Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotöitä Imatralla? Plus Kattopalvelun valinta on fiksu veto 

Fiksuin valinta erilaisiin kattotöihin Imatralla on Plus Kattopalvelu. Kaikilla meidän työntekijöillämme on pitkä kokemus erilaisista kattohuolloista, katon korjauksista, katon varusteluun liittyvistä töistä sekä kattoremonteista. Meiltä löytyy paras apu silloinkin, kun kyse on katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien vaurioiden korjaamisesta tai jostain kattopeltisepän ammattitaitoa edellyttävästä kattourakasta. Emme vaurioita edes verrattain helposti vahingoittuvaa huopakattoa sitä pestessämme, puhdistaessamme tai ollessamme poistamassa lunta sen pinnalta. Kun huopakattoa, tiilikattoa tai peltikattoa on aika korjata, tulee katto kerralla kuntoon. Paikkaamme katon tiiviisti ja tarkastamme katon muutkin kohdat siltä varalta, että jokin muu kohta uhkaisi alkaa pian vuotaa.

Kun omakotitalon, kesämökin, rivitalon, paritalon tai esimerkiksi kerrostalon katto on aika uusia, hoitaa Plus Kattopalvelu urakan nopeasti ja ehdottoman ammattitaitoisesti. Joka ikinen huopavuota, huopapaanu, kattopelti tai kattotiili on oikealla paikallaan, eivätkä katon läpiviennit päästä vettä tai lämpöä lävitseen. Tarvittaessa teemme kattosaneerauksen yhteydessä katon korotuksen, katon lisälämmöneristyksen tai vaikkapa katon tuuletusratkaisujen tehostamisen.

Mitä kattotöitä tarvitsekaan, aloita urakka ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Toimimme myös Imatran ympäristössä, kuten Lappeenrannassa, Lemillä, Luumäellä, Miehikkälässä sekä Ruokolahdella. Yhteydenottosi perusteella tulemme paikan päälle tarkastamaan tasakattoa, pulpettikattoa, harjakattoa tai muuta satulakattoa. Paikan päällä selviää, millaisia toimenpiteitä katto tarvitsee kestääkseen hyväkuntoisena mahdollisimman pitkään. Esitämme katon kokonaisvaltaisesta kunnostamisesta kilpailukykyisen ja kotitalousvähennyskelpoisen tarjouksen kertoen samalla, kuinka nopeasti kattourakka voidaan suorittaa. Monilla kattotöillä on kiire, sillä esimerkiksi kattovuodon korjaamisen viivyttäminen voi kostautua kalliisti korjattavina vesivahinkoina. Meidän kauttamme haettavan rahoituksen avulla korjaamista, huoltamista tai uusimista odottava katto voidaan laittaa kuntoon saman tien.

Asiakkaamme ovat aina kartalla sen suhteen, mitä huoltoja tai korjauksia heidän kattonsa kaipaa. Tämä johtuu siitä, että tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä. Sillä ei ole väliä, oletteko tilanneet rivitalon räystäskourujen puhdistamisen, kerrostalon peltikaton maalaamisen vaiko kesämökin bitumikaton pesun – jokaista kattourakkaa seuraa ilmainen katon kuntotarkastus. Kun katon kunto on tarkastettu, raportoimme asiakkaalle tämän katon kunnosta, ja annamme tarvittaessa tarjouksen niistä kattotöistä, joita katto tarvitsisi voidakseen vieläkin paremmin.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Haaveissa luotettava katto? Tilaa kattoremontti Imatralle

Jos olet kyllästynyt jännittämään kattovuotoja, teetä kattoremontti Imatralla. Kattoremontti on paras tapa saada omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai kesämökin katto sellaiseen kuntoon, ettei kattovuodoista ole huolta. Plus Kattopalvelu toteuttaa luotettavalla ammattitaidolla sekä yksityisasiakkaiden että taloyhtiöiden kattosaneeraukset. Meiltä sujuvat niin huopakattoremontit, palahuopakattoremontit, tiilikattoremontit kuin erilaiset peltikattoremontitkin. Palahuopakatot sopivat hyvin moderneihin rakennuksiin, kun taas perinteitä kunnioittava voi valita vaikkapa kolmiorimakaton tai konesaumakaton. Konesaumakatolla on edullisempi pikkuserkku, eli lukkosaumakatto. Kerromme mielellämme lisää erilaisista katevaihtoehdoista sekä siitä, miten tasakaton vaihto pulpettikatoksi, harjakatoksi tai aumakatoksi onnistuu käytännössä.

Mistä tietää, että katto on aika uusia? Katon ikä antaa osviittaa, mutta uutta kattoa voidaan tarvita jo ennen katemateriaalin teknisen käyttöiän päättymistä. Vaikka peltikatto kestää periaatteessa 50 vuotta, voi ruoste tai myrsky saada sen uusimiskuntoon jo paljon aiemmin. Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus on ajankohtaista, jos katto on painunut luokalle tai jos vesikatto on niin huonossa kunnossa, ettei sen tiiviyteen voi enää luottaa. Asiantuntijamme kertovat, milloin katto on niin huonossa jamassa, ettei sitä kannata enää korjata. Katto kannattaa uusia ennen sen vuotamista ja katon alla olevien rakenteiden vaurioitumista, sillä kattorakenteissa olevat kosteusvauriot nostavat kattoremontin hintaa. Voit toki maksaa kattoremontin osamaksulla tai rahoituksella, ja yksityisasiakkailla on mahdollisuus myös kotitalousvähennyksen hakemiseen. Kannattaa kuitenkin säästää, ja tilata katon uusiminen hyvissä ajoin. Jos kattorakenteet vaativat vain vähän (tai ei ollenkaan) kunnostamista, voi uusi katto olla paikoillaan jo parin päivän päästä – vaikka olisi talvi. Ei ole mitään esteitä teettää kattoremonttia talvella.

Uusimme katon pitkällä kokemuksella ja pettämättömällä ammattitaidolla. Mittaus-, asennus- tai huolimattomuusvirheistä ei ole pelkoa, kun asialla ovat meidän ammattilaisemme. Aluskatekin tulee asennettua paikoilleen optimaalisella tavalla, ja kaikki uuden katon läpiviennit ovat lämpö- ja vesitiiviitä. Uusi katto varustellaan tikkailla ja muilla kattoturvatuotteilla, ja katon reunoille asennetaan vesikourut sekä alastuloputket. Toinen vaihtoehto uuden katon sadevesijärjestelmäksi ovat jalkarännit. Jos rakennuksessa on tasakatto, huolehditaan sade- ja sulamisvesien poistumisesta tuliterien kattokaivojen avulla. Ne voidaan varustella lämpövastuksilla, jotta ne vetäisivät varmasti myös talvella.

Helpoin tapa uusia kesämökin huopakatto tai palahuopakatto

Huopakatot ja palahuopakatot ovat tuttuja kesämökkien katoilta, mutta joustava ja helppohoitoinen bitumikatto sopii myös vakituisesti asuttuihin rakennuksiin sekä ulkorakennuksiin. Myös monien tuotantolaitosten ja liiketilojen katoilta löytyy bitumikermikatto. Kun tarvitset huopakaton remontointia, huoltoa tai korjausta, muista huopakattojen asiantuntija Plus Kattopalvelu!

Yhteydenotto Plus Kattopalveluun on helpoin tapa uusia bitumikatto tai laattakatto. Tunnemme tavat niin tiivissaumakattojen, kolmiorimahuopakattojen kuin palahuopakattojen (joita kutsutaan myös laattakatoiksi tai paanukatoiksi) uusimiseen. Teemme bitumikattoremontin avaimet käteen -periaatteella, joten asiakkaan vastuulle ei jää kuin tarjouspyynnön esittäminen, sopimuksen allekirjoittaminen ja laskun maksaminen. Jos paanukatto tai muu huopakatto uusitaan jo aikaisessa vaiheessa, onnistuu urakka nopeasti ja edullisesti. Kesämökin bitumikatto voi olla uusittu jo parissa päivässä, jos katon alla ei ole mittavia korjauksia vaativia kosteusvaurioita. Joissain tapauksissa vanha huopakatto voidaan jättää purkamatta. Tällöin riittää, että puhdistamme vanhan huopakaton, ja alamme rakentaa uutta kattoa sen päälle. Asiakas säästää purku- ja jätekustannuksissa, jos kesämökin tai muun kiinteistön katto voidaan uusia tällä tavalla.

Normaalitilanteessa kuitenkin puramme ensin vanhan katon ja kaikki sen tarvikkeet. Seuraavaksi korjaamme tai uusimme aluslaudoituksen, ja alamme sitten asentaa uutta aluskermiä, kaikkia läpivientejä sekä uusia huopavuotia tai -paanuja. Uudelle katolle asennetaan uudet kattovarusteet, jos vanhoista kattovarusteista ei kunnostamallakaan saa käyttökelpoisia.

Jotta huopakatto kestäisi mahdollisimman pitkään (eli jopa 40 vuotta), kannattaa sitä huoltaa säännöllisesti. Plus Kattopalvelu huoltaa pitkällä kokemuksella kaikki Imatran ja sen lähiympäristön huopakatot, joten tilaa vaikka katon syyshuolto, lumenpudotus, sammaleiden poisto tai katon pinnoitus. Hyvin hoidetussa katossa esiintyy vähemmän vaurioita kuin katossa, mikä on jätetty oman onnensa nojaan ja yksin kaikkien säiden armoille. Satunnaisia kattoreikiä tai muita vaurioita saattaa silti esiintyä – varsinkin katon vanhetessa. Plus Kattopalvelu korjaa luotettavasti kaikki huopakaton reiät, halkeamat ja muut ongelmat. Mikäli kosteutta on päässyt katon alle, uusimme vaurioituneet puuosat ja vaihdamme märät eristeet uusiin. Kattokorjaus lykkää kattoremonttia, joten katto kannattaa kunnostaa niin kauan, kuin se on katon ikä ja yleiskunto huomioiden järkevää.

Kattokorjaukset Imatralla ajoittuvat usein alkuvuoteen

Katon korjaukset Imatralla ajoittuvat usein alkuvuoteen, sillä talven aikana omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin katto saattaa kärsiä monenlaisia vaurioita. Plus Kattopalvelulta voitte tilata niin katon ja kattoläpivientien asennuksen kuin niiden tiivistyksenkin. Korjaamme sekä peltikatot, tiilikatot että huopakatot, ynnä kaikki niiden varusteet. On tilanteita, jolloin katon uusiminen on kannattavampi ja kauaskatseisempi vaihtoehto kuin katon korjaus, joten tällöin suosittelemme asiakkaalle kattoremonttia. Kattoremonttia vaativia tilanteita voivat olla esimerkiksi puun kaatuminen katon päälle, painuneen katon oikaisu tai katon vesivahinko, minkä seurauksena katon alla on paljon vaihdettavia puuosia.

Sen sijaan useimmat kattopaikkaukset voidaan toteuttaa uusimatta kattoa. Räystäslautojen ja -peltien vaihto ei vaadi kattoremonttia, kuten ei myöskään kattoikkunan vaihto tai tiivistys. Myrskyvaurioiden korjaus voi tarkoittaa irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamien reikien paikkausta, sekä kattovarusteiden kiinnittämistä takaisin paikoilleen. Myös peltilistoja saattaa irrota kovan tuulen voimasta, ja usein riittää, että peltilistat kiinnitetään takaisin paikoilleen. Jiirien korjaus, huopakaton tai peltikaton reikien paikkaus tai rikkinäisten tiilien vaihto onnistuvat niin ikään katon osittaisen korjauksen avulla. Kuten sanottu, korjaamme myös kattovarusteet, kuten rännit, vesikourut ja kattoturvatuotteet.

Aluskatteen korjaus on kattokorjaus, mikä saattaa johtaa koko katon uusimiseen. Aluskate on vesikaton alla oleva, vettä pitävä ja melko kireälle pingotettu kerros. Jos talon katto vuotaa, aluskate ottaa kosteuden vastaan, ja valuttaa sen kohti räystäitä. Pieni piipunjuurivuoto tai muu pienimuotoinen kattovuoto ei näin ollen pääse kastelemaan katon alla olevia rakenteita. Aluskate auttaa myös kondensoituneen kosteuden aiheuttamien laho- ja homevaurioiden ehkäisemisessä. Jos aluskatteessa on reikiä tai jos se on väärin asennettu, ei aluskate toimi parhaalla tavalla. Aluskatteen korjaus tarkoittaa vähintäänkin vaurioituneiden kohtien uusimista, joskus jopa koko aluskatteen vaihtoa. Jotta aluskatetta voitaisiin purkaa ja uusia, on vesikatetta purettava. Mikäli vesikate on ikääntynyt, ei sitä kannata asentaa takaisin paikoilleen aluskatteen tultua vaihdetta – siispä moni aluskatteen korjausurakka laajenee kattoremontiksi. Kattoremontti ei kuitenkaan koskaan ole huono idea, sillä Plus Kattopalvelun suorittama kattosaneeraus tarkoittaa mahdollisuutta saada luotettava ja kestävä katto useiksi vuosikymmeniksi – ja vieläpä varsin kohtuulliseen hintaan.

Vitsit ovat vähissä, jos katto vuotaa

Kattovuoto ei naurata, sillä kaikki tietävät sen voivan aiheuttaa kalliitakin korjauskuluja. Kun katto vuotaa, vaarassa ovat paitsi katon rakenteet ja yläpohjan eristeet, myös muut rakenteet. Jos kattovuodon korjaus ei ala heti katon alettua vuotaa, voivat seinä, sisäkatto ja lattiakin kastua. Tilaa vuotavan katon korjaus niin pian kuin mahdollista, niin kattovuodon korjaamiseksi saattaa riittää pelkkä vesikaton tiivistys. Jos katto ehtii vuotaa pidempään tai katon vaurio on iso, on meidän alettava myös katon rakenteiden kuivattaminen sekä yläpohjan eristeiden uusiminen. Kosteus saa katon puurakenteet lahoaminen, mikä vaikuttaa niiden kykyyn kannatella talon kattoa. Eristeisiin päätynyt kosteus voi puolestaan johtaa yläpohjan homevaurioihin. Paha katon vesivahinko voi olla korjattavissa vasta katon uusimisen kautta.

Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotaminen havaitaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jos katto tarkastetaan säännöllisesti. Plus Kattopalvelun asiakkaat saavat koko katon kunnon tarkastamisen ilmaiseksi aina tilatessaan meiltä joitain kattotöitä. Tilaa vaikka katon ja/tai rännien puhdistus, niin käymme läpi koko katon kunnon. Jos havaitsemme kattovuodon tai jonkun kohdan, mistä katto saattaisi alkaa vuotaa, kerromme siitä heti asiakkaalle.

Vaaranpaikkoja ovat muun muassa rikkinäiset tiilet, törröttävät peltikattonaulat, palahuopakatolla rehottavat sammalet, peltikaton pinnoite- ja ruostevauriot sekä bitumikaton ilmakuplat. Katto voi vuotaa rikkinäisen tiilen kohdalta, ja jos aluskate antaa periksi, kastuvat kattorakenteet. Aluskatteet ovat hyvin kestäviä, mutta muun muassa aluskatteelle jääneet roskat voivat haurastuttaa aluskatteen materiaalin. Peltikatto voi vuotaa, jos peltikattonaula irtoaa, sillä kosteus voi päästä katon alle suojaamattoman naulanreiän kohdalta. Lisäksi kattopelti voi irrota seuraavalla tuulella, jos se ei ole kunnolla kiinni katossa. Ruoste tapaa ohentaa ja rei’ittää vahvintakin terästä, ja kattopellit voivat alkaa ruostua, jos maalipinnoite ei ole ehjä ja kohtalaisen uusi. Sammalet availevat huopakaton saumoja, ja ilmakuplan synnyttänyt paine voi vaurioittaa kattohuopaa.

Avullamme kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa vapaa-ajan asunnon katto pysyy hyvässä kunnossa vuodesta toiseen, joten tilaa kaikki kattourakat Plus Kattopalvelulta. Tiiviin ja toimivan katon alla on iloista ja terveellistä asua.

Kokemuksemme takaa katon huoltojen onnistumisen Imatralla  

Kokemuksemme ansiosta voimme taata sen, että jokaisen katon huolto Imatrassa onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Katon huolloissa voidaan mennä metsään monella eri tavalla, ja pahimmillaan epäammattimaisesti toteutettu kattohuolto johtaa katon vaurioitumiseen. Sekin on haitallista, jos kattoa ei huolleta tarpeeksi säännöllisesti. Riippuu katemateriaalista, miten usein se tarvitsee erilaisia huoltoja, ja millaisilla välineillä tai kemikaaleilla kattohuolto on toteutettava. Myös katon yleiskunto vaikuttaa siihen, miten usein se on esimerkiksi pestävä, tai miten usein peltikaton huoltomaalausta tarvitaan.

Olipa katto mitä materiaalia tahansa, tarvitaan ainakin katon kevät- ja syyshuoltoa. Katon kevät- ja syyshuollon tarpeellisuus ei riipu myöskään katon iästä tai rakennuksen käyttötarkoituksesta. Jos tahdot kattosi kestävän mahdollisimman pitkään, tilaa katon kevät- ja syyshuollot meiltä joka vuosi. Kun on katon puolivuotishuollon aika, puhdistamme katon kaikista roskista, ja siivoamme myös kattokaivot – tai mikä systeemi katon sadevesijärjestelmänä ikinä toimiikaan. Teemme samalla katon kunnon tarkastuksen, mistä emme veloita erikseen. Tällainen kattotarkastus on joka kattotyön yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen, mistä on suuri apu jokaiselle yksityisasiakkaalle ja taloyhtiölle.

Viimeistään katon tarkastuksen jälkeen osaamme kertoa asiakkaalle, mitä kattohuoltoja tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle olisi hyvä lähitulevaisuudessa tarjota. Peltikaton omistajalle saatamme tarjota katon pesua ja katon maalaamista, jotta katto ei alkaisi ruostua. Jos tarpeen, teemme tarjouksen kattopeltien kiinnityksien lisäämisestä tai vanhojen peltikattonaulojen korvaamisesta kateruuveilla. Jos kateruuvien tiivisteet ovat haurastuneet, suosittelemme niiden uusimista.

Tiilikaton tai huopakaton omistaja saattaa saada tarjouksen sammaleiden poistosta ja katon suojakäsittelystä. Myös tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan, mutta vain kerran per katto. Myös kattoturvatuotteiden huollot, jäänsulatukset, lumenpudotukset ja erilaiset sadevesijärjestelmien huollot kuuluvat laajaan palveluvalikoimaamme.

Sadevesijärjestelmä voi vaatia muutakin huoltoa kuin puhdistamisen. Jotta vesikourut eivät alkaisi ruostua ja haurastua, kannattaa ne maalata noin vuosikymmenen välein. Sulanapitojärjestelmän asentaminen ehkäisee sadevesijärjestelmän jäätymistä kovilla pakkasilla. Jos kattokaivoissa, vesikouruissa tai alastuloputkissa olisi jäätä, tekee Plus Kattopalvelu niiden höyrysulatuksen.

Kannattaa muistaa, että Plus Kattopalvelun kattohuollot oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä, jos huollettava katto on omakotitalon tai kesämökin katto. Kotitalousvähennyksen hakeminen hoituu muutamassa minuutissa, kun kirjautuu omiin tietoihinsa Verohallinnon verkkopalvelussa.

Rännien puhdistus tavallisin konsti rännien tukosten poistoon Imatralla

Sadevesikourujen puhdistus on tavallisin konsti tukkoon menneiden rännien kunnostamiseen Imatralla. Jos rännien puhdistus ja syöksyputkien avaus eivät auta, voi olla tarvetta toiselle rännihuollolle, eli umpeen jäätyneiden rännien sulattamiselle. Kuuma vesihöyry sulattaa niin kattojään kuin ränneihin tai kattokaivoihinkin kertyneen jään.

Jos rännit ovat vaurioituneet, auttaa vuotaviin räystäisiin rännien korjaus. Jos rännien huono veto johtuu pahoista ongelmista (tai jos rännejä ei ensinkään ole), teemme tarjouksen uusien rännien asentamisesta. Sadevesijärjestelmä kestää noin 40 vuotta, minkä jälkeen se on uusittava. Plus Kattopalvelu toimittaa paikalle parhaalla hinta-laatusuhteella varustetut rännit ja asentaa ne taidokkaasti paikoilleen. Ota yhteyttä silloinkin, jos haluat upeat jalkarännit tavallisten vesikourujen ja syöksyputkien sijaan. Uusimme myös kattokaivot kaikkialla Imatralla sekä sen naapurikunnissa.

Omakotitalon ja kesämökin omistajien sekä taloyhtiöiden kannattaa huolehtia siitä, että sadevesijärjestelmä toimii. Jos sadevesijärjestelmässä on jotain häikkää, voi se tulvia, ja silloin erilaiset rakenteet ovat vaarassa kastua. Esimerkiksi talon perustusten tulisi pysyä kuivina, mikä on yksi suurimmista syistä sekä salaojien että sadevesijärjestelmien rakentamiseen. Tasakatolla vaarassa ovat katon alla olevat puurakenteet, sillä jos kattokaivot lakkaavat vetämästä, voivat katon saumat pettää.

Säännölliset huollot pitävät sadevesijärjestelmän kunnossa. Sekä kattokaivot että räystäskourut ja alastuloputket pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Helpoimmin tämä onnistuu katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Sadevesijärjestelmän huolto-ohjelmaan kuuluu myös sen kunnon tarkastaminen. Jos sadevesijärjestelmästä löytyy vaurioita, tulee ne saman tien kunnostaa. Kouruissa voi olla ruosteen tekemiä reikiä, tai jokin liitoskappale saattaa olla hajalla. Varsinkin jää tapaa vaurioittaa kouruja ja alastuloputkia, esimerkiksi avaamalla niiden saumoja.

Plus Kattopalvelun tekemän huolellisen kuntotarkastuksen yhteydessä tarkastetaan myös mahdollisen sulanapitojärjestelmän toiminta. Räystäskourujen sulana pysyminen on saatettu varmistaa sulanapitokaapeleilla, kun taas kattokaivoissa saattaa olla lämpövastuksia. Lisäksi vesikourut on hyvä maalata noin 10 vuoden välein, jotta kosteus ei pääsisi ruostuttamaan niitä. Avullamme kerrostalon, omakotitalon, vapaa-ajan asunnon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen sadevesijärjestelmä pysyy hyvännäköisenä, ehjänä ja toimivana vuosikymmenestä toiseen, jota ottakaa yhteyttä jo tänään erilaisten sadevesijärjestelmää koskevien toimenpiteiden tiimoilta!

Katon pesu ja puhdistus mahdollisimman vaivattomasti

Katon pesun tai sammaleiden poiston ja suojakäsittelyn ei tarvitse enää stressata sinua Imatralla. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat omakotitalon tai kesämökin katon hetkessä putipuhtaaksi. Palvelemme myös taloyhtiöitä, joten jättäkää myös kerrostalon tai rivitalon katon puhdistus meidän reippaisiin ja ammattitaitoisiin käsiimme. Katon suojakäsittely saa katon pysymään puhtaana myös tulevina aikoina.

Jotta kattoon ei syntyisi pinttynyttä likaa, muista tilata tiilikaton harjaus. Myös huopakatot ja peltikatot pitää puhdistaa säännöllisesti kaikista roskista, kuten neulasista, oksista ja lehdistä. Siisti katto kuivuu nopeasti sekä talven että vesisateen jälkeen, joten katon säännöllisistä puhdistuksista kannattaa pitää kiinni. Mikä on tarpeeksi säännöllinen väli puhdistaa talon katto? Suositusten mukaan sekä tasakatot, harjakatot, pulpettikatot että muut satulakatot tulee puhdistaa puolen vuoden välein. Tilaa kattosi kevät- ja syyshuollot meiltä, niin puhdistamme samalla myös sadevesijärjestelmän. Kuten aina, saa asiakas kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, mitä ei suotta pidetä yhtenä tärkeimmistä kattohuolloista.

Plus Kattopalvelu tekee myös tiilikaton pesun sekä peltikaton pesun, eikä huopakatonkaan peseminen ole meille vierasta. Pinttynyt lika lähtee, kun katto pestään veden, pesuharjojen ja sopivan pesuaineen avulla. Sammaleiden poistoon katon pesu ei kuitenkaan sovellu kovin hyvin, ellei kyse ole peltikatosta. Ensinnäkin, peltikatot eivät sammaloidu kovin helposti. Toisekseen, jos peltikatolle sattuisi kertymään sammaleita, ne eivät tarttuisi kattoon kovinkaan tiukasti. Tiilikatot ja huopakatot ovat vaikeampia puhdistaa, sillä sammalten juuret voivat tarttua niihin todella hyvin. Sammaleiden poisto huopakatolta ja tiilikatolta onnistuu parhaiten, kun käytämme kemiallista sammaleenpoistoainetta. Näin juuret ja itiöt saadaan pois myös katteen sisästä, joten katto ei ala sammaloitua heti uudestaan (niin kuin voisi käydä pelkän kattopesun jälkeen). Jotta sammaleenpoistoaine ei vahingoittaisi pihan istutuksia, huolehdimme tarvittaessa niiden suojaamisesta.

Katto on pestävä myös ennen sen huoltomaalaamista. Katot maalataan, jotta ne näyttäisivät paremmilta. Toinen syy kattomaalaukselle on se, että uusi pinnoite suojaa kattoa estäen sitä vaurioitumasta ja haurastumasta. Jos kattoa ei maalattaisi, voisi sen elinkaari jäädä jopa puolta lyhyemmäksi.

Katon maalaus Imatralla vaikuttaa katon ikään ja ilmeeseen

Kun haluat saada talon katon kestämään mahdollisimman pitkään, tilaa katon maalaus Imatralle. Kattomaalaus vaikuttaa merkittävästi sekä katon ikään että ilmeeseen. Katto on huoltomaalauksen jälkeen kuin uusi, onhan se yhtä upean värinen kuin aikoinaan vasta-asennettuna. Pinnoitteen uusiminen antaa katolle voimaa kestää säitä ja muita koettelemuksia, joilla se on alttiina. Esimerkiksi peltikatto voisi ruostua jatkuvan kosteuden vuoksi, jos sitä ei suojaisi hyvä maalipinta. Tiilikatto taas rapautuu, jos tiilikattoa ei maalata sen elinkaaren puolivälissä. Vanhoissa tiilissä on huokosia, joihin kertyy sekä vettä että sammaleita. Jotta tiilien sisään ei pääsisi kosteutta, on olennaista pinnoittaa vanhat kattotiilet. Huopakaton maalaus vaikuttaa siihen, miten hyvin katto kestää aurinkoa. Vanhemmiten katto kuivuu ja halkeilee auringon alla, ellei sen pinnoitetta uusita.

Kattomaalaus vaatii hyvät pohjatyöt, joten pienenkään katon maalaaminen ei ole mikään parin tunnin juttu. Käymme paikalla ainakin pari kertaa, jotta katto tulee puhtaaksi ja valmiiksi ottamaan vastaan uuden maalipinnan. Riippuu tapauksesta, mitä kaikkea katon maalaaminen edellyttää. Pohjatöiden tarve ja katon maalauksen hinta selviää paikan päällä käymällä.

Peltikaton maalaus vaatii ainakin katon pesua, mutta kaikki mahdolliset ruostevauriotkin on käsiteltävä ennen katon maalaamista. Jos kattopelleissä on reikiä tai jos katon läpiviennit uhkaavat vuotaa, tiivistetään katto heti alkuun. Mikäli reikiä ja/tai ruostevaurioita on paljon, kannattaa kattopellit vaihtaa niiden maalaamisen sijaan. Peltikatto voidaan uusia osittain, eli vaihtamalla pelkät kattopellit. Jos aluskate on ikääntynyt ja huonokuntoinen, ei sitä kannata jättää uusimatta – ja silloinhan puhutaan jo tavallisesta peltikattoremontista.

Tiilikattomaalaus alkaa niin ikään katon tarkastamisella ja mahdollisesti tarvittavilla kunnostustoimenpiteillä, kuten rikkinäisten tiilien vaihtamisella. Jos katolla kasvaa sammaleita, ei pelkkä kattopesu riitä, vaan katto tulee käsitellä myös sammaleidenpoistoaineella. Huopakattomaalauksen pohjatyöt ovat pitkälti samanlaiset kuin tiilikaton maalausta edeltävät työt, eli katto tarkastetaan, kunnostetaan, käsitellään sammaleenpoistoaineella (tarvittaessa) ja pestään. Jos huopakatto on huonokuntoinen, suosittelemme huopakattoremonttia katon maalaamisen sijaan. Huopakattoa ei voida uusia osittain samaan tapaan kuin peltikatto tai tiilikatto, mikä voidaan kunnostaa tekemällä kattotiilien vaihto uusiin.

Lumenpudotus Imatralla alkaa tarjouspyynnöstä

Jos on tarvetta lumenpudotukselle Imatralla, aloita pyytämällä siitä tarjous Plus Kattopalvelulta. Meiltä sujuu lumen pudottaminen niin hallien, mökkien, rivitalojen, kerrostalojen, omakotitalojen kuin kaikkien muidenkin kiinteistöjen katoilta. Lumen pudottaminen voi olla vaarallista, mutta kun asialla ovat oikeat ammattilaiset, sujuu kaikki turvallisesti ja ilman turhia huolia.

Teemme lumenpudotukset avaimet käteen -periaatteella, joten hintaamme sisältyy kaikki urakassa tarvittava. Sovimme asiakkaan kanssa, tarvitseeko katolta pudotettu lumi kuljettaa pois tontilta. Rakennuksen sijainti ratkaisee sen, miten työmaa-alueen eristäminen tapahtuu. Tarvittaessa järjestämme liikenteenohjauksen tai teemme työt yöaikaan – näin ohikulkeva liikenne ei ajaudu täyteen kaaokseen.

Paljonko kattolumityöt sitten maksavat? Koska jokainen kohde on erilainen, emme voi tarjota kiinteitä listahintoja. Tulemme paikan päälle arvioimaan muun muassa rakennuksen saavutettavuutta, katolla työskentelemisen vaikeutta ja lumen koostumusta. Tietenkin myös lumen määrä vaikuttaa siihen, paljonko lumen pudottaminen maksaa – ja tarvitaanko sitä ylipäätään. Pakkaslunta pudotetaan vain poikkeustapauksissa, ja suojaluntakin saa olla katolla lähemmäs puolta metriä, ennen kuin lumimassoja on aika vähentää. Jos olet epävarma kattolumitöiden tarpeellisuudesta, ota yhteyttä, niin selvitetään asia yhdessä.

Lumen pudotus katolta ehkäisee turvallisuusriskit ja irtaimistoon kohdistuvat vaaratekijät, minkä lisäksi se estää kattoa vaurioitumasta lumen aiheuttamien vaurioiden takia. Peltikatto, tiilikatto tai huopakatto voi vaurioitua monin eri tavoin, jos lumi pääsee putoamaan sen pinnalta vapaasti. Peltikattoon saattaa syntyä naarmuja, joiden takia katto on vaarassa alkaa ruostua, mutta tämä on vielä pientä verrattuna tiilikatosta lumen mukana irtoaviin kattotiiliin tai huopakatolta putoaviin kattotikkaisiin tai ränneihin. Kun katosta irtoaa jotain väkisin, jää kattoon reikiä ja vaurioita, mitkä on kiire paikata kattovuotojen ehkäisemiseksi. Kattoturvatuotteiden ja vesikourujen lisäksi katolta voi pudota myös viemärintuuletusputkia ja muita hormeja. Liian painava lumitaakka saattaa aiheuttaa vaurioita jo ennen katolta putoamistaan, muun muassa saamalla katon läpiviennit ja jiirit vuotamaan.

Plus Kattopalvelun kautta saat ammattiosaamista myös jään poistoon katolta sekä jääpuikkojen poistoon katolta. Jäätä ei poisteta katolta tai ränneistä voimakeinoin, vaan kuuman vesihöyryn avulla. Höyrysulatus toimii aina, ja sen ansiosta katto tai rännit eivät ole vaarassa vaurioitua jään takia. Kun katolta ei uhkaa pudota jäätä, on pihamaalla liikkuminen huomattavasti turvallisempaa.

Saa kattotyöt Imatralla parhaalla hinta-laatusuhteella

Plus Kattopalvelu on oikea paikka ottaa yhteyttä, kun tahdot saada kattotyösi Imatralla mahdollisimman hyvällä hinta-laatusuhteella. Mitä tiilikattotyötä, huopakattotyötä tai peltikattotyötä tarvitsetkaan, ota yhteyttä: me teemme sen nopeasti, ammattitaitoisesti ja erinomaisen hyvään hintaan. Aina kun mahdollista, suosimme kotimaista – myös kattoturvatuotteet ja muut kattotuotteet ovat mahdollisuuksien mukaan kotimaista huippulaatua. Suomalaiset tuotesuunnittelijat ja -valmistajat osaavat ottaa huomioon pohjoisten olosuhteidemme asettamat vaatimukset, joten kotimaiset kattotuotteet kestävät hyvässä kunnossa huomiota herättävän pitkään.

Plus Kattopalvelulta onnistuu kaikenlainen katon varustelu, kuten pieneläinesteiden (esimerkiksi lintuverkkojen) asennus, aurinkopaneelien asentaminen tai vaikkapa kattoikkunan uusiminen. Kattoikkuna tai savupiippu voi aiheuttaa riesaa, mutta ei hätää – saatte kauttamme myös erilaiset kattoläpivientien korjaukset. Meidän tiivistämämme kattoläpivienti pitää vettä luotettavasti, ja lopuksi se voidaan pellittää kattopeltiseppiemme toimesta. Kattopeltiseppämme ovat oman alansa huippuammattilaisia, joten voit tilata heiltä myös haasteellisimmat katon peltityöt.

Ehkä vesikatossa ja katon tarvikkeissa ei ole mitään vikaa, vaan tarvitsetkin katon alla tehtäviä kattotöitä? Olipa kyse aluskatteen paikkaamisesta, katon eristämisestä, lahon vaurioittamien kattorakenteiden uusimisesta tai vaikkapa katon IV-töistä, osaamme auttaa sinua laittaen kattosi kerralla kuntoon. Laadukkainkaan katto ei ole kovin pitkäikäinen, jos katon rakenteet eivät ole kunnossa. Kattorakenteiden on oltava kuivat ja ryhdikkäät, jotta katto pitää muotonsa. Jos katon rakenteet kastuvat, alkavat ne lahota, eikä se tiedä hyvää kattokokonaisuuden kannalta.

Katon alle voi päästä kosteutta kahdella eri tavalla. Ensimmäinen on kattovuoto. Kattovuoto voi johtua jostain talven tai kovan tuulen aiheuttamasta vauriosta, esimerkiksi irronneista kattopelleistä tai irti repeytyneiden kattotikkaiden synnyttämistä kattorei’istä. Myös ikääntyneen katon haurastuminen tai vaikkapa vanhalla katolla varomattomasti liikkunut kattohuoltaja voi saada aikaan kattovuodon. Myös täysin ehjän ja tiiviin katon alla voi esiintyä kosteutta. Silloin kyse on kondensoituneesta kosteudesta, minkä alkuperä on rakennuksen sisäpuolelta kohonneessa lämmössä. Riittävä määrä eristeitä, ehjä aluskate ja toimiva tuuletus estävät lämpöä tiivistymästä kosteudeksi katon alla. Jos aluskatteessa on jotain korjattavaa, kannattaa aluskate uusia. Kaikeksi onneksi aluskate voidaan vaihtaa vain osittain, joten koko kattoa ei tarvitse purkaa parin reiän takia.

Jos katon ja yläpohjan eristeissä on kosteutta, on villojen vaihdon aika

Erilaisia Plus Kattopalvelun suorittamia kattotöitä Imatralla ovat kattoremontit, kattomaalaukset, lumiesteiden asennus, kattoreikien paikkaus sekä erilaiset katon ja katon läpivientien (kuten ilmanvaihtokanavien) eristämiseen liittyvät työt. Katon eristeitä voidaan vaihtaa tai lisäillä, ja jos ullakkotilat on tarkoitus ottaa asuinkäyttöön, tulemme tekemään ullakon tai vintin eristyksen.

Miksi yläpohjan eristeitä pitäisi vaihtaa tai lisätä? Villojen vaihto ei ole säännöllisesti tarvittava kattotyö siinä kuin vaikka katon harjaus. Yläpohjan eristeenä olevat villat uusitaan vain, jos niissä on kosteutta. Kosteus pääsee kastelemaan eristevillat joko ylä- tai alakautta. Yläkautta tuleva kosteus tarkoittaa tietenkin kattovuotoa. Jos katto vuotaa harjapellin tai vaikkapa piipun juuren kohdalta, on mahdollista, että kosteus saavuttaa eristeet. Jos vesikaton alla ei ole lainkaan aluskatetta tai aluskate on mennyt rikki, on eristeiden kastuminen enemmän kuin todennäköistä.

Alapuolelta tuleva kosteus tarkoittaa asuintiloista noussutta kosteaa ja lämmintä ilmaa, mikä voi talven kylmyydessä tiivistyä vedeksi. Tätä ilmiötä kutsutaan kondensoitumiseksi. Kondensoitumisilmiötä voidaan torjua hengittävän aluskatteen, tehokkaan tuuletuksen ja riittävien eristeiden avulla.

Jos eristeissä havaitaan kosteutta, ei asiaa kannata ohittaa olankohautuksella. Kosteus voi johtaa homevaurioihin, joilla on tunnetusti vaikutusta myös rakennuksen asukkaiden terveyteen. Eristeet on purettava, hävitettävä ja uusittava siltä osin, kuin niissä on kosteutta.

Toinen syy villojen vaihtoon on se, että asiakas haluaa vaihtaa kaikki villat hengittäviksi ja ekologisiksi villoiksi. Villojen vaihdon yhteydessä voidaan suorittaa katon lisälämmöneristys, eli tuoda yläpohjaan enemmän eristeitä, kuin siellä vielä tovi sitten oli.

Katon lisälämmöneristys ei vaadi villojen vaihtoa, jos vanhoissa villoissa ei esiinny kosteutta. Jos yläpohjassa on tilaa, ei katon lisäeristys vaadi rakenteiden purkamista tai katon korottamistakaan. Uusista villoista on apua ainakin kolmeen asiaan, sillä jatkossa yläpohjaan karkaa vähemmän lämpöä, mistä kosteutta voisi kondensoitua. Toinen merkittävä muutos on se, että jatkossa asunto voidaan pitää lämpimänä vähemmällä energialla. Kolmas muutos näkyy katolla luultavasti jo seuraavana talvena. Niin kauan kuin lämpöä pääsee karkuun yläpohjan läpi, sulaa kattolumi alta päin, ja osa sulaneesta vedestä jäätyy katon reunoille jäävalleiksi ja -puikoiksi. Kun lämpö pysyy paremmin sisällä, ei katon reunalle synny vaarallisia jääpuikkoja tai jäävalleja, mitkä voisivat padota lumen sulamisveden katolle. Jos katolla on seisovaa vettä, voivat katon saumat pettää ja alkaa vuotaa – eikä tältä ole turvassa edes erityisen tiivis rivisaumattu peltikatto.

Kattoturvatuotteiden kunto ei ole yhdentekevä asia

Sekä omakotitalon että kerrostalon kattoturvatuotteet Imatralla pitää tarkastaa usein, sillä kattoturvatuotteiden kunto ei ole yhdentekevä asia. Jos kattoturvatuotteet eivät ole hyvässä kunnossa ja kunnolla kiinni katossa, ei katolla liikkuminen ole tarpeeksi turvallista. Vastuullinen taloyhtiö tai omakotitalon omistaja tarkastaa kattoturvatuotteiden kunnon ja kiinnitykset usein, ja varmistaa näin sen, että nuohoojilla ja muilla katoilla liikkuvilla ammattilaisilla on turvalliset työolosuhteet.

Jos kattoturvatuotteiden kiinnitykset ovat löystyneet – vai pitäisikö sanoa kun, sillä kiinnikkeiden löystyminen lumen painon alla ja katon lämpöelämisen tähden on likipitäen väistämätöntä –, voivat kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet irrota katosta. Kattotikkaat voi irrottaa niin kova tuulenpuuska kuin katolta kevättalvella alas valuva lumi. Tarvikkeiden irtoaminen katosta rikkoo katteen pinnan voiden johtaa kattovuotoon. Kannattaa muistaa myös se, että katolta alas lentävät kattotikkaat voivat rikkoa esimerkiksi pihalle pysäköidyn auton tuulilasin. Kaikista vaarallisinta tikkaiden tai muiden kattoturvatuotteiden irtoaminen talon katosta olisi silloin, jos joku olisi juuri liikkumassa katolla.

Kattoturvatuotteiden kuntoa ei tarvitse käydä tarkastamassa omin päin, vaan tämänkin kattotyön voi jättää ammattilaisillemme. Kaikista helpointa kattoturvatuotteet on tarkastaa katon kevät- ja syystarkastuksen yhteydessä, ja tilaamalla meitä katon kevät- ja syyshuollot saat tällaisen tarkastuksen ilmaiseksi. Jos kattoturvatuotteissa on jotain huollettavaa tai korjattavaa, välitämme tästä tiedon asiakkaalle, ja laadimme hyvän tarjouksen vaadittavien toimenpiteiden suorittamiseksi.

Emme tarkasta vain kattosi turvatuotteiden kuntoa, vaan myös niiden riittävyyden. Tunnemme rakennusmääräykset tarkasti, joten osaamme oikopäätä kertoa, jos talotikkaiden, palotikkaiden ja kattotikkaiden lisäksi katolle tarvittaisiin myös muita kattoturvatuotteita. Tarve kattoturvatuotteille riippuu muun muassa siitä, miten kalteva katto on. Jos kattoturvatuotteita tarvitaan lisää, saat meiltä mainion tarjouksen uusista kattoturvatuotteista ja niiden asentamisesta peltikatolle, tiilikatolle tai huopakatolle.

Jokaisella kattoturvatuotteella on oma, tärkeä tehtävänsä. Ilman seinätikkaita katolle ei edes pääsisi kiipeämään, ja katolla matka jatkuu lapetikkaita tai kattosiltaa myöten. Kulkusillat kuuluu asentaa, jos katon kaltevuus ylittää 1:8, ja jos rakennuksessa on enemmän kerroksia kuin kaksi. Suosittelemme kulkusiltoja myös matalampiin rakennuksiin, sillä niistä on verraton hyöty erilaisissa kattotöissä. Hätäpoistumistikkaita tarvitaan poikkeustilanteissa, ja sellaiset on varmuuden vuoksi hankittava, jos ikkunasta maahan on matkaa enemmän kuin 3,5 metriä.

Katolle voidaan tarvita myös putoamista estäviä putoamissuojia ja kattopollareita sekä lumiesteitä. Lumiesteitä tarvitaan lumen liikkeiden estämiseen, joten sen tehtävä eroaa muista kattoturvatuotteista, joiden tarkoitus on turvata katolle kiipeäminen ja siellä liikkuminen.

Lumi ei pääse putoamaan katolta, jos tilaat lumiesteiden asennuksen, korjauksen ja kiinnityksen meiltä

Valtaosa kattoturvatuotteista on olemassa suojellakseen katolla työskenteleviä henkilöitä, mutta lumiesteiden asennus tai korjaus tähtää lumimassojen putoamisen ehkäisemiseen. Lumi voi pudota katolta kovalla vauhdilla, ja sen seurauksena voi syntyä monenlaista vahinkoa. Vahingoista voi kärsiä katto, tai talon ympäristössä liikkuneet olennot. Myös rakennuksen välittömässä läheisyydessä sijaitseva irtaimisto voi vaurioitua painavan ja vauhdilla alas syöksyneen lumen takia. Oikein mitoitetut, hyväkuntoiset ja kunnolla katossa kiinni olevat lumiesteet pitävät lumimassat katolla koko talven ajan, ja estävät näin monet irtaimisto- tai henkilövahingot.

Tilaa lumiesteet ja lumiesteiden asennus katollesi heti, jos kattosi kaltevuus on yli 1:7. Kaikki kaltevat kattopinnat pitää varustella lumiesteillä, jotta lumi ei pääsisi aiheuttamaan vahinkoja. Talon omistaja ja taloyhtiö on vastuussa lumen aiheuttamien vahinkojen ehkäisemisestä, joten rakennusmääräysten sanelemat lumiesteet kannattaa ensi tilassa hankkia. Oikein painava lumi voi tulla alas lumiesteistä piittaamatta, joten jos katolla on poikkeuksellisen paljon lunta, tilaa meiltä lumimassojen vähentäminen katolta. Koska emme pudota kaikkea lunta katolta, ei katteen pinta vaurioidu lumenpudotustöiden aikana. Ohuella lumikerroksella on kaksi funktiota: se suojelee katteen pintaa lumentyöntimiltä, ja toimii näppäränä lisäeristeenä talvipakkasilla. Kannattaa huolehtia sekä lumiesteistä että lumenpudotuksista, sillä kotivakuutus tuskin korvaa lumen aiheuttamia vahinkoja.

Lumiesteet eivät ole immuuneja ajan hampaalle, vaan saattavat kulua ja alkaa vaatia joko huoltoa, korjausta tai uusimista. Lumiesteidenkin kunto kannattaa tarkastaa usein, jotta niiden huonokuntoisuus ei johtaisi isompiin ongelmiin. Aina kun teetät meillä jonkin kattotyön, saat ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana tutkitaan myös kaikki katon varusteet. Se ei välttämättä riitä, sillä katto kaikkine varusteineen tulisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Vain näin usein tehtyjen kattotarkastusten ansiosta kaikkiin katon kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin voidaan reagoida ajoissa.

Lumiesteiden kunnon tarkastuksen yhteydessä kiinnitämme erityistä huomiota lumiesteiden kiinnityksiin, mitkä ovat voineet löystyä. Mitä huonommin lumiesteet ovat kiinni katossa, sitä helpommin ne irtoavat katosta tuulen niitä riepotellessa – tai lumen koettaessa päästä putoamaan katolta. Mikäli lumiesteet pääsevät irtoamaan katolta, tilaa nopeasti kattoon syntyneiden vaurioiden paikkaus ja lumiesteiden kiinnitys katolta. Jos tikkaat tai muut kattotarvikkeet ovat pudonneet samalla, korjaamme myös niiden aiheuttamat reiät katosta.

Sekä piipunhatun että piipun pellityksen saat tästä osoitteesta  

Piipunhattu tai piipun pellitys ei missään tapauksessa pilaa kattoa – pikemminkin päinvastoin, sillä kattopeltisepän työnä tehty piipun pellitys suorastaan hivelee silmää. Piipunhattu sulautuu piippuun saumattomasti, eikä meidän asentamamme piipunhattu irtoa kovimmillakaan tuulilla. Piipunhatun – sen paremmin kuin piipun suojapellitystenkään – tarkoitus ei ole olla pelkkä koriste. Ne palvelevat tärkeässä tehtävässä suojaten piippua säiltä ja kosteudelta. Piipun kunnosta riippuu se, miten turvallista takan, leivinuunin tai muun tulisijan käyttäminen on.

Jos hormin päällä ei ole sadehattua, ja hormi kastuu jokaisella vesisateella, kiihtyy hormin laastin rapautuminen. Sadevesi varastoituu hormin pieniin epätasaisuuksiin, ja jos hormissa on kosteutta vielä talven tullen, ollaan tekemisissä ilmiön nimeltä pakkasrapautuminen kanssa. Kun vesi jäätyy, vie se enemmän tilaa kuin nestemäisessä muodossa ollessaan. Tarve lisätilalle suurentaa hormin laastin pieniä koloja aina vain isommiksi, kunnes on vaarana savukaasujen karkaaminen. Kuumat savukaasut saattavat sytyttää yläpohjan eristeet tuleen, joten huonokuntoinen hormi voi johtaa rakennuspaloon.

Rakennuspalo saattaa syttyä myös hormiin syntyneisiin koloihin kerääntyneen noen takia. Koska noki voi aiheuttaa nokipalon ja nokipalon aikainen kova kuumuus normaalin rakennuspalon, tulee omakotitalon hormi nuohota vuosittain. Nuohouksesta ei kuitenkaan ole tarpeeksi suurta hyötyä, jos hormissa on koloja ja halkeamia. Koloihin jää nokea nuohouksesta huolimatta, joten rapautunut ja huonokuntoinen savuhormi on todellinen turvallisuusriski.

Kun hormi on asianmukaisesti suojattu piipun peltitöiden avulla, pysyy hormi kuivana ja ehjänä. Kuiva hormi vetääkin paremmin, eikä lämpöä pääse karkuun. Huonokuntoisten hormien omistajille suosittelemme kiireellistä hormisaneerausta.

Piippu voi aiheuttaa muitakin pulmia kuin paloturvallisuusongelmia. Piipusta saattaa vuotaa vettä, sillä piipun läpivienti on loppujen lopuksi vain katossa oleva reikä. Tarkasta piipun juuren tiivisteet usein (mieluiten kahdesti vuodessa), jotta piipun juuri voidaan tiivistää, ennen kuin katto vuotaa piipun juuresta. Piipun ja muiden katon läpivientien kunto kannattaa tarkastaa myös alapuolelta. Tilaa aluskatteen korjaus piipun kohdalta, jos aluskate osoittautuu rikkinäiseksi tai väärin asennetuksi. Aluskate ottaa vastaan sade- ja sulamisvedet, jos piipun juuri kaikesta huolimatta alkaisi vuotaa. Aluskatteen vastaan ottamat vedet valuisivat pitkin aluskatetta pois katon alta, joten nopeasti korjattu piipunjuurivuoto ei ehdi kastella katon puurakenteita ja yläpohjan lämmöneristeitä.

Tekemämme katon tarkastus Imatralla on erityisen perusteellinen

Yksi lempikattotöistämme on katon tarkastus Imatralla, ja pidämme siitä niin paljon, että tarjoamme kattotarkastuksen kaikille maksaville asiakkaillemme ilmaiseksi. Tilasitpa kerrostalon katon pesun, rivitalon rännien puhdistuksen tai vaikkapa kesämökin bitumikaton paikkaamisen, tarjoamme katon kuntotarkastuksen ilmaiseksi. Kattotarkastuksen voi toki tilata ilman muita kattotöitä, mutta silloin katon kunnon tarkastusta seuraa lasku. Laskun suuruutta ei tarvitse pelätä, sillä hinnoittelemme kaikki kattotyömme järki päässä ja jäitä hatussa.

Tarjoamme ilmaisia kattotarkastuksia, koska meistä on kiva auttaa asiakkaita pitämään pelti-, tiili- ja huopakattonsa hyvässä kunnossa. Ei ole parempaa tapaa ylläpitää omakotitalon, rivitalon, paritalon, piharakennuksen tai vaikkapa mökin katon kuntoa, kuin katon kunnon tarkastus. Katon kuntotarkastukset estävät katon kuntoa romahtamasta, kuten voisi käydä silloin, jos katon korjaukset jäisivät aikoinaan suorittamatta. Myös kattohuoltojen laiminlyöminen vaikuttaisi katon kuntoon. Katto voisi olla uusimiskunnossa jopa 20 vuotta liian aikaisin, jos katto ei olisi aikoinaan puhdistettu, pesty ja maalattu.

Tasakaton, aumakaton, pulpettikaton ja esimerkiksi harjakaton kunto kannattaa tarkastaa puolen vuoden välein, jotta kaikki puutteet, muutokset ja uudet vauriot tulisivat huomattua ajoissa. Jos tilaat meiltä kattosi kevät- ja syyshuollot, saat kattotarkastuksen ilmaiseksi aina oikeaan aikaan. Toki saat kattotarkastuksen ilmaiseksi kaikkien muidenkin kattotöiden yhteydessä, mutta parasta katto on tarkastaa juuri kevät- ja syyshuollon yhteydessä. Kevättarkastus paljastaisi kaikki vuodot, joita talven pakkaset ja lumet ovat saattaneet saada aikaan, kun taas syystarkastuksen ansiosta katto saataisiin tarvittaessa tiivistettyä juuri ajoissa ennen uutta talvea.

Joinain vuosina katon, kattotarvikkeiden ja katon alapuolisten osien kunto kannattaa tarkastaa kolmannenkin kerran. Jos myrskyrintama on liikkunut seudulla, on se voinut aiheuttaa vahinkoja katolla. Myrskyvauriot kannattaa käydä paikallistamassa pian, jotta katto ei ehdi alkaa vuotaa.

Koska Plus Kattopalvelun toteuttamat kattotarkastukset ovat erityisen perusteellisia, tulevat kaikki katon korjaus- ja huoltotarpeet havaittua. Korjaustarpeet käydään varmistamassa myös katon alla, voihan aluskatteessa olla reikiä tai katon rakenteissa kosteusvaurioita. Jos katon kunnostaminen kannattaisi hoitaa purkamalla ja uusimalla katto, annamme hyvän tarjouksen kattoremontista. Katon korjaus on kuitenkin katon vaihtoa edullisempaa, joten ensisijaisesti tarjoamme katon paikkausta ja tiivistystä.

Tästä kattopalvelusta on aivan mihin kattourakointiin tahansa – ota yhteyttä ja ylläty iloisesti

Kun kattourakointi Imatralla on jätetty Plus Kattopalvelun vastuulle, voi talon omistaja huokaista helpotuksesta. Kun kattourakasta vastaa tämä, luotettava ja kilpailukykyisesti työnsä hinnoitteleva kattofirma, onnistuu haastavinkin kattotyö kaikin puolin erinomaisella tavalla. Pitkän kokemuksen omaavalta kattopalvelultamme voitte tilata niin katon varustelun (esimerkiksi kattoikkunan vaihdon tai aurinkopaneelien uusimisen), kattokorjauksen (esimerkiksi rikkinäisten kattotiilien uusimisen tai huopakaton saumojen tiivistyksen), kattohuollon (esimerkiksi peltikaton huoltomaalauksen tai sammaleiden poiston huopakatolta) kuin kattoremontinkin. Kattourakoitsijana panemme aina parastamme. Mikään kattotyö ei ole meille liian pieni, eikä toisaalta liian isoakaan kattourakkaa ole vielä tullut vastaan.

Kaikki kattotyöt tehdään alusta loppuun meidän toimestamme, eli jokainen kattourakka on niin sanottu avaimet käteen -kokonaisuus. Esimerkiksi kattoremontit tunnetaan urakkoina, joihin liittyy monta työvaihetta, mutta myös kattomaalaus, aluskatteen uusiminen tai katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien vahinkojen kunnostaminen edellyttävät monia työvaiheita. Saat kuulla hyvän hinnan koko urakalle nopeasti sen jälkeen, kun olet ottanut yhteyttä Plus Kattopalveluun kattotöitä tilataksesi. Tulemme paikan päälle arvioimaan katon kaltevuuden, sen yksityiskohtien määrän ja katon alla olevien rakenteiden kunnon. Tämän alkukatselmuksen perusteella osaamme kertoa hinnan katon korjaamiselle tai esimerkiksi katon huollolle. Yksityisasiakkaan kannattaa muistaa kotitalousvähennys, mitä haetaan Verohallinnolta töiden tultua toteutetuiksi. Jo ennen kattourakan alkamista voit hakea sille rahoituksen, eikä sitäkään tarvitse hakea kaukaa – kotisivujemme kautta pääset tutustumaan yhteistyökumppanimme tarjoamaan remonttilainaan.

Asiakkaamme yllättyvät usein iloisesti. Kattourakka saattaa edetä jopa arvioitua nopeammin, mutta ripeästä työotteesta huolimatta emme koskaan hutiloi. Jos kyse on katon uusimisesta, tulee jokainen paanu, tiiviste ja naula asennettua paikoilleen juuri, niin kuin se kuuluu tehdä. Kun tilaat meidät poistamaan sammalet tiilikatoltasi, saat putipuhtaan katon, mille ei kasva uusia kasvustoja pitkiin aikoihin. Sen lisäksi, että asiakas saa sujuvasti ja tasokkaasti etenevän kattourakan, saa hän myös mainion kaupanpäällisen. Jokaisen kattotyön yhteydessä tarjoamme asiakkaalle maksuttoman kattotarkastuksen, minkä aikana tutkitaan huolella niin vesikatto, katon tarvikkeet kuin katon alla olevat osatkin. Kattotarkastuksesta on muun muassa se hyöty, että monet kattovuodot osataan ehkäistä tiivistämällä katto heti, kuin joitain muutoksia on tapahtunut sen kunnossa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt