Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti Järvenpää

Remontoimme Järvenpäässä kaikkia kattotyyppejä. Olipa kattosi peltikatto, huopakatto, tiilikatto tai mineriittikatto, teemme täydellisen kattoremontin nopeasti ja ammattitaidolla. Plus Kattopalvelusta saat uuden katon kotiisi avaimet käteen periaatteella, takuutyönä. Teemme täydelliset kattoremontit, joissa koko katto alusrakenteineen uusitaan ja myös pienemmät kattosaneeraukset ja kattokorjaukset. Palveluumme kuuluvat myös kaikki kattohuoltopalvelut. Oikein hoidettuna ja huollettuna katto kestää vuosikymmeniä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Milloin täydellinen kattoremontti on ajankohtainen?

Katot kestävät normaalisti useita vuosikymmeniä. Erilaisilla katoilla on kuitenkin eri pituiset elinkaaret. Katon todelliseen käyttöikään vaikuttavat kattotyypin ja katemateriaalin lisäksi myös paikalliset olosuhteet, joille rakennus altistuu. Jos pihapiirissä on paljon puita, muodostuu katolle helposti paksu lehti- ja havumatto, joka estää veden virtausta alas katolta. Katolla seisova vesi rasittaa kattoa. Pohjoisessa katot altistuvat yleensä suuremmille lumikuormille talvisin, kuin etelässä jne. Lisäksi katon hoito ja kattohuollot tai niiden puutteet vaikuttavat katon todelliseen käyttöikään. Jokaisella katolla on siten oma yksilöllinen elinkaarensa. Koko katon uusimisen kattavan kattoremontin aika on, kun kattokorjauksilla tai kattohuolloilla ei enää saavuteta pitkäaikaista vaikutusta katon käyttöiän kannalta. Kattoremontti kohentaa rakennuksen ulkoasua ja nostaa asunnon arvoa. Kattoremontin jälkeen uuden katon alla on turvallista asua, kun tietää, että asunto on taas suojassa sateilta ja tuiskuilta vuosikymmeniksi eteenpäin.

Peltikattoremontti Järvenpää

Peltikattoja on monen tyyppisiä. Plus Kattopalvelu toteuttaa peltikattoremontit kaiken tyyppisille peltikatoille Järvenpäässä. Peltikatto voi olla mm. profiilipeltikatto, poimukatto, aaltopeltikatto, pystysaumakatto, rivipeltikatto tai konesaumakatto. Kattoasentajamme ja kattopeltiseppämme selviytyvät vaativimmistakin peltikattoremonteista.

Peltikatto huopakaton päälle

Joissakin tapauksissa on mahdollista ja kustannustehokasta asentaa uusi peltikatto vanhan huopakaton päälle. Silloin vanhan huopakaton aluslaudoituksen on kuitnekin oltava hyvässä kunnossa, jotta se varmasti kestää myös tulevat vuosikymmenet uuden peltikaton alla. Samoin kattohuovan on oltava ehjä. Huopakaton päälle tehtävässä peltikattoremontissa huopakaton päälle asennetaan uusi vedenpitävä aluskate tuuletusrimat ja kattoruoteet, joiden päälle uusi peltikatto asennetaan. Näin katossa on kaksinkertainen vesieristys, koska sekä alla oleva huopakate, että sen päällä oleva aluskate ovat molemmat vesitiiviitä.

Profiilipeltikate vai konesaumakate?

Profiilipeltikattojen etuna on suuri valinnanvara eri muotoisissa ja eri värisissä kattoprofiileissa. Erilaisten tiilikuvioisten peltikattoprofiilien lisäksi tarjolla on mm. poimulevyjä ja aaltopeltilevyjä. Pystysaumakatto taas tehdään suorista peltiprofiileista, joissa on pystyssä oleva lukkopontti. Pystysaumakate muistuttaa ulkonäöltään konesaumattua rivipeltikattoa. Profiilipeltikaton asennus on hieman helpompaa ja nopeampaa, kuin konesaumakattojen. Profiilipeltikaton peltilevyt liitetään toisiinsa yleensä niissä olevien lukkoponttien avulla. Konesaumakatoilla peltilevyt taas saumataan erikoistyökaluilla tehtävällä kaksinkertaisella saumalla. Toisin kuin profiilipeltikate, konesaumattu rivipeltikatto sopii myös monimuotoisille katoille. Silloin kattopeltiseppä muotoilee ja saumaa peltilevyt katon muotoihin istuvaksi paikan päällä kattoremonttikohteessa. Profiilipeltikatteet ovat yleensä valmiiksi pinnoitettuja, joten profiilipeltikatto on heti halutun värinen. Konesaumatut rivipeltikatot taas valmistetaan yleensä sinkitystä teräspeltilevyistä. Sinkittyjen eli galvanoitujen konesaumakattojen on annettava hapettua 2-3 vuotta, ennen kuin ne maalataan ensimmäisen kerran. Sen jälkeen huoltomaalausväli on samaa luokkaa, kuin profiilipeltikatoillakin. Galvanoiduista teräspeltilevyistä tehdyt konesaumakatot ovat erittäin pitkäikäisiä. Saumaustekniikkansa ansiosta peltilevyjen saumat ovat täysin vesitiiviitä. Kattopelteihin ei myöskään tarvitse tehdä yhtään reikää, joten katon vesitiiviys on omaa luokkaansa.

Tiilikattoremontti – pitkäikäinen kattoratkaisu

Tiilikatot tiedetään erittäin pitkäikäisiksi. Jopa satavuotisia huopakattoja voi olla vielä käytössä. Nykyaikaisille tiilikatoille voidaankin luvata vähintään viidenkymmenen vuoden käyttöikää. Kuten aiemmin on todettu, todellinen käyttöikä katoilla kuitenkin riippuu monesta tekijästä. Tiilikattojen hoidossa on tärkeää pitää katto vapaana sammaleesta, joka sitoo vettä ja haurastuttaa pikkuhiljaa kattotiiliä. Savikattotiili on perinteinen tiilikaton materiaali. Betonikattotiilet ovat kuitenkin nykyisin yleistyneet tiilikattojen rakennusmateriaalina.

Betonitiilikatto vai savitiilikatto ?

Savitiilien ja betonitiilien välillä on hieman eroa ominaisuuksien ja ulkonäön suhteen. Sekä betonikattotiiliä, että savikattotiiliä saa profiililtaan monen mallisina. Kattotiiliä löytyy mm. yksikouruisina, kaksikouruisina ja tasaisina malleina. Molemmissa voi olla asentamista helpottavat lukkoreunat eli vesilukot tai ne voivat olla vapaasti asennettavia. Betonimassasta valmistetut betonikattotiilet eli sementtikattotiilet voivat olla läpivärjättyjä betonimassaan sekoitettujen väripigmenttien ansiosta. Betonitiilikaton värin voikin valita monista eri värivaihtoehdoista. Läpivärjätyistä betonikattotiilistä tehty tiilikatto säilyttää värinsä melko pitkään, mutta väri kuitenkin haalistuu pikkuhiljaa vuosien kuluessa auringon uv-säteilyn vaikutuksesta. Betonitiilikatto voidaan kuitenkin huoltomaalata, jolloin tiilikaton alkuperäinen väri voidaan palauttaa. Betonitiilikaton maalaaminen suojaa kattoa myös haitallisen kasvuston muodostumiselta. Savikattotiilet ovat terrakotta-keramiikkaa. Ne valmistetaan polttamalla savesta puristettu tiili korkeassa lämpötilassa. Tiilen perusväri onkin terrakotan punainen. Värisävy riippuu käytetyn savilaadun ominaisuuksista. Savitiilen väriin voidaan vaikuttaa myös tiilen valmistusvaiheessa ruiskuttamalla sen pintaa mineraalioksideja ennen savikattotiilen polttamista. Savikattotiilien väri ei haalistu vuosikymmentenkään jälkeen. Ennemminkin tiilen väri vain syvenee savikattotiilen ikääntyessä. Savikattotiilistä tehtyä tiilikattoa ei siis tarvitse koskaan maalata. Savitiilikaton voi kuitenkin pinnoittaa värittömällä suoja-aineella, joka hidastaa kasvustojen muodostumista tiilikatolle ja estää veden kulkeutumista kattotiilen huokosiin.

Milloin on tiilikattoremontin aika?

Vaikka tiilikatot pitkäikäisiä ovatkin, tulee kaikille katoille jossakin vaiheessa eteen kattoremontti. Vanhat kattotiilet haurastuvat lopulta niin paljon, että ne alkavat lohkeilemaan esimerkiksi lämpötilojen vaihdellessa. Jos talven jälkeen katolla on järjestään lohjenneita kattotiiliä, voi se olla merkki siitä, että kattoremonttiin on syytä ryhtyä. Lohkeilevat kattotiilet altistavat vesikaton alapuoliset rakenteet vedelle, joka voi pahimmillaan aiheuttaa home- ja muita kosteusongelmia rakennuksessa. Siksi tiilikattoremonttiin ryhtymistä ei kannata viivyttää liiaksi. Pyydä tarjous laadukkaasta tiilikattoremontista Plus Kattopalvelusta.

Huopakattoremontit Järvenpäässä

Huopakatto sopii ominaisuuksiensa vuoksi monenlaisille katoille. Huopakatto on yleinen katemuoto kerrostaloissa, omakotitaloissa, rivitaloissa, teollisuusrakennuksissa sekä myös pienissä piharakennuksissa ja kesämökeissä. Huopakatto on hiljainen, kestävä ja taipuisa materiaali. Huopakatot sopivat hyvin monimuotoisillekin katoille elastisuutensa vuoksi.

Huopakattoremontin pohjatyöt

Kun huopakatto uusitaan, on yleensä tarkoituksen mukaista purkaa vanha kattohuopa ja sen alla oleva alushuopa. Silloin voidaan varmistaa katon aluslaudoituksen kunto. Aluslaudoituksen on oltava hyvässä kunnossa, jotta uusi huopakatto kestäisi tulevat vuodet ja vuosikymmenet. Vanhoilla katoilla aluslaudoitusta joudutaan usein korjaamaan tai aluslaudoitus voidaan joutua jopa uusimaan kokonaan ennen kattohuopien asentamista. Aluslaudoituksesta poistetaan vanhojen kattohuopien purun jälkeen kaikki siihen jääneet huopanaulat, jotta ne eivät vaurioittaisi uutta vesitiivistä alushuopaa. Alushuopa asennetaan aina kaikille huopakatoille. Aluskate estää vesivahingot, jos päällyshuopa tai sen saumat jostakin syystä vaurioituvat. Katon läpivientien, kuten savupiipun, kohdalla aluskermi nostetaan ylös ja kiinnitetään piipun varteen, läpiviennin vesitiiviyden varmistamiseksi. Aluskermin asennuksen jälkeen katon ala- ja päätyräystäille asennetaan tippapellit, jotka ohjaavat katolta valuvat sadevedet vesikouruihin.

Palahuopakatot

Palahuopakatot kootaan erimuotoisista bitumisista kattolaatoista. Huopakattopaloilla katosta saadaan tyylikkään ilmeikäs kokonaisuus, jossa geometriset muodot toistuvat läpi koko kattopinnan. Parhaiten palahuopakaton näyttävyys tulee esille jyrkillä katoilla. Palahuopakaton kattolaatat ladotaan räystäiltä katon harjalle päin edeten limittäin katolle. Palahuopakaton kattolaatat ovat yleensä itseliimautuvia. Kattohuopapalojen kiinnitys varmistetaan huopanauloilla ja kriittisissä kohdissa, kuten räystäiden reunoilla, kumibitumiliimalla.

Tiivissaumakatot

Tiivissaumakatot tehdään rullatavarana toimitettavasta bitumikermeistä. Bitumikermilaatuja on monen laatuisia. Kattohuopalaatu valitaan kohteen vaatimusten mukaan. Valintaan vaikuttaa esimerkiksi katon kaltevuus. Tiivissaumakatoilla käytettävät kattohuovat voivat olla itseliimautuvia, kumibitumiliimalla liimattavia, kuumaliimattavia tai hitsaamalla kiinnitettäviä bitumikermilaatuja. Joidenkin kattohuopalaatujen kiinnittäminen vaatii kaasuliekillä tehtäviä kattotulitöitä. Kattotulitöihin vaaditaan alan koulutus ja voimassa oleva kattotulityökortti. Kaikilla Plus Kattopalvelun huopakattojen asentajilla on kattotulityöpätevyys.

Kattokorjaukset ja kattovuotokorjaukset Järvenpäässä

Korjaamme kaikenlaisia kattovaurioita Järvenpäässä. Kun katolle on tullut kattovuoto, kattokorjaajamme tulevat paikalle nopealla vasteajalla. Kun kattovuodot korjataan nopeasti, vältytään kosteuden aiheuttamilta lisävahingoilta. Vettä vuotava kattovaurio voi syntyä äkillisesti esimerkiksi myrskyssä tai talvella lumimassojen vaurioittaessa vesikattoa. Jos lumi- ja jäämassat törmäävät voimalla kattotuotteisiin, niin että niiden kiinnitysruuvit pettävät, on todennäköistä, että myös vesikatto repeytyy kiinnikkeiden kohdalta. Kattovuoto voi kehittyä myös vähitellen, kun esimerkiksi läpivientien tiivisteet hapertuvat ajan myötä. Onkin tärkeää tarkastaa kateruuvit, kattotuotteiden kiinnitykset ja läpivientien tiiviys aina kattotarkastuksen yhteydessä. Pitkään jatkunut pieni vesivuoto voi muuten jäädä huomaamatta, ennen kuin kosteus- tai homevaurioita on jo ehtinyt syntyä.

Rikkinäisten kattotiilien vaihto Järvenpäässä

Rikkinäiset kattotiilet kannattaa vaihdattaa heti, kun kattovaurio havaitaan. Silloin kattotiilivaurion aiheuttama vesivuotoriski aluskatteelle jää lyhytaikaiseksi. Kattotiilien rikkoutumista voi tapahtua vanhoilla tiilikatoilla esimerkiksi talven aikana, kun lämpötilat vaihtelevat ja vanhan kattotiilen huokosiin kulkeutunut vesi vuoroin jäätyy ja sulaa. Plus Kattopalvelun kattoasentajat vaihtavat rikkoutuneet kattotiilet Järvenpäässä nopeasti ja ammattitaidolla.

Kattohuoltopalvelut Järvenpäässä

Katon käyttöikää voi pidentää huoltamalla kattoa säännöllisesti. Kattopalveluihimme kuuluvat kattavat kattohuollot. Tee Plus Kattopalvelun kanssa kattohuoltosopimus, niin huolehdimme kattosi ajantasaisista huolloista ja kattotarkastuksista.

Katon harjaus ja pesu

Jos katolle pääsee kertymään paksulti lehtiä, neulasia tai muuta biomassaa, katolle satava vesi ei pääse poistumaan katolta. Seisova vesi edistää esimerkiksi kattotiilien rapautumista ja peltikaton ruostumista. Kosteat olosuhteet ovat otolliset myös erilaisen haitallisen kasvuston muodostumiseen katolle. Kun katto harjataan säännöllisesti, edellä mainituilta ongelmilta vältytään. Kattopesussa poistetaan esimerkiksi matalapainepesurilla katolta kaikki lika, roskat ja kasvustot. Katto voidaan pesun yhteydessä käsitellä suoja-aineella, joka estää kasvustojen uudelleen kasvamisen jopa vuosiksi eteenpäin.

Sammaleentuhokäsittely

Jos katolle on kertynyt paljon sammalta tai muuta kasvustoa, päästään siitä eroon sammaleentuhoaineella. Ennen kasvustontuhoaineen levitystä katolta harjataan kaikki irtoava aines pois. Kasvuston tuhoava aine levitetään katolle ja annetaan vaikuttaa. Kasvustot häviävät käsittelyn jälkeen itsekseen tulevien kuukausien aikana. Sateet ja tuulet poistavat kuolleen ja kuivuneen kasvuston pois katolta. Sammaleentuhokäsittely sopii niin peltikatolle, tiilikatolle, huopakatolle, kuin myös mineriittkatoille.

Vesikourujen puhdistus suojaa talon rakenteita

Vesikourujen puhdistuksista on huolehdittava, jotta rakennuksen sadevesijärjestelmä toimisi oikein. Tukkeutuneiden räystäskourujen ansiosta, saattaa katolta valuvat sadevedet valua vesikourujen sijasta talon seinärakenteisiin. Pahimmissa tapauksissa seurauksena voi olla homeongelma tai muu kosteusvaurio talon rakenteissa.Plus Kattopalvelu suorittaa Järvenpäässä vesikourujen puhdistukset niin pientaloissa, kuin kerrostaloissakin. Käytössämme on nostolava-auto, jonka avulla räystäskourujen puhdistus onnistuu korkeista ja hankalistakin kohteista.

Lumen pudotus Järvenpää

Liiallinen lumipeite katolla on riski sekä kattorakenteille, että talon vierillä liikkuville ihmisille. Lumenpudotus on riskialtista työtä, joka kannattaa suosiolla jättää alan ammattilaisille. Plus Kattopalvelu pudottaa lumet Järvenpäässä kaikenlaisten rakennusten katoilta, pientaloista korkeisiin kerrostaloihin asti. Nostolava-auton avulla ulotumme pudottamaan jäät ja lumet korkeidenkin rakennusten räystäiltä.

Kattotuotteiden huolto Järvenpäässä

Katolla olevat kattotuotteet vaativat myös säänmöllistä huoltoa. Kattotarkastuksissa olisi aina tarkastettava kattoturvatuotteiden kunto ja niiden kiinnitykset. Erittäin tärkeää on myös tarkastaa läpivientitiivisteiden tiiviys ja vaihtaa tiivisteet uusiin tarvittaessa. Huollamme myös sadevesijärjestelmät ja kaikki muut kattotuotteet tarpeen mukaan.

Kattotuotteiden asennukset Järvenpäässä

Plus Kattopalvelusta saatte kaikki kattotuotteet ja niiden ammattitaitoisen asennuksen. Teemme esimerkiksi kattoturvatuotteiden asennukset, ilmanvaihtoputkien läpiviennit, kattoikkunoiden ja kattoluukkujen asennukset ja pellitykset. Meiltä saatte myös energiatehokkuutta parantavat aurinkokeräimet ja aurinkopaneelit.

Muut kattotyöt Järvenpäässä

Lisätilaa asuntoon katon korotuksella

Plus Kattopalvelu toteuttaa Järvenpäässä myös vaativia katon korotuksia ja kattomuodon muutoksia. Kun kattoa korotetaan, saadaan talon ullakkotilat parempaan hyötykäyttöön, esimerkiksi asuintiloiksi. Kattomuodon muutoksella voidaan muuttaa esimerkiksi tasakatto harjakatoksi.

Yläpohjan lisälämmöneristys

Suurin osa asunnon lämpöhävikistä haihtuu yläpohjan läpi vesikaton kautta taivaalle. Yläpohjan lisälämmöneristyksillä talon energiatehokkuus parantuu huomattavasti. Yläpohjan lämmöneristystä lisättäessä on kuitenkin huomioitava, että yläpohjaan jää riittävä tuuletustila. Katon korotusten yhteydessä saadaan usein lisätilaa myös yläpohjan lisälämmöneristykselle.

Kattopeltisepän työt

Teemme myös kaikki vaativimmatkin peltisepäntyöt katolla. Ammattitaitoiset kattopeltiseppämme tekevät mm. monimuotoisten kattojen erikoispellitykset, piipunpellitykset, muotoilevat ja asentavat myrskypellit, tippapellit ja harjapellit.

Räystäslaudoitukset

Teemme luonnollisesti myös kaikki kattoremontteihin liittyvät laudoitukset. Asennamme, korjaamme, huollamme ja maalaamme mm. räystäslaudat, päätylaudat, räystäiden aluslaudat, myrskylaudat ja kaikki muutkin katolle ja räystäisiin liittyvät laudoitukset.

Kattotarkastus erillispalveluna Järvenpäässä

Tilaa kattotarkastus Järvenpäässä Plus Kattopalvelusta. Kattotarkastuksessa saat selkeän kuvan katon kokonaistilanteesta. Kattotarkastusraporttia voi hyödyntää esimerkiksi kiinteistön elinkaarisuunnittelussa. Sen avulla voit ajoittaa ja suunnitella tulevat kattoremontit ja kattohuollot. Kun katolla jokin arveluttaa tai haluat varmuuden katon kunnosta, pyydä kattotarkastus erillispalveluna meiltä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt