Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Espoo

Mitä sinulle tulee ensimmäiseksi mieleen, kun puhutaan katon korjaamisesta? Ehkä kattovuodon korjaus tai painuneen katon oikaisu. Molemmat ovat melko isoja kattokorjauksia, eivätkä – kaikeksi onneksi – kovin tavallisia.

Mitä varhaisemmassa vaiheessa lukkosaumakatto, bitumipaanukatto, aaltopeltikatto tai vaikka betonitiilistä ladottu tiilikatto korjataan, sitä vähemmän aikaa ja rahaa katon paikkaaminen vie.

Ajatellaan vaikka kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjausta Espoossa. Kaikki nuo kolme ovat läpivientejä, joita voit löytää peltikatolta, tiilikatolta tai huopakatolta. Läpiviennin tiiviys riippuu pitkälti sen tiivisteistä, mitkä voi joutua uusimaan jossain vaiheessa. Kun kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku tiivistetään ajoissa, ei katon alle pääse vettä, mikä voisi johtaa muun muassa yläpohjan homevaurioon (ja sen kunnostamiseen).

Koska kattoikkuna tai muu kattoläpivienti voi alkaa vuotaa myös ilman ennakkovaroitusta (esimerkiksi talven lumien alla), on hyvä, että katon alla on ehjä ja oikein asennettu aluskate. Kattotarkastus voi paljastaa aluskatteen tarvitsevan korjausta tai osittaista uusimista. Jatkossa aluskate voi estää kattorakenteiden ja yläpohjan eristeiden kastumisen, jos katto vuotaa läpiviennin kohdalta.

Tilaa kaikki kattokorjaukset meiltä Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Kauniaisissa – myös kattoikkunaa tai muut kattoläpivientiä koskevat. Hoidamme katon paikkauksen avaimet käteen -periaatteella, eli sinun ei tarvitse missään vaiheessa edes käydä katolla.

Tarvittaessa teemme samalla aluskatteen tiivistyksen, aluskatteen ylösnoston korjauksen tai aluskatteen osittaisen uusimisen. Kattoikkunan tai kattovalokuvun korjaus voi sisältää myös höyrynsulun tai eristeiden uusimisen tai korjaamisen. Kattoikkuna, kattoluukku tai kattovalokupu voidaan myös uusia – emmekä unohda korjata mahdollisia kosteusvaurioita.

Yksityisasiakas voi hakea Plus Kattopalvelun kattotöistä kotitalousvähennystä, ja rahoitusta voi hakea näppärästi verkkosivujemme kautta – kun siis tilaat kattokorjauksesi meiltä, onnistuu kaikki miellyttävän sujuvalla tavalla.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, ja siitä voitaneen kiittää kattolunta

Ei ole tarkoitus, että kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa minään vuodenaikana. Tämä voidaan välttää asennuttamalla kaikki omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen läpiviennit ammattilaisten toimesta. Lisäksi kattoikkuna, kattovalokupu ja muut läpiviennit (joita ovat esimerkiksi liesituulettimen hormit, viemärintuuletusputket ja kattoluukut) on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein. Tiivisteet ovat voineet kulua niin, että kattoläpivienti on vuotamaisillaan.

Mikä tiivisteitä kuluttaa? Muun muassa lumen paino. Onkin hyvä, jos palahuopakatto, tiilikuvioinen peltikatto ja esimerkiksi tiivissaumakatto tarkastetaan heti, kun katolla ei enää ole lunta. Katto on voinut saada siipeensä talven aikana, ja siinä tapauksessa se tulisi kunnostaa mahdollisimman pian. Naarmut, rikki menneet tiilet tai esimerkiksi vuotavat kattovalokuvut huomataan ajoissa, kun katto tarkastetaan Espoossa kevään ensi töiksi.

Toisen kerran katto kannattaa tarkastaa syksyllä, ja helpoiten tämä onnistuu katon syyspuhdistuksen yhteydessä. Katto sadevesijärjestelmineen on hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta katto tai rännit eivät ruostu. Tiilikatto tai huopakatto uhkaa ruostumisen sijaan sammaloitua. Sadevesijärjestelmän puhdistaminen on tärkeää myös siksi, etteivät rännit mene tukkoon – silloinhan ne eivät vedä. Rännit, mitkä eivät vedä, ovat hyödyttömät.

Syksyllä on vielä aikaa korjata kattoikkuna, kattovalokupu tai jokin muu kattoläpivienti. Koska kattotarkastukseen kuuluu mahdollisuuksien mukaan myös katon alla käyminen, osaamme tarvittaessa tarjota aluskatteen korjaamista tai osittaista uusimista jonkin kattoläpiviennin kohdalta.

Katon kunnon tarkastus on sinulle täysin ilmainen, jos samalla tilaat jonkin kattohuollon tai muun kattotyön.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Millainen kattourakka on edessä?

Omakotitalon, paritalon, rivitalon tai kerrostalon kattoläpivientien joukossa voi olla myös kattoluukku. Kattoluukulla on pari eri tehtävää. Kattoluukun ensimmäinen tehtävä on helpottaa välikaton kuntotarkastusta, ja siksi sitä kutsutaankin myös tarkastusluukuksi. Välikatolla on syytä käydä puolen vuoden välein tarkastamassa kattorakenteiden kuivuus, aluskatteen ehjyys ja välikaton ilmanvaihto. On hyvä muistaa, että kattorakenteissa ja eristeissä voi olla kosteutta, vaikka vesikate olisi ehjä, sillä lämmin ilma saattaa tiivistyä kosteudeksi katon alla.

Kattoluukkukin voi vuotaa Espoossa. Asia tulee huomattua viimeistään seuraavan katon kunnon tarkastuksen yhteydessä. Millainen kattourakka on edessä, jos tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kattoluukku vuotaa?

Tämä vaihtelee tapauskohtaisesti. Meidän ammattilaisemme ovat varma valinta kattoa korjaamaan – me saamme katon kuntoon riippumatta siitä, kuinka pitkään se on vuotanut. Tulemme paikan päälle tarkastamaan tilanteen. Samalla selviää katon korjauksen hinta, laskemmehan sen edessä olevan urakan erityispiirteiden perusteella.

Joskus riittää kattoluukun ja vesikatteen liitoksen tiivistys – jos katon alle ei ole vuotanut vettä, ei katon korjaamiseen tarvita isoa urakkaa. Tarkastamme katon veloituksetta, jotta voisimme bongata mahdolliset muut paikkaus- tai huoltotarpeet. Jos niitäkään ei ole, oli kattourakka varsin pieni ja huokea.

Joskus kattoluukku on ehtinyt kastella katon alta löytyvät rakenteet ja eristeet – tällaisessa tapauksessa aluskate ei ole toiminut odotetulla tavalla. Silloin korjaamme aluskatteen kattoluukun kohdalta Espoossa. Rakenteet me joko kuivatamme tai uusimme (lahot puuosat on aina poistettava, jotta laho ei etene). Märät eristeet me poistamme ja korvaamme uusilla.

Kattourakka on yksi mahdollinen seuraus siitä, että katto- eli tarkastusluukku vuotaa, mutta siinä tapauksessa katon on oltava jo todella vanha (tai monesta eri kohdasta huonokuntoinen). Peltikatto on vanha viisikymppisenä, ja betonitiilikatto on uusittava ikänsä puolesta seitsemänkymppisenä. Jos kattosi ei ole iäkäs eikä se vuoda muista kohdista, tuskin tulemme tarjoamaan sinulle kattoremonttia, vaan katon korjausta kattoluukun kohdalta.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt