Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyöt A:sta Ö:hön Aurassa

Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, joka toteuttaa kaikki kattotyöt Aurassa – aina yhtä asiantuntevasti ja asiakaspalveluhenkisesti! Teemme kaikki kattohuollot, kattokorjaukset ja muut kattotyöt aina Aumakaton uusimisesta Öiseen lumenpudotukseen asti. Kun asioit kanssamme, on omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai rivitalon katto hyvissä käsissä. Tiedämme aina, miten kattoa kannattaa huoltaa tai korjata, ja kerromme tästä asiakkaallekin. Vaikka tilaisit meiltä vain rännien puhdistuksen, tarkastamme koko katon kunnon, ja teemme tarjouksen mahdollisesti tarvituista lisätöistä.

Jos omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katto oli peltikatto, saatamme tarjota katon pesua ja maalausta. Peltikattoa ei saa päästää ruostumaan, ja ruosteen vastaisessa taistelussa katon maalaamisesta on mitä suurin hyöty. Jos ruostetta pääsee syntymään, korjaamme ja kunnostamme ruostevauriot. Vanhan peltikaton käyttöikää voi pidentää myös vaihtamalla vanhat peltikattonaulat kateruuveiksi. Ruuvit pitävät pellit paremmin paikoillaan. Törröttävät naulat ovat myös vuotoriski.

Jos tasakatolla, pulpettikatolla tai esimerkiksi harjakatolla onkin kattohuopaa, hyötyy se suuresti sammaleiden poistosta. Parikymppinen tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai paanukatto kannattaa pinnoittaa uudelleen – tämä kattohuolto saa katon kestämään aurinkoa ja muita rasituksia vielä pitkään.

Tiilikatollakin voi kasvaa sammaleita ja muita kasvustoja, mitkä kannattaa poistaa rapautumisen ja tiilien hajoamisen ehkäisemiseksi. Katon maalaus tasoittaa tiilien pinnan, ja pitää tiilet ehjinä kymmeniä vuosia. Kaiken kaikkiaan tiilikatto voi kestää jopa huikeat 70 vuotta. Savitiilikatot ovat tänä päivänä melko harvinaisia, mutta me osaamme huoltaa ja paikata ne niin, ettei sadankaan vuoden mittainen käyttöikä ole mahdoton saavuttaa.

Teemme kotitalousvähennyskelpoisia ja huippulaadukkaita kattotöitä myös Auran naapurikunnissa eli Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Nousiaisissa, Pöytyällä, Ruskossa ja Turussa. Ota yhteyttä aina kun tarvitset jotain kattohuoltoa, katon korjausta, katon varustelua tai vaikkapa aluskatteen tiivistystä. Tulemme paikan päälle laskemaan kattotöiden hinnan, minkä voit maksaa myös kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksella. Paras vinkki kaikille taloyhtiöille ja omakotitalojen, ulkorakennuksien ja mökkien omistajille on huoltaa katto kaksi kertaa vuodessa. Kun katto puhdistetaan ja tarkastetaan näin usein, sammaloituu tai ruostuu se vähemmän, ja kaikki kuluneet tai jo vaurioituneet kohdat huomataan ajoissa. 

Kattoremontin toteutustapa Aurassa ratkaistaan tapauskohtaisesti

Se, miten kattoremontti Aurassa toteutetaan, ratkaistaan vasta paikan päällä käytyä. Aina uusi katto ei ole välttämätön, vaan lukkosaumakatto, konesaumakatto tai esimerkiksi palahuopakatto voidaan kunnostaa jollain muulla tavalla. Katon korjaus on edullisempaa kuin katon uusiminen, joten jos tasakatto, harjakatto, aumakatto tai esimerkiksi pulpettikatto voidaan saada kuntoon katon osittaisen korjauksen ja kattohuollon avulla, teemme tarjouksen tällaisesta urakasta. Jos omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai rivitalon katto on sellaisessa kunnossa, että kattoremontti on paras ratkaisu, laskemme hinnan avaimet käteen -palveluna toteutettavalle kattoremontille. Kattoremontin hinnan voi maksaa osamaksulla tai rahoituksellakin, eli käteisenä koko summaa ei tarvitse löytyä. Kun asioit kanssamme, on palahuopakattoremontin tai muun kattosaneerauksen hinta aina mahdollisimman kilpailukykyinen – silloinkin, vaikka katon alla olisi paljon korjausta vaativia kosteusvaurioita. Mitä edullisemmin haluat uuden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asentamisesta selvitä, sitä aikaisemmassa vaiheessa se kannattaa tilata. Kaikki kosteusvauriot nostavat kattoremontin hintaa, sillä ne lisäävät katon uusimiseen kuluvaa aikaa ja sen yhteydessä tarvittavien uusien materiaalien määrää.

Huopakattoremontti on edullisimmillaan silloin, jos vanhaa kattoa ei tarvitse purkaa, mutta tällainen toteutustapa on mahdollinen vain aika harvoin. Mitä huonommassa kunnossa vanha katto on, sitä varmemmin se kannattaa purkaa ennen uuden palahuopakaton, tiivissaumakaton tai kolmiorimahuopakaton asentamista. Tiilikattoremontin ja peltikattoremontin yhteydessä voi säästää toteuttamalla osittaisen kattoremontin, jolloin aluskatetta ei vaihdeta lainkaan. Tällainen on kuitenkin väärässä paikassa säästämistä, jos aluskate on käyttöikänsä päässä. Kun aluskate on aika uusia, pitää vesikate purkaa pois tieltä, joten vanha alus- ja vesikate kannattaa uusia yhtä aikaa. Osittainen tiili- tai peltikattoremontti on järkevä veto silloin, jos vesikate uusitaan jostain syystä normaalia aiemmin – eli esimerkiksi silloin, jos katon väriä halutaan vaihtaa uusimalla vesikatemateriaali eri väriseksi.

Teemme kattoremontteja myös talvella, joten katon vaihtoa ei tarvitse siirtää yhtään enempää kuin on aivan välttämätöntä. Katon uusiminen on hyvä tilaisuus päivittää myös katon varustelutasoa esimerkiksi aurinkopaneeleilla tai kattoikkunalla, mikä voidaan pellittää kattopeltiseppiemme toimesta. Katon uusimisen yhteydessä voidaan muuttaa myös yläpohjan eristeet tai tuuletusratkaisut aiempaa toimivimmiksi.

Huopakaton tai palahuopakaton huolto saa katon kukoistamaan – muista myös kesämökin kattohuollot

Kesämökin palahuopakaton tai huopakaton huoltaminen on aivan yhtä tärkeää kuin kaikkien muidenkin rakennusten kattojen huoltaminen. Jos kesämökille on pitkä matka, jätä sen laattakaton tai muun katon huoltaminen meidän vastuullemme. Toimimme paitsi Aurassa ja sen naapurikunnissa, myös muualla Suomessa. Ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous huopakaton huollosta, tai sen korjaamisesta tai remontoinnista! Myös kesämökin laattakaton kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, joten jo valmiiksi järkevistä hinnoistamme ei jää turhan paljoa maksettavaa.

Bitumikatto arvostaa säännöllistä ja asianmukaista huoltamista. Bitumikermikatto piristyy kattohuolloista niin paljon, että se saattaa kestää aurinkoa, sammaleita, sateita, pakkasia, nopeita ulkolämpötilavaihteluita ja muita rasituksia jopa 40 vuotta. Palahuopakatot, tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot tulisi puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, kuten muutkin katot. Toisin kuin muut katot, bitumikatto kannattaa puhdistaa hellävaraisesti ilmapuhaltamalla. Roskat kuuluu poistaa myös sadevesijärjestelmästä, sillä roskien tukkimat rännit voivat johtaa jopa perustusten kastumiseen. Mikäli tasakaton kattokaivot ovat tukossa, voi katolle jäävä vesi saada katon saumat vuotamaan.

Kevät- ja syyspuhdistukseen kuuluu ilmainen kattotarkastus – siitä pääsee osalliseksi toki kaikkien muidenkin huopakattotöiden yhteydessä. Kuntotarkastus ulottuu kaikkiin saumoihin, liitoskohtiin, räystäsalueisiin, kattotarvikkeisiin ja mahdollisuuksien mukaan myös katon alla oleviin rakenteisiin asti. Kuntotarkastuksen päätteeksi kuulet, missä kunnossa kesämökin, omakotitalon, navetan, myymälärakennuksen tai esimerkiksi kerrostalon katto on. Jos katolla oli ilmakuplia, reikiä, huonokuntoisia saumoja, vuotavia läpivientejä tai vaikka vääntyneitä lumiesteitä, teemme tarjouksen niiden korjaamisesta. Jos katolla kasvaa sammaleita, tarjoamme sammaleiden poistamista. Likaiselle katolle, mitä ei saa puhtaaksi ilmapuhaltamalla, suosittelemme kattopesua. Pesty katto voidaan maalata, jos sen suojapinnoite osoittautuu kuluneeksi. Paanukatot ja muut bitumikatot pinnoitetaan uudelleen vain kerran – toisin kuin peltikatto, mikä kuuluu maalata noin 10–15 vuoden välein.

Joskus katto pitää uusia jo ennen, kuin 40 vuotta on kulunut. Se, koska tasakatto tai satulakatto pitää uusia, riippuu katon yleiskunnosta. Erityisen paljon siihen vaikuttaa katon alla olevien rakenteiden kunto. Jos katon alla on kosteutta eikä vesikatekaan ole kovin hyvässä kunnossa, teemme tarjouksen huopakattoremontista, minkä yhteydessä katon ulkonäköä ja varustelutasoa voidaan muokata haluamallasi tavalla. 

Katon korjausten parhaat tekijät Aurassa löytyvät meidän kauttamme 

Yhytät parhaat tekijät niin peltikaton, tiilikaton kuin huopakatonkin korjaamiseen, kun tilaat katon korjauksen Aurassa Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelun taiturimaisilta ammattilaisilta sujuu niin jiirin paikkaus huopakatolla, rikkinäisten tiilien vaihto kuin myrskyssä irronneiden peltilistojenkin kiinnitys. Teemme ammattitaidolla myös isompien myrskyvaurioiden korjauksen, kuten katolle kaatuneen puun aiheuttamien suurien tuhojen kunnostamisen.

Kattokorjauspalveluamme voidaan tarvita myös talven jälkeen. Painuneen katon oikaisu hoidetaan yhtä luotettavalla ammattitaidolla kuin irronneiden lumiesteiden, rännien tai tikkaiden aiheuttamien vaurioidenkin paikkaus. Jos katon läpivienneissä tai muissa tarvikkeissa on jotain vialla, ota luuri käteen ja tilaa rännien tai vesikourujen korjaus, tai vuotavan kattoikkunan tiivistys.

Meiltä sujuvat sekä katon ja läpivientien tiivistys, että niiden asennus. Jos kattoikkunaa ei enää kannata korjata, teemme hyvän tarjouksen sen uusimisesta. Jos omakotitalon, kerrostalon, varaston tai esimerkiksi autotallin katto on sen verran huonossa kunnossa, ettei siitä saa kunnostamalla enää tarpeeksi hyväkuntoista, tarjoamme kattoremonttia. Jos on kyse pelkästä huopakaton tai peltikaton reikien paikkauksesta, ei kattoremontti ole mielekäs vaihtoehto. Mitä pahempia katon vauriot ovat, sitä tarkemmin harkitsemme katon uusimista. Esimerkiksi kattovuoto on voinut aiheuttaa niin suuria tuhoja, että katon uusiminen on taloudellisempi ja kestävämpi vaihtoehto katon tiivistämiselle, aluskatteen korjaukselle ja lahovaurioiden korjaukselle (mikä tarkoittaa samaa kuin puuosien vaihto). Jos katon osittainen korjaus tulisi maksamaan miltei saman verran kuin kattoremontti, mutta toisi katolle vain hieman lisää käyttöaikaa, on parempi aloittaa katon purku ja vaihto.

Jotta tarve tehdä räystäslautojen ja -peltien vaihto, kattoreiän paikkaus tai muu kattokorjaus tulisi ajoissa huomattua, on katto hyvä tarkastaa usein. Me Plus Kattopalvelulla tahdomme auttaa sinua pitämään kattosi kaikin puolin hyvässä kunnossa. Tämä on suurin syy sille, miksi olemme päättäneet tarjota jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastus tulee kaupan päälle kaikkiin kattokorjauksiin, mutta myös muihin kattotöihin, kuten esimerkiksi rännien puhdistukseen. Kattotarkastuksen perusteella osaamme kertoa kaikista korjausta vaativista kohdista sekä mahdollisuuksista huoltaa kattoa niin, että se pysyisi jatkossakin ehjänä, tiiviinä ja hyvännäköisenä.

Nopea reagointi on tarpeen, jos talon katto alkaa vuotaa

Jotta kattovuoto ei johtaisi katon vesivahinkoon, on vuotavan katon korjauksella aina kiire. Ei kannata ajatella, että onhan katon alla aluskate siltä varalta, että katto vuotaa. Aluskate voi antaa periksi – varsinkin, jos se on vanha ja kulunut. Mitä nopeammin tilaat meiltä kattovuodon korjauksen, sitä varmemmin vältytään katon alla olevien rakenteiden kastumiselta ja vaurioitumiselta. Meidän pitkän linjan ammattilaisemme osaavat toki hoitaa myös kosteus- ja lahovaurioiden kunnostuksen sekä kastuneiden eristeiden uusimisen, mutta tällaiset lisätoimenpiteet nostavat katon korjauksen hintaa. Kotivakuutuksestakaan on tuskin apua katon korjaamisessa. Huonokuntoisista rakenteista tai lumesta johtuvat kattovuodot korvataan vain ani harvoin – useimmiten kotivakuutus korvaa vain myrskystä aiheutuneet vahingot ja vesivuodot.

Me tiedämme, että omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi paritalon kattovuotoon on reagoitava nopeasti. Kun otat yhteyttä, pidämme huolen siitä, että tulemme suojaamaan rakennuksen säiltä nopeasti. Samalla arvioimme katon kunnon ja sattuneiden vahinkojen laadun. Hinta kattovuodon ja mahdollisten kosteusvaurioiden korjaamiselle selviää tämän käynnin perusteella. Kerromme mielellämme lisää myös kotisivujemme kautta haettavasta remonttilainasta.

Toivottavasti aluskate on pysynyt ehjänä ja vedenpitävänä kattovuodosta huolimatta. Jos sisäkatosta ei tipu vettä, voi aluskate hyvinkin olla ehjä. Asia selviää viimeistään, kun käymme katon alla (eli yläpohjassa) tarkastamassa tilanteen. Piipunjuurivuoto tai muu kattovuoto läpiviennin kohdalta saattaa olla korjattavissa pelkän vesikatteen tiivistämisen kautta, mikä olisi varsin ihanteellista. Myös saumavuodoista, jiirivuodoista ja kattorei’istä saatetaan selvitä näin vähällä vaivalla. Aina kun teemme jonkin kattotyön Aurassa, tarjoamme koko katon tarkastuksen kaupan päälle. Tarkastamme, missä kunnossa muut liitoskohdat ja läpiviennit ovat, ja pitääkö ne ennakoivasti tiivistää.

Vaikka kosteus olisi päässyt aluskatteen läpi (kaikkien vanhojen kattojen alla ei edes ole aluskatetta), löydämme asiakkaan kannalta parhaat ratkaisut toimia. Teemme tarjouksen joko kattorakenteiden kuivattamisesta, tai niiden uusimisesta. Jotta yläpohjaan ei syntyisi homevaurioita, laskemme hinnan märkien eristeiden purkamiselle ja uusimiselle. Jos kattoremontti on katon ikä ja yleiskunto huomioiden paras ja kauaskatseisin ratkaisu, laskemme hinnan tiilikaton, peltikaton, varttikaton tai huopakaton uusimiselle.

Katon huolto Aurassa voi tarkoittaa katon maalaamista

Katon huolto Aurassa toistuu useimpina vuosina samanlaisena. Useimpina katon huolloksi riittää, että se puhdistetaan, ja että katto tarkastetaan siltä varalta, että jokin kohta olisi vaurioitunut tai vaatisi lisähuoltamista. Katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä teemme myös rännien puhdistuksen. Jos kyseessä on tasakatto, ei sillä tietenkään ole rännejä – tuolloin omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katon puolivuotishuolto täydentyy kattokaivojen puhdistamisella.

Joskus palahuopakaton, betonitiilikaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi kolmiorimahuopakaton tarkastus päättyy tarjoukseen katon maalaamisesta. Peltikaton maalaus varjelee kattoa ruosteelta, ja se olisi hyvä uusia noin 10 vuoden välein – maalipinnoitteen kulumisesta tietenkin riippuen. Tiilikaton ja huopakaton pinnoitukset tehdään huomattavasti harvemmin, itse asiassa vain kerran per katto. Tiilikatto ja bitumikatto lakkaavat sammaloitumasta, kun ne maalataan. Samalla kasvaa niiden kyky kestää auringon paistetta, pakkasrapautumista, jatkuvaa kosteutta, päällä kävelemistä ja muun muassa ilmansaasteita.

Ennen kuin katto kannattaa maalata, tulee se pestä. Suosittelemme kattopesua silloinkin, jos katolla on pinttynyttä likaa, mihin katon harjaus tai ilmapuhallus ei tepsi. Jos katto on puhdistettu puiden lehdistä ja muista roskista puolivuosittain, esiintyy sillä vähemmän pinttynyttä likaa. Myös sammaleita esiintyy vähemmän, jos tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto on perussiisti. Kun katto vanhenee, on se aiempaa alttiimpi sammaloitumaan – vaikka se olisi pidetty puhtaana puolivuosittaisten harjausten avulla. Plus Kattopalvelulta tilattava sammaleenpoisto ja suojakäsittely poistavat sammalongelman kertarysäyksellä.

Toisinaan tarvitaan myös jotain kattoturvatuotteita tai sadevesijärjestelmää koskevaa huoltoa, tai esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisäystä. Vanhat peltikattonaulat ja huonokuntoiset ruuvit altistavat katon myrskyvaurioille ja vesivuodoille, joten ne kannattaa vaihtaa uusiin kateruuveihin. Uudet kateruuvit pureutuvat kunnolla kiinni ruodelaudoituksiin, jolloin kattopellit pysyvät paikoillaan kovassakin tuulessa. Tiiviin ruuvinreiän ansiosta kosteutta ei pääse katon alle tuhojaan aiheuttamaan.

Myös lumenpudotus on Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan kuuluva kattohuolto. Lumia tarvitsee pudottaa katolta Aurassa vain harvoin, mutta jään poistolle katolta voi olla tarvetta. Plus Kattopalvelu sulattaa jään niin katolta kuin ränneistä kuuman vesihöyryn avulla. Höyrysulatus tepsii myös umpeen jäätyneisiin kattokaivoihin ja alastuloputkiin, eikä se aiheuta vaaraa katon tai sadevesijärjestelmän rakenteille.

Veto on pop – tilaa rännien puhdistus Auraan

Hyvä sadevesijärjestelmä on se, mikä vetää nätisti, ja ohjaa siten kaiken kosteuden pois talon rakenteiden lähettyviltä. Veto on pop, mutta hyvästä vedosta on turha edes haaveilla, jos sadevesijärjestelmässä on roskia. Rännien puhdistus onkin rännihuolto, mitä tarvitaan Aurassa mieluiten kaksi kertaa vuodessa. Puhtaana pidettyä ränniä tarvitsee korjaillakin vähemmän, ja voi mennä noin puoli vuosisataa, ennen kuin on edessä uusien rännien asennus. Alumiiniset rännit ovat kaikista kestävimmät, mutta teräksinenkin sadevesijärjestelmä palvelee pitkään, kunhan sadevesikourut puhdistetaan kahdesti vuodessa.

Jos sadevesikouruja ei pidetä puhtaina, alkavat niihin kertyvät roskat ja niiden takana jumissa oleva vesi ruostuttaa kouruja. Talviaikaan vetiset ja roskaiset rännit jäätyvät umpeen. Jään muodostuminen voi rikkoa kouruja monin tavoin. Yksi tyypillinen ilmiö on rännien vääntyminen, jolloin kaikki vesi ei poistu, vaikkei räystäskouruissa olisi roskan roskaa. Jäätä täynnä olevat kourut ovat myös hyvin painavat, joten kourukoukut voivat antaa periksi ja rännit pudota maahan.

Jos omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon sadevesikourut ja alastuloputket jäätyvät umpeen (tämän huomaa yleensä kouruista roikkuvista jääpuikoista), ota yhteyttä ja tilaa jään höyrysulatus. Syöksyputkienkin avaus käy kätevästi kuumalla höyryllä, eikä höyry vaurioita kattoa tai sen rakenteita. Samalla katkomme jääpuikot pois ränneistä.

Palveluvalikoimaamme kuuluu myös rännien huoltomaalaus. Aina kun teemme jonkin sadevesijärjestelmää koskevan työn, teemme kaupan päälle sen kuntotarkastuksen. Näin ollen kaikki pinnoite- ja ruostevauriot, auenneet saumat, rikkinäiset komponentit ja muut ongelmat tulevat havaittua. Itse asiassa, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Ei ole väliä, minkä hintaisia kattotöitä tilaat: kattotarkastus tarjotaan aina ilman eri veloitusta.

Plus Kattopalvelu uusii, huoltaa, korjaa ja asentaa muutkin sadevesijärjestelmät kuin vain ränneistä ja alastuloputkista koostuvat. Me palvelemme myös kattokaivoja koskevissa töissä, ja tunnemme läheisesti myös jalkarännit. Myös jalkarännit ja kattokaivot pitää puhdistaa usein, jotta ne toimisivat ja vetäisivät kaikissa olosuhteissa. Kaikki sadevesijärjestelmät ovat kovia keräämään roskia, joten taloyhtiön tai talon omistajan on hyvä huolehtia niiden säännöllisestä puhdistamisesta ja kuntotarkastamisesta, sekä mahdollisesti tarvituista korjauksista.

Katon pesua tarvitaan harvemmin kuin peruspuhdistusta

Katon pesu ja puhdistus, sammaleenpoisto sekä suojakäsittely Aurassa ovat kaikki erilaisia tapoja poistaa epäpuhtaudet talon katolta. Katon pesua tarvitaan paljon harvemmin kuin katon peruspuhdistusta, esimerkiksi tiilikaton harjausta. Lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat pitää saada pois myös muilta katoilta. Jokaisen omakotitalon, rivitalon, mökin ja esimerkiksi maneesin katto pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jos tahtoo pitää sen pitkäikäisenä. Roskien poisto pitää katon siistinä, ja siisti katto sammaloituu tai ruostuu vähemmän kuin katto, mitä peittää kerros roskia. Sammalet ja ruosteläiskät syövät kattoa. Niiden kattoa kuluttava vaikutus voi olla niin paha, että katon elinkaari puolittuu – käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei tiilikatto kestäkään odotettua 70 vuotta, vaan on uusimiskunnossa jo vähän päälle kolmekymppisenä.

Plus Kattopalvelu tekee kaikki tasakattojen, loivien kattojen ja jyrkkien kattojen huollot sinun puolestasi. Jätä myös katon kevät- ja syyspuhdistus meidän huoleksemme. Harjaamme tai ilmapuhallamme kaikki roskat pois katolta, ja keräämme ränneihin (tai kattokaivoihin) kertyneet roskat suoraan roskapusseihin. Roskien poisto sadevesijärjestelmästä varmistaa sen, että sadevesijärjestelmä vetää kovimmallakin sateella, eikä se jäädy lämpötilan laskiessa nollan alapuolelle.

Katon kevät- ja syyspuhdistus täydentyy ilmaisella kattotarkastuksella ja sen jälkeen annettavalla kuntoraportilla. Tarkastamme tiilikaton, peltikaton tai bitumikaton ilmaiseksi aina, kun teemme jotain kattotyötä – tämä on osa ainutlaatuista palvelukonseptiamme. Jos katto hyötyisi jostain lisähuollosta, kuten tiilikaton pesusta, teemme siitä tarjouksen asiakkaalle. Tarvittaessa laskemme tarjouksen jollekin katon paikkaukselle, kuten saumojen tiivistämiselle tai katossa olevan reiän paikkaamiselle.

Peltikaton pesu valmistelee katon maalattavaksi, ja tällaista huoltokokonaisuutta voidaan tarvita niinkin usein, kuin 10 vuoden välein. Maalipinnoitteen kuluminen on kuitenkin yksilöllistä, kuten lian pinttyminenkin. Kattotarkastuksien avulla saadaan selville, koska katto pitää maalata tai pestä.

Tiilikaton pesu ei tepsi katolla oleviin sammaleisiin, eikä huopakatonkaan pesusta ole kovin pitkäkestoista apua katon sammalongelmaan. Peltikatolta sammaleita tuskin tarvitsee poistaa, sillä peltikatto ei tyypillisesti sammaloidu lainkaan. Siinä tapauksessa, että betonitiilikatto, savitiilikatto, bitumipaanukatto, tiivissaumakatto tai kolmiorimahuopakatto uhkaa peittyä sammaleisiin, tilaa kemiallinen sammaleenpoisto. Näin kaikki sammalet saadaan pois huopakatolta tai tiilikatolta, eikä uusia synny aikoihin (siitä huolehtii katon suojakäsittelyaine).

Katon maalaus Aurassa alkaa aina katon tarkastamisesta

Kun tilaat katon maalauksen Auraan Plus Kattopalvelulta, emme ryntää suin päin kattoa maalaamaan. Kattomaalaus onnistuu vain, jos se aloitetaan omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi hallin katon tarkastamisella. Kattotarkastus kertoo, mitä kaikkia pohjatöitä pitää tehdä ennen katon huoltomaalaamista, ja mitä koko lysti maksaa. Kattofirma Plus Kattopalvelu tekee tämänkin kattotyön avaimet käteen -palveluna, eli asiakkaan ei tarvitse huolehtia sen paremmin maaliostoksilla käymisestä kuin loppusiivouksestakaan.

Niin tasakaton, pulpettikaton kuin esimerkiksi aumakatonkin maalaus alkaa kattopesulla. Kattoa ei ole pesty ehkä koskaan aiemmin, joten katolla saattaa olla 25–35 vuoden liat. Toki sadevesi ja sulamisvesi huuhtelevat isommat liat pois katosta, minkä lisäksi katto kuuluisi harjata/ilmapuhaltaa kaksi kertaa vuodessa. Katolla saattaa silti olla pinttynyttä likaa, mikä ei lähde sateella tai kattoa harjatessa. Pienikin määrä epäpuhtauksia estää uutta pinnoitetta tarttumasta kattoon niin hyvin, kuin pitäisi. Jotta kattomaalaus onnistuisi kerralla, on katto pestävä.

Kattoa ei kannata pestä, jos se on rikki tai epätiivis – tällaisessa tapauksessa katon peseminen voisi johtaa kattorakenteiden ja lämpöeristeiden kastumiseen. Tämän(kin) takia katto pitää tarkastaa aivan ensimmäiseksi.

Tiilikatolla ja palahuopakatolla voi kasvaa sammaleita. Jotta sammalet eivät alkaisi puskea esiin uuden pinnoitteen alta, kuuluu katon huoltomaalauksen esivalmisteluihin toisinaan myös sammaleiden kemiallinen poistaminen.

Kun talon katto on tiivistetty ja puhdistettu, ja kun se on kuivunut rauhassa, alkaa varsinainen maalaustyö. Maalaus voidaan suorittaa vain sopivalla säällä, joten voi mennä useampi päivä, ennen kuin sopiva päivä koittaa.

Jos peltikaton väriä tahdotaan vaihtaa tai jos katon alla on kosteutta, ei peltikaton maalaus ole välttämättä se paras idea. Arvioimme tilanteen ja teemme tarvittavat laskelmat, jotta tietäisimme suositella joko kattomaalausta, osittaista kattoremonttia (eli kattopeltien vaihtoa) tai koko katon uusimista.

Myös tiilikatto voidaan uusia osittain, jos tiilikaton maalaus ei yksin riitä saamaan kattoa kuntoon. Myös silloin, jos tiilikatosta halutaan tehdä eri värinen, kannattaa vaihtaa kattotiilet. Huopakattoa ei voida maalata eri väriseksi, eikä sitä voida vaihtaa vain osittain. Joissain tilanteissa on tosin mahdollista rakentaa uusi katto suoraan vanhan päälle.

Auran helpoimmat lumenpudotukset tästä osoitteesta

Katot rakennetaan Suomessa niin, etteivät ne ole vaarassa sortua lumen alla, mutta on muita syitä tilata lumenpudotus Auraan. Lumia kannattaa tiputtaa katolta, jos (suoja)lunta on niin paljon, että katto on ainakin periaatteessa vaarassa painua. Lumesta voi olla muutakin haittaa katolle. Jos lumi pääsee liikkumaan vapaasti katolla, voi se naarmuttaa kattoa, tai saada katolle kiinnitetyt tarvikkeet (esimerkiksi kattotikkaat) irtoamaan. Katto voi alkaa vuotaa niistä rei’istä, joita syntyy katon varusteiden irrotessa väkisin.

Lumenpudotus hallin, tallin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katolta voi olla tarpeen myös turvallisuussyistä. Talon likellä liikkuminen on vaarallista, jos katolta meinaa pudota lunta ja jäätä niskaan. Ihmisten lisäksi vaarassa olevat eläimet sekä esimerkiksi talon lähelle pysäköidyt autot. Fordin tai pösön ei tarvitse olla edes pysäköity kovin lähelle taloa, sillä katolta alas putoava lumi saattaa singota melko kauas.

Omakotitalon, tuotantolaitoksen tai esimerkiksi kerrostalon katto saattaa olla varusteltu lumiestein, mitkä ovat tietyissä tilanteissa pakolliset. Lumi voi aiheuttaa vaurioita lumiesteistä huolimatta, sillä vettynyt ja raskas suojalumi saattaa saada lumiesteet irtoamaan katosta.

Jos tulet siihen tulokseen, että lumimassoja on aika vähentää loivalta tai kaltevalta katolta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Voit myös soittaa kysyäksesi meidän mielipidettämme siitä, pitääkö katolta pudottaa lunta vai ei. Meidän kanssamme urakka hoituu todella helposti. Me Plus Kattopalvelulla teemme kaikki kattotyöt avaimet käteen -palveluna, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään asian eteen. Lumenpudotuksen hinta selviää alkutarkastuksen aikana, samoin kuin se, montako lumenpudottajaa ja mahdollista valvojaa paikalle tarvitaan. Samalla selviää se, tarvitaanko lumenpudotuksessa henkilönostinta tai nostinkoriautoja – sekä se, pitääkö samalla poistaa jääpuikkoja räystäiltä tai suorittaa katon tai rännien sulatus höyryllä. Alkutarkastuksen perusteella voimme myös kartoittaa kaikki lumenpudotukseen liittyvät riskit. Mitä paremmin riskit tunnetaan, sitä paremmin niihin voidaan varautua, ja sitä turvallisempaa lumen pudotus katolta on. Luota Plus Kattopalveluun, niin sekä lumen että jään poisto katolta sujuu turvallisesti, eikä kattoonkaan synny naarmuja tai muita vaurioita oikein toteutettujen töiden aikana.

Kattotyömme Aurassa eivät jätä ketään kylmiksi

Katon lisälämmöneristys on hyvä esimerkki meidän kattotöistämme Aurassa – varsinkin niistä, mitkä eivät jätä ketään kylmiksi! Meidän tekemämme peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotyöt lämmittävät vähintäänkin mieltä, sillä ne tehdään suurella sydämellä ja asiantuntemuksella. Hyvä hinta-laatusuhdekin tuo hyvän mieleen. Vaikka kyseessä olisi jokin perusjuttu, kuten kattoläpivientien korjaus, emme hosu tai suhtaudu siihen piittaamattomasti. Meille on tärkeää, että asiakkaan katto tulee aina parhaaseen mahdolliseen kuntoon, joten paneudumme kattoikkunan korjaamiseen yhtä hyvin kuin johonkin haasteellisempaankin kattokorjaukseen tai muuhun kattotyöhön. Vaikka kyse olisi vain yhden rikkinäisen tiilen vaihtamisesta, teemme sen huolellisesti, ja tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kattotarkastuksen aikana tarkastetaan niin katon tiiviys kuin kaikkien kattoläpivientien, kattoturvatuotteiden ja muidenkin kattotarvikkeiden kunto. Jos vain mahdollista, käymme myös katon alla – muuten aluskatteen paikkaustarpeet, tarve katon IV-töille tai esimerkiksi katon eristyksen kastuminen ei tulisi ilmi.

Aluskatteen korjaaminen tarkoittaa aluskatteen osittaista vaihtoa, tai koko aluskatteen uusimista. Jotta rikkinäinen aluskate voitaisiin purkaa ja korvata uudella, on vesikatto purettava pois tieltä. Aluskatteessa olevan reiän tiivistys on siis isompi homma kuin voisi etukäteen luulla, joten kannattaa suojata aluskatetta asentamalla pieneläinesteitä ja harjatiivisteitä. Räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavat lintuverkot estävät lintuja pääsemästä katon alle, missä niillä olisi mahdollisuus repiä aluskatetta ja lämpöeristeitä. Harjan tuuletusaukkojen tiivisteet estävät roskien, veden ja lumen pääsyn aluskatteelle. Kosteus haurastuttaa aluskatteen, jolloin se voi perstua puhki, joten harjatiivisteistä on suuri apu.

Jos yläpohjan eristeet ovat märät, on olemassa homevaurioiden vaara – siksi märät eristeet on ensi tilassa purettava ja korvattava uusilla eristeillä. Voi olla, että eristeet ovat kuivat, mutta niitä on liian vähän – silloin tarjoamme katon lisälämmöneristystä. Paksuinkaan määrä eristeitä ei estä lämpimän ja kostean ilman kohoamista välikatolle aivan sataprosenttisesti. Välikaton tehokas tuulettuminen on järjestettävä tarvittaessa vaikka alipainetuulettimen avulla, sillä jos lämpö ja kosteus eivät poistu, voi katon alle tiivistyä niin sanottua kondenssivettä. Kondenssivesi voi tuhota yläpohjarakenteet ja yläpohjan eristeet aivan saman tapaan kuin esimerkiksi piipun juuresta katon alle vuotava sadevesi.

Villojen vaihtoon voi sisältyä katon yläpohjan lisäeristys, mutta asia ratkaistaan tapauskohtaisesti

Se, miten kattotyöt Aurassa tehdään, ratkaistaan aina tapauskohtaisesti. Vaikka vaikuttaisi siltä, että katto pitää uusia, voi lähempi tarkastelu paljastaa, että katon tiivistäminen ja pinnoittaminen riittävät. Villojen vaihtoon voi sisältyä katon lisälämmöneristys, eli uusien eristeiden lisääminen katon alle. Kuitenkin vasta paikan päällä selviää, mikä on sopiva määrä eristeitä. Jos välikatto tuulettuu huonosti, voidaan tilannetta korjata korottamalla kattoa. Kuulostaa isolta urakalta, ja sitä se kieltämättä on. Onneksi monissa tapauksissa riittää uusien ilmanvaihtokanavien eristys ja asennus. Katon tarkastaminen ja arvioiminen paljastavat, löytyykö ratkaisu uusista IV-kanavista, katon korottamisesta vaiko alipainetuulettimesta. Paikan päällä käytyämme voimme jutella siitäkin, voisiko taloon saada lisää asuintilaa eristämällä ullakon ja vintin.

Villojen vaihto ei ole mikään säännöllinen toimenpide. Edes kattoremontti ei tarkoita sitä, että yläpohjan eristeenä toimivat villat pitäisi vaihtaa. Villat vaihdetaan vain, jos niissä on jotain vikaa, kuten kosteutta. Kosteus, mikä voi olla kondenssivettä tai katon läpi vuotanutta sade- tai sulamisvettä, saa villat kasvamaan mikrobikasvustoja. Homevaurioiden riski kannattaa ottaa vakavasti, eli märkiä villoja ei kannata jättää paikalleen.

Yläpohjan kuivuudesta huolehditaan monin tavoin. Katon säännöllisten huoltojen rooli on tärkeä, mutta olisitko arvannut, että myös yläpohjan eristeet vastaavat omalta osaltaan kattorakenteiden kuivina säilymisestä? Jos eristeitä on liian vähän, pääsee asunnosta paljon lämpöä karkuun. Lämmin ja kostea ilma voivat tiivistyä eli kondensoitua vedeksi, mikä kastelee yläpohjarakenteet. Jotta kondensoitumista ei esiintyisi, tarvitaan kunnollisten eristeiden lisäksi myös toimivaa ilmanvaihtoa sekä ehjää aluskatetta.

Talvella lämmön karkaaminen voi johtaa myös saumavuotoon, sillä katon läpi karkaava lämpö saa katolla olevan lumen sulamaan. Lämpöhukka sulattaa lunta alakautta, ja ennen pitkää lumen sekä vesikaton välissä saattaa olla runsaasti sulaa vettä. Sula vesi voi päästä katon saumoista läpi, ja kattovuoto paljastua vasta kevättalvella.

Toki uudet eristeet pienentävät myös asumisesta aiheutuvaa hiilijalanjälkeä sekä asumiskustannuksia, voidaanhan rakennusta jatkossa lämmittää paljon pienemmällä energiamäärällä. Ota yhteyttä, niin arvioidaan sinun rakennuksesi eristeiden kunto ja niiden vaihto- tai lisäystarve! Samalla selviää, onko kattoa tarve maalata, pitäisikö rännit puhdistaa, missä kunnossa piipun pellitys on – ja niin edelleen.

Kattoturvatuotteet tekevät katolla liikkumisesta ja työskentelystä riskittömämpää

Kaikille tuttuja kattoturvatuotteita Aurassa ovat talotikkaat, palotikkaat ja kattotikkaat. Tikkaiden lisäksi katolle voidaan asentaa monia muitakin kattoturvatuotteita. Rakennusmääräyksiä tutkimalla (tai asiantuntijoihimme yhteyttä ottamalla) selviää, riittävätkö pelkät seinätikkaat, hätäpoistumistikkaat ja lapetikkaat. Voi olla, että katolle tarvitaan myös vaaratilanteita ehkäiseviä putoamissuojia ja kattopollareita, tai kaltevalla katolla liikkumista helpottavia kattosiltoja. Kaltevat kattopinnat kuuluu varustella myös lumiesteillä, mitkä hillitsevät lumen liikkeitä ehkäisten sekä katon vaurioitumista että henkilövahinkoja. Kerrostalon ja muiden korkeiden talojen katoille voidaan tarvita myös turvakaiteita tai esimerkiksi työskentelytasoja.

CE-hyväksyttyjen, kuumasinkittyjen ja oikein valittujen kattoturvatuotteiden asentaminen tekee katolla liikkumisesta turvallisempaa. Katolla liikkuu koko joukko ihmisiä sen 30–100-vuotisen elinkaaren aikana. Katto kuin katto pitäisi huoltaa kaksi kertaa vuodessa, ja lisäksi kattoa on toisinaan korjattava. Myrsky- tai lumivauriot voivat rikkoa hyvinkin huollettua kattoa, eikä kattoa suojaa vaurioilta edes nuori ikä. Katolla liikkuu myös nuohoojia, antennin korjaajia, LVI-asentajia, kuntotarkastajia, myyntiedustajia ja ties mitä porukkaa. Itsekin saatat katollesi toisinaan kiivetä, vaikkapa rännejä puhdistamaan tai tarkastamaan, onko savuhormissa parveilevia mehiläisiä.

Jotta kaikilla IV-laitteiden korjaajilla, mehiläistarhaajilla ja nokikolareilla olisi mahdollisuus tehdä töitään mahdollisimman turvallisesti, on taloyhtiön tai talon omistajan vastuulla asennuttaa katolle riittävä määrä kattoturvatuotteita, ja huolehtia niiden huolloista sekä korjauksista. Kattotikkaiden, kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden kunto tulisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kuntotarkastus voi kertoa lumiesteiden vääntyneen lumen painon alla, tai sitten se voi kertoa tarpeesta kiristää joidenkin kattotarvikkeiden kiinnityksiä. Kattoturvatuotteiden kiinnikkeet kannattaakin tarkastaa erityisellä huolella, sillä jos ne löystyvät liikaa, voivat tikkaat tai muut kattoturvatuotteet irrota katosta. Katolla liikkuva henkilö on pulassa, jos tikkaat tai sillat lähtevät alta. Vaikka katolla ei tuolloin liikkuisikaan kukaan, voivat katolta lentävät kattoturvatuotteet osua kipeästi johonkuhun ohikulkijaan. Kattokin vaurioituu aina, kun joitain kattotuotteita lähtee väkisin irti. Tiilikatto, peltikatto tai huopakatto voi alkaa vuotaa irronneiden lumiesteiden tai muiden kattoturvatuotteiden jättämien vaurioiden takia. Kun tilaat Plus Kattopalvelulta katon puolen välein tarvitsemat perushuollot (eli katteen ja rännien puhdistuksen), saat kattotarkastuksen kaupan päälle, ja sen yhteydessä käydään läpi myös kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnikkeiden kunto.

Kutsu meidät paikalle myös lumiesteiden asennusta, korjausta ja kiinnitystä varten

Plus Kattopalvelu on luotettava paikka ottaa yhteyttä aina, kun tarvitset jotain kattotyötä – vaikkapa sitten lumiesteiden asennusta tai korjausta. Kaikki kattoturvatuotteet ovat meille hyvin tuttuja, myös pohjoisissa oloissamme sangen tarpeelliset lumiesteet. Lumiesteet on asennettava katon reunoille aina, jos katon kaltevuus on 1:8 tai vielä sitä enemmän – tähän velvoittavat rakennusmääräykset. Viranomaismääräysten mukaan riittää, että lumiesteet asennetaan suojaamaan ovia ja muita kulkureittejä, mutta lumiesteet toimivat varmemmin, jos ne asennetaan koko lappeen reunalle. Mitä tasaisemmin rasitus jakaantuu, sen parempi. Jos lape on kovin pitkä, tulee lumiesteet asentaa kahteen riviin, eli sekä katon reunalle että jonkin matkan päähän siitä.

Plus Kattopalvelu tietää, mihin lumiesteet tulee asentaa (eli mahdollisimman lähelle räystästä, huomioiden kantavien rakenteiden sijainti), ja että asennustapa vaihtelee vesikatemateriaalin mukaan. Lumiesteet asennetaan konesaumakatolle eri tavalla kuin tavalliselle peltikatolle, ja myös tiilikaton ja huopakaton välillä esiintyy eroja lumiesteiden asentamisessa. Plus Kattopalvelu tietää myös sen, että lumiesteet ja niiden kiinnikkeet pitää kuntotarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Lumiesteet ovat pitkäikäisiä ja varsin kestäviä, mutta satunnaisia huolto- tai korjaustarpeita voi esiintyä. Tavallisin huoltotarve lienee lumiesteiden kiinnikkeiden kiristäminen. Kiinnikkeiden löystymisen takana voi olla lumen aiheuttama rasitus, ja se voi johtaa lumiesteiden irtoamiseen katosta. Mitä huonommin lumiesteet tai muut kattotarvikkeet ovat kiinni, sitä helpommin tuuli tai alas katolta valua tahtova suojalumi irrottaa ne katosta. Irronneiden lumiesteiden tai esimerkiksi tikkaiden aiheuttamat reiät ja muut vauriot on kiire korjata, sillä ne voivat johtaa kattovuotoon ja katon alla olevien rakenteiden kastumiseen.

Jotta lumiesteiden kiinnikkeet voitaisiin kiristää ennen kuin ne pääsevät irtoamaan katosta, kannattaa lumiesteet tarkastaa joka kevät ja syksy. Helpoimmin tämä onnistuu, kun tilaat meiltä rännien puhdistuksen ja/tai katon harjauksen. Jos tilaat sekä sadevesikourujen että katon puhdistuksen, kutsutaan sitä katon kevät- tai syyshuolloksi. Kaikki kattotyöt, myös katon perushuollot, täydennetään ilmaisella kattotarkastuksella. Maksuttoman kuntotarkastuksen aikana käydään läpi koko katon kunto, lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kuntoa unohtamatta.

Kysy mitä vain piipunhatusta ja piipun pellityksestä!

Mitä tahansa haluatkin tietää piipunhatusta tai piipun pellityksestä, olet tullut oikean kattourakoitsijan sivuille. Plus Kattopalvelu tietää, miksi piippu pitää pellittää peltisepän työnä, ja miten työ hoidetaan oikeaoppisesti. Meidän kattopeltiseppämme ovat luottokumppaneitasi niin piipun pellittämisessä kuin kaikissa muissakin peltisepän töissä. He asentavat niin jiiripellitykset kuin tippapellitkin, eivätkä räystäspellitkään jää heiltä vaihtamatta. Luota heihin myös kaikissa konesaumakattotöissä, tai etsiessäsi kattoturvatuotteita peltisepän työnä.

Peltisepän pellittämä piippu kestää sateita ja lämpötilavaihteluita paljon paremmin kuin pellittämätön. Piipun pellitys lisää piipun käyttöikää – samalla, kun se viimeistelee omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katon ulkonäön.

Muista myös piipunhattu! Piipunhattua ei ole pilattu koolla eikä hinnalla, mutta silti se tarjoaa todella hyvän suojan hormiin satavalta kosteudelta. Jos hormiin saa sataa vapaasti, voi siellä olla runsaasti kosteutta lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle. Jään muodostuminen rikkoo hormin laastia, ja suurentaa sen epätasaisuuksia. Mitä leudompi talvi, sitä enemmän pakkasrapautumista pääsee tapahtumaan, sillä kosteus jäätyy ja sulaa yhä uudelleen.

Jossain vaiheessa rapautuminen saa aikaan niin syviä koloja, että niistä voi päästä karkuun lämpöä ja savukaasuja, joiden kuumuus voi saada yläpohjan eristeet syttymään tuleen. Tulipalo voi seurata myös nokipalosta. Vaikka hormi olisi nuohottu oikeaoppisin väliajoin, rapautuneen ja heikkokuntoisen hormin koloihin jää nokea. Nokikertymät voivat syttyä tuleen, ja sen seurauksena koko hormi saattaa haljeta.

Kesämökin, omakotitalon tai esimerkiksi paritalon huonokuntoinen hormi on vakava paloturvallisuusriski, joten kannattaa seurata hormin kuntoa ja estää sen rapautuminen jo ennalta asennuttamalla piipunhattu. Piipun juurenkin kuntoa kannattaa tarkkailla siltä varalta, että katto uhkaa vuotaa piipun juuresta. Jos piipun juuri ei vaikuta kovin tiiviiltä, on parempi tiivistää se heti uudestaan kuin jäädä odottamaan, että piipusta vuotaa vettä. Kaikki läpiviennit, myös piipun juuri, kannattaa tarkastaa myös alakautta. Jos aluskatetta on korjattava piipun kohdalta tai jostain muusta kohtaa, on työ hyvä teettää saman tien. Aluskatteesta ei ole suojaamaan yläpohjan rakenteita kosteudelta ja kosteuden aiheuttamilta vaurioilta, jos se ei ole täysin tiivis.

Voiko uuden katon jättää tarkastamatta Aurassa?

Uudenkin katon tarkastus Aurassa on tärkeää, sillä uudellakin katolla saattaa esiintyä puutteita, vikoja tai esimerkiksi myrskytuulen aiheuttamia vaurioita, joihin on syytä puuttua. Juuri siksi kattotarkastuksia suositellaan – onhan kaikkiin katon huolto- ja korjaustarpeisiin hyvä puuttua ajoissa. Katon huoltojen oikea-aikainen tekeminen voi estää monet vauriot kokonaan, ja mitä aikaisemmassa vaiheessa jo syntyneisiin vaurioihin päästään puuttumaan, sitä helpommin ja huokeammin ne ovat hoidettavissa. Uudella katolla tuskin on ruostevaurioita ja ruosteen syömiä reikiä, mutta naarmuja voi esiintyä – ja niistä katon ruostuminen saa alkunsa, jos naarmuja ei pikaisesti paikkamaalata. Uusi tiilikatto ei kärsi pakkasrapautumisesta, sillä se astuu mukaan kuvaan vasta noin parinkymmenen vuoden kuluttua katon asentamisesta. Tästä huolimatta uudella tiilikatolla voi olla rikkinäisiä tiiliä. Niitä voivat aiheuttaa asennusvirheet tai myrskyn katolle paiskomat oksat. Uudellakin huopakatolla voi olla reikiä. Niiden takana tuskin on sammal, vaan myrskytuuli tai suojalumi, mikä on irrottanut tikkaat tai kattosillan katosta.

Katon kunnon tarkastus on hyvä suorittaa joka kevät ja syksy, sillä puolikin vuotta voi muuttaa katon kuntoa suuresti – ja käytännössä aina vain huonompaan suuntaan. Säännölliset kattotarkastukset kannattaa tilata kattourakoitsija Plus Kattopalvelulta. Saat kattavan kattotarkastuksen erinomaisella hinta-laatusuhteella, ja jos talon katto tarvitsee jotain lisätyötä, kuulet hyvän tarjouksen kaikille tarpeellisille toimenpiteille.

Sinun ei ole pakko maksaa omakotitalon, rivitalon, pihasaunan, varastohallin tai esimerkiksi rantahuvilan katon kunnon tarkastamisesta mitään. Plus Kattopalvelu on siitä erikoinen kattofirma, että se tarjoaa kaikille asiakkailleen ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun nämä tilaavat joitain kattotöitä. Tilaa sinäkin vaikkapa sadevesikourujen puhdistus, rikkinäisten tiilien vaihto, lumiesteiden asennus, tiilikaton harjaus tai otsalautojen maalaus, niin saat katon kuntotarkastuksen kaupan päälle! Vaikka kuntotarkastus on ilmainen, tarkastamme tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai harjakaton todella huolellisesti. Kaikki kattotarvikkeetkin käydään läpi, ja jos katon alle pääsee jonkinlaisen luukun kautta, kuuluu kattotarkastuksen kulkuun myös katon alapuolisten rakenteiden katsastaminen. Tässä vaiheessa selviäisi esimerkiksi tarve korjata aluskatetta, tai tehostaa välikaton tuulettumista (siitä ensimmäinen merkki on vastaan tulvahtava ummehtuneisuus tarkastusluukkua avattaessa).

Kattopalveluumme voi luottaa kattoremontissa, mutta kaikissa muissakin Auran kattourakoinneissa

Katon uusiminen eli kattoremontti on vain yksi esimerkiksi kaikista kattourakoinneistamme Aurassa. Tältä kattopalvelulta tilaat niin peltikattohuollot, tiilikaton korjaukset kuin huopakaton varustelunkin, ja lisäksi kaikki ne kattotyöt, joille ei löydy omaa kategoriaa (kuten katon lisälämmöneristyksen ja katon IV-työt). Kattofirma Plus Kattopalvelulla on pitkä ja laaja-alainen kokemus erilaisista kattourakoista, joten haastavinkaan homma ei jää kesken, tai onnistu vain niukin naukin. Kattourakoitsija Plus Kattopalvelun työnjälki on aina priimalaatuista, ja asiakastyytyväisyyden viimeistelee kaupan päälle tarjottu kattotarkastus. Katon kunnon tarkastuksen saa kaupan päälle, vaikka olisi tilannut jonkun aivan pienen kattotyön, kuten kattoreiän paikkauksen tai rikkinäisen kattotiilen uusimisen.

Omakotitalon ja kesämökin omistajalla on mahdollisuus saada kattohuolloistamme, kattopaikkauksistamme ja muista kattotöistämme kotitalousvähennystä. Koska hintamme ovat muutenkin varsin kohtuulliset, ei hinta muodostu esteeksi laadukkaille kattotöille! Aurassa on mahdollista teettää myös katon kevät- ja syyshuollot meillä. Katon perushuollot muodostuvat katon ja rännien puhdistuksesta, sekä niiden yhteydessä tarjottavasta kattotarkastuksesta. Kattotarkastuksen jälkeen annamme tarjouksen mahdollisista lisähuolloista, tai kerromme (hinnan kera) katon korjaustarpeista.

Millaisia huoltotarpeita peltikatolla voi olla sen lisäksi, että se pitää harjata puolivuosittain? Peltikatto on hyvin helppohoitoinen katto, mutta se on hyvä toisinaan maalata. Riippuu tapauksesta, onko maalausväli 10, 15 tai 25 vuotta. Tyypillisiä korjaustarpeita peltikatolla ovat kattoreikien paikkaus, ruostevaurioiden korjaus ja läpivientien tiivistys.

Läpiviennit voivat kaivata kunnostusta myös tiili- tai huopakatolla. Tiili- ja huopakaton huolto-ohjelmat ovat keskenään varsin samankaltaiset. Puolivuosittaisista puhdistuksista huolimatta katolle voi kasvaa sammaleita, joihin tepsii parhaiten kemiallinen puhdistus. Katto pestään, jos se on likainen, ja maalataan vain kerran.

Tiilikaton korjaaminen keskittyy rikkinäisten tiilien vaihtoon ja aluskatteen korjaamiseen. Huopakatolla voi olla reikiä, huonokuntoisia (esimerkiksi sammaleiden avaamia) saumoja, ilmakuplia, venymiä tai irronneita palahuopapaanuja. Riippuu tilanteesta, saadaanko bitumipaanukatto tai bitumikatto tiivistettyä kuumaliimalla, tai tarvitaanko paikkapalaa. Tarvittaessa vaihdamme huonokuntoisen vuodan tai koko katon. Teemme luotettavalla asiantuntemuksella myös tiili- ja peltikattoremontit – jopa sellaiset, joiden yhteydessä katon ulkonäköä muutetaan radikaalisti (esimerkiksi katon kaltevuutta muuttamalla).

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt