Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kaikki kattotyöt kattoremontista katon huoltoon Karkkilassa

Plus Kattopalvelu palvelee ammattitaidolla kaikkia kattotöitä tarvitsevia kotitalouksia ja taloyhtiöitä Karkkilassa. Teemme parhaat kattosaneeraukset, katon korjaukset ja kattohuollot myös Karkkilan naapurikunnissa Lohjalla, Lopella, Tammelassa sekä Vihdissä. Emme ole erikoistuneet mihinkään tiettyyn katemateriaaliin, vaan palvelemme yhtä hyvin niin huopakattojen, tiilikattojen kuin peltikattojenkin omistajia. Vinkeillämme kaikki katot pysyvät hyvässä kunnossa ja kestävät vuosikymmenestä toiseen! Pitkäikäisimmät katot voivat kestää yli sata vuotta, mutta viitisenkymmentäkin vuotta on ihan kunnioitettava suoritus. Esimerkiksi lukkosaumakatto, aaltopeltikatto ja tiilikuvioitu teräspeltikatto saattavat kestää puoli vuosisataa, kun tilaatte Plus Kattopalvelulta sen säännölliset huollot ja satunnaiset korjaukset, kuten irronneiden kattopeltien kiinnittämisen takaisin katolle.

Tiilikattoakin pitää toisinaan korjata, sillä katolla voi olla rikkinäisiä kattotiiliä. Ehkä piipunjuuri vuotaa, tai linnut ovat nokkineet aluskatteeseen reiän? Plus Kattopalvelulta saat parhaat ratkaisut joka tilanteeseen. Tiivistämme, paikkaamme, pesemme ja pinnoitamme myös erilaiset huopakatot, kuten tasakatollekin sopivat tiivissaumakatteet sekä palahuopakatot. Palahuopakatto tai tiivissaumakatto voivat kestää 40 vuotta oikeassa hoidossa. Tunnemme myös perinteiset katon asennusmenetelmät, joten tilaat meiltä kolmiorimahuopakatteen tai rivisaumatun peltikatonkin asennuksen tai korjaamisen.

Kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksella voi maksaa paitsi katon uusimisen, niin myös kourusaneerauksen, kattohuollot (kuten katon harjauksen tai kattomaalauksen), kattoreikien ja muiden vaurioiden paikkaukset sekä kaikki katon varusteluun liittyvät kattotyöt. Esimerkiksi kattoturvatuotevalikoimaa on joskus päivitettävä. Omakotitalon tai kesämökin omistajana voit vähentää useimmat kattourakat verotuksessasi, sillä Plus Kattopalvelun kattotöistä on mahdollista saada kotitalousvähennystä.

Erityisen hienoa Plus Kattopalvelun toiminnasta tekee se, että tarjoamme jokaisen kattotyön yhteydessä tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kunnon tarkastuksen. Tämän kattotarkastuksen aikana tutkimme niin katon saumat, läpiviennit kuin muutkin yksityiskohdat. Tutkimme, ovatko kattovarusteet kunnolla kiinni katossa, ja toimiiko sadevesijärjestelmä moitteetta. Kaikki roskat, auenneet saumat tai muut ongelmat on otettava vakavasti, sillä vuotava sadevesijärjestelmä on turmiollinen koko rakennuksen kannalta. Katon kunnon tarkastuksen aikana käymme myös katon alla, jos sinne suinkin pääsee purkamatta rakenteita. Joskus täysin tiiviinkin katon alta löytyy hometta ja lahoa. Se kertoo puutteellisesta tuuletuksesta, ja siihenkin meillä on tarjota parhaat ratkaisut. Jos kattokokonaisuutta on jotenkin huollettava tai korjattava, kerromme siitä asiakkaalle korjaussuunnitelman ja mainion tarjouksen kera.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Elämäsi helpoin kattoremontti Karkkilassa on vain yhden soiton päässä

Elämäsi helpoin kattoremontti Karkkilassa on vain yhden puhelinsoiton tai verkkoviestin päässä. Ota yhteyttä palvelevaan Plus Kattopalveluun, niin saat poikkeuksellisen hyvän tarjouksen kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai omakotitalon kattoremontista. Katon uusiminen tapahtuu avaimet käteen -pakettina, kuinkas muutenkaan. Asiakkaan ei tarvitse tehdä uuden katon eteen muuta kuin ottaa yhteyttä ja jättää urakka kokonaisuudessaan osaavien ammattilaistemme harteille.

Olipa kyseessä huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti, alkaa se paikan päällä Karkkilassa tehtävällä alkukatselmuksella. Alkukatselmuksen aikana selviää, miten harjakatto, pulpettikatto, tasakatto tai esimerkiksi aumakatto kannattaa uusia. Joskus riittää osittainen kattoremontti, eli kattosaneeraus, minkä yhteydessä ei uusita lainkaan aluskatetta. Joskus voi olla mahdollista rakentaa uusi huopakatto suoraan vanhan päälle, mutta tämä vaatii katon rakenteilta jo melko paljon.

Mikäli et enää halua huopakattoa, voimme vahvistaa kattorakenteet ja asentaa tilalle tiilikaton – ja toisinpäin! Myös katon korottaminen, tasakaton muuttaminen satulakatoksi tai lippojen lisääminen uudelle katolle on täysin mahdollista. Osa katon muutostöistä vaatii rakennuslupaa tai toimenpidelupaa, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Joskus peltikaton, tiilikaton, huopakaton ja palahuovan asennus kestää normaalia pidempään. Syynä saattaa tällöin olla katon alta löytyneet kosteusvauriot. Koska kosteusvaurioiden korjaaminen vaatii aikaa ja rahaa, kannattaa katon kuntoa seurata kattovuotojen varalta. Mitä nopeammin vuotava katto korjataan, sen paremmassa kunnossa kattorakenteet pysyvät. Vanha katto kannattaa uusia sen ollessa vielä tiivis, sillä siten vältytään katon alapuolisten rakenteiden kastumisen aiheuttamilta korjauskustannuksilta.

Kattoremontin hinta on aina varsin kohtuullinen, kun asioit hyvästä hinta-laatusuhteestaan tunnetun Plus Kattopalvelun kanssa. Teetä kattoremontti talvella, niin urakka saattaa edetä vielä normaaliakin nopeammin. Talviaikaan säät ovat helpommin ennustettavissa, ja rakenteet pysyvät paremmin kuivina. Katto kannattaa uusia juuri talviaikaan, ja yhä useampi suomalainen onkin ottanut vinkistä vaarin.

Kattoremonttimme voi maksaa myös osamaksulla. Myös rahoitus on hyvä tapa maksaa uusi palahuopakatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi konesaumakatto. Kattoremontin rahoituksesta pääset lukemaan lisää kotisivuiltamme, joilta löydät myös linkin remonttilainan hakemuslomakkeelle. Remonttilainamme sopii myös muiden kattotöiden rahoittamiseen, eli sillä voit pilkkoa osiin vaikkapa kourusaneerauksen tai aluskatteen uusimisen aiheuttamat kustannukset.

Huopakatto tai palahuopakatto on nappivalinta kesämökin uudeksi katoksi

Huopakatto tai palahuopakatto ovat nappivalinta kesämökin uudeksi katoksi, mutta bitumikatto toimii yhtä hyvin myös kerrostalon, liikekiinteistön, tuotantolaitoksen tai vaikkapa paritalon kattona. Bitumikermikatto pitää vettä eikä pelkää pakkasiakaan. Bitumikatetta on ilo työstää, sillä se on elastinen ja mukautuva. Näin ollen bitumikatto sopii erinomaisesti myös monimuotoisille katoille.

Tiivissaumakatteesta tulee niin tiivis ja kestävä, että se sopii jopa tasakatoille. Itse asiassa, rullatavarana myytävästä kattohuovasta hitsaamalla asennettava tiivissaumakatto on ainoa katevaihtoehto tasakatoille. Jos haluat uudeksi katoksi laattakaton tai jonkin muun katon, mikä vaatii kaltevampaa kattoa, voimme muokata katon kaltevammaksi. Tässä yhteydessä meidän on jatkettava kattorakenteita, korvattava kattokaivot sadevesikouruilla ja tehtävä monia muita muutoksia, mutta Plus Kattopalvelun kokeneilta konkareilta kaikki sujuu moitteettomasti. Tasakaton muuttaminen satulakatoksi on toimenpide, mitä varten on haettava lupaa oman kunnan rakennusvalvonnasta.

Kolmiorimahuopakatto sopii kesämökin, omakotitalon tai muun rakennuksen uudeksi katoksi silloin, kun katon kaltevuus on 1:3 tai enemmän. Kolmiorimahuopakatto asennetaan nimensä mukaisesti kolmionmuotoisten rimojen avulla. Aikoinaan tämä tekniikka oli ainut tapa saada bitumikatosta tiivis, mutta ajat ovat muuttuneet valtavasti. Tiesitkö, että ensimmäiset huopakatot tehtiin tervaan kastetuista paperiarkeista? Toista on tänä päivänä, kun tuotekehitys on hionut bitumikatosta todella tiiviin, joustavan ja rasituksensietokykyisen katon, mille voi odottaa useamman vuosikymmenen mittaista toimintaikää.

Kolmas vaihtoehto kesämökin tai muun kiinteistön uudeksi huopakatoksi on palahuopakatto eli laattakatto. Bitumipaanukattoa ei kuitenkaan voida harkita, ellei katon kaltevuus ole ainakin 1:5.  Palahuopakatto asennetaan lukuisista, esimerkiksi kuusikulmaisista paanuista, joissa on valmis liimapinta. Liimapinta on uudemmissa paanuissa heti käyttövalmis, mikä nopeuttaa palahuopakaton asentamista merkittävästi.

Plus Kattopalvelu osaa asentaa kaikenlaiset huopakatot luotettavalla tavalla, mutta ei siinä kaikki: saatte meiltä myös huopakaton huollot, korjaukset ja remontit! Mitä säännöllisemmin huopakattoa huolletaan, sitä paremmassa kunnossa se pysyy – eli toisin sanoen, sitä vähemmän siinä esiintyy kattoreikiä ja muita paikattavia kohtia. Kaiken aa ja oo on katon puhdistaminen roskista kaksi kertaa vuodessa, mutta sammaleenpoistoja tai katon pinnoittamistakaan ei pidä unohtaa.

Katon korjaus Karkkilassa voi tarkoittaa vaikkapa katon oikaisua

Luota Plus Kattopalveluun aina tarvitessasi katon korjausta Karkkilassa. Korjaamme niin peltikatot, huopakatot, palahuopakatot kuin tiilikatotkin, ja tarjoamme asiantuntevaa katonkorjauspalvelua sekä taloyhtiöille että kotitalouksille. Saatte hyvän tarjouksen kattonne korjaamisesta ottamalla yhteyttä ja kertomalla tarkemmin siitä, mikä harjakatossa, tasakatossa tai esimerkiksi pulpettikatossa on vikana. Tulemme paikan päälle tutkimaan sitä, miten katto on paras kunnostaa, ja miten edullisesti se on tehtävissä. Jos katto on niin vanha tai muutoin haurastunut, että katto on paras uusia, laadimme mainion tarjouksen kattosaneerauksesta.

Tyypillisimmät kattopaikkaukset ovat rikkinäisten tiilien vaihto, katon ja katon läpivientien asennus sekä tiivistys, peltikaton ja huopakaton reikien paikkaukset sekä irronneiden lumiesteiden aiheuttamien vaurioiden paikkaus. Myös kattotikkaat, rännit tai kulkusillat voivat irrota katolta ja aiheuttaa samalla reikiä katteeseen. Me tiedämme heti, mitä tehdä. Tiilikatolla vaihdamme haljenneen tiilen uuteen, koska niitä ei kannata alkaa liimailla yhteen. Läpiviennin tiivistys, eli esimerkiksi kattoikkunan korjaus, hoidetaan usein vaihtamalla tiivisteet. Läpivientien tiivisteet kuluvat vuosien saatossa, siksi niiden kuntoa olisi hyvä seurata puolivuosittain. Huopakaton reiät paikataan tiivistemassalla, mitä voi periaatteessa käyttää myös peltikatolla. Peltikaton reikiintyneet kattopellit on kuitenkin yleensä parempi vaihtaa uusiin, sillä paikkauskohta ei kestäisi kovin hyvin säitä.

Muita tavanomaisia kattokorjauksia Karkkilan suunnalla ovat lumen painon alla vuotaa alkaneiden jiirien korjaus, tuulella irronneiden peltilistojen vaihto, reikiintyneen aluskatteen vaihto sekä kattovuodon korjaus ja lahovaurioiden korjaus. Myös rännejä joudutaan joskus kunnostamaan. Rännien ja vesikourujen korjaus voi johtua jäästä. Jää saattaa avata rännien ja alastuloputkien saumat, mitkä alkavat vuotaa. Saumat voidaan tiivistää, samoin kuin ruosteen ränneihin tekemät reiät on mahdollista paikata massoilla. Oikein huonokuntoiset vesikourut vaihdamme uusiin. Vesikourujen ja alastulo- eli syöksyputkien tekninen käyttöikä on noin 40 vuotta, ellei ole kyse alumiinisesta sadevesijärjestelmästä, mikä saattaa kestää yli 60 vuotta.

Plus Kattopalvelu palvelee luotettavasti ja laadukkaasti myös silloin, kun tarvitaan katon oikaisua. Katon oikaisu johtuu monesti siitä, että katolle on ollut liikaa lunta, ja kattorakenteet ovat vaurioituneet ylimääräisen kuorman alla. Teemme toki myös myrskyvaurioiden kunnostukset: pahimpia vahinkoja aiheuttavat kattojen päälle tuulella joskus kaatuvat puut.

Miten toimia omakotitalon tai kesämökin katon vuotaessa?

Kattovuoto voi johtaa jopa ennenaikaiseen kattoremonttiin, joten kattovuodot kannattaa ottaa vakavasti. Paras tapa toimia omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai minkä tahansa muun katon alkaessa vuotaa on ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun. Soita ja tilaa vuotavan katon korjaus, niin kiiruhdamme paikan päälle Karkkilaan (tai Karkkilan ympäristöön) paikallistamaan kattovuotoa ja sääsuojaamaan kattoa. On tärkeää saada tukittua veden reitti katon alle, sillä kosteus pahentaa koko ajan tilannetta katon alla. Kosteus saa puurakenteet lahoamaan, jolloin ne menettävät kantokykynsä. Kun kosteus saavuttaa eristeet, aiheuttaa se mikrobikasvustojen syntyä. Esimerkiksi home saattaa sairastuttaa talon asukkaat, joten kosteutta ja kosteusvaurioita vastaan kannattaa taistella kaikin tavoin.

Kattovuodon korjaus on kerrassaan helppo nakki, jos aluskate on säilynyt ehjänä, eikä vuotava kattoikkuna tai esimerkiksi harjatiilen kohdalta alkanut kattovuoto ole päässyt kastelemaan katon alla olevia rakenteita. Sekä vesi- että aluskatteen kunto kannattaakin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdollisiin epäkohtiin ja ongelmiin voitaisiin ajoissa puuttua.

Mikäli aluskatekin on mennyt rikki, voi meillä olla edessämme katon vesivahinko. Paikan päälle tultuamme saamme kyllä selville taloudellisimman ja kaukonäköisimmän tavan vuotavan katon ja katon vesivahingon korjaamiseen. Jos talon katto on vielä nuori, riittänee katon osittainen korjaus. Mikäli katto on iäkäs tai muutoin luultua huonommassa kunnossa, teemme tarjouksen kattoremontista. Uusi katto pitää taas vettä vuosikymmenestä toiseen, ja uuden katon alla olevat uudet kattorakenteet ja uudet eristeet takaavat katon ryhdikkyyden sekä terveen sisäilman.

Katto voi alkaa vuotaa, vaikka se olisi suhteellisen nuori, ja vaikka se olisi kaikkine läpivienteineen säännöllisesti tarkastettu. Esimerkiksi painava lumi voi saada katon saumat tai jiirit pettämään, ja tällöin katon alle voi päästä vettä. Lumen liikkeet saattavat irrottaa katosta erilaisia kattotuotteita, ja tällöin kattoon syntyy vuotavia reikiä. Myös kovat tuulet voivat irrottaa katosta tikkaita, kulkusiltoja, aurinkopaneeleita, ilmanvaihtohormeja ja muita tarvikkeita, ja saada aikaan kattoreikiä. Myrskyvahinkojen korjaamiseen voi saada korvauksia omalta vakuutusyhtiöltään, mutta lumen painosta tai sen liikkeistä aiheutuvat vauriot ja kattovuodot jäävät lähes aina asiakkaan itsensä maksettaviksi – siksi kannattaa tilata meiltä myös lumenpudotukset.

Katon huolto Karkkilassa ei ole asia, mitä kannattaa lykätä

Olipa kattosi tiilikatto, huopakatto, palahuopakatto tai peltikatto, katon huolto Karkkilassa on asia, mitä ei kannata lykätä. Katon huolto auttaa pitämään omakotitalon, luhtitalon, vapaa-ajan kiinteistön tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katon paremmassa kunnossa. Kun katto on siisti, hyvin pinnoitettu ja rasituksensietokykyinen, esiintyy siinä vähemmän korjaustarpeita. Katon elinkaarestakin muodostuu pidempi kuin siinä tapauksessa, että kattoa ei olisi säännöllisesti huollettu.

Katon kevät- ja syyshuollot muodostavat katon huolto-ohjelman perustan, katemateriaalista riippumatta. Jokainen katto pitää puhdistaa kahdesti vuodessa, olipa se sitten huopakatto tai vaikka vanha varttikatto. On yhtä tärkeää poistaa roskat tasakatolta kuin esimerkiksi pulpettikatoltakin. Roskien poisto voidaan tehdä harjaamalla tai ilmapuhaltamalla, ja koska viimeistään tässä vaiheessa räystäskourut täyttyvät roskista, kuuluu ne puhdistaa lopuksi.

Perusteellisempi katon puhdistus olisi kattopesu tai sammaleenpoisto ja suojakäsittely. Sammaleet piinaavat muita kattoja kuin peltikattoja, joiden liukas pinta ei ole altis sammaloitumaan. Peltikatto voi kuitenkin ruostua, siksi pelkkä katon harjaus ei riitä peltikaton huolloksi. Katon maalaaminen torjuu ruostetta tehokkaasti, ja uutta maalipintaa tarvitaan tapauksesta riippuen 10–25 vuoden välein.

Sekä tiilikatto että peltikatto on hyvä pinnoittaa uudestaan, mutta näille katoille riittää yksi ainoa kerta. Pinnoittaminen tekee kattotiilistä jälleen sileitä, eli ne eivät enää ime vettä. Tämä vähentää tiilien talvista rapautumista, mikä johtuu nimenoman tiilen sisäänsä imemän veden jäätymisestä. Huopakatto saa uudesta pinnoitteestaan runsaasti lisää elinvoimaa. Pinnoite muun muassa palauttaa bitumikatteen elastisuuden, joten vasta pinnoitetulle bitumikatteelle voidaan odottaa jopa 20 vuotta lisää käyttöaikaa.

Katon tarkastaminen on ehkä se tärkein kattohuolto, sillä ilman sitä ei voitaisi tietää, koska kattoa on korjattava, tai pitääkö se esimerkiksi maalata tai käsitellä sammaleentuhoaineella. Plus Kattopalvelu tarjoaa ilmaisen kattotarkastuksen jokaisen kattotyön yhteydessä, myös katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Jos katolta löytyy rikkinäisiä kattotiiliä tai esimerkiksi auenneita saumoja, tarjoamme tarvittavia kattopaikkauksia. Jos taas katon maalipinta on alkanut hilseillä tai kattopeltien kiinnityksien lisäys olisi paikallaan, teemme tarjouksen tällaisista kattohuolloista. Vanhat peltikattonaulat voi olla syytä vaihtaa kateruuveihin – tästäkin laadimme tarvittaessa varteen otettavan tarjouksen.

Ammattitaitoa rännien puhdistamiseen Karkkilassa

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Karkkilassa ovat tärkeitä kattohuoltoja, olipa kyseessä omakotitalo, kerrostalo, kesämökki tai vaikkapa luhtitalo. Sadevesikourujen puhdistus tulisi hoitaa kaksi kertaa vuodessa, jotta roskat eivät pääsisi tukkimaan räystäskouruja. Roskien aiheuttamat tukokset estävät vettä poistumasta, joten ränni alkaa vuotaa. Koska kourussa on koko ajan vettä, altistuu se myös kosteuden aiheuttamalle ruostumiselle. Ruoste pilaa kourut, eivätkä ne ehkä kestäkään odotettua 40 vuotta.

Jos ränni vuotaa, tilaa meiltä kourujen ja syöksyputkien avaus. Kyse voi olla myös auenneista saumoista tai esimerkiksi ruosteen tekemistä rei’istä. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä Plus Kattopalvelu palvelee sinua myös kourusaneerausten tiimoilta. Jos saumaus tai reikien paikkaus ei riitä, teemme tarjouksen kourujen ja alatuloputkien uusimisesta. Asennamme uuden sadevesijärjestelmän millintarkasti paikoilleen, ja saatamme viimeistellä sen sulanapitojärjestelmällä. Sulanapitokaapelit pitävät kourut sulina kovinakin pakkastalvina. Toki sulanapitojärjestelmän päällä pitäminen vie energiaa, mutta näin vältytään kaikilta niiltä kosteusongelmilta ja turvallisuusuhilta, joita umpeen jäätyvä kouru voisi aiheuttaa.

Tukkipa kourun jää tai roskat, väärään paikkaan päätyvä kosteus voi saada rakennuksen ulkoseinät rapautumaan tai lahoamaan. Vesi, mikä päätyy maaperään rakennuksen ympärillä, saattaa nousta kastelemaan kellarin tai alapohjankin. Salaojat eivät ehkä jaksa pitää maaperää ja perustuksia tarpeeksi kuivina, jos katolta valuu tuhansia litroja vettä alas. Talvella rännien jäätyminen voi johtaa ränneistä roikkuviin, pitkiin ja hengenvaarallisen teräviin jääpuikkoihin. Ota tuolloinkin yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme sulattamaan rännit ja katkomaan jääpuikot.

Pidämme huolta myös kattokaivoista, mitkä on tarkoitettu veden poistamiseen tasakatolta. Kattokaivoissa ei saisi olla lainkaan roskia, sillä vedellä ei ole muuta reittiä pois huopakatolta. Kattokaivot onkin puhdistettava vähintään kaksi kertaa vuodessa, ja syksyn mittaan niiden veto on syytä käydä varmistamassa jopa viikoittain. Kattokaivojen talviaikainen toiminta voi ja kannattaa varmistaa lämpövastuksilla. Kattokaivojen elinkaari on lyhempi kuin teräskourujen, mikä tarkoittaa sitä, että kattokaivot kestävät noin 30 vuotta (eli ne on uusittava viimeistään huopakattoremontin yhteydessä). Asennamme, tiivistämme ja eristämme kattokaivosi Karkkilassa parhaalla mahdollisella tavalla.

Katon peseminen ja puhdistaminen ehkäisee sammaleita

Mitään kattotyötä ei tarvitse tehdä itse Karkkilassa, ei edes katon pesua, sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä. Plus Kattopalvelun ammattilaiset palvelevat hyvällä hinta-laatusuhteella kaikkia kotitalouksia, taloyhtiöitä ja yritysasiakkaita, joten ei kun viestiä tännepäin! Puhdistamme kattosi, ja kaupan päälle saat vielä katon kuntotarkastuksenkin.

Kattoa ei tarvitse pestä ja suojakäsitellä joka vuosi, eikä edes joka toinen vuosi. Jotkin katot pestään vain pari kertaa niiden elinkaaren aikana. Roskien poisto katolta riittää useimmille katoille niiden puhdistamiseksi ja puhtaana pitämiseksi. Katolle kertyy koko ajan puiden lehtiä, neulasia ja muita roskia, ja ne on poistettava joka kevät ja syksy harjaamalla tiilikatto, mineriittikatto, konesaumakatto tai tavallinen peltikatto. Huopakaton pinnoite ei välttämättä tykkää hyvää harjaamisesta, joten se puhdistetaan ilmapuhaltamalla.

Kun katolla ei maksaa viimevuotinen roskakuorma, se sammaloituu huomattavasti vähemmän. Vanhemmiten huopakatolle ja tiilikatolle saattaa sammaleita kuitenkin ilmaantua, ja silloin teemme sammaleenpoiston. Peltikatolle sammaleita kasvaa vain ani harvoin, ja silloinkin ne ovat poistettavissa harjaamalla katto reippaasti. Se, ettei peltikatto sammaloidu, ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei kattoa tarvitsisi pestä ja puhdistaa. Jos peltikattoa ei harjata kaksi kertaa vuodessa, alkaa se ruostua, ja ruoste tuhoaa katon aivan samaan tapaan kuin sammal hajottaa huopa- ja tiilikatot.

Kun tiilikatto, huopakatto tai peltikatto pestään, seuraa sitä yleensä katon maalaaminen. Katto saa maalaamisesta kiiltoa ja kauniin värin, mutta ei siinä kaikki. Kattomaalaus pidentää katon elinkaarta merkittävästi, sillä maali- tai suojapinnoite suojaa kattoa ja antaa sille lisää kykyä kestää erilaisia rasituksia. Peltikattoa maali suojaa etenkin ruosteelta, ja huopakattoa uusi pinnoite suojaa auringon porotukselta. Tiilikatto rapautuu vähemmän, kun se pinnoitetaan puolivälissä elinkaartaan, sillä pinnoite saa tiilet hylkimään sammaleita ja kosteutta.

Katto on paras pestä aika hellävaraisesti, eli tavallisen letkupaineen ja sopivan pehmeiden pesuharjojen avulla. Painepesuria ei kannata käyttää edes tiilikatolla, ellei katto ole tarkoitus pinnoittaa heti uudelleen. Painepesuri vaurioittaa tiilien suojapinnoitetta, mikä saisi tiilet ikääntymään lähestulkoon yhdessä yössä. Lopputuloksena olisi katollinen huonokuntoisia ja halkeilevia tiiliä.

Katon maalaus Karkkilassa tehdään eri tavalla eri katoille

Jos katto on likainen ja kulahtanut, on aika tilata katon maalaus Karkkilaan. Tiedät saavasi parasta palvelua, kun tilaat kattomaalauksen Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelulta sujuu yhtä hienosti niin peltikaton, huopakaton, palahuopakaton kuin tiilikatonkin maalaus. Lopputulos on aina yhtä onnistunut, ja urakalle lätkäistään vain sellainen hinta, mikä asiantuntemuksella ja ammattitaidolla maalatusta katosta kannattaakin maksaa.

Olemme aina ymmärtäneet yksityiskohtien päälle, vaikuttavathan ne aina kokonaisuuteen. Emme hosu katon huoltomaalauksenkaan yhteydessä, vaan kiinnitämme huomiota urakan kaikkiin detaljeihin. Huolellisuutemme näkyy myös siinä, että emme oio omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon maalauksen esivalmisteluissakaan.

Maali ei tartu kattoon kunnolla, ellei katto on täysin puhdas ja kuiva. Lisäksi maalaussäähän on kiinnitettävä huomiota, sillä pakkanen, sade tai liian suora auringonpaiste pilaisivat maalaustuloksen. Ensin katto harjataan, jotta puiden lehdet ja muu karkea lika saadaan pois katolta. Sitten suoritamme (tarvittaessa) sammaleenpoiston, sekä pesemme katon. Vasta kun peltikatto, bitumikatto tai betonitiilikatto on täysin kuiva, on aika kaivaa esiin maalipurkit ja pensselit.

Peltikatto maalataan useampaankin otteeseen sen noin 50-vuotisen elinkaaren aikana. Tärkein syy peltikaton maalauttamiselle on tietenkin ruosteen torjuminen. Ruoste vaanii niin aaltopeltikattoja, lukkosaumakattoja, tiilikuvioisia peltikattoja kuin konesaumakattojakin, joita ei ole maalattu kunnolla. Jos maalipinta hilseilee, on katon huoltomaalauksella jo kiire.

Huopakatto maalataan tai pikemminkin pinnoitetaan huopakattopinnoitteella vain kerran. Tämän kattohuollon seurauksena huopakatto säilyttää elastisuutensa ja erinomaisen kykynsä sietää erilaisia rasituksia. Uusi pinnoite saa huopakatteen myös hylkimään sammaleita.

Tiilikattokin hylkii paremmin sammaleita, kun se maalataan uudestaan. Uusi tiilikattopinnoite tasoittaa vanhojen betonitiilien pinnan, joten ne lakkaavat imemästä vettä. Tasaiselle pinnalle ei myöskään kasva sammaleita samaan tapaan kuin vanhoille ja huokoisille kattotiilille. Tiilikaton maalauksen seurauksena katon rapautuminen hidastuu merkittävästi, johtuuhan tiilien rapautuminen ja halkeileminen juuri tiilien sisään kertyneen kosteuden jäätymisestä.

Kun maalautat kattosi Karkkilassa, saat rasituksensietokykyisen katon, mikä myös näyttää hyvältä. Kevätauringossa kiiltelevä katto kääntää päät, ja on omiaan nostamaan koko kiinteistön arvoa. Kotitaloudet voivat vähentää tämänkin kattotyön verotuksessaan, joten kattomaalaus on varsin kannattava tapa huolehtia katon ja koko rakennuksen kunnosta.

Plus Kattopalvelu hoitaa korkeidenkin talojen lumenpudotukset Karkkilassa

Jos omakotitalon, tuotantolaitoksen tai kerrostalon katon reunalta uhkaa pudota niskaan lumikuorma, on aika tarttua puhelimeen ja tilata lumenpudotus Karkkilaan. Lumenpudotus omakotitalon, kerrostalon, mökin, rivitalon, teollisuushallien tai minkä tahansa muun kiinteistön katolta on vaikea ja vaarallinen homma, joten siinä kannattaa luottaa vain pitkän linjan kattoammattilaisiin.

Kun asioit Plus Kattopalvelun kanssa, ei sinun tarvitse olla huolissasi katteen rikkoutumisesta tai esimerkiksi siitä, rikkooko katolta putoava lumikuorma terassin valokatteen. Pidämme huolen myös siitä, etteivät kattolumityöt aiheuta vaaraa ohikulkijoille, talon asukkaille tai heidän irtaimistolleen. Lumen pudotus peltikatolta, tiilikatolta tai huopakatolta suunnitellaan jo etukäteen, jotta itse urakka sujuu sujuvasti ja ilman vaarallisia tilanteita. Kokeneet ammattilaisemme osaavat toimia myös kaikista korkeimpien rakennusten katoilla. 

Jos tarpeen, toimitamme katolta pudotettavan lumen pois tontilta kuorma-autoilla. Mikäli kohde sijaitsee keskustassa tai muutoin vilkasliikenteisellä alueella, huolehdimme kiertotien ja liikenteen ohjauksen järjestämisestä. Jossain tilanteissa on paras työskennellä yöaikaan, jotta vältymme aiheuttamasta liikenteelle turhaa haittaa.

Lumenpudotus katolta ehkäisee lumen painosta ja sen liikkeistä aiheutuvat kattovuodot, kattoreiät, katon painumisen ja muut ongelmat. Lisäksi vältytään lumen äkillisestä alastulosta mahdollisesti aiheutuvilta onnettomuuksilta. Myös katolta putoava jää voi aiheuttaa henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Kattojää voi myös vaurioittaa pulpettikattoa, aumakattoa tai esimerkiksi harjakattoa. Plus Kattopalvelu tekee jään poiston katolta näppärästi kuumaa vesihöyryä hyödyntäen. Kuuma vesihöyry sulattaa jään myös vesikouruista ja kattokaivoista, jos ne ovat päässeet jäätymään umpeen. Jääpuikot on paras katkoa käsin, mutta varoen visusti silmiä.

Jos kattojäätä esiintyy joka vuosi, kertonee se tarpeesta tehdä katon lisälämmöneristys. Myös lumettomat laikut katolta kielivät lämmön karkaamisesta. Rännien ja kattokaivojen umpeen jäätyminen on helpointa estää keräämällä sadevesijärjestelmästä kaikki roskat kahdesti vuodessa. Roskien takia kaikki vesi ei pääse poistumaan, ja tämä johtaa vääjäämättä myös jään muodostumiseen. Sadevesijärjestelmän siivoamisen yhteydessä sadevesijärjestelmä tulee myös tarkastaa siltä varalta, että esimerkiksi kaadot olisivat menneet pilalle. Jos jään ja jääpuikkojen muodostuminen kuitenkin huolettaa, voidaan satulakaton sadevesikourut varustaa sähkökäyttöisellä sulanapitojärjestelmällä. Tasakaton kattokaivoihin on mahdollista asentaa lämpövastukset.

Aluskatteen paikkaus ja muut Plus Kattopalvelun kattotyöt Karkkilassa

Aluskatteen paikkaus on yksi esimerkki Plus Kattopalvelun tekemistä kattotöistä Karkkilassa. Aluskatetta voidaan pitää tiilikaton ja peltikaton tärkeimpänä osana. Jos tämä vedenpitävä kerros puuttuu oman omakotitalosi tai kesämökkisi katon alta, ota joutuin yhteyttä, niin tulemme asentamaan sen omalle paikalleen. Soita meille myös siinä tapauksessa, että aluskatteeseesi on syntynyt jokin reikä tai repeämä. Rikkinäinen aluskate on välittömästi korjattava, vaikka se tarkoittaakin yleensä aluskatteen uusimista. Vaihdettu aluskate pystyy taas suojaamaan katon rakenteita kosteudelta ja laholta. Aluskate suojaa katon rakenteita kahdesta suunnasta tulevalta kosteudelta: jos vesikatto vuotaa, se ohjaa katon läpi tulleet vedet oikopäätä räystäille. Mikäli taas kyse on rakennuksen sisältä kohovasta lämmöstä ja kosteudesta, modernit aluskatteet haihduttavat kosteuden lävitseen. Kun vesihöyry ei jää muhimaan katon alle, vältytään sekä laholta että homeelta, mitä kondenssivesi voisi aiheuttaa.

Teemme myös muut peltikatto-, huopakatto-, tiilikatto- ja palahuopakattotyöt Karkkilan suunnalla. Ota yhteyttä, jos tarvitset kattoläpivientien korjausta, eli jos vaikka kattoikkuna on alkanut vuotaa. Huonokuntoinen kattoikkuna voidaan tarvittaessa uusia tai poistaa katolta. Myös ilmanvaihtohormin tai esimerkiksi antennin läpivienti saattaa ruveta vuotamaan. Mikäli ilmanvaihtohormista tippuu kondenssivettä, on se merkki siitä, että se pitäisi ensi tilassa eristää paremmin.

Joskus katolle on lisättävä lisää ilmanvaihtohormeja. Ilmanvaihtohormien avulla ilma saadaan vaihtumaan katon alla, mikä vähentää kondenssiveden muodostumista. Alipainetuuletin – esimerkiksi tiilikatolle asennettava harjatiilituuletin – pistää ilman liikkumaan vieläkin vikkelämmin. Katon IV-työt voivat tarkoittaa myös katon korottamista, sillä jos aluskatteen ja eristeiden väliin jäävä tuuletustila on liian matala, on odotettavissa ongelmia heikosti toimivan tuuletuksen kanssa.

Myös katon eristyksen avulla voidaan vaikuttaa siihen, kuinka paljon välikatolle nousee mahdollisesti vedeksi tiivistyvää lämpöä ja kosteutta. Uusia eristeitä kannattaa harkita myös siinä vaiheessa, jos rakennuksen lämmittämiseen uppoaa kohtuuttomasti rahaa. Uusien eristeiden ansiosta lämpö ei karkaa harakoille, ja energian säästyminen on yhtä aikaa teko sekä oman talouden että ilmastonmuutoksen torjumisen eteen.

Plus Kattopalvelu palvelee luotettavasti myös kattoturvatuotteiden, pieneläinesteiden ja esimerkiksi aurinkopaneelien asentamisessa. Aurinkopaneelien tuottama energia voidaan käyttää vaikkapa sähköauton lataamiseen. 

Katon ja yläpohjan eristys estää lämmön karkaamisen, ja villojen vaihto monet sisäilmaongelmat

Villojen vaihto on niitä kattotöitä Karkkilassa, mitkä tehdään vain tarpeen vaatiessa. Esimerkiksi kattoremontti ei pidä sisällään villojen vaihtoa, vaan samoilla villoilla voidaan eristää katto toisensa jälkeen. Vain silloin, jos katto vuotaa ja villat kastuvat, tulee meidän purkaa vanhat villat ja toimittaa ne jäteasemalle. Jos villat eivät ole maatuvia, ne poltetaan energiaksi. Sahanpurut ja ekologiset selluvillat voidaan hävittää kompostoimalla. Jos villoja ei vaihdettaisi sen jälkeen, kun ne ovat kastuneet, niihin voisi alkaa kasvaa hometta. Home voi sairastuttaa rakennuksen asukkaat, joten tätä riskiä ei kannata ottaa. Kattovuotoon ja katon vesivahinkoon on siis syytä suhtautua aina hyvin vakavasti.

Eristeiden tehtävä on pitää lämpö sisätiloissa. Jos sisällä on kylmää ja vetoista, voi olla paikallaan tehdä katon lisälämmöneristys. Yläpohjaan on useimmiten mahdollista lisätä villoja ilman sen kummempia esivalmisteluja. Uusien eristeiden ansiosta lämpö pysyy sisällä jopa niin hyvin, että katon lisälämmöneristys on maksettu pois jo vuodessa, kahdessa. Paitsi rahaa, säästät uusilla eristeillä myös luontoa. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi meidän kaikkien pitäisi vähentää energiankulutustamme.

Uusista eristeistä kiittää myös katto. Koska eristeiden ansiosta välikatolle nousee vähemmän kosteudeksi toisinaan tiivistyvää lämpöä, aiheuttaa kondenssivesi vähemmän huolta. Lumikin alkaa sulaa katolla vasta keväällä. Jos karkaava lämpö sulattaa kattolunta altapäin jo talven aikana, kuormittuvat katon saumat, ja katto saattaa alkaa vuotaa.

Mikäli harkitset kylmän ullakon ottamista asuinkäyttöön, ota yhteyttä tiedustellaksesi ullakon ja vintin eristämistä sekä mahdollista katon korottamista. Plus Kattopalvelu tekee haaveistasi totta. Rakennusvalvonnan kanssakin on asioitava, mutta pieni vaivannäkö kannattaa, sillä lisäneliöt ovat tarpeen. Ullakolle voidaan rakentaa vaikkapa joogasali tai muu rentoutumistila. Uusia lisähuoneita voi vuokrata esimerkiksi matkailijoille, ja saada siitä lisätuloja.

Katon eristys voi tarkoittaa myös ilmanvaihtokanavien ja muiden kattoläpivientien eristämistä. Mikäli esimerkiksi viemärintuuletusputkesta tippuu kondenssivettä, kertoo se siitä, ettei sitä ole aikoinaan eristetty tarpeeksi hyvin. Huomaamme tällaisen asian kattotarkastusta tehdessämme, ja laadimme hyvän tarjouksen katon läpivientien eristämisestä ja tiivistämisestä uudelleen.

Kattoturvatuotteista suuri hyöty – kunhan ne ovat ehjät ja kunnolla kiinni

Tilaa kattoturvatuotteet Karkkilassa Plus Kattopalvelulta! Sen lisäksi, että asennamme ja toimitamme kaikenlaiset kattoturvatuotteet, saatte meiltä myös turvatuotteiden huollot ja korjaukset. Kattoturvatuotteiden kunnon ja kiinnitysten tarkastaminen on yhtä tärkeää kuin kattoturvien asentaminen, sillä kattotikkaat, kulkusillat ja muut kattoturvatuotteet tekevät katolla liikkumisesta turvallista vain, jos ne ovat kunnolla kiinni katossa. Peltikaton lämpöeläminen ja lumen paino saattavat saada kattotarvikkeiden kiinnitykset löystymään, siksi ne on tarkastettava joka ainut kevät ja joka ikinen syksy.

Tiilikatolta, peltikatolta ja bitumikatolta on löydyttävä vähintäänkin talo- ja lapetikkaat. Seinätikkaita ja kattotikkaita myöten katolle pääsee turvallisesti, kun kattoa on aika tarkastaa, huoltaa tai korjata. Nuohoojalle ja ilmanvaihtokoneen huoltajalle pitää tarvittaessa järjestää turvallinen kulkureitti myös kattosiltojen avulla.

Palo- tai hätäpoistumistikkaat, kattopollarit, putoamissuojat, savunpoistoluukut ja lumiesteet ovat muita kattoturvatuotteita, joita omakotitalossanne, rivitalossanne tai kerrostalossanne voidaan tarvita. Kysy ammattilaisiltamme, onko katolla jo riittävä määrä erilaisia kattoturvatuotteita, vai pitääkö kattoturvatuotevalikoimaa täydentää jollain lailla. Ammattilaisemme tarkastavat tiilikatolla, huopakatolla ja peltikatolla olevien kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunnon kaikkien kattotöidemme yhteydessä ilmaiseksi. Jos jotain tarvitsee tehdä (esimerkiksi uusia kattosillat tai korjata lumiesteet), saat kuulla ammattilaisiltamme varteen otettavan tarjouksen kyseisten kattotöiden suorittamisesta.

On monta syytä varustella katto mahdollisimman turvalliseksi. Kaikkien suomalaisten on noudatettava rakennusmääräyksiä – se on yksi syy varustella myös vapaa-ajan käytössä olevan rakennuksen katto riittävällä määrällä tikkaita, kulkusiltoja ja lumiesteitä. Lisäksi on hyvä muistaa, ettei rakennuksen omistaja ole vastuussa vain omasta ja perheenjäsentensä turvallisuudesta, vaan myös katolla liikkuvien ammattilaisten työturvallisuudesta. Esimerkiksi nuohooja voi pudota alas katolta, jos kattotikkaat irtoavat kesken käytön. Jos kattotikkaat ovat silminnähden huonossa kunnossa tai irtoamaisillaan, on nuohoojalla oikeus kieltäytyä nousemasta katolle. Jos piippua ei säännöllisesti nuohota, voi se johtaa nokipaloon ja rakennuspaloon. Vakuutusyhtiö voi vähentää korvauksien määrää tai evätä ne kokonaan, jos rakennuspalon katsotaan johtuneet nuohoamattomasta savuhormista. Myös lumiesteet tulee pitää terässä, sillä katolta äkisti tippuva lumi voi johtaa henkilö- tai omaisuusvahinkoihin, ja silloinkin rakennuksen omistaja on korvausvelvollinen.

Ota yhteyttä, tarvitsitpa lumiesteiden asentamista, korjaamista tai uudelleen kiinnittämistä

Luota Plus Kattopalveluun kaikissa lumiesteisiin liittyvissä kattotöissä, esimerkiksi lumiesteiden asentamisessa ja korjaamisessa. Joskus saatat tarvita lumiesteiden asentamista takaisin tiilikatolle, peltikatolle, huopakatolle tai esimerkiksi konesaumakatolle. Samaan syssyyn tarvittaneen myös irronneiden lumiesteiden (ja esimerkiksi tikkaiden) aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkausta. Urakka hoidetaan tietenkin avaimet käteen -palveluna, ja kaupan päälle saat koko katon kuntotarkastuksen. Kattosi kunto tarkastetaan ilmaiseksi, tilasitpa vaikka yhden rikkinäisen tiilen vaihdon tai vaikkapa osittaisen kattoremontin.

Lumiesteiden hankkimista ei saa unohtaa, jos peltikaton, tiilikaton tai bitumikaton kaltevuus sattuu olemaan 1:8 tai enemmän. Lumiesteet ovat pakollinen osa näin kaltevaa kattoa. Kun katon reunalla on lumiesteet, voi rakennuksesta poistua pelkäämättä lumikuorman tippuvan niskaan. Rakennusmääräysten mukaan lumiesteet on asennettava ainakin kaikkien kulkureittien ylle sekä oleskelualueiden yläpuolelle. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että lumiesteet toimivat parhaiten, kun ne on asennettu koko lappeen mitalle. Näin kuormitus jakaantuu tasaisesti, ja lumiesteet kestävät paremmin käytössä.

Lumiesteitä tarvitaan myös estämään niitä vahinkoja, joita katolle ja sen yksityiskohdille voisi syntyä lumimassojen saadessa liikkua vapaasti katolla. Esimerkiksi aurinkopaneelit ja lapetikkaat ovat suuressa vaarassa irrota, jos lumi pääsee putoamaan katolta alas vauhdilla. Jotta kattotarvikkeet pysyisivät paikoillaan eikä katolle syntyisi reikiä, kannattaa katon reunalle hankkia lumiesteet tai lumiaidat. Aurinkopaneelit, hormit ja kattoikkunat voidaan suojata omilla, erillisillä lumiesteillään.

Lumiesteidenkin kiinnitykset voivat löystyä vuosien vieriessä. Jotta lumiesteet pysyisivät paikoillaan eivätkä putoaisi alas lumen tai tuulen mukana, tulee niiden kiinnikkeiden kuntoa seurata. Tämä onnistuu helpoiten katon kevät- ja syystarkastuksen yhteydessä. Jos asioit kanssamme, emme koskaan unohda tarkastaa lumiesteiden ja muiden katolle asennettujen tarvikkeiden kiinnikkeiden kuntoa. Tutkimme toki myös katon varusteiden yleiskunnon, sillä lumiesteet ovat voineet vääntyä tai räystäiden vesikourut ruostua puhki. Katon tarkastusta seuraa aina raportti katon kunnosta, ja jos jotain tarvitsisi tehdä katon kunnon eteen, laadimme siitä hyvän tarjouksen. Kauttamme saatte laadukkaat lumiesteet virkaheittojen lumiesteiden tilalle, ja toimitamme sekä asennamme katolle kaikki muutkin kattoturvatuotteet ja kattovarusteet.

Mitkä ovat savupiipun tärkeimmät varusteet? Tietenkin piipun pellitys ja piipunhattu!

Piipun pellitys ja piipunhattu ovat jokaisen rakennuksen savupiipun tärkeimmät varusteet. Varsinkin piipunhattua voidaan pitää savupiipun tärkeimpänä varusteena – jopa niin tärkeänä, että se saisi olla lakisääteinen. Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa piippua vielä lisää säiltä ja kosteudelta. Kokeneet kattopeltiseppämme pellittävät piippusi mittatilaustyönä, joten pellityksistä tulee taatusti oikean kokoiset ja hyvin suojaavat. Lisäksi peltisepän työnä tehdyt pellitykset ovat korea lisä kattoosi.

Piipunhattu suojaa piipun suuaukkoa, mutta kuitenkin niin, että savu pääsee ulos ja nuohoojan rassi sisään. Vakituisessa asuinkäytössä olevan rakennuksen piippu on nuohottava vuosittain, samoin vuokrakäytössä olevan kesämökin piippu. Omassa käytössä olevan mökin piipulle riittää nuohous kolmen vuoden välein, mutta mikään ei tietenkään estä nuohouttamasta mökin piippua useamminkin. Piipunhattu estää tehokkaasti nokipaloja, sillä huolellisinkaan nuohous ei poista kaikkea nokea, jos hormi on päässyt rapautumaan. Rapautuminen tarkoittaa sitä, että hormin laastiin syntyy koloja, joihin kertyy vettä ja nokea. Nokikertymät voivat syttyä tuleen tulisijaa lämmitettäessä, ja nokipalo saa aikaan todella kovan kuumuuden. Nokipalo saattaa hyvinkin levitä rakennuspaloksi.

Rapautumiin kertyvä kosteus pahentaa pakkasen ja kosteuden yhteisvaikutuksesta syntyvää pakkasrapautumista entisestään. Koloista ja halkeamista saattaa myös päästä karkuun lämpöä ja savukaasuja, kuten häkää. Ajan kanssa tiiletkin alkavat irtoilla, ja koko piippu saattaa sortua. Piipunhatun ansiosta hormi pysyy kuivana sateellakin, eikä tällaisia vaarallisia koloja ja halkeamia pääse syntymään.

Rapautunut hormi on ensi tilassa saneerattava, mikä tarkoittaa useimmiten samaa kuin hormin pinnoittaminen. Pinnoittaminen kaventaa hormia vain vähän. Saneerattu hormi voidaan pellittää ja suojata piipunhatulla. Koska piipun pellittäminen vaatii katon avaamista piipun ympäriltä, on samalla helppoa toteuttaa aluskatteen korjaus piipun juuresta. Ehjä ja oikein asennettu aluskate estää katon vesivahingon, vaikka katto alkaisi vuotaa piipun juuresta. Otathan yhteyttä myös silloin, jos piipusta vuotaa vettä, niin laitamme tämänkin asian kuntoon.

Plus Kattopalvelulta saatte Karkkilassa ja Karkkilan naapurikunnissa myös muut peltisepän työt, kuten myrsky- ja tippapeltien asentamisen, jalkarännien toteuttamisen sekä konesaumakaton uusimisen. Aito konesaumakatto kestää kaksi kertaa pidempään kuin muut peltikatot, eli jopa sata vuotta!

Katon tarkastus Karkkilassa saisi olla puolivuosittainen rutiini

Katon tarkastus Karkkilassa saisi olla puolivuosittainen rutiini. Katon kunnon seuraaminen säästää monilta isommilta ongelmilta, joita huomaamatta ja tiivistämättä jäävät kattoreiät tai esimerkiksi irvistävät saumat voisivat aiheuttaa. Kattotarkastuksen aikana tutkimme koko katon ehjyyden ja tiiviyden, eikä yksikään törröttävä peltikattonaula, piipun takana rehottava sammalmätäs tai aluskatteeseen ilmestynyt reikä jää huomaamatta. Kattotarkastuksen päätteeksi kerromme asiakkaalle, missä kunnossa tämän katto oikein on. Jos tarpeen, laadimme tarjouksen katon korjaus- ja paikkaustarpeista. Kattoremonttia tarjoamme vasta sitten, kun palahuopakatto, huopakatto, tiilikatto tai peltikatto on käyttöikänsä viime metreillä – tai jos katon kunto on jostain syystä romahtanut ennenaikaisesti, ja kattoremontti näyttäytyy ainoana järkevänä vaihtoehtona. Mikäli kattoa on uskollisesti huollettu ja kaikki pikkuviatkin on hetimmiten korjattu, kestävät huopakatot noin 40, peltikatot noin 50 ja tiilikatot noin 70 vuotta.

Tarve tehdä jokin muu katon huolto kuin kevät- tai syyshuolto selviää niin ikään tarkastamalla katon kunto. Käymme läpi katon jokaisen neliösenttimetrin, joten osaamme tarvittaessa suositella katon sammaleenpoistoa, katon huoltomaalausta, kattopeltien lisäkiinnityksiä, peltikattonaulojen vaihtoa kateruuveiksi tai esimerkiksi katon suojakäsittelyä. Kattohuoltojen avulla omakotitalon, kerrostalon, tuotantolaitoksen tai esimerkiksi luhtitalon katto antaa parastaan, eikä vaurioidu joka rasituksesta.

Plus Kattopalvelun perusteellisen kattotarkastuksen aikana tutkitaan myös katon varusteiden kunto. Kattoturvatuotteita pitää joskus huoltaa, korjata tai uusia. Silloin tällöin niiden kiinnityksiä joudutaan kiristämään, jotta ne eivät irtoaisi katolta tuulen tai katolta putoavan lumen mukana. Sadevesijärjestelmä on puhdistettava kaksi kertaa vuodessa, ja samalla tulee testata mahdollisen sulanapitojärjestelmän toiminta. Rännit suojataan ruosteelta huoltomaalaamalla ne noin kerran vuosikymmenessä. Mahdollinen savunpoistoluukku on koelaukaistava joko kerran tai kaksi per vuosi.

Ilmaisen kattotarkastuksen saat tilaamalla meiltä mitä tahansa kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon kattotöitä. Tilaamiesi kattotöiden hinnalla ei ole väliä, sillä tämän kaupanpäällisen saa ilman muuta. Toki voit tilata kattosi kunnon perusteellisen tarkastuksen Plus Kattopalvelulta myös erillistyönä. Tällöin emme tee muuta kuin tarkastamme katon äärimmäisen huolellisesti, ja annamme siitä järkevän laskun (minkä yksityisasiakas voi vähentää verotuksessaan). Voimme sopia vierailevamme tällöin myös tasakaton alla. Sinnehän ei pääse kattoa purkamatta, joten tasakaton alapuolisten rakenteiden tarkastaminen ei kuulu normaalin kattotarkastuksen kulkuun.

Kattourakointia Karkkilassa vuoden ympäri – kattopalvelumme on vastaus joka tilanteeseen

Plus Kattopalvelun kattourakointi Karkkilassa tunnetaan asiantuntevuudestaan ja hyvästä hinta-laatusuhteestaan, joten tilaa sinäkin seuraava kattourakkasi meiltä! Olemme oikea kattourakoitsija niin omakotitalon, kesämökin, kerrostalon kuin esimerkiksi teollisuuslaitoksen kattourakkoihin. Tämä kattopalvelu tekee kaikki kattotyöt laadukkaasti ja ilahduttaa asiakkaitaan muun muassa ilmaisella kattotarkastuksella, mikä on olennainen osa kaikkia tekemiämme kattohuoltoja, katon paikkauksia ja katon varusteisiin liittyviä kattotöitä.

Haluamme olla kattofirma, jolla on maan tyytyväisimmät asiakkaat. Tämä tavoite ohjaa kaikkea toimintaamme. Palvelualttius näkyy muun muassa siinä, että tartumme toimeen aina nopeasti. Ymmärrämme hyvin, miten tärkeää on saada rakennus suojaan säiltä, jos katto vuotaa tai jos vaikka tuuli vei koko katon mennessään. Vuotavan katon alla asuminen on hyvin stressaavaa, joten kiirehdimme paikalle paikallistamaan vuotavaa kohtaa ja peittämään sen rakennuspeitteillä. Tämän jälkeen annamme mainion avaimet käteen -tarjouksen vuotavan katon ja kastuneiden rakenteiden korjaamisesta.

Erilaisilla kattohuolloilla voidaan estää kattovuotoja ja muita ongelmia katolla. Lumenpudotus on talvinen kattohuolto, minkä avulla estetään paitsi lumen äkillisestä putoamisesta aiheutuvat vahingot, myös saumojen pettäminen liian painavan lumitaakan alla. Lumi voisi myös irrottaa hormeja ja tikkaita katolta, ja saada katon vuotamaan näin syntyneistä rei’istä. Lumenpudottajiemme avulla tiilikatto, peltikatto tai huopakatto pysyy paremmassa kunnossa myös runsaslumisina talvina.

Sammaleenpoisto, kattomaalaus ja katon suojakäsittely auttavat nekin ehkäisemään kattovuotoja ja katon vesivahinkoja. Tarvittaessa tiivistämme katon läpiviennit tai uusimme aluskatteen, ja autamme näin katon rakenteita pysymään kuivina ja terveinä.

Aikanaan katto on aika uusia. Jos mahdollista, voimme tehdä osittaisen tiili- tai peltikattoremontin. Tällöin aluskatetta ei vaihdeta lainkaan, joten osittaisen kattoremontin ehto on aluskatteen hyvä kunto. Joissain tilanteissa uusi katto voidaan rakentaa purkamatta ensin vanhaa huopakattoa. Tämä tarkoittaa kustannussäätöjä, mutta urakka on mahdollinen aika harvoin.

Normaalitilanteessa katto uusitaan vaihtamalla sekä vesi- että aluskate. Myös katon tarvikkeet kannattanee uusia samalla, sillä normaali sadevesijärjestelmä kestää vain noin 40 vuotta. Kattoremontitkin tehdään avaimet käteen -periaatteella, ja ne voi rahoittaa Plus Kattopalvelun kotisivuilta löytyvällä remonttilainalla.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt