Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattosi ansaitsee täsmällisiä kattotöitä – saat ne Punkalaitumella meiltä

Tilaa kattohuoltosi, kattosi paikkaukset ja kattoremonttisi Punkalaitumella Plus Kattopalvelu -nimiseltä kattofirmalta, niin ne toteutetaan todella täsmällisesti. Täsmällisyys tarkoittaa huolellisuutta. Teemme kaikki kattourakat katemateriaalin, katon tarpeiden ja sinun esittämiesi toiveiden mukaan. Mikään työvaihe ei jää sen vähemmällä huomiolle kuin muutkaan, ja katto tulee kokonaisvaltaisesti hyvään kuntoon. Jotta kaikki paikkaus- ja huoltotarpeet tulisivat huomattua, tarjoamme jokaisen kattohuollon, kattokorjauksen ja muun kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Katon kunnon tarkastuksen aikana käydään läpi koko tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi harjakaton kunto aina katon tarvikkeita myöten. Yksikään reikä ei jää huomaamatta, ei myöskään ruoste- tai pinnoitevaurio.

Täsmällisyys tarkoittaa myös siitä, että pidämme kiinni yhdessä sovitusta aikataulusta, ja tiedät kattourakan hinnan jo etukäteen. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon ja muun muassa huvilan kattotyöt alkavat alkukatselmuksesta. Saavumme paikan päälle mittailemaan kattoa ja arvioimaan sen yleiskuntoa. Erityisen paljon meitä kiinnostaa se, missä kunnossa katon alla olevat rakenteet ovat. Se, onko kattorakenteissa kosteutta vai ei, vaikuttaa paljon edessä olevan kattourakan kulkuun (ja hintaan). Otamme selvää myös siitä, tarvitaanko rakennustelineitä, vaiko kenties nostinkoriautoa. Laskemme, kuinka paljon työntekijöitä tarvitaan, ja kuinka kauan urakan toteuttamiseen avaimet käteen -periaatteella menee aikaa. Kun alkukatselmus on hoidettu, saat tarjouksen kattourakastasi. Tarjouksesta käy ilmi myös töiden osuus, mikä on yksityisasiakkaalle verovähennyskelpoinen. Kotitalousvähennys tekee muutenkin kilpailukykyisistä hinnoistamme vieläkin edullisempia, joten katon kunnossapidon ei todellakaan tarvitse olla kallista.

Jos etsit katon uusimiselle tai jollekin muulle kattourakalle rahoitusta, voimme iloksemme kertoa yhteistyökumppanimme tarjoamasta rahoituksesta. Klikkaa kotisivuillamme olevaa linkkiä, niin saat tietää lisää tästä rahoituksesta, ja voit hakea sitä ilman turhaa säätöä. Koko homma hoituu etänä, sinulle parhaiten sopivana ajankohtana.

Kattotöitä ei tehdä etänä. Kun urakasta on sovittu, aloitamme työt mahdollisimman pian, ja kokeneiden ammattilaistemme ansiosta ne etenevät tasaisen varmasti. Täsmällisiä ja tasokkaita kattotöitä voi tilata meiltä myös Punkalaitumen naapurikuntiin eli Huittisiin, Humppilaan, Loimaalle, Urjalaan ja Sastamalaan. Ota yhteyttä, niin laitetaan katto kuntoon, tai täydennetään sen varustelutasoa nykyaikaisilla ja laadukkailla kattotöillä!

Etsitkö kattoremontille tekijää Punkalaitumella?

Jos etsit tekijää kattoremontille Punkalaitumella, olet tullut juuri oikeille sivuille. Plus Kattopalvelu on turvallinen valinta niin peltikaton, tiilikaton kuin huopakatonkin asentamiseen – katon purkamisesta, kattorakenteiden kunnostamisesta ja muista kattosaneerauksen yhteydessä tehtävistä töistä puhumattakaan. Meiltä tilaat niin omakotitalon, kesämökin, kerrostalon kuin rivitalonkin kattoremontin, eikä kattoremontin hinta hirvitä. Laskemme huopakattoremontille, palahuopakattoremontille, tiilikattoremontille ja peltikattoremontille hyvin järkevän urakkatarjouksen, mikä siis pitää sisällään kaikki katon uusimisessa tarvittavat työt. Kattoremonttimme voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, minkä tarjoamisesta vastaa rahoitusalalla toimiva yhteistyökumppanimme.

Palahuopakattojen ja esimerkiksi lukkosaumakattojen ohella uusimme myös konesaumakatot. Kattopeltiseppämme ovat kokeneita konkareita, jotka asentavat uuden konesaumakaton niin loivalle kuin kaltevallekin katolle. Kattopeltiseppiemme erityisosaamista tarvitaan myös muiden kattojen viimeistelytöissä: he voivat toteuttaa vaikkapa piipun pellittämisen mittojen mukaan. Uusi katto vastaa kaikkia toiveitasi, sillä kuuntelemme ne herkällä korvalla. Mikäli olet kyllästynyt tasakattoon, voimme muokata siitä harjakaton, aumakaton tai vaikkapa pulpettikaton. Asennamme uudelle katolle aina ne pakolliset kattoturvatuotteet sekä sadevesijärjestelmän, mutta voimme sopia asentavamme uudelle katolle myös muita katolla liikkumista helpottavia kattoturvatuotteita. Tavallisten kourujen ja alastuloputkien sijaan voimme asentaa jalkarännit – emme tosin tasakatolle, sillä ainut sopiva sadevesijärjestelmä tasakatolle koostuu kattokaivoista.

Katon uusimisen yhteydessä katolle voidaan asentaa myös uusia läpivientejä, kuten esimerkiksi kattoluukku. Me tiivistämme uudet läpiviennit niin, ettei lämpöä pääse ulos, eikä vettä sisään. Läpivientien tekeminen on yksi kattoremontin haasteellisimmista työvaiheista, mutta Plus Kattopalvelu hallitsee tällaisetkin hommat. Katolle voidaan asentaa myös aurinkopaneeleita, pieneläinesteitä tai vaikka tuuliviiri.

Katon alle saatetaan tarvita uusia eristeitä. Jos vanhat eristeet ovat kuivat ja muutenkin ”hyvässä hapessa”, ei niitä tarvitse ensin purkaa. Aluskatteen uusiminen kuuluu tavallisen kattosaneerauksen kulkuun, tehtiinpä kattoremontti talvella tai kesällä. Jos aluskate on uusittu hiljattain tai jos katto jostain syystä uusitaan ennen sen teknisen käyttöiän päättymistä, voi aluskate olla mahdollista jättää vaihtamatta. Katon alla olevia puurakenteita korjataan tai uusitaan tarpeen mukaan. Kattovuoto on voinut lahottaa puuosat, ja silloin ne pitää uusia, koska vaarana on lahon aiheuttama heikkeneminen.

Kesämökki, rantasauna, toimistorakennus… huopakaton tai palahuopakaton voi bongata monenlaisista rakennuksista

Kesämökki ei suinkaan ole ainut rakennus, minkä katoksi voidaan asentaa huopakatto tai palahuopakatto. Bitumikatot sopivat myös toimistorakennusten, teollisuuslaitosten ja esimerkiksi rantasaunojen katoiksi, ovathan ne asennushinnaltaan edullisia ja huolto-ohjelmaltaan varsin yksinkertaisia. Kustannustehokas ja aina yhtä tyylikäs bitumikermikatto sopii myös erilaisiin omakotitaloihin – niin perinteisiin kuin moderneihin. Perinteisen tyylin suosija ihastunee kolmiorimahuopakattoon. Jos omakotitalossa on tasakatto, on tavallinen huopakatto eli tiivissaumakatto ainoa sopiva valinta. Kaltevalle katolle käy myös palahuopakatto, mitä kutsutaan myös laattakatoksi tai paanukatoksi. Laattakatto on tuttu myös monen leikkimökin, grillikatoksen ja muun ulkorakennuksen katolta.

Bitumikatto voi suojata rakennusta kosteudelta jopa noin 40 vuotta, mutta ei silloin, jos sitä ei ole huollettu. Bitumikatot eivät vaadi kovin tiheää huolenpitoa, mutta sitäkin enemmän asiantuntemusta. Huopakaton huolto, remontointi ja korjaus tulee toteuttaa bitumikatteen erityispiirteet huomioiden. Katon pinnoite voi vaurioitua, jos kattoa huolletaan väärillä tavoilla, esimerkiksi liian kovakouraisesti. Huoltotoimenpiteiden tekemättä jättäminen saattaa johtaa siihen, että katto ikääntyy ennen aikojaan. Hoitamaton huopakatto on usein epäpuhtauksien ja sammaleiden vallassa, eikä se silloin pääse kuivumaan nopeasti sateen jälkeen. Katolla viipyilevä kosteus haurastuttaa katon, ja se voi alkaa vuotaa. Jos kattovuoto saa aikaan pahan katon vesivahingon, löytynee vastaus vasta katon uusimisesta.

Plus Kattopalvelu on nappivalinta kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi pihasaunan bitumikaton kunnossapitoon. Tarjoamme niin huopakaton kevät- ja syyshuollot kuin kaikki kattokorjauksetkin – ja huopakattoremontit, jos muu ei auta. Kevät- ja syyshuollon yhteydessä bitumikatoltasi poistetaan kaikki roskat ilmapuhaltimien avulla. Seuraavaksi puhdistamme sadevesijärjestelmän käsin, ja suoritamme ilmaisen kattotarkastuksen. Ilmainen kattotarkastus on osa kaikkia kattotöitämme Punkalaitumella, ja mitä hyödyllisin keino saada kaikki katon huolto- ja paikkaustarpeet huomattua ja hoidettua tarpeeksi ajoissa. Jos katon sauma repsottaa, voi se johtaa kattovuotoon, ellei sitä pian tiivistetä. Kattotarkastus kertoo myös siitä, joko talon katto on aika suojata auringolta ja sammaleilta uusimalla sen pinnoite. Tuo huolto tehdään vain kerran, mutta sen jälkeen katto on kuin uusi, ja se voi kestää vielä parikymmentäkin vuotta.

Tilaa katon korjaus Punkalaitumelle meiltä, niin voit lakata huolehtimasta

Saatat tietämättäsi tarvita katon korjausta Punkalaitumelle. Rikkinäisten tiilien vaihtotarvetta tai esimerkiksi tarvetta korjata peltikatossa tai huopakatossa oleva reikiä ei tule huomanneeksi, ellei katolle kiipeä sen kuntoa tarkastamaan. Monet katon vauriot huomataan vasta sitten, kun sisäkatosta tippuu vettä – tai kun katon vesivahinko on aiheuttanut sisäilmaongelmia. Jotta peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tulisi korjattua ennen moisia ongelmia, kannattaa se tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Jos kattotarkastus kertoo jostain katon korjaustarpeesta, on siihen syytä tarttua välittömästi. Katon kunnon tarkastus antaa tiedon myös katon huoltotarpeista, ja hyvä niin: oikeaan aikaan ja oikealla tavalla toteutetut kattohuollot vahvistavat katon yleiskuntoa, jolloin se vaurioituu vähemmän.

Jiirien korjaukseen, irronneiden lumiesteiden (tai rännien tai tikkaiden) aiheuttamien reikien korjaukseen sekä esimerkiksi kattoikkunan tiivistykseen kannattaa valita ammattilainen. Punkalaitumella sinua palveleva Plus Kattopalvelu osaa toteuttaa asianmukaisella tavalla kaikenlaiset kattokorjauksen aina pienien reikien paikkauksesta painuneen katon oikaisuun. Vaikka olisi käynyt niin hullusti, että puu kaatui talon päälle rikkoen katon aina sen rakenteita myöten, voit lakata huolehtimasta. Plus Kattopalvelu korjaa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi piharakennuksen katon ensiluokkaisella ammattitaidolla, ja vieläpä varsin ripeällä aikataululla. Kaikki on pian taas kunnossa, ja kilpailukykyisen urakkahinnankin saat tietää etukäteen. Äkillisissä kattokorjaustarpeissa auttaa kotisivujemme kautta saatava rahoitus, ja omakotitalon sekä kesämökin kattokorjauksista voi jälkikäteen hakea kotitalousvähennystä.

Teimmepä sitten rännien ja vesikourujen korjausta, irronneiden peltilistojen vaihtoa tai muiden myrskyvaurioiden korjausta tai vaikkapa puuosien vaihtoa, tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Tämä katon ja kattoläpivientien asennuksen ja tiivistyksen ammattilainen tunnetaan tästä kaupanpäällisestään, mikä vähentää talonomistajan (tai taloyhtiön osakkeiden) huolenaiheita entisestään. Jos vaikka räystäslaudat ja -pellit pitäisi vaihtaa, saatte siitä tiedon (ja tarjouksen) katon kunnon tarkastuksen päätteeksi. Tarvittaessa suosittelemme tiilikaton pinnoittamista, mikä vähentää katon pakkasrapautumista. Pakkasrapautuminen näkyy tiilien murenemisena ja halkeilemisena. Peltikaton omistajalle saatamme tarjota katon huoltomaalausta, mikä ehkäisee ruostevaurioiden syntymistä. Huopakatto voi olla sammaleiden poiston tarpeessa, sillä sammalet avaavat vuotien saumoja ja ikäännyttävät huopakattoa. Sammaleinen katto on siis alttiimpi vuotamaan kuin katto, mitä kasvustot eivät kiusaa.

Sammaleetkin voivat saada aikaan sen, että katto vuotaa

Sammaleet aiheuttavat kattovuotoja, mutta kattovuoto voi johtua myös ruosteesta, läpivientien haurastuneista tiivisteistä, tuulen irrottamista kattopelleistä tai kattotikkaista tai esimerkiksi asennusvirheistä. Kattovuodon korjaus on tilattava aina nopeasti – riippumatta siitä, miksi katto vuotaa. Vuotavan katon korjaamisella on kiire, vaikka katon alla olisi aluskate. Aluskatteen varaan ei kannata laskea liikaa, sillä aluskate kuluu ja haurastuu siinä kuin muutkin rakenteet. Jos katto saa vuotaa rauhassa, voi aluskatteen kunto romahtaa, jolloin se alkaa vuotaa. Mikäli aluskate pettää, ei mikään enää suojaa katon vesivahingolta.

Katon vesivahinko ei tietenkään ole maailmanloppu. Katon vesivahinko tarkoittaa sitä, että katon alla olevat rakenteet kastuvat. Jos puuosat kastuvat, pitää ne kuivattaa koneellisesti – ellei kosteus ole jo ehtinyt aiheuttaa lahovaurioita. Lahovauriot heikentävät kattorakenteiden kunnon vieden mennessään niiden kantokyvyn. Lahot puuosat pitää aina vaihtaa, sillä muuten lahon leviämistä ei saada pysäytettyä. Mikäli vuotava katto on kastellut myös katon alla olevat eristeet, on edessä villojen vaihto. Kosteus saa mikrobikasvustot villiintymään, joten vaarana on yläpohjan homevaurio.

Mikäli katon alla on kosteutta, korjaamme tai uusimme aluskatteen ja teemme kattorakenteiden sekä eristeiden kaipaamat toimenpiteet. Jos kosteusvauriot ovat pahoja ja vesikattokin alkaa olla käyttöaikansa lopussa, teemme tarjouksen kattoremontista. Kattoremontti tullee kalliimmaksi kuin katon osittainen korjaus, mutta hintaero saattaa loppujen lopuksi olla melko pieni. Katon uusimisen jälkeen sinulla on katto, mikä kestää ja toimii taas vuosikymmenien ajan. Katon osittainen korjaus voisi antaa katolle vain muutamia lisävuosia, vaikka hinta ei olisi paljoakaan edullisempi. Harkitsemme aina tarkoin, tarjoammeko omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katon korjausta, vaiko kattoremonttia.

Kattosi alta voi löytyä kosteutta ja lahoa, vaikka ulkokatto pitäisi edelleen vettä. Jos välikatto ei tuuletu tarpeeksi hyvin, voi talon sisältä nouseva lämmin ja kostea ilma jäädä muhimaan yläpohjarakenteisiin. Tällaisessa tilanteessa selvitämme, onko katon korotus tarpeen, vai saadaanko katto tuulettumaan paremmin uusien ilmanvaihtokanavien avulla. Alipainetuuletin on yksi ratkaisuvaihtoehto. Myös kondenssiveden aiheuttamat tuhot on kunnostettava pian, jotta tilanne normalisoituu ja katon (sekä koko rakennuksen) tulevaisuus alkaa taas näyttää hyvältä.

Katon huollot Punkalaitumella auttavat kattoa taistelemaan ajan hammasta vastaan

Katon huollot Punkalaitumella auttavat omakotitalon, kerrostalon, ulkorakennuksen ja esimerkiksi rantasaunan kattoa taistelemaan ajan hammasta vastaan. Jos katon huollot jäävät tekemättä, voi ajan hammas kuluttaa katon loppuun jopa puolta nopeammin kuin pitäisi. Ajan hampaalla tarkoitetaan tässä yhteydessä kaikkia rasituksia, joita katon on vuosien mittaan kestettävä. Talvella katto on vaarassa naarmuuntua, sen tiilet voivat halkeilla ja sille asennetut kattovarusteet irrota (jättäen jälkeensä vuotavia reikiä). Lumen paino voi olla niin suuri, että katto painuu notkolle. Asuinrakennuksia kevyemmin rakennettujen piharakennuksien katot voivat jopa sortua liian painavan lumivaipan alle.

Kesällä katon on kärvisteltävä kuumassa auringonpaisteessa. Aurinko kuivattaa varsinkin palahuopakattoja ja huopakattoja. Kesäisin myös sataa usein. Yhden ainoan saderupeaman aikana katolta voi tulla alas jopa tuhansia litroja vettä, joten sadevesijärjestelmän (ja salaojituksen) on syytä olla kunnossa. Kesä on otollista aikaa myös sammaleiden kasvulle. Sammalet ikäännyttävät ja haurastuttavat niin tiili- kuin huopakatotkin. Peltikatot kosteus voi saada ruostumaan.

Syksyn kovat tuulet voivat irrottaa peltilistoja, repiä kattohuopaa tai esimerkiksi paiskoa katolle oksia, mikä saa kattotiilet hajoamaan tai irtoamaan sijoiltaan. Mikäli kattoa ei kunnosteta ennen uutta talvea, voi se vuotaa. Katon alle pääsevä kosteus voi tehdä katosta entisen katon yllättävänkin nopeasti.

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin teemme katemateriaalin ja katon tarpeiden mukaan toteutetun katon huollon. Yhtä mittaa kattoa ei tarvitse olla huoltamassa: yleensä riittää, että vuoden mittaan teetetään vain katon kevät- ja syyshuollot. Niiden aikana katto puhdistetaan kaikista roskista, mitkä vauhdittavat katon sammaloitumista tai ruostumista. Samalla tyhjennämme sadevesijärjestelmän roskista, ja teemme koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastuksen. Katon tarkastus on ilmainen kaikkien kattotöiden yhteydessä, olivatpa ne sitten katon harjauksia tai vaikka kattopeltien kiinnitysten lisäyksiä.

Kattotarkastuksen perusteella osaamme kertoa, tarvitseeko katto jotain kunnostusta tai muuta kattohuoltoa. Katon pesu poistaa pinttyneen lian, ja sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely ovat varmoja tapoja puuttua sammaloitumisongelmaan. Tiilikatto rapautuu vähemmän, kun se pinnoitetaan. Myös huopakatto kannattaa pinnoittaa, jottei se kuivu ja muutu koppuraiseksi. Peltikaton maalaus ehkäisee ruostumista ja kattoturvatuotteiden huollot pidentävät niiden käyttöikää. Myrskyvaurioita voidaan torjua esimerkiksi vaihtamalla naulat ja vanhat ruuvit uusiksi ruuveiksi.

Rännien puhdistukseen Punkalaitumella ei riitä muutaman roskan poisto

Kun tehdään asianmukaista rännihuoltoa Punkalaitumella, ei siihen riitä parin roskan poisto, vaan rännit on puhdistettava kaikista niihin kertyneistä roskista. Samalla kuuluu suorittaa rännien kunnon tarkastus, koska ränneissä voi olla jotain korjattavaa. Jossain vaiheessa rännit pitää purkaa ja asentaa uudet tilalle, mutta tähän voi mennä puoli vuosisataa – ainakin siinä tapauksessa, että talon sadevesijärjestelmästä on pidetty asianmukaisesti huolta.

Sadevesikourut on paras puhdistaa yläkautta, eli katolle kiipeämällä ja sieltä käsin operoimalla. Jos et halua kiivetä katolle tai käyttää aikaasi sadevesijärjestelmän puhdistukseen, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Poistamme kaikki roskat ränneistä käsityönä, ja jos syöksyputket ovat tukkeutuneet, avaamme ja tyhjennämme nekin. Kun kaikki lehdet, roskat, neulaset ja muut roskat on saatu pois sadevesijärjestelmästä, tarkastamme sen kunnon – voihan olla, että kiinnikkeet pitää uusia tai että ränneistä löytyy joitain ruostevaurioita. Jos sadevesijärjestelmän sulana pysymisestä huolehtii sulanapitojärjestelmä, tarkastamme sen kunnon yksin tein. Kuntotarkastuksen jälkeen saatamme antaa tarjouksen esimerkiksi rännien huoltomaalaamisesta, tai mille nyt sattuukin olemaan tarvetta. Jos millekään muulle rännityölle ei ole tarvetta, emme tietenkään tarjoa mitään turhaa.

Ränneissä olevat roskat vauhdittavat rännien ruostumista, voiden siten lyhentää rännien käyttöaikaa. Roskista on muutakin harmia kuin ruoste. Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon ränneissä on roskatukkeita, valuvat katolta tulevat vedet maahan liian lähelle talon perustuksia. Kosteus voi nousta rakenteisiin ja aiheuttaa isoja ongelmia. Likainen vesi, mikä tulvii yli kourujen, voi myös sotkea rakennuksen julkisivun.

Talven tullen roskaiset rännit tietenkin jäätyvät, ja huomaat tämän yleensä ränneistä roikkuvista jääpuikoista. Toinen syy rännien jäätymiseen olisi jokin rakenteellinen vaurio – esimerkiksi se, että kaadot antavat väärään suuntaan. Jotta kaikkiin rakenteellisiin vaurioihin voitaisiin puuttua ajoissa, on rännien kunnon tarkastus tärkeä osa asianmukaista rännihuoltoa. Joka tapauksessa, jää pitää saada pois ränneistä, ennen kuin ne vääntyvät, aukeavat saumoistaan tai tippuvat alas lisääntyneen painonsa takia. Rännien höyrysulatus kuuluu meidän palveluvalikoimaamme siinä kuin kaikki muutkin rännihuollot. Kuuma höyry saa jään sulamaan mistä tahansa!

Katon puhdistus tehdään kymmeniä kertoja, kun taas katon pesu paljon harvemmin

Katon puhdistus on paljon useimmin tarvittu kattohuolto Punkalaitumella kuin esimerkiksi katon pesu, tai edes sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely. Jokainen tasakatto, pulpettikatto, aumakatto ja esimerkiksi taitekatto pitää puhdistaa roskista kaksi kertaa vuodessa, sillä katolle vähitellen kertyvät roskat varjostavat kattoa. Jos lehtiä, neulasia, oksanpätkiä ja muita roskia ei poisteta katolta, alkaa se ruostua tai sammaloitua roskien siihen sitoman kosteuden takia. Roskien poisto omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katolta ei ole kovin iso operaatio, eikä siihen tarvita painepesuria tai edes vesiletkua. Tiilikatot ja monet muut katot voidaan harjata, mutta bitumikattojen pinnoitetta kannattaa varjella poistamalla roskat ilmapuhaltamalla. Tilaa katon kevät- ja syyshuollotkin Plus Kattopalvelulta, niin puhdistamme yksin tein myös katon sadevesijärjestelmän, ja saat kaupan päälle katon tarkastuksen.

Koska katto kannattaa puhdistaa joka kevät ja syksy, tehdään tämä kattohuolto kymmeniä kertoja. Tiilikatto, minkä käyttöikä on noin 70 vuotta, tullaan siis puhdistamaan noin 140 kertaa. Tiilikaton pesu tehdään paljon harvemmin, kenties vain tiilikaton maalauksen yhteydessä (ja se tehdään vain kerran). Sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä tiilikatto voi tarvita useamminkin. Vanha katto pitänee puhdistaa sammaleista kerran tai kaksi vuosikymmenessä.

Huopakattojakaan ei tarvitse pestä alvariinsa. Likainen katto kannattaa pestä, mutta puolivuosittainen katon puhdistus ja aina silloin tällöin tehty sammaleenpoisto huopakatolta saattavat pitää katon tarpeeksi puhtaana. Viimeistään silloin palahuopakatto, kolmiorimahuopakatto tai tiivissaumakatto pitää pestä, kun sitä ruvetaan maalaamaan. Kuten tiilikatot, huopakatotkin maalataan vain kerran.

Peltikatto maalataan useammin kuin muun katot, ja joka kerta se on myös pestävä. Vain puhdas katto ottaa uuden pinnoitteen hyvin vastaan. Jos katto likaantuu kattomaalausten välissä, on silloinkin aika suorittaa peltikaton pesu. Kaikeksi onneksi peltikatto likaantuu melko vähän, hylkiihän sen liukas pinta kaikenlaisia epäpuhtauksia, ja sade pitää yleensä huolta lopusta. Sammaleitakaan ei peltikatoilta yleensä tarvitse poistaa, sillä tuollaiset kasvustot karttavat peltikattoja. Sammaleiden sijaan likaista kattoa uhkaa ruoste, joten peltikaton puhtaana pitäminen on yhtä tärkeää kuin tiilikattojen ja huopakattojen puhtaudesta huolehtiminen.

Katon maalaus Punkalaitumella on kattotyö, millä torjutaan kattovuotoja

Katon maalaus Punkalaitumella on kattotyö, mikä tehdään muun muassa siksi, ettei katto alkaisi vuotaa. Kattomaalaus saa rakennuksen näyttämään todella hyvältä, mutta se ei siis ole ainut syy teettää katon huoltomaalausta.

Peltikattoa uhkaava ruoste pysyy loitolla, kun maalautat aaltopeltikaton, lukkosaumakaton, suoraprofiilisen peltikaton tai jonkin muun peltikaton ennen, kuin sen vanha pinnoite muuttuu kuluneeksi. Jos peltikaton maalipinta jo hilseilee ja lohkeilee, on peltikaton maalaamisella hoppu. Ruoste voi saada peltikaton vuotamaan, ja silloin on vaarana se, että kattorakenteet kastuvat. Riippuu katosta, koska kattomaalaus muuttuu ajankohtaiseksi. Jotta peltikaton huoltomaalaus tulisi tehtyä oikeaan aikaan, kannattaa katon kuntoa seurata jatkuvasti. On monia muitakin syitä teettää kattotarkastus suositelluin väliajoin, eli puolen vuoden välein – saadaanhan siten ajoissa tieto myös muista huolto- ja korjaustarpeista.

Tiilikaton maalaus pitää kattotiilet ehjinä, vaikka ikää karttuu. Tiilikatto on hyvä maalata suurin piirtein sen 30-vuotispäivän tienoilla, sillä tässä vaiheessa alkuperäisestä pinnoitteesta tuskin on paljoakaan jäljellä. Tiilien huokosiin kertyvä vesi saa tiilet rapautumaan, kun se talven mittaan jäätyy. Katto voi alkaa vuotaa, jos moni kattotiili on rikki. Tiilikaton alla oleva aluskate ei tykkää hyvää jatkuvasta kosteusrasituksesta, joten sen varaan ei kannata laskea liikaa. Omakotitalon tai esimerkiksi mökin tiilikaton pinnoitus tasoittaa tiilien pinnan, ja silloin ne lakkaavat imevästä vettä, keräämästä sammaleita ja rapautumasta vähitellen.

Huopakattokin voidaan suojata kattovuodoilta maalaamalla, eli pinnoittamalla se uudestaan. Bitumikatot maalataan vain kerran, ja tuota kattohuoltoa on aika alkaa harkita lähestyttäessä katon asennuksen 20-vuotispäivää. Parikymmentä vuotta vanha suojapinnoite ei suojaa bitumikattoa tarpeeksi hyvin auringolta, kosteudelta, kasvustoilta ja esimerkiksi katon päällä kävelemiseltä. Koppuraiseksi kovettunut katto voi haljeta ja alkaa vuotaa – siksi sen elastisuutta ja rasituksensietokykyä kannattaa ylläpitää uuden pinnoitteen levittämisen avulla.

Ennen kuin mitään kattoa voidaan alkaa pinnoittaa, on se vähintäänkin pestävä. Paikan päällä selviää, mitä muita kattotöitä tarvitaan. Voi olla, että katto on myös tiivistettävä (esimerkiksi paikkaamalla jokin reikä tai vaihtamalla rikki menneet kattotiilet) tai käsiteltävä sammalmyrkyllä.

Lumenpudotus Punkalaitumella voi täydentyä myös jäänsulatuksella

Lumenpudotus Punkalaitumella ei ole mikään joka vuosi jokaiselle katolle tarvittu kattohuolto, kuten esimerkiksi katon kevät- tai syyshuolto. Lumen pudotusta hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai omakotitalon (tai jonkin aivan muun kiinteistön) katolta tarvitaan vain runsaslumisimpina vuosina, ja silloinkin yleensä vasta sitten, kun ollaan jo kevättalvessa. Rakennusten katot kestävät pääsääntöisesti hyvin pakkaslunta, joten katto ei ole vaarassa painua notkolle (tai peräti sortua!), vaikka katolla olisikin paksu kerros pakkaslunta. Suojalumi on kokonaan toinen asia. Suojalumi on vettynyttä ja tiivistynyttä lunta. Jos katolla on keväällä paljon suojalunta (nyt puhutaan noin puolimetrisestä kerroksesta), kannattaa tilata lumen pudotus katolta.

Kattolumitöihin liittyy aina paljon riskejä, joten varsinkin kaltevan katon lumenpudotus on syytä jättää kokeneelle ammattilaiselle. Myös tasakatolta voi horjahtaa alas lumen pudotuksen yhteydessä. Niin tasakattoisen kuin kaltevakattoisenkin talon kattolumityöt kannattaa teettää Plus Kattopalvelun kokeneilla asiantuntijoilla. Me olemme varma valinta myös kerrostalon ja muiden isompien kohteiden lumenpudotuksiin. Kaikki ammattilaisemme käyttävät aina työturvallisuustuotteita, ja lumenpudottajamme liikkuvat vähintään kahden hengen tiimeissä, jolloin mukana on aina joku, jolta saada tarvittaessa apua. Kattolumitöissä saatetaan tarvita myös henkilönostinta tai nostinkoriautoa. Jos näin on, tuomme sen tullessamme. Tarvittaessa järjestämme myös liikenteenohjauksen, saattavathan automme tukkia tien, ja joskus lumet on turvallisinta pudottaa kadun puolelle – silloinkin urakka saattaa haitata liikennettä, ja liikenteenohjaajille on tarvetta.

Huolehdimme myös muiden ihmisten turvallisuudesta koko lumenpudotuksen ajan, ja toimimme siten, ettei tiilikattoon, peltikattoon tai huopakattoon synny mitään jälkiä töistä. Koska emme raavi katetta lumentyöntimillämme, vaan jätämme ohuen kerroksen lunta kattoa suojaamaan, ei kattoon synny vuotavia kohtia tai muita vaurioita. Jään poisto katolta ei sekään riko katetta, kun jätät sen ammattilaistemme huoleksi. Katon ja rännien sulatus höyryllä voidaan yhdistää lumenpudotukseen, samoin kuin jääpuikkojen poisto ränneistä tai räystäiltä. Voimme tehdä jään poiston myös ilman lumenpudotusta – tärkeintä on, että jää saadaan pois katon kuntoa ja pihamaan turvallisuutta uhkaamasta. Ränneissä oleva jää uhkaa lähinnä rännien kuntoa, mutta myös turvallisuutta – voihan jäinen ränni olla niin painava, että se putoaa maahan aiheuttaen vahinkoa.

Kattotyömme Punkalaitumella ovat sellaisia, että tilaisimme niitä itsekin

Kun tarvitset joitain kattotöitä Punkalaitumella, kannattaa muistaa Plus Kattopalvelu -niminen kattourakoitsija. Meiltä sujuu niin pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asentaminen, katon IV-töiden tekeminen kuin esimerkiksi kattoturvatuotteiden korjaaminenkin. Teemme hinta-laatusuhteeltaan niin hyviä peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotöitä, että tilaisimme niitä itsekin. Tämä onkin yksi toimintaamme ohjaavista ihanteista: tahdomme laittaa asiakkaiden katot yhtä hyvään kuntoon kuin laittaisimme omatkin kattomme. Yksi osa asiakaslähtöistä kattopalveluamme on ilmainen kattotarkastus, minkä tarjoamme kaikkien tekemiemme kattohuoltojen ja muiden kattotöiden yhteydessä.

Viimeistään kattotarkastuksen aikana selviää, jos aluskate pitää vaihtaa, korjata, paikata tai uusia. Kattotarkastukseen kuuluu mahdollisuuksien mukaan se, että käymme katon alla katsomassa, onko kaikki kunnossa. Jos aluskatteessa on jotain vikaa, kannattaa asiaan pian puuttua, sillä vain täysin ehjä ja tiivis aluskate voi suojata katon alla olevia rakenteita kosteudelta. Aluskatteen kunnostaminen tarkoittaa yleensä samaa kuin sen vaihtaminen, ja jotta aluskate voitaisiin purkaa ja vaihtaa, pitää vesikattoa avata – ainakin osittain. Joskus aluskatteen vaihto laajenee koko katon vaihtamiseksi, eihän huonokuntoista vesikatetta kannata enää asentaa takaisin paikoilleen.

Katon alla tehty kuntotarkastus kertoo myös siitä, ovatko katon rakenteet kuivat ja terveet. Jos katon alla on lahoa, pitää lahot puuosat uusia, jotta laho ei jatkaisi leviämistään. Katon eristyksessä voi olla hometta, mikä on merkki kosteudesta. Kaikki kosteusvauriot pitää ensi tilassa korjata ja kosteuden pääsy katon alle lopettaa. Tämä voi tarkoittaa vuotavan kattoikkunan uusimista tai jonkin muun kattoläpiviennin korjausta, vaikka voihan katto vuotaa myös saumoista, jiiristä tai vaikka harjalta.

Kosteusvauriot voivat olla syntyneet myös asunnon sisältä kohoavasta kosteudesta ja lämmöstä. Tarvittaessa teemme tarjouksen uusista eristeistä, joiden ansiosta lämpöä karkaa vähemmän. Jos tarpeen, teemme tarjouksen myös katon tuuletusratkaisujen parantamisesta, sillä eristeiden läpi väistämättä karkaava kostea ja lämmin ilma pitää saada tuulettumaan ulos. Katon tarkastuksen jälkeen teemme tarjouksen kaikista kattotöistä, joita omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon katto sillä erää tarvitsee – olipa se sitten katon maalaus tai vaikka piipunhatun asentaminen! Mikäli kaikki on kunnossa, ei tarjoustakaan tule.

Katon yläpohjan eristykseen kosketaan vain tarvittaessa – tällöin sinäkin tarvitset villojen vaihdon

Kattotöitämme Punkalaitumella ovat esimerkiksi rännien puhdistus, sammaleenpoisto huopakatolta, lumiesteiden asennus ja villojen vaihto. Rännit on puhdistettava puolen vuoden välein, mutta hyvin hoidetulle huopakatolle alkaa ilmestyä sammaleita vasta sen ikäännyttyä. Sammaleenpoistoa tarvitaan tuolloin muutamien vuosien välein. Lumiesteet asennetaan katolle toivottavasti vain kerran (rikkoohan lumiesteiden irtoaminen kattoa). Villat vaihdetaan vain silloin, jos niissä on jotain vikaa, kuten kosteutta. Jos yläpohjan eristeet ovat hyvässä kunnossa, ei niitä tarvitse vaihtaa sen paremmin katon lisälämmöneristyksen kuin kattoremontinkaan yhteydessä.

Jos villat kuitenkin pääsevät kastumaan, kannattaa ne purkaa ja uusia pikaisesti. Kaikki katot kannattaa kuntotarkastaa puolen vuoden välein, jotta tieto villojen kastumisesta saataisiin jo varhaisessa vaiheessa – näin vältytään yläpohjan homevauriolta. Villat eivät kastu tuosta noin vaan, vaan sille on aina selkeä syy. Ensimmäisenä mieleesi tulee varmasti kattovuoto, ja olet ihan oikeassa: jos katto vuotaa piipun juuresta tai esimerkiksi saumoista, ovat villat vaarassa kastua. Aluskatteesta ei ole suojaamaan katon alla olevia rakenteita aivan joka käänteessä. Varsinkin vanha aluskate voi olla sen verran haurastunut, että se alkaa vuotaa. Uusikin aluskate voi vuotaa esimerkiksi asennusvirheiden takia.

Villat saattavat kastua myös sen takia, että asunnosta kohoava lämpö ja kosteus eivät pääse haihtumaan välikatolta. Mitä kylmempää ulkona on, sitä varmemmin lämmin ilma voi kondensoitua kosteudeksi kattorakenteisiin. Kondenssivesivahinkoja estetään toimivalla tuuletuksella, hengittävällä aluskatteella ja tekemällä tarvittaessa katon lisälämmöneristys. Jos vahinko on jo sattunut, on tarvittaviin toimenpiteisiin ryhdyttävä nopeasti.

Katon lisälämmöneristys vähentää myös talviaikaisten saumavuotojen esiintymistä – tuolloinhan on kyse siitä, että katon läpi karkaava runsas lämpö sulattaa katolla olevaa lunta. Jos sulamisvedet eivät pääsekään poistumaan lumen alta ja mahdollisen jään takaa, voi katto alkaa vuotaa vesimassojen alla.

Uudet eristeet ovat usein tarpeen myös asumiskustannusten pienentämiseksi. Kun katto on hyvin eristetty, voidaan taloa lämmittää vähemmällä energiamäärällä. Jos sinulla on mielessäsi katon lisäeristys, ullakon tai vintin eristys tai esimerkiksi ilmanvaihtokanavien eristys, ota yhteyttä – me tiedämme kaiken tietämisen arvoisen eristeistä ja eristystöistä!

Kattoa ei kannata jättää ilman hyväkuntoisia kattoturvatuotteita

Kattoa ei kannata jättää ilman asianmukaisia, hyväkuntoisia ja säännöllisesti tarkastettuja kattoturvatuotteita – Punkalaitumellakaan. Kattotikkaat, seinätikkaat ja esimerkiksi palotikkaat mahdollistavat sen, että kaikki joilla on asiaa liikkua kohtia kattoa tai sieltä poispäin, voivat tehdä sen turvallisesti. Talotikkaita, lapetikkaita ja kulkusiltoja pitkin voit itsekin käydä tarkastamassa katon kunnon tai paikallistamassa kattovuodon – tai vain ihailemassa lähitienoota hieman normaalia ylempää.

Riippuu tapauksesta, mitä kattoturvatuotteita tiilikatolle, peltikatolle tai esimerkiksi huopakatolle pitää asentaa. Se, koska tarvitaan hätäpoistumistikkaita ja koska esimerkiksi lumiesteitä, selviää rakennusmääräyksistä. Voit myös ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja keskustella meidän kanssamme putoamissuojien, kattopollareiden ja muiden omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen kattoturvatuotteiden tarpeesta. Tiedämme, milloin mitäkin turvatuotetta tarvitaan, eikä siinä kaikki: tiedämme myös sen, mistä hinta-laatusuhteeltaan parhaimmat kattoturvatuotteet kannattaa hankkia, ja miten ne kullekin katolle kuuluu asentaa.

Kattosi varustelutaso kannattaa päivittää asianmukaiseksi, vaikka se olisi jo vanha. Kattoturvatuotteet sujuvoittavat ja turvaavat nuohoojien, lumenpudottajien ja muiden katoille työkseen liikkuvien henkilöiden työskentelyä yläilmoissa. Taloyhtiö tai talon omistaja on vastuussa siitä, että katolla voi työskennellä mahdollisimman turvallisesti, ja jos asiasta ei ole huolehdittu, on esimerkiksi nuohoojilla oikeus olla nousematta katolle. Hyväkuntoiset kattoturvatuotteet voidaan kierrättää uudelle katolle, joten kohta koittava kattoremontti ei ole syy lykätä kattoturvatuotteiden asentamista, uusimista, korjaamista tai huoltamista.

Kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden huolto- ja korjaustarpeet kannattaa käydä usein tarkastamassa. Suosittelemme, että kaikkien kattojen kattoturvatuotteiden kunto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Erityisen tarkasti tulee varmistaa se, ovatko kattotikkaat ja muut varusteet vielä kunnolla kiinni katossa. Jos kiinnikkeet ovat päässeet löystymään, pitää ne kiristää, jotta esimerkiksi tikkaat eivät putoaisi katosta. Tikkaiden putoaminen rikkoo kattoa, ja ne voivat aiheuttaa vahinkoa myös alas tullessaan. Mikäli joku kattotyöntekijä oli juuri liikkumassa katolla, voi hänelle käydä kalpaten tikkaiden irrotessa. Taloyhtiöiden ja talonomistajien kannattaakin muistaa se, että kaikki kattotyömme – myös katon kevät- ja syyshuolto – pitävät aina sisällään ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kuntotarkastuksen yhteydessä selvitetään myös kaikkien aumakaton tai vaikka harjakaton kattoturvatuotteiden kunto.

Lumiesteiden asennus-, korjaus- ja kiinnitystavat vaihtelevat sen mukaan, onko kyseessä huopa- vaiko esimerkiksi tiilikatto

Kaikki kattotyömme tehdään kulloisenkin tarpeen mukaan – myös lumiesteiden asennus ja korjaus. Emme tee oikopäätä tarjousta lumiesteiden uusimisesta, vaan tarkastamme ensin, voidaanko lumiesteet korjata ja huoltaa kuntoon. Jos on käynyt niin, että lumiesteet ovat irronneet katolta, emme vain kiinnitä lumiesteitä takaisin, vaan paikkaamme samalla myös kattoon syntyneet vauriot. Lumiesteiden ja kaikkien muiden kattotarvikkeiden (esimerkiksi tikkaiden) irtoaminen katosta aiheuttaa aina vaurioita, mitkä on korjattava mitä pikimmin. Vaarana on aina kattovuoto (sekä katon vesivahinko), jos katto ei ole täysin ehjä.

Jos tilanne on sellainen, että katolle pitää asentaa uudet lumiesteet, tehdään asennustyö katemateriaalin edellyttämällä tavalla. Huopakatot varustellaan eri tavalla kuin esimerkiksi tiilikatot. Ensimmäisen kattovarusteet kiinnitetään ruuvaamalla katteen läpi, kun taas jälkimmäisellä käytetään lisäruodetta. Konesaumakatto varustellaan eri tavalla kuin muut peltikatot tai mikään muu katto, sillä sen varusteet kiinnitetään katon pystysaumoihin. 

Lumiesteiden asennus- tai uusimisvaiheen tärkeä vaihe on lumiesteiden mitoitus, mikä tehdään muun muassa alueen keskimääräisen lumikuorman mukaan. Mitoituksessa on otettava huomioon myös katon kaltevuus ja lappeen pituus. Minimikaltevuus on 1:8: jos katto on näin kalteva tai vielä kaltevampi, ovat lumiesteet katon reunalla pakolliset. Rakennusmääräyksien mukaan riittää, että ne alueet, joilla kuljetaan ja oleskellaan, suojataan lumiesteillä. Luotettavampi lopputulos saadaan kuitenkin asentamalla lumiesteet koko katon reunalle. Pitkällä lappeella lumiesteitä tarvitaan kaksi riviä.

Se, etteivät lumiesteet irtoa tuulella tai suojalumien aikaan, varmistetaan tarkastamalla lumiesteiden ja niiden kiinnitysten kunto joka syksy. Lumiesteiden kunto on syytä tarkastaa myös keväällä, jotta kiinnikkeet voitaisiin kiristää heti, jos ne ovat päässeet löystymään. Lumiesteiden lisäksi myös muut kattoturvatuotteet kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Tilaa meiltä omakotitalon, mökin, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon kattotarkastus, niin kaikkien kattoturvatuotteiden kunto tulee tarkastettua siinä samalla. Tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kuntotarkastuksesta ei tarvitse maksaa mitään, jos tilaat samalla jonkin muun kattotyön. Tilaa vaikka katon harjaus tai rännien puhdistus (niitä molempia tarvitaan kaksi kertaa vuodessa) tai molemmat yhtä aikaa (eli katon kevät- tai syyshuoltopaketti), niin kattotarkastus on jo melkein tehty!

Piipunhattu ja piipun pellitys kuuluvat kaikille hyvin varustelluille katoille

Piipunhattu ja piipun pellitys kuuluvat kaikille hyvin varustelluille katoille – siis siinä tapauksessa, että talossa on tulisija ja savupiippu. Kaikki katot tarvitsevat kattoturvatuotteita, joiden avulla katolle voi aina tarvittaessa nousta, ja joiden avulla katolta pääsee hallitusti alas. Vaikka katolla ei olisikaan savupiippua, mikä pitää nuohota kerran vuodessa, on siellä muita huoltokohteita – esimerkiksi antenni. Vaikka katolla ei olisi yhden yhtä läpivientiä tai muuta säännöllistä huoltoa vaativaa rakennelmaa, pitää katolle nousta kaksi kertaa vuodessa sen saumojen, pinnoitteen ja kiinnityskohtien kuntoa tarkastamaan.

Katto tarvitsee myös sadevesijärjestelmän, onhan katolle satavat tuhannet vesilitrat saatava ohjattua jonnekin muualla kuin rakennuksen kivijalan viereen. Kuten sanottu, asianmukaisesti varustellulle katolle kuuluvat myös piipunhattu ja piipun pellitys peltisepän työnä, jos yksi katon läpivienneistä on savupiippu.

Piipun pellitys suojaa piipun ulkopuolta sadevesien ja lumen aiheuttamalta kosteudelta, mikä alkaa ajan kanssa rapauttaa piippua. Rapautunut piippu on vaarassa sortua, joten se jouduttaneen muuraamaan uudestaan. Pidennä piipun käyttöikää suojaamalla se mittojen mukaan tehdyllä pellityksellä – tämän urakan saat Plus Kattopalvelulta, kuten kaikki muutkin peltisepän työt. Kun pellitämme piippuasi, voimme samalla korjata aluskatteen piipun kohdalta – tärkeä kattotyö, mikä kannattaa tehdä siltä varalta, että piipusta vuotaa vettä. Mitä useammin piipun juuren kunto käydään tarkastamassa, sitä vähemmän todennäköistä on, että katto alkaa vuotaa piipun juuresta. Ei kuitenkaan kannata ottaa katon vesivahingon riskiä, vaan antaa meidän huolehtia aluskatteen kunnosta ja toimintakyvystä.

Piipunhattu suojaa hormin sisäpuolta kosteudelta ja kosteuden (talviaikaan) aiheuttamalta pakkasrapautumiselta. Pakkasrapautuminen näkyy savuhormissa olevina koloina ja onkaloina, joihin on vaarassa jemmautua nokea. Noki voi syttyä tuleen, ja nokipalo levitä koko rakennusta koskettavaksi tulipaloksi. Juuri tämän ehkäisemiseksi hormit on nuohottava niin usein, mutta nuohouksestakaan ei ole hyötyä, jos noki on varastoitunut syvälle hormin epätasaisuuksiin. Jos kolot ovat läpi asti, voi niistä karata kuumia savukaasuja, ja sekin voi johtaa rakennuspaloon. Piipunhattu pitää hormin paloturvallisempana, ja on siksi tärkeä osa hyvin varusteltua, piipullista kattoa. 

Katon tarkastus Punkalaitumella tarjoaa ratkaisun avaimet moneen pulmaan

Katon tarkastus Punkalaitumella tarjoaa ratkaisun avaimet moneen pulmaan, ja mikä hienointa, myös keinoja estää pulmat jo ennalta. Kattotarkastus on se, mistä kaikki kattotyöt aloitetaan. Emme voi laskea tarkkaa urakkatarjousta katon maalaamiselle, kattovuodon korjaamiselle tai esimerkiksi sammaleidenpoistolla, ennen kuin tiedämme, millaisesta katosta on kyse. Katon kunnon tarkastuksen perusteella tiedämme, miten katto kannattaa kunnostaa (joskus katon osittainen korjaus on parempi korvata kattoremontilla, joskus taas toisin päin) ja mitä se maksaa. Kattotöiden hintaan vaikuttaa moni asia, muun muassa katon läpivientien määrä, katon pinta-ala ja kaltevuus sekä rakennuksen korkeus.

Katon kunnon tarkastuksen ansiosta huomaamme kaikki reiät, pinnoitevauriot, rikkinäiset tiilet, huonokuntoiset saumat ja muut ongelmat, mitkä pitää laittaa kuntoon katon tiiviyden ja toiminnan varmistamiseksi. Kattotarkastus kertoo myös siitä, voidaanko katon kuntoa parantaa jonkin kattohuollon avulla. Esimerkiksi kattomaalaus on sellainen kattohuolto, mikä kohentaa kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi piharakennuksen kuntoa merkittävästi. Hyvin maalattu peltikatto ruostuu ja siten myös reikiintyy vähemmän. Huopakatto tarvitsee hyväkuntoista pinnoitetta ollakseen suojassa auringon kuivattavalta vaikutukselta, ja tiilikatot on hyvä pinnoittaa pakkasrapautumisen torjumiseksi. Juuri pakkasrapautumista saadaan kiittää katolta keväisin löytyvistä rikkinäisistä tiilistä.

Jotta kaikki kattohuollot tulisivat tehtyä ajallaan eikä mikään kattoreikä tai irvistävä sauma ehtisi vaikuttaa katon kuntoon, on kaikki katot hyvä tarkastaa usein. Näin saadaan tieto kaikista muutoksista, vaurioista ja esimerkiksi tarpeesta kiinnittää kattotikkaat paremmin. Tilaa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton tarkastus Plus Kattopalvelulta, niin kattosi tarkastetaan perusteellisten ammattilaistemme toimesta. Lopuksi kuulet katolla mahdollisesti olevista ongelmista ja siitä, miten niihin kannattaa puuttua. Kertonemme myös siitä, miten uudet pulmat voidaan ehkäistä: ehkäpä tarjoamme sammaleenpoistoa kattoa kuluttavien sammalkasvustojen eliminoimiseksi, tai kenties suosittelemme lintuverkkojen asentamista, jotta pikkulinnut eivät enää pääsisi katon alle.

Tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi pulpettikaton kunnon tarkastuksesta ei välttämättä tarvitse maksaa erikseen. Kattotarkastus on kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen. Jätä katon puolivuosittainen puhdistuskin meille, niin saat katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi aina silloin, kun sitä tarvitaan (eli aikaisin keväällä ja toisen kerran loppusyksystä).

Tällä kattopalvelulla pitkä kokemus kattourakoinneista Punkalaitumella

Joka kokoluokan kattourakoinnit Punkalaitumella sujuvat erinomaisesti, kun niistä vastaa Plus Kattopalvelu -niminen kattofirma. Olemme pitkän linjan kattourakoitsija, jonka kaikilla peltikatto-, tiilikatto- ja huopakattoammattilaisilla on runsaasti kokemusta katoista ja niillä työskentelemisestä. Meiltä tiedät voivasi tilata niin kerrostalon kuin kesämökinkin kattourakan, ja että se etenee ripeästi, ammattitaitoisesti ja asiakkaan etu ykkössijalla. Kattopalvelun olemassa olo on kiinni sen asiakkaista ja näiden tyytyväisyydestä. Jos asiakas ei pidä saamastaan kattopalvelusta, hän ei asioi kattofirman kanssa toiste. Sana huonosta palvelusta leviää, eikä kattopalvelulla ole kohta lainkaan asiakkaita. Tiedämme tämän, ja siksi pidämmekin huolta siitä, että jokainen meiltä tilattu kattotyö tehdään huippuluokan ammattitaidolla. Panostamme myös asiakaspalvelupuoleen. Meiltä saa iloista ja nopeaa palvelua, ja vieläpä rahanarvoisen kaupanpäällisenkin. Tilasitpa rännien puhdistuksen, parin rikki menneen kattotiilen vaihdon tai vaikka kattotikkaiden asennuksen, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tuon kuntotarkastuksen perusteella osaamme antaa vinkkejä, joilla katon vaurioituminen ja liian aikainen kuluminen voidaan estää. Saatamme tarjota vaikkapa katon suojakäsittelyä, katon pinnoitteen uusimista tai harjatiivisteiden asentamista – mitä katto nyt sitten tarvitseekaan.

Plus Kattopalvelun yksityisasiakkaille tekemät kattohuollot ja katon korjaukset ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Tuosta verovähennyksestä voi lukea lisää Verohallinnon sivuilta. Meidän kotisivujemme kautta löydät lisätietoa rahoituksesta, mikä sopii kaikenlaisten meidän tekemiemme kattoremonttien, katon varustelutöiden tai vaikka katon lisälämmöneristyksen maksamiseen. Kanssamme asiointi on erityisen sujuvaa, eikä vain siksi, että rahoituskin kattourakoille löytyy samasta paikasta. Sujuvuuden varmistaa se, että teemme kaikki tasakattojen, pulpettikattojen, aumakattojen ja esimerkiksi harjakattojen kattotyöt avaimet käteen -paketteina. Asiakkaan ei tarvitse muuta kuin ottaa yhteyttä, niin me huolehdimme lopuista työvaiheista ja yksityiskohdista aina loppusiivoukseen asti. Jotta asiakas tietäisi, miten edullisesti kustakin kattourakasta selviää, tulemme paikan päälle katon kokoa ja sen hetkistä kuntoa mittailemaan. Tuon alkukatselmuksen aikana laskemme materiaalien menekin, kattotöihin kuluvan ajan ja muut tarjoukseen vaikuttavat seikat. Kun kaikki oleellinen on otettu huomioon, annamme todella kilpailukykyisen tarjouksen koko urakan suorittamisesta. Tarjous pitää sisällään myös mahdollisesti tarvittavan ympäristön suojauksen, ja tarpeen vaatiessa siinä on otettu huomioon myös liikenteenohjaamisesta aiheutuvat kulut.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt