Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Enää ei ole vaikea löytää kovan luokan ammattilaisia kattotöihin Mäntyharjulla

Enää ei tarvitse haeskella kunnon ammattilaisia kissojen ja koirien kanssa. Kun tarvitset luotettavaa ja kokenutta ammattilaista johonkin kattotyöhön Mäntyharjulla, riittää että otat yhteyttä meihin. Meidän kauttamme löydät niin pelti-, tiili- kuin huopakattoammattilaiset, kattopeltisepistä puhumattakaan. Pyydä tarjous katon korjaamisesta, jostain kattohuollosta tai vaikka katon uusimisesta. Palvelemme sinua myös katon varustelemiseen liittyvissä töissä. Voimme asentaa aurinkopaneelit, korjata lumiesteet, uusia kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet tai vaikka puhdistaa sadevesijärjestelmän.

Kaikessa näkyy laatu, kun asioit meidän kanssamme. Suosimme laadukkaita katemateriaaleja ja kattotuotteita, mitkä kestävät pohjoisen sijaintimme aiheuttamia rasituksia. Eteläisissä maissa kattojen ei tarvitse kestää niin suurta kosteutta, eikä myöskään jäätä ja lumen painoa. Aina kun mahdollista, suosimme kotimaisia kattotuotteita, joiden valmistusprosessissa on osattu ottaa huomioon täkäläiset olosuhteet.

Myös asennus-, korjaus- tai huoltotyö on alusta loppuun uskomattoman laadukasta. Motivoituneet ja sitoutuneet ammattilaisemme keskittyvät siihen, mitä he kulloinkin ovat tekemässä, ja tekevät rutiinityötkin keskittyneesti. Kohtalokkaiksikin toisinaan osoittautuvista asennus- tai mitoitusvirheistä ei siis ole vaaraa.

Kaikesta laadusta huolimatta hintamme eivät ole karanneet pilviin, vaan toteutamme kattohuollot ynnä muut kattourakat varsin kohtuullista korvausta vastaan. Yksityisasiakas voi hakea katon paikkaamisesta tai muusta kattotyöstä kotitalousvähennystä, sillä meidän kuulumisemme ennakkoperintärekisteriin tekee tämän verovähennyksen mahdolliseksi. Haettavissa on myös joustava rahoitus, minkä tarjoaa yhteistyökumppanimme. Rahoituksen hakemuslomakkeelle voit siirtyä suoraan meidän verkkosivujemme kautta.

Olipa työn alla kesämökin kattoremontti, kerrostalon katon maalaus, rivitalon lumenpudotus tai vaikkapa sammaleiden poisto omakotitalon katolta, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Tämä kaupanpäällinen tulee aina tarpeeseen, sillä katon kuntoa kuuluu tarkkailla jatkuvasti. Asiantuntijan mielipide katon kunnosta auttaa sinua pitämään katostasi niin hyvää huolta, että pisin mahdollinen käyttöikä on saavutettavissa. Katon tarkastuksen perusteella saatamme suositella esimerkiksi katon pinnoittamista tai pieneläinesteiden asentamista. Tarjous saattaa koskettaa myös välikaton ilmanvaihtoratkaisujen tehostamista tai piipun suojaamista kattopeltisepän toteuttamilla pellityksillä.

Aloita elämäsi sujuvin ja huolettomin kattourakka ottamalla yhteyttä kattoalan erikoisasiantuntija Plus Kattopalveluun! Palvelemme sinua myös Mäntyharjun naapurikunnissa eli Heinolassa, Hirvensalmella, Kouvolassa, Mikkelissä, Pertunmaalla sekä Savitaipaleella.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Täyden kympin kattoremontti Mäntyharjulla

Tottahan sinäkin haluat, että kattoremonttisi Mäntyharjulla etenee nopeasti ja ongelmitta. Todennäköisesti et myöskään ole valmis maksamaan kattoremontista kovin kallista hintaa. Meillä on sinulle vastaus valmiina: ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyydä tarjous huopakattoremontista, palahuopakattoremontista, tiilikattoremontista tai vaikka peltikattoremontista! Pidämme huolen siitä, että omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon kattoremontti on teille mahdollisimman helppo ja kustannustehokas projekti.

Meillä on kosolti asiantuntemusta ja tietotaitoa myös normaalista poikkeaviin kattosaneerauksiin. Ota yhteyttä silloinkin, jos katto on tarvetta korottaa, tai jos tasakatosta halutaan muokata jokin kaltevampi katto (esimerkiksi pulpettikatto tai aumakatto). Aika on ajanut tasakatoista ohi, ja tänä päivänä arvostetaan helppohoitoisempia kattoja. Jos uusi katto on esimerkiksi harjakatto, kasvaa katemateriaalivaihtoehtojen valikoima. Uusi katto voi olla vaikka palahuopakatto, lukkosaumakatto, tiilikatto tai konesaumakatto. Palahuopakatto kestää hyvin hoidettuna jopa 40 vuotta, kun taas lukkosaumakaton elinkaari on noin puolen vuosisadan mittainen. Tiilikatto kestää tästäkin vielä parikymmentä vuotta pidempään. Kattopeltiseppien asentamat konesaumakatot ovat kaikista pitkäikäisimpiä, sillä sata vuotta on täysin mahdollinen käyttöiän pituus.

Katot uusitaan usein kesäisin, mutta meiltä voit tilata kattoremontin myös talvella. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton purku ja asennus on kattourakka, mikä ei katso vuodenaikaa. Ammattitaitoa se sen sijaan vaatii, mutta tämä asia ei aiheuta ongelmia, jos kattofirmasi on Plus Kattopalvelu. Katon vaihto saattaa olla ohi jo muutamassa päivässä, jos kyseessä on suhteellisen pieni ja yksinkertainen katto, millä ei ole paljoa läpivientejä ja muita yksityiskohtia. Kaikki läpiviennit ja muut lisävarusteet on purettava ja asennettava yksitellen, mikä lisää hieman katon uusimiseen kuluvaa aikaa. Katon alla olevien rakenteiden kunto vaikuttaa suuresti siihen, kauanko kattosaneeraus kestää ja kuinka paljon se maksaa. Kattoremontin kesto arvioidaan paikan päällä suorittamamme alkukatselmuksen perusteella. Samalla laskemme myös tarjouksen kattoremontin hinnasta, minkä voit maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella.

Jotta kattoremontti ei aiheuttaisi merkittäviä kustannuksia, kannattaa katto uusia niin kauan, kuin  se vielä on tiivis. Jos kosteus pääsee katon alle tekemään tuhojaan, tulevat kosteusvaurioiden korjaukset ja märkien eristeiden uusiminen nostamaan katon uusimisen hintaa. Jos tarkastutat kattosi kahdesti vuodessa, ei kattoremontti tule yllätyksenä, vaan osaat varautua siihen hyvissä ajoin. Myös kattotarkastukset saat tästä osoitteesta – ota Plus Kattopalvelu luottokumppaniksesi kaikkeen katon ylläpitoon!

Huopakatto vai palahuopakatto – kesämökinkin katon valinnassa painavat makuasiat

Kun valitset kesämökin kattoa, saatat päätyä pähkäilemään tavallisen huopakaton ja palahuopakaton välillä. Molemmat ovat oikein hyviä kattoja, joten lopullinen valinta on kiinni asiakkaan mausta. Vain siinä tapauksessa on pakko valita tavallinen huopakatto eli tiivissaumakatto, jos talon katto on tasakatto. Tasakatolle ei voida asentaa mitään muuta kattoa kuin tiivissaumakatto – ei edes laattakattoa.

Huopakatto saattaa ohittaa vertailussa niin tiilikaton kuin peltikaton. Tiilikatto on kieltämättä pitkäikäisempi kuin bitumikatto, mutta usein kalliimpi. Lisäksi tiilikatto on huomattavasti painavampi kuin bitumikermikatto! Peltikatonkin tekninen käyttöikä on pidempi kuin huopa- tai palahuopakaton käyttöikä, mutta peltikatoilla on tapana pitää meteliä. Herkkäuninen ei saa nukuttua, jos katto paukkuu ulkolämpötilojen vaihdellessa tai pitää ropinaa sateen hakatessa sen pintaa. Peltikaton alla voi joutua hikoilemaan kesällä, kun taas huopakatto pitää äänet ja helteen loitolla.

Palahuopakatto eli paanukatto on mahdollinen vaihtoehto, jos katon kaltevuus on 1:5. Laattakatto on näyttävä vaihtoehto, mikä asentaminen on hitaampaa kuin tiivissaumakaton asentaminen. Laattakatolle asennetaan valtava määrä huopapaanuja, joiden värin ja muodon voit päättää melko vapaasti. Klassinen malli on kuusikulmainen, mutta tänä päivänä markkinoilla on muunlaisiakin huopalaattoja. Uuden katon väri voi olla vaikka merensininen tai metsänvihreä, jos kaipaat jännittävämpää ratkaisua mustan tai harmaan sijaan.

Kolmas vaihtoehto kesämökin uudeksi katoksi on kolmiorimahuopakatto. Jokin aika sitten ainut tapa saada bitumikatosta tarpeeksi tiivis oli nostaa sen saumat ylös kolmionmuotoisten rimojen avulla. Tänä päivänä kolmiorimahuopakatot ovat suhteellisen harvinaisia, mutta meiltä löytyy yhä taito tällaisten kattojen asentamiseen.

Uusi huopakattosi kestää mahdollisimman pitkään, eli jopa 40 vuotta, kun jätät sen huollon, korjauksen ja remontoinnin Plus Kattopalvelulle. Teemme myös omakotitalojen, kerrostalojen, piharakennusten ja esimerkiksi tuotantolaitosten huopakattotyöt kaikkialla Mäntyharjulla sekä sen ympäristössä.

Eniten tarvittu huopakattohuolto on katon puolivuotishuolto, eli kevät- tai syyshuolto. Huopakaton kevät- ja syyshuollot ovat keskenään samanlaisia: niiden aikana katteen pinta puhdistetaan, sadevesijärjestelmä siivotaan roskista ja lopuksi katto tarkastetaan. Tarjoamme kaikkien huopakattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana selvitämme sen, tarvitsevatko esimerkiksi katon saumat tiivistämistä. Katolta saattaa löytyä myös huoltotarpeita, joista teemme hyvän tarjouksen.

Miten katon korjaukset Mäntyharjulla kannattaa toteuttaa?

Kun mietit sitä, miten katon korjaus Mäntyharjulla kannattaa toteuttaa, suosittelemme ottamaan yhteyttä meihin. Me teemme kaikki peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen korjaukset avaimet käteen -periaatteella, ja koska meiltä ei puutu sen paremmin asiantuntemusta kuin huolellisuuttakaan, saat kattosi hetkessä huippukuntoon. Emme hosu suotta yksinkertaisimmankaan kattopaikkauksen kanssa, vaan keskitymme rikkinäisten tiilien vaihtoon tai jiirin paikkaamiseen yhtä huolellisesti kuin panostaisimme painuneen katon oikaisuun.

Meiltä voi tilata mitä vain kattokorjauksia. Ota yhteyttä vaikkapa irronneiden peltilistojen vaihdon tiimoilta, tai muiden myrskyvaurioiden korjauksen suhteen. Pahimpia vaurioita aiheuttaa katon päälle kaatuva puu, mutta tarvetta voi olla myös repeytyneen huopakaton paikkaamiselle. Korjaamme myös kaikki katon tarvikkeet, kuten rännit ja vesikourut. Rännit voivat vaatia korjaamista kevättalvella, sillä katolta putoava lumi on saattanut irrottaa rännit paikoiltaan. Samalla voimme vaihtaa myös räystäspellit ja -laudat.

Irronneista ränneistä kattoon syntyvät reiät on korjattava pian, jotta katto ei vuotaisi. Myös lumiesteiden, tikkaiden tai esimerkiksi ilmanvaihtohormien synnyttämät reiät pitää saada pian tiivistettyä. Jos huopakatossa tai peltikatossa on reikä, ei siihen pidä suhtautua yliolkaisesti, sillä kattovuoto ja katon vesivahinko voivat alkaa mistä reiästä hyvänsä. Katon vesivahinko voi johtaa kattorakenteiden lahoamiseen ja/tai yläpohjan eristeinä olevien villojen homehtumiseen. Vuotavan katon ja sen alla olevien vaurioiden korjaaminen (kuten lahojen puuosien vaihto) voi olla sekä hankalaa että hintavaa, joten katto ja aluskate kannattaa korjata aina saman tien, jos niistä löytyy jotain vikaa.

Jotta mahdolliset muutokset, puutteet ja muut vauriot tulisivat havaittua ajoissa, on katon ja kattoläpivientien asennus sekä tiivistys tarkastettava kahdesti vuodessa. Näin esimerkiksi kattoikkuna osataan korjata ennen, kuin katto vuotaa kattoikkunan kohdalta. Tarkastajamme kiinnittävät huomiota aina myös siihen, miltä katto näyttää altapäin katsottuna. Voi olla, että aluskatettakin pitää korjata jonkin katon läpiviennin kohdalta. Jos aluskate on asennettu meidän toimestamme, on se asennettu prikulleen oikein, eli se on esimerkiksi nostettu jokaista läpivientiä vasten maksimaalisen tiiviyden takaamiseksi. Oikeinkin asennetussa aluskatteessa saattaa olla joitain pulmia. Linnut ovat voineet käydä nokkimassa sen pintaa, tai ehkä aluskatteen päälle on ajautunut roskia. Jotta aluskate ei alkaisi vuotaa, pitää roskat käydä poistamassa – vaikka se vaatiikin vesikaton avaamista.

Nopeus on valttia, jos katto vuotaa

Jos katto vuotaa, on syytä toimia nopeasti. Mikäli kattovuoto on edennyt jo siihen vaiheeseen, että sisäkatosta tippuu vettä, kannattaa aloittaa hakemalla ämpäri alle. Varsinkin parketti närkästyy kosteudesta, mutta ei lainehtiva vesi tee laminaatillekaan hyvää. Seuraava askel on ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun. Tulemme paikallistamaan ja peittämään vuotokohdan, jotta veden pääsy rakenteisiin saadaan loppumaan. Samalla tutkimme, millaisia vahinkoja vuotava katto on jo saanut aikaan. Riippuu katon vaurioista, miten vuotavan katon korjaus kannattaa toteuttaa – ja mitä kattovuodon korjaus maksaa. Joskus riittää katon osittainen korjaus, mutta joskus on pakko tarjota kattoremonttia. Kattoremontin tarve ei tietenkään ole mikään maailmanloppu – päinvastoin! Kun katto uusitaan, saadaan omakotitaloon, kerrostaloon, mökkiin tai esimerkiksi piharakennukseen sellainen katto, mikä kestää vielä tulevinakin vuosikymmeninä. Jos et ole ehtinyt varautua katon uusimiseen, ei haittaa: verkkosivujemme kautta voit järjestää kattoremontille joustavan rahoituksen.

Nopean toiminnan ansiosta katto voidaan saada korjattua jo ennen, kuin katon vesivahinko ehtii saada alkunsa. Peltikatot, tiilikatot ja huopakatot kannattaa tutkia puolivuosittain siltä varalta, että jokin tiiviste on haurastunut, kattotiili haljennut tai sauma alkanut repsottaa. Mitä nopeammin kaikki pienetkin vauriot kunnostetaan, sitä varmemmin kattokokonaisuus pysyy tiiviinä. Jos katto olisikin kuluneen puolen vuoden aikana alkanut vuotaa piipun juuresta tai vaikka harjapellin kohdalta, voidaan luottaa siihen, että aluskate on huolehtinut kattorakenteiden kuivuudesta. Totta kai käymme asian varmistamassa, onhan aluskate voinut vaikka reikiintyä sitten viime näkemän. Jos aluskate on ohjannut kaikki katon alle tulevat vedet pois kattorakenteiden luota, riittää kattovuodon kunnostamiseen vesikaton tiivistys.

Jos aluskate ei ole toiminut odotetulla tavalla tai vanhan katon alla ei ole lainkaan aluskatetta, kastelee kattovuoto sekä puurakenteet että eristeet. Jos puurakenteet joutuvat tekemisiin kosteuden kanssa, alkavat ne lahota. Kun näin käy yläpohjan eristeille, voi niihin syntyä hometta. Tällaisessa tapauksessa vuotavan katon korjaukseen sisältyy myös aluskatteen korjaus tai asennus, puuosien vaihto sekä märkien eristeiden uusiminen. Mikäli katto on iäkäs, on sitä turha alkaa korjata näin mittavasti, vaan kattoremontti on paras vaihtoehto.

Katon huolto Mäntyharjulla tarkoittaa yhtä ilmaista katon tarkastusta

Katon huolto Mäntyharjulla tarkoittaa montaa muutakin asiaa, mutta muun muassa yhtä ilmaista kattotarkastusta. Katon huolto tarkoittaa myös sitä, että kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katto on parhaalla tavalla suojattu ajan hampaalta ja muilta rasituksilta. Katolla ei todellakaan ole pulaa erilaisista rasituksista, sillä niin tuulet, sateet, kasvustot kuin esimerkiksi auringon UV-säteetkin koettelevat sen kuntoa. Jos kattoa ei huolleta säännöllisesti, voi sen elinkaari jopa puoliintua.

Teetä kattosi huollot Plus Kattopalvelun ammattilaisilla, niin saat parasta laatua ja ammattitaitoa kaikkiin tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattohuoltoihin – sekä sen ilmaisen kattotarkastuksen, minkä ansiosta kaikkiin kattoon tarpeisiin on mahdollista reagoida nopeasti. Kattotarkastuksen perusteella tiedät, onko jokin sauma tiivistämiskunnossa, vai pitäisikö aluskate uusia. Tarvittaessa saat tarjouksen myös vesikourujen korjaamisesta tai huoltomaalaamisesta, tai vaikkapa kattoikkunan uusimisesta.

Peltikattoja huolletaan eri tavalla kuin tiilikattoja, ja tiilikattojen sekä huopakattojen huoltamisessa on paljon keskinäisiä eroja. Meidän ammattilaisemme osaavat valita oikeat tekniikat ja kemikaalit joka katolle, ja he hallitsevat eri kattojen huolto-ohjelmien sisällön unissaankin. Peltikatto pysyy hyvässä kunnossa, kun se pestään sen muututtua likaiseksi. Myös peltikaton maalaus on tarpeen, mutta riippuu katosta, kuinka usein se pitää maalata.

Huopakatot ja tiilikatot pinnoitetaan kertaalleen, jotta uhkaava rapautuminen saataisiin kuntoon. Uusi pinnoite tasoittaa kattotiilien pinnan, mikä saa ne kestämään vielä parikymmentä vuotta. Jos pinnoitetta ei uusittaisi, kerääntyisi tiilien sisään aina vain enemmän vettä, minkä jäätyminen kiihdyttäisi kattotiilien halkeilemista. Huopakaton elastisuus ja rasituksensietokyky palautuvat, kun se pinnoitetaan. Jotta tiili- ja huopakattosi kestäisi mahdollisimman pitkään, muista myös sammaleiden poisto ja katon suojakäsittely.

Meiltä saatte pätevät tekijät myös lumen pudottamiseen, kattoturvatuotteiden huoltoon ja jään poistoon katolta. Tarvittaessa voimme lisätä kattopeltien kiinnityksiä tai vaihtaa vanhat naulat tai huonokuntoiset ruuvit uusiksi kateruuveiksi. Totta kai teemme myös kattojen kevät- ja syyshuollot! Katon puolivuosittaisista huolloista on paras apu katon suojaamisessa lialta, sammaleilta ja ruosteelta. Kun on katon puolivuosittaisen huollon aika, puhdistamme katteen ja sadevesijärjestelmän. Mitä siistimpi katto, sitä paremmassa kunnossa se pysyy – sano meidän sanoneen!

Rännien puhdistus Mäntyharjulla varmistaa sen, ettei kouruihin synny tukoksia

Teetä rännien puhdistaminen ja muut rännihuollot säännöllisesti, niin omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai muun rakennuksen sadevesijärjestelmä Mäntyharjulla vetää vuodenajasta riippumatta. Rännihuoltoon eli sadevesikourujen puhdistukseen tai rännien huoltomaalaamiseen sisältyy aina rännien kuntotarkastus. Mikäli kuntotarkastus osoittaa jonkin kohdan tai liitoskappaleen menneen rikki, tarjoamme rännien korjausta. Jos vesikourut ja syöksyputket puuttuvat vielä kokonaan, tai jos ne ovat saavuttaneet käyttöikänsä päätepisteen, teemme tarjouksen uusien rännien asentamisesta. Teräskourut kestävät noin 40 vuotta, mutta pahat ruostevauriot voivat lyhentää niiden käyttöaikaa. 

Jos ränneissä on tukoksia, ei kaikki vesi pääse alastuloputkiin ja sadevesikaivoihin, tai mihin alastuloputket nyt johtavatkin. Tukokset tai reiät saavat rännit vuotamaan, ja silloin on vaarassa koko rakennuksen kunto. Osa vesistä kastelee talon ulkoseinät, mitkä voivat tämän seurauksena alkaa lahota tai rapautua. Osa vesistä kastelee pihan aiheuttaen liejua tai jäätä. Jos käy huono tuuri, voi maaperä rakennuksen ympärillä muuttua niin märäksi, että talon perustukset kastuvat.

Tukoksien takia ränneissä on seisovaa vettä, mikä altistaa kourut ruosteelle ja sen aiheuttamille vaurioille. Talven tullen roskaiset ja vetiset kourut jäätyvät umpeen, ja jäätymisvauriot voivat rikkoa sadevesijärjestelmää. Lisäksi ränneistä alkanee roikkua jääpuikkoja, mitkä vaarantavat pihalla liikkuvien ihmisten turvallisuuden. Meiltä löytyy ratkaisu myös umpeen jäätyneeseen sadevesijärjestelmään: ota yhteyttä, niin tulemme poistamaan jään kuumalla vesihöyryllä. Vesihöyry ei vahingoita kattoa tai sadevesijärjestelmää, ja se on sekä pomminvarma että erityisen ympäristöystävällinen vaihtoehto jään poistoon.

Kannattaa siis pitää huolta sadevesijärjestelmän toiminnasta. Räystäskourut tai kattokaivot eivät toimi kovin pitkään ilman ihmisen apua, sillä sadevesijärjestelmään kerääntyy koko ajan uutta roskaa. Kourut ja kattokaivot pitää puhdistaa usein, jotta roskat eivät estäisi sadevesijärjestelmää vetämästä. Jos roskia on päätynyt myös syöksyputkiin, pitää nekin avata. Roskien poistoa tarvitaan kaksi kertaa vuodessa, ja se on paras tehdä käsipelillä. Kiipeämme katolle ja noukimme kaikki roskat suoraan roskapusseihin. Rännien puhdistus viimeistellään vesiletkun avulla. Kun saamme kaiken mönjän pois kouruista, pysyvät ne pidempään hyvässä kunnossa. Puhtaat kourut on myös helpompi kuntotarkastaa, sillä näin kaikki pinnoitevauriot ja pienetkin reiät tulevat näkyviin.

Katon pesu ja puhdistus palauttavat kattosi loistoa

Plus Kattopalvelulta voivat tilata katon pesun (tai sammaleiden poiston ja suojakäsittelyn) kaikki taloyhtiöt sekä kaikki yksityisasiakkaat. Puhdistamme niin kerrostalojen, omakotitalojen, kesämökkien kuin esimerkiksi rivitalojenkin katot. Likainen ja epäsiisti katto on tuossa tuokiossa kuin uusi. Katto saa takaisin alkuperäisen loistonsa! Tarvittaessa viimeistelemme katon puhdistuksen maalaamalla katon. Uusi pinnoite suojaa katon likaantumiselta ja sammaloitumiselta, sekä monenlaisilta rasituksilta.

Tiilikaton pesu, peltikaton pesu ja huopakaton pesu poistavat katolta sellaisenkin lian, mikä ei lähde harjaamalla. Myös suhteellisen puhtaan oloinen katto pitää pestä, jos on kattomaalauksen aika. Pinnoite tarttuu kunnolla vain, jos katon pinta on aivan puhdas. Pesemme ja pinnoitamme myös mineriittikatot. Mineriittikaton pesussa on otettava huomioon, että asbesti on syöpää aiheuttava karsinogeeni. Pesuvesi pitää suodattaa, ja muutenkin tämän kattotyön aikana on otettava turvallisuusasiat hyvin tarkasti huomioon.

Kattoa ei pidä pestä painepesurilla, vaan sellaisella vedenpaineella, mikä ei tuhoa kattoa. Jos tiilikaton pesussa satuttaisiin käyttämään painepesuria, olisi katto pinnoitettava heti uudestaan, sillä painepesurin tuhoama pinnoite ei riittäisi suojaamaan tiilikattoa rapautumiselta. Kun apuna ovat pesuharjat ja sopiva huoltopesuaine, saadaan katto puhtaaksi aivan tavallisella letkupaineellakin.

Sammaleenpoistoon riittää katon pesu tai katon harjaus, jos kyseessä on peltikatto. Peltikatot eivät kuitenkaan ole kovin herkästi sammaloituvia, joten sammaleenpoisto suoritetaan yleensä tiilikatoille sekä huopakatoille. Tuolloin kannattaa valita kemiallinen sammaleenpoisto, mikä tuhoaa kaikki sammalkasvustojen osatkin. Katon suojakäsittely saa aikaan sen, että katto pysyy siistinä pitkään.

Sammalet tuhoavat katon hitaasti mutta vääjäämättömästi. Katon sammaloituminen kannattaa estää ennalta harjaamalla tiilikatto kaksi kertaa vuodessa. Huopakatto ei välttämättä tykkää hyvää harjaamisesta, siksi se kannattaa puhdistaa ilmapuhaltimien avulla. Roskien (kuten oksien, neulasten ja lehtien) poisto tärkeä tapa huolehtia peltikatonkin kunnosta. Vaikka peltikatto ei olekaan herkkä sammaloitumaan, saattaa se ruostua. Ruostuminen on epätodennäköisempää tai ainakin hitaampaa, jos katto pidetään siistissä kunnossa. Tilaa katon kevät- ja syyshuollot meiltä, niin puhdistamme sekä katon että sadevesijärjestelmän. Jälkimmäinen kattotyö on tärkeää sadevesijärjestelmän vedon kannalta. Kaupan päälle tulee aina ilmainen kattotarkastus, olipa kyse katon pesusta, harjaamisesta tai vaikkapa sen maalaamisesta.

Miten katon maalaus Mäntyharjulla tapahtuu?

Useimmiten katon maalausta Mäntyharjulla tehdään pensselien avulla. Pensselien avulla katolle levitetään katemateriaalin perusteella valittu pinnoite. Tiilikaton maalauksessa käytetään erilaista pinnoitetta kuin huopakaton maalauksessa, ja peltikatoille on omat peltikattomaalinsa.

Entä kuinka usein kattomaalausta tarvitaan? Se riippuu katosta. Tiili- ja huopakatot maalataan vain kerran, ja siinä vaiheessa katto on yleensä elinkaarensa puolivälissä. Peltikatot maalataan useammin. Ensimmäisen kerran peltikaton maalaus voi olla edessä jo kahden vuoden kuluttua peltikaton asentamisesta, jos kattopellit ovat sinkittyjä. Laadukkaimmat kattopinnoitteet saattavat olla varustettuja 25 vuoden takuulla, joten ensimmäiseen huoltomaalaukseen voi kulua aikaa jopa neljännesvuosisata, jos uudella katolla on pinnoitettuja kattopeltejä.

Katon huoltomaalaus ei ole pelkkää pensselin heiluttamista, vaan ennen maalaustyötä tarvitaan lukuisia pohjatöitä. Peltikaton maalaus alkaa katon tarkastuksesta, minkä perusteella selviää katon hinta – sekä se, millaisia pohjatöitä tarvitaan. Pohjatöinä tarvitaan ainakin katon harjaus ja peltikaton pesu, mahdollisesti myös ruosteen poisto. Ammattitaitoinen kattomaalari osaa kiinnittää huomiota myös maalaussäähän. Paras maalaussää on pilvipoutainen päivä. Lämpötilan tulisi olla selvästi nollan yläpuolella, eikä sadettakaan saisi olla luvassa.

Tiilikaton maalaus ja huopakaton pinnoittaminen alkavat katon tarkastamisesta. Sen perusteella tiedämme, riittävätkö katon harjaus ja katon pesu, vai tarvitaanko myös sammaleiden poistoa ja katon tiivistämistä. Jos pohjatöihin ei panosteta, ei pinnoite tartu kunnolla, ja lopputulos voi olla epätasainen.

Kattomaalaus vaikuttaa suuresti katon ulkonäköön, mutta myös moniin muihin asioihin. Katto saa lisää rasituksensietokykyä, kun sen pinnoite uusitaan ajoissa. Tiilikatolla tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että tiilien halkeileminen loppuu. Tiilien halkeileminen johtuu kattotiilien sisään imeytyneestä vedestä ja sen jäätymisestä. Niin kauan kuin tiilien pinta on sileä, hylkivät ne vettä. Vanhat kattotiilet ovat kuitenkin varsin huokoisia, ja voivat imeä sisäänsä runsaasti vettä.

Huopakatto kaipaa uutta pinnoitetta kestääkseen auringon paahdetta. Jos katon pinnoite on huonossa kunnossa, alkaa katto kuivua ja halkeilla. Myös sammalet valtaavat alaa.

Peltikatot kannattaa maalata noin 10–15 vuoden välein (riippuen pinnoitteen kulumisasteesta), sillä muuten ne saattavat alkaa ruostua. Ruoste ohentaa ja vaurioittaa kattopellit, ja katto altistuu kattovuodoille. 

Turvalliset toimintatavat ovat tarpeen kaikissa lumenpudotuksissa Mäntyharjulla

Lumenpudotus Mäntyharjulla on kattotyö, mihin kannattaa suhtautua sen vaatimalla vakavuudella. Lumenpudotukseen liittyy monia riskejä, olipa kyseessä tasakatto, pulpettikatto tai vaikkapa harjakatto. Aina kun tulemme pudottamaan lunta rivitalon, kerrostalon, mökin, maneesin, omakotitalon, hallin tai jonkin muun kiinteistön katolta, käytämme turvavaljaita. Turvavaljailla ehkäistään putoaminen katolta. Myös kokeneelle lumenpudottajalle voi käydä vahinko, sillä talvella katto on usein liukas ja jäinen.

Lumenpudotus on vaarallinen myös talon pihalla liikkuvien henkilöiden kannalta. Suunnittelemme jo etukäteen, miten voimme varmistaa sen, ettei kukaan uhkaa jäädä katolta putoavan lumen alle. Tiedotamme kaikkia kerrostalon tai rivitalon asukkaita asiasta, ja eristämme lumenpudotusalueen huolella. Tarvittaessa jätämme osan työntekijöistämme valvomaan vaarallista vyöhykettä, ja myös liikenteenohjauksen järjestämisestä voimme huolehtia. Jos liikenteelle aiheutuva haitta on suuri, voimme sopia pudottavamme korkean rakennuksen lumet myös yöaikaan.

Kattolumityöt voivat aiheuttaa vahinkoa myös tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle, jos asialla on kokematon lumenpudottaja. Kun valitset katon lumitöihin Plus Kattopalvelun, etenee urakka kaikin puolin turvallisesti, eikä kattoonkaan synny vaurioita. Me tiedämme mitä teemme – ja sen, miten kattolumitöissä ei kannata toimia. Kun lumimassoja pudotetaan katolta, kannattaa varoa osumasta katteeseen. Lapio tai lumentyönnin voi vaurioittaa kattoa, jos se osuus siihen voimakkaasti. Siksi jätämmekin katolle noin vaaksan verran lunta, mikä auttaa ehkäisemään ei-toivotut vahingot. Lumikerroksesta on myös lämmöneristäjäksi!

Plus Kattopalvelu hallitsee myös jään poiston katolta. Jääpuikkojen poisto katolta tapahtuu lihasvoimin, mutta katolla oleva jää sulatetaan kuumalla vesihöyryllä. Kuuma vesihöyry toimii myös rännien sulattamiseen, jos sadevesijärjestelmä on päässyt jäätymään.

Lumimassojen vähentäminen on ajankohtainen asia, jos katolla on niin paljon lunta, että se uhkaa kattorakenteiden kestävyyttä. Myös silloin on aika tiputtaa lunta katolta, jos katon reunalla keikkuu lumikuorma, mikä uhkaa pudota alas ja aiheuttaa vahinkoa. Myös katon reunalla uhkaavasti keikkuva jää kannattaa poistaa ensi tilassa. Jään poisto katolta vähentää myös saumavuotojen todennäköisyyttä. Katon saumat voivat alkaa vuotaa, jos katolla on jäätä, mikä estää sulamisvesien poistumisen sadevesijärjestelmään. Jään sulatus saa vedet ohjautumaan turvallisen matkan päähän sulana olevaa ja hyvin vetävää sadevesijärjestelmää pitkin – jos sadevesijärjestelmä ei ole sula, on se sitä aivan hetken kuluttua, kun saavumme paikalle.

Oivallisia kattotöitä Mäntyharjulla – palvelemme parhaalla tavalla kaikenlaisissa urakoissa

Kun tarvitset kattotöitä Mäntyharjulla, saat parasta palvelua kattourakoitsijalta, jonka nimi on Plus Kattopalvelu. Meidän toimestamme onnistuvat kaikenlaiset kattourakat aina kattoläpivientien korjaamisesta (kuten kattoikkunan uusimisesta) katon IV-töihin asti. Kauttamme saat oikeat asiantuntijat joka lähtöön, ja sinua palvellaan sekä ystävällisesti että tehokkaasti. Kaiken kruunaa kaupan päälle saatava kattotarkastus. Saat ilmaisen kattotarkastuksen, tarvitsitpa kattoturvatuotteiden asentamista, katon maalaamista tai vaikkapa rännien puhdistamista. Kaikki peltikattotyöt, huopakattotyöt ja tiilikattotyöt voi rahoittaa verkkosivujemme kautta saatavalla rahoituksella, joten esimerkiksi kattovuodon paikkaamista ei tarvitse lykätä akuutin käteisvajeen vuoksi.

Katon paikkaaminen ei riitä, jos aluskate on rikki. Aluskatteen korjaus on kattotyö, minkä avulla voit välttää katon vesivahingon ja siitä koituvat kalliit korjauskulut. Jos katto vuotaa, aluskate voi vielä pelastaa tilanteen ohjaamalla vuotovedet pois katon alta. Rikkinäisestä aluskatteesta ei ole sanottavaa hyötyä, joten älä jätä aluskatetta paikkaamatta. Miten se tapahtuu käytännössä? Käytännössä aina tarvitaan aluskatteen vaihtoa, mikä voidaan tietyissä tilanteissa tehdä vain osittain. Kun koko aluskate uusitaan, kannattaa valita moderni, hengittävä aluskate. Se auttaa pitämään katon rakenteet kuivina myös kevättalvelle tyypilliseltä kondenssivedeltä. Uusi tai vanha aluskate voidaan suojata pikkulinnuilta asennuttamalla räystäiden tuuletusaukkoihin pieneläinesteet, eli lintuverkot.

Mitä on kondenssivesi? Se on rakennuksen sisäpuolelta tulevasta lämmöstä viileällä ilmalla tiivistyvää kosteutta. Pelkkä aluskate ei riitä, vaan välikaton tuuletuksen tulee olla toimiva – näin vältytään kondensoitumiselta ja kattorakenteiden kastumiselta. Jos katon eristys on kunnossa, ei välikatolle nouse kovinkaan paljoa lämpöä, joten tarvittaessa suosittelemme sinulle katon lisälämmöneristystä. Mikäli välikaton ilmanvaihtoratkaisut osoittautuvat epäkelvoiksi ja riittämättömiksi, suosittelemme uusia ilmanvaihtohormeja tai vaikkapa alipainetuuletinta. Tiilikatolle voidaan asentaa harjatiilituuletin, kun taas peltikatto voidaan varustaa harjapeltituulettimella.

Plus Kattopalvelulta saat tasokasta palvelua myös silloin, kun kaipaat joitain peltisepän töitä Mäntyharjulla. Kattopeltiseppiemme tekemä piipun pellitys istuu varmasti, ja suojaa piippua säiltä kerrassaan erinomaisesti. Kokeneet kattopeltiseppämme voivat toteuttaa myös kattoikkunan suojapellitykset, jiiripellit, räystäspellit, jalkarännit, kattoturvatuotteet peltisepän työnä tai esimerkiksi koko konesaumakaton. Konesaumakatto on todella tiivis ja pitkäikäinen katto, ja kaiken lisäksi se on miltei huoltovapaa!

Katon ja yläpohjan eristyksen puutteet korjaa villojen vaihto tai katon lisälämmöneristys

Plus Kattopalvelulta tilattu kattotyö Mäntyharjulla voi olla esimerkiksi ilmanvaihtokanavien eristys, ullakon tai vintin eristys, katon lisälämmöneristys tai yläpohjan villojen vaihto. Mitä kattotöitä tarvitsetkaan, saat ne tästä samasta osoitteesta. Hinta on aina yhtä hyvä, ja rahoituksemme auttaa tarttumaan töihin nopeastikin.

Miksi ilmanvaihtokanavat pitäisi eristää? Ilmanvaihtokanavat ja muut tiilikaton, peltikaton tai huopakaton läpiviennit eristetään ja tiivistetään jo asennusvaiheessa. Myöhemmässä vaiheessa voi kuitenkin käydä ilmi, että katto vuotaa läpiviennin kohdalta. Silloin kyseinen läpivienti pitää tiivistää uudestaan, ja myös muiden läpivientien tiivisteet kannattaa tarkastaa korjaustarpeiden varalta. Jos läpiviennistä tippuukin kondenssivettä, pitänee se eristää uudestaan. Plus Kattopalvelu korjaa kaikenlaiset läpiviennit. Luota meihin myös uusien läpivientien asentamisessa katolle – näin saat niistä varmasti lämpö-, vesi- ja hajutiiviit.

Ullakon eristäminen liittyy useimmiten siihen, että ullakkotiloista halutaan tehdä asuinkäyttöön sopivia huoneita. Ullakon ottaminen asuinkäyttöön on toisinaan kannattavampaa kuin esimerkiksi uuden siiven rakentaminen.

Myös yläpohjan eristeet saattavat kaivata huomiota. Jos katon vesivahinko on kastellut eristeet, tulee ne purkaa ja uusia, sillä home villiintyy ja leviää kosteissa villoissa. Villojen vaihdon yhteydessä katon eristeiden määrää voidaan lisätä, mutta katon lisälämmöneristys ei vaadi villojen vaihtamista. Jos yläpohjaan tarvitaan lisää eristeitä, voidaan niitä useimmiten alkaa puhaltaa lisää ilman sen kummempia esivalmisteluja.

Kun teemme katon lisäeristystä, olemme tarkkoja siitä, etteivät uudet eristeet tuki katon ilmanvaihtoaukkoja, ja ettei katon tuuletustila muutu liian matalaksi. Jos näin uhkaa käydä, etsimme parhaat ratkaisut katon tuulettumisen varmistamiseksi. Jos välikatto ei tuuletu kunnolla, voi lämmin ilma kondensoitua kosteudeksi, mikä saa aikaan katon vesivahingon. Kun eristeitä on sopivasti ja tuuletus toimii tehokkaasti, ei kondensoitumisesta ole vaaraa.

Uudet eristeet vähentävät lämmön karkaamista merkittävästi, mikä näkyy asunnon lämmityskustannuksissa. Asuminen on edullisempaa, ekologisempaa ja miellyttävämpää, kun sisällä ei vedä eikä lämpö karkaa rakennuksesta. Samalla pienenee myös talviaikaisten saumavuotojen riski. Jos katon läpi karkaa lämpöä, saattaa kattolumi sulaa ennenaikaisesti, ja osa vedestä saattaa muodostaa katon reunalle jäävalleja. Varsinkin tällaisten jäävallien taa patoutuva vesi voi saada katon saumat pettämään.

Jos katto- ja talotikkaat kaipaavat seurakseen uusia kattoturvatuotteita, ota yhteyttä

Kattotikkaat ja talotikkaat ovat erittäin tärkeitä kattoturvatuotteita, mutta pelkät talotikkaat ja lapetikkaat eivät aina riitä rakennuksen kattoturvatuotteiksi Mäntyharjulla. Rakennusmääräykset saattavat määrätä asennuttamaan katolle myös lumiesteitä, hätäpoistumistikkaita tai esimerkiksi kulkusiltoja. Kerrostalon katto saattaa kaivata myös putoamissuojia ja kattopollareita. Voit tarkastaa tarvittavien kattoturvatuotteiden määrän ja niitä koskevat vaatimukset rakennusmääräyksistä, tai ottaa yhteyttä Plus Kattopalvelun asiantuntijoihin. Me tiedämme, mitä kattoturvatuotteita loiva tai kalteva katto tarvitsee, ja miten korkeiden rakennusten kattojen varustelu eroaa matalampien kattojen kattoturvatuotevalikoimasta.  

Otetaan esimerkiksi lumiesteet. Jos huopakaton, peltikaton tai tiilikaton kaltevuusaste on 1:8, tulee katon reunalle hankkia lumiesteet. Lumiesteiden tehtävä on estää katon vaurioituminen, kun painava lumikuorma tahtoo pudota alas katolta. Lumiesteillä on toinenkin tehtävä, ja se on turvata maan pinnalla liikkuvien eläimien, ihmisten ja näiden omaisuuden turvallisuus. Jos lumiesteitä ei olisi, voisi katolta putoava lumikuorma (minkä seassa saattaisi olla hormeja, rännejä tai vaikka kattotikkaita) rikkoa vaikkapa terassirakennelman.

Kulkusillat helpottavat kaikkia katolla tehtäviä töitä aina piipun nuohoamisesta kattolumitöihin. Kattosilta on hyvä lisä katolle, vaikka se ei olisikaan rakennusmääräysten perusteella vielä pakollinen. Pakolliseksi se muuttuu silloin, kun rakennuksessa on yli kaksi kerrosta, ja jos kattokaltevuus on yli 1:8. Sinun tulee hankkia rakennukseesi myös palotikkaat, jos matka asutun huoneen ikkunasta maahan on enemmän kuin 3,5 metriä.

Jos katolle tarvitaan uusia kattoturvatuotteita, laadimme tarjouksen CE-merkittyjen turvatuotteiden toimittamisesta ja asentamisesta. Oikeanlaiset ja hyvin asennetut kattoturvatuotteet tekevät omakotitalon, kerrostalon, luhtitalon tai vaikkapa rantahuvilan katosta todella turvallisen.

Kattoturvatuotteita ei kuitenkaan saa jättää oman onnensa nojaan, vaan niiden yleiskunto ja niiden kiinnitykset on tarkastettava usein. Esimerkiksi lumen aiheuttama kuormitus voi saada tikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeet löystymään. Tuolloin on vaarana, että tikkaat tai muut turvatuotteet putoavat katolta. Tämä on vaarallista niin katon huoltajien kuin rakennuksen läheisyydessä liikkuvien ihmisten kannalta, minkä lisäksi kattoturvatuotteiden irtoaminen rikkoisi kattoa. Katon kevät- ja syyshuollot ovat oivia tilaisuuksia kattoturvatuotteiden(kin) kunnon tarkastamiseen. Jos kattosi huolloista vastaa Plus Kattopalvelu, tutkitaan kattoturvatuotteet aina mitä huolellisimmin.

Jos lumiesteiden korjaus tai kiinnitys ei auta, asennamme uudet lumiesteet

Mistä kannattaa tilata lumiesteiden asennus ja korjaus Mäntyharjulla? No tietenkin Plus Kattopalvelulta, jolle lumiesteisiin liittyvät työt ovat todella tuttuja. Emme suhtaudu mihinkään lumiesteisiin liittyvään työhön ylimalkaisesti, sillä tiedämme, miten tärkeässä roolissa lumiesteet ovat turvallisuuden kannalta. Valitsemme katolle asennettavat lumiesteet huolella, sillä lumiesteet pitää mitoittaa oikein. Kun lumiesteitä mitoitetaan, on otettava huomioon niin lappeen pituus kuin esimerkiksi alueen lumikuorman tyypillinen kokokin. Rakennusmääräysten mukaan riittää, että kulkureitit (kuten ovet) ja oleskelualueet (kuten terassit) suojataan lumiesteillä, mutta vielä parempi olisi, jos lumiesteet asennettaisiin koko katon reunalle. Kun lumikuorma jakaantuu tasaisesti, kestävät lumiesteet sen aiheuttamaan paineen paremmin. Jos katolla on suhteellisen helposti hajoavia yksityiskohtia, kuten kattoikkunoita tai aurinkopaneeleita, kannattaa harkita niiden suojaamista erillisillä lumiesteillä.

Lumiesteiden asentaminen on tarpeen aina, kun katto on kalteva. Esimerkiksi katemateriaali ei vaikuta siihen, tarvitaanko lumiesteitä katon reunalle vai ei. Mikä lasketaan kaltevaksi katoksi? Rakennusmääräysten mukaan se on kattokaltevuus 1:8. Jos kattosi kaltevuus on 1:8 tai enemmän, ovat lumiesteet pakolliset, mutta kattokaltevuudessa 1:9 niitä ei vielä tarvita.

Lumiesteiden kunto ja niiden kiinnikkeiden tiukkuus kannattaa tarkastaa usein, mieluiten kaksi kertaa vuodessa. Jos tilaat Plus Kattopalvelulta kattosi kevät- ja syyshuollot, huolehdimme myös siitä, että lumiesteet tulevat kunnolla tarkastettua. Kevät- ja syyshuoltoon kuuluu nimittäin veloitukseton kattotarkastus, minkä perusteella osaamme tarjota mahdollisesti tarvittavia lisähuoltoja tai katon paikkauksia. Lumiesteiden kunnon tarkastus saattaa kertoa lumiesteiden tarvitsevan jotain korjaamista tai huoltamista. Mikäli menneen talven lumet ovat irrottaneet lumiesteet katosta, kiinnitämme ne takaisin paikoilleen. Emme jätä irronneiden lumiesteiden tai esimerkiksi kattotikkaiden jättämiä reikiä korjaamatta, vaan paikkaamme ne huolella. Jos lumiesteet ovat todella huonossa kunnossa, teemme tarjouksen uusista lumiesteistä ja niiden asentamisesta.

Lumiesteet ovat olemassa estääkseen katolla olevan lumikuorman äkkinäisen alastulon. Katolta tippuva lumi voi aiheuttaa monenlaisia vahinkoja ihmisille, eläimille ja irtaimistolle, sillä lumimassat voivat tulla alas todella kovalla voimalla. Myös katon kunto on vaarassa, jos lumi saa valua alas hallitsemattomasti. Lumen mukaan voi lähteä rännejä, hormeja, aurinkopaneeleita tai vaikka kattotikkaita, ja lopputuloksena sekä katto että kattotarvikkeet voivat vaurioitua.

Tarvitseeko joka piippu piipunhattua ja piipun pellitystä?

Jokainen savupiippu tarvitsee suojakseen piipunhatun ja piipun pellityksen. Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa piipun säiltä, joten suojapellitykset pidentävät piipun käyttöikää. Piipunhattu asennetaan suojaamaan hormin suuaukkoa roskilta, lumilta ja vesisateelta. Ilman piipunhattua oleva hormi kastuu aina, kun sataa. Jos tulisijat olisivat säännöllisessä käytössä, kosteuden pääsy hormi ei olisi aivan niin paha asia. Tulisijasta nouseva lämpö kuivattaisi kosteuden pois, eikä hormi alkaisi kärsiä pakkasrapautumisesta. Nykyään tulisijoja ei useinkaan käytetä päivittäin, vaan talo lämpiää esimerkiksi sähköllä tai maalämmöllä. Hyvä niin, sillä puun pienpoltto aiheuttaa paljon epäpuhtauksia. Puun pienpoltosta syntyvät pienhiukkaset voivat aiheuttaa jopa erilaisia sydän- ja hengitystiesairauksia. Pienhiukkasten aikaansaama vaikutus on samanlainen kuin pakokaasuilla ja tupakansavulla, ja niiden aiheuttamiin sairauksiin kuolee monia ihmisiä joka vuosi. Oikea polttotapa vähentää pienhiukkasten ja noen syntymistä. Oikeanlainen puunpoltto tarkoittaa muun muassa pelkän kuivan puun polttamista tulisijassa.

Koska tulisijoja käytetään harvemmin kuin ennen, on tärkeää suojata ne kosteudelta, jotta se ei alkaisi heikentää hormin kuntoa. Piipunhatun ansiosta hormi pysyy kuivana, mikä parantaa myös hormin vetoa. Vielä tärkeämpää on, että kuiva hormi pysyy pidempään ehjempänä. Jos hormissa on jäätymisvaurioiden aiheuttamia koloja ja halkeamia, pääsee hormista karkuun sekä lämpöä että mahdollisesti myös savukaasuja. Savukaasut ovat kuumia, joten ne voivat saada yläpohjan eristeet syttymään tuleen. Toinenkin vaara liittyy rapautuneeseen hormiin, ja se on nokipalo. Vaikka tulisijassa oli poltettu vain kuivaa puuta ja hormi olisi säännöllisesti nuohottu, voi rapautuneen hormin koloista ja onkaloista löytyä nokikertymiä. Kun noki palaa, voi kova kuumuus saada palon leviämään hormista rakennuksen muihinkin osiin.

Saneeraa hormisi ennen kuin se sortuu tai aiheuttaa rakennuspalon. Ehjä tai vasta korjattu piippu  kannattaa suojata pellityksillä ja piipunhatulla, ja samaan syssyyn voidaan toteuttaa myös aluskatteen korjaus piipun kohdalta. Mikäli aluskatteen kunto on heikentynyt tai jos aluskatteen asentamisessa on tehty virheitä, kannattaa aluskate korjata mitä pikimmin. Aluskate ei pysty ehkäisemään katon vesivahinkoa (esimerkiksi silloin, jos katto alkaa vuotaa piipun juuresta), jos se ei ole hyväkuntoinen. Piipunjuurivuoto on melko tavallinen ilmiö, mihin kannattaa varautua tarkastamalla piipun läpivienti usein sekä katolta että yläpohjasta käsin.

Katon tarkastus Mäntyharjulla on meille varsin mieluisa kattotyö

Katon tarkastus Mäntyharjulla on yksi niistä kattotöistä, mitkä ovat meille hyvin mieluisia. Pidämme toki kattohuolloista, erilaisista kattopaikkauksista ja kattoremonteistakin, mutta kattotarkastus on aivan omaa luokkaansa. Ilman kattotarkastusta ei voitaisi tietää, mitä katto tarvitsee pysyäkseen kunnossa, eli esimerkiksi vuotavat kohdat voisivat jäädä korjaamatta. Katon kunnon tarkastus kertoo myös kattohuoltojen ajankohtaisuudesta. Esimerkiksi kattomaalauksen tai sammaleenpoiston tarpeellisuutta on vaikea arvioida maasta käsin katolle kurkkimalla. Vasta katon kunnon tarkastaminen aivan lähietäisyydeltä paljastaa, mitä kattohuoltoja tai kattokorjauksia katto tarvitsee, vai onko katto kaikin puolin kunnossa.

Jokainen palahuopakatto, konesaumakatto, tiilikatto ja esimerkiksi aaltopeltikatto on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein. Kun katolla käydään näin usein, päästään kaikki pieniinkin vaurioihin puuttumaan ajoissa. Jos puu kaatuu katon päälle, huomaa sen katolle kiipeämättäkin, mutta muut myrskyn tai esimerkiksi jään aiheuttamat vauriot voisivat jäädä huomaamatta. Vasta katolta käsin voidaan paikantaa kaikki rikki menneet kattotiilet, irronneet tai löystyneet kiinnitykset, repsottavat saumat tai pinnoitevauriot.

On kaksi tapaa saada kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katon kunnon tarkastus Mäntyharjulle. Ensimmäinen on ottaa yhteyttä ja tilata se meiltä aivan samaan tapaan kuin kaikki muutkin kattourakat. Toinen vaihtoehto on tilata meiltä jokin muu kattotyö, esimerkiksi niin ikään kahdesti vuodessa tarvittu katon puhdistus, ja saada kattotarkastus kaupan päälle. Tarkastamme kattosi ilmaiseksi aina, kun tulemme tekemään jonkin muun kattotyön.

Plus Kattopalvelun tekemä kattotarkastus on todella perusteellinen, sillä vesikatteen jokainen neliösentti tutkitaan huolella. Erityisen tarkkailun alla ovat katon läpiviennit ja liitoskohdat. Varmistamme myös sen, että kaikki kattotarvikkeet ovat kunnolla kiinni katossa, sillä esimerkiksi kattotikkaiden irtoaminen saisi aikaan rumaa jälkeä. Tutustumme myös katon sadevesijärjestelmän eli vesikourujen ja alastuloputkien, jalkarännien tai kattokaivojen kuntoon.

Kun vesikatto ja kaikki kattotarvikkeet kattoturvatuotteista kattoluukkuun on tutkittu, on aika selvittää yläpohjan kunto. Tasakaton alle ei niin vain mennäkään, mutta satulakaton alle on useimmiten järjestetty jonkinlainen kulkureitti. Erikseen sovittaessa voimme käydä tarkastamassa myös sen, löytyykö tasakaton alta kosteutta. Koska työ vaatii vesikaton purkamista, ei näin tehdä puolivuosittaisten kattotarkastusten yhteydessä.

Kattopalvelumme on aina valmiina palvelemaan kaikkia kattourakointia tarvitsevia

Plus Kattopalvelu on aina valmiina palvelemaan kaikki kattourakointia Mäntyharjulla tarvitsevia yksityisasiakkaita ja taloyhtiöitä. Teemme mitä parhaimmalla laadulla kaikenlaiset kattourakat aina kesämökin katon pesemisestä kerrostalon katon uusimiseen. Tämä kattourakoitsija ei jätä asiakkaitaan pulaan, vaan pitää kiinni yhdessä sovituista yksityiskohdista toteuttaen kattourakan ripeästi, huolellisesti ja ammattitaitoisesti. Hintalappu on vähintäänkin kohtuullinen, sillä tahdomme olla kattopalvelu, jonka palveluihin kaikilla on varaa. Kotitalousvähennys huojentaa kustannuksia entisestään ja kotisivujemme kautta haettava rahoitus tuo joustovaraa myös isojen kattourakoiden maksamiseen.

Saat kattofirmaamme yhteyden ympäri vuoden. Keväisin teemme tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen keväthuoltoja. Tällainen huoltokokonaisuus pitää sisällään niin katon puhdistuksen kuin sadevesijärjestelmänkin siivouksen. Samalla katto tarkastetaan aina kattorakenteita myöten, eikä siitä edes veloiteta mitään. Veloitukseton kattotarkastus on kaupanpäällinen, minkä saavat kaikki meiltä kattotöitä tilaavat asiakkaat riippumatta siitä, mikä on laskun loppusumma.

Kesällä tehdään peltikattojen maalauksia, aluskatteen vaihtoja, sammaleiden poistoja ja erilaisia kattokorjauksia. Monet tykkäävät teettää kattoremontin kesällä, vaikka talon katto voidaan uusia myös talvella. Kattomaalausta ei voida tehdä kaikista aurinkoisimpina päivinä, jotta maali saisi rauhassa kuivua. Pilvipoutainen, mutta kuitenkin sateeton päivä on paras katon maalaamiseen. Kuumalla säällä kannattaa välttää kaikenlaisia huopakattotöitä, sillä pehmennyt huopa saattaa antaa periksi jalkojen alla. Kesän kuumin hellejakso ei ole paras aika katon tarkastamisellekaan, sillä lämpöaalto on voinut kuivattaa mahdolliset vuotojäljet pois katon rakenteista.

Syksyn tuulet voivat rikkoa kattoa, joten syksyisin teemme esimerkiksi irronneiden peltilistojen ja kattopeltien kiinnittämisiä sekä muita myrskyvaurioiden korjaamisia. Syksyn viimeisiä kattotöitä on katon syyshuolto, eli roskien poisto katolta. Samalla poistamme roskat myös sadevesijärjestelmästä. Jos talon lähellä on runsaasti roskaavia puita, kannattaa sadevesijärjestelmän – etenkin kattokaivojen – veto tarkastaa useampaankin otteeseen syksyn mittaan. Syystöiden yhteydessä tarjottu syystarkastus kertoo, onko kattoa korjattava vielä ennen talvea.

Talvisia kattotöitä ovat lumen pudotukset ja jäänsulatukset. Kuten edellä mainittiin, katto on täysin mahdollista uusia talvella. Lumi tai pakkanen ei haittaa kattoremonttia, sillä lumi voidaan pudottaa alas ja pakkaselta suojaudutaan pukeutumalla lämpimästi. Tarvittaessa myös korjaamme katon talvella.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt