Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Mitään kattotyötä Hausjärvellä ei tarvitse tehdä itse

On luonnollista, että korkealle katolle kiipeäminen jännittää. Katolle kiipeäminen ja kattotöiden tekeminen kannattaa jättää muille – varsinkin, jos ei omaa asianmukaisia työturvallisuustuotteita, kuten turvavaljaita. Kattotöiden teettäminen ammattilaisilla kannattaa myös sen takia, että alan asiantuntija tekee kattohuollon tai esimerkiksi katon korjaamisen nopeammin ja luotettavammin. Katon korjaaminen ja muiden kattotöiden tekeminen vaatii runsaasti asiantuntemusta, sillä moni asia voi mennä vikaan katolla työskennellessä. Varsinkin uusien läpivientien asentaminen tai katon vaihto on syytä jättää kokeneelle kattourakoitsijalle, jotta lopputulos olisi taatusti tiivis.

Sijaitsipa rakennus Hausjärvellä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Hollolassa, Janakkalassa, Kärkölässä, Mäntsälässä tai Riihimäellä, saat kaikki kattotyöt Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelun asiantuntijoilla on kokemusta niin tiili-, huopa- kuin erilaisista peltikatoistakin. Kattopeltiseppämme toteuttavat sinulle uuden konesaumakaton, tai huolehtivat vanhan konesaumakaton korjauksista. Palvelemme joustavasti ja ripeästi niin yksityisasiakkaita kuin eri kokoisia taloyhtiöitäkin. Kesämökin tai omakotitalon katon huoltoa (tai muita kattotöitä) tarvitsevien kannattaa muistaa mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Rahoituskin on etsitty valmiiksi. Jos etsit tiilikattoremontille tai vaikkapa peltikaton maalaukselle rahoitusta, löytyy sellainen kotisivujemme kautta.

Se, mitä huopakaton paikkaus, peltikaton tiivistys tai vaikkapa aurinkopaneelien asentaminen tiilikatolle maksaa, lasketaan tapauskohtaisesti. Meidän tavoitteemme on laittaa katto kerralla kuntoon, joten tulemme paikan päälle selvittämään, missä kunnossa katto tällä hetkellä on. Tämän käynnin perusteella osaamme laskea kilpailukykyisen hinnan kaikille aumakaton, tasakaton tai esimerkiksi harjakaton tarvitsemille kattotöille. Teemme kattotyöt täyden palvelun pakettina, mikä tarkoittaa sitä, että hinta pitää sisällään kaikki urakan työvaiheet ja sen aikana tarvittavat materiaalit.

Asiakkaamme palkitaan ilmaisella kattotarkastuksella. Vaikka olisit tilannut jonkun aivan pienen kattotyön, kuten rännien puhdistuksen tai yhden reiän paikkaamisen palahuopakatosta, tarjoamme koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Kuntotarkastuksen aikana tarkastamme koko katon ja kaikkien katon varusteiden (mahdollisuuksien mukaan myös katon alla olevien osien) kunnon. Jos havaitsemme joitain korjaus- tai huoltotarpeita, kerromme niistä asiakkaalle ja lupaamme hoitaa ne kuntoon varsin hyvään hintaan. Voit säästää paljon rahaa kattotarkastuksen avulla, päästäänhän siten erilaisiin muutoksiin, puutteisiin ja vaurioihin tarttumaan jo varhaisessa vaiheessa, ja monet isommat ongelmat voidaan välttää. 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontin Hausjärvellä ei aina tarvitse sisältää kattorakenteiden uusimista

Ei ole yhtä oikeaa kaavaa tehdä kattoremontti Hausjärvellä. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi piharakennuksen kattoremontti tehdään sen perusteella, missä kunnossa vanhan palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton alla olevat rakenteet ovat. Jos ei tarvita muuta kuin uuden huopakaton, peltikaton tai tiilikaton asennus, on kattoremontin hinta edullisempi kuin silloin, kun kattorakenteita on korjattava tai uusittava. Jos haluat säästää rahaa, kannattaa tasakatto, aumakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto uusia vielä siinä vaiheessa, kun vanha katto pitää vettä. Vaikka kattosaneerauksen yhteydessä pitäisi suorittaa kosteusvaurioiden korjauksia tai eristeiden uusimistöitä, lupaamme laskea katon uusimiselle todella kilpailukykyisen hinnan. Lisäksi tarjoamme mahdollisuutta maksaa kattoremontti osamaksulla tai rahoituksella – näin uuden katon hankkimista ei tarvitse lykätä tarpeettomasti.

Jos huopakattoremontin yhteydessä ei tarvitse uusia tai korjailla kattorakenteita, voidaan kattoremontti ehkä toteuttaa ilman vanhan katon purkamista. Myös palahuopakattoremontti voidaan tehdä siten, että vanha katto jää paikalleen. Tiilikattoremonttia ei voida toteuttaa rakentamalla uusi katto vanhan päälle, mutta jos vanha tiilikatto on pitänyt vettä loppuun asti, ei aluskatteen vaihto ehkä ole välttämätöntä. Tuolloin vaihdetaan pelkät kattotiilet. Myös peltikattoremontti voidaan joissain tapauksissa tehdä osittain, eli uusimalla pelkät kattopellit.

Katon uusimisen yhteydessä uusitaan usein myös sadevesijärjestelmä sekä kattotarvikkeet. Jos kourut, lumiesteet tai kattoikkuna on uusittu hiljattain, voidaan ne asentaa uudelle katolle. Katon varusteet uusitaan vain silloin, jos niillä ei enää ole edessään kovin montaa vuotta. Kattosaneerauksen yhteydessä katolle voidaan asentaa kokonaan uusiakin kattovarusteita ja kattoläpivientejä. Aurinkopaneelit ovat yleistyneet kovasti – olisiko aika hankkia sellaiset sinunkin omakotitalosi tai kesämökkisi katolle?

Tarvittaessa parannemme välikaton tuulettumista, tai lisäämme yläpohjan eristeiden määrää. Kattorakenteiden kuivuus ja terveys ei ole kiinni vain vesikaton tiiviydestä vaan myös siitä, pääseekö lämmin ja kostea ilma tuulettumaan pois katon alta. Mitä vähemmän lämpöä karkaa asunnosta, sen parempi – ja tähän voidaan vaikuttaa nykystandardien mukaisella eristyksellä. Jos vanhat eristeet ovat hyvässä kunnossa, voidaan uudet eristeet asentaa suoraan vanhojen lämpöeristeiden päälle. Tiesithän, että kattoremontti onnistuu myöskin talvella?

Hoidamme kuntoon myös kesämökkien huopakatot ja palahuopakatot

Palahuopakatto ja tavallinen huopakatto tarvitsevat säännöllistä huoltoa, olivatpa ne sitten kesämökin tai vaikka rivitalon suojana. Bitumikaton maksimikäyttöikä on 40 vuotta, ja me olemme paras apu näin pitkän käyttöiän tavoittelussa. Jos sinun rakennuksessasi on bitumikermikatto, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, ja tilaa meiltä niin huopakaton huolto kuin sen korjaus ja remontointikin! Toteutamme asianmukaisella tavalla myös laattakattojen ja muiden bitumikattojen varustelun. Laattakatolle tai muulle huopakatolle voidaan asentaa aivan samanlaisia varusteita kuin muillekin katoille. Muista ainakin pakolliset kattoturvatuotteet ja laadukas sadevesijärjestelmä. Kattoturvatuotteiden avulla katolle pääsee helposti, ja siellä on turvallista liikkua erilaisia kattotöitä suorittaen. Myös palahuopakatot ja muut huopakatot tarvitsevat lumiesteitä, jos ne ovat tarpeeksi kaltevia. Kattokaltevuus 1:8 on raja – jos katto on näin kalteva, pitää se varustella lumiesteillä.

Säännöllinen huopakattohuolto pidentää paanukaton, tiivissaumakaton tai kolmiorimahuopakaton käyttöikää sekä lisää katon rasituksensietokykyä. Bitumikermikaton huoltaminen tarkoittaa useimpina vuosina sitä, että katto puhdistetaan ja tarkastetaan. Puhdas katto ei sammaloidu kuten katto, mitä peittävät roskat ja havunneulaset. Tilaa meidät tekemään kattoystävällinen roskien poisto! Puhdistamme samalla myös rännit tai tasakaton kattokaivot, ja tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kuntotarkastus tarjotaan ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä jonkin kesämökin, kerrostalon, piharakennuksen tai vaikka tallin kattotyön.

Kun katto vanhenee, heikkenee sen suojapinnoitteen kunto, ja katto voi alkaa sammaloitua. Sammaleista pääsee eroon kemiallisen katon puhdistuksen avulla, ja pinnoitekin voidaan tarvittaessa uusia. Pinnoite suojaa kattoa myös toiselta viholliselta, eli auringolta. Jos pinnoitetta ei uusita katon täytettyä 20 vuotta, voi se kuivua niin pahasti, että se alkaa halkeilla.

Satunnaisesti tarvitut huopakattokorjaukset voivat liittyä katon reikien paikkaamiseen, katon saumojen tiivistämiseen, irronneiden palahuopapaanujen kiinnittämiseen, myrskyvaurioiden korjaamiseen tai läpivientien kunnostamiseen. Plus Kattopalvelun asiantuntijat tietävät aina, miten toimia, joten bitumikatto tulee korjattua kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Jos katon vauriot ovat niin pahoja tai katto on niin vanha, ettei sitä enää kannata korjata, teemme oivallisen tarjouksen katon uusimisesta. Kattoremontin yhteydessä kattoa voidaan muokata ja päivittää monin tavoin: ota yhteyttä, niin jutellaan lisää uudesta katostasi!

Katon korjaus Hausjärvellä on katon vaihtamista huokeampaa

Katon korjaus Hausjärvellä tulee huokeammaksi kuin katon purku ja vaihto, joten tarjoamme kattoremonttia vain silloin, jos peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus ei enää ole kannattavaa. Mitä vanhempi katto, sitä vähemmän sen myrskyvaurioiden korjaamiseen tai kattovuodon ja lahovaurioiden korjaamiseen kannattaa investoida. Vanha katto on kauttaaltaan kulunut, joten uudet korjaustarpeet ovat koko ajan aivan nurkan takana. Jos katto on vielä yleiskunnoltaan hyvä ja sen korjaamisella saadaan aikaan selviä hyötyjä, keskitymme tutkimaan, miten jiirit kannattaa paikata tai aluskate korjata. Koska teemme kaikkien kattokorjausten yhteydessä myös ilmaisen kattotarkastuksen, osaamme tarvittaessa tarjota myös sellaisia huoltoja, joilla katon kuntoa voidaan kohentaa. Esimerkiksi katon maalaus vähentää rikkinäisten tiilien vaihtotarpeita. Jos kattotarvikkeet on tarkastettu ja tarvittaessa kiristetty, on epätodennäköisempää joutua korjaamaan irronneiden rännien, tikkaiden ja lumiesteiden aiheuttamia vaurioita.

Katon ja kattoläpivientien asennus sekä tiivistys on sitä, missä olemme omimmillamme. Korjaamme luotettavasti kaikki kattovarusteetkin, joten tilaa tästä samasta osoitteesta myös rännien ja vesikourujen korjaus, tai vaikkapa lumiesteiden kunnostus. Palveluvalikoimaamme kuuluvat myös irronneiden peltilistojen kiinnitys sekä räystäslautojen ja -peltien vaihto. Jokainen kattokorjaus on meille yhtä tärkeä, joten panostamme yhtä lailla niin huopakaton ja peltikaton reikien paikkaamiseen kuin painuneen katon oikaisuun. Jos puu kaatuu talon päälle, tiedät saavasi tässä hankalassa tilanteessa meiltä mitä nopeinta ja asiantuntevinta apua. Emme viivyttele kattoikkunan tiivistyksenkään kanssa. 

Nopeus on valttikorttimme, mutta se ei tapahdu huolellisuuden kustannuksella. Vaikka vuotava kohta tultaisiin korjaamaan kuinka nopeasti tahansa, mutta homma hoidettaisiin vain vähän sinne päin, ei kattokorjauksesta olisi suurta apua. Korjaamme katon aina kerralla kuntoon, joten kattovuoto tai uhka siitä poistuu. Kattovuoto on vakava asia, sillä katon alle pääsevä kosteus voi saada aikaan todella pahoja vaurioita. Kosteus pilaa tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton rakenteet lahottamalla ne, ja eristeissä se voi saada aikaan homekasvustojen villiintymistä. Homeella on tunnetusti varsin kehno vaikutus sisäilmaan, ja se voi pilata asukkaiden terveyden. Jos olet huolissasi kattosi tiiviydestä, ota yhteyttä – teemme kaikkemme pitääksemme kattosi tiiviinä ja turvallisena.

Katto voi vuotaa niin keväällä kuin syksylläkin

Katto voi vuotaa koska tahansa. Edes katon nuori ikä ei suojaa kattovuodoilta, sillä lumi- tai myrskyvauriot voivat saada uudenkin tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotamaan. Kattovuoto ei ole maailmanloppu, eikä se aina tarkoita edes katon käyttöiän loppumista, jos kattovuodon korjaus aloitetaan nopeasti. Jätä vuotavan katon korjaus ammattilaisillemme, niin katosta tulee taas tiivis, ja mahdollinen katon vesivahinko kunnostetaan asianmukaisella tavalla.

Jos huomaat tasakaton, pulpettikaton tai vaikka harjakaton vuotavan, ota heti yhteyttä. Meidän harjaantuneet silmämme paikallistavat vuotokohdan nopeasti, ja kokemuksemme sekä tietotaitomme avulla löydämme parhaat tavat katon korjaamiseen. Kattoremonttia tarjoamme vain silloin, jos muut tavat eivät tee palahuopakatosta, tiilikatosta tai esimerkiksi aaltopeltikatosta tarpeeksi hyväkuntoista. Jos katto vaatii mittavia korjauksia, mutta siitä ei korkean ikänsä vuoksi siltikään saada tarpeeksi toimivaa, on katto parempi uusia. Uusi katto kestää taas kymmeniä vuosia, eikä kattovuodoista tarvitse olla huolissaan samaan tapaan kuin vanhan ja haurastuneen katon alle.

Mikäli kosteus ei ole vielä päässyt läpäisemään aluskatetta, on vuotava katto korjattavissa helpommin. Piipunjuurivuodot ja muut kattovuodot läpivientien kohdalta ovat melko tyypillisiä ongelmia, mutta niiden korjaus on suhteellisen simppeliä, jos aluskate vain on ehjä. Aluskatteen kunto kannattaakin tarkastaa yhtä usein kuin vesikatteen ja kaikkien sen läpivientien kunto, eli pari kertaa vuodessa. Jos jokin läpivienti tai sauma alkaa vuotaa, tai sauma alkaa päästä vettä lävitseen, ottaa aluskate kaiken kosteuden vastaan. Kuivat kattorakenteet ovat katon kuin katon elinehto.

Jos aluskate päästäisi vedet lävitseen, alkaisivat katon rakenteet lahota, ja silloin ne tulisi uusia. Lahoa ei voi pysäyttää esimerkiksi maalaamalla, vaan lahon vaurioittamat rakenteet pitää vaihtaa. Vaihtaminen on ainut vaihtoehto myös märille eristeille, joihin on vaarassa ilmaantua homekasvustoja.

Kattorakenteiden kuivuutta ja terveyttä varjellaan myös huolehtimalla välikaton tuuletuksesta. Toisinaan kattorakenteet kastuvat asunnosta kohoavan lämmön ja kosteuden takia, joten ilmanvaihdon tehokkuus on yhtä tärkeä asia kuin vesi- ja aluskatteen kuntokin. Plus Kattopalvelu toteuttaa varmoin ottein myös katon IV-työt, joten luota meihin kaikenlaisissa kattotöissä Hausjärvellä.

Eräs katon huolto Hausjärvellä on katon maalaaminen

Eräs katon huolto Hausjärvellä on katon maalaaminen. Lähes kaikki katot maalataan, ainakin kerran. Vain savitiilikatoille riittää katon suojakäsittely. Kuparikatto on toinen katto, minkä huoltoihin kattomaalaus ei lukeudu. Kuparikatto on hyvin harvinainen katto, sillä se on kallis hankkia. Tämän katon huolto on helpompaa ja huokeampaa kuin monen muun, sillä sitä ei tarvitse maalata tai käsitellä sammalmyrkyillä – riittää, että se harjataan ja tarkastetaan puolivuosittain. Tämä tuskin riittää ylipuhumaan sinua kuparikaton hankkimiseen, sillä se on – kuten sanottua – todella kallis. Toisaalta, kuparikatto voi kestää satoja vuosia, eli monta kertaa enemmän kuin esimerkiksi noin 30–40 vuotta kestävä bitumikatto.

Huopakatot pinnoitetaan vain kerran, samoin tiilikatot. Peltikaton maalaus on kattohuolto, mikä uusitaan tarpeen mukaan. Maalausten välillä voi olla pitkälti toistakymmentäkin vuotta. Muista bitumi- ja tiilikaton huoltoja ovat sammaleenpoisto ja suojakäsittelyt. Pelkkä kattopesu ei riitä, kun vanha katto alkaa kasvaa sammaleita.

Aina kun teemme jonkin kattotyön, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen katon muiden huolto- tai korjaustarpeiden selvittämiseksi. Kattotarkastus voi kertoa esimerkiksi kattoturvatuotteiden huollon tarpeesta, tai tarpeesta lisätä kattopeltien kiinnityksiä. Vanhalle aaltopeltikatolle tai muulle peltikatolle voidaan saada vielä rutkasti lisää käyttövuosia, jos vanhat naulat tai ruuvit vaihdetaan uusiksi kateruuveiksi. Ruuvit pesevät naulat mennen tullen, sillä ne pysyvät paremmin kiinni ruodelaudoituksissa – naulat tuppaavat nousemaan ylös puusta, kun se turpoaa ja kutistuu kosteusvaihteluiden myötä.

Kaikki katot kuparikatoista aaltopeltikattoihin tarvitsevat katon kevät- ja syyshuoltoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että katto pitäisi puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Roskaton katto sammaloituu tai ruostuu ihan toiseen tapaan kuin katto, millä on edellisen syksyn (tai sitä edellisen) lehtiä ja neulasia. Roskat kuuluu poistaa vähintään yhtä usein myös katon sadevesijärjestelmästä, jotta se ei menisi tukkoon ja lakkaisi vetämästä. Kaikki katot paitsi bitumikatot voidaan putsata harjaamalla. Bitumikatoille harjaus voi olla liian kovakouraista, joten puhdistamme tiivissaumakatot, palahuopakatot ja kolmiorimahuopakatot ilmapuhaltamalla. 

Pyydä tarjous myös omakotitalojen, kerrostalojen ja esimerkiksi mökkien talvisista kattohuolloista, eli lumen pudottamisesta ja jään sekä jääpuikkojen poistamisesta!

Rännien puhdistus Hausjärvellä on paras tapa varmistaa veto ja pitkä käyttöikä

Hyvä sadevesijärjestelmä on pitkäikäinen ja toimintavarma, ja sellaisen saat säännöllisten rännihuoltojen avulla Hausjärvelle. Rännihuoltojen ykkönen on rännien puhdistus. Sitä tarvitaan kaksi kertaa joka vuosi, sillä jos sadevesikouruja ei puhdisteta näin usein, voivat ne mennä tukkoon. Roskakuorman tukkimat rännit eivät vedä, ja niihin syntyy nopeammin ruostetta, mikä aiheuttaa tarpeen rännien korjaamiselle. Kaikista ruostuneimmat rännit on purettava. Uusien rännien asennus voi olla edessä paljon aiemmin kuin piti, jos ruostevauriot ovat heikentäneet sadevesijärjestelmän kunnon. Ilman ruostevaurioita yksi sadevesijärjestelmä voi kestää noin puoli vuosisataa.

Rännien korjaustarpeita aiheuttaa myös jää. Jäävaurioiltakin vältytään, jos räystäskourut on syksyllä puhdistettu. Jos kouruissa ei ole roskia, eivät ne myöskään jäädy. Jos jäätä pääsee syntymään (huomaat sen viimeistään siitä, että kouruista alkaa roikkua vaarallisen teräviä jääpuikkoja), tilaa meiltä jäätyneiden rännien ja syöksyputkien avaus. Teemme työn kuumalla vesihöyryllä, mikä on todella turvallinen ja riskitön tapa päästä eroon niin ränneissä kuin esimerkiksi katon reunalla olevasta jäästä. Jos katollasi onkin kattokaivoja, toimii höyrysulatus myös niihin.

Myös rakenteelliset viat saavat johtaa siihen, ettei kaikki vesi poistu kouruista – siksi teemme kaikkien rännihuoltojen yhteydessä myös sadevesijärjestelmän kuntotarkastuksen. Jos rännit ovat vääntyneet tai kallistukset ovat jostain muusta syystä menneet pilalle, teemme tarjouksen tarvittavista korjauksista. Kuntotarkastuksen jälkeen saatamme tarjota myös rännien maalaamista, mikä on hyvä apu ruostevaurioiden ehkäisemisessä, tai jo syntyneiden ruostevaurioiden korjaamista. Jos tarpeen, laadimme tarjouksen reikien tai saumojen tiivistämisestä tai huonokuntoisten osien uusimisesta. Mikäli koko sadevesijärjestelmä on huonossa kunnossa, koskee tarjous sen uusimista.

Meillä on tapana tarjota kaikkien kattotöiden yhteydessä koko tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kuntoa koskeva tarkastus, joten saat kuulla paitsi rännien (tai kattokaivojen), myös koko kattokokonaisuuden todellisesta kunnosta. Meillä on mahdollisuus toteuttaa kaikki kattotyöt kattomaalauksista piipun pellittämiseen, sillä Plus Kattopalvelun henkilökunta on todella pätevää ja monipuolisen kokemuksen hankkinutta. Jos katto sadevesijärjestelmineen ja muine kattotarvikkeineen on jo valmiiksi hyvässä kunnossa, emme tietenkään tarjoa mitään, mitä et tarvitse.

Katon pesun sijasta katto kuuluu puhdistaa harjoilla aina puolen vuoden välein

Katon pesu ei ole jokavuotinen kattohuolto Hausjärvellä, eivätkä sammaleenpoisto ja suojakäsittelykään ole sellaisia. Jos katolta on poistettu roskat (esimerkiksi oksat, havupuiden neulaset ja muiden puiden lehdet) aina puolen vuoden välein, ei katolle pinty likaa tai kasva sammaleita kovinkaan hanakasti. Tiilikaton harjauksista kannattaa siis pitää kiinni. Myös aaltopeltikatot ja muut peltikatot voidaan harjata, mutta huopakattojen suojapinnoitetta kannattaa varoa. Huopakaton puolivuotishuolto kannattaa toteuttaa ilmapuhaltamalla.

Kun katolle tulee ikää, sen suojapinnoite menettää tehoaan. Tehtävälistalle saattaakin ilmestyä sammaleenpoisto huopakatolta tai tiilikatolta. Peltikatolta sammaleita tuskin tarvitsee poistaa, sillä liukaspintainen peltikatto ei houkuttele kasvustoja. Jos kasvustoja tai muuta likaa löytyy peltikatolta, on peltikaton pesu hyvä tapa saada omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon katto jälleen kuntoon. Tiilikaton pesusta ei ole sammaleiden hävittämiseen. Sen sijaan että tilaisit tiilikaton tai huopakaton pesun päästäksesi eroon sammaleista, kannattaa valita katon kemiallinen puhdistus ja katon suojakäsittely.

Kun katto käsitellään sammalmyrkyllä, kuolevat kaikki sammalkasvuston osat. Sammaleiden juuret voivat olla syvällä katteessa, esimerkiksi tiilien sisällä tai tiilien välissä. Jos katto vain pestäisiin, jäisivät juuret ja itiöt kattoon, eikä menisi kauaakaan, kun katto taas vihertäisi. Plus Kattopalvelu käyttää vain mahdollisimman ympäristöystävällisiä sammaleenpoistoaineita. Jos tarpeen, suojaamme pihan perennapenkit ja muut istutukset siksi aikaa, kun levitämme sammaleenpoistoaineen katolle. Kun aine myöhemmin huuhdellaan pois (joko meidän tai sateen toimesta), se ei biohajoavana ole haitaksi ympäristölle.

Kattopesu on paikallaan silloin, kun katto on näkyvästi likaantunut, tai kun palahuopakatto, lukkosaumakatto tai muu katto on aika maalata. Valtaosa katoista kuuluu maalata, vähintäänkin yhden kerran. Peltikatto pestään ja maalataan ensimmäisen kerran 10–25 kuluttua katon asentamisesta – riippuu tapauksesta, kuinka äkkiä pinnoite on uusimiskunnossa. Jatkossa kattomaalaukset on hyvä teettää noin 10–15 vuoden välein. Tiilikatot ja bitumikatot maalataan vain kerran, paitsi savitiilikatot, joita ei pinnoite missään vaiheessa. Myös kuparikatto pärjää ilman pinnoittamista, mutta sen sijaan vanhat varttikatot voivat hyötyä suuresti uudesta pinnoitteesta. 

Katon maalaus Hausjärvellä ei onnistu joka säällä

Katon pesu voidaan hoitaa sateenkin uhatessa, mutta katon maalaus Hausjärvellä ei onnistu joka säällä. Kattomaalaus kannattaa hoitaa vain silloin, kun ei sada eikä edes uhkaa sataa. Lämpötila ei saa laskea miinukselle, ja aurinkokin on otetta huomioon. Jos aurinko paistaa suoraan maalattavaan lappeeseen, ei maali ehdi tarttua kunnolla, ennen kuin se kuivuu. Usko omakotitalon, korkean kerrostalon, hankalan taipaleen takana sijaitsevan kesämökin tai esimerkiksi piharakennuksien kattojen huoltomaalaus Plus Kattopalvelulle, niin lopputulos ei ole läikikäs ja epätasainen. Meidän tekemämme katon huoltomaalaus onnistuu aina täyden kympin arvoisesti, sillä uhraamme työhön aikaa ja vaivaa. Vaikka saatkin huippulaatuista palvelua, et maksa siitä kohtuuttomia summia. Kilpailukykyiset hintamme nostavat hymyn huulille, kuten myös tieto siitä, että meidän tekemämme kattotyöt oikeuttavat kotitalousvähennykseen.

Muista maalauttaa peltikattosi tarpeeksi usein. Oikea ajankohta peltikaton maalaukselle selviää viimeistään katon kuntotarkastuksen yhteydessä. Pinnoitteen kunto ja muut yksityiskohdat pitäisi käydä tarkastamassa puolen vuoden välein. Jos pinnoitteessa on vain naarmuja, voidaan ne paikkamaalata katon ruostumisen ehkäisemiseksi. Kauttaaltaan kulunut ja kenties hilseileväkin maalipinta tarkoittaa sitä, että on katon huoltomaalauksen aika. Hyvin pestyä kattoa on ilo maalata. Sinun ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä pesuhommiin, sillä teemme tämänkin kattohuollon avaimet käteen -periaatteella.

Tiilikaton maalausta ei tehdä siksi, ettei katto ruostuisi. Syy betonitiilikaton pinnoittamiseen löytyy pakkasrapautumisen ehkäisemisestä. Uusi pinnoite saa katon hylkimään myös likaa, joten siitä tulee kertaheitolla paremman näköinen, helppohoitoisempi ja kestävämpi. Tiilikatto pinnoitetaan siinä vaiheessa, kun pakkasrapautuminen alkaa olla ongelmana, eli katon ollessa noin kolmekymppinen. Sitä ennen edellinen eli alkuperäinen pinnoite on pitänyt tiilet sileinä, joten niiden sisään ei ole päässyt merkittävää määrää kosteutta, mikä voisi talvella jäätyä ja sulaa yhä uudelleen. Jäätymisvauriot ovatkin pahimpia juuri leutoina talvina, kun jäätymistä tapahtuu koko ajan uudestaan.

Huopakatot pinnoitetaan, jotta aurinko ja sammalet eivät typistäisi tiivissaumakaton, laattakaton tai kolmiorimahuopakaton käyttöikää. Jos kattoa suojaavaa pinnoitetta ei ajoissa uusita, voi katon elinkaari jäädä puolta lyhyemmäksi. Pinnoite palauttaa katon ulkonäön ja rasituksensietokyvyn likipitäen entiselleen!

Lumenpudotus Hausjärvellä voi pelastaa monelta harmilta

Plus Kattopalvelu palvelee kaikkia asiakkaitaan varsin joustavasti ja näiden tarpeiden sekä toiveiden pohjalta – hyvä esimerkki tästä on lumenpudotus Hausjärvellä. Jos lumenpudotus on parempi tehdä yöaikaan, teemme niin. Jos paikan päälle tarvitaan liikenteenohjausta, teemme tarvittavat järjestelyt. Mikäli katolta pudotettava lumi ei mahdu olemaan tontilla, viedään se pois kuorma-autojemme toimesta.

Kaikki sujuu varmoin ottein ja ilman riskejä tai vaurioita. Suunnittelemme hallin, mökin, kerrostalon, rivitalon tai omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön kattolumien pudotuksen jo etukäteen, jotta voisimme tulla paikalle riittävällä henkilöstöllä ja kalustolla. Samalla otamme huomioon kaikki kattolumitöissä tällä erää piilevät riskit. Kun riskit ovat tiedossa, voidaan niihin varautua paremmin, ja varautuminen mahdollistaa turvallisen urakan. Kun me olemme asialla, ei ole vaarana, että lumi lentää terassin katokselle, ja saa sen sortumaan. Ohikulkijat ovat turvassa, sillä heidät pidetään poissa vaaralliselta vyöhykkeeltä, eikä tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle aiheudu vahinkoa lumenpudotuksen aikana. Osaamme toimia niin, ettei edes katon pinnoitteeseen synny naarmuja.

Lunta pitää pudottaa sekä loivalta että kaltevalta katolta, jos se uhkaa ympäristön turvallisuutta. Ei ole mikään pikkujuttu jäädä katolta putoavan lumen alle, sillä lumen seassa voi olla jäätä, ja lastilla voi olla painoa kymmeniä kiloja. Lumiesteet ovat olemassa estääkseen lumen putoamisen katolta, mutta jos lunta on todella paljon, ei lumiesteisiin ole luottamista.

Lumen pudotus katolta on tarpeen myös silloin, jos lunta on kertynyt katolle niin paljon, että katto tai sen yksityiskohdat ovat vaarassa. Katto tuskin sortuu, mutta liian kuormittuneena se voi painua notkolle. Raskas lumitaakka voi myös aiheuttaa erilaisia sauma- ynnä muita kattovuotoja, ja lumimassojen liikkeet voivat irrottaa kattoturvatuotteita ja muita kattovarusteita paikoiltaan.

Plus Kattopalvelu hoitaa Hausjärvellä luotettavasti paitsi lumen, myös jään poiston katolta. Meiltä sujuu niin jääpuikkojen poisto räystäiltä kuin myös katon ja rännien sulatus höyryllä. Höyrysulatukseen voivat turvautua myös jäätyneistä kattokaivoista huolestuneet. Kuuma höyry on kätevä apu kaikenlaisen jään sulatuksessa, eikä sen käyttäminen uhkaa kattokokonaisuuden kuntoa millään lailla.

Kattotöiden kingi Hausjärvellä palvelee niin kesämökkien omistajia kuin isoja taloyhtiöitäkin

Kaikenlaiset ja -kokoiset kattotyöt Hausjärvellä tekevät Plus Kattopalvelu tarjoaa tasokasta palvelua niin pienien kesämökkien omistajille kuin isoille taloyhtiöillekin. Nyt on mahdollista saada ensiluokkaisia peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotöitä tarvitsematta maksaa itseään niistä kipeäksi! Mitä kattosi tarvitseekin, saat sen meiltä – ota yhteyttä ja pyydä oivallinen tarjous mistä tahansa kattotyöstä, kuten kattoläpivientien korjaamisesta. Kattoikkuna, piipunjuuri tai esimerkiksi antennin läpivienti kannattaa korjata ripeästi, jotta kosteutta ei pääse katon alle. Kosteusvaurioiden korjaaminen katon alta nostaisi kattokorjauksen kokonaishintaa, samoin katon eristyksen uusiminen. Katon eristeet pitää vaihtaa vähintäänkin kastuneilta osilta, jotta yläpohjaan ei syntyisi homevaurioita.

Aluskatteen korjaustarpeet on niin ikään priorisoitava, sillä on aluskatteesta kiinni, aiheuttaako piipunjuurivuoto tai jokin muu kattovuoto katon vesivahingon vai ei. Jos aluskate on aina tarvittaessa paikattu, vaihdettu osittain tai uusittu kokonaan, ottaa se kaiken vesikaton läpi tulevan kosteuden vastaan. Aluskatteelle jäänyt kosteus ohjautuu räystäille ja sitä kautta pois katolta, joten kosteusvauriot jäävät tapahtumatta. Aluskate ei ole kovin herkkä vaurioitumaan, mutta sen kuntoa voi ja kannattaa varjella katon tuuletusaukkojen tiivistämisen avulla. Pieneläinesteiden eli lintuverkkojen asentaminen räystäiden tuuletusaukkoihin estää lintuja pääsemästä katon alle, missä niillä olisi mahdollisuus repiä joko aluskatetta tai eristeitä, tai niitä molempia.

Harjatiivisteiden avulla estetään roskien joutuminen aluskatteelle. Samalla torpataan myös turhan kosteuden, eli viistosateen tai tuiskulumen pääsy katon alle. Aluskate ei tykkää kosteudesta, varsinkaan pitkäaikaisesta sellaisesta. Roskat sitovat aluskatteeseen kosteutta ja jouduttavat sen haurastumista, joten aluskatteelta löytyvät roskat kannattaa poistaa – vaikka se vaatiikin vesikatteen avaamista.

Plus Kattopalvelulta sujuvat tottuneesti myös katon IV-työt, kattoturvatuotteisiin liittyvät työt (esimerkiksi lumiesteiden asentaminen) sekä esimerkiksi katon lisälämmöneristys. Katon ilmanvaihdosta huolehtiminen onkin tärkeää, sillä jos katon alle jää lämmintä ja kosteaa ilmaa, voi niin sanottu kondenssivesi kastella kattorakenteet. Lämmintä ilmaa karkaa vain vähän, kun katto on hyvin eristetty. Isoimmat vaikutukset ovat nähtävissä ennen 1980-lukua rakennetuissa taloissa, joiden yläpohjaeristeitä ei ole sittemmin uusittu tai lisätty.

Villojen vaihto ja katon yläpohjan eristys ylipäätään suunniteltava hyvin

Kattotöitämme Hausjärvellä ovat niin kattohuollot, kattokorjaukset, kattoremontit kuin esimerkiksi katon lisälämmöneristyksetkin. Plus Kattopalvelun ammattilaisista on moneen – tilaa vaikka vintin ja ullakon eristys, kattoikkunan pellitys tai kourusaneeraus. Hintamme ovat varsin kohtuullisia siihen verrattuna, miten tasokasta ja huolellista palvelua saat.

Mitään kattotyötä ei kannata alkaa tehdä suunnittelemattomasti. Kun otat yhteyttä ja kerrot tarvitsevasi joitain töitä omakotitalon, kerrostalon, ulkorakennuksen tai esimerkiksi mökin katolle, tulemme paikan päälle tarkastamaan tilanteen. Näin saamme kokonaiskuvan tiilikatosta, peltikatosta tai huopakatosta, ja edessä olevasta urakasta. Alkukatselmuksen perusteella osaamme laskea urakkahinnan katon kunnostamiselle avaimet käteen -periaatteella, ja tuoda paikan päälle oikean määrän asiantuntevaa henkilöstöä sekä urakassa tarvittavaa kalustoa sekä välineistöä. Jos talo on kovin korkea, eivät rakennustelineet riitä, vaan tuomme mukanamme henkilönostimen tai nostinkoriauton – ja niin edelleen.

Myös villojen vaihto tai katon lisälämmöneristys on suunniteltava hyvin. Jos kyse on villojen vaihdosta, tutkimme, onko villoja samalla lisättävä, jotta katon eristys olisi nykystandardien mukainen. Jos vanhat villat uusitaan siksi, että ne olivat märät, on olennaista selvittää kosteuden alkuperä ja varmistaa, ettei katon alle enää päädy kosteutta. Mikäli kyse oli kattovuodosta, on vesikate ja aluskate korjattava (tai uusittava). Jos kosteus onkin tullut asunnon sisäpuolelta, tutkimme, miten kondensoituminen voidaan lopettaa. Lisäeristeet eivät välttämättä riitä, vaan katon alle voidaan tarvita myös uusia ilmanvaihtokanavia, uutta aluskatetta tai esimerkiksi alipainetuuletinta. Plus Kattopalvelu on nappivalinta asentamaan ja eristämään niin uudet ilmanvaihtokanavat kuin kaikki muutkin katon läpiviennit.

Katon lisälämmöneristystä tehdessä ei ole syytä vain puhaltaa villoja sinne tänne ja poistua paikalta. Ammattilainen tutkii tilanteen ja arvioi, voidaanko uusia eristeitä tuoda ilman, että kattoa samalla korotetaan tai muutetaan muulla tavoin paremmin tuulettuvaksi. Jos eristeitä tulee niin paljon, että niiden ja aluskatteen välissä oleva tuuletustila madaltuu liikaa, hankaloituu välikaton tuulettuminen. Silloin eristeiden läpi väistämättä karkaava lämpö ja kosteus voivat jäädä muhimaan katon alle, ja (varsinkin kevättalven suurien lämpötilaerojen aikana) tiivistyä kondenssivedeksi.

Hanki kattoturvatuotteet nuohoojasi turvaksi

Tarvitset kattoturvatuotteita Hausjärvelle muutenkin kuin vain nuohoojaasi miellyttääksesi. Kattotikkaat, talotikkaat, palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet ovat pakollinen osa kaikkia kattoja,  joita on tarkoitus säännöllisesti huoltaa tai joilla on huoltoa vaativia rakenteita (kuten savupiippu tai ilmanvaihtokone). Lapetikkaat, seinätikkaat, hätäpoistumistikkaat ja muut kattoturvatuotteet asennetaan yleensä jo siinä vaiheessa, kun katto asennetaan tai uusitaan. Aina välistä törmäämme kattoihin, joilla ei ole tarpeellista valikoimaa kattoturvatuotteita. Annamme silloin tarjouksen uusien kattoturvatuotteiden asentamisesta. Rakennusmääräykset kertovat, milloin tarvitaan mitäkin kattoturvatuotteita, eli esimerkiksi milloin katto on niin kalteva, että sille tarvitaan lumiesteitä tai kattosiltoja.

Asennamme, huollamme, korjaamme ja uusimme kaikki kattoturvatuotteet putoamissuojista ja kattopollareista aina savunpoistoluukkuihin asti. Saat kauttamme korkealaatuiset kattoturvatuotteet, mitkä eivät ruostu, ja mitkä on (tietenkin) CE-hyväksytty. Kattotikkaat ja muut turvatuotteet asennetaan eri katoille eri tavoin, joten varmistamme aina, millaiselle katolle ne ovat tulossa. Kun tiedämme, onko kyse konesaumakatosta, aaltopeltikatosta vaiko kenties tiilikatosta, sujuu urakka kaikin puolin jouhevasti, ja katto tulee varusteltua juuri niin kuin se pitää tehdä.

Kattoturvatuotteet ja niiden kiinnikkeet on tarkastettava aika ajoin, sillä lämpöeläminen ja talvi rasituksineen voivat muuttaa niiden kuntoa. Aina kun teemme jonkin kattohuollon tai muun kattotyön Hausjärvellä, käymme varmistamassa, missä kunnossa kattotikkaat, lumiesteet ja muut kattoturvatuotteet ovat. Jos kattoturvatuotteita tulisi jollakin tavalla huoltaa tai korjata, teemme siitä hyvän tarjouksen, minkä voit halutessasi maksaa kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksella. Yleensä kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet ovat varsin hyvässä kunnossa, mutta asia on hyvä varmistaa. Toisinaan käy ilmi, että joidenkin katon tarvikkeiden kiinnikkeet ovat löystyneet, ja tähän kannattaa reagoida nopeasti kiristämällä kyseisten kattotarvikkeiden kiinnikkeet. Jos kattotikkaat tai muut katon varusteet pääsevät irtoamaan katosta, se voi aiheuttaa ikäviä vahinkoja.

Kun olet tilannut jonkin kattotyön meiltä, emme tarkasta vain kattoturvatuotteiden kuntoa, vaan koko katon kunnon. Näin mikään reikä tai yksikään rikki mennyt kattotiili ei jää huomaamatta, vaan se osataan korjata ajoissa. Jos katto kaipaa jotain huoltoa, teemme tarjouksen siitä – olipa se sitten sammaleiden poisto huopakatolta tai kattopeltien kiinnikkeiden lisäys.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – aina tarpeen edellyttämällä tavalla 

Lumiesteiden asennus ja korjaus tehdään toimestamme aina tarpeen ja tilanteen edellyttämällä tavalla. Kaikki muutkin kattotyöt tehdään sen mukaan, mitä katto tarvitsee, ja miten ne katon ikä, yleiskunto ja materiaali huomioon ottaen on paras hoitaa. Jotta osaisimme kertoa asiakkaalle, mitä tämän katto tarvitsee ja mitä katon kunnostaminen (tai esimerkiksi varusteleminen) maksaa, tulemme käymään paikan päällä.

Tulemme käymään paikan päällä Hausjärvellä myös silloin, jos tarvitset lumiesteiden asentamista. Lumiesteet ovat pakolliset, jos tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteet mitoitetaan ja hankitaan sen perusteella, miten kalteva ja iso katto on kyseessä, ja miten paljon alueella yleensä sataa lunta. Vähimmillään lumiesteet asennetaan vain ulko-ovien yläpuolelle. Joissain tilanteissa on mielekkäintä asentaa lumiesteet koko katon reunalle, ja kenties vielä kahteen riviin. Lumiesteiden kiinnitys hoidetaan eri tavalla eri katoilla. Meistä saat ammattilaisen, joka osaa asentaa kaikkien erilaisten rakennusten ja kaikkien erilaisten kattojen lumiesteet.

Lumiesteiden tarkoitus on estää kattolunta putoamasta katolta, sillä se voisi olla hyvin vaarallista. Talon kattokin voisi kärsiä vaurioita, jos lumimassat liikkuisivat vapaasti. Lumimassojen liikahdukset ja niiden äkkinäinen putoaminen katolta voisivat johtaa esimerkiksi kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden irtoamiseen ja katon vaurioitumiseen, kenties katon vesivuotoonkin.

Vain hyväkuntoiset lumiesteet ovat luotettavat. Kannattaakin käydä kaksi kertaa vuodessa tarkastamassa, pitääkö lumiesteitä jotenkin huoltaa tai korjata – eli ovatko lumiesteet esimerkiksi vääntyneet lumimassojen painon alla. Myös lumiesteiden kiinnikkeet kannattaa tarkastaa hyvin, sillä muuten on vaarana, että lumiesteet eivät ole tulevana vuodenaikana tarpeeksi hyvin paikoillaan. Jos lumi tai syysmyrsky saa lumiesteet tai esimerkiksi tikkaat irtoamaan katosta, on aiheutuneet vauriot korjattava pian, jotta katto ei alkaisi vuotaa.

Voit tehdä lumiesteiden tarkastuksen itsekin, mutta mitä jos tilaisit katon kevät- ja syyshuollon uudelta luottokumppaniltasi eli Plus Kattopalvelulta? Kun tilaat katon puolivuotishuollon meiltä, teemme samalla kertaa kaikki katon normaalit kevät- tai syystyöt, eli puhdistamme katon ja sadevesijärjestelmän, sekä teemme (ilmaisen) kattotarkastuksen. Katon kunnon tarkastuksen yhteydessä keskitymme tutkimaan myös lumiesteiden kuntoa.

Piipunhatusta ja piipun pellityksestä arvaamattoman iso hyöty

Piipunhatusta ja piipun pellityksestä on isompi hyöty, kuin saattaisi tulla arvanneeksi. Sekä piipunhattu että piipun pellitys peltisepän työnä suojaavat piippua monin tavoin. Ne tarjoavat suojaa varsinkin kosteudelta, mikä yhdessä ulkolämpötilavaihteluiden kanssa saisi piipun rapautumaan sekä sisä- että ulkopuolelta. Jos omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi kesämökin savupiippu pääsee rapautumaan, se ei ole enää kovin pitkäikäinen – eikä turvallinen. Huonokuntoinen hormi, mihin on rapautunut koloja ja onkaloita, on vakava riski paloturvallisuuden kannalta. Jos talosi savuhormi osoittautuu rapautuneeksi, pitää se saneerata, ennen kuin sitä voi taas käyttää ilman pelkoa noki- tai rakennuspaloista. Hormisaneeraus eli piipun massaus tukkii kolot, joihin nokea voisi kertyä nuohouksista huolimatta. Samalla se tukkii halkeamat, joista voisi karata kuumia savukaasuja yläpohjan eristeitä sytyttämään.

Piipunhatun avulla hormi on suojattu sateilta ja kosteuden aiheuttamalta rapautumiselta, joten tällaisen lisävarusteen soisi löytyvän kaikkien piippujen päältä. Ota yhteyttä, jos sinun piippusi on vielä vailla hattua, tai jos piipunhattu on irronnut tuulenpuuskan takia. Plus Kattopalvelu on oikea paikka yhteydenotollesi myös silloin, jos tarvitset piipun pellitystä peltisepän työnä, tai mitä tahansa muuta peltisepän työtä. Meidän kattopeltiseppämme ovat tunnollisia mestareita, joiden kädenjälkeä on ilo katsoa. Kattopeltiseppää tarvitaan myös kattoikkunan pellityksessä tai erilaisten peltilistojen asennuksessa, mutta etenkin konesaumakaton asentamisessa, paikkaamisessa ja remontoimisessa.

Plus Kattopalvelu pelastaa tilanteen silloinkin, jos piipusta vuotaa vettä. Piipunjuurivuoto on yksi tavallisimmista ongelmista, joita peltikatto, tiilikatto tai bitumikatto voi kohdata. Piipun läpivienti onkin hyvä tarkastaa usein siltä varalta, että katto vuotaisi piipun juuresta – tai että tämä voitaisiin ehkäistä tiivistämällä piipun juuri ennakoivasti. Samalla kertaa kannattaa tarkastaa se, pitääkö aluskatetta korjata piipun kohdalta tai jostain muusta kohdasta – vaikka aluskatteet ovat laadukkaita ja kestäviä, ne eivät suinkaan ole immuuneja kosteudelle ja muille rasituksille. Jos aluskate on oikein asennettu ja kaikin puolin tiivis, ei pieni piipunjuurivuoto pääse aiheuttamaan vahinkoa harjakaton tai muun katon alla oleville rakenteille, vaan aluskate ohjaa kaikki vedet pois katon alta.

Katon tarkastamatta jättäminen Hausjärvellä ei kannata 

Katon tarkastus Hausjärvellä on erinomainen tapa pitää huolta kolmiorimahuopakaton, betonitiilikaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi laattakaton kunnosta. Parhaat hyödyt saavutetaan, kun katto tarkastetaan säännöllisesti. Sopivin aikaväli katon kunnon tarkastuksille on puoli vuotta, sillä talven tai kesän aikana ehtii tapahtua paljon. Jotta katto saataisiin kuntoon seuraavaa kesää tai talvea varten, kannattaa katto tarkastaa heti keväällä, ja uudemman kerran loppusyksystä. Katon tarkastamatta jättäminen ei kannata, sillä erilaisten kattopaikkausten tekeminen on sitä edullisempaa, mitä aikaisemmassa vaiheessa työ päästään aloittamaan. Kannattaa siis varmistaa, onko katolla esimerkiksi rikkinäisiä tiiliä. Työn lykkääntyminen voisi johtaa kattovuotoon ja jopa kattorakenteiden vaurioitumiseen.

Katon kunnon tarkastuksen voi tilata meiltä siinä kuin kaikki muutkin kattohuollot katon harjauksista kattomaalauksiin. Annamme kilpailukykyisen tarjouksen kokonaisvaltaisesta ja erinomaisen huolellisella asenteella tehdystä kattotarkastuksesta, ja tulemme tekemään sen mahdollisimman pian yhteydenottosi jälkeen.

Tämä ei kuitenkaan ole ainut tapa hoitaa omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi paritalon kattotarkastusta Hausjärvellä. Kun tilaat meiltä minkä tahansa kattotyön, tarjotaan sinulle veloitukseton katon kunnon tarkastus. Tilasitpa rännien asennuksen, lumiesteiden korjauksen, otsalautojen maalauksen, räystäslautojen vaihdon tai vaikkapa irronneiden palahuopapaanujen kiinnittämisen, tarjoamme sinulle ilmaisen kattotarkastuksen.

Kun tarkastamme tasakattoa, aumakattoa, pulpettikattoa tai esimerkiksi harjakattoa, saamme selville kaikkien saumojen, liitoskohtien, nurkkien ja läpivientien kunnon. Panemme merkille myös suojapellitysten kunnon ja sen, vetääkö sadevesijärjestelmä moitteetta. Tarkastamme myös kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeiden kunnon, sillä katto on vaarassa vaurioitua, jos vaikka lapetikkaat pääsevät irtoamaan – puhumattakaan siitä, miten vaarallista se voi olla katolla mahdollisesti liikkuville työntekijöille tai tikkaat niskaansa saavalle ohikulkijalle. Jos kattoa pitää jollain lailla korjata, annamme asiakkaalle hyvän tarjouksen katon paikkaamisesta ja tiivistämisestä.

Panemme merkille myös katon huoltotarpeet. Arvioimme, missä kunnossa katon pinnoite on. Jos katto on aika maalata, laadimme tarjouksen katon maalaamisesta avaimet käteen -pakettina. Mikäli katolla on kasvustoja, annamme tarjouksen sammaleiden poistosta – ja niin edelleen. Koska käymme mahdollisuuksien mukaan myös katon alla, osaamme antaa tarjouksen katon IV-töistä, aluskatteen vaihtamisesta tai muista katon alla mahdollisesti tarvittavista töistä. Jos katto ei tarvitse mitään, emme anna tarjouksia turhista kattotöistä, vaan poistumme paikalta.

Kattopalvelumme on nappivalinta kaikkiin kattourakointeihin Hausjärvellä – mutta miksi?

Plus Kattopalvelu on se kattofirma, miltä kannattaa tilata aivan kaikki kattourakoinnit Hausjärvellä, mutta mihin tämä väite perustuu? Miksi tämä kattourakoitsija on niin ylivertainen kaikkiin omakotitalon, kerrostalon, toimistorakennuksen tai vaikka rantamökin kattourakoihin?

Ensinnäkin, tämä kattopalvelu tarjoaa varsin monipuolista palvelua. On kätevää, kun et tarvitse erillisiä yhteystietoja katon korjaamista, katon varustelua ja katon huoltamista varten. Plus Kattopalvelu hoitaa luotettavasti niin peltikattohuollot (kuten peltikaton huoltomaalaamisen) kuin erilaiset tiilikattokorjauksetkin rikkinäisten tiilien vaihtamisesta vuotavien läpivientien tiivistämiseen. Varustelemme tasakaton, pulpettikatot, harjakatot ja kaikki muut katot niillä varusteilla, joita haluat. Osa kattoturvatuotteista on pakollisia – kysy meiltä, mitkä. Lisäksi tarvitaan ainakin sadevesijärjestelmää, jotta kosteus ei kulkeudu talon rakenteisiin. Kun palahuopakatto tai esimerkiksi konesaumakatto on aika uusia, teemme työn taiturimaisesti.

Toinen syy asioida aina tämän kattourakoitsijan kanssa on hinta. Hyvä hinta-laatusuhteemme tarkoittaa sitä, että meillä kannattaa teettää niin kaikkien kattojen tarvitsemat kevät- ja syyshuollot kuin haasteellisimmatkin urakat (kuten katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaus). Kaikki hoidetaan erinomaisella ammattitaidolla, mutta varsin kohtuullista korvausta vastaan.

Kolmas syy on kotitalousvähennyskelpoisuus. Plus Kattopalvelu kuluu ennakkoperintärekisteriin, joten omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon kattotyöt oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä. Katso ajankohtaisia lisätietoja tästä verovähennyksestä Verohallinnon sivuilta.

Neljäs syy on se, että kanssamme asioiminen on todella helppoa. Tiedämme, että haluat saada kattosi kuntoon pikaisesti, joten emme kuhni ja kuppaa suotta. Tulemme nopeasti paikan päälle laskemaan urakkahinnan, ja sitten onkin aika kääriä hihat ja ruveta töihin. Työt tehdään aina täyden palvelun paketteina, joten asiakkaan ei tarvitse osallistua purku- tai asennuspuuhiin, eikä edes ympäristön suojaamisen kaltaisiin esivalmisteluihin. Loppusiivouskin kuuluu esittämäämme urakkatarjoukseen.

Viides syy asioida Plus Kattopalvelu -nimisen kattofirman kanssa on se, että tarjoamme kaupan päälle aina katon kunnon tarkastuksen. Vaikka kyse olisi vain otsalautojen uusimisesta tai räystäskourujen puhdistamisesta, teemme kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen aikana varmistamme katon tiiviyden ja ehjyyden. Käymme läpi myös kaikki yksityiskohdat voidaksemme antaa seikkaperäisen selostuksen katon kunnosta, ja tarjouksen kaikista mahdollisesti tarvituista lisätöistä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt