Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lumenpudotus Espoo – Kattolumitöiden kruunaamattomat kuninkaat palveluksessasi

Jotkut kattotyöt ovat erityisen riskialttiita katon kunnon kannalta. Etenkin katon pesu ja lumenpoisto voivat vaurioittaa kattoa Espoossa, ellei töitä ole tekemässä joukko alan ammattilaisia. Lumenpudotus omakotitalon, kesämökin, autotallin, autokatoksen, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katolta on vaarallista myös lumenpudottajalle itselleen. On suotavaa, ettei kukaan pudota lunta edes matalan talon loivalta katolta ilman turvavaljaita ja työparia. Turvavaljaat tulee pukea päälle, vaikka olisi kyse vain tasakaton lumenpudotuksesta. Turvallisempaa on jättää kattolumityöt ammattilaisillemme – tilaa ainakin lumenpudotus korkealta katolta meiltä, joilla on käytössämme runsain mitoin kalustoa kaikenlaisiin tarpeisiin. Lumenpudotus tai jääpuikkojen puisto räystäiltä ja ränneistä voidaan tehdä vaikka nosturiautolla.

On hyvä muistaa, että lumenpoisto Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Kauniaisissa on vaarallista myös talon lähellä liikkuville ihmisille. Koska katolta putoavan lumimassan alle jääminen voi olla jopa kohtalokkaan vaarallista, tulee lumet pudottaa harkitusti. Ensin pitää selvittää, milloin lumet voidaan pudottaa, ja mihin kohtaan pihaa ne voi katolta työntää. Otamme selvää myös tarpeesta liikenteenohjaajille, vaarallisen alueen eristämiselle ja valvonnalle sekä lumen kuljettamiselle pois tontilta.

Vielä on sanomatta (tässä tapauksessa tosin kirjoittamatta), että lumenpudotus tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta voi vahingoittaa myös kattoa itseään. Lumenpudottajiemme otteet ovat vuosien varrella hioutuneet timanttisiksi, eivätkä heidän lapionsa lipsu naarmuttaen katon pinnoitetta tai esimerkiksi irrottaen kattotiiliä paikaltaan. Kun haluat lumenpudotuksen onnistuvan kaikin puolin turvallisesti, ota yhteyttä kattolumitöiden kruunaamattomiin kuninkaisiin eli Plus Kattopalvelun lumenpudottajiin!

Omakotitalon tai kesämökin kattolumitöistä voi hakea jälkikäteen kotitalousvähennystä. Tämä on Verohallinnon tarjoama etu, millä tuetaan yksityisasiakkaiden mahdollisuuksia teettää erilaisia kotitaloustöitä. Kattolumityöt – ja monet muut kattohuollot, kattokorjaukset ja kattosaneeraukset – voi rahoittaa kauttamme haettavalla rahoituksella, mistä kannattaa lukea lisätietoa kotisivuiltamme.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta ei katso aikaa tai paikkaa

Voit tarvita kattolumitöitä myös Espoossa ja muualla eteläisessä Suomessa. Maamme eteläosissa on ani harvoin niin paljon lunta, että katto uhkaisi painua (saati sitten sortua!), mutta lumi voi olla jakaantunut epätasaisesti tai uhata pudota alas vaarallisella tavalla. Ota silloin yhteyttä kokeneisiin lumenpudottajiimme, jotka saapuvat paikan päälle turhia viivyttelemättä.

Lumenpoisto ei katso aikaakaan – tai no, kesäisin lumenpudotusta ei kyllä tarvita. Yritämme sanoa (lue: kirjoittaa), että lumenpudotusta voi ainakin periaatteessa tarvita mihin aikaan vuodesta tahansa. Tyypillistä on, että kattolumitöitä tarvitaan vasta keväällä, kun vesisateet muuttuvat kevyen pakkaslumen raskaaksi ja vetiseksi nuoskalumeksi. Kattolumen määrää, koostumusta ja jakaantumista kannattaakin tarkkailla koko talven ajan.

On helppo tajuta, miksi liian painava lumitaakka pitää saada pois katolta. Jos katolla on tonnikaupalla lunta, ovat kattorakenteet turhan kovalla koetuksella. Lumen paino voi saada aikaan myös jiiri- tai läpivientivuodon – ei hyvä.

Miksi lunta voi olla syytä pudottaa, vaikka sitä ei olisi paljoa? Esimerkiksi siksi, että epätasainen rasitus on katolle tasaista rasitusta haitallisempaa. Varsinkin jiirin päältä pitää poistaa siihen kinostuneet lumet.

Lumenpoisto on tarpeen Espoossa myös silloin, jos lumi meinaa pudota itsekseen alas. Jos lumimassa saa pudota silloin, kun sille sopii, voi joku tai jokin jäädä alle. Tällaisesta voi seurata vakaviakin vahinkoja, joista taloyhtiö tai talon omistaja on vastuussa. Jotta katolta putoava lumi ei aiheuttaisi vaaratilanteita tai esimerkiksi rikkoisi autojen ikkunoita, on katon reunalle asennettava lumiesteet, jos kattokaltevuus on joko 1:8 tai sitä jyrkempi.

Meidän ammattilaisemme tietävät, miten lumiesteet asennetaan saumakatoille, paanukatoille tai esimerkiksi erilaisille tiilikatoille. Meihin voit luottaa myös lumiesteiden huoltamisessa ja korjaamisessa – sekä tietenkin tiilikaton, huopakaton ja peltikaton lumenpudotuksissa.

Pitkän linjan ammattilaisemme ovat kova sana myös jään poistossa katolta. Jatka lukemista, niin kerromme sinulle lisää katon ja rännien jään sulattamisesta sekä jääpuikkojen poistamisesta.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Jään poistoa voidaan tarvita ennen kevätaurinkoa

Jää sulaa kevätauringossa. Kesäkuussa löytyy jäätä enää joistain harvoista syvänteistä ja varjopaikoista, ja nämäkin paikat sijaitsevat usein jossain ihan muualla kuin Kehä Kolmosen sisäpuolella.

Aina ei kannata jäädä odottamaan sitä, että kevätaurinko sulattaa jään. Esimerkiksi pihamaalla oleva jää voi olla todella liukasta ja vaarallista. Piha pitää vähintäänkin hiekoittaa, jotta kukaan ei kaadu.

Katolla oleva jääkin voi olla parempi poistaa. Ränneistä ja räystäiltä riippuvat jääpuikot ovat vaarallisia. Anna meidän poistaa jääpuikot – teemme työn turvallisuusnäkökulmat mielessämme pitäen.

Rännit tulee sulattaa kuumalla vesihöyryllä, jos ne ovat päässeet jäätymään, sillä jäiset rännit eivät luonnollisestikaan vedä. Vesi valuu yli rännien muuttuen jääpuikoiksi, tai liukastaen talon vierustan.

Myös katon reunalle muodostuneet, toisinaan hyvinkin korkeat jääpaanteet on poistettava. Jäähän voi pudota alas! Toinen syy jään poistoon Espoossa on se, että jään taakse voi patoutua sulamisvettä. Katto voi alkaa vuotaa, jos vesi ei pääse poistumaan sen pinnalta.

Kuuma vesihöyry poistaa jään tiilikatolta, huopakatolta ja peltikatolta, mutta jäätä voi olla luvassa heti seuraavana talvena. Jää kertoo usein lämpöhukasta, joten on syytä varmistaa, tulisiko yläpohjaan hommata lisää villoja. Katon lisälämmöneristyksestä hyötyvät myös kattorakenteet, sillä runsas lämpöhukka (etenkin kehnoon ilmanvaihtoon yhdistettynä) voi aiheuttaa kondensoitumisilmiötä. Myös talon omistaja hyötyy laskeneista lämmitys- ja korjauskustannuksista. Rännien jäätyminen estetään puhdistamalla ja tarkastamalla vesikourut.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt