Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyöt korjauksesta remonttiin alkavat Valkeakoskella katon kunnon arvioinnilla

Asiantuntijamme osaavat arvioida katon todellisen kunnon ja sen, saadaanko katto kuntoon korjaamalla tai huoltamalla, vai vaatiiko se jopa kattoremonttia. Jos katto vuotaa, voidaan katto ehkä saada korjattua. Lopuksi katto voidaan puhdistaa ja pinnoittaa, jotta se pysyisi jatkossa paremmassa kunnossa. Jos tiilikatolla on paljon rikkinäisiä tiiliä, mutta katon alla olevat rakenteet ovat vielä ehjät ja kuivat, saattaa riittää pelkkä kattotiilien vaihto. Mikäli huopakaton pinnoite on kulunut ja katto on kuivunut sekä sammaleinen, ei kattosaneeraus ole ainut vaihtoehto. Katon tiivistäminen, sammaleiden poisto, huopakaton pesu ja uuden huopakattopinnoitteen levittäminen saattavat riittää. Tällainen huoltokokonaisuus pidentää omakotitalon, kerrostalon tai vaikka mökin katon elinkaarta pisimmillään jopa parillakymmenellä vuodella!

Luota tasakattosi, harjakattosi tai esimerkiksi aumakattosi Plus Kattopalvelun käsiin, niin saat tiiviin ja toimivan katon. Me teemme kaikki kattotyöt asiantuntemuksella ja huolellisella otteella. Työmme ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja koska hinnoittelumme on jo valmiiksi asiakasystävällistä, ei katon kunnossa pitäminen ole kallista. Jos edessä on jokin isompi kattotyö, mihin et ole ehtinyt varautua (esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaukset tulevat eteen varsin yllättäen), tutustu verkkosivujemme kautta saatavaan rahoitukseen.

Kaikki katot pitää huoltaa puolivuosittain, jos tahtoo saada ne kestämään mahdollisimman pitkään. Tiilikaton, peltikaton tai tiilikaton säännöllinen huolto tarkoittaa katteen puhdistamista ja roskien poistoa sadevesijärjestelmästä. Puhdas katto tarkoittaa sitä, ettei ruoste tai sammalkasvusto saa otetta katosta. Puhdas katto on myös miellyttävämpi katsella kuin likainen tai ruosteen kirjoma katto. Kun puhdistamme kerrostalon, omakotitalon tai muun rakennuksen kattoa, tarjoamme katon tarkastuksen kaupan päälle. Tällainen katon kunnon tarkastus tarjotaan kaupan päälle kaikkien muidenkin Valkeakoskella tai sen naapurikunnissa (eli Akaassa, Hattulassa, Hämeenlinnassa, Kangasalla, Lempäälässä tai Pälkäneellä) tekemiemme kattotöiden yhteydessä. Kattotarkastuksesta on paljon hyötyä – ilman sitä voisi käydä niin, että katon korjaustarpeet tai huoltotarpeet jäisivät tekemättä ajoissa. Jos kattokorjaus viivästyy, voi kosteus päästä katon alle, ja silloin on korjattava tai uusittava myös kattorakenteita. Kattohuollotkin kannattaa tehdä ajoissa, jotta katon kunto ei alkaisi heiketä esimerkiksi kuluneen suojapinnoitteen vuoksi.

Kyllästyttääkö vanha katto? Tilaa kattoremontti Valkeakoskelle

Jos vanha katto kyllästyttää, on aika tilata kattoremontti Valkeakoskelle. On monia syitä, miksi vanha tasakatto, aumakatto tai esimerkiksi pulpettikatto on voinut alkaa kyllästyttää. Tasakatto ei ole ollut muodissa pitkään aikaan, ja sitä on työläämpi huoltaa kuin esimerkiksi harjakattoa. Tasakatto kerää vettä, lunta ja roskia enemmän kuin kalteva katto, ja on siksi alttiimpi vuotamaankin. Vanha konesaumakatto on voinut vuosien mittaan muuttua niin huonokuntoiseksi, että se vuotaa – tai ainakin uhkaa vuotaa hetkenä minä hyvänsä. Ehkä pulpettikatto on väärän värinen, tai kenties olet suunnitellut ottavasi ullakon asuinkäyttöön? Silloin kattoa jouduttaneen korottamaan, jotta uudet eristeet mahtuisivat paikoilleen ilman, että huonekorkeus jää liian matalaksi.

Tilaa omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon kattoremontti meiltä, niin uusi katto vastaa kaikkia tarpeitasi. Se on juuri niin kalteva kuin haluat. Tarvittaessa kattoa korotetaan. Tiilien sijaan katemateriaalina voivat toimia kattopellit tai huopapaanut, ja värikin on mieleisesi. Uusi katto on kaikin puolin tiivis ja turvallinen. Kun tilaat myös tulevaisuudessa tarvitsemasi kattohuollot ja kattokorjaukset meiltä, tarvitaan seuraavaa huopakattoremontti tai palahuopakattoremonttia ehkä vasta 40 vuoden päästä. Lukkosaumakatot ja muut peltikatot kestävät pidempään, joten peltikattoremontti on edessä kenties vasta 50 vuoden päästä. Tiilikattoremontti saattaa odotuttaa itseään jopa 70 vuotta.

Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus sujuu todella nopeasti ja varsin kohtuullisin kustannuksin, jos katto uusitaan ennen, kuin se muuttuu liian huonokuntoiseksi ja epätiiviiksi. Muista, että kattoremontin voi teettää myös talvella – näin huonokuntoinen katto saadaan uusittua mahdollisimman nopeasti. Jos katon alla on kosteuden aiheuttamia vaurioita, kasvaa kattoremontin hinta. Varmistat mahdollisimman hyvän hinnan kattosaneerauksellesi tilaamalla työn meiltä – silloinkin, jos katon alta paljastuu lahoa ja hometta. Kattoremonttimme voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, joten kattosi saadaan varmasti uusittua heti, kun sille on tarvetta.

Teemme kaikki kattoremontit avaimet käteen -periaatteella, joten asiakkaan ei tarvitse nähdä ylimääräistä vaivaa katon uusimisen suhteen. Huolehdimme urakan tasokkaasti aina loppusuoralle asti. Koska lajittelemme kaikki purku- ja rakennusjätteet, saadaan jätekustannuksia ja kattoremontin ympäristövaikutuksia pienennettyä. Hintaan kuuluu myös loppusiivous, joten sinun ei tarvitse tehdä juuri muuta kuin ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun!

Kesämökinkin huopakatossa tai palahuopakatossa voi olla piileviä vikoja

Vaikka kesämökin tai muun rakennuksen huopakatto (tai palahuopakatto) vaikuttaisi aivan hyväkuntoiselta, kannattaa se tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Puolivuosittain tehdyt kattotarkastukset ovat hyvä tapaa pitää huoltaa kaikista katoista – ei vain vapaa-ajan asunnon bitumikatosta, vaan myös omakotitalon tiilikatosta, kerrostalon peltikatosta tai rivitalon varttikatosta. Kattotarkastus kertoo katon huoltotarpeet. Kun bitumikermikatto huolletaan sen mukaan, mitä se tarvitsee, pysyy katto hyvässä kunnossa ja pitkäikäisenä. Kolmiorimahuopakatto ja muut bitumikatot voivat kestää jopa 40 vuotta, kun niistä pidetään huolta. Tilaa kaikki huopakaton huollot, korjaukset, remontoinnit ja kuntotarkastukset huopakattoasiantuntija Plus Kattopalvelulta, niin huopakattosi voi hyvin ja on kaikin puolin tiivis.

Kattotarkastuksen saa kaupan päälle aina, kun tilaa joitain laattakatto- tai muita kattotöitä. Tarkastamme koko katon kunnon niin katon puhdistuksen, sammaleiden poiston, rännien uusimisen kuin katon lisälämmöneristyksenkin yhteydessä. Kattotarkastuksen yhteydessä tarkastamme katon tiiviyden. Voi olla, että palahuopakatolla on irronneita paanuja, tai että tiivissaumakaton saumat ovat alkaneet vuotaa. Tutkimme myös sen, ovatko kaikki kattotarvikkeet kunnolla kiinni katossa, ja ovatko katon läpiviennit yhä tiiviitä. Jos kattotikkaat pääsevät putoamaan paanukatolta, syntyy kattoon repeämiä, joista se voi alkaa vuotaa. Piipunjuurivuodot ja muut läpivientivuodot on otettava yhtä vakavasti, kuin kaikki muutkin kattovuodot. Kattotarkastus paljastaa myös piilevät viat ja ongelmakohdat, joista voi pian syntyä isompia ongelmia (kuten juuri kattovuotoja).

Katon kunnon tarkastuksen aikana paljastuvat myös laattakaton tai muun katon huoltotarpeet. Kaikki katot pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, mutta lisäksi voi olla tarvetta sammaleiden poistolle, katon pesulle tai katon pinnoitteen uusimiselle.

Joskus omakotitalon, kesämökin, piharakennuksen tai muun talon kattotarkastus päättyy siihen, että teemme tarjouksen kattoremontista. Kun katto on siinä kunnossa, ettei sitä kannata enää kunnostaa, on kattoremontti paras ratkaisu. Jos katto puretaan ja uusitaan ennen kuin se ehtii vuotaa vanhuuttaan, säästetään pitkä penni. Huopakattoja ei oikein voida uusia osittain kuten tiili- tai peltikattoja, mutta tiiviin katon alla olevia ponttilaudoituksia ei ehkä tarvitse lainkaan korjata – ja tämä tarkoittaa heti kustannussäästöjä. Joskus, mutta ei suinkaan aina, huopakatto voidaan uusia rakentamalla uusi katto suoraan vanhan katon päälle.

Katon korjaus Valkeakoskella on aina yhtä tarpeellinen toimenpide

Vaurioitunen katon korjaus Valkeakoskella on aina yhtä tarpeellinen toimenpide. Peltikatto on korjattava niin pian kuin mahdollista, vaikka kyse olisi vain peltikatossa olevasta reiästä tai irronneiden peltilistojen kiinnityksestä. Tiilikaton korjausta ei kannata lykätä, vaikka kyse olisi painuneen katon oikaisun sijaan vain yhden rikkinäisen tiilen vaihtamisesta. Myös huopakatossa olevat reiät on paikattava kiireesti. Reiät voivat olla irronneiden lumiesteiden, tikkaiden ja rännien aiheuttamia, mutta kyseessä voi olla muidenkin lumi- tai myrskyvaurioiden korjaus – esimerkiksi vuotavan jiirin paikkaus tai tuulen repimän kattohuovan kunnostus.

Tarvitsitpa katon tai kattovarusteiden korjausta (esimerkiksi ruostuneiden rännien ja vesikourujen korjausta tai vuotavan kattoikkunan tiivistämistä), ole yhteydessä Plus Kattopalveluun. Plus Kattopalvelun ammattilaiset palvelevat nopeasti ja asiantuntevasti tilanteesta riippumatta. Olemme katon ja kattoläpivientien tiivistyksen ammattilainen, mutta meiltä sujuu erinomaisesti myös uuden katon tai uusien läpivientien asentaminen. Tarjoamme kattoremonttia kuitenkin vain silloin, kun se on asiakkaan kannalta järkevin ja taloudellisin ratkaisu. Jos kyse on vain lahojen räystäslautojen ja/tai huonokuntoisten räystäspeltien uusimisesta, emme tietenkään tee tarjousta koko katon purkamisesta ja vaihtamisesta. Tilanne on toinen, jos on kyse katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien laajamittaisten tuhojen korjaamisesta.

Kattoremonttiin voidaan päätyä myös silloin, jos tarvittava toimenpide on aluskatteen korjaus. Aluskate on esimerkiksi tiilikaton alla oleva vedenpitävä kerros, minkä tehtävä on estää kattorakenteiden ja yläpohjan lämpöeristeiden kastuminen, jos katto vuotaa. Lintujen nokkimaa tai pitkäaikaisen kosteusrasituksen kuluttamaa aluskatetta ei yleensä kannata paikata, vaan tarvitaan aluskatteen vaihtoa. Jotta aluskate voitaisiin purkaa ja korvata uudella, pitää vesikatto purkaa pois tieltä. Jos vesikatto ei ole enää priimakunnossa, kannattaako vanha vesikatto asentaa paikoilleen vain siksi, että se voitaisiin muutamien vuosien päästä purkaa ja vaihtaa.

Myös kattovuodon korjaus voi eskaloitua kattosaneeraukseksi. Mikäli kosteus on päässyt lahottamaan kattorakenteita, laskemme tarkoin, kannattako toteuttaa katon osittainen korjaus vaiko kattoremontti. Lahot puuosat pitää joka tapauksessa vaihtaa, ja märät eristeet uusia. Jotta katto ei enää vuotaisi, pitää aluskate vaihtaa ja vesikatto tiivistää. Lopputulos voi olla, että on parempi aloittaa normaalin kaavan mukaan etenevä kattoremontti.

Pakkanenkin voi saada talon katon vuotamaan

Kattovuoto voi saada alkunsa mitä erilaisimmista asioista, joista yksi on pakkanen. Myös sammal voi saada aikaan sen, että talon katto vuotaa. Muita mahdollisia kattovuotojen aiheuttajia ovat myrskyt, runsaslumiset talvet, asennusvirheet, ruoste tai vaikkapa aurinko.

Pakkanen koettelee varsinkin vanhoja tiilikattoja. Jotta tiilien sisään ei imeytyisi suuria määriä kosteutta, minkä talviaikainen jäätyminen voisi halkaista tiilet, kannattaa tiilikatto pinnoittaa uudelleen. Kun tiilikatto on palvellut noin kolmekymmentä vuotta, on vuorossa tiilikaton pesu ja maalaus – paitsi jos katolla on runsaasti rikkinäisiä kattotiiliä. Jos lukuisat kattotiilet ovat päässeet huonoon, kannattaa kattotiilet vaihtaa sen välttämiseksi, että katto alkaisi vuotaa rikkinäisten kattotiilien kohdalta. Mikäli kosteus on jo päässyt katon alle, mietimme huolella, onko parempi toteuttaa kattovuodon ja katon vesivahingon korjaus, vaiko purkaa ja uusia koko katto. Jos kattorakenteet ovat kuivat eikä kovin moni tiili ole vielä haljennut, pinnoitamme tiilikaton, jotta tiilet eivät enää imisi vettä ja altistuisi pakkasrapautumiselle.

Sammal lisää tiilien pakkasrapautumista, sillä se sitoo tiiliin paljon kosteutta myös talven ajaksi. Sammal koettelee myös huopakattoja. Sammaleen sanotaan syövän kattoja, sillä kasvustot käyttävät ravinnokseen katon mineraaleja.

Myrskytuulet voivat rikkoa kaikenlaisia ja kaikenikäisiä kattoja repimällä irti kattopeltejä, kattoturvatuotteita, peltilistoja ja esimerkiksi erilaisia hormeja. Myös lumi voi tempaista kattotuotteita mukaansa samalla, kun se putoaa alas katolta. Lumen paino voi saada katon paitsi painumaan notkolle, myös vuotamaan saumoista.

Kattovuodon takana voi olla asennusvirhe, varsinkin likaisia ja maalaamattomia peltikattoja rei’ittävä ruoste tai aurinko, mikä kuivattaa huopakaton. Jos kattohuopa kuivuu ja kovettuu liikaa, voi se revetä rasitusten alla – ja alkaa vuotaa.

Vuotavan katon korjaus kannattaa tilata heti, sillä pienestä piipunjuurivuodostakin voi ajan kanssa aiheutua ongelmia. Ideaalitapauksessa vauriot ovat vain vesikatteessa. Katon alla olevan aluskatteen tehtävä on olla valmiina mahdollisten kattovuotojen varalta. Jos katto vuotaa, on aluskatteen tarkoitus ottaa vedet vastaan ja ohjata ne pois kattorakenteiden luota. Jos aluskate on rikki tai antaa periksi, kastuvat katon alla olevat puuosat ja eristeet. Kosteusvauriot on arvioitava tarkkaan, ennen kuin laskemme, tuleeko kattoremontti taloudellisemmaksi kuin pelkkä katon kunnostus ja puuosien sekä eristeiden vaihto.

Selvitämme, millaista huoltoa juuri sinun kattosi kaipaa Valkeakoskella

Kun puhutaan katon huolloista Valkeakoskella, vain yksi asia on varma. Ainoita joka vuosi ja kaikille katoille tarvittavia kattohuoltoja ovat katon kevät- ja syyshuollot. Nämä katon huollot ovat keskenään samanlaiset: niiden aikana katto puhdistetaan roskista, ja myös sadevedenpoistojärjestelmä siivotaan. Kaupan päälle tuleva katon tarkastus kertoo, tarvitaanko seuraavan puolen vuoden aikana joitain muita kattohuoltoja, tai onko kattoa kenties korjattava jostain kohdasta. Mikäli kattopellit tarvitsevat lisäkiinnityksiä tai kattoturvatuotteet jotain huoltoa, tulee se ilmi katon kunnon tarkastuksen aikana. Kattotarkastuksen jälkeen asiantuntijamme laatii sinulle tarjouksen kattosi mahdollisesti tarvitsemista toimenpiteistä, kuten vanhojen peltikattonaulojen tai kateruuvien korvaamisesta uusilla ruuveilla.

Kaikki muut huoltotarpeet kuin kevät- ja syyshuoltojen tarpeet selviävät siis vasta katon tarkastamalla. Esimerkiksi peltikaton maalaustarvetta ei voi ennalta ennustaa. Se, kuinka nopeasti peltikaton maalipinnoite kuluu, riippuu muun muassa maalin väristä ja laadusta sekä tontin aurinkoisuudesta. Voi mennä 10–15 vuotta, ennen kuin peltikatto maalataan seuraavan kerran. Pisimmät väliajat voivat olla jopa noin 25 vuotta. Jotta maalipinta säilyisi hyvänä pitkään, tarvitaan kunnollisia pohjatöitä – muun muassa kattopesua.

Tiilikatot, huopakatot ja palahuopakatot pinnoitetaan uudelleen vain kerran, ja sekin edellyttää huolella tehtyjä pohjatöitä. Jos katolla on sammaleita, pitää ne poistaa ja katto suojakäsitellä. Seuraavaksi katto pestään, ja vasta sitten maalataan. Sammalet pitää poistaa katolta, vaikka ei olisikaan aika suorittaa kattomaalausta. Sammalet vahingoittavat kattoa voiden lyhentää sen käyttöikää radikaalistikin. Kasvustot saadaan poistettua juuria myöten, kun katto puhdistetaan kemiallisesti.

Muita kattohuoltoja Valkeakoskella ovat esimerkiksi lumenpudotukset. Lumia ei yleensä tarvitse pudottaa joka talvi. Monina talvina lumiesteet riittävät ehkäisemään lumen katolle tai ohikulkijoille aiheuttamat ongelmat. Joinain vuosina katolle saattaa kuitenkin kertyä niin paljon lunta, että lumimassoja on käytävä vähentämässä muun muassa katon painumisen ehkäisemiseksi. Plus Kattopalvelu hoitaa urakan turvallisesti ja ripeästi, eikä kattokaan vaurioidu työn tuoksinnassa. Jos katolle tai sadevesijärjestelmään on päässyt muodostumaan jäätä, poistamme senkin. Sen sijaan, että ottaisimme riskin alkamalla poistaa jäätä mekaanisesti, tuomme paikalle höyrytyslaitteen.

Syystalkoisiin Valkeakoskella kuuluu myös rännien puhdistaminen

Omakotitalossa tai kesämökillä tarvittaviin syystöihin kuuluu muun muassa rännihuolto. Roskat on saatava pois ränneistä, jotta ne eivät ruostuisi, jäätyisi ja vaurioituisi. On parempi panostaa rännien jokasyksyiseen puhdistamiseen, kuin joutua tilaamaan jäätyneiden kourujen ja syöksyputkien avaus kuumalla höyryllä – tai vaurioituneiden rännien korjaus. Jos vauriot ovat pahoja, voi edessä olla uusien rännein asentaminen.

Toisen kerran sadevesikourut kannattaa puhdistaa ja tarkastaa kevään tullen. Jos katolla kiipeily ei houkuta sinua tai talkooväkeäsi, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me teemme kattojen ja rännien kevät- sekä syyshuollot asiantuntevasti ja vain kohtuullista korvausta vastaan. Saat joka kerta kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Jos kuntotarkastus johtaa tarjouksiin muista kattohuolloista tai -korjauksista, tullaan nekin toteuttamaan tasokkaasti sekä kohtuuhintaisesti.

Räystäskourut on hyvä puhdistaa pari kertaa vuodessa, sillä lehdet, neulaset ja muut roskat tukkivat rännit. Ajan kanssa kourut ruostuvat – ja näkeepä joskus myös rännejä, joista kasvaa pieniä puuntaimia! Jos ränneissä on törkyä, vesi ei pääse poistumaan kunnolla. Räystäiltä tulviva vesi kastelee talon seinät, ehkä myös sokkelin. Puurakenteinen ulkoseinä voi lahota, ja tiiliseinä alkaa rapautua.

Kouruillekaan ei tee hyvää, jos niissä on tukoksia. Moska pitää kourun koko ajan kosteana, mikä aiheuttaa ruostetta. Talven tullen vesi jäätyy, mikä saattaa vääntää kourun sekä avata kourun tai alastuloputken saumat.

Räystäskourujen puhdistamiseen ei tarvita ihmeellisiä välineitä. Jotkut tapaavat käyttää painepesuria, mutta se vain roiskii ja sotkee paikkoja. Rännien puhdistamiseen myydään myös maasta käsin käytettäväksi tarkoitettuja, pitkävartisia rännien puhdistimia. Näiden käytössä on kuitenkin ongelmansa, sillä jos rännit puhdistetaan sokkona, saattaa osa liasta jäädä poistamatta (varsinkin kantikkaista ränneistä). Maasta käsin toimittaessa jää myös rännien kuntotarkastus tekemättä. Se on tärkeä osa rännien puolivuosittaista huoltoa, sillä sen perusteella tiedetään, onko sadevesijärjestelmä aika huoltomaalata, toimivatko mahdolliset sulanapitokaapelit, ja onko sadevesijärjestelmässä ruostetta tai muuta korjattavaa. Me kiipeämme aina katolle, ja puhdistamme kourut sieltä käsin keräämällä moskat suoraan roskapusseihin. Turvavaljaat tekevät urakasta huomattavasti turvallisemman kuin nojatikkailla kiikuttaessa.

Tilaa meiltä myös kourusaneeraus, jäätyneiden rännien sulatus, uusien rännien asentaminen tai kattokaivoihin ja pystykouruihin liittyvät työt.

Katon pesu ja puhdistus katon erityispiirteiden mukaan

Katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Valkeakoskella ovat tapoja pitää katto hyvännäköisenä ja hyväkuntoisena. Katto pitää puhdistaa katemateriaalin ja sen likaisuusasteen mukaan. Esimerkiksi tiilikatto voidaan pitää puhtaana harjaamalla se kaksi kertaa vuodessa, kun taas huopakatolta lehdet, oksanpätkät, neulaset ja muut roskat kannattaa poistaa ilmapuhaltimella. Bitumikaton pinnoite ei pidä harjaamisesta, siksi se kannattaa puhdistaa hellemmin.

Kaikki katot sadevesijärjestelmineen päivineen pitää puhdistaa vähintään vuosittain – mieluummin kaksi kertaa vuodessa. Ränneihin kertyvä roska tukkii syöksyputket, jolloin vesi ei valu alas vaan tulvii yli kastellen seinät ja sokkelin. Likavesi sotkee seinät, ja saattaa saada ne lahoamaan. Lisäksi rännien paino lisääntyy roskakuorman sekä mahdollisen jään takia. Kourut voivat vääntyä, syöksytorvien saumat aueta ja kiinnitykset antaa periksi. Roskat pitää poistaa myös katteelta, koska ne edistävät katon ruostumista ja sammaleiden kasvua – eli lyhentävät katon käyttöikää.

Jos katto on likainen, on vuorossa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton pesu. Jos peltikatolla olisi sammaleita, saataisiin ne pois joko harjaamalla tai pesemällä peltikatto. Tiilikatoilla ja huopakatoilla sammalet istuvat tiukemmassa, joten kasvustojen poistoon tarvitaan järeämpiä menetelmiä. Sen sijaan, että huopakatto tai tiilikatto pestäisiin, kannattaa se käsitellä sammaleidenpoistoaineella.

Sammalet ovat katon surma, sillä kasvustot käyttävät ravinnokseen katon mineraaleja nopeuttaen katon kulumista ja halkeilua, ja lisäten täten kattovuotojen todennäköisyyttä. Sammalenpoistoaineen käyttö on kustannustehokas ja katon kannalta hellävaraisin tapa hankkiutua sammaleista eroon. Sammal kuolee ja poistuu katolta, ja lopuksi tehty katon suojakäsittely saa katon pysymään siistinä pitkään.

Käyttämämme sammalmyrkyt ovat biohajoavia, joten ne ovat vaarattomia ihmisille ja ympäristölle. Jotta aine ei tuhoaisi istutuksiasi, suojaamme ympäristön tarvittaessa.

Kun katto on puhdistettu, voidaan se maalata. Pinnoitteen uusiminen suojaa katon lialta, kosteudelta ja erilaisilta kasvustoilta. Tiilikatot ja huopakatot kuuluu pinnoittaa vain kerran. Peltikatot maalataan useampaan otteeseen, jotta kosteus ei alkaisi ruostuttaa kattopeltejä. Ennen kattomaalausta katto pestään ja mahdollinen ruoste poistetaan hiomalla sekä käsittelemällä ruostevauriokohta ruostumista estävällä aineella. Vain savitiilikatot ja kuparikatot jätetään maalaamatta, mutta savitiilikattokin kaipaa suoja-ainekäsittelyjä.

Tiesitkö nämä syyt katon maalaamiselle Valkeakoskella?

Katon maalaus Valkeakoskella tekee vanhasta katosta kauniin. Samalla se vaikuttaa koko rakennuksen ulkonäköön, onhan katto varsin hallitsevassa roolissa rakennusta kastellessa. Jos katto on kulunut, ruosteinen tai sammaleinen, saa se koko rakennuksen vaikuttamaan vanhalta ja huonokuntoisen oloiselta. Katon huoltomaalaus on todellinen nuorennusleikkaus omakotitalolle, kesämökille, kerrostalolle tai vaikka rivitalolle!

Katot kannattaa maalata myös siitä syystä, että pinnoite suojaa kattoa monilta ongelmilta. Hyväkuntoinen maalipinta pitää katon likaahylkivänä, joten se helpottaa katon ylläpitotöitä. Pinnoite estää kattoa myös sammaloitumasta. Lisäksi pinnoite suojaa tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai muun satulakaton myös ilmansaasteilta, UV-säteiltä, pakkasilta, kosteudelta ja monilta muilta rasituksilta.

Peltikatto kannattaa maalata, sillä maalipinta suojaa kattopellit sateilta ynnä muulta kosteudelta, mikä tahtoo ruostuttaa katon. Maalipinnan ansiosta lika ei tartu kattoon, joten peltikaton puhtaanapitoon riittää usein sadevesi. Katolle toki kannattaa kiivetä harjan kanssa joka kevät ja syksy, jotta kattoon tarttuneetkin lehdet saataisiin poistettua kattoa varjostamasta ja siihen kosteutta sitomasta.

Huopakatot maalataan harvemmin kuin peltikatot. Jälkimmäinen maalataan ehkä kolmeen kertaan sen elinkaaren aikana, kun taas bitumikaton pinnoite uusitaan vain kerran. Jos näin ei tehtäisi, pääsisivät sammalet leviämään katolla. Sammal pilaa kattohuovan, joten kaikki kasvustot kannattaa poistaa katolta sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Jos kattoa suojaa hyväkuntoinen pinnoite, päästään sammaleidenpoistossa vähemmällä. Pinnoite pitää uusia myös siksi, jotta aurinko ei pääsisi kuivattamaan ja kovettamaan kattohuopaa. Pinnoite ylläpitää palahuopakaton tai muun bitumikaton elastisuutta, mikä on sen rasituksensietokyvyn salaisuus.

Tiilikatto on maalattava suurin piirtein 30 vuoden kuluttua tiilikaton asennuksesta. Tässä vaiheessa kattotiiliin on syntynyt huokosia, joihin kertyy jatkuvasti vettä. Kaikki tietävät, mitä vedelle käy lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle. Jään syntyminen haurastuttaa ja kuluttaa kattotiiliä. Keväällä katolta voi löytyä useitakin rikkinäisiä kattotiiliä – varsinkin, jos talvi on ollut leuto. Jatkuva sulaminen ja jäätyminen kiihdyttää pakkasrapautumista vanhalla tiilikatolla. Tiilien maalaaminen tasoittaa tiilien pinnan ja saa ne myös hylkimään sammaleita. Tiilikatto kestänee vielä 30–40 vuotta, joten kattomaalaus on joka sentin arvoinen!

Poistavatko lumiesteet lumen pudotuksen tarpeen Valkeakoskella?

Jos katon reunalta löytyvät lumiesteet, saattaa ajatella, ettei lumenpudotus Valkeakoskella olekaan tarpeen. Ei ehkä olekaan – monina vuosina lunta on katolla sen verran vähän, että lumiesteet riittävät estämään lumen aiheuttamat vauriot.

Niinäkin talvina, kun lunta on katoilla yleisesti ottaen melko vähän, kannattaa kiinnittää huomiota tasakattojen, tiilikattojen ja isojen kattojen (esimerkiksi hallien kattojen) lumitilanteeseen. Tasakatolla voi olla lunta enemmän kuin satulakatolla, eihän se pääse poistumaan itsekseen. Tiilikatto on painava katto, joten sen rakenteisiin kohdistuu jo valmiiksi suurta kuormitusta. Suojalumi voi painaa satoja kiloja per kuutio, joten lumimassojen vähentäminen katolta voi olla paikallaan katon rakenteiden vaurioitumisen ehkäisemiseksi.

Isolla katolla tuuli voi tehdä tepposiaan liikuttelemalla lumimassoja. Lopputulos voi olla se, että lunta kasaantuu katon toiseen laitaan enemmän kuin toiseen, ja epätasainen rasitus on kova pala kattorakenteille.

Kun mietit lumenpudotuksen tarpeellisuutta, pohdi myös sitä, uhkaako lumi pudota katolta alas, ja voiko joku jäädä lumen alle. Jos lunta on paljon, voivat lumiesteet pettää. Silloin lumimassa pääsee putoamaan alas, ja sen seassa saattavat olla niin lumiesteet, rännit, räystäslaudat, ilmanvaihtohormi, kattotikkaat kuin osa kattotiilistäkin.

Voit ottaa yhteyttä ja antaa meidän suorittaa riskiarvion. Jos lumen paino, koostumus ja jakaantuminen puoltavat lumen pudotusta omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, kesämökin, hallin tai muun kiinteistön katolta, annamme hyvän tarjouksen kattolumitöistä. Lumen pudottaminen omakotitalon tai mökin katolta oikeuttaa hakemaan kotitalousvähennystäkin.

Asiantuntijamme hoitavat kaikenlaiset kattolumityöt turvallisesti, tehokkaasti ja kattoystävällisesti. Jos rakennus on korkea, tuomme paikalle esimerkiksi nostinkoriauton, ja jos urakka häiritsee liikennettä, järjestämme liikenteenohjauksen.

Pyydä tarjous myös katon, rännien tai kattokaivojen höyrysulatuksesta. Jään poisto ränneistä estää rännejä vaurioitumasta jään takia. Samalla varmistetaan sulamisvesien sujuva poistuminen. Jää pitää poistaa myös katolta, jos se uhkaa vaurioittaa katon saumoja tai pudota ohikulkijoiden päälle. Jotta ohikulkijoiden päälle ei putoaisi myöskään jääpuikkoja, pitää räystäiltä tai ränneistä roikkuvat jääpuikotkin käydä poistamassa. Me teemme tämänkin kattotyön ottamatta tai aiheuttamatta turhia riskejä, joten luota kaikissa talvisissa kattotöissä kattofirmaan nimeltä Plus Kattopalvelu.

Kattotöitä joka lähtöön niin Valkeakoskella kuin sen ympäristössäkin

Plus Kattopalvelulta eivät jää tekemättä mitkään kattotyöt Valkeakoskella. Toimimme myös Valkeakosken ympäristössä, esimerkiksi Akaassa tai Kangasalla. Me huolehdimme niin kattoläpivientien korjaamista (kuten kattovalokuvun uusimisesta tai korjaamisesta) kuin kattoturvatuotteiden asentamisestakin. Kaikki peltikattotyöt, tiilikattotyöt, palahuopakattotyöt ja huopakattotyöt kuuluvat meidän palveluvalikoimaamme, ja teemmepä sallitut varttikattotyötkin. Asbestia sisältäviä kattoja ei enää saa korjata, joten vuotavaa tai muutoin vaurioitunutta varttikattoa odottaa purkutuomio. Katon pesu ja pinnoitus ovat edelleen sallittuja, joten ota yhteyttä pidentääksesi katon käyttöikää oikeiden kattohuoltojen avulla.

Kaikki katot kannattaa huoltaa ainakin kaksi kertaa vuodessa. Tilaa myös katon kevät- ja syyshuollot meiltä, niin saat kaupan päälle mökin, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi piharakennuksen katon kunnon tarkastuksen. Tämä kaupanpäällinen tarkoittaa sitä, että saat käyttökelpoista tietoa kattosi todellisesta kunnosta – muun muassa siitä, onko katossa jotain korjattavaa, tai pitäisikö katto lähitulevaisuudessa maalata uudelleen.

Kattotarkastuksen aikana käymme tarkastamassa myös sen, mitä kuuluu katon alle. Tasakaton alle ei ole mahdollista päästä purkamatta kattoa, joten siellä käydään vain erityistilanteessa. Jos katon alle suinkin pääsee kattorakenteiden, aluskatteen ja eristeiden kuntoa tarkastamaan, teemme niin.

Aluskate on tarpeen kattorakenteiden suojelemiseksi. Jos katto alkaa vuotaa harjatiilen kohdalta, piipun juuresta tai vaikka myrskyvaurioiden takia, aluskate ottaa vedet vastaan ja ehkäisee katon vesivahingon. Aluskatetta tarvitaan myös katon alapintaan kondensoituvan kosteuden ehkäisemiseen. Jos aluskatetta pitää paikata, hoidetaan se useimmiten vaihtamalla aluskate joko kokonaan tai osittain. Aluskatteen uusiminen antaa luotettavamman lopputuloksen kuin aluskatteen korjaus esimerkiksi teippaamalla. Jotta aluskate pysyisi kunnossa vähintään yhtä pitkään kuin vesikate, kannattaa turhat riskit poistaa muun muassa pieneläinesteiden (tässä tapauksessa lintuverkkojen) asentamisen avulla. Muillakaan pieneläimillä ei ole asiaa välikatolle eristeitä sotkemaan.

Katon eristys pitää uusia, jos se on kastunut – näin estetään yläpohjan homevauriot. Mikäli kosteutta kondensoituu välikatolle, saatetaan tarvita katon lisälämmöneristystä tai katon IV-töitä. Uudet ilmanvaihtohormit tai katon harjalla oleva alipainetuuletin saavat ilman vaihtumaan paremmin, jolloin sisältä karkaava hukkalämpöä poistuu ennen, kuin siitä ehtii tiivistyä kosteutta. Mitä vähemmän lämpöä karkaa, sen parempi – jo asunnon lämmityskustannuksienkin takia. Uusien eristeiden lisääminen on yleensä ottaen melko helppoa ja edullista, joten vinkki kannattaa laittaa korvan taa.

Kattotarkastus kertoo, pitääkö katon ja yläpohjan eristeinä olevat villat vaihtaa

Villojen vaihto ei ole jokavuotinen kattotyö Valkeakoskella tai muuallakaan Suomessa. Villat vaihdetaan yleensä vain silloin, jos niissä on kosteutta, sillä märät villat voivat johtaa yläpohjan homevaurioon. Kattotarkastusta tarvitaan muun muassa siksi, että kattovuoto ja katon vesivahinko osattaisiin korjata ajoissa (ja mahdollisuuksien mukaan ehkäistä kokonaan).

Kattotarkastus kertoo myös siitä, tarvitaanko katon lisälämmöneristystä tai uusia ilmanvaihtokanavia. Tilaa uusien eristeiden asentaminen, vanhojen villojen vaihto tai uusien ilmanvaihtokanavien asennus, eristys ja tiivistys meiltä, niin saat parasta palvelua koko urakan ajan. Ota yhteyttä myös silloin, jos harkitset ullakon eristämistä ja sen ottamista asuinkäyttöön. Jotta vintin eristys ei madaltaisi huonetilaa liikaa, saatetaan tarvita katon korotusta. Katon korotus on iso projekti, minkä aikana joudutaan jatkamaan niin kattorakenteita, savupiippua kuin alastuloputkiakin, mutta me teemme kaiken asiantuntevasti ja avaimet käteen -pakettina.

Jos välikatolta löytyy kosteutta, vaikka tiilikatto, huopakatto, peltikatto tai sen läpiviennit eivät vuoda tipan tippaa, kertoo se kondensoitumisesta. Kondenssivettä syntyy varsinkin kevättalvisin, jos asunnosta karkaava lämpö ei pääse poistumaan katon alta. Jotta ilma saataisiin poistumaan, on katon tuulettumista tehostettava – vaikkapa juuri uusien ilmanvaihtokanavien avulla. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota siihen, onko eristeitä riittävästi. Jos eristeitä on liian vähän, karkaa lämpöä turhan runsaasti.

Uusien eristeiden asentaminen vaikuttaa asumismukavuuteen monin eri tavoin. Se, että lämpöä karkaa aiempaa vähemmän, tarkoittaa lämpimämpiä ja vedottomampia huoneita. Asunto voidaan lämmittää vähemmällä energialla, mikä on ympäristöystävällistä. Samalla lämmityskulut pienenevät. Säästyneet rahat voi käyttää vaikkapa aurinkopaneelien hankkimiseen.

Parempi eristys vähentää paitsi kondenssiveden aiheuttamien vesivahinkojen, niin myös saumavuotojen todennäköisyyttä. Mitä enemmän lämpöä karkaa, sitä enemmän katolla oleva lumi sulaa talven mittaan. Osa sulaneesta lumesta voi jäätyä korkeaksi valliksi katon reunalle, mikä lisää saumavuotojen todennäköisyyttä – estäähän valli veden poistumisen katolta. Kattojää on vaarallinen myös talon ympärillä liikkuville ihmisille, sillä jää voi pudota alas ja aiheuttaa vahinkoa. Kun eristeitä on tarpeeksi, sulavat lumet vasta kevätauringon vaikutuksesta, eikä kattojäätä tai jääpuikkoja synny samaan tapaan kuin rakennuksessa, mikä kärsii lämpöhukasta.

Kattoturvatuotteiden tarkastus saattaa johtaa tarjoukseen niiden uusimisesta

Asennamme, uusimme, korjaamme ja huollamme kaikki kattoturvatuotteet Valkeakoskella. Meiltä voit tilata myös kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunnon tarkastamisen. On tärkeää, että kerrostalon, rivitalon, omakotitalon, mökin tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katto on varusteltu riittävällä määrällä kattotikkaita ja muita kattoturvatuotteita. Talotikkaiden, palotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden on myös oltava tarpeeksi hyväkuntoisia, ja kunnolla kiinni katossa. Jos kiinnikkeet ovat löystyneet, on vaarana, että ne irtoavat katosta. Tikkaiden tai muiden katon tarvikkeiden irtoaminen katosta rikkoo kattoa, mutta ei siinä kaikki. Kattoturvatuotteiden irtoaminen on äärimmäisen vaarallista juuri silloin katolla liikkuneelle henkilölle tai juuri silloin talon lähistöllä liikkuville ihmisille.

Jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on asennettu meidän toimestamme, voit olla varma, että se on varustelu juuri sopivalla määrällä kattoturvatuotteita. Tiedämme, mitä rakennusmääräykset sanovat kattoturvatuotteista, ja osaamme ottaa sen huomioon uutta kattoa varustellessamme. Jos ikkunasta ei ole turvallista hypätä alas, asennamme hätäpoistumistikkaat. Jos katto on tarpeeksi kalteva (eli jos katon kaltevuus on ainakin 1:8), asennamme lumiesteet katon reunalle. Lumiesteitä tarvitaan kaksi riviä, jos lape on riittävän pitkä. Lumiesteiden ansiosta talon vieressä voi liikkua turvallisesti koko talven ajan, eivätkä vapaasti liikkuvat lumimassat aiheuta vaurioita kattoon.

Jos katon kaltevuus on yli 1:8 ja talossa on kerroksia enemmän kuin kaksi, on myös kattosilta välttämätön kattovaruste. Kattosiltaa kannattaa harkita muutenkin, sillä kiität vielä itseäsi – sen avulla katon huoltaminen on helpompaa ja huolettomampaa. Kattosilta kulkee harjan suuntaisesti vieden esimerkiksi savupiipun tai kattoikkunan luo. Tarvittaessa asennamme katolle myös putoamissuojat, kattopollarit ja muut tarpeelliset kattoturvatuotteet. Kattoturvatuotteet asennetaan sen mukaan, onko kyseessä saumakatto, tavallinen peltikatto, tiilikatto vaiko huopakatto.

Aina kun liikumme katolle jotain kattotyötä tehden, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Sen aikana varmistamme koko katon tiiviyden ja ehjyyden. Arvioimme myös kattopesun, sammaleiden poiston, kattomaalauksen tai jonkin muun kattohuollon tarpeellisuuden. Katon kuntotarkastuksen yhteydessä kiinnitetään huomiota myös kattoturvatuotteisiin. Tarkastamme, onko kattoturvatuotteita tarpeeksi, ja missä kunnossa katolla jo olevat turvatuotteet ovat. Tarvittaessa annamme tarjouksen huolto- tai korjaustoimenpiteistä, tai virkaheittojen kattoturvatuotteiden uusimisesta.

Mitä kaikkien pitää tietää lumiesteiden korjauksesta, kiinnityksestä ja asennuksesta?

Voit teettää lumiesteiden asennuksen ja korjauksen Plus Kattopalvelulla, ja näin kannattakin toimia silloin, kun haluat teettää työn asiantuntevilla, ripeillä ja kilpailukykyisesti työnsä hinnoittelevilla ammattilaisilla. On joitain asioita, mitä kaikkien pitää tietää lumiesteiden asentamisesta, korjaamisesta ja irronneiden lumiesteiden kiinnittämisestä takaisin katolle, ja nyt me kerromme, mitä.

Otetaan ensiksi lumiesteiden asennus. Milloin ja miksi sitä tarvitaan? No, lumiesteet pitää rakennusmääräysten nojalla asentaa kaikille katoille, joiden kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän. Lumiesteet pitää asentaa niin huopa-, pelti- kuin tiilikatoillekin. Riippuu lappeen koosta ja muun muassa alueen keskimääräisistä lumikuormista, kuinka lumiesteet mitoitetaan. Jos lape on pitkä, pitää lumiesteitä olla kaksi riviä. Lumiesteet kannattaa asennuttaa koko lappeen reunalle, jotta kuormitus jakaantuu tasaisesti. Asennustapa riippuu katemateriaalista – tiilikatolla käytetään erilaisia asennusmetodeja kuin esimerkiksi konesaumakatolla.

Lumiesteet pitää asentaa, koska kaltevalta katolta vapaasti putoava lumimassa voi aiheuttaa vahinkoja. Rakennuksen liepeillä liikkuvat ihmiset ovat vaarassa, jos lumi meinaa pudota alas koska hyvänsä. Omaisuusvaurioitakin voi syntyä. Lisäksi on otettava huomioon se, että katolta vauhdikkaasti alas putoava lumimassa voi repiä irti kattotiiliä ja kattotarvikkeita, jolloin katto voi alkaa vuotaa siihen syntyneistä vaurioista.

Entä lumiesteiden korjaus? Koska lumiesteet voivat olla vääntyneet tai muuten vaurioituneet, kannattaa asia tarkastaa joka kevät ja syksy. Tilaa katon kevät- ja syyshuollot meiltä, niin saat ilmaisen kattotarkastuksen, minkä yhteydessä arvioidaan myös lumiesteiden kunto. Jos lumiesteitä pitää korjata tai uusia, tai jos niiden kiinnikkeitä pitää kiristää, saat siitä hyvän tarjouksen. Ilmainen kattotarkastus on jokaisen tekemämme kattourakan yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen.

Lumiesteiden kiinnitystä tarvitaan silloin, jos kova tuuli tai poikkeuksellisen runsas lumitaakka pudottaa lumiesteet katolta. Katto vaurioituu, jos lumiesteet tai vaikkapa tikkaat pääsevät putoamaan, siksi kattoon syntyneet vauriot korjataan ennen kattotarvikkeiden kiinnittämistä takaisin katolle. Jotta lumiesteet pysyisivät mahdollisimman hyvin katossa, kannattaa niiden kiinnikkeet tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Oikein runsaslumisina talvina sinun kannattaa tilata lumen pudotus katolta – senkin saat Plus Kattopalvelulta. Lumenpudotus ehkäisee monet ongelmat, kuten katon rakenteiden vaurioitumisen liian painavan lumitaakan alla.

Kattopeltiseppä hoitaa piipunhatun ja piipun pellityksen asentamisen

Kun tarvitset piipunhattua tai piipun pellitystä, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja meidän kattopeltiseppiimme. Saat meiltä paitsi piipun pellityksen peltisepän työnä, myös kaikki muut peltisepän työt. Kattopeltiseppää tarvitaan esimerkiksi jiiripellityksiin, kattoikkunan pellittämiseen, tippapeltien asentamiseen ja seinällenostolistojen vaihtamiseen. Haluaisitko kattoturvatuotteet peltisepän työnä, vai onko aika uusia tai korjata konesaumakatto? Konesaumakatto on todella tiivis ja näyttävä katto, mikä voidaan asentaa melko loivillekin katoille. Kaksinkertaiset saumat ja kiinteästi kattoon saumatut läpiviennit ovat konesaumakaton uskomattoman vedenpitävyyden salaisuus. Kun konesaumakattoa varustellaan, ei siihen (silloinkaan) tehdä ruuvinreikiä. Kattovarusteet kiinnitetään katon pystysaumoihin, joten katto säilyttää tiiviytensä.

Se niistä muista peltisepän töistä. Piipun pellitys on tarpeellinen lisä jokaiseen savupiippuun, sillä se suojaa piippua sateilta ja kosteudelta. Kosteus rapauttaa piippua lyhentäen sen käyttöikää, joten piippu kannattaa suojapellittää. Piipun pellitys, mikä on tehty mittojen mukaan, vähentää myös sen todennäköisyyttä, että piipusta alkaisi vuotaa vettä. Koska katto voi kaikesta huolimatta alkaa vuotaa piipun juuresta, on tärkeää, että aluskate on ehjä ja oikein asennettu. Jos näin ei ole, pitää aluskate korjata piipun kohdalta – tai missä ongelmakohta ikinä onkaan. Aluskatteen korjaaminen vaatii sitä, että vesikattoa puretaan piipun kohdalta. Piippua pellittäessä vesikatto on jo valmiiksi osittain purettu, joten meidän on helppo tiivistää samalla aluskate.

Piipunhattuakaan ei kannata unohtaa. Jos savuhormin suuaukko on paljas, sataa hormiin vettä. Harva hormi on koko ajan lämmin, jolloin kosteus haihtuisi välittömästi. Mikäli hormissa on kosteutta talven tullen, kiihtyy hormin laastin rapautuminen. Laastiin syntyy vähitellen koloja, joista voi karata savukaasuja. Kuumat savukaasut saattavat aiheuttaa rakennuspalon sytyttämällä yläpohjan eristeet tuleen. Koloista on sekin haitta, että niihin kertyy nokea. Nokipalovaaran takia hormit on nuohottava säännöllisin väliajoin, mutta se ei auta, jos noki on pakkaantunut hormin koloihin.

Mikäli hormin huomataan rapautuneen, on ensimmäinen askel hormisaneeraus. Se toteutetaan liukuvalun avulla. Näin hormi saadaan taas tasapintaiseksi ja turvalliseksi. Seuraavaksi kannattaa asentaa sateelta ja roskilta suojaava piipunhattu paikoilleen. Vetokin on parempi, kun savuhormi on kuiva.

Kattotarkastus Valkeakoskelle yhtä aikaa vaikka katon harjauksen kanssa

Kun toteutamme katon harjauksen, teemme samalla katon tarkastuksen Valkeakoskella. Kattotarkastus on kaikkien kattotöidemme yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen. Meidän tavoitteemme on saada asiakkaan katto hyvään kuntoon, ja myös pysymään hyväkuntoisena. Saavutamme tämän tavoitteen tarjoamalla katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle kaikkien kattotöiden yhteydessä. Sen aikana havaitaan kaikki mahdolliset vauriot, mitkä saadaan näin nopeasti korjattua. Jos katon hyväkuntoisuuden säilyminen edellyttää joitain kattohuoltoja, teemme tarjouksen niistäkin.

Toki voit tilata kattavan tiilikatto-, huopakatto- tai peltikattotarkastuksen meiltä myös omana palvelunaan. Silloin kattotarkastuksesta lähetetään sinulle lasku, mutta periaatteidemme mukaisesti se on varsin kohtuullinen. Kattotarkastus olisi hyvä teettää kaksi kertaa vuodessa, ensimmäisen kerran heti talven jälkeen ja toisen kerran loppuvuodesta. Koska katto pitäisi myös puhdistaa näillä main, voimmekin suositella katon kevät- ja syyshuoltoja. Tällaisen huollon aikana puhdistamme palahuopakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi tiilikuvioisen peltikaton roskista. Roskien poisto estää kattoa sammaloitumasta ja ruostumasta. Samalla puhdistamme sadevesijärjestelmän roskista varmistaaksemme sen vedon myös tulevana vuodenaikana. Kuten aina, kruunataan tämäkin kattotyö ilmaisella kattotarkastuksella.

Katon kunnon tarkastuksen aikana tarkastamme koko katon tiiviyden. Käymme läpi kaikki saumat, sisätaitteet ja läpiviennit. Jos jokin tiiviste on haurastunut tai jokin naula törröttää, huomaamme sen kyllä. Varmistamme myös se, että kaikki katon varusteet ovat kunnolla kiinni katossa, eivätkä meinaa irrota seuraavassa tuulenpuuskassa. Katon kunnon tarkastuksen yhteydessä kartoitamme myös sen, pitääkö katto maalata tai pestä. Jos katolla kasvaa sammaleita, teemme tarjouksen sammaleiden poistamisesta.

Mikäli yläpohjaan pääsee rakenteita avaamatta, käymme kyselemässä aluskatteen, eristeiden ja kattorakenteiden kuulumiset. Aluskatteen ehjyys on tärkeää koko katon ja itse asiassa koko rakennuksen kunnon kannalta. Katon alla voi olla kosteusvaurioita myös silloin, vaikka aluskate ja vesikate ovat ehjiä. Silloin on kyse siitä, että katolle nousee paljon lämpöä, mikä ei tuuletu pois. Ratkaisu löytyy katon tuuletusratkaisujen tehostamisesta, kenties myös eristeiden lisäämisestä.

Jos omakotitalon, kerrostalon tai muun rakennuksen katolle ei tarvitse tehdä mitään, emme anna tarjousta mistään toimenpiteestä. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että tilanteet muuttuvat nopeastikin. Vaikka katto olisi nyt täysin kunnossa, kannattaa katon kunto käydä varmistamassa taas puolen vuoden päästä.

Vuoden kattourakoinnit ja kattopalvelut Valkeakoskella eivät lopu syyshuoltoihin

Teemme kattourakointeja Valkeakoskella läpi vuoden. Tämä kattourakoitsija ei lepää laakereillaan talvellakaan, vaan jatkaa kattourakoiden hoitamista. Syyshuolto on monessa tapauksessa vuoden viimeinen kattourakka, ja sen jälkeen katto saa rauhassa peittyä lumeen. Aina tilanne ei kuitenkaan ole tällainen. Olemme kattopalvelu, joka tekee kattoremontteja myös talvisin. Kattoremontti voi alkaa katon syyshuollon jälkeen, vaikkapa marras- tai joulukuussa. Kattofirmamme työntekijät osaavat suojautua pakkaselta ja viimalta kerrospukeutumisen avulla, joten pieni pakkanen ei töitä pysäytä.

Talvisia kattotöitä ovat myös lumenpudotukset. Niiden sesonkiaikaa on kuitenkin kevättalvi, ei loppuvuosi. Pakkaslumi on kevyttä, joten sitä ei tarvitse pudottaa katolta kuin poikkeustapauksissa. Toteutamme talven mittaan myös jään poistoja katoilta. Jää pitää poistaa, ettei se vaurioita kattoa tai aiheuta vahinkoa putoamalla alas väärään aikaan. Jää kannattaa poistaa myös ränneistä, jotta rännit eivät vääntyisi suotta.

Kun kevät sulattaa lumet katolta, alkaa keväthuoltojen sesonki. Tuolloin puhdistamme katon ja sadevesijärjestelmän ja tarkastamme katon kunnon. Lumi ja pakkanen ovat voineet vaurioittaa kattoa, ja se on korjattava pikaisesti. Kevättarkastus kertoo myös niistä kattohuolloista, mitkä pitää toteuttaa kevään ja kesän aikana.

Esimerkiksi kattomaalaus pitää jättää kesään, sillä ulkolämpötilan on oltava plussan puolella yöaikaankin. Liian suoraa auringonpaistetta ei kuitenkaan saisi olla luvassa, eikö sateita. Alkukesä onkin yleensä hyvää aikaa maalata talon katto.

Kesä on edelleen kattoremonttien sesonkiaikaa, vaikka kattoremontti voidaan tehdä minä vuodenaikana tahansa. Loppukesän ja syksyn aikana saattaa olla kovia rajuilmoja, joten syksyisin tehdään jonkin verran myrskyvaurioiden korjauksia. Loppusyksy on syyshuoltojen aikaa – katto pitää puhdistaa ja tarkastaa ennen uuden talven alkamista. Syyshuoltoon kuuluu myös rännien puhdistus, jotta ne eivät jäätyisi talvella.

Saat kaikki kattotyöt tästä samasta osoitteesta. Palvelemme pitkällä kokemuksella ja pettämättömällä asiantuntemuksella niin taloyhtiöitä kuin yksityisasiakkaitakin. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, kuten myrskytuulen irrottamien kattopeltien kiinnityksen tai vaikka katon harjauksen, saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Näin autamme sinua saamaan kaikki korjaus- ja huoltotarpeet ajoissa hoidettua. Tämä palkitaan pitkäikäisellä katolla, mitä ei tarvitse isommin korjailla.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt