Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyöt Järvenpäässä ovat vain yhden yhteydenoton päässä

Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikki kattotyöt katon harjauksesta kokonaiseen kattosaneeraukseen niin Järvenpäässä kuin sen ympäristössä sijaitsevissa kunnissakin. Asiantuntemuksella ja kokonaisvaltaisella otteella tehtyjä kattotöitä tarjotaan siis myös Mäntsälässä, Sipoossa, Keravalla, Riihimäellä, Vantaalla ja Tuusulassa. Jos katto vuotaa tai katteella on reikiä ja sammaleita, voi olla että tekemämme kattotarkastuksen perusteella joudumme tarjoamaan täysivaltaista kattoremonttia. Näin saattaa käydä, mutta ensin otamme selvää, voidaanko omakotitalon, piharakennuksen tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katto laittaa kuntoon jollain muulla tavalla. Katon osittainen korjaus riittää usein korvaamaan kattoremontin. Kate voidaan saada lähes uutta vastaavaan kuntoon, jos se katon korjauksen ja paikkauksen jälkeen pestään sekä maalataan.

Mikäli katto kuitenkin osoittautuu pahoin vaurioituneeksi, tai sillä on jo ikää, saattaa kattoremontti olla kuitenkin se paras vaihtoehto. Kattoremonttia ei tarvitse pelätä. Kun tiilikaton, peltikaton tai huopakaton uusii Plus Kattopalvelu, sujuu se kaikin puolin asiantuntevasti, nopeasti ja kohtuullisella hinnalla. Koko kesää sinun ei tarvitse meitä katsella, sillä talon katto voidaan uusia nopeimmillaan jo parissa päivässä. Uusi katto on mahdollista viimeistellä kattopeltiseppiemme toimesta. Esimerkiksi piipun pellitys on piste iin päälle. Sen lisäksi, että taidokas pellitys viimeistelee katon ilmeen, suojaa se savupiippua tehokkaasti säiltä.

Kattoremontin voi maksaa kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksella, mikä sopii myös kourusaneerauksen, kattohuoltojen ja esimerkiksi uusien kattoturvatuotteiden maksamiseen. Talonomistajat voivat ottaa ilon irti kotitalousvähennyksestä, mikä tekee omakotitalon tai kesämökin kattotöiden teettämisestä vielä entistäkin edullisempaa.

Plus Kattopalvelu tahtoo tarjota parasta mahdollista kattopalvelua, ja koska ammattitaitomme, palveluhenkisyytemme sekä työmotivaatiomme oli jo kohdillaan, täydensimme palvelukonseptiamme ilmaisella kattotarkastuksella. Tämä tarkoittaa kaikessa lyhykäisyydessään sitä, että riippumatta siitä mitä kattotöitä olet meiltä tilannut, tullaan sinulle tarjoamaan kaupan päälle ilmainen kattotarkastus. Katon kuntotarkastus kertoo meille sen, voidaanko katon elinkaarta pidentää ja vaurioitumisalttiutta jotenkin vähentää. Mainitsemme kaikista huomioistamme asiakkaalle, ja annamme tarjouksen mahdollisesti tarvittavien kattotöiden tekemisestä. Esimerkiksi peltikatolle saatamme suositella ruosteenpoistoa ja maalaamista, kun taas huopakatolle saatamme tarjota saumojen tiivistämistä ja irvistävien saumojen paikkaamista. Tarkastamme samalla myös katon tarvikkeet, sillä kattoturvatuotteet ja muut kattovarusteet voivat vaatia kunnostamista.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Näin helposti voi kattoremontti Järvenpäässä sujua!

Jos et halua katon uusimisen kuormittavan sinua tai kukkaroasi tarpeettomasti, tilaa kattoremontti Järvenpäässä Plus Kattopalvelulta. Me teemme katon purkamisen ja vaihtamisen avaimet käteen -periaatteella, joten asiakkaan tai tarvitse tehdä muuta kuin soittaa tai lähettää meille verkkoviestiä. Edes loppusiivouksesta ei tarvitse kantaa huoltaa, sillä urakkahintaamme sisältyy myös työmaa-alueen siivoaminen. Jätteet toimitetaan oikeaan osoitteeseen, missä ne lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti. Vanhat eristeet päätyvät energiantuotantoon, ja vanhoista kattoturvatuotteista tulee aikanaan uusia metalliesineitä. Kattotiilistä saatava murska on haluttua tietyömailla, kun taas huopakattosi saa uuden elämän maantien päällysteessä.

Huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin lopputulos tarkoittaa kattoa, mitä ei tarvitse uusia seuraavaan 20-40 vuoteen. Toki kattoa on huollettava tuona aikana, muuten katon elinkaari jää huomattavasti lyhyemmäksi. Plus Kattopalvelu palvelee sinua mielellään myös kaikkien kattohuoltojen tiimoilta. Niistä tarvitaan eniten katon puhdistamista ja kuntotarkastamista. Näillä huolloilla ja tarpeen vaatiessa tehdyillä kattokorjauksilla myös tiilikatot ja peltikatot saadaan kestämään aikaa. Tiilikattoremontti on edessä seuraavan kerran ehkä vasta 70 vuoden päästä, ja peltikattoremontti antaa odotuttaa itseään noin 50 vuotta.

Uusimme niin yksityisasiakkaiden kuin taloyhtiöidenkin katot. Omakotitalon ja kesämökin kattoremontti tarkoittavat mahdollisuutta kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennyksen avulla lasket maksamiesi verojen määrää. Ennen kotitalousvähennyksen hakemista kattosaneeraus on kuitenkin kokonaisuudessaan maksettava. Meiltä saat mainion tarjouksen kattoremontista, myös silloin kun on kyse kerrostalon tai rivitalon kattoremontista. Hintaa ei siis tarvitse etukäteen pelätä, ja kattoremontin hinta voidaan maksaa myös osamaksulla. Kotisivujemme kautta saatavan rahoituksen avulla saat lisää maksuaikaa ja joustoa kattoremontin ja muiden kattotöiden maksamiseen.

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton asennukseen voidaan liittää muitakin kattotöitä, joilla uusi katto saadaan mahdollisimman turvalliseksi ja tiiviiksi. Katon uusimisen yhteydessä voimme lisätä katon alle eristeitä, mikä estää lämmön karkaamista. Samalla harjakatosta, pulpettikatosta tai esimerkiksi aumakatosta tulee kosteusteknisesti toimivampi. Lukkosaumakatto tai muu katto voidaan viimeistellä kattopeltisepän tekemillä suojapellityksillä ja peltilistoilla, joilla on myös esteettinen merkitys. Konesaumakaton pariksi sopivat jalkarännit ja kattoturvatuotteet peltisepän työnä. Jos välikaton tuuletuksen kanssa on aiemmin ollut ongelmia, voidaan katolle nyt asentaa alipainetuuletin – tai ehkä kattoa voitaisiin korottaa?

Kesämökin katto pitää varmasti vettä, kun valintasi kohdistuu uuteen huopakattoon tai palahuopakattoon

Huopakatto ja palahuopakatto ovat toimivia kattoja niin kesämökkiin, kerrostaloon kuin vaikkapa rintamamiestaloonkin. Bitumikermikatot ovat vesitiiviimpiä kuin peltikatot ja tiilikatot, joiden läpi tulee vettä melko varmasti jossain vaiheessa katon elinkaarta. Bitumikaton saumat ovat hyvin tiiviitä, eikä katto säännöllisesti huollettuna ala vuotaa. Bitumikaton saumat ovat niin vesitiiviitä, että se voidaan asentaa jopa tasakatollekin. Muut katot vaativat ainakin kattokaltevuuden 1:10, jotta niiden asentaminen olisi hyvä päätös.

Tasakatolle käy kuitenkin vain tiivissaumakate. Kolmiorimahuopakatto on mahdollinen vaihtoehto vasta, kun omakotitalon tai kesämökin katon kaltevuus on 1:3 tai enemmän. Kolmiorimahuopakate on kaikessa vanhanaikaisuudessaan ihastuttava. Nykyaikaisesta bitumikermistä nykyaikaisilla välineillä asennettava kolmiorimahuopakatto on tiivis, näyttävä ja kustannustehokas katto. Läheskään kaikki kattourakoitsijat eivät enää hallitse kolmiorimakaton asentamistekniikkaa, mutta Plus Kattopalvelulta saat luotettavaa palvelua silloinkin, kun olet saneeraamassa vanhaa rakennusta – tai haluat kunnioittaa perinteitä asentamalla kolmiorimakaton uudiskohteeseen. Kolmiorimahuopakate asennetaan nimensä mukaisesti kolmion muotoisten rimojen avulla.

Kolmas vaihtoehto uudeksi huopakatoksi on laattakatto, jos katon kaltevuus on ainakin 1:5. Laattakatolla on monta nimeä, kuten rakkaalla lapsella ainakin: puhutaan myös paanukatosta ja palahuopakatosta. Bitumipaanukatto koostuu lukemattoman monista palahuopapaloista, mitkä liimaantuvat yhteen paloissa olevan, valmiin liimapinnan avulla. Liimapintaa on suojaamassa muovisuikale. Uusimmissa palahuopapaanuissa ei tätä suojamuovia enää ole, ja se on tehnyt laattakaton asentamisesta entistä nopeampaa ja ekologisempaa. Turhaa muovinkäyttöä pitäisikin välttää, ja kaikki käytetty muovi kierrättää asianmukaisesti.

Palahuopakaton korjaus ja huolto on samanlaista kuin muidenkin huopakattojen korjaukset ja huollot. Isoin ero palahuopakattojen ja muiden huopakattojen remontoinnin osalta on se, että palahuopakatto asennetaan valtavasta läjästä suhteellisen pieniä paanuja, kun taas tiivissaumakatto ja kolmiorimakatto asennetaan rullatavarana myytävästä vuodasta. Palahuopakaton asentaminen ja uusiminen on siis yleensä hiukan hitaampaa.

Huopakaton huolto rakentuu katon puhtaanapidon ympärille, sillä lika haurastuttaa katon. Kattoon sitoutuva lika pitää katteen kosteana pitkiä aikoja, mikä ei tee hyvää katteelle. Kosteus ja epäpuhtaudet ruokkivat myös sammaleita, mitkä edustavat bitumikatoille lopun alkua, jos niitä ei poisteta. Hyvinkin huollettuun kattoon saattaa joskus syntyä reikiä, mitkä tiivistetään massojen avulla.

Katon korjaus Järvenpäässä on priorisoitava tehtävälistan kärkeen

Katon korjaus Järvenpäässä on priorisoitava tehtävälistan kärkeen, sillä katon korjaus ei voi odottaa. Jos katto ei ole tiivis, heikkenee sen kunto koko ajan lisää. Katon alle pääsevä kosteus on erittäin turmiollista koko rakennuksen kannalta. Omakotitaloon, kerrostaloon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennukseen saattaa syntyä jopa homevaurioita, jos katto vuotaa pitkään.

Peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai palahuopakaton korjausta ei kuitenkaan tarvitse tehdä itse. Omin päin kattoa ei kannatakaan alkaa korjata, ellei ole alan ammattilainen. Kattokorjaus tuo parhaan avun, kun asialla on kokenut ammattilainen, joka tietää mitä tehdä. Kokemus katolla liikkumisesta on plussaa. Kohtuullinen hinta on hyvä asia, samoin se, jos samalla saa koko katon kunnon tarkastamisen ilmaiseksi. Tällainen kattopalvelu on Plus Kattopalvelu. Ota yhteyttä meihin, ja tilaa jiirien korjaus, kattovuodon korjaus, lahojen otsalautojen vaihto tai vaikkapa kattoikkunan tiivistys! Laskemme sinulle erinomaisen hinnan katon paikkaamisesta, tulemme suorittamaan sen nopeasti (mutta huolellisesti) ja kaupan päälle tarkastamme koko katon kunnon.

Jos omakotitalossa on tiilikatto, on rikkinäisten tiilien vaihto hyvin tyypillinen kattotyö. Peltikaton omistaja törmänne irronneiden kattopeltien ja peltilistojen kiinnittämiseen, sillä kovat myrskytuulet saattavat riepotella kattoa. Peltikatolla ja huopakatolla voi olla tarvetta kattoreikien paikkaukselle. Reikiä syntyy muun muassa silloin, jos lumi irrottaa katolta rännit, kattotikkaat tai lumiesteet.

Katteen materiaalista riippumatta taloyhtiö tai talonomistaja voi tarvita katon ja kattoläpivientien asentamista ja tiivistämistä. Kattoluukku ja savupiippu ovat melko tavallisia paikkoja kattovuodoille. Läpivientivuodoilta voi välttyä tarkastamalla kattoläpiviennit usein siltä varalta, että niiden tiivisteet on uusittava.

Kattotarvikkeissakin saattaa ilmetä korjattavaa. Rännien ja vesikourujen korjaus voi johtua ruosteesta tai jäästä, mikä on avannut rännien ja alastuloputkien saumat. Lumiesteet ovat voineet vääntyä, tai kattotikkaat ruostua. Plus Kattopalvelu kunnostaa ja uusii niin sadevesijärjestelmät, kattoturvatuotteet kuin muutkin katon varusteet.

Teemme myös isommat ja monimutkaisemmat kattokorjaukset, kuten aluskatteen korjaamisen, notkolle painuneen katon oikaisun, pahojen myrskyvaurioiden kunnostamisen, lahonneiden puuosien vaihdon katon alla ja katon osittaisen vaihtamisen. Vain tilanteen ollessa toivoton suosittelemme kattoremonttia!

Miten toimia, kun katto vuotaa?

Kattovuoto voi tulla shokkina. Uusikin peltikatto, tiilikatto tai huopakatto saattaa alkaa vuotaa, jos käy huono tuuri. Vuotavan katon korjaus ei aina johdu vanhoista, haurastuneista ja heikentyneistä rakenteista, vaan taustalla saattaa olla lumi tai myrsky. Joka tapauksessa, vuotavan katon korjaus on aloitettava mahdollisimman nopeasti, jotta vältyttäisiin katon vesivahingolta.

Lumi voi saada katon vuotamaan rasittamalla sen saumoja, jiirejä ja läpivientejä. Kun lumi valuu alas katolta keväällä, voi se tempaista mukaansa erilaisia kattotarvikkeita, minkä takia kattoon syntyy reikiä. Lumesta voi olla kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi omakotitalon katolle muutakin haittaa, joten seuraa lumen kertymistä katolle, ja tilaa tarvittaessa lumenpudottajamme paikalle.

Tuuli voi aiheuttaa samantapaisia vahinkoja kuin katolta alas valuva lumi, eli irrottaa ilmanvaihtohormeja, aurinkopaneeleita, lapetikkaita ja esimerkiksi vesikouruja. Tuuli voi löytää tiensä huopavuotien alle, jos bitumikermikaton saumat eivät ole täysin tiiviit. Tiilikatolta voi irrota tiiliä, ja peltikatolta kattopeltejä sekä peltilistoja. Sopii toivoa, että aluskate jää ehjäksi, sillä tiivis aluskate voi estää kattorakenteiden ja eristeiden kastumisen tällaisessakin tilanteessa. Muussa tapauksessa kattokorjauksen yhteydessä on kuivatettava puurakenteita ja uusittava yläpohjan lämpöeristeitä. Aluskate kannattaakin korjauttaa tai uusia heti, jos sen kunnossa tapahtuu muutoksia.

Vanha tiilikatto voi vuotaa milloin tahansa, sillä aika saa tiilet rapautumaan, ja aluskatteenkin kunto heikkenee ajan kanssa. Peltikatolle ilmaantuu ruostetta vuosien saatossa, ja se saa kattopellit ohenemaan sekä kiinnikkeiden reiät suurenemaan. Huopakatto alkaa vanhemmiten halkeilla, sillä ikääntymisen myötä se menettää elastisuutensa. Juuri elastisuus on merkittävässä roolissa huopakaton rasituksensietokyvystä puhuttaessa.

Se, miten kattovuodon korjaus kannattaa tehdä, selviää urakan aluksi tehtävän alkutarkastuksen aikana. Ehkä riittää pelkkä vesikatteen tiivistys, mutta jos kosteus on jo löytänyt tiensä kattorakenteisiin, teemme tarjouksen, mikä sisältää myös rakenteiden kunnostamisen ja eristeiden uusimisen. Mikäli muu ei auta, suosittelemme kattoremonttia. 40-vuotiasta huopakattoa tai 50-vuotiasta peltikattoa ei kannata enää korjata, vaan ne on paras uusia. Tiilikaton parasta ennen -päiväykseen on aikaa noin 70 vuotta tiilikaton asentamisesta, mutta huoltojen laiminlyönti saattaa saada katon kunnon romahtamaan jo tätä ennen.

Katon huoltoon liittyvät palvelut kannattaa tilata Järvenpäässä meiltä

Katon huolto Järvenpäässä on asia, minkä tiimoilta kannattaa ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun. Plus Kattopalvelu tarjoaa luotettavaa, laadukasta ja liioittelemattoman hintaista katonhuoltopalvelua kaikille kotitalouksille ja taloyhtiöille ympäri Järvenpään. Jokaista tiilikattoa, huopakattoa ja peltikattoa on huollettava, mutta isompia kattohuoltoja ei tarvita kuin harvoin. Vuosittaiseksi kattohuolloksi riittää katon harjaus, mikä kannattaa tehdä sekä keväisin että syksyisin. Bitumikatot on varmuuden vuoksi hyvä puhdistaa roskista ilmapuhaltamalla, sillä liian kovat harjakset saattavat vaurioittaa sitä, eikä riskiä kannata ottaa. Kun vielä samalla puhdistetaan räystäskourut (tai kattokaivot, mikäli kyseessä on tasakattoinen rakennus) sekä tarkastetaan koko katon kunto, puhutaan jo katon kevät- ja syyshuollosta.

Katon perusteellisempi huolto voi tarkoittaa vaikkapa katon pesua ja/tai sammaleiden poistamista katolta. Sammaleita kasvaa etenkin tiilikatoille ja huopakatoille, joiden karhea ja epätasainen pinta tarjoaa sammaleille oivan kasvualustan. Sammaleet on syytä hävittää sammaleentuhoaineilla, sillä ne syövät kattoa ja uhkaavat saada sen vuotamaan. Huopakaton ja tiilikaton pinnoitus on hyvä tapa vähentää katon sammaloitumista ja antaa sille lisää rasituksensietokykyä.

Peltikaton tunnetuin ongelma on ruoste. Jos katto ei ole kauttaaltaan ruosteenruskea, voidaan ruostevauriot poistaa harjaamalla ja paikkamaalaamalla. Kaikki naarmut on hyvä paikkamaalata heti kun niitä löytyy, sillä suojaamaton kohta houkuttelee ruostetta – olet varmasti huomannut saman seikan myös autosi maalipintaan syntyneistä naarmuista. Koko katon huoltomaalaus on edessä aikaisintaan 10 ja korkeintaan 25 vuoden kuluttua uuden peltikaton asentamisesta. Tummat maalipinnat tuppaavat kulumaan hieman nopeammin kuin vaaleammat.

Peltikaton kuntotarkastus voi kertoa tarpeesta uusia kateruuveja tai korvata vanhat ja ruodelaudoituksesta ylös kohonneet peltikattonaulat kateruuveilla. Mitä paremmin pellit ovat kiinni katossa, sitä vähemmän tuulet niitä riepottelevat. Ennen vanhaan kattopellit asennettiin peltikattonauloilla, mutta ruodelautojen turpoaminen ja kutistuminen voi saada naulat pumppautumaan pois puusta. Koska kosteuselämistä ei voida estää, on siihen varauduttava kateruuveilla, joiden kierteet pysyvät paremmin puussa kiinni. Plus Kattopalvelulta saatte myös kaikki kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmien huollot, kuten niiden huoltomaalauksen. Kattokaivoihin ja sadevesikouruihin kannattaa asentaa jäätymistä ehkäisevä sulanapitojärjestelmä.

Neljä vinkkiä rännien puhdistamiseen Järvenpäässä

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Järvenpäässä ovat osa jokaisen rakennuksen asianmukaista huoltoa ja kunnossapitoa. Ehjä ja puhdas sadevesijärjestelmä toimii kaikkina vuodenaikoina ohjaten kosteuden kauas rakennuksen rakenteista. Jos kattokaivojen toiminnassa olisi joitain ongelmia, eivät sadevedet ja lumen sulamisesta syntyneet vedet pääsisi pois katolta. Seuraus voisi olla kattovuoto, sillä minkään katteen saumoja ei ole tarkoitettu kestämään seisovan veden aiheuttamaa painetta.

Sadevesikourujen puhdistus ja tarvittaessa tehty syöksyputkien avaus huolehtivat siitä, etteivät sulamis- tai sadevedet pääse kastelemaan satulakattoisen rakennuksen seiniä tai alapohjaa. Jos kourut ovat tukossa, tulvii vesi yli ränneistä, ja osa siitä roiskuu talon ulkoseiniin. Ulkoseinät eivät erityisemmin pidä kosteudesta. Puuseinä alkaa pikkuhiljaa lahota, ja tiiliseinä rapautua. Lisäksi salaojajärjestelmä saattaa lakata toimimasta kunnolla. Salaojien tehtävä on kuivata omakotitaloa, rivitaloa tai esimerkiksi kesämökkiä ympäröivää maaperää, mutta jos maaperään kohdistuu suunnatonta kosteusrasitusta, eivät salaojat ehkä selviäkään tehtävästään. Sateen aikana katolta voi tulla alas tuhansia litroja vettä, joten tällaista kosteusrasitusta voi hyvällä syyllä kutsua kohtuuttomaksi. Kosteus saattaa nousta perustuksista kellariin ja alapohjarakenteisiin.

Sekä sadevesikourut että kattokaivot on helppoa pitää puhtaana ja toimintakuntoisina. Vinkki numero yksi rännien puhdistamiseen on se, että roskat pitää poistaa sadevesijärjestelmästä kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran siivous on hyvä tehdä aikaisin keväällä, ja toisen kerran myöhään syksyllä.

Toinen vinkki on se, että roskat kannattaa poistaa käsin, ja suoraan roskapussiin. On parempi kiivetä katolle ja operoida sieltä käsin.

Kolmas vinkki on huuhdella kourut lopuksi, jotta kaikki ruostevauriot, reiät, auenneet saumat ja muut huomionarvoiset kohdat paljastuisivat. Rännien puhdistus tuleekin viimeistellä perusteellisella kuntotarkastuksella, sillä reikäinen ränni voi aiheuttaa samanlaisia ongelmia kosteuden kanssa kuin tukkoon mennyt ja yli äyräiden vuotava vesikouru.

Neljäs vinkkimme on tilata katon kevät- ja syyshuolto Plus Kattopalvelulta. Tällaiseen kattavaan palvelukokonaisuuteen kuuluvat niin katteen puhdistus, rännien puhdistus kuin ilmainen kattotarkastuskin. Veloituksettoman kattotarkastuksen aikana tutkitaan niin katon, välikaton kuin vesikourujenkin kunto. Tiesithän, että saat kauttamme myös rännien korjauksen, kourusaneerauksen sekä jäätyneiden rännien ja kattokaivojen sulattamisen?

Katon peseminen ja puhdistaminen on palkitsevaa

Katon puhtaana pitäminen on palkitsevaa. Niin tiilikatto, peltikatto kuin huopakattokin arvostavat sitä, että ne pidetään roskattomina ja sammaleettomina. Jos lika saa jäädä katolle, alkaa se rasittaa katon kuntoa. Pahimmillaan tämä johtaa ennenaikaiseen kattoremonttiin. Varsinkin sammalet ja jäkälät pystyvät lyhentämään katon elinkaarta varsin radikaalisti.

Katon pesua, sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä ei tarvitse tehdä itse Järvenpäässä, sillä nämä(kin) kattohuollot voi tilata hyvään hintaan Plus Kattopalvelulta. Tiilikaton, mineriittikaton ja peltikaton puolivuosittaiseen puhdistamiseen sopii katon harjaus. Huopakatot ja palahuopakatot on parempi puhdistaa ilmapuhaltamalla, sillä se ei vaurioita herkkää sirotepintaa. Samalla kun poistamme katolta neulaset, lehdet ja muut roskat, puhdistamme myös räystäskourut ja suoritamme koko katon kunnon tarkastuksen veloituksetta. Tällainen katon kevät- tai syyshuolloksikin kutsuttu palvelukokonaisuus on erittäin tärkeä koko omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon katon kunnon kannalta.

Astetta perusteellisempi kattopuhdistus on tiilikaton pesu, peltikaton pesu tai huopakaton pesu. Painepesurilla kattoja ei pestä, vaan tavallisella letkupaineella ja pesuharjoilla. Painepesurilla tulisi vain tuhonneeksi huopakaton, mikä ei muutenkaan kestä kovakouraisia otteita. Peltikaton pellit voisivat vääntyä liian kovan vedenpaineen seurauksena, ja tiilikatolla painepesuri voisi aiheuttaa vanhojen tiilien hajoamista. Nekin tiilet, mitkä eivät menisi rikki, tulisivat hajoamaan vähän ajan päästä, sillä painepesuri kuluttaisi tiiliä suojaavaa pinnoitetta. Jos tiilikatto pestään kovalla vedenpaineella, tulee se pinnoittaa uudestaan heti kuivuttuaan, sillä muuten katolla on pian paljon rikkinäisiä ja haurastuneita tiiliä.

Pesty katto voidaan maalata, mikä saa katon kauniin väriseksi ja erityisen hyvin kaikkia rasituksia sietäväksi. Pelkkä kattopesu ei ehkä riitä sammaleenpoistoon huopakatolta, tiilikatolta ja peltikatolta – tai peltikatolla se saattaakin riittää, mutta tiilikaton ja huopakaton kätköihin voi jäädä sammalten itiöitä tai juuria. Näin katto alkaisi sammaloitua heti uudestaan. Kemiallinen sammaleenpoistokäsittely ja katon suojakäsittely ovat paljon parempi vaihtoehto, sillä niiden avulla katto pysyy vapaana sammaleista ja muista kasvustoista jopa useiden vuosien ajan. Käytämme vain biohajoavia aineita sammaleiden poistoon ja lisäksi suojaamme pihan istutukset, joten ”sivuvaikutuksista” ei tarvitse olla huolissaan.

Se, miten katon maalaus Järvenpäässä tehdään, riippuu siitä mitä materiaalia katto on

Katon maalaus Järvenpäässä alkaa aina esivalmisteluilla, joita ovat esimerkiksi katon pesu. Katon peseminen ja puhdistaminen varmistavat sen, että kattomaalaus onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Maalihan tarttuu parhaiten, kun tiilikatto, peltikatto tai tiilikatto on putipuhdas. Myös maalaussää kannattaa valita huolella. Aurinko ei saisi paistaa liian suoraan, jotta maali ehtii tarttua alustaansa. Sataakaan ei saisi, sillä suuri ilmankosteus ja vesisade hankaloittavat maalin tarttumista alustaansa. Sääennusteeseen on siis syytä tutustua, ja varmuuden vuoksi pitää silmällä myös sitä, mitä taivaalla tapahtuu.

Peltikaton maalaus on paras tapa estää ruostetta pilaamasta kesämökin, omakotitalon, liikekiinteistön tai esimerkiksi tuotantolaitoksen peltikattoa. Ruoste saa kattopellit ohenemaan, ja se nävertää ruuvien reiät suuremmiksi. Lopputuloksena peltikatto voi alkaa vuotaa. Sen lisäksi, että katon huoltomaalaus kannattaa tehdä noin kymmenen vuoden välein, kannattaa huolehtia katon puhtaudesta harjaamalla se puhtaaksi roskista joka kevät ja joka syksy. Jos katolle jää roskia, sitovat ne siihen kosteutta, ja ruostetta syntyy kattopelteihin juuri kosteuden takia. Kattoa harjatessa tulevat kaikki maalipintaan mahdollisesti syntyneet naarmut huomattua ja paikkamaalattua. Tälläkin on iso vaikutus ruosteen torjumiseen.

Tiilikaton maalaus tehdään vain kerran, ja erilaisella pinnoitteella kuin peltikaton huoltomaalaus. Vanhoissa tiilissä on huokosia, joihin kertyy vettä. Tiilien maalaaminen peittää nämä huokoset, joten vastamaalattujen tiilien sisään ei pääse kosteutta. Huokosiin voisi ilmestyä myös sammalten juuria, joten tiilikaton maalaaminen on kätevä tapa vähentää sekä sammaloitumista että tiilien sisällä olevan kosteuden jäätymisestä aiheutuvaa pakkasrapautumista.

Huopakaton pinnoitus eli maalaus suojaa katetta niin sammaleilta, pakkasrapautumiselta kuin auringon kuivattavilta UV-säteiltäkin. Jos maalautat parikymppisen huopakaton Järvenpäässä, saat sen kestämään vielä toiset parikymmentä vuotta ilman halkeamia ja vuotoja.

Sen lisäksi, että kattomaalaus kohentaa peltikaton, tiilikaton ja huopakaton kuntoa, on sillä suuri vaikutus myös katon ja sitä kautta koko rakennuksen ulkonäköön. Rakennus vaikuttaa heti hoidetummalta, ja jos olet myymässä omakotitaloasi tai kesämökkiäsi, on kattomaalauksella varmasti vaikutusta asuntoesittelyyn tulevien ostajakandidaattien ostohalukkuuteen. Hyväkuntoinen katto on rakennuksen paras suoja sateilta, joten katon huoltoon kannattaa panostaa, vaikkei olisikaan myymässä taloaan.

Lumenpudotukseen kannattaa valita Järvenpään parhaat ammattilaiset 

Jos katolle vaikuttaa kertyneen turhan paljon suojalunta, tai jos katon reunalta uhkaa pudota niskaan lumikuorma, on aika tilata lumenpudotus Järvenpäähän. Valitse tähän vaikeaan ja vaaralliseen työhön Plus Kattopalvelun taitavat ammattilaiset, joilta sujuvat lumenpudotukset kaikkien kiinteistöjen – eli niin omakotitalojen, kerrostalojen, mökkien, rivitalojen kuin vaikkapa hallienkin – katoilta.

Emme riko katetta, sillä liikumme katolle erittäin varovasti, ja jätämme ohuen lumikerroksen katetta suojaamaan. Lumentyöntimemme eivät irrota kattotiiliä tai naarmuta peltikaton maalipintaa, kun katolle jää muutama sentti lunta – mikä toimii jatkossa myös kätevänä lisälämmöneristeenä. Omasta turvallisuudestamme pidämme huolen käyttämällä turvavaljaita (tasakatoillakin) ja olemalla kiipeämättä katolle yksin. Työparilta saa tarvittaessa apua, mutta meille sattuu vahinkoja äärimmäisen harvoin, sillä olemme tottuneet liikkumaan katoilla kaikenlaisissa tilanteissa ja kaikenlaisissa olosuhteissa.

Emme vaaranna myöskään rakennuksen asukkaiden tai sen ohi kulkevien ihmisten turvallisuutta. Katsomme tarkkaan, mihin lumet pudotamme. Otamme selvää lumen kasaamiseen sopivasta  paikasta jo ennen urakan alkua, ja eristämme vaaravyöhykkeen. Eristys voidaan toteuttaa esimerkiksi puomeilla. Tarvittaessa yksi tai useampi työntekijä jää valvomaan vaaravyöhykettä, ja keskusta-alueella järjestämme tarvittaessa myös liikenteen ohjaamisen kiertotietä. Lumenpudotuksen esivalmisteluihin kuuluu luonnollisesti myös talon asukkaiden tiedottaminen kattolumitöiden ajankohdasta.

Plus Kattopalveluun kannattaa luottaa myös silloin, jos bitumikatolle, tiilikatolle tai peltikatolle on syntynyt jäätä. Jääkin uhkaa ohikulkijoiden turvallisuutta, sillä äkisti alas putoava, painava jääkuorma on hyvin vaarallinen. Lisäksi jää voi rikkoa talon kattoa. Jos jää esimerkiksi estää lumen sulamisesta syntyvän veden pääsyn räystäskouruihin, jää katolle seisovaa vettä, ja katon saumat voivat antaa veden paineen alla periksi. Jäätä ei poisteta katolta mekaanisesti, ellei kyse ole jääpuikkojen poistosta ränneistä ja räystäiltä. Tällöin poistamme jääpuikot käsin katkomalla, mutta tarkasti silmämme suojaten. Silmään lentävä, terävä jäänsiru voisi jopa viedä näön, joten suojalasit ovat kultaakin kalliimmat tässä hommassa.

Muunlaiseen jäähän tepsii rännien ja katon sulatus höyryllä. Kuuma vesihöyry saa paksunkin jääkerroksen sulamaan tuossa tuokiossa. Vesi valuu katolta pois rännejä ja alastuloputkia myöten, eikä kattoon tai sadevesijärjestelmään synny urakan seurauksena minkäänlaisia vaurioita. 

Plus Kattopalvelun kattotyöt Järvenpäässä voivat tarkoittaa vaikkapa aluskatteen vaihtamista 

Tavalliset kattotyöt Järvenpäässä liittyvät omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon huoltamiseen. Katto pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, ja toisinaan saatetaan joutua tekemään sammaleenpoistoa tai katon huoltomaalaus. Plus Kattopalvelu on nappivalinta tekemään kaikki palahuopakatto-, huopakatto-, tiilikatto- ja peltikattotyöt, myös hieman harvinaisemmat.

Harvoin tarvittu peltikatto- tai tiilikattotyö on esimerkiksi aluskatteen vaihto. Aluskatteella on tärkeä tehtävä katon vesivahinkojen estäjänä. Jos vesikatto vuotaa esimerkiksi piipun juuresta tai jos välikatto ei tuuletu kunnolla, ohjaa aluskate kosteuden pois katon alta. Aluskate ei kuitenkaan toimi, jos siinä on reikiä tai repeytymiä. Rikkinäinen aluskate ei suojaa katon rakenteita kattovuodolta, eikä se estä rakennuksen sisäpuolelta kohoavaa vesihöyryä tiivistymästä vedeksi katon alapinnalle. Aluskate on korjattava useimmiten purkamalla ja vaihtamalla se. Saat meiltä tämän monipuolista asiantuntemusta vaativan urakan avaimet käteen -toteutuksella. Läheskään jokaista aluskatetta ei tarvitse vaihtaa ennen kattoremonttia, mutta on hyvä tietää, mistä tarvittaessa löytää luotettavaa apua. 

Plus Kattopalvelu vastaa mielellään myös kattoläpivientien korjauksista. Kattoikkuna tai kattovalokupu voi vaatia korjaamista tai uusimista. Tarvittaessa voimme asentaa kokonaan uuden kattoikkunan, tai poistaa sen katon varustevalikoimasta. Kattoläpivientejä ovat myös IV-putket, kattoluukut, savupiippu ja esimerkiksi alipainetuuletin. Kun kaikki läpiviennin on asentanut pitkän linjan kattoammattilainen, ja niiden kunto tutkitaan puolivuosittain, on katon tiiviys hyvällä mallilla. Kattoläpiviennit ovat monen katon tiiviyden pullonkaula, mutta Plus Kattopalvelun avulla vältyt läpivientivuodoilta ja niistä seuraavilta vesivahingoilta. 

Katon IV-työt tehostavat ilman vaihtumista välikatolla, ja estävät kondenssivedestä syntyviä ongelmia. Ilman liikkumista voidaan tehostaa alipainetuulettimella, esimerkiksi peltikaton harjalle asennettavalla harjapeltituulettimella. Jotta katon alle pääsisi mahdollisimman vähän lämpöä ja kosteutta, on hyvä tutkia, missä mallissa katon eristys on. Tarvittaessa voimme tuoda katon alle lisää eristelevyjä tai -villoja. Villojen lisäys ei yleensä vaadi rakenteiden avaamista tai muita esivalmisteluja, vaan uusia villoja voidaan alkaa puhaltaa saman tien vanhojen päälle.

Plus Kattopalvelulta saatte myös kattoturvatuotteet kaikille katoille. Asennamme katollesi myös pieneläinesteet (kuten lintuverkot), ja kattopeltisepiltämme voit tilata piipun pellityksen mittojen mukaan.

Olisiko aika tarkastaa katon ja yläpohjan eristys sekä tarve tehdä villojen vaihto?

Jotkin kattotyöt Järvenpäässä keskittyvät vesikatteeseen ja sen yksityiskohtiin, kun taas jotkin koskettavat enimmäkseen katon alla olevia rakenteita. Villojen vaihto ja uusien villojen tuominen eli katon lisälämmöneristys ovat tällaisia kattotöitä. Villojen vaihtoon on aina syynsä, ja usein se syy on kattovuoto. Esimerkiksi kattoremontti ei ole syy vaihtaa villoja, sillä eristevilloja voi käyttää paljon pidempään kuin vesikatteen materiaalia. Eristeet palvelevat kattoremontista toiseen – ellei katto satu vuotamaan jossain välissä.

Jos katto vuotaa eikä aluskate pysty ohjaamaan kosteutta pois yläpohjarakenteista, kastuvat yläpohjassa olevat eristeet. Märkyys ruokkii homeen kasvua. Jo pari päivää jatkunut kosteus aiheuttaa erilaisten mikrobikasvustojen kasvamista katon eristeisiin. Jotta rakennuksen asukkaiden terveys ei kärsisi, on märät eristeet vaihdettava kattovuodon korjaamisen yhteydessä. Vanhat eristeet viedään jäteasemalle, missä ne poltetaan tai kompostoidaan. Nykyään suositaan eko- eli selluvilloja, mitkä on mahdollista hävittää kompostoimalla. Tällaiset ekovillat ovat myös hyvin hengittäviä.

Katon lisälämmöneristys on tarpeen, jos katolla näkyy talvisin lumettomia laikkuja. Rakennuksesta voi tällöin päätellä karkaavan lämpöä. Lämmön karkaaminen näkyy tietenkin myös suurina lämmityskuluina. Vesikate ei ole mikään lämmöneriste, vaan ainut tapa pitää lämpö sisällä on lisätä yläpohjan eristeiden määrää. Se onnistuu useimmiten ilman rakenteiden avaamista tai muita esivalmisteluja, ja sen vaikutuksen lämmityskuluihin ovat nähtävissä jo seuraavana talvena. Samalla kun vähennetään energiankulutusta, vähennetään kondenssiveden ja saumavuotojen syntymisen riskiä. Sekä kondenssivettä että saumavuotoja esiintyy sitä enemmän, mitä enemmän lämpöä karkaa – ja toisin päin. Kun lämpöä pääsee karkuun vain aivan vähän, on katto kosteusteknisesti toimivampi. Vesihöyryä ei nouse välikatolle niin paljon, että siitä tiivistyvä kosteus lahottaisi kattorakenteet, eivätkä katolle sataneet lumet sula ennenaikaisesti (mikä saattaisi johtaa talviaikaisiin saumavuotoihin).

Ullakon ja vintin eristystä tarvitaan varsinkin otettaessa kylmää ullakko asuinkäyttöön. Ullakon säilytystiloista voidaan loihtia lisähuoneita melko helposti. Tarvittaessa varmistamme riittävän huonekorkeuden eristeistä huolimatta korottamalla kattoa.

Myös monet katon läpiviennit on eristettävä, jotta ne olisivat lämpötiiviitä. Mikäli ilmanvaihtohormista tippuu kondenssivettä, ota yhteyttä ja tilaa ilmanvaihtokanavien eristys. Lisäämällä eristeitä ehkäisemme kosteusongelmat.

Irtoamaisillaan olevista kattoturvatuotteista ei ole sanottavammin hyötyä

Kattoturvatuotteet Järvenpäässä kuuluvat joka tiilikatolle, peltikatolle ja bitumikatolle. Vähintäänkin talo- ja lapetikkaat on löydyttävä joka katolta, mitä aiotaan säännöllisesti huoltaa – ja jokaista kattoa on huollettava ainakin kaksi kertaa vuodessa, jotta se pysyisi kunnossa eikä alkaisi vuotaa. Tarpeen mukaan kulku savupiipun, kattoluukun tai esimerkiksi ilmanvaihtokoneen luo pitää järjestää myös kattosilloilla.

Kattotikkaiden, seinätikkaiden ja kulkusiltojen lisäksi talon katolle saatetaan tarvita myös palotikkaita, joita kutsutaan myös hätäpoistumistikkaiksi. Kattopollareilla, putoamissuojilla, savunpoistoluukuilla ja muilla kattoturvatuotteilla voidaan täydentää talon katon kattoturvatuotevalikoimaa. Lumiesteet kuuluvat jokaisen omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi liikekiinteistön katolle, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteet ovat tärkeä turvallisuustekijä pohjoisissa ja paikoin varsin lumisissa oloissamme. Lumiesteet pitävät lumen katolla, kunnes se alkaa sulaa vedeksi. Jos lumiesteitä ei ole, on pihalla liikkuvien ihmisten jännitettävä sitä, koska lumi putoaa alas, ja jääkö joku alle. Lumiesteet ehkäisevät myös katon vaurioitumista lumen liikkeiden tähden.

Asiantuntijamme antavat sinulle luotettavaa ja puolueetonta tietoa kattosi kattoturvatuotteiden kunnosta ja riittävyydestä. Irtoamaisillaan olevista kattotikkaista tai muista kattoturvatuotteista ei ole sanottavammin hyötyä. Itse asiassa, ne voivat olla jopa hengenvaaralliset. Ehkä et itse aio katolla liikkua – silloin on hyvä muistaa, että katollasi liikkuvien henkilöiden (kuten nuohoojien) turvallisuus on sinun vastuullasi, ja että nuohoojalla on oikeus kieltäytyä nousemasta turvattomaksi katsomalleen katolle. Jos piippua ei ole säännöllisesti nuohottu, vakuutusyhtiö voi vähentää korvausten määrää mahdollisessa tulipalotilanteessa, tai jopa evätä ne kokonaan.

Kattoturvatuotteiden kunto pitää varmistaa ainakin kaksi kertaa vuodessa, eli samalla kun katto on muutenkin aika tarkastaa ja harjata puhtaaksi. Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan kuulivat sekä turvatuotteiden asennus että niiden kunnon ja kiinnitysten tarkastaminen, mikä siis voidaan hoitaa yhtä aikaa katon kevättarkastuksen kanssa. Mahdollinen ruoste voidaan hioa pois, ja ruosteinen kohta paikkamaalata – näin pidennetään kattoturvatuotteiden käyttöikää. Tarvittaessa kiristämme kiinnikkeitä, jotta kova tuuli ei irrottaisi tikkaita ja kattosiltoja katosta. Kymmenet vuodet palvelleet kattoturvatuotteet alkaa olla aika uusia. Kauttamme saat katollesi tutkitusti turvalliset ja kestävät kattoturvatuotteet!

Ensin lumiesteet pitää asentaa – myöhemmin voidaan tarvita korjaamista tai uudelleen kiinnittämistä

Plus Kattopalvelulta sujuu lumiesteiden asennus ja korjaus, mutta myös katolta irronneiden lumiesteiden (tai tikkaiden) aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkaus. Ota yhteyttä kaikissa lumiesteisiin liittyvissä asioissa! Kuten aina, hoidamme urakan avaimet käteen -palveluna, ja laskemme töille hyvän hinnan jo etukäteen. Kaupan päälle saat koko katon kuntotarkastuksen, joten mikään huopakattonaula ei jää törröttämään, eikä mikään irvistävä sauma jää tiivistämättä. Plus Kattopalvelun kanssa asiointi on hauskaa, helppoa ja huokeaa.

Lumiesteet ovat olennainen osa  jokaista kattoa, josta on aikanaan tehty niin kalteva, että sen kaltevuus vastaa suhdelukua 1:8. Lumiesteet pitävät katolle kertyvät lumimassat aisoissa, eli estävät niitä putoamasta talon vieressä liikkuvien ihmisten, autojen ja eläinten päälle. Lumen alle jääminen voisi olla erittäin vaarallista, varsinkin, jos sattuu olemaan pikkulapsi.

Lumen liukuminen pitkin lapetta voi aiheuttaa vahinkoa myös katteelle. Peltikatteeseen saattaa syntyä naarmuja. Naarmuja saattaa syntyä etenkin silloin, jos lumen seassa on kattoa raapivaa jäätä. Tiilikatolta saattaa irrota lunta, ja huopakattokin saattaa vaurioitua lumen liikkuessa vapaasti katolla. On melko yleistä, että lumi repii irti tikkaat tai esimerkiksi ilmanvaihtohormit, ja tästä voi syntyä kattoon isoja reikiä. Lumiesteiden ja muiden kattovarusteiden kiinnikkeiden tarkastaminen (ja tarvittaessa niiden kiristäminen) on helpompaa kuin lähteä paikkaamaan kattoon (esimerkiksi huopakattoon) syntyneitä reikiä ja kiinnittämään lumiesteitä, tikkaita ja rännejä takaisin katolle.

Jotta lumiesteiden ja muiden katon varusteiden kiinnitykset olisivat aina kohdillaan eikä niiden kunnossa olisi muutakaan moittimista, tulee ne tarkastaa joka vuosi kaksi kertaa. Kun asioit Plus Kattopalvelun kanssa, saat katon ja sen varusteiden kuntotarkastuksen aina kaupan päälle. Kuntotarkastuksen jälkeen kerromme, onko lumiesteissä tai esimerkiksi kattotikkaissa jotain korjattavaa, tai pitäisikö niiden kiinnikkeitä kiristää. Tilaa meiltä myös huopakaton, tiilikaton ja peltikaton kevät- sekä syyshuollot – näin kattosi ja kaikkien sen varusteiden kunto tulee tarkastettua aina oikeaan aikaan. Sekä puhdistushuolto että kuntotarkastus tulisi nimittäin tehdä heti lumien lähdön jälkeen sekä juuri ennen uuden talven ja uuden lumipeitteen tuloa.

Piipun pellitys ja piipunhattu ovat savupiipun tärkeimmät varusteet

Piipun pellitys ja piipunhattu ovat jokaisen savupiipun tärkeimmät varusteet. Piipun pellitys peltisepän työnä on kieltämättä korea lisä piippuusi, joten sillä on myös esteettistä merkitystä. Kyse ei kuitenkaan ole vain koristeellisuudesta, vaan pellityksellä on merkitystä myös piipun kunnon ja asumisturvallisuuden kannalta. Piipun pellitys suojaa piippua säiltä, ja estää piippua vuotamasta vettä. Samalla vähenee myös piipun rapautuminen. Peltiseppiemme mittatilaustyönä tekemät suojapellitykset istuvat varmasti, ja suojaavat talosi piippua parhaalla mahdollisella tavalla.

Piipunhattu auttaa pitämään paritalon, kesämökin tai esimerkiksi omakotitalon piipun vieläkin paremmassa kunnossa, sillä se estää kaiken sadeveden ja roskien pääsyn hormiin. Piipunhattu asennetaan piipun suuaukon ylle, mutta kuitenkin niin, että savu pääsee poistumaan. Nuohoustakaan se ei estä.

Jos hormiin sataisi vettä ja lunta, varastoituisi osa kosteudesta hormiin. Talven tullen sille kävisi samoin kuin kattotiilien sisään varastoituneelle kosteudelle, eli se jäätyisi. Jäätyessään neste vaatii enemmän tilaa, ja tämä näkyy kattotiilien tai savuhormin laastin asteittaisena murenemisena. Lopulta tiili hajoaa niin paljon, että se halkeaa – ja hormiin syntyneet kolot saattavat päästää savukaasuja ja lämpöä karkuun. Lisäksi koloihin tarttuu nokea, ja kun nokea karttuu tarpeeksi paljon, voi se syttyä tuleen. Nokipalo laajenee helposti rakennuspaloksi, sillä sen korkea kuumuus voi sytyttää eristeet tuleen, ja saada hormin halkeamaan. Piipunhatun ja piipunpellitysten avulla hormi pysyy ehjänä, kuivana, hyvin vetävänä ja pitkäikäisenä. Kerran vuodessa piipahtavan nuohoojan on helppo kolata noki pois hormista, kun se on sileäpintainen.

Huonokuntoista hormia ei kannata pellittää, ennen kuin se on korjattu esimerkiksi hormin massaamisen avulla. Samassa yhteydessä voimme korjata aluskatteen savupiipun kohdalta. Aluskatteen tulee olla ehjä ja nostettu oikein savupiippua vasten – näin se estää katon alla olevien rakenteiden kastumisen, jos katto vuotaa piipun juuresta.

Toki saat meiltä myös muut peltisepän työt, esimerkiksi kattoikkunan suojapellittämisen, myrskypeltien asentamisen, jalkarännien toteuttamisen ja konesaumakaton uusimisen. Kattopeltisepäksi ei opi kirje- tai verkkokurssilla, vaan tekemällä työtä mestarin oppilaana. Kaikki meidän kattopeltiseppämme ovat olleet parhaiden mestarien kisälleinä, ja ovat sittemmin harjaantuneet alansa huippuammattilaisiksi.

Katon tarkastus Järvenpäässä on erittäin järkevä rutiini

Paritalon, rantasaunan, rintamamiestalon, rivitalon tai esimerkiksi luhtitalon katon tarkastus Järvenpäässä on mitä järkevin rutiini. Kun katon kunto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa, vältytään monilta isommilta ongelmilta, joista voisi seurata kalliinpuoleisia korjauskustannuksia. Aikaisessa vaiheessa huomatut kattoreiät ja irvistävät saumat on helppo korjata, mutta jos niitä ei huomata, voi katon alle syntyä lahoa ja hometta.

Kattotarkastus kertoo myös tarpeesta huoltaa palahuopakattoa, huopakattoa, tiilikattoa tai peltikattoa. Jokaista kattoa on huollettava ainakin kaksi kertaa vuodessa, ja tällöin tulee tehdä katon puhdistus roskista sekä sadevesijärjestelmän siivoaminen. Voi kuitenkin olla, että huopakatto on lisäksi puhdistettava sammaleista (käytämme tähän tarkoitukseen erityisiä sammaleenpoistoaineita, mitkä eivät vaurioita katetta) tai että peltikatto olisi jo aika maalata uudestaan, ettei se ruostuisi. Kattotarkastuksen ansiosta toimeen osataan tarttua ennen kuin on liian myöhäistä, ja sammalet tai ruoste ovat jo saaneet katon vuotamaan.

Kattotarkastuksen aikana tutkitaan myös katon varusteiden kunto, joten asiakas saa tiedon myös tarpeesta saumauttaa vuotavat rännit, kiristyttää lumiesteiden kiinnityksiä tai uusituttaa kattoikkunan vääntyneet suojapellitykset. Pelkän työehdotuksen sijasta annamme tarjouksen mahdollisten kattotöiden suorittamisesta avaimet käteen -periaatteella, ja tietenkin parhaiden ammattilaistemme toimesta. Jos mahdollista, menemme käymään myös katon alla. Esimerkiksi tasakaton alle ei pääse purkamatta kattoa, mutta useimpien satulakattojen alle pääsee tutkimaan aluskatteen, kattorakenteiden ja yläpohjan eristeiden kunnon.

Kaikkien kattotöiden yhteydessä saat ilmaisen kattotarkastuksen, eli tämä kaupanpäällinen seuraa myös kaikista pienimpiä ja edullisimpia urakoita. Kun tilaat meidät puhdistamaan kattosi joka kevät ja syksy, saat katon ja sen läpivientien ynnä muiden yksityiskohtien kunnon tarkastuksen aina oikeaan aikaan – ja maksamatta siitä senttiäkään. Kevättarkastus kertoo heti, jos talvi lumineen ja pakkasineen on vaurioittanut kattoa. Syystarkastus kertoo olemassa olevista mahdollisuuksista uuden talven mahdollisesti aiheuttamien vahinkojen ehkäisemiseksi. Mainitsemme kaikista tiivistettävistä saumoista tai esimerkiksi vaihdettavista kattotiilistä.

Voit tilata meiltä kattavan kattotarkastuksen kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon katolle myös erillistyönä. Yksityisasiakas voi vähentää myös tällaisen kattotyön töiden osuuden verotuksessaan, eli toisin sanoen hyödyntää mahdollisuuttaan kotitalousvähennyksen hakemiseen ja saamiseen.

Kattourakointia Järvenpäässä parhaalla hinta-laatusuhteella – ota yhteyttä tähän kattopalveluun

Plus Kattopalvelu tarjoaa kattavaa ja kokonaisvaltaista kattourakointia Järvenpäässä – eikä vain Järvenpäässä, vaan myös sen naapurikunnissa Mäntsälässä, Sipoossa ja Tuusulassa. Plus Kattopalvelu on täyden palvelun kattourakoitsija, mikä tarkoittaa sitä, että jokainen kattourakka hoidetaan avaimet käteen -periaatteella. Urakkaan kuuluu kaikki aina töiden suunnittelemisesta ja ympäristön suojaamisesta loppusiivoukseen saakka. Vaikka jälkemme on erittäin tasokasta ja huolellista, olemme varsin kohtuullisten hintojen kattopalvelu – näin ollen olemme lunastaneet maineemme hyvän hinta-laatusuhteen kattofirmana, jonka palveluksia jokaisen kotitalouden ja taloyhtiön kannattaa käyttää.

Me teemme kaikki katon elinkaaren aikana tarvitut kattourakat, joilla katon elinkaarta on mahdollista jatkaa. Mikään katto ei kestä muutamaa vuosikymmentä  pidempään, jos sitä ei säännöllisesti huolleta. Katon huolto rakentuu sen puhtaanapidon ympärille, sillä kasvustot ja epäpuhtaudet saavat katon kunnon romahtamaan.

Joskus tarvitaan myös katon korjaamista. Lumi tai kova tuuli voi rikkoa hyvin huolletun katonkin, mutta hätä ei yleensä ole tämän näköinen, jos kattoon syntyneet reiät tai halkeamat saadaan pian tiivistettyä. Tilanteesta riippuen voidaan tarvita myös kattoläpivientien korjaamista, katon oikaisua, otsalautojen vaihtoa, aluskatteen paikkaamista, katon lisälämmöneristystä tai vaikkapa sulanapitojärjestelmän asentamista vesikouruihin. Plus Kattopalvelu on kattofirma, jolta saatte kaikki kattohuollot, katon paikkaukset ja muut kattotyöt helposti.

Meidän ammattitaitoon ja asiakaspalveluhenkisyyteemme voitte luottaa myös silloin, kun kerrostalon, omakotitalon, vapaa-ajan asunnon tai esimerkiksi pihasaunan katto on aika uusia. Esimerkiksi peltikattoremontti on edessä noin 50 vuoden välein ja huopakattoremontti hieman useammin. Katon uusiminen on nopeimmillaan ohi parissa päivässä, mutta lopputulos on kaikin puolin tiivis, toimiva ja hyvännäköinen katto, millä on edessään vuosikymmenten mittainen elinkaari. Uuden katon viimeistelevät kattoturvatuotteet ja muut kattotarvikkeet, tuliterä ja oikein mitoitettu sadevesijärjestelmä sekä taidokkaiden kattopeltiseppiemme käsistä syntyneet suojapellitykset, tippapellit ja muut peltisepäntyöt. Kattoremontin ja muut kattourakat voi halutessaan maksaa rahoituksella, joten omaa taloutta ei tarvitse venyttää liian tiukille vanhan katon korjaamisen tai esimerkiksi vuotavan katon uusimisen takia.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt