Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Imatra – nämä asiat jokaisen imatralaisen pitäisi tietää

On olemassa paljon asioita, jotka jokaisen imatralaisen pitäisi tietää vesikourujen puhdistuksesta. Aiheena vesikourujen puhdistus on yllättävän laaja, vaikka työ itsessään onkin pienimmästä päästä kattotöitä.

Asiantuntijamme puristivat pääperiaatteet kuitenkin pähkinänkuoreen. Käytä viisi minuuttia aikaasi, niin tiedät kaiken oleellisen!

  • Käytännössä vesikourujen puhdistus tarkoittaa roskien, sammaleen ja levän poistoa ränneistä. Myös kourujen ulkopintojen pesu on mahdollista.
  • Vesikourujen puhdistuksella on kriittinen merkitys sadevesijärjestelmän suorituskyvyn kannalta, joka puolestaan vaikuttaa radikaalisti sekä sadevesijärjestelmän että muun rakennuksen perusterveyteen.
  • Vesikourujen puhdistus kannattaa tehdä kahdesti vuodessa.
  • Helpoiten ja edullisimmin vesikourujen puhdistus hoituu katon kausihuollon yhteydessä.

On olennaista sisäistää myös se, että rännien puhdistus itse ei ole ihan niin helppoa kuin ensihätään luulisi. Moni imatralainen ulkoistaakin työn ammattilaiselle. Imatran ohella palveluverkostomme kattaa esimerkiksi Lappeenrannan, Ruokolahden, Mäntyharjun, Mikkelin ja Savonlinnan. Vinkkaa meistä vaikkapa appiukolle, niin kyräily loppuu siihen paikkaan!

Mikset siis itsekin tekisi järkipäätöstä? Meiltä Plus Kattopalvelusta saat osaavat kattoalan ammattilaiset käyttöösi niin vesikourujen puhdistukseen kuin muihinkin kattotöihin. Kaupan päälle arvioimme kattosi yleiskunnon, ja yksityishenkilönä voit hakea työstämme jälkikäteen myös kotitalousvähennystä.

Tarjouksen pyydät näppärästi esimerkiksi alla olevaa painiketta näpäyttämällä. Klik!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Miksi rännien puhdistus Imatralla kannattaa tehdä kahdesti vuodessa?

Moni imatralainen suhtautuu rännien puhdistukseen aivan liian kevytkenkäisesti. Roskien poisto vesikouruista on syytä tehdä säntillisesti kaksi kertaa vuoteen. Kerran vuodessa on toki parempi kuin ei mitään, mutta ei yleensä vielä riitä.

Rännien puhdistus keväällä valmistelee sadevesijärjestelmän vastaanottamaan kesän rankkasateet. Kesäiset ukkoskuurot laittavat sadevesijärjestelmän tulikokeeseen, joten rännien on paras olla roskattomat.

Vesikourujen puhdistus syksyllä puolestaan valmistelee sadevesijärjestelmän talvea varten. Jos ränneihin jää syksyllä kosteaa biomassaa, jäätyy sadevesijärjestelmä helposti lämpötilan laskiessa miinuksen puolelle. Jää painaa enemmän kuin vesi, joten vesikouruihin kertynyt jää on sadevesijärjestelmälle raskaampi taakka kuin vaikkapa täysinäiset puolentoista litran limupullot.

Jäästä on silminnähtävää haittaa viimeistään kevään lähestyessä. Kun kevätaurinko alkaa lämmittää kattoa, sulamisvedet lähtevät liikkeelle. Jos sadevesijärjestelmä on tuolloin vielä jäässä, valuvat sulamisvedet alas valtoimenaan – tai mahdollisesti jopa patoutuvat katolle, jolloin kattovuotojen riski alkaa pian hipoa pilviä.

Jos rännit puhdistetaan vain kerran vuoteen, lisääntyy myös sadevesijärjestelmän ruostevaurioiden todennäköisyys huomattavasti. Lehdet ja koivunnorkot muhivat pitkiä aikoja kosteana, ja kosteus puolestaan houkuttelee ruostetta paremmin kuin mikään muu.

Imatralainen, muista siis tilata vesikourujen puhdistus ajallaan! Me Plus Kattopalvelussa olemme käytettävissäsi kaikkina vuodenaikoina.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on taitolaji – voimaa ja väkivaltaa ei tarvita!

Tiesitkö, että tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on taitolaji? Kun sen osaa, ei voimaa tai väkivaltaa tarvita lainkaan!

Meillä Plus Kattopalvelun ammattilaisilla tämäkin taito on tiukasti hyppysissä. Jos sadevesijärjestelmä sattuu menemään tukkoon, voit siis kääntyä silloinkin meidän puoleemme.

Pitkän kokemuksen ansiosta meillä ei kauaa nokka tuhise tukoksiakaan avatessa. Esimerkiksi umpeen jäätyneen sadevesijärjestelmän avaukseen käytämme tulikuumaa vesihöyryä, joka sulattaa tiukimmatkin jäätukokset liki nopeammin kuin ehdit sanoa ”sadevesijärjestelmänpuhdistustyökalu”.

Imatralaisena oletkin erittäin onnellisessa asemassa, sillä voit ulkoistaa kaikki kattotyöt meille. Me Plus Kattopalvelussa teemme niin vesikourujen kausipuhdistukset, tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaustyöt kuin muutkin huollot, korjaustyöt ja jopa remontit puolestasi ammattitaitoisesti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt