Meiltä Satakuntaan kaikki kattokorjaukset ja ne kattotyöt, joilla vauriot voi välttää jo ennalta

Plus Kattopalvelu on luotettava ja ammattitaitoinen kattourakoitsija, jolta voit tilata kaikki tiilikaton, peltikaton tai huopakaton tarvitsemat kattotyöt Satakunnassa. Palvelemme taloyhtiöitä ja yksityisasiakkaita niin Eurassa ja Eurajoella, Harjavallassa, Honkajoella, Huittisissa, Jämijärvellä, Kankaanpäässä kuin Karviassakin. Teemme hyvän hinta-laatusuhteen kattoremontit, kattovuotojen korjaukset ja muut kattotyöt myös Kokemäellä, Merikarvialla, Nakkilassa, Pomarkussa, Porissa, Raumalla, Siikaisissa, Säkylässä kuin Ulvilassakin. Kattourakan hinta selviää, kun asiantuntijamme kaartaa pihaan, juttelee kanssasi ja tarkastaa katon aina kattorakenteita myöten. Kun kaikki katon tarvitsemat toimenpiteet, niihin kuluva aika ja niiden vaatimien materiaalien ja uusien kattotuotteiden menekki on selvillä, laskemme avaimet käteen -tarjouksen tulevasta kattourakasta. Kilpailukykyisestä tarjouksesta voit laskea vaikka heti kotitalousvähennyksen osuuden, jos olet tilailemassa jotain omakotitalon tai kesämökin kattotyötä. Joustoa maksupuoleen saa kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella, minkä hakeminen on hyvin helppoa.

Me teemme asiantuntemuksella ja pitkällä kokemuksella kaikki kattotyöt, joita tasakatto, harjakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto voi tarvita. Jos katto vuotaa tai puu kaatui katon päälle, ota yhteyttä – me saamme katon taas kuntoon. Korjaamme myös huonokuntoiset saumat ja läpiviennit, vääntyneet lumiesteet ja suojapellitykset sekä esimerkiksi painuneen katon. Monet ongelmat voidaan välttää jo ennalta, siksi suosittelemme pitämään kiinni omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi ulkorakennusten kattojen huolloista. Katon harjaukset, kattopesut, suojakäsittelyt, lumenpudotukset ja muun muassa kattomaalaukset antavat katolle mahdollisuuden vastustaa monia rasituksia ja kestää mahdollisimman pitkään.

Tiedät aina, mitä kattohuoltoja sinun konesaumakattosi, palahuopakattosi, kolmiorimahuopakattosi tai esimerkiksi betonitiilikattosi on vailla, sillä teemme katon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Tilaa vaikka katon kevät- tai syyshuolto (niiden aikana katto ja rännit puhdistetaan roskista, ja tämä kattohuolto on niin tärkeä, että sitä suositellaan kaksi kertaa vuodessa tehtäväksi), sammaleiden poisto, otsalautojen maalaus tai räystäspeltien vaihto, niin saat koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Koska katto tarkastetaan pieteetillä, ei mikään haurastunut tiiviste, kulunut pinnoite, venynyt vuota, repsottava paanu, haljennut tiili tai esimerkiksi irtoamassa oleva lumieste jää huomaamatta. Saat tarjouksen niistä toimenpiteistä, joilla katon kuntoa voidaan kohentaa ja vaurioiden syntyminen välttää jo ennalta.

Kattoremontti Satakunnassa – tietopaketti katon uusimista harkitseville

Kattoremontti Satakunnassa on aina iso kokonaisuus – silloinkin, vaikka huopakattoremontti (tai palahuopakattoremontti) voitaisiin toteuttaa purkamatta vanhaa kattoa. Palahuopakatto voidaan nimittäin uusia niin, että uusi katto rakennetaan vanhan päälle, jolloin rakennuksessa on kaksi päällekkäistä kattoa. Tällainen tapa suorittaa katon uusiminen edellyttää kuitenkin sitä, että vanha katto rakenteineen on vielä mukiinmenevässä kunnossa. Tiilikattoremontin ja peltikattoremontinkin yhteydessä voidaan hieman oikaista, eli jättää aluskate purkamatta ja uusimatta. Tällaisenkin kattosaneerauksen edellytyksenä on se, että kaikki on kunnossa katon alla: aluskatteen tulee olla ehjä, ja kattorakenteiden hyväkuntoisia. Aluskatteen vaihtamatta jättäminen tai uuden katon rakentaminen vanhan päälle nopeuttavat kattoremontin kestoa ja laskevat kattoremontin hintaa. Kuulostaa houkuttelevalta, mutta katto kannattaa uusia aina niin, että se voisi kestää mahdollisimman pitkään. Pitkäikäisyyttä ei saavuteta huonokuntoisilla rakenteilla, joten huonokuntoisten rakenteiden takia kannattaa toteuttaa ihan normaali kattosaneeraus aluskatteen vaihtoineen päivineen. Kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, joten katon rakenteiden vaatimien korjausten ei tarvitse jäädä roikkumaan käteisen puutteessa.

Jos omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon kattoremontti on muuttunut ajankohtaiseksi asiaksi, kannattaa olla yhteydessä kattofirma Plus Kattopalveluun. Me uusimme kaikenkokoiset lukkosaumakatot, tiilikatot ja muut pelti- sekä huopakatot – konesaumakattoja unohtamatta. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton purku sekä asennus hoidetaan avaimet käteen -pakettina, joten asiakkaan ei tarvitse hikoilla, stressata tai edes vierailla työmaalla missään vaiheessa. Jos haluat, voit toki jäädä seuraamaan ammattilaistemme aherrusta tasakattosi, harjakattosi, aumakattosi tai vaikka pulpettikattosi kimpussa, mutta voit halutessasi lähteä vaikka mökille siksi aikaa, kun katon vaihto kestää. Etenemme tasaisen varmasti, teimmepä kattoremontti talvella tai kesällä. Jokaiseen työvaiheeseen keskitytään huolellisesti, sillä onnistunut kokonaisuus on kaikkien yksityiskohtien ja yksittäisten työvaiheiden summa.

Kuulet kattoremontin hinnan ja arvion kattosaneerauksen kestosta, kun tulemme paikan päälle kattoasi tutkimaan. Teemme tämän tutustumiskäynnin mahdollisimman pian yhteydenottosi jälkeen, emmehän tahdo pitää sinua epätietoisuudessa. Jokainen katto on omanlaisensa kokonaisuus, joten kattoremontin yhteydessä tehtävät työt ja niihin kuluva aika selviävät vasta paikan päällä – ota siis yhteyttä, pyydä tarjous asiantuntemuksella tehtävästä kattoremontista ja sovi kanssamme tutustumiskäynnistä, minkä perusteella kattosi vaihdolle lasketaan mitä kilpailukykyisin hinta!

Huopakatto tai palahuopakatto toimiva ratkaisu myös kesämökille

Todella moni suomalainen on tullut siihen tulokseen, että huopakatto tai palahuopakatto on järkiratkaisu myös kesämökille. Bitumikattoja ei voida kylliksi kehua – ne ovat kestäviä, ja siksi erityisen sopivia pohjoisiin olosuhteisiimme. Bitumikermikatto on myös hyvän näköinen. Vaikka vuodet ja vuosikymmenet kuluvat, pysyy laattakatto, kolmiorimahuopakatto tai tiivissaumakatto upean näköisenä. Aika ei aja siitä ohi, vaan se on aina muodissa. Laattakattojen ja muiden bitumikattojen hyväksi on luettava myös se, että ne ovat todella helppohoitoisia. Paanukatoille ja muille bitumikatoille riittää, että ne puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Isompia huoltoja, kuten sammaleenpoistoa, kattopesua tai bitumikaton pinnoitusta, tarvitaan vain harvoin. Huollettu katto pysyy myös hyvässä kunnossa, joten kovin usein kattoa ei joudu myöskään paikkaamaan, tiivistämään tai korjaamaan muutoin.

Silloin kun tarvitset huopakaton huoltoa, tilaa se Plus Kattopalvelulta – samoin kuin kaikki huopakaton korjaukset ja viimein tarvitut huopakattoremontitkin. Meihin voit luottaa kaikissa huopakattotöissä, sillä meillä on pitkä kokemus palahuopakattojen ja muiden huopakattojen kanssa toimimisesta. Tiedämme, miten toimia siten, ettei huopakaton pinnoite vaurioidu, ja toimimme sen mukaisesti. Esimerkiksi katon puolivuosittainen puhdistus kannattaa tehdä ilmapuhaltimilla, sillä harjaus saattaa olla liian kovakourainen tapa puhdistaa kesämökin, omakotitalon, teollisuuslaitoksen, kerrostalon, autokatoksen tai esimerkiksi ulkorakennuksen huopakatto. Kattopesua ei missään nimessä pidä toteuttaa painepesurilla, sillä se voi rikkoa tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton pahanpäiväisesti. Iäkkäämpi katto saattaa sammaloitua – silloin kannattaa muistaa se, että sammalet pitää poistaa kemiallisesti eikä mekaanisesti. Kemiallinen sammaleenpoisto tarkoittaa sitä, että levitämme katolle sammaleenpoistoainetta, mikä eliminoi kaikki sammalten juuretkin. Näin katto saadaan vapaaksi sammaleista, ja oivallinen lopputulos kestää jopa vuosien ajan.

Aina kun Plus Kattopalvelun ammattilaiset tekevät jonkin huopakattohuollon tai muun bitumikattoa koskevan toimenpiteen, he tarjoavat samalla ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon katon kunnon tarkastuksen aikana käydään läpi koko katon kunto siltä varalta, että jotain kohtaa pitäisi tiivistää tai että katossa olisi joitain reikiä, joiden päälle tulisi liimata paikkapala. Kattotarkastuksen aikana tutkimme myös kattoturvatuotteiden ja muun muassa sadevesijärjestelmän kunnon, jotta kattokokonaisuuden toiminnasta voitaisiin varmistua.

Katon korjaus Satakunnassa ei onnistuisi ilman kosteusvaurioidenkin kunnostamista

Katon korjaus Satakunnassa ei onnistu täydellisesti, ellei samalla kertaa korjata myös katon alle mahdollisesti syntyneitä kosteusvaurioita. Kosteusvaurioiden korjaus tarkoittaa märkien villojen vaihtoa, sillä kattovuodon kastelemat villat voivat alkaa kasvaa hometta. Jos katon puurakenteetkin ovat kastuneet, tulee ne joko kuivattaa tai uusia jo syntyneiden lahovaurioiden vuoksi. Lahovaurioita ei nimittäin saa korjattua ilman, että lahot osat poistetaan ja uusitaan.

Aina peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaukseen ei tarvitse liittää kosteusvaurioiden korjausta. Jos kattoikkuna korjataan jo ennen, kuin kosteus pääsee kattorakenteisiin, on katon paikkaus helppo nakki. Jotta peltikatto, tiilikatto tai huopakatto osattaisiin korjata ennen kuin katto vuotaa, kannattaa se tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi. Plus Kattopalvelun kanssa asioiminen on siitä(kin) niin mukavaa, että tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tilaa meiltä myös katon kevät- ja syyshuollot, niin saat kattotarkastuksen aina oikeaan aikaan – ja tiedon siitä, jos tarvitaan rikkinäisten tiilien vaihtoa, jiirien korjausta, rännien ja vesikourujen korjausta tai vaikkapa räystäslautojen ja -peltien vaihtoa.

Katon ja kattoläpivientien asennus sekä tiivistys on meidän erikoisalaamme, joten tilaat meiltä niin kattoremontit, kattoikkunan vaihdot, pienet kattopaikkaukset (kuten huopakaton tai peltikaton reikien paikkaukset) kuin isommatkin katon kunnostusoperaatiot. Voit luottaa ammattitaitoomme myös tarvitessasi katolle kaatuneen puun aiheuttamien vahinkojen korjausta tai painuneen katon oikaisua. Olipa kyse katolta irronneiden tikkaiden, lumiesteiden ja rännien aiheuttamien vaurioiden paikkaamisesta tai isompien myrskyvaurioiden korjaamisesta, teemme työn nopeasti ja asiantuntevasti.

Joskus saatat huomata tarvitsevasi isompaa urakka kuin ensin luulit. Olet ehkä tilannut pelkän irronneiden peltilistojen kiinnityksen, mutta samalla tekemämme (veloitukseton) kattotarkastus kertoo kattosi tarvitsevan myös aluskatteen korjausta. Aluskate on kattorakenne, mitä ei kannata jättää korjaamatta, sillä aluskate voi estää katon vesivahingon syntymisen, vaikka katto vuotaisi jostain saumasta. Aluskatteen korjaus tarkoittaa aluskatteen vaihtamista, ja siksi vesikatto on purettava pois tieltä. Me teemme tämänkin urakan varmoin ja kokenein ottein, ja asiakas voi hoitaa kilpailukykyisesti hinnoitellun urakan maksamisen vaikkapa kotisivujemme kautta tarjotun rahoituksen avulla. Tärkeintä on, että katto saadaan kerralla kuntoon – ja vieläpä mahdollisimman tiiviiseen kuntoon, sillä epätiivis katto on lyhytikäinen.

Ummehtunut haju voi olla merkki siitä, että katto vuotaa

Saatat huomata kattovuodon siitä, että sisäkatto tummuu tai sisäkatosta alkaa tippua vettä lattialle. Myös yläpohjan tarkastusluukkua avattaessa vastaan tuleva ummehtunut haju voi olla merkki siitä, että katto vuotaa. Jos tilaat katon tarkastuksen meiltä säännöllisin väliajoin, saat tiedon mahdollisesta kattovuodosta jo aikaisessa vaiheessa, ja kattovuodon korjaus on siten helpompi nakki. Vuotavan katon korjaus jää monissa tapauksissa kokonaan väliin, kun tarkastutat tiilikattosi, peltikattosi tai bitumikattosi säännöllisin väliajoin. Katon tarkastaminen on aina ulottuvillasi (ja vieläpä ilmaiseksi), kun kattofirmasi on Plus Kattopalvelu. Plus Kattopalvelu tarjoaa ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun tilaat meiltä joitain tasakattotöitä, pulpettikattotöitä tai vaikkapa harjakaton tarvitsemia toimenpiteitä Satakunnassa.

Kattovuodon korjaus tulee aloittaa aina mahdollisimman nopeasti, sillä vaarana on katon vesivahinko. Hanskoja ei kannata lyödä tiskiin siinäkään vaiheessa, kun katon vesivahinko on jo tapahtunut, sillä katon alle päässeen kosteuden aiheuttamat vauriot pahenevat koko ajan. Kohta ei riitäkään kastuneiden kattorakenteiden kuivatus, vaan ne pitää uusia lahon takia! Jos eristeetkin kastuvat, voi niihin syntyä hometta ja muita mikrobikasvustoja jo parissa päivässä, joten kannattaa pitää kiirettä vuotavan katon korjauksen kanssa.

Kun tulemme paikan päälle, näemme omin silmin, mitä kattosi tarvitsee ja kuinka vesikatto, aluskate ja kattorakenteet tulee kunnostaa. Tutustumiskäynnin jälkeen olemme valmiit antamaan tarjouksen rivitalon, omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon katon korjaamisesta avaimet käteen -pakettina. Jos aluskate on yhä ehjä, voidaan katto korjata tuossa tuokiossa. Vuotava kohta – oli se sitten kattoikkuna, sauma, rikkinäinen kattotiili tai vaikka lumen painon kuormittama jiiri – on pian taas tiivis. Kaupan päälle tekemämme kattotarkastus selvittää, onko katto tiivis ja ehjä kaikista muistakin kohdista, vai kannattaako jokin muukin kattoläpivienti tiivistää yksin tein. Tarvittaessa laadimme tarjouksen myös jostain kattohuollosta, jolla katon vaurioitumisalttiutta voitaisiin tulevaisuudessa vähentää.

Jos aluskate on päästänyt vedet lävitseen, teemme tarjouksen joko katon osittaisesta korjauksesta, aluskatteen tiivistyksestä ja kosteusvaurioiden kunnostuksesta, tai kattoremontista. Jos talon katto on uudehko ja elinvoimainen, ei kattoremonttia tarvita, mutta vanhan tai jostain syystä odotettua nopeammin kuluneen katon kanssa on toinen juttu. Jos laskemme kattoremontin tulevan kaikin puolin edullisemmaksi vaihtoehdoksi, teemme tarjouksen katon purkamisesta ja uusimisesta.

Ei säätöä vaan silkkaa säästöä – tilaa katon huollot Satakuntaan meiltä

Kun katon huollot Satakunnassa on tilattu Plus Kattopalvelulta, onnistuvat kaikki kattohuollot kattopeltien kiinnikkeiden lisäämisestä lumenpudotuksiin ilman turhaa säätöä. Kun asialla ovat meidän työlle persot ja monipuolisesti pätevät kattoammattilaisemme, tulee katto huollettua parhaalla mahdollisella tavalla. Aikataulu ei petä, eikä mitään olennaista jää tekemättä. Esimerkiksi peltikaton maalaus on kattohuolto, minkä yhteydessä on tehtävä monenlaisia pohjatöitä, jotta lopputulos olisi kestävä ja tasainen – me muistamme hoitaa niin kattopesun, ruosteenpoiston kuin muutkin esivalmistelut!

Katon huolto auttaa sinua säästämään rahaa. Säästät rahaa jo siinä, kun tilaat omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai mökin kattohuollot Plus Kattopalvelulta, sillä me hinnoittelemme kaikki kattotyömme hyvin maltillisesti. Koska kuulumme ennakkoperintärekisteriin, saat kattohuolloistamme kotitalousvähennystä. Rahoituskin naulojen ja vanhojen ruuvien kateruuveiksi vaihtamiselle tai jollekin muulle kattotyölle löytyy helposti – kotisivuillamme on linkki, mikä vie rahoitusalalla jo pitkään toimineen yhteistyökumppanimme sivuille hakemaan kattotöille sopivaa rahoitusta.

Rahan säästöllä viittaamme nyt siihen, että hyvin huollettu katto on pitkäikäinen, ja se reikiintyy/halkeilee/vaurioituu muutoin paljon vähemmän todennäköisesti. Katon kokonaiskustannukset laskevat, kun katto kestää 20 vuoden sijaan 40 tai 50 vuotta (tiilikatot ja konesaumakatot ovat oikein huollettuina vieläkin pitkäikäisempiä), eikä sitä tarvitse paikata kuin harvoin.

Riippumatta kattosi materiaalista, tarvitset ainakin katon kevät- ja syyshuoltoja. Monet muut kattohuollot ovat katemateriaalikohtaisia, mutta joka ikinen katto kannattaa tarkastaa ja puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Puhdistaminen ei tarkoita kattopesua, vaan roskien poistamista joko harjaamalla tai ilmapuhaltamalla. Katon tarkastaminen kertoo, tarvitaanko jotain muuta, eikä kattotarkastuksesta tarvitse muiden kattotöiden yhteydessä maksaa erikseen. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu myös roskien poisto ränneistä taikka kattokaivoista.

Peltikatto tarvitsee lisäksi maalaushuoltoja, mitkä estävät sitä ruostumasta ja reikiintymästä. Tiilikaton ja huopakaton huolto-ohjelmaan kuuluvat katon pinnoitus, mikä tehdään vain kerran, sekä tarpeen mukaan tilatut sammaleenpoistot ja katon suojakäsittelyt.

Kaikki katot voivat tarvita kattoturvatuotteiden huoltamista tai lumen pudotusta katolta. Varsinkin silloin, jos asunnosta karkaa lämpöä, voit tarvita myös jään poistoa katolta ja jääpuikkojen poistoa räystäiltä tai ränneistä.

Älä anna rännien pudota tai ruostua – tilaa rännien puhdistus Satakuntaan

Rännien puhdistukset ja muut rännihuollot pitävät rännit hyvässä kunnossa Satakunnassa. Jos ränneihin kuitenkin syntyy joitain korjattavaa, tilaa rännien korjaus – tai uusien rännien asennus. Viimeistään paikan päällä selviää, mikä on paras tapa kunnostaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, teollisuuslaitoksen tai esimerkiksi paritalon sadevesijärjestelmä.

Plus Kattopalvelu on rännialan ammattilainen, joten meiltä löytyvät konstit kaikenlaisten sadevesijärjestelmien kunnossapitoon ja uusimiseen. Tiedämme, miten tärkeää on, että rännit eivät mene tukkoon ja ala siksi vuotaa ja ruostua. Tiedämme myös sen, mitä roskaisille sadevesikouruille tapahtuu talvella, ja mitä turvallisuusriskejä siitä voi syntyä.

Jos sadevesikouruja ei puhdisteta kaksi kertaa vuodessa, syntyy niihin helposti roskatukoksia, joiden takia räystäs vuotaa yli äyräiden jokaisella sateella. Tuolloin kaikki sade- ja sulamisvedet eivät päädy sinne, minne pitäisi, eli useiden metrien päähän rakennuksesta. Jos sade- ja sulamisvedet kastelevat perustuksia ympäröivän maaperän liian märäksi, voi kosteus nousta pitkin talon rakenteita ja aiheuttaa kosteusvaurioita.

Vaikka ränni ei tulisi niin täyteen roskia, että se alkaisi vuotaa, jouduttavat roskat silti rännien ruostumista. Roskat ja kosteus voivat saada tiilikaton, peltikaton tai huopakaton sadevesijärjestelmän ruostumaan niin paljon, että se on uusittava ennen teknisen käyttöikänsä päättymistä.

Talvella rännit jäätyvät, mikäli kaikki vesi ei pääse poistumaan. Jos jäätyneitä kouruja ja syöksyputkia ei pian avata, voi jää vaurioittaa sadevesijärjestelmää – esimerkiksi muuttamalla kourut niin painaviksi, että ne putoavat alas maahan.

Kaikki siis lähtee siitä, että talon rännit puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Kun roskat saadaan pois sadevesijärjestelmästä, vetää se mainiosti kaikkina vuodenaikoina, eikä se ala ruostua tai jäätyä umpeen. Voit tilata meiltä pelkän räystäskourujen puhdistuksen tai katon kevät- ja syyshuollot, jolloin puhdistamme myös vesikatteen kaikista sille laskeutuneista lehdistä, oksista ja neulasista. Aina kun teemme jonkin tiilikattotyön, peltikattotyön tai huopakattotyön Satakunnassa, annamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, minkä aikana tutkimme niin räystäskourujen, alastuloputkien, kourukoukkujen kuin esimerkiksi sadevesijärjestelmän sulanapitokaapeleidenkin kunnon. Toki saat tiedon myös aluskatteen, saumojen, läpivientien ja esimerkiksi kattoturvatuotteidenkin kunnosta.

Näin katon pesulla ja puhdistuksella saavutetaan paras mahdollinen lopputulos

Aina kun teemme joitain kattotöitä, on meillä tavoitteena paras mahdollinen lopputulos – näin myös silloin, kun työn alla on katon pesu tai sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely Satakunnassa. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset olemme nappivalinta toteuttamaan niin tiilikaton harjausta kuin peltikaton pesuakin – ja tietenkin meiltä luonnistuu myös sammaleiden poisto peltikatolta, tiilikatolta tai huopakatolta (katon suojakäsittelyllä höystettynä!). Teemme katon puhdistuksen katteen materiaalin ja katon likaisuusasteen perusteella, ja kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen. Kun tasakattosi, pulpettikattosi tai esimerkiksi taitekattosi on tarkastettu aina yhtä huolellisten ammattilaistemme toimesta, voit luottaa kattosi tiiviyteen – muussa tapauksessa saisit tarjouksen rikkinäisten tiilien vaihtamisesta tai esimerkiksi vuotavan kattoikkunan korjaamisesta.

Jotta huopakattoa tai muita kattoja ei tarvitsisi pestä kovin usein, kannattaa ne puhdistaa säännöllisesti. Olisi hyvä, jos roskat (kuten lehdet, neulaset ja oksat) poistettaisiin katolta aina puolen vuoden välein. Huopakaton puhdistamiseen kannattaa käyttää ilmapuhallinta, kun taas peltikatot, tiilikatot ja mineriittikatot voi huoleti harjata. Roskien poisto vähentää lian kiinni tarttumista, mutta myös sammaloitumista.

Jos katolla jo kasvaa sammaleita, jäkäliä ja muita kasvustoja, ei esimerkiksi tiilikaton pesusta ole suurta hyötyä. Vesipesu poistaa kyllä näkyvissä olevat sammalkasvustot, mutta ei tiilikaton tai huopakaton sisässä olevia juuria ja itiöitä. Meillä on vastaus valmiina omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa rantahuvilan katon sammaleiden poistamiseen, ja se on sammaleenpoistoaine. Tuo sammaleenpoistoon tarkoitettu aine levitetään katolle, ja sitten sen annetaan vaikuttaa niin kauan, että kaikki tiilien sisällä ja väleissäkin olevat sammalkasvuston osaset ovat kuolleet. Lopuksi katto huuhdellaan, tai vaihtoehtoisesti annetaan sateen hoitaa loput.

Peltikatolta joudutaan poistamaan sammaleiden sijasta ruostetta – varsinkin, kun katto saa ikää. Ruoste ei ehdi vääntää kattopeltejä tai suurentaa ruuvinreikiä, jos ruostevauriot hiotaan ja maalataan jo varhaisessa vaiheessa. Pelkän paikkamaalauksen sijaan voimme tehdä koko peltikaton huoltomaalauksen, mikä suojaa katon erinomaisesti uusilta ruosteläiskiltä. Aina kun katto aiotaan maalata, tulee se vähintäänkin pestä, jotta mikään ei estäisi maalia kiinnittymästä katteeseen. Kattopesu onnistuu, kun ei käytetä liian kovaa vedenpainetta, ja kun otetaan avuksi pehmeät pesuharjat sekä katonpesuaine.

Anna katollesi uusi elämä – tilaa katon maalaus Satakuntaan

Katon maalaus Satakunnassa antaa omakotitalon, autokatoksen, rivitalon, pienkerrostalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katolle uuden elämän. Kattomaalaus tarkoittaa muutakin kuin katon maalipinnan uusimista ja katon ulkonäön kohentamista katon väriä tasoittamalla ja syventämällä. Katon huoltomaalaus suojaa tiilikaton niin hyvin, että katto voi kestää vielä nelisenkymmentä vuotta. Peltikatoille ja huopakatoille uusi maalipinta saattaa antaa jopa parikymmentä vuotta lisää, joten katto kannattaa ehdottomasti maalata, jos haluaa välttyä ennenaikaisilta kattoremonteilta.

Katon harjaus pitää sisällään yhden työvaiheen, eli harjauksen. Myös kattoläpivientien korjaus koostuu yleensä pelkästä kattoikkunan, savupiipun tai esimerkiksi antennin juuren korjauksesta. (Tässä ei nyt oteta huomioon sitä, että tarjoamme jokaisen kattohuollon ja muun kattotyön yhteydessä koko katon kunnon tarkastuksen). Kattomaalaus on toista maata. Katon huoltomaalaus pitää sisällään useita työvaiheita, ja niitä kaikkia tarvitaan kestävän, kauniin ja tiiviin lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Aivan ensiksi katto on tarkastettava, olipa kyse tiilikaton, huopakaton tai peltikaton maalaamisesta. Kattotarkastuksen aikana kierrämme läpi koko katon, emmekä tyydy toljottamaan pelkkää vanhaa pinnoitetta. Meitä kiinnostaa myös se, onko katto pysynyt tiiviinä, eli onko katon alla kosteutta. Jos kattorakenteet osoittautuvat lahoiksi, on kattoremontti usein parempi idea kuin peltikaton, huopakaton tai tiilikaton maalaus. Kattotarkastuksen aikana otetaan selko myös siitä, onko katto niin tiivis, että se voidaan pestä. Niin huopakaton pinnoitus kuin konesaumakatonkin maalaus vaativat vähintään kattopesua, mikä valmistelee katon maalattavaksi.

Jos tasakatto, harjakatto tai vaikkapa mansardikatto ei ole niin tiivis, että se voitaisiin pestä, sisällytämme kattomaalauksesta antamaamme tarjoukseen myös katon paikkauksen – tarkoittipa se sitten rikkinäisten kattotiilien uusimista, saumojen tiivistämistä tai vaikka palahuopakatolta irronneiden paanujen kiinnittämistä takaisin paikoilleen.

Kun tarjous on esitetty ja sopimus laadittu, käärimme hihat ja alamme hommiin. Ensin harjaamme katon saadaksemme karkean lian irti, ja sitten aloitamme katon tiivistyksen, ruosteen- tai sammaleenpoiston sekä kattopesun – eli kaikki ne pohjatyöt, mitä sinun kattosi maalaushuollon yhteydessä on tehtävä. Jos sadevesijärjestelmä on ruosteinen, kannattaa se vaihtaa yksin tein, jotta ruosteinen sadevesijärjestelmä ei pilaisi vastamaalattua kokonaisuutta.

Muutama fakta Plus Kattopalvelun lumenpudotuksista Satakunnassa

Haluamme kertoa muutaman faktan lumenpudotuksistamme Satakunnassa – lukemalla tämän tekstin tiedät, keneltä omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotus kannattaa tilata. Plus Kattopalvelun kattolumityöt etenevät aina erittäin turvallisesti, mutta silti turhia viivyttelemättä. Emme riko rakenteita tai naarmuta kattoa, vaan hoidamme urakan mahdollisimman kattoystävällisesti. Uskallat päästää meidät pudottamaan lunta myös huopakatoilta, joilla pitää olla aina tarkkana kuin porkkana, jotta katetta suojaava pinnoite ei vaurioituisi.

Miksi loivan ja kaltevan katon kattolumityöt etenevät niin turvallisesti? Siksi, että käytämme aina asianmukaisia työturvallisuustuotteita (myös silloin, kun pudotamme lunta tasakatolta) ja siksi, että suunnittelemme kattolumityöt(kin) aina huolella etukäteen. Suunnitteluvaiheen aikana kartoitamme riskit osataksemme varautua niihin urakan aikana – panemme merkille muun muassa sen, mihin lunta ei kannata pudottaa ja sen, onko tarvetta vaarallisen alueen eritykselle ja valvonnalle. Tarvittaessa järjestämme liikenteenohjauksenkin paikan päälle – näin kattolumitöiden ei aiheuta liikennekaaosta keskusta-alueillakaan.

Se, että emme riko palahuopakattoa, lukkosaumakattoa tai esimerkiksi savitiilikattoa lunta pudottaessamme, perustuu kokeneisiin otteisiin. Muistamme pudottaa lumet siten, että katolle jää edelleen noin 15 cm lunta. Tuo ohut lumikerros vaimentaa iskut, askelet ja muut liikkeet, ja estää lumentyönnintä raapimasta katetta.

Ota yhteyttä, jos katollasi on niin paljon lunta, että tarvitset lumenpudotusta. Arvioimme tilanteen, aloitamme urakan suunnittelun ja esitämme sinulle kilpailukykyisen tarjouksemme lumimassojen pudottamisesta katolta. Tarjous kattaa kaikki kattolumitöiden työvaiheet ja niihin liittyvät kustannukset. Töiden osuudesta yksityisasiakas pääsee hakemaan kotitalousvähennystä, ja kotisivujemme kautta löytyvän rahoituksen ansiosta toimeen päästään tarttumaan nopeasti.

Mikäli tarvitset kattolumien pudottamisen lisäksi myös jään poistoa katolta, hoidamme senkin. Jääpuikkojen poisto katolta tai katon ja rännien sulatus höyryllä voidaan toteuttaa myös omana palvelunaan. Jos katolla on jäätä joka talvi, kannattaa selvittää, onko kyse lämpöhäviöstä, mihin voitaisiin puuttua lisäeristämällä katto. Rännien jäätyminen on usein merkki siitä, että ränneihin on jäänyt lehtiä ja muita roskia syksyllä. Toki kyse voi olla myös väärään suuntaan antavista kaadoista tai muista rakenteellisista vioista, mitkä estävät kaikkea kosteutta poistumasta räystäskouruista – joka tapauksessa, asiaan on syytä puuttua.

Tällaisten kattotöiden avulla kohennat kattosi kuntoa Satakunnassa

Mikään katto ei ole täysin huoltovapaa, vaan kaikki katot tarvitsevat ainakin joitain kattotöitä Satakunnassa. Kaikki katot pitää puhdistaa ja tarkastaa pari kertaa vuodessa – tuon tarkastuksen perusteella selviää, jos tarvitset jotain muutakin peltikattotyötä, tiilikattotyötä, palahuopakattotyötä tai huopakattotyötä. Katon kunnon tarkastuksen aikana tutkitaan niin katon eristys, kaikki kattoturvatuotteet kuin kattoläpivientien korjaustarpeetkin. Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katto vaatii jotain huoltotoimenpidettä, selviää sekin kattotarkastuksen aikana, ja näin osaamme auttaa sinua pitämään kattosi rasituksia kestävämmässä kunnossa.

Kaikki kattohuollot kohentavat katon kuntoa, kun ne tehdään katemateriaalin ja katon tarpeiden perusteella. Totta kai myös kattoikkunan korjaaminen ja kaikki muut kattokorjaukset saavat kattosi parempaan kuntoon – jos katossa on jotain paikattavaa, kannattaa se hoitaa kuntoon nopeasti, jotta katon kunto ei romahtaisi lahon ja muiden kosteusvaurioiden takia. Myös muut kattotyöt kohentavat palahuopakaton, savitiilikaton tai esimerkiksi konesaumakaton kuntoa.

Oletko tullut ajatelleeksi, miten tärkeää aluskatteen paikkaus, korjaus, vaihto tai osittainen uusiminen ovat talon katon kannalta? Aluskate on erittäin tärkeä osa kattoa, sillä ilman aluskatetta kaikki vesikaton läpi vuotavat vedet voisivat johtaa katon vesivahinkoon. Aluskate ottaa vastaan rikki menneen tiilen kohdalta, katon harjalta tai esimerkiksi jostain läpiviennistä katon alle vuotavat vedet. Aluskatteelta nuo vedet valuvat kohti katon räystäitä, eivätkä kattorakenteet kastu laisinkaan. Aluskate on verraton veijari myös kondenssikosteuden aiheuttamien tuhojen ehkäisemisessä. Vanhat, kondenssisuojatut aluskatteet estävät lämmintä ilmaa kondensoitumasta katon viileälle alapinnalle. Uudenmalliset, hengittävät aluskatteet päästävät kosteuden haihtumaan lävitseen, joten ne kuivattavat yläpohjaa mukavasti. Jos aluskatteesi ei ole täysin ehjä ja oikein asennettu, ei kattosi ole tarpeeksi hyvin suojattu kosteudelta – ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin laitamme tämänkin asian kuntoon. Räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavat pieneläinesteet eli lintuverkot suojelevat aluskatetta jatkossa lintujen teräviltä nokilta.

Myös katon IV-työt ovat tärkeitä omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katon kunnolle. Kuten jo edellä todettiin, lämmin ilma saattaa tiivistyä kosteudeksi välikatolla. Tuollaista kondenssikosteutta syntyy sitä herkemmin, mitä huonommin välikatto tuulettuu. Tuulettumista voidaan tehostaa esimerkiksi harjapelti- tai harjatiilituulettimella, ja lämmin ilma saadaan pysymään visummin sisätiloissa katon lisälämmöneristyksen ansiosta.

Paleletko? Tilaa katon yläpohjan eristys, tarvittaessa villojen vaihdolla höystettynä

Jotkut kattotyöt Satakunnassa tehdään siksi, ettei vesikatto vuotaisi. Toiset kattotyöt tehdään kondenssikosteuden ehkäisemiseksi. Yksi tapa estää kondenssikosteutta kastelemasta talon rakenteita on ilmanvaihtokanavien eristys. Kaikki kattoläpiviennit kannattaa tiivistää ja eristää kunnolla – tilaa niiden asennus tai korjaus Plus Kattopalvelulta, niin kattosi on tältäkin osin paloturvallinen, energiatehokas ja turvassa kosteusvaurioilta.

Myös katon lisälämmöneristys auttaa ehkäisemään kondenssikosteutta ja sen aiheuttamia laho-, home- ja kosteusvaurioita. Jos katon alla ei ole tarpeeksi eristeitä, voi asunnosta talviaikaan karkaava lämpö tiivistyä (eli kondensoitua) vesipisaroiksi katon alla. Kondenssivettä esiintyy varsinkin pelti- ja tiilikattojen alla – ja etenkin silloin, jos välikatto ei tuuletu kunnolla. Pelkkä katon lisälämmöneristys ei siis riitä ehkäisemään huonosti tuulettuvan katon kondenssivesivahinkoja, vaan huomio tulee suunnata myös välikaton tuuletusratkaisuihin.

Uudet eristeet vähentävät myös tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla olevan lumen sulamista kesken talven. Lämpöhäviöstä aiheutuva sulaminen alkaa alakautta, ja voi käydä niin, että lopulta lumen ja vesikatteen välissä on suuri määrä sulaa vettä. Sula vesi voi alkaa tihkua läpi katon saumoista, ja silloin katon rakenteet ja eristeet ovat vaarassa kastua ja mennä pilalle.

Katon lisälämmöneristys näkyy myös kasvaneena asumismukavuutena, laskevathan pienentyneet lämmitystarpeet energiakustannuksia. Tasaisen lämpimässä ja vedottomassa asunnossa on kiva asua, ja sekin on mukavaa, että asuminen muuttuu paljon ekologisemmaksi kertaheitolla.

Eristeitä voi olla mahdollista lisätä myös ullakolle tai vintille. Ullakko- tai vinttitilan eristämisen myötä voit ottaa nuo neliöt asuinkäyttöön.

Jos omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi rivitalon eristeissä on kosteutta, pitää ne uusia ennen katon lisälämmöneristystä – ainakin kastuneilta osin. Märät villat kannattaa vaihtaa aina mahdollisimman nopeasti, sillä kosteus houkuttelee homeen talon eristekerrokseen. Jos villoissa ei ole kosteutta, ei niitä ole mikään pakko vaihtaa. Villoja ei tarvitse purkaa ja uusia edes siinä tilanteessa, kun ollaan uusimassa tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa.

Vaikka kattoremontin, katon lisälämmöneristyksen tai jonkin muun kattotyön yhteydessä pitäisi tehdä villojen vaihto, voidaan toimeen tarttua myös talvella. Vaihdamme villat vähän kerrallaan, jolloin asunnon lämpötila ei ala dramaattisesti laskea.

Kattoturvatuotteiden tarpeellisuutta ei voi kiistää

Jokainen katto tarvitsee kattoturvatuotteet Satakunnassa – eikä mitä tahansa kattoturvatuotteita, vaan korroosionkestävät, CE-merkityt ja säännöllisesti tarkastetut kattotikkaat, palotikkaat ja talotikkaat. Viranomaiset ovat antaneet tarkat määräykset siitä, mitä kaikkia kattoturvatuotteita katolle pitää asentaa. Ensinnäkin, kaikille katoille ja niillä oleville huoltokohteille (kuten piipuille ja antenneille) tulee järjestää kiinteä ja turvallinen kulkureitti. Varmista siis, että nuohooja tai esimerkiksi lumenpudottaja pääsee katollesi seinätikkaiden ja lapetikkaiden ja/tai kulkusiltojen avulla. Putoamissuojat ja kattopollarit estävät katollasi liikkuvaa henkilöä lipeämästä alas katolta.

Hätäpoistumistikkaat ja lumiesteet ovat olemassa lähinnä talon asukkaiden suojaksi. Rakennusmääräyksistä (tai Plus Kattopalvelun valistuneilta ammattilaisilta) selvität, milloin sinun tulee asennuttaa myös tulipalo- ja muita hätätilanteita varten tarvitut palotikkaat. Lumiesteidenkin tarpeellisuus selviää rakennusmääräyksistä. Lumiesteet estävät lunta putoamasta alas katolta, ja siten ne voivat ehkäistä monet henkilö- ja omaisuusvahingot. Samalla ne tulevat suojelleeksi kattoa lumimassojen liikkeiden aiheuttamilta vaurioilta, kuten muiden kattoturvatuotteiden irtoamiselta ja katon reikiintymiseltä.

Katto kuuluu varustella asianmukaisin kattoturvatuottein jo silloin, kun katto asennetaan. Jos katolta jää puuttumaan joitain kattoturvatuotteita, voidaan katon varustelutasoa täydentää myöhemmässäkin vaiheessa. Meidän kauttamme saat tuliterät kattoturvatuotteet asennettuna niin tiili-, pelti- kuin huopakatollekin. Plus Kattopalvelulta kuulet myös siitä, jos katolta puuttuu joitain kattoturvatuotteita, tai jos katolla jo olevat kattoturvatuotteet pitäisi jotenkin korjata tai huoltaa.

Jotta mikään huolto- tai korjaustarve ei jäisi roikkumaan, kannattaa talotikkaiden, kulkusiltojen, lapetikkaiden, lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kattoturvatuotteiden kunnon tarkastuksen aikana tulee kiinnittää erityistä huomiota kattoturvatuotteiden kiinnikkeisiin, sillä talven lumet tai nopeat lämpötilamuutokset ovat voineet saada tikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeet löystymään. Katolla on vaarallista liikkua, jos kattotikkaat tai kulkusillat meinaavat irrota. Irtoamassa olevat kiinnikkeet lisäävät myös lumi- ja myrskyvaurioiden riskiä, sillä tuuli saattaa tarttua huonosti katossa kiinni oleviin kattoturvatuotteisiin ja repiä ne mukaansa. Myös katolta alas tahtova suojalumi voi irrottaa kattoturvatuotteet (myös lumiesteet!), jos niiden kiinnikkeiden kuntoa ei ole seurattu kiristystarpeiden varalta. Koko katto on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, ja samalla tulee hoidettua myös kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnikkeiden kunnon tarkastus.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – isoon ongelmaan helppo ratkaisu

Lumiesteiden asennus ja korjaus tuovat isoon ongelmaan helpon ratkaisun. Lumiesteet estävät katolla olevaa, usein painavaa ja jäänsekaista lunta putoamasta alas ja aiheuttamasta vahinkoja. Lumen putoaminen voisi aiheuttaa vahinkoja ja vaaratilanteita niin ihmisille (kuten talon asukkaille tai vieraille) kuin kaikelle lähistöllä olevalle omaisuudellekin – ensimmäisenä mieleen tulevat autot, joiden tuulilasit tai katot voivat särkyä lumikuorman alle joutuessaan.

Talon omistaja tai taloyhtiö on vastuussa siitä, ettei tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta putoava lumi aiheuta minkään sortin vahinkoja. Jos vahinkoja syntyy, joutuu taloyhtiö tai kiinteistön omistaja korvausvastuuseen. Lunta estetään aiheuttamasta vahinkoa pudottamalla katolta liiat lumet, ennen kuin mitään vahinkoa ehtii syntyä. Lumenpudotuksia tarvitaan varsinkin kevättalvisin, jos katolla on paljon lunta vielä siinä vaiheessa, kun vesisateet ja lämpötilan nousu muuttuvat lumet suojalumeksi.

Talon läheisyydessä on turvallista liikkua koko talven ajan, jos katto on suojattu lumiesteillä. Rakennusmääräyksistä voit tarkastaa, missä vaiheessa lumiesteet ovat pakolliset katon reunalle. Voimme paljastaa sen myös tässä yhteydessä: raja on 1:8. Jos kattosi kaltevuus on 1:8 tai enemmän, ota yhteyttä ja tilaa lumiesteiden asennus tiilikatolle, bitumikatolle tai peltikatolle.

Palvelemme kaikki satakuntalaisia myös silloin, jos jo olemassa olevat lumiesteet pitää jotenkin huoltaa, korjata tai uusia. Ota yhteyttä myös silloin, jos tarvitset katolta pudonneiden lumiesteiden kiinnitystä, ja irronneiden lumiesteiden (ja kenties samalla irti lähteneiden tikkaiden) aiheuttamien reikien paikkausta. Lumiesteet ja niiden kiinnikkeet on hyvä tarkastaa säännöllisin väliajoin, jotta mikään huolto- tai korjaustarve ei jäisi huomaamatta, ja sopivaksi tarkastusväliksi suosittelemme puolta vuotta. Lumiesteitä ei tarvitse käydä erikseen tarkastamassa, vaan tuo toimenpide voidaan tehdä katon puolivuosittaisten kuntotarkastusten yhteydessä.

Kun tilaat Plus Kattopalvelulta omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, hallin, teollisuuslaitoksen tai jonkin muun rakennuksen kuntotarkastuksen, tarkastamme katon kaikkine yksityiskohtineen. Lumiesteiden löystyneet kiinnitykset eivät jää meiltä huomaamatta, kuten eivät myöskään vääntyneet suojapellitykset, irvistävät saumat tai esimerkiksi törröttävät peltikattonaulat. Annamme lopuksi tarjouksen niistä kattohuolloista ja muista kattotöistä, mitkä katon kunnon tarkastus osoitti tarpeellisiksi.

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla kylmätkään olosuhteet eivät saa savupiippuasi haurastumaan

Piipunhatun ja piipun pellityksen tehtävä on tukea savupiipun toimintaa mahdollisimman pitkään. Tavoite on, että piipusta ei vuoda vettä, piippu ei rapaudu sisä- tai ulkopuolelta ja että hormi vetää moitteettomasti. Paras suoja kosteudelta ja rapautumiselta saadaan, kun piippu pellitetään peltisepän työnä, sillä peltiseppä tekee homman mittojen mukaan. Piipun ulkopuolta kosteudelta ja kosteuden jäätymisen aiheuttamalta rapautumiselta suojaavaa pellitystä kannattaa jatkaa ylös asti. Piipunhattu kannattaa hankkia, vaikka ei aikoisikaan pellittää piippuaan, sillä piipunhatusta on todella paljon hyötyä.

Piipunhattu pitää roskat ja kosteuden hormin ulkopuolella, ja siksi hormi vetää hyvin, ja tulisijaan on helppo sytyttää valkea. Kosteuden pitäminen poissa hormista parantaa myös hormin paloturvallisuutta, sillä rapautunut hormi voi saada aikaan tulipalon. Kun tarkastellaan Suomen onnettomuustilastoja, voidaan huomata, että huonokuntoinen hormi on monen rakennuspalon takana.

Pakkasrapautumisessa on kyse siitä, että kosteus – esimerkiksi hormin laastin kolosissa tai vaikkapa kattotiilien huokosissa oleva – jäätyy. Jään muodostuminen vaatii tilaa, joten jäätyminen aiheuttaa pienempiä tai suurempia jäätymisvaurioita. Ajan kanssa pakkasrapautumisen aiheuttamat vauriot kasvavat niin suuriksi, että kattotiili halkeaa – tai savuhormiin tulee läpi asti olevia halkeamia.

Jos savuhormissa on halkeamia, voi savukaasuja karata, ja niiden kuumuus saattaa sytyttää katon alla olevat eristeet tuleen. Huonokuntoista hormia uhkaa myös toinen ongelma, nimittäin noki. Koska hormissa ei saisi olla nokea, tulee omakotitalon hormi nuohouttaa kerran vuodessa. Kesämökin hormille riittää nuohous joka kolmas vuosi. Lisäksi kannattaa polttaa vain kuivaa puuta hyvällä vedolla.

Nokea syntyy näistä kaikista varotoimenpiteistä huolimatta, joskin vähemmissä määrin. Nuohooja poistaa noen tarvikkeillaan – paitsi jos hormi on rapautunut ja huonokuntoinen. Noki menee tuolloin hormin koloihin ja onkaloihin, ja jää poistumatta nuohouksen yhteydessä. Jos nokikertymät syttyvät tuleen, voi kova kuumuus halkaista hormin, ja näin nokipalo leviää rakennuspaloksi.

Plus Kattopalvelulta saatte Satakunnassa paitsi piipunhatun, piipun pellityksen ja muut peltisepän työt, myös kattovuodon korjauksen, jos katto jo vuotaa piipun juuresta. Jotta piipunjuurivuoto ei saisi aikaan katon vesivahinkoa, kannattaa myös aluskatteen kunto tarkastaa usein siltä varalta, että aluskatetta pitäisi korjata piipun kohdalta.

Katon tarkastus Satakunnassa on helppo tapa säästää rahaa – kahdestakin syystä

Katon tarkastus Satakunnassa on helppo tapa säästää rahaa, ja tätä voidaan perustella kahdella eri tavalla. Ensiksikin, tahdomme muistuttaa siitä, että kattotarkastus on ilmainen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Plus Kattopalvelulta voit tilata kaikki kattotyöt, joita ikinä saatat tarvita, ja jokainen niistä tuo tullessaan ilmaisen katon kunnon tarkastuksen. Katto kuin katto pitäisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, joten säästät mukavasti saadessasi kattotarkastukset kaupan päälle katon kevät- ja syyshuoltojen tai esimerkiksi lumiesteiden asennuksen yhteydessä. Jos haluat pelkän kattotarkastuksen, onnistuu sekin – tuolloin lähetämme kattavasta kattotarkastuksestamme pienimuotoisen laskun.

Kattotarkastus tehdään siksi, jotta sinun olisi mahdollisimman helppoa ja edullista huolehtia peltikatostasi, tiilikatostasi tai esimerkiksi huopakatostasi. Katon kunnon tarkastuksen avulla olet aina kartalla siitä, mitä kerrostalon, rivitalon, paritalon tai esimerkiksi mökin katto tarvitsee voidakseen kestää moitteettomassa kunnossa mahdollisimman pitkään. Jos katon kuntoa ei säännöllisesti tarkastettaisi, voisi jokin reikä tai naarmu jäädä huomaamatta. Ajan kanssa pienikin vaurio voisi heikentää katon kuntoa ja saada aikaan jopa kattovuodon. Jos katto vuotaa, voi kosteus päästä katon alle, ja tämän seurauksena kattorakenteet voivat mennä piloille.

Tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi taitekaton huolellinen tarkastus kertoo myös kaikista niistä huolloista, joita katto tarvitsee jaksaakseen vastustaa kosteutta, pakkasia, sammaleita ja esimerkiksi kuumana porottavan auringon kuivattavaa vaikutusta. Vain katon kevät- ja syyshuollot tehdään säännöllisesti. Muut kattohuollot tehdään tarpeen mukaan, ja tuo tarve voisi jäädä havaitsematta, jos katolla ei säännöllisesti vierailtaisi.

Kattotarkastuksen aikana huomaamme sen, jos katon pinnoite on kulunut, ja katto siksi huoltomaalauksen tarpeessa. Katolla kasvavat sammaletkaan eivät jää huomaamatta. Reagoimme ei-toivottuihin kasvustoihin tarjoamalla sammaleenpoistokäsittelyä. Panemme merkille myös kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmän huoltotarpeet, ja laadimme tarjouksen mahdollisesti tarvituista huoltotoimenpiteistä.

Kattotarkastuksemme on niin perusteellinen, että käymme sen aikana myös katon alla, mikäli sinne vain pääsee jonkin luukun kautta. Välikatolla on syytä vierailla yhtä usein kuin vesikatollakin, ettei rikki mennyt aluskate vain jäisi korjaamatta, tai lahonneet kattorakenteet uusimatta. Perusteellinen kattotarkastus tuo mielenrauhaa, sillä on huojentavaa tietää, että kaikki on kunnossa katolla ja sen alla – ja että mahdolliset korjauskulut ovat edullisia, koska niihin päästään puuttumaan jo varhaisessa vaiheessa.

Kattopalvelumme räätälöi kaikki kattourakoinnit Satakunnassa sen mukaan, mitä asiakas ja tämän katto tarvitsevat

Kun tilaat Plus Kattopalvelulta jonkin kattourakoinnin Satakuntaan, tiedät saavasi kaikkia sinun ja kattosi tarpeita vastaamaan räätälöidyn kattourakan. Kattofirmamme panostaa asiakastyytyväisyyteen, ja asiakkaan mielen mukainen urakka lähtee tietenkin siitä, että asiakasta kuunnellaan herkällä korvalla. Kerro meille siis kaikki toiveesi kattourakan suhteen – aina toteutusajankohdasta kaikkiin lisätöihin, joita toivot katollesi tehtävän. Olemme hyvin joustavia aikataulujen ja toteutusajankohtien suhteen: kattoremontti voidaan toteuttaa myös talvella, ja lumenpudotus voidaan hoitaa yöaikaan. Tarvittaessa kattourakoitsijamme nopeuttaa urakan toteutusta lisäämällä työntekijöitä – näin katto saadaan uusittua, korjattua tai vaikkapa huollettua mahdollisimman nopeasti.

Kattopalvelultamme voit tilata myös piipun pellityksen ja muita peltisepän töitä, uusien läpivientien asennuksen, sadevesijärjestelmän sulanapitokaapeleiden asentamisen tai mitä tahansa muita lisätöitä, joilla kattohuoltoa tai esimerkiksi katon paikkausta voidaan täydentää. Voimme toteuttaa nuo askareet myös erillistöinä. Jos olet suunnitellut katon korotusta, ullakon eristystä tai esimerkiksi tasakaton muuttamista harjakatoksi, ota silloinkin yhteyttä kattourakoitsija Plus Kattopalveluun, sillä meiltä sujuvat asiantuntemuksella kaikki haasteellisimmatkin urakat ja operaatiot.

Kaikki katon tarpeet tulevat selville viimeistään alkutarkastuksen yhteydessä. Alkutarkastus on se, mistä kattovuotojen korjaukset, tiilikattoremontit, lumenpudotukset ja esimerkiksi kattomaalaukset lähtevät liikkeelle. Ilman alkutarkastusta emme saisi kokonaiskuvaa katon kunnosta, emmekä näin ollen voisi alkaa suunnitella kattourakkaa tai laskea sille avaimet käteen -tarjousta. Alkutarkastuksen yhteydessä panemme merkille niin kattokaltevuuden, katon lippojen, läpivientien ja jiirien lukumäärän, rakennuksen korkeuden kuin esimerkiksi katon alla olevien rakenteiden kunnon. Nämä seikat vaikuttavat paljon siihen, mitä tuleva kattourakka maksaa.

Joskus voimme yllättää asiakkaan iloisesti kertomalla, ettei katon uusiminen olekaan ainut vaihtoehto, vaan että katto voidaan saada hyvään kuntoon pelkän kattokorjauksen ja kattohuollon (esimerkiksi saumojen tiivistämisen, nurkkien vahvistamisen ja bitumikaton pinnoittamisen) avulla. Katon osittainen korjaus ja huolto tulee edullisemmaksi kuin katon vaihto. Meille on tärkeää löytää asiakkaalle paras vaihtoehto, ja paras tarkoittaa myös kustannuksiltaan mahdollisimman edullista. Joskus taas käy toisinpäin. Asiakas on tilannut peltikaton maalauksen, mutta kattoa tarkastaessamme huomaamme, että kattopellit on paras vaihtaa. Jos vain kattopellit ovat oletettua huonommassa kunnossa, voidaan katto vaihtaa osittain – osittainen peltikattoremontti on edullisempi kuin normaali katon vaihto aluskatteen vaihtoineen päivineen.