Kattotyöt Nauvoon alan kärkikastin osaajilta

Tilaa kattohuollot, kattoremontit ja muut kattotyöt Nauvoon alan kärkikastin osaajilta, kuten kattoasentajilta ja kattopeltisepiltä. Plus Kattopalvelu kuuluu kattoalan kermaan, mutta toteuttaa silti kaikki taloyhtiöiden ja yksityisasiakkaiden tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotyöt varsin kohtuullisin hinnoin. Plus Kattopalvelun verkkosivuilta löydät kattoremontille ja pienemmillekin kattotöille sopivan rahoituksen, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus myös kotitalousvähennykseen – eikä tuota mahdollisuutta kannata jättää käyttämättä, voihan siten säästää paljon rahaa.

Anna meidän vaalia kattoasi ja sen kuntoa. Toteutamme lahjakkaasti ja tunnollisesti kaiken kokoiset kattotyöt myrskyvaurioiden korjaamisesta katon korotukseen ja lumiesteiden asentamisesta katon harjaamiseen. Tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton ylläpitäminen ei voisi olla helpompaa, sillä me teemme koko urakan avaimet käteen -periaatteella. Kun olet ottanut yhteyttä ja tilannut meiltä lumenpudotuksen tai esimerkiksi kattovuodon korjaamisen, voit vaikka unohtaa koko asian, sillä me toteutamme koko urakan kaikkine yksityiskohtineen sinun puolestasi.

Meillä on tapana ottaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, paritalon tai esimerkiksi huvilan katto huomioon kokonaisuutena. Emme tee vain niitä töitä, mitkä asiakas on meiltä tilannut, vaan teemme koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Kuntotarkastuksen aikana selvitämme, onko katon kunnon eteen tehtävä jotain muutakin, eli onko esimerkiksi katon pinnoite aika uusia. Kiinnitämme huomiota myös saumojen ja läpivientien tiiviyteen, kattotikkaiden ja muiden katon varusteiden kiinnityksiin, sadevesijärjestelmän toimintaan sekä katon alapuolisten rakenteiden kuntoon. Jos huomaamme kattosi tarvitsevan jotain muuta kattotyötä, kuten maalausta, pesua tai uusien kattoturvatuotteiden asentamista, laadimme siitä hyvän tarjouksen. Meille on tärkeää, että kattosi tulee kerralla kuntoon – ja niin hyvään kuntoon, että se voi saavuttaa pisimmän mahdollisen käyttöiän. Normaalisti asiakkaan tulee maksaa erikseen tällaisesta kattotarkastuksesta, mutta Plus Kattopalvelun asiakkaat saavat sen aina kaupan päälle.

Sujuvat ja aina yhtä onnellisesti päättyvät kattourakat ovat ulottuvillasi myös muualla Paraisilla sekä Paraisten naapurikunnissa Brändössä, Sottungassa, Kökarissa, Kemiönsaaressa, Sauvossa, Kaarinassa, Turussa, Naantalissa ja Kustavissa. Älä jätä mitään sattuman varaan, vaan luota pitkän kokemuksen ja kiistattoman ammattitaidon omaavaan kattourakoitsijaan, jonka nimi Plus Kattopalvelu on helppo muistaa.

Kattoremontti Nauvossa ainut ratkaisu huonokuntoiselle katolle

Jos palahuopakatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi konesaumakatto on kovin huonossa kunnossa, on kattoremontti Nauvossa paras ratkaisu. Katto voidaan usein korjata, joten esimerkiksi kattovuoto ei automaattisesti johda omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremonttiin. Olemme oppineet sen, että on paras olla sanomatta juuta tai jaata, ennen kuin olemme päässeet tarkastamaan katon omin silmin. Paikan päällä selviää, mikä on katon yleiskunto, ja onko kattorakenteissa kosteutta vai ei. Alkutarkastuksen perusteella osaamme kertoa paitsi parhaimman tavan katon kunnostamiseen, myös sen, mikä on katon korjauksen tai kattoremontin hinta. Kattoremonttiin, minkä voit maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, voidaan yhdistää monenlaisia lisätöitä. Tasakatto voidaan muuttaa harjakatoksi, pulpettikaton tuulettumista tehostaa, tai aumakaton läpivientejä lisäillä. Uuden katon alla saattaa olla entistä enemmän eristeitä, jotta kondensoituvakaan kosteus ei pääsisi vaurioittamaan kattorakenteita.

Kattoremonttiin voidaan ruveta myös tavalla, joten palahuopakattoremontin tai muun kattosaneerauksen ei tarvitse lykkääntyä yhtään kauempaa kuin on aivan pakko. Mitä aikaisemmassa vaiheessa vanhan katon tilalle asennetaan uusi peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, sitä parempi. Aikailu saattaa johtaa siihen, että katon alle pääsee kosteutta. Jos kattorakenteet ovat vielä hyvässä kunnossa, voidaan katon uusiminen ehkä toteuttaa hyvin edullisella tavalla. Huopakattoremontin yhteydessä ei nimittäin aina tarvitse purkaa vanhaa kattoa, vaan se voidaan jättää uuden katon alusrakenteiksi. Peltikattoremontti ja tiilikattoremontti voidaan toteuttaa osittain, eli jättäen aluskate paikoilleen. Tällainen osittainen katon vaihto edellyttää sitä, ettei aluskatteessa tai katon rakenteissa ole mitään vikaa. Jos aluskate on kulunut aikojen saatossa, ei se ehkä ole niin tiivis kuin sen pitäisi olla.

Aluskate on niin tärkeä osa kattoa, ettei mitään sen kunnossa kannata jättää arvailujen varaan. Jos aluskate ei ole tehtäviensä tasolla, voi mikä tahansa epätiiviys katossa johtaa kattovuotoon ja katon vesivahinkoon. Pienet kattovuodot ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus tiili- ja peltikatoista puhuttaessa, joten katon tiiviys ja kattorakenteiden kuivuus on mitä suurimmalta osin juuri aluskatteen varassa. Nykyaikaiset aluskatteet ovat paitsi hyvin kestäviä, myös hengittäviä. Hengittävyys johtaa siihen, että ne suojaavat kattorakenteita myös kondensoituvan kosteuden aiheuttamilta haitoilta.

Sammalet voivat typistää kesämökinkin huopakaton tai palahuopakaton käyttöiän 

Plus Kattopalvelun tehtävä on huolehtia kaikista tiilikatoista, peltikatoista, huopakatoista ja palahuopakatoista – sijaitsivatpa ne sitten kesämökin, omakotitalon tai vaikkapa navetan suojana. Huopakattojen huollot, korjaukset ja remontoinnit ovat meille erityisen mieluisia, sillä bitumikaton ylläpitäminen on erityisen palkitsevaa. Bitumikermikatto voidaan pitää kunnossa suhteessa vähällä vaivalla, ja laattakaton tai muun huopakaton paikkaaminen on suhteellisen yksinkertaista. Monet laattakattoon tai muuhun bitumikattoon tulleet vauriot voidaan tiivistää bitumikermillä, ja katto on tuota pikaa jälleen luotettavan tiiviissä kunnossa.

Todella hyvä vedenpitävyys onkin yksi kolmiorimahuopakattojen, tiivissaumakattojen ja palahuopakattojen suuren suosion syistä. Paanukatot ja muut bitumikatot ovat suosittuja ja arvostettuja kattoja myös siksi, että niiden vähäeleinen tyylikkyys puhuttelee vuosikymmenestä toiseen, ja ettei niiden eteen tarvitse nähdä kovin paljoa työtä.

Kesämökin, omakotitalon, teollisuuslaitoksen tai esimerkiksi rantahuvilan bitumikatto voi toimia jopa 40 vuotta, kunhan se pidetään puhtaana. Kaksi kertaa vuodessa puhdistettu huopakatto ei pääse sammaloitumaan, mikä olisi hyvin haitallista katon kunnon kannalta. Sammalet kuluttavat ja haurastuttavat kattoa voiden johtaa kattovuotoihin. Jos kattovuoto jää korjaamatta, voivat katon alle syntyvät kosteusvauriot johtaa vuosikausia liian aikaisin tarvittuun huopakattoremonttiin.

Plus Kattopalvelu tekee mielellään kaikki huopakattotyöt, myös niiden puolivuosittaisen puhdistamisen. Koska huopakaton sirotepinta voisi panna pahakseen harjaamisesta, puhdistamme katot ilmapuhaltimilla. Kevät- ja syyssiivoukseen kuuluu ehdottomasti myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen. Jos sadevesijärjestelmässä on tukoksia, voi vesi päätyä kastelemaan paikkoja, joissa kosteudesta on pelkkää haittaa – kuten tasakaton alla olevia vanereita ja muita rakenteita.

Aina kun teemme jonkin bitumikattotyön Nauvossa tai muualla Paraisilla, tarjoamme katon kuntotarkastuksen kaupan päälle. Kuntotarkastuksen aikana arvioimme katon kunnon erittäin huolella, jotta voisimme tarvittaessa tehdä tarjouksen katon pesusta, katon pinnoittamisesta tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden korjaamisesta. Jos katolla kasvaa säännöllisestä puhdistamisesta huolimatta sammaleita, suosittelemme tilaamaan kemiallisen sammaleenpoiston, minkä jälkeen katolla ei ole enää muistoakaan sen kuntoa heikentävistä sammaleista. Vanhan katon suojapinnoite voi olla sen verran kulunut, että sammaleenpoistokäsittelyä tarvitaan noin viiden vuoden välein. Pinnoite kannattaa uusia vain kerran, eli kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon katon ollessa noin parikymppinen.

Katon korjaus Nauvossa ei ole kiinni vuodenajasta

Sekä kattoremontit että katon korjaukset Nauvossa onnistuvat milloin tahansa, vuodenajasta riippumatta. Jos katto vuotaa, voisi olla kerrassaan turmiollista jäädä odottamaan kesää – peltikatto, tiilikatto tai huopakatto kannattaa korjata välittömästi, jos sen huomataan vuotavan jostain kohtaa. Jiirit, saumat ja muut yksityiskohdat kannattaa korjata jo ennen, kuin ne ovat niin huonossa kunnossa, etteivät ne enää saa pidettyä vettä katon ulkopuolella. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että on halvempaa korjata tai vaihtaa kattoikkuna kuin alkaa korjata sekä vuotokohtaa että katon alle syntyneitä lahovaurioita. Katon vesivahingon korjaamiseen kuuluu usein myös aluskatteen korjaus, eikä se ikävä kyllä ole edullisin mahdollinen katon paikkaus.

Rikkinäisten tiilien vaihto tai esimerkiksi peltikattoon syntyneen reiän paikkaus ei jää roikkumaan, kun katon kunto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Plus Kattopalvelu tarjoaa ilmaisen kattotarkastuksen aina jotain kattotyötä tehdessään, ja lisäksi voit tilata meiltä kattotarkastuksia erillistöinä. Jos katto olisi painunut ja kaipaisi oikaisua, sen varmasti huomaisi katon päälläkin käymättä. Myös katon päälle kaatuneen puun ja sen aiheuttamat vahingot huomaisi ilman katon kuntotarkastustakin. Monet muutkin myrskyvauriot ja niiden aiheuttamat korjaustarpeet voisi hoksata kauempaankin – esimerkiksi tarpeen kiinnittää irronneita peltilistoja tai paikata irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamia reikiä.

Katolla voi kuitenkin olla monia piileviä vaurioita, joita ei tulisi huomattua ilman katon tarkastusta. Esimerkiksi, huopakatossa saattaa olla sammalkasvustojen alla piilossa olevia reikiä, mitkä pitäisi paikata ennen kuin kosteus pääsee tekemisiin puurakenteiden kanssa. Ränneissä, vesikouruissa ja muissa katon tarvikkeissa saattaa olla jotain korjattavaa. Räystäslautojen ja -peltien vaihtotarvekaan ei ehkä kävisi ilmi maasta käsin tiiraillessa. Katon tarkastuksen aikana löydämme myös kaikki mahdolliset tavat kohentaa katon kuntoa ja vähentää sen alttiutta vaurioitua, joten saatat saada tarjouksen myös jostain katon kuntoa parantavasta kattohuollosta.

Katon ja katon läpivientien tiivistyksen ja asennuksen ammattilainen Plus Kattopalvelu on vain yhden yhteydenoton päässä. Soita heti, jos omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi piharakennuksen katossa on jotain korjattavaa, tai jos haluat saada asiantuntevan arvion sen todellisesta kunnosta!

Katto vuotaa – mitä tehdä ensimmäisenä?

Sarjakuvissa juostaan hakemaan ämpäreitä, jos katto vuotaa. Ämpäri ja rätit ovatkin ihan hyvä ensiapu, jos sisäkatosta tippuu vettä. Seuraavaksi pitää miettiä, miten kattovuoto korjataan. Kattovuodon korjaus vaatii roppakaupalla ammattitaitoa ja kokemusta kattotöistä, joten tilaa vuotavan katon korjaus Nauvoon alan parhailta ammattilaisilta. Plus Kattopalvelu korjaa niin kerrostalojen, rivitalojen, omakotitalojen kuin kesämökkienkin kattovuodot. Korjaamme tiilikattovuodon, peltikattovuodon tai huopakattovuodon myös tuotantolaitoksissa, piharakennuksissa tai vaikkapa halleissa. Ensimmäinen asia, mikä pitää tehdä kattovuodon tultua huomatuksi, onkin ottaa Plus Kattopalveluun (ellei ämpärin hakeminen kiilaa tämän ohi).

Aina kattovuoto ei ehdi edetä siihen pisteeseen, että sisäkatosta vuotaa vettä. Katon vesivahinko voi jäädä kokonaan tapahtumatta, jos katon kuntoa tarkkaillaan koko ajan. Kaikkien tasakattojen, pulpettikattojen, harjakattojen ja muun mallisten kattojen kunto on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastuksen ansiosta puutteisiin, muutoksiin ja piileviinkin vaurioihin osataan puuttua ajoissa. Voit säästää paljon rahaa tarkastamalla katon kunnon kaksi kertaa vuodessa, sillä näin monet kattovuodot saadaan estettyä, tai ainakin korjattua vahinkojen ollessa vielä pieniä.

Myös uudet katot kannattaa tarkastaa usein siltä varalta, etteivät ne olekaan täysin tiiviitä. Kattotarkastuksen aikana paljastuvat niin läpivientien haurastuneet tiivisteet kuin repsottavat saumat. Jos aluskatteessa on reikä, tulee sekin ilmi – samoin kuin rikki menneet tiilet tai ruosteen syömät reiät kattopelleissä. Plus Kattopalvelut tarjoaa ilmaisen kattotarkastuksen aina tehdessään joitain kattotöitä, joten meidän asiakkaamme ovat aina selvillä kattojensa kunnosta. Katon kunto voi kuitenkin muuttua radikaalisti seuraavan kesän tai talven aikana, joten tilanne pitää arvioida uudestaan noin puolen vuoden välein.

Jos kattovuoto korjataan niin aikaisessa vaiheessa, etteivät katon rakenteet ole vielä kastuneet, voi kattovuodon korjaamiseksi riittää pelkkä vesikaton tiivistys. Jos katon alla on jo kosteutta, pitää kastuneet kattorakenteet kuivattaa tai uusia, ja märkien villojen tilalle pitää tuoda kuivia eristeitä. Jos vesikatolla on jo ikää tai sen kunto on jostain muusta syystä päässyt heikentymään, saatamme suositella kattoremonttia. Uusi katto on luotettavan tiivis, joten se voi olla kokonaistaloudellisin ratkaisu. Harkitsemme kuitenkin aina huolella, tarjoammeko kattoremonttia vaiko katon osittaista korjausta.

Monet katon huollot Nauvossa tapahtuvat kesäisin

Kun tilaat katon huollot Nauvoon Plus Kattopalvelulta, ajattelet tasakattosi tai esimerkiksi harjakattosi parasta. Meiltä sujuvat kaikenlaiset kattojen huollot, ja vieläpä pitkällä kokemuksella. Olemme aina yhtä huolellisia kattoa huoltaessamme, ja tarjoamme aina kattotarkastuksen kaupan päälle. Katon kunnon tarkastus kertoo, onko aika lisätä kattopeltien kiinnikkeitä, uusia rikkinäisiä kattotiiliä, vaihtaa vanhat naulat tai ruuvit uusiksi kateruuveiksi, huoltaa tai uusia kattoturvatuotteita tai tehdä joitain muita töitä katon kunnon eteen.

Monet katon huollot tehdään kesäisin, paitsi tietenkin lumenpudotus, jään sulatus tai katon kevät- tai syyshuolto. Lumenpudotusta tuskin tarvitaan joka talvi, mutta jos ollaan riskirajoilla, luota lumen pudotus meidän ammattilaisillemme. Tiedämme, miten lumet pudotetaan niin, ettei katolle, ihmisille tai sinun omaisuudellesi satu vahinkoja. Jos katolla tai ränneissä on jäätä, luota silloinkin tähän kattopalveluun. Me emme ala hakata jäätä, vaan sulatamme sen kuumalla vesihöyryllä huipputurvallisesti.

Katon kevät- ja syyshuollot ovat joka vuosi tarvittavia kattohuoltoja, joiden aikana katto sekä sadevesijärjestelmä puhdistetaan roskista. Roskainen katto on usein lyhytikäisempi kuin säännöllisesti puhdistettu katto, sillä roskat saavat aikaan ruostetta ja sammaleita. Jos katolla alkaa kasvaa sammaleita (näin käy varsinkin vanhemmiten, kun katon suojapinnoite alkaa menettää tehoaan), teemme sammaleenpoiston ja katon suojakäsittelyn.

Plus Kattopalvelulta voit tilata myös tiilikaton ja huopakaton pinnoituksen. Saat tiedon katon pinnoituksen tarpeellisuudesta viimeistään kattotarkastuksen yhteydessä. Pinnoitus palauttaa katon ulkonäön ja rasituksensietokyvyn lähes uuden katon tasolle, mutta se tehdään vain kerran. Peltikatto maalataan useamminkin. Riippuu tapauksesta, onko lukkosaumakatto tai esimerkiksi suomalaisten suosima tiilikuvioitu peltikatto maalattava 10 vaiko esimerkiksi 15 vuoden välein. Ennen kuin katto maalataan, se pestään – ja ennen kuin katto on fiksua pestä, sen tiiviys tarkastetaan siltä varalta, että katto ei olekaan aivan tiivis. Vasta täysin ehjä katto on mielekästä pestä, sillä muussa tapauksessa vesi voi liristä katon alle ja pilata katon rakenteet.

Kattomaalaus on paras tehdä kesällä, mutta ei kuitenkaan suorassa auringonpaisteessa. Myös sammaleenpoistot ja kattopesut tehdään usein kesäisin, ja mahdollisimman pian sen jälkeen, kun kevättarkastus on kertonut niiden tarpeellisuudesta.

Rännien puhdistus Nauvossa antaa kyytiä väärässä paikassa olevilla lehdille ja neulasille

Ovatko rännit täynnä lehtiä ja roskia? Se on merkki siitä, että on rännihuollon – tarkemmin ottaen rännien puhdistuksen – aika Nauvossa. Sadevesikourut olisi hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta tukoksia ei ehdi syntyä. Sadevesijärjestelmän sujuva veto on tärkeää koko rakennuksen kannalta. Jos ränneissä on tukoksia, joiden takia ne vuotavat yli reunojen, voi kosteus päätyä aina rakennuksen alaosiin asti. Jos räystäs vuotaa, vaikka ränneissä ei ole roskia, voi kyse olla esimerkiksi väärään suuntaan antavista kaadoista. Ota silloinkin yhteyttä kattofirma Plus Kattopalveluun, niin korjaamme rännit tai asennamme kokonaan uudet kourut ja alastuloputket vanhojen tilalle.

Plus Kattopalvelu antaa kyytiä sadevesijärjestelmässä oleville roskille, mutta ei kuitenkaan visko niitä pitkin pihaa. Kun on aika puhdistaa omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon sadevesijärjestelmä, kiipeämme katolle (se on turvallisin vaihtoehto) ja keräämme kouruissa olevat lehdet, neulaset ja muut roskat suoraan roskapusseihin. Kun kourut ovat putipuhtaat, tarkastamme niiden kunnon. Jos jotain pitää korjata tai uusia, annamme siitä hyvän tarjouksen. Mikäli talosi kourut on varustettu sulanapitojärjestelmällä (sen avulla voidaan välttyä jäätyneiden kourujen ja syöksyputkien avaamiselta), tarkastamme sen toiminnan.

Rännien kuntotarkastus saattaa poikia tarjouksen sadevesijärjestelmän huoltomaalaamisesta. Maalipinnoite suojaa kouruja ruosteelta, mikä voi tehdä vaurioita vahvaankin teräkseen.

Plus Kattopalvelu tekee Nauvossa myös kaikki talviset kattohuollot, niiden joukossa myös umpeen jäätyneiden rännien sulattamisen kuumalla höyryllä. Jos ränneissä on jäätä roskien tai esimerkiksi rakenteellisten vikojen takia, poistamme jään turvallisesti vesihöyryn ja höyrytyslaitteen avulla.

Tämä kattourakoitsija asentaa, huoltaa ja korjaa myös jalkarännit sekä kattokaivot. Jalkaränneihin tuleva vesi kulkee suppilon, ei räystäskourujen kautta. Kattokaivot ovat olemassa poistaakseen sade- ja sulamisvedet tasakatolta. Nekin pitää puhdistaa joka kevät ja syksy, jotta tukoksia ja eri asteisia vesivahinkoja ei pääsisi syntymään. Kattokaivojen umpeen jäätymiseen auttaa höyrysulatus, mutta se voidaan ehkäistä lämpövastuksien (sekä jokasyksyisten puhdistusten) avulla. Summa summarum – saat kaikki erilaisiin sadevesijärjestelmiin liittyvät työt tältä samalta kattopalvelulta, ja kaupanpäällisiksi on luvassa ilmainen katon kunnon tarkastus.

Katon pesun ja puhdistamisen päämääränä sammaleeton katto

Katon pesu ja puhdistus vähentävät sammaleenpoistojen ja suojakäsittelyjen tarvetta Nauvossa. Ihanteellisinta on, ettei omakotitalon, kerrostalon, pihasaunan, navetan tai esimerkiksi kesämökin katolla kasva lainkaan sammaleita. Sammalet eivät tee hyvää katon kunnolle, sillä ne ja niihin sitoutunut kosteus kuluttavat kattoa. Sammaleinen katto voi kulua loppuun merkittävästi aiemmin kuin katto, millä ei ole kasvustoja. Jos peltikatolla alkaa kasvaa sammaleita, tulee se joko pestä tai harjata. Tavallisempaa on kuitenkin löytää sammaleita tiilikatolta tai huopakatolta, ja niiltä ne kannattaa poistaa kemiallisesti. Sammaleenpoistoaine toimii paremmin kuin tiilikaton tai huopakaton pesu, sillä se imeytyy syvälle katteeseen voiden tuhota kaikki tiilien väliin tunkeutuneet juuret. Viimeistelyvaiheeseen kuuluva katon suojakäsittely huolehtii siitä, ettei uusia sammaleita synny aika päiviin. Katon suojakäsittely ei kuitenkaan korvaa tiilikaton harjausta tai huopakaton ilmapuhaltamista.

Jotta katto pysyisi mahdollisimman siistinä, on olennaista poistaa kaikki lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat katolta. Roskien poiston tulisi tapahtua niinkin usein kuin kaksi kertaa vuodessa. Jos roskat poistetaan heti talven jälkeen sekä uudemman kerran ennen uutta talvea, pääsee katto kuivumaan heti sateen jälkeen, eikä lika pinty kattoon houkutellen erilaisia kasvustoja. Tilatessasi katon kevät- ja syyshuollot kattofirma Plus Kattopalvelulta, saat samalla kertaa sekä katon että rännien puhdistuksen. Palvelulupauksemme mukaisesti tarkastamme katon kunnon aina, kun teemme joitain kattotöitä, joten ilmainen kattotarkastus tulee kaupan päälle myös kaikenlaisiin katon puhdistuksiin.

Joskus katto pitää myös pestä. Plus Kattopalvelu hoitaa ammattitaidolla niin tiilikaton pesun kuin kaikkien muidenkin kattojen pesut. Katon pesussa ei tarvita painepesuria, mikä voi rikkoa kattoa, vaan tavallinen letkupaine riittää. Kun katto on pesty vesiletkun, pesuharjojen ja katonpesuaineen avulla, se voidaan vaikka maalata. Peltikatto maalataan useampaankin otteeseen, kun muut katot maalataan yleensä vain kerran. Kun katto on maalattu, näyttää se aivan uudelta – eikä vain näytä, vaan myös sen kyky hylkiä likaa, kestää auringon porotusta ja vastustaa sammaloitumista on miltei uuden katon tasolla. Kattomaalauksesta on paljon hyötyä – ota yhteyttä, niin jutellaan lisää kattomaalauksesta tai jostain muusta kattohuollosta!

Katon maalaus Nauvossa – miksi jaksamme aina jauhaa sen tarpeellisuudesta?

Katon maalaus Nauvossa on erinomainen tapa pitää huolta katon kunnosta, siksi jaksamme aina jauhaa sen tarpeellisuudesta. Kattomaalaus ei ole vain tapa saada omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto näyttämään paremmalta (vaikka kyllä se toimii siinäkin tarkoituksessa). Katon huoltomaalaus vaikuttaa katon kuntoon monin eri tavoin – ja pelkästään positiivisin. Kun maalautat kattosi, saatat tulla lisänneeksi sen käyttöikää jopa parillakymmenellä vuodella. Hiljattain maalattu katto kestää erilaisia rasituksia lähes yhtä hyvin kuin uusi katto, joten kannattaa laittaa vinkki kattomaalauksista korvan taa.

Plus Kattopalvelu on nappivalinta niin tiilikaton maalaamiseen, huopakaton pinnoittamiseen kuin peltikaton maalaamiseenkin. Meillä on pitkä kokemus erilaisista kattotöistä, kattomaalaukset mukaan lukien. Tiedämme, ettei missään kattotyössä saa hosua, joten teemme kattomaalauksen pohjatyötkin keskittyneesti.

Riippuu tapauksesta, mitä kaikkia pohjatöitä meidän on tehtävä, ennen kuin tasakatto, harjakatto tai vaikkapa aumakatto voidaan maalata. Yksi asia on varma: aivan ensiksi katto on tarkastettava. Kattotarkastus kertoo, tarvitseeko katto esimerkiksi sammaleiden poistoa, tai onko katolla reikiä ja halkeamia. Alkutarkastuksen jälkeen osaamme antaa tarjouksen katon maalaamisesta avaimet käteen -pakettina.

Katon maalauksen pohjatöihin lukeutunee kattopesu. Kun katto on puhdas ja kunnolla kuivunut, aloitamme kattomaalauksen – jos vain kelit sen sallivat. On tärkeää valita säältään sopiva päivä katon huoltomaalaamiseen. Pilvipoutainen päivä on paras, kunhan vain sateita ei ole luvassa.

Suurin yksittäinen syy lukkosaumakaton tai jonkin muun peltikaton maalaamiseen on ruosteen torjuminen. Bitumikatto ei tietenkään ruostu: se hyötyy maalaamisesta siten, että se saa uutta voimaa vastustaa auringon ja kasvustojen haurastuttavaa vaikutusta. Tiilikatto kannattaa maalata, koska siten se lakkaa rapautumasta entiseen malliin. Kun kattotiilet vanhenevat, muuttuvat ne huokoisiksi. Huokosiin kerääntyvä vesi jäätyy talvella, ja tiilet alkavat vähitellen murentua jäätymisvaurioiden seurauksena. Uusi pinnoite tekee tiilistä tasaiset, joten pakkasrapautuminen vähenee merkittävästi. Lisäksi kattomaalaus tekee katosta likaa ja sammaleita hylkivän, joten katosta tulee jälleen mukavan helppohoitoinen.

Ota yhteyttä ja pyydät tarjous katon maalaamisesta avaimet käteen -periaatteella tai kysy jotain muuta katon maalaamiseen liittyvää!

Lumi voi olla vaarallista – tilaa lumenpudotus Nauvoon

Katoilla satava lumivaippa tekee maisemasta kauniin talvisen, mutta jos lunta on liikaa, tilaa lumenpudotus Nauvoon tästä osoitteesta. Lumen pudottaminen hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katolta on meille tuttua puuhaa. Pyydä tarjous kattolumitöistä ja anna koko urakka meidän kokeneille harteillemme. Tuomme paikalle tarpeeksi asiantuntevaa työvoimaa ja kaikki työssä tarvittavat välineet aina turvavaljaisiin asti (ilman turvavaljaita emme pudota lunta edes tasakatolta). Jos kyseessä on lumen pudotus korkean rakennuksen katolta (esimerkiksi kerrostalon katolta), tuomme paikalle joko henkilönostimet tai nostinkoriauton. Tarvittaessa kuljetamme katolta pudotetut lumet pois tontilta, tai järjestämme liikenteenohjauksen – tai yhdistämme kattolumitöihin jään poiston katolta ja jääpuikkojen poiston katon räystäiltä.

Voit luottaa siihen, että tiedämme, mitä teemme. Emme riko kattoa tai sen yksityiskohtia, emmekä saata talon asukkaita tai ohikulkijoita vaaraan. Tiedämme, että lapio voi rikkoa vesikatetta, jos se osuu siihen kovalla voimalla. Varaudumme tähän jättämällä katolle noin 10 senttiä lunta, mikä suojelee sitä kolahduksilta ja naarmuilta. Suunnittelemme jo etukäteen, minne ja milloin lumet voidaan pudottaa, ja tarvitseeko piha puomeja ja valvojaa. Jos on kyse rännien ja katon jäiden poistosta, teemme sen sulattamalla jäätyneet kohdat kuumalla höyryllä. Höyry ei riko kattoa tai rännejä, eikä niiden kummankaan pinnoitteita.

Nauvossa sataa lunta vain harvoin niin paljon, että kattorakenteet olisivat ylikuormittuneet. Lumen pudotus tilataankin usein turvallisuussyistä – eli esimerkiksi siksi, että lumikinokset uhkaavat pudota alas katolta niin, että joku tai jotkut ovat vaarassa jäädä alle. Lumen mukana saattaa olla jäätä, jolloin lumen alle jäävälle voi sattua vielä isompia vahinkoja. Katolta putoavan lumen seassa saattaa olla myös kattotarvikkeita, eikä silloinkaan ole hyvä, että ohikulkijat ovat vaarassa jäädä alle.

Jäätäkin poistetaan turvallisuussyistä, eli esimerkiksi silloin, jos kattojää uhkaa pudota alas katolta. Jää voi myös rikkoa katon saumoja tai vääntää vesikouruja, joten on monia syitä ottaa yhteyttä koko Paraisten alueella toimivaan kattourakoitsija Plus Kattopalveluun ja tilata jään poisto talon katolta.

Meidän kattotyömme Nauvossa pitävät katon tiiviinä – viis kelistä!

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelulta tilatut kattotyöt Nauvossa pitävät kattosi tiiviinä riippumatta siitä, kuinka paljon ulkona sataa vettä. Katto on vaarassa vuotaa, jos esimerkiksi kattoläpivientejä ei ole korjattu aikoinaan – tai jos esimerkiksi kattoikkuna on korjattu vähän sinne päin. Jos kattotarvikkeet eivät ole kunnolla katossa kiinni tai jos peltikattonaulat ovat päässeet nousemaan ylös katosta, voi kova tuuli repiä kattoa ja irrottaa kattopeltejä tai kattotarvikkeita. Siksi kattoturvatuotteiden ja muiden katon varusteiden kiinnikkeet kannattaakin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, ja kiristää ne tarvittaessa. Aina kun teemme jotain peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- tai tiilikattotyötä Nauvossa, teemme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tämän kuntotarkastuksen jälkeen annamme (tarvittaessa) tarjouksen kattoturvatuotteiden kiinnikkeiden kiristämisestä, peltikattonaulojen vaihdosta uusiksi kateruuveiksi tai kattoläpivientien tiivistämisestä.

Tarjous saattaa koskea myös aluskatteen paikkaamista, katon IV-töitä tai esimerkiksi pieneläinesteiden asentamista. Aluskate pitää korjata, jos se on rikki – vaikka se tarkoittaisikin aluskatteen uusimista. Paikan päällä selviää, pitääkö aluskate vaihtaa kokonaan vaiko osittain. Ilman aluskatetta mikä tahansa piipunjuurivuoto voi kastella katon alla olevat rakenteet ja eristeet. Ei kannata ajatella, että minun kattoni on niin uusi ja hyväkuntoinen, ettei se voi vuotaa: mikä tahansa katto voi alkaa vuotaa esimerkiksi myrskyvaurioiden takia. Aluskatteen ansiosta katon korjaaminen on helpompaa – eipähän tarvitse uusia villoja tai vaihtaa lahoja puurakenteita.

Välikaton ilmanvaihdosta huolehtiminen palkitaan kuivilla ja terveillä kattorakenteilla. Katon kunto ja käyttöikä riippuvat siitä, missä kunnossa katon rakenteet ovat. Jos ilma ei vaihdu riittävän hyvin, pitää ilman vaihtumista tehostaa esimerkiksi alipainetuulettimen avulla. Jos ilma vaihtuu heikonlaisesti, voi se johtaa lämpimän ilman kondensoitumiseen ja siitä aiheutuviin kosteusvaurioihin.

Joskus välikaton tuulettumiseen riittävät räystäiden ja harjan ilmanvaihtoaukot. Harjan aukot voi tiivistää harjatiivisteillä, jotta aluskatteelle ei pääsisi roskia tai tuiskulunta. Räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavat lintuverkot estävät lintujen pääsyn katon alle. Siellä ne voisivat sotkea katon eristyksen.

Koska Plus Kattopalvelu tekee aivan kaikki kattotyöt Nauvossa, saat meiltä myös katon lisälämmöneristyksen. Se auttaa omalta osaltaan vähentämään kondensoitumisongelmaa – samalla kun se mahdollistaa asunnon lämmittämisen aiempaa vähemmällä energialla.

Katon ja yläpohjan eristyksestä löytyvä kosteus johtaa villojen vaihtoon

Plus Kattopalvelu on oikea paikka ottaa yhteyttä aina, kun tarvitset joitain kattotöitä Nauvossa. Tilaa vaikkapa vuotavan katon korjaus, osittainen tiilikattoremontti, sadevesijärjestelmän sulanapitokaapelien asentaminen, ullakon ja vintin eristäminen tai kattomaalaus. Varustelemme oikeaoppisesti niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin, joten tilaa vaikka uusien ilmanvaihtokanavien eritys ja asennus, tai kattoturvatuotteet peltisepän työnä. Jossain vaiheessa koko katto pitää uusia. Huopakaton ja palahuopakaton voi odottaa kestävän korkeintaan 40 vuotta, kun taas konesaumakatto voi toimia kokonaisen vuosisadan verran. Plus Kattopalvelu on tällöinkin mukana matkassa tehden elämäsi sujuvimman tiilikatto- tai vaikka peltikattoremontin. Konesaumakatto uusitaan kokeneiden kattopeltiseppiemme toimesta.

Kattoremontin yhteydessä ei välttämättä tarvitse tehdä villojen vaihtoa. Jos yläpohjan eristys on hyvässä kunnossa, saa se jäädä toimimaan myös uuden katon alla. Eristeet on vaihdettava lähinnä vain silloin, jos niissä on kosteutta. Jos kattovuodon tai kondenssiveden kastelemat eristeet jäävät paikoilleen, voi se johtaa yläpohjan homevaurioon, mikä voi johtaa asukkaiden sairastumiseen.

Plus Kattopalvelulta voit tilata myös katon lisälämmöneristyksen. Uusia eristeitä voidaan lisätä joko kattoremontin tai katon korjauksen yhteydessä, tai ihan koska tahansa. Jos katon alla on tilaa uusille eristeille, voidaan uusien eristeiden asentamiseen ryhtyä ilman sen kummempia valmisteluja.

Eristeiden ansiosta omakotitaloa, mökkiä tai esimerkiksi rivitaloa voidaan lämmittää aiempaa vähemmällä määrällä energiaa. Lisälämmöneristys on siis ekoteko, ja tapa säästää rahaa joka päivä (ainakin talven lämmityskaudella). Lämmön karkaamista estävistä eristeistä on muutakin iloa. Jos lämpöä karkaa paljon, on vaarana, että siitä tiivistyy kosteutta välikatolle. Tämä niin sanottu kondenssivesi voi pilata niin puurakenteet kuin eristeetkin.

Vesikatto ei estä lämpöä karkaamasta harakoille. Vesikaton läpi haihtuva lämpö saattaa sulattaa katolla olevaa lunta niin paljon, että lumen ja katon välissä on paljon sulaa vettä. Tuo sula vesi voi johtaa talviaikaiseen saumavuotoon. Osa ennen aikojaan sulaneesta lumesta voi jäätyä katolle, mistä se pitää käydä sulattamassa pois. Osa sulamisvedestä voi muodostaa jääpuikkoja räystäille, ja nekin kannattaa poistaa niiden aiheuttaman turvallisuusuhan vuoksi.

Mitä pitää tietää kattoturvatuotteista?

Kattoturvatuotteiden tarpeellisuus Nauvossa on kiistaton. Taloyhtiöllä tai talonomistajalla on velvollisuus huolehtia siitä, että katolle pääsee talotikkaita ja lapetikkaita myöten, ja että katolla on turvallista työskennellä esimerkiksi piippua nuohoten. Nuohoojan, lumenpudottajan tai esimerkiksi katon maalaajan turvallisuus taataan esimerkiksi kattosillalla, putoamissuojilla tai kattopollareilla. Riippuu katon mittasuhteista, millaisia kattoturvatuotteita katolle pitää asentaa. Plus Kattopalvelu kertoo sinulle mielellään, onko tiilikattosi, huopakattosi tai peltikattosi asianmukaisesti varusteltu, vai vieläkö sille pitää lisätä esimerkiksi hätäpoistumistikkaita (eli palotikkaita). Osaamme asentaa lumiesteet, seinätikkaat, kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet kaikkiin kohteisiin, joten päästä meidät maksimoimaan kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi rantahuvilan katon turvallisuus.

Talon omistajan tai taloyhtiön ei tarvitse tietää kattoturvatuotteista muuta, kuin että niiden kunto ja kiinnitykset pitää tarkastaa usein. Jos harjakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto on varusteltu alan ammattilaisten toimesta, on kattoturvatuotteita riittävästi, eli katolle pääsee oikeanlaisia tikkaita pitkin, katolla liikkuminen sujuu viimeistään kulkusiltojen ja putoamissuojien avulla, ja lumen putoaminen on tarvittaessa estetty asentamalla lumiesteet katon reunalle. Se, että katto on täynnä kattoturvatuotteita, ei vielä riitä. Aika kuluttaa erilaisia materiaaleja ja rakenteita, joten palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi tiilikaton kattoturvatuotteiden kunto pitää varmistaa ainakin kaksi kertaa vuodessa. Jos kattotikkaat tai esimerkiksi lumiesteet tarvitsevat jotain huoltoa tai korjausta, annamme siitä hyvän tarjouksen – ja tarvittaessa teemme tarjouksen kattoturvatuotteiden uusimisesta. Kattoturvatuotteet ovat kuitenkin hyvin kestäviä ja pitkäikäisiä. Jos kattoturvatuotteet tarvitsevat jotain toimenpidettä, se on luultavasti kiinnikkeiden kiristys. Kattoturvatuotteiden kiinnikkeet löystyvät varsinkin talvisin, kun lumen paino rasittaa niitä. Jos kiinnikkeet kiristetään ajoissa, pysyvät tikkaat ja muut turvatuotteet kiinni katossasi myös silloin, kun ulkona puhaltaa raju tuuli – tai kun kevään lumet tahtovat pudota alas katolta repien mukaansa huonosti kiinnitettyjä kattotarvikkeita.

Kattoturvatuotteiden kunnon ja kiinnitysten tarkastus kuuluu Plus Kattopalvelun kattotarkastuksen normaaliin kulkuun. Tällaisen kattotarkastuksen voi tilata meiltä samoin kuin minkä tahansa kattotyön, mutta sen voi saada myös ilman eri veloitusta. Tilasitpa katon harjauksen, kattotikkaiden uusimisen, katon pesun tai vaikkapa aluskatteen paikkauksen, saat koko katon kunnon tarkastuksen aivan kaupan päälle!

Lumiesteiden kiinnitys, asennus, korjaus… tilaa kaikki lumiesteisiin liittyvät työt meiltä 

Lumiesteiden asennus ja korjaus kuuluvat Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan siinä, kuin irronneidenkin lumiesteiden kiinnittäminen takaisin katolle. Jos lumiesteet tai esimerkiksi tikkaat ovat irronneet katolta, ei riitä, että ne käydään kiinnittämässä takaisin. On lähes varmaa, että katossa on väkisin tapahtuneet irtoamisen synnyttämiä reikiä, mitkä pitää paikata. Lumiesteitäkin voidaan joutua korjaamaan, jos ne ovat ilmalentonsa ja maahan putoamisensa takia jotenkin vaurioituneet.

Jos keväällä katolta pudonnut lumi on irrottanut lumiesteet tai jotkin muut kattotarvikkeet katosta, ota joutuin yhteyttä ja tilaa katon korjaus. Näin voidaan välttyä siltä, että katon alle pääsee kosteutta. Vesi pilaa monet katon alla olevan rakenteet, usein jopa peruuttamattomalla tavalla. Eristeisiin voi syntyä sisäilman terveellisyyden kannalta ongelmallisia mikrobikasvustoja, jos ne kastuvat. Kattotuolit ja muut katon alla olevat puurakenteet ovat vaarassa lahota, jos ne joutuvat tekemisiin kosteuden kanssa.

Nyt saatat miettiä, miksi lumi voi irrottaa lumiesteet ja muut kattovarusteet katosta, jos katto on varusteltu lumiestein. Eivätkö lumiesteet ole olemassa juuri siksi, ettei lumi pääsisi aiheuttamaan tällaisia vahinkoja, vaan että lumi pysyisi katolla siihen asti, kun aurinko se sulattaa? Olet aivan oikeassa ajatellessasi näin. Lumiesteet voivat kuitenkin pettää ja irrota katolta alas pyrkivien lumimassojen mukana. Syy on usein siinä, että lumiesteiden kiinnikkeet ovat päässeet vuosien varrella löystymään. Jos kiinnikkeet eivät ole reilassa, voivat lumiesteet irrota kevään lumien takia. Myös syysmyrskyjen kovat tuulet voivat johtaa lumiesteiden irtoamiseen. On hyvä tarkastaa lumiesteiden, kuten koko katon, kunto aina puolen vuoden välein.

Vaikka kattosi on varustettu lumiestein (ja näin pitäisi olla siinä tapauksessa, että katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän), ei se poista sitä faktaa, että runsaslumisena talvena voidaan tarvita lumenpudotusta. Toisaalta, Nauvossa, Paraisilla ja muualla Etelä-Suomessa on yleensä niin vähän lunta, ettei lunta tarvitse pudottaa katolta. Sekin lumi, mikä katolle sataa, sulaa pian pois. Pakkaslumi on sen verran kevyttä, että se saa yleensä jäädä katolle, ja suojaluntakin pitäisi olla noin puolimetrinen kerros, jotta talon omistajan tai taloyhtiön pitäisi tilata lumen pudotus katolta.

Suosittelemme kaikkia piipullisia hankkimaan piipunhatun ja piipun pellityksen

Me Plus Kattopalvelun asiantuntijat suosittelemme piipunhattua ja piipun pellitystä kaikille, joiden katolla on savupiippu. Piipun peltityöt suojaavat piippua kosteudelta ja kulumiselta, mikä voi muuttaa tulisijan lämmittämisen vaaralliseksi. Mitä enemmän hormi rapautuu, sitä helpommin siitä voi karata savukaasuja, ja sitä enemmän nokea hormiin varastoituu. Sekä savukaasut että nokikertymät voivat aiheuttaa rakennuspalon. Savukaasut voivat johtaa rakennuspaloon siksi, että ne ovat todella kuumia, ja voivat siksi saada katon alla olevat eristeet syttymään tuleen. Nokikertymätkin voivat johtaa tulipaloon, sillä noen syttyminen tuleen hormissa saa aikaan valtavan kuumuuden. Kuumuus, tai viimeistään mahdollisesti tapahtuva hormin halkeaminen, voivat aiheuttaa katastrofaalisen palotilanteen.

Jotta hormi ei rapautuisi niin, että savukaasuja ja lämpöä pääsisi karkuun ja nokea varastoituisi sen koloihin, kannattaa hormin suuaukko suojata piipunhatulla. Piipunhattu ei vaikeuta jokavuotista nuohoamista tai savun poistumista, eikä se (oikein asennettuna) lähde kovin helposti irti, vaikka tuulisi kuinka kovaa. Piipun ulkopuolta piipunhattu ei kuitenkaan pysty suojaamaan – siihen tehtävään tarvitaan piipun pellitystä peltisepän työnä. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin kattopeltiseppämme tulevat ottamaan piipusta mittaa. Lopputulos on mittatilaustyönä ja mitä parhaimmalla ammattitaidolla toteutettu piipun pellitys. Piippu on nyt hyvin suojassa säiltä ja rapautumiselta, ja sinä voit lämmittää takkaa, leivinuunia tai kamiinaa turvallisesti.

Plus Kattopalvelu tekee myös muut peltisepän työt Nauvossa – teetä vaikkapa kattoturvatuotteet peltisepän työnä, tai tilaa kattopeltiseppämme asentamaan aitoa konesaumakattoa. Konesaumakatto on katto, mitä ei tarvitse paljoa huoltaa eikä korjailla – ja silti se kestää jopa sata vuotta.

Plus Kattopalvelulla on vastaukset ja tekijät valmiina myös muihin piippuun liittyviin kattotöihin. Ota yhteyttä, jos katto vuotaa piipun juuresta, tai jos aluskatetta pitää käydä korjaamassa piipun kohdalta. Aluskatteen ehjyys on tärkeää, sillä piipusta voi alkaa vuotaa vettä. Jos piipun juuresta katon alle pääsevät vedet päätyvät kattorakenteisiin, voi katon alle syntyä laho- ja jopa homevaurioita. Jos vedet päätyvätkin aluskatteelle, ohjautuvat ne pois kattorakenteiden luota, eikä kattovuodon korjaamiseen liity kosteusvaurioiden kunnostamista ja märkien villojen vaihtoa.

Katon tarkastus Nauvossa puolen vuoden välein ei ole pöllömpi idea

Katon tarkastus Nauvossa (ja vieläpä niinkin usein kuin puolen vuoden välein suoritettuna) ei ole lainkaan pöllömpi idea. Kattotarkastukset tulee suorittaa huolellisesti, ja mieluiten asiantuntevien ammattilaisten toimesta. Asiantuntija osaa ottaa huomioon kaikki katon kuntoon vaikuttavat yksityiskohdat katolla liikkuessaan. Hän tietää, miltä kattoikkunan tiivisteiden ja suojapellityksen pitäisi näyttää, joten hän osaa tarvittaessa tarjota kattoikkunan tiivistämistä ja korjaamista. Asiantuntija tietää, mitä haittaa törröttävistä peltikattonauloista ja pinnoitevaurioista on, ja osaa siksi laatia tarjouksen peltikattonaulojen vaihtamisesta kateruuveiksi tai katon huoltomaalauksesta. Asiantuntija muistaa tarkastaa vesikourujen kaadot, kattotikkaiden ja muiden kattotarvikkeiden kiinnikkeet ja saumojen tiiviyden, ja mahdollisuuksien mukaan käydä myös katon alla. Tasakaton alla ei pääse noin vain vierailemaan, joten tasakaton alle kannattaa pyrkiä vain, jos on todellista syytä epäillä kattovuotoa ja katon vesivahinkoa. Tasakaton alla käyminen edellyttää nimittäin katon osittaista purkamista, ja siihen hommaan ei ole mielekästä ryhtyä katon puolivuosittaisen kuntotarkastuksen yhteydessä.

Jos kyseessä on satulakatto, minkä alle pääsee avaamalla luukun ja ahtautumalla sisään, sisältää katon kunnon tarkastus myös aluskatteen, kattorakenteiden ja lämmöneristeiden kuntotarkastuksen. Katon alla voi olla ummehtunut tuoksu tai kosteusvaurioita (esimerkiksi lahovaurioita), vaikka vesikatto on juuri osoittautunut tiiviiksi. Katon alle voi jäädä jumiin sisäpuolelta tulevaa kosteutta ja lämpöä, ja se voi kastella sekä puurakenteet että lämpöeristeet. Jos huomaamme välikaton tuulettuvan heikosti, teemme tarjouksen katon ilmanvaihtoa parantavista töistä. Jos lämmön karkaamiseen eli lämpöhukkaan on mahdollista vaikuttaa uusilla eristeillä, saa asiakas tarjouksen katon lisälämmöneristyksestä.

Katon kunnon tarkastuksen jälkeen asiakas saa tarjouksen kaikista muistakin kattotöistä, mitkä ovat osoittautuneet tarpeellisiksi ja ajankohtaisiksi. Jos tiilikatossa, huopakatossa tai peltikatossa ei ole kerrassaan mitään vikaa eikä mitään kohtaa tarvitse huoltaa, emme tarjoa mitään. On kuitenkin hyvä muistaa, että jo puoli vuotta voi vaikuttaa katon kuntoon ratkaisevasti, joten kattotarkastus kannattaa uusia puolen vuoden päästä. Voit tilata kattavan kattotarkastuksen meiltä samaan tapaan kuin minkä tahansa muunkin kattotyön, ja sitten voit saada sen kaupan päälle esimerkiksi katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä. Ilmainen katon yleiskuntotarkastus tulee kaikissa kattourakoissa kaupan päälle.

Kattopalvelumme hyvän hinta-laatusuhteen kattourakoinnit Nauvossa

Kattourakointeja Nauvossa ja muualla Paraisilla tekevä Plus Kattopalvelu on luotettava, asiantunteva ja asiakaslähtöinen kattofirma. Jos sinulle on tärkeää saada ammattitaitoista apua nopeasti sekä hyvällä hinta-laatusuhteella, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, ja tilaa seuraava kattourakkasi meiltä. Kattopalvelullamme on varsin laajat resurssit, joten isommatkin kattourakat tulevat hoidettua ripeällä aikataululla. Olemme siis oikea kattourakoitsija niin kerrostalon kattoremonttiin kuin rivitalon tasakaton harjakatoksi vaihtamiseen. Pesemme ja maalaamme tuotantolaitosten katot, ja korjaamme omakotitalon katolle kaatuneen puun aiheuttamat vahingot.

Kattofirmamme ei väheksy pienimuotoisempiakaan kattotöitä, vaan on aina valmiina paneutumaan myös kesämökin rikkinäisten kattotiilien vaihtoon tai paritalon vesikourujen puhdistukseen. Emme pidä turhaa kiirettä, mikä voisi johtaa huolimattomuusvirheisiin, mutta emme myöskään kupeksi turhia. Työt etenevät reippaalla aikataululla, ja niistä syntyy asiakkaalle varsin kilpailukykyinen lasku, minkä voi maksaa myös kotisivujemme kautta saatavan rahoituksen avulla. Omakotitalon ja kesämökin kattourakat oikeuttavat myös kotitalousvähennykseen, joten katto voidaan huoltaa, korjata, uusia tai varustella yllättävänkin edullisesti. Hinnan tiedät jo etukäteen, selvitetäänhän se alkutarkastuksen aikana.

Teemme lähes aina alkutarkastuksen, sillä katot ja niiden tarpeet ovat yksilöllisiä. Näin ollen kattotöille ei voida asettaa mitään listahintoja, vaan paras tarjous omakotitalon, rivitalon, piharakennuksen tai esimerkiksi kerrostalon kattotöistä on laskettava paikan päällä. Paikan päällä selviää, mikä on katon yleiskunto. Jos katto sattuisi olemaan kovin heikkokuntoinen, ei sitä kannattaisi korjauttaa – ainakaan kovin mittavasti. Huonokuntoinen ja iäkäs katto tarvitsee koko ajan uusia korjauksia, ja kattovuodon riski on silti alati läsnä. Jos katon kunto on merkittävällä tavalla heikentynyt, on katto paras uusia. Uusi katto pitää vettä ja kestää mainiosti erilaisia rasituksia. Uuden katon huolettomuutta lisää se, että se on miltei huoltovapaa pitkän aikaa.

Plus Kattopalvelu tunnetaan paitsi erinomaisesta hinta-laatusuhteesta, myös asiakaslähtöisyydestään. Yksi osoitus asiakkaan parhaaseen keskittyvästä toiminnastamme on joka kattourakan yhteydessä tarjottava kattotarkastus. Normaalisti tällainen kattotarkastus, mikä suositellaan tehtäväksi kaksi kertaa per vuosi, maksaa erikseen. Plus Kattopalvelun asiakkaat saavat sen kuitenkin aivan ilmaiseksi aina, kun tilaavat meiltä jonkin kattotyön, eli esimerkiksi katon harjauksen. Kun katto on tarkastettu ammattilaisten toimesta, tiedät, mitä se tarvitsee – vai tarvitseeko se mitään. Kattotarkastuksen ansiosta voit siis nukkua yösi huolettomana, tai alkaa varautua esimerkiksi tulevaksi kesäksi sovittuun kattomaalaukseen.