Näin tilaat pulpettikatonkin kaikki kattotyöt Savitaipaleella

Kaikki kattotyöt Savitaipaleella tekevän kattofirma Plus Kattopalvelun kanssa on erittäin helppoa asioida. Tarvitsitpa pulpettikaton, tasakaton tai vaikka harjakaton kattotöitä, riittää, että otat yhteyttä. Meillä on tietotaitoa hoitaa kaikki erilaiset tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotyöt – aina kattoremonteista piipun pellittämiseen ja muihin peltisepän töihin. Saamme niin taloyhtiöiden kuin yksityisasiakkaiden katot kestämään mahdollisimman pitkään. Palahuopakatosta voi olla iloa jopa 40 vuotta, kun taas betonitiilikatto saattaa kestää jopa 70 vuotta. Tärkeintä on, että kaikki katon huollot ja mahdollisesti tarvitut paikkaukset hoidetaan ajallaan. Näin katto säilyttää tiiviytensä ja ehjyytensä, eli siis käyttökelpoisuutensa.

Tiedät aina, mitä kattohuoltoja tai tiivistyksiä kattosi tarvitsee, sillä tarjoamme katon kunnon tarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Lähde liikkeelle siitä, että tilaat meiltä omakotitalon, autotallin, navetan tai vaikka rantamökin katon kevät- ja syyshuollot. Näitä katon ja sadevesijärjestelmän puhdistukseen keskittyviä kattohuoltoja tarvitaan joka ikinen vuosi, sillä siistinä pidetty katto kuluu ja ikääntyy hitaammin. Kaikkien kattotöiden yhteydessä tarjoamme sinulle ilmaisen kattotarkastuksen, ja sen perusteella osaat tilata meiltä mahdollisesti tarvitsemasi lisähuollot (kuten katon maalauksen tai sammaleiden poistamisen) tai joidenkin huonokuntoisten kohtien korjaamisen (kuten rikkinäisten tiilien uusimisen). Kaikki kattotyöt tehdään täyden palvelun paketteina, joten sinun ei tarvitse ajella ympäriinsä uusia materiaaleja haeskellen tai esimerkiksi käytöstä poistettuja kattoturvatuotteita jäteasemalle kuskaten. Hoidamme kaiken aina loppusiivoukseen asti, ja töiden osuus oikeuttaa yksityisasiakkaan hakemaan kotitalousvähennystä.

Kattotöille löytyy helposti myös rahoitus. Linkki tähän remonttilainaan löytyy kotisivujemme kautta. Yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus järjestyy nopeasti, mikä on erityisen tärkeää kiireellisesti tarvittujen kattotöiden yhteydessä – näitä ovat esimerkiksi kattovuodon korjaus ja lumen pudotus. Kaikki kattotyöt kannattaa teettää mahdollisimman nopeasti, jotta katon kunto ei heikkenisi, mutta näillä kattotöillä on erityinen kiire.

Teetä katon osittainen vaihto, katon lisälämmöneristys, aurinkopaneelien asennus, katon harjaus tai vaikkapa kattoluukun tiivistys meillä myös muualla kuin Savitaipaleella, eli esimerkiksi Kouvolassa, Lemillä, Luumäellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Puumalassa tai Taipalsaarella! Voit luottaa siihen, että kattourakka etenee ripeästi, ja että kaikki työvaiheet pohjatöistä lopputarkastukseen tehdään sekä perusteellisesti että pettämättömän ammattitaitoisesti.

Kattoremontin Savitaipaleella voi olla varsin miellyttäväkin kokemus

Kattoremontti Savitaipaleella voi olla varsin miellyttäväkin kokemus, jos et joudu taistelemaan venyvien aikataulujen, paukkuvien budjettien ja asennus- tai huolimattomuusvirheiden kanssa. Tilaa uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus Plus Kattopalvelu-nimiseltä kattourakoitsijalta, niin kattosaneeraus etenee ripeästi, asiantuntevasti ja yhdessä sovittujen pelisääntöjen mukaisesti. Me teemme niin omakotitalojen, rivitalojen, kesämökkien kuin kerrostalojenkin kattoremontit, ja katon uusiminen etenee sujuvasti silloinkin, kun katon uusimiseen liittyy jotain epätavallista (kuten katon korotus tai lahovaurioiden korjaus).

Tavanomainen huopakattoremontti tai muu kattoremontti pitää sisällään vesikatteen ja aluskatteen uusimisen, mutta joissain tapauksissa uudesta katosta halutaan aivan eri näköinen kuin vanhasta. Olemme oikea kattofirma myös silloin, kun haluat muokata tasakatosta pulpettikaton, aumakaton tai vaikka harjakaton. Joissain tilanteissa palahuopakattoremontti voidaan tehdä todella yksinkertaisesti: silloin uusi palahuopakatto tai muu huopakatto asennetaan suoraan vanhan katon päälle.

Tiilikattoremontti ja peltikattoremontti voidaan toteuttaa uusimatta aluskatetta, jos katto ei ole vuotanut eikä kattoa haluta esimerkiksi korottaa. Yleensä ottaen aluskate on paras vaihtaa yhtä aikaa vesikatteen kanssa, mutta joskus aluskate on niin hyvässä kunnossa, ettei sen uusiminen ole välttämätöntä.

Lukkosaumakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi savitiilikaton uusimiseen voidaan yhdistää myös katon lisälämmöneristys, katon tuuletusratkaisujen tehostaminen tai vaikka uusien läpivientien asennus. Kerro kaikki uutta kattoa ja sen varusteita koskevat toiveesi, niin osaamme laskea kattoremontin hinnan kerralla oikein. Se, mitä kattoremontti maksaa, selvitetään aina paikan päällä. Tulemme tarkastamaan katon ja sen rakenteiden kunnon sekä kuuntelemaan kaikki katon vaihtoa koskevat toiveesi. Katon tarkastuksen jälkeen esitämme tarjouksen kattoremontista, mikä voidaan tehdä myös talvella. Kattoremontin voi maksaa osamaksulla, tai sille voi hakea kotisivujemme kautta rahoitusta. Tuo rahoitus järjestyy helposti ja nopeasti, joten sitäkään asiaa ei tarvitse sen enempää stressata.

Muutenkin kattoremontti etenee erittäin stressittömästi. Me tiedämme mitä teemme, ja pyrimme häiritsemään talon asukkaita mahdollisimman vähän. Työt ovat nopeimmillaan ohi jo parissa päivässä! Taloyhtiön katon uusimiseen menee jonkin verran pidempään, mutta koska paikan päälle tulee suuri joukko alan huippuammattilaisia, etenee kattosaneeraus tasaisen varmasti ja ilman turhia viivytyksiä.

Tämän takia kesämökinkin huopakaton tai palahuopakaton huollot on hyvä teettää ajallaan

Lienet nähnyt kesämökkejä, joiden huopakatto tai palahuopakatto on sammaleiden valtaama. Sammaleinen katto aiheuttaa kattoalan ammattilaisissa aina huolta, sillä sammalet ovat bitumikattojen pahimpia vihollisia. Sammal kuuluisi poistaa niin kesämökkien, kerrostalojen, omakotitalojen kuin esimerkiksi tallienkin bitumikermikatoilta, sillä sammalten kattoa kasteleva, haurastuttava ja ikäännyttävä vaikutus voi saada katon elinkaaren jopa puolittumaan. Laattakatot, kolmiorimahuopakatot ja tiivissaumakatot ovat hyvin kestäviä ja helppohoitoisia kattoja, kunhan niitä ei päästetä sammaloitumaan.

Paljon on tehtävissä sen eteen, ettei laattakatto tai muu huopakatto sammaloituisi. Kannattaa lähteä liikkeelle siitä, että tilaa katon kevät- ja syyshuollot joka vuosi. Niiden yhteydessä palahuopakatolta tai muulta katolta poistetaan kaikki roskat, mitkä varjostavat kattoa sitoen siihen myös kosteutta. Kun katto saa kuivua nopeasti sateiden jälkeen, sammaloituu ja kuluu se vähemmän. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistus. Palahuopakaton tai kolmiorimahuopakaton sadevesijärjestelmä koostunee sadevesikouruista ja alastuloputkista, kun taas tiivissaumakatolla saattaa olla kattokaivoja. Kattokaivot ovat keino, millä vedet johdetaan pois tasakatolta, ja tiivissaumakatto on ainut kate, mikä sopii tasakatoillekin.

Aina kun teemme jonkin kattotyön paanukatolla tai muulla katolla, tarjoamme katon tarkastuksen kaupan päälle. Sen jälkeen kuulet, tarvitsetko jotain muuta huopakattohuoltoa tai kenties huopakaton korjausta. Kattotarkastuksen jälkeen kertoisimme myös siitä, jos huopakattoremontti alkaa olla ajankohtainen. Huopakatot kannattaa purkaa ja uusia siinä vaiheessa, kun ne ovat vielä tiiviitä – näin et joudu maksamaan kosteusvaurioiden korjaamisesta katon uusimisen yhteydessä.

Huopakattoremonttia voidaan kuitenkin usein lykätä huoltamalla kattoa ja korjaamalla kaikki siihen syntyneet vauriot mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kattotarkastuksen jälkeen saatat saada tarjouksen kesämökin katon pesusta, omakotitalon katon pinnoittamisesta tai sammaleiden poistamisesta kerrostalon katolta. Kattopesu irrottaa vanhankin lian, ja käyttämämme sammaleenpoistoaineet tepsivät vanhoihinkin sammaleisiin. Näin ei ole vaarana, että sammalet availevat katon saumoja tai ”syövät” kattoon reikiä. Katon pinnoitus tehdään vain kerran, ja se suojaa katon auringolta. Aurinko voi kuivattaa vanhan bitumikaton niin kovaksi ja joustamattomaksi, että se alkaa halkeilla ja vuotaa. Kun katto on hyvin huollettu, emme hämmästyisi, vaikka se kestäisi yhteensä noin 40 vuotta.

Vahinko sattuu joskus varoittamatta – onneksi katon korjauksen Savitaipaleella saa nopeasti

Esimerkiksi myrskyvaurioihin ja niiden korjaamiseen ei voi varautua, mutta onneksi katon korjaus Savitaipaleella onnistuu nopeasti. Korjaamme kaikki peltikatot, tiilikatot ja huopakatot nopeallakin varoitusajalla, sillä tiedämme, miten tärkeää katon pikainen tiivistäminen on. Ota yhteyttä, niin irronneiden peltilistojen kiinnittäminen tai esimerkiksi katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaaminen on jo melkein tehty! Me hoidamme loput avaimet käteen -periaatteella, ja aina yhtä ripeästi sekä asiantuntevin ottein.

Jotkin vauriot voidaan ehkäistä ennalta. Painuneen katon oikaisu ja muiden lumen aiheuttamien tuhojen korjaaminen on ehkäistävissä tilaamalla lumen pudotus katolta, tai asennuttamalla lumiesteet kaltevan katon reunalle. Katon vesivahinko ja lahovaurioiden korjaus on epätodennäköisempää, kun katon ja aluskatteen kunto on usein tarkastettu. Näin kattoa osataan korjata jo ennakoivasti, esimerkiksi tiivistämällä tai vaihtamalla kattoikkuna, tai korjaamalla huopakattoon tai peltikattoon syntyneet reiät. Aluskatteenkin korjaus on tärkeää. Jos jokin jiiri tai muu kohta sattuisi kuitenkin vuotamaan, estäisi aluskate katon alla olevien rakenteiden kastumisen siihen asti, että esimerkiksi jiiri huomattaisiin korjata. Puolivuosittaisten kattotarkastusten ansiosta ei koskaan mene kauaa, että jiiri päästään korjaamaan, tai esimerkiksi rikkinäiset tiilet vaihtamaan.

Olemme halunneet helpottaa asiakkaidemme arkea ja päätyneet kaupanpäälliseen, mistä on oikeasti iloa taloyhtiöille, kesämökkiläisille ja omakotitalojen omistajille. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön (esimerkiksi rännien ja vesikourujen korjauksen tai räystäslautojen ja -peltien vaihtamisen), tarjoamme koko katon kunnon tarkastuksen. Katon ja kattoläpivientien asennukseen sekä tiivistykseen keskittyvä toimiala on hyvin kilpailtua, mutta tämä on mainio tapa erottua edukseen. Kannattaa valita Plus Kattopalvelu, saathan kattokorjauksen erinomaisella hinta-laatusuhteella ja lyhyelläkin vasteajalla – ja lisäksi vielä koko katon kuntotarkastuksen! Kuntotarkastuksen aikana käymme läpi koko katon kunnon aina kattotarvikkeita ja aluskatetta myöten. Jos jokin kohta on vielä huonossa kunnossa, saat tarjouksen sen kunnostamisesta ja katon tiiviyden varmistamisesta. Mikäli katon rasituksensietokykyä voidaan parantaa jonkin kattohuollon avulla, tarjoamme sitä. Tarvittaessa tarjoamme myös katon tarvikkeiden kiinnitysten kiristämistä, sillä näin voidaan estää lumiesteiden, tikkaiden tai rännien irtoaminen ja niiden irtoamisesta syntyvien reikien korjaaminen.

Katto vuotaa – onko nyt kattoremontin aika?

Aina ei ole pakko tilata kattoremonttia, vaikka katto vuotaa. Riippuu tilanteesta, miten vuotavan katon korjaus kannattaa toteuttaa. Jos rakennustasi vaivaa kattovuoto, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme tarkastamaan kattosi ja suunnittelemaan sen korjauksen. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kattovuotoa aletaan korjata, sitä helpommalla kattovuodon korjaamisesta voidaan selvitä. Voi olla, että kosteus ei ole vielä päässyt aluskatteen läpi, eikä katon vesivahinkoa siten ole ehtinyt sattua. Tällöin riittää, että paikkaamme katossa olevan reiän. Tämä voi tarkoittaa rikkinäisen tiilen vaihtoa, paikkapalan liimaamista huopakattoon tai esimerkiksi huonokuntoisen kattopellin vaihtamista. Katon paikkaus voi tapahtua myös sauma tai jiiri tiivistämällä, tai korjaamalla vuotava läpivienti (esimerkiksi kattoluukku, antennin juuri tai kattoikkuna).

Jos aluskatekin on jossain vaiheessa pettänyt ja alkanut vuotaa, on tärkeää saada kaikki kosteus pois omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katon alta. Kastuneet kattorakenteet pitää kuivattaa – paitsi silloin, jos niissä on jo lahoa. Laho leviää koko ajan pilaten myös terveet kattorakenteet, joten lahovaurioiset puurakenteet pitää uusia. Uusimista kaipaavat myös märät eristeet, joihin voi alkaa kasvaa hometta. Kattovuodon korjaamisen yhteydessä on tarpeen hoitaa kuntoon myös aluskate. Näin katon alle ei pääse kosteutta, jos katto alkaa vielä vuotaa esimerkiksi katolle jumiin jääneiden sulamisvesien takia.

Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton osittaisen korjauksen sijaan suosittelemme sinulle kattoremonttia silloin, jos vesikate on kauttaaltaan huonossa kunnossa. Vesikatteen haurastumisen ja sen kunnon pettämisen takana voi olla korkea ikä tai huoltamattomuus, mikä näkyy esimerkiksi sammaloitumisena. Mitä enemmän katolla on rikkinäisiä kattotiiliä, sitä enemmän kannattaa teettää kattoremontti – vähintäänkin kattotiilien vaihto, mahdollisesti kokonainen kattosaneeraus aluskatteen vaihtoineen päivineen. Peltikaton uusimistarpeesta kertoo ruostevaurioiden runsas määrä, ja venynyt, kuivunut sekä halkeileva huopakatto on paras vaihtaa ennen suurempia kosteusongelmia.

Jotta katto kestäisi mahdollisimman pitkään ja kattovuotoja sattuisi mahdollisimman harvoin (parhaassa tapauksessa ei koskaan), kannattaa katon kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Näin kaikki vauriot päästään korjaamaan, ennen kuin vesi löytää tiensä katon alle, ja katon kuntoa voidaan tukea oikeaan aikaan teetettyjen kattohuoltojen avulla. Esimerkiksi kattomaalaus on kattohuolto, mikä lisää katon kuntoa ja tiiviyttä todella hyvin.

Katon huollot Savitaipaleella tekevät katosta toimivamman ja tiiviimmän

Katon huolloilla Savitaipaleella on selkeä tarkoitus, sillä kattopesujen, kattomaalausten ja esimerkiksi katon suojakäsittelyjen avulla parannetaan katon kuntoa. Katon huollot saavat omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin tai esimerkiksi maneesin katon tiiviimmäksi ja toimivammaksi. Hyvin huollettua kattoa pitää korjata vain harvoin, mikä säästää rahaa. Rahaa säästyy myös siinä, että katto kestää vuosikymmenestä toiseen. Bitumikattokin voi kestää peräti 40 vuotta, kun sitä huolletaan asiantuntemuksella.

Katon huoltaminen vaikuttaa tietenkin myös katon ulkonäköön. Huollettu katto on helppo erottaa katosta, mikä on jätetty oman onnensa nojaan. Katon kevät- ja syyshuoltojen laiminlyöminen näkyy hyvin nopeasti katon likaantumisena. Lika ei näy kovin kauas, mutta likaa seuraa joko sammaloituminen tai ruostuminen. Ruskeat ruostevauriot näkyvät kauas heikentäen koko kiinteistön arvoa. Sammalkin näkyy kauas, eikä se saa tasakattoa, pulpettikattoa tai esimerkiksi harjakattoa näyttämään lainkaan sympaattiselta. Sammaleinen katto näyttää unohdetulta ja huonokuntoiselta, ja ohikulkijat saattavat miettiä, jokohan katto vuotaa. Juuri sitä sammalet saavatkin aikaan. Myös ruoste altistaa katon epätiiviyksille ja kattovuodoille.

Huollettu katto pysyy hyvännäköisenä loppuun asti, ja ohikulkijat saattavat luulla kattoa huomattavasti todellista ikäänsä nuoremmaksi. Hoidettu tiilikatto saattaa yltää jopa 70 vuoden mittaiseen käyttöikään, ja peltikattokin voi toimia puolen vuosisadan ajan.

Luot perustan pitkäikäisellä ja helppohoitoiselle katolle pitämällä kiinni katon kevät- ja syyshuolloista. Katto kuin katto pitää puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Katon harjauksen tai ilmapuhalluksen yhteydessä teemme myös sadevesijärjestelmän puhdistuksen, jotta roskat eivät tukkisi sitä johtaen kattovedet väärille uomille. Katon tarkastus (minkä tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä aivan ilmaiseksi) kertoo, tarvitsetko myös jotain katon korjausta tai jotain muuta kattohuoltoa. Kannattaa tarttua kattopeltien kiinnitysten lisäämistä tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden huoltamista koskevaan tarjoukseen, jos sellaisen esitämme. Tarjoamme vain perusteltuja kattohuoltoja, joilla katon kuntoa voidaan parantaa. Peltikaton omistaja saattaa saada tarjouksen myös katon pesusta, peltikaton maalaamisesta tai naulojen tai vanhojen ruuvien vaihtamisesta uusiksi ruuveiksi. Tiilikaton tai huopakaton omistajalle saatamme tarjota katon pinnoitusta tai sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä.

Jos rännien puhdistus Savitaipaleella jää väliin, voivat kosteusvauriot astua mukaan kuvaan

Monilla erilaisilla kattotöillä pyritään välttämään erilaisia kosteusvaurioita, eikä rännien puhdistus Savitaipaleella tee tähän poikkeusta. Katto tuskin alkaa vuotaa, vaikka rännihuollot, rännien korjaukset tai uusien rännien asennukset jäisivät tekemättä. Sadevesikourujen puhdistus, jäätyneiden syöksyputkien avaus, rännien huoltomaalaus, auenneiden saumojen tiivistys ja esimerkiksi kourusaneeraus tehdään ennen kaikkea siksi, että kosteus ei päätyisi talon rakenteisiin maaperän kautta. Jos räystäs vuotaa, taloa ympäröivä maaperä voi kastua niin paljon, että kosteus nousee vesieristeistä huolimatta mökin tai esimerkiksi rivitalon rakenteisiin. Yhden sateen aikana katolta voi tulla alas tuhansia litroja vettä, joten rännien kunto on yllättävän tärkeä asia. Lisäksi vuotavat rännit voivat roiskia likaista vettä talon ulkoseinille.

Sadevesijärjestelmäkään ei tykkää siitä, jos se on täynnä roskia. Roskatukosten takia kouru voi viettää pitkiä aikoja kosteana, ja silloin sen ruostuminen kiihtyy. Sadevesijärjestelmän käyttöikä voi jäädä lyhyenpuoleiseksi, jos siihen pääsee syntymään paljon ruostevaurioita. Jotta rännejä ei tarvitsisi alkaa uusia, kannattaa kaikki ruoste poistaa sitä mukaa, kun uusia ruostevaurioita havaitsee.

Roskat voivat johtaa myös jäätymisvaurioihin. Ihannetapauksessa tiilikaton, huopakaton tai peltikaton vesikourut ovat puhtaat ja hyvin vetävät koko vuoden, joten niissä ei ole mitään, mikä voisi jäätyä talvella. Jos kouruissa kuitenkin on roskia ja seisovaa vettä, voi niihin syntyvä jää vääntää rännit ja pilata niiden kaadot. Saumatkin voivat aueta, ja pahimmassa tapauksessa ränni putoaa alas jäineen päivineen. Jos sadevesijärjestelmäsi jäätyy, tilaa rännien sulatus kuumalla höyryllä ja jääpuikkojen poisto, ennen kuin isompia vahinkoja pääsee syntymään.

Sadevesikourut kannattaa puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, ja Plus Kattopalvelu on itsestäänselvä valinta tähänkin kattotyöhön Savitaipaleella. Voit tilata myös katon kevät- tai syyshuollon, jolloin teemme samalla kertaa myös tiili-, pelti- tai bitumikatteen puhdistuksen. Olipa kyse irronneiden kourujen kiinnittämisestä ja kattoon syntyneiden vaurioiden paikkaamisesta, sadevesijärjestelmän sulanapitokaapeleiden asentamisesta tai vaikka kourukoukkujen vaihdosta, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Sen aikana tutustumme niin suojapellitysten kuin jiirien kuntoon voidaksemme varmistaa kattokokonaisuutesi tiiviyden.

Katon pesu on katon puhdistus, mikä tehdään paljon harvemmin kuin vaikka katon harjaus

Likainen katto pitää puhdistaa Savitaipaleella, vaatipa se sitten katon pesua, sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä tai vaikkapa tiilikaton harjausta. Likainen katto ei ole vain ikävä katsella. Lika sitoo kattoon kosteutta, mikä puolestaan houkuttelee ruostetta tai sammaleita. Sekä ruoste että sammalet saavat katon haurastumaan, ja sen myötä katto voi alkaa vuotaa. Kattovuotoa ei ehkä tule huomanneeksi, ennen kuin sisäkatosta tippuu vettä. Jotta katto saisi pitää tiiviytensä ja katon alapuoliset rakenteet kuivuutensa, kannattaa katto puhdistaa ja tarkastaa säännöllisesti.

Paras vinkki kaikille taloyhtiöille ja talon omistajille on se, että lehdet, neulaset, oksat ja muut roskat kannattaa poistaa kaksi kertaa vuodessa. Plus Kattopalvelu hoitaa näppärästi myös eri kattojen kevät- ja syyshuollot. Niiden yhteydessä poistamme roskat myös ränneistä tai kattokaivoista, ja tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Katon kunnon tarkastus tarjotaan ilmaiseksi myös muiden kattotöidemme yhteydessä, eli esimerkiksi tiilikaton pesun tai lumiesteiden asentamisen kanssa. Katon tarkastuksen ansiosta osaamme palvella sinua vieläkin paremmin ja räätälöidymmin. Kun tiedämme kattosi ja sen mahdolliset puutteet ja ongelmat, osaamme suositella kaikkia sen tarvitsemia lisähuoltoja ja paikkaustöitä.

Joskus käy niin, että kattoon pinttyy likaa, ja silloin esimerkiksi huopakatto on pestävä. Peltikatot ja muut katot pestään aina myös silloin, kun katon maalaus muuttuu ajankohtaiseksi. Kattoa ei kannata maalata, jos katteen pinnassa on vähänkin likaa, sillä lika hylkisi uutta pinnoitetta. Vanha lika saadaan pois tasakatosta, pulpettikatosta tai esimerkiksi harjakatosta vesiletkun, sopivan katonpesuaineen ja pesuharjojen avulla. Kun katto on kuivunut, se voidaan tarvittaessa maalata.

Huolellisinkaan katon pesu ei anna kovin pitkäikäistä lopputulosta, jos katossa on sammaleita. Katteen sisään jäävät sammalten juuret ja itiöt saavat katon sammaloitumaan tuota pikaa uudelleen, joten ainoastaan peltikattojen mahdolliset sammalet voidaan poistaa pesemällä katto. Tiilikaton ja huopakaton sammaleenpoisto kannattaa hoitaa erityisellä sammaleenpoistoaineella, mikä levitetään omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi hallin katolle. Tehokas sammaleenpoistoaine ja katon suojakäsittely saavat kaikki sammalet katoamaan pitkiksi ajoiksi.

Katon maalaus Savitaipaleella näkyy jo kauas 

Jos tilaat katon maalauksen Savitaipaleelle, näkyy upea lopputulos jo kauas. Esimerkiksi kattovuodon korjaus tai aluskatteen vaihto ovat tärkeitä kattotöitä, mutta ne eivät näy katon ulkopuolelle. Kattomaalaus näkyy kauas, eikä upean värinen katto jää muiltakaan huomaamatta! Katon huoltomaalaus nuorentaa ja uudistaa kattoa monin tavoin. Ulkonäön parantuminen on toki merkittävä asia, mutta katon rasituksensietokyvyn parantumisellakin on suurta painoarvoa. Kun maalautat peltikattosi ennen kuin sen vanha pinnoite muuttuu liian kuluneeksi, tulet suojanneeksi kattosi kosteudelta ja ruosteelta niin hyvin, että se voi kestää puolen vuosisadan ajan. Tiilikaton maalaus parantaa betonitiilikaton mahdollisuuksia kestää peräti 70 vuotta, sillä se laittaa stopin huokoisiksi muuttuneiden tiilien rapautumiselle. Huopakatot kannattaa maalata, jotta aurinko ei pääsisi kuivattamaan niitä liiaksi. Jos palahuopakatto tai muu bitumikatto jää maalaamatta kaksikymmenvuotispäivänsä tienoilla, ei se ehkä kestä 40 vuotta. Aurinko, sammalet, kosteus ja muut rasitukset voivat saada katon uusimiskuntoon jo huomattavasti aiemmin!

Kun omakotitalon, mökin, paritalon, rivitalon tai esimerkiksi toimistorakennuksen katto on aika maalata, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me olemme kattourakoitsija, jolla on kattomaalauksissakin tarvittua tietotaitoa ja aito halu saada kattosi kerralla kuntoon. Teemme kaikki kattotyöt kattoremonteista katon huoltomaalauksiin avaimet käteen -periaatteella, mikä tarkoittaa sitä, ettei asiakkaan tarvitse tehdä mitään kattourakan osa-aluetta.

Saatat yllättyä, kuinka monta osa-aluetta katon maalaamiseen voikaan liittyä. Aivan ensiksi katto pitää tarkastaa, jotta tietäisimme, mitä pohjatöitä tällä kertaa tarvitaan (ja mitä katon maalaus maksaa). Sitten katolta harjataan pois karkea lika, kuten lehdet ja oksat. Seuraavaksi on vuorossa mahdollisten kattotiivistysten vuoro – esimerkiksi ruostevaurioiden kunnostus, rikkinäisten tiilien vaihto tai kattoreikien paikkaus. Ehjä katto on turvallinen pestä. Kattopesu kuuluu kaikkien kattomaalauksien pohjatöihin, ja teemme sen veden, harjojen sekä katonpesuaineen avulla. Jos kyseessä oli tiilikatto tai huopakatto, millä kasvoi sammaleita, tehdään ennen kattopesua vielä sammaleiden kemiallinen poisto. Kun katto on kuivunut, voidaan se maalata – mutta vain sopivan sään vallitessa. Sopivin sää on pilvipouta. Tarkastamme myös sen, ettei pakkasia tai sateita ole luvassa, sillä näin uusi pinnoite ehtii rauhassa tarttua kattoon.

Lumenpudotukset Savitaipaleella ehkäisevät erilaisia vaaratekijöitä

Lumen pudotus omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta ehkäisee erilaisia vaaratekijöitä, joten ota yhteyttä ja tilaa lumenpudotus Savitaipaleelle! Lumen pudottaminen on tarpeellista usein vasta keväällä, kun lumi vettyy ja tiivistyy. Jos tällaista suojalunta on katolla noin puolimetrinen kerros, ovat talon rakenteet vaarassa. Katto voi painua notkolle lumikuorman painon ylittäessä katon rakenteiden kantokyvyn. Ulkorakennuksien katot voivat jopa sortua joutuessaan kärvistelemään liian painavan lumitaakan alla.

Jos lumi ja jää pääsevät putoamaan katolta, voi se aiheuttaa jopa hengenvaarallisia henkilövahinkoja. Myös irtainta omaisuutta voi hajota, kun katolta syöksyy alas iso määrä painavaa lunta. Vaarassa ovat esimerkiksi talon lähelle pysäköidyt autot.

Plus Kattopalvelu on nappivalinta niin tasakattojen, aumakattojen kuin esimerkiksi harjakattojenkin lumenpudotuksiin. Kouliintuneet lumenpudottajamme hoitavat kattolumityöt kaikin puolin turvallisesti ja rakenteita rikkomatta. He noudattavat tiukkoja työturvallisuusmääräyksiä, joiden ansiosta lumimassojen määrän vähentäminen on turvallista niin heille itselleen kuin kaikille talon lähettyvillä liikkuville ihmisille. Tiedämme, milloin osa pihasta pitää eristää, tai milloin meidän pitää järjestää myös liikenteenohjaus saadaksemme tilaa katolta pudotettaville lumille ja/tai henkilönostimelle, nostinkoriautolle tai kuorma-autolle.

Kattolumitöiden tekeminen ja jään poisto katolta on turvallinen myös ulkokattosi rakenteille. Työt tehdään tilanteen edellyttämällä tavalla. Jos katolla ja/tai ränneissä on jäätä, sulatamme sen kuumalla höyryllä, emmekä ala hakata sitä mekaanisesti. Hakkaaminen voisi rikkoa kattoa ja rännejä, ja sitä kuuma höyry ei tee. Jääpuikot poistamme ränneistä ja räystäiltä käsin, ja tuokin työ tehdään todella turvallisesti ja varmaotteisesti.

Mikäli kattosi reunalle muodostuu jäätä ja jääpuikkoja joka ikinen vuosi, voi olla kyse lämpöhukasta. Tuolloin asunnosta karkaa lämpöä, mikä saa katolla olevan lumen sulamaan. Osa sulamisvedestä jäätyy katon reunalle, voiden siten estää uusien sulamisvesien pääsyn sadevesikouruihin. Lämmön karkaamiseen voidaan puuttua katon lisäeristyksen avulla. Jos rännitkin jäätyvät, ovat ne joko tukossa tai jotenkin vääntyneet. Rakenteellisiin vikoihin kannattaa puuttua, jotta mikään ei estäisi tiilikaton, huopakaton tai peltikaton sadevesijärjestelmää vetämästä. Samasta syystä roskat kannattaa poistaa ränneistä joka syksy sekä kevät.

Kattotyösi Savitaipaleella eivät jää onnistumatta, kun asialla on Plus Kattopalvelu 

Mikään kattotyö Savitaipaleella ei jää puolitiehen, kun asialla on Plus Kattopalvelu-niminen kattofirma. Saat peltikattotöillesi, tiilikattotöillesi, palahuopakattotöillesi ja huopakattotöillesi niin hyvät tekijät, että kaikki onnistuu kerralla. Talossasi on pian taas ehjä ja tiivis katto, minkä alla kelpaa asua niin talvella kuin kesälläkin. Jos kattosi on tullut tiensä päähän, uusimme sen hyvällä hinta-laatusuhteella, mutta kattoremonttia voidaan usein lykätä taidokkaiden kattokorjausten ja asiantuntemuksella toteutettujen kattohuoltojen avulla.

Ota yhteyttä ja tilaa vaikka kattoläpivientien korjaus, niin pääset todistamaan omin silmin, miten ammattilaiset hommansa hoitavat! Kattoikkunan korjauksen ja kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, mikä on merkittävä asiakasetu. Kun katto on tarkastettu meidän toimestamme, osaamme kertoa mahdollisuuksista saada katto vieläkin tiiviimpään ja toimivampaan – sanalla sanoen: parempaan – kuntoon. Jos mitään ei tarvitse tehdä, emme tietenkään tarjoa mitään, mutta jos vaikka lintuverkkojen tai muiden pieneläinesteiden asentaminen olisi tarpeen, saat siitä hyvän tarjouksen. Lintuverkoilla estetään aluskatteen paikkaustarpeita. Aluskatteen korjaaminen on melko hankalaa, sillä se pitää tehdä joko uusimalla koko aluskate tai vaihtamalla se vain osittain. On helpompaa suojata aluskate lintuverkkojen avulla!

Katon kunnon tarkastus saattaa poikia tarjouksen myös kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristämisestä. Jos kiinnikkeet eivät ole enää tiukalla, voivat kattotikkaat irrota tuulella, kevätlumien mukana tai (mikä pahinta!) silloin, kun niitä pitkin ollaan kiipeämässä.

Katon tarkastus saattaa johtaa myös katon IV-töiden tai katon eristyksen uusimisen tarjoamiseen. Katon eristys uusitaan yleensä vain silloin, jos siinä on jotain vikaa, esimerkiksi kosteutta. Märkiin villoihin voi syntyä hometta, joten ne pitää purkaa ja hävittää. Totta kai meidän pitää selvittää myös se, miksi villat ovat kastuneet. Jos vesikatossa ei ole mitään korjattavaa, on kyse välikatolle muhimaan jääneestä lämmöstä ja kosteudesta. Jotta kondensoitumisongelmaa ei olisi, tulee välikaton tuulettua tehokkaasti (tätä voidaan edesauttaa esimerkiksi alipainetuulettimella) ja yläpohjan olla hyvin eristetty. Tarvittaessa tarjoamme katon lisälämmöneristystä, mikä auttaa myös pitämään asunnon talviaikaiset lämmityskustannukset kurissa. Plus Kattopalvelu on kattofirma, jolla on ratkaisu joka pulmaan, joten lähde aina liikkeelle siitä, että otat yhteyttä meidän nerokkaisiin ja palveluhenkisiin ammattilaisiimme!

Kattosi voi tarvita villojen vaihtoa tai lisäystä – katon yläpohjan eristyksen uusiminen parantaa myös asumismukavuutta

Villojen vaihto on sellainen kattotyö Savitaipaleella, mikä auttaa pitämään sisäilman laadun hyvänä myös tulevaisuudessa. Villat vaihdetaan vain, jos niissä on jotain vialla, ja usein puhutaan kosteudesta. Kastuneet villat pitää vaihtaa, sillä niihin muodostuu mikrobikasvustoja, kuten hengityselimistölle haitallista hometta. Jos villoissa on kosteutta, tulee selvittää myös se, mistä kosteus on peräisin. Voi olla, että tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vuotaa. Katto on tuolloin tiivistettävä, jotta kosteus saataisiin pysymään pois katon alta.

Aina ei ole kyse piipunjuurivuodosta, vuotavista saumoista tai katossa olevista rei’istä, joista valuu vettä katon alle sateella. Kattorakenteet lahottava ja eristeet homehduttava kosteus voi olla peräisin myös asunnon sisältä. Kondenssivettä esiintyy etenkin kevättalvella, ja varsinkin tiili- sekä peltikattojen alla. Kondenssivesi on vettä, mitä tiivistyy lämpimästä ilmasta sen osuessa viileisiin pintoihin. Jotta kaikki asunnon sisältä nouseva lämpö saataisiin tuuletettua pois harja- tai esimerkiksi pulpettikaton alta, tulee välikaton tuuletusratkaisujen olla kunnossa. Tarvittaessa voit tilata meidät asentamaan ja eristämään erilaisia ilmanvaihtokanavia tai vaikkapa alipainetuuletinta. Lisäksi kannattaa rajoittaa asunnosta karkaavan lämmön määrää – jo ihan ilmastovaikutusten ja asumiskustannustenkin nimissä.

Varsinkin ennen 1980-lukua rakennetut talot voivat hyötyä katon lisälämmöneristyksestä. Katon lisälämmöneristys on usein melko helppo tehdä, sillä rakenteita ei tarvitse purkaa tai kattoa korottaa. Tarkkana pitää silti olla, sillä eristeillä voi tulla tukkineeksi tuuletusaukkoja tai hankaloittaneeksi ilman vaihtumista jollain muulla tavalla. Luota katon lisäeristyskin Plus Kattopalvelulle, niin lämpö pysyy siellä missä pitää, eikä karkaa tiivistymään välikatolle tai sulattamaan kattolumia altapäin (mikä voisi johtaa saumavuotoon).

Plus Kattopalvelu on luottokumppanisi myös ullakon tai vintin eristämisessä. Jos tila loppuu kesken, yksi vaihtoehto saada lisää asuin- tai esimerkiksi säilytystilaa on ottaa ullakko asuinkäyttöön. Kunnollisten eristeiden ansiosta uuden yläkertasi huoneissa ei palele talvellakaan. Jotta eristeet saataisiin mahtumaan paikoilleen, voidaan tarvita myös katon korotusta, ja se johtanee piipun ja alastuloputkien jatkoksien tekemiseen. Kaikki sujuu kuitenkin varsin näppärästi, kun asialla ovat Plus Kattopalvelun harjaantuneet ammattilaiset.

Kattoturvatuotteita pitkin katolle on helppo nousta 

Tilaa kerrostalon, omakotitalon, teollisuuslaitoksen tai vaikkapa rantamökin kattoturvatuotteet Savitaipaleelle Plus Kattopalvelulta, niin kaikki on kunnossa kattoturvatuotteiden suhteen. Kattotikkaat, talotikkaat, palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet ovat olennainen osa joka kattoa. Kattoturvatuotteita pitkin talon katolle on helppo nousta, katolla voi liikkua mahdollisimman helposti, ja katolta pääsee alas turvallisesti ja hallitusti. Katolla nouseminen hoituu tietenkin seinätikkaita pitkin, katolla liikutaan kattosiltoja ja/tai lapetikkaita myöten, ja putoamissuojat sekä kattopollarit estävät katolta alas horjahtamiset. Kun kattoturvatuotteet ovat CE-merkittyjä ja asianmukaisesti asennettuja, niitä on vähintäänkin rakennusmääräyksissä asetettu minimimäärä ja niiden kunto on tarkastettu usein, on nuohoojien turvallista nousta katollesi töitään tekemään. Katolla liikkuu muitakin kuin nuohoojia, esimerkiksi katon korjaajia, lumenpudottajia, rakennustarkastajia, sähköasentajia ja mahdollisesti joku innokas kiinteistövälittäjä tai asunnon ostajaehdokaskin. Taloyhtiön tai talon omistajan tulee pitää huolta siitä, että katolla voi liikkua mahdollisimman riskittömästi, ja siksi katolle tulee asennuttaa oikea määrä kattoturvatuotteita. Sopiva väliaika tarkastaa kattoturvatuotteiden kunto sekä niiden kiinnitykset on puoli vuotta.

Hätäpoistumistikkaat ovat olemassa lähinnä talon asukkaita varten. Lumiesteetkin ovat olemassa talon asukkaiden, vieraiden ja satunnaisten ohikulkijoiden turvaamiseksi, eli niillä ei ole juuri mitään tekemistä kattohuoltajien tai esimerkiksi nuohoojien työturvallisuuden kanssa. Lumiesteet ovat pakolliset aina, jos katon kaltevuus on vähintään 1:8, sillä kaltevalta katolta putoava jää ja lumi voivat olla hyvin vaarallisia. Lumiesteet pitävät lumimassat katolla koko talven ajan, jolloin omakotitalon, kerrostalon tai vaikka hevostallin läheisyydessä voi liikkua turvallisesti. Vain kaikista runsaslumisimpina talvina saatetaan tarvita myös lumen pudottamista katolta, sillä joskus lumen paino kasvaa niin suureksi, että se voi tulla väkisin alas repien lumiesteet mukaansa.

Osaamme varustella myös kerrostalojen katot. Niille tulee usein erilaisia kattoturvatuotteita kuin matalampiin kohteisiin. Kerrostalojen katoilla työskenteleminen pitää usein turvata turvakaiteilla ja työskentelytasoilla. Kattoluukkuakin voidaan pitää kattoturvatuotteena, toimiihan se tarvittaessa hätäpoistumistienä. Kattoluukkuja tavataan myös omakotitalojen ja esimerkiksi huviloiden katoilla, mutta toinen luukku (nimittäin savunpoistoluukku) on lähinnä kerrostalojen ja toimistorakennusten kattoturvatuote. Savunpoistoluukun tarkoitus on laueta ja päästää kuuma savu pois pelastusreiteiltä, jos rakennuksessa sattuisi syttymään tulipalo.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – muista tarkastaa lumiesteesi usein

Tarvitset uusien lumiesteiden asennusta ja korjausta vain harvoin, jos tarkastat lumiesteiden ja niiden kiinnitysten kunnon kaksi kertaa vuodessa – tai annat Plus Kattopalvelun hoitaa tämän puolestasi. Säännöllisten kuntotarkastusten ansiosta pienet huollot (kuten kiinnikkeiden kiristys) osataan tehdä ajoissa, ja näin et joudu kiinnityttämään katoltasi pudonneita lumiesteitä paikoilleen ja paikkauttamaan lumiesteiden irtoamisesta syntyneitä reikiä.

On toki mahdollista, että oikein kova tuuli saa lumiesteet, tikkaat, rännit ja esimerkiksi ilmanvaihtohormit irti katosta, mutta ajoissa tehdyt kiinnikkeiden kiristykset vähentävät tällaisen tapahtuman todennäköisyyttä. Kiinnikkeiden kiristys estää lumiesteitä irtoamasta talvellakaan, kun lumimassat painavat sitä tahtoen päästä väkisin putoamaan alas.

Lumiesteet katon reunalla (joko yhdessä tai kahdessa rivissä) ovat olemassa juuri siksi, että lumimassat eivät putoaisi kesken kaiken alas katolta. Lumen hallitsematon alastulo voi olla vaarallista, sillä lumikuorma saattaa painaa melkoisesti, ja sen seassa saattaa hyvinkin olla jäätä. Jotta minkäänlaisia henkilövahinkoja ei syntyisi katolta putoavien lumien takia, on kaikki kaltevat katot varusteltava lumiesteillä. Riittävä kaltevuus on 1:8 – rakennusmääräysten mukaan kaikki näin kaltevat tiilikatot, huopakatot ja peltikatot tarvitsevat lumiesteet.

Plus Kattopalvelu on ammattilainen kaikessa, mikä koskettaa lumiesteitä, niiden mitoittamista, asentamista, korjaamista tai uusimista. Ota yhteyttä, niin saat asianmukaiset lumiesteet korkean kerrostalon, pitkän rivitalon tai vaikka rintamamiestalosi katolle. Mitoitamme lumiesteet muun muassa katon kaltevuuden ja lappeen pituuden perusteella, joten tulemme paikan päälle laskemaan tarjousta lumiesteiden asentamisesta avaimet käteen -pakettina. Jos lumiesteitä ei ole pakko uusia, teemme tarjouksen vääntyneiden lumiesteiden kunnostamisesta tai esimerkiksi irronneiden ja maahan pudonneiden lumiesteiden kiinnittämisestä.

Saat meiltä myös lumiesteiden kuntotarkastukset. Lumiesteet ja kaikki muut kattoturvatuotteet kannattaa tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi. Paras idea on tilata meiltä koko katon kuntotarkastus, minkä aikana tutkitaan myös muiden kattotarvikkeiden, katon pinnoitteen ja muun muassa aluskatteen kuntoa. Vieläkin parempi idea on tilata meiltä jokin muu kattotyö, esimerkiksi katon kevät- tai syyshuolto, ja saada koko katon kunnon tarkastus kaupan päälle. Plus Kattopalvelu tarjoaa veloituksettoman kuntotarkastuksen aivan kaikkien kattotöiden yhteydessä, ja sen aikana syynätään huolellisesti myös katon lumiesteet!

Suojatkaamme sinunkin savupiippusi – ota yhteyttä piipunhatun ja piipun pellityksen tiimoilta

Plus Kattopalvelu on kokenut ja luotettava toimija asentamaan piipunhattua tai toteuttamaan piipun pellitystä. Piipun pellitys tehdään peltisepän työnä ja tietenkin mittojen mukaan – näin saamme suojattua juuri sinun piippusi parhaalla mahdollisella tavalla. Piippu on alttiina kosteudelle. Jos piippua ei ole suojattu kosteutta ja lämpötilojen vaihtelua vastaan, voi piipusta vuotaa vettä. Lisäksi on vaarana piipun rapautuminen. Rapautuminen lyhentää piipun käyttöikää ja heikentää paloturvallisuutta. Rapautunut piippu voi johtaa jopa rakennuspaloon, joten piippu kannattaa suojata säiltä ja kosteudelta.

Piipunhattu estää myös roskien pääsyn hormiin, jolloin ei ole pelkoa siitä, että lehdet ja muut roskat tukkisivat hormin. Erityisen paljon piipunhattua tarvitaan kuitenkin suojaamaan hormia kosteudelta. Kosteus voi vaikeuttaa tulisijan sytyttämistä muodostamalla hormiin kosteuslukon. Lisäksi vesi voi valua hormia pitkin aina lattialle saakka. Talviaikaan hormiin päässyt kosteus jäätyy, ja saa hormin laastin murenemaan. Tämän seurauksena hormiin syntyy nokea kerääviä koloja sekä läpi asti olevia halkeamia, joista voi karata kuumia savukaasuja. Noki saattaa syttyä tuleen ja johtaa rakennuspaloon, kun taas halkeamista karanneet savukaasut voivat polttaa koko talon saamalla yläpohjan eristeet syttymään.

Piipun pellitys suojaa omakotitalon tai vaikkapa rantahuvilan piippua ulkoapäin, ja sillä on ehdottomasti myös esteettistä arvoa. Hyvin tehty piipun pellitys on koko katon kaunistus, kuten muutkin peltisepän työt. Piipun pellitys vähentää piipun rapautumista ja pienentää sen ilmiön todennäköisyyttä, että katto vuotaisi piipun juuresta. Vaikka piippu olisi pellitetty ja piipun läpivienti olisi usein tarkastettu, voi silti käydä niin, että piipunjuuri vuotaisi. Kaiken varalta kannattaa pitää aluskate ehjänä, ja meiltä voit tilata myös aluskatteen korjauksen piipun kohdalta. Aluskatteen korjaus tarkoittaa käytännössä aina samaa kuin aluskatteen vaihto, mutta tuo kattotyö kannattaa ilman muuta toteuttaa. Huonokuntoisen aluskatteen osittainen tai täydellinen vaihto on ainut tapa estää katon vesivahinko, eli katon alle pääsevän kosteuden aiheuttamat laho- ja muut kosteusvauriot. Aluskate kannattaa korjata aina, jos siinä on jotain vikaa – olipa se vika sitten piipun luona tai vaikka räystäiden paikkeilla.

Teetä katon tarkastus Savitaipaleella, niin voit välttää kalliit remontit

Kuntotarkastuksista puhuttaessa ei aina tule mieleen katon tarkastus Savitaipaleella. Kuntotarkastus tuo monille mieleen koko asunnon kunnon tarkastuksen, mikä kannattaa teettää ainakin asuntokauppojen yhteydessä. Kattotarkastus kannattaisi teettää paljon, paljon useammin. Suosittelemme, että tilaat katon kunnon tarkastuksen kaksi kertaa joka vuosi! Mitä useammin tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on tarkastettu, sitä tasaisemmassa ja luotettavammassa kunnossa katto pysyy. Katot eivät ole vahingoittumattomia. Edes säännöllisimmät ja asiantuntevimmat huollot eivät suojaa kattoa kaikilta myrskyvaurioilta, kuten peltilistojen irtoamiselta, tai lumen aiheuttamilta ongelmilta (kuten vuotavalta kattoikkunalta). Kattoon voi ilmestyä pintaruostetta, jokin sauma saattaa aueta, tai pari tiiltä mennä rikki. Tuollaiset ongelmat ovat pikkujuttuja, jos ne huomataan ja korjataan pian. Mitä kauemmin katto on korjaamatta, sitä isompia ja kalliimpia ongelmia kattorei’istä ja muista pikkuvaurioista voi syntyä. Ajan kanssa aluskatekin saattaa kulua, ja sitten kosteus jo saavuttaakin katon alla olevat eristeet ja puurakenteet.

Kun aumakaton tai vaikkapa tasakaton ehjyys on tarkastettu puolen vuoden välein, osataan kaikkiin epätiiviyksiin puuttua ajoissa. Katon kunnon tarkastukset kertovat myös kattohuoltojen tarpeesta. Otetaan vaikkapa peltikaton maalaus. Oikea aika maalata lukkosaumakatto tai jokin muu peltikatto ei käy ilmi kalenterista, vaan edellisen pinnoitteen kulumisasteesta. Maalipinnoitteen kuntoa ei kannata tiirailla maasta käsin, vaan se on parasta selvittää aivan lähietäisyydeltä – toisin sanoen katolta käsin. Katolle kiipeäminen ja koko katon pinnan tarkastaminen kertoisi myös tarpeesta poistaa pintaruoste, vaihtaa vanhat ruuvit uusiksi ruuveiksi, kiristää kattotikkaiden kiinnitykset, tiivistää kattoikkuna, korjata piipun pellitys tai puhdistaa vesikourut.

Katon kunnon tarkastukseen kuuluu myös aluskatteen ja katon alapuolisten rakenteiden kuntotarkastus, jos katon alle pääsee jostain luukusta. Vaikka Plus Kattopalvelun tekemä kattotarkastus on näin perusteellinen, ei sinun tarvitse maksaa siitä mitään. Tarkastamme niin palahuopakatot, aaltopeltikatot kuin esimerkiksi konesaumakatotkin ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Jos et tarvitse mitään kattotyötä, edes katon puolivuosittaista kevät- tai syyshuoltoa, voit tilata kattotarkastuksen pientä korvausta vastaan. Kun kattosi on tarkastettu, kerromme mahdollisista huolto- tai korjaustarpeista hyvän tarjouksen kera – voit olla varma, ettei mikään huolto- tai korjaustarve jää meiltä havaitsematta!

Kattopalvelumme kattourakoinnit Savitaipaleella tehdään katemateriaalikohtaisesti

Meidän kattofirmamme kattourakoinnit Savitaipaleella tehdään aina katemateriaalikohtaisesti. Olemme kattourakoitsija, joka tuntee niin peltikatot, tiilikatot, varttikatot kuin erilaiset bitumikatotkin, joten saat meiltä parasta palvelua katon materiaalista riippumatta. Tämä kattopalvelu on nappivalinta joka käänteeseen, sillä toteutamme hyvällä hinta-laatusuhteella niin kattoremontit kuin katon uusimista lykkäävät kattohuollot ja katon korjauksetkin. Koska toteutamme niin yksityisasiakkaiden kuin taloyhtiöidenkin kattourakat, saat asiasi hoidettua katon koosta tai rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta. Pyydä siis tarjous vaikka omakotitalon katon maalauksesta, kesämökin katon myrskyvaurioiden korjaamisesta, lumen pudottamisesta kerrostalon katolta tai rivitalon kattosaneerauksesta!

Jotta voisimme antaa hyvän urakkatarjouksen katon vaatimista toimenpiteistä, tulemme käymään paikan päällä. Kierrämme tarkastamassa kattokokonaisuuden, ja annamme sitten selvityksen kaikista niistä askareista, joilla katto saadaan kondikseen kerralla kuntoon -periaatteemme mukaisesti. Laskiessamme tarjousta ja suunnitellessamme pian alkavaa kattourakkaa otamme huomioon paitsi katon materiaalin ja kaltevuuden, myös katon yksityiskohtien määrän ja esimerkiksi katon alla olevien rakenteiden kunnon.

Peltikatto saattaa kaivata tilaamasi kattopaikkauksen lisäksi myös katon maalausta. Jos huomaamme, että kattosi tulisi huoltomaalauksella parempaan ja kestävämpään kuntoon, tarjoamme myös katon maalausta. Hyvä maalipinta suojaa kattoa ruosteelta ja ruostevaurioilta, mitkä voivat johtaa vaikka kattovuotoon. Tarvittaessa suosittelemme peltikattonaulojen korvaamista kateruuveilla, mikä lisää katon tiiviyttä ja estää peltiä irtoamasta kovallakaan myrskytuulella.

Jos olet tilannut sammaleenpoiston tiilikatolta, tarkastamme, onko katto ehjä. Mikäli katolta löytyy rikkinäisiä tiiliä, lisäämme tarjoukseen niiden uusimisen. Varmistamme myös sen, onko aluskate tiivis. Vesikatto voi joskus hieman vuotaa, mutta hätä ei ole tämän näköinen niin kauan, kun aluskate on ehjä. Aluskate vie tiilien välistä mahdollisesti vuotavat vedet oikopäätä räystäille, eikä katon vesivahinkoa pääse syntymään.

Huopakaton puhdistukseen voidaan tarvittaessa liittää vesikourujen puhdistus ja/tai korjaus, kattoikkunan vaihto, kattoreiän paikkaus tai vaikkapa katon lisälämmöneristys. Mikäli kattohuopa vaikuttaa kuluneelta ja kuivuneelta, mutta ei kuitenkaan vielä liian vanhalta, tarjoamme katon pinnoitusta. Huopakaton pinnoitus on kattohuolto, mikä voi lisätä tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton elinkaarta vielä parillakymmenellä vuodella. Emme kuitenkaan koskaan tarjoa mitään sellaista, mitä et tarvitse. Jos katto ei tarvitse muuta kuin esimerkiksi myrskyvaurioiden korjauksen, teemme sen ja poistumme paikalta.