Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattohuollot ovat useimmin toistuvia kattotöitä Luopioisissa

Katon uusiminen on suhteellisen hintava projekti, joten taloyhtiön tai talonomistajan kannattaa valita ammattitaitoinen kattofirma katon kunnon ylläpitämiseen. Kun tiilikatto, huopakatto ja peltikatto on huollettu ammattitaidolla, kestää se mahdollisimman pitkään. Pitkäikäisimmät katot kestävät jopa sata vuotta! Tällaisia kattoja ovat savitiilikatot ja konesaumakatot. Jos budjetti sallii, voidaan katoksi valita myös alumiini- tai kuparikatto, joiden voi odottaa kestävän vielä parinsadankin vuoden päästä.

Myös aivan tavallinen aaltopeltikatto kestää viitisenkymmentä vuotta, kun sitä huolletaan säännöllisesti. Bitumi- ja bitumipaanukatotkin voivat yltää 40 vuoden mittaiseen elinkaareen, jos sen kunnossapito on ammattilaisten vastuulla. Parhaat ammattilaiset kaikkiin tiili-, pelti- ja huopakattotöihin löydät Plus Kattopalvelulta! Palvelemme kaikkia taloyhtiöitä ja yksityisasiakkaita niin Luopioisissa, Hauholla, Kuhmalahdella, Lammilla, Padasjoella kuin Pälkäneelläkin. Teemme niin kattohuollot, katon korjaukset ja paikkaukset kuin kattoremontitkin. Kysy aina yhtä kilpailukykyinen tarjous myös katon varustelemista tai esimerkiksi katon lisälämmöneristyksestä. Kesämökin ja omakotitalon katolla tehdyt urakat oikeuttavat myös kotitalousvähennykseen.

Eniten tarvitaan kuitenkin kattohuoltoja, joita ovat muun muassa kattopesut, sammaleiden poistot, kattomaalaukset ja lumenpudotukset. Kattohuollot ja niiden yhteydessä käytetyt välineet, tekniikat ja kemikaalit valitaan katemateriaalin mukaan. Yhteistä kaikille tasakatoille, harjakatoille, pulpettikatoille ja esimerkiksi aumakatoille on se, että ne pitää puhdistaa puolivuosittain. Nyt ei puhuta kattopesusta tai mistään muusta astetta isommasta urakasta, vaan katon harjaamisesta tai ilmapuhaltamisesta. Näin saadaan poistettua kaikki lehdet ja muut roskat, mitkä jäisivät muuten sitomaan kattoon kosteutta. Kosteus johtaa ennen pitkää ongelmiin, kuten katon ruostumiseen.

Kaikkien kattohuoltojen ja muiden toteuttamiemme kattotöiden yhteydessä tarjoamme aina ilmaisen kattotarkastuksen. Sen perusteella osaamme kertoa asiakkaalle ajoissa, jos tämän katto tarvitsee jotain paikkausta (esimerkiksi saumojen ja jiirien tiivistämistä) tai jotain muuta kattotyötä. Ilmaista katon kunnon tarkastusta seuraa hyvä tarjous mahdollisesti vielä tekemistään odottavien kattourakoiden toteuttamisesta. Tarjous voi koskettaa myös jotain muuta kattohuoltoa, kuten peltikaton huoltomaalaamista. Kaikki kattotyöt on helppo toteuttaa heti tarpeen ilmetessä, sillä kotisivujemme kautta voi hakea joustavaa rahoitusta niin katon paikkaamiselle kuin koko katon uusimisellekin.

Miten tilata kattoremontti Luopioisiin?

Jos palahuopakattosi, konesaumakattosi tai esimerkiksi lukkosaumakattosi vetelee viimeisiään, miettinet, miten tilata kattoremontti Luopioisiin. Meillä on sinulle vastaus valmiina: ota tiilikattoremontin, huopakattoremontin, peltikattoremontin tai palahuopakattoremontin tiimoilta yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin uusi katto on jo melkein asennettu. Reippaat ja ammattitaitoiset ammattilaisemme toteuttavat niin omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen kuin kesämökkienkin kattoremontit kaikkialla Pirkanmaalla ja muualla Luopioisten läheisyydessä.

Peltikaton, palahuovan tai tiilikaton purku ja asennus eivät ole sidottuja vuodenaikaan, vaan kattoremontti voidaan toteuttaa myös talvella. Tärkeintä on, että katto uusitaan mahdollisimman pian sen muututtua huonokuntoiseksi. Se, että katto vuotaa, ei automaattisesti tarkoita kattosaneerausta. Tasakatto, harjakatto, pulpettikatto tai vaikka aumakatto voidaan useissa tapauksissa korjata. Katon korjaaminen tulee käytännössä aina katon uusimista edullisemmaksi, mutta on tilanteita, jolloin kattokorjaus ei enää ole järkevää. Kun katto on kauttaaltaan kulunut, ei yhden kohdan paikkaaminen takaa sitä, että katto olisi ja pysyisi tiiviinä. Vanha ja haurastunut katto on parasta uusia, sillä näin rakennukseen saadaan katto, mikä pysyy kunnossa taas lukuisia vuosikymmeniä.

Esimerkiksi tiilikatto kannattaa purkaa ja uusia (viimeistään!) siinä vaiheessa, kun enemmistö kattotiilistä on rikki. Mitä enemmän peltikatolla on ruostetta, sitä ajankohtaisempi kattosaneeraus on. Kattohuopaa ei kannata jättää uusimatta, kun sen pinta on kuivunut ja halkeileva. Jos katon uusimista pitkitettäisiin katon muututtua kauttaaltaan huonokuntoiseksi, olisi vaarana, että katto alkaisi vuotaa. Kattovuodon takia katon alla olevat rakenteet voivat kastua ja lahota. Kattorakenteiden kunnostaminen vie aikaa, ja siksi se nostaisi kattoremontin hintaa. Kattovuodon ja katon vesivahingon takia voitaisiin joutua uusimaan myös yläpohjan eristeet. Vaikka tämä ei sinänsä ole kovin arvokasta, vaikuttaa se kuitenkin kattoremontin kokonaiskustannuksiin.

Pyydä tarjous kattoremontista, niin tulemme paikan päälle arvioimaan kattokokonaisuutesi tämänhetkistä kuntoa ja laskemaan hyvää tarjousta katon kokonaisvaltaiselle kuntoon saattamiselle. Meidät tunnetaan kohtuullisista hinnoista ja siitä, että kattoremonttimme voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella. Plus Kattopalvelu on tunnettu myös siitä, että hoidamme kaikenlaiset kattoremontit kiistattomalla asiantuntemuksella ja varmoilla otteilla. Taitoa löytyy myös normaalista poikkeaviin kattosaneerauksiin – esimerkiksi sellaisiin, joiden yhteydessä kattoa korotetaan.

Tavallisimmat kesämökin huopakaton tai palahuopakaton kattourakat

Huopakatto tai palahuopakatto sopii mainiosti kesämökin katoksi, ja se suojaa mökkiä ehkä jopa 40 vuotta. Bitumikatto ei kuitenkaan ole pelkkä mökkikatto: se voidaan asentaa niin kerrostaloon, tuotantolaitokseen, vanhaan rintamamiestaloon kuin upouuteen omakotitaloonkin. Bitumikermikatolla on lukuisia käyttökohteita, ja se selviää kaikista haasteista aina yhtä hyvin. Huopakatto ja laattakatto ovat aina yhtä tyylikkään näköisiä, helppohoitoisia ja kestäviä. Lisäksi kattohuopa vaimentaa ääniä, eikä sen alla oleva asunto kuumene kesän kovimmilla helteilläkään.

Täysin ilman huolenpitoa mikään huopakatto, eli tiivissaumakatto, laattakatto tai kolmiorimahuopakatto, ei pärjää. Huopakaton huolto, korjaus ja remontointi kannattaa jättää huopakaton salat tuntevalle kattofirmalle, joka osaa ottaa huopakaton erityispiirteet ja -vaatimukset huomioon kaikissa toimissaan. Luopioisissa tällainen kattofirma on Plus Kattopalvelu. Me teemme huopakattohuollot kattoa vaurioittamatta (näin voisi käydä, jos metodit tai välineet olisivat liian rajuja) ja korjaamme huopakaton niin, että siitä tulee todella tiivis. Kun laattakatto tai jokin muu bitumikatto on aika uusia, toteutamme työn kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Jos mahdollista, uusimme katon jättämällä vanhan katon paikoilleen. Asiakas säästää kustannuksissa, jos vanhaa kattoa ei tarvitse purkaa, eikä purkujätteitä toimittaa jäteasemalle. Mikäli kattorakenteissa kuitenkin on kosteutta tai ne ovat muutoin huonokuntoisia, on järkevintä purkaa vanha katto ja asentaa uusi huopakatto tai palahuopakatto vasta sitten.

Tavallisimmat bitumipaanukaton tai muun bitumikaton kattourakat liittyvät katon puhdistamiseen. Jokainen tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto pitää puhdistaa roskista puolen vuoden välein. Samalla poistamme roskat katon sadevesijärjestelmästä, jotta sekin vetäisi vuodet läpeensä. Jos katetta ei puhdistettaisi, sitoisivat roskat siihen runsaasti kosteutta. Kosteus saisi kesämökin, piharakennuksen tai esimerkiksi rivitalon katon sammaloitumaan. Sammalet tunnetaan bitumikattojen surmana, sillä niillä on tapana avata kattojen saumoja ja saada kate ikääntymään jopa vuosikymmeniä etuajassa. Jos sammaleita katolle syntyy, auttaa asiaa Plus Kattopalvelun tekemä sammaleidenpoistokäsittely sekä katon pinnoittaminen.

Toisinaan huopakatossa esiintyy jotain korjattavaa, siksi tarjoamme kaikkien huopakattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Jos jokin sauma pitää tiivistää tai jokin reikä korjata, teemme siitä heti hyvän tarjouksen. Näin kattorakenteet välttyvät kastumiselta ja vaurioitumiselta.

Katon korjauttaminen Luopioisissa – miten se tapahtuu?

Onko aika teettää katon korjaus Luopioisissa? Tarvitsitpa jiirien paikkausta, myrskyvaurioiden korjausta, räystäslautojen ja -peltien vaihtoa tai ihan mitä tahansa muuta peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjausta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Katon korjauttaminen on sinulle todella helppoa. Kun otat yhteyttä, sovimme kanssasi siitä, milloin voimme tulla tarkastamaan kohteesi. Paikan päällä annamme hyvän tarjouksen katon kunnostamisesta avaimet käteen -periaatteen mukaisesti.

Tarjousta katon tiivistämisestä ei kannata antaa, ennen kuin olemme nähneet kohteesi. Voi olla, ettei katon ja läpivientien tiivistys riitäkään, vaan sekä katto että läpiviennit on syytä asentaa uudestaan. Kattoremontti ei kuitenkaan ole meillä mielessä ensimmäisenä. Jos katto saadaan kuntoon tiivistämällä kattoikkuna, korjaamalla aluskate ja vaihtamalla lahonneet puuosat, ei kattoa tarvitse uusia. Riippuu sekä katon iästä että vaurioiden laajuudesta, onko kattoremontti kattokorjausta kannattavampi vaihtoehto. Asiaa joudutaan pohtimaan erityisen tarkasti silloin, kun kyseessä on lumen alla painuneen katon oikaisu tai tuulella katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien vaurioiden korjaus.

Muutaman rikkinäisen tiilen vaihto, rännien ja vesikourujen korjaus tai irronneiden peltilistojen kiinnitys ovat kattopaikkauksia, mitkä eivät edellytä kattoremonttia. Myös monet huopakattoon ja peltikattoon tulleet reiät ovat nopeasti ja yksinkertaisesti korjattavissa. Reikiä voi syntyä esimerkiksi silloin, jos katolta alas putoava lumi irrottaa lumiesteet, rännit, kattotikkaat, ilmanvaihtohormit tai muut kattotarvikkeet mukaansa. Reiät pitää korjata pian, jotta kosteus ei pääsisi pilaamaan kattorakenteita ja katon eristeitä. Aluskate on olemassa estääkseen kattorakenteiden kastumisen satunnaisen kattovuodon aikana, mutta aluskatekin voi haurastua ja antaa periksi.

Jotta omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin tai minkä tahansa muun rakennuksen katto säilyisi mahdollisimman pitkään mahdollisimman hyvässä kunnossa, kannattaa sen kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastusten ansiosta monet reiät ja huonokuntoiset saumat saadaan korjattua jo ennen, kuin katto vuotaa. Samalla huomataan, jos katon tarvikkeiden kiinnikkeet ovat löystyneet. Ajoissa tehdyt kiristystoimenpiteet estävät kattotarvikkeiden irtoamisen ja katon hajoamisen. Kattotarkastus kertoo myös katon huoltotarpeista. Niiden oikea-aikainen ja oikeaoppinen toteuttaminen vahvistaa katon kuntoa ja vähentää katon vaurioitumisen todennäköisyyttä. Plus Kattopalvelu tarkastaa joka katon aina tehdessään joitain kattopaikkauksia tai muita kattotöitä, mikä on jälleen yksi hyvä syy tulla asiakkaaksemme!

Katto voi ruveta vuotamaan vaikkapa kovalla myrskyllä

Mikään katto ei ole turvassa kattovuodolta. Niin uusi kuin vanhakin katto voi ruveta vuotamaan, esimerkiksi kovalla myrskyllä. Kattovuodosta voi selvitä lähestulkoon pelkällä säikähdyksellä, jos kattovuodon korjaus tilataan nopeasti. Kun vuotavan katon korjaus on Plus Kattopalvelun käsissä, on entistä todennäköisempää selvitä siitä helposti ja kohtuullisin kustannuksin. Me tiedämme, miten tiilikatot, peltikatot ja huopakatot korjataan, ja miten mahdollinen katon vesivahinko kannattaa kunnostaa.

Vanha katto voi vuotaa yksinkertaisesti silkkaa kuluneisuuttaan. Aika saa kattotiilet halkeilemaan, ja huopakaton se muuttaa haurastuneeksi ja halkeilevaksi. Vuodet ja sateet saavat peltikaton ruostumaan, ja ruostumisen myötä kattopellit alkavat reikiintyä ja vääntyä. Myös kattoläpivientien tiivisteet kuluvat, jolloin savupiipun juuri tai esimerkiksi kattoikkuna voi alkaa vuotaa. Kun katon kuntoa on säännöllisesti seurattu, osataan kattoläpiviennit tiivistää uudelleen, ja näin katto pysyy tiiviinä myös kattoikkunan ja muiden katon läpivientien kohdalta. Kattotarkastusten ansiosta osataan tehdä myös muut kattokorjaukset, kuten saumojen tiivistys tai kattoreikien paikkaus. Katon kunnon seuraamisen ansiosta kattoremonttikin tulee tehtyä ajoissa. Katto kannattaa purkaa ja uusia mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään, sillä jos kattoremontti viivästyy, voi kosteus päästä tuhoamaan katon alla olevia rakenteita. Katon alla tehtävät ylimääräiset korjaukset nostavat kattoremontin hintaa.

Uusi katto voi vuotaa esimerkiksi asennusvirheiden vuoksi – siksi katon uusiminen ja asentaminen kannattaakin teettää asiantuntevalla kattofirmalla. Kun omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rantahuvilan katto on Plus Kattopalvelun asentama, on aluskate asennettu oikein päin ja riittävälle kireydelle. Aluskate on asennettu oikein myös räystäiden ja katon läpivientien kohdalta. Vaikka vesikatto alkaisikin vuotaa, estäisi aluskate puuosien ja eristeiden kastumisen. Kattovuoto on kuitenkin melko epätodennäköinen, onhan uusi katto kondiksessa viimeistä huopakattonaulaa tai harjatiivistettä myöten.

Kova tuuli tai lumi voivat toki saada uudenkin katon vuotamaan. Tuuli voi irrottaa kattopeltejä tai kattotiiliä, ja saattavatpa katon tarvikkeetkin irrota myrskyssä. Tällöin kattoon syntyy reikiä, joiden kautta vesi voi löytää tiensä katon alle. Myös talven koettelemukset voivat johtaa kattovuotoon. Lumi voi painaa katon saumoja niin, että se alkaa vuotaa. Kun lumi putoaa maahan, voi sen mukaan lähteä vaikkapa ilmanvaihtohormi. Siksi kevättarkastus on kullanarvoinen. Mitä pikemmin katto saadaan paikattua, sitä varmemmin vältytään katon vesivahingolta.

Katon huoltaminen Luopioisissa onnistuu nousematta katolle itse

Katon huolto Luopioisissa onnistuu myös nousematta katolle. Nyt emme tarkoita sitä, että katon tarkastaminen onnistuisi maasta käsin kattoa tiiraillen, tai että rännit kannattaisi puhdistaa maasta käsin käytettävillä apuvälineillä. Katon kunnosta ei saa riittävän kattavaa kokonaiskuvaa, jos katolle ei nosta. Maasta käsin käytettävät rännien puhdistusvälineet eivät välttämättä saa poistettua kaikkea likaa ränneistä. Jos rännejä ei puhdisteta katolta käsin, jää myös rännien kunnon tarkastaminen tekemättä. Rännien puhdistajan tulee nähdä, jääkö ränneihin roskaa, ja onko niissä reikiä, ruostetta tai esimerkiksi auenneita saumoja – siksi työ on tehtävä nokka miltei ränneissä kiinni. Emme myöskään suosittele pudottamaan lumia katolta maasta käsin käytettävien lumenpudottimien avulla. Niitä on pitkän vartensa vuoksi vaikea hallita, jolloin terä saattaa käydä liian lähellä katteen pintaa. Jotta katto ei vaurioituisi lumenpudotuksen takia, tulee katolle jättää noin vaaksan verran lunta sitä suojaamaan.

Miksi sitten sanomme, että katto voidaan huoltaa nousematta katolle? No tietenkin siksi, että kaikki talonomistajat ja taloyhtiöt voivat tilata kattohuoltonsa Luopioisiin Plus Kattopalvelulta. Meillä on tapana tehdä kaikki kattohuollotkin avaimet käteen -periaatteella, ja tarjota ilmainen kattotarkastus kaupan päälle. Asiakas voi tehdä sillä aikaa muita asioita, kun me huollamme kattoa tai kattoturvatuotteita.

Riippuu katosta, millaisia huoltoja se kaipaa. Olipa katto jyrkkä tai loiva, uusi tai vanha tai vaikkapa harvinainen kuparikatto, yksi asia on varma: kaikki katot kaipaavat syys- ja keväthuoltoja. Puolivuosittaisen huollon aikana katon pinta puhdistetaan roskista, ja myös rännit puhdistetaan ja tarkastetaan. Samalla kertaa veloituksetta tehtävä kattotarkastus kertoo, tarvitseeko katto jotain muuta kattohuoltoa, vai onko sitä kenties korjattava ja paikattava. Peltikatto saattaa osoittaa tarvitsevansa kattopeltien kiinnitysten lisäämistä tai vanhojen naulojen tai ruuvien korvaamista uusilla ruuveilla.

Katon pesu poistaa pinttyneenkin lian, ja sammaleidenpoisto antaa kyytiä kattoa hitaasti mutta varmasti tuhoaville sammaleille. Lopuksi tehtävä katon suojakäsittely ja/tai kattomaalaus varmistaa sen, ettei uusia kasvustoja ala ilmestyä aikoihin. Peltikatot maalataan verraten usein, esimerkiksi joka 10. vuosi. Tiilikaton ja huopakaton pinnoitusta tarvitaan vain kerran, mutta siitä on iso ilo pulpettikatolle, harjakatolle tai vaikkapa mansardikatolle.

Sano ”ei” jäätymisvaurioille, ja teetä rännien puhdistus Luopioisissa

Jos jää pääsee rikkomaan rännejä ja alastuloputkia, kertonee se siitä, että tärkein rännihuolto eli rännien puhdistus Luopioisissa on jäänyt tekemättä. Rännien korjauksia, uusien rännien asentamisia tai jäätyneiden kourujen ja syöksyputkien avaamisia tarvitaan vähemmän, kun sadevesikourut puhdistetaan usein. Sama temppu auttaa vähentämään ruostevaurioita. Ruoste pilaa vähitellen niin auton, peltikaton kuin sadevedenpoistojärjestelmänkin.

Roskien tukkima ränni uhkaa itse asiassa koko rakennuksen kuntoa, ei vain sadevesijärjestelmää. Jos ränni ei vedä, valuvat sade- ja sulamisvedet sen yli. Kosteus voi pilata talon julkisivun, ja tehdä maaperän liian märäksi rakennuksen ympärillä. Mitä märempi maaperä, sitä helpommin kosteus voi päästä perustuksiin ja muihin rakenteisiin.

Jos talossa on tasakatto ja kattokaivot, pitää nekin puhdistaa usein. Jos kattokaivot ovat täynnä roskaa tai roskaa ja jäätä, jää vesi katolle. Silloin uusikin katto voi alkaa vuotaa saumoistaan.

Rännit ja kattokaivot kannattaa puhdistaa joka kevät ja syksy. Jos työ ei syystä tai toisesta tunnu omalta, tilaa se Plus Kattopalvelulta. Puhdistamme niin kerrostalojen, tuotantolaitosten, rintamamiestalojen kuin kesämökkienkin sadevedenpoistojärjestelmät. Teemme työn käsin, eli kiipeämme katolle ja noukimme kaikki lehdet sekä muut roskat pusseihin. Lopuksi kourut huuhdellaan, jotta kaikki lika saadaan pois rännejä ruostuttamasta.

Kun sadevesijärjestelmä on puhdistettu, tarkastamme sen kunnon huolellisesti. Jos jokin kiinnike on huono tai jos jokin sauma on auki, teemme tarjouksen rännien korjaamisesta. Mikäli vikaa on paljon ja sadevesijärjestelmä olisi parasta uusia, annamme tarjouksen uusien rännien toimittamisesta ja asentamisesta. Vanha sadevesijärjestelmä viedään jäteasemalle, missä se lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti sen mukaan, onko se terästä, muovia vaiko alumiinia.

Rännien puhdistaminenkin oikeuttaa ilmaiseen kattotarkastukseen, mikä tarjotaan kaikille meiltä kattotöitä tilaaville asiakkaille. Ilmaisen kattotarkastuksen aikana tutkimme kaikki katon tarvikkeet, katon saumat ja liitoskohdat sekä mahdollisuuksien mukaan myös katon alla olevat rakenteet.

Muita rännitöitämme ovat muun muassa rännien huoltomaalaus, sulanapitojärjestelmän asentaminen sekä jäätyneen sadevesijärjestelmän sulattaminen kuumalla höyryllä. Maalipinnan uusiminen vähentää ruostumista, sulanapitojärjestelmä sopii varsinkin kerrostalon sadevesijärjestelmän sulanapitämiseen ja höyrysulatus avaa niin kourut kuin kattokaivotkin tuossa tuokiossa.

Katon peseminen ja puhdistaminen pidentävät kattosi käyttöikää 

Katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Luopioisissa ovat tärkeitä kattohuoltoja, joilla on kaksi eri vaikutusta. Katto kannattaa puhdistaa jo imagosyistä, sillä likainen ja sammaleinen katto ei anna hyvää kuvaa kiinteistöstä. Siisti katto on ilo omillekin silmille. Toinen syy tiilikaton harjaamiselle ja muille katon puhdistustoimenpiteille on se, että lika ja kasvustot saavat katon kunnon romahtamaan. Jos lehtiä, neulasia, oksia ja muita roskia ei poisteta katolta, kiihtyy katon haurastuminen merkittävästi.

Likainen katto pitää pestä. Peltikaton pinta on niin liukas, että useimpina vuosina sateet huolehtivat katon puhtaudesta ja puhtaana pysymisestä. Kun aaltopeltikatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto aiotaan maalata, on peltikatto pestävä. Näin maali tarttuu niin hyvin, ettei sitä tarvitse uusia kenties 15 vuoteen!

Myös tiilikattomaalaus alkaa tiilikaton pesemisestä. Pinttynyttä likaa voi esiintyä ennen maalausajankohtaakin, mikä on vasta kolmenkymmenen vuoden kuluttua tiilikaton asentamisesta. Lian saa pois pesemällä tiilikaton, mutta jos kyse on sammaleista, tarvitaan niiden poistoon tarvitaan tykimpiä aineita kuin vettä ja huoltopesuainetta. Kaikki juuret ja itiöt saa pois vain, kun katto puhdistetaan kemiallisesti. Lopuksi tehtävä katon suojakäsittely estää kattoa sammaloitumasta pitkään aikaan.

Myös huopakaton maalaus edellyttää huopakaton pesemistä. Mahdolliset sammalet kannattaa poistaa kemiallisesti, jotta vasta puhdistettu katto sammaloituisi heti uudestaan. Peltikatto tuskin sammaloituu, mutta jos näin pääsisi käymään, saataisiin sammalet pois katon pesun tai katon harjauksen yhteydessä.

Olipa kyseessä palahuopakatto, huopakatto, peltikatto tai tiilikatto, muista poistaa roskat puolivuosittain – tai teettää katon puhdistus Plus Kattopalvelulla. Katon harjauksen ja ilmapuhaltamisen yhteydessä poistamme roskat myös sadevesijärjestelmästä. Tätä huoltokokonaisuutta kutsutaan katon kevät- tai syyshuolloksi sen mukaan, kumpi vuodenaika on kyseessä. Sen (kuten kaikkien muidenkin yksityisasiakkaille ja taloyhtiöille tekemiemme kattotöiden) yhteydessä sinulle tullaan tarjoamaan ilmainen katon kuntotarkastus.

Kattotarkastuksen jälkeen suosittelemme kattokorjauksia tai -huoltoja, joita katto tarvitsee. Jos katto ei tarvitse mitään, emme tarjoa ainuttakaan kattotyötä – eihän ehjää ole järkevää korjata, eikä puhdasta tarvitse pestä. Olemme hyvin huolellisia kattoa tarkastaessamme, joten mikään huolto- tai korjaustarve ei jää huomaamatta, jos sellaisia olisi.

Kattomaalaus hyvä ase kattovuotoja vastaan Luopioisissa

Katon maalaus Luopioisissa saa vanhemmankin katon vaikuttamaan aivan vasta-asennetulta. Katosta tulee taas tasaisen ja kauniin värinen, ja uusi pinnoite auttaa pitämään katon siistinä pitkään. Pinnoite saa katon hylkimään likaa, kasvustoja (kuten jäkäliä ja sammaleita) sekä kosteutta, joten katto on hyvännäköinen vielä seuraavana ja sitä seuraavana vuonna.

Kattomaalaukselle on muitakin perusteita kuin se, että siten omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin ilme piristyy ja muuttuu nuorekkaammaksi. Katon huoltomaalaus on yksi tärkeimmistä kattohuolloista, sillä se vahvistaa katon kuntoa kerrassaan merkittävällä tavalla.

Peltikatto kannattaa maalata, jotta se ei ruostuisi. Mikäli pinnoitettuja tai sinkittyjä kattopeltejä ei maalattaisi, saisi kosteus ne ruostumaan. Ruoste pilaa niin aaltopeltikaton kuin konesaumakatonkin, sillä sen myötä kattopellit alkavat vääntyä ja reikiintyä. Sinkitty peltikatto on hyvä maalata pari vuotta peltikaton asennuksen jälkeen. Pinnoitetut kattopellit maalataan alkuperäisen pinnoitteen muututtua kuluneeksi. Tähän voi mennä aikaa jopa 25 vuotta, mutta katon huoltomaalaus voi olla edessä paljon aikaisemminkin. Jatkossa kattomaalauksia tarvitaan noin 10–15 vuoden välein.

Tiilikaton maalaus ei johdu ruosteesta, vaan tiilikatolle ominaisesta rapautumisesta. Tämä rapautuminen johtuu siitä, että tiilien sisällä oleva kosteus jäätyy. Jään muodostuminen vaatii tilaa, ja siksi tiili murenee. Miksi tiilen sisällä on kosteutta? Siksi, että vanha (25+) tiili on muuttunut huokoiseksi. Pinnoitteen uusiminen tukkii huokoiset ja tekee tiilestä sileän. Näin vettä tai sammaleiden juuria ei enää pääse tiileen.

Huopakatotkin maalataan, jotta ne eivät sammaloituisi. Toinen syy huopakaton maalaamiselle on se, että uusi huopakattopinnoite suojaa kattoa auringolta. Aurinko kuivattaa niin tiivissaumakatot, kolmiorimahuopakatot kuin bitumipaanukatokin. Kuiva katto on altis halkeilemaan ja vuotamaan, joten katon elastisuus ja ”aurinkosuoja” tulee palauttaa maalaamalla parikymppinen huopakatto uudelleen.

Kattomaalaus onnistuu kerralla, kun pohjatöihin panostetaan. Kattomaalauksen pohjatöitä ovat muun muassa kattopesu ja katon tiivistäminen. Myös mahdolliset sammalet on poistettava viimeiseen itiöön, ennen kuin katto maalataan. Sopiva maalaussää on pilvipoutainen kevät-, kesä- tai syyspäivä. Pakkasia tai sateita ei saa olla luvassa, jotta maali saa rauhassa tarttua kattoon.

Paras lopputulos on taattu, kun lumenpudotus Luopioisissa on Plus Kattopalvelun vastuulla

Plus Kattopalvelu pitää huolen siitä, ettei lumenpudotus Luopioisissa johda epätoivottuun lopputulokseen. Meidän kanssamme vältät katon vaurioitumisen ja kaikenlaiset henkilö- sekä omaisuusvahingot, joita lumien pudottaminen kerrostalon, rivitalon, omakotitalon, mökin tai esimerkiksi ison hallin katolta voisi aiheuttaa. Pudotamme lumet turvallisesti niin loivalta kuin jyrkältäkin katolta, ja korkeiden rakennusten kattolumitöissä hyödynnämme henkilönostimia tai vaikkapa nostinkoriautoja. Jos lumi uhkaa vaurioittaa kattorakenteita tai katon yksityiskohtia, pyydä tarjous lumimassojen vähentämisestä katolta! Ota yhteyttä myös silloin, jos lumikinos kiikkuu katon reunalla uhaten pudota alas millä hetkellä hyvänsä. Lumiesteetkin voivat pettää, jos niitä painaa iso määrä raskasta suojalunta.

Me tiedämme, että kattolumitöiden tekeminen on vaarallista. Priorisoimme turvallisuusasiat, ja käytännössä se tarkoittaa muun muassa asianmukaisten työturvallisuustuotteiden käyttämistä. Näin minimoimme riskin pudota katolta horjahduksen tai liukastumisen takia. Rakennuksen asukkaiden ja ohikulkijoiden turvallisuus on niin ikään lähellä sydäntämme. Suunnittelemme ja toteutamme lumenpudotuksen siten, että kukaan ei ole vaarassa jäädä lumen alle. Mietimme jo etukäteen, kuinka monta lumenpudottajaa tarvitaan, ja kuinka monen työntekijän tulee jäädä valvomaan pihaa tai ohjaamaan liikennettä. Jos lumi ei mahdu pihalle, kuljetamme sen pois kuorma-autoilla.

Tiedämme myös sen, että väärät tekniikat voivat saada katon vaurioitumaan. Esimerkiksi kattotiiliä saattaa hajota tai irrota, jos katolla toimitaan miten sattuu. Myös kattovuotoja voisi syntyä, jos lumenpudottaja ei toimisi oikeiden ja hyväksi havaittujen tekniikoiden mukaisesti. Koska jätämme katolle noin vaaksan verran lunta, pysyy katto kunnossa siitä huolimatta, että liikumme sen pinnalla lumia alas työntäen.

Plus Kattopalvelun työntekijät ovat hakoja poistamaan katolta myös jäätä. Jään poisto katolta on perusteltavissa turvallisuusseikoilla, kuten myös jääpuikkojen poistaminen räystäiltä. Jää voi myös johtaa kattovuotoon – esimerkiksi silloin, jos se estää sulamisvesien vapaan poistumisen räystäskouruihin. Jään saa sulamaan kuumalla vesihöyryllä, joten tämäkään kattotyö ei riko tiilikattoasi, peltikattoasi tai huopakattoasi. Kuuma vesihöyry sopii myös rännien ja kattokaivojen sulattamiseen, jos niistä löytyy jäätä. Jään syntymistä voi torjua puhdistuttamalla sadevedenpoistojärjestelmän syksyllä sekä asennuttamalla sulanapitojärjestelmän.

Lintuverkkojen asennus, katon IV-työt ja kaikki muutkin kattotyöt Luopioisiin meiltä  

Plus Kattopalvelu osaa auttaa riippumatta siitä, millaisia kattotöitä Luopioisissa tarvitaan. Me teemme niin katon IV-työt, lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden asentamiset kuin esimerkiksi piipun pellittämisenkin – sanalla sanoen siis kaikki tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotyöt. Yksityisasiakkaat voivat vähentää töiden osuuden verotuksessaan, sillä Plus Kattopalvelun kuuluminen ennakkoperintärekisteriin oikeuttaa asiakkaan hakemaan kotitalousvähennystä. Jos edessä on jokin astetta isompi kattourakka tai muuten etsiskelet hyvää rahoitusta, tsekkaa kotisivujemme kautta haettava laina. Kun vielä ottaa huomioon sen, että kaikki kattotyöt toteutetaan ripeästi ja avaimet käteen -pakettina, voi sanoa, että kattotöiden teettäminen on nyt helpompaa kuin koskaan!

Yleisiä kattotöitä Luopioisissa ovat erilaiset kattohuollot. Kaikki katot kannattaa puhdistaa puolen vuoden välein. Tarjoamme kaikkien kattotöiden, myös katon kevät- ja syyshuoltojen, yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastuksen ansiosta asiakas saa ajoissa tiedon tarpeesi korjata jokin katon läpivienti tai poistattaa sammalet katolta. Vuotavan kattoikkunan tai muun kattoläpiviennin korjaaminen estää katon alla olevien rakenteiden kastumisen, mistä voisi koitua merkittäviä korjauskustannuksia. Sammaleiden poisto auttaa tiilikattoa ja bitumikattoa olemaan haurastumatta liian aikaisin. Sammalet ovat varsin huono asia katon kannalta, joten ne kannattaa poistaa viimeiseen itiöön tekemämme kemiallisen kattopuhdistuksen avulla.

Muita kattotöitä ovat esimerkiksi aluskatteen vaihto, kattoturvatuotteiden asentaminen ja katon lisälämmöneristys. Aluskate tulee uusia joko kokonaan tai osittain, jos siihen tulee joitain ongelmia. Aluskatteen korjaus on yleensä parasta unohtaa, sillä sitä on vaikea saada paikattua niin, että se olisi tarpeeksi tiivis myös vähän ajan kuluttua.

Katon eristys vaatii huomiotasi, jos se on märkä. Kosteus voi saada villat jopa homehtumaan, joten villat pitää vaihtaa kattovuodon tai kondenssiveden aiheuttaman vesivahingon jälkeen. Kondenssiveden esiintymistä voidaan vähentää huolehtimalla siitä, että lämpö pysyy asunnossa, eikä karkaa välikatolle. Totta kai välikatolle karkaa aina jonkin verran lämpöä, ja se on saatava ulos ilmanvaihtoaukkojen kautta. Jos ilma ei liiku, voidaan asiaa avittaa vaikkapa harjapeltituulettimen avulla. Tarvittaessa tehty katon lisälämmöneristys näkyy jo ensi talvena lämmityskuluissanne.

Plus Kattopalvelun kautta tavoitatte myös huippulahjakkaat kattopeltisepät, joilta voitte tilata paljon muitakin peltitöitä kuin piipun pellittämisen. Hyvä esimerkiksi on konesaumakaton asennus!

Katon ja yläpohjan eristys, villojen vaihto ja hormien asennus… palveluvalikoimamme on laaja ja monipuolinen 

Kaikki kattotyöt Luopioisissa tarkoittavat sitä, että tarkastamme kattosi kunnon ilmaiseksi. Tämän katon kunnon tarkastuksen aikana ei suotta hosuta, vaan koko kattokokonaisuus käydään järjestelmällisesti läpi. Katosta voi paljastua yllätyksiä. Koska käymme mahdollisuuksien mukaan myös katon alla eli välikatolla, voi paljastua katon vesivahinko. Katon vesivahinko voi sattua, vaikka tiilikatto, huopakatto tai peltikatto olisi täysin tiivis. Miten on mahdollista, että katon alla on kosteutta, lahoa ja hometta, vaikka katto ei vuoda?

Selitys on loppujen lopuksi melko yksinkertainen. Asunnon sisällä on runsaasti lämpöä, onhan sisälämpötila yleensä 19–22 astetta. Lämmin ilma nousee luonnostaan ylöspäin, ja jos yläpohjan eristeet eivät estä sitä karkaamasta, jatkaa se matkaansa välikatolle ja lopulta ulos asti. Vesikatto ei estä lämpöä karkaamasta – sen tehtävä on pitää sade ja lumi sekä tuuli ulkopuolella. Kevättalvella ulkoilma voi olla kymmeniä asteita pakkasen puolella. Kun lämmin ilma kohtaa viileyden ja kylmät pinnat, tiivistyy se vedeksi. Tällainen vesi voi kastella omakotitalon tai vaikkapa kerrostalon alla olevat rakenteet.

Jotta kondenssivettä ei muodostuisi, tulee seuraavien ehtojen täyttyä. Yläpohjassa on oltava riittävästi eristeitä, jotta lämmin ilma pysyisi olo- ja makuuhuoneissa sekä muissa tiloissa. Sen lämmön, mikä väistämättä yläpohjan läpi karkaa, tulisi tuulettua pois ilmanvaihtoaukkojen kautta. Lisäksi tarvitaan aluskatetta, mikä estää vesikaton alapinnan pisarat. Nykyään aluskatteet ovat hengittäviä, mikä kuivattaa yläpohjaa erityisen tehokkaasti.

Jos katon alta tavataan märkiä eristeitä, on edessä villojen vaihto ja kondensoitumisen syiden selvittäminen. Kun olemme tutkineet tilanteen, tiedämme, pitääkö katon tuuletusratkaisuja tehostaa, vai onko edessä sittenkin katon lisälämmöneristys. Voi olla, että myös aluskate pitää uusia tai korjata – tai ehkä kaikkia korjausratkaisuja tarvitaan yhtä aikaa! Joka tapauksessa, pian katto on taas kunnossa, ja mahdolliset uudet eristeet laskevat myös lämmityskuluja. Kattojäätä tai jääpuikkojakaan ei pitäisi esiintyä, kun lämpöä ei karkaa kattolunta sulattamaan.

Plus Kattopalvelu palvelee myös kaikkia ullakon ja vintin eristystä tarvitsevia asiakkaita. Huolehdimme myös siitä, että ilmanvaihtokanavat tulevat kunnolla eristettyä. Katon läpiviennit eristetään jo silloin, kun ne asennetaan, mutta tarvittaessa tulemme lisäämään eristeitä ja ehkäisemään lämpövuodot. Palveluvalikoimamme on erittäin laaja ja monipuolinen, joten tästä osoitteesta kannattaa kysyä tarjous ihan mistä tahansa kattotyöstä!

Kattoturvatuotteita tarvitaan sen mukaan, miten jyrkkä katto on

Kaikki katot on varusteltava kattoturvatuotteilla. Kattoa ei kannata varustella summamutikassa valituilla kattoturvatuotteilla, vaan sellaisilla tikkailla ja muilla rakennusmääräyksillä, joita rakennusmääräykset edellyttävät. Kattoturvatuotteiden määrää tärkeämpi asia on turvatuotteiden laatu ja niiden kunto. Älä jää yksin pohtimaan, mitä kattoturvatuotteita tiilikatto, peltikatto tai huopakatto tarvitsee, ja miten turvatuotteet tulisi asentaa. Ota avuksi kattoturvatuotteet läpikotaisin tunteva Plus Kattopalvelu, ja anna meidän selvittää kattoturvatuotteisiin liittyvät asiat. Se, mitä kaikkia kattoturvatuotteita katto tarvitsee, riippuu muun muassa katon jyrkkyydestä. Turvatuotteiden oikeaoppinen asennus on kiinni siitä, mitä materiaalia kattoa on. Esimerkiksi tiilikaton kattoturvatuotteet asennetaan aivan eri tavalla kuin konesaumakaton kattoturvatuotteet.

Kattotikkaiden, talotikkaiden ja esimerkiksi palotikkaiden tarkoitus on varmistaa se, että katolla liikkuminen on mahdollisimman turvallista. Katolla liikkuu monia erilaisia ammattilaisia nuohoojista LVI-asentajiin. Talonomistajan tai taloyhtiön tulee varmistaa, että katolle työskentely on turvallista ja ylipäätään mahdollista varustelemalla kattonsa alusta pitäen kunnollisilla, kestävillä ja kaikkien vaatimusten mukaisilla kattoturvatuotteilla. Jos katon asentaminen tai kattoremontti on tilattu Plus Kattopalvelulta, tulee uusi katto varusteltua varmasti riittävällä määrällä laadukkaita ja kaikki kriteerit täyttäviä kattoturvatuotteita.

Jos kattosi on jo asennettu, pyydä ammattilaisemme vilkaisemaan sen kattoturvatuotteita. Katolta saattaa puuttua jotain olennaista, kuten lumiesteet. Vaikka tietäisitkin katon olevan oikein varusteltu, voivat kattoturvatuotteet olla jonkin huollon, korjauksen tai peräti uusimisen tarpeessa. Jotta katon turvallisuus säilyisi kohdillaan ja muuttumattomana, on lapetikkaat, kattosillat, hätäpoistumistikkaat, seinätikkaat, putoamissuojat, kattopollarit ja muut kattoturvatuotteet tarkastettava usein. Parasta olisi, jos ne katsastettaisiin kaksi kertaa vuodessa, sillä talven lumet tai syksyn myrskyt ovat voineet vaikuttaa kattoturvatuotteiden kuntoon. Vaikka muuta korjattavaa tai huolettavaa ei olisikaan, voi olla, että kattotikkaiden tai muiden kattoturvatuotteiden kiinnityksiä on kiristettävä. On tärkeää, että kattosilta ja muut kattoturvatuotteet ovat kunnolla kiinni katteessa, sillä muuten ne ovat vaarassa irrota. Jos kattosilta irtoaa, syntyy kattoon rujoja vaurioita, joista se voi alkaa vuotaa. Jotta katolla liikkuminen olisi aivan aikuisten oikeastikin turvallista, pitää katon turvatuotteiden kiinnikkeet tarvittaessa kiristää.

Keväällä saattaa tarvita lumiesteiden korjausta, kiinnitystä tai asennusta       

Lumiesteiden asennus ja korjaus eivät suinkaan ole mitään jokakeväisiä kattotöitä, mutta asia kannattaa käydä varmistamassa joka ikinen kevät. Muutenkin kannattaa kiivetä katolle heti, kun lumi ja jää ovat sulaneet. Vierailu katolla kertoo, miten talvi on kattoa kohdellut. Voi olla, että lumiesteet tai tikkaat ovat irronneet katosta. Tällöin kattoon syntyneet vauriot, kuten reiät, on korjattava mitä pikimmin. Jos lumiesteet tai muut katolta pudonneet kattotarvikkeet ovat vaurioituneet, pitää ne korjata tai uusia ennen niiden asentamista takaisin katolle.

Muitakin vaurioita voi löytyä. Pakkanen voi voinut halkaista kattotiilen tai pari, tai lumen paino on voinut saada bitumikaton saumat vuotamaan. Jos katolle on jäänyt seisovaa vettä, ovat konesaumakatonkin saumat saattaneet alkaa vuotaa. Kun kevättarkastus tehdään pian talven jälkeen ja mahdollisiin korjaustoimenpiteisiin tartutaan nopeasti, säilyy katon kunto.

Sekä katon tarkastuksen että kaikki kattokorjaukset kannattaa teettää Plus Kattopalvelulla. Me panemme merkille pienimmätkin yksityiskohdat, joten saat todella kattavan selvityksen kattosi kunnosta. Huomaamme myös sen, jos katolla ei ole lumiesteitä, vaikka sille tulisi sellaiset hankkia. Tarve lumiesteille riippuu katon jyrkkyydestä. Jos se on 1:8 tai enemmän, on lumiesteet pakko hankkia.

Lumiesteiden ansiosta kattolumi pysyy katolla, eikä valahda katon reunan yli maahan. Tämä voisi olla vaarallista, jos joku jäisi alle. Myös irtaimisto tai katto voisi kärsiä vaurioita, jos lumi tulisi alas katolta vapaasti. On melko tavallista, että lumi repii mukaansa kattotiiliä tai esimerkiksi kattoturvatuotteita, ja silloin on vaarana myös kattovuoto.

Lumiesteet hankitaan ja mitoitetaan muun muassa sen mukaan, miten pitkä lape on. Oikein pitkällä lappeella tarvitaan kaksi riviä lumiesteitä.

Jatkossa lumiesteiden kunto ja niiden kiinnitysten kireys kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa.  Kiinnitykset voivat löystyä, jolloin lumiesteet ovat vaarassa pudota tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta. Tarkkasilmäiset ammattilaisemme huomaisivat tällaisenkin asian ajoissa, joten on monta syytä jättää katon kevättarkastukset meille. Saat sen ilmaiseksi katon keväthuollon tai jonkin muun kattotyön yhteydessä. Katon keväthuolto tarkoittaa muiden keväällä tarvittavien kattotöiden tekemistä, eli katon puhdistamista ja roskien poistoa sadevedenpoistojärjestelmästä.

Piipunhattu ja piipun pellitys antavat piipulle voimaa vastustaa rapautumista

Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikki katon peltityöt, mukaan lukien piipunhatun ja piipun pellityksen asentamisen. Koska jokainen piippu on erilainen, kannattaa piippu pellittää peltisepän työnä. Kattopeltiseppä toteuttaa savupiipun pellityksen mittojen mukaan, jolloin piippu saadaan suojattua säiltä, rapautumiselta, kosteudelta ja piipunjuurivuodoilta parhaalla mahdollisella tavalla. Lopputulos on juuri niin upea kuin voi odottaakin. Koko katto saa arvokkaan ja tyylikkään silauksen, kun piippu pellitetään.

Jotta piipusta ei vuotaisi vettä, tarvitaan ainakin piipun juuren suojapellitystä. Suojapellityksen tarkoitus on tiivistää ja suojata piipun sekä katon yhtymäkohta. Vaikka piipun juuri olisikin asianmukaisesti pellitetty (ja vaikka koko piippu olisi pellitetty), kannattaa piipun läpivienti tarkastaa yhtä aikaa muun katon kanssa. Tällaista kattotarkastusta tarvitaan kaksi kertaa vuodessa, eli katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Aika voi saada piipun juuren tiivisteet haurastumaan, minkä lisäksi esimerkiksi kova tuuli on voinut vääntää juuripeltejä. Kun piipun juuri tiivistetään uudestaan ja juuripellitykset korjataan, ei katto ala vuotaa piipun juuresta.

Katon kevät- ja syystarkastuksen yhteydessä kannattaa piipahtaa myös katon alla, ja näin mekin aina teemme. Satulakaton alle on yleensä mahdollista ahtautua, mutta tasakaton alle ei valitettavasti pääse, ellei katon rakenteita pura. Katon alla selviää, missä kunnossa puuosat ovat, ja pitääkö aluskatetta korjata esimerkiksi juuri piipun kohdalta. Aluskate ratkaisee, kastuvatko katon alapuoliset osat, jos piipun juuri tai jokin muu kohta katosta alkaa vuotaa.

Jos aluskate on tärkeä osa kattoa, niin on myös piipunhattu. Piipun- eli sadehattu pitäisi löytyä jokaisen savupiipun päältä, jotta hormi ei kastuisi ja alkaisi kärsiä pakkasrapautumisesta. Rapautumisen seurauksena hormista voi karata kuumia savukaasuja, eikä siihen syntyneitä koloja saada enää puhdistettua noesta. Sekä savukaasut että nokikertymät voivat johtaa rakennuspaloon – savukaasut sytyttämällä yläpohjan eristeet tuleen, ja noki aiheuttamalla nokipalon. Piipunhattu auttaa myös vetoa ja lämmön varaamista.

Muita peltisepän töitä, joita voit tilata meiltä Luopioisiin, ovat muun muassa konesaumakaton asennus, kattoikkunan pellittäminen, tippa- ja jiiripeltien asentaminen sekä kattoturvatuotteiden toteuttaminen peltisepän työnä.

Jokainen asiakas Luopioisissa saa veloituksettoman kattotarkastuksen

Katon tarkastus Luopioisissa on kattotyö, mikä tulisi uusia puolen vuoden välein. Vain katon harjaus ja rännien puhdistus kuuluu toistaa näin usein. Nämä kolme kattotyötä kannattaakin teettää yhtä aikaa. Tällaista huoltokokonaisuutta kutsutaan katon kevät- tai syyshuolloksi sen mukaan, kumpi vuodenaika on meneillään. Sisällöltään ne ovat samanlaisia. Katon puolivuosittaiseen huoltoon kuuluva kattotarkastus on maksuton, sillä kaikki kattotöitä tilaavat asiakkaat saavat ilmaisen kattotarkastuksen. Olipa kyseessä rikkinäisen tiilen vaihto, vuotavan tiilikaton korjaus tai vaikkapa kattomaalaus, saa asiakas ilmaisen katon kunnon tarkastuksen.

Jos et tarvitse mitään muuta kattotyötä, edes katon harjausta, voit tilata kattotarkastuksen meiltä normaaliin tapaan. Soita tai laita sähköinen viesti, niin annamme hyvän tarjouksen tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kattavasta tarkastuksesta.

Kun omakotitalon, kerrostalon, mökin tai vaikkapa luhtitalon katon kunnon tarkastus on meidän vastuullamme, saat todella kokonaisvaltaista tietoa katon kunnosta. Me tarkastamme katon todella tarkasti, emmekä vain kävele katon pintaa läpi ja sano, että hyvä se on. Voi mennä parikin tuntia, ennen kuin katto on mielestämme tarpeeksi hyvin tarkastettu. Käymme läpi kaikki saumat, jiirit ja läpiviennit siltä varalta, että ne vuotavat tai uhkaavat vuotaa. Kiinnitämme huomiota myös siihen, miten hyvin katon tarvikkeet ovat paikoillaan, vai ovatko ne vaarassa irrota ja pudota seuraavassa myrskyssä. Tarkastamme myös katteen pinnoitteen kunnon ja sen, onko katolla poistettavaa ruostetta tai sammaleita.

Kun vesikatto kaikkine yksityiskohtineen on käyty läpi, vierailemme katon alla, jos sinne pääsee esimerkiksi tarkastusluukun kautta. Kattorakenteissa olevat tummentumat ja valumajäljet ovat merkki kosteudesta. Joko katto vuotaa, tai sitten sinne kohoava lämpö ei tuuletu pois. Asiaan on puututtava pikaisesti, samoin kuin esimerkiksi aluskatteessa oleviin reikiin.

Kattotarkastuksen jälkeen annamme tarjouksen niistä kattotöistä, joita tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto on sillä erää vailla. Jos palahuopakatto, tiilikatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto ei tarvitse mitään huoltoa tai korjausta, emme tietenkään tarjoa mitään.

Säännöllisistä kattotarkastuksista on muun muassa se hyöty, että kaikki kattopaikkaukset tuleva tehtyä ajoissa – eli silloin, kun katon tiivistäminen on edullisimmillaan. Myös kaikki katon kuntoa vahvistavat kattohuollot tulevat hoidettua ajoissa.

Kattoremontti on tyypillinen kattopalvelultamme kesällä tilattu kattourakointi Luopioisissa

Plus Kattopalvelu tekee kaikki kattourakoinnit Luopioisissa, oli sitten kesä tai talvi. Kun etsit ammattitaitoista ja palvelualtista kattourakoitsijaa, muista Plus Kattopalvelu. Hallitsemme kaikki kattourakat, myös kaikista haastavimmat, ja kattopalvelullamme on tarpeeksi resursseja tarttua myös isojen taloyhtiöiden tarpeisiin. Yksityisasiakkaan kannattaa muistaa, että tämän kattofirman töistä saa kotitalousvähennystä. Valintamme puolesta puhuvat myös kilpailukykyiset hinnat, helposti haettava rahoitus ja jokaisen urakan yhteydessä ilmaiseksi tarjottu kattotarkastus.

Suomen kesä on lyhyt, mutta vähäluminen. Kesä on hyvää aikaa niin katon maalaamiselle kuin vaikkapa sen uusimisellekin. Kattoremontteja tilataan ja tehdään eniten juuri kesäisin, vaikka katon voisi uusia myös talvella tai mihin vuodenaikaan tahansa. Kesän kuumin hellejakso ei sovi huopakattotöille, katon maalaamiselle tai katon (ainakaan välikaton) tarkastamiselle. Tämä ei johdu siitä, että maalarit ja huopakattoammattilaiset olisivat tuolloin kirmanneet kesälaitumille. Huopakattotöitä ei kannata tehdä kuumalla säällä, sillä helle on voinut pehmentää katon, jolloin katolla liikkuminen voisi aiheuttaa enemmän pahaa kuin hyvää. Kattomaalausta kannattaa siirtää, koska suora auringonpaiste kuivattaa maalin, ennen kuin se ehtii tarttua kunnolla. Katon tarkastaminenkin voisi antaa väärää tietoa katon todellisesta kunnosta, sillä helle on voinut kuivattaa kattovuodosta kielivät jäljet.

Syksyisin teemme kattotarkastuksia, joiden perusteella katto osataan huoltaa ja kunnostaa tulevaa talvea varten. Syyshuolto tarkoittaa katteen ja sadevesijärjestelmän puhdistamista. Voi olla, että joudut tilaamaan meidät Luopioisiin myös korjaamaan syysmyrskyjen aiheuttamia vaurioita, kuten irronneiden kattotikkaiden aiheuttamia kattoreikiä.

Talvella meitä työllistävät lumenpudotukset ja jään poistot. Jää poistetaan sekä katolta että sadevesijärjestelmästä höyryttämällä, kun taas lumimassat työnnetään katolta ihan hartiavoimin. Katto voidaan korjata tai uusiakin talvella, eikä se edes vaikuta sisälämpötilaan. Lämmön karkaamisesta ovat vastuussa eristeet. Jos yläpohjan eristeet pitää uusia kattoremontin yhteydessä, toteutamme työn vähän kerrallaan.

Talvi saattaa rikkoa kattoa, siksi kevättarkastus kannattaa teettää heti, kun katto on taas paljas – ja mieluiten yhtä aikaa katon ja rännien puhdistuksen kanssa. Kevättarkastuksen ansiosta katon saumat tai läpiviennit saadaan tiiviiksi ennen kesää ja kesän sateita.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt