattotiilien vaihtoa jiirin kohdalta tai sammaleentuhokäsittelyä. Jos mitään ei tarvitse tehdä, emme tietenkään tarjoa mitään kattohuoltoa tai katon paikkausta.

Aluskatteen paikkaus Espoossa – Mitä tekemistä sillä on harjatiivisteiden kanssa?

Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon ja esimerkiksi kesämökin kattoa kannattaa huoltaa. Kattohuollot parantavat niin tiilikaton, peltikaton kuin huopakatonkin kykyä kestää erilaisia rasituksia. Katteen teknisen käyttöiän saavuttaminen voi jäädä pelkäksi haaveeksi, jos kattoa ei huolleta.

Voiko aluskatetta huoltaa, jotta se kestäisi paremmin erilaisia rasituksia, joille se vuosikymmenten varrella altistuu? Ei oikeastaan, ellei aluskatteen kunnon tarkastusta lasketa aluskatteen huolloksi. Aluskatehan tulee tarkastaa kaksi kertaa vuodessa siltä varalta, että aluskatetta tulisi paikata viemärintuuletusputken kohdalta. Aluskatetta voi olla tarve paikata myös muiden läpivientien kohdalta: aluskatteen paikkaus esimerkiksi kattoluukun kohdalta on suhteellisen tavallinen juttu. Aluskatteen paikkaus kattovalokuvun tai kattoikkunan kohdalta johtuu usein siitä, että aluskatteen asentamisvaiheessa on mokattu, mutta toki aluskatteen paikkaus esimerkiksi savupiipun kohdalta voi johtua myös aluskatteen kulumisesta ja vaurioitumisesta.

Tiilikaton ja peltikaton aluskatteen paikkaus- ja korjaustarpeet voi tarkasta yhtä aikaa katon kunnon tarkastuksen kanssa, jos katon alle suinkin on mahdollista päästä. Toivottavasti katon alle pääsee jonkinlaisen tarkastusluukun kautta, sillä yläpohjassa käymällä selviää myös eristeiden kunto ja esimerkiksi yläpohjan tuuletuksen riittävyys.

Paras tapa estää peltikaton tai tiilikaton aluskatteen paikkaus Espoossa jo ennalta on asennuttaa aluskate alan ammattilaisilla. Aluskatehan asennetaan yhtä aikaa vesikaton kanssa, vaikka periaatteessa se on mahdollista jälkiasentaakin. Kun aluskate on sopivalla kireydellä, ei ole pelkoa revenneen aluskatteen paikkaamisesta. Liian löysällekään sitä ei sovi jättää, jotta se ei kerää vettä ja ala vuotaa – anna ammattilaistemme hoitaa homma, niin kaikki on kunnossa.

Tarvittaessa asennamme räystäiden tuuletusaukkoihin lintuverkot ja harjan tuuletusaukkoihin harjatiivisteet. Mitä tekemistä näillä on aluskatteen paikkaus- ja tiivistystarpeiden kanssa? Jos katon alle tulee räystäiden kautta lintuja, oravia ja muita pikkueläimiä, voivat ne sotkea eristeitä ja rikkoa sekä aluskatteen että höyrynsulkumuovin. Vaikka lintujen aluskatteeseen nokkimat reiät eivät olekaan kovin tavallisia, kannattaa lintuverkot asennuttaa jo eristekerroksen toimivuuden takia. Eristeiden päällähän ei saisi olla mitään, jotta ne toimisivat odotetusti.

Harjatiivisteet estävät roskien (kuten puiden lehtien) pääsyn omakotitalon tai vaikka rivitalon aluskatteelle. Harjatiivisteiden avulla myös lumi ja vesi pidetään varmemmin pois aluskatteelta.

Jos aluskatteelle on päätynyt roskia, tulee ne poistaa – tämä operaatio voitaisiin luokitella aluskatteen huolloksi, mutta tämä on melko poikkeuksellista, eikä sitä kuuluisikaan tarvita koskaan. Roskat sitovat aluskatteeseen kosteutta, mikä jouduttaa aluskatteen rakenteen kulumista ja heikkenemistä, joten roskia ei kannata jättää poistamatta. Tilaa työ meiltä ja anna meidän samalla asentaa harjatiivisteet, niin kyseistä operaatiota ei tulla enää tarvitsemaan.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt