Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyösi Kustavin joka kolkassa tältä kattofirmalta

Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka tekee kaikki kattotyösi Kustavin joka kolkassa. Laitamme mökkien, omakotitalojen, rivitalojen, liiketiloina toimivien kiinteistöjen ja muun muassa piharakennusten katot kuntoon myös Kustavin naapurikunnissa, eli Brändössä, Paraisilla, Naantalissa, Taivassalossa ja Uudessakaupungissa. ”Kerralla kuntoon” on meidän tunnuslauseemme, joten yhteydenotto meihin on varma tapa varmistaa, että kattosi tulee kokonaisvaltaisesti hyvään kuntoon. Kaikki kattotyöt kattohuolloista katon uusimiseen toteutetaan avaimet käteen -paketteina, ja kaikesta huokuu vankka asiantuntemus.

Vaikka kattopalvelumme laatu onkin erinomainen, et maksa kattohuolloista ja muista kattourakoista kuin varsin kohtuullisen summan. Kilpailukykyisen tarjouksen kattosi huollosta, korjaamisesta tai esimerkiksi varustelemisesta saat ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Tulemme paikan päälle arvioimaan kohdetta ja laskemaan kaikille tarvittavilla kattotöille urakkahintaa. Jos kyse on omakotitalon tai vapaa-ajan rakennuksen katosta, voit hakea urakan töiden osuudesta jälkeenpäin kotitalousvähennystä. Jo ennen urakkaa voit tutustua yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen ja hakea sitä halutessasi. Kotisivuillamme oleva linkki johdattaa sinut kyseisen rahoituslaitoksen pariin.

Plus Kattopalvelu on nappivalinta kaikkiin kattourakoihin myös siitä syystä, että aina kun tilaat meiltä rännien puhdistamisen, katon harjauksen tai pesun, kattovuodon korjauksen tai esimerkiksi myrskyvaurioiden kunnostuksen, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Tuon kattotarkastuksen aikana asiantuntijamme kävelevät läpi koko katon pinnan, ja panevat merkille kaikki tarpeet huoltaa, varustella, tiivistää tai paikata kattoa. Katon kuntotarkastuksen yhteydessä varmistamme muun muassa sen, että kaikki katon tarvikkeet ovat hyvin kiinni – jos jokin katon tarvike irtoaisi, voisi se rikkoa kattoa perin juurin ikävästi. Tarkastamme myös sen, vetääkö katon sadevesijärjestelmä, vai pitääkö sitä jotenkin huoltaa tai kunnostaa. Mikäli kattokaivot eivät vedä, voi tasakatto vuotaa, ja jos ränneissä on roskia, voi kosteus päästä kastelemaan jopa talon perustukset. Panemme merkille myös sen, onko kattoa aika maalata, vai tarvittaisiinko kenties sammaleiden poistoa katolta. Jos katon alle pääsee tarkastus- tai kattoluukun kautta, käymme tarkastamassa aluskatteen ja muiden katon alta löytyvien rakenteiden kunnon. Katon alla käymällä muun muassa kondensoitumisongelmaan voidaan puuttua tarpeeksi ajoissa, eli ennen kuin tarvitaan mitään mittavampia ja hintavampia kattourakoita.

Myrskytuhot voivat johtaa kattoremonttiin Kustavissa

Myrsky on yksi syy sille, miksi saatat tarvita kattoremonttia Kustavissa. Kova tuuli saattaa rikkoa kattoa niin, että paras vaihtoehto on purkaa loputkin ja rakentaa tilalle uusi katto. Toinen syy toteuttaa huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti on tietenkin katon ikä. Ikä haurastuttaa katon niin, ettei se enää kykene pitämään vettä. Palahuopakatto on uusittava viimeistään nelikymppisenä, kun taas lukkosaumakatto voi kestää 50 vuotta. Konesaumakatot ovat kaikista pitkäikäisimpiä kattoja, voihan mennä jopa vuosisata, ennen kuin katon uusiminen on ajankohtaista. Aina tasakatto, pulpettikatto, aumakatto tai esimerkiksi harjakatto ei kestä yhtä kauan, kuin on katemateriaalin tekninen käyttöikä. Jos katto vähälle huollolle jääneenä pääsee sammaloitumaan tai ruostumaan, voi sen elinkaari jäädä jopa puolta normaalia lyhkäisemmäksi.

Olipa kattosaneerauksen syy myrskyn tekemissä tuhoissa, lumen aiheuttamissa vaurioissa, katon korkeassa iässä, sammaleiden tai ruosteen aiheuttamissa ongelmissa tai vaikkapa siinä, että olet vain kyllästynyt vanhaan kattosi, tilaa katon uusiminen meiltä. Me uusimme luotettavalla ammattitaidolla kaikki katot, eikä kattoremontin hinnassakaan ole ilmaa. Tulemme laskemaan kilpailukykyisen tarjouksen omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai kesämökin kattoremontista paikan päälle. Samalla voimme jutella lisää mahdollisuudesta maksaa kattoremontti osamaksulla tai rahoituksella. Kun kattoremontin hinta on ratkennut, on aika kääriä hihat ja aloittaa hommat. Kattoremontin voi mainiosti tehdä myös talvella, eli kevään tai kesän koittamista ei tarvitse jäädä odottelemaan. Tämä onkin hyvä, sillä kattoremontti kannattaa usein teettää mahdollisimman pian tarpeen havaitsemisen jälkeen. Varsinkin silloin, jos katto vuotaa tai on vaarana, että vanha katto alkaa vuotaa, on katon uusimista kiirehdittävä. Katon uusiminen on edullisempaa ja helpompaa, jos siihen ei tarvitse yhdistää kosteusvaurioiden korjaamista katon alla.

Normaalin kattoremontin yhteydessä vaihdetaan sekä aluskate että vesikate. Jos kattorakenteissa on jotain vikaa, ne korjataan tai uusitaan. Tarvittaessa uusimme myös kattotarvikkeet, sillä huonokuntoisia rännejä, tikkaita tai esimerkiksi kattoikkunoita ei kannata asentaa uudelle katolle. Kattosaneeraukseen voidaan yhdistää myös katon lisälämmöneristys tai vaikka katon korotus, joten katon uusiminen on tilaisuus päivittää talon kattoa hyvin monin eri tavoin.

Näin kesämökinkin huopakaton tai palahuopakaton elämä jatkuu

Plus Kattopalvelu saa kesämökinkin huopakaton tai palahuopakaton elämän jatkumaan, vaikka bitumikatto vaikuttaisi jo hyvin kuluneelta, tai vaikka tasakatto, harjakatto tai pulpettikatto vuotaisi. Plus Kattopalvelu on paras kaverisi huopakaton huollossa, korjaamisessa ja remontoimisessa, olipa kattosi palahuopakatto (eli laattakatto), tiivissaumakatto tai perinteikäs kolmiorimahuopakatto. Meillä on pitkä kokemus laattakatoista ja muista bitumikermikatoista, joten tiedämme aina, mitä kussakin tilanteessa kannattaa tehdä.

Jos paanukatto tai muu huopakatto vaikuttaa kuluneelta, saatat jo uskoa tarvitsevasi kattoremonttia. Riippuu kuitenkin katon iästä ja katon alla olevien rakenteiden kunnosta, onko huopakattoremontti välttämätön vai ei. Vanha ja hauras katto kannattaa ehdottomasti uusia, ennen kuin se vuotaa. Jos katto on vasta noin parikymppinen (eli vasta elinkaarensa puolessavälissä) eikä sen alla ole ainakaan pahoja kosteusvaurioita, on katon pinnoitus yksi vaihtoehto. Kun tiivistämme katon ja pesemme ja pinnoitamme sen, alkaa katto vaikuttaa uudenveroiselta. Kyse ei ole pelkästä ensivaikutelmasta. Pinnoite palauttaa katon elastisuuden ja rasituksensietokyvyn, joten tämä huoltokokonaisuus voi saada katon niin hyvään kuntoon, että se kestää vielä parikymmentäkin vuotta.

Jos on kyse siitä, että omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto vuotaa, selvitämme tilanteen perinpohjaisesti. Riippuu – jälleen kerran – katon iästä ja katon rakenteiden vaurioista, voidaanko katto korjata vai pitääkö se uusia. Voit luottaa meidän selvittävän sinun kannaltasi kannattavimman vaihtoehdon ja huolehtivan siitä, että kaikki kosteuden aiheuttamat vauriot tulevat kunnostettua.

Kaikkien bitumikattojen kuntoa pidetään yllä säännöllisten kattohuoltojen avulla. Se, mitä tarvitaan joka vuosi, on katon puhdistus yhdistettynä katon kuntotarkastukseen. Kuntotarkastus on ilmainen kaupanpäällinen, minkä saat aina, kun tilaat meiltä jonkin huopakattotyön. Vasta perusteellinen ja aivan lähietäisyydeltä tehty kuntotarkastus kertoo, mitä kaikkea katto tarvitsee, vai tarvitseeko se yhtään mitään. Jos huopakattosi on aika pinnoittaa, teemme siitä tarjouksen. Tuo kattohuolto tehdään kuitenkin vain kerran, joten on melkeinpä todennäköisempää, että kattohuollosta saamasi tarjous koskeekin sammaleiden poistoa katolta. Jos tarpeen, tarjoamme kattoreikien paikkausta tai saumojen tiivistystä. Tällaiset kattopaikkaukset ovat hyvin pienimuotoisia, mutta kattovuodon pelossa nekin kannattaa teettää ajallaan.

Ei enää syytä huoleen, kun tilaat katon korjauksen Kustaviin meiltä

Kun katon korjaus Kustavissa on meidän käsissämme, ei sinulla ole enää syytä huoleen. Me olemme loistava valinta kaikenlaisiin peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjauksiin – myös silloin, kun kyse on talon päälle kaatuneesta puusta tai muiden isompien myrskyvaurioiden korjaamisesta. Olemme katon ja kattoläpivientien tiivistyksen sekä asennuksen asiantuntija, jolle on tärkeintä saada asiakkaan katto kerralla kuntoon. Panostamme samalla lailla niin painuneen katon oikaisuun tai rikkinäisten tiilien vaihtoonkin, ja luvassa on aina koko katon kunnon tarkastus. Tuon kuntotarkastuksen perusteella osaamme tarjota mahdollisesti tarvittuja lisäkorjauksia tai kattohuoltoja, joiden avulla omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rantahuvilan katto säilyttää tiiviytensä jatkossakin. Koska kattotarkastus ulottuu myös katon varusteisiin, saatamme suositella niiden kiinnikkeiden kiristämistä, millä estetään lumiesteiden, rännien tai esimerkiksi tikkaiden irtoaminen ja sen aiheuttamien vaurioiden paikkaustarpeet. Saatamme tarjota myös sammaleenpoistoa, minkä ansiosta huopakaton paikkaustarpeet vähenevät, tai peltikaton maalausta. Hyvässä maalissa oleva peltikatto ruostuu vähemmän, jolloin peltikattoon syntyy vähemmän paikattavia reikiä. Suosittelemmekin, että tarkastat tai tarkastutat kattosi kaksi kertaa joka vuosi. Näin olet aina kärryillä siitä, mitä tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto tarvitse ollakseen mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Jos jokin estää kattoa olemasta mahdollisimman hyvässä kunnossa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyydä tarjous katon korjaamisesta, huoltamisesta tai uusimisesta. Meiltä sujuu myös katon tarvikkeiden ja muiden yksityiskohtien kunnostaminen. Ruoste on voinut rikkoa rännit ja vesikourut, ja ne on korjattava, jotta räystäs ei vuotaisi. Myös jiirit voivat vaatia paikkausta – esimerkiksi runsaslumisen talven jälkeen. Talven lumet ovat voineet saada kattoikkunankin vuotamaan, ja se on korjattava ennen kuin kosteus saavuttaa kattorakenteet. Lahovaurioiden korjaus tarkoittaa samaa kuin puuosien vaihto, sillä muutoin lahon leviämistä kattorakenteissa ei saada pysäytettyä. Myrskytuuli voi johtaa siihen, että sinun on tilattava irronneiden peltilistojen kiinnitys. Luota meihin myös räystäslautojen ja -peltien vaihtamisessa, tai yhdessä kaikista tärkeimmistä peltikatto- ja tiilikattokorjauksista, eli aluskatteen korjaamisessa. Aluskate ottaa kosteuden vastaan, jos katto vuotaa vaikkapa saumoista, ja hidastaa siten laho- sekä homevaurioiden syntymistä yläpohjaan. Toisin sanoen, aluskatteen avulla saadaan hieman lisäaikaa katon korjaamiseen. Koska aluskatekin voi kulua puhki, ei vuotavan katon korjaamista voida silti lykätä.

Ruosteinen katto vuotaa ennemmin tai myöhemmin

Ruosteinen katto vuotaa ennen pitkää, joten peltikatto kannattaa suojata ruosteelta puhdistamalla se säännöllisesti, ja maalaamalla se aina tarvittaessa. Tiilikatot ja huopakatot eivät ruostu, mutta sammal voi saada nuo katot vuotamaan. Sammaleiden poisto onkin yksi tärkeimmistä tavoista ehkäistä kattovuoto tiili- tai huopakatolla. Sekä sammaleita että ruostevaurioita ehkäistään puhdistamalla katto joka kevät ja syksy.

Jos tilaat katon kevät- ja syyspuhdistukset meiltä, tarjoamme samalla ilmaisen kattotarkastuksen, minkä jälkeen saat tiedon mahdollisesti tarvituista lisähuolloista tai joistain kattokorjauksista. Katon kunnon tarkastuksen ansiosta huomaamme reiät, huonokuntoiset saumat tai esimerkiksi ilmakuplat usein jo ennen, kuin katto vuotaa. Tarkastamme huolella myös katon läpiviennit, vuotaahan katto usein juuri kattoikkunan, kattoluukun, savupiipun tai jonkin muun kattoläpiviennin kohdalta.

Kattotarkastus saattaa paljastaa katon jo vuotavankin jostain saumasta tai esimerkiksi harjatiilen kohdalta. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kattovuodon korjaus päästään aloittamaan, sen parempi. Kattovuoto saadaan korjattua kenties jo siinä vaiheessa, kun riittää pelkkä vesikatteen tiivistys. Katon alla on – tai ainakin pitäisi olla – ehjä aluskate. Tuo aluskate ottaa vastaan kaiken kosteuden, mikä tulee ulkokaton läpi, ja suojaa siten katon vesivahingolta.

Jos aluskate on vuosien saatossa kulunut tai se on esimerkiksi väärin asennettu, voi kattovuoto johtaa katon rakenteiden ja katon alla olevien eristeiden kastumiseen. Märät puurakenteet pitää kuivattaa – paitsi, jos ne ovat jo lahonneet. Lahosta pääsee eroon vain, kun vaurioituneet puuosat vaihdetaan. Märät eristeet on vaihdettava, vaikka niissä ei vielä olisikaan hometta – on vain ajan kysymys, koska kastuneet eristeet homehtuvat.

Joskus tulemme siihen tulokseen, että vesi- ja aluskatteen korjauksen sijaan on parempi uusia koko katto. Syy kattoremontin tarjoamiseen voi olla vesikaton korkeassa iässä ja huonossa kunnossa, mitkä tarkoittavat sitä, että katto voi alkaa vuotaa koska tahansa uudestaan. Myös silloin, jos katon vesivahinko on pahanlaatuinen, voi kattoremontti osoittautua parhaaksi vaihtoehdoksi suorittaa vuotavan katon korjaus. Tulemme kuitenkin ensin paikan päälle paikallistamaan kattovuodon ja arvioimaan syntyneet vahingot, ja annamme vasta sitten korjaussuunnitelman ja hinnan katon korjaamisesta avaimet käteen -pakettina.

Katon huollot Kustavissa meille peruskauraa

Monet katon huollot Kustavissa ovat ihan peruskauraa, eli katon kevät- ja syyshuoltoja, katon pesuja tai kattoturvatuotteiden huoltoja. On melko epätodennäköistä joutua pudottamaan lunta katolta, mutta kattojään poistolle saattaa olla tarvetta. Jos kuitenkin tarvitset lumenpudotusta, kannattaa sekin tilata meiltä, niin lumet tulevat pudotettua kattoa rikkomatta. Jään poistossa käytämme kuumaa höyryä, sillä höyryttäminen on kaikista turvallisin ja ripein tapa poistaa jää katolta tai esimerkiksi sadevesijärjestelmästä. Saat kaikenlaiset katon huollot Plus Kattopalvelun kautta, joten ota yhteyttä jutellaksemme lisää juuri sinun tiilikattosi, peltikattosi tai huopakattosi tilanteesta.

Mitä ne erikoisemmat katon huollot sitten ovat? No, esimerkiksi sammaleenpoistoja ja katon suojakäsittelyjä, tai eri kattojen maalauksia. Peltikatolla voidaan tarvita kattopeltien kiinnitysten lisäystä tai esimerkiksi naulojen ja vanhojen ruuvien vaihtoa uusiksi ruuveiksi. Katon tarkastaminen kertoo, tarvitseeko omakotitalon, ulkorakennuksen tai vaikka rivitalon katto jotain muuta huoltoa kuin kevät- ja syyspuhdistuksen. Katon tarkastaminen on joka kattotyön yhteydessä tarjottu kaupanpäällinen – saat sen riippumatta siitä, tilasitko katon pesun vaiko jonkin kattoläpiviennin korjauksen.

Sammaleenpoisto ja suojakäsittely poistavat kaikki kasvustot aumakatolta, tasakatolta tai esimerkiksi harjakatolta. Sammaleenpoistoaineemme imeytyvät syvälle katteeseen, joten kaikki sammalten juuret ja itiötkin saavat kyytiä. Tiilikatto ja huopakatto kestävät pidempään, kun katolla ei ole sen kuntoa heikentäviä kasvustoja. Tiilikatot ja huopakatot kannattaa paitsi puhdistaa sammaleista, myös pinnoittaa. Tuota kattohuoltoa tarvitaan vain kerran.

Peltikatto ei sammaloidu, mutta ruostumaan se voi ruveta. Katon puhtaanapitämisellä on suuri rooli peltikaton ruostumisen ennaltaehkäisemisessä. Myös maalipinnan kuntoa kannattaa tarkkailla, sillä maalipinnoite pitää uusia ennen sen muuttumista liian kuluneeksi. Peltikaton huoltomaalausta tarvitaan noin 15 vuoden välein.

Myös varttikatot voidaan maalata, ja pidentää siten niiden elinkaarta. Ennen kuin mikään katto voidaan maalata, on se huolellisesti puhdistettava. Ensin katolta harjataan pois karkea lika, ja sitten aletaan valmistautua katon pesuun. Jotta pesuvesi ei pääsisi katon alle, pitää katon kunto tarkastaa, ja kaikki tiivistämistä vaativat kohdat hoitaa kuntoon. Kun kaikki saumat, läpiviennit ja esimerkiksi jiirit ovat varmasti tiiviitä, pesemme katon. Tarvittaessa käytämme myös sammaleenpoistoainetta. Kuivunutta kattoa, millä ei ole minkään sortin likaa tai epäpuhtauksia, on ilo maalata.

Rännien puhdistus Kustavissa vaatii huolellisuutta

Rännihuollot, rännien korjaus ja rännien asennus Kustavissa vaativat huolellisuutta. Ei ole samantekevää, miten rännit puhdistetaan. Jos vain osa roskista tulee poistettua, on ränni edelleen vaarassa mennä tukkoon, ruostua ja kärsiä jäätymisvaurioita. Sadevesikourujen puhdistus tulee toteuttaa niin, että kaikki roskat saadaan pois. Lopuksi on hyvä huuhdella kourut vesiletkulla, jotta kaikki roskien jäänteetkin saadaan pois, ja että ränni voidaan kuntotarkastaa. Tällainen operaatio on syytä suorittaa kaksi kertaa vuodessa – näin toimimalla rännit vetävät kaikkina vuodenaikoina, ja kaikkiin ongelmiin päästään nopealla tahdilla puuttumaan. Tilaa sadevesikourujenkin puhdistus Plus Kattopalvelun ammattilaisilta, niin työ tehdään tarkasti ja turvallisesti. Kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen, eli kuntotarkastuksen, minkä aikana varmistetaan niin vesikatteen, aluskatteen, kattoturvatuotteiden kuin kaikkien muidenkin katon yksityiskohtien kunto.

Jos ränneissä on jotain korjattavaa, kerromme siitä asiakkaalle antaen samalla tarjouksen rännien korjaamisesta tai uusimisesta. Pintaruoste voitaneen hioa pois, ja auenneet saumat sekä reiät tiivistää sopivilla tiivistystuotteilla. Ruostetta voidaan vastustaa myös huoltomaalaamalla sadevesijärjestelmä. Huolella kunnostettu sadevesijärjestelmä palvelee vielä pitkään. Kun kourut ja alastuloputket on aika uusia, teetä työ meillä, niin uusi sadevesijärjestelmä on varmasti oikein mitoitettu ja asennettu.

Joidenkin rakennusten sadevesijärjestelmissä on sulanapitojärjestelmä, mikä auttaa ehkäisemään jään ja jäätymisvaurioiden syntymistä. Voimme asentaa sinunkin sadevesijärjestelmääsi sulanapitokaapelit, mutta kannattaa huomata, etteivät ne korvaa sadevesikourujen puolivuosittaista puhdistamista. Jos kouruissa on roskia, voivat ne mennä tukkoon eli lakata vetämästä. Roskatukokset on poistettava käsityönä, ja jos ränneissä on myös jäätä, auttaa asiaa tekemämme höyrysulatus.

Miksi tukkoon menneiden syöksyputkien ja sadevesikourujen avaus on niin tärkeää? Siksi, että sadevesijärjestelmä on olemassa sen takia, että katolta alas tulevat tuhannet vesilitrat saataisiin johdettua jonnekin muualle, kuin rakennuksen välittömään läheisyyteen. Jo yksi sade voi tarkoittaa sitä, että perustusten viereen imeytyy tuhansia litroja vettä – jos siis katon reunalla ei ole sadevesikouruja, tai räystäs vuotaa. Kosteus voi nousta omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi huvilan rakenteisiin, joten anna Plus Kattopalvelun laittaa kouru- ja kosteudenhallinta-asiat kuntoon Kustavissa!

Katon pesut, puhdistukset ja muut kattohuollot Plus Kattopalvelulta

Olipa edessä katon pesu, tiilikaton harjaus tai sammaleenpoisto ja suojakäsittely Kustavissa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me pesemme ja puhdistamme kaikki katot, ja autamme siten pidentämään niiden käyttöikää. Puhdas katto voi paremmin kuin likainen, ja tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että katto voi kestää pidempään. Puhdas katto ei ruostu tai sammaloidu samalla tavalla kuin likainen katto, minkä sitä varjostavat roskat pitävät pitkiä aikoja kosteana. Mitä vähemmän ruostevaurioita ja sammaleita, sitä vähemmän pelkoa kattovuodoista ja muista haurastuneen katon aiheuttamista ongelmista!

Tiilikaton pesu poistaa kaikki epäpuhtaudet katolta – nekin, joita ei ole saanut poistettua harjaamalla. Kaikkien omakotitalojen, kesämökkien, rivitalojen ja esimerkiksi toimistorakennusten katot kannattaa harjata kaksi kertaa vuodessa, jotta lika ei pääse pinttymään niin, että tarvittaisiin kattopesua. Jos lika kuitenkin on tarttunut kattoon, tilaa meiltä tiilikaton pesu – sitä tarvitaan myös ennen tiilikaton maalaamista.

Huopakaton pesua tarvitaan samanlaisissa tilanteissa kuin tiilikattopesuakin. Huopakaton pesu valmistelee katon maalattavaksi, ja on ratkaisu pinttyneeseen likaan. Myös huopakatolta kannattaa poistaa kaikki roskat joka kevät ja syksy. Lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien poisto katolta kannattaa hoitaa ilmapuhaltamalla, sillä bitumikaton sirotepinnoitetta on syytä varoa.

Peltikatto pysyy puhtaana melkein itsekseen, sillä sade huuhtelee siitepölyn ja muun lian pois. Keväisin ja syksyisin katolta voi löytää kiinni tarttuneita lehtiä ja muita roskia, ja kannattaa harjata pois. Samalla on hyvä hetki suorittaa lukkosaumakaton, aaltopeltikaton tai muun katon kuntotarkastus. Peltikaton kuntotarkastus kertoo muun muassa siitä, joko katto on aika maalata, tai onko jotain muuta syytä suorittaa peltikaton pesu. Peltikatot maalataan huomattavasti useammin kuin muut katot, mutta ainakaan peltikatolla ei tarvita sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä.

Huopakatolta ja tiilikatolta sammalet saa poistettua biohajoavalla sammalmyrkyllä. Kun katolle levitetään tällaista ainetta, saadaan kaikki ei-toivotut kasvustot poistettua kerralla. Aine tappaa juuret ja itiötkin, joten tasakatto, aumakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi mansardikatto ei ala kasvaa uusia sammaleita pitkiin aikoihin. Vanha katto voi tarvita sammaleenpoistokäsittelyä esimerkiksi joka viides vuosi, mutta tämä riippuu aivan tapauksesta. Katon maalaus hillitsee paljon katon sammaloitumista ja yleistä kulumista, joten se tekee vanhasta katosta helppohoitoisemman.

Torju kattovuotoja ja hidasta katon kulumista tilaamalla katon maalaus Kustaviin

Kattovuoto voi johtaa ikäviin ja kalliisti korjattaviin ongelmiin, joten tilaa katon maalaus Kustaviin. Kattomaalaus on yksi niistä keinoista, joilla katon kulumista voidaan hillitä, ja joilla kattovuotoja voidaan torjua jo ennalta. Katon huoltomaalaus vahvistaa katon kuntoa ja kohentaa sen ulkonäköä, joten on monta syytä maalauttaa omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi aittarakennuksen katto. Kattomaalaus onnistuu vain huolellisten esivalmistelujen ansiosta, joten usko kattosi huoltomaalaus aina yhtä perusteellisien ammattilaistemme käsiin. Tämä kattohuolto voi antaa katolle parikymmentäkin vuotta lisää, joten kannattaa pyytää tarjous kattomaalauksesta!

Peltikatto voi olla joko pinnoitettu tai sinkitty. Sinkitty peltikatto on hyvä maalata muutama vuosi katon asennuksen jälkeen. Jos lukkosaumakatto tai muu peltikatto on pinnoitettu, voi kulua jopa 25 vuotta, ennen kuin se pitää maalata. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta saat tietää, missä vaiheessa katto pitää maalata uudestaan. Tärkeintä on, ettei maalipinta pääse liian ohueksi tai hilseileväksi. Jos peltikaton maalipinnan kunto heikkenee, on vaarana katon ruostuminen, ja ruoste voi johtaa kattovuotoon ohentamalla pellit ja nakertamalla ruuvinreiät suuremmiksi.

Tiilikaton maalaus on vastaisku rapautumista vastaan. Katto voi vuotaa, jos pakkasrapautuminen rikkoo tiiliä. Katon alla on aluskate (kuten myös peltikaton alla), mutta aika ja kosteus voivat saada sen kulumaan puhki. Tiilikatot maalataan yleensä siinä vaiheessa, kun ne ovat noin kolmekymmenvuotiaita. Pinnoite tasoittaa tiilien pinnan, joten niiden sisällä ei seuraavana talvena olekaan vettä, mikä voisi jäätyä. Uusi pinnoite saa katon hylkimään likaa ja sammaleitakin – ja totta kai katon väri muuttuu tasaisen kauniiksi katon huoltomaalauksen myötä.

Huopakatot maalataan vain kerran, aivan kuten betonitiilikatotkin. Jos palahuopakattoa, kolmiorimahuopakattoa tai tiivissaumakattoa ei maalattaisi alkuperäisen pinnoitteen kuluttua, olisi katto alttiina kuivumiselle, halkeilemiselle ja vuotamiselle. Aurinko kuivattaa bitumikattoa sitä enemmän, mitä huonommassa kunnossa sen pinnoite on. Kulunut pinnoite altistaisi tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton myös sammaleille. Sammalet voivat availla vuotien saumoja ja aiheuttaa kattovuotoja, joten sammalet kannattaa poistaa – ja pinnoite tarvittaessa uusia.

Kattomaalaus tehdään yleensä kesällä. Maalauspäivän tulee olla sateeton ja mieluiten pilvipoutainen, mutta katon huoltomaalauksen esivalmistelut voidaan aloittaa vähemmän otollisellakin säällä. Katto pitää ainakin harjata ja pestä, jotta uusi pinnoite saataisiin tarttumaan. Tarvetta voi olla myös sammaleidenpoistolle tai katon tiivistykselle – se selviää paikan päällä tehdyn arviointikäynnin perusteella.

Lumi voi vaarantaa turvallisuudenkin, joten teetä lumenpudotus Kustavissa ajoissa

Lumenpudotus Kustavissa on kattohuolto, mikä estää katon reunalta alas tahtovaa lunta putoamasta kenenkään niskaan. Katolla oleva lumi ei aiheuta ongelmia tai turvallisuusriskejä läheskään joka vuosi, mutta jos lumi kiikkuu uhkaavasti aivan katon reunalla, on aika tilata lumen pudotus hallin, kesämökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon, piharakennuksen tai jonkin muun kiinteistön katolta. Lumen pudotus katolta on tarpeen myös silloin, jos lumikuorman paino on niin suuri, että katto on vaarassa sortua. Näin ei yleensä ole asian laita Kustavissa, mutta Pohjois-Suomessa kattojen rakenteet ovat joskus hätää kärsimässä. Piharakennuksien kattoja sortuu aina silloin tällöin, ja päärakennuksen katto saattaa painua luokalle.

Jos lumi pääsee tulemaan vauhdilla alas, voi se myös rikkoa kattoa. Alas putoavan lumen seasta saattaa löytyä kattotikkaita, kattotiiliä, ilmanvaihtohormeja ja muita katon yksityiskohtia. Kun omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katosta irtoaa jotain väkisin, syntyy kattoon reikiä – ja kun katossa on reikä, on enemmän kuin todennäköistä, että se vuotaa. Kattovuoto voi johtaa vakavanpuoleisiin home- ja lahovaurioihin, joten kannattaa mahdollisuuksien mukaan estää katon lumivauriot.

Yksi tapa estää katon lumivauriot on asentaa katon reunalle lumiesteet. Hyväkuntoiset lumiesteet pitävät lumet katolla, ellei lunta ole suorastaan poikkeuksellisen paljon. Kaikilla katoilla ei kuitenkaan ole lumiesteitä. Esimerkiksi tasakaton reunalla ei ole lumiesteitä, koska lumi ei pääse putoamaan itsekseen – ja siksi sitä voi kertyä katolle niin paljon, että tarvitaan lumimassojen vähentämistä. Jos lumiesteitä ei ole tai jostain muusta syystä tarvitset lumenpudotusta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me teemme kattolumityöt turvallisesti ja kattoa rikkomatta, ja hintakin on aina varsin kohtuullinen.

Ripeää, riskitöntä ja reilun hintaista palvelua on luvassa silloinkin, kun tarvitset jään poistoa katolta. Jääpuikkojen poisto ränneistä ja räystäiltä parantaa pihan turvallisuutta, ja katon sulatus höyryllä estää jäätä vaurioittamasta katon saumoja – tai putoamasta ohikulkijoiden päälle. Rännitkin kannattaa sulattaa höyryllä, jos ne pääsevät jäätymään, sillä sadevesijärjestelmän kuuluisi vetää kaikkina vuodenaikoina. Lisäksi jää voisi rikkoa rännejä ja alastuloputkia – voisi käydä esimerkiksi niin, että jään takia painaviksi muuttuneet rännit putoaisivat alas, tai että jää vääntäisi kourut sellaisiksi, ettei kaikki vesi pääsisi poistumaan niistä jään sulamisen jälkeenkään.

Kattotyöt Kustavissa kotimaisin ja kouliintunein voimin

Kaikki kattohuoltomme, kattoremonttimme ja muut kattotyömme Kustavissa tehdään kotimaisin ja kouliintunein voimin. Kun tilaat jonkin peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- tai tiilikattotyön meiltä, tulee paikan päälle tarpeeksi suuri määrä suomalaisia kattoalan huippuammattilaisia. Konesaumakattotöissä sinua palvelevat kattopeltisepät, kun taas huopakaton huollossa, korjauksessa ja remontoinnissa saat palvelua bitumikattoasiantuntijoilta.

Olipa kyse konesaumakatosta tai jostain bitumikatosta, esimerkiksi bitumipaanukatosta, saatat tarvita jonkin läpiviennin korjausta. Esimerkiksi kattoikkuna tai savupiipun juuri kannattaa korjata, ennen kuin kosteus pääsee tekemisiin kattorakenteiden kanssa. Jos kosteus löytää tiensä katon alle, on katon eristys vaarassa mennä pilalle. Kosteus saa eristeet homehtumaan, eikä se tee hyvää katon puurakenteillekaan. Puuosat alkavat hiljalleen lahota, jos ne kastuvat.

Koska katto voi alkaa vuotaa milloin tahansa, ei mahdollisesti hajonnutta aluskatetta kannata jättää korjaamatta. Katto voi vuotaa paitsi läpivienneistään, myös saumoista tai vaikka harjalta. Aluskate ottaa vastaan vedet, jos katto vuotaa, ja kuljettaa ne oikopäätä räystäille. Jos aluskate on rikki tai sitä ei ole ollutkaan, pääsee katon läpi vuotava kosteus heti tekemään tuhojaan. Aluskatteen paikkaus tarkoittaa yleensä aluskatteen vaihtoa, tai sen osittaista uusimista. Vain poikkeustilanteessa aluskate voidaan korjata paikallisesti, esimerkiksi teippaamalla. Paikkauskohta ei ole kovin pitkäikäinen tai luotettava, joten tällainen ratkaisu sopii lähinnä ensiavuksi juuri ennen koko katon uusimista.

Koska aluskatteen osittainen vaihto vaatii vesikaton avaamista, kannattaa pyrkiä estämään aluskatteen hajoaminen. Aluskatteet on tehty todella kestävistä materiaaleista, mutta voi parantaa aluskatteen mahdollisuuksia kestää myös suojaamalla katon tuuletusaukot asennuttamalla niihin pieneläinesteet tai tiivisteet. Räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavat lintuverkot estävät pienten lintujen pääsemisen katon alle, missä ne voisivat repiä aluskatetta – tai sotkea lämmöneristevilloja. Harjatiivisteet pitävät myös tuiskulumen sekä roskat (kuten puiden lehdet) poissa aluskatteelta. Jos aluskatteella on roskia, mitkä sitovat siihen kosteutta, haurastuu ja perstuu se normaalia nopeammin.

 

Plus Kattopalvelu on oiva valinta myös kattoturvatuotteiden asentamiseen, huoltamiseen ja korjaamiseen. Voimme asentaa katollesi myös uusia ilmanvaihtohormeja tai alipainetuulettimen, jos katon IV-työt on tehty puutteellisesti (eli välikatto ei tuuletu tarpeeksi hyvin). Pyydä tarjous myös katon lisälämmöneristyksestä tai vaikkapa katon korotuksesta!

Katon yläpohjan eristys pärjää ilman jatkuvaa huolenpitoa, mutta joskus voidaan tarvita villojen vaihtoa

Kun ajatellaan kattotöitä Kustavissa, tullee mieleen kaikenlaisia vesikatteen kuntoon keskittyviä töitä, kuten kattomaalaus, katon pesu, sammaleiden poisto tai irronneiden palahuopapaanujen kiinnitys. Kattofirmamme toimenkuvaan kuuluvat kuitenkin myös kaikki katon alla oleviin rakenteisiin keskittyvät työt – tilaa vaikka katon korotus ja ullakon tai vintin eristys! Plus Kattopalvelu tekee myös katon lisälämmöneristyksen ja villojen vaihdon, ja mainittakoon vielä ilmanvaihtokanavienkin eristys, kerta eristeistä ruvettiin puhumaan.

Yläpohjan eristykselle ei yleensä tarvitse tehdä mitään. Eristeet on asennettu paikoilleen silloin, kun omakotitalon, mökin, rivitalon tai esimerkiksi paritalon katto on asennettu ensimmäistä kertaa. Jos katto ei vuoda eikä lämpö kondensoidu välikatolla, ei villoja tarvitse uusia edes kattoremontin yhteydessä. Villat saavat yleensä olla paikoillaan niin kauan, että ne kastuvat – ja kaikilla kattotöillähän pyritään estämään se, että katon alle pääsee vettä. Mikäli katon alta löytyy kosteutta, on märät villat vaihdettava, sillä niitä uhkaa home.

Joskus yläpohjassa on liian vähän eristeitä. Tämä näkyy esimerkiksi katolla olevina lumettomina läikkinä sekä katon reunalta roikkuvina jääpuikkoina. Lämmön karkaaminen saa katolla olevan lumen sulamaan, ja katon reunalle ehdittyään se jäätyy. Katon reunalle syntyvä jäävalli voi kasvaa niin suureksi, etteivät perässä tulevat vedet pääse poistumaan, vaan katto alkaa vuotaa.

Lämmön karkaaminen yläpohjan kautta voi näkyä myös kondenssivetenä ja sen aiheuttamina ongelmina. Jos katon läpi karkaa lämpöä, eikä tuo lämpö pääse tuulettumaan pois katon alta, voi lämmöstä tiivistyvä kosteus kastella katon alla olevat rakenteet aivan samalla tavalla kuin kattovuotokin.

Mikäli lämpöä karkaa, on asunnossa talvella viileää ja vetoisaa, vaikka lämmityslaitteet olisi säädetty ääriasentoon. Karkuun pääsevä energia tekee lämmittämisestä kallista, eikä ympäristönkään kannalta ole hyvä kuluttaa energiaa turhaan. Jos asut vanhassa rakennuksessa, minkä katto ei ole vielä lisäeristetty, ota yhteyttä – uudet eristeet voivat ratkaista monta ongelmaa kerralla, ja vieläpä aiheuttaa tuntuva kustannussäästöt!

Saatat saada tarjouksen kattosi lisäeristyksestä tai esimerkiksi villojen vaihdosta jonkin aivan muun kattotyön yhteydessä. Aina kun teemme jonkin kattotyön Kustavissa, tarjoamme kaupan päälle koko katon kuntotarkastuksen, minkä aikana käydään varmistamassa myös se, onko kaikki kunnossa katon alla.

CE-merkittyjä kattoturvatuotteita ja niiden huoltoja sekä korjauksia

Peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi kattoturvatuotteet Kustavissa asentaa Plus Kattopalvelu. Me asennamme niin kattotikkaat, palotikkaat, talotikkaat, putoamissuojat, kattopollarit, lumiesteet kuin kattosillatkin. Pidämme huolen siitä, että asentamamme kattoturvatuotteet ovat CE-merkittyjä ja kaikin puolin hyvälaatuisia. Kuumasinkityt kattoturvatuotteet eivät pane pahakseen sateista ja ilmankosteudesta, ja vanha materiaali pitää muotonsa vuosikymmenestä toiseen.

Plus Kattopalvelun valveutuneet ammattilaiset pitävät huolen myös siitä, että jokaisen omakotitalon, rantamökin tai esimerkiksi rivitalon katto tulee varusteltua kaikilla sen tarvitsemilla kattoturvatuotteilla. Tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton varustelussa noudatetaan viranomaisten antamia määräyksiä. Viranomaismääräykset edellyttävät, että katolle tulee päästä turvallista, kiinteätä ja katkeamatonta reittiä pitkin. Tämä onnistuu monissa tapauksissa siten, että maasta katolle kuljetaan seinätikkaita pitkin, ja sitten matka jatkuu lapetikkaita ja/tai kulkusiltaa käyttäen. Rakennusmääräyksissä käydään läpi myös se, missä vaiheessa talo on niin korkea ja/tai kaltevakattoinen, että pitää asentaa myös hätäpoistumistikkaat tai lumiesteet.

Hätäpoistumistikkaat ovat olemassa asukkaiden turvaksi: jos asunnossa syttyy tulipalo, toimivat palotikkaat varapoistumisreittinä. Lumiesteet eroavat muista kattoturvatuotteista siten, että niiden tarkoitus ei ole helpottaa katolla liikkumista tai tehdä siitä turvallisempaa. Lumiesteet ovat olemassa vain ja ainoastaan siksi, ettei katolta putoaisi lunta. Mitä runsaslumisempi talvi Kustaviin tulee, sitä enemmän iloa lumiesteistä on. Lumiesteiden ansiosta uskallat liikkua pihallasi kevättalvellakin, kun suojalumi tahtoisi pudota alas katolta koska tahansa. Kattokin pysyy paremmassa kunnossa, kun lumi ei revi ilmanvaihtohormeja ja muita katon varusteita mukaansa alas maahan pudotessaan.

Kattoturvatuotteet pitäisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa siltä varalta, että niiden kunto on jotenkin heikentynyt, tai että niiden kiinnikkeet olisivat päässeet löystymään. Ensimmäisen kerran lapetikkaiden, kulkusiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden kunto kannattaa tarkastaa keväällä, ja toisen kerran turvatuotteet on hyvä katsastaa loppusyksystä. Syystarkastuksen ansiosta voit olla varmempi siitä, että lumiesteet pysyvät paikoillaan siihen asti, kun aurinko sulattaa loputkin lumet. Tilaa palahuopakaton, lukkosaumakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi suoraprofiilisen peltikaton kevät- ja syyshuollot meiltä, niin saat koko katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi. Kattotarkastus on jokaiselle asiakkaallemme kaikkien erilaisten kattotöiden yhteydessä tarjoamamme kaupanpäällinen. Sen yhteydessä kiinnitetään huomiota myös siihen, missä kunnossa kattoturvatuotteet, katon läpiviennit ja muut katon varusteet ovat. Jos kattoturvatuotteet tarvitsevat jotain huoltoa tai korjausta, teemme työn asiantuntevasti ja vain kohtuullista korvausta vastaan.

Tiilikaton lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – mitä siitä pitää tietää?

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat kattotöitä muiden joukossa. Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi paritalon kattoa ei ole varusteltu lumiesteillä, tulee sellaiset ensi tilassa asentaa. Loiville katoille lumiesteitä ei tarvita, mutta kattokaltevuus 1:8 jo vaatii lumiesteet katon reunalle. Lumiesteet valitaan, mitoitetaan ja asennetaan katon erityispiirteiden mukaan. Lumiesteiden asentamisessa, korjaamisessa ja irronneiden lumiesteiden (tai tikkaiden) aiheuttamien reikien paikkaamisessa on otettava huomioon muun muassa se, mikä on katon materiaali.

Tiilikatot varustellaan eri tavalla kuin esimerkiksi huopakatot. Huopakatot ja tavalliset peltikatot varustellaan suurin piirtein samalla tavalla, mutta konesaumakaton varusteleminen on kokonaan toinen juttu. Plus Kattopalvelu on nappivalinta lumiesteiden ja muiden kattotarvikkeiden asentamiseen, katemateriaalista riippumatta. Osaamme varustella niin erilaiset tiilikatot, joiden varustelemisessa tarvitaan lisäruoteita, kuin läpivientejä vaativat huopa- ja tiilikatotkin. Hyvin tiivistetyt läpiviennit eivät ala vuotaa, olipa kyse ruuvien läpivienneistä tai vaikka kattoikkunasta. Silti konesaumakaton varustelutapa on monen mielestä parhain. Konesaumakaton varusteet kiinnitetään katon pystysaumoihin, jolloin yhtään ruuvia ei jää puhkomaan kattopeltejä, ja kaikki konesaumakaton läpiviennit (kuten kattoikkunat) saumataan kiinteästi kiinni katteeseen.

Tiilikaton lumiesteistä ei välttämättä tarvitse tietää muuta kuin se, milloin niitä tarvitaan (ja tämä tulikin jo käytyä läpi) sekä se, keneltä niiden asennus, korjaus tai kiinnitys kannattaa tilata. Plus Kattopalvelu tekee luotettavasti kaikki lumiesteisiin liittyvät työt. Aina kun teemme jonkin kattotyön, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, ja tuossa yhteydessä tulevat tarkastettua myös lumiesteet ja niiden kiinnitykset. Lumiesteiden huolto- ja korjaustarpeet kannattaisi käydä selvittämässä puolen vuoden välein.

Lumiesteet, mitkä ovat kaikin puolin hyvässä kunnossa, ovat loistava apu erilaisia lumen aiheuttamia ongelmia vastaan. Lumiesteiden ansiosta pihalla liikkuvat ihmiset eivät ole vaarassa saada lunta niskaansa, eikä lumi muutenkaan pääse putoamaan väärään paikkaan, esimerkiksi ylemmältä katolta alemmalle. Lumen liikkeiden hillitseminen suojelee myös kattoa, voisihan lumen mukaan irrota niin kattotikkaita, kattosiltoja kuin esimerkiksi kattotiiliäkin. Vain todella runsaslumisina talvina tarvitaan lumen pudottamista katolta, ja sekin kannattaa tilata Kustaviin kattofirmalta, jonka nimi on Plus Kattopalvelu. Pudotamme lumet hallitusti ja harkitusti niin korkeiden rakennusten katoilta kuin pienien mökkienkin päältä.

Piipunhattu ja piipun pellitys suojelevat piippuasi

Piipunhattu ja piipun pellitys suojelevat piippuasi miltei kaikelta, mitä ikinä keksitkin pelätä. Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa piipun ulkopuolen kosteudelta ja rapautumiselta, mitkä nopeuttaisivat piipun kulumista loppuun. Mittojen mukaan tehty pellitys on todella hyvä suoja kulumiselta, ja samalla se antaa omakotitalon tai esimerkiksi mökin katolle hyvin yhtenäisen ja kauniin ilmeen.

Piipunhattu on savupiipun päällä oleva pikku katos. Sen tehtävä on estää roskien, lumen ja sateen pääsy savuhormiin. Kuiva hormi vetää paremmin, mutta piipunhatun tehtävä ei ole olla yksinomaan hyvän vedon varmistaja. Piipunhattua tarvitaan suojaamaan jokaista savuhormia kosteuden aiheuttamalta rapautumiselta, mikä näkyisi koloina ja onkaloina. Jos savuhormin laastiin pääsee rapautumaan tällaisia koloja ja onkaloita, kärsii paloturvallisuus tästä asiasta. Koloihin kertyvä noki voi johtaa nokipaloon, ja nokipalo puolestaan rakennuspaloon. Jos kolo on läpi asti, voi tulikuumia savukaasuja päästä karkuun. Seurauksena voi olla yläpohjan eristeiden syttyminen tuleen, ja tulipalo välikatolla voi saada koko rakennuksen ilmiliekkeihin.

Jos talon piipulla ei vielä ole suojapellitystä hattua, ota yhteyttä meidän ”hattumaakareihimme” eli kattopeltiseppiimme. Ottamalla yhteyttä myynti- ja asiakaspalveluumme voit tilata Kustaviin myös muita peltisepän töitä, kuten vaikkapa tippapeltien asennuksen, rivisaumatun peltikaton korjauksen tai kattoturvatuotteet peltisepän työnä.

Plus Kattopalvelu palvelee sinua nopeasti, luotettavasti ja asiantuntevasti silloinkin, kun piipusta vuotaa vettä tai aluskatetta on korjattava piipun kohdalta. Vaikka katto kaikkine läpivienteineen olisi tarkastettu kaksi kertaa vuodessa, voi katto alkaa vuotaa piipun juuresta. Piipunjuurivuodon takana voivat olla myrskyvauriot tai runsas lumitaakka, tai ihan vain ajan hammas. Joka tapauksessa, tämäkin kattovuoto tiilikatolla, peltikatolla tai huopakatolla on saatava pian korjatuksi. Jos aluskate on kunnossa, ei kosteus ehkä ehdi lahottaa puuosia tai homehduttaa eristeitä, ennen kuin piipun juuri tiivistetään. Jos aluskate on rikki, sitä ei ole tai se perstuu puhki vesimassojen alla, voi piipunjuurivuodon yhteydessä olla tarvetta myös märkien villojen vaihdolle ja lahovaurioiden kunnostamiselle. Niin tai näin, saat parasta palvelua tässäkin kattourakassa tilaamalla urakan Plus Kattopalvelulta. Kaikki kattokorjaukset, piipun peltityöt, aluskatteen vaihdot ja muut kattotyöt tehdään täyden palvelun urakkoina, eli niin sanottuna avaimet käteen -pakettina.

Viisitoista kesää ei ole tarpeeksi, joten tilaa katon tarkastus Kustaviin

Viisitoista kesää, ei yhtään vähemmän, lauloi Kari Tapio – tilaa katon tarkastus Kustaviin, niin tämä laulu ei kerro ainakaan sinun katostasi. Katollasi on mahdollisuus kestää vuosikymmeniä, mutta jos kattotarkastukset jäävät tekemättä, voi katon elinkaari jäädä vain noin viiteentoista vuoteen. Katon kunnon tarkastus on ainut tapa saada tieto kaikista rei’istä, huonokuntoisista saumoista, ilmakuplista, irtoamassa olevista kattoturvatuotteista, pinnoitevaurioista, pussittavista aluskatteista ja muista ongelmista jo ennen, kuin varsinainen vahinko ehtii tapahtua. Jos ongelmat eskaloituvat ja itse vahingonkin korjaaminen myöhästyy, voi katon kunnostaminen olla kallista ja hankalaa, kun siihen vihdoin päästään ryhtymään. On mahdollista, ettei kattoa enää kannatakaan kunnostaa, vaan se on paras purkaa ja uusia.

Pari reikää katossa saattaa kuulostaa viattomalta, mutta on hyvä muistaa, että niistä voi ajan kanssa syntyä vesivahinko ja jopa homevaurioita. Jotta omakotitalon, rivitalon, paritalon, pihasaunan tai esimerkiksi rantamökin katto kestäisi mahdollisimman pitkään eikä sen alle muodostuisi kosteusongelmia, kannattaa katto tarkastaa tai tarkastuttaa ainakin kaksi kertaa vuodessa. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta kaikki kattohuollot, katon paikkaukset ja muut työt osataan tehdä ajallaan, eikä katon kunto pääse romahtamaan. Peltikatolla, esimerkiksi lukkosaumakatolla, on tällöin kaikki mahdollisuudet kestää jopa 50 vuotta. Bitumikatot voivat kestää noin 40 vuotta, ja tiilikatot peräti seitsemän vuosikymmentä. Savitiilikatot ja konesaumakatot voivat olla tiiviitä ja toimivia vielä lähes sadan vuoden kuluttua niiden asentamisesta.

Kustavilaisilla talonomistajilla ja taloyhtiöillä on kaksi tapaa saada kattava kattotarkastus, mikä päättyy raporttiin tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton kunnosta. Jos palahuopakatto, aaltopeltikatto tai jokin muu katto tarvitsee sillä erää jotain kattotyötä (kuten kattoreiän paikkausta, katon huoltomaalausta, harjatiivisteiden asennusta tai esimerkiksi jiirin korjausta), on siitä luvassa hyvä tarjous. Ensimmäinen tapa saada katon kaski kertaa vuodessa tarvitsemat kattotarkastukset hoidettua on ottaa yhteyttä ja tilata katon kunnon tarkastus samaan tapaan kuin kaikki muutkin kattotyömme. Toinen tapa saada kattotarkastus Kustaviin on tilata meiltä ihan mikä tahansa muu kattotyö, vaikka rännien puhdistus (sitäkin tarvitaan kaksi kertaa vuodessa). Kattotarkastuksen saa nimittäin ilmaiseksi kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden yhteydessä! Vaikka peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tarkastetaankin ilman eri veloitusta, on luvassa tarkasti tehty kattotyö, minkä aikana mikään detalji ei jää vähemmälle huomiolle.

Kattopalvelumme kattourakoinneista Kustavissa tulee hyvä mieli

Plus Kattopalvelun kattourakoinneista Kustavissa tulee pelkästään hyvä mieli – ja miksei tulisi, tuleehan katto kerralla kuntoon ja vieläpä mitä kilpailukykyisimmällä hinnalla! Kattopalvelumme tekee asiantuntemuksella ja tarkalla otteella kaikki omakotitalojen, tuotantolaitosten, eläinsuojien, autotallien, kesämökkien ja esimerkiksi kerrostalojen kattourakat. Ota yhteyttä tähän kattourakoitsijaan, tarvitsitpa sitten lumenpudotusta, katon keväthuoltoa, katon lisälämmöneristystä, piipun pellitystä, varttikaton pinnoittamista, lumiesteiden asennusta tai vaikkapa aluskatteen tiivistystä. Meiltä sujuu myös lumi- ja myrskyvaurioiden korjaaminen, ruosteen- ja sammaleenpoisto, räystäslautojen maalaaminen ja kattoreikien paikkaus. Kun mitään ei enää ole tehtävissä, voit luottaa meidän uusivan tiilikattosi, peltikattosi tai huopakattosi juuri, niin kuin se kuuluu uusia. 

Plus Kattopalvelun tekemistä kattotöistä voi hakea kotitalousvähennystä, ja saapa kauttamme rahoituksenkin eri kokoisille kattourakoille. Me emme tuota rahoitusta tarjoa, mutta kotisivujemme kautta pääsee tutustumaan kokeneen ja luotettavan yhteistyökumppanimme tarjoamaan remonttilainaan. Katon korjaamiseen ja huoltamiseen kannattaa investoida, riippuuhan koko rakennuksen kunto, arvo ja asumiskelpoisuus siitä, missä kunnossa katto on. Jos katto vuotaa, voi katon alle pääsevä kosteus heikentää rakenteet ja saada aikaan homevaurioita, joilla on tunnetusti varsin haitallinen vaikutus rakennuksen asumiskelpoisuuteen.

Kattopalvelustamme tulee hyvä mieli senkin takia, että kaikki eri kokoiset kattourakat oikeuttavat yhteen ilmaiseen kattotarkastukseen. Kaikki tasakatot, taitekatot, pulpettikatot ja muut katot on hyvä tarkastaa pari kertaa vuodessa. Mitä tiheämmin katto tarkastetaan, sen parempi – päästäänhän näin kaikkiin naarmuihin, reikiin ja muihin ongelmiin puuttumaan jo aikaisessa vaiheessa. Tiilikaton kunnon tarkastus voi kertoa rikkinäisistä tiilistä tai revenneestä aluskatteesta, ja nuo ongelmat kannattaa hoitaa pian pois päiväjärjestyksestä, jotta tiilikatto ei vuotaisi. Jos tiilien kuntoa on aika kohentaa kattomaalauksen tai sammaleenpoistokäsittelyn avulla, teemme niistä tarjouksen. Bitumikatolla käynnin jälkeen tiedämme, jos jokin sauma tai paanu repsottaa. Kerromme myös mahdollisista kattorei’istä tarjoten niiden korjaamista. Tarvittaessa tarjoamme katon pesua ja/tai pinnoittamista. Peltikaton kuntotarkastus voi päättyä tarjoukseen katon huoltomaalaamisesta tai ruostevaurioiden kunnostamisesta. Huonokuntoisimmat kattopellit kannattaa vaihtaa – tarvittaessa tarjoamme kaikkien kattopeltien vaihtoa (eli osittaista peltikattoremonttia) tai koko katon uusimista. Kuntotarkastuksen yhteydessä varmistamme myös esimerkiksi sadevesijärjestelmän vedon, piipun pellityksen kunnon ja kattorakenteiden kuivuuden.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt