Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Laaja-alaisinta osaamista kattotöistä Pyhtäällä – valitse Plus Kattopalvelu 

Plus Kattopalvelu on korjannut ja uusinut lukemattoman määrän erilaisia kattoja. Lisäksi meillä on laaja-alaista kokemusta ja osaamista myös kattohuolloista, katon varustelusta sekä kaikista muista kattotöistä. Palvelemme Pyhtäällä sekä yksityisasiakkaita että taloyhtiöitä, joten pyydä hyvä tarjous mistä tahansa kattotyöstä! Osaamme suorittaa myös erikoisemmat urakat, kuten tasakaton vaihdon kaltevaksi katoksi.

Kattohuoltoja ja kattopaikkauksia tarvitaankin paljon useammin kuin katon uusimista. Seuraavaan kattoremonttiin voi olla aikaa jopa sata vuotta, kunhan kattoa huolletaan oikein tavoin. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sammaleiden poistamista tai katon maalipinnoitteen uusimista. Kattotarkastuksen perusteella selviää, mitä kattohuoltoja kerrostalon, omakotitalon tai vaikkapa piharakennuksen katto tarvitsee. Tarvetta voi olla myös jollekin kattokorjaukselle, kuten rikkinäisen tiilen uusimiselle, kattoreiän paikkaamiselle tai saumojen tiivistämiselle.

Plus Kattopalvelu erottuu edukseen tarjoamalla kaikkien kattopaikkausten, kattohuoltojen ja esimerkiksi katon varusteisiin keskittyvien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen.  Kun katon kunto tarkastetaan usein, on katon kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin helppo puuttua ajoissa. Kun rikki menneet kattotiilet uusitaan nopeasti ja katon pinnoite uusitaan edellisen pinnoitteen muututtua huonokuntoiseksi, ei katon kunto ala heiketä. Näin tiilikatto kestää jopa 70 ja konesaumakatto peräti sata vuotta.

Plus Kattopalvelu hinnoittelee kaikki kattourakkansa kukkaroystävällisellä tavalla, ja tarjoaa useita joustavia vaihtoehtoja kattotöiden maksamiseen. Kattourakan voi maksaa vaikkapa kotisivujemme kautta haettavissa olevalla rahoituksella, jolloin kuukausierän suuruus jää asiakkaan päätettäväksi. Omakotitalon tai kesämökin kattohuolloista ynnä muista kattotöistä saa kotitalousvähennyksen, mitä on helppo hakea Verohallinnon verkkopalvelussa.

Tilaa sinäkin huolettomasti etenevä kattourakka meiltä! Pyhtään lisäksi palvelemme muun muassa Loviisassa, Kotkassa, Kouvolassa, Lapinjärvellä, Myrskylässä sekä Porvoossa. Kaikki alkaa yhteydenotostasi, minkä perusteella tutkimme kalentereitamme ja sovimme alkutarkastuksesta. Vasta alkukatselmuksen jälkeen voimme laskea avaimet käteen -hinnan kattourakalle, sillä muun muassa kattokaltevuus ja katon alla olevien rakenteiden kunto vaikuttavat siihen, millainen hinta kattotöille tulee. Jotta kattourakka olisi tehtävissä mahdollisimman edullisesti, kannattaa se teettää heti tarpeen ilmestyttyä. Korjaamalla katto nopealla aikataululla, voidaan välttää monet kosteusvauriot katon alla. Huoltojen oikea-aikaiselle toteutuksella voidaan ehkäistä monet vauriot jo ennalta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Samasta osoitteesta sekä pientalon että taloyhtiön kattoremontit Pyhtäällä

Plus Kattopalveluun voit luottaa, tarvitsitpa sitten kerrostalon tai omakotitalon kattoremonttia Pyhtäällä. Katon uusiminen etenee yhtä sujuvasti riippumatta rakennuksen koosta, kattokaltevuudesta tai kiinteistön käyttötarkoituksesta. Riittävä määrä asiantuntevaa työvoimaa huolehtii siitä, että sekä omakotitalon, kesämökin, rivitalon että kerrostalonkin kattoremontit voidaan toteuttaa nopealla aikataululla. Hosumisesta meitä ei voida syyttää, vaan teemme peltikaton, tiilikaton tai huopakaton purun sekä asennuksen aina yhtä huolellisesti. Näin ei synny ikäviä asennus- tai mitoitusvirheinä, mitkä voisivat aiheuttaa hintavia korjaustarpeita tai jopa ennen aikojaan tarvitun kattosaneerauksen.

Se, kuinka kauan palahuopakaton, konesaumakaton tai vaikkapa lukkosaumakaton uusimiseen kuluu aikaa, selviää paikan päällä tekemämme arviointikäynnin aikana. Arviointikäyntiä tarvitaan myös siksi, että osaamme laskea kattoremontille hinnan. Arviointikäynnin jälkeen olemme valmiit kertomaan, kuinka paljon katon uusiminen avaimet käteen -periaatteella tulee maksamaan. Kattoremontin kustannuksiin vaikuttavat muun muassa katon rakenteiden kunto. Palahuopakattoremontin ja huopakattoremontin voi teettää hyvin edullisesti, jos uusi katto voidaan rakentaa suoraan vanhan katon päälle! Peltikattoremontin ja tiilikattoremontin voi joissain tapauksissa toteuttaa osittain, eli vaihtamalla pelkät kattopellit tai -tiilet. Edellä esitetyt vaihtoehdot kuitenkin vaativat katon rakenteilta erittäin hyvää kuntoa. Normaalitapauksessa kattoremonttiin kuuluu sekä vesikaton että aluskatteen vaihto, ja usein myös puuosia on jonkin verran kunnostettava. Myös katon tarvikkeita saatetaan uusia kattoremontin yhteydessä. Uudelle katolle voidaan asentaa kokonaan uusia kattotarvikkeita, kuten aurinkopaneeleita.

Kun tiedämme, miten paljon erilaisia rakenteita on korjattava tai uusittava, voimme antaa tarjouksemme kattosaneerauksesta. Kattoremontin voi maksaa omamaksulla, ja kerromme mielellämme lisää myös kattoremontin rahoituksesta. Sen tarjoaa yhteistyökumppanimme, ja sitä voi hakea Plus Kattopalvelun verkkosivuilta.

Onko kattoremontti talvella tuhoon tuomittu idea? Ei suinkaan, ja siksi yhä useampi katto uusitaan nykyään talvella. Isoin ero kesäaikaan tehtävään kattoremonttiin on se, että kattoremontti aloitetaan lumen ja jään poistolla. Koska talvella ilma on usein kuivempi, voi katon vaihto onnistua jopa nopeammin ja helpommin kuin kesällä. Koska uusimme katot kaikkina vuodenaikoina, saadaan vanhan ja vuotoalttiin katon tilalle nopeasti uusi katto, minkä vedenpitävyyteen voi luottaa.

Huopakatosta tai palahuopakatosta luotettava suoja kesämökkiin, kerrostaloon tai vaikka saunaan

Huopakatosta tai palahuopakatosta saa luotettavan suojan kesämökkiin, kerrostaloon, pihasaunaan, vierasmajaan, luhtitaloon tai mihin tahansa rakennukseen. Bitumikaton lukuisat hyvät puolet ansaitsevat kiitosta. Bitumikermikaton hankinta- ja asennushinta on edullinen, eikä sen kunnossa pitämiseenkään kulu suuria summia rahaa. Lisäksi bitumikatto ei valvota sateella, eikä sen alla tarvitse hikoilla helteellä. Bitumikattojen ja laattakattojen elinikä vaihtelee mitä tahansa 20-40 vuoden välillä huopatyypistä ja huollon säännöllisyydestä riippuen.

Huopakatto on aina yhtä tyylikäs, vaikka trendit vaihtuvat. Huopakatto kestää siis paitsi kosteutta, jäätä, aurinkoa ja suuria lämpötilavaihteluita, myös katseita! Plus Kattopalvelu asentaa ja uusii kaikenlaiset huopakatot ammattitaidolla sekä pitkällä kokemuksella. Huopakaton remontoinnin lisäksi tarjoamme kaikki huopakaton huollot ja korjaukset, joiden avulla katto pysyy pitkäikäisenä.

Mikäli saneerauskohteessa on tasakatto, ei sille voida asentaa kaltevaa kattoa vaativaa kolmiorimahuopakattoa tai paanukattoa. Esimerkiksi laattakatto vaatii ainakin kattokaltevuuden 1:5, mutta toki kattoa voi olla mahdollista muokata kaltevammaksi, jos palahuopakatto on haaveesi. Tiivissaumakatto hitsattuine saumoineen on ainoa mahdollisuus, jos rakennuksessa on tasakatto. Tiivissaumakaton saumat ovat nimensä mukaisesti erittäin tiiviit, mutta ongelmia voi esiintyä, jos kattokaivoja ei usein puhdisteta. Tukkoon menneen kattokaivon takia vesi ei pääse pois tasakatolta, ja se saattaa alkaa vuotaa.

Myös satulakaton sadevesijärjestelmä pitää puhdistaa usein. Suosittelemme puhdistuttamaan sadevesijärjestelmät kaksi kertaa vuodessa. Myös huopakate pitäisi puhdistaa lehdistä ja roskista näin usein. Kun tilaat nämä huollot yhtä aikaa, kutsutaan sitä katon kevät- tai syyshuolloksi. Kaupan päälle tarjoamme koko katon kunnon tarkastuksen. Tällainen kuntotarkastus tarjotaan ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä, voidaanhan sen perusteella auttaa asiakasta pitämään entistäkin parempaa huolta katosta.

Kun tiedämme, missä kunnossa tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai laattakatto on, voimme  tarvittaessa antaa tarjouksen vaikkapa katon pesemisestä ja pinnoittamisesta. Uusi pinnoite parantaa vanhan katon mahdollisuuksia kestää sammaloitumista, auringon paahdetta tai päällä kävelemistä. Saatamme tarjota myös sammaleiden poistoa katolta, sillä sammaleista on monenlaista haittaa bitumikatolle: se saattaa esimerkiksi alkaa availla katon saumoja juurillaan.

Katon korjaus Pyhtäällä onnistuu taatusti, kun sen tekevät alan huippuosaajat

Kun peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaa alan huippuosaaja, onnistuu katon korjaus Pyhtäällä aivan taatusti. Teetä meillä kaikki kattokorjaukset rikkinäisten tiilien vaihdosta painuneen katon oikaisuun, niin saat kattosi kerralla kuntoon. Tarjoamme luotettavaa kattokorjauspalvelua sekä yksityisasiakkaille että taloyhtiöille. Katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen ammattilaisilta saat palvelua silloinkin, jos korjaustarpeet koskettavat joitain kattotarvikkeita. Korjaamme myös kattoturvatuotteet, kattoikkunat sekä rännit. Vesikourujen korjaustarpeet saattavat liittyä esimerkiksi ruosteen tai jään aiheuttamiin vaurioihin tai siihen, että rännit ovat tippuneet katolta lumen mukana. Tuolloin katossa saattaa olla irronneiden rännien aiheuttamien vaurioiden lisäksi myös muiden irronneiden kattotarvikkeiden aiheuttamia vaurioita. Paikkaamme niin rännien, lumiesteiden, tikkaiden kuin vaikkapa viemärintuuletusputken irtoamisesta aiheutuneet reiät, ja asennamme kattotuotteet takaisin paikoilleen.

Jiirin tiivistys ja huopakaton tai peltikaton reikien paikkaus on hyvä tehdä heti, kun vaurio huomataan. Katto voi alkaa vuotaa pienimmistäkin vaurioista, ja silloin katon alla olevat rakenteet saattavat kastua. Lahovaurioiden korjaus ja puuosien vaihto on hankalampaa ja hintavampaa kuin katon täsmäpaikkaus pian vahingon synnyttyä.

Vaikka katon alla olisi aluskate, pitää kattovuotoon puuttua nopeasti, sillä aluskate saattaa antaa periksi kosteuden aiheuttaman paineen alla. Aluskatteeseen tullut vaurio on korjattava uusimalla aluskate joko kokonaan tai osittain. Jos aluskatteen läpi päässyt vesi on ehtinyt aiheuttaa lahovaurioita katon alla oleviin puurakenteisiin, tulee puuosat uusia, sillä laho voi muuten jatkaa leviämistään. Laho tarkoittaa sitä, että myös räystäslaudat on vaihdettava, jotta laho ei alkaisi heikentää kattorakenteen muita osia. Samalla voimme vaihtaa räystäspellit.

Kattoon syntyy vaurioita muun muassa ikääntymisen aiheuttaman haurastumisen takia. Haurastuminen voi alkaa heikentää katon kuntoa jo etuajassa, jos kattoa ei huolleta sen oman huolto-ohjelman mukaan. Myös lumen paino ja lumimassojen liikkeet katolla voivat vaurioittaa kattoa. Lumi saattaa aiheuttaa esimerkiksi jiiri- tai läpivientivuodon.

Myös kovat tuulet voivat antaa aihetta katon korjaukselle tai jopa kattoremontille. Jos puu kaatuu katon päälle, tarvitaan usein koko katon vaihtoa. Myrskyvaurioiden korjaus on kuitenkin tyypillisesti irronneiden kattotarvikkeiden tai esimerkiksi irronneiden peltilistojen kiinnittämistä.

Katon vesivahingon voi aiheuttaa muukin seikka kuin se, että katto vuotaa

Jos katto vuotaa, auttaa kattokorjauspalvelumme sinua saamaan kattosi jälleen tiiviiksi. Vuotavan katon korjaus suoritetaan tilanteeseen nähden parhaalla tavalla. Joskus parasta on purkaa ja uusia koko katto, sillä varsinkaan vanhasta katosta ei enää saa sellaista, etteikö se voisi alkaa pian taas vaihtaa uudestaan. Noin seitsemänkymppisen tiilikaton kattotiilet alkavat jo olla niin rapautuneita, että ne voivat halkeilla koska tahansa. Aluskatteen käyttöikä on suurin piirtein sama kuin vesikatteen, joten katto on uusittava jo senkin vuoksi, että aluskatteeseen voisi luottaa. Peltikattoa ”syö” ruoste, ja ruoste on tehnyt tehtävänsä viimeistään siinä vaiheessa, kun katto on 50-vuotias. Huopakatto pitää vettä noin 20-40 vuotta, sen jälkeen siihen syntyy todella helposti uusia vaurioita, mitkä voivat johtaa kattovuotoon.

Jos katto ei ole ikivanha vaan kaikin puolin hyväkuntoinen, voidaan kattovuodon korjaus tehdä suorittamalla katon osittainen korjaus. Riippuu kattovuodon aiheuttamista vaurioista, mitä kaikkea kattovuodon korjaaminen edellyttää. Jos tiilikaton, peltikaton tai huopakaton alla olevat osat eivät vielä ole kastuneet, riittää vesikaton tiivistys, tarkoittipa se sitten rikkinäisen kattotiilen vaihtoa, kattoreiän paikkaamista tai vaikkapa vuotavan läpiviennin kunnostamista. Varmuuden vuoksi tarkastamme koko katon, jotta kaikki muutkin huonokuntoiset ja vuotamista harkitsevat kohdat saataisiin korjattua samalla. Tarkastamme katon ja sen yksityiskohtien kunnon ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä.

Jos kosteus on löytänyt tiensä katon alle, alamme kunnostaa katon vesivahinkoa. Kastuneet kattorakenteet on kuivatettava, paitsi jos niissä esiintyy lahovaurioita. Lahon leviäminen on pysäytettävä uusimalla puuosat. Mikäli myös yläpohjan eristeissä on kosteutta, tulee meidän suorittaa villojen tai eristelevyjen vaihto. Kosteus saattaa johtaa homevaurioon, mikä voi sairastuttaa rakennuksen asukkaat.

Katon alla voi olla kosteutta siitä huolimatta, että katto kaikkine läpivienteineen, saumoineen ja jiireineen on täysin tiivis. Tällöin katon tuuletusta pitää tehostaa, ja uusille eristeillekin taitaa olla tarvetta. Näin asunnon sisäpuolelta nouseva lämmin ja kostea ilma ei tiivisty kosteudeksi katon rakenteisiin, vaan jatkaa matkaansa ulos. Kondenssivettä tapaa esiintyä varsinkin kevättalvella, kun asunnossa on lämmin ja ulkona kylmä.

Jatkossa voit teettää oman katon huollot Pyhtäällä hyvin näppärästi   

Jatkossa voit teettää katon huollot Pyhtäällä varsin näppärästi – ota Plus Kattopalvelu luottokumppaniksesi ja nauti siitä, miten helppoa on olla asiakkaamme! Teemme ammattitaidolla kaikki katon huollot, ja kaupan päälle tarkastamme katon kunnon. Näin mikään kattokorjaus tai kattohuolto ei jää tekemättä oikeaan aikaan. Kattotöidemme hinnat ovat vähintäänkin kilpailukykyisiä, ja kesämökin tai omakotitalon omistajana voit vähentää ne verotuksessasi. Tarkempaa tietoa kotitalousvähennyksestä löytyy Verohallinnon verkkopalvelusta, missä tätä verovähennystä pääsee myös hakemaan.

Myös kerrostalojen, rivitalojen ja muun muassa teollisuuslaitosten katot tulevat huollettua hyvällä hinta-laatusuhteella, kun tilaatte kattohuollot Plus Kattopalvelulta. Kaikki katot tarvitsevat ainakin katon kevät- ja syyshuoltoa – riippumatta siitä, mikä on katon materiaali tai rakennuksen käyttötarkoitus. Syyshuollon ja keväthuollon sisällöt ovat keskenään samanlaisia: ensin katto puhdistetaan, sitten poistetaan roskat sen sadevesijärjestelmästä. Roskainen katto on alttiimpi vaurioitumaan kuin säännöllisesti puhdistettu katto, sillä roskat sitovat kattoon muun muassa sammaloitumista ja ruostumista aiheuttavaa kosteutta. Roskat ovat ongelmallisia myös sadevesijärjestelmässä, sillä ne estävät sadevesijärjestelmää vetämästä.

Myös katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä perusteella voimme tarvittaessa suositella jotain muuta kattohuoltoa tai kuka ties katon korjaamista. Saamasi suositus saattaa olla katon pesu ja katon huoltomaalaus, jos kyseessä on aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai jokin muu peltikatto. Puhdas katto, minkä maalipinta on hyvässä kunnossa, pysyy pidempään ruosteettomana. Jos ruoste saa otteen katosta, tietää se lopun alkua. Saatamme suositella myös kattopeltien lisäkiinnityksiä tai naulojen vaihtoa ruuveiksi. Tällaiset kattohuollot ehkäisevät myrskyvaurioita tai kattovuotoja naulanrei’istä.

Tiilikaton ja huopakaton omistaja saattaa saada tarjouksen katon pinnoituksesta. Pinnoite ehkäisee kattotiilen rapautumista ja kattohuovan halkeilemista. Tiili- ja bitumikatot tosin pinnoitetaan vain kerran. Sammaleenpoistolle saattaa olla tarvetta useamminkin, sillä sammaleita esiintyy varsinkin katon vanhetessa. Sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely estävät sammaleita ja muita epätoivottuja kasvustoja aiheuttamasta ongelmia katolla.

Saatamme suositella myös rännien huoltomaalaamista tai vaikkapa jotain kattoturvatuotteita koskettavaa huoltoa. Plus Kattopalvelun laajasta palveluvalikoimasta löytyvät kaikki kattohuollot, myös joinain talvina tarvittavat lumenpudotukset sekä jään höyrysulatukset.

Rännien puhdistus Pyhtäällä varmistaa sade- ja sulamisvesien poistumisen

Rännien puhdistus Pyhtäällä ehkäisee kourujen toimintaan liittyviä ongelmia, mutta jos rännihuolto ei riitä, korjaamme kourut tai asennamme kokonaan uudet kourut tilalle. Ei ole samantekevää, vetääkö rakennuksen sadevesijärjestelmä vai eikö. Jos sadevesijärjestelmässä on tukoksia, reikiä tai rakenteellisia ongelmia, eivät sade- ja sulamisvedet päädy tarpeeksi kauas rakennuksesta, vaan voivat kastella ulkoseinät tai jopa talon perustukset.

Sadevesikourujen puhdistus roskista ehkäisee muun muassa rännien jäätymistä. Jos räystäskouruissa on roskia ja vettä pakkasten alkaessa, rännit jäätyvät. Sulamisvedet tulvivat tuolloin kourujen yli ja liukastavat pihan kulkuväylät. Kun pakkanen taas kiristyy, jäätyy osa vesistä vaarallisiksi jääpuikoiksi. Jää saattaa rikkoa kourut ja alastuloputket esimerkiksi avaamalla saumat tai pilaamalla kaadot. Paras apu umpeen jäätyneisiin ränneihin ja alastuloputkien avaamiseen löytyy höyrysulatuksesta.

Lisäksi roskat kouruissa aiheuttavat ruostetta. Ruoste voi lyhentää kourujen käyttöaikaa sekä aiheuttaa korjaustarpeita. Jotta kourut pysyisivät kaikin puolin hyvässä kunnossa, kannattaa kaikki roska ja lika poistaa niistä kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran kourut kannattaa puhdistaa keväällä, ja toisen kerran ennen uuden talven tuloa.

Jos tilaat Plus Kattopalvelulta tiilikaton, peltikaton tai bitumikaton kevät- ja syyshuollot, hoidamme rännien puhdistuksen siinä samalla. Tämän kattohuollon yhteydessä tarjottavan ilmaisen kattotarkastuksen aikana tutkimme huolella niin katon kuin kaikkien sen yksityiskohtienkin kunnon. Tämä tarkoittaa muun muassa kourujen, alastuloputkien, kourukoukkujen ja mahdollisen sadevesijärjestelmän sulanapitojärjestelmän kunnon tarkastamista.

Jos sadevesijärjestelmä ei olekaan hyvässä kunnossa, saat tarjouksen kourujen saneeraamisesta. Kourut voidaan tarvittaessa uusia, ja se voidaan tehdä joko kokonaan tai osittain. Myös rännien huoltomaalaus on kattotyö, mistä saatat saada tarjouksen. Mikäli sadevesijärjestelmä on aika uusia, esittelemme erilaisia vaihtoehtoja (kuten teräksisiä ja alumiinisia rännejä sekä puolipyöreitä ja kantikkaita kouruja) ja teemme hyvän tarjouksen sadevesijärjestelmän uusimisesta avaimet käteen -pakettina.

Ei hätää, vaikka rakennuksessasi olisi tasakatto. Teemme ammattitaidolla myös kaikki tasakaton sadevesijärjestelmään – eli kattokaivoihin – liittyvät kattotyöt. Kattokaivoihin syntyneet tukokset voivat johtaa saumavuotoon ja katevanereiden kastumiseen, joten kattokaivojen veto on hyvä tarkastaa syksyllä useampaankin otteeseen.

Jos katto on roskien peitossa, on katon puhdistuksen ja kattopesun aika

Mikäli katto on roskien tai kasvustojen peitossa, on katon puhdistuksen aika – tilaa siis Pyhtäälle katon pesu tai sammaleiden poisto katon suojakäsittelyllä täydennettynä. Pelkät eloperäiset roskat (kuten lehdet, neulaset ja oksat) voidaan poistaa katolta harjaamalla. Huopakatto on poikkeus, sillä se ei välttämättä kestä harjaamista. Muut katot tiilikatoista mineriittikattoihin voidaan harjata, mutta bitumikatolta roskat kannattaa poistaa ilmapuhaltamalla.

Tällaista roskien poistoa kaipaa joka katto kaksi kertaa vuodessa. Jos roskia ei poisteta, alkaa se vaikuttaa katon kuntoon. Roskat estävät kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon kattoa kuivumasta, ja kosteissa olosuhteissa viihtyvät katon ykkösviholliset ruoste ja sammal. Katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä poistamme roskat myös vesikouruista, ja teemme koko katon kunnon tarkastuksen. Kuntotarkastus on veloituksen niin tämän, kuin kaikkien muidenkin Plus Kattopalvelun tekemien kattotöiden yhteydessä.

Lika, mikä piilottaa katon värin, vaatii kattopesua. Tiilikaton pesussa voidaan joskus käyttää painepesuria, mutta silloin tiilet on pinnoitettava uudestaan heti niiden kuivuttua. Kova vedenpaine vahingoittaa nimittäin tiilien suojapinnoitetta, ja se saa tiilet rapautumaan nopealla tahdilla. Jos pinnoitetta ei uusita, on katto pian täynnä rikkinäisiä kattotiiliä. Huopakaton pesussa tai peltikaton pesussa ei painepesuria kannata käyttää koskaan, sillä pelti- ja huopakatot voivat vahingoittua sen takia.

Katto on pestävä myös silloin, kun se on aika maalata. Kattopesua tarvitaan, vaikka katto ei vaikuttaisi erityisen likaiselta. Uusi pinnoite tarttuu parhaiten, kun katto on putipuhdas, joten huolelliset pohjatyöt ennen kattomaalausta ovat tarpeen. Kattomaalaus saattaa kasvaa usean työvaiheen huoltokokonaisuudeksi, mutta urakkaan kannattaa ryhtyä, pidentäähän se katon elinkaarta tietyissä tilanteissa jopa kymmenillä vuosilla. Kovin usein katto ei tarvitse maalata, sillä tiili- ja huopakatot pinnoitetaan uudestaan vain kerran, ja peltikatotkin maalataan vain 10–15 vuoden välein.

Sammaleenpoisto tiilikatolta ja huopakatolta on yksi kattomaalausta mahdollisesti edeltävä pohjatyö. Sammaleenpoistoa tarvitaan toki muulloinkin, eli aina kun katolta tavataan sammaleita. Peltikaton omistajan ei yleensä tarvitse sammaleiden poistoa teettää, mutta tiilikaton ja huopakaton omistajien kannattaa aina silloin tällöin tilata kemiallinen sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely. 

Kulunut tai hilseilevä pinnoite kertoo katon maalaustarpeesta Pyhtäällä

Katon maalaus Pyhtäällä kannattaa suorittaa heti sopivan ajankohdan tullen, jos vanha pinnoite on kulunut tai hilseilevä. Hyväkuntoinen pinnoite suojaa kerrostalon, omakotitalon tai vaikka kesämökin kattoa monilta rasituksilta. Lisäksi kattomaalaus saa katon näyttämään todella hyvältä. Katto on taas kuin vasta asennettu! Katon huoltomaalaus on yksi niistä monista kattotöistä, mitkä ovat kesämökin ja omakotitalon omistajille kotitalousvähennyskelpoisia, ja koska hintamme ovat muutenkin varsin kohtuullisia, on kattomaalaus mainio tapa jatkaa katon käyttöikää suhteellisen vähin kustannuksin.

Peltikaton maalaus on edessä ensimmäisen kerran 2–25 vuoden kuluttua katon asentamisesta. Kuulostaako isolta haitarilta? Se on totta, mutta kattomaalauksen tarve riippuu täysin katosta. Sinkityt kattopellit on hyvä maalata parin vuoden kuluttua peltikaton asentamisesta, kun taas pinnoitetuissa kattopelleissä saattaa olla niin hyvä pinnoite, että se kestää neljännesvuosisadan hyvässä kunnossa. Hyväkuntoinen maalipinnoite suojaa kattopeltejä kosteudelta, mikä aiheuttaa ruostetta – ja ruoste puolestaan saa kattopellit ohenemaan ja jopa reikiintymään. Sopiva ajankohta peltikaton maalaukselle on kuiva ja pilvipoutainen päivä. Jotta maali ehtisi tarttua hyvin kattopelteihin, ei sadetta saisi olla luvassa seuraavinakaan päivinä.

Tiilikaton maalaus edellyttää hyviä pohjatöitä, kuten on asian laita myös pelti- tai huopakattoa maalatessa. Ensin katto tarkastetaan, jotta saamme selville, mitä kaikkia pohjatöitä tarvitaan. Samalla selviävät katon mahdolliset tiivistystarpeet – kattoa ei kannata pestä, ellei kaikkia epätiiviitä kohtia ole ensin kunnostettu. Uuden pinnoitteen myötä kattotiilistä tulee taas likaa, kosteutta ja kasvustoja hylkiviä. Tämä vähentää katon rapautumista merkittävästi, sillä jos kattotiilet ovat imeneet sisäänsä kosteutta, voivat ne halkeilla talven tullen.

Huopakaton maalaus suojaa katon sammaleilta ja auringolta, mitkä voisivat saada huonokuntoisella pinnoitteella varustetun katon halkeilemaan ja vuotamaan. Huopakatto pinnoitetaan sen ollessa elinkaarensa puolivälissä (ihan kuten tiilikattokin).

Joskus kattoremontti osoittautuu paremmaksi vaihtoehdoksi kuin huonokuntoisen katon maalaaminen. Tiilikatto ja peltikatto voidaan uusia myös osittain. Jos aluskatetta ei tarvitse vaihtaa, on kattoremontti normaalia nopeampi ja edullisempi toimenpide. Myös silloin kattopeltien vaihto voi olla kattomaalausta parempi idea, jos peltikaton väriä halutaan vaihtaa.

Lumenpudotus Pyhtäällä saattaa vaatia poikkeusjärjestelyjä

Lumenpudotus Pyhtäällä saattaa vaatia poikkeusjärjestelyjä. Joskus henkilönostimet, nostinkoriautot ja esimerkiksi kuorma-autot saattavat hankaloittaa ohikulkevaa liikennettä, ja meidän on ohjattava liikenne kulkemaan kiertotietä. Tarvittaessa voimme toteuttaa lumen pudotuksen yöaikaan, jotta liikenteelle aiheutuva haitta olisi mahdollisimman pieni.

Usein lumen pudotus hallin, varaston, omakotitalon, kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta hoituu kuitenkin ilman poikkeusjärjestelyjä. Joka tapauksessa, suunnittelemme ja toteutamme lumenpudotuksen todella huolellisesti. Olemme tietoisia siitä, että lumenpudotus on riskialtis laji, emmekä siksi suhtaudu siihen koskaan olankohautuksella.

Lumenpudottaja itse on erityisessä vaarassa liikkuessaan jäisellä ja kaltevalla katolla. Myös tasakatolta voi horjahtaa alas, joten kokeneet lumenpudottajamme käyttävät aina turvavaljaita. Mukana on ainakin yksi kollega, jolta saa apua tarvittaessa. Isoissa kohteissa lumenpudottajia on useampia, jotta työ sujuisi reippaalla tahdilla. Yhtä tai useampaa työntekijää saatetaan tarvita myös valvomaan vaarallista aluetta.

Lumenpudotus voisi aiheuttaa vahinkoa myös ympäristölle ja ohikulkijoille, jos vaaravyöhykettä ei eristettäisi ja valvottaisi. Jotta katolta putoava lumi ei riko talon omistajan autoa tai muuta omaisuutta, suunnittelemme huolella, mihin kohtaan pihaa lumet voidaan pudottaa katolta.

Vaarassa on myös katto, siltä taitamattomasti tehty lumenpudotus voi vaurioittaa peltikattoa, tiilikattoa tai huopakattoa. Esimerkiksi kattotiiliä voisi irrota, tai peltikaton maalipinnoite naarmuuntua, jos lumenpudottajalla ei olisi urakassa tarvittavaa tietotaitoa. Plus Kattopalveluun voitte luottaa – me emme riko kattoasi, sen pinnoitetta tai sen yksityiskohtia.

Kun liiat lumet pudotetaan katolta, eivät katon rakenteet kärsi lumen alla, eikä lumen vapaasta putoamisesta pääse aiheutumaan vahinkoa. Vaikka katto olisi varusteltu lumiesteiden avulla, saattaa painava lumikuorma päästä putoamaan katolta. Lumiesteet saattavat pudota lumen mukana, ja kattoon jää tästä reikiä.

Myös jää kannattaa poistaa katolta ja ränneistä. Jääpuikotkin on saatava pois katon räystäiltä, sillä ne ovat kaikessa terävyydessään varsin vaarallisia. Kukaan ei halua jäädä katolta putoavan jään alle, mutta katto ja rännit kannattaa sulattaa höyryllä jo siitäkin syystä, että ne eivät vaurioituisi. Jään aiheuttamat vauriot ovat ikäviä korjata, joten ota yhteyttä jään poiston tiimoilta! Jos jäätä on katolla joka talvi, voi olla tarvetta katon lisälämmöneristykselle – voimme ottaa asiasta selvän ja tehdä tarvittaessa tarjouksen eristeiden lisäämisestä.

Aluskatteen vaihtokin on meidän Pyhtäällä tekemiämme kattotöitä

Aluskatteen vaihto on yksi kattotöistämme Pyhtäällä, joten jos aluskatteessa on jotain korjattavaa, ota yhteyttä! Aluskate voidaan paikata, jos katon uusiminen on aivan lähitulevaisuuden asia. Muussa tapauksessa aluskate on paras uusia. Aluskatteen uusiminen on yksi tärkeimmistä kattotöistä, sillä vain ehjä aluskate voi enää ehkäistä katon vesivahingon, jos katto vuotaa. Kattoläpiviennin korjaamiseen riittää tuolloin pelkkä kattoikkunan, kattovalokuvun tai esimerkiksi savupiipun tiivistys, kun muussa tapauksessa tarvittaisiin myös kastuneiden kattorakenteiden uusimista.

Aluskatteen avulla voidaan estää myös lämpimän ilman kondensoitumista katon viileälle alapinnalle. Kondenssivettä torjutaan myös katon IV-töiden avulla sekä huolehtimalla siitä, että katon ja yläpohjan eristys on riittävä. Lämmin ilma on saatava tuuletettua pois katon alta, ja jos harjan sekä räystäiden ilmanvaihtoaukot eivät riitä, on katolle mahdollista asentaa alipainetuuletin.

Eristeitä tavattiin ennen käyttää paljon vähemmän kuin tänä päivänä. Uusien eristeiden ansiosta voidaan pienentää myös asunnon lämmityskuluja, joten katon lisälämmöneristyksestä voi olla suuri hyöty.

Muita Pyhtäällä ja sen naapurikunnissa tekemiämme peltikattotöitä, huopakattotöitä ja tiilikattotöitä ovat esimerkiksi pieneläinesteiden asennukset sekä kattoturvatuotteiden asennukset, korjaukset ja huollot. Pieneläinesteillä minimoidaan lintujen ja esimerkiksi oravien aiheuttamat haitat ja vahingot. Jos puluilla ja lokeilla on tapana istuskella katollasi, pulupiikit saavat linnut vaihtamaan vahtipaikkaansa. Pulupiikit eivät vahingoita lintuja, mutta koska sellaisilla ei ole mukava istua, siirtyvät linnut muualle. Pieneläinesteitä ovat myös lintuverkot, mitkä voidaan asentaa räystäiden tuuletusaukkoihin. Lintuverkot estävät lintujen ja oravien pääsyn katon alle, missä ne voisivat alkaa pesiä tai ulostaa. Samalla suojellaan aluskatetta, minkä materiaali ei kauaa kestäisi lintujen nokkia.

Kattoturvatuotteita ovat muun muassa erilaiset tikkaat sekä kulkusillat, joita pitkin katolle pääsee vaivattomasti. Nuohoojan on käytävä katolla vuosittain, tosin kesämökin hormin nuohoukseen riittää kolmen vuoden väliaika. Putoamissuojat ja esimerkiksi kattopollarit täydentävät kattoturvatuotevalikoimaa. Myös kattoluukkua ja lumiesteitä voidaan pitää kattoturvatuotteina, sillä kattoluukku toimii hätäpoistumistienä ja lumiesteet estävät lumimassoja putoamasta maan pinnalla liikkuvien ihmisten päälle. Katon reunalle asennettavat lumiesteet suojaavat myös katteen pinnoitetta sekä katon varusteita lumiesteiden liikkeiltä.

Varmistamme, että välikatto tuulettuu villojen vaihdosta tai katon yläpohjan lisäeristyksestä huolimatta

Kattotyöt Pyhtäällä viimeistellään ilmaisella kattotarkastuksella. Jos huomaamme, että kattokokonaisuuden kuntoa voitaisiin tukea joillain kattohuolloilla tai että kattoa pitäisi jollain lailla korjata, teemme tarjouksen kyseisistä kattotöistä. Saatat saada tarjouksen myös katon lisälämmöneristyksestä, kattovuodon korjauksesta villojen vaihdolla täydennettynä tai vaikkapa ilmanvaihtokanavien eristyksestä – näin hormeista ei enää tipu kondenssivettä!

Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katto ja yläpohja pitäisi lisäeristää, pidämme huolen siitä, etteivät uudet eristeet estä välikaton tuulettumista. Välikaton tuulettuvuus pidetään mielessä myös uutta kattoa asennettaessa sekä villoja vaihtaessa. Räystäiden tuuletusaukkoja ei saa peittää kuin korkeintaan lintuverkoilla, mitkä estävät lintujen tulon välikatolle. Linnut voisivat häiritä eristeiden tai aluskatteen toimintaa, joten lintuverkkojen asennus on hyvä idea.

Aluskatteen ja eristevillojen välissä on niin sanottu tuuletustila, minkä on oltava tarpeeksi korkea. Jos tuuletustila osoittautuu liian matalaksi, häiriintyy katon ilmanvaihto, ja välikatolle saattaa kondensoitua kosteutta. Katon korotus on yksi tapa varmistaa ilman vaihtuminen. Selvitämme tapauskohtaisesti, miten ilman vaihtuminen kannattaa varmistaa.

Uudet eristeet ratkaisevat monta ongelmaa kerralla, alkaen korkeista lämmityskuluista. Vesikatto ei eristä lämpöä, mikä näkyy muun muassa kattolumen sulamisena sellaisten kattojen päällä, joiden yläpohjasta karkaa lämpöä. Vedoton ja vähemmällä vaivalla (sekä rahalla) lämpiävä asunto on asia, mikä ilahduttaa tulevina vuosikymmeninäkin!

Uudet eristeet muuttavat rakennuksen energia- ja kustannustehokkaammaksi sekä viihtyisämmäksi, mutta lisäksi ne parantavat katon kosteusteknistä toimintaa. Kuten sanottu, lämmön karkailu sulattaa katolla olevaa lunta. Varsinkin runsaslumisina talvina tämä voi johtaa katon saumojen vuotamiseen. Osa sulamisvesistä muodostaa jäävallin ja jääpuikkoja katon reunoille.

Osa karkailevasta lämmöstä saattaa kondensoitua välikatolla, vaikka ilmanvaihto olisi hoidettu mallikkaasti. Kun lämpöhukka pannaan aisoihin, ei välikatolta löydy kevättarkastuksen yhteydessä kosteutta ja kosteusvaurioita.

Uusien eristeiden tuominen katon alle saattaa onnistua ilman sen suurempia muutostöitä. Vanhat villat vaihdetaan siinä tapauksessa, että niistä löytyy kosteutta – muussa tapauksessa uudet villat lisätään vanhojen päällä. Myös ullakon ja vintin eristys voi kaivata päivittämistä. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun siinäkin tapauksessa, että haluat saada viileän ullakon lämpimäksi ja asuinkäyttöön sopivaksi.

Tikkaat kuuluvat joka katon kattoturvatuotevalikoimaan Pyhtäällä

Jos sinulla on jotain kysyttävää kattoturvatuotteista, Pyhtäällä sinua palveleva Plus Kattopalvelu osaa varmasti auttaa. Me teemme kaikki kattoturvatuotteisiin liittyvät työt aina niiden asennuksesta niiden kunnon ja kiinnitysten tarkastamiseen asti. Kattoturvatuotteet tulevat myös huollettua, korjattua ja uusittua, kun otatte yhteyttä meihin.

Monia omakotitaloja ja kesämökkejä yhdistää sama ongelma. Kattoturvatuotteita ei aina ole tarpeeksi tarpeeseen nähden, ja tämä tekee katolle nousemista ja siellä liikkumisesta hankalaa. Katolla liikkuu vuosien varrella monenlaisia kuntotarkastajia, ilmanvaihtolaitteiden korjaajia sekä esimerkiksi nuohoojia. On talon omistajan vastuulla varmistaa, että katolla voi liikkua luotettavia tikkaita ja siltoja pitkin, ja etteivät ne irtoa kesken kaiken. Kerrostalon tai rivitalon kattoturvatuotevalikoimasta vastaa taloyhtiö.

Katolle tarvitaan ainakin tikkaita, nimittäin katolle johtavia talotikkaita sekä lappeelle kiinnitettyjä lapetikkaita. Talotikkaita kutsutaan myös seinätikkaiksi, ja kattotikkaita lapetikkaiksi. Kattopollarit ja putoamissuojat varmistavat katolla liikkuvien henkilöiden turvallisuuden.

Rakennusmääräyksistä tai Plus Kattopalvelun asiantuntijoilta voi varmistaa, mitä kaikkia kattoturvatuotteita katolle tarvitaan. Palotikkaat tulee asentaa silloin, jos pudotus huoneen ikkunasta maahan on yli 3500 cm. Kattosillat tulee asentaa, jos katon kaltevuus ylittää 1:8 ja talossa on yli kaksi kerrosta. Kattosiltoja kannattaa toki harkita myös yksi- ja kaksikerroksisten talojen katoille, helpottavathan ne huomattavasti katolla liikkumista – myös talvisen lumenpudotuksen aikana.

Katon reunalle tulee asentaa lumiesteet, jos katon kaltevuus on vähintään 1:8, sillä ne estävät lumimassoja putoamasta katolta äkisti. Lumen alle jääminen voisi olla vaarallista, ja painavan (mahdollisesti myös jäänsekaisen) lumen liikkeet voisivat vaurioittaa talon kattoa.

Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katon kattoturvatuotteet pitää tarkastaa usein, sillä erilaiset rasitukset voivat saada niiden kunnon tai kiinnitykset heikkenemään. Jos kattosilta tai lapetikkaat ovat huonosti kiinni katossa, saattavat ne irrota katosta. Tämä jättäisi kattoon ikäviä jälkiä, mutta vaarana olisi myös katolla liikkuneen henkilön tai katolta tippuvat tikkaat päällensä saavan ohikulkijan loukkaantuminen. Kattoturvatuotteiden yleiskunto ja niiden kiinnitysten luotettavuus selvitetään tekemämme kattotarkastuksen yhteydessä. Saat tällaisen koko katon kunnon käsittävän kuntotarkastuksen ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä joitain kattotöitä.

Lumiesteiden asennus-, korjaus- ja kiinnitystarpeen varmistus käy kattotarkastuksen yhteydessä

Lumiesteiden asennus- ja korjauspalvelua tarjoavalta Plus Kattopalvelulta saatte lumiesteet niin kerrostalojen, omakotitalojen, kesämökkien kuin vaikkapa navettojenkin katoille. Lumiesteitä tarvitaan suojaamaan talon kattoa sekä rakennuksen ympäristössä liikkuvia henkilöitä lumen liikkeiltä. Jos mietit lumiesteiden tarpeellisuutta, älä kiinnitä huomiota katon materiaaliin, vaan katon kaltevuuteen. Katon kaltevuus on ratkaiseva tekijä. Jos kaltevuus on 1:8 tai enemmän, tulee lumiesteet asentaa paikoilleen katon reunalla.

Lumiesteiden ansiosta lumi ei jakaudu väärin katolla, eikä se esimerkiksi pääse putoamaan ylemmältä katolta alemmalle. Jos lumimassat saavat liikkua vapaasti katolla, voivat ne myös naarmuttaa katon suojapinnoitetta sekä irrottaa joitain katolle kiinnitettyjä yksityiskohtia, kuten kattoturvatuotteita. Kattotikkaiden, viemärintuuletusputkien tai esimerkiksi aurinkopaneelien irtoaminen katolta rikkoisi kattoa, ja voisi saada aikaan kattovuodon.

Tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta putoavan lumen alle jääminen voisi olla hyvin vaarallista, joten lumiesteet kuuluvat kaikille kaltevilla kattopinnoille. Lumiesteiden ansiosta autonkin voi pysäköidä lähelle rakennusta, eikä terassin tai kuistinkaan katto (pihan istutuksista puhumattakaan) ole vaarassa.

Lumiesteistä kestävimpinä pidetään ovaalinmuotoisesta putkesta tehtäviä lumiesteitä. Mitoitamme lumiesteet muun muassa paikkakunnan keskimääräisen lumikuorman mukaan. Lumiesteiden mitoituksessa huomioidaan myös lappeen pituus sekä katon kaltevuuden mukaan. Varmistamme asiakkaalta, minkä väriset lumiesteet tämä haluaa. Rakennusmääräysten perusteella lumiesteet pitää asentaa suojaamaan ainakin kaikkia kulkuaukkoja sekä oleskelualueita, mutta aina parempi, jos lumiesteet on asennettu koko katon reunalle. Näin lumen aiheuttama rasitus jakaantuu tasaisemmin.

Lumiesteiden kunnossa saattaa vuosien ja vuosikymmenien aikana tapahtua muutoksia. Kaikki lumiesteiden kunnossa tapahtuneet muutokset huomataan ajoissa, kunhan katto ja sen lumiesteet tarkastetaan puolen vuoden välein. Voi olla, että lumiesteiden kiinnikkeet ovat päässeet löystymään, ja tämä saattaa johtaa lumiesteiden irtoamiseen joko kovalla myrskytuulella tai runsaslumisena talvena. Jos lumiesteiden kiinnikkeet on aina tarvittaessa kiristetty, vältytään lumiesteiden irtoamiselta ja lumiesteiden ynnä muiden kattotuotteiden (kuten tikkaiden) aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkaukselta. Kuntotarkastuksen perusteella saat ajoissa tarjouksen myös lumiesteiden huolto- tai korjaustarpeesta. Aina kun asioit kanssamme, saat kaupan päälle ilmaisen kattotarkastuksen, mutta katon kunnon tarkastuksen voi tilata myös erillistyönä.

Piipunhattu ja piipun pellitys estävät sadevesiä rapauttamasta piippua

Piipunhatusta ja piipun pellityksestä saisi mielestämme tehdä pakollisia kattovarusteita, sillä ne suojaavat piippua rapautumiselta. Piipun rapautuminen voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia, sillä huonokuntoinen hormi voi johtaa jopa rakennuspaloon. Häkääkin saattaa päästä karkuun, kun hormi ei enää ole ehjä. Hormin lämmönvaraavuuskykykään ei ole entisensä, jos se pääsee rapautumaan.

Mitä hormin rapautuminen tarkoittaa? Käytännössä se tarkoittaa sitä, että hormin laastiin alkaa syntyä aina vain isompia koloja. Jos rapautuminen saa rauhassa jatkua, voi hormista irtoilla tiiliä, ja lopulta koko piippu sortuu. Rapautuminen saa alkunsa hormiin päässeestä kosteudesta, minkä talven pakkaset saavat jäätymään.

Jotta hormi pysyisi kuivana, kannattaa sen suuaukon päälle asennuttaa piipunhattu. Piipun- eli sadehattu ei estä savun poistumista eikä nuohoamista, mitä tarvitaan joko kerran vuodessa tai kolmen vuoden välein. Vakituisen asunnon piippu pitää nuohota kerran vuodessa, jotta hormista saataisiin pois nokipalovaaraa aiheuttava noki. Osa nokipaloista leviää rakennuspaloksi, joten nuohoukset ovat tärkeitä. Valitettavasti kaikkea nokea ei saada pois, jos hormissa on koloja ja halkeamia – siksi piipun suojaaminen piipun hatun avulla on olennaisen tärkeää.

Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa piippua ulkopuolelta, ja viimeistelee koko rakennuksen ulkonäön. Kattopeltiseppämme osaavat toteuttaa piipun pellityksen todella mallikelpoisesti. Samalla kertaa voit teettää muitakin peltisepän töitä, kuten esimerkiksi jiiri- tai räystäspeltien vaihdon, kattoikkunan pellityksen tai jalkarännit.

Muita piippuun liittyviä töitämme ovat katon korjaus, jos katto vuotaa piipun kohdalta, sekä aluskatteen korjaus piipun luota. Piipusta voi vuotaa vettä, sillä piipun juuren tiivisteet ovat voineet vuosikymmenien saatossa haurastua. Jos piipunjuurta ei hetimmiten tiivistetä, saattavat sade- ja sulamisvedet päästä katon alle. Mikäli aluskate on ehjä ja oikein asennettu, eivät katon alla olevat puiset rakenteet kastu. Aluskatteen kuntoa kannattaakin seurata, jotta aluskate osataan tarvittaessa korjata ja uusia. Aluskatteen, piipun juuren tiivisteiden, piipun suojapellitysten, piipunhatun ja kaikkien muiden katon yksityiskohtien kunto tarkastetaan ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Jos tilaat meiltä katon kevät- ja syyshuollot, tulee kattosi kaikkine yksityiskohtineen tarkastettua aina oikeaan aikaan (eli puolen vuoden väliajoin).

Pyhtään edullisin katon tarkastus on täysin ilmainen

Edullisin katon tarkastus Pyhtäällä on täysin ilmainen. Kun tilaat Plus Kattopalvelulta minkä tahansa kattotyön (vaikkapa katon pesun, rännien puhdistuksen, sammaleiden poiston tai lumiesteiden korjauksen), saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen voi toki tilata myös erillistyönä, jos ei tarvitse mitään kattohuoltoa tai kattokorjausta, mutta tahtoo saada asiantuntevan selvityksen koko kattokokonaisuutensa kunnosta.

Kattotarkastuksen aikana käydään läpi kaikki katon yksityiskohdat. Jotta katto voitaisiin tarkastaa viimeistä huopakattonaulaa myöten, kiipeämme katolle ja kävelemme läpi koko katteen. Jos kyseessä on aaltopeltikatto tai jokin muu peltikatto, pidämme silmämme auki pinnoitevaurioiden, ruosteläiskien, irtoamassa olevien kattopeltien ja peltilistojen, törröttävien peltikattonaulojen ja huonokuntoisten läpivientien varalta. Tiilikatolta saattaa löytyä sammaleita tai rikkinäisiä tiiliä, ja joku kattovaruste saattaa olla irtoamassa. Huopakaton kuntotarkastaja tutkii kaikki saumat suorastaan suurennuslasilla, ja panee merkille kaikki mahdolliset reiät sekä ilmakuplat.

Kun katto ja kaikki kattovarusteet ränneistä kattoikkunaan on tutkittu, on aika tutustua katon alla olevien osien kuntoon. Katon alle pääseminen onnistuu lähes aina, mutta tasakaton alle ei pääse purkamatta kattoa – tästä sovimme aina erikseen. Aluskatteen kunto on tutkittava yhtä usein kuin vesikatteenkin kuntoa, eli kaksi kertaa vuodessa. Aluskate estää kattovuodosta tai asuintiloista kohoavasta lämmöstä syntyvät katon vesivahingot, mutta toki aluskatekin voi pettää. Lisäksi on huomattava se, ettei paraskaan aluskate auta, jos välikaton tuuletus ei toimi, tai jos eristeitä on vähän (mitä vähemmän eristeitä, sen enemmän välikatolle voi karata lämpöä).

Katon alla käytyämme osaamme suositella katon IV-ratkaisujen tehostamista tai esimerkiksi katon lisäeristystä, jos sellaisille löytyy tarvetta. Teemme tarjouksen kaikista muistakin huolto- tai korjaustarpeista, paitsi jos katto on täysin kunnossa. Kaikki vauriot on tietenkin korjattava pikaisesti, jotta katon kunto ei heikkenisi eikä katon alle pääsisi lahoa ja hometta aiheuttavaa kosteutta. Erilaisilla huolloilla voidaan vähentää katon alttiutta vaurioitua. Sammaleiden poisto on kattohuolto, mitä suosittelemme suhteellisen usein, sillä se on helppo tapa estää monet kosteusongelmat sekä ennenaikainen tiili- tai huopakattoremontti. Peltikatolle ei sammaleita yleensä ilmesty. Kattomaalaus auttaa ehkäisemään peltikaton varsinaista vihollista eli ruostumista.

Tämä kattopalvelu jää mieleen – tilaa hyvän mielen kattourakointia Pyhtäälle meiltä

Meidän suorittamamme kattourakointi Pyhtäällä jää mieleen – positiivisella tavalla! Me pidämme kiinni yhdessä sovituista seikoista ja hoidamme kattourakan kunnialla maaliin saakka. Tältä kattourakoitsijalta tilattu kattopalvelu jättää hyvän mielen, tuleehan katto kerralla kuntoon, ja hintammekin ovat lievästi sanottuna kilpailukykyisiä.

Olemme kattofirma, jolta voit tilata mitä tahansa peltikattoon, tiilikattoon tai peltikattoon liittyviä kattotöitä. Hoidamme asiantuntemuksella ja ripeällä, mutta tarkalla otteella niin kattoremontit, katon huollot, kaikki erilaiset kattokorjaukset kuin katon varusteluunkin liittyvät urakat. Jokainen kattourakka toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, mikä tarkoittaa sitä, että voit uskoa koko urakan meidän harteillemme, ja vältyt näin jopa loppusiivoukselta.

Joihinkin kattotöihin liittyy monia työvaiheita. Esimerkiksi katon uusiminen ja katon maalaus ovat tällaisia kattourakoita. Kattoremontti alkaa katon tarkastuksesta, ja etenee sitten vanhan katon purkuun. Jos katon rakenteissa oli jotain korjattavaa tai jos kattoa halutaan vaikka korottaa, tehdään seuraavaksi kaikki tarvittavat työt sen eteen. Sitten urakka jatkuu aluskatteen, vesikatteen ja kaikkien läpivientien asennuksella. Vielä ennen lopputarkastusta ja -siivousta me varustelemme katon kattoturvatuotteilla ja sadevesijärjestelmällä. Kattomaalauskin alkaa katon tarkastuksesta, ja sen jälkeen edessä ovat esimerkiksi katon tiivistys, katon harjaus, sammaleiden poisto, kattopesu ja viimein katon maalaaminen.

Hyvän hinnan omakotitalon, kerrostalon, paritalon tai vaikkapa vapaa-ajan asunnon kattourakalle kuulet arviointikäynnin jälkeen. Omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon kattotöistä saa kotitalousvähennystä, ja sen hakeminen on hyvin helppoa antamamme selkeän laskun ansiosta. Jos etsit joustavaa remonttilainaa, kannattaa tutustua kotisivujemme kautta sujuvasti haettavaan rahoitukseen. Kaikki on tehty mahdollisimman helpoksi, joten asiakkaanamme on lysti olla.

Asiakkaitamme ilahdutetaan myös ilmaisella kattotarkastuksella. Tasakaton, harjakaton, aumakaton, pulpettikaton tai vaikka aumakaton kattourakka kruunataan aina ilmaisella katon kuntotarkastuksella. Sen perusteella asiakas saa kuulla, mitä kattotöitä hänen kattonsa tarvitsee joko välittömästi tai lähitulevaisuudessa. Vinkkiemme avulla saat katostasi kaiken irti. Suhtaudumme katon tarkastukseen hyvin kokonaisvaltaisesti, joten saatat saada vinkin vaikkapa lahojen puiden poistamisesta talon läheltä, sillä ne saattavat kaatua tuulella katon päälle. Jos vinkkaamme vaikkapa kattomaalausta, saa asiakas siitä samalla hyvän tarjouksen.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt