Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Espoo – Tiivistämme isojen ja pienien talojen katot

Plus Kattopalvelun pesunkestävät ammattilaiset korjaavat Espoossa kaikenlaiset katot. Korjaamme niin isot kuin pienet katot, eikä katemateriaalilla tai katon muodollakaan ole väliä – katonkorjaus ja katon paikkaus johtaa aina yhtä erinomaiseen lopputulokseen.

Tilaa meiltä vaikkapa keväinen omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus. Talvi on voinut rikkoa kattoa saaden sen jopa vuotamaan. Lumi on voinut irrottaa lumiesteet tai tikkaat, jolloin katossa on reikiä. Lumen paino on saattanut saada katon vuotamaan piipun juuresta tai kattoikkunan, kattovalokuvun tai viemärintuuletusputken kohdalta. Pakkasrapautuminen on saattanut rikkoa kattotiiliä, tai ehkä jää on saanut rännien ja alastuloputkien saumat avautumaan. Tasakaton korjaus voi johtua siitä, että kattokaivot ovat olleet jäässä, ja katolle on jäänyt seisovaa vettä. Katolle jumiin jäävä vesi voi saada myös kaltevan katon vuotamaan ja tarvitsemaan sekä katon paikkausta että katon vesivahinkojen korjausta. Viimeksi mainittu voi tarkoittaa muun muassa kastuneiden yläpohjan villojen vaihtoa Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Kauniaisissa.

Meiltä sujuu myös myrskyvaurioiden korjaus. Myrskytuuli voi irrottaa talon katosta yhtä ja toista. Tuulen mukaan voi lähteä esimerkiksi kattotiiliä tai kattoturvatuotteita. Tuuli voi repiä kattovuotia (etenkin, jos saumat repsottavat ja tuuli pääsee puhaltamaan vuotien alle) tai kaataa puun katon päälle.

Puun kaatuminen katon päälle on melko harvinaista – paljon tavallisempia pulmia ovat ruostevauriot, rikki menneet tiilet, pienet kattoreiät ja vuotavat jiirit sekä läpiviennit. Mitä nopeammin katon vaurioihin puututaan, sitä helpommin ne saadaan pois päiväjärjestyksestä. Kaikki katot on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta katon kunnossa tapahtuneet muutokset huomattaisiin ajoissa, ja tässä auttaa jokaisen kattourakkamme yhteydessä ilmaiseksi saatava kattotarkastus. Saat katon kunnon tarkastuksen kaikkien katon tiivistysten, kattohuoltojen ja muun muassa katon varusteisiin liittyvien töiden yhteydessä.

Luvassa on kokonaisvaltaista ja kilpailukykyisen hintaista kattopalvelua. Yksityisasiakkaalla on mahdollisuus hakea kattotöistä kotitalousvähennystä, ja tulkoon mainituksi myös mahdollisuus kattotöiden rahoitukseen. Ota yhteyttä vaikka heti, niin kattosi on tuota pikaa erinomaisessa kunnossa.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton korjaus Espoossa edullisempi vaihtoehto huopakattoremontille

Jos rivitalon, kerrostalon, rintamamiestalon tai mökin huopakatto vuotaa, on kattoremontti yksi vaihtoehto. Huopakaton korjaus tulee kuitenkin edullisemmaksi kuin katon purkaminen ja uusiminen. Niin kauan kuin katto on mahdollista korjata, teemme tarjouksen huopakaton tai palahuopakaton korjauksesta ja paikkauksesta Espoossa. Huopakaton voi saada kuntoon tekemällä esimerkiksi huopakaton reikien paikkauksen, kosteusvaurioiden korjauksen ja jonkin katon kuntoa kohentavan kattohuollon. Esimerkiksi katon pinnoitus tekee katosta melkein uuden veroisen.

Paikan päällä Espoossa selviää, miten harjakatto, tasakatto tai esimerkiksi pulpettikatto kannattaa korjata. Esimerkiksi kattoon syntyneisiin reikiin voidaan puuttua tiivistysaineella, paikkapalalla tai vaihtamalla loppuun kulunut huopavuota. Selvitämme myös sen, miksi reikiä on syntynyt, jotta mokomalta voitaisiin vastaisuudessa välttyä. Reikiä tekee ainakin sammal, joten sammalkasvustot tulee poistaa. Reikien takana voi olla myös katosta irronnut kattovaruste. Varmistamme, ovatko muut kattoturvatuotteet sun muut kattovarusteet kunnolla kiinni katossa, jotta tuuli tai katolta tippuva lumi ei repisi niitä mukaansa.

Jossain vaiheessa bitumikattokin pitää uusia. Kun vaurioita ja kulumia alkaa esiintyä tihenevään tahtiin, on se merkki siitä, että huopakattoremontti on jo kulman takana. Myös huopakaton uusiminen kannattaa teettää meillä, sillä vaihdamme erilaiset bitumikatot pitkällä kokemuksella ja verrattomalla hinta-laatusuhteella.

Peltikaton korjaus Espoossa – Näin se osataan aloittaa ajoissa

Monessa kerrostalossa, rivitalossa, omakotitalossa, mökissä ja ulkorakennuksessa on peltikatto. Peltikatot ovat vähään tyytyviä kattoja. Silloin harvoin, kun tarvitset peltikaton korjausta Espoossa, tilaa se meidän asiantuntijoiltamme. Meiltä sujuu niin peltikaton reikien paikkaus kuin sen myrskyvaurioidenkin korjaus. Laitamme katon kerralla kuntoon, joten sisäkatosta ei ala tippua vettä seuraavalla rankkasateella.

Peltikaton reikien paikkaus liittyy usein ruosteeseen, mitä vastaan voidaan taistella huolehtimalla katon roskattomuudesta sekä sen maalipinnan kunnosta. Jos ruoste on saanut valtaansa osan kattopelleistä, vaihdamme ne. Pienet reiät ja saumavuodot voidaan tiivistää. Peltikatto voi vuotaa myös huonosti katossa olevien naulojen tai tiivisteiltään haurastuneiden ruuvien kohdalta. Tuolloin vaihdamme kattopeltien naulat ja vanhat kateruuvit uusiin kateruuveihin.

Jos tuuli on irrottanut osan kattopelleistä tai peltilistoista, kiinnitämme ne takaisin katolle. Tarvittaessa kattopellit tai peltilistat voidaan myös uusia. Peltien irtoamista voidaan ehkäistä kattopeltien lisäkiinnityksillä – meiltä sujuu niidenkin asentaminen Espoossa.

Peltikaton aluskatteen korjaus on vähintään yhtä tärkeää kuin peltikatteen ja sen liitoskohtien korjaaminen. Jos aluskate ei ole ehjä, voi mikä tahansa sauma- tai jiirivuoto kastella katon alla olevat puurakenteet ja eristeet, eli toisin sanoen aiheuttaa katon vesivahingon.

Miten peltikaton, aluskatteen tai esimerkiksi peltikaton läpivientien korjaus osataan aloittaa ajoissa? Tarkastamalla katto huolella joka kevät ja syksy. Ensimmäisen kerran peltikaton paikkaus- ja huoltotarpeet kannattaa tarkastaa heti, kun lumi on poistunut katolta. Näin myös lapetta pitkin liukuneiden jäisten lumimassojen aiheuttamat pinnoitevauriot tulevat paikkamaalattua ennen ruostumisen alkamista. Syksytarkastus voi kertoa saumoista, joihin on pakkautunut niin paljon roskia, että niistä voi päästä vettä katon alle. Syksyllä tehty kattotarkastus voi kertoa myös vääntyneistä suojapellityksistä tai esimerkiksi irtoamassa olevista kattosilloista, mutta vielä on aikaa kunnostaa peltikatto ennen talvea.

Tiilikaton korjaus Espoossa on tyypillisimmillään rikkinäisen tiilen vaihto uuteen

Plus Kattopalvelun pitkän linjan katonkorjaajat ovat aina valmiita uusiin haasteisiin. Ota yhteyttä ja kerro kunnostusta tarvitsevasta tiilikatosta, tai pyydä meidät tarkastamaan tiilikattosi siltä varalta, että se tarvitsee jonkin sortin tiivistystä. Omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi huvilan tiilikatto onkin hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdollisiin paikkaustarpeisiin päästäisiin tarttumaan ajoissa.

Tiilikaton korjaukset ja paikkaukset tarkoittavat tyypillisimmillään rikkinäisten kattotiilien vaihtoa – ja nimenomaan vaihtoa, sillä tiilen palasia ei kannata alkaa liimata yhteen. On hyvä selvittää, miksi tiiliä on mennyt rikki, jotta yhä uusien tiilien halkeamiselta voitaisiin välttyä. Kyse voi olla pakkasrapautumisesta, mitä voidaan torjua poistamalla katolta sammaleet ja/tai pinnoittamalla tiilet vettä ja epäpuhtauksia hylkiviksi. Tiilien halkeaminen voi johtua myös tietyistä asennusvirheistä tai kattohuolloista, mitkä on suoritettu tiilikaton kannalta liian rajulla tavalla. Etenkin katon puhdistus painepesurilla ja tottumattomasti tehty lumen pudotus tiilikatolta voivat vaurioittaa tiiliä. Lumenpudotuksia ei kuitenkaan kannata kokonaan unohtaa, sillä esimerkiksi jiirin päälle kertynyt lumi voi rikkoa tiiliä saaden tiilikaton vuotamaan jiirin kohdalta. Teetä kaikki tiilikattohuollot meillä, niin ongelmilta vältytään. Osaamme liikkua myös vanhalla tiilikatolla, missä pitää muistaa asettaa askeleensa tarkasti.

Tiilikattosi voi tarvita myös aluskatteen korjausta. On hyvä olla realisti: paraskin tiilikatto voi vuotaa Espoossa (esimerkiksi talven tai myrskyn aiheuttamien rasitusten takia). Jos tiilikatto vuotaa eikä aluskate ole hyvässä kunnossa, voivat katon alla olevat rakenteet kastua ja vaurioitua. Aluskatteen ansiosta tiilikattovuodon korjaamiseen ei liity esimerkiksi märkien eristeiden uusimista tai lahovaurioiden kunnostamista. Meiltä sujuu niin pahvisen aluskatteen korjaus, tiilikaton aluskatteen reikien paikkaus kuin aluskatteen osittainen vaihto viemärintuuletusputken kohdaltakin.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus tapahtuu tilanteen vaatimalla tavalla

Meille on itsestäänselvyys, että teemme kaikki tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen korjaukset tilanteen vaatimalla tavalla. Selvitämme, miten katto on sillä kertaa korjattava, ja olisiko hyvä tehdä myös joitain kattohuoltoja. Kun poistumme pihasta, on kattosi jälleen hyvässä kunnossa ja valmiina vastaanottamaan sateet sekä myrskyt – talven pakkasista ja lumista puhumattakaan.

Myös katon korjaus viemärintuuletusputken kohdalta tapahtuu aina tilanteen vaatimalla tavalla. Räätälöimme myös katon korjauksen ilmanvaihtoputken kohdalta vastaamaan kattokokonaisuuden todellisia tarpeita.

Otetaan esimerkiksi vaikka katon korjaus savupiipun kohdalta. Jos piipun juuri on vuotanut, ovat katon alla olevat rakenteet voineet kastua, ja silloin omakotitalon tai esimerkiksi mökin katon korjaukseen on yhdistettävä kattorakenteiden kunnostus sekä kastuneiden eristeiden vaihto. Jotta katon alla olevat osat olisivat jatkossa suojassa kosteudelta, tulee aluskatekin korjata ja tiivistää. Samalla onnistuisi myös piipun pellitys. Piipun pellitys ei ole pakollista, mutta sillä saavutetaan monia etuja, joten sitä kannattaa harkita.

Korjaamme kattosi huolellisesti myös TV-antennin kohdalta. Kyseessä voi olla hyvin pienimuotoinen keikka, mutta siitä huolimatta tarjoamme kaupan päälle katon tarkastuksen. Sen saa myös silloin, kun korjauttaa katon kattoluukun kohdalta tai teettää jonkin muun tiilikattotyön, huopakattotyön tai peltikattotyön Espoossa. Kattotarkastus on rahanarvoinen kaupanpäällinen, minkä jälkeen saat kattavan raportin kattosi kunnosta.

Katon korjaus kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta voi tarkoittaa myös kattoikkunan tai kattovalokuvun uusimista. Kattoikkunasta tai kattovalokuvusta voi periaatteessa myös hankkiutua eroon, mutta onhan sisätiloihin kiva saada luonnonvaloa. Kattoluukkua ei kannata poistaa katolta, vaikka kattoluukku vuotaisi, sillä kattoluukku on hyvin hyödyllinen kattovaruste.

Jotta kattoläpiviennistä tulisi kaikin tavoin asianmukainen, voimme korjata myös aluskatteen kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta. Työ saattaa sisältää myös höyrysulkujen uusimisen tai eristeiden lisäämisen.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt