Parhaat kattotyöt Lokalahdella ovat sellaisia, mitkä saavat kattosi kestämään   

Parhaat kattotyöt Lokalahdella ovat sellaisia, mitkä saavat kattosi tiiviiksi, hyvännäköiseksi ja kestäväksi. Kun asialla on alan ammattilainen, katto myös pysyy hyvässä kunnossa. Valitse kattourakoitsijaksesi Plus Kattopalvelu, niin saat parasta palvelua kaikissa huopakatto-, tiilikatto- ja peltikattotöissä. Sammalet ja ruoste eivät saa kattoa uudelleen valtaansa heti pihasta lähdettyämme, vaan aikaansaatu siisti lopputulos kestää vuodesta toiseen. Plus Kattopalvelu etsii aina asiakkaan kannalta parhaat ratkaisut katon kuntoon laittamiseen, ja tekee työt merkille pantavan huolellisesti. Jos kyse on esimerkiksi sammaleiden poistosta, varmistamme siistin lopputuloksen säilymisen tekemällä katon suojakäsittelyn. Jos taas tulimme Lokalahdelle poistamaan ruostetta, teemme tarvittaessa tarjouksen katon huoltomaalaamisesta. Kun pesty ja puhdistettu peltikatto lopuksi maalataan, säilyy se siistinä ja toimivana vuosien ajan.

Kun tilaat katon korjaukset, huollot, varustelut ja muut kattotyöt meiltä, on tasakatollasi tai esimerkiksi harjakatollasi kaikki mahdollisuudet saavuttaa pisin mahdollinen käyttöikä. Peltikaton tapauksessa puhutaan noin puolesta vuosisadasta, ja huopakattokin voi kestää noin 40 vuotta. Tiilikatot ja konesaumakatot ovat kaikista pitkäikäisimpiä: konesaumakatto saattaa suojata omakotitaloa, kerrostaloa tai esimerkiksi paritaloa jopa sadan vuoden ajan.

Kattosi kunnon säilyminen varmistetaan paitsi taidokkailla otteilla, myös kaupan päälle tarjottavan kattotarkastuksen avulla. Aina kun tilaat Plus Kattopalvelulta jonkin kattourakan (vaikkapa katon pesun, rännien puhdistuksen tai katon lisälämmöneristyksen), tarjoamme katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen avulla kaikki katon huolto- ja korjaustarpeet tulevat selville, ennen kuin on liian myöhäistä. Varsinkin kaikkien katon tiiviyttä uhkaavien ongelmien saaminen nopeasti pois päiväjärjestyksestä on hyvin tärkeää. Jos jokin sauma pitää tiivistää, jokin kattoturvatuote uusia tai jos katto kaipaa esimerkiksi sammaleiden poistoa, annamme siitä tarjouksen.

Kaikkiin tarjouksiimme on helppo tarttua, sillä ne ovat kaikkeen laatuun nähden varsin edullisia, ne ovat kotitalousvähennyskelpoisia (yksityisasiakkaalle) ja kauttamme saa niihin myös rahoituksen. Tuon rahoituksen tarjoajasta eli meidän yhteistyökumppanistamme pääset lukemaan lisää kotisivujemme kautta, ja täältä löydät myös linkin remonttilainan hakemiseen. Ota siis yhteyttä kattosaneerausten ja muiden kattotöiden tiimoilta – myös Kalannissa ja muualla Uudessakaupungissa, Kustavissa, Taivassalossa ja Vehmaalla!

Kattoremonttisi Lokalahdella on hyvissä käsissä, kun katon purkaa ja uusii Plus Kattopalvelu

Jos haaveissa on uusi katto, ota yhteyttä kattofirma Plus Kattopalveluun ja tilaa kattoremontti Lokalahdelle (tai muualle Uuteenkaupunkiin). Katon uusiminen on iso ja monipuolinen kokonaisuus – riippumatta siitä, ollaanko uusimmassa tasakattoa, harjakattoa, aumakattoa vaiko kenties pulpettikattoa. Kattosaneeraus ei ole ohi kahdeksassa tunnissa, sillä palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton uusiminen pitää sisällään monia eri työvaiheita.

Tehtiinpä kattoremontti kesällä tai talvella, alkaa se siitä, että katto tarkastetaan. Tuo alkukatselmus kertoo kattoremontin hinnan (tarjous kattoremontista koskee aina koko urakkaa, ja sen voi makasaa osamaksulla tai rahoituksella) ja tarkan arvion kattoremontin kestosta. Kuten kuvitella saattaa, kattoremontti on sitä edullisempi, mitä vähemmän eri työvaiheita sen yhteydessä tarvitsee tehdä. Siksi uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus kannattaa tilata vanhan katon ollessa vielä tiivis – näin vältytään lahovaurioiden ja muiden kosteuden aiheuttamien ongelmien korjaamiselta.

Alkukatselmuksen perusteella tiedämme, miten omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremontti tällä kertaa kannattaa tehdä. Yleensä homma etenee niin, että ensin puramme vanhan vesi- ja aluskatteen, teemme tarvittavat kunnostukset kattorakenteille ja sitten alamme asentaa uutta alus- ja vesikatetta. Lopuksi katto varustellaan kattoturvatuotteilla ja sadevesijärjestelmällä. Jos vanhat kattoturvatuotteet ovat vielä hyvässä kunnossa, ei niiden uusiminen ole välttämätöntä.

Poikkeustapauksissa tiilikattoremontti tai peltikattoremontti ei pidä sisällään aluskatteen vaihtoa. Tuolloin vaihdetaan vain vesikatemateriaali, ja urakkaa kutsutaankin osittaiseksi kattoremontiksi. Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti voidaan joissain tapauksissa toteuttaa niin, että vanha katto saa jäädä paikoilleen. Se saa palvella uuden katon alusrakenteena, jos se on vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa.

Kattoremonttiin voidaan yhdistää monenlaisia kattotöitä, joten talon katto voi olla lopulta aivan eri näköinen kuin ennen katon uusimista. Tasakatosta voimme muokata kaltevan katon, ja liian kaltevaksi koettua kattoa voimme loiventaa. Katon väri ja materiaali voivat vaihtua, ja sen varustelutasoa voidaan päivittää ja lisäillä. Jotta uusi katto olisi mahdollisimman toimiva ja pitkäikäinen, arvioimme aina tarpeen katon lisälämmöneristykselle ja katon tuuletusratkaisujen parantamiselle. Mitä vähemmän katon alla on kosteutta, sen parempi – voit luottaa meidän ratkaisujemme olevan parhaat kattosi rakenteiden kannalta.

Miten antaa kesämökin huopakatolle tai palahuopakatolle lisää käyttövuosia?

Saatat pohtia, miten saada kesämökin huopakatto tai palahuopakatto kestämään pidempään. Ehkä omakotitalosi bitumikatto vuotaa, tai piharakennuksen laattakatto on vaurioitunut myrskyssä. Voi olla, että kerrostalonne bitumikermikatto on tullut tiensä päähän, ja edessä on huopakattoremontti. Ottakaa huopakaton huoltojen, remontointien ja korjausten tiimoilta yhteyttä  Plus Kattopalveluun, niin kattoasiat saadaan kerralla kuntoon! Olemme pesunkestäviä huopakattoammattilaisia, joille mitkään huopakattotyöt eivät ole vieraita tai liian hankalia. Meillä on vastaukset ja ratkaisut joka tilanteeseen, ja voimme saada laattakaton tai muun huopakaton niin hyvään kuntoon, että se kestää jopa neljä vuosikymmentä.

Se, miten kolmiorimahuopakatto, palahuopakatto tai tiivissaumakatto kannatta korjata, selviää paikan päällä. Jos paanukatto tai muu bitumikatto vuotaa, kiinnostaa meitä erityisesti katon alla olevien rakenteiden kunto. Jos kosteus on päässyt pilaamaan kattorakenteet, voi olla parasta purkaa ja uusia koko katto. Jos kosteusvauriot ovat korjattavissa eikä vesikattokaan ole niin huonossa kunnossa, että kattoremontti olisi siksi välttämätön, teemme tarjouksen huopakaton osittaisesta korjauksesta. Ei ole maailmanloppu, jos harja- tai tasakatto vuotaa – kun toimit nopeasti ja uskot huopakaton korjauksen oikeille ammattilaisille, voi tilanteesta selvitä niin sanotusti kuivin jaloin.

Jos ainut vastaus tilanteeseen on huopakattoremontti, selvitämme, voidaanko se toteuttaa asentamalla uusi katto vanhan päälle. Aina tämä ei ole mahdollista, mutta jos niin voitaisiin tehdä, säästettäisiin saneerauskustannuksissa.

Entä miten saada palahuopakatto tai muu huopakatto kestämään mahdollisimman pitkään, eli kolme tai jopa neljä vuosikymmentä? Salaisuus on katon säännöllinen huoltaminen. Kaikkien kesämökkien, omakotitalojen, kerrostalojen ja esimerkiksi tuotantolaitosten katot kannattaa puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Näin katolle kertyvät roskat eivät ala nopeuttaa katon sammaloitumista ja sammaleiden aiheuttamaa haurastumista. Puolivuosittaisten puhdistusten aikana roskat poistetaan myös sadevesijärjestelmästä, jolloin kosteudenhallintakin on hyvällä mallilla. Katon tarkastus on erittäin tärkeä osa huopakaton tai minkä tahansa muunkin katon kevät- ja syyshuoltoa. Kattotarkastus antaa tiedon kaikista paikkaus- ja huoltotarpeista, jolloin mikään reikä, huonokuntoinen sauma tai esimerkiksi sammalmätäs ei jää uhkaamaan katon kuntoa ja sen tiiviyttä. Juuri tiiviysongelmat ovat sellaisia, mitkä voivat jopa puolittaa katon käyttövuosien määrän, joten kannattaa pitää kiinni kesämökinkin katon puolivuosittaisesta huollosta.  

Jos katto otti osumaa, teemme viipymättä katon korjauksen Lokalahdella

Kun tilaat meiltä myrskyvaurioiden korjauksen tai jonkin muun katon korjauksen Lokalahdelle, tulemme tekemään sen turhia viivyttelemättä. Irronneiden peltilistojen kiinnityksellä, huopakaton tai peltikaton reikien paikkaamisella tai rännien ja vesikourujen korjaamisella on aina kiire. Jos räystäs vuotaa rikkinäisten tai puuttuvien räystäskourujen takia, voi kosteus kastella seinät ja perustukset, ja kaikki epätiiviit kohdat katossa voivat johtaa kattovuotoon. Kattovuodon korjaus on hintavampaa kuin vuotavien jiirien korjaus tai esimerkiksi irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamien reikien paikkaus. Erityisen hankalaa kattovuodon korjaaminen on siinä vaiheessa, jos siihen jo liittyy aluskatteen korjausta tai lahovaurioiden kunnostusta. Kaikki vauriot kannattaa siis korjata pika pikaa! Plus Kattopalvelun ripeään toimintaan voit luottaa niin rikkinäisten tiilien vaihdon kuin isompienkin ongelmien, esimerkiksi katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostamisessa.

Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus Lokalahdella voi liittyä myös lumivaurioiden korjaamiseen. Talven jälkeen voidaan tarvita niin painuneen katon oikaisua kuin esimerkiksi kattoikkunan tiivistystäkin. Katto kannattaa tarkastaa heti, kun sillä ei enää ole lunta: näin talven aikana mahdollisesti sattuneet vahingot saadaan havaittua ja kunnostettua saman tien. Toisen kerran omakotitalon, kerrostalon, mökin, rivitalon, teollisuuslaitoksen tai esimerkiksi paritalon katto kannattaa tarkastaa loppusyksystä. Kun kaikki tarvittavat huollot ja korjaukset on tehty ennen talvea, voi tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi taitekaton alla odotella talvea rauhallisin mielin.

Plus Kattopalvelu poikkeaa muista kattofirmoista paitsi katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen laadulla, myös tarjoamalla ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Tilasitpa räystäslautojen ja peltien vaihdon tai vaikkapa huopakatossa olevan ilmakuplan puhkaisun ja tiivistyksen, tarkastamme koko katon kunnon ilman eri veloitusta. Katon kunnon tarkastuksen aikana käymme läpi koko ulkokaton kunnon kiinnittäen huomiota niin saumoihin, ruuvinreikiin kuin läpivienteihinkin. Kurkistamme myös piippuun ja räystäiden alle, ja panemme merkille pinnoitteen kunnon. Meitä kiinnostaa myös se, ovatko katon varusteet kunnolla kiinni katossa. Jos katon alle on olemassa kulkureitti, käymme varmistamassa katon tiiviyden ja katon rakenteiden kuivuuden myös alakautta. Jos joitain toimenpiteitä tarvittaisiin, laatisimme niistä hyvän tarjouksen.

Ruostevauriot varoittavat siitä, että katto voi vuotaa

Jos peltikatolla on ruostevaurioita, kannattaa niihin suhtautua vakavasti. Ne ovat ensimmäisiä merkkejä tai pitäisikö sanoa varoituksia siitä, että katto voi pian vuotaa. Ruoste heikentää katon kuntoa ja tiiviyttä muun muassa ohentamalla kattopeltejä ja nakertamalla ruuvien reikiä isommiksi. Pintaruoste kannattaa poistattaa, ja ruosteen poistoon kuuluu myös paikkamaalaus. Tarvittaessa tarjoamme koko katon maalaamista, jotta kattovuodosta tulisi entistä epätodennäköisempi.

Ruostetta ei kuitenkaan esiinny tiili- ja huopakatoilla. Tiili- ja bitumikattojen omistajien kannattaakin tarkkailla katon sammaloitumista. Kattovuoto on vain ajan kysymys, jos katolla on sammaleita. Sammalet sitovat kattoon runsain mitoin kosteutta ja ulottavat juuriaan aina syvemmälle, joten ne haurastuttavat kattoa merkittävästi. Jotta kattovuodon korjausta ei tarvittaisi, kannattaa sammalet poistaa sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Sekä sammaleita että ruostetta voidaan torjua puhdistamalla katto lehdistä ja muista roskista kaksi kertaa vuodessa.

Katto voi alkaa vuotaa myös myrskyvaurioiden, lumen tekemien tuhojen, pakkasrapautumisen, katolla kävelemisen tai esimerkiksi kermien väliin päässeen kosteuden takia. Olipa syy vuotavan katon korjaukselle mikä tahansa, tilaa katon ja mahdollisen katon vesivahingon korjaus Plus Kattopalvelulta. Me olemme katon korjaamisen mestareita, ja tarjoamme kaupan päälle aina ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastuksen ansiosta katto saadaan kauttaaltaan hyvään kuntoon, jolloin kattovuodot ovat hyvin harvinaisia.

Kattovuodon korjauksen toteutustapa riippuu siitä, onko kosteus päässyt kastelemaan katon alla olevat rakenteet vai ei. Myös katon ikä ja yleiskunto vaikuttavat siihen, voidaanko tilanne korjata katon osittaisen korjauksen avulla, vai onko katto purettava ja uusittava. Se, ovatko katon alla olevat rakenteet ja eristeet kastuneet vai ei, on pitkälti aluskatteen varassa. Aluskate ottaa kosteuden vastaan vieden sen pois katon alta – jos se siis on hyvässä kunnossa. Aluskatteen kunto kannattaakin tarkastaa yhtä usein kuin vesikaton kunto ja tiiviys, eli kaksi kertaa joka vuosi. Kun tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on tarkastettu näin usein, ei sen tarvitse pelätä vuotavan harjalta tai esimerkiksi korjaamatta jääneistä rei’istä. Jos katto kuitenkin vuotaisi, saataisiin se korjattua viimeistäänkin puolen vuoden päästä, eikä katon vesivahinko ehtisi siten muodostua liian kalliisti ja hankalasti korjattavaksi. 

Niin kesämökin kuin rivitalon katto kiittää katon huolloista Lokalahdella

Kaikki katot kiittävät katon huolloista Lokalahdella. Tiilikatto, peltikatto ja huopakatto voivat huomattavasti paremmin, kun katon huollot on toteutettu oikeaan aikaan ja vieläpä oikealla tavalla. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon ja esimerkiksi kesämökin katto ei kuitenkaan vaadi jatkuvaa huoltamista. Useimpina vuosina riittää, että katon kevät- ja syyshuollot tehdään oikeaan aikaan. Paras aika katon keväthuollolle on heti, kun lumi ei enää peitä kattoa. Keväthuollon yhteydessä katto puhdistetaan kaikista roskista, jotta ne eivät jäisi sitomaan kattoon kosteutta. Jos peltikatto joutuu viettämään pitkiä aikoja roskien peitossa, alkaa se ruostua. Huopa- ja tiilikatot eivät ruostu, mutta ne tunnetaan hanakkuudestaan sammaloitua. Sammaloituminen on kahta kauheampaa, jos katto on likainen. Lehdet, neulaset ja muut roskat saa pois harjaamalla, ja sadevesijärjestelmä puhdistetaan keräämällä kaikki roskat käsin pois. Tarjoamme aina katon tarkastuksen, joten tasakattosi, aumakattosi tai esimerkiksi pulpettikattosi tulee tarkastettua ilmaiseksi myös puolivuosittaisten huoltojen yhteydessä.

Katon tarkastus kertoisi mahdollisista korjaustarpeista, kuten tarpeesta tiivistää katossa olevat reiät tai uusia rikkinäiset tiilet. Katon kunnon tarkastus kertoisi myös muiden huoltojen tarpeista, jos sellaisia olisi. Katto voi tarvita sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä. Sammalet nopeuttavat katon ikääntymistä ja kulumista merkittävällä tavalla, joten ne kannattaa poistaa katolta aina, kun niitä tapaa.

Katon tarkastuksen aikana voimme huomata katon pinnoitteen kuluneen niin paljon, että huopakatto tai tiilikatto on aika pinnoittaa uudelleen – tai ehkä on peltikaton huoltomaalauksen aika. Kattomaalaus parantaa koko rakennuksen ulkonäköä, mutta katot maalataan ennen kaikkea siksi, että kattomaalaus lisää katon rasituksensietokykyä.

Katon tarkastus voi kertoa myös katon pesun, kattoturvatuotteiden huollon tai kattopeltien kiinnitysten lisäyksen tarpeesta. Vanhat naulat ja ruuvit kannattaa vaihtaa uusiin, ennen kuin kattopellit ovat vaarassa irrota kovalla tuulella. Ruuvi on muutenkin parempi kuin peltikattonaula, sillä se ei kohoa puusta yhtä helposti kierteidensä ansiosta. Puun kosteuseläminen eli vuoron perään tapahtuva turpoaminen ja kutistuminen voi saada naulat pumppautumaan ylös katosta, ja silloin kosteutta voi päästä katon alle vailla naulan kantaa ja tiivisteitä olevasta reiästä. Mitä kattosi tarvitseekaan, sen tekee Plus Kattopalvelu – ja aina mitä kilpailukykyisimmillä hinnoilla!

Rännien puhdistus Lokalahdella kuuluu katon puolivuosittaiseen huoltoon samoin kuin katonkin puhdistus

Rännien puhdistus, huolto, korjaus ja uusien rännien asennus – näitä kaikkia sadevesijärjestelmään liittyviä töitä voit tilata meiltä Lokalahdella. Sadevesikourujen puhdistaminen on osa joka katon puolivuosittaista huoltoa. Kaikki tiilikatot, huopakatot ja peltikatot pitää huoltaa puolen vuoden välein. Kevät- ja syyshuoltoon kuuluu kolme eri osa-aluetta, ja ne ovat katon puhdistus roskista (esimerkiksi harjaamalla), rännien (tai kattokaivojen) puhdistus sekä koko katon kunnon tarkastus. Aina kun asioit Plus Kattopalvelun kanssa, saat katon ja kaikkien sen tarvikkeiden kunnon tarkastuksen kaupan päälle.

Katto pitää siistiä, jotta se ei alkaisi ruostua tai sammaloitua, ja siten kulua loppuun normaalia nopeammin. Rännitkin ruostuvat, jos niissä on roskia, mitkä sitovat niihin kosteutta. Ruoste aiheuttaa tarpeen rännien korjaukselle, tai liian aikaisin tarvittavalle rännien vaihdolle. Roskaisista ränneistä on muutakin haittaa. Talven tullen roskaiset rännit jäätyvät umpeen, ja jos sadevesikouruja ja syöksyputkia ei avata kuumalla höyryllä, voi jää aiheuttaa monenlaisia vaurioita. Voi käydä niinkin, että painavaksi äityneet rännit putoavat alas maahan! Lisäksi jäätyneistä ränneistä roikkuu usein jääpuikkoja, mitkä voivat olla terävyydessään ja pituudessaan jopa hengenvaarallisia.

Jos räystäskouru on tukossa, ei vesi pääse poistumaan katolta suunnitellusti, vaan päätyy juuri sinne, minne se ei saisi päätyä. Ränneillä, alastuloputkilla ja esimerkiksi kaivoilla vedet yritetään saada ainakin kolmen metrin päähän rakennuksesta, mutta jos rännit ovat tukossa (tai vääntyneet jään takia), räystäs vuotaa. Koska katolta voi sateen aikana tulla alas tuhansia litroja vettä, ovat omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon perustukset todellisessa vaarassa kastua, jos rännit vuotavat.

Kun teetät rännien tai koko katon puolen vuoden välein tarvitsemat puhdistukset meillä, on kattosi mahdollisimman hyvässä kunnossa. Jos sadevesijärjestelmä tai jokin muu kattokokonaisuuden osa tarvitsee jotain huoltoa tai korjausta, kerromme siitä veloituksettoman kattotarkastuksen jälkeen. Annamme samalla hyvän tarjouksen tarvittavien kattotöiden tekemisestä.

Teemme Lokalahdella ja muualla Uudessakaupungissa myös kaikki kattokaivoihin liittyvät työt. Kattokaivot ovat tasakaton sadevesijärjestelmä, ja ne pitää myös puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta tasakatto ei vuotaisi.

Katon pesut ja puhdistukset valtava apu katon kunnossapidossa

Katon pesu, sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely Lokalahdella ovat varsin tarpeellisia kattohuoltoja. Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi paritalon kattoa ei pidetä puhtaana, voi sen elinkaari lyhentyä merkittävästi. Lisäksi likainen katto on alttiimpi sammaloitumaan ja ruostumaan. Ruostetta ja sammaleita ei syyttä pidetä katon pahimpina vihollisina, sillä ne molemmat saavat katon kulumaan aivan liian aikaisin. Katto voi alkaa vuotaa koska tahansa, jos se on ruosteinen tai sammaleinen, ja kattovuoto voi pilata katon alla olevat rakenteet. Jos katon alapuoliset rakenteet ovat pilalla ja vesikatekin on haurastunut sekä heikkokuntoinen, jäänee vaihtoehdoksi enää kattoremontti.

Jotta likakerros ei pääsisi peittämään kattoa, on lehdet, oksat, neulaset ja muut roskat poistettava joka vuosi. Suosittelemme, että tiilikaton harjaus tai esimerkiksi bitumikaton ilmapuhallus tehdään peräti kaksi kertaa vuodessa. Näin katto voi vastaanottaa alkavan kesän puhtaana. Kun katolla ei ole roskia, kuivuu se nopeasti kesäsateiden jälkeen. Syksyllä katto ja rännit tapaavat peittyä lehtiin. Jotta rännit vetäisivät myös talvella eivätkä märät lehdet jäisi muhimaan lumen alle, kannattaa katto puhdistaa loppusyksystä.

Jos katossa on sellaista likaa, mikä ei lähde harjaamalla tai ilmapuhaltamalla, on katto pestävä. Myös silloin on tiilikaton pesun, huopakaton pesun tai peltikaton pesun aika, kun kattoa ollaan maalaamassa. Melkein kaikki katot maalataan – ainakin kerran, jollei useamminkin. Tiili- ja bitumikatoille pinnoitteen uusiminen on kertaluonteinen urakka, mutta peltikatot maalataan tiheimmillään 10 vuoden välein. Likaista kattoa ei kannata maalata. Vaikka katto vaikuttaisi äkkiä katsoen puhtaalta, pitää se vesipestä, jotta uusi pinnoite tarttuisi kunnolla.

Jos onkin kyse sammaleiden poistosta huopakatolta, tiilikatolta tai peltikatolta, ei pelkkä katon pesu ehkä riitä. Vain peltikattojen sammalet voidaan poistaa pesemällä katto, sillä sammalten juuret eivät saa kunnollista otetta kattopelleistä. Jos on kyse tiilikatosta tai bitumikatosta, suosittelemme kemiallista sammaleiden poistamista. Sammaleenpoistoaine pääsee vaikuttamaan katteen sisällekin, joten kaikki sammalten juuretkin kuolevat. Sammaleenpoistokäsittelyyn kuuluu myös katon suojakäsittely, minkä ansiosta aumakatto, tasakatto tai esimerkiksi harjakatto jaksaa vastustaa sammaleita taas pitkän aikaa.

Katon maalaus Lokalahdella käy helpommin kuin uskoisitkaan!

Jätä katon maalaus Lokalahdella Plus Kattopalvelun tehtäväksi, niin kattomaalaus käy helpommin kuin uskoisitkaan! Me emme ole kattofirma, jonka perään pitäisi soitella, tai joka jättäisi urakan puolitiehen. Kun otat yhteyttä ja kysyt tarjousta katon huoltomaalauksesta, me tulemme paikan päälle tutustumaan kattoosi ja laskemaan tarjouksen avaimet käteen -periaatteella tehtävästi kattomaalauksesta. Tarjous on kilpailukykyinen, urakan voi rahoittaa kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella, ja omakotitalon tai kesämökin katon maalaamisesta saa kotitalousvähennystä. Kun sopimus on tehty, aloitamme urakan esivalmistelut, siirrymme sopivassa vaiheessa katon maalaamiseen ja teemme lopuksi vielä loppusiivouksen ja -tarkastuksen. Helppoa, mukavaa ja nopeaa!

Peltikaton maalaus ei aina vaadi kovin suureellisia esivalmisteluja. Saattaa riittää, että karkea lika poistetaan harjaamalla, ja sitten katto pestään. Aivan ensiksi tehty kattotarkastus kertoo, liittyykö kattomaalauksen esivalmisteluihin myös katon paikkaamista tai korjaamista. Voi olla, että jokin ruostevaurio pitäisi kunnostaa tai reikä paikata. Reikäisimmät kattopellit pitää uusia. Jos huonokuntoisia kattopeltejä on paljon, teemme tarjouksen kattopeltien vaihtamisesta tai peltikattoremontista katon maalaamisen sijaan. Myös silloin kattopeltien vaihto eli osittainen peltikattoremontti saattaa olla hyvä idea, kun haluat vaihtaa talon katon väriä.

Tiilikaton maalaus ja huopakaton pinnoitus vaativat ainakin katon tarkastuksen ja katon pesun, mutta mahdollisesti myös sammaleiden poiston ja epätiiviiden kohtien kunnostuksen. Tiili- ja bitumikatot maalataan vain kerran, ja savitiilikattoja ei kertaakaan. Huopakattoa ei voida vaihtaa osittain. Jos tahdon eri värisen bitumikaton, on aika purkaa ja uusia koko katto. Tiilikaton väri vaihtuu vaihtamalla pelkät kattotiilet. Osittainen kattoremontti on mahdollinen silloin, jos aluskate on vielä niin sanotusti voimainsa tunnossa.

Sopiva maalauspäivä on pilvipoutainen (alku)kesäpäivä. Sivelemme uuden pinnoitteen tasakatolle, harjakatolle tai vaikkapa aumakatolle ripein ottein. Jatkossa peltikatto on vähintään seuraavat 10 vuotta oikein hyvin suojattu ruostetta vastaan. Tiilikaton rapautuminen vähenee merkittävästi, kun katto pinnoitetaan, ja se rupeaa taas hylkimään kosteutta ja sammaleita. Bitumikatto hyötyy katon maalaamisesta siten, että siitä tulee taas elastinen ja hyvin tiivis. Tiilikatto voi saada katon maalaamisesta noin 30, ja huopakattokin noin 20 käyttövuotta lisää!

Lumenpudotus Lokalahdella voi vaatia monenlaisia ajoneuvoja

Lumenpudotus Lokalahdella on kattohuolto, mikä voi vaatia pihaan monenlaisia ajoneuvoja. Henkilö- tai pakettiautojen lisäksi pihaan voi tulla henkilönostin tai nostinkoriauto – niitä tarvitaan korkeiden rakennusten kattolumitöissä, eli esimerkiksi kerrostalon kattolumitöissä. Jos tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta pudotettavat lumet eivät mahdu pihaan, tuomme paikalle kuorma-auton, millä lumet voidaan viedä pois. Jos ajoneuvot ja eristettävä vyöhyke tukkivat tiealueen tai häiritsevät liikennettä muuten, järjestämme liikenteenohjauksen.

Olimmepa pudottamassa lunta hallin, kesämökin, kerrostalon, rivitalon, omakotitalon tai jonkin ihan muun kiinteistön katolta, pidämme huolen urakan turvallisuudesta. Riskien kartoitus tehdään jo siinä vaiheessa, kun teemme alkukatselmusta laskeaksemme kattolumitöille avaimet käteen -hinnan. Kun tiedämme, millaisia vaaroja lumen pudottamiseen tällä kertaa liittyy, osaamme varautua niihin jo ennalta ja ottaa ne huomioon myös työn tuoksinnassa. Lumen pudottaminen katolta on aina vaarallista, siitä ei pääse mihinkään, mutta asianmukaisilla varotoimenpiteillä urakasta suoriudutaan ongelmitta. Lumenpudottajan on aina käytettävä turvavaljaita, lumenpudotusalue pitää tarvittaessa eristää (ja sille pitää järjestää valvonta) ja katon kunnosta tulee huolehtia käyttämällä vain oikeita tekniikoita lunta katolta pudottaessa.

Plus Kattopalvelun ammattilaiset eivät suinkaan ole ensi kertaa asialla, vaan meillä kaikilla on pitkä kokemus kattolumitöiden tekemisestä. Osaamme liikkua liukkaallakin katolla ja pudottaa lumet niin, ettei sen paremmin aaltopeltikattoon kuin tiilikattoonkaan jää siitä jälkiä. Osaamme myös valita paikan, mihin lumet voidaan turvallisesti pudottaa, ja järjestää sille tarkan valvonnan.

Jos katollasi on liikaa lunta tai lumi uhkaa pudota rakennuksen lähellä kulkevien niskaan, ota yhteyttä ja tilaa lumen pudotus Lokalahdelle. Ota yhteyttä myös silloin, jos tarvitset jään poistoa katolta, tai jos räystäiltä roikkuu poistamista odottavia jääpuikkoja. Jääkin voi olla vaarallista ihmisille ja eläimille, jos se pääsee putoamaan äkisti alas. Jää voi myös rikkoa kattoa tai rännejä, joten se kannattaa sulattaa pois – ja nimenomaan sulattaa (kuumalla höyryllä), sillä jään hakkaaminen voisi aiheuttaa vain pahempia vahinkoja. Jos jäätä on katolla vuosi toisensa perästä, voi se kertoa lämpöhukasta ja uusien eristeiden tarpeesta. Sadevesijärjestelmän ei pitäisi jäätyä, jos se on roskaton – mikäli jäätä kuitenkin syntyy, kertoo se rakenteellisesta viasta, mikä tulee korjata.

Nyt voit yliviivata tehtävälistaltasi kaikki kattotyöt Lokalahdella!

Nyt voit viivata tehtävälistaltasi yli kaikki kattotyöt Lokalahdella! Ei, emme tarkoita sitä, etteikö kattoläpivientien korjaus, katon pesu ja kattoturvatuotteiden korjaaminen olisi edelleen tärkeää. Tarkoitamme sitä, ettei sinun tarvitse enää kuluttaa aikaasi kattoikkunan korjaamiseen tai esimerkiksi lumiesteiden asentamiseen, vaan voit tilata kaikki peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotyöt meiltä. Kun kattoa on huoltamassa, korjaamassa, asentamassa tai esimerkiksi varustelemassa liuta alan huippuammattilaisia, sujuu urakka ripeästi. Lopputulos on aina sellainen, kuin sen kuuluukin olla. Kerralla kuntoon – se on meidän mottomme. Sanotaan, että koskaan ei ole aikaa tehdä mitään asiaa kunnolla, mutta aina löytyy aikaa korjaamiseen. Siksi me teemmekin kaikki kattotyöt lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden asentamisesta aina katon IV-töihin asti niin huolella, ettei jälkiämme tarvitse korjata. Lisäksi tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä koko katon kunnon tarkastamisen. Tuo kattotarkastus kertoo, onko katon eristyksessä kosteutta, pitääkö piipun juuri yhä vettä ja vetävätkö rännit moitteetta. Jos kaikki ei olisi kunnossa, antaisimme tarvittavien toimenpiteiden toteuttamisesta avaimet käteen -korjauksen.

Katon tarkastus ulottuu aina myös omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon alle. Jos katon alle suinkin on mahdollista mennä käymään, käymme tarkastamassa, ovatko katon alapuoliset osat kuivia ja terveitä. Yksi erityisen paljon kiinnostava yksityiskohta on aluskate. Jos aluskate on rikki, teemme oikopäätä tarjouksen aluskatteen paikkaamisesta, korjaamisesta, osittaisesta vaihtamisesta tai koko aluskatteen uusimisesta. Aluskatetta ei kannata jättää huonoon kuntoon, sillä aluskate vastaa siitä, aiheuttaako kattovuoto (esimerkiksi talvinen saumavuoto tai huonokuntoisesta piipun juuresta katon alle pääsevä vesi) katon vesivahingon vai ei. Jos aluskate ei ole rikki, ottaa se vastaan kaiken kosteuden, eivätkä katon rakenteet ja eristeet pääse kastumaan. Kovin kauaa aluskatteeseen ei voi luottaa, sillä kosteus ja muut rasitukset voivat haurastuttaa senkin. Katto on edelleen tarkastettava puolen vuoden välein, vaikka aluskate olisi upouusi.

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jolta voitte tilata myös erilaisia kattopeltisepän töitä. Kattopeltiseppää tarvitaan varsinkin erilaisissa konesaumakattotöissä, mutta kattopeltisepän ammattitaito on tarpeen myös esimerkiksi piipun pellityksessä.

Katon yläpohjan eristys ei saa olla märkä – tilaa silloin villojen vaihto

Ullakon tai vintin eristys on vain yksi esimerkki kaikista niistä kattotöistä Lokalahdella, joita meiltä voi tilata. Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, jolta voit tilata niin katon harjauksen, lumiesteiden asennuksen, kattovuodon korjauksen, katon osittaisen vaihdon, ilmanvaihtokanavien eristyksen kuin esimerkiksi sadevesijärjestelmän sulanapitokaapelien asentamisen. Kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastuksen aikana käydään myös katon alla, jos sinne pääsee jostain luukusta. Katon alla selviää muun muassa aluskatteen kunto sekä se, onko eristeissä kosteutta.

Jos yläpohjan lämmöneristeenä toimivat villat ovat päässeet kastumaan, on ne vaihdettava, sillä villoissa oleva kosteus voi ajan kanssa johtaa jopa homevaurioihin. Villojen vaihto tehdään vain silloin, kun villoissa on jotain vikaa, eli sitä ei tehdä automaattisesti edes katon uusimisen yhteydessä. Katto voidaan lisäeristääkin ilman, että villat ensin vaihdettaisiin.

Jos villoissa on kosteutta, ei riitä pelkkä villojen vaihto, vaan kosteuden alkuperäkin pitää selvittää. Jos on kyse siitä, että kerrostalon, mökin tai esimerkiksi aitan katto vuotaa, pitää se tiivistää mitä pikimmin. Aina ei ole kyse siitä, että katto vuotaa rikkinäisten tiilien tai kattoreikien kohdalta, piipun juuresta tai muusta läpiviennistä tai esimerkiksi harjapellin kohdalta. Joskus kosteus on peräisin asunnon sisäpuolelta. Mikäli välikatto ei tuuletu tarpeeksi tehokkaasti, voi asunnosta nouseva lämpö tiivistyä talvella kosteudeksi. Mitä vähemmän eristeitä, sitä enemmän lämpöä pääsee karkuun, joten katon tuuletusratkaisujen tehostamisen ohella voidaan tarvita myös katon  lisälämmöneristystä.

Katon lisälämmöneristys on hyödyllinen myös siksi, että yläpohjan ja katon läpi karkaava lämpö voisi sulattaa katolla olevaa lunta, ja saada aikaan saumavuodon. Tietenkin uudet eristeet parantavat myös asumismukavuutta, onhan sisällä talvellakin mukavan lämmintä ja vedotonta. Asunnon lämmittäminen vaatii jatkossa vähemmän energiaa, joten uudet eristeet ovat varsinkin vanhojen rakennusten omistajille varsinainen eko- ja rahansäästövinkki!

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin jutellaan lisää mahdollisuuksista lisäeristää omakotitalonne, kesämökkinne tai esimerkiksi taloyhtiönne rakennuksen katto. Urakka voi olla ohi jo päivässä, emmekä pitkän kokemuksemme ansiosta sorru virheisiin uusia eristeitä asentaessamme. Jos asennus tapahtuisi virheellisesti, voisi katon tuulettuminen heikentyä, mutta me emme tuki ilmanvaihtoaukkoja tai madalla tuuletustilaa liikaa.

Kattoturvatuotteet eivät ole pelkkiä koristeita

Kattoturvatuotteet Lokalahdella eivät ole pelkkiä koristeita, vaikka varsinkin kattoturvatuotteet peltisepän työnä saattavat varsinaisia kaunottaria ollakin. Kattotikkaiden, talotikkaiden, palotikkaiden, putoamissuojien, kattosiltojen, kattopollareiden ja muiden kattoturvatuotteiden tarkoitus on turvata katolla liikkuvien henkilöiden turvallisuus. Katolla liikkuu muitakin kuin amerikkalainen joulupukki. Jos talossa on tulisija, on nuohooja säännöllinen vieras. Savupiippua tai ei, katto kannattaa huoltaa kaksi kertaa joka vuosi. Tämä tarkoittaa roskien poistoa ja katon tarkastamista, ja näiden askareiden tekeminen olisi vaarallista ja hankalaa (ellei peräti mahdotonta), ellei katolle pääsisi ja katolla voisi liikkua seinätikkaita, lapetikkaita ja kulkusiltoja pitkin.

Ei ole samantekevää, millaiset kattoturvatuotteet katolle asennetaan. Kattoturvatuotteiden tulee olla korroosionkestäviä, CE-merkittyjä ja paikallisten viranomaismääräysten mukaisia. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin kerrostalon, rivitalon, teollisuuslaitoksen, kesämökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto tulee varusteltua siten, kuin se Lokalahdella kuuluu varustella. Se, tarvitaanko rakennukseen myös hätäpoistumistikkaita, lumiesteitä ja esimerkiksi kulkusiltoja, selviää rakennusmääräyksistä (joita tunnollisesti noudatamme). Vähintäänkin sinun talon omistajana on huolehdittava siitä, että tiilikatolle, huopakatolle tai peltikatolle voi kiivetä kiinteää ja katkeamatonta reittiä pitkin.

Talon omistajan ja taloyhtiön vastuulle kuuluu huolehtia myös siitä, ettei katolta pääse putoamaan lunta – ainakaan siten, että mitään vaaraa voisi syntyä. Estät lumen hallitsemattoman putoamisen lumiesteiden ja/tai lumen pudottamisen avulla. Lumiesteet ovat pakolliset eri kattojen reunoilla, jos kattokaltevuus saavuttaa ratkaisevan luvun (1:8). Lumenpudotus auttaa niinä talvina, kun lunta on runsaanpuoleisesti – tuolloin lumimassat voivat tulla alas katolta lumiesteineen päivineen.

Kattoturvatuotteiden asennus hoidetaan kattoremontin tai katon asennuksen yhteydessä, mutta katon varustelutasoa voi päivittää uusilla kattoturvatuotteilla koska vain. Muista myös kattotikkaiden, kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden säännölliset kuntotarkastukset. Kaikki kattoturvatuotteet ja niiden kiinnitykset kannattaa tarkastaa lähietäisyydeltä niinkin usein, kuin kaksi kertaa vuodessa. Tilaa katon kevät- ja syyshuollot meiltä eli kattofirma Plus Kattopalvelulta, niin puhdistamme ulkokaton ja sadevesijärjestelmän, sekä teemme koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Tuon kuntotarkastuksen yhteydessä tarkastetaan kaikki katon yksityiskohdat, joten voit luottaa myös kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten tulevan tarkoin tutkituiksi.

Peltikaton lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys riippuu siitä, onko kyse saumakatosta vai tavallisesta peltikatosta

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat kattotöitä, mitkä kannattaa hoitaa mieluiten heti, mutta viimeistään ennen talvea. Kun huolehdit siitä, että lumiesteet ovat paikoillaan ennen uutta talvea ja sen lumia, sujuu talvi turvallisemmin. Lumiesteet ovat olemassa juuri siksi, ettei katolta äkisti putoava lumi pääsisi aiheuttamaan mitään ongelmia (kuten henkilövahinkoja). Lumiesteet ovat pakolliset kaltevan katon reunalla myös siksi, että lumen äkilliset liikkeet pitkin kattoa voisivat rikkoa ja naarmuttaa katetta sekä sen yksityiskohtia. On paljon mukavampaa huomata kevättarkastuksen yhteydessä katon olevan täysin ehjä, kuin alkaa korjata irronneiden kattoturvatuotteiden aiheuttamia vaurioita.

Joskus voi käydä niin, että irronneiden kattotikkaiden aiheuttamien reikien ohella joudutaan korjaamaan myös lumiesteiden irtoamisesta aiheutuneita vaurioita. Jotta lumiesteet pysyisivät katolla koko vuoden, kannattaa niiden ja erityisesti niiden kiinnikkeiden kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Esimerkiksi peltikaton lämpöeläminen voi löystyttää lumiesteiden (ja muiden kattotarvikkeiden) kiinnikkeitä, joten niiden kireyttä kannattaa seurata. Tarvittaessa tehty kiristys on helppo tapa estää kattoturvatuotteiden (kuten juuri lumiesteiden) ja muiden katon tarvikkeiden irtoaminen kovalla tuulella tai suojalumen tahtoessa alas katolta.

Helpoin ja halvin tapa saada lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto selville on tilata meiltä mikä tahansa kattotyö. Olimmepa harjaamassa kattoa, vaihtamassa rikkinäisiä tiiliä, pellittämässä savupiippua tai vaikkapa puhdistamassa sadevesikouruja ja alastuloputkia, tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Tuon kattotarkastuksen yhteydessä selvitetään myös katon tarvikkeiden kunto, katon tiiviydestä puhumattakaan.

Jos katon tarkastaja huomaa, että lumiesteet on paras uusia tai että ne puuttuvat katolta kokonaan, saat tarjouksen uusista lumiesteistä ja niiden asentamisesta. Lumiesteitä tarvitaan jo kattokaltevuudessa 1:8, ja lumiesteet on mitoitettava tapauskohtaisesti. Tietyn mallisilla katoilla niitä tarvitaan yhden sijaan kaksi riviä.

Asennamme tyylipuhtaasti niin tiilikattojen, erilaisten huopakattojen kuin peltikattojenkin lumiesteet. Tavallisen peltikaton lumiesteet asennetaan samalla tavalla kuin huopakatonkin lumiesteet, eli ruuvaamme ne katteen läpi. Saumapeltikatto on poikkeus. Konesaumakaton uskomaton tiiviys perustuu muun muassa siihen, että katon varusteet kiinnitetään pystysaumoihin, jolloin katteessa ei ole yhtään näkyvissä olevaa läpivientiä.

Tee-se-itse-piipunhattu ja -piipun pellitys eivät yhtä luotettavia kuin ammattilaisen tekemät piipun peltityöt

Piipunhattu parantaa vetoa ja vähentää roimasti hormiin pääsevän kosteuden määrää, kun taas piipun pellitys suojaa piippua säiden vaihteluilta ja muilta kulumista aiheuttavilta rasituksilta. Tilaa piipunhattu ja piipun pellitys peltisepän työnä meiltä – ammattilaisen tekemät piipun peltityöt antavat piipulle paljon luotettavamman suojan kuin monet tee se itse -rakennelmat.

Piipunhattu on erityisen tärkeä silloin, kun tulisija ei ole jatkuvassa käytössä. Mitä harvemmin piippua käytetään, sitä pidempiä aikoja se voi olla kosteana, ja tuon kosteuden jäätyminen rapauttaa piippua. Piipunhattu, mitä kutsutaan myös savupiipun sadesuojaksi tai sadehatuksi, helpottaa myös tulisijan sytyttämistä. Kun hormi on kuiva, ei hormiin synny kosteuslukkoa, vaan se vetää hyvin.

Kun savuhormisi on suojattu kaikkien vaatimusten mukaisella piipunhatulla, ei se rapaudu niin, että sinun pitäisi olla huolissasi nokikertymistä ja savukaasuista, mitkä voisivat sytyttää tuleen yläpohjan eristeet. Piipunhattu estää hormia rapautumasta, joten nuohooja saa poistettua noen hormista, eivätkä savukaasutkaan pääse karkuun. Lisäksi hattu estää roskia tukkimasta hormia, tai kosteutta pääsemästä hormin kautta sisälle rakennukseen.

Piippu kannattaa pellittää koko matkalta, koska piipun pellitys (mittojen mukaan tehtynä) suojaa koko rakennusta kosteudelta. Tyylikäs piipun pellitys myös nostaa koko kiinteistön arvoa. Piipun pellitys estää sen, että piipusta vuotaisi vettä kattorakenteisiin, mutta samalla se suojaa piippua ja hormia rapautumiselta. Kosteus ja sään vaihtelut voisivat rapauttaa piippua niin, että sen käyttöikä lyhenisi – samalla, kun tulipalovaara kasvaisi.

Koska aina on mahdollista, että katto vuotaa piipun juuresta, tarkastamme aluskatteen aina, kun teemme piipun pellitystä tai muita peltisepän töitä, tai joitain ihan muita kattotöitä. Tilaa mikä tahansa peltikattotyö, tiilikattotyö tai huopakattotyö, niin saat katon tarkastuksen kaupan päälle. Jos huomaamme, että aluskatetta on korjattava piipun kohdalta, annamme siitä heti tarjouksen, sillä vain ehjä aluskate voi estää vuotavaa piippua kastelemasta katon alla olevia rakenteita ja eristeitä. Kiinnitämme huomiota myös katteen ja sen pinnoitteen, vesikourujen ja räystäiden, kattoturvatuotteiden ja muun muassa harjatiivisteiden kuntoon voidaksemme tarjota kaikkia tarvittavia toimenpiteitä katon kunnon kohentamiseksi.

Katon tarkastus Lokalahdella kertoo, onko syytä huoleen

Katon tarkastus Lokalahdella kertoo, onko syytä huoleen, eli onko katto kaikin puolin ehjä ja tiivis. Jos kattotarkastus kertoisikin siitä, että katto vuotaa harjalta tai esimerkiksi piipun juuresta, ei silloinkaan olisi syytä huoleen, sillä apu on yhtä lähellä kuin lähin puhelin. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on tuota pikaa taas kunnossa, ja kattourakka toteutetaan periaatteidemme mukaisesti kilpailukykyisin hinnoin. Jos katon kunnon tarkastus oli meidän tekemämme, antaisimme tarjouksen kaikista mahdollisesti tarvittavista kattotöistä heti tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton kunnon tarkastuksen jälkeen.

Kattotarkastus voi poikia tarjouksen katon paikkaamista, tiivistämisestä, osittaisesta korjaamisesta tai uusimisesta, mutta myös jostain kattohuollosta. Mitä ahkerammin kattoa on huollettu, sitä paremmassa kunnossa se pysyy. Kaikki katot on hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, mutta tarpeen mukaan tulee toteuttaa myös kattopesuja, kattomaalauksia ja sammaleiden poistoja. Kun katolla ei kasva sammaleita ja sen on hyvässä maalissa, on se hyvin suojattu erilaisilta mekaanisilta ja kemiallisilta rasituksilta. Katto kestää kymmenet vuodet, jos kaikkiin sen huoltotarpeisiin reagoidaan ajoissa, joten kannattaa tarttua kattotarkastajiemme mahdollisesti tekemiin huoltotarjouksiin.

Kun tarkastamme omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon, käymme mahdollisuuksien mukaan myös katon alla, sillä yläpohjan kunto kiinnostaa meitä suuresti. Katon alla voimme tarkastaa aluskatteen kunnon. Aluskatteella on suuri rooli katon vesivahinkojen torjunnassa, mutta rikkinäisenä se ei voi suojata katon alla olevia rakenteita. Myös eristeiden ja kattorakenteiden kuivuus tulee selvitettyä katon alla käymällä.

Sinulla on kaksi mahdollisuutta saada kattava kattotarkastus Lokalahdelle tai muualle Uuteenkaupunkiin (kuten Kalantiin). Voit tilata katon kunnon tarkastuksen samalla tavalla kuin tilaisit katon pesun tai jonkin muun kattotyön, eli soittamalla tai laittamalla verkkoviestiä. Toinen vaihtoehto on tilata meiltä sammaleiden poisto, sadevesikourujen puhdistus, saumojen tiivistys tai vaikka seinällenostolistan vaihto, ja saada katon tarkastus kaupan päälle. Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka tarjoaa katon kuntotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä – eli täysin riippumatta siitä, kuinka isoja tai pieniä tilaamanne kattotyöt ovat.

Tämän kattopalvelun tekemiä kattourakointeja Lokalahdella kelpaa esitellä

Tilaa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnon kattourakoinnit Lokalahdelle tästä osoitteesta, niin kattosi tulee sellaiseen kuntoon, että sitä kelpaa esitellä vieraille, naapureille, ohikulkijoille tai vaikkapa ostajaehdokkaille. Hyvin hoidettu, ehjä ja siistinä näköinen katto lisää koko kiinteistön arvoa, ja tietenkin sen alla on mukava asua. Kattopalvelumme pitää huolen siitä, että kattovuoto saadaan loppumaan, ja ettei katolle jää sellaisia kohtia, joista kattovuoto voisi alkaa uudestaan. Koska tämä kattourakoitsija tarjoaa jokaisen kattourakan yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, ei kattoon jää huonosti tiivistettyjä läpivientejä, irvistäviä saumoja tai esimerkiksi ruostevaurioita, joista katto voisi vuotaa. Kun olemme tarkastaneet tiilikaton, peltikaton tai huopakaton, kerromme asiakkaalle katon kunnosta ja teemme tarjouksen mahdollisesti tarvittavista lisäkorjauksista tai -huolloista.

Luota meihin myös muissa kattokorjauksissa kuin vuotavien kattojen korjauksissa. Korjaamme ammattitaidolla niin myrskyn kuin lumen tekemät tuhot. Kattofirmamme on nappivalinta myös tasakaton, aumakaton tai vaikkapa taitekaton huoltamiseen. Kattohuoltojen avulla katon elinkaarta saadaan pidennettyä ja sen rasituksensietokykyä kasvatettua. Kattomaalaus on hyvä esimerkki tekemistämme kattohuolloista. Kun katto maalataan, alkaa se vaikuttaa lähes uudelta, mutta samalla sen kunto kohenee merkittävästi. Kattomaalaus antaa katolla voimaa vastustaa niin pakkasia kuin sammaleitakin, joten katto voi kestää vielä jopa 20–40 vuotta.

Kaikki kattotyömme katon maalaamisesta lumiesteiden asentamiseen ja piipun pellittämisestä koko katon uusimiseen tehdään avaimet käteen -paketteina. Tällainen ratkaisu on asiakkaan kannalta kaikkein parhain. Asiakkaan ei tarvitse tulla appariksi tai repsikaksi, eikä ajella ympäriinsä uusia materiaaleja ja tarvittavia kemikaaleja ostaen sekä roudaten. Asiakkaan ei tarvitse osallistua rakennustelineiden pystyttämiseen, kourujen irrottamiseen, läpivientien asentamiseen tai purkamiseen tai edes loppusiivoukseen, vaan sopimuksen solmimisen jälkeen hän voi luottaa siihen, että hoidamme kaiken kunnialla loppuun asti. Katto on pian entistä ehompi, ja se pitää vettä kovimmallakin sateella. Jos vaihdamme katon, on se todella helppohoitoinen ensimmäiset vuodet. Pitkään aikaan ei tarvita muuta kuin kevät- ja syyshuoltoja, ja katon upea ulkonäkö herättää talon omistajassa varmasti ylpeyttä. Kattotöistämme saa vieläpä kotitalousvähennystäkin, joten ota yhteyttä tähän kattofirmaan ja pyydä tarjous mielessäsi olevasta kattourakasta!