Kattotyöt Hämeenkoskella tehdään viimeisen päälle huolella

Plus Kattopalvelun Hämeenkoskella suorittamista kattoremonteista, kattohuolloista ja muista kattotöistä on tullut vain positiivista palautetta. Pidämme aina huolen siitä, että toimimme huolellisesti ja ammattitaitoisesti, joten lopputulos on aina erinomainen. Emme myöskään viivyttele, hätiköi tai käyttäydy muulla tavalla sopimattomasti, vaan toimimme kuten ammatistaan ylpeän kattoasentajan (tai esimerkiksi kattokorjaajan) kuuluukin. Urakka tehdään ripein, osaavin ja huolellisin ottein, ja lopuksi asiakkaalle lähetetään kerrassaan kilpailukykyinen lasku. Laskun loppusumma ei tule yllätyksenä. Kun asioit meidän kanssamme, sinun ei tarvitse ostaa ”sikaa säkissä” siinäkään mielessä, ettet tietäisi, mitä katon kunnostaminen maksaa. Saat kuulla kattomaalauksen, kattovuodon korjaamisen, kattoturvatuotteiden asentamisen tai esimerkiksi katon osittaisen vaihdon hinnan jo etukäteen. Kaikki kattourakat kaikista pienimpiä rutiinitöitä lukuun ottamatta alkavat siitä, että tulemme paikan päälle tutustumaan kattosi kuntoon ja laskemaan sen tarvitsemille toimenpiteille avaimet käteen -hintaa. Kerromme myös mielellämme lisää kattotöiden kotitalousvähennyskelpoisuudesta. Jos kattotyö tulee yllätyksenä tai siihen ei ole varattu budjettia, kotisivujemme kautta haettavasta rahoituksesta saattaa olla apua.

Kun tarjous on laadittu ja sopimus solmittu, olemme valmiit aloittamaan työt. Hoidamme kaiken alusta loppuun rakennustelineiden pystyttämisestä, uusien kattohuoparullien, peltien tai tiilien kanniskelun ja vanhan katon purkamisen – jos siis on kyse kattoremontista. Kattoremontti on meille se viimeinen vaihtoehto, mitä tarjotaan vain silloin, jos kaikki muut vaihtoehdot ovat pois laskuista. Niin kauan kuin omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katto voidaan saada kuntoon korjaamalla ja huoltamalla, teemme tarjouksen katon osittaisesta korjaamisesta ja/tai jostain katon kuntoa tukevasta kattohuollosta. Kattohuolto voi olla vaikkapa sammaleiden poisto tiilikatolta, peltikaton ruostevaurioiden kunnostus ja kattomaalaus tai huopakaton pesu sekä pinnoitus. Palveluvalikoimaamme kuuluvat myös lumenpudotukset sekä esimerkiksi peltikattonaulojen vaihto ruuveiksi.

Jotta tietäisit, millaisilla kattohuolloilla ja muilla toimenpiteillä tasakattosi tai esimerkiksi satulakattosi pysyisi mahdollisimman hyvässä kunnossa, tarjoamme joka kerta kattotarkastuksen. Käymme läpi ulkokaton, aluskatteen, räystäskourujen ja muiden kattovarusteiden sekä muun muassa suojapellitysten kunnon osataksemme tarjota kaikkia katon mahdollisesti tarvitsemia kattotöitä. Pienetkään vauriot – edes sellaiset, joista katto ei vielä vuoda – eivät jää tarkkasilmäisiltä ammattilaisiltamme havaitsematta. Tällaisista erityisellä ammattitaidolla, palveluinnolla ja huolellisuudella tehdyistä kattotöistä pääsee nauttimaan myös esimerkiksi Asikkalassa, Hausjärvellä, Hollolassa, Hämeenlinnassa sekä Kärkölässä.

Kattoremontti Hämeenkoskella tehdään siten, että tavoitteena on täydellinen uusi katto

Meidän tavoitteemme on tehdä täydellinen kattoremontti Hämeenkoskella, jolloin myös uusi katto on täydellinen. Koska palahuopakattoa, konesaumakattoa tai esimerkiksi lukkosaumakattoa on uusimassa koko joukko kattoalan huippuammattilaisia, ei meille tuota vaikeuksia tämän päämäärään saavuttaminen. Kun siis odotat uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennukselta vain parasta laatua ja ammattitaitoa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun! Meiltä tilaat niin omakotitalon, kesämökin, kerrostalon kuin rivitalonkin kattoremontit – myös sellaiset, joiden yhteydessä tehdään jotain normaalista poikkeavaa.

Normaali kattosaneeraus sujuu siten, että ensin vanha katto puretaan, sitten kattorakenteille tehdään joitain pienimuotoisia korjauksia, ja lopuksi tehdään uuden tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton asennus. Uusi katto koostuu uudesta vesikatteesta ja uudesta aluskatteesta. Yleensä myös rännit, kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet uusitaan yhtä aikaa katon kanssa.

Joskus katon uusiminen kulkeekin jotain toista polkua. Voi olla, että huopakattoremontti ei sisälläkään vanhan katon purkamista, vaan uutta kattoa aletaan rakentaa suoraan vanhan katon päälle. Myös palahuopakattoremontti voi edetä tällä lailla. Edellytyksenä on, että vanha katto rakenteineen on niin hyvässä kunnossa, ettei sitä tarvitse purkaa vanhan tieltä.

Tiilikattoremonttia ei voida hoitaa latomalla uusia tiiliä vanhan katon päälle. Tiilikatto on niin painava katto, että vanha vesikatto on ehdottomasti purettava. Sen sijaan aluskatetta ei ole aina pakko vaihtaa. Yleisesti ottaen vesi- ja aluskate kannattaa vaihtaa yhtä aikaa, mutta joissain harvinaisissa tapauksissa aluskate voidaan jättää uusimatta. Myös peltikattoremontti voidaan tehdä tällä lailla osittain, eli uusimalla pelkkä vesikate. Sanomattakin selvää, että aluskatteen on oltava sen verran hyvässä kunnossa, että se kestää uuden peltikaton elinkaaren (mikä voi olla jopa 50 vuotta).

Edellä mainitut tavat ovat niitä helpoimpia ja huokeampia tapoja toteuttaa katon uusiminen. Kattoremontin hinta ja kesto kasvavat sitä mukaa, mitä enemmän töitä katon vaihtoon liittyy. Jos kattoa halutaan samalla korottaa tai kattokaltevuutta muuttaa, näkyy se kattoremontin vaikeusasteessa, hinnassa ja aikataulussa. Myös katon rakenteille tehtävät kosteus- ynnä muiden vaurioiden korjaukset vaikeuttavat ja hidastavat kattosaneerausta, jättäen jälkensä myös loppusummaan. Plus Kattopalvelu on joka tapauksessa paras valinta katon vaihtoon, sillä meidän antamamme tarjous on aina erittäin kilpailukykyinen – myös silloin, kun katon uusiminen kulkee jotain totutusta poikkeavaa latua. Kaikki sujuu varmaotteisesti, tehtiinpä kattoremonttia talvella tai kesällä, ja kattoremontin voi halutessaan maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella.

Huopakatto tai palahuopakatto löytää paikkansa myös kesämökin katolta 

Se, mikä tulee kesämökin tai esimerkiksi hevostallin uudeksi katoksi, on tietenkin asiakkaan päätettävissä – mutta emme silti malta olla suosittelematta huopakattoa tai palahuopakattoa. Bitumikatot ovat todella vähään tyytyviä kattoja, jos niiden puhdistuksesta vain huolehditaan. Ne vähät huopakattohuollot, satunnaiset korjaukset ja useiden vuosikymmenien välein tarvitut huopakattoremontit joita tarvitset, voit tilata Plus Kattopalvelulta. Me pidämme huolen laattakatostasi, tiivissaumakatostasi ja kolmiorimahuopakatostasi, saaden sen kestämään parhaimmillaan neljä vuosikymmentä. Hyvin huollettu laattakatto tai muu bitumikatto ei pelästy pakkasia tai pienen ajan sisällä tapahtuvia lämpötilamuutoksia, eikä se ala vuotaa rankkasateellakaan. Lisäksi palahuopakatot ja muut huopakatot ovat hiljaisia sateella, eikä niiden alla tarvitse hikoilla kesähelteellä – tämä myyntipuhe riittänee tällä erää, vaikkei tässä ole vielä esitelty läheskään kaikkia huopakaton hyviä ominaisuuksia!

Miten paanukattoja ja muita bitumikattoja sitten tulisi huoltaa, jotta niistä saisi kaiken irti? Loppujen lopuksi, huopakaton huolto-ohjelma ei juuri eroa muista katoista. Se on itse asiassa hyvin samankaltainen tiilikaton huolto-ohjelman kanssa. Isoin ero on siinä, että huopakattoa huoltaessa tulee muistaa sen alttius vaurioitua. Siksi huopakatolla kannattaa käyttää hellävaraisempia otteita kuin muilla katoilla. Esimerkiksi katon harjaus voi olla liian rajua tälle katolle – siksi katon puolivuosittainen puhdistus on parempi hoitaa ilmapuhaltimella.

Jos ilmapuhallin ei saisikaan kaikkea likaa irti katosta, on katto hyvä pestä – mutta ei kuitenkaan painepesurilla! Kattopesua tarvitaan myös valmistelemaan bitumipaanukattoa ja muita bitumikattoja maalattaviksi. Huopakatot maalataan ehkä kertaalleen toimintakautensa aikana. Mahdollisiin sammaleisiin kannattaa reagoida sammaleenpoistoaineella. Sammaleenpoistoaineen avulla katosta saadaan irti kaikki sammalet, mitkä heikentäisivät katon kuntoa suorastaan dramaattisesti, mikäli ne saisivat jäädä katolle. 

Aina kun toteutamme jonkin kattohuollon Hämeenkoskella, teemme myös ilmaisen katon kunnon tarkastuksen. Tuon kattavan kattotarkastuksen jälkeen osaamme kertoa siitä, tarvitseeko talon katto jotain muuta kattohuoltoa, tai kenties jonkin kattoreiän korjausta (tai muuta huopakaton paikkausta). Kattotarkastuksen jälkeen saat tiedon myös siitä, jos olisi hyvä alkaa valmistautua kattoremonttiin. Huopakaton vaihto on sitä huokeampi ja helpompi, mitä varhaisemmassa vaiheessa se toteutetaan.

Katon korjaus Hämeenkoskella saa katon kunnon palaamaan entiselleen 

Jos kattoikkunasi pitää korjata tai tarvitset esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihtoa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaa katon korjaus Hämeenkoskelle. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus saa katon kunnon palaamaan entiselleen, ja usein jopa entistä ehommaksi. Tästä pitää huolen se, että tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä koko katon kunnon tarkastuksen. Jos huomaamme, että myös aluskate pitäisi korjata, tai että räystäslaudat ja -pellit pitäisi vaihtaa, kerromme myös niistä töistä asiakkaalle. Luvassa on kilpailukykyinen tarjous katon saattamisesta kerralla kuntoon.

Jos kattoa tai kattoläpivientejä ei enää kannata korjata ja tiivistää, teemme tarjouksen uusien kattoläpivientien asentamisesta (kuten kattoikkunan uusimisesta) tai koko katon vaihdosta. Joissain tapauksissa katto voidaan uusia myös osittain. Etsimme aina sen asiakkaan kannalta taloudellisimman tavan laittaa tasakatto, pulpettikatto tai vaikkapa harjakatto kuntoon. Jos taloudellisin tapa on painuneen katon oikaisu, katolle kaatuneen puun aiheuttamien vaurioiden korjaus tai esimerkiksi jokin muu myrskyvaurioiden korjaus, laskemme tarjouksen sille emmekä kattoremontille.

Mitä nopeammin kattoa päästään korjaamaan, sitä helpommin, vikkelämmin ja edullisemmin katon kunnostus onnistuu. Mitään kattokorjausta ei kannattaisi jättää niin sanotusti roikkumaan, sillä katon kunto voi laskea kuin lehmän häntä, jos se ei ole kaikilta kohdiltaan tiivis. Katto onkin hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta esimerkiksi huopakaton ja peltikaton reiät tulisivat paikattua puolen vuoden sisään. Uudessakin katossa voi olla reikiä, esimerkiksi lumen tai tuulen takia irronneiden lumiesteiden, tikkaiden ja rännien aiheuttamia. Nekin kannattaa paikata pian, sillä vaarana on kattovuoto ja katon rakenteiden kastuminen. Lahovaurioiden korjaus on paljon hankalampaa ja tyyriimpää kuin pelkkä kattoreiän paikkaus, mikä voidaan hoitaa esimerkiksi sopivalla tiivistysaineella.

Myös irronneiden peltilistojen vaihto, jiirien paikkaus ja rännien sekä vesikourujen korjaus kannattaa hoitaa pois alta. Plus Kattopalvelu tekee ensiluokkaisella hinta-laatusuhteella kaikki omakotitalojen, kerrostalojen, luhtitalojen ja vaikkapa huviloiden kattokorjaukset Hämeenkoskella, eikä kattokorjaajia tarvitse kauaa odotella paikalle. Ota siis yhteyttä, tilaa meiltä tarvitsemasi katon paikkaukset ja saa kaupan päälle koko katon kunnon tarkastus!

Katto voi vuotaa iästään riippumatta

Kattovuotoja pidetään usein vanhojen kattojen ongelmina. Jos katolla on jo ikää, on kattovuoto oikeastaan vain ajan kysymys – siksi katot kannattaakin uusia ennen kuin ajan hammas muuttaa ne liian kuluneiksi ja huolestuttavan epätiiviiksi. Tiilikattoa voi pitää vanhana ja uusimiskuntoisena viimeistään siinä vaiheessa, kun se on seitsemissäkymmenissä. Tiilikatto voi kuitenkin muuttua huonokuntoiseksi jo paljon aiemmin – lähinnä sammaloitumisen myötä. Mitä enemmän katolla on sammaleita ja rapautuneita kattotiiliä, sitä todennäköisempiä kattovuoto ja katon vesivahinko ovat.

Huopakatto on viimeistään nelikymppisenä niin vanha, että se voi vuotaa koska tahansa. Kattovuoto voi alkaa jo aiemmin, jos katto pääsee liian kuluneeksi ja kovettuneeksi, tai jos sammalet haurastuttavat sen. Peltikatto vuotaa sitä varmemmin, mitä ruostuneempi se on. Katon pääväri voi olla ruosteenruskea jo ennen katon teknisen käyttöiän päättymistä noin 50 vuoden iässä, jos kattoa ei ole putsattu ja maalattu.

Kattovuoto voi toki alkaa monista muistakin syistä kuin ajan tai hoitamattomuuden aiheuttaman kuluneisuuden takia. Myös lumen paino ja lumen liikkeet katolla voivat saada aikaan sen, että omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa rivitalon katto vuotaa. Kattovuoto on vaarana myös myrskyssä, kun tuuli koettelee kattoa ja uhkaa repiä irti kattotiiliä tai -peltejä sekä erilaisia kattovarusteita. Kattovuoto voi alkaa myös katon läpivienneistä, joiden tiivisteet voivat haurastua ja lakata pitämästä vettä.

Kattovuodon aiheuttajalla ei ole väliä siinä vaiheessa, kun tarvitaan kattovuodon korjausta. Vuotavan katon korjaamisella on aina kiire, ja sille on vaikeaa löytää parempaa tekijää kuin Plus Kattopalvelu. Ota siis yhteyttä meihin, niin tulemme korjaamaan vuotavan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton!

Paikan päälle tultuamme tarkastamme katon, sen vauriot ja katon alapuolisten rakenteiden kuulumiset. Vaurioiden laajuus, katon ikä ja vesikaton yleiskunto vaikuttavat siihen, mikä on sillä kertaa paras tapa korjata vuotava katto. Jos kosteus ei ole vielä päässyt katon alle, riittänee katon osittainen korjaus – tarkoittipa se sitten kattoikkunan tiivistämistä tai vaikka rikkinäisen tiilen vaihtamista. Jos katon vesivahinko jo on arkipäivää, teemme tarjouksen kattorakenteiden kuivattamisesta tai uusimisesta, märkien eristeiden vaihdosta ja sekä vesi- että aluskatteen korjaamisesta (tai tarvittaessa kattoremontista).

Katon huollot Hämeenkoskella ovat tarpeen katon materiaalista riippumatta

Katon huollot Hämeenkoskella ovat Plus Kattopalvelun heiniä – katon materiaalista riippumatta. Me olemme kattourakoitsija, joka osaa toteuttaa katon kuin katon huollot. Aivan kaikki katot pitää huoltaa, ja vieläpä säännöllisin väliajoin. Katon kevät- ja syyshuollot kuuluvat kaikkien kattojen huolto-ohjelmiin, sillä joka ikinen katto kannattaa pitää puhtaana, ja sen kunto on hyvä varmistaa säännöllisesti. Juuri tällaisia toimenpiteitä katon kevät- ja syyshuollot pitävätkin sisällään. Katon puolivuotishuoltoon kuuluu aina katon puhdistus kaikista roskista, sekä sadevesijärjestelmän puhdistus. Lisäksi teemme veloituksettoman katon tarkastuksen. Katon tarkastaminen on ilmainen kaikkien kattotöidemme yhteydessä, joten saat sen esimerkiksi tilatessasi kattopeltien kiinnitysten lisäyksen.

Katon puhdistus ja tarkastus riittää kuparikatoille. Ne ovat todella helppohoitoisia ja pitkäikäisiä kattoja, mutta korkean asennushintansa takia varsin harvinaisia.

Peltikatto pitää lisäksi silloin tällöin maalata. Ennen kattomaalausta kuuluu tehdä ainakin kattopesu, mikä on pätevä konsti myös silloin, jos kattoon on syystä tai toisesta päässyt pinttymään likaa. Tarvittaessa teemme tarjouksen naulojen ja vanhojen ruuvien korvaamisesta uusilla ruuveilla, mitkä pitävät kattopellit tiiviimpinä ja paremmin katossa pysyvinä.

Tiilikaton ja huopakaton huolto-ohjelmat ovat hyvin samankaltaisia – ne esimerkiksi pinnoitetaan yhtä usein (eli kerran). Puolivuosittainen puhdistus auttaa torjumaan sammaleita ja pinttyvää likaa, mutta jos sammaleita kuitenkin syntyy, tilaa sammaleenpoisto- ja katon suojakäsittely. Kemikaalimme poistavat kaikki katon kuntoa heikentävät kasvustot. Katto pestään ehkä vain silloin, kun aiotaan pinnoittaa. Savitiilikattoa ei pinnoiteta lainkaan, vaan se pysyy hyvässä kunnossa jopa vuosisadan ajan katon suojakäsittelyjen avulla.

Muita kattohuoltojamme Hämeenkoskella ja esimerkiksi Hausjärvellä ovat sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden huollot, jäiden sulatukset ja muun muassa lumen pudotukset. Jää poistetaan katolta ja sadevesijärjestelmästä nimenomaan sulattamalla, eikä mekaanisesti hakkaamalla. Hakkaaminen voisi rikkoa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin kattoa monin eri tavoin, mutta kuuma vesihöyry poistaa kaiken jään jälkiä jättämättä. Myös lumen pudotus katolta tapahtuu ilman, että tasakattoon, harjakattoon tai vaikkapa aumakattoon jäisi siitä mitään jälkiä. Lumet pudotetaan rakenteita rikkomatta ja omaa, talon asukkaiden tai satunnaisten ohikulkijoiden turvallisuutta vaarantamatta.

Rännien puhdistus Hämeenkoskella tehdään sekä rakennuksen että sadevesijärjestelmän takia

Rännien asennus, korjaus, puhdistus ja muu huolto Hämeenkoskella tehdään ennen kaikkea siksi, että kaikki katolta valuvat vedet saataisiin ohjattua tarpeeksi kauas talosta ja sen rakenteista. On hyvä muistaa, että sateen aikana katolta voi tulla alas tuhansia vesilitroja. Ei ole samantekevää, onko vesien purkupaikka puolen metrin vaiko aikakin kolmen metrin päässä talon sokkelista. Jos sadevesi kastelee taloa ympäröivän maaperän todella märäksi, voi kosteus nousta talon rakenteisiin asti – siitäkin huolimatta, että salaojajärjestelmä olisi suhteellisen hiljattain asennettu.

Sadevesikourujen puhdistus ja tukkoon menneiden syöksyputkien avaus ovat tapoja pitää rännit hyvässä vedossa kaikkina vuodenaikoina. Jos rännejä ei puhdistettaisi puolen vuoden välein, voisivat päältä avoimiin kouruihin väistämättä kertyvät roskat aiheuttaa niin pahoja tukoksia, että sadevesijärjestelmä lakkaisi kokonaan vetämästä. Tällöin räystäs vuotaa, ja osa vesistä voi roiskua talon seinille. Suurin ongelma lienevät kuitenkin taloa ympäröivään maaperään ei-toivotusti imeytyvät vesilitrat.

Roskien tukkimissa ränneissä on aina kosteutta, mikä nopeuttaa rännien ruostumista sekä erilaisten ruosteen aiheuttamien vaurioiden syntymistä. Talvella roskaiset ja vetiset rännit jäätyisivät, ja jää rikkoo kouruja jopa ruostetta tehokkaammin. Jään syntyminen vaatii tilaa, joten kourujen tai alastuloputkien saumat voivat aueta. Jäätyneet kourut ovat myös vaarassa vääntyä, jolloin niiden kaadot menevät pilalle, eikä vesi poistu enää täysin puhtaistakaan kouruista. Jäiset ja painavat kourut saattavat myös pudota alas tiilikaton, peltikaton tai bitumikaton reunalta. Lisäksi jäätyneistä ränneistä alkaa usein riippua teräviä jääpuikkoja, mitkä kannattaa turvallisuussyistä poistaa.

Jotta et tarvitsisi umpeen jäätyneiden rännien höyrysulatusta tai rännien kevätkorjausta, kannattaa kourut puhdistaa ja tarkastaa ainakin loppusyksystä, mieluiten myös keväällä. Myös tasakaton sadevesijärjestelmä eli kattovesiä pois johtamaan asennetut kattokaivot kannattaa puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Jos kattokaivo menee tukkoon, tulee saumavuodosta hyvin todennäköinen uhkakuva, sillä bitumikaton saumat voivat antaa periksi katolle jäävien vesimassojen alla. Mahdolliseen jäähän sadevesijärjestelmässä reagoidaan samalla tavalla niin tasa- kuin satulakatolla. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme sulattamaan jään kattoystävällisellä kuumalla höyryllä!

Katon pesusta ja puhdistuksesta kannattaa maksaa

Katon pesusta, sammaleenpoistosta ja katon suojakäsittelystä sekä esimerkiksi tiilikaton harjauksesta Hämeenkoskella kannattaa maksaa – varsinkin, kun katon puhdistuksesta pyytämämme korvaus on varsin kohtuullinen asiantuntemukseemme ja urakan aina yhtä onnistuneeseen lopputulokseen nähden. Teemme katon puhdistuksen ripeästi, osaavasti ja huolellisesti, ja tuomme tullessamme asianmukaiset välineet, kemikaalit sekä työturvallisuustuotteet. Urakka hoidetaan avaimet käteen -periaatteen mukaisesti, jolloin asiakkaan osaksi ei jää mitään, ei edes loppusiivous. Lisäksi asiakas saa mukavan kaupanpäällisen, mikä on koko katon kunnon tarkastus. Sen perusteella asiakas tietää, tarvitseeko kattoa paikata tai tiivistää, ovatko rännit ja kattoturvatuotteet kunnossa, ja ovatko kattorakenteet kuivina. Jos kattokokonaisuus tarvitsisi jotain muuta huoltoa tai jonkin sortin korjausta, antaisimme siitä hyvän tarjouksen, ja näin katon kunto saataisiin säilytettyä.

Jokaisen kerrostalon, omakotitalon ja esimerkiksi autotallin katto kaipaa puolivuosittaista puhdistusta. Lehdet, neulaset, oksat ynnä muut roskat kannattaa poistaa katolta, sillä katolla ollessaan ne hidastavat katon kuivumista. Jos tiilikatto tai huopakatto kuivuu hitaasti, lisääntyy sen sammaloituminen. Peltikatolle roskat ja kosteus voivat muodostaa ruostetta – peltikatolta joutuu poistamaan sammaleita vain hyvin harvoin.

Tiilikaton tai huopakaton omistajalle sammaleenpoisto on tutumpaa puuhaa. Vanha katto voi tarvita sammaleiden poistoa ja katon suojakäsittelyä esimerkiksi 5–10 vuoden välein. Kun sammalet poistetaan kemiallisesti, ei tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi taitekatto ala ihan heti sammaloitua uudestaan.

Jos talon katolla on vain pinttynyttä likaa, ei tarvita sammaleenpoistoa – mutta pelkästä katon harjauksestakaan ei ole apua. Palauta katollesi sen alkuperäinen väri ja poista likakerros tilaamalla peltikaton pesu, tiilikaton pesu tai huopakaton pesu! Meiltä katon pesu käy tottuneesti ja turvallisesti. Olemme tottuneet liikkumaan myös märillä ja liukkailla katoilla, ja muistamme aina tarkastaa katon tiiviyden, ennen kuin alamme suihkuttaa sille vettä. Puhdasta tulee painepesurittakin, kun käytetään sopivia pesuharjoja ja pesuaineita! Katon pesusta voidaan siirtyä suoraan katon maalaukseen, kunhan katto on saanut ensin rauhassa kuivua. Suurin osa katoista maalataan edes kerran, sillä vain kuparikatot saavat jäädä kokonaan maalaamatta, ja savitiilikatot selviävät pelkkien katon suojakäsittelyjen avulla. 

Tilaa varsinainen piristysruiske, eli katon maalaus Hämeenkoskelle!

Katon maalaus Hämeenkoskella on kattohuolto, minkä tekeminen näkyy jo pitkän matkan päähän – tuleehan kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katosta jälleen upea näky. Kattomaalaus palauttaa katolle sen alkuperäisen värisävyn (tosin peltikaton maalaus voidaan tehdä myös uudella värillä), ja kauniin värinen katto menee aivan uudesta. Katon huoltomaalauksella ei voi täysin korvata kattoremonttia, mutta ainakin eräällä tavalla ”kääntää kelloa taaksepäin”. Uusittu pinnoite palauttaa katon rasituksensietokyvyn lähes samalle tasolle, mikä se oli katon ollessa uusi. Katon huoltomaalaus on nimenomaan katon huoltomaalaus, eli sillä on muutakin kuin esteettistä arvoa. Tiilikatto voi saada tiilien pinnan tasoittavasta pinnoituksesta jopa 30 käyttövuotta lisää. Huopakaton elinkaari voi pidentyä jopa parillakymmenellä vuodella, kun palahuopakatto tai muu huopakatto maalataan. Peltikatto vaatii yleensä useampia maalauskertoja, mutta niiden myötä katto voi pysyä kunnossa jopa 50 vuoden ajan.

Tilaa tämäkin kattohuolto Hämeenkoskelle Plus Kattopalvelulta, tuolta onnistuneiden urakoiden kattofirmalta. Teemme tasakaton, harjakaton, pulpettikaton ja esimerkiksi taitekaton maalauksen avaimet käteen -pakettina, mikä tarkoittaa sitä, että hoidamme kaiken aina ympäristön suojaamisesta lopputarkastukseen asiakkaan puolesta. Emme säästele voimiamme missään vaiheessa, vaan panostamme myös tasaisen ja pitkäkestoisen lopputuloksen varmistaviin pohjatöihin. Se, mitä kaikkia pohjatöitä sillä kertaa tarvitaan ja mitä katon maalaus maksaa, selviää alkukatselmuksen aikana.

Jotta peltikatto saisi oikein hyvän maalipinnan suojaamaan sitä kosteudelta ja ruosteelta, on katto ainakin harjattava ja pestävä. Kattomaalauksen esivalmisteluihin saattaa kuulua myös katon paikkausta ja tiivistystä, sekä ruosteenpoistoa. Tarvittaessa kruunaamme urakan vaihtamalla vanhat naulat uusiksi ruuveiksi.

Tiilikatto ja huopakattokin tarkastetaan, ennen kuin niiden pinnoittamiselle lasketaan kilpailukykyinen hinta. Kattotarkastuksen perusteella osaamme tehdä tarvittavat pohjatyöt, joita ovat vähintäänkin roskien poisto katolta sekä katon huolellinen vesipesu. Jos betonitiilikatolla (savitiilikattoja ei nimittäin maalata lainkaan) tai bitumikatolla kasvaa sammaleita, on ne poistettava kemiallisesti. Pelkkä kattopesu ei riitä saamaan sammaleita pois tiilikatosta, kolmiorimahuopakatosta, tiivissaumakatosta tai laattakatosta. Kattotarkastuksen perusteella osaamme toteuttaa myös mahdollisesti tarvitut kattokorjaukset, kuten rikkinäisten tiilien vaihdon, saumojen tiivistyksen, kattoikkunan korjauksen tai irronneiden palahuopapaanujen kiinnittämisen.

Kaksi syytä tilata lumenpudotus Hämeenkoskelle

On kaksi syytä tilata lumenpudotus Hämeenkoskella. Joskus lumen pudotus omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta on perusteltua molemmista syistä, joskus vain toisesta. Pakkaslunta pudotetaan ani harvoin. Lumimassojen vähentäminen katolta on enemmän kevätpuolen juttuja, eikä edes joka kevään: kattolumitöihin ryhdytään vain lumisimpina talvina. Suomessa osataan rakentaa sellaisia rakennuksia, että ne kestävät lumikuorman aiheuttaman ylimääräisen painon. Suojalumen kanssa ollaan joskus riskirajoilla, sillä kuutiollinen suojalunta voi painaa satoja kiloja. Mikäli omakotitalon tai esimerkiksi luhtitalon katolla on puolimetrinen kerros suojalunta, kannattaa tilata lumenpudottajamme paikalle – näin vältytään kattolumen painon kattorakenteille aiheuttamista peruuttamattomista vahingoista, mikä on toinen syy kattolumitöille. Tiilikaton ja tasakaton omistajien kannattaa olla erityisen tarkkoina, sillä tiilikatto on muutenkin varsin painava katto, kun taas tasakatoille kertyy usein muita alueen kattoja enemmän lunta. Lumen koostumuksen lisäksi kannattaa panna merkille myös lumen jakaantuminen, sillä epätasainen rasitus kuormittaa kattorakenteita aivan eri tavalla kuin katolla tasaisesti makaava lumitaakka.

Lumi voi aiheuttaa vaurioita myös vesikatteelle ja sille asennetuille rakenteille. Lumen paino voi saada katon saumat tai läpiviennit vuotamaan, tai lumen liikkeet voivat vaurioittaa katetta ja repiä kattotarvikkeita irti. Jopa lumiesteet voivat irrota katosta, jos katolta on tulossa alas painava lasti lunta sekä jäätä.

Mikä on se toimen syy tilata lumen pudotus tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta? Se on tietenkin rakennuksen asukkaiden, käyttäjien ja ohikulkijoiden turvallisuus. Jos katolta uhkaa pudota alas iso määrä lunta, mahdollisesti jäällä höystettynä, on vaarassa sattua ikäviä henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Kun lumet pudotetaan ajoissa alas, on rakennuksen vieressä jälleen turvallista liikkua. Lumenpudotusurakkakin sujuu turvallisesti, kun asialla on kattofirma Plus Kattopalvelu. Kattoon ei jää jälkiä, eikä muitakaan vahinkoja ole vaarassa syntyä, kun kattolumitöistä vastataan meidän toimestamme.

Vastaamme mielellämme myös jään poistosta katolta – esimerkiksi jääpuikkojen poistamisesta räystäiltä ja ränneistä. Katolla ja ränneissä oleva jää kannattaa poistaa kuumalla höyryllä, sillä sulattamisesta ei koidu haittaa katolle tai sen sadevesijärjestelmälle (toisin kuin terävillä työkaluilla hakkaamisesta!).

Kattotyöt Hämeenkoskella pitävät aina sisällään mukavan asiakasedun

Kun tilaat kattotyösi Hämeenkoskella meiltä, saat aina mukavan asiakasedun kaupan päälle. Tämä yllätys kuuluu kaikkien peltikattotöittesi, tiilikattotöittesi, palahuopakattotöittesi tai huopakattotöittesi yhteydessä. Kyseessä on ilmainen kattotarkastus, mikä tarjotaan riippumatta siitä, tilasitko meiltä esimerkiksi pieneläinesteiden, kuten lintuverkkojen, kattovuodon korjauksen tai vaikka tiilen vaihdon.

Kattotarkastuksen aikana tutkimme omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi maneesin katon hyvin huolellisesti, jotta osaisimme laatia tarjouksen kaikista mahdollisesti tarvituista kattotöistä. Jos mitään ei tarvita, teemme vain sen työn, minkä meiltä alun perin tilasit. Jos kuitenkin huomaamme, että katto hyötyisi esimerkiksi pinnoitteen uusimisesta, teemme sinulle mainion tarjouksen kattomaalauksesta.

Tutkimme myös katon tarvikkeiden kunnon siltä varalta, että kattoturvatuotteiden kiinnikkeet pitäisi kiristää lumiesteiden tai tikkaiden irtoamisen ehkäisemiseksi. Tsekkaamme sadevesijärjestelmän kunnon ja vedon – voihan se tarvita huoltomaalausta tai esimerkiksi kourusaneerausta. Tutkimme myös kaikki läpiviennit, koska jokin läpivienti (tai vaikka useampi) voi tarvita jonkinlaista korjausta. Tarvittaessa tarjoamme kattovalokuvun uusimista, kattoikkunan korjausta tai vaikka antennin juuren tiivistämistä.

Kattotarkastukseen kuuluu myös katon alla käyminen, jos se vain on toteutettavissa. Katon alla voimme tutkia sen, missä kunnossa katon eristys on, tuulettuuko välikatto hyvin ja onko aluskate vielä aivan ehjä. Mikäli katon eristevilloissa on kosteutta, tulee ne vaihtaa yläpohjan homevaurion ehkäisemiseksi. Lisäksi on otettava selvää siitä, mistä kosteus on peräisin. Jos katto ei vuoda, kyse on huonosta tuuletuksesta, minkä takia asunnosta karkaava lämmin ja kostea ilma muhii katon alla. Varsinkin silloin, kun ulko- ja sisälämpötilojen erot ovat suurimmillaan, voi tuosta lämpimästä ilmasta muodostua kosteutta.

Katon IV-työt, esimerkiksi alipainetuulettimen asentaminen, saavat ilman vaihtumaan paremmin välikatolla. Liialliseen lämmön karkailuun (mikä näkyy usein katon räystäillä roikkuvina jääpuikkoina sekä tietenkin korkeina lämmityskustannuksina) voidaan puuttua katon lisälämmöneristyksellä.

Jos aluskate on rikki, pitää se joko paikata, korjata, vaihtaa osittain tai uusia kokonaan. Aluskatteen tiivistämistä kannattaa aina kiirehtiä, sillä se on olemassa estääkseen katon vesivahingon. Pienikin kattovuoto voi johtaa katon puurakenteiden ja eristeiden kastumiseen, jos aluskate ei ole niin sanotusti taisteluvalmiudessa.

Katon yläpohjan lisäeristyksestä ja märkien villojen vaihdosta iso ilo myös talon asukkaille 

Monet kattotyöt Hämeenkoskella lisäävät katon pitkäikäisyyttä ja parantavat sen kykyä kestää erilaisia rasituksia. Usein kattotöillä on vaikutusta myös siihen, miltä omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi rantahuvilan katto näyttää. Katon lisälämmöneristys, ullakon ja vintin eristys sekä villojen vaihto ovat kattotöitä, joilla on vaikutusta myös talon asukkaiden arkeen ja siihen, miten mukava talossa on asua. Ilmanvaihtokanavien asentamisesta ja eristämisestä ei ole samanlaista välitöntä vaikutusta kuin katon lisäeristyksestä, mutta onhan talossa mukavampaa ja huolettomampaa asua, kun ei tarvitse olla huolissaan välikaton kondenssivesivahingoista. Saat kaikki katon eristeisiin ja niiden uusimiseen tai lisäämiseen liittyvät kattotyöt Plus Kattopalvelulta, joten ota yhteyttä jutellaksemme lisää tulevasta urakasta.

Ullakkoa tai vinttiä ei eristetä ilman syytä, ja tuo syy on yleensä ullakkotilojen ottaminen asuinkäyttöön. Jotta ullakolle voitaisiin rakentaa uusia makuuhuoneita tai vaikkapa kotitoimisto, voi olla tarpeen toteuttaa myös katon korotus. Katon korotukseen saattaa kuulua piipun ja sadevesijärjestelmän alastuloputkien jatkaminen, mutta meiltä kaikki hoituu kokenein ja tottunein ottein.

Villojen vaihtoakaan ei tehdä syyttä suotta. Jos villoissa ei ole mitään vikaa, ei niitä tarvitse purkaa ja uusia edes kattoremontin yhteydessä. Villat vaihdetaan lähinnä vain silloin, kun niissä on kosteutta, sillä kosteus voi edesauttaa homeen ja muiden mikrobikasvustojen syntymistä. Home yläpohjassa voi sairastuttaa rakennuksen asukkaat ja käyttäjät, joten homeen ehkäisemisellä ja kosteusvaurioiden korjaamisella on iso merkitys rakennuksen käytettävyyden ja asukkaiden terveyden kannalta.

Tarvittaessa voimme toteuttaa myös katon lisälämmöneristyksen, eli tuoda katon alle uusia villoja. Riittävän erityksen avulla asunnossa on lämmintä, vedotonta ja mukavaa. Lämmitysenergiaakaan ei kulu entiseen malliin, joten uudet eristeet parantavat varsinkin vanhojen rakennusten energiatehokkuutta (laskien samalla asumiskustannuksia).

Uudet villat voivat olla tarpeen myös saumavuotojen ja kondenssivesivahinkojen ehkäisemiseksi. Jos katolta roikkuu jääpuikkoja joka vuosi, on se merkki karkaavasta lämmöstä, mikä sulattaa kattolunta alta päin. Jos sula vesi ei pääse poistumaan katolta, voi katto alkaa vuotaa. Kondenssivesi on vettä, mitä tiivistyy lämpimästä ilmasta silloin, kun se kohtaa viileämmät rakenteet. Jotta asunnosta karkaava lämpö ei ehtisi muodostua kondenssivedeksi katon alle, kannattaa sen määrä pitää mahdollisimman pienenä, ja välikatto hyvin tuulettuvana.

Kattoturvatuotteita tulee olla riittävästi, ja niiden on oltava kunnolla kiinni katossa

Kattotikkaasi ja muut kattoturvatuotteesi Hämeenkoskella ovat takuulla kunnossa, jos tilaat kattoturvatuotteiden asennuksen, säännölliset kuntotarkastukset sekä muut kattoturvatuotteita koskevat toimenpiteet Plus Kattopalvelulta. Me tunnemme rakennusmääräykset, joten osaamme varustella omakotitalon, paritalon, huvilan, rivitalon tai vaikkapa kerrostalon katon kaikilla niillä kattoturvatuotteilla, joita se viranomaismääräysten ja yleisen turvallisuuden perusteella tarvitsee.

Yleensä lapetikkaat, palotikkaat, talotikkaat ja muut kattoturvatuotteet asennetaan katon asentamisen yhteydessä. Voi kuitenkin olla, ettei katolle ole asennettu kaikkia tarpeellisia kattoturvatuotteita, kuten lumiesteitä, hätäpoistumistikkaita, putoamissuojia, kulkusiltoja tai kattopollareita. Jos huomaamme, että tiilikaton, peltikaton tai huopakaton varustelu on puutteellinen, teemme tarjouksen uusista kattoturvatuotteista ja niiden asentamisesta paikoilleen.

Kattoturvatuotteiden puute tulisi huomattua viimeistään katon tarkastuksen yhteydessä. Aina kun tilaat kattourakoitsija Plus Kattopalvelulta jonkin kattotyön, esimerkiksi räystäslautojen maalaamisen, rikkinäisten kattotiilien vaihtamisen tai peltikaton harjauksen, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen yhteydessä tutkimme huolella myös kattoturvatuotteet, niiden määrän ja laadun ja niiden kiinnikkeiden kunnon. Vaikka kattotarkastus osoittaisi katon olevan asianmukaisesti varusteltu ja kaikkien kattoturvatuotteiden yleiskunnon olevan hyvän, voivat jotkin kattoturvatuotteet tarvita kiinnikkeiden kiristämistä. Näin estetään seinätikkaiden, lapetikkaiden tai esimerkiksi lumiesteiden irtoaminen katosta.

Kaikkien kattoturvatuotteiden tulee olla aina hyvässä kunnossa ja kunnolla kiinni talon katossa. Jos kattoturvatuotteisiin ja niiden pysymiseen paikoillaan ei voi luottaa, on katolla liikkuminen vaarallista – ja juuri siltä kattoturvatuotteiden avulla yritetään välttyä. Nuohoojan, lumenpudottajan, peltikaton korjaajan, antennin asentajan tai esimerkiksi ilmanvaihtohormien korjaajan on turvallista liikkua katolla vain, jos kaikkiin tikkaisiin, kattosiltoihin ja muihin kattoturvatuotteisiin voi luottaa.

Huonosti katossa kiinni olevat kattoturvatuotteet heikentävät myös pihalla liikkuvien ihmisten turvallisuutta. Esimerkiksi lumiesteet ovat olemassa siksi, ettei katolta pääsisi putoamaan lunta maan pinnalla liikkuvien ihmisten niskaan. Jos lumiesteiden kiinnikkeet ovat talven ja kevään rasituksen myötä löystyneet, voivat sekä lumimassat että lumiesteet pudota alas katolta. Katolta putoavien, painavien kattoturvatuotteiden alle voisi olla vaarallista jäädä.

Kattoonkin syntyy reikiä ja muita vaurioita, jos jotkin kattotarvikkeet pääsevät irtoamaan ja putoamaan. On siis monta syytä tarkastaa katon turvatuotteiden kunto säännöllisesti. Kattoturvatuotteiden kunnon tarkastus ei edes maksa mitään, jos tilaat samalla jonkin muun kattotyön – vaikkapa katon keväthuollon.

Lue vinkkimme lumiesteiden asennukseen, korjaukseen ja kiinnitykseen!

Lumiesteiden asentamista ja korjaamista koskevat vinkkimme ovat tarpeen kaikille, joiden katolla on lumiesteitä. Joiltain katoilta lumiesteet vielä puuttuvat, vaikka ne sinne rakennusmääräysten perusteella tulisi asentaa. 1:8 on ratkaiseva luku. Jos kattosi kaltevuus on ainakin 1:8, tulee sinun varustella palahuopakattosi, tiilikattosi tai esimerkiksi konesaumakattosi lumiesteillä.

Paras vinkki lumiesteiden ja niiden asennuksen suhteen on jättää työ Plus Kattopalvelulle. Lumiesteet pitää osata mitoittaa ja valita oikein – varustellaanhan esimerkiksi kerrostalon katto eri lailla kuin mummon- tai rantamökin katto. Lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden asennusvaiheessa on otettava huomioon muun muassa katon materiaali. Tiilikaton varusteleminen poikkeaa huomattavasti konesaumakaton varustelemisesta, eikä huopakattoa varustella samalla tavalla kuin saumakattoa. Plus Kattopalvelu toteuttaa urakan tottunein ottein talon tai katon koosta, katteen materiaalista tai esimerkiksi katon kaltevuusasteesta riippumatta. Tämäkin työ etenee asiakasystävällisenä avaimet käteen -pakettina.

Kun katto on saanut lumiesteensä, voit huokaista helpotuksesta. Lumiesteet ovat olemassa siksi, ettei lumi pääsisi putoamaan kaltevalta katolta. Mitä enemmän lunta katolta putoaa, sitä pahempia vahinkoja voi sattua. Lumimassat voivat tulla alas niin kovalla vauhdilla, että vahingot voivat olla varsin mittavia. Myös ulkokatto voi vaurioitua, sillä vauhdikkaasti alas putoavat lumimassat voivat repiä mukaansa kattoturvatuotteita, rännejä, kattotiiliä ja muita yksityiskohtia.

Lumiesteetkin on tarkastettava usein siltä varalta, että ne tarvitsevat jotain huoltoa tai korjausta. Helpoin tapa selvittää lumiesteiden kunto tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla on tilata meiltä katon kevät- ja syyshuollot. Näiden huoltokokonaisuuksien aikana tehdään kaikki kattotyöt, joita katto puolen vuoden välein tarvitsee. Puhdistamme katon ja kattokaivot tai rännit, sekä tarjoamme ilmaisen katon kunnon tarkastuksen. Kattavan kattotarkastuksen aikana käydään läpi myös lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto. Lumiesteet ovat hyvin kestäviä, joten niitä pitää huoltaa tai korjata hyvin harvoin. Kannattaa kuitenkin ottaa selko tilanteesta – varsinkin siitä, pitääkö lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeet kiristää. Näin vältytään lumiesteiden ja tikkaiden irtoamiselta, ja siitä syntyvien kattoreikien korjaamiselta. Jos katolta kuitenkin irtoaa joitain kattoturvatuotteita, vältät kattovuodot ja katon vesivahingon tilaamalla katon paikkauksen mahdollisimman nopeasti.

Piipunhatun ja piipun pellityksen hankkiminen on iso askel savupiipullesi

Kun suojaat savupiippusi piipunhatulla ja piipun pellityksellä, ottaa piippusi ison askelen kohti parempikuntoisempaa tulevaisuutta. Kun teetät piipun pellityksen peltisepän työnä, saat piippusi pellitettyä mittojen mukaan, ja tällainen suoja on suorastaan ihanteellinen. Pellittämätön piippu voi rapautua aivan liian aikaisin, ja lisäksi piipusta voi vuotaa vettä. Piipun pellitys tekee omakotitalon tai esimerkiksi paritalon piipusta myös paremman näköisen, joten piipun pellittäminen on hyvä investointi. Teetät sen meidän kattopeltisepillämme varsin hyvällä hinta-laatusuhteella. Voit tilata piipun pellityksen ja muita peltisepän töitä joko kattoremontin yhteydessä tai missä tahansa muussa vaiheessa. Erityisen helppoa savupiipun ulkopuolen pellittäminen on silloin, kun aluskatetta ollaan korjaamassa piipun kohdalta. Jotta katon vesivahingoilta suojaava aluskate saadaan kunnostettua, pitää kattoa purkaa piipun luota – aivan kuten piipun pellittämisenkin yhteydessä. Kun teetät molemmat työt yhtä aikaa, saavutat kustannussäästöjä ja mielenrauhaa – onhan jatkossa entistäkin epätodennäköisempää, että katto vuotaisi piipun juuresta.

Entä piipunhattu – mikä on sen funktio? Piipunhattu on mahdollisesti vieläkin tärkeämpi kuin piipun pellitys, sillä se pitää sekä roskat että kosteuden poissa piipun sisältä. Jos hormiin pääsee lehtiä ja muita roskia, voi se mennä tukkoon. Kosteuden pääsyn estäminen on sekin hyvin tärkeää, sillä märkä hormi vetää huonosti ja tulta voi olla vaikea saada syttymään. Nämäkin seikat ovat oikeastaan pikkujuttuja verrattuna siihen, mitä voi sattua, jos hormi rapautuu liikaa.

Hormin rapautuminen tarkoittaa hormiin sataneen veden talviaikaista jäätymistä. Jään muodostuminen rakenteen sisällä haurastuttaa monia erilaisia rakenteita kattotiilistä piipun laastiin. Jäätymisvauriot kasvavat koko ajan isommiksi ja merkittävämmiksi. Lopulta hormissa voi olla niin suuria ja syviä koloja, että kuumia savukaasuja alkaa karata. Tällöin on vaarana rakennuspalo. Rakennuspalo voi saada alkunsa myös nokipalosta, ja nokipalo puolestaan rapautuneeseen hormiin kertyneestä noesta. Jotta nokikertymät saataisiin pois, tulee hormit nuohota säännöllisesti. Nuohous on kuitenkin melko tehotonta, jos hormi on rapautunut ja täynnä eri kokoisia koloja ja onkaloita. Rapautunut hormi on ensi tilassa saneerattava, ja rapautuminen kannattaa estää jo ennalta meiltä tilattavien piipun peltitöiden avulla.

Katon tarkastus Hämeenkoskella voi päättyä ilman uusia tarjouksia 

Katon tarkastus Hämeenkoskella voi olla ohi ilman tarjouksia uusista kattohuolloista, kattokorjauksista, kattoturvatuotteiden asentamisesta tai esimerkiksi katon vaihdosta. Kattotarkastuksen jälkeen tarjoamme uusia tiilikatto-, peltikatto- tai huopakattotöitä vain siinä tapauksessa, että niille on oikeasti tarvetta. Jos katon kunnon tarkastus kertoo kaiken olevan kunnossa, ei kattoa tarvitse sen enempää tiivistää, pestä, paikata tai varustella. Riittää, että tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton kunto tarkastetaan taas puolen vuoden päästä. Puoli vuotta voi vaikuttaa katon kuntoon suurestikin, joten kannattaa käydä noin kuuden kuukauden välein katsomassa, onko katon pinnoite yhä hyvässä kunnossa ja kasvaako katolla sammaleita. Kattotarkastus kertoisi myös irronneista tai irtoamassa olevista lumiesteistä ja muista kattoturvatuotteista, peltilistoista tai kattopelleistä tai esimerkiksi putoamisvaarassa olevista kouruista. Katon kunnon tarkastuksen perusteella osattaisiin tiivistää myös kattoikkuna ja muut kattoläpiviennit, eivätkä suojapellitykset tai räystäslaudatkaan jäisi tarpeellisia toimenpiteitä vaille.

Kun omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa aittarakennuksen kattotarkastus on meidän vastuullamme, teemme erityisen huolellista jälkeä. Jos katon alle suinkin pääsee, käymme tarkastamassa myös sen, pitääkö aluskatetta tiivistää, eristeitä lisätä tai puurakenteita vaihtaa. Mikäli katon alta löytyy merkkejä kosteudesta, otamme selvää siitä, onko kyse kattovuodosta vaiko kondenssivedestä. Kattovuotoon pitää puuttua tiivistämällä katto sellaiseksi, ettei se enää vuoda vettä katon alle. Mahdolliseen kondenssiveteen pitää puuttua katon IV-töiden avulla (ne saavat ilman vaihtumaan katon alla) tai katon lisälämmöneristyksellä, mikä vähentää katon alle pääsevän kosteuden määrää.

Jotta kaikkiin palahuopakaton, savitiilikaton, aidon konesaumakaton tai esimerkiksi varsin suositun tiilikuvioisen peltikaton huolto- ja korjaustarpeisiin voitaisiin puuttua tarpeeksi ajoissa, kannattaa kattotarkastus toteuttaa säännöllisesti. Katon kunto kannattaa tarkastaa heti talven jälkeen, jotta mahdolliset saumavuodot ynnä muut ongelmat tulisivat kunnostettua jo ennen katon vesivahinkoa. Toisen kerran katto kaikkine varusteineen ja rakenteineen kannattaa tutkia loppusyksystä, sillä näin katto voidaan tiivistää mahdollisimman talvenkestävään kuntoon. Jos tilaat meiltä katon kevät- ja syyshuollot, saat katon tarkastuksen niiden yhteydessä ilmaiseksi. Kattotarkastus tarjotaan sinulle kaikkien muidenkin kattotöidemme yhteydessä, mutta jos et tarvitse mitään kattotyötä, voit tilata katon kuntotarkastuksen myös omana palvelukokonaisuutenaan.

Kattopalvelumme kattourakoinnit Hämeenkoskella ovat vain yhden yhteydenoton päässä

Plus Kattopalvelu tunnetaan sujuvista ja hyvällä hinta-laatusuhteella toteutetuista kattourakoinneista – Hämeenkoskella ja muualla. Tämä kattopalvelu on aina valmiina toteuttamaan sinunkin kattomaalauksesi ja muut kattohuoltosi. Teemme ripeästi ja luotettavasti myös myrskyvaurioiden korjaukset ja muut katon paikkaukset, katon varusteluun liittyvät työt sekä kattoremontit. Näiden töiden lisäksi voit tilata kattofirma Plus Kattopalvelulta myös katon IV-töitä (esimerkiksi uusien ilmanvaihtohormien asennuksen), katon lisälämmöneristyksen, aluskatteen vaihdon tai vaikka peltisepän töitä.

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelun kattohuollot ja muut kattotyöt ovat vain yhden yhteydenoton päässä. Olitpa yksityisasiakas tai taloyhtiön edustaja, ota yhteyttä ja pyydä tarjous tarvitsemistasi kattourakoista. Tulemme laskemaan hintaa paikan päälle, sillä meidän periaatteemme on laittaa katto aina kerralla kuntoon – sekä laskea kattourakalle järkevä ja hyvin perusteltu urakkahinta. Paikan päällä saamme selville sen, mitä kattotöitä huopakatto, peltikatto tai tiilikatto sillä kertaa tarvitsee. Jos katon hyvä kunto vaatisi joitain muitakin toimenpiteitä kuin ne, mistä asiakas on pyytänyt tarjouksen, suosittelemme sopivia lisätöitä. Esimerkiksi katon maalaus on työ, mikä kannattaa teettää ennen kuin kattoa suojaava pinnoite on muuttunut liian kuluneeksi. Hyväkuntoinen maalipinta voi antaa talon katolle lisävuosia jopa muutaman kymmenen vuoden edestä.

Kun tarjous on laadittu, voimme siirtyä sopimuksen solmimiseen. Sitten onkin aika aloittaa kattourakka, minkä aikana teemme kaikki yhdessä sovitut toimenpiteet. Kattourakka etenee aina ripein ja kyvykkäin ottein, onhan paikan päällä useita alan huippuammattilaisia, jotka eivät työtä pelkää. Kerrostalon kattoremontti, lumen pudotus rivitalon katolta, omakotitalon kattovuodon korjaus ja kesämökin katolle kaatuneen puun aiheuttamien vahinkojen kunnostus – kaikki isotkin kattourakat etenevät jouhevasti ja ilman turhia tunarointeja. Suhtaudumme huolellisesti myös rutiininomaisiin kattotöihin, kuten rikkinäisten tiilien vaihtoon, lumiesteiden asentamiseen, peltikaton reikien paikkaamiseen tai bitumikaton saumojen tiivistämiseen.

Koska koko kattourakka tehdään täyden palvelun pakettina, ei asiakkaan tarvitse kuluttaa siihen omaa aikaansa. Asiakas voi ottaa rennosti koko kattourakan ajan, sillä kaikki tehdään hänen puolestaan, ja vieläpä mitä hallituimmalla ja asiantuntevimmalla tavalla. Rahoituksenkaan hakeminen ei voisi olla helpompaa, sillä joustavaa remonttilainaa voi hakea suoraan meidän kotisivujemme kautta. Kotitalousvähennyksenkin hakeminen on tehty hyvin yksinkertaisesti, sillä laskumme on varsin selkeä, ja siitä on helppo poimia kaikki verkkolomakkeelle tarvittavat tiedot.