Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kaikkien kattotöiden tekijät samalta kattofirmalta Somerolla

Onko aika maalata katto? Vuotaako katto harjalta? Eikö aika riitä rännien puhdistamiseen? Olipa kyse rikkinäisten tiilien vaihtamisesta tai vaikka kokonaisesta huopakattoremontista, tavoitat parhaat ammattilaiset Plus Kattopalvelun kautta. Ota yhteyttä ja kerro, mitä kattotöitä tarvitset. Me tulemme paikan päälle arvioimaan tasakaton, harjakaton tai vaikkapa huopakaton mittasuhteet sekä sen yleiskunnon, ja laskemme kilpailukykyisen tarjouksen avaimet käteen -periaatteella tehdylle kattotyölle. Kattotyön voi maksaa rahoituksella, mitä voi hakea kotisivujemme kautta. Omakotitalon tai kesämökin kattotöistä pääsee hakemaan myös kotitalousvähennystä, kunhan urakka on valmis.

Toteutamme aivan kaikenlaiset kattotyöt niin Somerolla kuin sen naapurikunnissakin eli Jokioisilla, Koski Tl:ssä, Lohjalla, Loimaalla, Salossa, Tammelassa ja Ypäjällä. Peltikatto pysyy tiiviinä jopa 50 vuotta, jos se on suojattu ruosteelta hyvällä maalipinnalla. Huopakatto suojaa kerrostaloa, ulkorakennusta tai vaikkapa rantahuvilaa 30–40 vuoden ajan, kunhan sammalet poistetaan katolta, ja katteen elastisuutta ylläpidetään uusimmalla sen pinnoite. Tiilikatolle voi odottaa jopa 70 vuoden mittaista elinkaarta, kunhan se ei pääse sammaloitumaan, ja rikkinäiset tiilet uusitaan tarvittaessa.

Kaikille katoille on olennaisen tärkeää, että ne pidetään puhtaana. Lehdet ja roskat eivät tee hyvää sen paremmin palahuopakatoille kuin konesaumakatoillekaan. Jos tahdot hyväkuntoisen ja pitkäikäisen katon, käy poistamassa roskat katolta aina puolen vuoden välein – tai tilaa katon kevät- ja syyshuollot Plus Kattopalvelulta. Tarjoamme samalla koko katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi. Veloitukseton kattotarkastus onkin yksi syy asiakkainamme olevien yksityishenkilöiden ja taloyhtiöiden tyytyväisyyteen. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, oli se sitten katon pesu tai vaikka aluskatteen paikkaus, teemme ilmaisen kuntotarkastuksen koko kattokokonaisuudelle.

Kattotarkastus on tarpeen siksi, että kaikki konesaumakaton, kolmiorimahuopakaton tai esimerkiksi tiilikaton huolto- ja korjaustarpeet tulisivat ajoissa huomattua. Katto pysyy paremmassa kunnossa, kun sen pinnoite uusitaan heti sen muututtua kuluneeksi, ja kun kaikki kattoon syntyneet reiät tukitaan välittömästi. Kattotarkastajamme kiinnittävät huomiota myös katon varusteiden kuntoon – esimerkiksi siihen, vetävätkö räystäskourut normaalisti ja ovatko kattotikkaat kunnolla kiinni katossa, vai meinaavatko ne irrota seuraavalla myrskyllä. Kattotarkastuksen jälkeen annamme tarjouksen mahdollisesti tarvittavista kattohuolloista, katon paikkauksista tai kattovarusteisiin liittyvistä toimenpiteistä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontti Somerolla voi johtua katon vesivahingosta 

On monia syitä kattoremontille Somerolla, ja yksi niistä on kattovuoto. Vuotava katto ei automaattisesti johda kattosaneeraukseen, mutta jos vahingot ovat pahoja, voi niin käydä. Kun arvioidaan katon uusimistarvetta, on aina otettava huomioon myös katon ikä. Vanha katto ei ole läheskään niin tiivis ja rasituksensietokykyinen kuin uusi katto. Esimerkiksi tiilikattoremontti on paras tilata siinä vaiheessa, kun katon korjaustarpeet tihentyvät, ja rikkinäisten tiilien vaihto sekä tiilikattovuotojen paikkaus alkavat olla arkipäivää. Loppuun kulunut katto kannattaa uusia saman tien, vaikka sillä olisikin periaatteessa vielä käyttöikää jäljellä (esimerkiksi tiilikaton tekninen käyttöikä on noin 70 vuotta). Jos kosteus pääsee tekemään tuhojaan katon alle, nostaa se heti kattoremontin hintaa.

Peltikattoremontti voidaan toteuttaa osittainkin. Saatamme tarjota pelkkien kattopeltien vaihtoa, jos haluat vaihtaa katon väriä. Jos laskelmamme osoittavat, että kattopeltien vaihto tulee katon useita maalauskertoja vaativaa huoltomaalausta taloudellisemmaksi, teemme tarjouksen osittaisesta kattoremontista. Mikäli aluskate on heikkokuntoinen tai kattorakenteita pitää kunnostaa, koskettaa tarjous normaalia kaavaa pitkin etenevää kattoremonttia. Ei haittaa, jos et ole ehtinyt varautua katon uusimiseen, sillä kattoremonttimme voi maksaa myös rahoituksella tai osamaksulla.

Joskus kattosaneerauksen, esimerkiksi palahuopakattoremontin, takana on myrskyn aiheuttama vahinko. Jos tuuli kaataa pihalla kasvavan petäjän katon päälle, on usein paras purkaa ja uusia koko katto. Myös silloin voidaan tarvita ennenaikaista kattoremonttia, jos asiakas haluaa korottaa kattoa tai muokata loivaa kattoa kaltevammaksi. Tasakaton ei tarvitse olla lopullinen ratkaisu, vaan se voidaan meidän toimestamme muuttaa harjakatoksi, pulpettikatoksi tai vaikkapa aumakatoksi. Jos kattotyö vaatii vesikatteen purkamista, kannattaa miettiä kaksi kertaa, kannattaako vanhaa vesikatetta enää asentaa paikoilleen.

Palahuopakatto, konesaumakatto tai vaikkapa lukkosaumakatto voidaan uusia heti tarjouksen esittämisen jälkeen, sillä kattoremontti onnistuu vallan mainiosti myös talvella. Omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon kattoremontin yhteydessä voidaan toteuttaa monenlaisia muutoksia ja parannuksia, kuten päivittää katon kattoturvatuotteiden valikoimaa tai asentaa katolle uusia läpivientejä. Meihin voit luottaa paitsi uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asentamisessa, myös kaikkien läpivientien (kuten kattoikkunoiden) valitsemisessa, asentamisessa, eristämisessä ja tiivistämisessä.

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto on helppo pitää kunnossa

Jos etsit helppohoitoista ja kokonaiskustannuksiltaan edullista kattoa, valitse huopakatto tai palahuopakatto – bitumikatto sopii niin kesämökille kuin kerrostaloonkin. Bitumikermikaton huoltamisesta ei aiheudu sinulle ylenpalttista vaivaa, eikä se kestävänä ja rasituksensietokykyisenä kattona aiheuta paljoa korjaustarpeitakaan. Laattakatto, tiivissaumakatto tai kolmiorimahuopakatto voi kestää jopa 40 vuotta yhtä soittoa, joten ihan heti kattoa ei tarvitse olla uusimassakaan.

Laattakatto ja muut bitumikatot pidetään kisakunnossa poistamalla roskat kaksi kertaa vuodessa. Kaikki muutkin katot aaltopeltikatoista kuparikattoihin edellyttävät roskien poistoa joka kevät ja syksy. Muilta katoilta lehdet, neulaset ja muut roskat voi käydä harjaamassa, mutta bitumikatto on parempi puhdistaa ilmapuhaltimen avulla – näin ei tulla vahingossakaan vaurioittaneeksi katon sirotepinnoitetta.

Tätäkään kattohuoltoa ei tarvitse tehdä itse, sillä Plus Kattopalvelu tekee kaikki huopakattohuollot, katon korjaukset ja huopakattoremontit mielellään puolestasi. Toimimme kaikkialla Someron ympäristössäkin, laittaen kuntoon kaikki tasakatot, pulpettikatot, harjakatot ja monimuotoiset katot.

Aina kun teemme jonkin palahuopakatto- tai muun kattohuollon, tarjoamme asiakkaalle ilmaisen kattotarkastuksen. Sen aikana tutkitaan läpi koko katon pinta kaikkia katon yksityiskohtia myöten. Näin saadaan selville piilevätkin vauriot ja erilaiset huoltotarpeet. Muita kattohuoltoja, joita ei tarvita läheskään niin usein kuin katon puhdistusta, ovat huopakaton pesu, huopakaton pinnoitus ja sammaleiden poisto. Paanukatto tai muu huopakatto voidaan pestä, jos lika pääsee pinttymään kiinni. Voi kuitenkin olla, ettei kattoa pestä kuin vasta sitten, kun se on aika pinnoittaa uudestaan. Pinnoitushuolto on edessä vain kerran, ja siinä vaiheessa bitumikatto on noin 20-vuotias. Vanha bitumikatto voi sammaloitua, mutta siihen tepsii katon kemiallinen puhdistus.

Huopakatto sopii erittäin hyvin Suomen sää- ja ilmasto-olosuhteisiin. Se kestää lämpötilan vaihteluita, kosteutta, lunta ja auringon paahdetta hyvin. Kattoläpivientien tiivisteet kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, kuten koko katto. Kun kattoläpiviennit on tarvittaessa tiivistetty ja kattotarvikkeiden kiinnikkeet kiristetty, pysyy katto vieläkin varmemmin tiiviinä. Jos jokin sauma kuitenkin irvistää tai tuuli repii vuotia, korjaa Plus Kattopalvelu bitumikattosi nopealla ja luotettavalla tavalla. Korjauksessa käytetään esimerkiksi kumibitumiliimaa – sopiva tapa katon korjaamiseen selviää, kun tulemme käymään paikan päällä.

Muista olla vikkelä tilatessasi katon korjausta Somerolle

Omin päin ei tarvitse tehdä katon korjausta Somerolla. Ainoa asia, mikä asiakkaan tulee tehdä tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjauksen suhteen, on ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja kertoa meille tarpeesta katon korjaamiseen. Me selvitämme, mistä kohden katto on vaurioitunut, ja miten katon tai sen läpivientien tiivistys (tai asennus) kannattaa hoitaa. Otamme huomioon myös sen, missä kunnossa katon alla olevat osat ovat – voihan olla, ettei pelkkä kattoikkunan tiivistys tai vaihto riitä, vaan meidän on toteutettava myös aluskatteen korjaus ja lahojen puuosien vaihto. Kun olemme käyneet tarkastamassa omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai rivitalon katon, olemme valmiit antamaan tarjouksen katon kunnostamisesta avaimet käteen -periaatteella.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa olet tilannut tasakaton, pulpettikaton tai vaikkapa mansardikaton korjauksen, sitä edullisemmin se voidaan hoitaa. Kannattaa siis olla vikkelä, ja tilata keväällä vuotamaan ruvenneen jiirin korjaus tai myrskyvaurioiden kunnostus saman tien, kun huomaa vahingon. Voi olla, ettei irronneiden peltilistojen kiinnitys tai rikkinäisten tiilien vaihto tunnu kovin tärkeältä, mutta vaurioilla on tapana vain laajeta ja pahentua ajan kuluessa. Katto voi alkaa vuotaa rikkinäisen tiilen kohdalta, ja silloin ovat vaarana monenlaiset katon alle syntyvät laho- ja homevauriot.

Jotta katon tai esimerkiksi rännien ja vesikourujen korjaustarpeet voitaisiin huomata ajoissa, on katto hyvä käydä tarkastamassa usein. Suositeltavinta on tarkastaa tai tarkastuttaa katto kaksi kertaa vuodessa. Myös kesämökin katto on hyvä käydä katsastamassa näin usein. Kevättarkastuksen aikana voi paljastua se, että edessä on painuneen katon oikaisu, tai että lumen alastulo on irrottanut lumiesteet, rännit tai tikkaat, ja katossa on nyt kiireesti korjattavia reikiä. Kaikki huopakaton ja peltikaton reiät on paikattava kiireesti, jotta katon alle ei vain pääsisi vettä, eikä tiilikattoakaan saa jättää epätiiviiseen kuntoon. Huolellisen kattotarkastuksen yhteydessä paljastuisi myös esimerkiksi räystäslautojen ja -peltien huonokuntoisuus, eli niiden vaihtotarve.

Syystarkastus voisi osoittaa puun kaatuneen talon päälle (siksi kattotarkastajamme suosittelevatkin aina poistamaan kaikki lahot puut rakennuksen luota), tai joitain pienempiä korjaus- ja huoltotarpeita. Syystarkastuksen avulla voidaan ehkäistä talviaikaiset kattovuodot ja muut vauriot, saadaanhan katto sen avulla tarvittaessa tiivistettyä.

Ulkoista korjaustyö meille, jos katto vuotaa

Jos katto vuotaa, tarvitaan paikalle kokeneita ja parhaaseen lopputulokseen sitoutuneita kattoalan ammattilaisia. Tilaa vuotavan katon korjaus Somerolle Plus Kattopalvelulta, niin kattovuoto on pian pelkkä paha uni. Kattovuodon korjauksen voi rahoittaa kotisivujemme kautta haettavalla remonttilainalla, joten tiilikattovuodon, peltikattovuodon tai huopakattovuodon korjaus voidaan aloittaa heti, kun ongelma huomataan. Mitä nopeammin konesaumakatto, palahuopakatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto korjataan, sitä varmemmin vältetään katon vesivahinko.

Jos katon vesivahinko on jo sattunut, tarkoittaa se sitä, että kosteus on päässyt aluskatteenkin läpi. Vesi, mikä kastelee katon alla olevat puurakenteet, voi aiheuttaa monenlaista tuhoa yläpohjassa. Kastuneet puuosat lahoavat, ja ainoa tapa puun kestävyyttä ja kantokykyä heikentävän lahon torjumiseksi on vaurioituneiden osien uusiminen. Yläpohjassa on aina eristeitä, mitkä estävät lämpöä karkaamasta katon läpi harakoille. Jos vesi kastelee nuo eristeet, voivat ne homehtua. Koska homekasvustot ovat terveysriski, pitää kastuneet eristeet uusia. Totta kai vuotavan tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton korjaamiseen kuuluu myös katon tiivistys sellaiseksi, ettei se enää vuoda. Jos vesikatolla on jo ikää ja se on huonossa kunnossa, voi olla parasta uusia koko katto. Uusi vesikate ja uusi aluskate pitävät kosteuden rakennuksen ulkopuolella taas vuosikymmenien ajan.

Kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun ja kerrot kattovuodosta, tulemme viivana sääsuojaamaan rakennuksen ja arvioimaan tilanteen. Tämän tilannearvion pohjalta laadimme tarjouksen katon osittaisesta korjaamisesta tai kattoremontista. Jos kyse on vain pienestä ja vähän aikaa kestäneestä piipunjuurivuodosta tai muusta kattovuodosta läpiviennin kohdalta, vaaka kallistunee katon osittaisen korjauksen sekä mahdollisten kosteusvaurioiden korjaamisen puolelle. Jos katto on vuotanut pidempään ja sisäkatostakin tippuu jo vettä, voi parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautua kattoremontti – varsinkin silloin, jos vesikate alkaa jo muutenkin olla käyttöikänsä päässä.

Myös kattovuodon korjaamisen yhteydessä tarjoamme taloyhtiölle tai kiinteistön omistajalle ilmaisen kattotarkastuksen. Sen aikana panemme merkille kaikki katon huoltotarpeet. Kattohuollot vahvistavat katon kuntoa ja vähentävät sen korjaustarpeita. Katon kuntotarkastuksen yhteydessä havaitsisimme myös katon korjaustarpeet, jos katossa on joitain muita vuotavia tai vuotaa uhkaavia kohtia.

Muista ainakin nämä katon huollot Somerolla

Muista ainakin seuraavat katon huollot Somerolla, niin omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katto pysyy hyvässä kunnossa vuosikymmenestä toiseen. Tärkein katon huolto on mielestämme katon tarkastus. Jos kattoa ei tarkasteta, voivat muut kattohuollot jäädä tekemättä, ja silloin katon kuntoa voi heikentyä. Esimerkiksi kattomaalauksen tekeminen tai tekemättä jättäminen vaikuttaa suuresti katon kuntoon. Jos katon kunto pääsee heikentymään, voi se vaurioitua, ja sitä pitäisi korjata. Mikäli katon korjauskin jää tekemättä, voi katon alle päästä kosteutta. Ajan kanssa pahentuvat kosteusvauriot voivat johtaa ennenaikaiseen kattoremonttiin.

Koska pidämme katon tarkastusta niin tärkeänä kattotyönä, tarjoamme sen ilmaiseksi aina, kun tulemme Somerolle tekemään jotain kattotyötä (esimerkiksi katon kevät- tai syyshuoltoa, tai vaihtamaan vanhoja nauloja tai ruuveja uusiksi ruuveiksi). Kattotarkastuksen jälkeen saat raportin kattokokonaisuutesi todellisesta kunnosta. Jos jollekin kattotyölle on tarvetta, laadimme siitä mukavan tarjouksen, ja se tehdään mahdollisimman nopeasti (sekä avaimet käteen -pakettina, tietenkin).

Kaikki katot pitää puhdistaa kaksi kertaa joka vuosi. Katon kevät- ja syyshuollot tarkoittavat kaikessa yksinkertaisuudessaan roskien poistoa katteelta ja katon sadevesijärjestelmästä. Katon harjauksen tai ilmapuhalluksen yhteydessä tarjottu kattotarkastus kertoo, onko tarvetta jollekin muulle kattohuollolle tai kattotyölle, kuten kattopeltien kiinnitysten lisäämiselle.

Jos roskia ei poisteta katolta, voi se alkaa ruostua tai sammaloitua. Ruostevaurioiden kunnostaminen hoituu hiomalla ruoste pois ja käsittelemällä kohta ruosteenestoaineella sekä peltikattomaalilla. Sammaleisiin tepsii sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely – tällaisen kattohuollon jälkeen tiili- tai huopakatto on siisti vuosikaudet!

Peltikaton kuntoa ylläpidetään maalaamalla se noin 15 vuoden välein tai heti, kun katon pinnoite on tarpeeksi kulunut. Ennen kattomaalausta suoritettu kattopesu varmistaa sen, että maali kiinnittyy hyvin.

Myös tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan, mutta se tehdään vain kerran. Uusi pinnoite auttaa kattoa kestämään lämpötilavaihteluista, pakkasesta ja sammaleista huolimatta.

Teemme kaikki muutkin kattohuollot Somerolla, kuten kattoturvatuotteiden huollot ja lumenpudotukset. Lumen pudotusta tarvitaan vain niinä talvina, kun lunta on katolla poikkeuksellisen paljon vielä keväälläkin, tai jos lumikuorma meinaa pudota alas aiheuttaen vahinkoja.

Emme tingi huolellisuudesta rännejäsi puhdistaessa

Plus Kattopalvelu tunnetaan siitä, että se tekee huolella kaikki kattotyöt, näin ollen myös rännien puhdistamisen ja muut rännihuollot Somerolla. Sadevesikourujen puhdistaminen ja roskien tukkimien syöksyputkien avaus voivat kuulostaa rutiinitöiltä, joilla ei ole suurtakaan merkitystä, mutta totuus voi yllättää. Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon sadevesijärjestelmä ei vedä, voi syntyä monenlaisia ongelmia kosteuden kanssa. Kosteus voi hiipiä ylös sokkelia pitkin, tai lahottaa talon ulkoseinät. Samalla kun rännit puhdistetaan, tulee ne kuntotarkastaa siltä varalta, että rännit tarvitsisivat korjausta. Jää on voinut painaa kouruja niin, että niihin jää vettä. Seisova vesi voi saada kourut niin huonoon kuntoon, että paras vaihtoehto on uusien rännien asennus. Plus Kattopalvelu hoitaa asiantuntemuksella kaikki rännityöt rännien puhdistamisesta uusien rännien asentamiseen. Asiantuntijamme palvelevat sinua myös rännien huoltomaalaamisessa, sulanapitokaapelien asentamisessa ja jäätyneiden kourujen sekä alastuloputkien höyrysulattamisessa. Jos rakennuksesi sadevesijärjestelmä koostuukin jalkaränneistä tai kattokaivoista (tuolloin kyseessä on satulakatto), voit silloinkin luottaa meihin.

Me teemme rännihuollot huolellisesti. Suosittelemme, että tilaat meidät poistamaan lehdet, neulaset ja muut roskat kouruista kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen hyvä ajankohta on aikaisin keväällä, sillä näin voidaan varmistaa se, että kaikki kesän sadevedet ohjautuvat tarpeeksi pitkän matkan päähän rakennuksesta. Jos kouruissa on roskia, valuu likavesi rännien yli, ja raidoittaa (mahdollisesti myös rapauttaa tai lahottaa) talosi seinät. Yhden päivän aikana katolta voi tulla alas useita tuhansia litroja vettä, joten vaarana on myös se, että kosteus nousee maaperästä kohti rakennuksen perustuksia.

Tukokset ja niiden taakse patoutunut vesi voivat saada rännit ruostumaan. Ruostuneet rännit voidaan korjata tai uusia osittain, mutta jos tilanteeseen ei puututa, voi kourujen käyttöikä lyhentyä vuosikausilla. Roskakuorma lisää kourujen ja alastuloputkien painoakin, joten kiinnikkeet voivat pettää ja kourut tai putket pudota maahan.

Talvi pakkasineen tulee joka vuosi, ja jos roskia ei ole siihen mennessä saatu pois kouruista, voivat ne jäätyä umpeen. Jää voi saada kourut tippumaan alas, tai niiden saumat aukeamaan. Ensimmäinen merkki rännien jäätymisestä ovat ränneistä roikkuvat jääpuikot, mitkä voivat olla talon asukkaille ja ohikulkijoille todella vaarallisia. Luota Plus Kattopalveluun myös jääpuikkojen poistamisessa.

Katon kemiallinen puhdistus kattopesua parempi vaihtoehto sammaleiden poistamiseen

Katon pesu ei riitä sammaleiden poistoksi ja katon suojakäsittelyksi. Huopakattoa ei kannata pestä painepesurilla, eikä neulasia, oksia, puiden lehtiä ja muita roskia kannata poistaa harjaamalla. Peltikatto ei tarvitse katon suojakäsittelyä, mutta se on maalattava pari kertaa useammin kuin tiilikatto.

Erilaisia sääntöjä siis piisaa. Ei ihme, jos pää tuntuu menevän sekaisin katon puhdistamiseen liittyvien ohjeiden ja määräysten kanssa. Mites se nyt olikaan, saiko tiilikaton harjata? Entä kuinka usein peltikatto piti pestä? Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, ja anna meidän hoitaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa vapaa-ajan asunnon katon puhtaanapito puolestasi. Meillä on kaikki tarvittavat välineet katon puhdistamiseen, ja pitkän kokemuksemme mukanaan tuoman tietotaidon ansiosta hoidamme erinomaisella tavalla niin tiilikaton pesun kuin sammaleiden poiston huopakatosta.

Katto kannattaa pitää puhtaana, sillä roskat ja epäpuhtaudet voivat heikentää katon kuntoa merkittävästi. Kunnon heikkeneminen ei tapahdu yhdessä yössä, vaan vähitellen. Jos kattoa peittää roskakerros, on kate pitkiä aikoja märkänä. Märkyys saa peltikaton ruostumaan, ja muut katot sammaloitumaan. Lopputulos on kuitenkin sama, sillä sekä ruoste että sammal heikentävät katon kuntoa ja vähentävät sen tiiviyttä.

Kaikki roskat kannattaa poistaa tai poistattaa katolta puolen vuoden välein. Me teemme sen mielellämme puolestasi. Samalla poistamme roskat sadevesijärjestelmästä, ja varmistamme siten sen vedon. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu ilmainen kattotarkastus, kuten kaikkiin muihinkin Plus Kattopalvelulta tilattuihin kattohuoltoihin tai muihin kattotöihin.

Kattotarkastajamme suosittelevat tarvittaessa likaisen katon pesua, tai kuluneen pinnoitteen uusimista. Jos peltikatolla on sammaleita, voidaan ne poistaa harjalla tai vedellä, mutta tiilikatoilta ja huopakatoilta sammalet kannattaa poistaa sammalmyrkyllä. Vain katon kemiallinen puhdistus voi poistaa kaikki sammalet katolta ja katteen sisältä. Vaikka onkin tavallista puhua sammalmyrkystä, ei biohajoava sammalenpoistoaineemme ole varsinainen myrkky: se ei ole vaarallinen ihmisille tai ympäristölle. Kun kaikki sammalet juurineen ja itiöineen on saatu kuolemaan, viimeistelemme siistin lopputuloksen katon suojakäsittelyn avulla. Ota siis yhteyttä ja pyydä tarjous mistä tahansa kattohuollosta, niin sinunkin kattosi on ilo silmälle ja kukkarolle!

Onko Somerolla sijaitseva katto maalattava kerran vai useammin?

Plus Kattopalvelun asiantuntijat tietävät, tehdäänkö kattosi maalaus Somerolla yhden kerran vai useamminkin. Tiedämme kaiken erilaisista peltikatoista, tiilikatoista ja huopakatoista, joten kysy meiltä mitä tahansa kattoihin liittyvää. Meihin voit luottaa myös kaikissa erilaisissa kattohuolloissa aina katon huoltomaalauksesta kattopeltien kiinnitysten lisäämiseen.

Kattomaalaus kuuluu useimpien kattojen huolto-ohjelmaan – ainoastaan melko harvinaiset savitiilikatot ja hyvin harvinaiset kuparikatot saavat jäädä maalaamatta. Tiilikatto kuuluu maalata, eli pinnoittaa, vain kerran. Myös huopakatto on sellainen katto, mikä pinnoitetaan vain kerran. Peltikatto ehditään maalata useampaankin otteeseen noin 50 vuotta kestävän elinkaarensa aikana. Konesaumakatto on poikkeuksellisen pitkäikäinen katto – niin peltikatoksi kuin miksi tahansa muuksikin katoksi. Konesaumakatto voi kestää jopa koko vuosisadan ajan, joten se ehditään maalata moneen eri otteeseen.

Kattomaalaus tekee katosta kauniin ja kestävän. Hyvässä kunnossa oleva pinnoite suojaa kattoa monenlaisilta mekaanisilta ja kemiallisilta rasituksilta, joten katon huoltomaalaus voi pidentää omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa mökin katon käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla.

Peltikatto ruostuu, jos sitä ei maalata. Niinpä peltikatot kannattaa maalata 10–25 vuoden välein. Maalipinnoitteen kuluminen on yksilöllistä, siksi tässä yhteydessä ei voida antaa tarkkaa tietoa siitä, koska juuri sinun peltikattosi pitää maalata uudestaan.

Jos tiilikattoa ei pinnoiteta, pääsevät kosteus ja pakkanen rikkomaan kattotiilet. Kattotiilet ovat maalauksen tarpeessa noin kolmekymppisinä, kun aika on saanut aikaan isoja huokosia, joihin kertyy joka talvi jäätyvää vettä.

Huopakatonkin omistajan kannattaa pitää kiinni katon pinnoittamisesta. Palahuopakatot, tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot on hyvä pinnoittaa katon ollessa parikymppinen. Uusi pinnoite huolehtii siitä, että katto pääse sammaloitumaan, ja ettei aurinko kuivata sitä liikaa. Jos kattohuopa pääsee kuivumaan, se ei enää jousta. Tuolloin lähes mikä tahansa rasitus voi saada katteen halkeilemaan ja vuotamaan.

Plus Kattopalvelu panostaa aina pohjatöihin, ja valitsee otollisimman sään kattosi maalaamiselle. Näin ollen kattomaalaus onnistuu kerralla, eikä lopputulos ole epätasainen tai niin heikkolaatuinen, että katto on maalattava uudestaan jo seuraavana kesänä. Tämäkin kattotyö on kotitalousvähennyskelpoinen, ja meidän verkkosivujemme kautta pääset hakemaan sille joustavaa rahoitusta.

Lumen pudotus ja jäänsulatus Somerolla ovat taitolajeja

Ei ole samantekevää, miten jään poisto katolta tai katon lumenpudotus Somerolla hoidetaan. Sekään ei ole samantekevää, hoidetaanko näitä urakoita vai ei. Jos lumi uhkaa katon rakenteita tai ohikulkijoiden turvallisuutta, pitää lumet käydä pudottamassa kerrostalon, mökin, omakotitalon, rivitalon, hallin tai muun kiinteistön katolta. Koska jääkin voi vaurioittaa kattoa tai aiheuttaa ohikulkijoille vaaratilanteita, älä jätä tilaamatta katon sulatusta höyryllä tai jääpuikkojen poistoa katolta. Jos jääpuikot roikkuvat ränneistä, kertoo se siitä, että rännit ovat päässeet jäätymään umpeen. Koska jään paino voi rikkoa kourut ja/tai pudottaa ne alas, ota yhteyttä rännien höyrysulatuksen tiimoilta.

On siis tärkeää poistaa jää ja liian painava lumi katolta. Kattolumityöt ja jään poistaminen ovat kuitenkin monilla tavoilla täynnä riskejä olevia kattotöitä. Liukkaalla katolla liikkuminen on vaarallista. Kovin monilla ei ole kokemusta katolla liikkumisesta (varsinkaan talvella!), tai asianmukaisia työturvallisuustuotteita. Juuri kenelläkään ei ole omasta takaa henkilönostimia tai nostinkoriautoja, joita tarvitaan pudotettaessa lunta korkean rakennuksen katolta.

Älä riskeeraa henkeäsi tai terveyttäsi, vaan teetä tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kattolumityöt Plus Kattopalvelulla. Me pudotamme lumet turvallisesti alas niin kaltevalta pulpettikatolta kuin tasakatoltakin. Me tuomme tullessamme kaikki töissä tarvittavat välineet ja laitteet, ja pidämme huolen myös siitä, ettei kukaan jää katolta putoavan lumen alle. Se, mihin kohtaan pihaa lumet pudotetaan, suunnitellaan jo etukäteen. Jos tarpeen, yksi tai useampi työntekijä jää valvomaan vaarallista aluetta – ehkäpä myös ohjaamaan liikennettä.

Koska emme ole ensimmäistä kertaa vähentämässä lumimassoja katolta, osaamme toimia vaurioittamatta palahuopakattoa, lukkosaumakattoa tai vaikkapa tiilikattoa. Emme riko katon yksityiskohtiakaan, sillä tiedämme, ettei lumentyönnin saa osua katteeseen. Lumenpudottajan tulee koko ajan huolehtia siitä, että katolle jää noin vaaksan verran lunta – muuten jiiri voi mennä rikki, tai kattotiili irrota sijoiltaan.

Joskus lunta pitää pudottaa lumiesteistä huolimatta. Jos et ole varma siitä, onko lunta jo niin paljon, että se uhkaa yleistä turvallisuutta ja kattokokonaisuuden kuntoa, ota yhteyttä. Teemme riskiarvion, mikä voi sisältää vaikka lumikuorman mittaamisen, ja teemme tarjouksen mahdollisesti tarvitusta lumenpudotuksesta tämän jälkeen.

Muuhunkin kuin ulkokatteeseen liittyvät kattotyöt Somerolla meiltä

Meidän timanttiset ammattilaisemme toteuttavat luotettavalla tavalla kaikki peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotyöt, ja tämä koskee myös muita kuin ulkokattoon liittyviä kattotöitä Somerolla. Laitamme kuntoon myös aluskatteen, katon rakenteet, katon IV-työt, kattoturvatuotteet, läpivientien suojapellitykset sekä esimerkiksi sadevesijärjestelmät. Mitä kattotöitä tarvitsetkaan, kysy tarjous meiltä. Tarjous on aina mitä kilpailukykyisin, ja työn toteuttaa alan ammattilainen – esimerkiksi kattopeltiseppä tai huopakattoihin perehtynyt asiantuntija.

Aluskatettakin voi joutua korjaamaan. Jotkut paikkaavat aluskatteita teippaamalla, mutta se toimii lähinnä hätäapuratkaisuna. Jos aluskatteessa on reikä, on se paras vaihtaa uuteen – joko kokonaan tai osittain. Aluskatteen rooli korostuu esimerkiksi silloin, jos tarvitset jonkin kattoläpiviennin korjausta. Jos aluskate on ehjä, riittää, että korjaamme tai uusimme pelkän läpiviennin, esimerkiksi kattovalokuvun, kattoikkunan tai kattoluukun. Jos aluskatetta ei ole tai se on rikki, on kosteus voinut päästä lahottamaan kattorakenteita ja homehduttamaan lämpöeristeitä. Sanomattakin on selvää, että kattovuodon korjaus on tuolloin isotöisempää ja hintavampaa.

Aluskate estää omalta osaltaan myös kondenssiveden aiheuttamia vesivahinkoja. Kondenssivesi on vettä, mitä tiivistyy lämpimästä ilmasta viileille kattorakenteille, jos välikatto ei tuuletu todella hyvin. Aluskatteen ansiosta kosteus ei tiivisty ulkokatteen sisäpinnalle, mistä sen olisi turhankin helppo tipahdella kohti katon eristystä. Nykyaikaiset aluskatteet ovat hengittäviä, jolloin ne auttavat kuivaamaan kosteutta yläpohjasta erityisen hyvin.

Jotta lämmin ilma pysyisi siellä missä sen halutaankin pysyvän, eli sisätiloissa, tulee yläpohjassa olla riittävästi eristeitä. Katon lisälämmöneristys on olemassa oleva vaihtoehto, jos sisällä vetää ja katon alla on ongelmia kosteuden kanssa.

Välikaton ilman vaihtumiseen voidaan puuttua asentamalla uusia ilmanvaihtokanavia, tai vaikkapa alipainetuuletin. Asennamme kaikki muutkin kattovarusteet, joita kerrostalon, omakotitalon, mökin tai vaikkapa luhtitalon katolle tarvitaan. Asennamme niin kattotikkaat, kattosillat, lumiesteet, savunpoistoluukut kuin kaikki muutkin kattoturvatuotteet. Pieneläinesteiden avulla voidaan estää pienten eläinten katolle aiheuttamat harmit: esimerkiksi lintuverkkojen asentaminen räystäiden tuuletusaukkoihin estää lintuja menemästä sotkemaan eristeitä ja rikkomaan aluskatetta. Sadevesijärjestelmä kuuluu joka katolle. Jotta se ei jäätyisi talvella, voidaan se varustella sulanapitokaapeleilla tai lämpövastuksilla – ota yhteyttä ja kysy lisää!

Milloin katon ja yläpohjan eristeiden kuntoon on puututtava tilaamalla villojen vaihto?

Kaikki Plus Kattopalvelun tekemät kattotyöt Somerolla pitävät sisällään ilmaiseksi tarjottavan kattotarkastuksen. Olipa kyseessä kerrostalon ilmanvaihtokanavien eristys tai vaikka omakotitalon ullakon tai vintin eristys, käymme läpi koko kattokokonaisuuden siltä varalta, että jotain muuta tulisi vielä tehdä katon kunnon eteen. Jos bongaamme joitain huoltotarpeita, teemme hyvän tarjouksen kyseisten tiilikatto-, huopakatto- tai peltikattohuoltojen suorittamisesta. Jos kattoa onkin korjattava tai paikattava, tarjoamme katon tiivistämistä. Käymme myös katon alla katsomassa, onko kaikki kunnossa aluskatteen, kattorakenteiden ja eristeiden suhteen.

Eristeet löytyvät usein aivan hyvästä kunnosta. Villat ovat pitkäikäisiä – niitä ei tarvitse vaihtaa välttämättä edes kattoremontin yhteydessä. Jos villat ovat kuivat ja hyväkuntoiset, toteuttavat ne tärkeää tehtäväänsä lämmön eristäjinä myös seuraavan, ehkäpä vielä sitä seuraavankin, katon alla.

Joskus kuitenkin käy niin, että huomaamme villoissa kosteutta, ja silloin ne pitää vaihtaa. Märkien villojen uusimista ei kannata lykätä seuraavaan kattoremonttiin, vaan työ pitää tehdä heti homeongelmien ehkäisemiseksi. Muitakin kattotöitä tarvitaan, sillä villojen kastuminen kertoo siitä, ettei kattokokonaisuudessa ole kaikki kunnossa. Kyseessä saattaa olla kattovuoto. Uudehkokin katto voi vuotaa, jos lumi tai myrskytuuli pääsee koettelemaan sitä.

Eristeet voivat kastua myös lämpimän ilman kondensoitumisen seurauksena. Jos välikatto ei tuuletu tehokkaasti, mutta sinne kuitenkin päätyy paljon lämmintä ilmaa, voi lämpö kondensoitua eli tiivistyä kosteudeksi. Märät eristeet on tässäkin tapauksessa vaihdettava. Seuraavaksi pitää pohtia, millä toimenpiteillä välikatto saadaan sellaiseksi, ettei kondenssivettä synny kevättalvellakaan. Tapauksesta riippuen kyseeseen voi tulla aluskatteen uusiminen, uusien ilmanvaihtokanavien asentaminen, katon korotus, alipainetuuletin tai vaikkapa katon lisälämmöneristys.

Uudet eristeet hillitsevät lämmön karkaamista. Lämpöä pääsee aina karkuun hieman, se on väistämätön ilmiö, mutta nykymääräysten mukaiset eristeet pitävät valtaosan lämmöstä sisätiloissa. Eristeiden lisääminen yläpohjaan voi tuoda niin suuret säästöt, että urakka on maksanut itsensä takaisin jo vuodessa tai parissa! Samalla vähennetään kondensoitumista ja talviaikaisten saumavuotojen todennäköisyyttä (jos katon läpi karkaa lämmintä ilmaa, voi katolla oleva lumi sulaa alakautta niin paljon, että saumat voivat alkaa vuotaa).

Tuntemattomampia kattoturvatuotteita ovat putoamissuojat ja savunpoistoluukut 

Talotikkaat ja kattotikkaat ovat monille tuttuja kattoturvatuotteita Somerolla. Ne löytyvätkin monen omakotitalon tai kesämökin katolta. Seinätikkaat ja lapetikkaat löytyvät myös monista taloyhtiöiden rakennuksista. Kerrostalon katolla voi olla tavalliselle suomalaiselle vieraampiakin kattoturvatuotteita, kuten putoamissuojia ja savunpoistoluukku.

Plus Kattopalveluun kannattaa ottaa yhteyttä kaikkien kattoturvatuotteisiin, niiden asentamiseen ja muun muassa niiden korjaamiseen liittyvien asioiden tiimoilta. Osaamme varustella kaikkien rakennusmääräysten mukaan niin kerrostalojen, omakotitalojen tai esimerkiksi teollisuushallien katot. Kun kattoturvatuotteet on asennettu, huolehdimme mielellämme niiden jatkossa tarvitsemista huolloista ja korjauksista. Huollamme ja korjaamme tietenkin myös sellaiset kattoturvatuotteet, joita me emme ole asentaneet.

Katolla kuin katolla on oltava riittävä määrä kattoturvatuotteita, mutta se ei yksin riitä. Tiilikaton, huopakaton ja peltikaton kattoturvatuotteiden tulee lisäksi olla hyvässä kunnossa. Siksi hätäpoistumistikkaat, kattopollarit ja muut kattoturvatuotteet pitäisi tarkastaa kaksi kertaa joka ikinen vuosi. Jos kattosilta tai jokin muu turvatuote meinaa irrota katosta, ei piipun nuohoaminen tai esimerkiksi vuotavien saumojen paikkaaminen ole erityisen turvallista. Tilaa meiltä kattotarkastus, tai saa se kaupan päälle muiden kattotöiden yhteydessä, niin koko kattosi kattoturvatuotteineen päivineen tulee huolella tarkastettua. Tämän kuntotarkastuksen perusteella osaamme tarjota esimerkiksi kiinnikkeiden kiristämistä, millä estetään monet turvallisuusuhat ja kattoon syntyvät vauriot.

Jos kuntotarkastaja suosittelee uusien kattoturvatuotteiden hankintaa, voi syy olla se, että kattoturvatuotteet ovat niin vanhoja ja huonokuntoisia, ettei niitä kannata korjata – tai ehkä katolta puuttuu joitain rakennusmääräyksissä määrättyjä kattoturvatuotteita.

Toimitamme ja asennamme niin liukastumis- ja horjahdustilanteissa tarvittavat kattopollarit ja putoamissuojat kuin poistumisreittinä hätätilanteessa toimivat palotikkaatkin. Katto on varusteltava lumiesteillä, jos se on kalteva. Näin estetään monet lumen putoamisesta aiheutuvat vahingot, vauriot ja vaaratilanteet.

Omakotitalojen tai kesämökkien katoille ei tarvita savunpoistoluukkua, mutta esimerkiksi kerrostalon katolla sellainen on hyvin tarpeellinen. Savunpoistoluukun tehtävä on – nimensä mukaisesti – poistaa savu pelastusreiteiltä, jos rakennuksessa sattuisi syttymään tulipalo. Savunpoistoluukku voi lakata toimimasta, joten se pitää koelaukaista joko yhden kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Plus Kattopalvelun ammattilaisiin voit luottaa tämänkin kattotyön hoitamisessa.

Lumiesteiden korjaukseen, kiinnitykseen ja asennukseen ryhdyttävä viimeistään syksyllä

Kattovuoto pitää hoitaa viivyttelemättä, mutta ei lumiesteiden asennusta tai korjaustakaan kannata lykätä tarpeettoman pitkään. Lumiesteet ovat olennainen osa kaikkia kaltevia kattoja – riippumatta siitä, ovatko ne tiilikattoja, huopakattoja vai peltikattoja. Lumiesteet suojaavat kattoa monilta ongelmilta, mutta ne ovat myös tärkeä tekijä turvallisuuden kannalta. Joku rakennuksen lähellä liikkuva ihminen voisi loukkaantua vakavastikin jäätyään katolta putoavan lumen alle.

Lumiesteet kannattaa kunnostaa, korjata tai asentaa viimeistään syksyllä, jotta omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katto olisi kaikin tavoin valmis ottamaan vastaan uuden talven. Jos kyse on siitä, että lumiesteet tai esimerkiksi tikkaat ovat irronneet katosta, on kattokorjaus tilattava heti. Kattoon jää pahoja vaurioita, jos katon tarvikkeet pääsevät irtoamaan väkisin. Jotta katto ei alkaisi vuotaa, on katon paikkaamisen kanssa pidettävä kiirettä. Samalla kun tulemme paikkaamaan katon, kiinnitämme maahan pudonneet lumiesteet ja muut kattotarvikkeet paikoilleen, ja tarjoamme koko katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi. Kuntotarkastuksen aikana varmistetaan katon tiiviys ja muun muassa se, etteivät mitkään muutkaan katon tarvikkeet ole irtoamassa katosta. Lumiesteidenkin kiinnikkeet pitäisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta ne pysyisivät paremmin paikoillaan katolla.

Jos on aika hankkia kokonaan uudet lumiesteet katolle, voit luottaa meihin: me osaamme valita, mitoittaa ja asentaa lumiesteet aivan kaikkiin rakennuksiin ja aivan kaikenlaisille katoille. Kahden eri rakennuksen lumiesteet voivat olla aivan erilaiset, varustellaanhan kerrostalojen katot muutenkin eri tavalla kuin vaikkapa kesämökkien katot. Pitkälle lappeelle lumiesteitä tulee yhden rivin sijaan kaksi, ja esimerkiksi aurinkopaneelit saatetaan suojata lumen liikkeiltä omilla lumiesteillään.

Kun tiilikatto, huopakatto tai muu kalteva katto on varusteltu hyvässä kunnossa olevilla ja oikein mitoitetuilla lumiesteillä, ei alas putoava lumi aiheuta vahinkoja. Kuten jo todettiin, lumen alle jääminen voi olla kohtalokasta. Myös omaisuusvahinkoja voisi syntyä (esimerkiksi auton tai terassin katto hajota), ja samassa hötäkässä katto voisi vaurioitua. Katteeseen voisi syntyä pinnoitevaurioita, tai kattotarvikkeet voisivat irrota alas sinkoavan lumen mukaan, jos lumiesteitä ei olisi lumimassojen liikkeitä hillitsemässä.

Piipunhatun asentamisen ja piipun pellittämisen eri syyt

Sinun ei tarvitse tietää mitään piipunhatuista tai piippujen pellittämisestä. Riittää, että tiedät, mistä katon peltityöt kannattaa tilata Somerolle. Oikea vastaus on tietenkin Plus Kattopalvelu, joka hoitaa niin piipun pellittämisen peltisepän työnä kuin kaikki muutkin peltisepän työt aina konesaumakaton asentamiseen asti. On kuitenkin hyvä tietää, miksi piipunhattua tarvitaan, ja miksi kaikki erikokoiset ja erilaisten rakennusten katoilla olevat piiput kannattaa pellittää.

Piippu on hyvä pellittää peltisepän toimesta, sillä silloin suojapellitys tehdään mittojen mukaan, ja näin piippu saa parhaan mahdollisen suojan sekä kosteudelta että rapautumiselta. Piipusta tuskin vuotaa vettä, eikä se kulu loppuun ennen aikojaan, kun se on kunnolla pellitetty. Kattopeltisepän pellittämä piippu on kuin koru – niin hyvää jälkeä meidän mestarimme tekevät!

Kaikki Plus Kattopalvelun kattotyöt, myös savupiippujen pellitykset, alkavat kattotarkastuksesta. Meidän on tiedettävä kaikki katon huolto- ja paikkaustarpeet, jotta voimme laittaa katon kerralla kuntoon. Jos alkukatsastus osoittaa, että aluskatetta pitää korjata piipun kohdalta, jokin katon sauma vuotaa tai että katolla on rikkinäisiä kattotiiliä, sisällytämme nämä työt antamaamme tarjoukseen. Katto laitetaan kuntoon joka kohdasta, ja avaimet käteen -periaatteella! Koska katto voi vuotaa piipun juuresta, tulee aluskate pitää aina ehjänä ja toimintavalmiina. Mitä paremmin piipun juuri on tiivistetty ja pellitetty, ja mitä useammin piipun läpivienti on käyty tarkastamassa, sitä pienempi riski piipunjuurivuodolle on. Aina kannattaa kuitenkin olla varautunut kaikenlaiseen, ja siinä auttaa aluskatteen kunnossapito sekä Plus Kattopalvelun puhelinnumeron tallentaminen kännykän valikkoon.

Asennamme myös piipunhatut, ja tulemme kiinnittämään kovalla tuulella irronneet sadehatut takaisin paikoilleen. Piipunhattu on tarpeellinen osa joka piippua, sillä se pitää sekä sadevedet että roskat poissa savuhormista. Kun hormi on kuiva ja ehjä, se vetää paremmin, ja lämmön varaaminen onnistuu mainiosti. Lisäksi kostea hormi voi alkaa rapautua, milloin tulisijan käyttäminen muuttuu vaaralliseksi. Huonokuntoisesta hormista voi karata savukaasuja, mitkä saattavat saada yläpohjan eristeet syttymään tuleen. Rapautuneen hormin koloissa ja onkaloissa voi piillä nokipesäkkeitä, mitkä saattavat johtaa nokipaloon. Jos hormissa on koloja ja halkeamia, tilaa aivan ensimmäiseksi hormisaneeraus.

Katon tarkastusta Somerolla voidaan verrata auton katsastamiseen

Katon tarkastusta Somerolla voidaan verrata auton katsastamiseen. Auto pitää katsastaa säännöllisesti, jotta kaikki korjaus- ja huoltotarpeet tulisivat huomattua. Kun omistaja toteuttaa katsastusinsinöörin vaatimat korjaukset, on autolla turvallista ajaa myös jatkossa.

Toki monia eroja on kattotarkastusten ja auton katsastamisen välillä. Autolla ei saa enää ajaa, jos sitä ei korjata. Kattoa voi tietenkin käyttää, mutta katon kunnon tarkastuksen jälkeen ehdottamamme korjaukset kannattaa hoitaa pian alta, sillä muuten katto voi alkaa vuotaa. Kattovuodon ja katon vesivahingon korjaaminen on kalliimpaa kuin vesikaton tiivistys. Jos vuotavaakaan kattoa ei korjata, voi yläpohjaan vähitellen syntyvä homevaurio viedä rakennuksen käyttökelvottomaksi.

Katsastusinsinööri ei anna tarjousta katon korjaamisesta, vaan ainoastaan listan kaikista vioista ja puutteista (ellei leima heltiä kerralla). Kun me olemme suorittaneet omakotitalon, kerrostalon, kanalan, mummonmökin, rantahuvilan, aitan tai vaikkapa autotallin kattotarkastuksen, annamme hyvän tarjouksen mahdollisesti tarvittavista huolloista ja korjauksista. Koska verkkosivujemme kautta löytyy kaikille kattotöille sopiva rahoitus, päästään kattoa kunnostamaan saman tien.

Niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Puolen vuoden aikana voi sattua kaikenlaista, siksi suosittelemme tarkastamaan tai tilaamaan kattotarkastuksen aina keväisin ja syksyisin. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: voit tilata kattavan kattotarkastuksen aivan samaan tapaan kuin minkä tahansa kattotyön, tai sitten voit saada katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Kun tilaat meiltä rännien puhdistuksen, sammaleiden poiston, kattoreikien paikkauksen, katon maalaamisen tai vaikkapa lumiesteiden korjaamisen, saat kattotarkastajiemme suorittaman palvelun kaupan päälle.

Kattotarkastajamme ovat hyvin huolellisia, eli mikään yksityiskohta katosta ei jää tarkastamatta. Arvioimme tarpeen pinnoittaa tai pestä katto. Tutkimme, vetääkö sadevesijärjestelmä normaalisti, ja ovatko kaikki katon tarvikkeet kunnolla kiinni katossa. Käymme läpi kaikkien läpivientien ja liitoskohtien kunnon laittaen merkille niin haurastuneet tiivisteet kuin törröttävät peltikattonaulatkin. Kattotarkastus ei olisi täydellinen, ellei sen yhteydessä käytäisi myös katon alla. Meitä kiinnostaa tietää, missä kunnossa aluskate on, ja ovatko katon rakenteet sekä eristeet kuivat. Kun katto on näin huolellisesti tarkastettu, osaamme kertoa asiakkaalle kaikista joko nyt heti tai tietyn ajan sisään tarvittavista kattotöistä.

Tilaa myös nämä kattourakoinnit kattopalvelultamme Somerolle

Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, jolta onnistuvat kaikki erilaiset kattourakoinnit Somerolla. Pyrimme siihen, että kattoremontteja tehdään mahdollisimman vähän. Jos asiakkaan katto on uusimiskunnossa, teemme tietenkin tarjouksen katon vaihtamisesta, ja sitoudumme suorittamaan sen kaikella tarmollamme ja ammattitaidollamme. Tarkoitammekin sitä, että teemme muut kattourakat (eli kattohuollot ja erilaiset katon korjaukset) niin hyvin, että kattoremontti siirtyy aina vain kauemmas tulevaisuuteen. Kattopalvelumme avulla peltikattosi voi kestää 50 vuotta, ja tiilikattosi jopa 70 vuotta.

Tämä kattofirma on mukana kaikissa omakotitalon, kerrostalon, navetan tai vaikkapa autokatoksen katon elinkaaren vaiheissa. Ensin teemme katon asentamisen, ja sen jälkeen kaikki sen vaatimat huollot. Kovin usein katot eivät tarvitse huoltotoimenpiteitä. Kattotarkastuksen aikana selviää, koska peltikatto pitää seuraavan kerran maalata (ensimmäiseen huoltomaalaukseen voi kulua aikaa 25 vuotta), tai pitääkö tiilikatto puhdistaa sammaleista.

Muista tilata katon kevät- ja syyshuollot meiltä Somerolle. Ne ovat ainoita kaikkien kattojen joka vuosi tarvitsemia huoltoja. Niiden aikana kate puhdistetaan, jotta se ei alkaisi ruostua tai sammaloitua. Puolivuotishuoltoon kuuluu myös rännien tai kattokaivojen puhdistus. Jos sitä ei tehtäisi, voisivat rännit alkaa vuotaa yli ja ruostua.

Katon kevät- ja syyshuoltoon sisältyy myös ilmainen kattotarkastus. Ilmainen kattotarkastus tarjotaan sinulle myös kaikkien muiden kattohuoltojen ja katon korjausten yhteydessä. Asiantuntijamme suhtautuvat tiilikaton, huopakaton tai peltikaton tarkastamiseen hyvin huolellisesti. Jos jokin kohta vaatii korjaamista tai tiivistämistä, he kyllä huomaavat sen ja tarjoavat sopivaa kattokorjausta. Kattokorjaus kannattaakin tilata mahdollisimman nopeasti, jotta katon alle ei pääse syntymään kosteusvaurioita. Plus Kattopalvelu korjaa luotettavasti niin palahuopakatot, konesaumakatot kuin kaikki muutkin katot.

Katon tarkastuksen jälkeen saatamme suositella myös jotain muuta kattohuoltoa tai esimerkiksi katon lisälämmöneristystä. Jos asunnosta karkaa lämpöä, voi se näkyä muun muassa saumavuotoina ja kondenssivetenä. Me osaamme eristää välikatot niin, ettei välikaton ilmanvaihto kärsi siitä. Saamasi tarjous voi koskettaa myös aluskatteen uusimista, uusien kattoturvatuotteiden asentamista tai vaikkapa sulanapitokaapelien asentamista sadevesijärjestelmään. Yksityisasiakkaalle meidän kattotyömme ovat verovähennyskelpoisia, ja jos on tarvetta lisärahoitukselle, kannattaa tutustua kotisivujemme kautta haettavaan remonttilainaan.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt