Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Näin kattotyöt Sysmässä yllättävät helppoudellaan

Kattotöiden tekeminen onnistuneesti on haasteellista ja siksi se tulisi aina jättää kokeneelle asiantuntijalle. Esimerkiksi kattokorjaus voi ensi alkuun vaikuttaa onnistuneen, mutta kohta käykin ilmi, että katto vuotaa joko samasta tai jostain toisesta kohdasta. Kattohuollon lopputulos ei ole kovin pitkäkestoinen, jos kattoa ei ole osattu huoltaa kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Kattomaalauksen lopputuloksen pitäisi periaatteessa kestää 15 vuoden ajan, mutta jos vaikka pohjatöissä oli puutteita, voidaan katto joutua maalaamaan jo seuraavana kesänä. Katto saattaa vaikuttaa puhtaalta kattopesun jälkeen, mutta pahimmillaan katto alkaa kasvaa sammaleita jo seuraavana vuonna. Entä sitten kattoremontti – jos asentaa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton itse, ovat vaarana muun muassa mitoitusvirheet. Maallikon on hankala saada kattoa ja sen läpivientejä toteutettua niin, että ne ovat sataprosenttiset tiiviit ja toimivat.

Lisäksi katolla liikkuminen on vähintäänkin arveluttavaa, usein jopa vaarallista. Vaaralliseksi sen tekevät etenkin jää ja liukkaus, sekä turvavaljaiden ja muiden työturvallisuustuotteiden puute. Suosittelemme tilaamaan kaikki omakotitalojen, rivitalojen, kerrostalojen, kesämökkien ja muiden rakennusten kattotyöt Plus Kattopalvelulta, joka on erilaisten kattourakoiden huippuosaaja. Olipa kyse kattoremontista, kattohuollosta, katon korjaamisesta tai jostain muusta kattotyöstä, toteutetaan se erinomaisella laadulla.

Kanssamme asioiminen on helppoa – saatat yllättyä siitä, miten vaivattomasti isokin kattourakka etenee! Teemme kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, ja kattotöiden hinnan saat tietää pian yhteydenottosi jälkeen. Tulemme Sysmään (tai johonkin Sysmän naapurikuntaan eli Hartolaan, Asikkalaan, Heinolaan, Luhangalle, Kuhmoisiin tai Padasjoelle) tutkimaan kattosi ja laskemaan hinnan sen kuntoon laittamiselle. Samalla voit kysyä lisää kotisivujemme kautta saatavilla olevasta rahoituksesta tai kotitalousvähennyksestä, mihin käytännössä kaikki omakotitalon tai kesämökin kattotyöt oikeuttavat.

Urakka hoidetaan reippaalla tahdilla ja varmoilla otteilla. Voit unohtaa koko kattourakan, sillä me huolehdimme siitä, että kaikki sujuu kunnialla. Jokainen asiakkaamme saa kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kun tarkkaavainen asiantuntija käy tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton läpi, ei mikään huolto- tai korjaustarve jää huomaamatta. Jos katon tarpeet täytetään ajallaan, pysyy sen kunto tasaisen hyvänä vuosikymmenestä toiseen. Ilmaisen katon tarkastuksen tarjoaminen saattaa siis säästää asiakkaan rahoja paljon enemmän kuin pelkän kattotarkastuksen hinnan.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Teemme vaikka joka kattoremontin Sysmässä

Jos katolla on enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä kattotiiliä, on aika tilata kattoremontti Sysmään. Tiilikattoremontti ei ole edessä kovin usein, sillä tiilikaton tekninen käyttöikä on 70 vuotta. Jos katolla on paljon rikkinäisiä kattotiiliä, mutta katon alla ei vielä ole mitään korjattavaa, voitaneen toteuttaa osittainen tiilikattoremontti. Kattoremontin hinta laskee, jos aluskate voidaan jättää vaihtamatta.

Peltikattoremonttikin voidaan toteuttaa osittain, eli vaihtamalla pelkät kattopellit. Kattopeltien ja aluskatteen käyttöaika on suurin piirtein sama, eli noin 50 vuotta – siksi ne yleensä kannattaa uusia yhtä aikaa.

Huopakattoremonttia tai palahuopakattoremonttia ei voida tehdä osittain, vaan vesikatto on vaihdettava yhtä aikaa aluskermin kanssa. Kun 40 vuotta on kulunut, on uusi katto asennettava viimeistään silloin. Joskus uusi katto voidaan rakentaa vanhan päälle, jolloin vanhaa kattoa ei tarvitse lainkaan alkaa purkaa.

Tilaa katon purku ja uuden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asennus meiltä! Teemme niin osittaisen kattosaneerauksen kuin normaalin kaavan mukaan etenevän katon uusimisen. Silläkään ei ole väliä, onko kyseessä omakotitalon, rivitalon, kesämökin vaiko kerrostalon kattoremontti. Meillä on tarpeeksi resursseja uusia myös suuret tasakatot, harjakatot, pulpettikatot ja aumakatot. Ei haittaa, vaikka kattoremontin yhteydessä tulisi tehdä jotain poikkeuksellista, kuten vaikkapa korottaa kattoa, jotta palahuopakaton asentaminen olisi mahdollista. Voimme muokata kattoa niin paljon kuin tahdot, kuten vaikka muuttaa katon kaltevuuskulmaa tai asentaa uusia läpivientejä. Kattopeltiseppämme taitavat kaikenlaiset peltityöt, myös konesaumakaton asennuksen. Jos konesaumakatto miellyttää, mutta sen hinta arveluttaa, on lukkosaumakatto hyvä kompromissi.

Kun asialla on Plus Kattopalvelu, voit teettää kattoremontin vaikka keskellä talvea. Me olemme todella joustavia kattotöiden aloitusajankohdan, toteutustavan ja jopa kattoremontin hinnan maksamisen suhteen. Kattoremontin voi maksaa puolestamme vaikka osamaksulla. Myös rahoitus on mahdollinen, ja sellaisen voit hakea kotisivuillamme olevan linkin takaa. Kattoremontin rahoituksesta vastaa yhteistyökumppanimme – me puolestamme pidämme huolen siitä, että saatte uusittua kattonne kohtuullisella ja kilpailukykyisellä hinnalla. Vasta paikan päällä selviää, mikä kattosaneerauksen hinta tarkalleen ottaen on. Muun muassa kattorakenteiden kuivuus vaikuttaa siihen, mitä kattoremontti maksaa.

Kesämökinkin huopakatto tai palahuopakatto korjattava ajoissa

Myös kesämökin katto pitää tarkastaa, huoltaa ja korjata ajoissa – oli se sitten palahuopakatto, huopakatto, tiilikatto tai peltikatto. Puolen vuoden välein tehtävä puhdistus on olennaisen tärkeä kattohuolto, eikä bitumikatto tai laattakatto muodosta poikkeusta. Jos vesikatolle jää likaa, hidastaa se katteen kuivumista. Lika ja kosteus saavat bitumikermikaton sammaloitumaan, ja sammal kuluttaa kattohuovan nopeasti loppuun. Sammal haurastuttaa kattohuopaa ja avaa katon saumat, jolloin katon alla olevat puurakenteet ja eristeet ovat vaarassa kastua. Kosteus voi johtaa laho- ja homevaurioihin sekä ennenaikaiseen kattoremonttiin.

Sen lisäksi, että tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto ja laattakatto on puhdistettava puolivuosittain, tulee ne myös tarkastaa yhtä usein. Kattotarkastus on tärkeä kattohuolto, sillä ilman sitä ei voida tietää, onko jokin sauma tai jiiri vuotamaisillaan, tai ovatko lumiesteet kunnolla kiinni katossa. Kattotarkastus kertoo myös tarpeesta poistaa sammalet, tehostaa välikaton tuuletusta, pinnoittaa katto tai huoltaa kattoturvatuotteet – aivan kaikki katon korjaus- ja huoltotarpeet saadaan selville tarkastamalla katto usein.

Huopakaton pienten vaurioiden korjaaminen on paljon edullisempaa kuin esimerkiksi kattovuodon aiheuttamien kosteusvaurioiden kunnostaminen. Kattotarkastuksen ansiosta voimme kiinnittää irronneet palahuopapaanut paikoilleen, puhkaista ja tiivistää ilmakuplat, paikata irronneista lumiesteistä syntyneet reiät tai uusia lahot räystäslaudat ennen, kuin mitään isompia vahinkoja ehtii syntyä.

Jossain vaiheessa palahuopakatto ja muut huopakatot pitää uusia. Mitä aikaisemmassa vaiheessa toimeen tartutaan, sitä edullisemmin katto on uusittavissa. Paanukatto ja muut bitumikatot kestävät periaatteessa noin neljä vuosikymmentä, mutta käytännössä katon elinkaari voi jäädä lyhyemmäksikin. Huonokuntoista kattoa ei kannata katsella kauaa, sillä katon alle mahdollisesti pääsevä kosteus aiheuttaa ongelmia, mitkä nostavat kohta koittavan kattosaneerauksen hintaa. Jos katto puretaan ja uusitaan sen ollessa vielä tiivis, säästyy rahaa.

Luota Plus Kattopalveluun kaikissa huopakattotöissä, eli niin huopakattohuolloissa, huopakaton korjauksissa kuin huopakattoremonteissakin. Tilaa tästä osoitteesta myös huopakaton varustelu, kuten kattokaivojen tai räystäskourujen asennus tai uudet lumiesteet. Myös huopakatot on varusteltava lumiesteillä, jos katon kaltevuus on vähintään 1:8. Saat kauttamme myös kattotikkaat, kulkusillat, viemärintuuletusputket, aurinkopaneelit ja kaikki muut kattovarusteet!

Täyden palvelun kattofirmalle ei riitä pelkkä katon korjaus Sysmässä

Plus Kattopalvelu on täyden palvelun kattofirma, jolle ei riitä pelkkä katon korjaus Sysmässä. Meille on itsestäänselvää, että peltikatto, tiilikatto tai huopakatto korjataan parhaalla mahdollisella tavalla – olipa kyse myrskyvaurioiden korjaamisesta (kuten irronneiden peltilistojen vaihdosta) tai painuneen katon oikaisusta. Sen lisäksi teemme parhaamme, jotta katto ei enää vaurioituisi uudelleen. Aina kun tilaat meiltä omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai rivitalon kattokorjauksen, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastuksen aikana käymme konesaumakaton, palahuopakaton tai esimerkiksi aaltopeltikaton läpi juurta jaksain. Näin ollen huomaamme kaikki kohdat, joista katto vuotaa, tai joista se voisi alkaa vuotaa. Tarjoamme sopivia kattokorjauksia tai katon kuntoa kohentavia kattohuoltoja, ja näin varmistamme asiakkaan katon hyvän kunnon myös tulevaisuudessa.

Plus Kattopalvelu tunnetaan katon asennuksen ja tiivistyksen ammattilaisena. Myös katon läpivientien asennus- ja tiivistystyöt kannattaa tilata meiltä. Se, että katto kaikkine läpivienteineen on ammattitaitoisesti asennettu, auttaa välttämään monet ongelmat ja kattokorjaukset. Aika tekee kuitenkin tehtävänsä. Myös huippuammattilaisten asentama katto pitää tarkastaa kaksi kertaa vuodessa siltä varalta, että olisi aika toteuttaa rikkinäisen tiilien vaihto tai peltikaton reikien korjaus. Kattotiiliä rikkoo pakkasrapautuminen, ja peltikattoon voi syntyä kiireesti korjattavia reikiä niin ruosteen kuin irronneiden kattotarvikkeiden (esimerkiksi lumiesteiden, rännien tai tikkaiden) takia. Myös huopakatossa voi olla korjausta odottavia reikiä, esimerkiksi sammalten aiheuttamia.

Myös kattoläpivienneissä tai katon tarvikkeissa voi olla korjattavaa. Kattoikkuna saattaa vuotaa, tai ehkä se on vuotamaisillaan. Kattoikkunan tai muun kattoläpiviennin tiivistys auttaa välttymään kattovuodolta, ja aluskatteen korjaus pelastaa katon vesivahingolta. Ränneissä ja vesikouruissakin voi olla korjattavaa, tai ehkä räystäspellit ja -laudat on uusittava. Lahovaurioiden korjaus tarkoittaa aina puuosien vaihtoa, olipa kyse räystäslaudoista, porrasaskelmista tai katon alla olevista rakenteista.

Plus Kattopalvelu hoitaa kaikki kattojen korjaukset jiirien paikkaamisesta katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostamiseen, joten ota yhteyttä ja usko katon korjaus meidän vastuullemme! Kattosi korjataan avaimet käteen -periaatteella, ja ilmaisen kattotarkastuksen jälkeen saamasi vinkit ja työsuositukset mahdollistavat katolle (sekä sinulle) huolettoman tulevaisuuden.

Lumen painama jiiri voi johtaa siihen, että talon katto alkaa vuotaa 

Saumat ja jiirit voivat muuttua huonokuntoisiksi, ja silloin on vaarana kattovuoto. Katto vuotaa myös silloin, jos kattoläpivientien tiivisteet haurastuvat, tai jos kattoon syntyy reikiä. Myös lumi tai myrsky voivat aiheuttaa tiilikattovuotoon, peltikattovuotoon tai huopakattovuotoon johtavia vaurioita. Lumen paino voi rasittaa sisätaitetta niin, että se alkaa vuotaa. Myrskytuuli voi aiheuttaa pahojakin ongelmia, esimerkiksi kaatamalla pihapuun katolle. Tyypillisiä myrskyvaurioita ovat kuitenkin irronneet kattopellit ja tiilet, sekä katolta irti repeytyvät kattotarvikkeet. Tällaisetkin vauriot voivat johtaa kattovuotoon.

Olipa kattovuodon syy ajan hampaassa, suojalumen painossa, kovassa tuulessa tai esimerkiksi sammalten avaamissa saumoissa, valitse vuotavan katon korjaamiseen Plus Kattopalvelu. Kattovuodon korjaus ja katon vesivahingon paikkaus edellyttää asiantuntemusta, mitä meillä on yllin kyllin. Olemme korjanneet lukemattomia vuotavia kattoja, joten meillä on tarjota parhaat ratkaisut myös sinun kattosi kunnostamiseen.

Se, miten vuotava katto kannattaa korjata, selviää paikan päällä. Kun otat yhteyttä ja kerrot tarvitsevasi kattovuodon korjauksen, kiirehdimme paikan päälle sääsuojaamaan katon ja arvioimaan sattuneet vahingot. Vaurioiden laatu ja levinneisyys sekä katon ikä vaikuttavat siihen, tarjoammeko kattoremonttia vaiko katon osittaista korjausta. Kattokorjaus on edullisempaa kuin katon uusiminen, mutta on tilanteita, jolloin katon tiivistäminen ja katon alla olevien kosteusvaurioiden korjaaminen ei enää ole järkevää.

Jos aluskate on pysynyt ehjänä koko kattovuodon ajan, voidaan katto korjata hyvinkin nopeasti ja edullisesti. Mikäli aluskate on suojannut katon rakenteita ja eristeitä, saattaa katon kunnostamiseen riittää pelkkä vesikaton tiivistys. Aina aluskate ei kuitenkaan jaksa pidätellä kosteutta, eikä kaikkien kattojen alla ole aluskatetta. Tällaisessa tilanteessa vuotavan katon korjaamiseen liitetään kastuneiden kattorakenteiden kuivattaminen. Jos kosteus on jo aiheuttanut lahoa, on puuosat uusittava, jotta laho ei leviäisi hallitsemattomasti. Jos kosteus on päässyt yläpohjan lämpöeristeisiin asti, ei villoja pidä ruveta kuivattelemaan. Vasta villojen vaihto on tarpeeksi tehokas tapa ehkäistä märkyydestä aiheutuvat homepesäkkeet ja homeen aiheuttamat sisäilmaongelmat. Tarvittiinpa katon tiivistystä tai laajamittaista katon kunnostamista (kenties jopa kattoremonttia), luota Plus Kattopalveluun!

Tilaa katon huolto Sysmään meiltä, niin voit olla ylpeä katostasi

Teetä katon huolto Sysmässä Plus Kattopalvelun ammattilaisilla, niin voit olla ylpeä puhtaasta, kiiltävästä ja hyväkuntoisesta katostasi! Huollamme niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin. Voit tilata katon huollon meiltä katon koosta, rakennuksen korkeudesta tai kattokaltevuudesta riippumatta. Olipa kyseessä kerrostalon tai kesämökin katto, tältä kattofirmalta saatte parhaan tarjouksen tarvitsemistanne kattohuolloista!

Kattohuollot vaativat uskallusta liikkua kaltevalla, ajoittain myös liukkaalla katolla. Lisäksi katon huoltajalta vaaditaan roppakaupalla asiantuntemusta ja ammattitaitoa. Hänen on tiedettävä, miten peltikaton huolto eroaa tiilikaton huollosta, ja mitä kaikkea on otettava huomioon mineriittikattoa huoltaessa. 

Yksi hyvistä syistä tilata kaikki kattohuollot lumenpudotuksesta kattoturvatuotteiden huoltoon juuri Plus Kattopalvelulta on ilmainen kattotarkastus. Katon tarkastuksen perusteella saadaan tietää, pitääkö kattopeltien kiinnityksiä lisätä, vai tarvitsisiko katto kenties pestä. Jos kattoa ei tarkastettaisi usein, voisivat naulat tai vanhat ruuvit jäädä vaihtamatta uusiin ruuveihin. Moni muukin katon kunnon kannalta oleellinen kattohuolto tai katon korjaus jäisi tekemättä, jos kattoa ja kattotarvikkeita ei usein tarkastettaisi.

Niin tasakatot, pulpettikatot, aumakatot kuin kaikki muutkin katot kaipaavat puolivuosittaista huoltamista. Katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä katto ja sadevesijärjestelmä puhdistetaan roskista. Tämä estää muun muassa ruostumisen ja sammaloitumisen. Muut kattohuollot ovat katemateriaalikohtaisia, ja niiden toteutusaikataulu riippuu tilanteesta.

Peltikaton maalausta tarvitaan heti, kun vanha maalipinta on muuttunut kuluneeksi. Tähän voi mennä 10, 15 tai jopa 25 vuotta. Hyvässä kunnossa oleva maalipinta on paras vakuutus ruostetta ja ennen aikojaan tarvittua kattoremonttia vastaan. Ennen kattomaalausta katto puhdistetaan pesemällä.

Kattopesu edeltää myös tiilikaton ja huopakaton pinnoittamista, mikä tehdään vain kerran per katto. Savitiilikattoja ei pinnoiteta lainkaan, sillä niille riittää pelkkä katon suojakäsittely. Sekä suojakäsittely että tiilikaton maalaus tähtäävät samaan asiaan, eli kosteuden, lian ja kasvustojen torjumiseen. Huopakatto kannattaa maalata, koska niin se ei kuivu auringossa.

Huopa- ja tiilikatot tarvitsevat myös sammaleenpoistokäsittelyjä ja sammaleilta suojaavia käsittelyjä. Kattopesu ei riitä poistamaan kaikkia sammaleita katosta, siksi katto kannattaa käsitellä erityisillä kemikaaleilla, mitkä pitävät sammalet loitolla. Sammal on tiili- ja huopakaton surma, sillä se sitoo kattoon kosteutta, ja näin nopeuttaa katon haurastumista. Lisäksi sammal tunkee juuriaan tiilien sisälle ja läpi bitumikaton saumoista. Sammal ei tee kattoa kivan, vaan pikemminkin hätää kärsivän näköiseksi.

Tukokset veks – rännikourujen puhdistus Sysmässä saisi olla puolivuosittainen urakka

Jos talon räystäiden kouruissa on tukoksia, eivät sade- ja sulamisvedet poistu kunnolla. Kosteudenhallinta on huonolla mallilla, jos vedet saavat virrata minne sattuu. Sadevedenpoistojärjestelmän tukokset saattavat johtaa jopa kattovuotoon tai talon perustusten kastumiseen, joten vuotava ränni kannattaa ottaa vakavasti.

Plus Kattopalvelulta voi tilata Sysmässä myös rännihuollon, eli rännien puhdistamisen. Jos kyseessä on tasakatto, tarvitaan kattokaivojen puhdistamista. Olipa kyseessä kattokaivojen tai sadevesikourujen puhdistus, teemme sen huolellisena käsityönä. Poistamme kaikki roskat käsin, ja viimeisetkin möskät saadaan irtoamaan vesiletkulla. Kun silmiemme edessä on puhdas kouru, huomaamme, jos rännejä pitää korjata tai vaikkapa huoltomaalata. Huonokuntoisten osien korjaus pidentää räystäskourujen ja alastuloputkien käyttöikää. Joskus uusien rännien asennus on tarpeen, mutta hyvässä lykyssä vasta, kun kattokin on aika uusia.

Rännien puhdistaminen tarkoittaa roskien poistamista ja tukosten sekä ylivuotojen ehkäisemistä ennalta. Kuten jo todettiin, tukosten aiheuttamat vuodot voivat johtaa kosteusvaurioiden syntymiseen. Tukokset ja niiden takana seisova vesi koettelevat myös sadevedenpoistojärjestelmän kuntoa. Kosteus saa kourut ruostumaan, ja ruoste aiheuttaa reikiä. Lisäksi vaarana ovat jää ja jäätymisvauriot. Kun neste jäätyy, se vaatii enemmän tilaa. Tämä näkyy muun muassa teiden routavaurioina sekä savuhormin rapautumisena. Sadevesijärjestelmässä se aiheuttaa saumojen aukeamista ja kaatojen pilalle menoa. Jos jäätyneitä rännejä aletaan potkia tai hakata, voi sadevedenpoistojärjestelmä mennä äkkiä huonoon kuntoon. Räystäskouru voi jopa irrota ja pudota maahan! Parasta onkin teettää kourujen jään poisto ja syöksyputkien avaus Plus Kattopalvelulla, joka toteuttaa työn kuumalla vesihöyryllä. 

Kuinka usein kattokaivot, vesikourut ja jalkarännit sitten pitää puhdistaa? Koska päältä avoimeen sadevesijärjestelmään kertyy koko ajan roskia, saavat puhdistusvälit olla melko tiheät. Suosittelemmekin puhdistamaan tai puhdistuttamaan sadevesijärjestelmän puolen vuoden välein. Tilaa kerrostalon, omakotitalon, kesämökin, paritalon tai vaikka liikekiinteistön katon kevät- ja syyshuollot Plus Kattopalvelulta, niin poistamme roskat sekä ränneistä että katolta. Lopuksi teemme koko katon kuntotarkastuksen, minkä aikana selviävät kaikki huolto- ja korjaustarpeet, joita tarvitaan joko heti tai lähitulevaisuudessa. Saatamme suositella esimerkiksi sadevedenpoistojärjestelmän sulanapitojärjestelmän tai lintuverkkojen asentamista, tai kuka ties kattoikkunan vaihtoa.

Katon pesun ja puhdistuksen avulla pidät huolta kattosi kunnosta

Katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Sysmässä ovat tärkeitä kattohuoltoja, joiden avulla katto pidetään kunnossa vuosikymmenestä toiseen. Likainen ja sammaleiden peittämä katto on ruma, mutta se ei ole ainoa syy katon puhtaana pitämiselle. Likainen katto ei pääse kuivumaan sateen tai talven jälkeen. Kosteus saattaa viipyä katteen pinnalla pitkäänkin, ja se tekee katosta normaalia alttiimman sammaloitumaan ja ruostumaan. Sekä sammal että ruoste ovat huono juttu katon kannalta. Ne nopeuttavat katon haurastumista jouduttaen kattoremonttia jopa parillakymmenellä vuodella.

Oksat, neulaset, lehdet ja muut roskat kertyvät katolle – se on vääjäämätöntä. Roskat kannattaa poistaa puolen vuoden välein. Tarkoitukseen sopivat muun muassa harjat. Tiilikaton harjaus on nopeasti ja edullisesti tehtävissä oleva kattotyö, eikä huopakatonkaan ilmapuhallukseen pala paljoa aikaa tai rahaa. Puhdistuta konesaumakatto, palahuopakatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto sadevesijärjestelmineen joka kevät ja syksy, niin saat katon kevät- ja syystarkastukset kaupan päälle.

Aika voi saada lian tarttumaan tiukasti tiilikaton pintaan. Tiilikaton pesu poistaa lian, ja tiilien upea väri pääsee taas näkymiin. Myös huopakatto voidaan pestä, kunhan ei käytetä painepesuria. Painepesuri ei sovi peltikatonkaan pesuun, mitä tarvitaan vähintäänkin ennen katon huoltomaalauksia.

Huoltomaalaukset estävät peltikattoja ruostumasta, kun taas kemiallinen sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely pidentävät tiilikattojen ja huopakattojen elinkaarta. Peltikatolta tuskin tarvitsee poistaa sammaleita, sillä liukas ja kaikenlaisia epäpuhtauksia hylkivä peltikatto sammaloituu hyvin harvoin. Jos peltikatolle ilmestyisi kasvustoja, riittäisi harjaus tai kattopesu. Tiilikatto ja huopakatto ovat erilaisia kattoja, joten niiden puhdistamiseen tarvitaan erilaisia metodeja. Kemiallisten aineiden avulla sammalet, sammalten juuret ja sammalten itiöt saadaan pois myös katteen sisästä, joten uusia kasvustoja ei ole luvassa aikapäiviin.

Miksi sammalet sitten pitää poistaa? Eivätkö ne luo hannujakerttumaista idylliä? Jokainen voi toki tehdä omat ratkaisunsa, mutta totuus on se, että sammalkasvustot nopeuttavat katon ikääntymistä ja altistavat katon vesivuodoille. Huopakatoilla sammalet muun muassa avaavat katon saumoja, ja tiilikatolla ne rapauttavat kattotiiliä. Jos peltikatolle ilmaantuisi sammaleita, lisäisi niihin sitoutuva kosteus katon ruostumista.

Viiden tähden katon maalaus Sysmään

Tilaa viiden tähden katon maalaus Sysmään Plus Kattopalvelulta! Ensiluokkainen kattomaalaus tarkoittaa muun muassa kiistatonta ammattitaitoa ja asiakaslähtöistä otetta, jolla omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin kattomaalaus hoidetaan. Viiden tähden palvelu tarkoittaa myös sitä, että katon huoltomaalaus toteutetaan avaimet käteen -palveluna. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia pohjatöistä ja sopivan maalaussään odottamisesta, vaan hän voi keskittyä nauttimaan kesästä sillä aikaa, kun me maalaamme kattoa.

Kattomaalaus auttaa sinua säästämään rahaa, sillä uusi pinnoite suojaa kattoa niin kosteudelta, kasvustoilta, katolla kävelemiseltä kuin esimerkiksi ilmansaateiltakin. Jos peltikattoa ei maalattaisi, voisi sen elinkaari jäädä vain noin pariinkymmeneen vuoteen. Tiilikaton maalaus estää tiilikaton käyttöikää päättymästä sen kolmikymmenvuotispäivän tienoilla. Maalauta myös huopakatto tai palahuopakatto, niin saatat saada jopa 40 vuotta kestävän katon. Jos kattohuovan elastisuutta ja rasituksensietokykyä ei tuettaisi uusimalla sen pinnoite, voisi katto kulua loppuun jo noin 20 vuotta katon asennuksen jälkeen.

Koska katon huoltomaalaamisesta saa kotitalousvähennystä, kannattaa kattomaalaus teettää alan ammattilaisilla. Toteutamme katon maalaamisen niin, ettei maalipintaa tarvitse uusia ainakaan kymmeneen vuoteen – tiili- ja huopakattojen tapauksessa ei enää koskaan. Jos katto maalataan vähän sinne päin, voi katto olla maalauksen tarpeessa jo seuraavana kesänä.

Pohjatöihin kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa, sillä muuten maali lähtee melkein kuin vesi hanhen selästä. Katon tulee olla pesty ja kuiva, ennen kuin se voidaan maalata. Tiili- ja huopakaton pohjatöihin saattavat kuulua myös kattopesu ja katon suojakäsittely.

Jotta katto voidaan pestä, tulee sen kunto tarkastaa ihan ensimmäiseksi. Kuntotarkastuksen perusteella osaamme tiivistää huonokuntoiset saumat ja läpiviennit, vaihtaa rikkinäiset tiilet ja paikata kattoreiät – näin katon pesu ei johda kattovuotoon.

Kun tasakatto, aumakatto tai pulpettikatto on maalattu, voit suhtautua tulevaisuuteen huolettomasti. Peltikatto on paremmassa turvassa ruosteelta, ja tiilikaton tiilet alkavat taas hylkiä vettä ja sammaleita (mikä vaikuttaa suoraan katon rapautumisalttiuteen). Huopakatosta tulee jälleen joustava, eikä aurinkokaan pääse kuivattamaan sitä. Lisäksi katto näyttää hyvältä, melkein kuin uudelta! Ota yhteyttä ja pyydä tarjous katon maalaamisesta vaikka tältä istumalta.

Sysmän lumenpudotukset kilpailukykyisin urakkahinnoin

Lumenpudotusta Sysmässä ei tarvitse tehdä itse, eikä kattolumitöihin kannatakaan ruveta kokemattomana. Lumimassojen pudottaminen mökin, rivitalon, omakotitalon, kerrostalon, hallin tai ihan minkä tahansa kiinteistön katolta on vaarallista puuhaa. Haittaa ja vahinkoa voi koitua niin sinulle itsellesi, katolle kuin työmaan läheisyydessä liikkuville ihmisillekin. Ammattilaisvoimin lumet saadaan pois katolta sekä nopeasti että turvallisesti. Hinnan kiroissakaan eivät lumenpudotuksemme ole. Kesämökin tai omakotitalon lumenpudotus oikeuttaa vieläpä kotitalousvähennykseenkin.

Lumenpudottaja voi liukastua tai horjahtaa, ja pudota katolta. Näin voi käydä kokeneelle ammattilaisellekin, siksi kaikki lumityöntekijämme käyttävät aina turvavaljaita ja -köysiä. Turvavaljaita käytetään myös silloin, kun pudotamme lumimassoja alas tasakatolta.

Tiilikatto, peltikatto tai huopakatto voi vaurioitua monin tavoin, jos lumikuormat pudotetaan taitamattomasti. Vahinkoja saattaa syntyä esimerkiksi katteen pinnoitteelle. Liian innokas lapion heiluttelu saattaa johtaa myös kattotiilien irtoamiseen tai läpivientien ja katon sisätaitteiden vaurioitumiseen. Jotta katto ei vaurioituisi ja alkaisi vuotaa, jätämme aina hieman lunta katolle. Vaaksan verran riittää suojaamaan kattoa – ja toimimaan lämmöneristeenä.

Ohikulkijoiden turvallisuus varmistetaan eristämällä lumenpudotusalue muusta pihasta tai kävelytiestä. Jos tarpeen, osa työntekijöistämme alkaa valvoa aluetta ja/tai ohjata liikennettä. Pidämme turvallisuutta todella tärkeänä asiana, ja priorisoimme sen aina lumenpudotustöitä suunnitellessamme sekä toteuttaessamme.

Plus Kattopalvelun työnkuvaan kuuluvat myös jääpuikkojen poisto räystäiltä sekä katon ja rännien sulatus höyryllä. Jos katolla on poistamista odottavaa jäätä, kannattaa ehdottomasti käyttää höyrysulatusta, eikä esimerkiksi teräaseita. Lapiolla tai kirveellä (myös hamarapuolella) hakkaaminen voisi rikkoa katon ja rännit, vähintäänkin niiden pinnoitteen.

Jää kannattaa poistaa, jos se uhkaa pudota hallitsemattomasti alas. Myös silloin on aika sulattaa jäätä, jos jäävalli estää sulamisvesien pääsyn räystäskouruihin. Mikäli sulamisvesi jäisi katolle, voisi uusikin katto alkaa vuotaa saumoista. Jokavuotinen kattojää sekä jääpuikot kertovat usein lämpöhukasta ja katon lisälämmöneristyksen tarpeesta. Mikäli ränneissä on jäätä, on syy joko rakenteellisissa vioissa tai roskissa, mitkä on unohdettu poistaa syksyllä. Varmuuden vuoksi sadevesijärjestelmään voidaan asentaa sulanapitokaapelit. Kattokaivot on mahdollista varustaa lämpövastuksilla, joiden avulla kaikki vesi poistuu tasakatolta koko talven ajan.

Teemme niin taloyhtiöiden kuin yksityisasiakkaidenkin kattotyöt Sysmässä

Plus Kattopalvelu palvelee sekä taloyhtiöitä että yksityisasiakkaita toteuttaen kaikki näiden tarvitsemat kattotyöt Sysmässä. Mitään peltikattotyötä, huopakattotyötä tai tiilikattotyötä ei hoideta vähän sinnepäin, vaan työt toteutetaan aina hyvin paneutuneesti ja keskittyneesti. Kattoläpivientien korjaukset saattavat olla meille rutiinihommia, mutta emme silti ala hosua ja hutiloida, vaan teemme esimerkiksi kattovalokuvun korjaamisen suorastaan esimerkillisellä tavalla.

Aluskatteen vaihto on jo hieman harvinaisempi kattotyö, sillä aluskatteen on tarkoitus kestää jopa pidempään kuin vesikaton. Joskus aluskatteeseen kuitenkin syntyy jotain korjattavaa, ja silloin aluskatteen uusiminen on luotettavampi ratkaisu kuin aluskatteen paikkaus. Jotta aluskate pysyisi mahdollisimman tiiviinä koko vesikaton elinkaaren ajan, kannattaa kaikki kattoreiät paikata heti, jotta kosteus ei suotta rasittaisi aluskatetta. Myös katon tuuletusaukot kannattaa tiivistää. Harjalle voidaan asentaa harjatiivisteet ja räystäille pieneläinesteinäkin toimivat lintuverkot.

Kattoturvatuotteiden asennus, huolto, kuntotarkastus ja korjaus ovat sydäntämme lähellä. Kannamme huolta siitä, että läheskään kaikilla katoilla ei ole riittävää määrää kattoturvatuotteita, ja etteivät ne aina ole hyvässä kunnossa. Yksi yleisimmistä ongelmista on se, että kattoturvatuotteiden kiinnitykset ovat löysällä, ja kattotikkaat tai muut turvatuotteet meinaavat pudota katosta. Me näemme heti, jos katolla on liian vähän kattoturvatuotteita, tai jos niiden laatu ja kunto eivät vastaa vaatimuksia. Korjaamiimme, huoltamiimme, uusimiimme ja asentamiimme kattoturvatuotteisiin voi luottaa.

Teemme myös erilaiset katon IV-työt. Jos katon alla tavataan valumajälkiä, tummumia tai lahoa, on se merkki siitä, että katon alla on kosteutta. Kyse voi olla kattovuodosta, lämmön kondensoitumisesta tai molemmista. Kattovuotoon auttaa katon paikkaus, kun taas lämmön kondensoitumiseen uusien IV-hormien asennus, alipainetuuletin tai katon eristyksen lisääminen. Uusista eristeitä on paljon hyötyä, ja näkyvin muutos tulee lämmityskuluihin. Jos asiantuntijamme suosittelee katon lisälämmöneristystä, kannattaa ottaa vinkistä vaari!

Lahot kattorakenteet on vaihdettava, samoin kuin märät eristeet uusittava. Lahot puuosat pitää muutenkin uusia, jotta laho ei leviäisi muualle – siksi otsalautojakaan ei kannata jättää uusimatta, jos niissä on lahoa. Katon ulkopuuosat kannattaa suojata maalilla, jotta ne eivät lahoaisi. Plus Kattopalvelu toteuttaa myös erilaiset katon peltityöt aina kattoikkunan pellittämisestä konesaumakattoremonttiin.

Homeongelmat voivat juontaa juurensa katon ja yläpohjan eristykseen – tilaa villojen vaihto ajoissa  

Plus Kattopalvelu huoltaa, korjaa, uusii ja varustelee kaikki katot, eli tekee sanalla sanoen kaikki kattotyöt Sysmässä. Tilaa tältä vakavasti otettavalta kattofirmalta myös katon, yläpohjan, ullakon ja katon läpivientien eristämiseen liittyvät kattotyöt. Saatat saada meiltä suosituksen ilmanvaihtokanavien eristämisestä tai vaikkapa villojen vaihdosta, sillä tutustumme kattosi kuntoon hyvin huolellisesti aina kattotarkastusta tehdessämme. Kattotarkastuksenhan me teemme aina jotain kattotyötä toteuttaessamme. Se tarjotaan niin katon korjausta, puhdistusta kuin muutakin kattohuoltoa teettäville asiakkaille. Jos hormista tippuu kondenssivettä tai eristeistä löytyy kosteutta, voit olla varma, että suosittelemme tarvittavia toimenpiteitä ongelmien poistamiseksi. Ullakon ja vintin eristyksen tarvetta ei meidän tarvitse suositella – rakennuksen omistaja kyllä tietää, milloin on liian ahdasta ja siksi aika ottaa kylmä ullakko asuinkäyttöön.

Villojen vaihto on ainut ratkaisu, jos katto on vuotanut tai välikatolle tiivistyvä kondenssivesi on kastellut yläpohjan. Märkiin villoihin voi syntyä homepesäkkeitä, mitkä saattavat johtaa vakaviin sisäilma- ja terveysongelmiin. Homeen ehkäisemiseksi kaikki märät villat on poistettava ja uusittava, ja tietenkin kosteuden pääsy katon alle lopetettava. Kattovuoto lopetetaan tietenkin tiivistämällä katto, kun taas kondensoitumiseen puututaan esimerkiksi lisäämällä eristeitä yläpohjaan.

Katon lisälämmöneristyksen ansiosta välikatolle nousee vähemmän lämpöä, mistä voisi kevättalvella tiivistyä kondenssivettä. Samalla vähennetään myös saumavuotojen todennäköisyyttä. Saumavuotojen takana on usein altapäin sulava lumi, mikä alkaa tihkua saumoista läpi. Katon reunalla jäätynyt valli saattaa estää sulamisvesien pääsyn räystäskouruihin, mikä lisää saumavuotojen mahdollisuutta.

Uudet eristeet pitävät lämmön paremmin sisätiloissa, joten asumisesta tulee kertaheitolla edullisempaa ja ekologisempaa. Syntyneet säästöt voivat olla satoja euroja vuodessa, ja energian kulutuksen vähentäminen on aina ekoteko. Energian tuotanto aiheuttaa ympäristövaikutuksia, kuten ilmastonmuutosta. Edes aurinkoenergia ei ole täysin hyvästä, sillä aurinkopaneelien valmistaminen, kuljettaminen ja käytöstä poistettujen paneelien hävittäminen aiheuttavat päästöjä sekä jätteitä.

Kun teemme katon lisälämmöneristystä tai vaihdamme eristevilloja, pidämme huolen siitä, että uudet eristeet eivät estä välikattoa tuulettumasta. Jos ilma ei pysty liikkumaan ja vaihtumaan, voi yläpohjaan syntyä kondenssivettä eristeistä huolimatta. Myös aluskatetta tarvitaan kondenssiveden torjumiseen.

Kattoturvatuotteiden tarve riippuu muun muassa kattokaltevuudesta

Konesaumakaton, suoraprofiilisen peltikaton tai vaikkapa palahuopakaton kattoturvatuotteiden määrää Sysmässä riippuu muun muassa katon kaltevuudesta. Myös rakennuksen korkeus ja muut mittasuhteet vaikuttavat siihen, riittävätkö pelkät seinätikkaat ja kattotikkaat, vai tarvitaanko myös muunlaisia kattoturvatuotteita. Talotikkaiden ja lapetikkaiden merkitystä ei voida vähätellä, ovathan ne katolle siirtymisen mahdollistajat. Voi kuitenkin olla, että katolle tarvitaan lisäksi katolla liikkumista helpottavia kattosiltoja, putoamissuojia sekä kattopollareita. Tarvetta voi olla myös hätäpoistumistikkaille eli palotikkaille tai vaikkapa lumiesteille. Kerrostalon katto kannattaa varustella myös savunpoistoluukulla, mikä poistaisi kuuman savun pelastusreiteiltä mahdollisessa tulipalotilanteessa.

Rakennusmääräyksistä selviää, mitä kattoturvatuotteita pulpettikatto, harjakatto tai vaikka aumakatto tarvitsee. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kattourakoitsija Plus Kattopalveluun, jolle kattojen turvallisuus on sydämenasia. Varmistamme, riittääkö nykyisten kattoturvatuotteiden määrä ja laatu, vai tuleeko turvatuotteita huoltaa, korjata tai uusia. Tarvittaessa asennamme katolle kokonaan uusia kulkusiltoja ja muita kattoturvatuotteita. Paikan päälle toimittamamme ja asentamamme kattoturvatuotteet ovat huippulaatua ja kaikkien määräysten mukaisia – tästä kertoo muun muassa niiden CE-merkintä. Hinta on kuitenkin kohdillaan, siitä pidämme huolen.

Huonossa kunnossa olevat kattosillat ja muut kattoturvatuotteet ovat turvallisuusriski, mikä vältetään tarkastamalla kattoturvatuotteet usein. Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kattoturvatuotteiden kunto on hyvä käydä varmistamassa ainakin kaksi kertaa vuodessa. Katon turvatuotteiden tarkastus on yhdistettävissä koko katon kevät- ja syystarkastukseen, ja näin Plus Kattopalvelu aina toimiikin. Tilaa omakotitalon, kerrostalon tai vaikka paritalon kevät- ja syyshuollot meiltä, niin saat kattavan puolivuotistarkastuksen ilmaiseksi. Jos sen aikana selviää joitain vesikattoa, aluskatetta tai vaikkapa kattoturvatuotteita koskevia huolto- ja korjaustarpeita, annamme niistä hyvän tarjouksen.

Kattoturvatuotteet ovat kaikeksi onneksi varsin kestävää tavaraa, mutta niiden kiinnikkeet saattavat löystyä ajan kanssa. On todella vaarallista, jos kattotikkaat irtoavat ja putoavat alas. Se on vaarallista, vaikka kukaan ei juuri sillä hetkellä liikkuisikaan katolla, sillä joku voi jäädä putoavien tikkaiden alle. Tarvittaessa kiristämme tikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeet, jotta kattoa ja ihmisiä uhkaavat vahingot saadaan estettyä. Jos vahinko on jo sattunut, paikkaamme katon vauriot ja kiinnitämme kattoturvatuotteet takaisin paikoilleen.

Lumiesteiden korjaus, kiinnitys ja asennus kotitalousvähennyskelpoisia töitä     

Lumiesteiden asennus ja korjaus oikeuttavat kotitalousvähennykseen, mitä haetaan Verohallinnolta töiden toteuttamisen jälkeen. Koska Plus Kattopalvelu kuuluu ennakkoperintärekisteriin, voi käytännössä kaikista kattotöistämme hakea kotitalousvähennystä – siis jos sattuu olemaan yksityisasiakas. Kerrostalon tai rivitalon kattotöistä ei saa kotitalousvähennystä, mutta taloyhtiöidenkin kannattaa asioida kanssamme yhteistyökykyisyytemme ja mainion hinta-laatusuhteemme vuoksi. Laitamme taloyhtiöiden katot kuntoon tuossa tuokiossa – silloinkin, kun tarvitaan irronneiden lumiesteiden tai tikkaiden aiheuttamien reikien ynnä muiden vaurioiden korjaamista.

Jos katollasi ei vielä ole lumiesteitä, hanki ne ennen ensi talvea ja sen pakkasia. Kaikki kaltevat kattopinnat on varusteltava lumiesteillä, joita tarvitaan lappeen pituuden mukaan joko yksi tai kaksi riviä. Kattokaltevuus ratkaisee, tarvitaanko lumiesteitä vai ei. Kriittinen raja on 1:8. Jos katto on näin kalteva tai vielä jyrkempi, on lumiesteet asennettava katon reunalle.

Lumiesteet torjuvat monet omaisuusvahingot, joita alas putoava lumi saattaisi aiheuttaa – eikä siinä kaikki! Lumiesteet estävät myös maassa kulkevia ihmisiä jäämästä lumen alle ja loukkaantumasta. Kun hankit lumiesteet, turvaat itsesi ja läheistesi turvallisuuden. Samalla varmistat sen, että löydät terassin ja katon ehjinä talvenkin jälkeen.

Me toimitamme ja asennamme lumiesteet kaikille katoille. Lumiesteiden asennustapa vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä saumattu katto, huopakatto, itsekantava poimulevykatto vaiko esimerkiksi tiilikuvioitu teräspeltikatto. Kiinnitämme erityishuomiota oven päälle tulevien lumiesteiden mitoitukseen ja kiinnittämiseen, mutta asennamme ja mitoitamme tarkoin myös muualle sijoitettavat lumiesteet. Mitoituksessa painaa niin lappeen pituus kuin alueen keskimääräinen lumikuormakin.

Jos katon reuna on varustettu lumiesteillä, tulee niiden kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Aika aiheuttaa kaikenlaista kulumista, myös lumiesteiden kiinnikkeiden löystymistä. Jos lumiesteiden kiinnityksiin ei ole kiinnitetty huomiota, voivat lumiesteet pudota katolta talvella tai esimerkiksi syksyn tuulien riepotellessa kattoa. Jos jotain irtoaa katosta väkisin, voi katto vaurioitua ja alkaa vuotaa. On parempi katsoa kuin katua, eli katto kaikkine tarvikkeineen kannattaa tarkastaa joka kevät ja syksy. Mikäli tilaat meiltä katon kevät- ja syyshuollot, saat katon ja muun muassa sen lumiesteiden kunnon tarkastuksen kaupan päälle.

Piipunhattu ja piipun pellitys – ota iso askel kohti paloturvallisempaa kotia

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla voit ottaa jättiaskelen kohti paloturvallisempaa kotia. Merkittävä määrä joka vuosi sattuvista rakennuspaloista johtuu huonokuntoisesta hormista, joten savupiippu ja hormi kannattaa suojata piipun peltitöiden avulla. Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa savupiipun säiltä ja sateilta, minkä lisäksi se viimeistelee koko rakennuksen ulkonäön. Pellitetty piippu on se viimeinen silaus, jota kesämökki, rintamamiestalo, uudisrakennus tai muu kohde on kaivannut! Piipunhattua ei missään nimessä kannata jättää hankkimatta ja asentamatta, sillä se pitää niin kosteuden kuin roskatkin pois hormista. Hormista tulee nopeasti huonokuntoinen, jos sinne pääsee vettä. Hormit ovat ani harvoin päivittäisessä käytössä, joten kosteus saattaa olla hormissa pitkiäkin aikoja. Jos kosteus pääsee jäätymään ja sulamaan useita kertoja, alkaa hormin laasti väistämättä rapautua. 

Kun laasti rapautuu, syntyy siihen koloja ja halkeamia, joihin kertyy nokea. Jos hormi on epätasainen, ei nuohooja pysty poistamaan kaikkea nokea, vaikka hän kävisi paikalla neljännesvuosittain. Nokikertymät ovat tulipaloriski, sillä noki voi syttyä tuleen, ja nokipalo saattaa hyvinkin laajentua rakennuspaloksi.

Hormin halkeamista voi karata lämpöä ja savukaasuja, joiden kuumuus saattaa sytyttää tuleen koko rakennuksen. Kun vielä ottaa huomioon sen, että kuiva hormi vetää paremmin, ei ole vaikea keksiä syitä piipun peltitöille.

Kattopeltiseppämme toteuttavat yksin tein myös muuta peltisepän työt – tai sitten voit tilata ne erillistöinä. Peltiseppää tarvitaan muun muassa kattoikkunan pellittämiseen, jiiripeltien asentamiseen tai kattoturvatuotteiden toteuttamiseen peltisepän työnä.

Aluskate on helppo korjata piipun kohdalta yhtä aikaa piipun pellittämisen kanssa, sillä molemmat kattotyöt edellyttävät vesikaton osittaista purkamista. Jos kattoa tarkastaessamme huomaamme, että aluskate ei ole kunnossa tai se on asennettu väärällä tavalla, teemme heti tarjouksen aluskatteen kunnostamisesta. Jos katto vuotaa piipun juuresta tai jostain muusta kohtaa, voi aluskate vielä estää katon rakenteiden kastumisen ja pilalle menemisen. Vaikka katto kaikkine yksityiskohtineen tarkastettaisiin kahdesti vuodessa, voi katto alkaa vuotaa piipun juuresta tai esimerkiksi harjatiilen kohdalta. Kannattaa varautua kaikenlaiseen ja pitää aluskate ehjänä!

Miksi asiakkaamme saavat ilmaisen kattotarkastuksen Sysmässä?

Asiakkaat ovat tottuneita siihen, että kaikki toimenpiteet (myös katon tarkastus Sysmässä) maksavat erikseen. Plus Kattopalvelun tarjoama ilmainen kattotarkastus herättääkin kummastusta. Miksi poikkeamme valtavirrasta ja tarjoamme ilmaisia katon kunnon tarkastuksia? Tässä yhteydessä pitänee tarkentaa, että erikseen tilattu kattava kattotarkastus on edelleen maksullinen, mutta jos tilaa ihan minkä tahansa muun kattotyön, saa katon kuntotarkastuksen ilmaiseksi. Ei ole väliä, mitä tilaa – olipa kyseessä kerrostalon katon harjaus, omakotitalon rännien puhdistus tai vaikka rivitalokaton myrskyvaurioiden korjaus, on katon kunnon tarkastus veloitukseton kaupanpäällinen.

Kyseessä ei ole pelkkä markkinointikikka, vaikka ilmaisilla kattotarkastuksilla saammekin uusia asiakkaita (ja vanhat pysyvät meille uskollisina). Kattotarkastuksen tekeminen ilmaiseksi on kannattavaa liikevaihtomme kannalta myös siksi, että se on helppo tapa tehdä lisämyyntiä. Jos katosta paljastuu jotain uutta korjattavaa tai huollettavaa, tarjoudumme tekemään tarvittavat toimenpiteet hyvään hintaan. Jos asiakas tarttuu tarjoukseen, ansaitsemme hieman extraa.

Ilmaisen kattotarkastuksen tarjoamisen perimmäiset syyt ovat kuitenkin halussamme palvella asiakasta mahdollisimman hyvin. Yksi palvelulupauksistamme on laittaa katto kerralla kuntoon, ja niin ei tapahdu, jos emme tiedä lähtötilannetta. Asiakas saattaa tilata meiltä vaikkapa kattoreiän paikkaamisen, mutta jos emme tarkasta samalla katon saumoja, läpivientejä ja kattorakenteita, voi katto vuotaa reiän huolellisesta paikkaamisesta huolimatta. Vain perusteellisen kattotarkastuksen perusteella löydämme kaikki kohdat, mitkä vuotavat tai meinaavat alkaa vuotaa. Samalla selviävät myös katon huoltotarpeet, kuten tarve maalata kattoa tai poistaa sammalet.

Jos konesaumakattoa, palahuopakattoa, aaltopeltikattoa tai mitä tahansa muuta kattoa ei huolleta ajallaan, katto ikääntyy ennenaikaisesti. Jos katto pitää uusia 10, 20 tai 30 vuotta liian aikaisin, kasvavat katon kokonaiskustannukset. Toinen toimintaamme ohjaava tavoite on pitää asiakkaan katto kokonaiskustannuksiltaan mahdollisimman edullisina, ja siksi tahdomme löytää niin katon huolto- kuin korjaustarpeet ajoissa. Katon kuntotarkastuksen tarjoaminen antaa tämän parhaat mahdollisuudet. Rikkinäinen tiili on huokeampi uusia kuin olisi katon vesivahingon korjaaminen puuosien uusimisineen ja eristeiden vaihtamisineen. Peltikatto on edullisempi pestä ja maalata, kuin joutua uusimaan se ruostevaurioiden takia vasta noin kahden vuosikymmenen kuluttua katon asentamisesta.

Miten kattopalvelumme kesän ja talven kattourakoinnit Sysmässä eroavat keskenään?

Joka ikinen kattourakointi Sysmässä hoidetaan mallikelpoisesti, kun asialla on Plus Kattopalvelu-niminen kattofirma. Kattourakoitsijan kokemus ja ammattitaito ovat merkittävässä roolissa, kun halutaan varmistaa kattourakan onnistuminen. Kattopalvelu, jolle työskentelee tasokkaita ja motivoituneita ammattilaisia, on varma valinta kaikenkokoisiin urakoihin. Olipa kyseessä taloyhtiön kattoremontti, kesämökin painuneen katon oikaisu tai vaikka omakotitalon kattovuodon korjaus, ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous. Myös katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaus on isotöinen kattourakka, ja kattomaalauskin pitää sisällään monia erilaisia työvaiheita.

Pienimuotoisempia kattourakoita ovat rikkinäisen tiilen vaihto, vesikourun korjaus, kattoreiän paikkaus heti tuoreeltaan tai vaikkapa peltikaton naarmujen paikkamaalaus. Luota Plus Kattopalveluun myös näissä töissä – emme hutiloi niissäkään, ja tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle.

Kesäisin tehdään erilaisia kattotöitä kuin talvella. Kesän kattourakoita ovat kattoremontit, kattomaalaukset sekä erilaiset kattokorjaukset. Kesäsateet saattavat paljastaa kattovuodon – viimeistään siinä vaiheessa, kun sisäkatosta jo tippuu vettä. Totta kai kesällä tehdään monenlaisia muitakin urakoita, kuten kattojen lisälämmöneristyksiä ja kattoturvatuotteiden asennuksia, mutta kattoremontteja ja kattomaalauksia tehdään poikkeuksellisen paljon muihin vuodenaikoihin verrattuna.

Syystöitä katolla ovat katon syyshuollot ja -tarkastukset. Jos tarpeen, katto kunnostetaan tulevaa talvea varten. Mitä ehjempi katto ja tiiviimmät saumat, sitä paremmin katto kestää uuden talven ja sen rasitukset. Syksyn myrskyt voivat aiheuttaa vaurioita kattoon, ja nekin on korjattava viipymättä. Irronneiden kattopeltien, peltilistojen, rännien ja lumiesteiden kiinnittäminen ovat tavanomaisia kattokorjauksia myrskyn jälkeen.

Katon voi uusia talvellakin – silloin urakka alkaa jään sulattamisella ja lumen pudottamisella. Jopa yläpohjan eristeet voidaan uusia talvella, jos työ toteutetaan osissa ja vähän kerrallaan. Vuotava katto pitää korjata heti, oli kyseessä talvi tai kesä – näin vältetään laho- ja homevauriot.

Kevään tullen teemme kattojen keväthuoltoja. Kuten syyshuolto, myös keväthuolto tarkoittaa katon ja sadevesijärjestelmän puhdistamista roskista. Näin estetään katon sammaloituminen – tai ruostuminen, jos kyse on peltikatosta. Keväthuollon(kin) yhteydessä ilmaiseksi tarjottu kattotarkastus kertoo, onko talvi rasittanut katon kuntoa vai ei. Katto saattaa kaivata esimerkiksi jiirein paikkausta, mistä teemme heti tarjouksen. Kevättarkastuksen perusteella osaamme suositella myös kesän mittaan tehtäviä kattohuoltoja, kuten kattomaalausta, mikä pitää tehdä lämpötilan ollessa koko ajan plussan puolella.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt